SOOP NIEUWSBRIEF. Nr oktober Beste belangstellenden,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SOOP NIEUWSBRIEF. Nr. 88 6 oktober 2013. Beste belangstellenden,"

Transcriptie

1 SOOP NIEUWSBRIEF Nr oktober 2013 Beste belangstellenden, Het bruist weer van de activiteiten in de SOOP. Wil je meedoen met een cursus wees er dan snel bij, want het aantal mensen dat zich kan inschrijven is beperkt. Natuurlijk ben je altijd welkom bij een evenement. De Gelaghkamer is iedere werkdag geopend van tot uur, dus ook voor zo maar een praatje of een drankje kun je bij de SOOP terecht. Tot ziens in de SOOP! Nieuwe Kerkstraat 124 Tel.: Aanmelden voor de SOOP- nieuwsbrief: e- mail: soop@xs4all.nl CURSUSSEN Computercursussen Computerinloop, iedere woensdagmiddag uur. Kom langs als je vragen hebt over je computer. Er is altijd een computerdocent om je te helpen. Heb je een laptop, neem die dan mee. Kosten: 2,50 per keer (maximaal en half uur). Cursussen voor beginners worden regelmatig georganiseerd. Je kunt je telefonisch aanmelden voor een beginnerscursus door te bellen naar Ook nu worden er weer diverse computercursussen/workshops gegeven. Bekijk het volledige overzicht op onze website Voor onderstaande workshops geldt dat er nog beperkt plaats is. De vereiste voorkennis voor deelname hieraan, is goed kunnen omgaan met de computer op het niveau van een afgeronde beginnerscursus. Aanmelden door de gewenste workshop, naam, adres en telefoonnummer te e- mailen naar soopcomputercursus@gmail.com Workshop Windows 8.1 installeren Op 18 oktober komt de nieuwe versie 8.1 van Microsoft Windows 8 uit. Deze nieuwe versie is gratis te verkrijgen en bevat een groot aantal verbeteringen. Zo is bijvoorbeeld de startknop weer terug. Ook het maken van een Microsoft account komt aan de orde, omdat dit nodig is voor het installeren van versie 8.1. Als je een computer met Windows 8 hebt kun je in deze workshop leren hoe je Windows 8.1 op je eigen computer installeert. De workshop duurt 2 uur en wordt gegeven op de volgende data:

2 Donderdag 31 oktober uur Vrijdag 1 november uur Woensdag 6 november uur Maandag 11 november uur Kosten 5,- inclusief cursusdocumentatie. Docent: Han Jonker of Evert Kulk Voorkennis: Goed kunnen omgaan met de computer op het niveau van een afgeronde beginnerscursus. Workshop Leren omgaan met Windows 8, Startscherm en Bureaublad Nieuw in Microsoft Windows 8 is het startscherm, maar ook het bekende bureaublad is nog aanwezig. In deze workshop leer je beter om te gaan met zowel startscherm als bureaublad. Zo leer je bijvoorbeeld het startscherm naar eigen keuze in te richten. Ook het maken van een Microsoft account wordt behandeld. Deze workshop wordt gegeven met de nieuwe versie 8.1 van Windows, die 18 oktober uitkomt. Startdatum: maandag 25 november 2013, duur 3 wekelijkse lessen Lestijd: uur Kosten: 15,- inclusief cursusdocumentatie Docent: Evert Kulk Voorkennis: Goed kunnen omgaan met de computer op het niveau van een afgeronde beginnerscursus. Deelnemers aan de workshop worden geadviseerd één van de workshops Windows 8.1. installeren te volgen. Workshop Internet Explorer Een workshop om de kennis van de Internet Explorer op te frissen en beter te leren surfen op het internet. Bedoeld voor diegenen die een computer met Windows Vista, Windows 7 of Windows 8 hebben. Startdatum: dinsdag 12 november 2013, duur 2 wekelijkse lessen Lestijd: uur Kosten: 10,- inclusief cursusdocumentatie Docent: Willem Mesman Voorkennis: Goed kunnen omgaan met de computer op het niveau van een afgeronde beginnerscursus. Workshop Skydrive, de cloudopslag van Microsoft In deze workshop maak je kennis met Skydrive, de gratis opslag op het internet van Microsoft. Je leert hoe je foto s en documenten op Skydrive kunt bewaren en verwijderen. Ook leer je hoe je die foto s aan anderen kunt laten zien en door anderen kunt laten downloaden. Tevens komt aan bod hoe je Skydrive met mappen op je computer kunt synchroniseren. Startdatum: woensdag 13 november 2013, duur 3 wekelijkse lessen Lestijd: uur Kosten: 15,-, inclusief cursusdocumentatie.

3 Docent: Han Jonker Voorkennis: Goed kunnen omgaan met de computer op het niveau van een afgeronde beginnerscursus. Bridge Heeft u altijd bridge willen leren? Omroep Max heeft bekend gemaakt een cursus Bridge voor beginners te starten en de eerste les van de televisiecursus bridge op woensdag 20 november om uur wordt uitgezonden. De cursus wordt gepresenteerd door Berry Westra en bestaat uit twaalf wekelijkse afleveringen van twaalf minuten. De afleveringen kunnen na de uitzending op de website van Omroep Max op elk gewenst tijdstip nogmaals bekeken worden. Eind augustus is de cursus opgenomen en degenen die de opnames gezien hebben zijn lovend over de heldere uitleg van Berry Westra. Naast het volgen van de uitzendingen kan tijdens de cursus geoefend worden op een speciale oefenwebsite. De link naar deze website zal in de eerste uitzending bekend gemaakt worden. Bij de SOOP zal dit najaar geen cursus Bridge voor beginners worden gegeven, maar verwijst u naar deze TV cursus. Aansluitend op bovengenoemde cursus zal er een vervolgcursus worden gegeven. Cursus Bridge voor gevorderden Voor degenen onder u die deze TV cursus Bridge voor Beginners hebben gevolgd of vroeger regelmatig bridge speelden maar de regels vergeten zijn, is er de mogelijkheid deze winter een cursus Bridge voor gevorderen te volgen. Startdatum: dinsdag 25 februari 2014, duur 12wekelijkse lessen Lestijd: uur Kosten: 18,00, te voldoen op de eerste les. Docent: Kees van den Hoek Het boek dat wordt gebruikt is Bridge in een Flits van Barry Westra, deel 2. Te koop o.a bij Bol.com of Het Paard,Haarlemmerdijk 173 te Amsterdam. Aanmelden bij contactpersoon Sylvia Schoonenberg, of e- mail: sylviaschoonenberg@hotmail.coml Italiaans voor beginners, een nieuwe cursus bij de SOOP We maken gezamenlijk onder enthousiaste leiding van Francesca, een Italiaanse van geboorte, een kleine mentale reis naar Italië waarin we ons verplaatsen in een volledig Italiaanse omgeving. Een eerste kennismaking met de Italiaanse taal, onder andere aan de hand van het converseren en het kijken en luisteren naar Italiaanse opera, 'Arte', gastronomie, 'Arte dei Gesti' (het Italiaanse gebruik van gebaren) en design. We zullen Italiaans leren via de natuurlijke methode : bij deze methode wordt er niet (te)veel aandacht besteed aan grammatica en uitspraak, in plaats daarvan leer je spelenderwijs beschikken over een grote woordenschat en zinnen. Startdatum: woensdag 6 november 2013, duur 6 wekelijkse lessen Lestijd: 11:00-13:00 uur..

