8e jaargang Oplage: 500 stuks Vormgeving: Sara Bos Interviews en foto s: Fija Klomp Foto fontein: Gert van Dijk februari 2013, nr.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "8e jaargang Oplage: 500 stuks Vormgeving: Sara Bos Interviews en foto s: Fija Klomp Foto fontein: Gert van Dijk februari 2013, nr."

Transcriptie

1 Redactie: Jantine de Jong-Blankespoor Heideweg 11a 3776 PX 8e jaargang Oplage: 500 stuks Vormgeving: Sara Bos Interviews en foto s: Fija Klomp Foto fontein: Gert van Dijk februari 2013, nr. 1 Vrienden van PBS Wijka Brandbeveiliging Multiservice P.H.J. Luttikhuisen Stukadoorsbedrijf W.Davelaar De Spar Bakker Transportbedrijf G. v.d. Kamp Défin administraties Autobedrijf Johan Schouten Café-Restaurant De Rotterdammer Machinebouw Jansen Stroe vof Pluimveeverwerking Jan v Ee bv. Kwalipak bv. Malestein Makelaardij o.g. Schimmel Techniek bv. Ouwendorp Tegels Richardv.d. Meer Hoveniersbedrijf Bouwbedrijf R. Soetendaal Beauty Salon Anja Van Rootselaar Assurantiën en Hypotheken Dorpshuis De Hof stee Twilmij bv. Hubo v.d. Brink Steco Metaalwarenbedrijf Bestratingsbedrijf M.A. Zoethout Loonbedrijf A. Monster AZ video producties B. v. Dijk sloop- en stucwerk Van Miltenburg Accountancy Bouwbedrijf Tomassen bv Klarenbeek Transport Van Vliet- Newplants BV RuiterActief Koninginnedag 2013 En het thema van dit jaar is. Vroeger! Zeg maar het tijdperk van Ot en Sien! Dit is natuurlijk zo omdat het Plaatselijk Belang 75 jaar bestaat. Dus denk 75 jaar terug en laat jouw/jullie creatieve brein de vrije loop! Er is natuurlijk ook weer de altijd gezellige zeskamp! Opgeven voor de volwassenen kan bij of PBS 75 jaar

2 Even buurten bij Tineke Gol Een klein beetje achteraf, zo langs het weiland, maar toch echt in het dorp, woont aan de Bremstraat het gezin Gol: vader Johan, moeder Tineke, zoon Dieke (19) en dochters Marit (16) en Julia (7). Tineke werd, als jongste van 8 kinderen, geboren op een boerderijtje tussen Otterlo en Wekerom. Hoewel hun adres Otterlo aangaf, gingen de kinderen in Wekerom naar school omdat dit simpelweg dichterbij was. De MAVO heeft Tineke in Ede doorlopen. Haar vader overleed al op 58-jarige leeftijd, Tineke was toen 14 jaar oud. Na twee jaar werd de boerderij verkocht en verhuisde men naar Voorthuizen. Tineke: 16 is een nare leeftijd om te verhuizen. Je moet al je vrienden en vriendinnen achterlaten. Het contact wordt in het begin nog wel in stand gehouden maar het verwatert toch. Op haar achttiende ontmoette zij Johan Gol met wie zij later trouwde. Het stel ging wonen op camping de Instuif in Stroe. Na een paar jaar, Dieke was toen al geboren, kochten zij hun huidige huis, casco. Veel klussen, dus! Zij hebben er een mooi, ruim huis van gemaakt waar het gezin Gol, momenteel uitgebreid met hond Woezel, al 18 jaar naar tevredenheid woont. De laatste kip uit het hok is dit jaar tijdens een ludieke ruilactie van studenten verhuisd. werk en hobby Tineke is 15 uur per week werkzaam bij Buurtzorg Barneveld. Zij verzorgt de huishoudelijke taken bij cliënten die dit (tijdelijk) net zelf kunnen door ziekte,beperking of andere oorzaken. Werk dat Tineke ligt. Het is heel sociaal werk. De cliënten vinden het prettig als je komt, men is open en bespreekt soms privédingen. Ze weten wel dat dit bij mij veilig is. Naast haar werk, huishouden en drukke gezin vindt Tineke een creatieve uitlaadklep in boetseren, tekenen, schilderen en tuinieren. Zij is dan ook lid van Groei en Bloei in Barneveld waar menig goede tuintip vandaan komt. Voor boetseren, potten bakken en schilderen moet je tijd nemen. Je kunt niet even een half uurtje gaan kleien. De klei moet vochtig blijven, dus neem je de tijd om ermee te werken en dekt het dan zorgvuldig af. Ook potten maken (op het wiel) neemt tijd. Ik zit nooit verlegen om een cadeautje om weg te geven. Ik maak zelf leuke dingen, lacht Tineke. En inderdaad, schaapjes, kippen, poppen.enkele dingen van haar hand sieren de vensterbank in de gezellige woonkeuken. Een tekening kan men wel iets gemakkelijker even wegleggen. Tineke laat door haar getekende portretten van haar kinderen zien. Hobby s waardoor je je nooit hoeft te vervelen! Kerstdiner bijzonder (kerst)menu met o.a. gevulde parelhoen. De wethouder was ook aangeschoven om een vorkje mee te prikken. voor het laatst samen op de foto, nu Johan de Hofstee ging verlaten.

