8e jaargang Oplage: 500 stuks Vormgeving: Sara Bos Interviews en foto s: Fija Klomp Foto fontein: Gert van Dijk februari 2013, nr.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "8e jaargang Oplage: 500 stuks Vormgeving: Sara Bos Interviews en foto s: Fija Klomp Foto fontein: Gert van Dijk februari 2013, nr."

Transcriptie

1 Redactie: Jantine de Jong-Blankespoor Heideweg 11a 3776 PX 8e jaargang Oplage: 500 stuks Vormgeving: Sara Bos Interviews en foto s: Fija Klomp Foto fontein: Gert van Dijk februari 2013, nr. 1 Vrienden van PBS Wijka Brandbeveiliging Multiservice P.H.J. Luttikhuisen Stukadoorsbedrijf W.Davelaar De Spar Bakker Transportbedrijf G. v.d. Kamp Défin administraties Autobedrijf Johan Schouten Café-Restaurant De Rotterdammer Machinebouw Jansen Stroe vof Pluimveeverwerking Jan v Ee bv. Kwalipak bv. Malestein Makelaardij o.g. Schimmel Techniek bv. Ouwendorp Tegels Richardv.d. Meer Hoveniersbedrijf Bouwbedrijf R. Soetendaal Beauty Salon Anja Van Rootselaar Assurantiën en Hypotheken Dorpshuis De Hof stee Twilmij bv. Hubo v.d. Brink Steco Metaalwarenbedrijf Bestratingsbedrijf M.A. Zoethout Loonbedrijf A. Monster AZ video producties B. v. Dijk sloop- en stucwerk Van Miltenburg Accountancy Bouwbedrijf Tomassen bv Klarenbeek Transport Van Vliet- Newplants BV RuiterActief Koninginnedag 2013 En het thema van dit jaar is. Vroeger! Zeg maar het tijdperk van Ot en Sien! Dit is natuurlijk zo omdat het Plaatselijk Belang 75 jaar bestaat. Dus denk 75 jaar terug en laat jouw/jullie creatieve brein de vrije loop! Er is natuurlijk ook weer de altijd gezellige zeskamp! Opgeven voor de volwassenen kan bij of PBS 75 jaar

2 Even buurten bij Tineke Gol Een klein beetje achteraf, zo langs het weiland, maar toch echt in het dorp, woont aan de Bremstraat het gezin Gol: vader Johan, moeder Tineke, zoon Dieke (19) en dochters Marit (16) en Julia (7). Tineke werd, als jongste van 8 kinderen, geboren op een boerderijtje tussen Otterlo en Wekerom. Hoewel hun adres Otterlo aangaf, gingen de kinderen in Wekerom naar school omdat dit simpelweg dichterbij was. De MAVO heeft Tineke in Ede doorlopen. Haar vader overleed al op 58-jarige leeftijd, Tineke was toen 14 jaar oud. Na twee jaar werd de boerderij verkocht en verhuisde men naar Voorthuizen. Tineke: 16 is een nare leeftijd om te verhuizen. Je moet al je vrienden en vriendinnen achterlaten. Het contact wordt in het begin nog wel in stand gehouden maar het verwatert toch. Op haar achttiende ontmoette zij Johan Gol met wie zij later trouwde. Het stel ging wonen op camping de Instuif in Stroe. Na een paar jaar, Dieke was toen al geboren, kochten zij hun huidige huis, casco. Veel klussen, dus! Zij hebben er een mooi, ruim huis van gemaakt waar het gezin Gol, momenteel uitgebreid met hond Woezel, al 18 jaar naar tevredenheid woont. De laatste kip uit het hok is dit jaar tijdens een ludieke ruilactie van studenten verhuisd. werk en hobby Tineke is 15 uur per week werkzaam bij Buurtzorg Barneveld. Zij verzorgt de huishoudelijke taken bij cliënten die dit (tijdelijk) net zelf kunnen door ziekte,beperking of andere oorzaken. Werk dat Tineke ligt. Het is heel sociaal werk. De cliënten vinden het prettig als je komt, men is open en bespreekt soms privédingen. Ze weten wel dat dit bij mij veilig is. Naast haar werk, huishouden en drukke gezin vindt Tineke een creatieve uitlaadklep in boetseren, tekenen, schilderen en tuinieren. Zij is dan ook lid van Groei en Bloei in Barneveld waar menig goede tuintip vandaan komt. Voor boetseren, potten bakken en schilderen moet je tijd nemen. Je kunt niet even een half uurtje gaan kleien. De klei moet vochtig blijven, dus neem je de tijd om ermee te werken en dekt het dan zorgvuldig af. Ook potten maken (op het wiel) neemt tijd. Ik zit nooit verlegen om een cadeautje om weg te geven. Ik maak zelf leuke dingen, lacht Tineke. En inderdaad, schaapjes, kippen, poppen.enkele dingen van haar hand sieren de vensterbank in de gezellige woonkeuken. Een tekening kan men wel iets gemakkelijker even wegleggen. Tineke laat door haar getekende portretten van haar kinderen zien. Hobby s waardoor je je nooit hoeft te vervelen! Kerstdiner bijzonder (kerst)menu met o.a. gevulde parelhoen. De wethouder was ook aangeschoven om een vorkje mee te prikken. voor het laatst samen op de foto, nu Johan de Hofstee ging verlaten.

3 Wintermarkt Hofstee gezellig en goed bezocht Op 1 december was de Hofstee gevuld met kramen en kraampjes met een grote variëteit in aanbod. Van oliebollen, appelbeignets, rookworsten, warme chocolademelk en andere lekkernijen tot hebbedingetjes, kerstversiersels, boeken, cadeautjes, (feest-)kleding, geurtjes, van alles was er te koop. met de verkoop van rookworsten hoopte WIK wat verenigingsgeld binnen te halen Buiten stonden de kerstbomen klaar voor hen die vroeg aan de boom wilden. Ook waren er diverse stands met ondernemers die zich wilden presenteren aan het Stroese publiek. Een stoelmassage kon men ondergaan bij Anja (de dochter van Pea). Zij heeft een eigen massagesalon aan huis. Zij verkoopt ook verzorgingsartikelen. Pedicure Lia was ook aanwezig en vertelde het publiek dat hun voeten bij haar in goede handen zouden zijn! Buurtzorg begint nu ook in Kootwijkerbroek, Stroe en Garderen een groep. Om dit onder de aandacht te brengen, hadden zij een stand gehuurd op de Stroese wintermarkt om zo wat meer bekendheid bij de mensen te krijgen. Kerstconcert in een volle zaal Dinsdagavond 11 december gaf de Stroese zangvereniging Looft den Heer een kerstconcert voor een volle zaal in de Hofstee. 150 liefhebbers luisterden naar het koor en zongen uit volle borst de samenzang mee. Eén en ander werd muzikaal begeleid door Leander van der Steen (piano), Petra Lukasse (dwarsfluit) en Karianne Veerman (viool). De algehele leiding was als vanouds in handen van dirigent Johan Diepeveen. Looft den Heer is een klein koor, maar men kan goed merken dat de leden goed op elkaar zijn ingespeeld. Het enthousiasme is zichtbaar, men zong met hart en ziel. Ook Peter Davelaar, de koorsolist, was op dreef. Het publiek werd vergast op fraaie kerstklanken. Het programma bevatte enkele mooie gedichten en een meditatie over de drie wijzen en hoe zij de ster naar Bethlehem volgden. De muzikale begeleiders speelden tweemaal een mooi intermezzo. Traditiegetrouw werd de avond afgesloten met warme chocolademelk en kerstkransjes.