4 Kosten: 9 (plus enige kosten voor lesmateriaal) Docent: Francesca Wunderle Aantal deelnemers: minimaal zes/ maximaal acht personen. Aanmelden bij contactpersoon Frank Cremer, e- mail: frankdc@casema.nl Mindfulness en Beweging Een cursus waarin met behulp van oefeningen uit de Mindfulness, het taoisme en shiatsu (Japanse acupressuur) lichaam en geest worden getraind. De opbouw van de cursus is vanuit aandacht, gewaar zijn en ontspanning van lichaam en geest te benaderen. De technieken die hierbij gebruikt worden variëren van meditatie, do in (fysieke oefeningen en zelfmassage) tot shiatsu- interactieve rekkingen en behandeling vanuit de shiatsu voor het dagelijks leven. Het doel is om op speelse wijze een goede fysieke en mentale gezondheid te bevorderen en te behouden. Startdatum: vrijdag 8 november 2013, duur 6 wekelijkse lessen Lestijd: uur Kosten: 9,- - Docent: Samma Meijer, gediplomeerd shiatsu therapeut en mindfulnesstrainer met een lange ervaring als docent. Er is plaats voor 8 mensen, losse kleding en een yoga- matje meenemen. Aanmelden bij contactpersoon Bea Mennes, e- mail: bmennes@kpnmail.nl Introductie tot meditatie Leren om goed te zitten ter versterking van het lichaam. Leren bewust te ademen. Er zijn vele varianten in ademhalingstechnieken. Ademhalingsoefeningen werken herstellend en preventief. We leren concentratie- oefeningen om ons van onze gedachten bewust te worden, om in het moment te zijn, te focussen. Oefen dagelijks, net zoals je alles leert door het te doen. Door praktische oefeningen in lichaam en geest komt meditatie dichterbij. Startdatum: dinsdag 22 oktober 2013, duur 5 wekelijkse lessen Lestijd: van uur Kosten: 9,00 Docent: Anne Walsemann, gediplomeerd lerares met veertig jaar internationale ervaring. Aanmelden bij contactpersoon Bea Mennes, e- mail: bmennes@kpnmail.nl EVENEMENTEN SOOPexpositie Tot en met woensdag 6 november 2013: Aukje Stokkink. Kunstenaar en buurtgenoot Aukje Stokkink exposeert Het portret. Interview door Janny Lok met de kunstenaar:

5 Gezichten interesseren en intrigeren me, er ontgaat me niet veel. Ruim een kwart eeuw geleden schilderde ik mijn eerste portret in opdracht. De opdrachtgever was een man die graag een portret wilde hebben van zijn jong overleden vrouw. Hij gaf me een foto - formaat pasfoto! - van haar. Daar moest ik het mee doen. Ik herinner me nu nog hoe zenuwachtig ik was, toen hij het resultaat kwam ophalen. En ook mijn vreugde en opluchting over zijn reactie: blij en zichtbaar ontroerd. Ik werk graag met aquarel. Het levert portretten op met mooie, sterke kleuren. Het vooroordeel dat aquarel wat soft en wazig is, hoop ik met mijn expositie uit de wereld te helpen. Het is een hele directe manier van werken. Je kunt niets veranderen of overschilderen, zoals bij acryl of olieverf. Aquarel vergt een bepaalde besluitvaardigheid van de schilder. Ik houd er wel van om van te voren in te schatten wat het gevolg zal zijn van het kiezen voor een bepaalde kleur, streek of vorm. Het betekent overigens niet dat ik alleen maar met aquarel werk. Soms heb ik zin in olieverf of maak ik met plezier zwart/wit tekeningen. Van deze beide technieken laat ik tijdens mijn expositie ook een paar voorbeelden zien. Van portretten in opdracht maakte ik vroeger vaak twee exemplaren. Het is ontstaan uit een gevoel van onzekerheid, maar het bleek heel goed te werken. Mensen vonden het leuk dat er wat te kiezen viel! Het overhouden van één van beide werken maakt het voor mij mogelijk tijdens exposities aan de bezoekers een aantal van mijn portretten te laten zien. Als meisje droomde ik van een kunstopleiding, maar mijn ouders vonden dat geen goed idee. Op een gegeven moment kwam ik er achter dat je bij de Kunstnijverheidsschool (nu Rietveld Academie) een avondopleiding kon doen. Daar werd ik toegelaten. Er volgden hectische jaren: vier avonden in de week, overdag mijn werk en dat gedurende een periode van vier jaar. Ik hield het vol omdat het was wat ik wilde en ik was best een beetje trots op mezelf toen ik met een acht gemiddeld slaagde. Ik had gekozen voor de richting grafische vormgeving en kon al vrij snel aan de slag bij reclamebureaus. Naast portretten schilder ik ook stillevens. Ook daarvan zijn er tijdens mijn expositie een aantal van te bekijken. Ik verheug me op de expositie en ik hoop dat bezoekers een beetje blij worden wanneer ze kennismaken met mijn werk. SOOPvernissage Donderdag 7 november om uur: Ingeborg Oderwald exposeert etsen van grote dieren bij de SOOP voor de rest van het jaar. Ze wordt tijdens de feestelijke opening muzikaal begeleid door het Trio Blue Band. SOOPsalon Donderdag 10 oktober 2013 om uur: pianorecital door Florent Mourier. Florent, die al eerder bij de SOOP optrad, geeft een recital met op het programma Sonate nr.27 van L.v.Beethoven, een prelude van C.Debussy, Harmonies du soir van F.Liszt en Sonate nr.2 van R.Schumann. In samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam.

6 Donderdag 14 november 2013 om uur: concert door Lisa Wyss, saxofoon en Daan Boertien, piano. Lisa en Daan spelen een Frans programma: Concertino da Camera van Ibert, Divertimento van Boutry, Caprice en forme de Valse van Bonneau, Arabesque van Debussy en Scaramouche van Milhaud. In samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam. SOOPuur Donderdag 31 oktober om uur: presentatie buurtregisseur Fred Sterk Buurtregisseur Fred Sterk vertelt over zijn dagelijks werk met nadruk op de veiligheid in onze buurt. In samenwerking met de Vereniging Vrienden van de Plantage. Donderdag 28 november om uur: lezing Sjoerd Jans De SOOP maakt, in samenwerking met de Vereniging Vrienden van de Plantage, kennis met Sjoerd Jans. Sjoerd is directeur van CREA (Cultureel Studenten Centrum) en hij gaat vertellen over de geschiedenis en het reilen en zeilen van deze instelling. CREA is sinds 2011 gevestigd in de voormalige Diamantslijperij aan de Nieuwe Achtergracht. Buurtborrel Donderdag 31 oktober en donderdag 28 november 2013 vanaf uur. In samenwerking met de Plantage- Weesperbuurtvereniging en de Vereniging Vrienden van de Plantage organiseert de SOOP maandelijks deze borrel met hapjes in de Gelaghkamer. SOOPcinema Op de laatste zondag van de maand om uur wordt in de Gelaghkamer een bijzondere film vertoond. Kaartjes á 2,50, inclusief een drankje en een hapje, kunnen ongeveer 14 dagen vooraf gekocht worden aan de bar. Programma Zondag 27 oktober: Pan s labyrinth Mexico / Spanje / Verenigde Staten, 2006 Fantasy / Drama Regie: Guillermo del Torro Met: Ivana Baquero, Sergi López en Doug Jones Meervoudig Oscarwinnaar van Guillermo del Toro over een meisje dat in het fascistische Spanje van 1944 verstrikt raakt in haar eigen fantasiewereld Spanje, Het land is in de nasleep van een bloederige burgeroorlog. Carmen is onlangs hertrouwd met de koude en autoritaire man Vidal, een kapitein in Franco's fascistische leger dat in de binnenlanden jacht maakt op rebellen. Ze trekt met haar dochtertje Ofelia in bij haar nieuwe man, maar het jonge meisje heeft moeite met dit nieuwe leven. Ze zoekt afleiding in het mysterieuze labyrint, dat zich vlak naast het huis in de bossen bevindt. Pan, een faun die het labyrint bewaakt, vertelt haar dat ze niemand minder is dan de verloren prinses van een magisch koninkrijk. Om de waarheid te achterhalen, geeft hij Ofelia drie gevaarlijke opdrachten... Na een tweetal Hollywoodfilms vond de Mexicaanse regisseur Guillermo del Toro het wel weer tijd om een film in zijn moedertaal te maken. Hij keerde terug naar de

