Windows. Backupfactory client software handleiding. 5.5 versie. servervariant

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Windows. Backupfactory client software handleiding. 5.5 versie. servervariant"

Transcriptie

1 Windows Backupfactory client software 5.5 versie servervariant Versie: 22 augustus 2011

2 1 Installeren van de software Voordat u kunt starten met het backuppen van data naar de Backupfactory server, moet u eerst de Backupfactory client software installeren op uw server, desktop of laptop. 1. Download de Backupfactory software via 2. Selecteer de optie Servervariant als u een server backup abonnement heeft afgesloten. Selecteer de optie PC Backup als u een werkstation abonnement heeft afgesloten. In deze beschrijven we alleen de servervariant. Voor alle andere besturingsystemen is alleen de servervariant beschikbaar, geen PC Backup versie. 3. Start het gedownloade installatiebestand en selecteer de gewenste installatietaal. 4. Wanneer afgerond, zal een nieuwe icoon (Backupfactory Online Backup Client) zichtbaar zijn bij de "system tray" (naast de systeemklok). De applicatie start vervolgens automatisch op. Er staat tevens een snelkoppeling met naam Backupfactory op uw bureaublad. Windows,, 5.5 Page 2 of 2 (August 22, 2011)

3 2 Opties System tray menu Zoals bij de installatie al naar voren kwam heeft u een nieuw systemtray icoon (voor de Pc Backup software zal dit icoon rood van kleur zijn). naast uw systeemtijd ( Dit icoon is het startpunt van de Backupfactory backup applicatie. Zodra u met uw rechtermuis daarop klikt, zal bovenstaand menu worden getoond. Kies [Openen] om de applicatie te starten. U kunt op het icoon ook dubbelklikken om de applicatie direct te starten. Aanmeldingscherm Voordat u de Backupfactory applicatie kunt gebruiken, moet deze een verbinding maken met de backupserver. Dit betreft het aanmeldingsscherm zoals op de volgende pagina wordt getoond. U ontvangt van Backupfactory of uw reseller altijd een aanmeldings met de volgende gegevens: 1. Aanmeldingsnaam 2. Wachtwoord 3. Server (bijvoorbeeld Heeft u deze niet gehad, neem dan eerst contact op met de supportafdeling van Backupfactory of uw reseller. Kies altijd https, voor een zeer veilige overdracht van uw gegevens (SSL encryptie). Geef de hostnaam van de backupserver op in het vak [Backup Server] en klik op de knop [Volgende]. Windows,, 5.5 Page 3 of 3 (August 22, 2011)

4 Als u een externe verbinding moet maken via een Proxy, vul dan de juiste Proxy instellingen in, onder gedeelte [Proxy instelling]. Ga dan ook verder met [Volgende]. Vul nu uw aanmeldingsnaam en wachtwoord in. Kies [Sla wachtwoord op] om de gegevens de volgende keer niet meer in te hoeven vullen. Kies knop [OK] ter bevestiging. Controleer gelieve via knop Opties of u met de juiste server connect. Controleer uw activatie of neem contact op met Backupfactory om na te gaan welke server u moet gebruiken. Bijvoorbeeld: Zodra de software voor de eerste keer verbinding heeft gemaakt word de wizard [backuptaak instellen] opgestart. Windows,, 5.5 Page 4 of 4 (August 22, 2011)

5 3 Een backupset aanmaken Een backupset bevat alle backupinstellingen van een backupopdracht. Dit onderdeel beschrijft alle mogelijkheden zodra u de backupset wizard doorloopt. U kunt bij elk backupaccount meerdere backupsets aanmaken. Elke backupset is een individuele entiteit. Als u bijvoorbeeld twee netwerkschijven wilt backuppen op twee verschillende tijden, dan kunt u meerdere backupsets aanmaken. Elk heeft zijn eigen backupbron en backupschema. Om een backupset aan te maken kies de knop in het startmenu om het [backup instelling] scherm te openen. Als voorbeeld maken we een bestand backupset aan in de komende beschrijving. Op het linkerpaneel, kies de knop om een nieuwe backupset aan te maken. Windows,, 5.5 Page 5 of 5 (August 22, 2011)

6 Er zijn verschillende soorten backupsets: Backuptype Bestanden Lotus Domino Server Lotus Notes Client Omschrijving backupset Voor het backkuppen van gewone bestanden en mappen Voor het backkuppen van Lotus Domino Voor het backkuppen van backup Lotus Notes MS Exchange Server Voor backkuppen van Microsoft Exchange Server 2003 / 2007 / 2010 MS Exchange Mail Level Voor het backkuppen van individuale s, contacten, kalenders, taken ed. vanuit Microsoft Exchange Server 2003 /2007 / 2010 MS SQL Server Voor het backkuppen van Microsoft SQL Server 2000 / 2005 / 2008 MySQL Server Oracle Database Server System Status ShadowProtect System MS Windows System Backup Voor het backkuppen van MySQL Server Voor het backkuppen van Oracle 8i/9i/10g database Voor het backkuppen van Microsoft Window s System State Voor het backkuppen van ShadowProtect gegevens (u heeft hier een licentie van ShadowProtect voor nodig) Voor het backkuppen van een Microsoft Windows System Image Backup Waneer u een backupset heeft gedefineerd, dan kunt u deze niet meer wijzigen. Wilt u toch een backupset type wijzigen, dan moet u een nieuwe set aanmaken en dan het gewenste type kiezen. Backupbron Een backupbron geeft aan welke bestanden en mappen er zijn opgenomen in de backupset. Er bestaan twee soorten backupbronnen: Geselecteerd en gedeselecteerd. De geselecteerde backupbron zijn de bestanden en mappen die worden meegenomen in de backup. Indien gedeselecteerd, dan worden de bestanden niet meegenomen in de backup. Let op: Als onder Configuratiescherm, mapopties de optie Verberg beveiligde OS bestanden (aanbevolen) aangevinkt is, dan zullen de systeem folders/bestanden in de backupbron niet getoond worden. Ze worden ook niet in de backup opgenomen. Windows,, 5.5 Page 6 of 6 (August 22, 2011)

7 Op het eerste scherm kunt u de standaard folders aanvinken: 1. Bureaublad mappen 2. Mijn documenten map 3. Favorieten map 4. Outlook en Outlook Express mail opslaglocatie Wanneer u voor de knop [Geavanceerd] kiest, kunt u andere mappen/bestanden selecteren. Windows,, 5.5 Page 7 of 7 (August 22, 2011)