4 Geslaagde inbraakpreventie-avond in Stroe Door René Ratterman 3 oktober was er in dorpshuis de Hofstee een inbraak preventieavond georganiseerd door PBS ism gemeente en politie. Ruim 60 Stroeernaren hadden weer en wind getrotseerd om op deze avond aanwezig te zijn, wat gelijk al voor een zeer goede sfeer zorgde. De avond was in 2 delen gedeeld met een korte pauze ertussen. Voorzitter René Ratterman opende deze avond en Dirk Klein volgde met een kleine presentatie over de woning inbraak cijfers in de gemeente en Stroe. Ook vertelde Dirk wat het gemeente beleid is en wat de gemeente doet om de aantallen inbraken in de gemeente te verminderen bijvoorbeeld dmv intensieve samenwerking met de wijkplatformen, preventieavonden als deze en de inzet van de bewoners zelf. Na Dirk volgde Wilma Borren met een presentatie namens de politie. Wilma is de nieuwe wijkagente voor Stroe en opvolgster van Klaas Broer. Voor de inwoners van Stroe en voor Wilma was dit gelijk een mooie kans nader met elkaar kennis te maken. In de presentatie werden de inbraken in Stroe gemeld, deze zijn gelukkig in Stroe al een stuk gedaald ten opzichte van 2010, maar elke inbraak is er uiteraard één teveel! Verder vertelde Wilma wat je als beste kunt doen als burger en wat je vooral ook niet moet doen! Na Wilma volgde Maura Nelissen die namens Selecta DNa een woordje kwam doen en de werking van dit goedje met zijn unieke nummer aan de bewoners uitlegde. Na de pauze volgde het klapstuk van de avond, een verhaal van ex-inbreker Evert Janse. Dit maakte zeer veel indruk en de zaal hing dan ook aan zijn lippen. Nadat Evert een filmpje had getoond hoe makkelijk het inbreken vaak wordt gemaakt door onoplettendheid van burgers, volgen foto s van een rondgang door het dorp. De confrontatie met de eigen huizen en eigen wijk maakte zo mogelijk nog meer indruk. Er waren diverse mensen geweest die hem door Stroe hadden zien lopen, maar op één persoon na had niemand hem hierop aangesproken! Ook bij de politie was geen enkele melding binnen gekomen. Met andere woorden hij kon gewoon rustig zijn gang gaan. Zo werden er sleutels uit fietsen gehaald en weer aan de rechtmatige eigenaar terug gegeven, die deze niet eens had gemist en ook werden er van diverse schuurtjes en zelfs in de huizen foto s gemaakt. Na de presentatie van Evert bleven mensen nog lang napraten over wat ze hadden gezien en geleerd en hoe makkelijk het inbrekers wordt gemaakt zonder dat we dit zelf in de gaten hebben! Al met al een zeer interessante avond, waar de bewoners van Stroe erg veel van hebben opgestoken en Stroe vanaf vandaag een nog veiliger dorp is!

5 Bedankt, iedereen!! Ines Bos, de vrouw die we allemaal wel kennen, is verhuisd naar Voorthuizen. Omdat dit nogal plotseling gebeurde (omdat er een appartement vrij kwam, kreeg Ines de sleutel al heel kort nadat zij het nieuws kreeg), wil Ines heel graag nog even afscheid nemen. Ik wil graag iedereen hartelijk bedanken voor alle vertrouwen en liefde welke ik in Stroe mocht ontvangen. Ik heb het in Stroe altijd heel goed naar mijn zin gehad. Ook heb ik altijd waardering van de mensen gevoeld, zeker de laatste tijd. Het was een moeilijk jaar. Door een ongelukkige val was Ines, inmiddels 73 jaar, ineens aangewezen op hulp van anderen. Eerst in het ziekenhuis, daarna in de revalidatie en later ook thuis. Zij had diverse, ernstige verwondingen opgelopen en moest weer helemaal opnieuw leren lopen. Ook haar rechterarm was een poos uit de roulatie. De verwondingen aan hoofd en gezicht zijn gelukkig allemaal genezen. Net toen alles zich weer ten goede leek te keren, kreeg echtgenoot Jan een herseninfarct. Jan verblijft in Leusden in een verzorgingstehuis. Ines bezoekt hem zo vaak als haar mogelijk is. Ines woont nu in een ruim appartement op de begane grond aan de v/d Berghlaan, op nr. 34. Het is een seniorenwoning rechts van het hoofdgebouw van Nieuw Avondrust. Het is echter géén aanleunwoning! Men woont geheel zelfstandig en zou, indien gewenst, tegen betaling gebruik kunnen maken van de faciliteiten van Avondrust. Nu de grootste drukte van de plotselinge verhuizing wat geluwd is, kan Ines weer wat meer tijd besteden aan haar liefhebberijen, zoals de muziek en de kunst. Twee keer per week gaat zij naar conditietraining om weer helemaal op krachten te komen na dit energievretende, enerverende jaar. De training gaat goed, zegt Ines, ik voel dat ik sterker wordt. Men is welkom om eens een keertje op de koffie te komen, wel graag eerst even bellen: Inderdaad, Ines heeft nog steeds haar oude telefoonnummer! Een warm onthaal voor de sint V ol verwachting klopt ons hart.nou, echt wel! Op een, gelukkig droge, zaterdagmiddag 17 november verzamelden Stroese kinderen zich op het Prinses Marijkeplein in afwachting van de Sint en zijn Pieten. De fontein lag vol met pakjes en het plein was kleurig versierd. Eindelijk..daar kwamen een paar Pieten aangelopen, maar wat nu? Eén van de Pieten zat in een rolstoel. Och, die arme Piet had zo n zeer been! Behulpzaam werd hij door zijn collega s rondgereden. De Sint was in een adembenemende rit van Roermond naar Stroe vervoerd in een open auto. Sint prees zijn chauffeurpiet voor de veilige en snelle overtocht. Op het plein konden de toegestroomde kinderen de Sint een handje geven, de goedheiligman nam daar echt de tijd voor. Ondertussen deelden de Pieten met gulle hand pepernoten en zakjes snoep uit. Met z n allen ( Sint, Pieten en kinderen met hun (groot-) ouders) trok men in een lange sliert door het dorp om zo met een omweg bij de Hofstee uit te komen. Sint nam plaats op het podium en de hoofdpiet droeg pakjes aan voor de Stroese kinderen. De zaal was vol, zó leuk om al die gespannen snuitjes te zien. Uit volle borst werd er gezongen, ondanks de in de CD speler vastzittende sinterklaasmuziek. De kids kregen hun presentjes, allerlei lekkers en zelfs patatjes (als vanouds door de Hofstee geschonken) Kortom, het was gelukkig weer een ouderwets gezellig Stroes sintfeest.

6 NLdoet 2013: heel Nederland doet mee! Stroe in dialoog Op 15 en 16 maart 2013 steken vele maatschappelijk betrokken Nederlanders de handen uit de mouwen tijdens NLdoet. Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds. Ben of ken je een maatschappelijke organisatie waar vrijwilligers nodig zijn voor een leuke klus of activiteit? Of heb je zin om samen met collega s, vrienden of teamgenoten bij een organisatie aan de slag te gaan? Doe dan mee met NLdoet. Vrijwilligers zijn het kloppende hart van sociale initiatieven. Met NLdoet stimuleert het Oranje Fonds jong en oud om zich in te zetten voor de samenleving en zet vrijwillige inzet in de spotlights. Vorig jaar waren al Nederlanders actief tijdens NLdoet, een recordaantal. In 2013 wil het Oranje Fonds nog veel meer mensen op de been brengen. Samen aan de slag Overal in het land zijn leuke vrijwilligersactiviteiten te doen. Het opknappen van een clubhuis, een dierenverblijf of een speeltuin. Een paar uur erop uit met jongeren of gehandicapten.. Tussen al deze klussen vind je vast en zeker een mooie activiteit die je samen met je collega s, familie of je sportteam kunt doen. Ben je maatschappelijk betrokken en heb je zin om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken? Meld je aan op www. nldoet.nl. Er komen dagelijks nieuwe activiteiten bij! Een klus te klaren? Ben of ken je een maatschappelijke organisatie waar vrijwilligers nodig zijn? NLdoet is de uitgelezen kans om elke activiteit met hen aan te pakken. Meedoen betekent extra handen, nieuwe netwerken en naamsbekendheid voor je organisatie. Heb je een klus te klaren of wil je tijdens NLdoet net dat beetje extra doen? Meld je klus dan aan op www. nldoet.nl. Als je dit vóór 1 februari 2013 doet, dan kan het Oranje Fonds een bijdrage geven van maximaal 450,=. NLdoet is een initiatief van het Oranje Fonds. Vrijwilligerswerk vormt het har van sociale initiatieven. Daarom zet het Oranje Fonds met NLdoet de schijnwerpers op vrijwillige inzet. Zo laten ze zien hoe belangrijk actieve burgers zijn voor de samenleving en dragen ze bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Dat doen ze met geld, kennis en contacten. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn het beschermpaar van het Fonds. Het Oranje Fonds is een onafhankelijk fonds. Het geld komt o.a. van de Nationale Postcode Loterij, van De Lotto en uit giften en legaten. Meer weten? Voor aanmelding, extra informatie, het laatste nieuws en tips en inspiratie voor een fantastische NLdoet activiteit kun je terecht op In ruim 70 Nederlandse gemeenten houdt men de avond/middag van de dialoog. Deze keer was het thema Samen. Ook gemeente Barneveld heeft in diverse kernen mensen bij elkaar gekregen die met elkaar de dialoog aangingen over dit onderwerp, Dialoog dus, geen discussie. Geen opvattingen en meningen lijnrecht tegenover elkaar, maar als volwassenen praten over de mogelijkheden die in het woordje samen verborgen zitten. In Stroe hebben 2 x 8 mensen gehoor gegeven aan de uitnodiging hieraan mee te werken. Mensen met een totaal andere achtergrond, werkkring, gezinssituatie, enz. Boventoon in deze dialoog werd gevoerd door wederzijds respect, samenwerking en mensen in hun waarde laten zodat men durft te handelen naar eigen talent. De neuzen hoeven niet altijd allemaal dezelfde kant op te staan, zolang men maar respect heeft voor andermans opvattingen en die niet meteen bestempelt als fout of dom.