3 Wintermarkt Hofstee gezellig en goed bezocht Op 1 december was de Hofstee gevuld met kramen en kraampjes met een grote variëteit in aanbod. Van oliebollen, appelbeignets, rookworsten, warme chocolademelk en andere lekkernijen tot hebbedingetjes, kerstversiersels, boeken, cadeautjes, (feest-)kleding, geurtjes, van alles was er te koop. met de verkoop van rookworsten hoopte WIK wat verenigingsgeld binnen te halen Buiten stonden de kerstbomen klaar voor hen die vroeg aan de boom wilden. Ook waren er diverse stands met ondernemers die zich wilden presenteren aan het Stroese publiek. Een stoelmassage kon men ondergaan bij Anja (de dochter van Pea). Zij heeft een eigen massagesalon aan huis. Zij verkoopt ook verzorgingsartikelen. Pedicure Lia was ook aanwezig en vertelde het publiek dat hun voeten bij haar in goede handen zouden zijn! Buurtzorg begint nu ook in Kootwijkerbroek, Stroe en Garderen een groep. Om dit onder de aandacht te brengen, hadden zij een stand gehuurd op de Stroese wintermarkt om zo wat meer bekendheid bij de mensen te krijgen. Kerstconcert in een volle zaal Dinsdagavond 11 december gaf de Stroese zangvereniging Looft den Heer een kerstconcert voor een volle zaal in de Hofstee. 150 liefhebbers luisterden naar het koor en zongen uit volle borst de samenzang mee. Eén en ander werd muzikaal begeleid door Leander van der Steen (piano), Petra Lukasse (dwarsfluit) en Karianne Veerman (viool). De algehele leiding was als vanouds in handen van dirigent Johan Diepeveen. Looft den Heer is een klein koor, maar men kan goed merken dat de leden goed op elkaar zijn ingespeeld. Het enthousiasme is zichtbaar, men zong met hart en ziel. Ook Peter Davelaar, de koorsolist, was op dreef. Het publiek werd vergast op fraaie kerstklanken. Het programma bevatte enkele mooie gedichten en een meditatie over de drie wijzen en hoe zij de ster naar Bethlehem volgden. De muzikale begeleiders speelden tweemaal een mooi intermezzo. Traditiegetrouw werd de avond afgesloten met warme chocolademelk en kerstkransjes.

4 Geslaagde inbraakpreventie-avond in Stroe Door René Ratterman 3 oktober was er in dorpshuis de Hofstee een inbraak preventieavond georganiseerd door PBS ism gemeente en politie. Ruim 60 Stroeernaren hadden weer en wind getrotseerd om op deze avond aanwezig te zijn, wat gelijk al voor een zeer goede sfeer zorgde. De avond was in 2 delen gedeeld met een korte pauze ertussen. Voorzitter René Ratterman opende deze avond en Dirk Klein volgde met een kleine presentatie over de woning inbraak cijfers in de gemeente en Stroe. Ook vertelde Dirk wat het gemeente beleid is en wat de gemeente doet om de aantallen inbraken in de gemeente te verminderen bijvoorbeeld dmv intensieve samenwerking met de wijkplatformen, preventieavonden als deze en de inzet van de bewoners zelf. Na Dirk volgde Wilma Borren met een presentatie namens de politie. Wilma is de nieuwe wijkagente voor Stroe en opvolgster van Klaas Broer. Voor de inwoners van Stroe en voor Wilma was dit gelijk een mooie kans nader met elkaar kennis te maken. In de presentatie werden de inbraken in Stroe gemeld, deze zijn gelukkig in Stroe al een stuk gedaald ten opzichte van 2010, maar elke inbraak is er uiteraard één teveel! Verder vertelde Wilma wat je als beste kunt doen als burger en wat je vooral ook niet moet doen! Na Wilma volgde Maura Nelissen die namens Selecta DNa een woordje kwam doen en de werking van dit goedje met zijn unieke nummer aan de bewoners uitlegde. Na de pauze volgde het klapstuk van de avond, een verhaal van ex-inbreker Evert Janse. Dit maakte zeer veel indruk en de zaal hing dan ook aan zijn lippen. Nadat Evert een filmpje had getoond hoe makkelijk het inbreken vaak wordt gemaakt door onoplettendheid van burgers, volgen foto s van een rondgang door het dorp. De confrontatie met de eigen huizen en eigen wijk maakte zo mogelijk nog meer indruk. Er waren diverse mensen geweest die hem door Stroe hadden zien lopen, maar op één persoon na had niemand hem hierop aangesproken! Ook bij de politie was geen enkele melding binnen gekomen. Met andere woorden hij kon gewoon rustig zijn gang gaan. Zo werden er sleutels uit fietsen gehaald en weer aan de rechtmatige eigenaar terug gegeven, die deze niet eens had gemist en ook werden er van diverse schuurtjes en zelfs in de huizen foto s gemaakt. Na de presentatie van Evert bleven mensen nog lang napraten over wat ze hadden gezien en geleerd en hoe makkelijk het inbrekers wordt gemaakt zonder dat we dit zelf in de gaten hebben! Al met al een zeer interessante avond, waar de bewoners van Stroe erg veel van hebben opgestoken en Stroe vanaf vandaag een nog veiliger dorp is!