8 U kunt bij het selecteren van de mappen verschillende mogelijkheden hanteren voor de backupbron: Modus Omschrijving Alle bestanden en mappen (recursief) onder deze map zullen worden meegenomen in de backup. Alle bestanden en mappen (recursief) onder deze map worden gebackupt, exclusief de mappen die zijn uitgevinkt. Als u later nieuwe bestanden of mappen toevoegd, dan zullen deze WEL worden opgenomen in de backup. Alleen de aangevinkte mappen en bestanden onder deze map worden gebackupt. Als u later nieuwe bestanden of mappen toevoegt, dan zullen deze NIET worden opgenomen in de backup. Dit bestand of deze map wordt niet meegenomen in de backup. Ook niet de onderliggende mappen en bestanden. Door op deze vinkjes te klikken, kan de modus telkens worden gewijzigd. U kunt de backupbron te allen tijde weer aanpassen, zelfs na het aanmaken van een backupset. Klik daarvoor op [Backupbron] optie in het linker paneel van het [Backup instellingen] scherm. Backupschema In een backupschema is de frequentie en de tijd dat de backups automatisch worden uitgevoerd, vastgelegd. Er bestaan verschillende soorten backupschema s: Type Dagelijks Wekelijks Maandelijks Aangepast Omschrijving Backuptaken worden elke dag uitgevoerd. Backuptaken worden uitgevoerd op specifieke dagen van de week. Backuptaken worden uitgevoerd op specifieke dagen of dag (bijvoorbeeld eerste dag, laatste weekend) van elke maand. De backuptaak zal op een specifieke datum eenmalig worden uitgevoerd. Voor elk schema zoals hierboven beschreven kan deze worden uitgevoerd totdat deze volledig compleet is of tot een maximaal opgegeven duur. Vooral voor de eerste backup moet u zich afvragen of de backup een langere periode mag duren. Het kan zijn dat de internetverbinding (of andere toepassing van de bandbreedte) het niet toelaat de backup Windows,, 5.5 Page 8 of 8 (August 22, 2011)

9 overdag tijdens kantoortijden te laten uitvoeren. Voorbeeld: U kunt dan kiezen voor Stop backup na: 8 uur. Als de starttijd 23:00 is, zal de backup 7 uur s ochtends worden onderbroken. Heeft u een dagelijks schema; dan zal de volgende dag de backup weer verdergaan waar het was gebleven. Er kunnen meerdere backupschema s worden aangemaakt per backupset. Bijvoorbeeld twee per dag; om 23:00 en om 13:00. U kunt het backupschema te allen tijde weer aanpassen, zelfs na het aanmaken van een backupset. Klik daarvoor op [Backupschema] optie in het linker paneel van het [Backup instellingen] scherm. Encryptie Voordat de backup daadwerkelijk start, zal de Backupfactory software uw bestanden eerst comprimeren en versleutelen, aan de hand van de door u gekozen encryptiemethode en sleutel. Belangrijk: U kunt de encryptiesleutel na aanmaken niet meer wijzigen. Dit kan anders inconsistenties opleveren in uw gebackupte data. Kiest u niet voor [ Standaard] m aar voor [ Custom ], dan m oet u zorgen dat u de encryptiesleutel noteert en veilig bew aard. Backupfactory registreert nam elijk niet zelf gedefinieerde encryptiesleutels. Als u de zelfgedefineerde sleutel kw ijt bent kan uw data kan niet m eer hersteld worden. Bent u niet bekend met encryptie, kies dan de optie Standaard. Windows,, 5.5 Page 9 of 9 (August 22, 2011)

10 Overige opties: Per backuptaak kunt u diverse zaken configureren, hieronder per groep de opties toegelicht: Algemeen: Hier kan de naam van de backuptaak en de credentials voor de taak ingesteld worden. Backupbron: Hier is in te stellen wat er meegenomen moet worden in de backuptaak/set. Backupschema: Hier kan ingesteld worden wanneer en hoe vaak de backup taak gestart dient te worden. Het is mogelijk om meerdere schema s voor één backup job aan te maken. Codering: Hier kan de codering voor de backup taak ingesteld worden. Advies is of om deze standaard te laten of om deze goed te documenteren. Mocht deze sleutel kwijt zijn dan kan er geen data hersteld worden. Continue data bescherming: Hier kan de optie continue data bescherming ingeschakeld worden (standaard staat deze uit). Dit is een optie / techniek welke ervoor zorgt dat er met korte intervals (5 tot 60 minuten) backups gemaakt worden. In-File Delta: Hier kan ingesteld of de in-file techniek toegepast word (optie staat standaard aan) en hoe de verhouding delta bestanden ten opzichte van het originele bestand zich mag verhouden. Bewaarbeleid: Hier kan ingesteld worden hoe lang bestanden bewaard moeten blijven. Standaard staat deze op 30 dagen. Een versie van een gewijzigd bestand word dus 30 dagen online bewaard. Staat het bewaarbeleid op 30 dagen en word een bestand elke 2 dagen gewijzigd dan staat er dus 15 versies online. Deze versies word niet volledig opgeslagen, waar mogelijk worden van een bestand enkel de wijzigingen (delta s) opgeslagen. Backupfilter: Hier kan een filter gedefinieerd worden zodat er bepaald kan worden welke typen bestanden juist wel of juist niet gebackupt moet worden. Opdrachtregelprogramma: Hier kan een pre- en of post- commando (bijvoorbeeld batch-file) aangegeven worden zodat er voor of na de backup bepaalde taken worden uitgevoerd. Extra backup: Hier kan de optie Activeer herinnering bij afmelden systeem aangezet worden. Deze optie zorgt ervoor dat er bij het afsluiten of herstarten van het systeem de vraag word gesteld of er een backup gemaakt dient te worden van het systeem. Lokale kopie: Mocht er naast de online backup ook een lokale kopie van de data gewenst zijn dan kan dit hier ingesteld worden. Ook kan voor deze lokale kopie het bewaarbeleid en de opslaglocatie aangepast worden. Opties: Voor elke backuptaak/set word er eerst een backup lokaal (tijdelijk) opgeslagen voordat deze online weggeschreven word, de lokatie voor deze lokale kopie kan hier aangepast worden. Ook kan hier de optie Shadow Copy aan of uitgezet worden. Windows,, 5.5 Page 10 of 10 (August 22, 2011)

11 4 Bestanden herstellen Dit onderdeel beschrijft twee verschillende manieren waarop bestanden hersteld kunnen worden. U kunt daarnaast ook nog een herstel doen door de gegevens aan te laten leveren op externe schijf door Backupfactory. Voor deze manier van herstellen is een aparte beschikbaar. Het is erg belangrijk om uw encryptiesleutel op te schrijven en op een veilige plek te bewaren. Er is geen mogelijkheid om uw bestanden te herstellen zonder deze encryptiesleutel! Zelfs Backupfactory kan u daar niet bij helpen. Herstellen van gegevens U kunt zowel de client software als het online portaal gebruiken voor een restore. Deze laatste optie is vooral gemakkelijk als u één of enkele (kleine) bestanden wilt herstellen. Herstellen via de client software U kunt aan de hand van de volgende stappen bestanden herstellen: 1. Open de Backupfactory applicatie via system tray icon (zie voorgaand gedeelte voor details). 2. Kies de [Herstellen] knop op het linkergedeelte van de applicatie. 3. Selecteer de backupset waarvan u bestanden wilt herstellen en ga verder met [Volgende]. 4. Selecteer de datum/tijd van het moment dat u een herstel wilt doen. Dit kan met de keuzelijst [Bestanden na de taak weergeven]. Windows,, 5.5 Page 11 of 11 (August 22, 2011)

