SOOP NIEUWSBRIEF nr februari Beste belangstellenden,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SOOP NIEUWSBRIEF nr. 81 12 februari 2013. Beste belangstellenden,"

Transcriptie

1 Beste belangstellenden, SOOP NIEUWSBRIEF nr februari 2013 In de komende maanden is er weer veel te doen in de SOOP. Maar liefst 6 nieuwe computercursussen, een bridge- en een schrijfcursus gaan van start, en daarnaast valt er veel te leren en te genieten van films, lezingen, concerten en de vernissage van de nieuwe tentoonstelling volgende maand. Wie gewoon gezelligheid zoekt moet vooral de buurtborrel bezoeken of natuurlijk gewoon een keer langs komen voor een kop koffie en de krant! Tot ziens in de SOOP! Het Bestuur van de SOOP Nieuwe Kerkstraat CURSUSSEN EN CLUBS Computer spreekuur Iedere maandagmiddag is er een spreekuur waarin vragen voorgelegd kunnen worden over het gebruik van windows 7. Wil je hiervan gebruik maken, bel dan ten minste drie dagen van tevoren met Jack van Vlijmen, tel.: Besproken wordt dan waarmee je zit en of jouw vraag behandeld kan worden in een individuele sessie van een maximaal een half uur (met gelegenheid tot oefenen daarna). Kosten 2.50 per afspraak. Inschrijven computercursussen Je kunt je inschrijven voor een cursus door een te sturen aan soopcomputercursus@gmail.com. Vermeld daarin je naam, adres en telefoonnummer en voor welke cursus je je wilt inschrijven en de startdatum. Zie ook het programma op de website van de SOOP. Wachtlijst Als er geen plek meer is in een cursus kom je op de wachtlijst. Je krijgt dan voorrang als de cursus opnieuw wordt gegeven. Er wordt contact met je opgenomen om te vragen of je de cursus alsnog wilt volgen. Contact Algemeen telefoonnummer: Aanmelden voor computercursus beginners: Aanmelden voor computer spreekuur: Inschrijven voor computercursus: soopcomputercursus@gmail.com Aanmelden voor SOOP-nieuwsbrief: soop@xs4all.nl, Bij onderstaande cursussen/clubs staat steeds onderaan de contactpersoon bij wie je je kunt aanmelden. Bij de computercursussen staat bij Contact, hierboven, hoe je dit kunt doen.

2 COMPUTERCURSUSSEN Voor een aantal cursussen geldt dat er beperkt plaats beschikbaar is! Workshop Leren omgaan met Windows 7: het Bureaublad Een workshop om de kennis van het besturingssysteem Windows 7 op te frissen. Zo leer je bijvoorbeeld het bureaublad naar eigen keuze in te richten. Bedoeld voor diegenen die een computer met Windows 7 hebben. Startdatum: 27 februari 2013, duur 2 lessen Lestijd: woensdag van uur Docent: Han Jonker Kosten: 10,-, inclusief cursusdocumentatie Cursus Website maken met HTML In deze cursus leer je hoe een eenvoudige website gemaakt kan worden. Je krijgt inzicht in de opbouw van een website en de voorwaarden om die een plaats op het wereldwijde web te geven. Er wordt van je verwacht dat je gedisciplineerd kunt werken en ook dat je huiswerk maakt. Er wordt gewerkt met de programma's Kladblok en Slimbrowser. Startdatum: 27 februari 2013, duur 7 lessen Lestijd: woensdagmiddag van uur Docent: Wim Claassen Kosten: 33,-, inclusief cursusdocumentatie beginnerscursus en bekend zijn met het maken van mappen en het hanteren van een USB-stick. Benodigdheden USB-stick. Workshop Veilig internetten Het internet is een vrij netwerk, iedereen kan er informatie op zetten. Dat is een van de mooie eigenschappen van het internet, maar tegelijk betekent het dat die informatie niet altijd juist hoeft te zijn. En dat je geconfronteerd kunt worden met dingen die je schade willen berokkenen, zoals virussen, phishing en spam. Gelukkig kun je met enige kennis van zaken en veiligheidsmaatregelen voorkomen dat je in de problemen raakt op internet. In de workshop Veilig internetten bij de SOOP leer je om je computer te beveiligen en om op een veilige manier te internetten. Zodat je bijvoorbeeld niet bang hoeft te zijn om te internet bankieren, te kopen op internet of in een phishing val te trappen. Startdatum: 4 maart 2013, duur 3 lessen Lestijd: maandag van uur Docent: Evert Kulk Kosten: 19,-, inclusief cursusdocumentatie en het boek Veilig internetten voor iedereen.

3 Workshop filmpjes monteren Heb je een videocamera of film je met je fotocamera dan leer je in deze workshop filmpjes en ook foto's te monteren tot één film. Knip stukjes uit de filmpjes, voeg overgangen en effecten toe en zet er muziek onder. In de cursus wordt het gratis programma Live Movie Maker van Microsoft gebruikt. Je moet een computer met Windows Vista of Windows 7 hebben om dit programma te kunnen gebruiken. Startdatum: 8 maart 2013, duur 3 lessen Lestijd: vrijdag van uur Docent: Evert Kulk Kosten: 15,-, inclusief cursusdocumentatie Cursus Orde op de PC Veel mensen weten niet hoe de computer je geschriften, foto's en andere zaken bewaart. En evenveel mensen weten niet hoe je bestanden terugvindt. Waar blijft een bestand dat je van internet downloadt? In deze cursus leer je hoe je het opbergen, ordenen en terugvinden gemakkelijk kan maken. Bedoeld voor diegenen die een computer met Windows 7 hebben. Startdatum: 12 maart 2013, duur 5 lessen Lestijd: dinsdagmiddag van uur Docent: Riny Jaarsma Kosten: 25,-, inclusief cursusdocumentatie Workshop en met Gmail In deze workshop leer je de mogelijkheden van Gmail, de webmaildienst van Google, beter kennen, zoals het sorteren en markeren van ; het gebruik van kleur en veranderen lettertype en -grootte. Ook komen aan de orde het organiseren van postvakken, het maken van mappen en het openen en opslaan van bijlagen. Startdatum: 21 maart 2013, duur 2 lessen Lestijd: donderdag van tot Docent: Marzenka Matthee Kosten: 10,- inclusief cursusdocumentatie OVERIGE CURSUSSEN Beginnerscursus bridge Bridge heeft het etiket moeilijk opgeplakt gekregen, maar dat is slechts ten dele terecht. De spelregels van bridge met zijn vele aspecten zijn simpel en makkelijk te leren maar het spel blijft door zijn variatie en diepgang altijd boeien. U zult geen spijt krijgen van uw beslissing te gaan bridgen. Het is een schitterende hobby!