7 Wilt u iets met ons en/of de rest van Stroe delen, bijvoorbeeld door iets te melden op de prikbordpagina dan kunt u mailen naar of De deadline voor het volgende krantje is 16 maart. Ieder jaar prijkt er op het prinses Marijkeplein een prachtige boom vol met lampjes. Dit wordt ieder jaar gedaan door het Plaatselijk Belang van Stroe. Hier hebben we een kiekje van deze bevlogen vrijwilligers die de kou trotseerden! Check de agenda op de achterkant NIEUWE BEHEERDER HOFSTEE Zoals u al zult hebben gemerkt.de Hofstee heeft een nieuwe beheerder en wel oud-stroeënaar Edwin Borgers. Toen Johan zijn eigen restaurant opende en daar meer en meer tijd in moest steken, bleek het moeilijk te combineren en is men in goed overleg op zoek gegaan naar een nieuwe beheerder. Het waren drukke weken, maar uiteindelijk is de deal nog vrij snel beklonken. Edwin in per 1 januari in dienst getreden. Johan is nog tot eind januari gebleven om hem wegwijs te maken en lopende zaken mee af te handelen. Het dorpshuisbestuur is er blij mee en heeft er zin in!, aldus Helene de Geijter. Edwin staat bekend als een goede gastheer en een prima organisator, dus dat zal wel snor zitten Edwin vindt het leuk dat hij in deze functie, naast het werk in de keuken en achter de schermen, ook veel met mensen om kan gaan. Dat voegt echt iets toe aan het werk. Voor het personeel verandert er verder niets, ook voor de verenigingen zijn er geen wijzigingen. Bestuurswijziging Jacqueline van den Hazel heeft het bestuur verlaten. De Hofstee zoekt nog een nieuw algemeen bestuurslid. Wie zin heeft om zich aan te sluiten bij het bestuur, kan contact opnemen met één van de bestuursleden. Nieuwjaarsreceptie

8 BOERENKOOLPARTY zaterdag 2 maart 2013 Programma: uur: Doorlopend video-journaal Stroe Na een ideetje dat tijdens een onderling praatje opkwam, heeft de Hofstee groen licht gegeven voor het aanleggen van een ijsbaan en diverse vrijwilligers hebben hier veel vrije tijd in de ijzige kou in gestoken. Met een zelfgebouwd systeem zorgden ze voor een leuke ijsvloer, de schoolkinderen konden vrijdagmiddag (18/1) hun hart ophalen op hun eigen ijsbaan. Stroese kinderen en kleinkinderen van Stroese grootouders maakten grif gebruik uur: Stroes muzikaal intermezzo uur: Video-journaal uur: Stroes muzikaal intermezzo uur: Video-journaal uur: Stroes muzikaal intermezzo Toegang gratis Uiteraard boerenkool met worst verkrijgbaar van deze onverwachte buitenkans! Zingen is goed voor iedereen Zoals u al in de flyer heeft kunnen lezen, is zingen goed voor een mens! Het is goed voor je brein en voor je body en je wordt er ook nog vrolijk van Zangvereniging Looft den Heer wil heel graag nieuwe leden verwelkomen en nodigt daarom belangstellenden uit om eens een (paar) keer te komen kijken, luisteren en meezingen. Heus, het is niet zo ingewikkeld als het soms lijkt. Je hoeft geen Pavarotti of Julie Andrews te zijn en ook geen Madonna of Robbie Williams. Gewoon.jij en ik, mensen die graag zingen. In de auto, onder de douche, of onder het werk, als niemand je hoort. Kruip uit die schulp en laat je horen! Zingen is heerlijk en zoals gezegd, goed voor je! Looft den Heer repeteert elke dinsdagavond in de Hofstee uur.

9 Herinneringen van vroeger Die werd precies op tijd aangelegd, want op de dag dat de werkzaamheden hiervoor klaar waren, deed zich een calamiteit voor, waarvoor men de telefoon dringend nodig had om hulpdienst in te schakelen. De eerste auto, vliegtuigen, wasmachines, computers, alles hebben deze dames op leeftijd geboren zien worden. T oen de 100 jarige zaadeest werd heropend, waren daar ook de zusjes Van der Steeg bij aanwezig. Zij zijn daar geboren! Nou ja, niet echt in de zaadeest natuurlijk, maar in het huis ernaast, omdat hun vader destijds in de zaadeest werkte. Het gezin Van der Steeg telde toen 9 nog in leven zijnde kinderen. Vader was de baas, hij was timmerman geweest, moeder zorgde voor huis, haard en kinderen en er was een koe die de benodigde melk leverde. Zusjes Lijs (voluit Elizabeth en door haar zus Bets genoemd) en Gerrie hebben gezamenlijke herinneringen, maar ook wel verschillende. Zij schelen 8 jaar met elkaar. Lijsje is nu 95, Gerrie 87. Waar Lijs altijd aan het werk moest, hield Gerrie meer van spelen en aangezien zij bij de jongere kinderen hoorde, lukte dat ook best. Zo ging dat in die tijd. Als meisje kwam je thuis na de lagere school om moeder te helpen in het grote gezin. Als er dan weer een zusje de benodigde leeftijd had, ging men in een dienstje. Gerrie werkte het liefst in een burgerhuis, terwijl Lijs de voorkeur gaf aan een boerderij. Zij kon prima melken en karnen. In en om de zaadeest hebben de zussen heel veel voetstappen staan. Gerrie vond het heerlijk om te mogen trappen. Dan trapte zij met fietstrappers, waardoor een vliegwiel werd aangedreven om het zaad en de kegels van elkaar te scheiden. Een ingenieus systeem, vooral voor die tijd. Gelukkig hoefde men geen kinderen te laten werken, Gerrie vond het zelf erg leuk om te doen en zo af en toe mocht het dan ook. Op haar 8e verhuisde het gezin naar de Brinkerweg in Kootwijkerbroek, Lijsje was toen 17. nieuwigheden Bij navraag weet Lijsje nog goed dat er elektriciteit kwam en ook telefoon. Lijsje: Computers daar begin ik niet meer aan, hoor, da s veel te ingewikkeld. Zij rijdt nog wel regelmatig met haar scootmobiel door Barneveld. De zusjes zijn allebei ook heel creatief. In de kamer van Lijsje liggen prachtige kleedjes van fijn naaldwerk die door Gerrie zijn gemaakt. Lijs is meer van het borduren, wat ze dan ook prachtig kan. In haar kamer, maar ook op de gang in Elim hangen haar kunstwerkjes. Lijsje: Ik borduur niet meer, maar ik zou het nog wel kunnen, denk ik, mijn vingers zijn nog soepel. monument Gijs Vos geniet zichtbaar van de opgehaalde herinneringen over de zaadeest. Ook hij heeft er immers vele jongensvoetstappen staan! De zaadeest wordt door een groep betrokken vrijwilligers langzaam maar zeker in oude glorie hersteld met als doel het monument open te stellen voor het publiek, demonstraties te geven hoe men in vroeger tijden te werk ging en zo een toeristisch item te worden.