12 5. Kies de keuze [Alternatieve locatie] en de knop [Wijzigen] om de locatie op te geven waarnaar u wilt restoren. U kunt deze ook laten staan op optie [Oorspronkelijke locatie]. 6. Selecteer de bestanden/mappen die u wilt herstellen en kies knop [Herstellen starten] om het proces te starten. 7. Bestanden worden automatisch hersteld zoals hieronder weergegeven. Een bestand wordt niet gedownload als het bestand identiek is aan een bestand op de oorspronkelijke locatie. Windows,, 5.5 Page 12 of 12 (August 22, 2011)

13 Herstellen via de webinterface U kunt ook gegevens herstellen via het Backupfactory online portaal door de volgende stappen te volgen: 1. Ga met uw browser naar het portal (zie voor het klantportaal*). * Alleen white label omgevingen zijn hier niet te raadplegen. 2. Selecteer uw klantportaal (bv. c5) en log met uw aanmeldingsnaam en wachtwoord in. 3. Kies voor de optie [File Explorer] in het menu bovenin uw scherm. 4. Selecteer de [Backupset] met de bestanden die u wilt herstellen. 5. Selecteer de hersteldatum van uw backupbestanden, door gebruik te maken van [Show files As Of] keuzemenu. 6. Wilt u alle verschillende versies van alle bestanden zien (grijs van kleur), kies dan [Alle bestanden weergeven] op de [File explorer] pagina. Bestanden die in grijs worden getoond, zijn opgeslagen in het retentiegebied op de server, maar kunnen nog wel hersteld worden. Windows,, 5.5 Page 13 of 13 (August 22, 2011)

14 7. Selecteer de bestanden die u wilt herstellen en kies dan de knop [Herstellen]. U krijgt daarnaast een pop-up scherm dat u met [Yes] moet bevestigen. 8. Het volgende scherm zal worden getoond: a. b. c. d. e. f. g. h. i. 9. Druk nogmaals op de [Herstellen] knop. 10. Geef de locatie op waarnaar de bestanden hersteld moeten worden via het [Bestanden herstellen naar] veld. 11. Geef de encryptiesleutel op die gebruikt zal worden voor het decrypten van de te herstellen bestanden. Dit kan hetzelfde als uw wachtwoord zijn (standaard), afhankelijk van uw instelling tijdens het aanmaken van de backupset. 12. Kies de [Starten] knop om het herstellen te activeren. Windows,, 5.5 Page 14 of 14 (August 22, 2011)

15 13. Afhankelijk van de hoeveelheid bestanden, duurt het enkele seconden, minuten tot uren voordat u de bestanden terug kunt vinden in de opgegeven map. Windows,, 5.5 Page 15 of 15 (August 22, 2011)

16 rapportage Voor elke backuptaak/set die u uitvoert, ontvangt u resultatenrapport per . Dit rapport bevat een samenvatting van de backuptaakinstellingen en een complete lijst van bestanden die zijn gebackupt. Het rapport bevat de volgende informatie: Voorbeeld rapportage Achter het veld [Status taak] staat het resultaat weergegeven van de backupopdracht. Indien de backup is geslaagd staat hier Backup finished successfully/backup met succes gemaakt. U ontvangt ook een bericht zodra de backup gepland was, maar (om wat voor reden) niet uitgevoerd kon worden ( Backup missed/geplande backup gemist ). Verder kunt u een bericht krijgen als uw quotum bijna bereikt is (95%). Dit wil zeggen dat de toegekende opslagruimte op de Backupfactory server bijna vol is en u extra ruimte nodig heeft. Het kan in sommige gevallen voorkomen dat u een bericht met melding Waarschuwing of Mislukt krijgt. In al deze gevallen adviseren wij contact op te nemen met uw reseller of onze supportafdeling. Windows,, 5.5 Page 16 of 16 (August 22, 2011)

17 Contact opnemen U kunt de contactgevens van Backupfactory terugvinden in de applicatie: 1. Open de Backupfactory backup applicatie via de system tray icoon. 2. Kies knop in het hoofdmenu. 3. Onze gegevens kunt u dan in het [About] venster terugvinden. In deze staat de basiswerking van Backupfactory Online Backup toegelicht. Mocht u na het lezen van deze nog aanvullende vragen hebben, dan kunt u altijd contact opnemen met onze supportafdeling: E: T: Indien van toepassing: Of neem contact op met uw reseller. Windows,, 5.5 Page 17 of 17 (August 22, 2011)

Windows. Backupfactory client software handleiding. 5.5 versie. PC Backup

Windows. Backupfactory client software handleiding. 5.5 versie. PC Backup Windows Backupfactory client software handleiding 5.5 versie PC Backup Versie: 2 2 augustus 2011 1 Installeren van de software Voordat u kunt starten met het backuppen van data naar de Backupfactory server,

Nadere informatie

FerdiWeb Back-up. Installatie FerdiWeb Back-up

FerdiWeb Back-up. Installatie FerdiWeb Back-up FerdiWeb Back-up Na aanmelding krijgt u van ons een e-mail met daarin een link naar het back-up programma, die u dient te installeren op de computer waarvan u een back-up wilt maken. Het wachtwoord wordt

Nadere informatie

Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0

Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0 Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0 Inhoudsopgave. Over deze handleiding.... 3 Inleiding... 4 1. Installatie Windows XP/Vista/7/2000/2003 of 2008... 5 2. Backupset maken... 11 3. Extra Backupset

Nadere informatie

Handleiding Back-up Online voor Servers Versie maart 2016

Handleiding Back-up Online voor Servers Versie maart 2016 Handleiding Back-up Online voor Servers Versie maart 2016 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 2 1.1 Wat doet Back-up Online voor Servers 2 1.2 Ondersteunde besturingssystemen 2 1.3 Opslagruimte vergroten

Nadere informatie

Cloud2 Online Backup - CrashplanPRO

Cloud2 Online Backup - CrashplanPRO Cloud2 Online Backup - CrashplanPRO Handleiding- CrashplanPRO - Online Backup Download de clients hier: Windows 32- bit: http://content.cloud2.nl/downloads/back01- cra.backupnoc.nl/crashplan_x86.exe Windows

Nadere informatie

Handleiding. Online backup PC

Handleiding. Online backup PC Handleiding Online backup PC Inhoudsopgave 1. Installatie 2 2. Configuratie eerste keer 4 3. Bepalen waarvan een backup gemaakt moet worden 5 4. Instellen wanneer de backup wordt uitgevoerd 5 5. Beveiliging

Nadere informatie

KPN Server Back-up Online

KPN Server Back-up Online KPN Server Back-up Online Snel aan de slag met Server Back-up Online Server Versie 6.1, built 2011 d.d. 20-08-2012 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Ondersteunde besturingssystemen... 3 2 Installatie...