5 Bedankt, iedereen!! Ines Bos, de vrouw die we allemaal wel kennen, is verhuisd naar Voorthuizen. Omdat dit nogal plotseling gebeurde (omdat er een appartement vrij kwam, kreeg Ines de sleutel al heel kort nadat zij het nieuws kreeg), wil Ines heel graag nog even afscheid nemen. Ik wil graag iedereen hartelijk bedanken voor alle vertrouwen en liefde welke ik in Stroe mocht ontvangen. Ik heb het in Stroe altijd heel goed naar mijn zin gehad. Ook heb ik altijd waardering van de mensen gevoeld, zeker de laatste tijd. Het was een moeilijk jaar. Door een ongelukkige val was Ines, inmiddels 73 jaar, ineens aangewezen op hulp van anderen. Eerst in het ziekenhuis, daarna in de revalidatie en later ook thuis. Zij had diverse, ernstige verwondingen opgelopen en moest weer helemaal opnieuw leren lopen. Ook haar rechterarm was een poos uit de roulatie. De verwondingen aan hoofd en gezicht zijn gelukkig allemaal genezen. Net toen alles zich weer ten goede leek te keren, kreeg echtgenoot Jan een herseninfarct. Jan verblijft in Leusden in een verzorgingstehuis. Ines bezoekt hem zo vaak als haar mogelijk is. Ines woont nu in een ruim appartement op de begane grond aan de v/d Berghlaan, op nr. 34. Het is een seniorenwoning rechts van het hoofdgebouw van Nieuw Avondrust. Het is echter géén aanleunwoning! Men woont geheel zelfstandig en zou, indien gewenst, tegen betaling gebruik kunnen maken van de faciliteiten van Avondrust. Nu de grootste drukte van de plotselinge verhuizing wat geluwd is, kan Ines weer wat meer tijd besteden aan haar liefhebberijen, zoals de muziek en de kunst. Twee keer per week gaat zij naar conditietraining om weer helemaal op krachten te komen na dit energievretende, enerverende jaar. De training gaat goed, zegt Ines, ik voel dat ik sterker wordt. Men is welkom om eens een keertje op de koffie te komen, wel graag eerst even bellen: Inderdaad, Ines heeft nog steeds haar oude telefoonnummer! Een warm onthaal voor de sint V ol verwachting klopt ons hart.nou, echt wel! Op een, gelukkig droge, zaterdagmiddag 17 november verzamelden Stroese kinderen zich op het Prinses Marijkeplein in afwachting van de Sint en zijn Pieten. De fontein lag vol met pakjes en het plein was kleurig versierd. Eindelijk..daar kwamen een paar Pieten aangelopen, maar wat nu? Eén van de Pieten zat in een rolstoel. Och, die arme Piet had zo n zeer been! Behulpzaam werd hij door zijn collega s rondgereden. De Sint was in een adembenemende rit van Roermond naar Stroe vervoerd in een open auto. Sint prees zijn chauffeurpiet voor de veilige en snelle overtocht. Op het plein konden de toegestroomde kinderen de Sint een handje geven, de goedheiligman nam daar echt de tijd voor. Ondertussen deelden de Pieten met gulle hand pepernoten en zakjes snoep uit. Met z n allen ( Sint, Pieten en kinderen met hun (groot-) ouders) trok men in een lange sliert door het dorp om zo met een omweg bij de Hofstee uit te komen. Sint nam plaats op het podium en de hoofdpiet droeg pakjes aan voor de Stroese kinderen. De zaal was vol, zó leuk om al die gespannen snuitjes te zien. Uit volle borst werd er gezongen, ondanks de in de CD speler vastzittende sinterklaasmuziek. De kids kregen hun presentjes, allerlei lekkers en zelfs patatjes (als vanouds door de Hofstee geschonken) Kortom, het was gelukkig weer een ouderwets gezellig Stroes sintfeest.

6 NLdoet 2013: heel Nederland doet mee! Stroe in dialoog Op 15 en 16 maart 2013 steken vele maatschappelijk betrokken Nederlanders de handen uit de mouwen tijdens NLdoet. Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds. Ben of ken je een maatschappelijke organisatie waar vrijwilligers nodig zijn voor een leuke klus of activiteit? Of heb je zin om samen met collega s, vrienden of teamgenoten bij een organisatie aan de slag te gaan? Doe dan mee met NLdoet. Vrijwilligers zijn het kloppende hart van sociale initiatieven. Met NLdoet stimuleert het Oranje Fonds jong en oud om zich in te zetten voor de samenleving en zet vrijwillige inzet in de spotlights. Vorig jaar waren al Nederlanders actief tijdens NLdoet, een recordaantal. In 2013 wil het Oranje Fonds nog veel meer mensen op de been brengen. Samen aan de slag Overal in het land zijn leuke vrijwilligersactiviteiten te doen. Het opknappen van een clubhuis, een dierenverblijf of een speeltuin. Een paar uur erop uit met jongeren of gehandicapten.. Tussen al deze klussen vind je vast en zeker een mooie activiteit die je samen met je collega s, familie of je sportteam kunt doen. Ben je maatschappelijk betrokken en heb je zin om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken? Meld je aan op www. nldoet.nl. Er komen dagelijks nieuwe activiteiten bij! Een klus te klaren? Ben of ken je een maatschappelijke organisatie waar vrijwilligers nodig zijn? NLdoet is de uitgelezen kans om elke activiteit met hen aan te pakken. Meedoen betekent extra handen, nieuwe netwerken en naamsbekendheid voor je organisatie. Heb je een klus te klaren of wil je tijdens NLdoet net dat beetje extra doen? Meld je klus dan aan op www. nldoet.nl. Als je dit vóór 1 februari 2013 doet, dan kan het Oranje Fonds een bijdrage geven van maximaal 450,=. NLdoet is een initiatief van het Oranje Fonds. Vrijwilligerswerk vormt het har van sociale initiatieven. Daarom zet het Oranje Fonds met NLdoet de schijnwerpers op vrijwillige inzet. Zo laten ze zien hoe belangrijk actieve burgers zijn voor de samenleving en dragen ze bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Dat doen ze met geld, kennis en contacten. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn het beschermpaar van het Fonds. Het Oranje Fonds is een onafhankelijk fonds. Het geld komt o.a. van de Nationale Postcode Loterij, van De Lotto en uit giften en legaten. Meer weten? Voor aanmelding, extra informatie, het laatste nieuws en tips en inspiratie voor een fantastische NLdoet activiteit kun je terecht op In ruim 70 Nederlandse gemeenten houdt men de avond/middag van de dialoog. Deze keer was het thema Samen. Ook gemeente Barneveld heeft in diverse kernen mensen bij elkaar gekregen die met elkaar de dialoog aangingen over dit onderwerp, Dialoog dus, geen discussie. Geen opvattingen en meningen lijnrecht tegenover elkaar, maar als volwassenen praten over de mogelijkheden die in het woordje samen verborgen zitten. In Stroe hebben 2 x 8 mensen gehoor gegeven aan de uitnodiging hieraan mee te werken. Mensen met een totaal andere achtergrond, werkkring, gezinssituatie, enz. Boventoon in deze dialoog werd gevoerd door wederzijds respect, samenwerking en mensen in hun waarde laten zodat men durft te handelen naar eigen talent. De neuzen hoeven niet altijd allemaal dezelfde kant op te staan, zolang men maar respect heeft voor andermans opvattingen en die niet meteen bestempelt als fout of dom.