4 Startdatum: 18 februari 2013, duur 10 lessen Lestijd: maandagmiddag van uur Docent: Kees van den Hoek Kosten : 1,50 per keer Het boek dat wordt gebruikt is Bridge in een Flits van Barry Westra, deel 1. Kosten 14,95, te koop o.a bij Bol.com of Het Paard, Haarlemmerdijk 173 te Amsterdam. Informatie en aanmelden bij contactpersoon Sylvia Schoonenberg, tel.: of sylviaschoonenberg@hotmail.com Cursus creatief schrijven: fotoverhalen Elke foto heeft wel een verhaal. Waar kun je allemaal op inzoomen als je een tekst bij een foto gaat maken? Wat is er verborgen voor de lens gebleven, maar kleurt de foto? Zelfs als hij zwart-wit is? Met andere woorden, een foto biedt mogelijkheden te over om over te schrijven. Voor wie is de cursus bedoeld? Voor iedereen die houdt van schrijven en weer eens met andere ogen naar zijn of haar foto s wil kijken. De cursus wordt gegeven door Tineke Kalk. Zij heeft ervaring met interviewen en portretten schrijven. Ze was ook docente van de schrijfcursussen Wie was je? en (T)huis. Startdatum: 4 maart 2013 Cursustijd: maandag van uur Docent: Tineke Kalk Kosten: 7,50 Aantal deelnemers: max. 6 Inlichtingen: Franklin D. Cremer, , frankdc@casema.nl EVENEMENTEN Donderdag 14 februari uur: SOOP-SALON Een concert met Maud Sauer, hobo, en Monique Copper, piano. Samen spelen zij werken van Geminiani, Strawinsky en Poulenc. Daarnaast soleert Monique Copper in muziek van Debussy en improviseert Maud Sauer een werk op haar hobo. Zondag 24 februari uur: SOOP-CINEMA De film Made in Dagenham geregisseerd door Nigel Colle uit 2010 zal deze middag worden om vertoond. Cast: Sally Hawkins, Daniel Mays en Jaime Winstone. Het is Rita woont in Dagenham en werkt net zoals veel lokale vrouwen bij de Ford fabriek. Wanneer zij ontdekken dat hun mannelijke collega s meer betaald krijgen dan zij, komen ze in opstand. Met humor, goed verstand en moed nemen de vrouwen het op tegen de directie, hun echtgenotes, de mannelijke werknemers en uiteindelijk de overheid. Kaarten á 2,50 (inclusief 1 consumptie) zijn ongeveer 14 dagen voor de geplande voorstelling te verkrijgen aan de bar. Er kunnen maximaal 20 toeschouwers worden toegelaten.

5 Donderdag 28 februari uur: SOOP-UUR Lezing door Luud Schimmelpennink, raadslid centrale stad, over De witte stad van de toekomst. Al decennia pleitbezorger van milieuvriendelijk openbaar vervoer: van witkar tot elektrische auto. In samenwerking met de Vrienden van de Plantage Donderdag 28 februari uur: BUURTBORREL In samenwerking met de Plantage-Weesperbuurtvereniging en de Vrienden van de Plantage. Tot en met 6 maart: TENTOONSTELLING Op werkdagen van uur is de expositie Klein overzicht, 1980 tot 2013 van kunstenaar en buurtgenoot Mieke Kleinendorst te bezichtigen. Donderdag 7 maart uur: VERNISSAGE Feestelijke opening van de expositie Tussen waarneming en verbeelding van kunstenaar Jos Dijkman. Donderdag 14 maart uur: SOOP-SALON Matilde Loureiro, viool en Vadim Trouchina, piano, geven een concert met een gevarieerd programma. Zij spelen Sonate nº1 in A mineur van SCHUMANN, Caprice sur l'étude en forme de valse van SAINT SAENS/YSAYE en Sonate in A majeur van FRANCK. In samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam. Donderdag 28 maart uur SOOP-UUR Denise Citroen ( komt spreken over: OPEN JOODSE HUIZEN - interactief herdenken. In 2012 vonden kleinschalige herdenkingsbijeenkomsten voor het eerst plaats in drie verschillende buurten van Amsterdam, waaronder in de Plantagebuurt. Op 22 historische locaties zoals woonhuizen, cafe's en boekwinkels, in de OBA en in het Joods Historisch Museum kwamen buurtgenoten, familieleden en bekenden van vroegere bewoners bij elkaar om te luisteren naar en te vertellen over de geschiedenis van de huizen en hun vroegere bewoners. Wat maakt deze nieuwe vorm van herdenken zo speciaal? Krijgt dit initiatief landelijk vervolg? Hoe ziet het programma voor 2013 er uit? Hoe kun je zelf eventueel meedoen? Al deze vragen worden door Denise beantwoord tijdens haar presentatie. Denise Citroen is de initiatiefnemer van dit project.

Programma Computer Cursussen

Programma Computer Cursussen Programma Computer Cursussen van januari t/m juni 2016 versie 3 Voorwoord De Stichting Ontmoetingsruimte voor en door Ouderen in de Plantage-Weesperbuurt, kortweg SOOP, presenteert hier het programma voor

Nadere informatie

Programma Computer Cursussen

Programma Computer Cursussen Programma Computer Cursussen van september 2015 t/m januari 2016 versie 3 Voorwoord De Stichting Ontmoetingsruimte voor en door Ouderen in de Plantage-Weesperbuurt, kortweg SOOP, presenteert hier het programma

Nadere informatie

Programma Computer Cursussen

Programma Computer Cursussen Programma Computer Cursussen van februari t/m juni 2015 versie 1 Voorwoord De Stichting Ontmoetingsruimte voor en door Ouderen in de Plantage-Weesperbuurt, kortweg SOOP, presenteert hier het programma

Nadere informatie

Download deze nieuwsbrief

Download deze nieuwsbrief Subject: SOOP Nieuwsbrief 115, computercursussen. From: SOOP Date: 08-08-16 22:25 To: Het wordt weer herfst: de SOOP-cursussen beginnen weer. Bekijk deze e-mail

Nadere informatie

Programma Computer Cursussen

Programma Computer Cursussen Programma Computer Cursussen van februari t/m juni 2017 versie 1 Voorwoord De Stichting Ontmoetingsruimte voor en door Ouderen in de Plantage-Weesperbuurt, kortweg SOOP, presenteert hier het programma

Nadere informatie

SOOP NIEUWSBRIEF nr 82 20 maart 2013. Beste belangstellenden,

SOOP NIEUWSBRIEF nr 82 20 maart 2013. Beste belangstellenden, Beste belangstellenden, SOOP NIEUWSBRIEF nr 82 20 maart 2013 Hierbij het cursusaanbod voor april en mei, waaronder een nieuwigheid: de wandelclub. Nu toch eindelijk de lente in zicht is een aanlokkelijke

