Windows. Backupfactory client software handleiding. 5.5 versie. servervariant

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Windows. Backupfactory client software handleiding. 5.5 versie. servervariant"

Transcriptie

1 Windows Backupfactory client software 5.5 versie servervariant Versie: 22 augustus 2011

2 1 Installeren van de software Voordat u kunt starten met het backuppen van data naar de Backupfactory server, moet u eerst de Backupfactory client software installeren op uw server, desktop of laptop. 1. Download de Backupfactory software via 2. Selecteer de optie Servervariant als u een server backup abonnement heeft afgesloten. Selecteer de optie PC Backup als u een werkstation abonnement heeft afgesloten. In deze beschrijven we alleen de servervariant. Voor alle andere besturingsystemen is alleen de servervariant beschikbaar, geen PC Backup versie. 3. Start het gedownloade installatiebestand en selecteer de gewenste installatietaal. 4. Wanneer afgerond, zal een nieuwe icoon (Backupfactory Online Backup Client) zichtbaar zijn bij de "system tray" (naast de systeemklok). De applicatie start vervolgens automatisch op. Er staat tevens een snelkoppeling met naam Backupfactory op uw bureaublad. Windows,, 5.5 Page 2 of 2 (August 22, 2011)

3 2 Opties System tray menu Zoals bij de installatie al naar voren kwam heeft u een nieuw systemtray icoon (voor de Pc Backup software zal dit icoon rood van kleur zijn). naast uw systeemtijd ( Dit icoon is het startpunt van de Backupfactory backup applicatie. Zodra u met uw rechtermuis daarop klikt, zal bovenstaand menu worden getoond. Kies [Openen] om de applicatie te starten. U kunt op het icoon ook dubbelklikken om de applicatie direct te starten. Aanmeldingscherm Voordat u de Backupfactory applicatie kunt gebruiken, moet deze een verbinding maken met de backupserver. Dit betreft het aanmeldingsscherm zoals op de volgende pagina wordt getoond. U ontvangt van Backupfactory of uw reseller altijd een aanmeldings met de volgende gegevens: 1. Aanmeldingsnaam 2. Wachtwoord 3. Server (bijvoorbeeld Heeft u deze niet gehad, neem dan eerst contact op met de supportafdeling van Backupfactory of uw reseller. Kies altijd https, voor een zeer veilige overdracht van uw gegevens (SSL encryptie). Geef de hostnaam van de backupserver op in het vak [Backup Server] en klik op de knop [Volgende]. Windows,, 5.5 Page 3 of 3 (August 22, 2011)

4 Als u een externe verbinding moet maken via een Proxy, vul dan de juiste Proxy instellingen in, onder gedeelte [Proxy instelling]. Ga dan ook verder met [Volgende]. Vul nu uw aanmeldingsnaam en wachtwoord in. Kies [Sla wachtwoord op] om de gegevens de volgende keer niet meer in te hoeven vullen. Kies knop [OK] ter bevestiging. Controleer gelieve via knop Opties of u met de juiste server connect. Controleer uw activatie of neem contact op met Backupfactory om na te gaan welke server u moet gebruiken. Bijvoorbeeld: Zodra de software voor de eerste keer verbinding heeft gemaakt word de wizard [backuptaak instellen] opgestart. Windows,, 5.5 Page 4 of 4 (August 22, 2011)

5 3 Een backupset aanmaken Een backupset bevat alle backupinstellingen van een backupopdracht. Dit onderdeel beschrijft alle mogelijkheden zodra u de backupset wizard doorloopt. U kunt bij elk backupaccount meerdere backupsets aanmaken. Elke backupset is een individuele entiteit. Als u bijvoorbeeld twee netwerkschijven wilt backuppen op twee verschillende tijden, dan kunt u meerdere backupsets aanmaken. Elk heeft zijn eigen backupbron en backupschema. Om een backupset aan te maken kies de knop in het startmenu om het [backup instelling] scherm te openen. Als voorbeeld maken we een bestand backupset aan in de komende beschrijving. Op het linkerpaneel, kies de knop om een nieuwe backupset aan te maken. Windows,, 5.5 Page 5 of 5 (August 22, 2011)