7 sprookjesachtige, maar ook doodenge stijl die zijn eerdere films Cronos en The Devil s backbone al kenmerkten en als mengeling van drama, fantasy en horror moeilijk onder één genre te scharen zijn. Het resultaat is Pan s Labyrinth en werd wereldwijd met veel enthousiasme ontvangen. De Oscar voor Beste Buitenlandse Film ging aan Del Toro's neus voorbij, maar het beeldschone Pan s Labyrinth won wel drie Oscars voor Cameravoering, Art Direction en Make- Up. Daarnaast was de film in de race voor de Gouden Palm en won een British Film Award voor Beste Niet- Engelstalige Film. Zondag 24 november: The shining UK/VS 1980 Mystery Geregisseerd door Stanley Kubrick Met: Jack Nicholson, Shelley Duvall en Danny Lloyd Jack Torrance (Jack Nicholson) is een schrijver met een writer's block. Wanneer hij wordt aangenomen voor een baan als huismeester van het prestigieuze Overlook Hotel, dat zich op een afgelegen plek in de bergen van Colorado bevindt, ziet hij dit als de ideale kans om inspiratie op te doen en zijn boek af te maken. Bovendien is het de perfecte plek voor hem, zijn vrouw Wendy (Shelly Duvall) en zijn zoontje Danny (Danny Lloyd) om tot rust te komen. In al zijn arrogantie slaat hij de geruchten dat er kwade krachten in het hotel zouden huizen, en het lugubere verhaal over de vorige huismeester die waanzinnig is geworden en daarna op gruwelijke wijze zijn gezin heeft uitgemoord, in de wind. Zoals meestal bij het werk van Kubrick, is de film weer een genot om naar te kijken. Vooral het geïnspireerde gebruik van de steadicam, die pas was uitgevonden, zorgt voor boeiende plaatjes. De steadicam zorgt ervoor dat er makkelijker mensen (of objecten) gevolgd kunnen worden in smalle ruimtes of bij scherpe bochten, en dat er een lagere hoek en lager camerastandpunt gehanteerd kunnen worden. Dit maakt bijvoorbeeld de prachtige shots mogelijk waarbij we Danny volgen die op zijn skelter door de gangen van het hotel rijdt, en de spanningopwekkende shots van Danny die door de besneeuwde doolhof rent, op zijn hielen gezeten door Jack. Zondag 29 december: Ober Nederland / België, 2006 Komedie / Drama geregisseerd door Alex van Warmerdam met Alex van Warmerdam, Ariane Schluter en Mark Rietman Edgar werkt als ober in Het Westen, een matig lopend restaurant met een groot aquarium. Zijn vrouw is chronisch ziek, hij heeft bijzonder veel last van zijn buren, zijn vriendin doet vaak behoorlijk moeilijk en op het werk wordt hij door zijn klanten als vuil behandeld. Op een gegeven moment is Edgar zijn leven spuugzat en besluit maatregelen te treffen. Hij gaat verhaal halen bij Herman, de scenarioschrijver van zijn leven. In Ober schept Van Warmerdam wederom een flink aantal prettig gestoorde, tobberige personages die zoeken maar nooit vinden. Personages die herkenbaar zijn in hun vaak kleinzielige besognes, maar ver van je afstaan als in zichzelf gekeerde toneelfiguren. De toevoeging van het zelfreflectieve schrijversproces van Herman levert een extra laag op

8 die naadloos aansluit bij de sfeer en thematiek van het beste werk van Van Warmerdam. Ook in Ober ligt zijn kracht in de creatie van een gestileerd keurslijf waarin zijn personages ondanks die gekunsteldheid zodanig tot leven worden gewekt dat ze beurtelings medelijden en hilariteit op weten te roepen.

SOOP NIEUWSBRIEF. Nr. 89 3 november 2013. Beste belangstellenden,

SOOP NIEUWSBRIEF. Nr. 89 3 november 2013. Beste belangstellenden, SOOP NIEUWSBRIEF Nr. 89 3 november 2013 Beste belangstellenden, Ook de laatste maanden van het jaar is er veel te doen in de SOOP. Let op de affiches of kijk op de website voor nadere aankondigingen en

Nadere informatie

SOOP NIEUWSBRIEF. Nr. 92 26 januari 2014. Beste belangstellenden,

SOOP NIEUWSBRIEF. Nr. 92 26 januari 2014. Beste belangstellenden, SOOP NIEUWSBRIEF Nr. 92 26 januari 2014 Beste belangstellenden, We zitten middenin de uitvoering van de geplande voorjaarscursussen. Als u zich heeft aangemeld voor een cursus wensen wij u een plezierige

Nadere informatie

SOOP NIEUWSBRIEF. Nr. 94 24 maart 2014. Beste belangstellenden,

SOOP NIEUWSBRIEF. Nr. 94 24 maart 2014. Beste belangstellenden, SOOP NIEUWSBRIEF Nr. 94 24 maart 2014 Beste belangstellenden, Opnieuw hebben de computerdocenten tijd gevonden voor nog enkele cursussen die we onder uw aandacht willen brengen. Voor een aantal van deze

Nadere informatie

SOOP NIEUWSBRIEF. Wilt u zich aanmelden voor deze SOOP-nieuwsbrief? Stuur een email naar soop@xs4all.nl

SOOP NIEUWSBRIEF. Wilt u zich aanmelden voor deze SOOP-nieuwsbrief? Stuur een email naar soop@xs4all.nl SOOP NIEUWSBRIEF Dit is een nieuwe versie van Nieuwsbrief 108. Nr. 108-2 1 december 2015 Beste belangstellenden, Het feestseizoen ziet er in de SOOP dit jaar anders uit dan gewoonlijk! Er staat in die

Nadere informatie

SOOP NIEUWSBRIEF. Nr. 102 3 april 2015. Beste belangstellenden,

SOOP NIEUWSBRIEF. Nr. 102 3 april 2015. Beste belangstellenden, SOOP NIEUWSBRIEF Nr. 102 3 april 2015 Beste belangstellenden, Met de lente in volle gang misschien toch nog even zin in een cursus? Er zijn docenten bij de SOOP met leuke plannen voor de komende maanden

Nadere informatie

SOOP NIEUWSBRIEF nr. 81 12 februari 2013. Beste belangstellenden,

SOOP NIEUWSBRIEF nr. 81 12 februari 2013. Beste belangstellenden, Beste belangstellenden, SOOP NIEUWSBRIEF nr. 81 12 februari 2013 In de komende maanden is er weer veel te doen in de SOOP. Maar liefst 6 nieuwe computercursussen, een bridge- en een schrijfcursus gaan

Nadere informatie

SOOP NIEUWSBRIEF. Nr. 93 25 februari 2014. Beste belangstellenden,

SOOP NIEUWSBRIEF. Nr. 93 25 februari 2014. Beste belangstellenden, SOOP NIEUWSBRIEF Nr. 93 25 februari 2014 Beste belangstellenden, Nog maar nauwelijks alle nieuwe cursussen in februari verwerkt, of de docenten komen alweer met nieuwe ideeën. Dat doet grote belangstelling

Nadere informatie

Kijk voor verdere informatie ook in de website: www.soopnet.nl, en voor het laatste nieuws in SOOP actueel: soopactueel.wordpress.com.

