Afdelingsinformatie Intensive Care 2 e etage

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Afdelingsinformatie Intensive Care 2 e etage"

Transcriptie

1 Afdelingsinformatie Intensive Care 2 e etage Inleiding U wordt opgenomen of u bent al opgenomen op de Intensive Care (IC) van het Hagaziekenhuis locatie Leyweg. Wij willen u en/of uw familieleden via deze brochure informeren over wat u globaal kunt verwachten tijdens de opname op de intensive care. Intensive Care De afdeling bestaat uit 3 units: Unit A is de zaal, bed 1 t/m 6 Unit B bestaat uit de kamers 7 t/m 13 Unit C bestaat uit de kamers 14 t/m 18 Redenen voor opname op de IC U heeft een grote of langdurige operatie ondergaan U bent slachtoffer van een ernstig ongeval Uw hart-, nier- of longfunctie is verminderd waardoor u na de operatie grotere kans heeft op complicaties waarvoor bewaking nodig is. Eén of meerdere van uw belangrijke lichaamsfunctie(s) moeten bewaakt en/of overgenomen worden door apparatuur. Bijvoorbeeld de ademhaling wordt door een beademingsmachine overgenomen. Wie zorgt voor u op deze afdeling Op de Intensive Care bestaat het behandelteam uit: Intensivist; Arts-assistent IC; Gespecialiseerde verpleegkundigen; Verpleegkundigen die de specialistische opleiding volgen. Het behandelteam wordt ondersteund door de afdelingssecretaresses en afdelingsassistenten.

2 Wat heeft u nodig aan persoonlijke artikelen: Toiletartikelen; Protheses en hulpmiddelen zoals kunstgebit en bril; Afhankelijk van uw toestand kunt u ook leesboeken of een walkman mee laten nemen; In verband met de vele draden en snoeren krijgt u een pyjamajasje van het ziekenhuis aan. Veelal is een onderbroek ook niet mogelijk omdat u een blaaskatheter heeft; Ringen, andere sieraden, waardevolle artikelen raden wij u aan om thuis te laten. Deze artikelen kunnen niet onder toezicht worden bewaard. Informatieverstrekking aan derden Contactpersoon Vanwege uw privacy geeft het ziekenhuis niet zomaar informatie over u aan derden. Om die reden vragen wij bij opname een contactpersoon op te geven en een telefoonnummer van een 2e persoon. De contactpersoon: Wordt tijdens de middagbezoektijd op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen ten aanzien van uw behandeling. Wordt (telefonisch) op de hoogte gesteld wanneer er veranderingen, behandelingen of onderzoeken zijn. Kan telefonisch informatie inwinnen over uw toestand. Behartigt uw belangen wanneer u daar zelf niet toe in staat wordt geacht. Hij/zij informeert de overige familieleden en/of relaties. Het telefoonnummer van een 2e persoon wordt alleen gebruikt wanneer de 1e contactpersoon niet bereikbaar is ten tijde van ernstige veranderingen in uw gezondheidstoestand. Een afspraak voor een gesprek met de behandelend specialist kan via de verpleging geregeld worden. Tip Wanneer uw contactpersoon vóór de verpleegkundige overdracht belt dan treft hij/zij de verpleegkundige die de meeste informatie kan verschaffen over uw huidige toestand omdat u de voorliggende uren door deze verpleegkundige bent verzorgd.

3 Overdrachttijden van de verpleging zijn: uur uur uur Bezoek In verband met uw rust en die van medepatiënten zijn niet meer dan 2 bezoekers toegestaan. Zijn er toch meer bezoekers, laten zij elkaar dan afwisselen. Ons advies is niet vaker dan 2 maal te wisselen per bezoektijd. Tijdens uw verblijf op de intensive care wordt uw bezoek opgehaald uit de wachtruimte door een verpleegkundige. Bezoektijden Middagbezoek Avondbezoek uur uur Bezoek buiten de bezoektijden Bezoek buiten de vaste tijden om is alleen mogelijk in overleg met de verpleegkundige. Bezoek van jonge kinderen De intensive care kan heel indrukwekkend zijn voor jonge bezoekers. Wij raden u aan om het eerste bezoek in overleg met en onder begeleiding van de verpleegkundige te laten plaatsvinden. Bloemen en planten Op de IC is het meebrengen van bloemen en planten niet toegestaan in verband met hygiëne en de gevoelige apparatuur op deze afdeling. Post Het is altijd leuk post te ontvangen en op onze afdeling is dat ook mogelijk. Postadres: HagaZiekenhuis, Locatie Leyweg Afdeling Intensive Care Postbus LN Den Haag Wanneer u naar de afdeling wordt overgeplaatst, zal de post doorgestuurd worden naar de betreffende afdeling.

