HOOFDSTUK 1. OPRICHTING BEHEER EN THESAURIE VAN HET L.V.V.B.M. v.z.w.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HOOFDSTUK 1. OPRICHTING BEHEER EN THESAURIE VAN HET L.V.V.B.M. v.z.w."

Transcriptie

1 HOOFDSTUK 1 OPRICHTING BEHEER EN THESAURIE VAN HET L.V.V.B.M. v.z.w. Art. 1 OPRICHTING VAN HET L.V.V.B.M. Het Liefhebbers- en Veteranen Voetbalverbond Melle, gesticht in 1971, nam op 27 september 1977 de vorm aan van een VZW. ( Vereniging Zonder Winstoogmerk) (verschenen onder nummer 9896 in de bijvoegsels tot het Belgisch Staatsblad van 17 november 1977). Art. 2 DOEL De doelstellingen van het L.V.V.B.M. zijn het verenigen van Liefhebbers-en Veteranenclubs en het organiseren van kampioenschap- en bekercompetities voor de aangesloten clubs. Art. 3 ZETEL - LOKAAL Het L.V.V.B.M. heeft zijn zetel te 9090 Melle, aan de Heusdenbaan nr. 11 of op elke plaats door het bestuur nader te bepalen. Het heeft zijn lokaal te 9090 Melle, in " Taverne Melle-Rose-Place " Dorpsplein nr. 2. Art. 4 MAATSCHAPPELIJK JAAR Het maatschappelijk jaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december. Art. 5 SAMENSTELLING Het L.V.V.B.M. is samengesteld uit clubs die de voorwaarden vervullen voorzien in art.11.a. van het reglement. De clubs hebben het recht deel te nemen aan de officiële competities en zich met stemrecht te laten vertegenwoordigen op de algemene vergaderingen. Art. 6 BEVOEGDHEID De beheerders hebben de meest ruime bevoegdheid wat betreft de daden van dagelijks bestuur van de vereniging. Zij leiden de zaken van de vereniging en vertegenwoordigen deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke actie. Het bestuur, gevormd door de beheerders, of 2/3 daarvan, kan op zijn verantwoordelijkheid, zijn bevoegdheden delegeren aan één van haar leden, of eventueel zelfs aan derden.

2 Art. 7 OVEREENKOMSTEN MET ANDERE VERBONDEN De betrekkingen met andere verbonden worden afzonderlijk geregeld door overeenkomsten met die bonden. Deze overeenkomsten worden afgesloten door de beheerraad die hiervoor exclusief bevoegd is. Art. 8 BONDSBLAD Het L.V.V.B.M. geeft regelmatig een bondsblad uit onder de benaming " SPORTKRANT ". De bladzijden zijn genummerd. De "Sportkrant" bevat alle gegevens betreffende uitslagen, gele en rode kaarten en de gevolgen ervan, rangschikkingen, verslagen, comités, wijzigingen aan de kalender, wedstrijdkalender van de eerstkomende wedstrijden met vermelding van terrein en aanvangsuur, enz... Elke club is verplicht minimum twee abonnementen op het bondsblad te nemen en dit ofwel in de papieren versie ofwel in de elektronische versie. Eén van deze twee abonnementen is verplichtend aan de clubsecretaris geadresseerd. De prijs per abonnement voor de papieren versie wordt jaarlijks door de beheerraad bepaald. De elektronische versie via wordt gratis door het LVVBM aangeboden en dit in een onbeperkt aantal exemplaren. Indien geen tweede elektronische bestemmeling wordt opgegeven, zal de club verplicht worden één abonnement in de papieren versie te nemen. De clubs kunnen ieder jaar vrijuit kiezen tussen de papieren en elektronische versie. Indien een elektronisch abonnement 3 maal na elkaar wegens onbestelbaar geweigerd wordt, zal dit adres onmiddellijk geschrapt worden. Wie het bondsblad niet heeft ontvangen, dient het bondssecretariaat te verwittigen. Onwetendheid aangaande gepubliceerde berichten worden nooit aanvaard. Art. 9 ONTBINDING De bestaansduur van de vereniging is onbeperkt. De ontbinding geschiedt evenwel automatisch wanneer voor een bepaald seizoen minder dan acht voetbalploegen aangesloten zijn. In geval van ontbinding worden de bezittingen van de vereniging overgemaakt conform art. 9 van de statuten van het L.V.V.B.M. v.z.w. Art. l0 ONVOORZIENE GEVALLEN Al de in dit reglement niet voorziene gevallen worden beslecht overeenkomstig met de reglementen van de K.B.V.B.. Indien zij in dat reglement evenmin terug te vinden zijn, worden zij beslecht door de beheerraad, wiens beslissingen dienaangaande onmiddellijk en onherroepelijk uitvoerbaar zijn. De eerstkomende algemene vergadering zal dan de voor de toekomst noodzakelijke reglementsbepalingen moeten uitvaardigen.

3 Art.11 AANVAARDING VAN DE CLUBS Voetbalclubs kunnen aansluiten, hetzij onder hun eigen benaming, voor het geval zij de rechtspersoonlijkheid bezitten, hetzij onder naam van de voorzitter, secretaris, penningmeester en/of één of meerdere van hun leden, in het tegenovergestelde geval. A/ Voorwaarden : De club moet : 1. over voldoende spelers beschikken, om tenminste één elftal in lijn te brengen; 2. over een terrein beschikken, (eigenaar of huurder) dat beantwoordt aan de eisen gesteld door de beheerraad, het is de verantwoordelijkheid van de club om zelf voor dit terrein een overeenkomst af te sluiten; 3. over een bestuur beschikken dat voldoende waarborgen biedt om zijn verbintenissen na te leven; 4. een bewijs leveren dat men verzekerd is tegen ongevallen. B/ Formaliteiten : De club : 1. maakt de samenstelling bekend van haar bestuur, dat minimum uit drie leden moet bestaan. 2. stort een waarborgsom waarvan het bedrag bepaald wordt door de beheerraad. 3. betaalt het jaarlijks inschrijvingsrecht voor deelname aan de competitie waarvan het bedrag eveneens wordt vastgelegd door de beheerraad. 4. moet de administratieve inschrijvingsformaliteiten vervullen, bepaald door de beheerraad. 5. moet de bestaande bondsreglementen aanvaarden. Art. 12 ONTSLAG VAN DE CLUBS Het ontslag van clubs moet gegeven worden door een schrijven gericht aan het bondssecretariaat ten laatste op 30 april van het maatschappelijk jaar. Art.13 SCHRAPPING Een club kan geschrapt worden om één van de volgende redenen : 1/ Herhaalde onregelmatigheden en onwaardig gedrag voor, tijdens en na de wedstrijden van zowel spelers als bestuur 2/ Poging tot omkoperij of bedrog. 3/ Niet naleven van de financiële verplichtingen tegenover de bond en aangesloten clubs. Een club in dit laatste geval, die binnen de gestelde termijn, de verschuldigde bedragen niet vereffent, wordt als inactief beschouwd. De club mag dan ook niet verder deelnemen aan de kampioenschappen. Het passief wordt verdeeld onder de aansprakelijke bestuursleden, ieder van hen wordt debiteur voor een deel.

4 Art. 14 WEDERAANVAARDING Een wegens schulden geschrapte club, wordt slechts terug aanvaard, na vereffening van alle schulden. De leden van een geschrapte club, die hun verplichtingen zijn nagekomen, kunnen opnieuw bij de bond aansluiten. Art. 15 BENAMING CLUB Geen enkele club mag de benaming aannemen welke reeds door een bij het L.V.V.B.M. aangesloten club wordt gevoerd. Clubs mogen enkel van benaming veranderen tussen twee kampioenschappen in. Art. 16 REKENING-COURANT Iedere club bezit een rekening-courant bij de bond. Op de algemene vergadering, die 2 x per jaar plaats vindt, ontvangen de clubs hun saldoblad met vermelding van de uiterste betaaldatum. Uitzondering : zodra het te betalen bedrag 150,00 euro bereikt, zal een tussentijdse betaling vereist zijn. De betrokken club wordt hiervan schriftelijk op de hoogte gebracht. Dit betekent eveneens dat de kosten voor het geven van een forfait worden opgenomen op de saldobladen. Bij niet betaling binnen de voorziene periode, wordt de te betalen som verhoogd als volgt : - eerste inbreuk met 12,50 - tweede en meerdere inbreuken met 25,00 Bij niet betaling op de opgelegde datum zal de ploeg speelverbod krijgen vanaf de tweede zaterdag na deze vervaldatum. Art. 17 AANSPRAKELIJKHEID BONDSBESTUUR TEGENOVER CLUBS EN OMGEKEERD. De bondsbestuursleden mogen zich nooit mengen in het bestuur van eender welke aangesloten club. Zij zijn dan ook niet verantwoordelijk voor om het even welke daad of handeling door de clubs verricht. Minstens drie bestuursleden van de club moeten de kaart " bestuurslid " ondertekenen. In een club zonder rechtspersoonlijkheid worden deze personen aansprakelijk gesteld voor het beheer van de club tegenover het L.V.V.B.M. In een club met rechtspersoonlijkheid zijn de leden van de raad van beheer, of het orgaan dat deze rol vervult, aansprakelijk voor het beheer van de club, zowel wettelijk als ten overstaan van de bond. Door de ondertekening van de bestuurskaart, erkennen deze leden persoonlijk ertoe gehouden te zijn de verplichtingen van de club tegenover het L.V.V.B.M. na te komen. Zij zijn voor hun deel, proportioneel met het aantal ondertekende kaarten, aansprakelijk voor al de bedragen door de club aan de bond verschuldigd. Zij kunnen hun ontslag bekomen als bestuurslid door het inzenden van hun bestuurskaart, vergezeld van een schriftelijke verklaring van ontslag. Dit ontslag wordt steeds aanvaard. Indien er na dit ontslag evenwel slechts 2 bestuursleden overblijven moet de club binnen de 10 dagen een nieuw bestuurslid voordragen.

5 Art. 18 BEHEER VAN HET L.V.V.B.M. a. Beheer : Het L.V.V.B.M. wordt beheerd door de beheerraad. De beheerraad werd voor het eerst samengesteld, na de vergadering van de leden, op 23 juni Voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en penningmeester vormen het bestuur van de vereniging. Het bestuur kan worden aangevuld met commissarissen, door het bestuur zelf aan te duiden. Het verder benoemen van beheerders, evenals de afzetting ervan is onderworpen aan een stemming van het bestuur, eventueel aangevuld met de commissarissen, dat moet beslissen met twee-derde meerderheid. Het staat het bestuur vrij, naargelang de noodzaak, commissies op te richten ten einde aangelegenheden met betrekking tot het voetbalseizoen te beoordelen en te regelen. Het bestuur kan zijn bevoegdheden dus delegeren aan deze commissies (zie hoofdstuk 9). b. Archief : De boekhoudkundige geschriften blijven onbepaalde tijd bewaard. De rest van de geschriften wordt 2 jaar bewaard, buiten het lopende dienstjaar. Art. 19 BRIEFWISSELING Iedere club moet een secretaris aanstellen, die alleen bevoegd is om de briefwisseling met de bond te voeren, hetzij per brief of . Zijn/Haar handtekening, eigenhandig of met naamstempel, verbindt de club. Enkel de door hem/haar ondertekende stukken worden ten overstaan van de bond als geldig beschouwd. Hij/Zij alleen is gerechtigd, om vanwege de bond, briefwisseling te ontvangen. Hij/Zij is verplicht houder van een kaart van bestuurslid. Ingeval van behoorlijk gemotiveerd belet, kan de clubsecretaris zich tijdelijk laten vervangen door een ander bestuurslid. Hij dient dit tijdig per te melden aan de Bondssecretaris. Er mag slechts één onderwerp per blad voorzien worden. Een aangetekend schrijven moet altijd gericht worden aan : Dhr Meersschaut Eric Bondssecretaris L.V.V.B.M. Heusdenbaan Melle Art. 20 FINANCIEEL BEHEER VAN HET L.V.V.B.M. De bondsgelden worden op rekening(en) geplaatst. De verhandelingen ervan gebeuren door gevolmachtigden door het bestuur bepaald. Voor elk seizoen wordt een begrotingsontwerp opgemaakt, dat ter goedkeuring aan het hoofdbestuur wordt voorgedragen. De balans, of de slotrekening, en de staat van de verrichtingen, worden op 31 december opgemaakt, teneinde de geldelijke toestand op het einde van elk seizoen te bepalen. De verificatie van de boekhouding geschiedt regelmatig door een persoon, hierdoor door het bestuur aangesteld.

6 Art. 21 BIJDRAGEN Elke club, aangesloten bij de bond, betaalt elk seizoen een bijdrage door de beheerraad bepaald, dit als tussenkomst in de kosten voor de inrichting van kampioenschappen. (art.11.b.3) Art. 22 GELDELIJKE VERHANDELINGEN De clubs storten uitsluitend op het rekeningnummer van de bond. Zij vermelden bij elke storting de benaming van de club evenals het detail van de betaling.

