Organisatie van de Klaar voor de startzondag-run

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Organisatie van de Klaar voor de startzondag-run"

Transcriptie

1 Organisatie van de Klaar voor de startzondag-run Ren je mee voor de kerk? Dit jaar bieden we een nieuw fris idee voor de startzondag: organiseer een Klaar voor de startzondag-run. Ziet u het voor u, de hele gemeente die letterlijk in actie komt voor een collectedoel? We kwamen op het idee doordat steeds meer gemeenteleden en predikanten het de afgelopen jaren op een lopen hebben gezet. Door middel van de run kunnen gemeenteleden zich fysiek inzetten voor een collectedoel. Dat creëert meer betrokkenheid en saamhorigheid. Het is het mooist als alle gemeenteleden mee kunnen doen. Daarom hebben we twee onderdelen uitgewerkt: 1. Een rondje om de kerk Een sponsorloop waar gemeenteleden van alle leeftijden aan mee kunnen doen, met name de kinderen. 2. Een uitdagende run voor volwassen Het rondje om de kerk kan voor kinderen worden uitgebreid naar een sponsorloop. Hoe meer rondjes, hoe meer geld. Vooraf laten de kinderen zich door zoveel mogelijk mensen sponsoren voor het aantal rondjes dat ze zullen rennen in een vooraf bepaalde tijd. Volwassenen kunnen hun energie kwijt in een langere run (ander parcours of meer rondjes). Hiervoor betalen volwassenen entreegeld, op die manier wordt er ook met deze run geld opgehaald voor het goede doel. Het gaat om het werven van fondsen, maar gemeenten mogen zelf een doel kiezen. Daarom is de inhoudelijke boodschap als volgt geformuleerd: ren je mee voor de kerk? Organisatie Waar moet je allemaal aan denken bij het organiseren van de Klaar voor de startzondag-run? Natuurlijk bent u daar helemaal vrij in, maar u vindt hier een aantal handvatten: tips op het gebied van mensen werven die mee rennen, praktische uitleg over de sponsorloop en run, en een planning. Veel plezier en succes met de Klaar voor de startzondag-run! Elders op de website vindt u twee versies van een poster die u kunt gebruiken in de promotie voor de run. Het grote bestand is geschikt om te laten drukken dat kan bij de plaatselijke copyshop, op A3-, A4- en A5-formaat. Het kleinere bestand kunt u gebruiken op de website of bijvoorbeeld Facebook.

2 Renners werven Een Klaar voor de startzondag-run is een uitdagende, nieuwe activiteit. Voordat mensen besluiten mee te doen, moeten ze enthousiast worden. Mensen weten nog niet wat ze kunnen verwachten. Bovendien vraagt het lichamelijke inspanning, is het een out-of-the-box activiteit ten behoeve van de start van het kerkelijk jaar. Het werven van participanten moet bewust gebeuren, het vergt inzet. Een onderdeel van het wervingsproces is het informeren van de gemeenteleden. Ze moeten weten wat er staat te gebeuren, en wat er van hen verwacht wordt. Het doel is hierin erg belangrijk. Ook de bijkomende effecten, zoals saamhorigheid met andere gemeenteleden, zijn belangrijk en mogen zeker benadrukt worden. Enthousiasme en een persoonlijke benadering zijn belangrijk. Communicatiemiddelen Elke gemeente heeft gebruikelijke communicatiemiddelen. Deze kunnen makkelijk ingezet worden om de Klaar voor de startzondag-run te promoten. Dit is niet de enige manier, maar zeker een goede manier. Te denken valt aan het kerkblad, weekinfo of de website. Plenair in dienst: wekelijks Om de meeste gemeenteleden tegelijkertijd te bereiken, kan in de dienst verteld worden over de Klaar voor de startzondag-run. Doe dit op een moment dat volwassenen en kinderen er zijn. Het verhaal over de run en de sponsorloop laat beide groepen zien dat het een activiteit voor de hele gemeente is. Verschil sponsorloop en run Bij alle uitingen over de Klaar voor de startzondag-run moet duidelijk worden dat het om een grotere activiteit gaat. Het bestaat uit een run en een sponsorloop, en eventuele extra activiteiten. Kinderdienst De sponsorloop is gericht op kinderen, zij moeten enthousiast gemaakt worden op een manier die bij hen past. Een goed moment hiervoor is onder de kinderdiensten. Nu zijn ze samen met de andere kinderen, en kunnen ze elkaar enthousiast maken. Er kan iets meer worden ingegaan op wat een sponsorloop precies is, waarom het zo leuk is, en wat het doel is. Door de kinderen op een gepaste manier aan te spreken, raken zij ook betrokken. Presentatie doel Deel van het informeren over de Klaar voor de startzondag-run is het presenteren van het collectedoel. Dit kan natuurlijk door gewoon kort te introduceren, maar daardoor raken mensen niet betrokken. Door een uitgebreidere presentatie, zo mogelijk met film en fotomateriaal, krijgt men een beter beeld van waar de opbrengst naar toe zal gaan en raakt men meer betrokken. Enthousiasme predikant Een persoon die graag hardloopt, kan vanuit eigen enthousiasme meer mensen op de been krijgen dan een goed bedoeld praatje van iemand die geen enkele ervaring heeft. Een voorganger die hardloopt of de uitdaging aandurft, zal veel effect sorteren. Bovendien is het een bijzondere actie: wanneer eerder kreeg je de kans met je voorganger te rennen?

3 Kleine teams / kring Een manier om mensen te werven, is door hen persoonlijk aan te spreken. Dit kan bijvoorbeeld door onder de koffie met de lijst door de kerk te lopen en mensen aan te spreken. Een andere manier om mensen persoonlijker aan te spreken, is door ze rond kleinere bijeenkomsten te benaderen, bijvoorbeeld in kerkenraadsverband of diaconievergadering. Aanmelden Zorg ervoor dat het aanmelden makkelijk is, bijvoorbeeld door een aanmeldingsformulier op een centrale, duidelijke plaats in de kerk te hangen. U kunt ook rondgaan met een aanmeldingsformulier. Voorbeeldteksten voor de werving van lopers [Spreektekst] Beste gemeenteleden, Mag ik u vragen: hoe zit u nu? Lekker met een kussentje onder uw billen of vindt u de bank toch iets te hard? Zitten dat is iets wat we veel doen in de kerk. En dat is prima. Maar nu wil ik u vragen: zou u ook ns willen rennen voor de kerk? Op Startzondag organiseren we namelijk een Klaar voor de Startzondag-run. De echte sportievelingen kunnen meedoen aan de run van vijf kilometer. We starten en finishen bij de kerk en beginnen een uurtje na kerktijd, dus er is genoeg tijd om te verkleden en een warming up. Het startgeld bedraagt 15 euro en komt ten goede aan de collecte die bestemd is voor <doel noemen>. Is vijf kilometer voor u of jou te ver? Doe dan mee aan het rondje om de kerk. Laat je sponsoren en loop zoveel rondjes als je kunt. Hoe meer rondjes, hoe meer je ophaalt voor het goede doel. Enthousiast? Schrijf je dan in. Achter in de kerk liggen intekenlijsten. Schiet mij gerust na de dienst aan als je nog vragen hebt. Ik ben benieuwd. Overigens hebben we niet alleen hardlopers nodig, maar ook mensen achter de wedstrijdtafel, voor het verzorgen van vermoeide voeten en voor het tappen van water. [tekst voor kerkblad] Sportievelingen gezocht voor Klaar voor de Startzondag-run Ben je sportief en houd je van een uitdaging? Doe dan mee aan de Klaar voor de Startzondag-run op <datum noemen>. Na afloop van de ochtenddienst gaan we hardlopen voor het goede doel. De run heeft een afstand van vijf kilometer, dus enige conditie is wel vereist. Het startgeld (15 euro) gaat in de collectezak voor <doel noemen>. Op deze manier komen we letterlijk in actie voor ons geloof. Het startschot klinkt om <tijdstip> vanaf het kerkplein, waar je ook weer zult finishen. Ga jij de uitdaging aan? Terwijl de sportievelingen hun parcours afleggen is er voor de kinderen een sponsorloop. Hoeveel rondjes ren jij om de kerk? Zoek zo veel mogelijk sponsors en laat de mensen betalen per rondje. Zo kun je een mooi bedrag ophalen voor het goede doel. Aanmelden kan door een mail te sturen aan: <mailadres noemen>. Graag in het onderwerp zetten: Aanmelding sponsorloop.