10 Heemhuus by candlelight Stationsklok Marijkeplein Nog meer gezelligheid was de uitdaging voor de 2e editie van Heemhuus by candlelight in de Stroese schaapskooi op zaterdag 15 december jl. Velen wisten wederom de weg naar de verlichte en aangeklede schaapskooi te vinden om onder het genot van een kom snert en/ of broodje knakworst weer een heerlijke winteravond te beleven in de kooi by candlelight. De avond begon om met een bijdrage van de ballonvirtuose Manon Ballon, die samen met de kinderen liet zien wat je allemaal met een ballon kunt doen. Ware kunstwerken kwamen tevoorschijn. Naarmate de tijd vorderde werd het in de kooi allengs drukker en dit had ongetwijfeld te maken met het verdere programma,waarin o.a. een optreden door de winterhoornblazers De Dijkbloazers uit Lunteren en optredens van voor velen verscholen plaatselijk muzikaal talent, dat in de schaapskooi een podium kreeg om hun kunnen te tonen. Rond klonken er tonen uit de midwinterhoorns van een behoorlijke groep in tenue gehulde blazers in het schijnsel rond de schaapskooi. Het kostte de blazers wel enige inspanning om na al een dag blazen de klank vanuit de hoorns nog ver te laten dragen, temeer daar door de miezerige weersomstandigheden de kwaliteit van het instrumentarium inmiddels enigszins had ingeboet. Desalniettemin een passend en bijzonder optreden in het geheel van de avond. Om uur was het zover. In een volle schaapskooi waren alle ogen gericht op de buhne. Miranda v.d. Brink beet het spits af met voortreffelijk panfluitspel en de waardering bleek uit de stilte in de kooi. Na Miranda lieten resp. Robin Visser en Melanie Hodi de aanwezigen hun muzikale kwaliteiten horen, hetgeen met luid applaus werd gehonoreerd. Als laatste optreden stonden 2 dames achter de microfoon, die voor deze gelegenheid een zangduo hadden gevormd. Dit bleek ook een groot succes, want de dames Edith Waaijenberg en Anneke Boersma wisten De zaal aan zich te binden met hun optreden en gevarieerd repertoire. Al met al een succesvolle avond met alle waardering naar deelnemers toe om hun nek uit te steken. Het uitgangspunt van de schaapskooicie. dat er in Stroe meer muzikaal talent is dan waarschijnlijk bij velen bekend, is bewaarheid. Een volgend keer wellicht nog meer deelnemers. Na afloop was vaak de kreet te horen: Heerlijk, dit (gezellige) ouderwetse avondje Stroe. Zoals U ongetwijfeld opgemerkt heeft, is de klok op het Marijkeplein een tijdje aan 1-zijde van slag geweest. Na 13 jaar was de door het Rabofonds verkregen klok aan een onderhoudsbeurt toe. Daarvoor is contact opgenomen met de leverancier H&P lights in Huissen. De klok bleek, naast genoemd probleem, verder nog goed in orde en Jaap Thomassen ontving de complimenten voor de staat van de klok (bijhouden techniek,schilderen v/d klok etc.). Door de leverancier is een 2e lichtbron in de klok geplaatst, zodat men in deze donkere maanden na doorkomst Stroe nog beter bij de tijd is.

11 Wetenswaardigheden Schaapskooi t Heemhuus Om de warmte in de winter een beetje binnen de schaapskooi te kunnen houden is het pannengedeelte van het dak olv Rijk Soetendaal ( hartelijk dank!) in september jl. voorzien van een isolatielaag en 2e pannenrij ( dank aan fam.v. de Brink). Omdat door deze ingreep het ademen van de kooi ook grotendeels teniet is gedaan zijn in de deuren ventilatieroosters aangebracht. Daarnaast is verlichting aangepast. Het tekstbord is verplaatst naast de kooi. Dit om het zij-kop aanzicht van de kooi niet teveel te verstoren. Afgelopen maanden zijn ook verdere aanpassingen gepleegd om bevriezing te voorkomen. En aantal vrijwilligers is in de maand november druk in de weer geweest om het strook groen tussen de Kooi en de jeu de boulebaan te vervanging door klinkers. Dankzij o.a. de medewerking van de fa. Monster uit Stroe blijven de voeten droog tijdens het zitten op de tribune. Acitiviteitenoverzicht laatste half jaar: Wekelijks Jeu de Bouleavond/middag In aug. fiets-3 daagse In okt. Filmmiddag/avond jeugd Lampionnenoptocht Diverse bijeenkomsten ( Voorl.) Activiteiten 2013 Wo. 2 januari filmmiddag/avond Za. 2 maart boerenkoolparty

12 Agenda 8 februari kindercarnaval bij de Schaapkooi 22 februari bingo 28 maart ledenvergadering van het Plaatstelijk Belang in De Hofstee 30 april Koninginnedag 13 juli Stroese zaterdag Informatiebron: Plaatselijk Belang Stroe Heeft u, weet u een leuk evenement in of rondom Stroe, laat het ons dan weten! We hebben wat te vieren! Het Plaatselijk Belang Stroe bestaat dit jaar 75 jaar! Een fantastische mijlpaal! Nu wil het Plaatselijk Belang dit natuurlijk vieren met alle Stroese inwoners, maar hoe? Heeft u, of heb jij een leuk idee? Mail dan naar Bestuur PBS: Rene Ratterman, voorzitter Het Stroeërnaartje wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de financiële bijdrage van: Erik v Dam, secretaris Gerda van Essen, lid Johan van de Bor, lid Jan Geresteijn, lid Contactadres PBS: Bremstraat 6, 3776 NA, , Dorpshuis De Hofstee Dorps- en activiteitencentrum, tevens Uw adres voor elke zakelijke of gezellige bijeenkomst. Vraag naar onze uitgebreide mogelijkheden m.b.t. verenigingsactiviteiten vergaderen bruiloften jubilea verjaardagen bijeenkomsten enz. enz. Kijk ook even op onze website : Tel. beheerder: (0342)

De viool en de gitaar en de dwarsfluit.

De viool en de gitaar en de dwarsfluit. De viool en de gitaar en de dwarsfluit. Er was is een vrouw die had een familie. De familie heette de viool. Ze had 2 baby violen en 2 zussen en 1 moeder en vader.,maar toen ze bij ons kwamen was pa niet

Nadere informatie

NL DOET bij Beweging 3.0

NL DOET bij Beweging 3.0 NL DOET bij Beweging 3.0 Op zaterdag 16 en 17 maart 2012 organiseerde het Oranje Fonds, samen met duizenden organisatie in het land, NL DOET: de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NL DOET zet de

Nadere informatie

WAT EEN AFSCHEID! Toen weer allemaal op de fiets, mijn vrouw Hannie en ik op een heuse versierde tandem en zo richhng school!

WAT EEN AFSCHEID! Toen weer allemaal op de fiets, mijn vrouw Hannie en ik op een heuse versierde tandem en zo richhng school! WAT EEN AFSCHEID! Er kan in de jaarplanning dan wel staan, dat er afscheid van meester Verduin wordt genomen, op de 2 e en 3 e juli, maar dan er ook nog voor zorgen dat dit perfect geregeld is, is andere

Nadere informatie

Plezier! Netwerken. Verhuizen. Nebula. Daelzicht Inspiratiedagen. Jaargang 4 Nummer 1 mei 2014. Voor mensen die plezier hebben in hun leven!

Plezier! Netwerken. Verhuizen. Nebula. Daelzicht Inspiratiedagen. Jaargang 4 Nummer 1 mei 2014. Voor mensen die plezier hebben in hun leven! Plezier! Voor mensen die plezier hebben in hun leven! Jaargang 4 Nummer 1 mei 2014 Netwerken Verhuizen Nebula Daelzicht Inspiratiedagen Plezier is het cliëntenblad van Daelzicht www.daelzicht.nl/plezier

Nadere informatie

De Pollewop NR 4. In deze nieuwsbrief: AGENDA

De Pollewop NR 4. In deze nieuwsbrief: AGENDA Nieuwsbrief mei 2010 Uitgave van Stichting Polliewollie De Pollewop NR 4 AGENDA 23 AUGUSTUS 1 e dag open! SEPTEMBER Openingsfeest In deze nieuwsbrief: Polliewollie Spring SALE groot succes! Verbouwing

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrienden van Elisabeth

Nieuwsbrief Vrienden van Elisabeth Nieuwsbrief Vrienden van Elisabeth Beste vrienden en vriendinnen, EDITIE 7, november 2012 De koude dagen staan weer voor de deur. Maar de heeft genoeg positieve energie om er de winter mee door te komen!