7 HOOFDSTUK 2 DE AANGESLOTENEN Art. 23 INDELING DER AANGESLOTENEN De aangesloten leden worden ingedeeld in twee groepen : 1. De gerechtigde spelers : Dit zijn alle spelers in het bezit van een geldige bondskaart en die voldoen aan volgende vereisten : a/ Niet geschorst zijn voor minimum 6 maand in een ander verbond. b/ Niet optreden in de K.B.V.B. in het eerste elftal van een club hoger dan derde provinciale. c/ Niet optreden in de K.B.V.B. in het elftal van beloften, U21, U19, U17 van een club uit de nationale competitie (1 ste tot en met 4 de afdeling) d/ Niet optreden in een buitenlandse competitie gelijkwaardig aan en zoals beschreven in artikel 23.1.c. In geval van klacht zullen de bevoegde commissies oordelen Deze regels zijn van toepassing gedurende de volledige duur van het seizoen (competitie + beker) 2. Alle andere aangeslotenen (zijnde bestuursleden of niet-gerechtigde spelers) Deze aangeslotenen mogen een bestuursfunctie uitoefenen op het terrein indien zij geen schorsing opliepen van meer dan 6 maand in een ander verbond. Zij kunnen desgevallend overgaan naar de categorie van gerechtigde spelers in het seizoen A+1, als zij dan aan de voorwaarden voldoen vermeld in punt Art. 24 AANSLUITING A/Principe De aansluiting bij de bond wordt slechts aanvaard op voorstel van een club. Door het indienen van een aansluitingskaart wordt de club beschouwd als degene die de aansluiting voorstelt. Door deze kaart bij een club te ondertekenen wordt de kandidaat aangeslotene geacht in te stemmen met zijn toewijzing aan deze club. De aansluiting is enkel een administratieve identificatieformaliteit. Ze verstrekt geen hoedanigheid als lid van de bond en verleent geen stemrecht op de algemene vergadering.

8 B/ Algemene formaliteiten : De aansluitingen geschieden door middel van kaarten die geregistreerd worden na overmaking aan de bond. De naam van de houder moet in blokletters worden geschreven met vermelding van de voornaam (voornamen), zoals zij in de registers van de burgerlijke stand voorkomen. Om iedere vergissing in de schrijfwijze van naam en andere gegevens te vermijden, raadpleegt de clubsecretaris de identiteitskaart van de titularis. Hij/Zij vermeldt naast naam en voornaam (voornamen), eveneens alle gegevens die voorzien zijn op de kaart zijnde volledig adres, geboortedatum, geboorteplaats en club van toewijzing. De secretaris ondertekent de kaart, laat ze ondertekenen door de titularis en maakt ze vervolgens over aan de bond zoals voorzien in punt c van dit artikel. De aansluitingskaart wordt door de bondssecretaris nagezien. Indien alle reglementaire voorschriften werden nageleefd, brengt de bondssecretaris er de aansluitingsdatum op aan. De aansluitingsdatum is de datum dat de kaart gepost werd of de datum wanneer de kaart gewoon in de bus van het bondssecretariaat werd gedeponeerd. Is dit een zondag dan wordt de aansluitingsdatum deze van de dag voordien. Wanneer de postdatum onleesbaar is, heeft de datum van aankomst op het bondssecretariaat, bewijsrecht als begindatum van aansluiting. Is de aankomst op een maandag dan wordt de datum van de zaterdag voordien de aansluitingsdatum. De kaart die niet alle vereiste gegevens vermeldt of niet werd toegezonden volgens art.24 c wordt aan de club teruggestuurd voor regularisatie. Ze is slechts geldig vanaf de datum waarop zij, helemaal in orde, opnieuw wordt ingediend. De aansluitingskaart, door de bond geregistreerd, behoudt haar waarde zolang de titularis op de bondslijsten voorkomt, behalve wanneer het lid van club verandert of door zijn club wordt afgeschreven. Deze laatste categorieën dienen een nieuwe aansluitingskaart te ondertekenen om aan een nieuwe club toegewezen te kunnen worden. C/ Bijzondere voorwaarden : 1/ Opsturen van de kaarten De kaarten mogen onder omslag ingestuurd worden langs de post of onder omslag in de bus van het bondssecretariaat gedeponeerd worden. Bij de kaart dient een duidelijke kopie van de voorzijde van de identiteitskaart of verblijfsvergunning bijgevoegd te worden. (dit om iedere vergissing inzake schrijfwijze van naam en andere gegevens te vermijden) Nieuwe clubs dienen hun kaarten gezamenlijk onder omslag zo spoedig mogelijk aan het bondssecretariaat over te maken en uiterlijk op 1 augustus. 2/ Toewijzing aan meerdere clubs Een lid mag niet aan meer dan één club toegewezen worden. Indien het bondssecretariaat, ten gunste van een speler, twee aansluitingskaarten ontvangt voortkomend van verschillende clubs en dit vaststelt alvorens een van beide kaarten werd ingeschreven, zal enkel deze kaart als geldig worden beschouwd die het eerst regelmatig werd verzonden aan de bond. Indien het bondssecretariaat op zeker ogenblik vaststelt dat twee kaarten bij vergissing werden aangenomen van een speler, die hierdoor aan twee clubs werd toegewezen, zal in principe alleen de kaart, die het eerst werd verzonden als geldig erkend worden.

9 De tweede club moet binnen de acht dagen na betekening de kaart insturen, deze club zal echter geen gewonnen punten verliezen van wedstrijden tijdens de periode waarbij betrokken speler bij twee clubs was aangesloten. 3/ Personen jonger dan 16 jaar Bij de aansluiting van deze leden dient een medisch attest gevoegd dat betrokkene geschikt verklaard om aan te treden bij de senioren. 4/ Terugsturen van de aansluitingskaarten Clubs die geen deel meer uitmaken van het Verbond zijn verplicht zo snel mogelijk hun aansluitingskaarten in te leveren bij het Bondssecretariaat Art. 25 ONTSLAG 25 A Ontslag betekent door de club 25 A 1 Ontslag betekent tussen 15 mei en 20 augustus Eenvoudig ontslag, zij het individueel of collectief, wordt door de club aan de bond kenbaar gemaakt door het insturen van een schrijven uitgaande van de secretaris en opgesteld als volgt : " Ik, ondergetekende, secretaris van (hier stamnummer + benaming club invullen) bevestig hierbij dat het (de) onderstaande lid (leden) zijn (hun) ontslag bekomen heeft (hebben) op datum van (hier de overeenstemmende datum invullen)." Het betreft : NAAM EN VOORNAAM GEBOORTEDATUM AANGESLOTEN OP /... / /... / /... / /... /... Dit schrijven geldt als betekening van deze beslissing aan de bond. Naam & Voornaam Secretaris Handtekening Opgelet : bij dit schrijven voegt de clubsecretaris de aansluitingskaart van de speler(s). Bij gebrek hieraan wordt de afschrijving niet uitgevoerd. 25 A 2 Ontslag betekent tussen 20 augustus en einde seizoen Spelers die nog niet zijn opgesteld in beker- en/of competitiewedstrijden van het aan gang zijnde seizoen kunnen hun ontslag bekomen door het insturen van volgend schrijven uitgaande van de secretaris

10 " Ik, ondergetekende, secretaris van (hier stamnummer + benaming club invullen) bevestig hierbij dat het (de) onderstaande lid (leden) zijn (hun) ontslag bekomen heeft (hebben) op datum van (hier de overeenstemmende datum invullen)." Het betreft : NAAM EN VOORNAAM GEBOORTEDATUM AANGESLOTEN OP /... / /... / /... / /... /... Ik bevestig hierbij dat voornoemde speler(s) tot op datum van ondertekening van dit schrijven niet werd(en) opgesteld tijdens beker en/of competitiewedstrijden van het huidige seizoen bij onze club. Dit schrijven geldt als betekening van deze beslissing aan de bond. Naam & Voornaam Secretaris Handtekening Opgelet : bij dit schrijven voegt de clubsecretaris de aansluitingskaart van de speler(s). Bij gebrek hieraan wordt de afschrijving niet uitgevoerd. Eens een ontslag aan de bond betekent, zelfs per vergissing van de club, dient deze club, indien zij het lid opnieuw als speler wil opstellen, hem een nieuwe aansluitingskaart te laten ondertekenen. Het ontslagen lid kan zich onmiddellijk opnieuw aansluiten bij eender welke club van onze bond en er aantreden na het verstrijken van de reglementaire wachttijd ( Art 54 ) Sancties bij misbruiken van dit artikel : Een club die een valse verklaring aflegt wordt gesanctioneerd als volgt : - Een geldboete van 125,00. - Verlies van de punten, voor elke wedstrijd waaraan betrokkene(n), tijdens het huidige seizoen deelnam (deelnamen). De speler die door een valse verklaring een overgang afdwingt wordt onmiddellijk geschorst voor een periode van minimum 1 jaar. 25 B Leden vrijgekomen ten gevolge ontslag of schrapping 25B/1 Vrijwillig ontslag ingediend door de club zelf Bestuursleden en spelers die vrijkomen ten gevolge van een ontslag op beslissing van hun club zelf, kunnen niet aansluiten bij een andere club, noch als bestuurslid, noch als speler, zolang deze club niet heeft voldaan aan zijn financiële verplichtingen tegenover het LVVBM. Zodra aan deze financiële verplichtingen is voldaan, kunnen de vrijgekomen bestuursleden en spelers aansluiten bij een andere club, Indien de club zijn ontslag geeft voor 1 januari (datum schrijven van het ontslag) van het lopende seizoen, kunnen de vrijgekomen leden na de reglementaire wachttijd aantreden bij hun nieuwe club, zelfs indien zij deelgenomen hebben aan de kampioenschappen van het lopende seizoen. Indien de club ontslag geeft na 1 januari van het lopende seizoen, is het hen slechts toegelaten voor hun nieuwe club te spelen vanaf het volgende seizoen.

11 25B/2 Ontslag of schrapping van een club op beslissing van het LVVBM Bestuursleden en spelers die vrijkomen ten gevolge van ontslag of schrapping van hun club op beslissing van het LVVBM kunnen niet aansluiten bij een andere club, noch als bestuurslid, noch als speler, zolang deze club niet heeft voldaan aan zijn financiële verplichtingen tegenover het LVVBM. Zodra aan deze financiële verplichtingen is voldaan, kunnen de vrijgekomen bestuursleden en spelers aansluiten bij een andere club, echter met de beperking dat maximum drie spelers bij één en dezelfde club mogen aansluiten in het eerste seizoen dat zij daar aantreden. In het totaal kan een club maximaal 5 spelers van één zelfde ontslagen of geschrapte club aansluiten ongeacht het aantal seizoenen. Indien de club ontslag geeft voor 1 januari (datum beslissing van het ontslag) van het lopende seizoen, kunnen de vrijgekomen leden na de reglementaire wachttijd aantreden bij hun nieuwe club, zelfs indien zij deelgenomen hebben aan de kampioenschappen van het lopende seizoen en dus rekening houdende met bovenvermelde beperking. Indien de club ontslag geeft na 1 januari van het lopende seizoen, is het hen slechts toegelaten voor hun nieuwe club te spelen vanaf het volgende seizoen, eveneens rekening houdende met de bovenvermelde beperkingen. Art. 26 DE VRIJE OVERGANGEN Een vrije overgang volgens punten 1 en 2 hierna kan bekomen worden tussen 1 mei en 31 mei en tussen 20 december en 31 december en gebeurt op aanvraag van het aangesloten lid. Een vrije tussentijdse overgang van een doelman volgens punt 3 hierna kan bekomen worden op ieder ogenblik en gebeurt op aanvraag van het aangesloten lid Een vrije overgang die reglementair wordt aangevraagd kan NIET geweigerd worden en wordt dus altijd toegestaan. 1. Vrije overgang tussen 1 mei en 31 mei. Modaliteiten : De speler die wenst over te gaan naar een andere club stelt hiervoor een document op. Dit document bevat volgende verplichte gegevens Aanvraag tot vrije overgang Naam, voornaam, geboortedatum, adres van de speler Huidige club (afstand doende club) Nieuwe club (rechtverkrijgende club) Handtekening De secretaris van de rechtverkrijgende club stuurt deze aanvraag naar de Bondssecretaris, tezamen met een nieuwe spelerskaart. De Bondssecretaris stuurt per de verklaring naar de afstand doende secretaris teneinde : 1/deze op de hoogte te brengen van de overgang 2/ hem te verzoeken de oude spelerskaart aan het Bondssecretariaat over te maken Een overgang is ongeldig bij onderstaande gevallen : - administratieve voorwaarden niet tijdig vervuld (31 mei) - het ontbreken van de vereiste handtekening Indien bedrog bij een overgang wordt vastgesteld, wordt de rechthebbende club beboet met 125,00.