6 Er zijn verschillende soorten backupsets: Backuptype Bestanden Lotus Domino Server Lotus Notes Client Omschrijving backupset Voor het backkuppen van gewone bestanden en mappen Voor het backkuppen van Lotus Domino Voor het backkuppen van backup Lotus Notes MS Exchange Server Voor backkuppen van Microsoft Exchange Server 2003 / 2007 / 2010 MS Exchange Mail Level Voor het backkuppen van individuale s, contacten, kalenders, taken ed. vanuit Microsoft Exchange Server 2003 /2007 / 2010 MS SQL Server Voor het backkuppen van Microsoft SQL Server 2000 / 2005 / 2008 MySQL Server Oracle Database Server System Status ShadowProtect System MS Windows System Backup Voor het backkuppen van MySQL Server Voor het backkuppen van Oracle 8i/9i/10g database Voor het backkuppen van Microsoft Window s System State Voor het backkuppen van ShadowProtect gegevens (u heeft hier een licentie van ShadowProtect voor nodig) Voor het backkuppen van een Microsoft Windows System Image Backup Waneer u een backupset heeft gedefineerd, dan kunt u deze niet meer wijzigen. Wilt u toch een backupset type wijzigen, dan moet u een nieuwe set aanmaken en dan het gewenste type kiezen. Backupbron Een backupbron geeft aan welke bestanden en mappen er zijn opgenomen in de backupset. Er bestaan twee soorten backupbronnen: Geselecteerd en gedeselecteerd. De geselecteerde backupbron zijn de bestanden en mappen die worden meegenomen in de backup. Indien gedeselecteerd, dan worden de bestanden niet meegenomen in de backup. Let op: Als onder Configuratiescherm, mapopties de optie Verberg beveiligde OS bestanden (aanbevolen) aangevinkt is, dan zullen de systeem folders/bestanden in de backupbron niet getoond worden. Ze worden ook niet in de backup opgenomen. Windows,, 5.5 Page 6 of 6 (August 22, 2011)

7 Op het eerste scherm kunt u de standaard folders aanvinken: 1. Bureaublad mappen 2. Mijn documenten map 3. Favorieten map 4. Outlook en Outlook Express mail opslaglocatie Wanneer u voor de knop [Geavanceerd] kiest, kunt u andere mappen/bestanden selecteren. Windows,, 5.5 Page 7 of 7 (August 22, 2011)

8 U kunt bij het selecteren van de mappen verschillende mogelijkheden hanteren voor de backupbron: Modus Omschrijving Alle bestanden en mappen (recursief) onder deze map zullen worden meegenomen in de backup. Alle bestanden en mappen (recursief) onder deze map worden gebackupt, exclusief de mappen die zijn uitgevinkt. Als u later nieuwe bestanden of mappen toevoegd, dan zullen deze WEL worden opgenomen in de backup. Alleen de aangevinkte mappen en bestanden onder deze map worden gebackupt. Als u later nieuwe bestanden of mappen toevoegt, dan zullen deze NIET worden opgenomen in de backup. Dit bestand of deze map wordt niet meegenomen in de backup. Ook niet de onderliggende mappen en bestanden. Door op deze vinkjes te klikken, kan de modus telkens worden gewijzigd. U kunt de backupbron te allen tijde weer aanpassen, zelfs na het aanmaken van een backupset. Klik daarvoor op [Backupbron] optie in het linker paneel van het [Backup instellingen] scherm. Backupschema In een backupschema is de frequentie en de tijd dat de backups automatisch worden uitgevoerd, vastgelegd. Er bestaan verschillende soorten backupschema s: Type Dagelijks Wekelijks Maandelijks Aangepast Omschrijving Backuptaken worden elke dag uitgevoerd. Backuptaken worden uitgevoerd op specifieke dagen van de week. Backuptaken worden uitgevoerd op specifieke dagen of dag (bijvoorbeeld eerste dag, laatste weekend) van elke maand. De backuptaak zal op een specifieke datum eenmalig worden uitgevoerd. Voor elk schema zoals hierboven beschreven kan deze worden uitgevoerd totdat deze volledig compleet is of tot een maximaal opgegeven duur. Vooral voor de eerste backup moet u zich afvragen of de backup een langere periode mag duren. Het kan zijn dat de internetverbinding (of andere toepassing van de bandbreedte) het niet toelaat de backup Windows,, 5.5 Page 8 of 8 (August 22, 2011)