Nadere informatie

ISABEL EN BAS VAN RHIENEN (6)

ISABEL EN BAS VAN RHIENEN (6) Als tweeling ben je nooit alleen. Maar je bent ook altijd de helft van iets. Vijf broers en zussen vertellen hoe ze samen zichzelf zijn. Tekst Nanneke van Drunen Foto s Edith Verhoeven ISABEL EN BAS VAN

Nadere informatie

DINEREN IN DE HOFTRAMMM

DINEREN IN DE HOFTRAMMM DINEREN IN DE HOFTRAMMM De bijzondere creatie van Bobby van Galen en Pierre Wind Foto s en tekst: Martien Versteegh Eigenaar en gastheer Bobby van Galen heet u van harte welkom Het begon met een droom

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

werkt voor en met bewoners in wijken en buurten

werkt voor en met bewoners in wijken en buurten werkt voor en met bewoners in wijken en buurten Oma Geertje vertelt. 2 Welbions: we werken er allemaal. Wij zijn dé woningcorporatie van Hengelo en verhuren meer dan 13.000 woningen aan in totaal 25.000

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

OPEN HUIS WIJKPARK TRANSVAAL 28 JULI 2010

OPEN HUIS WIJKPARK TRANSVAAL 28 JULI 2010 OPEN HUIS WIJKPARK TRANSVAAL 28 JULI 2010 Ik arriveer op een zon overgoten Wijkpark. Nog geen kwartier later wordt het park in de schaduw gelegd door donkere wolken. Die trokken gelukkig weg en wederom

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2012, aflevering 4, oktober. Maatschappelijk nuttig. Hulp bij verhuizing. In dit nummer:

Nieuwsbrief 2012, aflevering 4, oktober. Maatschappelijk nuttig. Hulp bij verhuizing. In dit nummer: Nieuwsbrief 2012, aflevering 4, oktober In dit nummer: Hulp bij verhuizing/ Burendag/Samenwerking met Stichting Present/Alzheimertuin/ Salomon gastlocatie voor Dag van Dialoog/ Taalcoach/Fietscursus en

Nadere informatie

Eerste druk, september 2009 2009 Tiny Rutten

Eerste druk, september 2009 2009 Tiny Rutten Doortje Eerste druk, september 2009 2009 Tiny Rutten isbn: 978-90-484-0769-9 nur: 344 Uitgever: Free Musketeers, Zoetermeer www.freemusketeers.nl Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgenomen

Nadere informatie

VRIJWILLIGERS BEDANKT!

VRIJWILLIGERS BEDANKT! VRIJWILLIGERS BEDANKT! View this email in your browser Vrijwilligers bedankt! Jullie hebben ons doel voor 2015 gehaald! Beste lezers, Allereerst wensen wij alle vrijwilligers en relaties een mooi, zinvol

Nadere informatie

Ouderinfo donderdag 3 december 2015

Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Geplande evenementen 4-12-2015 Sinterklaasviering www.antoniusbest.nl 0499-371250 Beste ouders, verzorgers, 1. Pepernoten bakken Afgelopen maandag begon de Sinterklaasweek

Nadere informatie

En rijke mensen werken niet. Die kunnen de hele dag doen wat ze leuk vinden.

En rijke mensen werken niet. Die kunnen de hele dag doen wat ze leuk vinden. Warm in Verona Romeo loopt een beetje rond. Dat doet hij bijna elke dag. Hij vindt het leuk om door het stadje te lopen. Door de kleine straatjes. Langs de rivier waar de meisjes de was doen. En over de

Nadere informatie

SAMENSPRAAK. In deze uitgave o.a.

SAMENSPRAAK. In deze uitgave o.a. Nieuwsbrief VPG De Samenhang samen gaan wij het maken! Jaargang 12, Nummer 51, December 2013 SAMENSPRAAK In deze uitgave o.a. 1. Van de redactie... 2 2. De voorzitter aan het woord... 3 3. FNRS Wedstrijd

Nadere informatie

Nieuwsbrief SHIB september 2013

Nieuwsbrief SHIB september 2013 Nieuwsbrief SHIB september 2013 www.shib.nl info@shib.nl Postbus 250, 3770 AG Barneveld Bankrekening 1526.55.018 t.n.v. SHIB SHIB 10 jaar en meer Al eerder lieten we weten: SHIB bestaat dit jaar 10 jaar!

Nadere informatie

AGENDA MEDEDELINGEN. Stichting Vrienden HSV: Nieuwe keyboards voor juf Floor. Borrel stichting Vrienden HSV. de HSV. Vast noteren: Do 10 dec

AGENDA MEDEDELINGEN. Stichting Vrienden HSV: Nieuwe keyboards voor juf Floor. Borrel stichting Vrienden HSV. de HSV. Vast noteren: Do 10 dec Vrijdag 2 oktober 2015 week 40 AGENDA Ma 5 oktober Vrij 6 nov 20.00 uur Vast noteren: Do 10 dec Dag van de Leraar Stichting Vrienden van de HSV-borrel op de HSV. ALV MEDEDELINGEN Stichting Vrienden HSV:

Nadere informatie

Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden

Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden zijn ouders hem, maar alle andere konijntjes noemden

Nadere informatie

OCV trucks. Over de zomerrit dan ook een verslag om deze in het kort nog even opnieuw te beleven of na te genieten.

OCV trucks. Over de zomerrit dan ook een verslag om deze in het kort nog even opnieuw te beleven of na te genieten. OCV trucks Oldtimer Contactgroep Veluwe Stroe, juli 2015 Verslag van de zomerrit op 27 juni 2015. Na de lente de zomer, maar vanwege het weer leek de zomer nog steeds ver weg. Maar het komt toch allemaal

Nadere informatie

Postadres: Plein Emaus 6 3135 JN Vlaardingen website: www.janligthartvld.nl

Postadres: Plein Emaus 6 3135 JN Vlaardingen website: www.janligthartvld.nl Locatie Plein Emaus (PE) Plein Emaus 6 3135 JN Vlaardingen telefoon: 010 434 70 07 Postadres: Plein Emaus 6 3135 JN Vlaardingen website: www.janligthartvld.nl Locatie Goudsesingel (GS) Goudsesingel 100

Nadere informatie

Opstartlessen. Les 2. Wonen. Wat leert u in deze les? Veel succes! Een gesprek voeren over wonen. Zeggen hoe u woont.

Opstartlessen. Les 2. Wonen. Wat leert u in deze les? Veel succes! Een gesprek voeren over wonen. Zeggen hoe u woont. www.edusom.nl Opstartlessen Les 2. Wonen Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over wonen. Zeggen hoe u woont. Veel succes! Deze les is ontwikkeld in opdracht van: Gemeente Den Haag en DWI Amsterdam

Nadere informatie

BEHEERDER ZIJN BIJ DE DORPSBOERDERIJ IN WASPIK Het is inmiddels al een jaar geleden (maart 2012) dat onze Dorpsboerderij haar deuren officieel opende. Dankzij de inzet van een team van ongeveer 30 beheerders

Nadere informatie

Borstkanker ''Angst voor het onbekende''

Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Ellen Wagter-Streep Schrijver: Ellen Wagter-Streep ISBN: 9789402129663 Ellen Wagter-Streep Inhoud Inhoud... 05 Voorwoord...

Nadere informatie

Bette Westera met illustraties van Barbara de Wolf

Bette Westera met illustraties van Barbara de Wolf Sinterklaas is in het land en Mees heeft een heleboel vragen: Hoe oud is Sinterklaas? Waarom zijn de Pieten niet meer allemaal zwart? Is het paard waarop Sinterklaas rijdt niet gewoon Bingo van de manege?

Nadere informatie

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen. De familieblues Tot mijn 15e noemde ik mijn ouders papa en mama. Daarna niet meer. Toen noemde ik mijn vader meester. Zo noemde hij zich ook als hij lesgaf. Hij was leraar Engels op een middelbare school.

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10

Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10 Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10 Beste leden, Vorige maand is er geen nieuwsbrief verstuurd. Deze is voor twee maanden. Kerstfeest op Speeltuin Schiewijk Ieder jaar vieren we op

Nadere informatie

Tik-tak Tik-tak tik-tak. Ik tik de tijd op mijn gemak. Ik haast me niet zoals je ziet. Tik-tak tik-tak, ik denk dat ik een slaapje pak.

Tik-tak Tik-tak tik-tak. Ik tik de tijd op mijn gemak. Ik haast me niet zoals je ziet. Tik-tak tik-tak, ik denk dat ik een slaapje pak. Tik-tak - Lees het gedicht tik-tak voor. Doe dit in het strakke ritme van een langzaam tikkende klok: Tik - tak - tik - tak Ik tik - de tijd - op mijn - gemak. Enzovoort. - Laat de kinderen vrij op het

Nadere informatie

Nieuwsbrief MOSA~regio

Nieuwsbrief MOSA~regio Nieuwsbrief MOSA~regio Januari 2016 Jaargang 4, nummer 1 Inhoud Voorwoord van de voorzitter 1 Komende evenementen 1 Activiteiten Sinterklaas 2 Nieuwjaarsborrel 2 Grote Clubactie 3 ALV 3 Kerstontbijt 4

Nadere informatie

Zorg voor de bewoners van t Huys te Hoecke, De Korenschoof en Hofwijk

Zorg voor de bewoners van t Huys te Hoecke, De Korenschoof en Hofwijk Jaaroverzicht 2015 van Stichting Vrienden van t Huys te Hoecke (SVHH) Zorg voor de bewoners van t Huys te Hoecke, De Korenschoof en Hofwijk Het contactadres van SVHH is: Zorgwaard locatie t Huys te Hoecke,

Nadere informatie

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 Provided by Fanart Central. http://www.fanart-central.net/stories/user/fightgirl91/21803/rijm Chapter 1 - rijm 2 1 - rijm Gepaard

Nadere informatie

WAAROM DIT BOEKJE? RESPECT

WAAROM DIT BOEKJE? RESPECT WAAROM DIT BOEKJE? Dit boekje gaat over pesten op het werk. Iemand kan bijvoorbeeld gepest worden door een collega. Of door de baas. PESTEN OF PLAGEN? Pesten is wat anders dan plagen. Iedereen maakt wel

Nadere informatie

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn:

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn: A Klein Kontakt Het is alweer eind maart wanneer dit Kontakt uitkomt, het voorjaar lijkt begonnen, veel kinderen hebben kweekbakjes met groentes in de vensterbank staan, die straks de tuin in gaan. Over

Nadere informatie

TOG KORT NIEUWS GEBOREN: EVA DE LAAT! zo. 17 november: Concert met Philharmonisch orkest Het Gelre in Perron-3 in Rosmalen. Aanvang 15.