4 Voorbereiding algemeen Het organiseren van een run vraagt wat voorbereiding, maar met een goede planning en taakverdeling is het prima te doen. Team Wanneer besloten is dat een Klaar voor de start zondag-run zal plaatsvinden, is het taak een team bij elkaar te krijgen. Binnen dit team kunnen de taken verdeeld worden, waardoor iedereen een eigen deel heeft waar hij of zij verantwoordelijk voor is. Door regelmatig te vergaderen kan het team met elkaar afstemmen hoe het ervoor staat, en welke onderdelen nog extra ondersteuning kunnen gebruiken. De verantwoordelijkheden kunnen onderverdeeld worden in de volgende taken: - Informeren van de gemeenteleden en afstemmen met gemeentebestuur - Organiseren sponsorloop - Organiseren run - Ontwikkelen praktische materialen Routes Bedenk vooraf de beide routes en communiceer de afstanden en de routes. Dit is belangrijk in het besluitvormingsproces voor mensen om te participeren. Ook voor de kindersponsorloop is dit belangrijke informatie voordat men besluit voor welk bedrag ze een kind sponsoren. De run moet verbonden zijn met de kerk, dus is het goed de kerk als start- en eindpunt te nemen. Houdt er rekening mee dat er eventueel een vergunning aangevraagd moet worden. Voor de sponsorloop is het handig een rondje om de kerk als parcours uit te zetten. Dit is veilig en makkelijk te organiseren. Feestelijke dag In overleg met de gemeenteleiding wordt besloten wanneer de Klaar voor de start zondag-run plaatsvindt. Het kan onderdeel zijn van de startzondag, maar kan ook op een andere dag georganiseerd worden. Het is belangrijk om dit vanaf het begin duidelijk te hebben. Aan de hand hiervan wordt besloten hoe de run deel is van de dag of het evenement an sich is. Bedenk vooraf of er nog aansluitende feestelijkheden georganiseerd moeten worden. TIP: EHBO Een sportieve activiteit heeft soms ook ongelukjes ten gevolge: blaren, valpartijen of erger Zorg ervoor dat er ten minste een EHBO er aanwezig is, met een EHBO-kist vol blarenpleisters.

5 Voorbereiding sponsorloop De sponsorloop richt zich specifiek op kinderen, zo kunnen zij ook participeren in deze activiteit. De kinderen zamelen geld in voor het gekozen doel, door binnen een vooraf bepaalde tijd zoveel mogelijk rondjes op een afgesproken parcours te rennen. Voorafgaand aan de sponsorloop hebben ze zelf sponsors geregeld. Deze sponsors steunen het goede doel door met het kind af te spreken hoeveel ze per rondje zullen bijdragen aan het doel. Het kind gaat na de sponsorloop bij de sponsors langs om het geld op te halen. Dat wordt in de kerk verzameld. Aanmelden De kinderen melden zich voor de sponsorloop aan door zich in te schrijven op een formulier dat ze in de kerk kunnen vinden. Dit wordt duidelijk gecommuniceerd bij de werving, zowel in de kerkdienst als in de kinderdiensten. Zorg ervoor dat dit op een duidelijke plek te vinden is, zodat het een zo klein mogelijke stap is voor kinderen om zich in te schrijven. Sponsorformulier Maak voor de kinderen een sponsorloopformulier waarop de belangrijkste informatie staat: de afstand die ze lopen en hoeveel tijd ze ervoor krijgen. Noem ook het doel. Wanneer kinderen langs bekenden en familie gaan om zich te laten sponsoren, is die informatie bekend bij alle betrokkenen. Op het formulier moeten ruimte zijn voor de volgende gegevens: naam, adresgegevens, voor hoeveel ze sponsoren en hun handtekening. De kinderen moeten dit formulier goed bewaren, bij het inleveren van het geld, leveren ze ook dit formulier in. Stempelkaart Gedurende de sponsorloop halen kinderen per rondje een stempel. Dit maakt het achteraf inzichtelijk hoeveel de kinderen gerend hebben. Dit is tevens bewijsmateriaal dat ze moeten meenemen wanneer ze het sponsorgeld ophalen. Ook deze stempelkaart moeten ze met het geld en het sponsorformulier inleveren, zo kan gecontroleerd worden of het klopt. Routemateriaal Om de sponsorloop zo duidelijk mogelijk aan te geven, kun je het parcours aangeven met afzetlint. Zo ontstaat geen verwarring bij de kinderen. Dit geeft bovendien de mogelijkheid voor ouders en andere geïnteresseerden om langs de rand de kinderen aan te moedigen. Zo is iedereen betrokken. Alle renners starten de sponsorloop tegelijkertijd, zorg dus voor een duidelijk startpunt en startsein. Het startpunt kan met een spandoek of banner aangegeven worden. Het startsein kan gegeven worden door een toeter, megafoon of door af te tellen. Bedenk vooraf hoe dit plaatsvindt. TIP: betrek ouders Door ouders te betrekken middels een brief of andere vorm van communicatie, betrek je hen bij het proces. Dit is niet alleen leuk voor de kinderen, het zorgt ook voor extra begeleiding van de kinderen. Behalve rennen, moeten ze ook sponsors regelen, het geld ophalen en alle formulieren inleveren. Om dit proces vlekkeloos te laten verlopen, is het handig als een ouder een oogje in het zeil houdt.

6 Voorbereiding run Ook tieners en volwassenen kunnen zich fysiek inzetten voor de gemeente en het doel. Middels een run kunnen ze bijdragen aan het doel, en genieten van lichamelijke inspanning. De run heeft een grotere afstand dan de sponsorloop, het is een hardloopuitdaging waarvoor men inschrijfgeld betaalt. Het idee hier is niet om gesponsord te worden, maar een persoonlijke uitdaging aangaan. Inschrijfformulier Gemeenteleden (en eventuele aanverwanten) kunnen zich voor de run inschrijven via een inschrijfformulier. Dit wordt duidelijk gecommuniceerd bij de werving. Zorg ervoor dat dit op een duidelijke plek te vinden is, zodat renners zich makkelijk kunnen inschrijven. Betaling Afhankelijk van het goede doel waar de gemeente geld voor wil inzamelen, is de hoogte van het entreegeld te bepalen. Een goede richtprijs is 15,-. Routemateriaal Om goed voorbereid te zijn op de run, is het belangrijk ruim van tevoren de route bepaald te hebben. Dit kan bijvoorbeeld een route van vijf kilometer zijn. Mochten er gevorderde hardlopers in uw gemeente zitten die een grotere uitdaging willen, dan kan er ook gekozen worden een langere run te lopen. Alle renners starten de sponsorloop tegelijkertijd, zorg dus voor een duidelijk startpunt en startsein. Het startpunt kan met een spandoek of banner aangegeven worden. Het startsein kan gegeven worden door een toeter, megafoon of door af te tellen. Bedenk vooraf hoe dit plaatsvindt, zodat het voor de deelnemers duidelijk is. Eventueel kan ook een plattegrond gemaakt worden van de route, die vooraf verspreid kan worden. Dit stelt deelnemers in de gelegenheid de route al eens te oefenen. Ook voor de omstanders is het leuk om te weten hoe de route loopt, en waar ze eventueel kunnen aanmoedigen. Shirtnummers Om de run een officiëler gevoel te geven, kun je de renners van een Klaar voor de startzondag-run item voorzien. Dit kan een T-shirt met logo zijn, maar ook een rugnummer dat renners kunnen opspelden. Certificaat Achteraf ontvangen de deelnemers een certificaat als bewijs van deelneming. Dit is een leuk aandenken dat het geheel een leuke activiteit maakt. Op dit Klaar voor de start zondag-run certificaat staat de naam van de deelnemer, en wordt het doel vermeld. TIP: waterstation Om de renners te ondersteunen, is het handig als op meerdere plekken mensen klaarstaan om aan te moedigen en/of een bekertje water te overhandigen. Dat laatste is bij warm weer echt van belang.