9 overdag tijdens kantoortijden te laten uitvoeren. Voorbeeld: U kunt dan kiezen voor Stop backup na: 8 uur. Als de starttijd 23:00 is, zal de backup 7 uur s ochtends worden onderbroken. Heeft u een dagelijks schema; dan zal de volgende dag de backup weer verdergaan waar het was gebleven. Er kunnen meerdere backupschema s worden aangemaakt per backupset. Bijvoorbeeld twee per dag; om 23:00 en om 13:00. U kunt het backupschema te allen tijde weer aanpassen, zelfs na het aanmaken van een backupset. Klik daarvoor op [Backupschema] optie in het linker paneel van het [Backup instellingen] scherm. Encryptie Voordat de backup daadwerkelijk start, zal de Backupfactory software uw bestanden eerst comprimeren en versleutelen, aan de hand van de door u gekozen encryptiemethode en sleutel. Belangrijk: U kunt de encryptiesleutel na aanmaken niet meer wijzigen. Dit kan anders inconsistenties opleveren in uw gebackupte data. Kiest u niet voor [ Standaard] m aar voor [ Custom ], dan m oet u zorgen dat u de encryptiesleutel noteert en veilig bew aard. Backupfactory registreert nam elijk niet zelf gedefinieerde encryptiesleutels. Als u de zelfgedefineerde sleutel kw ijt bent kan uw data kan niet m eer hersteld worden. Bent u niet bekend met encryptie, kies dan de optie Standaard. Windows,, 5.5 Page 9 of 9 (August 22, 2011)

10 Overige opties: Per backuptaak kunt u diverse zaken configureren, hieronder per groep de opties toegelicht: Algemeen: Hier kan de naam van de backuptaak en de credentials voor de taak ingesteld worden. Backupbron: Hier is in te stellen wat er meegenomen moet worden in de backuptaak/set. Backupschema: Hier kan ingesteld worden wanneer en hoe vaak de backup taak gestart dient te worden. Het is mogelijk om meerdere schema s voor één backup job aan te maken. Codering: Hier kan de codering voor de backup taak ingesteld worden. Advies is of om deze standaard te laten of om deze goed te documenteren. Mocht deze sleutel kwijt zijn dan kan er geen data hersteld worden. Continue data bescherming: Hier kan de optie continue data bescherming ingeschakeld worden (standaard staat deze uit). Dit is een optie / techniek welke ervoor zorgt dat er met korte intervals (5 tot 60 minuten) backups gemaakt worden. In-File Delta: Hier kan ingesteld of de in-file techniek toegepast word (optie staat standaard aan) en hoe de verhouding delta bestanden ten opzichte van het originele bestand zich mag verhouden. Bewaarbeleid: Hier kan ingesteld worden hoe lang bestanden bewaard moeten blijven. Standaard staat deze op 30 dagen. Een versie van een gewijzigd bestand word dus 30 dagen online bewaard. Staat het bewaarbeleid op 30 dagen en word een bestand elke 2 dagen gewijzigd dan staat er dus 15 versies online. Deze versies word niet volledig opgeslagen, waar mogelijk worden van een bestand enkel de wijzigingen (delta s) opgeslagen. Backupfilter: Hier kan een filter gedefinieerd worden zodat er bepaald kan worden welke typen bestanden juist wel of juist niet gebackupt moet worden. Opdrachtregelprogramma: Hier kan een pre- en of post- commando (bijvoorbeeld batch-file) aangegeven worden zodat er voor of na de backup bepaalde taken worden uitgevoerd. Extra backup: Hier kan de optie Activeer herinnering bij afmelden systeem aangezet worden. Deze optie zorgt ervoor dat er bij het afsluiten of herstarten van het systeem de vraag word gesteld of er een backup gemaakt dient te worden van het systeem. Lokale kopie: Mocht er naast de online backup ook een lokale kopie van de data gewenst zijn dan kan dit hier ingesteld worden. Ook kan voor deze lokale kopie het bewaarbeleid en de opslaglocatie aangepast worden. Opties: Voor elke backuptaak/set word er eerst een backup lokaal (tijdelijk) opgeslagen voordat deze online weggeschreven word, de lokatie voor deze lokale kopie kan hier aangepast worden. Ook kan hier de optie Shadow Copy aan of uitgezet worden. Windows,, 5.5 Page 10 of 10 (August 22, 2011)