Kijk voor verdere informatie ook in de website: www.soopnet.nl, en voor het laatste nieuws in SOOP actueel: soopactueel.wordpress.com. De SOOP in december en januari SOOP Nieuwe Kerkstraat 124 Amsterdam, NH 1018 VM Stichting ontmoetingsruimte vóór en dóór ouderen in de Plantage-Weesperbuurt Beste belangstellenden, Het feestseizoen ziet

Nadere informatie

Kijk ook op onze website: Wil je je aanmelden voor deze SOOP-nieuwsbrief? Stuur dan een naar

Kijk ook op onze website:   Wil je je aanmelden voor deze SOOP-nieuwsbrief? Stuur dan een  naar Bekijk deze e-mail in je browser Stichting ontmoetingsruimte vóór en dóór ouderen in de Plantage-Weesperbuurt SOOP NIEUWSBRIEF 139 2 november 2018 Voorwoord Verheugend nieuws: de eerder aangekondigde bestuurswisseling

Nadere informatie

Programma Computer Cursussen

Programma Computer Cursussen Programma Computer Cursussen van januari t/m juni 2016 versie 3 Voorwoord De Stichting Ontmoetingsruimte voor en door Ouderen in de Plantage-Weesperbuurt, kortweg SOOP, presenteert hier het programma voor

Nadere informatie

Programma Computer Cursussen

Programma Computer Cursussen Programma Computer Cursussen van februari t/m juni 2015 versie 1 Voorwoord De Stichting Ontmoetingsruimte voor en door Ouderen in de Plantage-Weesperbuurt, kortweg SOOP, presenteert hier het programma

Nadere informatie

Programma Computer Cursussen

Programma Computer Cursussen Programma Computer Cursussen van september 2015 t/m januari 2016 versie 3 Voorwoord De Stichting Ontmoetingsruimte voor en door Ouderen in de Plantage-Weesperbuurt, kortweg SOOP, presenteert hier het programma

Nadere informatie

SOOP NIEUWSBRIEF. Nr. 106 25 september 2015. Beste belangstellenden,

SOOP NIEUWSBRIEF. Nr. 106 25 september 2015. Beste belangstellenden, SOOP NIEUWSBRIEF 1 Nr. 106 25 september 2015 Beste belangstellenden, De SOOPcursussen zijn al weer een paar weken geleden begonnen, maar in deze Nieuwsbrief brief staan nog de gegevens over een paar nieuwkomers.

Nadere informatie

Programma Computer Cursussen

Programma Computer Cursussen Programma Computer Cursussen van februari t/m juni 2017 versie 1 Voorwoord De Stichting Ontmoetingsruimte voor en door Ouderen in de Plantage-Weesperbuurt, kortweg SOOP, presenteert hier het programma

Nadere informatie

Download deze nieuwsbrief

Download deze nieuwsbrief 1 Subject: SOOP Nieuwsbrief 114 From: SOOP Date: 21-05-16 10:44 To: Bijna zomer en we moeten kiezen: gaan we weg of volgen we een cursus bij de SOOP? Bekijk

Nadere informatie

SOOP NIEUWSBRIEF. Nr. 98 20 oktober 2014. Beste belangstellenden,

SOOP NIEUWSBRIEF. Nr. 98 20 oktober 2014. Beste belangstellenden, SOOP NIEUWSBRIEF Nr. 98 20 oktober 2014 Beste belangstellenden, De najaarscursussen zijn in volle gang. Op enkele al eerder aangekondigde cursussen zijn nog enkele plaatsen beschikbaar en ook zijn er nieuwe

Nadere informatie

Nieuwe Kerkstraat 124 Tel.: 020 422 31 52 Kijk voor verdere informatie ook in onze website: www.soopnet.nl.

Nieuwe Kerkstraat 124 Tel.: 020 422 31 52 Kijk voor verdere informatie ook in onze website: www.soopnet.nl. Nieuwe plannen van SOOP. Bekijk deze e mail in je browser Stichting ontmoetingsruimte vóór en dóór ouderen in de Plantage Weesperbuurt SOOP NIEUWSBRIEF nr. 112 30 maart 2016 Beste belangstellenden, Allereerst

Nadere informatie

Download deze nieuwsbrief

Download deze nieuwsbrief Subject: SOOP Nieuwsbrief 118 From: SOOP Date: 31-10-16 00:46 To: SOOP: altijd wat nieuws. Bekijk deze e-mail in je browser Stichting ontmoetingsruimte vóór

Nadere informatie

SOOP NIEUWSBRIEF. Nr. 99 5 december 2014. Beste belangstellenden,

SOOP NIEUWSBRIEF. Nr. 99 5 december 2014. Beste belangstellenden, SOOP NIEUWSBRIEF Nr. 99 5 december 2014 Beste belangstellenden, Veel al lopende activiteiten in de SOOP, maar toch ook nog wat mogelijkheden om in te schrijven op cursussen en clubs die begin van het nieuwe

Nadere informatie

CURSUSSEN EN CLUBS Bij onderstaande cursussen/clubs staat onderaan de contactpersoon bij wie je je kunt aanmelden.

CURSUSSEN EN CLUBS Bij onderstaande cursussen/clubs staat onderaan de contactpersoon bij wie je je kunt aanmelden. SOOP NIEUWSBRIEF nr. 70 8 februari 2012 Beste belangstellenden, Na een goed gevulde eerste maand van het jaar met twee extra lezingen, presenteren we nu het programma voor de maanden februari en maart.

Nadere informatie

Nieuwe cursussen. Ons aanbod in dit voorjaar 2016:

Nieuwe cursussen. Ons aanbod in dit voorjaar 2016: Eigen Herd is officieel erkend als leercentrum van Seniorweb voor het geven van computercursussen. Op www.seniorweb.nl/lessen/leercentra vindt u meer informatie over deze leercentra voor senioren. Onze

Nadere informatie

SOOP, Wat doen wij deze zomer?.

SOOP, Wat doen wij deze zomer?. SOOP, Wat doen wij deze zomer?. Bekijk deze e-mail in je browser Stichting ontmoetingsruimte vóór en dóór ouderen in de Plantage-Weesperbuurt SOOP NIEUWSBRIEF nr. 124 juni 2017 Beste belangstellenden,

Nadere informatie

MEDEDELING VOOR WINDOWS

MEDEDELING VOOR WINDOWS SOOP NIEUWSBRIEF Nr. 104 29 juni 2015 Beste belangstellenden, Belangrijk nieuws voor Windows- gebruikers, nog enkele plaatsen in de zomercursussen, een bridgebericht en evenementen in de zomer. Dat zijn

Nadere informatie

SOOP NIEUWSBRIEF. CURSUSSEN EN CLUBS Bij onderstaande cursussen/clubs staat onderaan de contactpersoon bij wie je je kunt aanmelden.