Nadere informatie

Een nieuwe Gelaghkamer en een nieuw programma: doe mee! Stichting ontmoetingsruimte vóór en dóór ouderen in de Plantage-Weesperbuurt

Een nieuwe Gelaghkamer en een nieuw programma: doe mee! Stichting ontmoetingsruimte vóór en dóór ouderen in de Plantage-Weesperbuurt 1 Een nieuwe Gelaghkamer en een nieuw programma: doe mee! Stichting ontmoetingsruimte vóór en dóór ouderen in de Plantage-Weesperbuurt SOOP NIEUWSBRIEF nr. 110 11 januari 2016 Overzicht en plannen.. DONDERDAG

Nadere informatie

Kijk ook op onze website: Wil je je aanmelden voor deze SOOP-nieuwsbrief? Stuur dan een naar

Kijk ook op onze website:   Wil je je aanmelden voor deze SOOP-nieuwsbrief? Stuur dan een  naar Bekijk deze e-mail in je browser Stichting ontmoetingsruimte vóór en dóór ouderen in de Plantage-Weesperbuurt SOOP NIEUWSBRIEF 139 2 november 2018 Voorwoord Verheugend nieuws: de eerder aangekondigde bestuurswisseling

Nadere informatie

SOOP NIEUWSBRIEF. Nr. 94 24 maart 2014. Beste belangstellenden,

SOOP NIEUWSBRIEF. Nr. 94 24 maart 2014. Beste belangstellenden, SOOP NIEUWSBRIEF Nr. 94 24 maart 2014 Beste belangstellenden, Opnieuw hebben de computerdocenten tijd gevonden voor nog enkele cursussen die we onder uw aandacht willen brengen. Voor een aantal van deze

Nadere informatie

SOOP NIEUWSBRIEF. Nr. 89 3 november 2013. Beste belangstellenden,

SOOP NIEUWSBRIEF. Nr. 89 3 november 2013. Beste belangstellenden, SOOP NIEUWSBRIEF Nr. 89 3 november 2013 Beste belangstellenden, Ook de laatste maanden van het jaar is er veel te doen in de SOOP. Let op de affiches of kijk op de website voor nadere aankondigingen en

Nadere informatie

Weet je niet zeker of je Windows XP gebruikt? Tijdens het opstarten van Windows XP wordt het logo hiernaast getoond.

Weet je niet zeker of je Windows XP gebruikt? Tijdens het opstarten van Windows XP wordt het logo hiernaast getoond. SOOP NIEUWSBRIEF nr. 83 26 april 2013 Beste belangstellenden, Nu wordt het toch echt lente! De magnolia in de SOOP-tuin zit vol knoppen en zal deze week zeker in bloei staan. De hele tuin heeft een gezonde

Nadere informatie

SOOP NIEUWSBRIEF. Nr. 92 26 januari 2014. Beste belangstellenden,

SOOP NIEUWSBRIEF. Nr. 92 26 januari 2014. Beste belangstellenden, SOOP NIEUWSBRIEF Nr. 92 26 januari 2014 Beste belangstellenden, We zitten middenin de uitvoering van de geplande voorjaarscursussen. Als u zich heeft aangemeld voor een cursus wensen wij u een plezierige

Nadere informatie

SOOP NIEUWSBRIEF nr. 78 28 november 2012. Beste belangstellenden,

SOOP NIEUWSBRIEF nr. 78 28 november 2012. Beste belangstellenden, Beste belangstellenden, SOOP NIEUWSBRIEF nr. 78 28 november 2012 Over een paar dagen beginnen we alweer aan de laatste maand van het jaar en kunnen we weer met recht gaan denken aan het snelle heenvlieden

Nadere informatie

SOOP NIEUWSBRIEF. CURSUSSEN EN CLUBS Bij onderstaande cursussen/clubs staat onderaan de contactpersoon bij wie je je kunt aanmelden.

SOOP NIEUWSBRIEF. CURSUSSEN EN CLUBS Bij onderstaande cursussen/clubs staat onderaan de contactpersoon bij wie je je kunt aanmelden. SOOP NIEUWSBRIEF nr. 66 2 september 2011 Beste belangstellenden, We hebben lange tijd niets van ons laten horen, maar hier is dan de eerste Nieuwsbrief van het herfstseizoen. We hopen velen van jullie

Nadere informatie

SOOP NIEUWSBRIEF nr. 74 7 juni 2012. Beste belangstellenden,

SOOP NIEUWSBRIEF nr. 74 7 juni 2012. Beste belangstellenden, Beste belangstellenden, SOOP NIEUWSBRIEF nr. 74 7 juni 2012 We zijn blij ons uitgebreide ZOMERPROGRAMMA te kunnen presenteren! Vorige jaren bleef ons aanbod van intensieve zomercursussen beperkt tot computer-activiteiten,

Nadere informatie

SOOP NIEUWSBRIEF. Bij onderstaande cursussen/clubs staat onderaan de contactpersoon bij wie je je kunt aanmelden.

SOOP NIEUWSBRIEF. Bij onderstaande cursussen/clubs staat onderaan de contactpersoon bij wie je je kunt aanmelden. SOOP NIEUWSBRIEF nr. 67 17 oktober 2011 Beste belangstellenden, Een nieuwe Nieuwsbrief met veel bezigheden om uit te kiezen. Naast een aantal bekende cursussen bieden we ook twee nieuwe activiteiten aan:

Nadere informatie

Misschien boffen we met een mooie herfst, maar zeker is dat er weer interessante dingen op onze SOOP zijn te beleven.. Doe mee!

Misschien boffen we met een mooie herfst, maar zeker is dat er weer interessante dingen op onze SOOP zijn te beleven.. Doe mee! Onderwerp: SOOP Nieuwsbrief 128 Van: SOOP Datum: 02-10-17 20:48 Aan: Misschien boffen we met een mooie herfst, maar zeker is dat er weer interessante dingen

Nadere informatie

SOOP NIEUWSBRIEF. Nr. 99 5 december 2014. Beste belangstellenden,

SOOP NIEUWSBRIEF. Nr. 99 5 december 2014. Beste belangstellenden, SOOP NIEUWSBRIEF Nr. 99 5 december 2014 Beste belangstellenden, Veel al lopende activiteiten in de SOOP, maar toch ook nog wat mogelijkheden om in te schrijven op cursussen en clubs die begin van het nieuwe

Nadere informatie

Download deze nieuwsbrief

Download deze nieuwsbrief Subject: SOOP Nieuwsbrief 118 From: SOOP Date: 31-10-16 00:46 To: SOOP: altijd wat nieuws. Bekijk deze e-mail in je browser Stichting ontmoetingsruimte vóór

Nadere informatie

SOOP, Wat doen wij deze zomer?.