7 Wilt u iets met ons en/of de rest van Stroe delen, bijvoorbeeld door iets te melden op de prikbordpagina dan kunt u mailen naar of De deadline voor het volgende krantje is 16 maart. Ieder jaar prijkt er op het prinses Marijkeplein een prachtige boom vol met lampjes. Dit wordt ieder jaar gedaan door het Plaatselijk Belang van Stroe. Hier hebben we een kiekje van deze bevlogen vrijwilligers die de kou trotseerden! Check de agenda op de achterkant NIEUWE BEHEERDER HOFSTEE Zoals u al zult hebben gemerkt.de Hofstee heeft een nieuwe beheerder en wel oud-stroeënaar Edwin Borgers. Toen Johan zijn eigen restaurant opende en daar meer en meer tijd in moest steken, bleek het moeilijk te combineren en is men in goed overleg op zoek gegaan naar een nieuwe beheerder. Het waren drukke weken, maar uiteindelijk is de deal nog vrij snel beklonken. Edwin in per 1 januari in dienst getreden. Johan is nog tot eind januari gebleven om hem wegwijs te maken en lopende zaken mee af te handelen. Het dorpshuisbestuur is er blij mee en heeft er zin in!, aldus Helene de Geijter. Edwin staat bekend als een goede gastheer en een prima organisator, dus dat zal wel snor zitten Edwin vindt het leuk dat hij in deze functie, naast het werk in de keuken en achter de schermen, ook veel met mensen om kan gaan. Dat voegt echt iets toe aan het werk. Voor het personeel verandert er verder niets, ook voor de verenigingen zijn er geen wijzigingen. Bestuurswijziging Jacqueline van den Hazel heeft het bestuur verlaten. De Hofstee zoekt nog een nieuw algemeen bestuurslid. Wie zin heeft om zich aan te sluiten bij het bestuur, kan contact opnemen met één van de bestuursleden. Nieuwjaarsreceptie

8 BOERENKOOLPARTY zaterdag 2 maart 2013 Programma: uur: Doorlopend video-journaal Stroe Na een ideetje dat tijdens een onderling praatje opkwam, heeft de Hofstee groen licht gegeven voor het aanleggen van een ijsbaan en diverse vrijwilligers hebben hier veel vrije tijd in de ijzige kou in gestoken. Met een zelfgebouwd systeem zorgden ze voor een leuke ijsvloer, de schoolkinderen konden vrijdagmiddag (18/1) hun hart ophalen op hun eigen ijsbaan. Stroese kinderen en kleinkinderen van Stroese grootouders maakten grif gebruik uur: Stroes muzikaal intermezzo uur: Video-journaal uur: Stroes muzikaal intermezzo uur: Video-journaal uur: Stroes muzikaal intermezzo Toegang gratis Uiteraard boerenkool met worst verkrijgbaar van deze onverwachte buitenkans! Zingen is goed voor iedereen Zoals u al in de flyer heeft kunnen lezen, is zingen goed voor een mens! Het is goed voor je brein en voor je body en je wordt er ook nog vrolijk van Zangvereniging Looft den Heer wil heel graag nieuwe leden verwelkomen en nodigt daarom belangstellenden uit om eens een (paar) keer te komen kijken, luisteren en meezingen. Heus, het is niet zo ingewikkeld als het soms lijkt. Je hoeft geen Pavarotti of Julie Andrews te zijn en ook geen Madonna of Robbie Williams. Gewoon.jij en ik, mensen die graag zingen. In de auto, onder de douche, of onder het werk, als niemand je hoort. Kruip uit die schulp en laat je horen! Zingen is heerlijk en zoals gezegd, goed voor je! Looft den Heer repeteert elke dinsdagavond in de Hofstee uur.

