Informatie voor ouders

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatie voor ouders"

Transcriptie

1 Informatie voor ouders MEEDOEN, DAT WIL JIJ TOCH OOK?

2 Samen werken aan de toekomst Uw zoon is in Teylingereind geplaatst, een ingrijpende gebeurtenis. Misschien heeft u het aan zien komen of kwam het geheel onverwachts. Wij kunnen ons indenken dat u boos, verdrietig, moedeloos of teleurgesteld bent. Hoe dan ook: er moet wel iets gebeuren. Dit moment grijpen wij aan om te werken aan een betere toekomst, zodat uw zoon straks weer positief kan meedoen in de samenleving. Hij heeft dat recht, net als het recht op bescherming, leren, samenwerken, aanmoediging, groeien en keuzes maken. Hierbij zijn uw steun en aanmoediging onmisbaar. Waarom is uw zoon bij ons geplaatst, hoe kunt u contact hebben en wordt er goed voor uw zoon gezorgd? In deze brochure beantwoorden wij de meest gestelde vragen. MEEDOEN, DAT WIL JIJ TOCH OOK?

3 Waarom is mijn zoon in Teylingereind geplaatst? Forensisch Centrum Teylingereind is een justitiële jeugdinrichting voor jongeren van 12 tot 23 jaar. Uw zoon is bij ons geplaatst, omdat hij wordt verdacht van een strafbaar feit of een strafbaar feit heeft gepleegd. De rechter heeft besloten om uw zoon in Teylingereind te plaatsen en bepaalt de duur van het verblijf. Wij zien de fase in Teylingereind als een nieuw begin naar weer meedoen in de samenleving. Dat wilt u toch ook? Om dit te realiseren bieden wij uw zoon structuur, besteden wij extra aandacht aan sociale vaardigheden en helpen hem zo veel mogelijk op weg naar een opleiding, een stage of een baan.

4 Hoe kan ik contact hebben Jongeren volgen onderwijs in Teylingereind Ouders zijn belangrijk voor de terugkeer van de jongere in de samenleving. Met andere woorden: als uw zoon op uw steun kan rekenen, dan heeft hij betere kansen. Daarom stimuleren wij het contact tussen ouders en kind. U bent van harte welkom op de bezoekmomenten, ouderavonden, bij vieringen of om te koken op de leefgroep. Zie het formulier Contact met uw kind voor contactgegevens en bezoek- en beltijden. Bezoek Er is twee keer per week de mogelijkheid om op bezoek te komen. U moet zich hiervoor aanmelden door te bellen ( ) op maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en uur. U kunt ook mailen naar bezoekadministratie@teylingereind.nl. Onaangekondigd bezoek laten wij niet toe. Ouders zijn van harte welkom op de leefgroep Bellen Uw zoon mag bellen naar mensen buiten de inrichting. De kosten voor het telefoneren betaalt uw zoon zelf door middel van een belkaart. Op deze belkaart kan geld worden gestort door mensen van buiten Teylingereind, zie hiervoor

5 met mijn zoon? Wanneer u wilt weten hoe het met uw zoon gaat, kunt u dagelijks tijdens de beltijden contact opnemen met de groepsleiding. Post U mag uw zoon zo veel post sturen als u wilt. Het is belangrijk dat u op de envelop duidelijk de naam van uw zoon vermeldt. Ook uw zoon mag zo vaak post versturen als hij wil. Briefpapier en enveloppen stelt Teylingereind beschikbaar. De verzendkosten betaalt uw zoon zelf. Meer informatie over geld leest u verderop in deze brochure onder de kop Kan ik spullen meenemen voor mijn zoon?. Verlof Er is meestal pas sprake van verlof in de eindfase van de behandeling, als we gaan toewerken naar de terugkeer in de samenleving. Het verlof is afhankelijk van de straf of maatregel en de ontwikkeling van uw zoon. Bij voorlopige hechtenis is er alleen in zeer uitzonderlijke gevallen verlof mogelijk. Waar we in deze brochure spreken over ouders bedoelen we ook verzorgers en voogden.

6 Hoe ziet de inrichting er van binnen uit? Uw zoon verblijft op één van de leefgroepen in Teylingereind, waar hij samenleeft met andere jongeren en de groepsleiding. De leefgroep beschikt over een grote huiskamer met een zit- en eethoek, de mogelijkheid om televisie te kijken en spelletjes te doen zoals tafelvoetbal. Bij de groep is ook een keuken, een washok, het kantoor van de groepsleiding en een ruimte waar jongeren kunnen bellen. Op de gang bevindt zich de gezamenlijke doucheruimte. Uw zoon heeft een eigen kamer met daarin een bed, tafel, kast, wastafel en toilet. Hier verblijft hij een deel van de avonduren en s nachts. De deur zit dan op slot. Via een intercom kan hij contact hebben met een medewerker. In Teylingereind is ook een school, sportzaal, bibliotheek, muzieklokaal, tandarts en kapper aanwezig. Rondleiding U kunt contact opnemen met de groepsleiding om een afspraak te maken voor een rondleiding.

7 MEE DOEN MEEDOEN, DAT WIL JIJ TOCH OOK? Jongeren in Teylingereind doen even niet meer mee in de samenleving, maar diep van binnen is dat juist wat ze willen. Een baan, een huis, een relatie, het gevoel dat je ertoe doet. Wij willen hen leren wat er nodig is om weer mee te doen.

8 Wat doet mijn LER MEEDOEN, DAT WIL JIJ TOCH OOK? EN Op school kan elke jongere ontdekken dat hij echt wat kan. En wie dat ontdekt, wil vaak meer. De docenten stimuleren hen daarbij zo veel mogelijk. Want wie leert, bouwt aan zijn basis om weer mee te doen in de samenleving. In Teylingereind volgen de jongeren een dagprogramma, van het moment van opstaan tot naar bed gaan. Hiermee willen wij uw zoon zo veel mogelijk leren, motiveren, activeren en structuur bieden. Een belangrijk onderdeel is interne school De Burcht. Hier volgt iedere jongere verplicht onderwijs of neemt deel aan een leer-werktraject. Wij kijken hierbij naar de achtergrond, interesses en mogelijkheden van uw zoon en stimuleren hem om certificaten en diploma s te behalen. Als uw zoon voor het verblijf in Teylingereind naar school ging, dan neemt een medewerker van De Burcht contact op met de school van herkomst om de voortgang te bespreken. Eigen verantwoordelijkheid wordt aangeleerd door dagelijkse trainingen in sociale vaardigheden, het beheersen van agressie en het maken van de juiste keuzes. Door middel van corveetaken, zoals opruimen en afwassen, leert uw zoon samen te werken met anderen. Om in beweging te blijven en energie kwijt te kunnen, is er minimaal twee keer in de week de mogelijkheid om te sporten, zoals voetbal, fitness en andere activiteiten zoals muziekles. En buitenlucht is gezond, dus stimuleren wij uw zoon minimaal twee keer per dag naar de binnenplaats te gaan.

9 zoon de hele dag?