SOOP NIEUWSBRIEF. CURSUSSEN EN CLUBS Bij onderstaande cursussen/clubs staat onderaan de contactpersoon bij wie je je kunt aanmelden. SOOP NIEUWSBRIEF nr. 66 2 september 2011 Beste belangstellenden, We hebben lange tijd niets van ons laten horen, maar hier is dan de eerste Nieuwsbrief van het herfstseizoen. We hopen velen van jullie

Nadere informatie

Haags Gemeentearchief CURSUSSEN + WORKSHOPS 2014-2015

Haags Gemeentearchief CURSUSSEN + WORKSHOPS 2014-2015 19 Haags Gemeentearchief CURSUSSEN + WORKSHOPS 2014-2015 32015 22 1843 2014 971 1840 Inhoudsopgave Algemene informatie 4 Lezingen 5 Workshops 6 Cursussen Cursus paleografie voor beginners 8 Inleiding Ook

Nadere informatie

SOOP NIEUWSBRIEF nr. 84 31 mei 2013. Beste belangstellenden,

SOOP NIEUWSBRIEF nr. 84 31 mei 2013. Beste belangstellenden, Beste belangstellenden, SOOP NIEUWSBRIEF nr. 84 31 mei 2013 Deze Nieuwsbrief gaat over de zomercursussen die we voor juli en augustus op het programma hebben gezet. Zoals velen van jullie weten zijn deze

Nadere informatie

SOOP NIEUWSBRIEF nr 82 20 maart 2013. Beste belangstellenden,

SOOP NIEUWSBRIEF nr 82 20 maart 2013. Beste belangstellenden, Beste belangstellenden, SOOP NIEUWSBRIEF nr 82 20 maart 2013 Hierbij het cursusaanbod voor april en mei, waaronder een nieuwigheid: de wandelclub. Nu toch eindelijk de lente in zicht is een aanlokkelijke

Nadere informatie

Haags Gemeentearchief CURSUSSEN, LEZINGEN EN WORKSHOPS

Haags Gemeentearchief CURSUSSEN, LEZINGEN EN WORKSHOPS 19 Haags Gemeentearchief CURSUSSEN, LEZINGEN EN WORKSHOPS 2015-2016 32015 22 1843 2014 971 1840 Inhoudsopgave Algemene informatie 4 Cursussen Paleografie 5 Lezingen 8 Workshops 10 Inleiding Bent u geïnteresseerd

Nadere informatie

Computercursussen. Ons aanbod dit najaar 2015:

Computercursussen. Ons aanbod dit najaar 2015: Computercursussen Eigen Herd is officieel erkend als leercentrum van Seniorweb voor het geven van computercursussen. Op www.seniorweb.nl/lessen/leercentra vindt u meer informatie over deze leercentra voor

Nadere informatie

Computer- en tabletcursussen

Computer- en tabletcursussen Computer- en tabletcursussen Aanbod winter 2016 / voorjaar 2017 Computercursussen en workshops Aanbod winter 2016/ voorjaar 2017 ZB helpt u graag om makkelijker en beter gebruik te maken van uw laptop,

Nadere informatie

Hoe schrijf ik tekst voor mijn website?

Hoe schrijf ik tekst voor mijn website? Hoe schrijf ik tekst voor mijn website? Heb je een eigen website, maar worstel je met de teksten die je daarop kwijt wil? Volg dan dit stappenplan. Met een paar handige tips kom je vast een heel eind.

Nadere informatie

Cursussen en Workshops. voor computer, laptop, tablet en smartphone

Cursussen en Workshops. voor computer, laptop, tablet en smartphone Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Aanbod najaar 2018 Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Aanbod najaar 2018 Wil je handiger worden met de

Nadere informatie

SOOP NIEUWSBRIEF. Nr. 101 20 februari 2015. Beste belangstellenden,

SOOP NIEUWSBRIEF. Nr. 101 20 februari 2015. Beste belangstellenden, SOOP NIEUWSBRIEF Nr. 101 20 februari 2015 Beste belangstellenden, Naar een computercursus bij de SOOP? Er is nog de gelegenheid om in te schrijven op een groot aantal cursussen dit voorjaar, maar soms

Nadere informatie

Cursussen en Workshops. voor computer, laptop, tablet en smartphone

Cursussen en Workshops. voor computer, laptop, tablet en smartphone Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Aanbod winter/voorjaar 2018 Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Aanbod winter/voorjaar 2018 Wil je handiger

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10 11 januari 2016

Nieuwsbrief 10 11 januari 2016 Nieuwsbrief 10 11 januari 2016 Inhoud: Engels Tweede ronde projecten & workshops Hoe speel je een spelletje? Nieuws uit groep ½ Welkom in de klas Agenda Advertenties: Mindful ouderschap Voetbal talent

Nadere informatie

SOOP, altijd wat te doen.

SOOP, altijd wat te doen. SOOP, altijd wat te doen. Bekijk deze e-mail in je browser Stichting ontmoetingsruimte vóór en dóór ouderen in de Plantage-Weesperbuurt SOOP NIEUWSBRIEF nr. 123 30 april 2017 inleiding Het seizoen loopt

Nadere informatie

SOOP NIEUWSBRIEF EXTRA

SOOP NIEUWSBRIEF EXTRA SOOP NIEUWSBRIEF EXTRA 27 mei 2014 Beste belangstellenden, Deze zomer thuis? De SOOP heeft speciaal voor u een programma opgesteld om de vakantie thuis te vieren. In deze extra nieuwsbrief treft u de zomercursussen

Nadere informatie

Computercursussen voor Senioren

Computercursussen voor Senioren Computercursussen voor Senioren WWW.LUUKSKE.NL Gemeenschapshuis t Luukske & KBO Wellerlooi Gemeenschapshuis t Luukske presenteert in samenwerking met de KBO Wellerlooi met trots haar programma Computercursussen

Nadere informatie

Misschien boffen we met een mooie herfst, maar zeker is dat er weer interessante dingen op onze SOOP zijn te beleven.. Doe mee!

Misschien boffen we met een mooie herfst, maar zeker is dat er weer interessante dingen op onze SOOP zijn te beleven.. Doe mee! Onderwerp: SOOP Nieuwsbrief 128 Van: SOOP Datum: 02-10-17 20:48 Aan: Misschien boffen we met een mooie herfst, maar zeker is dat er weer interessante dingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2015 Emilie Lindenbergh Een nieuw begin Binnenkort de nieuwe website! Kunstschilder

Nieuwsbrief 2015 Emilie Lindenbergh Een nieuw begin Binnenkort de nieuwe website! Kunstschilder Nieuwsbrief 2015 Emilie Lindenbergh Een nieuw begin Binnenkort de nieuwe website! Kunstschilder Exposities: Kloosterkapel, Kerkstraat 8, Vorstenbosch tot 9 maart Expositie in de (h)artgalerij in het Brinkhuis,

Nadere informatie

Download deze nieuwsbrief

Download deze nieuwsbrief Subject: SOOP Nieuwsbrief 115, computercursussen. From: SOOP Date: 08-08-16 22:25 To: Het wordt weer herfst: de SOOP-cursussen beginnen weer. Bekijk deze e-mail

Nadere informatie

Cursussen en Workshops. voor computer, laptop, tablet en smartphone

Cursussen en Workshops. voor computer, laptop, tablet en smartphone Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Aanbod voorjaar 2018 Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Aanbod voorjaar 2018 Wil je handiger worden met

Nadere informatie

Weet je niet zeker of je Windows XP gebruikt? Tijdens het opstarten van Windows XP wordt het logo hiernaast getoond.