9 Herinneringen van vroeger Die werd precies op tijd aangelegd, want op de dag dat de werkzaamheden hiervoor klaar waren, deed zich een calamiteit voor, waarvoor men de telefoon dringend nodig had om hulpdienst in te schakelen. De eerste auto, vliegtuigen, wasmachines, computers, alles hebben deze dames op leeftijd geboren zien worden. T oen de 100 jarige zaadeest werd heropend, waren daar ook de zusjes Van der Steeg bij aanwezig. Zij zijn daar geboren! Nou ja, niet echt in de zaadeest natuurlijk, maar in het huis ernaast, omdat hun vader destijds in de zaadeest werkte. Het gezin Van der Steeg telde toen 9 nog in leven zijnde kinderen. Vader was de baas, hij was timmerman geweest, moeder zorgde voor huis, haard en kinderen en er was een koe die de benodigde melk leverde. Zusjes Lijs (voluit Elizabeth en door haar zus Bets genoemd) en Gerrie hebben gezamenlijke herinneringen, maar ook wel verschillende. Zij schelen 8 jaar met elkaar. Lijsje is nu 95, Gerrie 87. Waar Lijs altijd aan het werk moest, hield Gerrie meer van spelen en aangezien zij bij de jongere kinderen hoorde, lukte dat ook best. Zo ging dat in die tijd. Als meisje kwam je thuis na de lagere school om moeder te helpen in het grote gezin. Als er dan weer een zusje de benodigde leeftijd had, ging men in een dienstje. Gerrie werkte het liefst in een burgerhuis, terwijl Lijs de voorkeur gaf aan een boerderij. Zij kon prima melken en karnen. In en om de zaadeest hebben de zussen heel veel voetstappen staan. Gerrie vond het heerlijk om te mogen trappen. Dan trapte zij met fietstrappers, waardoor een vliegwiel werd aangedreven om het zaad en de kegels van elkaar te scheiden. Een ingenieus systeem, vooral voor die tijd. Gelukkig hoefde men geen kinderen te laten werken, Gerrie vond het zelf erg leuk om te doen en zo af en toe mocht het dan ook. Op haar 8e verhuisde het gezin naar de Brinkerweg in Kootwijkerbroek, Lijsje was toen 17. nieuwigheden Bij navraag weet Lijsje nog goed dat er elektriciteit kwam en ook telefoon. Lijsje: Computers daar begin ik niet meer aan, hoor, da s veel te ingewikkeld. Zij rijdt nog wel regelmatig met haar scootmobiel door Barneveld. De zusjes zijn allebei ook heel creatief. In de kamer van Lijsje liggen prachtige kleedjes van fijn naaldwerk die door Gerrie zijn gemaakt. Lijs is meer van het borduren, wat ze dan ook prachtig kan. In haar kamer, maar ook op de gang in Elim hangen haar kunstwerkjes. Lijsje: Ik borduur niet meer, maar ik zou het nog wel kunnen, denk ik, mijn vingers zijn nog soepel. monument Gijs Vos geniet zichtbaar van de opgehaalde herinneringen over de zaadeest. Ook hij heeft er immers vele jongensvoetstappen staan! De zaadeest wordt door een groep betrokken vrijwilligers langzaam maar zeker in oude glorie hersteld met als doel het monument open te stellen voor het publiek, demonstraties te geven hoe men in vroeger tijden te werk ging en zo een toeristisch item te worden.

10 Heemhuus by candlelight Stationsklok Marijkeplein Nog meer gezelligheid was de uitdaging voor de 2e editie van Heemhuus by candlelight in de Stroese schaapskooi op zaterdag 15 december jl. Velen wisten wederom de weg naar de verlichte en aangeklede schaapskooi te vinden om onder het genot van een kom snert en/ of broodje knakworst weer een heerlijke winteravond te beleven in de kooi by candlelight. De avond begon om met een bijdrage van de ballonvirtuose Manon Ballon, die samen met de kinderen liet zien wat je allemaal met een ballon kunt doen. Ware kunstwerken kwamen tevoorschijn. Naarmate de tijd vorderde werd het in de kooi allengs drukker en dit had ongetwijfeld te maken met het verdere programma,waarin o.a. een optreden door de winterhoornblazers De Dijkbloazers uit Lunteren en optredens van voor velen verscholen plaatselijk muzikaal talent, dat in de schaapskooi een podium kreeg om hun kunnen te tonen. Rond klonken er tonen uit de midwinterhoorns van een behoorlijke groep in tenue gehulde blazers in het schijnsel rond de schaapskooi. Het kostte de blazers wel enige inspanning om na al een dag blazen de klank vanuit de hoorns nog ver te laten dragen, temeer daar door de miezerige weersomstandigheden de kwaliteit van het instrumentarium inmiddels enigszins had ingeboet. Desalniettemin een passend en bijzonder optreden in het geheel van de avond. Om uur was het zover. In een volle schaapskooi waren alle ogen gericht op de buhne. Miranda v.d. Brink beet het spits af met voortreffelijk panfluitspel en de waardering bleek uit de stilte in de kooi. Na Miranda lieten resp. Robin Visser en Melanie Hodi de aanwezigen hun muzikale kwaliteiten horen, hetgeen met luid applaus werd gehonoreerd. Als laatste optreden stonden 2 dames achter de microfoon, die voor deze gelegenheid een zangduo hadden gevormd. Dit bleek ook een groot succes, want de dames Edith Waaijenberg en Anneke Boersma wisten De zaal aan zich te binden met hun optreden en gevarieerd repertoire. Al met al een succesvolle avond met alle waardering naar deelnemers toe om hun nek uit te steken. Het uitgangspunt van de schaapskooicie. dat er in Stroe meer muzikaal talent is dan waarschijnlijk bij velen bekend, is bewaarheid. Een volgend keer wellicht nog meer deelnemers. Na afloop was vaak de kreet te horen: Heerlijk, dit (gezellige) ouderwetse avondje Stroe. Zoals U ongetwijfeld opgemerkt heeft, is de klok op het Marijkeplein een tijdje aan 1-zijde van slag geweest. Na 13 jaar was de door het Rabofonds verkregen klok aan een onderhoudsbeurt toe. Daarvoor is contact opgenomen met de leverancier H&P lights in Huissen. De klok bleek, naast genoemd probleem, verder nog goed in orde en Jaap Thomassen ontving de complimenten voor de staat van de klok (bijhouden techniek,schilderen v/d klok etc.). Door de leverancier is een 2e lichtbron in de klok geplaatst, zodat men in deze donkere maanden na doorkomst Stroe nog beter bij de tijd is.