10 Wordt er goed voor mijn zoon gezorgd? Wij hebben net als u het beste met uw zoon voor en daarbij hoort een goede verzorging. De basis is eten, drinken, slapen en lichamelijke verzorging. Per dag zijn er drie maaltijden die uw zoon samen met andere jongeren en de groepsleiding nuttigt. Hierbij houden we, voor zover mogelijk, rekening met godsdienst. Medewerkers stimuleren uw zoon om goed voor zichzelf te zorgen, zoals twee keer per dag tandenpoetsen, dagelijks douchen, bed opmaken en de was doen. In Teylingereind is een medische dienst, die de lichamelijke gezondheid van uw zoon in de gaten houdt: Is uw zoon gezond? Gedragswetenschappers kijken naar de mentale gezondheid van uw zoon: Hoe voelt uw zoon zich? Als het nodig is, dan krijgt uw zoon een behandeling aangeboden, waarbij hij bijvoorbeeld leert omgaan met zijn agressie- of drugsprobleem. Voor de geestelijke verzorging is er een imam en een dominee. Elke jongere krijgt de behandeling en verzorging die hij nodig heeft.

11 GROEI EN MEEDOEN, DAT WIL JIJ TOCH OOK? Jongeren moeten gaan inzien dat ze andere, betere mogelijkheden hebben. Het perspectiefplan is de concrete basis daarvoor. Hierin staat waaraan uw zoon gaat werken, hoe dat verloopt en hoe zijn gedrag verbetert.

12 BE SCHER MING Is het veilig voor mijn zoon Wij doen er alles aan om een veilige leefomgeving te creëren. Hierbij spelen onze medewerkers een belangrijke rol: zij houden toezicht op de jongeren. Onderlinge spanningen worden vroegtijdig gesignaleerd en uitgesproken. Er kan wel ruzie ontstaan, net zoals in het dagelijks leven. Dat proberen we dan zo goed en snel mogelijk op te lossen. MEEDOEN, DAT WIL JIJ TOCH OOK? In een goede sfeer durven jongeren te laten zien wat ze echt willen, wie ze echt zijn. Pas dan kunnen we vooruitgang met hen boeken. Ook de dagstructuur biedt veiligheid, want iedereen weet waar hij aan toe is en wat er wordt verwacht. De beveiliging zorgt ervoor dat iedere bezoeker zich legitimeert en dat er geen spullen binnen komen die verboden zijn, zoals aanstekers en mobiele telefoons. De jongeren die in de inrichting verblijven, kunnen gecontroleerd worden door medewerkers om te checken of zij verboden spullen bij zich hebben.

13 in Teylingereind?

14 Wat wordt er van mij verwacht? Ouders hebben invloed op een succesvolle terugkeer van hun zoon in de samenleving, ook al lijkt dat soms misschien niet zo. U kent uw zoon het beste en weet dus ook wat nodig is om te veranderen. Wanneer u zichtbaar uw steun laat zien, door aanwezig te zijn bij gesprekken, bezoekmomenten en ouderavonden, dan is dat een enorme stimulans voor uw zoon om zich in te zetten en te werken aan een betere toekomst. jongeren kunnen werkervaring opdoen in Teylingereind

15 We stimuleren uw zoon om zijn talent te ontdekken KEUZES MA KEN Plan voor de toekomst Ook al verblijft uw zoon nu in Teylingereind, u bent en blijft de ouder. Wij respecteren dat en streven ernaar u bij belangrijke beslissingen te betrekken. De mentor van uw zoon neemt zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op. We willen graag horen hoe u tegen de situatie aankijkt, zodat we samen met u en uw zoon doelen kunnen stellen. Deze doelen vormen een onderdeel van het perspectiefplan dat in overleg met uw zoon wordt opgesteld. Dit plan is gericht op een betere toekomst, op weer meedoen in de samenleving en is voor iedereen anders. Aan welk probleemgedrag gaan we werken, welk onderwijs wordt gevolgd, wat is uw rol als ouder en hoe ziet het verloftraject eruit? U wordt uitgenodigd voor besprekingen over de voortgang van dit plan. Uw mening telt, dus hopen wij dat u mee wilt werken aan zo n gesprek. U mag ook zelf om een gesprek met groepsleiders of gedragswetenschappers vragen. MEEDOEN, DAT WIL JIJ TOCH OOK? Keuzes maken is belangrijk. Zeker wanneer de jongere terugkeert in de maatschappij is het nodig dat hij heeft leren inzien hoe hij de goede keuzes maakt. Dus niet terugvallen in crimineel gedrag, maar toekomstgericht denken en doen.

16 AAN MOEDI GING Kan ik spullen meenemen voor Op het formulier Invoer goederen staat een overzicht van wat de inrichting in mag. We verwachten van u dat u geen spullen meeneemt die niet de inrichting in mogen. Spullen die u meeneemt, kunt u niet rechtstreeks aan uw zoon geven. Een medewerker neemt het in ontvangst en zorgt ervoor dat het aan uw zoon worden overhandigd. MEEDOEN, DAT WIL JIJ TOCH OOK? Aanmoedigen betekent in Teylingereind: kijken naar wat je kunt. Applaus kan iemand over de streep helpen. Zeker als dat van ouders en familie komt. U bent wat ons betreft onmisbaar in het veranderingsproces. Geld Jongeren mogen in de inrichting niet beschikken over contant geld. Na plaatsing in Teylingereind wordt voor uw zoon een rekening geopend, waar wekelijks zakgeld op wordt gestort. Met dit geld kunnen bijvoorbeeld belkaarten en verzorgingsproducten worden besteld. Er geldt een maximum bedrag per week dat jongeren mogen uitgeven. Als u geld wilt overmaken aan uw zoon, dan kan dit op bankrekeningnummer NL27 RABO ten name van Stichting Teylingereind. Het is belangrijk dat u de voor- en achternaam van uw zoon vermeldt, omdat wij het geld anders niet op zijn interne rekening kunnen storten. Bij vertrek uit de inrichting wordt geld dat nog op de rekening staat, terug gestort op het rekeningnummer van u of uw zoon, dat bij ons bekend is. OV-kaart De eerste drie weken houden wij geld in van het zakgeld van uw zoon. Zo kan hij bij vertrek beschikken over een OV-kaart. Als de kaart niet nodig is, omdat hij wordt opgehaald, dan storten we het geld terug. Meer informatie leest u op

17 mijn zoon?