11 4 Bestanden herstellen Dit onderdeel beschrijft twee verschillende manieren waarop bestanden hersteld kunnen worden. U kunt daarnaast ook nog een herstel doen door de gegevens aan te laten leveren op externe schijf door Backupfactory. Voor deze manier van herstellen is een aparte beschikbaar. Het is erg belangrijk om uw encryptiesleutel op te schrijven en op een veilige plek te bewaren. Er is geen mogelijkheid om uw bestanden te herstellen zonder deze encryptiesleutel! Zelfs Backupfactory kan u daar niet bij helpen. Herstellen van gegevens U kunt zowel de client software als het online portaal gebruiken voor een restore. Deze laatste optie is vooral gemakkelijk als u één of enkele (kleine) bestanden wilt herstellen. Herstellen via de client software U kunt aan de hand van de volgende stappen bestanden herstellen: 1. Open de Backupfactory applicatie via system tray icon (zie voorgaand gedeelte voor details). 2. Kies de [Herstellen] knop op het linkergedeelte van de applicatie. 3. Selecteer de backupset waarvan u bestanden wilt herstellen en ga verder met [Volgende]. 4. Selecteer de datum/tijd van het moment dat u een herstel wilt doen. Dit kan met de keuzelijst [Bestanden na de taak weergeven]. Windows,, 5.5 Page 11 of 11 (August 22, 2011)

12 5. Kies de keuze [Alternatieve locatie] en de knop [Wijzigen] om de locatie op te geven waarnaar u wilt restoren. U kunt deze ook laten staan op optie [Oorspronkelijke locatie]. 6. Selecteer de bestanden/mappen die u wilt herstellen en kies knop [Herstellen starten] om het proces te starten. 7. Bestanden worden automatisch hersteld zoals hieronder weergegeven. Een bestand wordt niet gedownload als het bestand identiek is aan een bestand op de oorspronkelijke locatie. Windows,, 5.5 Page 12 of 12 (August 22, 2011)

13 Herstellen via de webinterface U kunt ook gegevens herstellen via het Backupfactory online portaal door de volgende stappen te volgen: 1. Ga met uw browser naar het portal (zie voor het klantportaal*). * Alleen white label omgevingen zijn hier niet te raadplegen. 2. Selecteer uw klantportaal (bv. c5) en log met uw aanmeldingsnaam en wachtwoord in. 3. Kies voor de optie [File Explorer] in het menu bovenin uw scherm. 4. Selecteer de [Backupset] met de bestanden die u wilt herstellen. 5. Selecteer de hersteldatum van uw backupbestanden, door gebruik te maken van [Show files As Of] keuzemenu. 6. Wilt u alle verschillende versies van alle bestanden zien (grijs van kleur), kies dan [Alle bestanden weergeven] op de [File explorer] pagina. Bestanden die in grijs worden getoond, zijn opgeslagen in het retentiegebied op de server, maar kunnen nog wel hersteld worden. Windows,, 5.5 Page 13 of 13 (August 22, 2011)

14 7. Selecteer de bestanden die u wilt herstellen en kies dan de knop [Herstellen]. U krijgt daarnaast een pop-up scherm dat u met [Yes] moet bevestigen. 8. Het volgende scherm zal worden getoond: a. b. c. d. e. f. g. h. i. 9. Druk nogmaals op de [Herstellen] knop. 10. Geef de locatie op waarnaar de bestanden hersteld moeten worden via het [Bestanden herstellen naar] veld. 11. Geef de encryptiesleutel op die gebruikt zal worden voor het decrypten van de te herstellen bestanden. Dit kan hetzelfde als uw wachtwoord zijn (standaard), afhankelijk van uw instelling tijdens het aanmaken van de backupset. 12. Kies de [Starten] knop om het herstellen te activeren. Windows,, 5.5 Page 14 of 14 (August 22, 2011)

15 13. Afhankelijk van de hoeveelheid bestanden, duurt het enkele seconden, minuten tot uren voordat u de bestanden terug kunt vinden in de opgegeven map. Windows,, 5.5 Page 15 of 15 (August 22, 2011)