12 2. Vrije tussentijdse overgang tussen 20 december en 31 december van ieder jaar: Deze vrije overgang kan enkel bekomen worden indien de speler(s) tijdens het aan gang zijnde seizoen maximaal 3 maal aan een competitiewedstrijd van zijn huidige club heeft deelgenomen. Na een reglementaire wachttijd van 8 dagen kan de speler bij zijn nieuwe club aantreden. Modaliteiten : De speler die wenst over te gaan naar een andere club stelt hiervoor een document op. Dit document bevat volgende verplichte gegevens Aanvraag tot vrije overgang Naam, voornaam, geboortedatum, adres van de speler Huidige club (afstanddoende club) Nieuwe club (rechtverkrijgende club) Handtekening De secretaris van de rechtverkrijgende club stuurt deze aanvraag naar de Bondssecretaris, tezamen met een nieuwe spelerskaart. De Bondssecretaris stuurt per de verklaring naar de afstand doende secretaris teneinde : 1/deze op de hoogte te brengen van de overgang 2/ hem te verzoeken de oude spelerskaart aan het Bondssecretariaat over te maken Een overgang is ongeldig bij onderstaande gevallen : - administratieve voorwaarden niet tijdig vervuld (31 december) - het ontbreken van de vereiste handtekening Indien bedrog bij een overgang wordt vastgesteld, wordt de rechthebbende club beboet met 125,00. De spelers welke hun overgang wensen te bekomen tussen 20 december en 31 december zullen ambtshalve door het LVVBM gecontroleerd worden. Indien de overgang door de bondsinstanties geweigerd wordt, blijft het lid aangesloten bij zijn huidige club. 3. Vrije tussentijdse overgang doelman tijdens een lopend seizoen: Wanneer een club ingevolge overmacht (langdurige ziekte, kwetsuur, enz), niet meer kan beschikken over één volwaardige doelman die aan het kampioenschap deelneemt, kan op ieder moment een gewone overgang van een doelman bekomen worden. Reden van de ingeroepen overmacht moet schriftelijk bevestigd worden. Deze overgang kan slecht éénmalig tijdens een lopend seizoen bekomen worden Modaliteiten : De doelman die wenst over te gaan naar een andere club stelt hiervoor een verklaring op die volgende verplichte gegevens bevat. Aanvraag tot vrije overgang van een doelman Naam, voornaam, geboortedatum, adres van de doelman Huidige club (afstand doende club) Nieuwe club (rechtverkrijgende club) Handtekening De secretaris van de rechtverkrijgende club stuurt deze verklaring naar de Bondssecretaris, tezamen met een nieuwe spelerskaart.

13 De Bondssecretaris stuurt per de verklaring naar de afstand doende secretaris teneinde : 1/deze op de hoogte te brengen van de overgang 2/ hem te verzoeken de oude spelerskaart aan het Bondssecretariaat over te maken Een overgang is ongeldig bij onderstaande gevallen : - administratieve voorwaarden zijn niet vervuld. - het ontbreken van de vereiste handtekening - betrokkene heeft reeds een overgang bekomen. Indien bedrog bij een overgang wordt vastgesteld, wordt de rechthebbende club beboet met 125,00. De doelman die dergelijke overgang wenst te bekomen zal ambtshalve door het LVVBM gecontroleerd worden. Indien de overgang door de bondsinstanties geweigerd wordt, blijft het lid aangesloten bij zijn huidige club. Bijkomende voorwaarden: Indien een doelman zijn overgang bekomen heeft moet deze op de wedstrijden aan volgende voorwaarden voldoen: - betrokkene mag op de wedstrijd enkel als doelman optreden. - betrokkene dient verplichtend als eerste effectieve speler op het wedstrijdblad, vermeld te worden. - achter de naam van betrokkene moet de letter D vermeld worden. Deze bijkomende voorwaarden vervallen op het einde van het lopende seizoen.

14 HOOFDSTUK 3 ALGEMENE VOORSCHRIFTEN BETREFFENDE AL DE WEDSTRIJDEN Art. 27 DE WEDSTRIJDEN In al de wedstrijden van het L.V.V.B.M. zijn de door de Internationale Football Association Board (IFAB) voorgeschreven spelregels van toepassing op uitzondering van de in dit reglement beschreven artikelen. Art. 28 A VERVANGINGEN Gedurende de ganse duur van elke wedstrijd mag worden overgegaan tot de vervanging van vier spelers. Deze spelers, zijn de invallers (max. 4 namen) vermeld op het scheidsrechtersblad. Deze namen dienen ingeschreven voor de aanvang van de wedstrijd. Een invaller mag net zoals iedere andere speler de plaats innemen van de doelman op voorwaarde dat de scheidsrechter vooraf verwittigd wordt. Iedere vervangen speler mag niet meer opnieuw aan het spel deelnemen. Enkel een voor de wedstrijdaanvang uitgesloten speler mag vervangen worden door één van de ingeschreven invallers. Art. 28 B CONTROLE LAATTIJDIG AANGEKOMEN SPELERS Wanneer een effectieve of wisselspeler bij de controle door de scheidsrechter, voor de aanvang van de wedstrijd niet aanwezig is, doch wel vermeld staat op het scheidsrechtersblad, moet deze laatste wanneer hij tijdens de aan gang zijnde wedstrijd zijn plaats in het elftal inneemt, of plaats neemt bij de wisselspelers, zich tijdens de rust ter controle aanbieden bij de scheidsrechter met zijn identiteitskaart. Komt een speler aan tijdens de tweede helft, dan gebeurt de controle op dezelfde manier na de wedstrijd. Deze controle is eveneens van toepassing wanneer een effectieve speler niet op het scheidsrechtersblad vermeld staat voor de aanvang van de wedstrijd en hij zijn plaats bij het elftal inneemt tijdens een aan gang zijnde wedstrijd. Art. 29 HET SCHEIDSRECHTERSBLAD De thuisclub is verantwoordelijk voor het ter beschikking stellen van het scheidsrechtersblad en het invullen van de hoofding ervan. Het wordt door de thuisclub 30' voor de aanvang van de wedstrijd in de kleedkamer van de scheidsrechter gelegd. De ploegen komen om beurt het blad invullen in de cabine van de scheidsrechter. Bij plaatsgebrek mag dit gebeuren in een alternatief lokaal. Moeten er daarna nog wijzigingen worden aangebracht, dan gaat betrokken club dit doen bij de scheidsrechter.

15 Het scheidsrechtersblad dient volledig ingevuld te zijn en voorzien van alle noodzakelijke handtekeningen, minimum 5 minuten voor aanvang van de wedstrijd zodat de scheidsrechter de nodige controles kan verrichten. De scheidsrechter zal melding maken als het scheidsrechtersblad te laat werd ingevuld met vermelding van de hiervoor verantwoordelijke club. Een boete van 12,50 zal gegeven worden aan de clubs die in gebreke blijven wegens mangel aan organisatie. Elke doorhaling of overschrijving moet door de scheidsrechter worden geparafeerd. Ingeval van forfaitverklaring op het terrein of bij uitstel ter plaatse moet het scheidsrechtersblad de namen vermelden van de aanwezige spelers van beide elftallen. Na de wedstrijd wordt de uitslag, eventuele gele kaarten, uitsluitingen, mogelijke kwetsuren ingevuld en het blad wordt slechts door de scheidsrechter en beide afgevaardigden ondertekend, nadat alle voorziene rubrieken ingevuld of geschrapt zijn. De scheidsrechter tekent eveneens na ontvangst van zijn vergoeding in het voorziene kader. Op het wedstrijdblad wordt gebeurlijk aangetekend : 1/ De naam en voornaam van elke speler die zijn identiteitskaart of/en verblijfsvergunning niet kan voorleggen. 2/ Opmerkingen van referee of van de deelnemende ploegen. 3/ Gebeurlijke gekwetsten. 4/ Gele en rode kaarten met naast de naam de minuut van de ontvangen kaart. 5/ Het voorbehoud, voor de wedstrijd door een club gemaakt, wordt getekend door de scheidsrechter en beide afgevaardigden. Weigert een afgevaardigde te tekenen dan maakt de scheidsrechter daarvan melding in een afzonderlijk verslag. 6/ Bij een vervanging dient de minuut, van de vervanging vermeld te worden, achter de naam van beide spelers in de rubriek "VER". Belangrijke opmerking : Wanneer een club voorbehoud maakt, of niet akkoord gaat met de tekst van een klacht op de keerzijde van het scheidsrechtersblad vermeld, ontslaat zulks haar niet van de verplichtingen om, volgens de bij art.73 bepaalde formaliteiten, een klacht in te zenden. Als alle formaliteiten vervuld zijn, zal de thuisclub het witte gedeelte in een voorgedrukte omslag stoppen en het binnen de 72 uren na de wedstrijd aan het Bondssecretariaat bezorgen. Dit blad mag niet meegegeven worden met de scheidsrechter. Het gele gedeelte van het scheidsrechtersblad is bestemd voor de bezoekende club en het roze gedeelte voor de lokale club. Art. 30 DUUR VAN DE WEDSTRIJDEN a/ De duur van alle wedstrijden is 2 x 35'. b/ Verlengingen zijn enkel mogelijk bij de bekerfinale en bij eventuele testwedstrijden De duur van deze verlengingen bedraagt 2 x 10 c/ Wanneer de uitslag na deze verlengingen nog onbeslist is, wordt de winnaar aangeduid door het trappen van strafschoppen.

16 Het nemen van strafschoppen teneinde de winnaar te bepalen gebeurt als volgt : De scheidsrechter kiest het doel in welke richting zal getrapt worden. De scheidsrechter wijst door loting het elftal aan dat eerst trapt. Bij elke strafschop, trapt elke ploeg afwisselend, een reeks van vijf strafschoppen. De reeks van 5 wordt stopgezet van zodra er een winnaar is. Wanneer er na vijf pogingen geen aftekening is, wordt het trappen verder gezet door de spelers die nog geen strafschop hebben genomen tot een ploeg een doelpunt meer heeft aangetekend dan de andere. Enkel de spelers die de ontmoeting of desgevallend de verlengingen hebben uitgespeeld, zijn gekwalificeerd om de strafschoppen te trappen. Indien een doelwachter echter wegens kwetsuur niet in staat is zijn kansen te verdedigen mag hij door een invaller vervangen worden, indien zijn ploeg vooraf nog niet overging tot een derde vervanging. Elke strafschop wordt door een verschillende speler getrapt volgens een beurtrol opgemaakt door zijn ploeg. Desnoods mag een speler een tweede strafschop trappen wanneer al zijn ploegmaats, daar inbegrepen de doelwachter of degene die hem tijdens de proef heeft vervangen, reeds een strafschop hebben getrapt. Tijdens het trappen der strafschoppen mag de doelwachter van plaats verwisselen met om het even welke ploegmaat die gekwalificeerd is om aan de proef deel te nemen. Tijdens de proef plaatsen de spelers van beide ploegen zich in de middencirkel van het terrein, uitgezonderd 1/degene die de strafschop moet nemen, 2/de doelwachter van de andere ploeg die in het door de scheidsrechter gekozen doel postvat 3/ de andere doelwachter die zich evenwel buiten het strafschopgebied moet bevinden op het terrein, op een afstand van minstens 9,15 meter van het strafschoppunt. Wanneer de duisternis belet de proef te voleindigen, wijst de scheidsrechter door loting de winnende ploeg aan. Indien de strafschoppen niet binnen de reglementaire duur van een wedstrijd genomen worden, wordt de uitslag noch geannuleerd, noch gewijzigd, indien de scheidsrechter tijdens deze proef een vergissing begaat. In dit geval vervangt het bevoegd comité het trappen van strafschoppen door een loting. Bijzondere gevallen worden beslecht overeenkomstig de spelregels van de Internationale Football Association Board (IFAB) d/ De rust tijdens een wedstrijd wordt vastgesteld op 10'. Deze tijd mag verkort worden indien dit nodig is om een wedstrijd te beëindigen voor het invallen van de duisternis. e/ Indien een scheidsrechter, na het einde van een speelhelft te hebben gefloten onmiddellijk bemerkt dat hij te vroeg heeft onderbroken, mag hij de partij voor de overblijvende tijd doen hervatten. In alle andere gevallen zal hij bij vaststelling van de feiten melding maken op het scheidsrechtersblad en dit door beide afgevaardigden laten tekenen. De bevoegde commissie zal hierover uitspraak doen. Werd dit niet genoteerd op het scheidsrechtersblad, dan zal aan geen enkele klacht of scheidsrechtersverslag gevolg gegeven worden. f/ Een wedstrijd mag nooit met meer dan 10' vertraging aanvangen, de totale duur van de onderbrekingen mag de 30' niet overschrijden.