18 Waar kan ik terecht met vragen? Contact Als u na het lezen van deze brochure nog vragen heeft, kunt u telefonisch contact opnemen met medewerkers van de inrichting. Op staat aanvullende informatie en kunt u belangrijke formulieren downloaden, mocht u deze zijn kwijtgeraakt. Routebeschrijving Openbaar vervoer Vanaf de NS-stations Leiden Centraal en Sassenheim vertrekken bussen richting Teylingereind. U kunt uitstappen bij halte Uiver, Postbrug of Akzo. Voor actuele reisinformatie verwijzen wij u naar

19 Per auto Vanuit de richting Den Haag (A44): Neem afrit 6 (Noordwijk/Oegstgeest-Noord) Aan het einde van de afrit gaat u rechtsaf op de rotonde Neem de eerste afslag links richting de Klinkenbergerplas Ga hierna weer direct links, zodat u bij de slagboom uitkomt Rijd rechtdoor totdat u bij de hoofdingang van Teylingereind bent Vanuit de richting Amsterdam (A44): Neem afrit 4 (Warmond) Aan het eind van de afrit gaat u linksaf richting Sassenheim Bij de verkeerslichten op de T-splitsing gaat u linksaf in de richting Leiden U rijdt nu op de Rijkstraatweg Op de rotonde neemt u de tweede afslag De weg rechts aanhouden richting het spoor Direct na de spoorwegovergang gaat u de eerste weg links Nadat u de slagboom bent gepasseerd, rijdt u het parkeerterrein van Teylingereind op. Forensisch Centrum Teylingereind Rijsstraatweg AL Sassenheim I E info@teylingereind.nl MEEDOEN, DAT WIL JIJ TOCH OOK? SAMEN WER KEN Als mens heb je anderen nodig om vooruit te komen in de samenleving. Mensen op wie je kunt bouwen, die je kunt vertrouwen. Dat besef is essentieel. Dus leren jongeren op allerlei manieren om beter samen te werken: met elkaar, met groepsleiding, met u als ouder of tijdens stage.

20 Meer informatie over Teylingereind, onze aanpak en allerlei praktische zaken is te vinden op de website: Forensisch Centrum Teylingereind Rijksstraatweg 24, 2171 AL Sassenheim Postbus 193, 2170 AD Sassenheim Telefoon: , Fax:

TEYLINGEREIND MEEDOEN, DAT WIL JIJ TOCH OOK? Informatie voor ouders

TEYLINGEREIND MEEDOEN, DAT WIL JIJ TOCH OOK? Informatie voor ouders TEYLINGERE Informatie voor ouders TEYLINGERE Waarom is mijn kind in Teylingereind geplaatst? Samen werken aan de toekomst Uw kind is in Teylingereind geplaatst, een ingrijpende gebeurtenis. Misschien heeft

Nadere informatie

WELKOM BIJ DE CRISISOPVANG

WELKOM BIJ DE CRISISOPVANG WELKOM BIJ DE CRISISOPVANG Samen werken aan jouw toekomst Introductiefolder voor jongeren, ouders en verwijzers Deze folder gaat over De Crisisopvang van Lijn5. Je leest in deze folder alles over De Opvanggroep

Nadere informatie

Observatieafdeling Teylingereind. Informatie voor ouders

Observatieafdeling Teylingereind. Informatie voor ouders Observatieafdeling Teylingereind Informatie voor ouders Uw kind is geplaatst op afdeling De Ven van Teylingereind of komt hier binnenkort naartoe. Wij kunnen ons indenken dat u hier veel vragen over heeft.

Nadere informatie

Iedereen heeft een verhaal

Iedereen heeft een verhaal informatie voor jongeren Iedereen heeft een verhaal > Goed om te weten als je tijdelijk naar JJC gaat Iedereen heeft een eigen verhaal. Veel verhalen gaan over waarom het niet allemaal gelopen is zoals

Nadere informatie

Observatieafdeling Teylingereind. Informatie voor jongeren

Observatieafdeling Teylingereind. Informatie voor jongeren Observatieafdeling Teylingereind Informatie voor jongeren Je bent geplaatst op observatieafdeling De Ven van Teylingereind of je komt hier binnenkort naartoe. Deze informatie is bedoeld om je een idee

Nadere informatie

Iedereen heeft een eigen verhaal

Iedereen heeft een eigen verhaal informatie voor ouders Iedereen heeft een eigen verhaal > Goed om te weten als uw kind tijdelijk bij JJC verblijft Uw zoon of dochter gaat tijdelijk naar JJC in Den Haag. Wij gaan uw kind intensief begeleiden

Nadere informatie

Praktijkonderwijs. talent ben je zelf

Praktijkonderwijs. talent ben je zelf Praktijkonderwijs talent ben je zelf open dagen zaterdag 26 januari 10:00-13:00 uur zaterdag 2 februari 10:00-13:00 uur School-in-bedrijf woensdag 16 januari woensdag 23 januari woensdag 30 januari Wat

Nadere informatie

Met deze brochure willen wij u informeren over een aantal praktische zaken die gelden gedurende uw verblijf.

Met deze brochure willen wij u informeren over een aantal praktische zaken die gelden gedurende uw verblijf. Welkom Hospice Almere is een bijna-thuis-huis en biedt met betrokken vrijwilligers en deskundige zorgverleners 24 uur per dag persoonlijke aandacht aan bewoners en naasten in de laatste periode van het

Nadere informatie

Uit&Thuis. Kom verder! www.ln5.nl SAMEN WERKEN AAN JOUW TOEKOMST. Introductiefolder voor jongeren, ouders en verwijzers

Uit&Thuis. Kom verder! www.ln5.nl SAMEN WERKEN AAN JOUW TOEKOMST. Introductiefolder voor jongeren, ouders en verwijzers Uit&Thuis SAMEN WERKEN AAN JOUW TOEKOMST Introductiefolder voor jongeren, ouders en verwijzers Kom verder! www.ln5.nl Over Uit&Thuis Bij Uit&Thuis draait alles om samenwerking. De samenwerking met jullie

Nadere informatie

Uw kind en Schakenbosch

Uw kind en Schakenbosch Uw kind en Schakenbosch 2 Schakenbosch Uw kind en Schakenbosch Uw kind gaat tijdelijk op Schakenbosch wonen, een behandelcentrum Jeugdzorgplus voor 98 jongeren van 12 tot 18 jaar met een licht verstandelijke

Nadere informatie

UIT&THUIS. Samen werken aan jouw toekomst. Introductiefolder voor jongeren, ouders en verwijzers

UIT&THUIS. Samen werken aan jouw toekomst. Introductiefolder voor jongeren, ouders en verwijzers UIT&THUIS Samen werken aan jouw toekomst Introductiefolder voor jongeren, ouders en verwijzers Waarom Uit&Thuis? Uit&Thuis is een hulpverleningsvorm van Lijn5 in Apeldoorn. De begeleiders van Uit&Thuis

Nadere informatie

Welkom in de Sint Maartenskliniek

Welkom in de Sint Maartenskliniek Welkom in de Sint Maartenskliniek Inhoud Sint Maartenskliniek 3 Bezoektijden 3 Draadloos internet 3 Geld pinnen 3 Centrale hal: Atrium en Zorgpassage 3 Klachten of suggesties 4 Aansprakelijkheidsstelling

Nadere informatie

Toegankelijkheidsplan

Toegankelijkheidsplan Toegankelijkheidsplan Mövenpick Hotel 's-hertogenbosch Informatie toegankelijkheid hotel Hartelijk dank voor uw interesse in het Mövenpick Hotel s-hertogenbosch. In dit document kunt u informatie vinden

Nadere informatie

Werkstuk Levensbeschouwing Gevangeniswezen

Werkstuk Levensbeschouwing Gevangeniswezen Werkstuk Levensbeschouwing Gevangeniswezen Werkstuk door een scholier 1573 woorden 23 januari 2002 5,8 206 keer beoordeeld Vak Levensbeschouwing Inleiding Het gevangeniswezen. Hoe gaat het er in de gevangenissen