7 De Klaar voor de startzondag-run Op de dag dat de Klaar voor de startzondag-run plaatsvindt, moet nog het een en ander gebeuren. Een overzicht: Route Zorg voor een duidelijk afgezet parcours. Het afzetten kan met afzetlint. Bovendien schept het een duidelijke plaats voor familie, kerkleden en andere geïnteresseerden om aan te moedigen. Zorg voor een duidelijke startplaats en helderheid over wie op welk moment waar moet zijn. Inschrijfbalie Regel een inschrijfbalie, waar men zich kan aanmelden en het entreegeld voor de run kan betalen. Bij betaling worden runners voorzien van een eventueel gadget, T-shirt of rugnummer. De kinderen ontvangen hier hun stempelkaart. Zonder stempelkaart kunnen ze achteraf niet aantonen dat ze gerend hebben. Stempelbalie Zorg ervoor dat er een duidelijke stempelbalie is aan het einde van het rondje dat de kinderen voor de sponsorloop rennen. Hier moeten ze gestempeld worden, dan kunnen ze het rondje pas herhalen. Plenair Zorg voor een plenair startmoment waarop de Klaar voor de startzondag-run wordt afgetrapt. Dit samenzijn beidt ruimte voor extra uitleg en saamhorigheid. Dit startmoment kan begeleid worden door de predikant, maar ook door het team dat de hele activiteit organiseert. Zorg ervoor dat dit past binnen de overige activiteiten rondom de startzondag. Startpunt sponsorloop Verzamel bij het startpunt. Zorg voor een duidelijk startpunt, waar alle kinderen eerst extra uitleg krijgen over het stempelen. Met een spandoek of banner kan het startpunt aangegeven worden. Na aftellen klinkt het startsein, en beginnen de kinderen met rennen. Het startsein kan gegeven worden door een luid klappertjespistool, een toeter of een megafoon. Startpunt run Wanneer de sponsorloop is afgelopen, kan de run van start gaan. Zorg ervoor dat de deelnemers zich bij het startpunt verzamelen, en zorg voor een gepast startsein. Afloop De renners van de run komen allemaal op verschillende momenten binnen. Zorg voor een gezellig, aanmoedigend welkomstcomité. Nadat een renner is binnengekomen, kan hij of zij een persoonlijk certificaat ophalen. Het is het makkelijkst om dit bij de inschrijfbalie te regelen. Feestelijkheden Om de activiteiten feestelijk te maken, is het goed te zorgen voor hapjes en drankjes. Er kunnen stukjes taart verkocht worden waarvan de opbrengst naar het collectedoel gaat, of de gemeente zorgt voor verfrissingen voor alle deelnemers en toeschouwers.

8 Collectedoel Het uiteindelijke doel van de Klaar voor de startzondag-run is geld ophalen voor een collectedoel. Het collectedoel kan afhankelijk zijn van de collectekalender die je gemeente volgt. Je kunt ook een specifiek doel kiezen. Als er maar een doel gekozen wordt dat duidelijk is en waar de gemeente zich voor kan inzetten. Doelen Protestantse Kerk De Protestantse Kerk kan dankzij de bijdragen van de plaatselijke gemeenten de steun aan het (wereld)diaconale en zendingswerk voortzetten. Ook ander werk, waaronder het jeugdwerk en het missionaire werk, gebeurt grotendeels door de ondersteuning van plaatselijke kerken. Gemeenten kunnen een specifiek doel kiezen, of aanhaken bij de doelen die op dat moment op het rooster staan Augustus: Ken je buren! Dit project ondersteunt een christelijke organisatie in Israël die kinderen van Joodse en Arabische afkomst met elkaar in contact brengt. - 7 September: Help de nieuwe kerk in Rotterdam Dit project ondersteunt de Nieuwe Kerk in Rotterdam, die gericht is op het vormen van een christelijke gemeenschap die zorgt voor meer verbinding tussen de mensen in de wijk September: Jeugdwerk van de Protestantse Kerk - 21 September: Vredeswerk Dit project komt op voor vrede en gerechtigheid September: Week tegen de Eenzaamheid (Zie voor meer informatie over de collectedoelen Eigen doelen Uiteraard kan ook voor een eigen doel gekozen worden. Dit kan aanhaken bij de collectekalender die je kerk volgt. Het kan ook voor een specifiek doel binnen je kerk zijn. - Diaconie: het collectedoel van de run kan naar de diaconie gaan. Elke gemeente heeft wel een of meer doelen die onder de diaconie vallen, die altijd relevant zijn om extra te ondersteunen. - Kerk: het doel kan de kerk zelf zijn. Samen met alle gemeenteleden rennen voor de eigen kerk. Wie weet is er een specifiek doel, bijvoorbeeld een verbouwing, maar het kan ook gewoon voor de kerk in het algemeen zijn. Op deze manier kan de gemeente zelf besluiten hoe ze de behaalde financiën wil inzetten. - Extern: de gemeente kan een extern doel kiezen. Een project in binnen- of buitenland dat de gemeente een warm hart toedraagt.

9 Planning twee maanden van tevoren - Vorming team - Overeenstemming met gemeente - Planning traject - Planning dag - Eerste communicatie - Inschrijflijsten zijn present zes weken van tevoren - Start met wekelijkse aankondiging - Moedig volwassenen aan te trainen vier weken van tevoren - Moedig kinderen aan zich in te schrijven - Regel alle praktische middelen - Route is bekend - Gemeenteleden worden opgeroepen betrokken te raken, ook als ze niet mee rennen drie weken van tevoren - Instrueer ouders en kinderen over het zoeken van sponsors twee weken van tevoren - Deel sponsorformulieren uit - Kinderen zoeken sponsors één week van tevoren - Kinderen zoeken laatste sponsors - Laatste informatie over de dag zelf één dag van tevoren - Alle praktische dingen zijn gekocht / geleend dag zelf - Voorbereiden parcours - Alles klaarzetten - Uitvoering achteraf - Geld sponsorloop ophalen - Communicatie over dag en opgehaalde bedrag - Evaluatie

Sponsoractie Oranje Fonds

Sponsoractie Oranje Fonds Sponsoractie Oranje Fonds Handboek Wat fijn dat uw school voor het Oranje Fonds mee doet! Als school organiseert u vaker een evenement. U weet als geen ander hoeveel tijd en moeite er in de organisatie

Nadere informatie

Hoe organiseer ik een. Sponsoractie? Handleiding voor scholen

Hoe organiseer ik een. Sponsoractie? Handleiding voor scholen Hoe organiseer ik een Sponsoractie? Handleiding voor scholen Hoe organiseer ik een sponoractie? Super dat jij een actie met jouw school wil starten! Wij zien een wereld voor ons waarin mensen zichzelf

Nadere informatie

Walk4Food Handleiding

Walk4Food Handleiding Walk4Food Handleiding Inhoud Inleiding 3 1. Wat is Walk4Food? 3 2. Samenstelling team 4 3. De organisatie stap voor stap 4 4. Na afloop van de sponsorloop 5 5. Tips 6 Bijlage: Opzet persbericht 7 2 Inleiding

Nadere informatie

Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld.

Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld. Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld. Naast de sportieve uitdaging van bijna 500 kilometer te fietsen naar Amsterdam en terug, wacht er nu nog een tweede uitdaging: zoveel mogelijk geld

Nadere informatie

Projectkosten ophalen met fondsenwerving

Projectkosten ophalen met fondsenwerving Projectkosten ophalen met fondsenwerving Het is soms ook best duur om vrijwilligerswerk te doen in het buitenland, of stage te lopen over de grens. Voor Local Dreamers, en voor onze Ecuadoriaanse partnerorganisaties,

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding

Inhoudsopgave. Inleiding Handboek Inhoudsopgave Inleiding... 1 Thema... 2 1. Aan de slag... 3 2. Waar beginnen?... 4 2.1 WANNEER?... 4 2.2 AANMELDEN ALS ORGANISATOR... 5 2.3 SAMENSTELLEN VAN EEN TEAM... 5 2.4 WAARVOOR MOETEN WE

Nadere informatie

Handleiding sponsorloop voor Fonds Gehandicaptensport

Handleiding sponsorloop voor Fonds Gehandicaptensport Handleiding sponsorloop voor Fonds Gehandicaptensport Inhoud Inleiding...3 Waarom een sponsorloop?...4 Plan van aanpak...5 Checklist materialen...7 Bijlage 1: Voorbeeldbrief voor ouders voorafgaand aan

Nadere informatie

OP KOERS NAAR 25 OKTOBER 2015

OP KOERS NAAR 25 OKTOBER 2015 4 E EDITIE! Wedstrijd- & Recreantenloop Bedrijvenloop G-loop Sponsor Kidsrun Kidsrun OP KOERS NAAR DELFZIJL www.smitsport.nl 2 3 Blijf op de hoogte Kijk regelmatig op onze website www.zeemijlenloopdelfzijl.nl

Nadere informatie

Talentenverkenning. Wat kan jij? Enthousiasmeren

Talentenverkenning. Wat kan jij? Enthousiasmeren Enthousiasmeren Talentenverkenning Mensen willen best graag wat doen voor hun buurt, maar dan moet u ze er wel voor vragen. Een algemene oproep voor vrijwilligers is niet altijd even effectief. Het werkt

Nadere informatie

Handboek Fundraising Run for KiKa Estafette

Handboek Fundraising Run for KiKa Estafette Handboek Fundraising Run for KiKa Estafette Leuke ideeën voor KiKa-sponsoracties Welkom bij Run for KiKa Estafette! Geweldig dat jij je in gaat zetten voor Stichting Kinderen Kankervrij. In dit handboek

Nadere informatie

PROMOTIEPLAN DOELPUNTACTIE

PROMOTIEPLAN DOELPUNTACTIE PROMOTIEPLAN PROMOTIEPLAN DOELPUNTACTIE DOELPUNTACTIE Om een groot succes te maken van de Doelpuntactie is het belangrijk dat er veel reuring ontstaat rondom deze actie bij jullie club. Daarvoor is dit

Nadere informatie

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia 28 augustus 2015 Vreedzame school Inmiddels zitten de eerste weken er weer op en zijn alle groepen goed begonnen. U heeft in de informatiefolders van de verschillende groepen kunnen lezen dat er in de

Nadere informatie

FAQ REGISTRATIE EN FONDSENWERVING

FAQ REGISTRATIE EN FONDSENWERVING FAQ REGISTRATIE EN FONDSENWERVING Waarom Milieudefensie? Milieudefensie zet zich in voor gezond en eerlijk voedsel, slimme vervoersoplossingen en duurzaam consumeren. Ons streven is om de aarde eerlijk

Nadere informatie

Oranje Fonds Collecte 2016

Oranje Fonds Collecte 2016 Tips werving en communicatie Fijn dat u meedoet aan de landelijke collecteweek van het Oranje Fonds. Hieronder vindt u verschillende tips om collectanten te werven en uw omgeving op de hoogte te houden

Nadere informatie

Handboek Maatschappelijke stage Handen uit de mouwen voor ZOA

Handboek Maatschappelijke stage Handen uit de mouwen voor ZOA Handboek Maatschappelijke stage Handen uit de mouwen voor ZOA Dit document helpt je om een actie voor ZOA op te zetten. Je kan met een maatschappelijke stage voor ZOA 15 tot 30 uur maken. Wat vind je in

Nadere informatie

informatiepakketje voor leerlingen van de basisschool

informatiepakketje voor leerlingen van de basisschool informatiepakketje voor leerlingen van de basisschool Spreekbeurt voor een huis Leuk dat je dit pakketje van onze website hebt gedownload! Ga je een spreekbeurt houden over het werk van Wereldfoundation?

Nadere informatie

Sponsorloop 2014. Beste ouders en verzorgers Huizen, februari 2014

Sponsorloop 2014. Beste ouders en verzorgers Huizen, februari 2014 Onderwerp: Vastenactie en sponsorloop Sponsorloop 2014 Vastenactie Yojana en Simavi, 19 maart 2014 16.00-18.00 uur Hoofdgebouw Beste jongens en meisjes Beste ouders en verzorgers Huizen, februari 2014

Nadere informatie

HOE ORGANISEER IK EEN PRAYER NIGHT?

HOE ORGANISEER IK EEN PRAYER NIGHT? HOE ORGANISEER IK EEN PRAYER NIGHT? Handboek 2012 voor het organiseren van een lokale Prayer Night. Uitgave van de Evangelische Alliantie. Inhoud Inleiding Waar moet ik beginnen? Met wie ga ik dit regelen?

Nadere informatie

Hartenrace. Race voor je leven! Bewegen is lekker en gezond! Handleiding voor het organiseren van een Hartenrace

Hartenrace. Race voor je leven! Bewegen is lekker en gezond! Handleiding voor het organiseren van een Hartenrace Hartenrace Handleiding voor het organiseren van een Hartenrace Race voor je leven! Bewegen is lekker en gezond! 1 Inhoud Voorwoord 3 Tips om het nog professioneler aan te pakken 9 Finish 9 Deel 1: Handleiding

Nadere informatie

Survivors en ceremonies. Presentatie 6 en13 oktober 2018

Survivors en ceremonies. Presentatie 6 en13 oktober 2018 Presentatie 6 en13 oktober 2018 Workshop bestaat uit twee delen: - Uitleg over de werkzaamheden, voorbeelden uit de praktijk. - Lekker aan de slag, een opdracht om samen uit te te werken. Voorstelronde

Nadere informatie

Voorbeeldberichten. Voorbeeldbericht Facebook

Voorbeeldberichten. Voorbeeldbericht Facebook Voorbeeldbericht Facebook - Ik ga 1 uur non-stop dansen op het dance4life event voor een wereld zonder aids! Als ik 50 euro heb ingezameld, ben ik daarbij en zorg ik ervoor dat maar liefst 5 leeftijdsgenoten

Nadere informatie

Rotterdams Ambassadrices Netwerk

Rotterdams Ambassadrices Netwerk De ambassadrice als werver van inburgeraars 1. Inleiding; eigen ervaringen 2 A. Wat is werven 2 B. Het belang van werven 2 C. Verwachtingen 3 D. Rollenspel 4 E. Opdracht 4 2. Voortraject: 4 A. Doel 4 B.

Nadere informatie

ORGANISEER EEN SNERTWERKEVENEMENT

ORGANISEER EEN SNERTWERKEVENEMENT ORGANISEER EEN SNERTWERKEVENEMENT Een vereniging biedt kansen voor bedrijven. Uiteraard in het ledenbestand, maar ook in het zakelijk netwerk dat achter de verenging schuilgaat. Veel clubs organiseren

Nadere informatie

Workshop B Hoe kan ik stemmen?