SOOP, Wat doen wij deze zomer?. SOOP, Wat doen wij deze zomer?. Bekijk deze e-mail in je browser Stichting ontmoetingsruimte vóór en dóór ouderen in de Plantage-Weesperbuurt SOOP NIEUWSBRIEF nr. 124 juni 2017 Beste belangstellenden,

Nadere informatie

CURSUSSEN EN CLUBS Bij onderstaande cursussen/clubs staat onderaan de contactpersoon bij wie je je kunt aanmelden.

CURSUSSEN EN CLUBS Bij onderstaande cursussen/clubs staat onderaan de contactpersoon bij wie je je kunt aanmelden. SOOP NIEUWSBRIEF nr. 70 8 februari 2012 Beste belangstellenden, Na een goed gevulde eerste maand van het jaar met twee extra lezingen, presenteren we nu het programma voor de maanden februari en maart.

Nadere informatie

SOOP NIEUWSBRIEF nr. 84 31 mei 2013. Beste belangstellenden,

SOOP NIEUWSBRIEF nr. 84 31 mei 2013. Beste belangstellenden, Beste belangstellenden, SOOP NIEUWSBRIEF nr. 84 31 mei 2013 Deze Nieuwsbrief gaat over de zomercursussen die we voor juli en augustus op het programma hebben gezet. Zoals velen van jullie weten zijn deze

Nadere informatie

MEDEDELING VOOR WINDOWS

MEDEDELING VOOR WINDOWS SOOP NIEUWSBRIEF Nr. 104 29 juni 2015 Beste belangstellenden, Belangrijk nieuws voor Windows- gebruikers, nog enkele plaatsen in de zomercursussen, een bridgebericht en evenementen in de zomer. Dat zijn

Nadere informatie

SOOP NIEUWSBRIEF. Nr. 102 3 april 2015. Beste belangstellenden,

SOOP NIEUWSBRIEF. Nr. 102 3 april 2015. Beste belangstellenden, SOOP NIEUWSBRIEF Nr. 102 3 april 2015 Beste belangstellenden, Met de lente in volle gang misschien toch nog even zin in een cursus? Er zijn docenten bij de SOOP met leuke plannen voor de komende maanden

Nadere informatie

Nieuwe cursussen. Ons aanbod in dit voorjaar 2016:

Nieuwe cursussen. Ons aanbod in dit voorjaar 2016: Eigen Herd is officieel erkend als leercentrum van Seniorweb voor het geven van computercursussen. Op www.seniorweb.nl/lessen/leercentra vindt u meer informatie over deze leercentra voor senioren. Onze

Nadere informatie

SOOP NIEUWSBRIEF EXTRA

SOOP NIEUWSBRIEF EXTRA SOOP NIEUWSBRIEF EXTRA 27 mei 2014 Beste belangstellenden, Deze zomer thuis? De SOOP heeft speciaal voor u een programma opgesteld om de vakantie thuis te vieren. In deze extra nieuwsbrief treft u de zomercursussen

Nadere informatie

SOOP NIEUWSBRIEF. Nr. 98 20 oktober 2014. Beste belangstellenden,

SOOP NIEUWSBRIEF. Nr. 98 20 oktober 2014. Beste belangstellenden, SOOP NIEUWSBRIEF Nr. 98 20 oktober 2014 Beste belangstellenden, De najaarscursussen zijn in volle gang. Op enkele al eerder aangekondigde cursussen zijn nog enkele plaatsen beschikbaar en ook zijn er nieuwe

Nadere informatie

SOOP NIEUWSBRIEF. Nr. 101 20 februari 2015. Beste belangstellenden,

SOOP NIEUWSBRIEF. Nr. 101 20 februari 2015. Beste belangstellenden, SOOP NIEUWSBRIEF Nr. 101 20 februari 2015 Beste belangstellenden, Naar een computercursus bij de SOOP? Er is nog de gelegenheid om in te schrijven op een groot aantal cursussen dit voorjaar, maar soms

Nadere informatie

SOOP NIEUWSBRIEF. Nr. 100 11 januari 2015. Beste belangstellenden,

SOOP NIEUWSBRIEF. Nr. 100 11 januari 2015. Beste belangstellenden, SOOP NIEUWSBRIEF Nr. 100 11 januari 2015 Beste belangstellenden, De honderdste nieuwsbrief en een nieuw jaar. Wij wensen je een mooi 2015 met veel activiteiten en verwachten dat de SOOP daaraan een goede

Nadere informatie

Download deze nieuwsbrief

Download deze nieuwsbrief 1 Subject: SOOP Nieuwsbrief 114 From: SOOP Date: 21-05-16 10:44 To: Bijna zomer en we moeten kiezen: gaan we weg of volgen we een cursus bij de SOOP? Bekijk

Nadere informatie

SOOP NIEUWSBRIEF. Nr. 105 31 juli 2015. Beste belangstellenden,

SOOP NIEUWSBRIEF. Nr. 105 31 juli 2015. Beste belangstellenden, SOOP NIEUWSBRIEF Nr. 105 31 juli 2015 Beste belangstellenden, Deze nieuwsbrief is belangrijker dan je gewend bent, omdat hiermee de aftrap wordt gegeven aan het nieuwe cursusseizoen. Anders dan de laatste

Nadere informatie

Wat zullen wij gaan doen? Lees deze nieuwsbrief!

Wat zullen wij gaan doen? Lees deze nieuwsbrief! Wat zullen wij gaan doen? Lees deze nieuwsbrief! Bekijk deze e-mail in je browser Stichting ontmoetingsruimte vóór en dóór ouderen in de Plantage-Weesperbuurt SOOP NIEUWSBRIEF 133 10 april 2018 VOORWOORD

Nadere informatie

Nieuwsbrief. LesOpMaat (Computerles bij u thuis) medewerkers. Start nieuwe lesseizoen. Open Dagen. Augustus 2013. In dit nummer

Nieuwsbrief. LesOpMaat (Computerles bij u thuis) medewerkers. Start nieuwe lesseizoen. Open Dagen. Augustus 2013. In dit nummer 2013 NUMMER 1 Nieuwsbrief Augustus 2013 In dit nummer 1 LesOpMaat 1 Start nieuwe lesseizoen 1 Open Dagen 2 Facebook pagina 2 Nadere informatie en aanmelden 3 Cursusaanbod 4 Workshops najaar 2013 5 Workshops

Nadere informatie

SOOPNIEUWSBRIEF nr. 69 21 december 2011. Beste belangstellenden,

SOOPNIEUWSBRIEF nr. 69 21 december 2011. Beste belangstellenden, Beste belangstellenden, SOOPNIEUWSBRIEF nr. 69 21 december 2011 Allereerst veel goede wensen voor het komende jaar! We hopen ook in 2012 regelmatig nieuwsbrieven vol mooie en interessante cursussen en

Nadere informatie

SOOP NIEUWSBRIEF. Nr. 97 9 september 2014. Beste belangstellenden,

SOOP NIEUWSBRIEF. Nr. 97 9 september 2014. Beste belangstellenden, SOOP NIEUWSBRIEF Nr. 97 9 september 2014 Beste belangstellenden, We hebben een druk bezochte Open dag achter de rug. U heeft zich daar kunnen inschrijven op het najaarsprogramma. Door de overweldigende

Nadere informatie

Digitaal op weg in de bieb. Hoe werkt de digitale overheid? Hoe leen ik een e-book? Hoe gebruik ik Facebook? Hoe verstuur ik een ?