16 rapportage Voor elke backuptaak/set die u uitvoert, ontvangt u resultatenrapport per . Dit rapport bevat een samenvatting van de backuptaakinstellingen en een complete lijst van bestanden die zijn gebackupt. Het rapport bevat de volgende informatie: Voorbeeld rapportage Achter het veld [Status taak] staat het resultaat weergegeven van de backupopdracht. Indien de backup is geslaagd staat hier Backup finished successfully/backup met succes gemaakt. U ontvangt ook een bericht zodra de backup gepland was, maar (om wat voor reden) niet uitgevoerd kon worden ( Backup missed/geplande backup gemist ). Verder kunt u een bericht krijgen als uw quotum bijna bereikt is (95%). Dit wil zeggen dat de toegekende opslagruimte op de Backupfactory server bijna vol is en u extra ruimte nodig heeft. Het kan in sommige gevallen voorkomen dat u een bericht met melding Waarschuwing of Mislukt krijgt. In al deze gevallen adviseren wij contact op te nemen met uw reseller of onze supportafdeling. Windows,, 5.5 Page 16 of 16 (August 22, 2011)

17 Contact opnemen U kunt de contactgevens van Backupfactory terugvinden in de applicatie: 1. Open de Backupfactory backup applicatie via de system tray icoon. 2. Kies knop in het hoofdmenu. 3. Onze gegevens kunt u dan in het [About] venster terugvinden. In deze staat de basiswerking van Backupfactory Online Backup toegelicht. Mocht u na het lezen van deze nog aanvullende vragen hebben, dan kunt u altijd contact opnemen met onze supportafdeling: E: T: Indien van toepassing: Of neem contact op met uw reseller. Windows,, 5.5 Page 17 of 17 (August 22, 2011)

Windows. Backupfactory client software handleiding. 5.5 versie. PC Backup

Windows. Backupfactory client software handleiding. 5.5 versie. PC Backup Windows Backupfactory client software handleiding 5.5 versie PC Backup Versie: 2 2 augustus 2011 1 Installeren van de software Voordat u kunt starten met het backuppen van data naar de Backupfactory server,

Nadere informatie

CENTIS BACKUP GEBRUIKERSHANDLEIDING. versie 1.2.1. http://www.centis-backup.eu

CENTIS BACKUP GEBRUIKERSHANDLEIDING. versie 1.2.1. http://www.centis-backup.eu CENTIS BACKUP http://www.centis-backup.eu GEBRUIKERSHANDLEIDING versie 1.2.1 Juli 2007 1 Copyright 2006-2007 CareWorks Centis Backup betracht uiterste zorgvuldigheid bij het vervaardigen, samenstellen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Backup Zeker V1.3 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1.0 Backup Zeker - Installatie... 4 1.1 Systeemeisen... 4 1.2 Setup / Installatie... 4 1.3 Eerste start - Registratie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding V1.0 Inhoudsopgave 1. VOORWOORD...4 2. MINIMALE SYSTEEMEISEN...4 3. INSTALLATIE VAN DE SOFTWARE...5 4. INLOGGEN...9 5. GEBRUIK VAN DE BACK-UP SOFTWARE...12 6. BACK-UP TAAK INSTELLINGEN...14

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding V1.0 Januari 2008 Inhoudsopgave 1. VOORWOORD....3 2. MINIMALE SYSTEEMEISEN....3 3. INSTALLATIE VAN DE SOFTWARE...4 3.1. INSTALLATIE WIZARD OPENEN....4 3.2. ACCEPTATIE VAN DE LICENTIEOVEREENKOMST....5

Nadere informatie

Pagina 1. Online Back up. Webcreating Easy Back Up GEBRUIKERSHANDLEIDING. Webcreating IT Services 1

Pagina 1. Online Back up. Webcreating Easy Back Up GEBRUIKERSHANDLEIDING. Webcreating IT Services 1 Pagina 1 Online Back up Webcreating Easy Back Up GEBRUIKERSHANDLEIDING 1 INHOUDSOPGAVE Pagina 2 Voorwoord.. Blz. 3 Minimale systeemeisen...blz. 4 Installatie van Webcreating Easy Back-Up..Blz. 5 Inloggen..Blz.