17 Art. 31 WEDSTRIJDEN OP NEUTRAAL TERREIN Het bondsbestuur kan vrij een terrein kiezen (neutraal) voor het spelen van wedstrijden van de eindronde, voor de finale van de beker en bij incidenten in de vorige wedstrijd van de betrokken clubs. In dit laatste geval betaalt (betalen) de in fout zijnde club(s) de rekeningen. Wanneer een club voor een opgelegde thuiswedstrijd over geen terrein beschikt mag de bond eveneens zelf een terrein aanduiden. De kosten vallen ten laste van de betrokken club. Art. 32 UITRUSTING DER SPELERS Iedere club moet elk jaar voor de aanvang van het seizoen aan het bondsbestuur de kleuren doorgeven waarin ze zal spelen en de manier waarop ze geschikt zijn. De clubs zijn verplicht steeds deze kleuren te dragen wanneer ze als bezoekers aantreden. De clubs ontvangen bij de aanvang van elk seizoen de kleuren van hun tegenstrevers. De thuisploeg speelt in een kleurschikking die voldoende verschilt van deze van de bezoekers ten einde verwarring uit te sluiten. De doelwachter draagt verplichtend een trui die van een andere kleur moet zijn dan de veldspelers. Art. 33 PUBLICITEIT EN NUMMERING De ploegen mogen publiciteit dragen op de trui doch deze publiciteit moet dezelfde zijn op alle uitrustingen. De trui van de uitrusting moet verplicht over een rugnummer beschikken. Deze nummering dient overeen te stemmen met de nummering op het scheidsrechtersblad. De scheidsrechter zal de controle uitvoeren voor de aanvang van de wedstrijd. Een speler die na aanvang van de wedstrijd met een niet overeenstemmend nummer wordt bevonden, zal uitgesloten worden en zich dienen te verantwoorden voor het bevoegd comité. Art. 34 MATERIAAL OP HET TERREIN De thuisploeg staat in voor : a) Bal: Deze moet rond zijn en een omtrek hebben tussen 68 en 71 cm. Bij de aanvang dient hij minimum 396 en maximum 453 gram te wegen. Bij avondwedstrijden moet de bal wit zijn. Indien de wedstrijd dient gestaakt wegens tekort aan ballen zal de scheidsrechter noteren hoeveel ballen beschikbaar waren bij de aanvang van de wedstrijd. b) Scheidsrechtersfluitje. c) Gele- en rode kaart. d) Vlaggen voor grensrechters bij wedstrijden met officiële grensrechters, (deze moeten minimum 30 tot maximum 40 cm meten). e) Een verfrissing tijdens de rust voor tegenstrever en scheidsrechter. f) Wasgelegenheid voor bezoekers en scheidsrechter na de wedstrijd.

18 Art. 35 MATERIAAL BIJ GEBEURLIJKE ONGEVALLEN Een verbandkist voor de eerste zorgen dient aanwezig te zijn op het terrein. Elke club levert een verbandkist en volgende artikelen moeten er verplichtend in aanwezig zijn: 1. Huidwondreiniger 2. Ontsmettingsmiddel 3. Elastische fixatiezwachtels, gaaspleisterverband en hydrofiele watten. 4. Roestvrije schaar en veiligheidsspelden Scheidsrechter en bondsbestuur zullen regelmatig overgaan tot controle van de verbandkist. Daarenboven wordt aangedrongen bij de clubs er bij de terreineigenaar op aan te dringen een draagberrie ter beschikking te hebben op het terrein. Art. 36 GELE KAARTEN De scheidsrechter zal een gele kaart tonen aan hen die de perken van de sportiviteit te buiten gaan. Bij herhaling of ergere feiten wordt de speler uitgesloten. Art. 37 GEVOLGEN GELE KAARTEN Een speler zal telkens hij een derde gele kaart ontvangt tijdens eenzelfde seizoen geschorst worden. Na zijn derde gele kaart wordt hij één speeldag geschorst. Na zijn zesde gele kaart wordt hij twee speeldagen geschorst. Na zijn negende gele kaart wordt hij drie speeldagen geschorst. Enz Deze schorsing vangt aan op de eerstvolgende speeldag volgend op het ontvangen van de derde, zesde, negende, enz gele kaart Opgelet : indien een speler tijdens één en dezelfde wedstrijd 2 gele en dus de rode kaart krijgt, wordt hij automatisch geschorst voor de eerstvolgende speeldag. Deze twee gele kaarten worden NIET toegevoegd aan zijn saldo van ontvangen gele kaarten. Ze worden wel in rekening gebracht bij het klassement voor de fairplay. De gele kaarten en de schorsingen tengevolge gele kaarten worden vermeld in de sportkrant. De clubsecretarissen moeten zelf nauwkeurig bijhouden wanneer hun spelers geschorst zijn; het is immers mogelijk dat de Sportkrant pas verschijnt in de week na de zaterdag waarop de schorsing van toepassing was. Gele kaarten ontvangen tijdens een bekerwedstrijd en de eventuele schorsing door het ontvangen van 2 gele kaarten zijn alleen van toepassing op de bekerwedstrijden. De speler wordt in dit geval geschorst voor één speeldag welke eveneens ingaat op de eerstvolgende bekerwedstrijd. Wordt een bekerwedstrijd op de aangeduide dag uitgesteld, dan wordt deze schorsing overgedragen naar de dag waarop de bekerwedstrijd van de betrokken club wel doorgang vindt. Wordt een competitiewedstrijd op de aangeduide dag(en) uitgesteld, dan wordt deze schorsing overgedragen naar de eerstvolgende officiële competitiewedstrijd(en) van de betrokken club die wel doorgang vindt (vinden).

19 Gele kaarten worden niet overgedragen naar het volgende seizoen. Schorsingen tengevolge gele kaarten worden wel overgedragen naar het volgende seizoen. Art. 38 ORDEMAATREGELEN a. De terreinafgevaardigde : De thuisclub vaardigt verplichtend een lid af van minstens 18 jaar die zich ter beschikking houdt van de scheidsrechter. Hij is verplicht aanwezig ten minste 20' voor de aanvang van de wedstrijd. Bij uitblijven van een terreinafgevaardigde zal een ander lid van de thuisclub deze functie waarnemen tot de terreinafgevaardigde aankomt. De terreinafgevaardigde draagt verplichtend een witte armband. Hij mag in geen geval deelnemen aan de wedstrijd. b. Andere personen in de neutrale zone : De afgevaardigde van de bezoekende club is drager van een armband met de Belgische driekleur Enkel de personen in het bezit van een kaart (bestuurslid) afgeleverd door het L.V.V.B.M., en drager van een armband met de clubkleur, zijn toegelaten tot de neutrale zone. De namen van alle personen in de neutrale zone dienen vermeld op het scheidsrechtersblad onder de rubriek " personen in de neutrale zone ". De terreinafgevaardigde geeft de identiteitskaarten en/of verblijfsvergunningen van zijn club, voor de aanvang van de wedstrijd af aan de scheidsrechter tezamen met de spelerslijst. De scheidsrechter evenals de leden van het hoofdbestuur kunnen ten alle tijde de nodige bewijsstukken vorderen, zij dienen op eenvoudig verzoek getoond. c. Kapitein : De club duidt een kapitein aan voor elke wedstrijd van zijn elftal. Als tijdens een wedstrijd de kapitein het terrein verlaat om één of andere reden, dan wordt zijn functie (tijdelijk) waargenomen door de speler hiertoe door zijn ploegmaats gekozen. Indien deze keuze aanleiding geeft tot discussie, duidt de scheidsrechter zelf een speler aan. De kapitein draagt een armband van minimum 10 cm breedte. Noch de kapitein, noch een andere speler mag de scheidsrechter om uitleg vragen over zijn beslissingen. d. Bescherming van officials : De thuisploeg staat in voor de veiligheid van de scheidsrechter en zijn grensrechters vanaf hun aankomst tot en met hun vertrek. Bij onregelmatigheden zijn de clubs verplicht de namen door te geven van hen die er schuldig aan zijn. Bij uitblijven hiervan nemen de bestuursleden, houders van een kaart als bestuurslid, de verantwoordelijkheid op zich, evenals de ermee gepaard gaande kosten en sancties.

20 Art. 39 OVERMAKEN VAN DE UITSLAGEN De thuisploeg is verplicht de uitslag van de wedstrijd over te maken aan de uitslagendienst op de dag van de wedstrijd en heeft daarvoor 3 verschillende mogelijkheden. 1/ telefonisch tussen 17u30 en 18u30 op het nummer 0474/ / per SMS naar het nummer 0474/ na einde wedstrijd en uiterlijk om 18u30. (in geval van een late wedstrijd onmiddellijk na affluiten) SMS moet verstuurd worden als volgt : Naam thuisclub / doelpunten voor / koppelteken / doelpunten tegen 3/persoonlijke melding aan de verantwoordelijke van de uitslagendienst in het Bondslokaal tussen 17u30 en 18u30 Uitzondering : uitslagen van eventuele midweekwedstrijden moeten per verstuurd worden naar de Bondssecretaris (sec.lvvbm@skynet.be) uiterlijk de dag na de wedstrijd. Art. 40 BEKOMEN VAN DE UITSLAGEN De clubs kunnen de uitslagen opvragen op het nummer 0474/ , elke zaterdag tussen en uur. De uitslagen worden ook kenbaar gemaakt in het Bondslokaal op het daartoe voorziene uithangbord.

21 HOOFDSTUK 4 VOORSCHRIFTEN BETREFFENDE DE KAMPIOENSCHAPPEN A. ALGEMEENHEDEN Art. 41 INGERICHTE KAMPIOENSCHAPPEN Ieder seizoen richt het L.V.V.B.M. kampioenschappen in voor verschillende afdelingen, dit afhankelijk van het aantal ingeschreven ploegen. Het L.V.V.B.M. mag ook andere, door bijkomende reglementen beheerde competities organiseren, zoals de bekercompetitie. Art. 42 INSCHRIJVINGEN EN VERBINTENISSEN a) Formaliteiten : Voor aanvang van het seizoen moeten de clubs hun inschrijvingsformulier aan de bond overmaken en dit vóór de datum door de beheerraad vastgesteld. Bovendien dienen de clubs een bewijs te leveren dat hun club verzekerd is. Dit bewijsstuk moet hernieuwd worden op elke vervaldag! Een kopie van de polis dient gestuurd aan het bondsbestuur. De club waarvan de inschrijving niet tijdig binnen is zal beboet worden. Bovendien kan de inschrijving in dit geval geweigerd worden. De openstaande plaats op de voorziene kalender kan dan desgevallend ingenomen worden door een op een wachtlijst ingeschreven kandidaat. b) Aantal ingeschreven ploegen : Elke club mag met een onbeperkt aantal ploegen inschrijven op voorwaarde dat het voldoende spelers heeft en over voldoende terreinen beschikt. Art. 43 DE KALENDER De kalendercommissie stelt bij de aanvang van elk seizoen een kalender samen. Het aanvangsuur wordt vastgelegd naargelang de beschikbaarheid van de terreinen. In de mate van het mogelijke wordt rekening gehouden met de tijdig geformuleerde wensen. In normale omstandigheden moeten de wedstrijden ten vroegste aanvangen om 13u15 en ten laatste om 17u15 De laatste twee wedstrijden worden in de mate van het mogelijke in blok vastgelegd. Verschuivingen van deze wedstrijden worden niet toegestaan, ook niet ingeval akkoord tegenstrever! Uitstel naar een latere datum van een thuiswedstrijd wordt nooit toegestaan, behalve in geval van heirkracht buiten de wil van de club. Het niet beschikken over een terrein is geen reden tot uitstel naar een latere datum. Het dagelijks bestuur is eveneens gemachtigd een ander terrein aan te duiden wanneer tengevolge van de slechte staat van het terrein meerdere thuiswedstrijden dienden uitgesteld.(art.31)

22 De vrije zaterdagen voorzien in de kalender dienen in de eerste plaats voor uitgestelde competitie- en bekerwedstrijden. De kalender wordt opgenomen in de sportkrant. Bij ontvangst van het voorontwerp dienen de clubs de dagen en uren van hun betrokken wedstrijden te controleren en ze zullen hun thuiswedstrijden dringend voorleggen aan de terreineigenaar. Opmerkingen en vastgestelde vergissingen dienen binnen de 10 dagen na ontvangst, schriftelijk gemeld te worden aan het bondsbestuur. De vermeldingen in de definitieve kalender hebben voorrang op het voorontwerp. Vermeldingen in de sportkrant na het verschijnen van de definitieve kalender hebben voorrang op deze kalender. Wijzigingen, door de bondssecretaris schriftelijk (of in geval van heirkracht telefonisch of per fax) aan de betrokken clubs gestuurd, hebben in chronologische volgorde van verzenden voorrang op eender welk vorig gesignaleerd of gepubliceerd bericht dienaangaande. Art. 44 WIJZIGINGEN AAN DE KALENDER BETREFFENDE VERVROEGEN DATUM, AANVANGSUUR EN TERREIN a/ Procedure voor de aanvragen De secretaris van de aanvragende ploeg verstuurt een naar de secretaris van de betrokken tegenpartij. Hij stuurt deze mail tegelijkertijd aan de Bondssecretaris die hij in kopie plaatst van de mail. De tegenpartij moet reageren per uiterlijk na 4 werkdagen, de termijn start de dag na het verzenden van de mail. (bijv. : mail 1 ste van de maand, antwoorden moet uiterlijk de 5de van de maand). Ook bij dit antwoord van de tegenpartij aan de aanvragende secretaris wordt de Bondssecretaris in kopie geplaatst van de mail. Als er geen reactie is na de opgelegde termijn wordt het verzoek van de aanvrager automatisch aanvaard en wordt de wijziging ambtshalve doorgevoerd. b/ Wijzigingen voor aanvang van het seizoen Voor de wijzigingen die worden aangevraagd uiterlijk 10 dagen voor aanvang van het nieuwe seizoen is er geen specifieke toelating nodig. De clubsecretaris moet deze wel per aanvragen bij de Bondssecretaris c/wijzigingen na bovenvermelde termijn c1a Basisregel Iedere aanvraag, betreffende de datum (vervroegen) of het aanvangsuur, om een in de kalender vastgestelde wedstrijd te wijzigen, moet minstens 10 dagen vooraf met het schriftelijke akkoord van de tegenstander schriftelijk gericht worden aan de bondssecretaris, met opgave van de reden. c1b Uitzondering Als er een akkoord is tussen de beide ploegen is de termijn van 10 dagen niet vereist. Dit akkoord moet door beide ploegen schriftelijk aan de bondssecretaris overgemaakt worden. c2a Basisregel Iedere aanvraag om een terrein van de in de kalender vastgestelde wedstrijd te wijzigen, moet minstens 3 dagen vooraf schriftelijk gericht worden aan de bondssecretaris, met opgave van de reden.(hiervoor is geen akkoord van de tegenstander nodig)