Workshop B Hoe kan ik stemmen? Workshop B Hoe kan ik stemmen? Workshop B - Hoe kan ik stemmen? Korte omschrijving werkvorm In deze workshop doorlopen de deelnemers de stemprocedure van A tot Z in een zo reëel mogelijke setting. Dit

Nadere informatie

ANBI en communicatie. Margriet Cobben Hoofd Communicatie SupportPunt

ANBI en communicatie. Margriet Cobben Hoofd Communicatie SupportPunt ANBI en communicatie Margriet Cobben Hoofd Communicatie SupportPunt Inhoud presentatie 1 Wat is ANBI waard? 2 Fondswerving in Nederland 3 Plan van aanpak 4 Ondersteuning SupportPunt Wat is ANBI waard?

Nadere informatie

Uitnodiging. voor het Start-weekend. Zaterdag 19 & Zondag 20 september 2015. Hervormde gemeente Elburg wijk West en Oostendorp

Uitnodiging. voor het Start-weekend. Zaterdag 19 & Zondag 20 september 2015. Hervormde gemeente Elburg wijk West en Oostendorp Uitnodiging voor het Start-weekend Zaterdag 19 & Zondag 20 september 2015 Samen delen in overvloed Hervormde gemeente Elburg wijk West en Oostendorp -Welkom- Gemeenteleden, In uw handen heeft u de uitnodiging

Nadere informatie

Sponsorplan 2015. Rondje Bergen: Het gezelligste hardloopevenement van het seizoen!

Sponsorplan 2015. Rondje Bergen: Het gezelligste hardloopevenement van het seizoen! Rondje Bergen: Het gezelligste hardloopevenement van het seizoen! Inleiding De Stichting Rondje Bergen is 35 jaar geleden opgericht om een hardloopevenement in het mooie Bergen te organiseren. De prachtige

Nadere informatie

Organiseer een feestdag!

Organiseer een feestdag! Er is altijd wel reden om een feestje te vieren. Ook op school. Maar hoe organiseer je een spetterend feest? Bijvoorbeeld een klassenavond of een speciale feestdag? Daarover gaat deze lesbrief. TIP! Nog

Nadere informatie

Hét perfecte evenement om uw bedrijf aan te verbinden!

Hét perfecte evenement om uw bedrijf aan te verbinden! Hét perfecte evenement om uw bedrijf aan te verbinden! Stelt u zich eens voor.... dat uw medewerkers fitter hun werk doen, dat de teamspirit binnen het bedrijf positief groeit, dat uw klanten uw maatschappelijke

Nadere informatie

Deze handleiding is ontwikkeld om je te helpen je Alpha zo bekend mogelijk te maken in je dorp, stad of regio. Daar hebben we mooie

Deze handleiding is ontwikkeld om je te helpen je Alpha zo bekend mogelijk te maken in je dorp, stad of regio. Daar hebben we mooie Deze handleiding is ontwikkeld om je te helpen je Alpha zo bekend mogelijk te maken in je dorp, stad of regio. Daar hebben we mooie promotiematerialen voor ontwikkeld. De hoofdpersoon in deze eerste! internationale

Nadere informatie

Vindt het leuk om buiten te zijn en met ouderen om te gaan.

Vindt het leuk om buiten te zijn en met ouderen om te gaan. Informatie voor stagebieder Inhoudsopgave Beschrijving stage... 1 Stagecriteria... 1 Definities voor deze stage... 2 Stappenplan... 2 Planning voor stagebieder... 4 Afspraken tussen stadsboerderij en zorginstelling...

Nadere informatie

HANDLEIDING FUNDRAISING Ride New York 2016

HANDLEIDING FUNDRAISING Ride New York 2016 HANDLEIDING FUNDRAISING Ride New York 2016 Inhoud 1. Aan de slag!...3 2. Stappenplan...4 3. Extra tips voor publiciteit...5 4. Jij & je enthousiasme...6 5. Succes!...6 1. Aan de slag! Geweldig dat je hebt

Nadere informatie

COMMUNICATIEPLAN. versie 2 dd 10 september 2014. Auteurs: Betty Sinke, Jacqueline Overbeeke, Mieke Vleugel, Freek Brouwer, Hans Meijer

COMMUNICATIEPLAN. versie 2 dd 10 september 2014. Auteurs: Betty Sinke, Jacqueline Overbeeke, Mieke Vleugel, Freek Brouwer, Hans Meijer COMMUNICATIEPLAN versie 2 dd 10 september 2014 Auteurs: Betty Sinke, Jacqueline Overbeeke, Mieke Vleugel, Freek Brouwer, Hans Meijer Inhoudsopgave Inleiding... 3 Doel... 3 Uitgangspunten... 3 Inhoud van

Nadere informatie

Tips en Tricks voor sponsorwerving

Tips en Tricks voor sponsorwerving Tips en Tricks voor sponsorwerving Je gaat op bouwreis en maakt gebruik van de sponsortool, of je bouwt virtuele huisjes op Bouwmee, bijvoorbeeld omdat je voor Habitat meedoet aan een evenement. Alles

Nadere informatie

Hét perfecte evenement om uw bedrijf aan te verbinden...

Hét perfecte evenement om uw bedrijf aan te verbinden... Hét perfecte evenement om uw bedrijf aan te verbinden... Stelt u zich eens voor...... dat uw medewerkers fitter en strijdlustiger hun werk doen, dat de teamspirit binnen het bedrijf positief groeit, dat

Nadere informatie

Handleiding: Hoe start ik een actie met mijn bedrijf?

Handleiding: Hoe start ik een actie met mijn bedrijf? Handleiding: Hoe start ik een actie met mijn bedrijf? Zet je met je collega s in tegen eenzaamheid onder ouderen Geweldig dat jullie bedrijf in actie komt voor het Nationaal Ouderenfonds! Acties zoals

Nadere informatie

Thema 2017 Uit de voorstellen in het overleg hadden onderstaande opties de sterkste voorkeur:

Thema 2017 Uit de voorstellen in het overleg hadden onderstaande opties de sterkste voorkeur: Kerkennacht 2017 - Meer dan een dak Communicatieplan Dit document bevat een globale opzet voor de planmatige aanpak van de landelijke communicatie rond de Kerkennacht 2017. Deze communicatie wordt verzorgd

Nadere informatie

Dam tot Damloop. Fédération Française de la Cardiologie

Dam tot Damloop. Fédération Française de la Cardiologie Kit Fondsenwerving De Mobilisation Kit Dam tot Damloop Fédération Française de la Cardiologie Loop voor een goed doel! Deelname aan dit evenement is natuurlijk op zichzelf al een geweldige prestatie, maar

Nadere informatie

HANDLEIDING. Kom In Actie

HANDLEIDING. Kom In Actie HANDLEIDING Kom In Actie Inhoudsopgave Checklist voor het plannen van je actie... 3 Kominactie.rodekruis.nl... 4 Actie aanmaken... 4 Actie wijzigen/aanpassen... 4 Mede organisatoren toevoegen... 4 Deelnemers

Nadere informatie

Handleiding Collecteverdubbelaar

Handleiding Collecteverdubbelaar Handleiding Collecteverdubbelaar versie 1.0 Nederlandse Brandwonden Stichting Afdeling Landelijke Collecte, collecteverdubbelaar Zeestraat 29, Beverwijk (0251) 27 55 55 verdubbelaar@brandwondenstichting.nl

Nadere informatie

Succesvol campagne voeren

Succesvol campagne voeren Succesvol campagne voeren Spread the word, spread the feeling! Campagne voeren: íedereen kan het! In deze toolkit vind je tips voor het campagne voeren. Dit is gegarandeerd het leukste onderdeel van jouw

Nadere informatie

Vier de start van het sportseizoen met een (fakkel)loop

Vier de start van het sportseizoen met een (fakkel)loop Vier de start van het sportseizoen met een (fakkel)loop De nationale sportweek is onderdeel van de Europese week van de sport Introductie Toolkit Dit jaar vindt de 13e editie van de Nationale Sportweek

Nadere informatie

Niets vergeten te doen?