Nadere informatie

BackupAgent Online Backup Client voor Windows 3.11 Gebruikershandleiding

BackupAgent Online Backup Client voor Windows 3.11 Gebruikershandleiding BackupAgent Online Backup Client voor Windows 3.11 Gebruikershandleiding January 2008 Version 1.0 Disclaimer This document is compiled with the greatest possible care. However, errors might have been introduced

Nadere informatie

FerdiWeb Back-up. Installatie FerdiWeb Back-up

FerdiWeb Back-up. Installatie FerdiWeb Back-up FerdiWeb Back-up Na aanmelding krijgt u van ons een e-mail met daarin een link naar het back-up programma, die u dient te installeren op de computer waarvan u een back-up wilt maken. Het wachtwoord wordt

Nadere informatie

Introductie Mamut Online Backup

Introductie Mamut Online Backup Mamut Active Services Introductie Mamut Online Backup Versie 4 MOB.BKL.INTRO.NL.040.01 1 Mamut Online Backup Inhoud Mamut Online Backup... 3 Nieuw in versie 4... 5 Introductie... 6 Aan de slag... 12 Zo

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Remote Backup

Gebruiksaanwijzing Remote Backup Gebruiksaanwijzing Remote Backup Juli 2009 Versie 1.2 Auteur : E.C.A. Mouws Pagina 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inhoudsopgave... 2 Opstarten... 3 Hoofdscherm... 3 Uitleg van het scherm... 4 Backup...

Nadere informatie

Handleiding Back-up Online voor Servers Windows en Linux Versie april 2014

Handleiding Back-up Online voor Servers Windows en Linux Versie april 2014 Handleiding Back-up Online voor Servers Windows en Linux Versie april 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 1.1 Ondersteunde besturingssystemen 3 1.2 Opslagruimte vergroten 4 Hoofdstuk 2. Installatie

Nadere informatie

ZIEZO Remote Back-up Personal

ZIEZO Remote Back-up Personal handleiding ZIEZO Remote Back-up Personal Versie 4 1 INLEIDING... 3 1.1 SYSTEEMEISEN... 3 1.2 BELANGRIJKSTE FUNCTIES... 3 2 INSTALLATIE BACK-UP MANAGER... 4 2.1 VOLLEDIGE DATA BESCHIKBAARHEID IN 3 STAPPEN...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voor avast! BackUp voor Windows

Gebruikershandleiding voor avast! BackUp voor Windows Gebruikershandleiding voor avast! BackUp voor Windows Inhoud Hoofdstuk 1: Overzicht van avast! BackUp...5 Hoofdstuk 2: avast! BackUp installeren...7 avast! BackUp downloaden...7 De avast! BackUp-client

Nadere informatie

Cloud2 Online Backup - CrashplanPRO

Cloud2 Online Backup - CrashplanPRO Cloud2 Online Backup - CrashplanPRO Handleiding- CrashplanPRO - Online Backup Download de clients hier: Windows 32- bit: http://content.cloud2.nl/downloads/back01- cra.backupnoc.nl/crashplan_x86.exe Windows

Nadere informatie

Back-up Online. Handleiding v4.7

Back-up Online. Handleiding v4.7 Back-up Online Handleiding v4.7 Inhoudsopgave 1 Productoverzicht 3 1.1 Systeemvereisten 3 1.2 Beveiliging 3 1.3 Connectiviteit 3 1.3.1 Back-upvenster 4 1.3.2 Eerste back-up 4 1.3.3 Dagelijkse back-up 5

Nadere informatie

Back-up deel 1: introductie

Back-up deel 1: introductie Back-up deel 1: introductie In dit cursusdeel leer je wat een back-up is, waarom je deze moet maken en van welke bestanden. Je leert ook waar je de back-up het beste op kunt slaan. Zo leer je hoe je een

Nadere informatie

Handleiding. Voor Windows en Mac. LiveSchijf Burgemeesterlaan 14 3971 CS DRIEBERGEN-RIJSENBURG info@liveschijf.nl liveschijf.nl

Handleiding. Voor Windows en Mac. LiveSchijf Burgemeesterlaan 14 3971 CS DRIEBERGEN-RIJSENBURG info@liveschijf.nl liveschijf.nl Handleiding Voor Windows en Mac LiveSchijf Burgemeesterlaan 14 3971 CS DRIEBERGEN-RIJSENBURG info@liveschijf.nl liveschijf.nl Voor vragen stuurt u een e-mail naar support@liveschijf.nl Inhoud Online Backup

Nadere informatie

Backup en Synchronisatie

Backup en Synchronisatie Backup en Synchronisatie Om de informatie en software in uw computer veilig te stellen kunnen we een aantal deelgebieden onderscheiden: 1. Windows zelf met alle geïnstalleerde programma s, instellingen,