23 c2b Uitzondering Als er een akkoord is tussen de beide ploegen is de termijn van 3 dagen niet vereist. Dit akkoord moet door beide ploegen schriftelijk aan de bondssecretaris overgemaakt worden. Indien aan de bovenvermelde voorwaarden (c1 en c2) niet is voldaan, zal de wedstrijd op de voorziene datum, aanvangsuur en terrein moeten doorgaan. Is dit niet mogelijk dan verliest de thuisclub de wedstrijd met forfaitcijfers. Het dagelijks bestuur zal het eraan te verlenen gevolg bepalen. Art. 45 VASTSTELLEN DATA UITGESTELDE- EN TE HERSPELEN WEDSTRIJDEN De uitgestelde en/of de te herspelen wedstrijden worden door het hoofdbestuur vastgelegd op een zaterdag waarop beide ploegen vrij zijn van competitie of bekervoetbal. Geen enkele uitgestelde of te herspelen wedstrijd zal later mogen betwist worden dan de voorlaatste speeldag. Eventueel uitgestelde wedstrijden van de drie laatste competitiewedstrijden worden automatisch verschoven naar de eerstvolgende woensdag te uur zodat de laatste twee wedstrijden in blok kunnen betwist worden. Indien de thuisploeg in dit geval over geen terrein beschikt, zal gespeeld worden op een terrein door de bond bepaald. (art.31) Geen enkele uitgestelde of te herspelen wedstrijd zal later mogen betwist worden omdat één van de ploegen reeds een vriendenwedstrijd of tornooi heeft afgesloten, de gewone competitie en de bekercompetitie hebben altijd voorrang. Art. 46 UITSTELLEN VAN WEDSTRIJDEN a/ Niet-beschikbaarheid van spelers Het niet beschikken over een voldoende aantal spelers kan in principe nooit ingeroepen worden om een wedstrijd uit te stellen. Gevallen van overmacht zijn niettemin nooit uit te sluiten en zullen het voorwerp uitmaken van een onderzoek en uitspraak door de bevoegde bondsinstanties. b/ Ongunstige weersomstandigheden Enkel de persoon aangesteld door de beheerraad is gemachtigd de wedstrijden in blok of afzonderlijk af te gelasten. Hij stuurt hiervoor een naar de secretarissen van de betrokken ploegen. De afgelasting in blok zal in de mate van het mogelijke ook aangekondigd worden via VRTteletekst. Hierbij zal gevraagd worden de benaming LIEFHEBBERSVERBOND MELLE of kortweg VERBOND MELLE te gebruiken. Bij uitblijven van deze benaming dienen deze berichten als onbestaande beschouwd te worden. Indien laattijdig dient afgelast, moeten de clubs bellen naar het nummer 0474/ de vrijdag tussen en uur (dit om te vermijden dat clubs het slachtoffer zouden worden van verkeerd doorgegeven informatie). Niet opkomen omdat de heer X verwittigde, wordt NOOIT aanvaard en zal bestraft worden met forfait.

BEKER VAN ANTWERPEN - HEREN

BEKER VAN ANTWERPEN - HEREN BEKER VAN ANTWERPEN - HEREN SEIZOEN 2013-2014 REGLEMENT Artikel 1 Het Provinciaal Comité richt ieder seizoen een Provinciale competitie in: Beker van Antwerpen genoemd. Deze competitie heeft tot doel de

Nadere informatie

BEKER VAN ANTWERPEN - DAMES

BEKER VAN ANTWERPEN - DAMES BEKER VAN ANTWERPEN - DAMES SEIZOEN 2013-2014 REGLEMENT Artikel 1 Het Provinciaal Comité richt ieder seizoen een Provinciale competitie in: Beker van Antwerpen genoemd. Vrijblijvende deelname van één elftal

Nadere informatie

BEKER VAN ANTWERPEN - VROUWEN SEIZOEN

BEKER VAN ANTWERPEN - VROUWEN SEIZOEN BEKER VAN ANTWERPEN - VROUWEN SEIZOEN 2016-2017 REGLEMENT Artikel 1 Het Provinciaal Comité richt ieder seizoen een Provinciale competitie in: Beker van Antwerpen genoemd. Vrijblijvende deelname van één

Nadere informatie

NATIONALE BEKER OPENGESTELD VOOR ALLE BELGISCHE CLUBS AANGESLOTEN BIJ DE K.B.V.B

NATIONALE BEKER OPENGESTELD VOOR ALLE BELGISCHE CLUBS AANGESLOTEN BIJ DE K.B.V.B NATIONALE BEKER OPENGESTELD VOOR ALLE BELGISCHE CLUBS AANGESLOTEN BIJ DE K.B.V.B Nationale bekercompetitie opengesteld voor alle Belgische clubs aangesloten bij de K.B.V.B. K.B.V.B. Stamnummer 9512 Werkingscel

Nadere informatie

BEKER VAN OOST-VLAANDEREN HOFMAN SPORT CUP VROUWEN

BEKER VAN OOST-VLAANDEREN HOFMAN SPORT CUP VROUWEN BEKER VAN OOST-VLAANDEREN REGLEMENT SEIZOEN 2010-2011 HOFMAN SPORT CUP VROUWEN PRINCIPES Alle clubs die in de provinciale reeksen met één of meer damesploegen aantreden, zijn verplicht om met minstens

Nadere informatie

HOOFDSTUK 3: DE BEKER VAN BELGIE U21 BETAALD VOETBAL

HOOFDSTUK 3: DE BEKER VAN BELGIE U21 BETAALD VOETBAL R13.023 Invoering Beker van België U21 Betaald Voetbal Het UC legt onderstaande interpretatieve beslissing voor aan de Nationale Studiecommissie: 1. Motivering Teneinde de jonge, beloftevolle spelers van

Nadere informatie

BEKER VAN OOST-VLAANDEREN HOFMAN SPORT CUP HEREN

BEKER VAN OOST-VLAANDEREN HOFMAN SPORT CUP HEREN BEKER VAN OOST-VLAANDEREN REGLEMENT SEIZOEN 2010-2011 HOFMAN SPORT CUP HEREN PRINCIPES Verplichte deelname van alle clubs uit lagere afdeling: 1, 2, 3 en 4 Provinciale. Kampioenschapformule: Elke ploeg

Nadere informatie

Vademecum als bijvoegsel van het kalenderboekje

Vademecum als bijvoegsel van het kalenderboekje Vademecum als bijvoegsel van het kalenderboekje VADEMECUM ALS BIJVOEGSEL VAN HET KALENDERBOEKJE De afgevaardigde Terreinafgevaardigde, afgevaardigde thuisploeg De club op wie zijn terrein een wedstrijd

Nadere informatie

BEKER VAN OOST-VLAANDEREN HOFMAN SPORT CUP VROUWEN REGLEMENT SEIZOEN

BEKER VAN OOST-VLAANDEREN HOFMAN SPORT CUP VROUWEN REGLEMENT SEIZOEN BEKER VAN OOST-VLAANDEREN HOFMAN SPORT CUP VROUWEN REGLEMENT SEIZOEN 2016-2017 PRINCIPES Alle clubs die in de provinciale reeksen met één of meer damesploegen aantreden, zijn verplicht om met minstens

Nadere informatie

BEKER VAN ANTWERPEN - VROUWEN SEIZOEN REGLEMENT (c).

BEKER VAN ANTWERPEN - VROUWEN SEIZOEN REGLEMENT (c). BEKER VAN ANTWERPEN - VROUWEN SEIZOEN 2017-2018 - REGLEMENT (c). Artikel 1 Het Provinciaal Comité richt ieder seizoen een Provinciale competitie in: Beker van Antwerpen genoemd. Vrijblijvende deelname

Nadere informatie

BEKER VAN ANTWERPEN - HEREN SEIZOEN 2016-2017

BEKER VAN ANTWERPEN - HEREN SEIZOEN 2016-2017 BEKER VAN ANTWERPEN - HEREN SEIZOEN 2016-2017 REGLEMENT Artikel 1 Het Provinciaal Comité richt ieder seizoen een Provinciale competitie in: Beker van Antwerpen genoemd. Deze competitie heeft tot doel de

Nadere informatie

Beker van Belgie Dames 2015-2016

Beker van Belgie Dames 2015-2016 Beker van Belgie Dames 2015-2016 Art. 1: De stichting PROMBAS organiseert een tornooi voor seniores dames onder de benaming Beker van België Dames. Vanaf de eerste speeldag vallen de organisatiekosten

Nadere informatie

Artikel 1 Het Provinciaal Comité richt ieder seizoen een Provinciale competitie in: Beker van Antwerpen genoemd.

Artikel 1 Het Provinciaal Comité richt ieder seizoen een Provinciale competitie in: Beker van Antwerpen genoemd. PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN Competitief: Eerste ploegen Vrouwen Reglement Beker van Antwerpen 2019 2020 Artikel 1 Het Provinciaal Comité richt ieder seizoen een Provinciale competitie in: Beker van Antwerpen

Nadere informatie

Nationale bekercompetitie opengesteld voor alle Belgische clubs aangesloten bij de K.B.V.B. K.B.V.B. Stamnummer 9512

Nationale bekercompetitie opengesteld voor alle Belgische clubs aangesloten bij de K.B.V.B. K.B.V.B. Stamnummer 9512 U9 2018-2019 Nationale bekercompetitie opengesteld voor alle Belgische clubs aangesloten bij de K.B.V.B. K.B.V.B. Stamnummer 9512 Werkingscel Nat. Bekers Correspondentie en inlichtingen Jean Pierre Laverge,

Nadere informatie

ADMINISTRATIEVE FORMALITEITEN VAN DE SCHEIDSRECHTER VOOR DE WEDSTRIJD

ADMINISTRATIEVE FORMALITEITEN VAN DE SCHEIDSRECHTER VOOR DE WEDSTRIJD ADMINISTRATIEVE FORMALITEITEN VAN DE SCHEIDSRECHTER VOOR DE WEDSTRIJD Deze tekst is geschreven in de mannelijke vorm. Hierachter schuilt geen enkele vorm van discriminatie tegenover het vrouwelijke geslacht

Nadere informatie

BEKER VAN ANTWERPEN - HEREN SEIZOEN REGLEMENT (c).

BEKER VAN ANTWERPEN - HEREN SEIZOEN REGLEMENT (c). BEKER VAN ANTWERPEN - HEREN SEIZOEN 2017-2018 - REGLEMENT (c). Artikel 1 Het Provinciaal Comité richt ieder seizoen een Provinciale competitie in: Beker van Antwerpen genoemd. Deze competitie heeft tot

Nadere informatie

Beker van Belgie Dames

Beker van Belgie Dames Beker van Belgie Dames 2017-2018 Art. 1: De stichting PROMBAS organiseert een tornooi voor seniores dames onder de benaming Beker van België Dames. Vanaf de eerste speeldag vallen de organisatiekosten

Nadere informatie

Administratieve formaliteiten van de scheidsrechter voor de wedstrijd Controle van de documenten

Administratieve formaliteiten van de scheidsrechter voor de wedstrijd Controle van de documenten Administratieve formaliteiten van de scheidsrechter voor de wedstrijd Controle van de documenten De scheidsrechters wordt met aandrang verzocht onderstaande richtlijnen stipt na te leven. Deze richtlijnen

Nadere informatie

BEKER VAN BELGIE MEISJES U13 REGLEMENT (SEIZOEN ) : NEER TE LEGGEN IN DE KLEEDKAMER VAN DE SCHEIDSRECHTER VOOR AANVANG VAN DE WEDSTRIJD!