Nadere informatie

Deeltijdbehandeling ouderen

Deeltijdbehandeling ouderen jbkmknj Centrum voor ouderenpsychiatrie Eikenstein Deeltijdbehandeling ouderen Informatie voor cliënten Inhoud Wat is deeltijdbehandeling? 2 Voor wie is deze behandeling bedoeld? 2 Behandeling 2 Programma

Nadere informatie

Huisregels van de Kleinschalige Voorziening

Huisregels van de Kleinschalige Voorziening Kleinschalige Voorziening Hendric van Veldekehof 29 1064 JG Amsterdam Algemene nummer : 020-5400500 www.spirit.nl Huisregels van de Kleinschalige Voorziening Je bent geplaatst in de Kleinschalige Voorziening

Nadere informatie

Op de voorzijde van deze brochure ziet u het beeld van de Mantel dat in het stiltecentrum van De Spreng staat. Dit is een afgeleide van de zorg die

Op de voorzijde van deze brochure ziet u het beeld van de Mantel dat in het stiltecentrum van De Spreng staat. Dit is een afgeleide van de zorg die W el kom i n DeSpr eng Uni tvoorpal l i at i ef t er mi nal ezor g Op de voorzijde van deze brochure ziet u het beeld van de Mantel dat in het stiltecentrum van De Spreng staat. Dit is een afgeleide van

Nadere informatie

Woonhaven. Ligging. Woonhaven is zowel met het openbaar vervoer als met de auto gemakkelijk te bereiken.

Woonhaven. Ligging. Woonhaven is zowel met het openbaar vervoer als met de auto gemakkelijk te bereiken. W el kom i n W oonhaven VERSIE 4.0/januari 2014 2 Welkom in Woonhaven Wij heten u van harte welkom in Woonhaven. Alhoewel wij nooit uw thuis kunnen vervangen, stellen wij alles in het werk om uw verblijf

Nadere informatie

Voor palliatieve zorg op maat

Voor palliatieve zorg op maat hospice de Populier Voor palliatieve zorg op maat Afscheid van het leven wordt beschouwd als een onderdeel van het leven. Daarmee krijgt ook palliatieve zorg steeds meer een plek in de samenleving. Hospice

Nadere informatie

Schakenbosch in het kort. Informatie voor jongeren en ouders

Schakenbosch in het kort. Informatie voor jongeren en ouders Schakenbosch in het kort Informatie voor jongeren en ouders Het lukt mij niet om vrienden te maken en te houden. Ik word zo snel boos, dat ik het zelf niet begrijp. Ik doe dingen die ik niet wil, omdat

Nadere informatie

BESCHERMD WONEN MET INTENSIEVE DEMENTIEZORG (voorheen ZZP 5) GEBRUIKERSINFORMATIE ZORGPROFIELEN V&V PROTEION

BESCHERMD WONEN MET INTENSIEVE DEMENTIEZORG (voorheen ZZP 5) GEBRUIKERSINFORMATIE ZORGPROFIELEN V&V PROTEION BESCHERMD WONEN MET INTENSIEVE DEMENTIEZORG (voorheen ZZP 5) GEBRUIKERSINFORMATIE ZORGPROFIELEN V&V PROTEION 1 2 Inleiding In de kleinschalige zorgcentra van Proteion staan gastvrijheid en goede zorg centraal.

Nadere informatie

Op Bezoek. Informatie voor bezoekers

Op Bezoek. Informatie voor bezoekers Op Bezoek Informatie voor bezoekers Op bezoek Het behouden en/of uitbreiden van sociale contacten is een wezenlijk onderdeel van de behandeling van onze patiënten. Vooral in de fase waarin de behandeling

Nadere informatie

Red Hat Training / CA Education. Algemene informatie brochure

Red Hat Training / CA Education. Algemene informatie brochure Red Hat Training / CA Education Algemene informatie brochure Red Hat Netherlands c/o CA Education Orteliuslaan 1001 3528 BE Utrecht The Netherlands +44 14 83 73 49 09 Geachte deelnemer, Bedankt voor het

Nadere informatie

Welkom in De Windkanter

Welkom in De Windkanter W el kom i n de Wi ndkant er VERSIE 2 /mei 2013 2 Welkom in De Windkanter U bent van harte welkom in De Windkanter. Ondanks het feit dat wij nooit uw thuis kunnen vervangen, stellen wij alles in het werk

Nadere informatie

Werken en dagbesteding

Werken en dagbesteding Werken en dagbesteding Leven zoals jij dat wilt Minke wil ervaring opdoen voor een baan in de bediening Ondersteund door SDW Welke informatie vind je in deze brochure? SDW helpt je verder pagina 3 Activiteiten

Nadere informatie

Cosis dichtbij voor hulp bij wonen, werken en daginvulling. voor mensen met een verstandelijke beperking

Cosis dichtbij voor hulp bij wonen, werken en daginvulling. voor mensen met een verstandelijke beperking Cosis dichtbij voor hulp bij wonen, werken en daginvulling voor mensen met een verstandelijke beperking Wie is Cosis? Cosis biedt hulp aan mensen met een verstandelijke of psychische beperking, van jong

Nadere informatie

Praktijkonderwijs. pro. Talent ben jij zelf

Praktijkonderwijs. pro. Talent ben jij zelf Praktijkonderwijs pro Talent ben jij zelf Zo ziet mijn schooldag eruit Hoi, ik ben Soufiane en ik zit in klas 1c. Op de foto s laat ik zien hoe mijn schooldag er ongeveer uit ziet. Doei! 08:30 08:45 Ik

Nadere informatie

Op bezoek. Op bezoek

Op bezoek. Op bezoek Op bezoek Het behouden en/of uitbreiden van sociale contacten is een wezenlijk onderdeel van de behandeling van onze patiënten. Vooral in de fase waarin de behandeling zich richt op terugkeer naar de maatschappij

Nadere informatie

Op Bezoek. Informatie voor bezoekers

Op Bezoek. Informatie voor bezoekers Op Bezoek Informatie voor bezoekers Op bezoek Het behouden en/of uitbreiden van sociale contacten is een wezenlijk onderdeel van de behandeling van onze patiënten. Vooral in de fase waarin de behandeling

Nadere informatie

De Windkanter. U bent van harte welkom

De Windkanter. U bent van harte welkom De Windkanter U bent van harte welkom Inhoudsopgave Welkom in De Windkanter 2 Het ontstaan van De Windkanter 3 Ligging en omgeving 4 Wonen in De Windkanter 5 Faciliteiten 7 Adres- en contactgegevens 8

Nadere informatie

Deeltijdbehandeling ouderen groep 1 en 2. ouderenpsychiatrie

Deeltijdbehandeling ouderen groep 1 en 2. ouderenpsychiatrie Deeltijdbehandeling ouderen groep 1 en 2 ouderenpsychiatrie Inhoud Wat is deeltijdbehandeling? 2 Voor wie is deze behandeling bedoeld? 3 Behandeling 3 Programma 4 Team 5 Kosten 5 Aanmelding 5 Huisregels