Nadere informatie

Vodafone PC Backup User Guide Version 1.16

Vodafone PC Backup User Guide Version 1.16 Vodafone PC Backup User Guide Version 1.16 Inhoud Hoofdstuk 1: Overzicht...5 Hoofdstuk 2: Vodafone PC Backup installeren...7 De {{product_name}}-client downloaden...7 De Vodafone PC Backup-client installeren...8

Nadere informatie

// Mamut Business Software. Updatehandleiding

// Mamut Business Software. Updatehandleiding // Mamut Business Software Updatehandleiding Inhoud Over updates naar een nieuwe versie 3 Back-up maken 6 Update naar de laatste versie 8 Verplaats het programma naar een andere computer/server 15 Zo verplaatst

Nadere informatie

Cloud Backup Handleiding

Cloud Backup Handleiding Cloud Backup Handleiding 1 Cloud Backup handleiding In deze handleiding zullen we stap voor stap uitleggen hoe u Cloud Backup kunt installeren, backups kunt maken en terugzetten. Met het Backup programma

Nadere informatie

Installatiehandleiding 3.0.0. Fidura Enterprise

Installatiehandleiding 3.0.0. Fidura Enterprise Fidura Enterprise Revisie datum: 28 maart 2012 cversie: 1.1 Inhoudsopgave INSTALLATIEHANDLEIDING 3.0.0...1 FIDURA ENTERPRISE...1 INHOUDSOPGAVE...2 INHOUDSOPGAVE...3 BIJLAGE(N):...5 1 INLEIDING...6 1.1

Nadere informatie

Handleiding Back-up Online

Handleiding Back-up Online Handleiding Back-up Online April 2015 2015 Copyright KPN Zakelijke Markt Alle rechten voorbehouden. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van KPN Zakelijke Markt mag niets uit dit document worden

Nadere informatie

Zorgeloos al uw bestanden veilig opbergen met TiC Online Backup.

Zorgeloos al uw bestanden veilig opbergen met TiC Online Backup. Zorgeloos al uw bestanden veilig opbergen met TiC Online Backup. Online backup is de manier om overal ter wereld veilig over uw bestanden te kunnen beschikken. Van één pc tot een totale bedrijfsoplossing.

Nadere informatie

Installatie Remote Backup

Installatie Remote Backup Juni 2015 Versie 1.2 Auteur : E.C.A. Mouws Pagina 1 Inhoudsopgave BusinessConnect Remote Backup... 3 Kenmerken... 3 Beperkingen... 3 Gebruik op meerdere systemen... 3 Systeemeisen... 4 Support... 4 Installatie...

Nadere informatie

Nero BackItUp Handleiding

Nero BackItUp Handleiding Nero BackItUp Handleiding Nero AG Informatie over auteursrecht en handelsmerken De volledige handleiding van Nero BackItUp is auteursrechtelijk beschermd en is eigendom van Nero AG. Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

DigiSave OptimDrive GEBRUIKERS- HANDLEIDING

DigiSave OptimDrive GEBRUIKERS- HANDLEIDING DigiSave OptimDrive GEBRUIKERS- HANDLEIDING V 3.0 1 We danken u voor de aankoop van onze DigiSave software bestemd voor de opslag van de gegevens uit de digitale tachografen, uit de kaarten en visualisatie

Nadere informatie

Handleiding Internet Type Ubee EVW3200

Handleiding Internet Type Ubee EVW3200 Handleiding Internet Type Ubee EVW3200 Persoonlijke informatie en systeemgegevens Hieronder vindt u gegevens die relevant zijn voor het maken van instellingen op uw computer. Vul de ontbrekende gegevens

Nadere informatie

Gebruikershandleiding internet

Gebruikershandleiding internet Gebruikershandleiding internet Persoonlijke informatie en systeemgegevens Hieronder vindt u gegevens die relevant zijn voor het maken van instellingen op uw computer. Vul de ontbrekende gegevens in op

Nadere informatie

Handleidingen 1.0 Zarafa

Handleidingen 1.0 Zarafa Handleidingen 1.0 Zarafa Zarafa Handleidingen 1.0 Zarafa In dit document vind je de handleidingen voor Zarafa zoals aangeboden door ECM2. I. Zarafa Email en Agenda 1 1. Inleiding 3 1.1. Adresgegevens...

Nadere informatie