11 Wetenswaardigheden Schaapskooi t Heemhuus Om de warmte in de winter een beetje binnen de schaapskooi te kunnen houden is het pannengedeelte van het dak olv Rijk Soetendaal ( hartelijk dank!) in september jl. voorzien van een isolatielaag en 2e pannenrij ( dank aan fam.v. de Brink). Omdat door deze ingreep het ademen van de kooi ook grotendeels teniet is gedaan zijn in de deuren ventilatieroosters aangebracht. Daarnaast is verlichting aangepast. Het tekstbord is verplaatst naast de kooi. Dit om het zij-kop aanzicht van de kooi niet teveel te verstoren. Afgelopen maanden zijn ook verdere aanpassingen gepleegd om bevriezing te voorkomen. En aantal vrijwilligers is in de maand november druk in de weer geweest om het strook groen tussen de Kooi en de jeu de boulebaan te vervanging door klinkers. Dankzij o.a. de medewerking van de fa. Monster uit Stroe blijven de voeten droog tijdens het zitten op de tribune. Acitiviteitenoverzicht laatste half jaar: Wekelijks Jeu de Bouleavond/middag In aug. fiets-3 daagse In okt. Filmmiddag/avond jeugd Lampionnenoptocht Diverse bijeenkomsten ( Voorl.) Activiteiten 2013 Wo. 2 januari filmmiddag/avond Za. 2 maart boerenkoolparty

12 Agenda 8 februari kindercarnaval bij de Schaapkooi 22 februari bingo 28 maart ledenvergadering van het Plaatstelijk Belang in De Hofstee 30 april Koninginnedag 13 juli Stroese zaterdag Informatiebron: Plaatselijk Belang Stroe Heeft u, weet u een leuk evenement in of rondom Stroe, laat het ons dan weten! We hebben wat te vieren! Het Plaatselijk Belang Stroe bestaat dit jaar 75 jaar! Een fantastische mijlpaal! Nu wil het Plaatselijk Belang dit natuurlijk vieren met alle Stroese inwoners, maar hoe? Heeft u, of heb jij een leuk idee? Mail dan naar Bestuur PBS: Rene Ratterman, voorzitter Het Stroeërnaartje wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de financiële bijdrage van: Erik v Dam, secretaris Gerda van Essen, lid Johan van de Bor, lid Jan Geresteijn, lid Contactadres PBS: Bremstraat 6, 3776 NA, , Dorpshuis De Hofstee Dorps- en activiteitencentrum, tevens Uw adres voor elke zakelijke of gezellige bijeenkomst. Vraag naar onze uitgebreide mogelijkheden m.b.t. verenigingsactiviteiten vergaderen bruiloften jubilea verjaardagen bijeenkomsten enz. enz. Kijk ook even op onze website : Tel. beheerder: (0342)

Van de Voorzitter. Mevr. D. Troost Tel: 420101 Voorzitter bovengenoemde verenging. Van de redactie.

Van de Voorzitter. Mevr. D. Troost Tel: 420101 Voorzitter bovengenoemde verenging. Van de redactie. Van de Voorzitter. De zomer is weer ten einde, een mooie zomer: tenminste wat het weer betreft. Een lange winter staat ons weer te wachten. De dagen worden steeds korter, dus eerder het licht aan. Voor

Nadere informatie

Planning Meander 2015

Planning Meander 2015 16 de jaargang no.3 december 2014 Kerstnummer Colofon De Meander verschijnt zes keer per jaar en wordt verspreid onder cliënten, vrijwilligers en medewerkers van de Swinhove Groep: locaties Swinhove, De

Nadere informatie

Onze parochie bestaat uit de parochiekernen:

Onze parochie bestaat uit de parochiekernen: CATHARINAPAROCHIE Jaargang 1 kersteditie Onze parochie bestaat uit de parochiekernen: St. Jan de Doper (basiliek) H. Marcoen H. Johannes de Doper H. Antonius van Padua Verrijzenis H. Maria H. Cornelius

Nadere informatie

De Clingel. De zomer van Het Huis Nebo. Thema. van Het Huis Nebo voor bewoners, cliënten en naasten. De duofiets is er!

De Clingel. De zomer van Het Huis Nebo. Thema. van Het Huis Nebo voor bewoners, cliënten en naasten. De duofiets is er! De Clingel van Het Huis Nebo voor bewoners, cliënten en naasten jaargang 27 september - oktober 2014 Vandaag heeft waarde Thema De zomer van Het Huis Nebo De duofiets is er! Wie was Floris Arntzenius?

Nadere informatie

D E V E U R B O D E. Wijkkrant. Te lezen in deze wijkkrant onder andere: Beeklust / Groeneveld / Ossenkoppelerhoek 39 e Jaargang / november 2014.

D E V E U R B O D E. Wijkkrant. Te lezen in deze wijkkrant onder andere: Beeklust / Groeneveld / Ossenkoppelerhoek 39 e Jaargang / november 2014. D E V E U R B O D E Wijkkrant voor Beeklust / Groeneveld / Ossenkoppelerhoek 39 e Jaargang / november 2014 Te lezen in deze wijkkrant onder andere: Activiteitenagenda wijkcentrum Bericht van wijkagent

Nadere informatie

Burgerparticipatie ten Top!!!