BEKER VAN BELGIE MEISJES U13 REGLEMENT (SEIZOEN ) : NEER TE LEGGEN IN DE KLEEDKAMER VAN DE SCHEIDSRECHTER VOOR AANVANG VAN DE WEDSTRIJD! BEKER VAN BELGIE MEISJES U13 REGLEMENT (SEIZOEN 2017-2018) : NEER TE LEGGEN IN DE KLEEDKAMER VAN DE SCHEIDSRECHTER VOOR AANVANG VAN DE WEDSTRIJD! ARTIKEL 1 : De Liga Vrouwenvoetbal (08502) organiseert

Nadere informatie

STRAFBEPALINGEN SPORTCOMITÉ BEROEPSCOMITÉ

STRAFBEPALINGEN SPORTCOMITÉ BEROEPSCOMITÉ STRAFBEPALINGEN SPORTCOMITÉ BEROEPSCOMITÉ MAASLANDSE VERSTANDHOUDING VETERANENCLUBS VOETBAL vzw HOOFDSTUK 1: ALGEMENE BEPALINGEN 1 HOOFDSTUK 2: STRAFBEPALING VOOR DE VETERANENCLUB 3 HOOFDSTUK 3: STRAFBEPALING

Nadere informatie

Werkingscel Nat. Bekers

Werkingscel Nat. Bekers Nationale bekercompetitie opengesteld voor alle Belgische clubs aangesloten bij de K.B.V.B. K.B.V.B. Stamnummer 9512 Werkingscel Nat. Bekers Correspondentie en inlichtingen Jean Pierre Laverge, Veldolm

Nadere informatie

Nationale bekercompetitie opengesteld voor alle Belgische clubs aangesloten bij de K.B.V.B. K.B.V.B. Stamnummer 9512

Nationale bekercompetitie opengesteld voor alle Belgische clubs aangesloten bij de K.B.V.B. K.B.V.B. Stamnummer 9512 2018-2019 Nationale bekercompetitie opengesteld voor alle Belgische clubs aangesloten bij de K.B.V.B. K.B.V.B. Stamnummer 9512 Werkingscel Nat. Bekers Correspondentie en inlichtingen Jean Pierre Laverge,

Nadere informatie

3de PROVINCIAAL Drie reeksen van 16 ploegen. Drie stijgers naar 2de Provinciaal (eerste van iedere reeks); (eindronde eerst geklasseerden voor

3de PROVINCIAAL Drie reeksen van 16 ploegen. Drie stijgers naar 2de Provinciaal (eerste van iedere reeks); (eindronde eerst geklasseerden voor MODALITEITEN SEIZOEN 2015-2016 1ste PROVINCIAAL Eén reeks van 16 ploegen. Kampioen stijgt naar Bevordering. Eindronde: 4 clubs. Als eerste gerechtigde de 2e geklasseerde en de 3 periodekampioenen - de

Nadere informatie

20 ste KERST - INDOORTORNOOI 2018 K STORMVOGELS LOPPEM TORNOOIREGLEMENT ZATERDAG 29 DECEMBER u15-16u15 16u40-18u40 18u45-21u40

20 ste KERST - INDOORTORNOOI 2018 K STORMVOGELS LOPPEM TORNOOIREGLEMENT ZATERDAG 29 DECEMBER u15-16u15 16u40-18u40 18u45-21u40 20 ste KERST - INDOORTORNOOI 2018 K STORMVOGELS LOPPEM - 6136 TORNOOIREGLEMENT ZATERDAG 29 DECEMBER 2018 U6 - U12 U8 U11 U15 08u00-11u45 12u15-16u15 16u40-18u40 18u45-21u40 ZONDAG 30 DECEMBER 2018 U7 U9

Nadere informatie

De spelers moeten aangesloten zijn bij VTV en een MINIMUMLEEFTIJD VAN 21 JAAR hebben of worden tijdens dat jaar.

De spelers moeten aangesloten zijn bij VTV en een MINIMUMLEEFTIJD VAN 21 JAAR hebben of worden tijdens dat jaar. Kempische Verstandhouding der Tennisclubs : K.V.T. Reglement van de KVT-competitie: Artikel 1 : Ploegen kunnen ingeschreven worden in verschillende afdelingen: Afdeling 1 : Maximum 80 punten enkel voor

Nadere informatie

Nationale bekercompetitie opengesteld voor alle Belgische clubs aangesloten bij de K.B.V.B. K.B.V.B. Stamnummer 9512

Nationale bekercompetitie opengesteld voor alle Belgische clubs aangesloten bij de K.B.V.B. K.B.V.B. Stamnummer 9512 2019-2020 Nationale bekercompetitie opengesteld voor alle Belgische clubs aangesloten bij de K.B.V.B. K.B.V.B. Stamnummer 9512 Werkingscel Nat. Bekers Correspondentie en inlichtingen Jean Pierre Laverge,

Nadere informatie

REGLEMENT INDURIUM CUP HEREN SEIZOEN

REGLEMENT INDURIUM CUP HEREN SEIZOEN REGLEMENT INDURIUM CUP HEREN SEIZOEN 2016 2017 Artikel 1 Doel Het Provinciaal Comité van West-Vlaanderen richt ieder seizoen een provinciale competitie in «Indurium Cup» genoemd, die tot doel heeft de

Nadere informatie

DEEL 1 Competitie voor eerste elftallen Heren. DEEL 2 Competitie voor eerste elftallen Vrouwen. DEEL 4 Competitie voor jeugdploegen

DEEL 1 Competitie voor eerste elftallen Heren. DEEL 2 Competitie voor eerste elftallen Vrouwen. DEEL 4 Competitie voor jeugdploegen MODALITEITEN KAMPIOENSCHAPPEN SEIZOEN 2016-2017 DEEL 1 Competitie voor eerste elftallen Heren DEEL 2 Competitie voor eerste elftallen Vrouwen DEEL 3 Competitie voor reserve-elftallen DEEL 4 Competitie

Nadere informatie

BEKERS VAN BELGIË. Algemeen: A. Beker van België voor verbondskampioenen

BEKERS VAN BELGIË. Algemeen: A. Beker van België voor verbondskampioenen BEKERS VAN BELGIË Algemeen: Er worden 7 verschillende Bekers van België samengesteld, waarbij de mogelijkheid wordt geboden aan elke BGB speler om deel te nemen met een ploeg in één van deze bekers en

Nadere informatie

b) Indien zich tijdens de ontmoeting een ongeval voordoet, moet dit op het wedstrijdblad vermeld worden.

b) Indien zich tijdens de ontmoeting een ongeval voordoet, moet dit op het wedstrijdblad vermeld worden. Art. 4.2.2.5 Inzenden en invullen wedstrijdblad a) Het wedstrijdblad moet binnen de acht (8) kalenderdagen na de ontmoeting door de thuisploeg aan de federatie bezorgd worden. Dit kan op volgende manieren:

Nadere informatie

Artikel 2 : De spelers moeten aangesloten zijn bij VTV en een MINIMUMLEEFTIJD VAN 21 JAAR hebben of worden tijdens dat jaar.

Artikel 2 : De spelers moeten aangesloten zijn bij VTV en een MINIMUMLEEFTIJD VAN 21 JAAR hebben of worden tijdens dat jaar. Kempische Verstandhouding der Tennisclubs : K.V.T. Reglement van de KVT-competitie: Artikel 1 : Ploegen kunnen ingeschreven worden in verschillende afdelingen: Afdeling 1 : Maximum 60 punten voor de Heren.

Nadere informatie

Koninklijke Limburgse Biljartbond VZW

Koninklijke Limburgse Biljartbond VZW Koninklijke Limburgse Biljartbond VZW Huishoudelijk reglement Lijst van errata en wijzigingen 13/02/2014 aanpassing art. 24 13/02/2014 aanpassing art. 26 13/02/2014 aanpassing art. 30 13/02/2014 aanpassing

Nadere informatie

Provinciale seniorenontmoetingen VET CUP

Provinciale seniorenontmoetingen VET CUP Provinciale seniorenontmoetingen VET CUP Vereniging voor Vlaams-Brabantse Badmintonton Clubs Ondernemingsnummer: 424.375.097 Rekeningnummer Fortis : 001-0952174-01 Website: http://www.vvbbc.be Uitgave

Nadere informatie

BEKERS VAN BELGIE. Beker van België voor vrouwen Deze beker wordt samengesteld uit ploegen per verbond enkel voor dames.

BEKERS VAN BELGIE. Beker van België voor vrouwen Deze beker wordt samengesteld uit ploegen per verbond enkel voor dames. Algemeen: BEKERS VAN BELGIE Er worden 9 verschillende Bekers van België samengesteld, waarbij de mogelijkheid wordt geboden aan elke BGB speler om deel te nemen. De volgende Bekers worden gevormd Beker

Nadere informatie

STRAFBEPALINGEN SPORTCOMITÉ BEROEPSCOMITÉ

STRAFBEPALINGEN SPORTCOMITÉ BEROEPSCOMITÉ STRAFBEPALINGEN SPORTCOMITÉ BEROEPSCOMITÉ MAASLANDSE VERSTANDHOUDING VETERANENCLUBS VOETBAL vzw HOOFDSTUK 1: ALGEMENE BEPALINGEN 1 HOOFDSTUK 2: STRAFBEPALING VOOR DE VETERANENCLUB 3 HOOFDSTUK 3: STRAFBEPALING

Nadere informatie

PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN. Planning kampioenschappen

PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN. Planning kampioenschappen PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN Planning kampioenschappen 2018-2019 Planning wedstrijden reserven en jeugd PROVINCIALE en GEWESTELIJKE RESERVEN art. V1568 RECREATIEF VOETBAL RESERVEN art. V1570 RECREATIEF

Nadere informatie

Nationale bekercompetitie opengesteld voor alle Belgische clubs aangesloten bij de K.B.V.B. K.B.V.B. Stamnummer 9512

Nationale bekercompetitie opengesteld voor alle Belgische clubs aangesloten bij de K.B.V.B. K.B.V.B. Stamnummer 9512 2016-2017 Nationale bekercompetitie opengesteld voor alle Belgische clubs aangesloten bij de K.B.V.B. K.B.V.B. Stamnummer 9512 Werkingscel Nat. Bekers Correspondentie en inlichtingen Jean Pierre Laverge,

Nadere informatie

STOS, vzw STATUTEN. Oprichting en zetel.

STOS, vzw STATUTEN. Oprichting en zetel. STOS, vzw STATUTEN Oprichting en zetel. Artikel 1. De sinds 1956 opgerichte Soc. Turnrkirng Ontwikkeling Schoten is op 22 september 1998 omgevormd in een vereniging zonder winstoogmerk onder de benaming

Nadere informatie

Tevens bedanken wij ons bestuur, kantine uitbaters, sponsors, scheidsrechters en alle helpers die meewerken aan het welslagen van ons tornooi.

Tevens bedanken wij ons bestuur, kantine uitbaters, sponsors, scheidsrechters en alle helpers die meewerken aan het welslagen van ons tornooi. Het jeugdbestuur van V.C. DE LEEUWKENS TERALFENE heet alle jeugdspelers, bestuursleden, trainers, afgevaardigden, scheidsrechters en supporters van harte welkom op hun jaarlijks tornooi voor U7 t.e.m.

Nadere informatie

Deel Administratie. Huishoudelijk Reglement

Deel Administratie. Huishoudelijk Reglement Deel Administratie Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Deel Competitie ART. 260 KALENDER A) KALENDER VAN HET SEIZOEN De kalender van de landelijke afdelingen wordt opgemaakt door en onder verantwoordelijkheid

Nadere informatie

DEEL 1 Competitie voor eerste elftallen Heren. DEEL 2 Competitie voor eerste elftallen Vrouwen. DEEL 3 Competitie voor reserve-elftallen

DEEL 1 Competitie voor eerste elftallen Heren. DEEL 2 Competitie voor eerste elftallen Vrouwen. DEEL 3 Competitie voor reserve-elftallen MODALITEITEN KAMPIOENSCHAPPEN SEIZOEN 2018-2019 DEEL 1 Competitie voor eerste elftallen Heren DEEL 2 Competitie voor eerste elftallen Vrouwen DEEL 3 Competitie voor reserve-elftallen DEEL 4 Competitie

Nadere informatie

ASOC Ramsel KC vzw. Statuten vzw. ASOC Ramsel

ASOC Ramsel KC vzw. Statuten vzw. ASOC Ramsel ASOC Ramsel KC vzw Statuten vzw ASOC Ramsel Benaming, zetel en doel Art. 1 : Op 29 november 2003 werd te Aarschot de ASOC Korfbal Club, bij verkorting ASOC KC als feitelijke vereniging opgericht. Op 16

Nadere informatie

7 APRIL uur Vergaderzaal Nuclea. Voorafgaand aan de eerste clubavond ontvangt elke ploegkapitein het pakket voor zijn interclubploeg

7 APRIL uur Vergaderzaal Nuclea. Voorafgaand aan de eerste clubavond ontvangt elke ploegkapitein het pakket voor zijn interclubploeg 7 APRIL 2015 18 uur Vergaderzaal Nuclea Voorafgaand aan de eerste clubavond ontvangt elke ploegkapitein het pakket voor zijn interclubploeg Geen lidkaarten: sedert 2015 verdwijnen de lidkaarten. Bevestiging

Nadere informatie

PC WEST- VLAANDEREN Lijst boeten, waarborgen en inschrijvingsrechten SEIZOEN geldig vanaf 01/09/2008.