Nadere informatie

datamip Installatiegids Datamip Online backup online backup datamip.be

datamip Installatiegids Datamip Online backup online backup datamip.be .be Installatiegids Datamip Online backup STAP 1: Surf naar de Online Backup aanmeldpagina Op www..be vindt u een link (rode pijl) naar de aanmeldpagina van Datamip Online Backup. STAP 2: Aanmelden U dient

Nadere informatie

Installatie. Klik vervolgens op OK om verder te gaan met de installatie. Om verder te gaan met de installatie kunt op op Volgende klikken.

Installatie. Klik vervolgens op OK om verder te gaan met de installatie. Om verder te gaan met de installatie kunt op op Volgende klikken. Installatie De client software van Backup+ kan worden gedownload op de Internet Limburg website. Kijk hiervoor op http://www.ilimburg.nl/downloads. Na het downloaden en openen van het backup+.exe bestand

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Server Back-up Online

Veelgestelde vragen Server Back-up Online Veelgestelde vragen Server Back-up Online Welkom bij de Veel gestelde vragen Server Back-up Online van KPN. Geachte Server Back-up Online gebruiker, Om u nog sneller te kunnen helpen zijn veel problemen

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Remote Backup

Gebruiksaanwijzing Remote Backup Gebruiksaanwijzing Remote Backup December 2015 Versie 1.3 Auteur : E.C.A. Mouws Pagina 1 Inhoudsopgave BusinessConnect Remote Backup... 3 Ondersteunde browsers... 3 Inloggen in portal... 3 Gebruik op meerdere

Nadere informatie

Cloud2 Online Backup

Cloud2 Online Backup Cloud2 Online Backup Tips configuratie AhsayOBM software Gebruikersrechten instellen: Zorg ervoor dat de gebruikersnaam en wachtwoord goed zijn ingevoerd, en dat het account voldoende rechten heeft op

Nadere informatie

Remote Back-up Personal

Remote Back-up Personal handleiding Remote Back-up Personal Versie 4 1 INLEIDING... 3 1.1 SYSTEEMEISEN... 3 1.2 BELANGRIJKSTE FUNCTIES... 3 2 INSTALLATIE BACK-UP MANAGER... 4 2.1 VOLLEDIGE DATA BESCHIKBAARHEID IN 3 STAPPEN...

Nadere informatie

ZIEZO Remote Back-up Personal

ZIEZO Remote Back-up Personal handleiding ZIEZO Remote Back-up Personal Versie 4 1 INLEIDING... 3 1.1 SYSTEEMEISEN... 3 1.2 BELANGRIJKSTE FUNCTIES... 3 2 INSTALLATIE BACK-UP MANAGER... 4 2.1 VOLLEDIGE DATA BESCHIKBAARHEID IN 3 STAPPEN...

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING BV Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de bestandsstructuur van uw

Nadere informatie

Installatie Remote Backup

Installatie Remote Backup Juni 2015 Versie 1.2 Auteur : E.C.A. Mouws Pagina 1 Inhoudsopgave BusinessConnect Remote Backup... 3 Kenmerken... 3 Beperkingen... 3 Gebruik op meerdere systemen... 3 Systeemeisen... 4 Support... 4 Installatie...

Nadere informatie

Back-up Online van KPN Handleiding Windows 8. Pc Client built 2012 12.1.0.12178

Back-up Online van KPN Handleiding Windows 8. Pc Client built 2012 12.1.0.12178 Back-up Online van KPN Handleiding Windows 8 Pc Client built 2012 12.1.0.12178 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Systeemeisen... 4 3 Installatie... 5 4 Back-up Online configureren... 7 4.1 Taakbalk optie

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de

Nadere informatie

Handleiding Back-up Online

Handleiding Back-up Online Handleiding Back-up Online April 2015 2015 Copyright KPN Zakelijke Markt Alle rechten voorbehouden. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van KPN Zakelijke Markt mag niets uit dit document worden

Nadere informatie

Cloud Backup Handleiding

Cloud Backup Handleiding Cloud Backup Handleiding 1 Cloud Backup handleiding In deze handleiding zullen we stap voor stap uitleggen hoe u Cloud Backup kunt installeren, backups kunt maken en terugzetten. Met het Backup programma

Nadere informatie

IAAS BACKUPS MAKEN MET IASO

IAAS BACKUPS MAKEN MET IASO IAAS BACKUPS MAKEN MET IASO Contents IAAS BACKUPS MAKEN MET IASO... 2 STAPPEN... 2 BACKUP.MANAGEMENT PORTAL... 3 INLOGGEN IN DE CLOUD MANAGEMENT CONSOLE... 3 ACCOUNTS AANMAKEN... 4 INSTALLEREN EN CONFIGUREREN...

Nadere informatie

HANDLEIDING - PC-BACKUP

HANDLEIDING - PC-BACKUP HANDLEIDING - PC-BACKUP MINDTIME BACKUP www.mindtimebackup.nl +31570562343 Handleiding - PC-backup 1 October 2009 2009 Mindtime Backup Inhoudsopgave Registreer een backup account... 3 Download de backup

Nadere informatie

Handmatig je lokale mailbox migreren

Handmatig je lokale mailbox migreren Handmatig je lokale mailbox migreren Mailbox data locatie opsporen: Start Outlook en ga naar de hoofdmap van de mailbox, klik hier met de rechtermuisknop en kies voor Open File Location of Open bestands

Nadere informatie

Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger. Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196

Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger. Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196 Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Systeemeisen... 3 2 Installatie... 4 3 Back-up Online configureren...

Nadere informatie

Handleiding Back-up Online Windows Versie april 2014

Handleiding Back-up Online Windows Versie april 2014 Handleiding Back-up Online Windows Versie april 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Installatie procedure vanuit de installatie-email 4 2.2 Installatie procedure

Nadere informatie

AHSAY OBM QUICK START GUIDE

AHSAY OBM QUICK START GUIDE AHSAY OBM QUICK START GUIDE Contents AHSAY OBM QUICK START GUIDE... 2 ALGEMENE INSTELLINGEN... 2 RECHTEN INSTELLEN... 2 BACKUP VAN NETWERKSCHIJVEN... 4 INSTELLEN VAN DE IN-FILE DELTA... 6 DE ENCRYPTIESLEUTEL...

Nadere informatie

Solution domain. Cloud PC Backup/Startkit voor gebruikers. Datum 26/05/2015 Vertrouwelijkheid Unrestricted Onze referentie V1.