Burgerparticipatie ten Top!!! CWO meisjes beginnen bruisend Wijkfeest Stichting Ipse de Bruggen Vrijwilligers varen mee met Andante Pagina 4 Pagina 6 Pagina 11 De BabberGratis huis-aan-huis-blad voor Babberspolder en Vlaardinger Ambacht

Nadere informatie

COLOFON. Voor alle in het Visnet genoemde data geldt: Deo Volente. Opmaak: Henny Grootenboer Drukwerk: Easy Copy Sjaloom Zorg

COLOFON. Voor alle in het Visnet genoemde data geldt: Deo Volente. Opmaak: Henny Grootenboer Drukwerk: Easy Copy Sjaloom Zorg COLOFON Het Visnet is een uitgave van de Hervormde Gemeente te Stellendam en zal tien keer per jaar verschijnen aan het begin van de maand. Het wordt verspreid onder alle adressen die in het kerkelijk

Nadere informatie

WIJKKRANT NIEUWE PARK

WIJKKRANT NIEUWE PARK December 2012 WIJKKRANT NIEUWE PARK Het wijkteam en de redactie van de wijkkrant wensen alle bewoners van Nieuwe Park en alle andere lezers van ons blad een prettige kerst en een goed en gezond 2013 toe

Nadere informatie

Seniorenkrant. Gratis. Namens het bestuur, medewerkers én vrijwilligers van Woej. Die goeie ouwe tijd! En verder. Kerstdiner.

Seniorenkrant. Gratis. Namens het bestuur, medewerkers én vrijwilligers van Woej. Die goeie ouwe tijd! En verder. Kerstdiner. Seniorenkrant Een informatief kwartaalblad voor de 55+-er december 2009 / jaargang 3 / nummer 1 / oplage 13000 in Leidschendam-Voorburg Ouderenadviseurs in beeld P. 2 Duik in het verleden P. 3-5 Programma

Nadere informatie

DORPSKRANT DE TWEELING GERKESKLOOSTER STROOBOS

DORPSKRANT DE TWEELING GERKESKLOOSTER STROOBOS DORPSKRANT DE TWEELING GERKESKLOOSTER STROOBOS 29 e jaargang, 2 e editie Verschijnt 10 maal per jaar februari 2014 REDACTIE DORPSKRANT Martin Bakker Tineke de Jonker Eelkje Oostra Martje Schuring Tineke

Nadere informatie

Clubblad van Wieler Toer Club De Trappistentrappers Opgericht 10 april 1981 Bankrekeningnummer 16.05.25.535 Editie December 2013 jaargang 23 nr.

Clubblad van Wieler Toer Club De Trappistentrappers Opgericht 10 april 1981 Bankrekeningnummer 16.05.25.535 Editie December 2013 jaargang 23 nr. Clubblad van Wieler Toer Club De Trappistentrappers Opgericht 10 april 1981 Bankrekeningnummer 16.05.25.535 Editie December 2013 jaargang 23 nr. 2 BESTUUR Voorzitter: Frans van Saane, Berkenring 84, 4881

Nadere informatie

Jaargang 22 nr. 1 maart 2011. In dit nummer o.m.

Jaargang 22 nr. 1 maart 2011. In dit nummer o.m. Het boek wordt op 19 maart 2011 gepresenteerd op de landelijke dag van de Stichting Plotsdoven, die gehouden wordt in Madurodam, Den Haag. Het eerste exemplaar zal aan de schrijfsters worden aangeboden.

Nadere informatie

Oudheidkundige kring zoekt trekkers Door Marten Brascamp

Oudheidkundige kring zoekt trekkers Door Marten Brascamp Uitgave voor en door Teugenaren Jaargang 09 Editie 3 Januari 2015 Oudheidkundige kring zoekt trekkers Door Marten Brascamp De Oudheidkundige Kring Voorst bestaat in 2015 40 jaar en organiseert daarom een

Nadere informatie

JIJ& magazine DIT IS EEN UITGAVE VAN ONS TWEEDE THUIS

JIJ& magazine DIT IS EEN UITGAVE VAN ONS TWEEDE THUIS JIJ& magazine IKmaart DIT IS EEN UITGAVE VAN ONS TWEEDE THUIS 2015 JIJ& IK De dag dat ik dit voorwoord schrijf is het 17 graden en schijnt de zon volop. Je ruikt het voorjaar. Heerlijk! Het voorjaar tekent

Nadere informatie

DIGITALE NIEUWSBRIEF. Beste koorleden,

DIGITALE NIEUWSBRIEF. Beste koorleden, DIGITALE NIEUWSBRIEF 28 maart 2014 Beste koorleden, Dit is de eerste digitale Nieuwsbrief van Becadans. En vast niet de laatste. Want een aantal van jullie heeft vlot zijn medewerking toegezegd aan het

Nadere informatie

LUTJE NIJS. Sarantasia een circussprookje. Jeugdcircus SARANTI. Duurswoldhal Slochteren. Toegang: 4,00. www.dorpsverenigingslochteren.

LUTJE NIJS. Sarantasia een circussprookje. Jeugdcircus SARANTI. Duurswoldhal Slochteren. Toegang: 4,00. www.dorpsverenigingslochteren. LUTJE NIJS september 2014 Sarantasia een circussprookje Jeugdcircus Saranti brengt een vrolijk spektakel voor jong en oud, groot en klein, een sprookjeswereld om naar uit te kijken! Op zaterdag 18 oktober

Nadere informatie

Woonjournaal. Met uitneembare bijlage over Huurders Belangen Vereniging. Woonwijze, uw manier van wonen! Juni 2014. Een lid van de bewonerscommissie

Woonjournaal. Met uitneembare bijlage over Huurders Belangen Vereniging. Woonwijze, uw manier van wonen! Juni 2014. Een lid van de bewonerscommissie Juni 2014 Woonjournaal Woonwijze, uw manier van wonen! Met uitneembare bijlage over Huurders Belangen Vereniging Een lid van de bewonerscommissie kan echt iets betekenen voor mensen Bij Mari-Anne van Oortmerssen

Nadere informatie

Jaargang 36 Juni 2013 No. 1

Jaargang 36 Juni 2013 No. 1 Jaargang 36 Juni 2013 No. 1 VAN DE REDACTIE Alweer de eerste uitgave van een nieuwe jaargang. Het heeft de Vriendenkring weer enige moeite gekost voldoende adverteerders te krijgen, om zodoende weer op