Weet je niet zeker of je Windows XP gebruikt? Tijdens het opstarten van Windows XP wordt het logo hiernaast getoond. SOOP NIEUWSBRIEF nr. 83 26 april 2013 Beste belangstellenden, Nu wordt het toch echt lente! De magnolia in de SOOP-tuin zit vol knoppen en zal deze week zeker in bloei staan. De hele tuin heeft een gezonde

Nadere informatie

Cursusaanbod en workshops 2012-2013

Cursusaanbod en workshops 2012-2013 Cursusaanbod en workshops 2012-2013 Marc Kuyper Hans van der Pas Atelier: Wateringweg 155 email : art@marckuyper.com en hvdp@telfort.nl 2031EG Haarlem telefoon 06-11204994 (inspreken) Volop gratis parkeergelegenheid

Nadere informatie

SOOP NIEUWSBRIEF. Nr. 105 31 juli 2015. Beste belangstellenden,

SOOP NIEUWSBRIEF. Nr. 105 31 juli 2015. Beste belangstellenden, SOOP NIEUWSBRIEF Nr. 105 31 juli 2015 Beste belangstellenden, Deze nieuwsbrief is belangrijker dan je gewend bent, omdat hiermee de aftrap wordt gegeven aan het nieuwe cursusseizoen. Anders dan de laatste

Nadere informatie

SOOP NIEUWSBRIEF EXTRA

SOOP NIEUWSBRIEF EXTRA SOOP NIEUWSBRIEF EXTRA 22 augustus 2014 Beste belangstellenden, Op zaterdag 30 augustus van 14.00 16.00 uur houdt de SOOP Open dag. Dan is een groot aantal vrijwilligers in het gebouw om u te informeren

Nadere informatie

Een nieuwe Gelaghkamer en een nieuw programma: doe mee! Stichting ontmoetingsruimte vóór en dóór ouderen in de Plantage-Weesperbuurt

Een nieuwe Gelaghkamer en een nieuw programma: doe mee! Stichting ontmoetingsruimte vóór en dóór ouderen in de Plantage-Weesperbuurt 1 Een nieuwe Gelaghkamer en een nieuw programma: doe mee! Stichting ontmoetingsruimte vóór en dóór ouderen in de Plantage-Weesperbuurt SOOP NIEUWSBRIEF nr. 110 11 januari 2016 Overzicht en plannen.. DONDERDAG

Nadere informatie

SeniorWeb. augustus t/m december 2015. aan de Vliet

SeniorWeb. augustus t/m december 2015. aan de Vliet SeniorWeb augustus t/m december 2015 aan de Vliet SeniorWeb Ook dit najaar verzorgt SeniorWeb opnieuw interessante computercursussen en workshops voor beginners en gevorderden in de Bibliotheek aan de

Nadere informatie

Taal en digitaal Cursusprogramma

Taal en digitaal Cursusprogramma Taal en digitaal Cursusprogramma januari - juli 2017 Een leven lang blijven leren Steeds meer informatie wordt digitaal aangeboden. Goede digitale basisvaardigheden zijn een voorwaarde voor informatievaardigheid.

Nadere informatie

Cursussen, workshops en lezingen 2012/2013

Cursussen, workshops en lezingen 2012/2013 Cursussen, workshops en lezingen 2012/2013 Haags Gemeentearchief onder auspiciën van Geschiedkundige Vereniging Die Haghe Inhoudsopgave blz. Inleiding 3 Algemene informatie 4 Cursussen Cursus paleografie

Nadere informatie

Informatie MEERWAARDE

Informatie MEERWAARDE Informatie MEERWAARDE Van stichting Meerwaarde hebben wij toestemming gekregen om de activiteiten t.b.v. ouderen en volwassenen uit het programmaboekje najaar 2005 te publiceren. De activiteiten vinden

Nadere informatie

Weekschema maken. Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken.

Weekschema maken. Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken. Weekschema maken Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken. Leer en oefen: Neem samen me de docent/assistent het fotoboek de

Nadere informatie

Hallo Meditatie en Dans Liefhebber!

Hallo Meditatie en Dans Liefhebber! 19 juli 11 Deze nieuwsbrief verschijnt per kwartaal. Je ontvangt deze omdat je een keer mee hebt gedaan aan een workshop of klant bent of omdat je opgaf als abonnee. Opzeggen/wijzigen of aanmelden voor

Nadere informatie

Naast het aanbod van zomer cursussen en workshops is er ook nog KUNST & CULTUUR IN DE SOOP

Naast het aanbod van zomer cursussen en workshops is er ook nog KUNST & CULTUUR IN DE SOOP SOOP Nieuwsbrief 134 1 van 16 Zomeractiviteiten. Bekijk deze e-mail in je browser Stichting ontmoetingsruimte vóór en dóór ouderen in de Plantage-Weesperbuurt SOOP NIEUWSBRIEF 134 9 juni 2018 VOORWOORD

Nadere informatie

Cursussen en Workshops. voor computer, laptop, tablet en smartphone

Cursussen en Workshops. voor computer, laptop, tablet en smartphone Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Najaar 2019 Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Najaar 2019 Wil je handiger worden met je laptop, tablet

Nadere informatie

SeniorWeb. januari t/m juni 2016. aan de Vliet

SeniorWeb. januari t/m juni 2016. aan de Vliet SeniorWeb januari t/m juni 2016 aan de Vliet SeniorWeb Ook dit najaar verzorgt SeniorWeb opnieuw interessante computercursussen en workshops voor beginners en gevorderden in de locaties Leidschendam, Rijswijk

Nadere informatie

Taal en digitaal Cursusprogramma

Taal en digitaal Cursusprogramma Taal en digitaal Cursusprogramma Juli - december 2016 Een leven lang blijven leren Steeds meer informatie wordt digitaal aangeboden. Goede digitale basisvaardigheden zijn een voorwaarde voor informatievaardigheid.

Nadere informatie

Kijk ook in onze website: Wilt u zich aanmelden voor deze SOOP-nieuwsbrief? Stuur dan een naar

Kijk ook in onze website:  Wilt u zich aanmelden voor deze SOOP-nieuwsbrief? Stuur dan een  naar SOOP, altijd wat te doen. Bekijk deze e-mail in je browser Stichting ontmoetingsruimte vóór en dóór ouderen in de Plantage-Weesperbuurt SOOP NIEUWSBRIEF nr. 122 26 maart 2017 SOOP Nieuwe Kerkstraat 124

Nadere informatie

SOOP NIEUWSBRIEF. Nr. 100 11 januari 2015. Beste belangstellenden,

SOOP NIEUWSBRIEF. Nr. 100 11 januari 2015. Beste belangstellenden, SOOP NIEUWSBRIEF Nr. 100 11 januari 2015 Beste belangstellenden, De honderdste nieuwsbrief en een nieuw jaar. Wij wensen je een mooi 2015 met veel activiteiten en verwachten dat de SOOP daaraan een goede

Nadere informatie

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, open-school Niet op de openbare weg gooien Opnieuw op volgende locaties: OC De Schelpe Elisabethlaan 32 Violierenlaan 3 b CVO DE AVONDSCHOOL Leopold

Nadere informatie

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn NIEUWSBRIEF Follow your it knows the way Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn Nieuwsbrief nr. 6 23 augustus 2015 De lessen gaan weer beginnen! De zomervakantie is voorbij, wat gaat de tijd toch snel.