Niets vergeten te doen? Nieuwsbrief Niets vergeten te doen? De teller loopt op...alle deelnemers hebben de eindsprint ingezet om het persoonlijk streefbedrag van minimaal 500 te behalen én te overtreffen: het winnende team krijgt

Nadere informatie

STUDIEDAG Op dinsdag 2 juni is er een studiedag voor het team gepland. Alle kinderen zijn die dag vrij van school.

STUDIEDAG Op dinsdag 2 juni is er een studiedag voor het team gepland. Alle kinderen zijn die dag vrij van school. STUDIEDAG Op dinsdag 2 juni is er een studiedag voor het team gepland. Alle kinderen zijn die dag vrij van school. BUNDERSDAG in het teken van de CliniClowns Zoals u heeft kunnen zien op de posters op

Nadere informatie

Stichting Massawa doet mee op de Dam tot Damloop Hardloop Evenement

Stichting Massawa doet mee op de Dam tot Damloop Hardloop Evenement NIEUWS: Stichting Massawa doet mee op de Dam tot Damloop Hardloop Evenement September 21, 2008 We nodigen u van harte uit om met ons geld in te zamelen voor de dringend noodzakelijke renovatie van de Eerste

Nadere informatie

Inventarisatielijst Wat gaan we doen (omschrijving activiteit): Gewenst aantal vrijwilligers: _ Waarvan nieuwe:

Inventarisatielijst Wat gaan we doen (omschrijving activiteit): Gewenst aantal vrijwilligers: _ Waarvan nieuwe: Draaiboek voorbereiding Promotie activiteiten Vrijwilligers of donateurs werven Stap 1 Begin met inventariseren Maak een omschrijving wat u wilt bereiken met de promotieactiviteiten. Vrijwilligers werven,

Nadere informatie

IN ACTIE VOOR FIGHT CANCER TOOLKIT VOOR JOUW ACTIE

IN ACTIE VOOR FIGHT CANCER TOOLKIT VOOR JOUW ACTIE IN ACTIE VOOR FIGHT CANCER TOOLKIT VOOR JOUW ACTIE 01 IN ACTIE VOOR FIGHT CANCER Je hebt het initiatief genomen om in actie te komen voor Fight cancer. Super! Met jouw actie steun je de strijd tegen kanker

Nadere informatie

We kijken er al naar uit! U ook?

We kijken er al naar uit! U ook? SPONSOR DOSSIER We kijken er al naar uit! U ook? Toon uw hart voor Run to Rock De Materrunners, een recreatieve loopclub die 3x per week samenkomt aan de molen te Mater. Als we allen aanwezig zijn, passeren

Nadere informatie

6Het voorbereidingsdraaiboek

6Het voorbereidingsdraaiboek DC 6Het voorbereidingsdraaiboek In dit dc-thema vind je informatie over het voorbereiden van een evenement. Het is een soort checklist van tien aandachtspunten, om te controleren of je niets vergeten bent.

Nadere informatie

HANDLEIDING WERKGROEP DOELPUNTACTIE

HANDLEIDING WERKGROEP DOELPUNTACTIE HANDLEIDING HANDLEIDING WERKGROEP DOELPUNTACTIE DOELPUNTACTIE In deze handleiding vind je een overzicht van alle taken voor de werkgroep bij jullie club. Alle randzaken en administratie worden verzorgd

Nadere informatie

Draaiboek voor de verenigingen Aegon Open Roeidag 2015

Draaiboek voor de verenigingen Aegon Open Roeidag 2015 Draaiboek voor de verenigingen Aegon Open Roeidag 2015 Begin met het formeren van een werkgroep/projectteam en verdeel onderling de werkzaamheden. Inhoud 1. Planning en programma... 2 2. Organisatie...

Nadere informatie

Handleiding collecte

Handleiding collecte Handleiding collecte Het collecteproces 1 2 Je wordt ingewerkt Binnenkort nemen wij contact met je op om het collecteproces uit te leggen. Het is handig om deze folder voor die tijd door te nemen. Wat

Nadere informatie

Jaargang NIEUWSBRIEF 15 Maandag 8 april 2019

Jaargang NIEUWSBRIEF 15 Maandag 8 april 2019 Jaargang 2018-2019 NIEUWSBRIEF 15 Maandag 8 april 2019 AGENDA 12-4-2019 Koningsspelen groep 1-8 16-4 en 17-4-2019 Eindtoets Cito groep 8 Donderdag 18 april Paasontbijt / sponsorloop schoolplein Alle kinderen

Nadere informatie

sport, dienstverlening en veiligheid CSPE BB Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden.

sport, dienstverlening en veiligheid CSPE BB Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Examen VMBO-BB 2013 gedurende 325 minuten sport, dienstverlening en veiligheid CSPE BB Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 17 opdrachten. Voor dit

Nadere informatie

Handleiding collecte

Handleiding collecte Handleiding collecte Het collecteproces 1 2 Je wordt ingewerkt Binnenkort nemen wij contact met je op om het collecteproces uit te leggen. Het is handig om deze folder voor die tijd door te nemen. Wat

Nadere informatie

Handleiding: hoe start ik een actie?

Handleiding: hoe start ik een actie? Handleiding: hoe start ik een actie? Zet je in tegen eenzaamheid onder ouderen Geweldig dat jij in actie komt voor het Nationaal Ouderenfonds! Acties zoals die van jou zijn heel belangrijk, want met jouw

Nadere informatie

Kom in actie! Toolkit Bedrijfsvrienden

Kom in actie! Toolkit Bedrijfsvrienden Kom in actie! Toolkit Bedrijfsvrienden Welkom Bedrijfsvriend! Als we er allemaal voor elkaar zijn, staat niemand er alleen voor. Wat fantastisch dat uw bedrijf besloten heeft zich in te zetten voor het

Nadere informatie

Naam: Bob van Thuijl. Draaiboek

Naam: Bob van Thuijl. Draaiboek Naam: Bob van Thuijl Draaiboek Welkomstwoord en afsluiting? Is die nodig of gaan we gelijk van start en wordt er bij het buikschuiven gezegd ga lekker douchen jullie da zit erop of doen we per categorie

Nadere informatie

Promotieplanning Darren Arendse

Promotieplanning Darren Arendse Promotieplanning Darren Arendse 1 Inhoudsopgave Inleiding Blz. 3 Hoofdstuk 1 Onderzoek Blz. 4,5,6 Hoofdstuk 2 Strokenplanning ZIE EXCEL BESTAND Hoofdstuk 3 Uitvoering ZIE EXCEL BESTAND, 7,8,9 Hoofdstuk

Nadere informatie

Wat hebben we de afgelopen tijd gedaan:

Wat hebben we de afgelopen tijd gedaan: Nummer 2 Schoonstersland 59 7951 HN Staphorst Telefoon 0522-46 3247 Info@hartvoorcambodja.nl www.hartvoorcambodja.nl Beste Mensen, Postbank: 3183491 Dit is alweer de tweede nieuwsbrief van dit jaar. Wij

Nadere informatie

Kinderen van 8 t/m 15 jaar kunnen meedoen (minimaal A-diploma verplicht). Deelname is gratis.