Nadere informatie

TEUGJE NIEUWS. Teuge krijgt vleugels. Project KIJK genomineerd bij Rabobank. Uitgave voor en door Teugenaren Jaargang 03 Editie 5 juni 2009

TEUGJE NIEUWS. Teuge krijgt vleugels. Project KIJK genomineerd bij Rabobank. Uitgave voor en door Teugenaren Jaargang 03 Editie 5 juni 2009 TEUGJE NIEUWS Uitgave voor en door Teugenaren Jaargang 03 Editie 5 juni 2009 Teuge krijgt vleugels Een bekende uitdrukking is op Teuge wel heel erg van toepassing. Natuurlijk heeft het vliegveld al lange

Nadere informatie

Regie over eigen leven; wonen, werken, vrije tijd

Regie over eigen leven; wonen, werken, vrije tijd Meninge Informatief magazine over leven met een beperking in Zuidoost-Brabant Jaargang 5, oktober 2009 Regie over eigen leven; wonen, werken, vrije tijd Nummer 19 4 Stichting Regie over Eigen Leven 10

Nadere informatie

Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid

Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid IVN - afdeling Peize Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid Juni 2015 braakballen uitpluizen wilgen en fruitbomen snoeien de onlanden even voorstellen nl doet opening brug de horst kledingbeurs

Nadere informatie

In dit nummer onder andere: Kunstroute in de Blaak. Na-inschrijving KVW. Commotie om bomenkap. Grote verbouwing apotheek en huisartsenpraktijk

In dit nummer onder andere: Kunstroute in de Blaak. Na-inschrijving KVW. Commotie om bomenkap. Grote verbouwing apotheek en huisartsenpraktijk Wijkblad De Blaak In dit nummer onder andere: Kunstroute in de Blaak Na-inschrijving KVW Commotie om bomenkap Grote verbouwing apotheek en huisartsenpraktijk Schrijfletters: Beeldhouwen met Henk de Beer

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Welzijnsdiensten pagina 5 Activiteiten pagina 6-9 Agenda pagina 10-16

Inhoudsopgave. Welzijnsdiensten pagina 5 Activiteiten pagina 6-9 Agenda pagina 10-16 1 Inhoudsopgave Algemeen pagina 2-4 Servicepunt Senioren Welzijnsdiensten pagina 5 Activiteiten pagina 6-9 Agenda pagina 10-16 Servicepunt Vrijwilligerswerk Algemeen pagina 18 Activiteiten & Diensten pagina

Nadere informatie

We moeten af van het woord cliënt

We moeten af van het woord cliënt blad vier:layout 1 14-12-2011 11:57 Pagina 2 JAARGANG 6 NUMMER 4 DECEMBER 2011 ZIJLNIEUWS... VOOR VERWANTEN EN RELATIES Dit is heldere taal van Willem Kwakkel, sinds een kleine tien jaar medewerker van

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Voorwoord. Over bedoelingen, visie en identiteit. Zonder vrijwilligers kan het niet. De organisatie in en rondom het inloophuis

INHOUDSOPGAVE. Voorwoord. Over bedoelingen, visie en identiteit. Zonder vrijwilligers kan het niet. De organisatie in en rondom het inloophuis VOORWOORD Nog steeds is het aantal in - en aanloophuizen in Nederland groeiende. Duizenden vrijwilligers en vele beroepskrachten zijn dagelijks in de weer om het inloophuis in hun dorp, stadswijk of buurt

Nadere informatie

Zorgkaart. Colofon. Nummer: 34

Zorgkaart. Colofon. Nummer: 34 is een uitgave van Woonzorgcentrum de Lichtenberg Zorgkaart Tijden veranderen. Voorheen hadden de meeste woonzorgcentra en verpleeghuizen lange wachtlijsten. Dit is niet meer zo. Door veranderd overheidsbeleid

Nadere informatie

anno 1983 In dit nummer o.a.:

anno 1983 In dit nummer o.a.: .1 Februari 2015, JAARGANG 17 anno 1983 GIETEN In dit nummer o.a.: Meer Vrijwilligers Wielerkleding Nieuwe MTB route ALV Vrijwilliger in het zonnetje Clinics Nieuwe MTB route Tegelhuys MTB tocht Toer Nieuws

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Heistraatbraderie. Inhoud. H e l m o n d b i n n e n s t a d

Nieuwsbrief. Heistraatbraderie. Inhoud. H e l m o n d b i n n e n s t a d H e l m o n d b i n n e n s t a d Nieuwsbrief n a j a a r 2 0 1 3 Inhoud Semibungalows in aanbouw... 2 Buurtfeest Vossenberg... 3 Kunstwerk in Weverspark... 4 Binnen kijken in de groepswoningen... 5 Bouwen

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Oudenhoorn

Protestantse Gemeente Oudenhoorn JULI AUGUSTUS 2014 Protestantse Gemeente Oudenhoorn Kerkdiensten Zondag 6 juli 9.30 uur Ds. Koster, Spijkenisse Zondag 13 juli Mw. N.van Embden Zondag 20 juli Kindernevendienst Zondag 27 juli 9.30 uur

Nadere informatie

Zondag 25 oktober heksenbrood bakken in het bakhuis van Brouwhuis

Zondag 25 oktober heksenbrood bakken in het bakhuis van Brouwhuis Jaargang 25 oktober 2009 Stichting wijkblad DE CORRIDOR maandelijks informatieblad voor de wijk Brouwhuis www.decorridor.nl IN DIT NUMMER Zondag 25 oktober heksenbrood bakken in het bakhuis van Brouwhuis

Nadere informatie