Digitaal op weg in de bieb. Hoe werkt de digitale overheid? Hoe leen ik een e-book? Hoe gebruik ik Facebook? Hoe verstuur ik een  ? Hoe werkt de digitale overheid? Hoe leen ik een e-book? Hoe gebruik ik Facebook? Hoe verstuur ik een e-mail? Digitaal op weg in de bieb Draai om voor Hulp bij taal Digitaal op weg Wat past bij jou? Ik

Nadere informatie

Computercursussen. Ons aanbod dit najaar 2015:

Computercursussen. Ons aanbod dit najaar 2015: Computercursussen Eigen Herd is officieel erkend als leercentrum van Seniorweb voor het geven van computercursussen. Op www.seniorweb.nl/lessen/leercentra vindt u meer informatie over deze leercentra voor

Nadere informatie

SOOP NIEUWSBRIEF. Nr. 106 25 september 2015. Beste belangstellenden,

SOOP NIEUWSBRIEF. Nr. 106 25 september 2015. Beste belangstellenden, SOOP NIEUWSBRIEF 1 Nr. 106 25 september 2015 Beste belangstellenden, De SOOPcursussen zijn al weer een paar weken geleden begonnen, maar in deze Nieuwsbrief brief staan nog de gegevens over een paar nieuwkomers.

Nadere informatie

VOORWOORD. Het bestuur

VOORWOORD. Het bestuur Bekijk deze e-mail in je browser Stichting ontmoetingsruimte vóór en dóór ouderen in de Plantage-Weesperbuurt SOOP NIEUWSBRIEF nr. 132 28 februari 2018 VOORWOORD Beste belangstellenden, Onze grote groep

Nadere informatie

SOOP NIEUWSBRIEF. Nr. 93 25 februari 2014. Beste belangstellenden,

SOOP NIEUWSBRIEF. Nr. 93 25 februari 2014. Beste belangstellenden, SOOP NIEUWSBRIEF Nr. 93 25 februari 2014 Beste belangstellenden, Nog maar nauwelijks alle nieuwe cursussen in februari verwerkt, of de docenten komen alweer met nieuwe ideeën. Dat doet grote belangstelling

Nadere informatie

SeniorWeb. januari t/m juni 2016. aan de Vliet

SeniorWeb. januari t/m juni 2016. aan de Vliet SeniorWeb januari t/m juni 2016 aan de Vliet SeniorWeb Ook dit najaar verzorgt SeniorWeb opnieuw interessante computercursussen en workshops voor beginners en gevorderden in de locaties Leidschendam, Rijswijk

Nadere informatie

SOOP NIEUWSBRIEF nr oktober Beste belangstellenden,

SOOP NIEUWSBRIEF nr oktober Beste belangstellenden, Beste belangstellenden, SOOP NIEUWSBRIEF nr. 77 9 oktober 2012 Voor de tweede helft van het herfstseizoen staan toch nog weer nieuwe cursussen en, niet te vergeten, veel andere evenementen op het programma!

Nadere informatie

COMPUTERCURSUS VOOR SENIOREN

COMPUTERCURSUS VOOR SENIOREN COMPUTERCURSUS VOOR SENIOREN COMPUTERCURSUSSEN VOOR SENIOREN duidelijk en leerzaam Welzijn Teylingen organiseert al ruim 10 jaar samen met Stichting SeniorWeb computercursussen. De cursussen worden gegeven

Nadere informatie

Leren in een rustig tempo en nog gezellig ook!!!

Leren in een rustig tempo en nog gezellig ook!!! COMPUTERCURSUSSEN/WORKSHOPS Voorjaar 2016 in de Bibliotheek van Veldhoven en in het Rundgraafpark complex (Houtwal 63) Voor 50 + Door 50 + Leren in een rustig tempo en nog gezellig ook!!! 2 docenten per

Nadere informatie

Nieuwe Kerkstraat 124 Tel.: 020 422 31 52 Kijk voor verdere informatie ook in onze website: www.soopnet.nl.

Nieuwe Kerkstraat 124 Tel.: 020 422 31 52 Kijk voor verdere informatie ook in onze website: www.soopnet.nl. Nieuwe plannen van SOOP. Bekijk deze e mail in je browser Stichting ontmoetingsruimte vóór en dóór ouderen in de Plantage Weesperbuurt SOOP NIEUWSBRIEF nr. 112 30 maart 2016 Beste belangstellenden, Allereerst

Nadere informatie

Computerlessen voorjaar 2014

Computerlessen voorjaar 2014 GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR SENIOREN Secretariaat : Astridplein 17, 9150 Bazel 03 740 04 08 - secretariaat.senior@gmail.com Informatie : http://users.telenet.be/kruibeke Voorzitter : Levien Foubert 03

Nadere informatie

SOOP, altijd wat te doen.

SOOP, altijd wat te doen. SOOP, altijd wat te doen. Bekijk deze e-mail in je browser Stichting ontmoetingsruimte vóór en dóór ouderen in de Plantage-Weesperbuurt SOOP NIEUWSBRIEF nr. 123 30 april 2017 inleiding Het seizoen loopt

Nadere informatie

Cursussen digitale vaardigheden. januari - juni 2016

Cursussen digitale vaardigheden. januari - juni 2016 Cursussen digitale vaardigheden januari - juni 2016 Een leven lang leren Steeds meer informatie wordt digitaal aangeboden. Goede digitale basisvaardigheden zijn een voorwaarde voor informatievaardigheid.

Nadere informatie

SOOP NIEUWSBRIEF. Wilt u zich aanmelden voor deze SOOP-nieuwsbrief? Stuur een email naar soop@xs4all.nl

SOOP NIEUWSBRIEF. Wilt u zich aanmelden voor deze SOOP-nieuwsbrief? Stuur een email naar soop@xs4all.nl SOOP NIEUWSBRIEF Dit is een nieuwe versie van Nieuwsbrief 108. Nr. 108-2 1 december 2015 Beste belangstellenden, Het feestseizoen ziet er in de SOOP dit jaar anders uit dan gewoonlijk! Er staat in die

Nadere informatie

Kijk voor verdere informatie ook in de website: www.soopnet.nl, en voor het laatste nieuws in SOOP actueel: soopactueel.wordpress.com.