Solution domain. Cloud PC Backup/Startkit voor gebruikers. Datum 26/05/2015 Vertrouwelijkheid Unrestricted Onze referentie V1. Solution domain Cloud PC Backup/Startkit voor gebruikers Datum 26/05/2015 Vertrouwelijkheid Unrestricted Onze referentie V1.0 Contact E-mail Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Wat is Cloud PC Backup?...

Nadere informatie

Handleiding Back-up Online Windows Versie april 2017

Handleiding Back-up Online Windows Versie april 2017 Handleiding Back-up Online Windows Versie april 2017 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 1.1 Dashboardmail 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Installatieprocedure vanuit de installatiemail: Installatie

Nadere informatie

Handleiding Back-up Online Mac Versie april 2017

Handleiding Back-up Online Mac Versie april 2017 Handleiding Back-up Online Mac Versie april 2017 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 1.1 Dashboardmail 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Installatieprocedure vanuit de installatiemail: Installatie van

Nadere informatie

Wij heten u van harte welkom als nieuwe gebruiker van Cloud24You Express!

Wij heten u van harte welkom als nieuwe gebruiker van Cloud24You Express! Welkom, Wij heten u van harte welkom als nieuwe gebruiker van Cloud24You Express! Onze dienst Cloud24You Express is speciaal ontwikkeld voor klanten die wél kiezen voor een hoge kwaliteit en beschikbaarheid,

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Phone 8 Versie augustus 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Downloaden van KPN Opslag Online QR Code 4 2.2 Downloaden van KPN

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Backup Zeker V1.3 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1.0 Backup Zeker - Installatie... 4 1.1 Systeemeisen... 4 1.2 Setup / Installatie... 4 1.3 Eerste start - Registratie

Nadere informatie

Pagina 1. Online Back up. Webcreating Easy Back Up GEBRUIKERSHANDLEIDING. Webcreating IT Services 1

Pagina 1. Online Back up. Webcreating Easy Back Up GEBRUIKERSHANDLEIDING. Webcreating IT Services 1 Pagina 1 Online Back up Webcreating Easy Back Up GEBRUIKERSHANDLEIDING 1 INHOUDSOPGAVE Pagina 2 Voorwoord.. Blz. 3 Minimale systeemeisen...blz. 4 Installatie van Webcreating Easy Back-Up..Blz. 5 Inloggen..Blz.

Nadere informatie

Het maken van een back-up schema

Het maken van een back-up schema Het maken van een back-up schema 1. Wanneer u het programma heeft opgestart en u heeft met uw gegevens ingelogd kunt u in het overzicht voor de knop Back-up schema s kiezen. Klik deze aan. 2. Klik in het

Nadere informatie

Upgrade Accowin van versie 1 naar versie 2

Upgrade Accowin van versie 1 naar versie 2 Upgrade Accowin van versie 1 naar versie 2 Versie 2.0.2 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. AccowinUpgrade uitvoeren... 2 2.1 Taalkeuze... 2 2.2 Belangrijke opmerking... 2 2.3 Selecteren map waarin de huidige

Nadere informatie

Solcon Online Backup. Aan de slag handleiding voor Linux

Solcon Online Backup. Aan de slag handleiding voor Linux Version 1 September 2007 Installatie: 1. Download het setup bestand (obm-nix.tar.gz) van de website. 2. Voor de volgende stappen dient u root te zijn. 3. Doorloop de volgende stappen voor het uitpakken

Nadere informatie

Handleiding installatie Rental Dynamics

Handleiding installatie Rental Dynamics Handleiding installatie Rental Dynamics Versie: 1.1 Datum: 9 januari 2015 1. Inleiding Deze handleiding beschrijft de procedure voor de installatie van Rental Dynamics en de benodigde software. In hoofdstuk

Nadere informatie

Installatie Accowin (versie 2)

Installatie Accowin (versie 2) Installatie Accowin (versie 2) Versie 2.0 Inhoudsopgave 1. Download Accowin... 2 2. Accowin2Setup uitvoeren... 3 2.1 Selecteer componenten...3 2.2 Selectie van installatie directory...4 2.2.1 Client locatie...

Nadere informatie

Online Back-up installatie handleiding. Sikkelstraat 2 4904 VB Oosterhout www.winexpertise.nl. E: info@winexpertise.nl

Online Back-up installatie handleiding. Sikkelstraat 2 4904 VB Oosterhout www.winexpertise.nl. E: info@winexpertise.nl Online Back-up installatie Sikkelstraat 2 4904 VB Oosterhout www.winexpertise.nl E: info@winexpertise.nl Datum: 1-10-2012 Document versie: V1.0 Versie en distributie geschiedenis Versie Datum Auteur Status

Nadere informatie

Nieuwe versie! BullGuard. Backup

Nieuwe versie! BullGuard. Backup 8.0 Nieuwe versie! BullGuard Backup 0GB 1 2 INSTALLATIEHANDLEIDING WINDOWS VISTA, XP & 2000 (BULLGUARD 8.0) 1 Sluit alle geopende toepassingen, met uitzondering van Windows. 2 3 Volg de aanwijzingen op

Nadere informatie

HANDLEIDING VIEW DESKTOP. Handleiding VIEW Desktop. P. de Gooijer. Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3

HANDLEIDING VIEW DESKTOP. Handleiding VIEW Desktop. P. de Gooijer. Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3 HANDLEIDING VIEW DESKTOP Document: Auteur: Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3 Handleiding VIEW Desktop M. Huibers P. de Gooijer Inleiding Het Hoornbeeck College en Van Lodenstein maakt gebruik van VMware View.

Nadere informatie

Download de software - U vindt deze op onze website: www.no-backup.eu

Download de software - U vindt deze op onze website: www.no-backup.eu Installatie Business (Windows) Download de software - U vindt deze op onze website: www.no-backup.eu -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Handleiding VANAD Comvio SBC Windows

Handleiding VANAD Comvio SBC Windows Handleiding VANAD Comvio SBC Windows Toelichting In deze handleiding wordt beschreven hoe u te werk dient te gaan om uw computer voor te bereiden en in te loggen op VANAD Comvio SBC. Bestemming Dit document

Nadere informatie

Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012. Netwerkversie (Firebird / MS SQL / Oracle / MS Access)

Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012. Netwerkversie (Firebird / MS SQL / Oracle / MS Access) Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012 Netwerkversie (Firebird / MS SQL / Oracle / MS Access) Upgraden van FWG 3.0/2009-20010* naar FWG 3.0/2011-2012 * of vanaf FWG 3.0/2006-2007 t/m FWG 3.0/2010-2011

Nadere informatie

Installatiegids 'Analyse van de Rekenfeiten' PRO versie

Installatiegids 'Analyse van de Rekenfeiten' PRO versie Installatiegids 'Analyse van de Rekenfeiten' PRO versie Algemeen Het programma kan worden geïnstallleerd op zowel standalone desktop pc's, laptops als in een netwerk. De installatie gebeurt op een locatie