TOG KORT NIEUWS GEBOREN: EVA DE LAAT! zo. 17 november: Concert met Philharmonisch orkest Het Gelre in Perron-3 in Rosmalen. Aanvang 15. IN DE MAAT INFOBULLETIN HARMONIE TOG november 2013 TOG INTERNATIONAAL AGENDA 2013-2014: TOG KORT NIEUWS zo. 17 november: Concert met Philharmonisch orkest Het Gelre in Perron-3 in Rosmalen. Aanvang 15.00u

Nadere informatie

3 Bijna ruzie. Maar die Marokkanen en Turken horen hier niet. Ze moeten het land uit, vindt Jacco.

3 Bijna ruzie. Maar die Marokkanen en Turken horen hier niet. Ze moeten het land uit, vindt Jacco. 1 Het portiek Jacco ruikt het al. Zonder dat hij de voordeur opendoet, ruikt hij al dat er tegen de deur is gepist. Dat gebeurt nou altijd. Zijn buurjongen Junior staat elke avond in het portiek te plassen.

Nadere informatie

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Schooljaar 2011-2012 Vrijdag 16 december 2011 nr. 7 AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Woensdag 21 december Woensdag 21 december Vrijdag 23 december Zaterdag 24 december t/m zondag 8 januari

Nadere informatie

Maar gelukkig is er nog de Zing-Piet. Die zorgt ervoor dat alle Pieten alle Sinterklaasliedjes goed kunnen zingen. Dus ook:

Maar gelukkig is er nog de Zing-Piet. Die zorgt ervoor dat alle Pieten alle Sinterklaasliedjes goed kunnen zingen. Dus ook: Weten jullie hoe Sinterklaas van Spanje naar Nederland komt? Ja? Met de fiets? Nee! Met de stoomboot, natuurlijk! Het is een heel gedoe voordat Sinterklaas en zijn Pieten kunnen vertrekken. Je wil niet

Nadere informatie

JAN STEVENS. Voorjaarsdroom. De Wielewaal" Dordrecht 1945

JAN STEVENS. Voorjaarsdroom. De Wielewaal Dordrecht 1945 JAN STEVENS Voorjaarsdroom De Wielewaal" Dordrecht 1945 r JAN STEVENS 4 Voorjaarsdroom De Wielewaal" Dordrecht 1945 voor Minke « Die lentemorgen, vroeg - ben ik door de boomgaard gegaan en het was of

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Dierensteun La Vida

Nieuwsbrief Stichting Dierensteun La Vida Verslag werkbezoek aan Chiripaina in Guareña oktober 2014 Vorig jaar zijn we voor het eerst naar het asiel in Guareña geweest. Wij zijn Joséphine, Joke, Linda en Jet van Dierensteun La Vida. Het is fantastisch

Nadere informatie

Denk je te weten wat je wilt, blijkt het een idee van anderen te zijn. Wat doe je dan?

Denk je te weten wat je wilt, blijkt het een idee van anderen te zijn. Wat doe je dan? Denk je te weten wat je wilt, blijkt het een idee van anderen te zijn. Wat doe je dan? Jolanda gaat op pad met onze Wandelcoach Tineke Franssen Jolanda (33) werkt als hypotheekadviseur in het bankwezen.

Nadere informatie

Zorgboerderij Sterrenland 30-01-14

Zorgboerderij Sterrenland 30-01-14 Zorgboerderij Sterrenland 30-01-14 Inhoudsopgaven Inleiding...3 Bedrijfsgegevens...4 Afzetmarkt...5 De ligging...6 Het uiterlijk...7 De afdelingen...8 Regels... 9 Personeel...10 Vragen...11 Slot...12 Inleiding

Nadere informatie

General information of the questionnaire

General information of the questionnaire General information of the questionnaire Name questionnaire: Early Adolescent Temperament Questionnaire Revised (kindversie) Original author: Ellis & Rothbart Translated by: Rothbart & Hartmann Date version:

Nadere informatie

Gewoon meedoen! www.estinea.nl

Gewoon meedoen! www.estinea.nl Gewoon meedoen! Hoe wil jij meedoen? Dat vragen we aan iedereen die bij Estinea komt voor ondersteuning bij wonen, werken of leren. Meedoen in de samenleving - op je eigen niveau en je eigen manier - levert

Nadere informatie

Een land waar. mensen goed geïnformeerd zijn over handicaps

Een land waar. mensen goed geïnformeerd zijn over handicaps Een land waar mensen goed geïnformeerd zijn over handicaps Lilian (48) vraagt haar zoontje om even een handje te komen geven. Dat doet hij en dan gaat hij weer lekker verder spelen. Wij nemen plaats aan

Nadere informatie

werkbladen thema 6 feestdagen en vrije tijd

werkbladen thema 6 feestdagen en vrije tijd werkbladen thema 6 feestdagen en vrije tijd 6.0 vragen bij de film alleen Kijk naar de film. Geef antwoord op de vragen. eerste ronde filmkijken Badria wordt vandaag 5 jaar. Jan koopt een boek voor Badria.

Nadere informatie

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang.

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang. Vanavond ga ik mijn man vertellen dat ik bij hem wegga. Na het eten vertel ik het hem. Ik heb veel tijd besteed aan het maken van deze laatste maaltijd. Met vlaflip toe. Ik hoop dat de klap niet te hard

Nadere informatie

Het restaurant in Otterlo.

Het restaurant in Otterlo. Het verslag van mijn spontane actie/uitdaging handbikend van Enschede naar Scherpenzeel en terug. Een totale afstand van 259,92 km en heb hier zowel de zaterdag als de zondag 12 uur over gedaan (inclusief

Nadere informatie

Vlinder en Neushoorn

Vlinder en Neushoorn Vlinder en Neushoorn Hoi, zei Vlinder. Hoi, zei Neushoorn, hoewel hij meestal niets zei. Maar hij was in een goede bui. Vlinder streek neer op de hoorn van Neushoorn en leek erg zenuwachtig. Hoi! zei Vlinder

Nadere informatie

Kerstwerkboekje. Naam: www.jufsharona.bekijknu.nl

Kerstwerkboekje. Naam: www.jufsharona.bekijknu.nl Kerstwerkboekje Naam: De Kerstman heeft een gedichtje voor je. Lees het maar eens! Kun jij de rijmwoorden vinden? Geef de woorden die rijmen allemaal dezelfde kleur! Kun jij het gedichtje netjes overschrijven

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen Hoofdstuk 2 Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen 48 Gangbare uitdrukkingen bij contact maken en onderhandelen De meeste zinnen die in dit overzicht staan, zijn formeel. U kunt deze

Nadere informatie

Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl.

Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl. Chatten Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl. Colofon Een uitgave van Eenvoudig Communiceren

Nadere informatie

Musical De Eendenclub verdwaalt

Musical De Eendenclub verdwaalt Pagina 1 van 9 Musical De Eendenclub verdwaalt Normale versie voor 3 typetjes (Otto/Elle/Izzi) Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Martijn Boer

Nadere informatie

Gereformeerd Kerkelijk Centrum De Bron IJsselmuiden

Gereformeerd Kerkelijk Centrum De Bron IJsselmuiden Gereformeerd Kerkelijk Centrum De Bron IJsselmuiden Liturgie bij de dienst van 8 maart 2015 waarin Gerda van Pijkeren belijdenis van haar geloof aflegt Ds. Nelleke Beimers, voorganger Gertine Junte, lector

Nadere informatie

Rietveld school art by night Donderdag 20 februari van 18.30 tot 20.30 uur

Rietveld school art by night Donderdag 20 februari van 18.30 tot 20.30 uur Badhoevedorp, 2 februari 2014 JUBILEUMNIEUWSBRIEF 4. Dit is alweer de vierde jubileumnieuwsbrief. Het jubileumjaar is voor de helft voorbij en we kunnen wederom terugkijken op een aantal geslaagde feestelijke

Nadere informatie

eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn

eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 6 blz. 1 Door welke poort moet je gaan

Nadere informatie

1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden mogelijk) 46%

1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden mogelijk) 46% Relaxmomenten Een moment voor jezelf inplannen schiet er wel eens bij in. 50% 4 40% 3 30% 2 20% 1 10% 0% Toelichting: 17% 1. Dagje naar de spa 1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden

Nadere informatie

Meneer (ome Jan) Mevrouw Lieselot Jeffrey Kind 1 t/m 4. Wat krijgen we nou, Sinterklaas? Tekst en muziek: Marjon Dobbe

Meneer (ome Jan) Mevrouw Lieselot Jeffrey Kind 1 t/m 4. Wat krijgen we nou, Sinterklaas? Tekst en muziek: Marjon Dobbe Wat krijgen we nou, Sinterklaas? Tekst en muziek: Marjon Dobbe We zijn in de kamer van Sinterklaas in Nederland. Sint zit er wat sip bij. Het boek van Sint is verdwenen! Wie moet nou welk cadeautje? Sint

Nadere informatie

TSO pagina. Hallo allemaal.

TSO pagina. Hallo allemaal. TSO pagina Hallo allemaal. Na de laatste vrije dagen zijn we beland in de laatste race naar de zomervakantie. Het jaar vliegt voorbij, he. En wat is er nog veel te doen de laatste weken. Volop meeluisteren

Nadere informatie

ZOMERUITJE van het Koerstraject Sterke dorpen en wijken maken we samen naar DORPENZORG in EMMEN EEN REISJOURNAAL

ZOMERUITJE van het Koerstraject Sterke dorpen en wijken maken we samen naar DORPENZORG in EMMEN EEN REISJOURNAAL ZOMERUITJE van het Koerstraject Sterke dorpen en wijken maken we samen naar DORPENZORG in EMMEN EEN REISJOURNAAL Trefpunt Burgemeester Berghuisplein, bij de reisleidersparaplu In de bus: zorgzame verhalen

Nadere informatie

Maandkalender & bulletin Jaargang: datum: 27 nov. 2017

Maandkalender & bulletin Jaargang: datum: 27 nov. 2017 Maandkalender & bulletin Jaargang: 21-07 datum: 27 nov. 2017 november 27 nieuwsbrief 7 28 29 30 1 4 5 Sinterklaas op school 6 9.30 uur start school 7 8 11 20.00 uur MR Padland 12 Aanschuiftafel locatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 3, september 2013. Hoge opkomst ontbijtbijeenkomsten Aalsmeer en Amstelveen

Nieuwsbrief nr. 3, september 2013. Hoge opkomst ontbijtbijeenkomsten Aalsmeer en Amstelveen Nieuwsbrief nr. 3, september 2013 Hoge opkomst ontbijtbijeenkomsten Aalsmeer en Amstelveen Amstelveen, donderdagochtend 29 augustus om 7.45 uur s ochtends op het plein voor het raadhuis. Een vriendelijk

Nadere informatie

Voel je vrij en liefdevol 7 oefeningen

Voel je vrij en liefdevol 7 oefeningen Voel je vrij en liefdevol 7 oefeningen Soms voel je je gevangen door het leven. Vastgezet door de drukte, en beklemd in je eigen hoofd. Je voelt je niet vrij en je voelt geen liefde. Met deze tips breng

Nadere informatie

De foto hierboven laat het eigenlijk al zien, waar dit nummer overgaat.

De foto hierboven laat het eigenlijk al zien, waar dit nummer overgaat. Hoofdredactie: Paul Meekhof mei / juni 2015 Pagina s : 10 NR 4 De foto hierboven laat het eigenlijk al zien, waar dit nummer overgaat. De herdenking van afgelopen 4 mei en de viering van 5 mei. Voor het

Nadere informatie

Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12. Bruiloftsfeest

Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12. Bruiloftsfeest Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12 Bruiloftsfeest Sara en Johannes hebben een kaart gekregen In een hele mooie enveloppe Met de post kregen ze die kaart Weet je wat op die kaart stond? Nou? Wij gaan trouwen!

Nadere informatie

Geboortegedichtjes. Wie zegt dat er geen wonderen gebeuren. En ook nog nooit gebeurd zijn bovendien. Die moet beslist met eigen ogen

Geboortegedichtjes. Wie zegt dat er geen wonderen gebeuren. En ook nog nooit gebeurd zijn bovendien. Die moet beslist met eigen ogen Geboortegedichtjes Wie zegt dat er geen wonderen gebeuren En ook nog nooit gebeurd zijn bovendien Die moet beslist met eigen ogen Dit schitterende wonder komen zien We hebben ze geteld Je armpjes en je

Nadere informatie

VACATURES Shalom Creatief

VACATURES Shalom Creatief VACATURES Creatief Atelier zoekt 2 rechterhanden Creatief bezig zijn voor ca. 4 uur per week Ben je actief met hout of kan je goed schilderen? Dan zijn wij op zoek naar jou. We zoeken twee actieve, creatieve

Nadere informatie

Verteld door Schulp en Tuffer

Verteld door Schulp en Tuffer Verteld door Schulp en Tuffer Het allereerste kerstfeest Het allereerste kerstfeest Verteld door Schulp en Tuffer Vertaald en bewerkt door Maria en Koos Stenger Getekend door Etienne Morel en Doug Calder

Nadere informatie

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang!

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Liturgie Zingen: -Opwekking 654 Dank U voor deze nieuwe dag -Zoek eerst het Koninkrijk van God -Weet je waar het hemels koninkrijk op lijkt (Elly en

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 Schooljaar november 2014

Nieuwsbrief 6 Schooljaar november 2014 Nieuwsbrief 6 Schooljaar 2014-2015 november 2014 Hoofdweg 2034 2158MC Buitenkaag 0252 544308 directeur@st-willibrordusschool.nl www.st-willibrordusschool.nl In dit nummer Pepernoten bakken Sinterklaasfeest

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Beste leden, Heb je vragen, opmerkingen of leuke, anekdotes? Laat het aan ons weten via nieuwsbriefsvs@hotmail.com. Wellicht zullen wij het plaatsen in de nieuwsbrief!

Nadere informatie

KLEM. Katja en Udo in de schulden. Anne-Rose Hermer

KLEM. Katja en Udo in de schulden. Anne-Rose Hermer KLEM Katja en Udo in de schulden Anne-Rose Hermer Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen 1 Katja ontmoet Udo Katja is bijna negentien jaar. Ze woont nog bij haar ouders. Katja werkt in een warenhuis.

Nadere informatie

!!!!! !!!!!!!!!!!! Uit: Glazen Speelgoed (Tennesse Williams)! (zacht) Hallo. (Ze schraapt haar keel)! Hoe voel je je nu? Beter?!

!!!!! !!!!!!!!!!!! Uit: Glazen Speelgoed (Tennesse Williams)! (zacht) Hallo. (Ze schraapt haar keel)! Hoe voel je je nu? Beter?! Uit: Glazen Speelgoed (Tennesse Williams) Jim Laura Jim Laura Jim wijn aan) Laura Hallo Laura (zacht) Hallo. (Ze schraapt haar keel) Hoe voel je je nu? Beter? Ja. Ja, dankje. Dit is voor jou. Een beetje

Nadere informatie

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten www.edusom.nl Opstartlessen Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over familie, vrienden en buurtgenoten. Antwoord geven op vragen. Veel succes! Deze les

Nadere informatie

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Beste ouder(s)/verzorger(s), Beste ouder(s)/verzorger(s), Een heel gezellige tijd is weer aangebroken. Ouders en teamleden hebben gezorgd voor een prachtige aankleding van onze school. Elke morgen is er weer iets nieuws te zien in

Nadere informatie

Wat kan ik voor u doen?

Wat kan ik voor u doen? 139 139 HOOFDSTUK 9 Wat kan ik voor u doen? WOORDEN 1 1 Peter is op vakantie. Hij stuurde mij een... uit Parijs. a brievenbus b kaart 2 Ik heb die kaart gisteren.... a ontvangen b herhaald 3 Bij welke...