Kijk voor verdere informatie ook in de website: www.soopnet.nl, en voor het laatste nieuws in SOOP actueel: soopactueel.wordpress.com. De SOOP in december en januari SOOP Nieuwe Kerkstraat 124 Amsterdam, NH 1018 VM Stichting ontmoetingsruimte vóór en dóór ouderen in de Plantage-Weesperbuurt Beste belangstellenden, Het feestseizoen ziet

Nadere informatie

SeniorWeb. augustus t/m december 2015. aan de Vliet

SeniorWeb. augustus t/m december 2015. aan de Vliet SeniorWeb augustus t/m december 2015 aan de Vliet SeniorWeb Ook dit najaar verzorgt SeniorWeb opnieuw interessante computercursussen en workshops voor beginners en gevorderden in de Bibliotheek aan de

Nadere informatie

Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl

Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl 13 e nieuwsbrief, vrijdag 7 maart 2014 Beste ouders, In deze nieuwsbrief kunt u ons nieuwe voetbalelftal zien, leest

Nadere informatie

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, open-school Niet op de openbare weg gooien Opnieuw op volgende locaties: Albertschool Ooststraat 29 Chrysantenstraat 30 Steenovenstraat 86 OC De

Nadere informatie

Leren in een rustig tempo en nog gezellig ook!!!

Leren in een rustig tempo en nog gezellig ook!!! COMPUTERCURSUSSEN in groepen of individueel PRESENTATIES ADVIES & HULP Uitgave voorjaar 2017 Locaties Bibliotheek van Veldhoven en Rundgraafpark complex Voor 50 + Door 50 + Leren in een rustig tempo en

Nadere informatie

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, Niet op de openbare weg gooien open-school Opnieuw op volgende locaties: Chrysantenstraat 30 Steenovenstraat 86 Dokter Eduard Moreauxlaan 1A CVO

Nadere informatie

In Zuid-oost Drenthe diverse cursussen en workshops gegeven. Er zijn ook inloopmiddagen.

In Zuid-oost Drenthe diverse cursussen en workshops gegeven. Er zijn ook inloopmiddagen. In Zuid-oost Drenthe diverse cursussen en workshops gegeven. Er zijn ook inloopmiddagen. CURSUSSEN Windows 10 Basis incl. Intern&Email 9 lessen prijs 75 Cursussen najaar gestart. Nieuwe cursussen starten

Nadere informatie

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, open-school Niet op de openbare weg gooien Opnieuw op volgende locaties: Albertschool Ooststraat 29 OC De Schelpe Elisabethlaan 32 Violierenlaan

Nadere informatie

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, open-school Niet op de openbare weg gooien Kennismaking met computer en internet (3 lessen van 3 uur) Je hebt nog nooit op de computer gewerkt en

Nadere informatie

Kijk ook in onze website: Wilt u zich aanmelden voor deze SOOP-nieuwsbrief? Stuur dan een naar

Kijk ook in onze website:  Wilt u zich aanmelden voor deze SOOP-nieuwsbrief? Stuur dan een  naar SOOP, altijd wat te doen. Bekijk deze e-mail in je browser Stichting ontmoetingsruimte vóór en dóór ouderen in de Plantage-Weesperbuurt SOOP NIEUWSBRIEF nr. 122 26 maart 2017 SOOP Nieuwe Kerkstraat 124

Nadere informatie

Nieuwsbrief augustus 2007 2e jaargang nr. 5

Nieuwsbrief augustus 2007 2e jaargang nr. 5 Nieuwsbrief augustus 2007 2e jaargang nr. 5 Inhoud: Voorwoord Info najaar 2007 Open huis Oosterwolde Workshoprooster Oosterwolde Workshoprooster Wolvega Het merendeel van Nederland is nog met vakantie,

Nadere informatie

SOOP NIEUWSBRIEF EXTRA

SOOP NIEUWSBRIEF EXTRA SOOP NIEUWSBRIEF EXTRA 22 augustus 2014 Beste belangstellenden, Op zaterdag 30 augustus van 14.00 16.00 uur houdt de SOOP Open dag. Dan is een groot aantal vrijwilligers in het gebouw om u te informeren

Nadere informatie

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014 @ KureghemNet is een project van MAKS vzw Computerles Programmaboekje sep dec 2014 2 Iedereen mee met de PC Heb je nog nooit een computer gebruikt en wil je de basis leren? Zoek je werk of wil je beter

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2008 3e jaargang nr. 7

Nieuwsbrief februari 2008 3e jaargang nr. 7 Nieuwsbrief februari 2008 3e jaargang nr. 7 Deze keer een korte Nieuwsbrief en deze heeft vooral betrekking op de laatste cursussen en workshops die dit voorjaar worden gegeven in de leercentra. Zowel

Nadere informatie

Computercursussen en workshops

Computercursussen en workshops Computercursussen en workshops voorjaar 2015 Aan de slag met computers en tablets! De mogelijkheden van computers zijn eindeloos: chatten met familie aan de andere kant van de wereld, vakantiefoto s delen,

Nadere informatie

Kijk ook op onze website: Wil je je aanmelden voor deze SOOP-nieuwsbrief? Stuur dan een naar

Kijk ook op onze website:   Wil je je aanmelden voor deze SOOP-nieuwsbrief? Stuur dan een  naar Onderwerp: Van: SOOP Datum: 06-05-19 03:15 Aan: Bekijk deze e-mail in je browser Stichting ontmoetingsruimte vóór en dóór ouderen in de Plantage-Weesperbuurt

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Start derde lesperiode. Steeds grotere belangstelling voor de Tabletcursussen. Ontwikkelingen Windows XP. Januari 2014.

Nieuwsbrief. Start derde lesperiode. Steeds grotere belangstelling voor de Tabletcursussen. Ontwikkelingen Windows XP. Januari 2014. NR 3 JAN 2014 Nieuwsbrief Januari 2014 Start derde lesperiode In dit nummer 1 Start derde lesperiode 1 Steeds grotere belangstelling voor de Tabletcursussen 1 Ontwikkelingen Windows XP 2 LesOpMaat 2 Workshops

Nadere informatie

Nadere berichten over deze spannende overstap zullen vanzelfsprekend in de SOOP Nieuwsbrief te lezen zijn! Tot ziens in de SOOP!