Nadere informatie

Handleiding Opslag Online Client voor Windows. Versie maart 2015

Handleiding Opslag Online Client voor Windows. Versie maart 2015 Handleiding Opslag Online Client voor Windows Versie maart 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Systeemeisen 4 2.2 Downloaden van de software 4 2.3 Installeren van

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online. voor Windows. Versie februari 2014

Handleiding. Opslag Online. voor Windows. Versie februari 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Versie februari 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Systeemeisen 4 2.2 Downloaden van software 4 2.3 Installeren van de software

Nadere informatie

Installatiehandleiding FWG 3.0/2009-2010

Installatiehandleiding FWG 3.0/2009-2010 Installatiehandleiding FWG 3.0/2009-2010 Netwerkversie (Firebird / MS SQL / Oracle / MS Access) Upgraden van FWG 3.0/2008-2009* naar FWG 3.0/2009-2010 Attentie!! Indien u gaat upgraden en u maakt gebruik

Nadere informatie

Zorgeloos al uw bestanden veilig opbergen met TiC Online Backup.

Zorgeloos al uw bestanden veilig opbergen met TiC Online Backup. Zorgeloos al uw bestanden veilig opbergen met TiC Online Backup. Online backup is de manier om overal ter wereld veilig over uw bestanden te kunnen beschikken. Van één pc tot een totale bedrijfsoplossing.

Nadere informatie

Documentatie Installatie Instructie. Microsoft Outlook: RPC over HTTPS. De Dierenbescherming

Documentatie Installatie Instructie. Microsoft Outlook: RPC over HTTPS. De Dierenbescherming Documentatie Installatie Instructie Microsoft Outlook: RPC over HTTPS De Dierenbescherming Auteur: Michel Koelewijn ICT Servicedesk Dierenbescherming Scheveningseweg 58 Postbus 85980, 2508 CR Den Haag

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Whisper380-computerhulp 2

Inhoudsopgave. Whisper380-computerhulp 2 Versie: 1.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: Whisper380-computerhulp Datum: 23-11-2010 Inhoudsopgave Wat gaan we doen?...3 Wat hebben we nodig?...3 Downloaden van het programma:...3 Het programma registreren

Nadere informatie

Installatie PlanCare Dossier educatief

Installatie PlanCare Dossier educatief Installatie PlanCare Dossier educatief Verwijder eerst de voorgaande versie(s) van PlanCare educatief met behulp van het Windows Configuratiescherm. De nieuwe software wordt aan licentiehouders ter beschikking

Nadere informatie

Inlogprocedure Comvio SBC Online

Inlogprocedure Comvio SBC Online Inlogprocedure Comvio SBC Online Toelichting In deze handleiding wordt beschreven hoe u gebruik kunt maken van Comvio SBC. Bestemming Dit document is bestemd voor klanten van Comvio b.v. Versie 1.0 Juli

Nadere informatie

Back-up Online van KPN Handleiding Windows XP, Vista, 7, 8 v 1.0 PC Client built2013 13.0.0.13167

Back-up Online van KPN Handleiding Windows XP, Vista, 7, 8 v 1.0 PC Client built2013 13.0.0.13167 Back-up Online van KPN Handleiding Windows XP, Vista, 7, 8 v 1.0 PC Client built2013 13.0.0.13167 Gebruikershandleiding Back-up Online Pagina 1 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Installatie... 4 2.1 Installatie

Nadere informatie

Handleiding Back-up Online voor Servers Windows en Linux Versie april 2014

Handleiding Back-up Online voor Servers Windows en Linux Versie april 2014 Handleiding Back-up Online voor Servers Windows en Linux Versie april 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 1.1 Ondersteunde besturingssystemen 3 1.2 Opslagruimte vergroten 4 Hoofdstuk 2. Installatie

Nadere informatie

Mail op Domeinnaam. Instellen in software en apparaten. Mail op domeinnaam 29-3-2016. Versie 1.5 Auteur : E.Mouws

Mail op Domeinnaam. Instellen in software en apparaten. Mail op domeinnaam 29-3-2016. Versie 1.5 Auteur : E.Mouws Mail op domeinnaam Instellen in software en apparaten Mail op domeinnaam 29-3-2016 Versie 1.5 Auteur : E.Mouws Pagina 1 Inhoudsopgave Wat is?... 3 Algemene instellingen... 3 Verschillen tussen IMAP en

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Scan+ Introductie Met Scan+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Installatie MicroSoft SQL server 2012 Express

Installatie MicroSoft SQL server 2012 Express Installatie MicroSoft SQL server 2012 Express Het installeren van deze MicroSoft SQL server 2012 Express dient te gebeuren door iemand met volledige rechten op het systeem. Wij adviseren dit door een systeembeheerder

Nadere informatie

Startersgids. Nero BackItUp. Ahead Software AG

Startersgids. Nero BackItUp. Ahead Software AG Startersgids Nero BackItUp Ahead Software AG Informatie over copyright en handelsmerken De gebruikershandleiding bij Nero BackItUp en de inhoud hiervan zijn beschermd door midddel van copyright en zijn

Nadere informatie

Memeo Instant Backup Introductiehandleiding. Stap 1: Maak uw gratis Memeo-account. Stap 2: Sluit een opslagapparaat aan op de pc

Memeo Instant Backup Introductiehandleiding. Stap 1: Maak uw gratis Memeo-account. Stap 2: Sluit een opslagapparaat aan op de pc Inleiding Memeo Instant Backup is een eenvoudige oplossing voor een complexe digitale wereld. De Memeo Instant Backup maakt automatisch en continu back-ups van uw waardevolle bestanden op de vaste schijf

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding V1.0 Januari 2008 Inhoudsopgave 1. VOORWOORD....3 2. MINIMALE SYSTEEMEISEN....3 3. INSTALLATIE VAN DE SOFTWARE...4 3.1. INSTALLATIE WIZARD OPENEN....4 3.2. ACCEPTATIE VAN DE LICENTIEOVEREENKOMST....5

Nadere informatie

OpenVPN Client Installatie

OpenVPN Client Installatie OpenVPN Client Installatie Windows Vista, Windows 7 Auteurs: Sven Dohmen Laatste wijziging: 23-09-2013 Laatst gewijzigd door: Sven Dohmen Versie: 2.4 Inhoud Ondersteuning... 3 Troubleshooting... 4 Windows

Nadere informatie

Introductie Werken met Office 365

Introductie Werken met Office 365 Introductie Werken met Office 365 Een introductie voor gebruikers Inhoud Inleiding... 4 Aanmelden bij Office 365... 4 Werken met Office 365 Outlook... 5 Werken met Outlook 2007/2010... 5 Werken met de

Nadere informatie

Handleiding Office 365

Handleiding Office 365 Handleiding Office 365 Document: Handleiding Office 365 Datum: 2-6-2016 Versie: 0.2 Auteur: Stefan de Vries en Ingrid de Bont Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden bij Office 365... 4 3 Navigeren

Nadere informatie

Peelland ICT Online Back-up

Peelland ICT Online Back-up Peelland ICT Online Back-up Peelland ICT biedt volledig in eigen beheer online back-up aan. Hiermee voorzien wij onze klanten van de laatste nieuwe back-up mogelijkheden en technieken. Risico s conventionele

Nadere informatie

Zorgeloos al uw bestanden veilig opbergen met TiC Online Backup.