Kinderen van 8 t/m 15 jaar kunnen meedoen (minimaal A-diploma verplicht). Deelname is gratis. Algemeen aanleiding In aanloop naar het WK Triathlon, wat van 14-17 september in Rotterdam plaats vindt, organiseren de Gemeente Rotterdam en de Nederlandse Triathlon Bond enkele kleinschalige triathlon-evenementen

Nadere informatie

Inleveren voor 15 juni, niet ingeleverd betekend dat uw kind niet komt!! Vakantieprogramma

Inleveren voor 15 juni, niet ingeleverd betekend dat uw kind niet komt!! Vakantieprogramma Zomer vakantie 2 juli t/m 10 augustus Inleveren voor 15 juni, niet ingeleverd betekend dat uw kind niet komt!! Vakantieprogramma Beste kinderen en ouder/ verzorgers, In dit boekje staat informatie over

Nadere informatie

Ontdek wat een vluchteling meemaakt

Ontdek wat een vluchteling meemaakt Ontdek wat een vluchteling meemaakt Doe mee met de VluchtelingenLoop! Ontdek wat een vluchteling meemaakt, doe mee met de VluchtelingenLoop! Leuk dat uw klas meedoet met de VluchtelingenLoop van VluchtelingenWerk

Nadere informatie

SamenLoop voor Hoop Papendrecht 2015. Handboek voor teamleden. Wat is de SamenLoop voor Hoop? Veel gestelde vragen. 10 tips om geld in te zamelen

SamenLoop voor Hoop Papendrecht 2015. Handboek voor teamleden. Wat is de SamenLoop voor Hoop? Veel gestelde vragen. 10 tips om geld in te zamelen SamenLoop voor Hoop Papendrecht 2015 Handboek voor teamleden Wat is de SamenLoop voor Hoop? Veel gestelde vragen 10 tips om geld in te zamelen Wat is SamenLoop voor Hoop? SamenLoop voor Hoop van KWF Kankerbestrijding

Nadere informatie

Kinderen van 8 t/m 15 jaar kunnen meedoen (minimaal A-diploma verplicht). Deelname is gratis.

Kinderen van 8 t/m 15 jaar kunnen meedoen (minimaal A-diploma verplicht). Deelname is gratis. Algemeen aanleiding In aanloop naar het WK Triathlon, wat van 14-17 september in Rotterdam plaats vindt, organiseren de Gemeente Rotterdam en de Nederlandse Triathlon Bond enkele kleinschalige triathlon-evenementen

Nadere informatie

Informatie en inschrijfset Sponsorzwemmen 2015. Lionsclub Ypenveen

Informatie en inschrijfset Sponsorzwemmen 2015. Lionsclub Ypenveen Informatie en inschrijfset Sponsorzwemmen 2015 Lionsclub Ypenveen - brief aan de ouders - aanmeldformulier - informatie voor de sponsor - eenmalige machtiging Aan de kinderen en ouders/verzorgers van De

Nadere informatie

Draaiboek voorbereiding leuke dag met bewoners/doelgroep op onze locatie Stap 1 Begin met inventariseren Maak een omschrijving van de doelgroep. Om welke doelgroep gaat het, hoeveel mensen, hebben ze bijzondere

Nadere informatie

Draaiboek voorbereiding uitje met onze bewoners/doelgroep Stap 1 Begin met inventariseren Maak een omschrijving van de doelgroep. Om welke doelgroep gaat het, hoeveel mensen, hebben ze bijzondere (medische)

Nadere informatie

HET HANDBOEK voor SPONSORWERVING

HET HANDBOEK voor SPONSORWERVING HET HANDBOEK voor SPONSORWERVING INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk Welkomstwoord deelnemers Over A Sister s Hope Wie zijn wij? Waarom is er zoveel geld nodig? A Sister s Hope 60k Walk Deelname De wandeling Sponsorwerving

Nadere informatie

Communiceren met de achterban

Communiceren met de achterban 1 Communiceren met de achterban Je wilt weten hoe je het beste communiceert met de achterban. Je wilt direct aan de slag en snel resultaten. Je hebt een hoe-vraag. Zoals iedereen. Maar als je werkelijk

Nadere informatie

https://youtu.be/qtmiqhsjnfq Deze presentatie kunt u gebruiken om de Doelpuntactie te presenteren aan de andere vrijwilligers van de sponsorcommissie en/of het bestuur. Het beeld op deze titelslide komt

Nadere informatie

Informatiebrochure Nacht van de Fooi Stedelijk Bestuur 2014-2015

Informatiebrochure Nacht van de Fooi Stedelijk Bestuur 2014-2015 Informatiebrochure Nacht van de Fooi Stedelijk Bestuur 2014-2015 Beste geïnteresseerde, Dat je deze informatiebrochure nu voor je hebt liggen betekent dat je interesse hebt in een parttime bestuursjaar

Nadere informatie

Lesmateriaal bij de voorstelling: Zwemmen Zonder Mouwen

Lesmateriaal bij de voorstelling: Zwemmen Zonder Mouwen Lesmateriaal bij de voorstelling: Zwemmen Zonder Mouwen Beste docent, Binnenkort gaat u met uw klas naar de voorstelling Zwemmen Zonder Mouwen; een muzikale 8+ voorstelling die zich afspeelt in en rondom

Nadere informatie

LEVENSLOOP 24 uur in actie tegen kanker

LEVENSLOOP 24 uur in actie tegen kanker Stichting tegen Kanker en het lokale Levensloop vrijwilligerscomité organiseren LEVENSLOOP 24 uur in actie tegen kanker VIEREN HERINNEREN STRIJDEN STK008_Levensloop_Broch_NL_03.indd 1 26/04/13 12:14 Levensloop,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr. 18 18 mei 2016

NIEUWSBRIEF nr. 18 18 mei 2016 NIEUWSBRIEF nr. 18 18 mei 2016 In deze nieuwsbrief: Ouderbijdrage en schoolreisgeld (herhaling) Schoolreisje groepen 3 en 4 Avondvierdaagse Kaarten in Actie Klussers gevraagd Nieuwsbrief Vreedzame School

Nadere informatie

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014 LERAREN HANDBOEK 1e Editie, 2014 1. Je eerste Workshop Om te beginnen In dit Leraren Handboek vind je een paar tips en tricks die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je workshop. Als je nog nooit

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 16. Herhaling thema.

Thema Op het werk. Lesbrief 16. Herhaling thema. http://www.edusom.nl Thema Op het werk Lesbrief 16. Herhaling thema. Wat leert u in deze les? De woorden van les 12, 13, 14 en 15. Veel succes! Deze les is ontwikkeld in opdracht van: Gemeente Den Haag

Nadere informatie

ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016

ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016 ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016 KINDERATELIER oude knikkers Eens kijken wat je allemaal met oude knikkers kan maken! Zaterdag 9 april van 13.30-15.30 uur (groep 5 VO) Zaterdag 16 april van 13.30-15.00 uur

Nadere informatie

Succesvol Netwerken BCLR

Succesvol Netwerken BCLR Welkom bij Succesvol Netwerken voor de BCLR Double Winner! Waar kan je Netwerken? Formele netwerk bijeenkomsten Algemene zakelijke evenementen Sociale, familie, vrije tijd evenementen Ad hoc bijeenkomsten

Nadere informatie

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 Zicht op bestuurszaken maart 2014 De lente is weer begonnen en we kunnen genieten van heerlijk voorjaarsweer. Voor veel tennissers reden genoeg om het racket weer uit

Nadere informatie

Ideeën en tips. Help ons de droom van Gijs waar te maken: andere zieken kinderen en hun familie eventjes een warm nest aanbieden.