PC WEST- VLAANDEREN Lijst boeten, waarborgen en inschrijvingsrechten SEIZOEN geldig vanaf 01/09/2008. PC WEST- VLAANDEREN Lijst boeten, waarborgen en inschrijvingsrechten SEIZOEN 2008 2009 geldig vanaf 01/09/2008. Artikel Omschrijving A. ADMINISTRATIEVE BOETEN A.1. Boeten m.b.t. organisaties (hoofdstuk

Nadere informatie

KVV VLAAMSE ARDENNEN

KVV VLAAMSE ARDENNEN Jeugdwerking KVV Vlaamse Ardennen verwelkomt u op het 17e KVVVA Indoortornooi U6 tem U11 Zaterdag 23 december 2017 Sporthal t Rosco Leuzesesteenweg 241 9600 Ronse Tornooiverantwoordelijken: Amaury Ghistelinck

Nadere informatie

3de PROVINCIAAL Drie reeksen van 16 ploegen. Drie stijgers naar 2de Provinciaal (eerste van iedere reeks); (eindronde eerst geklasseerden voor

3de PROVINCIAAL Drie reeksen van 16 ploegen. Drie stijgers naar 2de Provinciaal (eerste van iedere reeks); (eindronde eerst geklasseerden voor MODALITEITEN SEIZOEN 2013-2014 1ste PROVINCIAAL Eén reeks van 16 ploegen. Kampioen stijgt naar Bevordering. Eindronde: 4 clubs. Als eerste gerechtigde de 2e geklasseerde en de 3 periodekampioenen - de

Nadere informatie

De algemene vergadering van heeft in haar zitting besloten nieuwe statuten aan te nemen als volgt:

De algemene vergadering van heeft in haar zitting besloten nieuwe statuten aan te nemen als volgt: Adventure Diving vzw H. Theresialaan 79, bus 3 1700 Dilbeek NIEUWE STATUTEN De algemene vergadering van heeft in haar zitting besloten nieuwe statuten aan te nemen als volgt: HOOFDSTUK I Naam, zetel, doel

Nadere informatie

PROVINCIALE BOETELIJST SEIZOEN geldig vanaf 01/07/2018 A. ADMINISTRATIEVE BOETEN. Boeten m.b.t. organisaties

PROVINCIALE BOETELIJST SEIZOEN geldig vanaf 01/07/2018 A. ADMINISTRATIEVE BOETEN. Boeten m.b.t. organisaties PROVINCIALE BOETELIJST SEIZOEN 2018 2019 geldig vanaf 01/07/2018 Artikel Omschrijving Euro Sport regl. A. ADMINISTRATIEVE BOETEN A.1. Boeten m.b.t. organisaties A.3.42 A.1.1. Zonder toestemming een sportorganisatie

Nadere informatie

Koninklijke Belgische Korfbalbond Vlaamse Liga v.z.w. Tornooireglement Beker van België

Koninklijke Belgische Korfbalbond Vlaamse Liga v.z.w. Tornooireglement Beker van België Koninklijke Belgische Korfbalbond Vlaamse Liga v.z.w. Tornooireglement Beker van België Versie 03-08-2016 SENIOREN 1. De "Beker van België Senioren" wordt betwist onder de bepalingen van het Reglement

Nadere informatie

OUTDOOR-ZAALVOETBALTORNOOI BLUE STARS 2017

OUTDOOR-ZAALVOETBALTORNOOI BLUE STARS 2017 OUTDOOR-ZAALVOETBALTORNOOI BLUE STARS 2017 NUTTIGE INLICHTINGEN - Het tornooi gaat door op zaterdag 24 juni 2017 op de gemeentelijke sportterreinen van Wingene, met aanvang om 08u55. Er wordt gespeeld

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT CLUBKAMPIOENSCHAP

WEDSTRIJDREGLEMENT CLUBKAMPIOENSCHAP WEDSTRIJDREGLEMENT CLUBKAMPIOENSCHAP Volgens de uitgave van 11 september 2003. 1. DE INRICHTING 1.1. Het kampioenschap, ingedeeld in afdelingen, met ploegen van zes (of vier) spelers, wordt betwist tussen

Nadere informatie

REGLEMENT ZAALVOETBALCOMPETITIE LICHTERVELDE 2014-2015

REGLEMENT ZAALVOETBALCOMPETITIE LICHTERVELDE 2014-2015 REGLEMENT ZAALVOETBALCOMPETITIE LICHTERVELDE 2014-2015 1. De competitie wordt gespeeld met de regels volgens de reglementen van de Vlaamse Zaalvoetbalbond aangevuld met de punten die volgen. 2. Scheidsrechters:

Nadere informatie

MODALITEITEN VOOR DE KAMPIOENSCHAPPEN SEIZOEN

MODALITEITEN VOOR DE KAMPIOENSCHAPPEN SEIZOEN MODALITEITEN VOOR DE KAMPIOENSCHAPPEN SEIZOEN 2013-2014 INHOUD DEEL 1 DEEL 2 DEEL 3 DEEL 4 DEEL 5 Competitie voor eerste elftallen Heren Competitie voor eerste elftallen Vrouwen Competitie voor reserve-elftallen

Nadere informatie

K.B.T.T.B. VZW LIJST VAN BOETEN, INSCHRIJVINGSRECHTEN EN GELE KAARTEN Seizoen

K.B.T.T.B. VZW LIJST VAN BOETEN, INSCHRIJVINGSRECHTEN EN GELE KAARTEN Seizoen K.B.T.T.B. VZW LIJST VAN BOETEN, INSCHRIJVINGSRECHTEN EN GELE KAARTEN Seizoen 2016-2017 1. BOETEN BELANGRIJK: Boete niet betaald binnen de vastgestelde termijn: Verhoging met 20% van het bedrag van de

Nadere informatie

REGLEMENT KEIZER KAREL CUP

REGLEMENT KEIZER KAREL CUP REGLEMENT KEIZER KAREL CUP ALGEMENE BEPALINGEN 1. Alle deelnemers aan Keizer Karel Cup moeten zich houden aan de reglementen van de Vlaamse Minivoetbalfederatie (VMF). Het toernooi verloopt volledig volgens

Nadere informatie

Modaliteiten kampioenschap seizoen

Modaliteiten kampioenschap seizoen Modaliteiten kampioenschap seizoen 2013-2014 Eerste Provinciale afdeling (art. 1546). 1 reeks van 16 ploegen. 2 dalers naar de tweede provinciale afdeling. 1 stijger naar de Nationale Bevordering. 3 stijgers

Nadere informatie

De ploegen worden ingedeeld in reeksen, volgens de som van de waardepunten, die overeenstemmen met het dubbelklassement van elke speler.

De ploegen worden ingedeeld in reeksen, volgens de som van de waardepunten, die overeenstemmen met het dubbelklassement van elke speler. 23 Art. 4.2.4 Seniorencompetitie Art. 4.2.4.1 Categorieën Heren: DH+55 - DH+60 Dames: DD+55 - DD+60 Gemengd: DG+55 - DG+60 De ploegen worden ingedeeld in reeksen, volgens de som van de waardepunten, die

Nadere informatie

Statuten KC Floriant Merelbeke v.z.w.

Statuten KC Floriant Merelbeke v.z.w. Statuten KC Floriant Merelbeke v.z.w. I. Naam, zetel, doel, duur Art. 1 : Een vereniging zonder winstoogmerk wordt gesticht onder de benaming KC Floriant Merelbeke v.z.w.. Al de facturen, aankondigingen,

Nadere informatie

STATUTEN. Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybal Bond vzw Beneluxlaan 22, 1800 Vilvoorde. Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybalbond vzw Statuten 1

STATUTEN. Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybal Bond vzw Beneluxlaan 22, 1800 Vilvoorde. Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybalbond vzw Statuten 1 STATUTEN Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybal Bond vzw Beneluxlaan 22, 1800 Vilvoorde Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybalbond vzw Statuten 1 KONINKLIJKE VLAAMS-BRABANTSE VOLLEYBALBOND VZW IDENTIFICATIENUMMER:

Nadere informatie

Beker van Belgie Heren

Beker van Belgie Heren Beker van Belgie Heren 2017-2018 Art. 1: De stichting PROMBAS organiseert een tornooi voor seniors heren onder de benaming Beker van België Heren. Het departement Competitie, gemengd samengesteld uit leden

Nadere informatie

KONINKLIJKE BELGISCHE HOCKEY BOND VZW BEROEPSCOMITE ZITTING. VAN 21 juni 2016

KONINKLIJKE BELGISCHE HOCKEY BOND VZW BEROEPSCOMITE ZITTING. VAN 21 juni 2016 KONINKLIJKE BELGISCHE HOCKEY BOND VZW BEROEPSCOMITE ZITTING VAN 21 juni 2016 Inzake Match Heren Reg.VHL1 BAUD3/MECH3 van 13 maart 2016 Het Beroepscomité is samengesteld uit Mr. L. C. J.-C. (Voorzitter),

Nadere informatie

PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN Planning kampioenschappen

PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN Planning kampioenschappen PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN Planning kampioenschappen 2017-2018 Planning wedstrijden reserven en jeugd PROVINCIALE en GEWESTELIJKE RESERVEN art. 1567 PROVINCIALE en GEWESTELIJKE U21 - art. 1573-1575 PROVINCIALE

Nadere informatie

C 260 SPEELGERECHTIGDHEID BIJ COMPETITIEVE SPORTORGANISATIES. Badminton Vlaanderen info@badmintonvlaanderen.be 03/287.83.80

C 260 SPEELGERECHTIGDHEID BIJ COMPETITIEVE SPORTORGANISATIES. Badminton Vlaanderen info@badmintonvlaanderen.be 03/287.83.80 Badminton Vlaanderen info@badmintonvlaanderen.be 03/287.83.80 C 260 SPEELGERECHTIGDHEID BIJ COMPETITIEVE SPORTORGANISATIES Badminton Vlaanderen vzw Info@badmintonvlaanderen.be www.badmintonvlaanderen.be

Nadere informatie

CENTRUM voor BEELDEXPRESSIE vzw (Ondernemingsnummer: 475631481)

CENTRUM voor BEELDEXPRESSIE vzw (Ondernemingsnummer: 475631481) NIEUWE STATUTEN CENTRUM voor BEELDEXPRESSIE vzw (Ondernemingsnummer: 475631481) TITEL I : Benaming, zetel, doel, duur. Artikel 1 : Artikel 2 : De vereniging draagt als naam : Centrum voor Beeldexpressie,

Nadere informatie

Badminton Vlaanderen 03/ SPEELGERCHTIGDHEID BIJ COMPETITIEVE SPORTORGANISATIES

Badminton Vlaanderen 03/ SPEELGERCHTIGDHEID BIJ COMPETITIEVE SPORTORGANISATIES Badminton Vlaanderen info@badmintonvlaanderen.be 03/287.83.80 C 260 SPEELGERCHTIGDHEID BIJ COMPETITIEVE SPORTORGANISATIES HOOFDSTUK 1. TOERNOOIEN EN KAMPIOENSCHAPPEN ARTIKEL 1.1 TOEPASSINGSGEBIED Het reglement

Nadere informatie

De ploegen worden ingedeeld in reeksen, volgens de som van de waardepunten, die overeenstemmen met het enkelklassement van elke speler.

De ploegen worden ingedeeld in reeksen, volgens de som van de waardepunten, die overeenstemmen met het enkelklassement van elke speler. 11 Art. 4.2. Art. 4.2.1. Art. 4.2.1.1 Interclubcompetitie Interclub Categorieën Heren, Dames en Gemengd Alle Leeftijden: Reeks 1: max. 45 punten Reeks 2: max. 30 punten Jong Veteranen +35, Veteranen +45,

Nadere informatie

Zaterdag 16 augustus 2014 Terreinen Sportpark KSV Rumbeke

Zaterdag 16 augustus 2014 Terreinen Sportpark KSV Rumbeke 30 ste TORNOOI KSV RUMBEKE In Memoriam Geert Verhaeghe & Achiel Deceuninck miniemen (U12 & U13) Zaterdag 16 augustus 2014 Terreinen Sportpark KSV Rumbeke KSV RUMBEKE JEUGD Stamnummer: 5181 www.svrumbeke.be

Nadere informatie

Gewest Antwerpen v.z.w. Statuten

Gewest Antwerpen v.z.w. Statuten Gewest Antwerpen v.z.w. Statuten Op 15 mei 1998 werd een vereniging zonder winstoogmerk opgericht door: - Claes Luc, bediende, Zagerijstraat 36, 2500 Lier - Daems Bernard, gepensioneerde, Overhout 21,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT I. ALGEMEEN 1. Naam vereniging De vereniging draagt de naam Gewestelijk Recreatief Volleybal Verbond Omgeving Turnhout, de verkorte naam is GERVVOT. (Art. 1 Statuten) 2. Doel GERVVOT

Nadere informatie

OUTDOOR-ZAALVOETBALTORNOOI BLUE STARS 2018

OUTDOOR-ZAALVOETBALTORNOOI BLUE STARS 2018 OUTDOOR-ZAALVOETBALTORNOOI BLUE STARS 2018 NUTTIGE INLICHTINGEN - Het tornooi gaat door op zaterdag 23 juni 2018 op de gemeentelijke sportterreinen van Wingene, met aanvang om 09u00. Er wordt gespeeld

Nadere informatie

Roeselaarse Inter Club Kaarting

Roeselaarse Inter Club Kaarting Roeselaarse Inter Club Kaarting -------------------------------------------------------- ORGANISATIE EN SPELREGLEMENTEN -------------------------------------------------------- HOOFDSTUK 1 : Samenstelling

Nadere informatie

BEKERS VAN BELGIE. Beker van België voor verbondskampioenen Aan deze beker moeten de verbondskampioenen deelnemen (9 ploegen)

BEKERS VAN BELGIE. Beker van België voor verbondskampioenen Aan deze beker moeten de verbondskampioenen deelnemen (9 ploegen) Algemeen: BEKERS VAN BELGIE Er worden 7 verschillende Bekers van België samengesteld, waarbij de mogelijkheid wordt geboden aan elke BGB speler om deel te nemen met een ploeg in één van deze bekers en

Nadere informatie

Reglement Beker van Vlaanderen Jeugd

Reglement Beker van Vlaanderen Jeugd Reglement Beker van Vlaanderen Jeugd Seizoen 2018-2019 Inhoudstafel Art. 1: algemeen... 3 Art. 2: bepalingen... 3 Art. 3: teams... 3 Art. 4: poule-indeling en ronden... 3 Art. 5: verlengingen - gelijkstand...