Nadere informatie

HANDLEIDING STANDHOUDERS JAARDAG. Plafond en Wand

HANDLEIDING STANDHOUDERS JAARDAG. Plafond en Wand HANDLEIDING STANDHOUDERS JAARDAG Plafond en Wand 6 november 2015 DATUM/LOCATIE/TIJD De beurs wordt gehouden op 6 november 2015 van 14.00 uur tot 20.00 uur in het Hart van Holland te Nijkerk. De adresgegevens

Nadere informatie

Huisregels Jeugdzorg Plus

Huisregels Jeugdzorg Plus Huisregels Jeugdzorg Plus Voor jouw veiligheid en die van anderen OG Heldringstichting 088 101 57 10 www.ogheldring.nl OG Heldringstichting Wageningsestraat 104 6671 DH Zetten Postbus 1 6670 AA Zetten

Nadere informatie

Wonen in Mariahof en Scholtenhof 1

Wonen in Mariahof en Scholtenhof 1 Wonen in Mariahof en Scholtenhof 1 Wonen met zorg goede zorg die vertrouwd voelt Welkom bij Zorgfederatie Oldenzaal. Wij zijn een kleinschalige, plaatselijke organisatie voor mensen uit Oldenzaal en omgeving.

Nadere informatie

Welkom in de verpleegunit in Avondzon

Welkom in de verpleegunit in Avondzon W el kom i n de Ver pl eeguni ti n Avondzon VERSIE 3/januari 2014 2 Welkom in de verpleegunit in Avondzon U bent van harte welkom in de verpleegunit binnen woonzorgcentrum Avondzon. Ondanks het feit dat

Nadere informatie

voor jongeren Stap voor stap zelfstandig Wat betekent beschermd en begeleid wonen bij RIBW AVV voor jou?

voor jongeren Stap voor stap zelfstandig Wat betekent beschermd en begeleid wonen bij RIBW AVV voor jou? voor jongeren Stap voor stap zelfstandig Wat betekent beschermd en begeleid wonen bij RIBW AVV voor jou? WAT JE IN DEZE BROCHURE LEEST 1 RIBW AVV in het kort 2 Zo gaan we met jou aan de slag 3 Training

Nadere informatie

Woonhaven. U bent van harte welkom

Woonhaven. U bent van harte welkom Woonhaven U bent van harte welkom Inhoud Welkom in Woonhaven 3 Woonhaven en ligging 4 Wegwijs in Woonhaven 5 Faciliteiten 8 Adres- en contactgegevens 10 Tot slot 11 2 Zorggroep Apeldoorn en omstreken Welkom

Nadere informatie

De Deuderick. De naam De Deuderick is een afgeleide van een bekende boerderij in Brummen.

De Deuderick. De naam De Deuderick is een afgeleide van een bekende boerderij in Brummen. VERSIE 4.0/januari 2014 2 Welkom De Deuderick U bent van harte welkom in verpleegunit De Deuderick. Ondanks dat we nooit uw thuis kunnen vervangen, stellen wij alles in het werk om uw verblijf in onze

Nadere informatie

Als je een taakstraf hebt gekregen

Als je een taakstraf hebt gekregen Als je een taakstraf hebt gekregen De rol van de Raad De Raad voor de Kinderbescherming regelt je taakstraf. Als je een taakstraf opgelegd hebt gekregen krijg je een gesprek met iemand van de Raad, een

Nadere informatie

Bevallen en verblijven op de suites

Bevallen en verblijven op de suites Bevallen en verblijven op de suites Welkom U bent vanwege uw bevalling opgenomen in het Flevoziekenhuis en verblijft in de kraamsuite van de afdeling verloskunde (G0). Het woord kraamsuite gebruiken we

Nadere informatie

KOPPELING COLLEGE Een nieuwe start

KOPPELING COLLEGE Een nieuwe start KOPPELING COLLEGE Een nieuwe start 2017-2018 WWW.ALTRA.NL Welkom bij Koppeling College! Beste leerling, goed dat je er bent! Jij denkt daar op dit moment misschien anders over, maar we doen er alles aan

Nadere informatie

1 24 uurshulp 24 uurshulp _Cardea.indd 1 Cardea_A5 brochure_24 uurshulp_148x210.indd :38: :37:21

1 24 uurshulp 24 uurshulp _Cardea.indd 1 Cardea_A5 brochure_24 uurshulp_148x210.indd :38: :37:21 1 24 uurshulp 24 uurshulp 3 24 uurshulp 24 uurshulp DE MEESTE KINDEREN EN JONGEREN WONEN THUIS BIJ HUN OUDERS TOTDAT ZE OP ZICHZELF GAAN WONEN. TOCH KUNNEN EROMSTANDIGHEDEN ZIJN, WAARDOOR HET BETER IS

Nadere informatie

Na een medische ingreep actief revalideren met alle zorg die u nodig heeft.

Na een medische ingreep actief revalideren met alle zorg die u nodig heeft. 1 Na een medische ingreep actief revalideren met alle zorg die u nodig heeft. Precies de zorg en begeleiding die u nodig heeft. Uw operatie in het ziekenhuis (of een andere medische behandeling) is achter

Nadere informatie

Bezoekersfolder. Nederlands

Bezoekersfolder. Nederlands Bezoekersfolder Nederlands Als bezoeker willen wij u van harte welkom heten. Bezoek aan een gedetineerde kent enkele regels. Wij vragen uw aandacht voor onze toelatingsprocedure. U dient te allen tijde

Nadere informatie

Informatie voor jongeren

Informatie voor jongeren Informatie voor jongeren Welkom in De Koppeling Inhoudsopgave 1. Wat is de Koppeling? 2. Je dagelijks leven in de Koppeling 3. Met wie heb je te maken? 4. Werken aan jezelf 5. Wat mag je wel, wat mag je

Nadere informatie

Beweeg-vmbo/mavo. sport & bewegend leren. maatwerk. joúw top behalen. groeien als mens. keuzevrijheid. een gezonde school

Beweeg-vmbo/mavo. sport & bewegend leren. maatwerk. joúw top behalen. groeien als mens. keuzevrijheid. een gezonde school Beweeg-vmbo/mavo sport & bewegend leren maatwerk joúw top behalen groeien als mens keuzevrijheid een gezonde school Beweeg-vmbo/mavo Beweeg-vmbo/mavo Beweeg-vmbo/mavo open dagen woensdag 16 januari 14:00-17:00

Nadere informatie

Thebe Elisabeth 2 Het dorp Goirle 2

Thebe Elisabeth 2 Het dorp Goirle 2 Inhoudsopgave Thebe Elisabeth 2 Het dorp Goirle 2 Faciliteiten en dienstverlening 3 Ontmoetingsruimte de Leyhof 3 Bibliotheek 3 Geestelijke zorg en vieringen 3 Interne communicatie 3 Winkelcentrum 4 Receptie

Nadere informatie

Thuis in de laatste levensfase. Regionaal centrum voor palliatieve terminale zorg