Nadere informatie

Gedicht van Anneke de Vries-Gunning

Gedicht van Anneke de Vries-Gunning Gedicht van Anneke de Vries-Gunning Op de dag van Sint Martinus met zijn mantel en zijn zwaard mochten wij t gesprek al voeren ERBIJ GAAN HOREN, heel wat waard. De tafels, twintig in getal staan overal

Nadere informatie

Decembermail. Pepernoten bakken

Decembermail. Pepernoten bakken Decembermail Pepernoten bakken Wat rook het heerlijk in de school! Kinderen van groep 1 en 2 hebben de eerste week van december pepernoten gebakken. In kleine groepjes onder leiding van een ouder hebben

Nadere informatie

IK VOND DAT EMIGREREN JUIST WEL STOER ACHTERBLIJVENDE ZUSSEN VERTELLEN. Achterblijvers. oewel de televisieprogramma s over

IK VOND DAT EMIGREREN JUIST WEL STOER ACHTERBLIJVENDE ZUSSEN VERTELLEN. Achterblijvers. oewel de televisieprogramma s over IK VOND DAT EMIGREREN JUIST WEL STOER ACHTERBLIJVENDE ZUSSEN VERTELLEN H oewel de televisieprogramma s over hebben juist de achterblijvers ook een verhaal. H hun familielid? Wat betekent het praktisch

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 KansPlusSien Noordoostpolder- Urk

Jaarverslag 2015 KansPlusSien Noordoostpolder- Urk Jaarverslag 2015 KansPlusSien Noordoostpolder- Urk Doelstelling: KansPlusSien Noordoostpolder-Urk is een belangennetwerk dat zich inzet voor een goed leven van de mens met een verstandelijke beperking.

Nadere informatie

Luisteren: muziek (A2 nr. 7)

Luisteren: muziek (A2 nr. 7) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. Kijk

Nadere informatie

Mededelingen Dorpsbelang Gaast, februari 2014

Mededelingen Dorpsbelang Gaast, februari 2014 Mededelingen Dorpsbelang Gaast, februari 2014 Als u dit leest, zijn we alweer ruim een maand onderweg in het nieuwe jaar 2014, waarbij we ons aan het begin van dit nieuwe jaar hebben afgevraagd wat dit

Nadere informatie

Waar staan wij voor?

Waar staan wij voor? Almere, juni 2015 De Stichting Vrienden van Archipel bestaat alweer bijna een jaar. In 2014 zijn we begonnen met het werven van donateurs en sponsors en gelukkig kunnen wij u melden dat we op de goede

Nadere informatie

Het tweede avontuur van Broer Vos en Broer Konijn

Het tweede avontuur van Broer Vos en Broer Konijn Het tweede avontuur van Broer Vos en Broer Konijn Oom Remus bron. Z.n., z.p. ca. 1950 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/remu001twee01_01/colofon.php 2010 dbnl / erven J.C. Harries 2 [Het

Nadere informatie

belangrijke data... 5 december 2014, nr. 8

belangrijke data... 5 december 2014, nr. 8 belangrijke data..... 5 december 2014, nr. 8 Don 18 dec Kerstdiner, 18.00 19.00 uur: alle kinderen vanaf 12.00 uur vrij Vrij 19 dec Start kerstvakantie, alle kinderen vanaf 12.00 uur vrij. De Kerstvakantie

Nadere informatie

Luisteren: muziek (B1 nr. 4)

Luisteren: muziek (B1 nr. 4) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. Kijk

Nadere informatie

FEEDBACK GEVEN IN ZELFSTURENDE TEAMS. Yvette Paludanus

FEEDBACK GEVEN IN ZELFSTURENDE TEAMS. Yvette Paludanus FEEDBACK GEVEN IN ZELFSTURENDE TEAMS Yvette Paludanus 2 Dit boekje is tot stand gekomen dankzij de vragen en verhalen van medewerkers in de zorg. Wil je een exemplaar van dit boekje bestellen? Wil je begeleiding

Nadere informatie

Locatie Kweekweg Vrijdagmorgen van 9.00-11.30u. Dagbehandeling De Valk, Lunteren Dagen in overleg van 11.00-12.00u

Locatie Kweekweg Vrijdagmorgen van 9.00-11.30u. Dagbehandeling De Valk, Lunteren Dagen in overleg van 11.00-12.00u Fietsvrijwilliger D.F. 2016-01-21 Creatieve vrijwilliger D.RB. 2015-59 O.K. 2015-56 Enkele bezoekers van dagbehandeling de Valk zouden graag af en toe een ritje op de duofiets maken. De vrijwilliger gaat

Nadere informatie

Guido Gezelle. De school die nooit slaapt. Lusthovenlaan 12-2640 Mortsel - 03/449.77.41- www.dierenschool.be

Guido Gezelle. De school die nooit slaapt. Lusthovenlaan 12-2640 Mortsel - 03/449.77.41- www.dierenschool.be Guido Gezelle De school die nooit slaapt Lusthovenlaan 12-2640 Mortsel - 03/449.77.41- www.dierenschool.be 1ste leerjaar Op dinsdag 8 mei bleven de kinderen van het eerste leerjaar een nachtje op school

Nadere informatie

Judith Suyling. kindertherapie ouderbegeleiding. Poppenkast

Judith Suyling. kindertherapie ouderbegeleiding. Poppenkast Judith Suyling kindertherapie ouderbegeleiding Poppenkast 023 525 33 28, Bloemendaal kindertherapie@judithsuyling.nl Nadenken op een bankje Lang geleden, toen Judith nog een klein meisje was, zat zij eens

Nadere informatie

Chiang mai, februari 2011. Een nieuwsbrief.

Chiang mai, februari 2011. Een nieuwsbrief. Chiang mai, februari 2011 Een nieuwsbrief. Een andere naam voor iets wat voor de meeste lezers inmiddels al vertrouwd is. Werd dit bericht vroeger een rondzendmail of een halfjaarbericht genoemd; nu gaan

Nadere informatie

32 Kwaliteitsbevordering

32 Kwaliteitsbevordering DC 32 Kwaliteitsbevordering 1 Inleiding In dit thema gaan we in op de begrippen kwaliteit, kwaliteitszorg en kwaliteitsbeleid. Het zijn onderwerpen die niet meer weg te denken zijn uit het Nederland van

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie

AMIGA4LIFE. Hooggevoelig, wat is dat? WWW.AMIGA4LIFE.NL T. 06-424 99985 @AMIGA4LIFECOACH VLAARDINGEN

AMIGA4LIFE. Hooggevoelig, wat is dat? WWW.AMIGA4LIFE.NL T. 06-424 99985 @AMIGA4LIFECOACH VLAARDINGEN AMIGA4LIFE Hooggevoelig, wat is dat? 7-10 jaar WWW.AMIGA4LIFE.NL T. 06-424 99985 @AMIGA4LIFECOACH VLAARDINGEN 1 voorlichtingsbrochure hooggevoeligheid - www.amiga4life.nl Ik heb een talent! Ik kan goed

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 4 December 2015

Nieuwsbrief nummer 4 December 2015 Nieuwsbrief nummer 4 December 2015 Beste tennisvrienden, sponsors en adverteerders, Het tennisseizoen van 2105 zit er weer op. Het bestuur wenst iedereen hele fijne feestdagen en een gelukkig, gezond en

Nadere informatie

Peppelinfo december 2014, nummer 4

Peppelinfo december 2014, nummer 4 Peppelinfo december 2014, nummer 4 Beste ouders, Inmiddels ben ik al weer drie weken op de Peppel en begin ik me al aardig thuis te voelen. Ik heb al veel ouders ontmoet en al een aantal prettige gesprekken

Nadere informatie

Fijn dat er afgelopen dinsdagavond een grote opkomst was op de informatieavond!

Fijn dat er afgelopen dinsdagavond een grote opkomst was op de informatieavond! 10 september 2015 Van de directie, Zoals u allemaal weet heeft juf Mirjam Doorn een tijdje in het ziekenhuis gelegen. Afgelopen vrijdag mocht zij gelukkig weer naar huis. Ze moet het nog een poosje rustig

Nadere informatie

Eerste week vd advent

Eerste week vd advent Advent vieren en beleven derde graad Eerste week vd advent De adventskrans staat centraal. Er speelt zachte muziek. De kinderen nemen bij het binnenkomen een sparrentakje uit de mand en leggen dit rond

Nadere informatie

Liturgie voor de viering op 24 april 2016 om 10.00 uur in de Lichtkring met de Catechesegroep Gehandicapten Hoofddorp

Liturgie voor de viering op 24 april 2016 om 10.00 uur in de Lichtkring met de Catechesegroep Gehandicapten Hoofddorp Liturgie voor de viering op 24 april 2016 om 10.00 uur in de Lichtkring met de Catechesegroep Gehandicapten Hoofddorp Ouderling van dienst is Burg Anker Diaken is Alma van Hengel De piano wordt bespeeld

Nadere informatie