Zorgeloos al uw bestanden veilig opbergen met TiC Online Backup. Zorgeloos al uw bestanden veilig opbergen met TiC Online Backup. Online backup is de manier om overal ter wereld veilig over uw bestanden te kunnen beschikken. Van één pc tot een totale bedrijfsoplossing.

Nadere informatie

Handleiding 3CX Centrale. Handleiding 3CX Centrale. Pagina 1. 12Connect 03/2011 versie2.1

Handleiding 3CX Centrale. Handleiding 3CX Centrale. Pagina 1. 12Connect 03/2011 versie2.1 Pagina 1 Handleiding 3CX Centrale Inhoudsopgave Accountinformatie opvragen... 3 3CX Downloaden en Installeren.... 5 3CX Wizzard... 7 3CX laten verbinden met 12Connect... 9 Aanmelding Controle... 11 12Connect

Nadere informatie

Installatiehandleiding. Facto minifmis

Installatiehandleiding. Facto minifmis Installatiehandleiding Facto minifmis 1. Installatie Facto MiniFMIS 1.1 Achtergrond Facto MiniFMIS biedt facilitaire organisaties een eenvoudige en gebruikersvriendelijke hulpmiddel bij het uitvoeren van

Nadere informatie

Backup Connect installatie van de Client software.

Backup Connect installatie van de Client software. Backup Connect installatie van de Client software. Let s Connect, 2011 Backup Connect [Installatie handleiding] - Nederlands Page 1 Beste klant, gefeliciteert met de huur van uw Backup Connect Cloud product!

Nadere informatie

Drenthe College Desktop. VMware View 6.1.0. Toegang met je Windows Laptop, of -PC.

Drenthe College Desktop. VMware View 6.1.0. Toegang met je Windows Laptop, of -PC. Drenthe College Desktop. VMware View 6.1.0 Toegang met je Windows Laptop, of -PC. Patrick Lubbers d.d. 8-6-2015 1. Inloggen in de DrentheCollege Desktop (VMware View) Ga met je internetbrowser (Internet

Nadere informatie

mymanualsolarapp - What s Your Solar Power Today?

mymanualsolarapp - What s Your Solar Power Today? mymanualsolarapp - Inleiding De manual versie is speciaal gemaakt voor zonnesysteem eigenaren die hun pc niet de hele dag aan willen laten staan of geen computer gekoppelde inverter systemen hebben. Door

Nadere informatie

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows DUO 137/Versie 1.7 26 juni 2014 Inhoud 1. INLEIDING 3 2. VOORBEREIDING 4 3. DOWNLOADEN VAN HET BEVEILIGINGSCERTIFICAAT 5 3.1 DOWNLOADEN MET INTERNET

Nadere informatie

Factuur2King 2.0.3 Multi User release notes

Factuur2King 2.0.3 Multi User release notes Factuur2King 2.0.3 Multi User release notes Deze nieuwe versie van Factuur2King, versie 2.0.3, bevat nieuwe functionaliteit en oplossingen voor problemen die naar voren zijn gekomen sinds de release van

Nadere informatie

3. Geef hier uw gebruikersnaam en wachtwoord in

3. Geef hier uw gebruikersnaam en wachtwoord in Installeren applicaties 1. Open Safari 2. Ga naar macwerkplek.advo.nl 3. Geef hier uw gebruikersnaam en wachtwoord in (voornaam.achternaam@domein.nl). 4. Wanneer u op Log on klikt, krijgt u onderstaand

Nadere informatie

Table of contents 2 / 15

Table of contents 2 / 15 Office+ 1 / 15 Table of contents Introductie... 3 Installatie... 4 Installatie... 4 Licentie... 7 Werken met Office+... 8 Instellingen... 8 Office+ i.c.m. module Relatiebeheer... 9 Office+ i.c.m. module

Nadere informatie

Installatie en configuratie documentatie

Installatie en configuratie documentatie Installatie en configuratie documentatie Assistance Web Portal v. 2.58, 2.60 Voor Windows 2003 / 2008 / XP / Vista / Windows 7 Assistance PSO handleiding, uitgegeven door Assistance Software. Alle rechten

Nadere informatie

SCENARIO ADVIES INSTALLATIEHANDLEIDING. Versie 1.3

SCENARIO ADVIES INSTALLATIEHANDLEIDING. Versie 1.3 SCENARIO ADVIES INSTALLATIEHANDLEIDING Versie 1.3 1 Handleiding Installatie Scenario Advies... 1 2 Voorbereiding installatie Scenario Advies... 1 2.1 Downloaden programmatuur... 2 3 Serverinstallatie Scenario

Nadere informatie

Hoe installeert u EdiSoap op uw computer?

Hoe installeert u EdiSoap op uw computer? Hoe installeert u EdiSoap op uw computer? Met dit stappenplan kunt u succesvol EdiSoap op uw computer installeren en activeren binnen uw software programma. 1. Aanmaken abonnement op EdiSoap.nl Om gebruik

Nadere informatie

INHOUD 1. Instructie gebruik owncloud Standby... 2. 2. Inloggen... 2 a. Hoofdscherm... 3 3. Bestanden uploaden/delen... 3. 4. Map aanmaken...

INHOUD 1. Instructie gebruik owncloud Standby... 2. 2. Inloggen... 2 a. Hoofdscherm... 3 3. Bestanden uploaden/delen... 3. 4. Map aanmaken... INHOUD 1. Instructie gebruik owncloud Standby... 2 2. Inloggen... 2 a. Hoofdscherm... 3 3. Bestanden uploaden/delen... 3 4. Map aanmaken... 4 5. Delen van mappen en bestanden... 4 6. Versleuteling van

Nadere informatie

Installatie- en gebruikshandleiding Risicoverevening. 11 april 2007 ZorgTTP

Installatie- en gebruikshandleiding Risicoverevening. 11 april 2007 ZorgTTP Installatie- en gebruikshandleiding Risicoverevening 11 april 2007 ZorgTTP Inleiding In het kader van Risicoverevening wordt gepseudonimiseerd informatie aangeleverd aan het College voor Zorgverzekeringen

Nadere informatie

Optifile Server Installatie

Optifile Server Installatie Optifile Server Installatie Datum: Versie: de koppeling tussen Essibox en 2 mei 2012 1.0 Omschrijving: Dit document beschrijft de installatieprocedure voor Optifile software op een nieuwe server. Optifile