Nadere informatie

STRAFBEPALINGEN SPORTCOMITÉ BEROEPSCOMITÉ

STRAFBEPALINGEN SPORTCOMITÉ BEROEPSCOMITÉ STRAFBEPALINGEN SPORTCOMITÉ BEROEPSCOMITÉ MAASLANDSE VERSTANDHOUDING VETERANENCLUBS VOETBAL vzw HOOFDSTUK 1: ALGEMENE BEPALINGEN HOOFDSTUK 2: STRAFBEPALING VOOR DE VETERANENCLUB HOOFDSTUK 3: STRAFBEPALING

Nadere informatie

STATUTEN BEKER VAN DE WESTKUST

STATUTEN BEKER VAN DE WESTKUST STATUTEN BEKER VAN DE WESTKUST 28-07-2017 1. Doel en leiding 1.1 Het tornooi Beker van de Westkust wordt opgericht zonder winstgevend doel en is uitsluitend bestemd om liefhebbersvoetbal in competitieverband

Nadere informatie

PC WEST- VLAANDEREN Lijst boeten, waarborgen en inschrijvingsrechten SEIZOEN geldig vanaf 01/09/2009.

PC WEST- VLAANDEREN Lijst boeten, waarborgen en inschrijvingsrechten SEIZOEN geldig vanaf 01/09/2009. PC WEST- VLAANDEREN Lijst boeten, waarborgen en inschrijvingsrechten SEIZOEN 2009 2010 geldig vanaf 01/09/2009. A. ADMINISTRATIEVE BOETEN A.1. A.3.42 A.1.1. A.3.42 A.1.2. A.2. Boeten m.b.t. organisaties

Nadere informatie

Voetbal 1 CATEGORIEEN 2 DEELNAME 3 MATERIAAL 4 WEDSTRIJDREGLEMENT. Piramidaal provinciaal

Voetbal 1 CATEGORIEEN 2 DEELNAME 3 MATERIAAL 4 WEDSTRIJDREGLEMENT. Piramidaal provinciaal Voetbal Piramidaal provinciaal 1 CATEGORIEEN Miniemen jongens (A + B). Cadetten jongens (A + B). Scholieren jongens (A + B). Meisjes cat. 1: miniemen (A + B) + cadetten A. Meisjes cat. 2: cadetten B +

Nadere informatie

SPELREGLEMENT. I. ALGEMEEN 1. Het speelseizoen. 2. Spelregels. VERENIGINGEN en LEDEN. Het speelseizoen loopt van 1 september tot en met 31 mei.

SPELREGLEMENT. I. ALGEMEEN 1. Het speelseizoen. 2. Spelregels. VERENIGINGEN en LEDEN. Het speelseizoen loopt van 1 september tot en met 31 mei. I. ALGEMEEN 1. Het speelseizoen SPELREGLEMENT Het speelseizoen loopt van 1 september tot en met 31 mei. 2. Spelregels De wedstrijden van de GERVVOT-competitie worden gespeeld volgens de geldende internationale

Nadere informatie

MODALITEITEN VOOR DE KAMPIOENSCHAPPEN SEIZOEN Competitie voor eerste elftallen - Heren INHOUD

MODALITEITEN VOOR DE KAMPIOENSCHAPPEN SEIZOEN Competitie voor eerste elftallen - Heren INHOUD MODALITEITEN VOOR DE KAMPIOENSCHAPPEN SEIZOEN 2015-2016 INHOUD DEEL 1 Competitie voor eerste elftallen Heren DEEL 2 Competitie voor eerste elftallen Vrouwen DEEL 3 Competitie voor reserve-elftallen DEEL

Nadere informatie

STATUTEN BEKER VAN DE WESTKUST

STATUTEN BEKER VAN DE WESTKUST STATUTEN BEKER VAN DE WESTKUST 01-08-2016 1. Doel en leiding 1.1 Het tornooi Beker van de Westkust wordt opgericht zonder winstgevend doel en is uitsluitend bestemd om liefhebbersvoetbal in competitieverband

Nadere informatie

INDIVIDUEEL DUIVELTJESTORNOOI HERMAN DE MEUTTER

INDIVIDUEEL DUIVELTJESTORNOOI HERMAN DE MEUTTER Voetbalclub Jong Geraardsbergen vzw Voldersstraat 32 9500 Geraardsbergen Stamnummer 8349 INDIVIDUEEL DUIVELTJESTORNOOI HERMAN DE MEUTTER 5 mei 2012 www.jonggeraardsbergen.be Concept De rode draad doorheen

Nadere informatie

KONINKLIJKE BELGISCHE LIEFHEBBERSVOETBALBOND

KONINKLIJKE BELGISCHE LIEFHEBBERSVOETBALBOND KONINKLIJKE BELGISCHE LIEFHEBBERSVOETBALBOND ALGEMEEN REGLEMENT REGELS VAN HET ZAALVOETBAL UITGAVE AUGUSTUS 2015 KBLVB AR SPELR_ZAALVOETBAL uitgave 2015 1 Algemene voorwaarden Het zaalvoetbal valt onder

Nadere informatie

BIJLAGE 5. REGLEMENT VOETBALBOND

BIJLAGE 5. REGLEMENT VOETBALBOND BIJLAGE 5. REGLEMENT VOETBALBOND ARTIKEL III/17 BESLECHTING VAN GESCHILLEN 1. Principe De clubs gaan de verbintenis aan elk geschil betreffende hun rechten die voor arbitrage vatbaar zijn overeenkomstig

Nadere informatie

BONDSREGELs MAAS en WAALSE BILJARTBOND

BONDSREGELs MAAS en WAALSE BILJARTBOND Art.1. De teams zullen volgens krachtsverhouding in verschillende libre klassen worden ingedeeld. Het is toegestaan met maximaal twee teams van een en dezelfde vereniging of clublokaal in een zelfde klasse

Nadere informatie

DAMES HEREN - GEMENGD

DAMES HEREN - GEMENGD RECREATIEVOLLEY DAMES HEREN - GEMENGD VOLLEYBAL ONS GENOEGEN KLACHTENCOMMISSIES & KLACHTEN - BEROEPEN KLACHTENCOMMISSIES & KLACHTEN - BEROEPEN I. Klachtencommissies A. Algemeen Binnen de Vobogorganisatie

Nadere informatie

STATUTEN KWB WAMBEEK JOGGINGTEAM

STATUTEN KWB WAMBEEK JOGGINGTEAM STATUTEN KWB WAMBEEK JOGGINGTEAM Titel I : Omschrijving van de vereniging ==== ======================== Artikel 1 1.1 De naam van de vereniging luidt KWB Wambeek Joggingteam kortweg de vereniging en neemt

Nadere informatie

ONTWERP MODALITEITEN DEEL 4 Competitie voor jeugdploegen

ONTWERP MODALITEITEN DEEL 4 Competitie voor jeugdploegen ONTWERP MODALITEITEN 2012-2013 DEEL 4 Competitie voor jeugdploegen INHOUD DEEL 4 Competitie voor jeugdploegen A. Provinciale jeugdreeksen U19-U17-U15-U13-U11-U10-U9-U8 B. Bijzondere jeugdreeksen U19-U17-U15-U13-U11-U10-U9-U8

Nadere informatie

Financiële en Administratieve Verplichtingen Goedgekeurd door de Raad van Bestuur op 8 april Overzicht Financiële Verplichtingen

Financiële en Administratieve Verplichtingen Goedgekeurd door de Raad van Bestuur op 8 april Overzicht Financiële Verplichtingen 1.1 SEIZOEN Financiële en Administratieve Verplichtingen Goedgekeurd door de Raad van Bestuur op 8 april 2015 Rood: wijzigingen t.o.v. vorig seizoen: 1.- Overzicht Financiële Verplichtingen Een seizoen

Nadere informatie

KARDINAALSBEKER VOLLEYBAL 2017 REGLEMENT

KARDINAALSBEKER VOLLEYBAL 2017 REGLEMENT KARDINAALSBEKER VOLLEYBAL 2017 REGLEMENT 1. DEELNEMERS A. De competitie staat open voor de leerlingen van het Secundair Onderwijs, behorende tot het net van het Vrij Katholiek Onderwijs. B. School = een

Nadere informatie

Bondsregels Maas en Waalse BiljartBond 2019/2

Bondsregels Maas en Waalse BiljartBond 2019/2 BONDSREGELS MAAS EN WAALSE BILJARTBOND Art.1. De teams zullen volgens krachtsverhouding in verschillende libre klassen worden ingedeeld. Het is toegestaan met maximaal twee teams van een en dezelfde vereniging

Nadere informatie

PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN Planning kampioenschappen EERSTE ELFTALLEN HEREN A. MODALITEITEN.

PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN Planning kampioenschappen EERSTE ELFTALLEN HEREN A. MODALITEITEN. PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN Planning kampioenschappen 2015 2016 EERSTE ELFTALLEN HEREN A. MODALITEITEN. Eerste Provinciale Afdeling art. 1561 Een reeks van 16 elftallen. De kampioen stijgt naar Bevordering

Nadere informatie

Extracten van het wetboek van vennootschappen

Extracten van het wetboek van vennootschappen Extracten van het wetboek van vennootschappen Art. 533bis. [ 1 1. De oproepingen tot de algemene vergadering van een vennootschap waarvan de aandelen zijn toegelaten tot de verhandeling op een markt als

Nadere informatie

Hovese Liga ORGANIEK REGLEMENT

Hovese Liga ORGANIEK REGLEMENT Hovese Liga ORGANIEK REGLEMENT SEIZOEN 2017-2018 Inhoudstafel A. Klachtencommissie Hovese Liga (K.C.H.L.) Samenstelling Bevoegdheden Werking Beslissingen Uitspraken B. Beroepscommissie Hovese Liga (B.C.H.L.)

Nadere informatie

Statuten Lubko vzw. 1 De vereniging heeft tot doel de beoefening en bevordering van korfbal.

Statuten Lubko vzw. 1 De vereniging heeft tot doel de beoefening en bevordering van korfbal. Statuten Lubko vzw Titel I NAAM - ZETEL - DOEL DUUR Artikel 1 1 De vereniging wordt genoemd Korfbalclub Lubko, afgekort Lubko. 2 Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen,

Nadere informatie

1. Welke formaliteiten moet men vervullen om persoonlijk te kunnen deelnemen aan de algemene vergadering?

1. Welke formaliteiten moet men vervullen om persoonlijk te kunnen deelnemen aan de algemene vergadering? Geachte aandeelhouders, Deze nota is bedoeld om U te begeleiden bij de toepassing en de naleving van de formaliteiten om toegelaten te worden op de bijzondere algemene vergadering van de Aannemingsmaatschappij

Nadere informatie

PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN. Competitief: Eerste ploegen Heren. Planning kampioenschappen A. MODALITEITEN.

PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN. Competitief: Eerste ploegen Heren. Planning kampioenschappen A. MODALITEITEN. PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN Competitief: Eerste ploegen Heren Planning kampioenschappen 2019 2020 A. MODALITEITEN. Eerste provinciale afdeling!! rood = aangepast per 12 juni 2019, Eén reeks van 16 ploegen.

Nadere informatie

4.1 Er wordt gespeeld volgens de reglementen van de KBVB.

4.1 Er wordt gespeeld volgens de reglementen van de KBVB. 1. CATEGORIEEN VOETBAL PIRAMIDAAL PROVINCIAAL Miniemen jongens (2003 + 2002) Cadetten jongens (2001 + 2000) Scholieren jongens (1999 + 1998 + 1997) Categorie 1 meisjes (2003 + 2002 + 2001) Categorie 2

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT GRATIS VZW WEBSITE

WEDSTRIJDREGLEMENT GRATIS VZW WEBSITE WEDSTRIJDREGLEMENT GRATIS VZW WEBSITE 06/07/2017 INLEIDING Dit wedstrijdreglement bepaalt de deelnemingsvoorwaarden voor de wedstrijd die Vulpo organiseert via haar website, andere onlinekanalen (zoals

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STEDELIJKE SPORTRAAD LOKEREN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STEDELIJKE SPORTRAAD LOKEREN HUISHOUDELIJK REGLEMENT STEDELIJKE SPORTRAAD LOKEREN Dit huishoudelijk reglement regelt al wat niet door de statuten wordt bepaald en is in feite de praktische leidraad bij de werking van de Sportraad.

Nadere informatie

Koninklijke Mechelse Scheidsrechtersvereniging VZW. of KMSV VZW. Statuten. (volgens de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002)

Koninklijke Mechelse Scheidsrechtersvereniging VZW. of KMSV VZW. Statuten. (volgens de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002) Maatschappelijke zetel : E-mail : Website: Zonnestraat 26K, 2800 Mechelen infokmsv@gmail.com www.kmsv.be Koninklijke Mechelse Scheidsrechtersvereniging VZW of KMSV VZW Statuten (volgens de Wet van 27 juni

Nadere informatie