Thuis in de laatste levensfase. Regionaal centrum voor palliatieve terminale zorg Thuis in de laatste levensfase Regionaal centrum voor palliatieve terminale zorg Wat is Hospice De Winde? Hospice De Winde is onderdeel van Zorggroep Solis. Zorggroep Solis verleent sinds 1267 zorg aan

Nadere informatie

KOPPELING COLLEGE Een nieuwe start

KOPPELING COLLEGE Een nieuwe start KOPPELING COLLEGE Een nieuwe start 2018-2019 WWW.ALTRA.NL Welkom bij Koppeling College! Beste leerling, goed dat je er bent! Jij denkt daar op dit moment misschien anders over, maar we doen er alles aan

Nadere informatie

De Winckelsteegh. voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap

De Winckelsteegh. voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap De Winckelsteegh voor mensen met een ernstig verstandelijke handicap Maak kennis met De Winckelsteegh Wil je deze brochure lezen in eenvoudige taal? Zoek de plaatjes van het vergrootglas. Daaronder staan

Nadere informatie

HANDLEIDING STANDHOUDERS NOA JAARDAG. Stukadoor en Afbouw Vloeren en Terrazzo

HANDLEIDING STANDHOUDERS NOA JAARDAG. Stukadoor en Afbouw Vloeren en Terrazzo HANDLEIDING STANDHOUDERS NOA JAARDAG Stukadoor en Afbouw Vloeren en Terrazzo 5 november 2015 DATUM/LOCATIE/TIJD De beurs wordt gehouden op 5 november 2015 van 14.00 uur tot 20.00 uur in het Hart van Holland

Nadere informatie

Pakket 4 Beschut wonen met intensieve begeleiding en uitgebreide verzorging

Pakket 4 Beschut wonen met intensieve begeleiding en uitgebreide verzorging BESCHRIJVING VAN DE ZORGZWAARTEPAKKETTEN Pakket 4 Beschut wonen met intensieve begeleiding en uitgebreide verzorging Het pakket Beschut wonen met intensieve begeleiding en uitgebreide verzorging is wonen

Nadere informatie

Ambulante ondersteuning

Ambulante ondersteuning Leven zoals jij dat wilt Ludo s motto: Neervallen, opstaan, kroontje rechtzetten en verder gaan! Ondersteund door SDW Welke informatie vind je in deze brochure? Heb jij bij lastige zaken wat hulp nodig

Nadere informatie

Je eigen woonruimte met intensieve begeleiding Sterker in de samenleving.

Je eigen woonruimte met intensieve begeleiding Sterker in de samenleving. Je eigen woonruimte met intensieve begeleiding Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Nooit had ik durven dromen dat ik nog eens een eigen huis zou hebben. En nu woon ik hier. De begeleiding van

Nadere informatie

Informatie over. de forensisch psychiatrische kliniek. Postadres Inforsa Forensisch Psychiatrische Kliniek Postbus 75867 1070 AW Amsterdam

Informatie over. de forensisch psychiatrische kliniek. Postadres Inforsa Forensisch Psychiatrische Kliniek Postbus 75867 1070 AW Amsterdam Postadres Inforsa Forensisch Psychiatrische Kliniek Postbus 75867 1070 AW Amsterdam Bezoekadres Duivendrechtsekade 55 1096 AH Amsterdam Telefoon: 020-590 81 00 Voor verwijzers 020-590 81 50 (tel. opnamesecretariaat)

Nadere informatie

Informatiefolder voor patiënten

Informatiefolder voor patiënten Informatiefolder voor patiënten 2 INLEIDING FPC Gent is een nieuw opgestart forensisch psychiatrisch centrum voor patiënten met een interneringsmaatregel. Deze folder zal u voorzien van algemene informatie

Nadere informatie

christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed onderwijs!

christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed onderwijs! christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed Trots op onze school Toekomstgericht onderwijs Veel kansen op een hoger niveau onderwijs! Jij krijgt goed onderwijs! Op Melanchthon Wilgenplaslaan geven

Nadere informatie

Samen gezinsrelaties verbeteren. Relationele gezinstherapie

Samen gezinsrelaties verbeteren. Relationele gezinstherapie Samen gezinsrelaties verbeteren. Relationele gezinstherapie Beschadigd en wantrouwend. Relationele gezinstherapie Relationele gezinstherapie probeert relaties binnen het gezin te verbeteren. De systeemgerichte

Nadere informatie

Wegwijs in Duurzaam Verblijf

Wegwijs in Duurzaam Verblijf Wegwijs in Duurzaam Verblijf Informatie voor patiënten Opnamekliniek De Heuve Klateringerweg 1 Binnenkort wordt u opgenomen in Duurzaam Verblijf in Beilen. Hierbij informeren wij u over zaken waarmee u

Nadere informatie

Oud en Nieuw Kamp 24, 25 en 26 juni 2016

Oud en Nieuw Kamp 24, 25 en 26 juni 2016 Dus wil je graag mee??? Geef je dan op: Via de onderstaande link, zo krijgen wij al jullie gegevens meteen digitaal. Oud en Nieuw Kamp 24, 25 en 26 juni 2016 http://goo.gl/forms/jn40du8oll Je kunt je opgeven

Nadere informatie

Informatie over je verblijf in de kliniek. Jouw verblijf in de kliniek. Het behandelplan. De regels in het kort

Informatie over je verblijf in de kliniek. Jouw verblijf in de kliniek. Het behandelplan. De regels in het kort Informatie over je verblijf in de kliniek Jouw verblijf in de kliniek Het behandelplan De regels in het kort We helpen je naar een leven zonder verslavende middelen Welkom In de bossen bij Bilthoven staat

Nadere informatie

Kliniek Ithaka Voor intensieve behandeling

Kliniek Ithaka Voor intensieve behandeling Kliniek Ithaka Voor intensieve behandeling Een behandeling bij Ithaka richt zich op het herstel of verbetering van de ontwikkelingsmogelijkheden van het kind of de jeugdige in zijn of haar eigen omgeving.

Nadere informatie

Op bezoek. Op bezoek

Op bezoek. Op bezoek Op bezoek Op bezoek Het behouden en/of uitbreiden van sociale contacten is een wezenlijk onderdeel van de behandeling van onze patiënten. Vooral in de fase waarin de behandeling zich richt op terugkeer

Nadere informatie

Routebeschrijving eigen vervoer naar Handelsweg 2 Zeist Vanaf Amsterdam Volg de A2 richting Utrecht. Volg bij knooppunt Oude Rijn de A12 richting Arnh

Routebeschrijving eigen vervoer naar Handelsweg 2 Zeist Vanaf Amsterdam Volg de A2 richting Utrecht. Volg bij knooppunt Oude Rijn de A12 richting Arnh Routebeschrijving openbaar en eigen vervoer naar: ACHMEA ZEIST Handelsweg 2 3707 NH ZEIST Telefoon: 030-693 70 00 De Achmea-locatie aan de Handelsweg bestaat uit meerdere gebouwen. Centraal staat het Congrescentrum.