Ideeën en tips. Help ons de droom van Gijs waar te maken: andere zieken kinderen en hun familie eventjes een warm nest aanbieden. Ideeën en tips Help ons de droom van Gijs waar te maken: andere zieken kinderen en hun familie eventjes een warm nest aanbieden. Fondsenwerving is niet moeilijk, ervaar het zelf! G Wat wordt er met het

Nadere informatie

Doe mee! ZONDAG INFORMATIE BUSINESSRUN SEPTEMBER. Voor een gezond en vitaal bedrijf

Doe mee! ZONDAG INFORMATIE BUSINESSRUN SEPTEMBER. Voor een gezond en vitaal bedrijf Doe mee! ZONDAG 16 SEPTEMBER INFORMATIE BUSINESSRUN 2018 4 + 8 MIJL FYSIOTHERAPIE DE COMMISSARIS BUSINESSRUN SNS KIDSRUN PRIMA LIFE G-RUN Voor een gezond en vitaal bedrijf Voorpret tijdens maandelijkse

Nadere informatie

Bouwdorp Sint pancras

Bouwdorp Sint pancras Bouwdorp Sint pancras Bouwdorp Sint Pancras 2015 Hallo jongens en meisjes! De zomer is weer voorbij. De scholen zijn weer begonnen. De dagen worden korter en de nachten worden langer. Stom he?! Toch komen

Nadere informatie

Informatiebrochure Nacht van de Fooi Stedelijk Bestuur 2016

Informatiebrochure Nacht van de Fooi Stedelijk Bestuur 2016 Informatiebrochure Nacht van de Fooi Stedelijk Bestuur 2016 Stichting Nacht van de Fooi Kromme Nieuwegracht 58, 3512 HL Utrecht contact@nachtvandefooi.nl www.nachtvandefooi.nl Beste geïnteresseerde, Dat

Nadere informatie

Uitleg boekverslag en boekbespreking

Uitleg boekverslag en boekbespreking Uitleg boekverslag en boekbespreking groep 7 schooljaar 2014-2015 Inhoudsopgave: Blz. 3 Blz. 3 Blz. 3 Blz. 4 Blz. 6 Blz. 7 Blz. 7 Stap 1: Het lezen van je boek Stap 2: Titelpagina Stap 3: Inhoudsopgave

Nadere informatie

Organiseer samen een WJD-dienstenveiling

Organiseer samen een WJD-dienstenveiling Organiseer samen een WJD-dienstenveiling INHOUD De WJD-dienstenveiling... 3 Stappenplan... 4 bijlage 1: Contactlijst... 6 Bijlage 2: Afsprakenlijst... 7 Bijlage 3: Plan van aanpak... 8 Bijlage 4: Ideeën

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 19-1-2015

Jaarverslag 2014 19-1-2015 Jaarverslag 2014 19-1-2015 Voorwoord... 3 Het bestuur... 3 Het ontstaan van Stichting Estafetteloop... 4 De Stichting Estafetteloop... 4 De 100 van Spijkenisse... 5 Hoe werkt het... 5 Het goede doel...

Nadere informatie

Draaiboek voorbereiding Natuurgebied schoonmaken Klus bestemd voor organisaties die beheerder zijn van een natuurgebied Stap 1 Begin met inventariseren Maak een omschrijving wat u gaat aanpakken. Wat voor

Nadere informatie

Informatie voor partners van de Liemers, helemaal goed! pagina 1

Informatie voor partners van de Liemers, helemaal goed! pagina 1 Informatie voor partners van de Liemers, helemaal goed! pagina 1 Informatie voor partners van de Liemers, helemaal goed! pagina 2 De Liemers, helemaal goed! De promotie van de Liemers richt zich op vier

Nadere informatie

Aanjagers 1 december 2015 Ctylab

Aanjagers 1 december 2015 Ctylab Ctylab zoekt aanjager(s) Je hebt misschien al eens van ons gehoord. Een online platform voor klein nieuws en frisse ideeën uit je eigen omgeving. Nu doen we dat nog op Facebook met een kleine groep. Maar

Nadere informatie

Schoolfotograaf. Veilig internetten. Intekenlijsten 10-minutengesprekken

Schoolfotograaf. Veilig internetten. Intekenlijsten 10-minutengesprekken Openbare Dalton Basisschool De Wetelaar Zanderskamp 95 6983 CG, Doesburg tel: 0313 474292 www.wetelaar.nl e-mail: wetelaar@gmail.com Inhoud: Schooljaar 2014 2015 9 februari 2015 Pagina 1: Schoolfotograaf

Nadere informatie

goed doel poule Wat leer je in deze opdracht? Inleiding

goed doel poule Wat leer je in deze opdracht? Inleiding Copyright 2007, Uitgeverij Edu'Actief b.v. goed doel poule Wat leer je in deze opdracht? In deze opdracht leer je: hoe je een wedstrijd organiseert een goed doel zoeken en promoten hoe je een administratie

Nadere informatie

Kinder-, jeugd- en jongerenactiviteiten

Kinder-, jeugd- en jongerenactiviteiten Kinder-, jeugd- en jongerenactiviteiten Hervormde Gemeente Kapelle... 2 Crèche... 2 Kinderkerk... 2 Jeugdkerk... 3 KK(Koken en Kletsen)... 4 Kindercantorij "Parels"... 4 Belijdeniskring... 4 Gezamenlijke

Nadere informatie

INTRODUCTIE MIDZOMERNACHTDUIK

INTRODUCTIE MIDZOMERNACHTDUIK INHOUD 1. Introductie Midzomernachtduik 2. Ambassadeur Nick Driebergen 3. Meld jouw actie aan bij Spieren voor Spieren 4. Hoe geld ophalen? 5. Maak jouw Midzomernachtduik sponsorpagina aan 6. Organiseer

Nadere informatie

ONTDEK HET ZELF HANDLEIDING VOOR DE LEERKRACHT VOOR DE HELE SCHOOL

ONTDEK HET ZELF HANDLEIDING VOOR DE LEERKRACHT VOOR DE HELE SCHOOL ONTDEK HET ZELF HANDLEIDING VOOR DE LEERKRACHT VOOR DE HELE SCHOOL IN DEZE HANDLEIDING VIND JE ALLE INFORMATIE OVER HET MAKEN VAN HET ONTDEK HET ZELF POP-UP MUSEUM TIJDENS DE KINDERBOEKENWEEK. DE OPDRACHTEN,

Nadere informatie

Draaiboek Inzamelactie

Draaiboek Inzamelactie Draaiboek Inzamelactie Projectplan Inzamelactie Naam vereniging/ club/ school/ organisatie Versie 4 mei 2011 Auteur: Stichting Football Maties 1 Inhoud: 1. Inleiding. 2. Geschiedenis Football Maties. 3.

Nadere informatie

Dé 5 perfecte basics die iedere vrouwelijke ondernemer nodig heeft in haar garderobe. Studio Colour Me www.colourme.nl

Dé 5 perfecte basics die iedere vrouwelijke ondernemer nodig heeft in haar garderobe. Studio Colour Me www.colourme.nl Dé 5 perfecte basics die iedere vrouwelijke Hartelijk welkom en wat mooi dat je mijn nieuwe E-book hebt gedownload. Dit E-book gaat over hoe je met veel minder kleding eindeloos kunt combineren. Tevens

Nadere informatie

30 OKTOBER 2016 OP VOLLE KRACHT!

30 OKTOBER 2016 OP VOLLE KRACHT! LUSTRUMEDITIE! Wedstrijd- & Recreantenloop Bedrijvenloop Sponsor Kidsrun G-loop Huis & Hypotheek Piraten Kidsrun 30 OKTOBER 2016 OP VOLLE KRACHT! Wij steunen DELFZIJL www.smitsport.nl 2 Blijf op de hoogte

Nadere informatie

Inleiding. Inleiding

Inleiding. Inleiding Inleiding Inleiding Voor jou als professional is het van belang dat je vakkundig kunt presenteren. Dat begint wellicht met jezelf introduceren op een bijeenkomst of het geven van een workshop. Later kan

Nadere informatie

Informatie Brief Mudrun Fun Foam Fest. Beste deelnemers(ters),

Informatie Brief Mudrun Fun Foam Fest. Beste deelnemers(ters), Beste deelnemers(ters), Wat leuk dat je meedoet aan dit geweldige avontuur! De informatie hieronder is hopelijk voldoende om jouw Mudrun Fun tot een geweldig succes te maken. Mocht je het zijn vergeten,

Nadere informatie