Nadere informatie

Windows 8, Windows 8.1, deel II

Windows 8, Windows 8.1, deel II Windows 8, Windows 8.1, deel II Opstarten op bureaublad Daar we toch de gewoonte hebben om via het bureaublad te werken, is het misschien handig om de PC te laten opstarten op het bureaublad in plaats

Nadere informatie

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave Handleiding Telewerken met Windows Inhoudsopgave Inleiding Systeemvereisten Software installatie Inloggen op de portal Problemen voorkomen Probleemoplossingen Inleiding Voor medewerkers van de GGD is het

Nadere informatie

Skool Remote Backup. 2010 Skool BV Build 3.0.0

Skool Remote Backup. 2010 Skool BV Build 3.0.0 Alle rechten voorbehouden. Deze uitgave mag voor eigen gebruik vermenigvuldigd worden in originele vorm. Het is niet toegestaan op eniger wijze wijzigingen aan te brengen in het document of layout zonder

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL VOOR MAC OSX-CLIENT GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL VOOR MAC OSX-CLIENT GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL VOOR MAC OSX-CLIENT GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de bestandsstructuur van

Nadere informatie

Leza biedt gebruikers de mogelijkheid om pc s, laptops en servers te back-uppen en back-ups te herstellen.

Leza biedt gebruikers de mogelijkheid om pc s, laptops en servers te back-uppen en back-ups te herstellen. LEZA ONLINE BACKUP Servicedefinitie 1. Data-encryptie 2. Beveiligde internetverbinding 3. Datacenter 4. Recovery 5. Richtlijnen reactietijden & bereikbaarheid 6. Controle Back-up 7. Onderhoudswerkzaamheden

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. VIRUSSCANNER 2 Tijdelijk uitschakelen 2 Configuratie virusscanner 2

INHOUDSOPGAVE. VIRUSSCANNER 2 Tijdelijk uitschakelen 2 Configuratie virusscanner 2 INHOUDSOPGAVE VIRUSSCANNER 2 Tijdelijk uitschakelen 2 Configuratie virusscanner 2 LOKALE INSTALLATIE 3 imuis installeren via download 3 imuis voor de eerste keer starten 8 HELPFUNCTIE EN SCHRIFTELIJKE

Nadere informatie

Secure File Sync - Quick Start Guide

Secure File Sync - Quick Start Guide Secure File Sync - Quick Start Guide Secure File Sync Quick Start Guide 1. Installatie van de applicatie op een computer; 2. Gebruik van de applicatie; 3. Bestanden delen vanuit de applicatie; 4. Gebruik

Nadere informatie

INHOUD 1. Instructie gebruik owncloud Standby... 2. 2. Inloggen... 2 a. Hoofdscherm... 3 3. Bestanden uploaden/delen... 3. 4. Map aanmaken...

INHOUD 1. Instructie gebruik owncloud Standby... 2. 2. Inloggen... 2 a. Hoofdscherm... 3 3. Bestanden uploaden/delen... 3. 4. Map aanmaken... INHOUD 1. Instructie gebruik owncloud Standby... 2 2. Inloggen... 2 a. Hoofdscherm... 3 3. Bestanden uploaden/delen... 3 4. Map aanmaken... 4 5. Delen van mappen en bestanden... 4 6. Versleuteling van

Nadere informatie

Installatie Avalanche Windows

Installatie Avalanche Windows Installatie Avalanche Windows Deze handleiding beschrijft de stappen om software voor Avalanche Windows op een huidige omgeving te updaten en te installeren. Tijdens deze installatie, kunnen anders gebruikers

Nadere informatie

Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger. Mac OS X Client built 2012 12.1.0.12178

Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger. Mac OS X Client built 2012 12.1.0.12178 Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger Mac OS X Client built 2012 12.1.0.12178 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Systeemeisen... 3 2 Installatie... 4 3 Back-up Online configureren...

Nadere informatie

Handleiding Sportlink Club

Handleiding Sportlink Club Handleiding Sportlink Club Dit document is automatisch gegenereerd. We raden u aan de handleiding online te raadplegen via www.sportlinkclub.nl/support. 1. Installatiehandleiding.........................................................................................

Nadere informatie

Handleiding installatie Kluwer Belastingpraktijk

Handleiding installatie Kluwer Belastingpraktijk Handleiding installatie Kluwer Belastingpraktijk Inleiding Bij de installatie van Kluwer Belastingpraktijk (KBP) kunnen de volgende situaties (configuraties) van toepassing zijn op het systeem waarop het

Nadere informatie

Handleiding Solis-VPN Pagina 1 Versie: 1.3 Datum: mei 2013

Handleiding Solis-VPN Pagina 1 Versie: 1.3 Datum: mei 2013 Handleiding Solis-VPN Pagina 1 Gebruikershandleiding Solis-VPN en Solis-VPN-Lite 1. Inleiding Met de dienst Solis-VPN kunt u toegang krijgen tot diensten en servers die niet via het publieke internet toegankelijk

Nadere informatie

Siemens SE551. Handleiding Flits Thuis

Siemens SE551. Handleiding Flits Thuis Siemens SE551 Handleiding Flits Thuis Handleiding Siemens SE551 Flits Thuis Aansluiten Siemens SE551 Configuratie Siemens d.m.v. webinterface Instellen Gisgaset USB /PCMCIAdraadloze netwerk-adapter Aansluiten

Nadere informatie

OpenVPN Client Installatie

OpenVPN Client Installatie OpenVPN Client Installatie Windows 8 Auteurs: Sven Dohmen Laatste wijziging: 23-09-2013 Laatst gewijzigd door: Sven Dohmen Versie: 2.4 Inhoud Ondersteuning... 3 Troubleshooting... 4 Windows 8... 5 Benodigdheden...

Nadere informatie

Xiris handleiding Onderhoudsmodule & database onderhoud

Xiris handleiding Onderhoudsmodule & database onderhoud Xiris handleiding Onderhoudsmodule & database onderhoud Copyright 2011 FP-Ruys. FP-Ruys kan geen aansprakelijkheid aanvaarden voor schade die het gevolg is van enig fout in deze handleiding of verkeerd

Nadere informatie

Handleiding ALGEMENE HANDLEIDING VWORKSPACE. Versie: 1.2. Datum: 10 april 2014. Eigenaar:

Handleiding ALGEMENE HANDLEIDING VWORKSPACE. Versie: 1.2. Datum: 10 april 2014. Eigenaar: Handleiding ALGEMENE HANDLEIDING VWORKSPACE. Versie: 1.2 Datum: 10 april 2014 Eigenaar: I&A 1 Versie Datum Auteur Wijziging 1.0 2-11-2012 Tom Balke 1.1 10-12-2012 Tom Balke Nieuwe versie van vworkspace

Nadere informatie