Nadere informatie

Stap voor stap op zoek naar eigen verantwoordelijkheid. YOUTURN

Stap voor stap op zoek naar eigen verantwoordelijkheid. YOUTURN Stap voor stap op zoek naar eigen verantwoordelijkheid. YOUTURN Ook medewerkers ervaren YOUTURN als prettig. YOUTURN In JJI Lelystad werken jongeren stapsgewijs aan hun terugkeer naar de maatschappij.

Nadere informatie

KOPPELING COLLEGE. Een nieuwe start Minigids Koppelingcollege.indd :31

KOPPELING COLLEGE. Een nieuwe start   Minigids Koppelingcollege.indd :31 KOPPELING COLLEGE Een nieuwe start WWW.ALTRA.NL Minigids Koppelingcollege.indd 1 19-08-16 16:31 Welkom bij Koppeling College! Beste leerling, we zijn blij dat je er bent. Jij denkt daar op dit moment misschien

Nadere informatie

Informatie voor ouders. Wie betaalt wat? Afspraken over geld voor jongeren die bij Intermetzo wonen. (Jeugdwet)

Informatie voor ouders. Wie betaalt wat? Afspraken over geld voor jongeren die bij Intermetzo wonen. (Jeugdwet) Informatie voor ouders Wie betaalt wat? Afspraken over geld voor jongeren die bij Intermetzo wonen. (Jeugdwet) Wat betaalt Intermetzo en wat betalen ouders? Wij en u Voor jongeren die tijdelijk bij Intermetzo

Nadere informatie

Informatie Nieuwmarke

Informatie Nieuwmarke 1 Informatie Nieuwmarke INFORMATIE Persoonlijk begeleider: Gedragsdeskundige: Coördinerend begeleider: Postadres: Postbus 94, 7200 AB Zutphen Bezoekadres: Dr. W. Slotlaan 12, Rekken T 088 547 73 00 2 INFORMATIE

Nadere informatie

Uw bezoek aan HMC Bronovo Bezoektijden, route, parkeren, faciliteiten

Uw bezoek aan HMC Bronovo Bezoektijden, route, parkeren, faciliteiten Uw bezoek aan HMC Bronovo Bezoektijden, route, parkeren, faciliteiten Een bezoek brengen aan een ziekenhuis is niet altijd even prettig. Met deze informatie hopen wij u meer duidelijkheid te geven over

Nadere informatie

Wegwijs in de Beter Leven Kliniek

Wegwijs in de Beter Leven Kliniek Wegwijs in de Beter Leven Kliniek Informatie voor patiënten Binnenkort wordt u opgenomen in de Beter Leven Kliniek in Veenhuizen. Hierbij informeren wij u over zaken waarmee u tijdens uw opname te maken

Nadere informatie

Cliëntondersteuner (naam, organisatie):

Cliëntondersteuner (naam, organisatie): Naam: Geboortedatum: Cliëntondersteuner (naam, organisatie): Datum gesprek: DOMEIN Thema s voor gesprek met cliënt. Ondersteuningsvraag van cliënt bij dit thema. A. Familie en vrienden. Huiselijke relaties

Nadere informatie

Rooming-in en ouderparticipatie op de Kinderafdeling

Rooming-in en ouderparticipatie op de Kinderafdeling Rooming-in en ouderparticipatie op de Kinderafdeling Allereerst willen wij u van harte welkom heten in HMC Westeinde. U bevindt zich op afdeling C13B, de kinderafdeling. In deze folder gaan we in op rooming-in

Nadere informatie

Groepsboekje BSO sport de Kantine

Groepsboekje BSO sport de Kantine Groepsboekje BSO sport de Kantine Groepsboekje BSO sport De Kantine januari 2016 Inhoud Welkom bij BSO sport De Kantine!... 2 De Groep... 3 De groepsruimte binnen en buiten... 3 Wat is er te doen?...

Nadere informatie

Zelfstandig, Zelfredzaam, Zorgzaam Eén loket voor ondersteuning en voorzieningen

Zelfstandig, Zelfredzaam, Zorgzaam Eén loket voor ondersteuning en voorzieningen Servicepunt Z Almere Zelfstandig, Zelfredzaam, Zorgzaam Eén loket voor ondersteuning en voorzieningen Veel mensen willen zo lang mogelijk zelfstandig leven, wonen en meedoen in de samenleving. Dit geldt

Nadere informatie

Routebeschrijving per auto

Routebeschrijving per auto Routebeschrijving per auto Als u besluit met de auto naar Utrecht te komen, houdt u er dan rekening mee dat de binnenstad van Utrecht slecht bereikbaar is met de auto. Tevens geldt in de binnenstad een

Nadere informatie

BESCHUT WONEN MET INTENSIEVE BEGELEIDING EN UITGEBREIDE VERZORGING (voorheen ZZP 4) GEBRUIKERSINFORMATIE ZORGPROFIELEN V&V PROTEION

BESCHUT WONEN MET INTENSIEVE BEGELEIDING EN UITGEBREIDE VERZORGING (voorheen ZZP 4) GEBRUIKERSINFORMATIE ZORGPROFIELEN V&V PROTEION BESCHUT WONEN MET INTENSIEVE BEGELEIDING EN UITGEBREIDE VERZORGING (voorheen ZZP 4) GEBRUIKERSINFORMATIE ZORGPROFIELEN V&V PROTEION 1 2 Inleiding In de kleinschalige zorgcentra van Proteion staan gastvrijheid

Nadere informatie

Behandelcentrum Middenweg

Behandelcentrum Middenweg Behandelcentrum Middenweg leven & wonen kind & jeugd BEHANDELING Kliniek voor mensen met een licht verstandelijke beperking, ernstige gedragsstoornissen en/of psychiatrische aandoeningen Informatie voor

Nadere informatie

Drugs of Alcohol mee? Zeg nee! Informatie voor bezoekers

Drugs of Alcohol mee? Zeg nee! Informatie voor bezoekers Drugs of Alcohol mee? Zeg nee! Informatie voor bezoekers Inleiding Circa 80% van de patiënten in FPC Dr. S. van Mesdag heeft mede onder invloed van het gebruik van verslavende middelen een delict gepleegd.

Nadere informatie

24 uurshulp. Met Cardea kun je verder!

24 uurshulp. Met Cardea kun je verder! 24 uurshulp Met Cardea kun je verder! Met Cardea kun je verder! 24 UURSHULP De meeste kinderen en jongeren wonen thuis bij hun ouders totdat ze op zichzelf gaan wonen. Toch kunnen er omstandigheden zijn,

Nadere informatie

Omdat afscheid nemen voor alle betrokken zwaar is, vinden wij het belangrijk ook ondersteuning te bieden aan de naasten.

Omdat afscheid nemen voor alle betrokken zwaar is, vinden wij het belangrijk ook ondersteuning te bieden aan de naasten. De Rozenhof van Het Spectrum is een sfeervolle, kleinschalige voorziening voor palliatieve zorg. Hier is ruimte voor cliënten die, naar inschatting van een arts, een beperkte levensverwachting hebben.