Nadere informatie

Wij wensen u prachtige feestdagen en een gezond nieuwjaar toe!

Wij wensen u prachtige feestdagen en een gezond nieuwjaar toe! Januari 2019 Meer informatie over onze activiteiten in onze jaargids 2018-2019 of op www.welzijnbloemendaal.nl. Wilt u zich aanmelden? Dat kan via de website of telefonisch: (023)525 03 66 (Bloemendaal)

Nadere informatie

MAANDELIJKSE ACTIVITEITEN DE EESTER SEPTEMBER 2017 NIEUW

MAANDELIJKSE ACTIVITEITEN DE EESTER SEPTEMBER 2017 NIEUW MAANDELIJKSE ACTIVITEITEN DE EESTER SEPTEMBER 2017 NIEUW Data: 9 september 13:30 14 oktober 13:30 11 november 13:30 Data: vanaf 13 september wekelijks iedere woensdag ochtend WORKSHOP BUIKDANS door Alyza

Nadere informatie

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, open-school Niet op de openbare weg gooien Kennismaking met computer en internet (3 lessen van 3 uur) Je hebt nog nooit op de computer gewerkt en

Nadere informatie

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, open-school Niet op de openbare weg gooien Opnieuw op volgende locaties: Albertschool Ooststraat 29 OC De Schelpe Elisabethlaan 32 Violierenlaan

Nadere informatie

Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone

Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Aanbod najaar 2017 Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Aanbod najaar 2017 Wil je handiger worden met de

Nadere informatie

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, open-school Niet op de openbare weg gooien Opnieuw op volgende locaties: Albertschool Ooststraat 29 Chrysantenstraat 30 Steenovenstraat 86 OC De

Nadere informatie

Special Cursusaanbod Bureau Herstel. Bureau Herstel organiseert.

Special Cursusaanbod Bureau Herstel. Bureau Herstel organiseert. Nummer 2, jaargang 4, juli 2015 Special Cursusaanbod Bureau Herstel Beste lezer.. Voor je ligt de Herstel nieuwsbrief. Deze keer met als onderwerp het cursusaanbod van Bureau Herstel. Cursusaanbod voor

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang Thema Kinderen en school. Demet TV Lesbrief 9. De kinderopvang zoekt opvang voor haar kind. belt naar een kinderdagverblijf. Is er plaats? Is de peuterspeelzaal misschien een oplossing? Gaat inschrijven

Nadere informatie

Cursussen digitale vaardigheden. januari - juni 2016

Cursussen digitale vaardigheden. januari - juni 2016 Cursussen digitale vaardigheden januari - juni 2016 Een leven lang leren Steeds meer informatie wordt digitaal aangeboden. Goede digitale basisvaardigheden zijn een voorwaarde voor informatievaardigheid.

Nadere informatie

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014 @ KureghemNet is een project van MAKS vzw Computerles Programmaboekje sep dec 2014 2 Iedereen mee met de PC Heb je nog nooit een computer gebruikt en wil je de basis leren? Zoek je werk of wil je beter

Nadere informatie

Digitaal op weg in de bieb. Hoe werkt de digitale overheid? Hoe leen ik een e-book? Hoe gebruik ik Facebook? Hoe verstuur ik een ?

Digitaal op weg in de bieb. Hoe werkt de digitale overheid? Hoe leen ik een e-book? Hoe gebruik ik Facebook? Hoe verstuur ik een  ? Hoe werkt de digitale overheid? Hoe leen ik een e-book? Hoe gebruik ik Facebook? Hoe verstuur ik een e-mail? Digitaal op weg in de bieb Draai om voor Hulp bij taal Digitaal op weg Wat past bij jou? Ik

Nadere informatie

In Zuid-oost Drenthe diverse cursussen en workshops gegeven. Er zijn ook inloopmiddagen.

In Zuid-oost Drenthe diverse cursussen en workshops gegeven. Er zijn ook inloopmiddagen. In Zuid-oost Drenthe diverse cursussen en workshops gegeven. Er zijn ook inloopmiddagen. CURSUSSEN Windows 10 Basis incl. Intern&Email 9 lessen prijs 75 Cursussen najaar gestart. Nieuwe cursussen starten

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE GORTER ACADEMIE

PROGRAMMABOEKJE GORTER ACADEMIE PROGRAMMABOEKJE GORTER ACADEMIE GORTER ACADEMIE ACTIVITEITEN SCHOOLJAAR 2015 Blok 3 Voorwoord Voor jullie ligt het activiteiten programmaboekje voor schooljaar 2015 De cursussen voor dit derde blok beginnen

Nadere informatie

Computer Hulp Geldrop Cursussen Workshops Overige activiteiten 2012-2013

Computer Hulp Geldrop Cursussen Workshops Overige activiteiten 2012-2013 Computer Hulp Geldrop Cursussen Workshops Overige activiteiten 2012-2013 Tournooiveld 10 5663 EA Geldrop Tel. 040-2861213 Doelstelling van de Stichting Senior Computer Hulp Geldrop. De stichting heeft

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal,

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Veel te laat krijgen jullie deze nieuwsbrief. Ik had hem al veel eerder willen maken/versturen, maar ik

Nadere informatie

maandag 9.30-12.30 dinsdag 9.30-12.30, 11.00-14.00, 19.30-22.30 woensdag 19.30-22.30 donderdag 9.30-12.30

maandag 9.30-12.30 dinsdag 9.30-12.30, 11.00-14.00, 19.30-22.30 woensdag 19.30-22.30 donderdag 9.30-12.30 Workshops! Meer creativiteit in je werk Interactieve bijeenkomsten vormgeven Ideeën voor promotie van jouw onderneming Nieuwe producten voor jouw bedrijf Creatieve werkvormen (serie van 4 workshops) Wegens

Nadere informatie

Programmaboekje. Computercursussen Presentaties Workshops Vragenuurtjes Privéles. Leren in een rustig tempo. Voorjaar 2019

Programmaboekje. Computercursussen Presentaties Workshops Vragenuurtjes Privéles. Leren in een rustig tempo. Voorjaar 2019 Programmaboekje Voorjaar 2019 Computercursussen Presentaties Workshops Vragenuurtjes Privéles Vóór 50 + (en jonger) en dóór 50 + Leren in een rustig tempo SeniorWeb Veldhoven is een stichting met als doelstelling

Nadere informatie

Tijd voor een update van de activiteiten van Atelier Galerie VONC. Veel leesplezier en graag tot ziens! Marianne Rijvers

Tijd voor een update van de activiteiten van Atelier Galerie VONC. Veel leesplezier en graag tot ziens! Marianne Rijvers Beste kunstliefhebber, Tijd voor een update van de activiteiten van Atelier Galerie VONC. Veel leesplezier en graag tot ziens! Marianne Rijvers Atelier Galerie VONC in OET DE KUNST op radio 3ML Op vrijdag

Nadere informatie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie

Herhalingsoefeningen. Thema 3 Familie en relaties. 1 Woorden. Familie Herhalingsoefeningen Thema 3 Familie en relaties 1 Woorden Familie Lees de zinnen over de familie van Simon en Els. Schrijf de volgende namen in de stamboom: Hans, Helena, Hester, Joke, Mark, Michiel,