Nadere berichten over deze spannende overstap zullen vanzelfsprekend in de SOOP Nieuwsbrief te lezen zijn! Tot ziens in de SOOP! Bekijk deze e-mail in je browser Stichting ontmoetingsruimte vóór en dóór ouderen in de Plantage-Weesperbuurt SOOP NIEUWSBRIEF 138 1 oktober 2018 Voorwoord Beste belangstellenden, Een nieuwe herfst, een

Nadere informatie

Naast het aanbod van zomer cursussen en workshops is er ook nog KUNST & CULTUUR IN DE SOOP

Naast het aanbod van zomer cursussen en workshops is er ook nog KUNST & CULTUUR IN DE SOOP SOOP Nieuwsbrief 134 1 van 16 Zomeractiviteiten. Bekijk deze e-mail in je browser Stichting ontmoetingsruimte vóór en dóór ouderen in de Plantage-Weesperbuurt SOOP NIEUWSBRIEF 134 9 juni 2018 VOORWOORD

Nadere informatie

Opnieuw op volgende locaties: Starten in januari februari maart april mei juni. Inschrijven vanaf 5 januari. Albertschool Ooststraat 29 (Centrum)

Opnieuw op volgende locaties: Starten in januari februari maart april mei juni. Inschrijven vanaf 5 januari. Albertschool Ooststraat 29 (Centrum) Albertschool Ooststraat 29 (Centrum) OC De Blomme Chrysantenstraat 30 (Stene/Konterdam) OC De Schelpe Elisabethlaan 32 (Mariakerke) t Viooltje Violierenlaan 3B (Mariakerke/Raversijde) De Spuikom Dokter

Nadere informatie

Inschrijvingsbrochure computerlessen najaar 2015

Inschrijvingsbrochure computerlessen najaar 2015 E-mail : secretariaat.senior@gmail.com Inschrijvingsbrochure computerlessen najaar 2015 Doelgroep esplaats : 50-plussers en senioren : asteel Wissekerke, oningin Astridplein 17, 9150 Bazel INSCHRIJVINGEN

Nadere informatie

Haags Gemeentearchief CURSUSSEN + WORKSHOPS 2014-2015

Haags Gemeentearchief CURSUSSEN + WORKSHOPS 2014-2015 19 Haags Gemeentearchief CURSUSSEN + WORKSHOPS 2014-2015 32015 22 1843 2014 971 1840 Inhoudsopgave Algemene informatie 4 Lezingen 5 Workshops 6 Cursussen Cursus paleografie voor beginners 8 Inleiding Ook

Nadere informatie

Activiteiten Ontmoetingsplein Barendrecht

Activiteiten Ontmoetingsplein Barendrecht Januari - februari 2013 Activiteiten Ontmoetingsplein Barendrecht Ontmoetingen en activiteiten Heeft u behoefte aan ontspanning, ontmoeting en/of activiteiten? Laurens en KijkopWelzijn bieden met het Ontmoetingsplein

Nadere informatie

Start tweede lesperiode. Succesvolle Open dagen. Grote belangstelling voor de. Tabletcursussen. Evaluaties

Start tweede lesperiode. Succesvolle Open dagen. Grote belangstelling voor de. Tabletcursussen. Evaluaties 2013 NUMMER 2 Nieuwsbrief November 2013 Start tweede lesperiode In dit nummer 1 Start tweede lesperiode 1 Succesvolle Open dagen 1 Grote belangstelling Tabletcursussen 1 Evaluaties 2 LesOpMaat 2 Workshops

Nadere informatie

Kijk ook in onze website: Wilt u zich aanmelden voor deze SOOP-nieuwsbrief? Stuur dan een naar

Kijk ook in onze website:  Wilt u zich aanmelden voor deze SOOP-nieuwsbrief? Stuur dan een  naar Het wordt weer herfst: het SOOPleven gaat weer volop verder. Bekijk deze e-mail in je browser Stichting ontmoetingsruimte vóór en dóór ouderen in de Plantage-Weesperbuurt SOOP NIEUWSBRIEF nr. 127 5 september

Nadere informatie

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, open-school Niet op de openbare weg gooien Opnieuw op volgende locaties: OC De Schelpe Elisabethlaan 32 Violierenlaan 3 b CVO DE AVONDSCHOOL Leopold

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. FEEST! 30 jarig jubileum CCN-Z

NIEUWSBRIEF. FEEST! 30 jarig jubileum CCN-Z NIEUWSBRIEF 6 e jaargang - Januari 2018 nr. 1 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z. FEEST! 30 jarig jubileum CCN-Z Dit jaar bestaat het creatief centrum 30 jaar. Een heugelijk feit dat gevierd

Nadere informatie

Computercursussen en workshops. Cursusoverzicht voorjaar 2012

Computercursussen en workshops. Cursusoverzicht voorjaar 2012 Computercursussen en workshops Cursusoverzicht voorjaar 2012 Op zoek naar een leuke cursus of workshop? Cursussen en workshops In dit informatieboekje vindt u alle cursussen en workshops van de bibliotheken

Nadere informatie

Cursussen en Workshops. voor computer, laptop, tablet en smartphone

Cursussen en Workshops. voor computer, laptop, tablet en smartphone Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Najaar 2019 Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Najaar 2019 Wil je handiger worden met je laptop, tablet

Nadere informatie

Cursusaanbod PCDoeMeeCentrum Seniorweb/KBO Wanroij

Cursusaanbod PCDoeMeeCentrum Seniorweb/KBO Wanroij Cursus 1, Starterscursus Deze cursus is zeer geschikt voor de echte beginners die weinig of in het geheel geen ervaring hebben met de computer, toetsenbord en muis Het is een zeer goede voorbereiding voor

Nadere informatie

Programmaboekje. Computercursussen Presentaties Workshops Vragenuurtjes Privéles. Leren in een rustig tempo. Voorjaar 2019

Programmaboekje. Computercursussen Presentaties Workshops Vragenuurtjes Privéles. Leren in een rustig tempo. Voorjaar 2019 Programmaboekje Voorjaar 2019 Computercursussen Presentaties Workshops Vragenuurtjes Privéles Vóór 50 + (en jonger) en dóór 50 + Leren in een rustig tempo SeniorWeb Veldhoven is een stichting met als doelstelling

Nadere informatie

Computercursussen voor Senioren

Computercursussen voor Senioren Computercursussen voor Senioren WWW.LUUKSKE.NL Gemeenschapshuis t Luukske & KBO Wellerlooi Gemeenschapshuis t Luukske presenteert in samenwerking met de KBO Wellerlooi met trots haar programma Computercursussen

Nadere informatie

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, Niet op de openbare weg gooien open-school Opnieuw op volgende locaties: Albertschool Ooststraat 29 OC De Blomme Chrysantenstraat 30 OC De Schelpe

Nadere informatie

Kijk ook in onze website: Wilt u zich aanmelden voor deze SOOP-nieuwsbrief? Stuur dan een naar

Kijk ook in onze website:  Wilt u zich aanmelden voor deze SOOP-nieuwsbrief? Stuur dan een  naar Subject: SOOP Nieuwsbrief 121 From: SOOP Date: 28-02-17 17:40 To: SOOP, altijd wat te doen. Bekijk deze e-mail in je browser Stichting ontmoetingsruimte vóór

Nadere informatie

Het vormt de basis om de andere oefenprogramma s te kunnen volgen.