Nadere informatie

Jij laat het zien. De havo/mavo. Voor durvers en doeners. een Calvijn school

Jij laat het zien. De havo/mavo. Voor durvers en doeners. een Calvijn school Jij laat het zien een Calvijn school De havo/mavo Voor durvers en doeners Als je niet kunt wachten om met je ideeën aan de slag te gaan, is er in Rotterdam eigenlijk maar één school voor je. Heb je gemerkt

Nadere informatie

Raad voor de Kinderbescherming Ministerie van Justitie en Veiligheid. De gedragsbeïnvloedende. maatregel (GBM)

Raad voor de Kinderbescherming Ministerie van Justitie en Veiligheid. De gedragsbeïnvloedende. maatregel (GBM) Raad voor de Kinderbescherming Ministerie van Justitie en Veiligheid De gedragsbeïnvloedende maatregel (GBM) Je wordt verdacht van een strafbaar feit: deze brochure over de gedragsbeïnvloedende maatregel

Nadere informatie

Samen werken aan jouw toekomst

Samen werken aan jouw toekomst WELKOM BIJ DE OVERFLATS Samen werken aan jouw toekomst Introductiefolder voor jongeren, ouders en verwijzers Deze folder gaat over De Overflats van Lijn5. Je leest in deze folder alles over De Overflats

Nadere informatie

Alle informatie over Green Village voor bezoekers

Alle informatie over Green Village voor bezoekers Alle informatie over Green Village voor bezoekers Welkom bij Green Village We vinden het leuk dat we je binnenkort als gast mogen ontvangen bij Green Village! Middels deze factsheet geven we je alvast

Nadere informatie

Intake formulier. Algemene persoonsgegevens. Datum aanmelding. Intakeformulier ingevuld door. Achternaam. Voornamen. Roepnaam. Straat en huisnummer

Intake formulier. Algemene persoonsgegevens. Datum aanmelding. Intakeformulier ingevuld door. Achternaam. Voornamen. Roepnaam. Straat en huisnummer 3. Pedagogisch beleid 1.2.7.7. Intake formulier Pagina 1 van 13 Intake formulier Datum aanmelding Intakeformulier ingevuld door Algemene persoonsgegevens Achternaam Voornamen Roepnaam Straat en huisnummer

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Jolanda Poelarends

Pedagogisch werkplan Jolanda Poelarends Inhoudsopgave Pedagogisch werkplan Jolanda Poelarends Het opvanggezin 3 Het ritme 4 Spelen 5 De opvangplekken en materialen 6 Ik als gastouder 8 Gastkinderen 9 Het opvanggezin Even voorstellen: Mijn naam

Nadere informatie

KlinieK voor langdurige intensieve Zorg (liz)

KlinieK voor langdurige intensieve Zorg (liz) Postadres Inforsa Kliniek voor Langdurige Intensieve Zorg (LIZ) Postbus 75867 1070 AW Amsterdam Bezoekadres Duivendrechtsekade 55 1096 AH Amsterdam Telefoon: 020-590 81 00 Voor verwijzers 020-590 81 50

Nadere informatie

Weber. U bent van harte welkom

Weber. U bent van harte welkom Weber U bent van harte welkom Inhoud Welkom in Weber 3 Weber en ligging 4 Wegwijs in Weber 5 Faciliteiten 7 Adres- en contactgegevens 10 Tot slot 11 2 Welkom in Weber U bent van harte welkom in verpleegunit

Nadere informatie

http://www.christelijkegastouder.nl Pedagogisch werkplan Jolanda Poelarends

http://www.christelijkegastouder.nl Pedagogisch werkplan Jolanda Poelarends http://www.christelijkegastouder.nl Pedagogisch werkplan Jolanda Poelarends Inhoudsopgave Het opvanggezin Het ritme Spelen De opvangplekken en materialen Ik als gastouder Gastkinderen Het opvanggezin Mijn

Nadere informatie

Opname op een verpleegafdeling in HMC Antoniushove

Opname op een verpleegafdeling in HMC Antoniushove Opname op een verpleegafdeling in HMC Antoniushove Hartelijk welkom in HMC Antoniushove. In deze folder leest u meer over uw verblijf op de afdeling. Wanneer u wordt opgenomen, ontvangt een verpleegkundige

Nadere informatie

GROEPSBEGELEIDING JEUGD ZORGBUREAU TALENT

GROEPSBEGELEIDING JEUGD ZORGBUREAU TALENT GROEPSBEGELEIDING JEUGD ZORGBUREAU TALENT KOOKCLUB KLEIN 1 KOOKCLUB KLEIN Welkom bij de kookclub klein van Zorgbureau Talent. De kookclub klein is onderdeel van het zorgaanbod van Groepsbegeleiding Jeugd.

Nadere informatie

Observatiecentrum. Een diagnose om verder te kunnen

Observatiecentrum. Een diagnose om verder te kunnen Observatiecentrum Een diagnose om verder te kunnen Nog geen duidelijke diagnose? Een tijdelijk verblijf kan uitkomst bieden Heeft u te maken met geheugen- of psychiatrische klachten in combinatie met een

Nadere informatie

Waken bij patiënt. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee! In deze folder vindt u informatie over het waken bij uw naaste.

Waken bij patiënt. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee! In deze folder vindt u informatie over het waken bij uw naaste. Waken bij patiënt In deze folder vindt u informatie over het waken bij uw naaste. Begeleiding en ondersteuning voor de patiënt, familie en naasten. De tijd die u samen met uw dierbare door kunt brengen

Nadere informatie

AON Juni LRP vereniging Enneade organiseert: LRP Vereniging Enneade Evenementengids AON 9

AON Juni LRP vereniging Enneade organiseert: LRP Vereniging Enneade Evenementengids AON 9 LRP vereniging Enneade organiseert: AON 9 op 10-11-12 Juni 2011 Kijk voor meer informatie en teaser op www.enneade.nl 1 Inschrijven Het inschrijven geschiedt d.m.v. een inschrijfformulier. Het formulier

Nadere informatie

> Heigracht: zorgverblijf voor tijdelijke opname

> Heigracht: zorgverblijf voor tijdelijke opname > Heigracht: zorgverblijf voor tijdelijke opname Informatie voor bewoners Tijdelijk verblijf ten behoeve van Herstelzorg Respijtzorg Overbruggingszorg > Heigracht: zorgverblijf voor tijdelijke opname Hebt

Nadere informatie

Het Pieter Baan Centrum. Algemene informatie

Het Pieter Baan Centrum. Algemene informatie Het Pieter Baan Centrum Algemene informatie 1 Deze brochure is bedoeld om algemene informatie te geven over het Pieter Baan Centrum (PBC). Het PBC is de forensisch psychiatrische observatiekliniek van

Nadere informatie

Fasehuizen. Informatie voor ouders/verzorgers

Fasehuizen. Informatie voor ouders/verzorgers Fasehuizen Informatie voor ouders/verzorgers Voor wie zijn fasehuizen bedoeld? Jongeren van 16 tot en met 18 jaar die zelfstandig willen wonen, maar daar nog begeleiding bij nodig hebben, kunnen dit leren

Nadere informatie