Nadere informatie

SOOP NIEUWSBRIEF nr. 78 28 november 2012. Beste belangstellenden,

SOOP NIEUWSBRIEF nr. 78 28 november 2012. Beste belangstellenden, Beste belangstellenden, SOOP NIEUWSBRIEF nr. 78 28 november 2012 Over een paar dagen beginnen we alweer aan de laatste maand van het jaar en kunnen we weer met recht gaan denken aan het snelle heenvlieden

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Lesbrief 19. Samen naar de bibliotheek

Thema Kinderen en school. Lesbrief 19. Samen naar de bibliotheek Thema Kinderen en school. Lesbrief 19. Samen naar de bibliotheek Taban gaat met zijn dochter voor het eerst naar de bibliotheek. Hij schrijft haar in bij de bibliotheek. Dan laat Soumiya aan Taban en Ama

Nadere informatie

U in het middelpunt Die migraine hè Levenservaring verzilveren

U in het middelpunt Die migraine hè Levenservaring verzilveren Welzijn op recept Welkom bij SWOA. Uw huisarts heeft u met ons in contact gebracht. De dokter kan u op dit moment geen passende behandeling (meer) bieden. Toch voelt u zich niet lekker, of heeft u pijn.

Nadere informatie

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, Niet op de openbare weg gooien open-school Opnieuw op volgende locaties: Albertschool Ooststraat 29 OC De Blomme Chrysantenstraat 30 OC De Schelpe

Nadere informatie

SOOP NIEUWSBRIEF. Bij onderstaande cursussen/clubs staat onderaan de contactpersoon bij wie je je kunt aanmelden.

SOOP NIEUWSBRIEF. Bij onderstaande cursussen/clubs staat onderaan de contactpersoon bij wie je je kunt aanmelden. SOOP NIEUWSBRIEF nr. 67 17 oktober 2011 Beste belangstellenden, Een nieuwe Nieuwsbrief met veel bezigheden om uit te kiezen. Naast een aantal bekende cursussen bieden we ook twee nieuwe activiteiten aan:

Nadere informatie

1. Lees de e-mail van je vriend en beantwoord de vragen op blad 2.

1. Lees de e-mail van je vriend en beantwoord de vragen op blad 2. EEN CURSUS KIEZEN Een vriend van jou wil graag een cursus Frans volgen. Jij helpt hem. Zoek de beste cursus voor je vriend. Wat moet je doen? 1. Lees de e-mail van je vriend en beantwoord de vragen op

Nadere informatie

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia 28 augustus 2015 Vreedzame school Inmiddels zitten de eerste weken er weer op en zijn alle groepen goed begonnen. U heeft in de informatiefolders van de verschillende groepen kunnen lezen dat er in de

Nadere informatie

Voor alle cursussen geldt Wijzigingen voorbehouden

Voor alle cursussen geldt Wijzigingen voorbehouden Locatie cursussen FNV Scholing FNV Scholing & IT Werkgroep Kantooradres: Nieuwe Fellenoord 7, 5612 KB EINDHOVEN Postadres: p/a Gentiaanweg 8, 5643 CB EINDHOVEN Telefoon 06 1513 3287 (na 14.00 uur) E-mail:

Nadere informatie

Computercursussen en workshops

Computercursussen en workshops Computercursussen en workshops voorjaar 2015 Aan de slag met computers en tablets! De mogelijkheden van computers zijn eindeloos: chatten met familie aan de andere kant van de wereld, vakantiefoto s delen,

Nadere informatie

Onderwerp: Aankondiging eerste cursussen najaar 2018 Van: SeniorWeb Datum: :48 Aan: Men nk <hmen

Onderwerp: Aankondiging eerste cursussen najaar 2018 Van: SeniorWeb Datum: :48 Aan: Men nk <hmen Onderwerp: Aankondiging eerste cursussen najaar 2018 Van: SeniorWeb Datum: 30-8-2018 9:48 Aan: Men nk A.s. vrijdagmiddag, 31 augustus, is een speciaal inloopspreekuur,

Nadere informatie

Vrijwilligers Bedankt! Keuze uit 10 inspirerende activiteiten!

Vrijwilligers Bedankt! Keuze uit 10 inspirerende activiteiten! Programma GEMEENTE HEERHUGOWAARD 2015 Vrijwilligers Bedankt! Keuze uit 10 inspirerende activiteiten! Vrijwilligers in Heerhugowaard kunnen van 14 t/m 22 november 2015 gratis deelnemen aan boeiende en inspirerende

Nadere informatie

Thema Op zoek naar werk. Demet TV. Lesbrief 7. Het sollicitatiegesprek Afspraken maken

Thema Op zoek naar werk. Demet TV. Lesbrief 7. Het sollicitatiegesprek Afspraken maken Thema Op zoek naar werk. Demet TV Lesbrief 7. Het sollicitatiegesprek Afspraken maken Inleiding Maria heeft een sollicitatiegesprek met de manager. Deze les gaat over het tweede deel van het gesprek. Maria

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

SOOP NIEUWSBRIEF. Nr. 97 9 september 2014. Beste belangstellenden,

SOOP NIEUWSBRIEF. Nr. 97 9 september 2014. Beste belangstellenden, SOOP NIEUWSBRIEF Nr. 97 9 september 2014 Beste belangstellenden, We hebben een druk bezochte Open dag achter de rug. U heeft zich daar kunnen inschrijven op het najaarsprogramma. Door de overweldigende

Nadere informatie

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, Niet op de openbare weg gooien open-school Opnieuw op volgende locaties: Chrysantenstraat 30 Steenovenstraat 86 Dokter Eduard Moreauxlaan 1A CVO

Nadere informatie

FNV Scholing- & IT Werkgroep Kantooradres: Nieuwe Fellenoord KB Eindhoven Postadres: p/a Gentiaanweg CB Eindhoven Mob.

FNV Scholing- & IT Werkgroep Kantooradres: Nieuwe Fellenoord KB Eindhoven Postadres: p/a Gentiaanweg CB Eindhoven Mob. FNV Scholing- & IT Werkgroep Kantooradres: Nieuwe Fellenoord 7 5612 KB Eindhoven Postadres: p/a Gentiaanweg 8 5643 CB Eindhoven Mob.: 06 1513 3287 Email: fnvadmin@upcmail.nl Website: www.fnvscholing.nl

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 5 e jaargang - dec nr. 11 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z. Kerstmarkt 16 december

NIEUWSBRIEF. 5 e jaargang - dec nr. 11 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z. Kerstmarkt 16 december NIEUWSBRIEF 5 e jaargang - dec. 2017 - nr. 11 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z. Kerstmarkt 16 december Heb je plannen om dit jaar een of meerdere Kerstmarkten te bezoeken? Meer dan genoeg

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 16 17 april 2018 Nieuws Agenda 18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling (NOG PLEK) 21 apr : Visproefavond in Restaurant in Doorn(VOL) 27 apr : Koningsdag

Nadere informatie

Zeg het voort. Werkboek

Zeg het voort. Werkboek Zeg het voort Werkboek In het werkboek Zeg het voort komen verschillende soorten oefeningen voor. De onderstaande plaatjes maken duidelijk om welke oefeningen het gaat. Deze les gaan we... Speel het spel

Nadere informatie