Het vormt de basis om de andere oefenprogramma s te kunnen volgen. Aanbod van computer oefenprogramma s KBO Prinsenbeek. 1. Basis Windows. Hierbij leert u de basisbeginselen van het besturingssysteem Windows. Na het volgen hiervan kunt u de computer op de juiste manier

Nadere informatie

Taal en digitaal Cursusprogramma

Taal en digitaal Cursusprogramma Taal en digitaal Cursusprogramma Juli - december 2016 Een leven lang blijven leren Steeds meer informatie wordt digitaal aangeboden. Goede digitale basisvaardigheden zijn een voorwaarde voor informatievaardigheid.

Nadere informatie

Periode: eind aug. tot begin mei Aantal plaatsen: 6 Aantal uur p.p.: 30-45

Periode: eind aug. tot begin mei Aantal plaatsen: 6 Aantal uur p.p.: 30-45 Help mee met het geven van voetbaltraining aan jeugdteams op de maandag-, dinsdag-, woensdag- of donderdagmiddag. Er is al een trainer aanwezig maar die kan altijd jouw hulp gebruiken om in kleine groepjes

Nadere informatie

Hoe kan je zelf een eigen filmpje maken en er muziek aan toevoegen?

Hoe kan je zelf een eigen filmpje maken en er muziek aan toevoegen? Voor wie kopiëren wil: U vindt deze cursus goed en wenst er kopieën van te maken. Bedenk dan ook eens: dat de auteurs met de opbrengst ervan hun kosten moeten dekken; dat kopiëren zonder toestemming niet

Nadere informatie

Ons aanbod in dit Najaar 2016: 1. Leren omgaan met computers.

Ons aanbod in dit Najaar 2016: 1. Leren omgaan met computers. Computercursussen Eigen Herd is officieel erkend als leercentrum van Seniorweb voor het geven van computercursussen. Op www.seniorweb.nl/lessen/leercentra vindt u meer informatie over deze leercentra voor

Nadere informatie

Korte PC- Kennismakingscursus. Cursus Windows 7 CURSUSPROGRAMMA VOORJAAR 2014

Korte PC- Kennismakingscursus. Cursus Windows 7 CURSUSPROGRAMMA VOORJAAR 2014 Korte PC- Kennismakingscursus Woensdagochtend 15+22+29 januari Kosten: 30,- inclusief cursusboekje. CURSUSPROGRAMMA VOORJAAR 2014 Bij voldoende belangstelling worden de volgende cursussen of workshops

Nadere informatie

Wat is en doet SeniorWeb Hellendoorn?... 3. Hoe kan ik mij aanmelden?... 5. Kennismaken met de computer... 6. Overstap naar Windows 10...

Wat is en doet SeniorWeb Hellendoorn?... 3. Hoe kan ik mij aanmelden?... 5. Kennismaken met de computer... 6. Overstap naar Windows 10... INHOUD Wat is en doet SeniorWeb Hellendoorn?... 3 Hoe kan ik mij aanmelden?... 5 Kennismaken met de computer... 6 Overstap naar Windows 10... 7 Fotoboek maken... 9 Werken met een Android tablet... 10 Werken

Nadere informatie

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school

V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende. open-school V.U.: Kristof Beuren, stadssecretaris, Vindictivelaan 1, open-school Niet op de openbare weg gooien Opnieuw op volgende locaties: CVO DE AVONDSCHOOL Leopold III-laan 1 open-school Christinastraat 113 Sint-Niklaasstraat

Nadere informatie

DE BIBLIOTHEEK HELPT JE DIGITAAL OP WEG

DE BIBLIOTHEEK HELPT JE DIGITAAL OP WEG DE BIBLIOTHEEK HELPT JE DIGITAAL OP WEG 2018-2019 Ik wil meer kunnen met mijn computer, tablet en smartphone Draai om voor Hulp bij taal De bibliotheek helpt je digitaal op weg Ik heb nog geen ervaring

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Start 3 e lesperiode voorjaar 2015. Wijziging in de cursusadministratie voor de leercentra in Leeuwarden

Nieuwsbrief. Start 3 e lesperiode voorjaar 2015. Wijziging in de cursusadministratie voor de leercentra in Leeuwarden NR 6 JAN 2015 Nieuwsbrief Januari 2015 Start 3 e lesperiode voorjaar 2015 In dit nummer 1 Start 3 e lesperiode voorjaar 2015 1 Wijziging in de cursusadministratie voor de leercentra in Leeuwarden 1 LesOpMaat

Nadere informatie

Cursussen en Workshops. voor computer, laptop, tablet en smartphone

Cursussen en Workshops. voor computer, laptop, tablet en smartphone Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Aanbod najaar 2018 Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Aanbod najaar 2018 Wil je handiger worden met de

Nadere informatie

INFORMATIE VRAGEN OVER CURSUSSEN

INFORMATIE VRAGEN OVER CURSUSSEN INFORMATIE VRAGEN OVER CURSUSSEN Je wil een cursus volgen, maar je wil eerst meer informatie krijgen. Welke vragen moet je stellen? Wat moet je doen? 1 Lees de tekst op blad 2 en maak de oefening op blad

Nadere informatie

Kijk ook in onze website: Wilt u zich aanmelden voor deze SOOP-nieuwsbrief? Stuur dan een naar

Kijk ook in onze website:  Wilt u zich aanmelden voor deze SOOP-nieuwsbrief? Stuur dan een  naar Het SOOPleven begint weer. Zorg dat je er bij bent! Bekijk deze e-mail in je browser Stichting ontmoetingsruimte vóór en dóór ouderen in de Plantage-Weesperbuurt SOOP NIEUWSBRIEF nr. 126 augustusi 2017

Nadere informatie

Cursussen en Workshops. voor computer, laptop, tablet en smartphone

Cursussen en Workshops. voor computer, laptop, tablet en smartphone Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Aanbod voorjaar 2018 Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Aanbod voorjaar 2018 Wil je handiger worden met

Nadere informatie

Cursus- en workshopprogramma seizoen

Cursus- en workshopprogramma seizoen Cursus- en workshopprogramma seizoen 2016 2017 Algemeen: In dit programma wordt met cursus bedoeld een serie lessen die gedurende een langere periode wordt gegeven. Een workshop is een korte cursus die

Nadere informatie

Weekschema maken. Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken.

Weekschema maken. Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken. Weekschema maken Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken. Leer en oefen: Neem samen me de docent/assistent het fotoboek de

Nadere informatie

Inschrijvingsbrochure computerlessen voorjaar 2016

Inschrijvingsbrochure computerlessen voorjaar 2016 1 E-mail : secretariaat.senior@gmail.com Inschrijvingsbrochure computerlessen voorjaar 2016 Doelgroep esplaats : 50-plussers en senioren : asteel Wissekerke, oningin Astridplein 17, 9150 Bazel INSCHRIJVINGEN

Nadere informatie