4 Mobiele telefonie Mobiel telefoneren is op de intensive care zowel voor bezoekers als patiënten niet toegestaan: De ringtoon en het gesprek verstoren de rust van de patiënt. De diversheid van geluiden voor alarm, pompen, infusen en bewaking zijn dusdanig belangrijk, dat er niet onnodig meer tonen hoorbaar mogen zijn. Wij verzoeken u en uw bezoekers vriendelijk uw mobiele telefoon uit te schakelen bij het betreden van het ziekenhuis. Roken Roken is niet toegestaan in het HagaZiekenhuis. Geplande opname na een operatie Pre care U wordt geopereerd en na de operatie is het noodzakelijk dat u op de intensive care wordt opgenomen. In dat geval is het mogelijk om voor de operatiedag een bezoek te brengen aan de Intensive care. Uw verpleegkundige van de verpleegafdeling kan hier een afspraak voor maken en u en uw partner begeleiden naar de intensive care. U krijgt informatie over uw aankomend verblijf op de IC en u kunt uw vragen stellen. Bent u niet in de gelegenheid om de IC te bezoeken dan kunt u gebruikmaken van een fotoboek met begeleidende informatie over de Intensive Care. Uw verpleegkundige kan dit boek samen met u doornemen. Operatieplanning Op de dag vóór de operatie wordt een planning gemaakt voor de operaties die de volgende dag zullen plaatsvinden. De verpleegkundige van de afdeling kan u het tijdstip van uw operatie vertellen. Ook de anesthesioloog die u de dag voor de operatie bezoekt is op de hoogte van de planning. Uitstel operatie Het kan voorkomen dat een geplande operatie wordt uitgesteld. De arts of de verpleegkundige zal u de reden vertellen als onverhoopt het tijdstip van uw operatie moet worden gewijzigd.

5 Familie/verwanten Wij adviseren uw familie/verwanten om thuis, in de eigen vertrouwde omgeving, te wachten tot de operatie is beëindigd. Na de operatie informeert de chirurg uw contactpersoon over het verloop van de operatie. Wacht met bellen naar het ziekenhuis tot uw contactpersoon door de chirurg gebeld is. Daarna kan telefonisch een afspraak worden gemaakt met de verpleegkundige van de IC voor het tijdstip van het eerste bezoek na de operatie. Spoedopname Het kan zijn dat u niet gepland op de IC opgenomen wordt. Voorbeelden van een spoedopname zijn: U bent opgenomen op een verpleegafdeling, maar uw toestand is dusdanig dat u bewaking/beademing behoeft. U wordt via de spoedeisende hulp opgenomen en behoeft bewaking/beademing. Een spoedopname is over het algemeen een stressvol moment voor de patiënt, familie, artsen en verpleging. Dit is een moment waarop direct gehandeld moet worden en de tijd vaak ontbreekt om uitgebreide informatie te geven. Op het moment dat uw toestand onder controle is, gaat u en/of uw contactpersoon/familieleden samen met de verpleegkundige en de IC-arts de situatie doornemen. In dit gesprek komen aan bod: Reden van opname; Directe behandeling; Verwachting van verder verloop; Uw vragen worden zo mogelijk beantwoord.

6 Algemene informatie rond uw verblijf Bewaking U ligt op de Intensive Care op een eenpersoonskamer of op een zaal met meerdere patiënten. U bent aangesloten aan de bewakingsapparatuur en via een monitor wordt het hartritme, de bloeddruk, eventueel drukmetingen in het hart, de ademhaling en de temperatuur in beeld gebracht en bewaakt. Regelmatig komt het voor dat de apparatuur alarm geeft. Er zullen dan lampjes oplichten of een pieptoon te horen zijn. De verpleegkundigen signaleren de alarmen en kennen de oorzaak en betekenis hiervan. Zij weten precies wat er gedaan moet worden en wanneer een arts gewaarschuwd moet worden. Deze alarmen zijn op meerdere plaatsen hoor- en zichtbaar, ze worden dus ook gehoord en gezien wanneer de verpleegkundige niet in uw kamer of op de zaal is. Meest voorkomende behandelingen Afhankelijk van de reden waarom u op de IC verblijft, zal u worden voorzien van: een infuus in een ader waardoor infuusvloeistof en medicijnen kunnen worden toegediend; een infuus in de slagader: deze registreert uw bloeddruk; stickers op de borst om het hartritme in de gaten te houden; een hoesje om een vinger om het zuurstofgehalte in het bloed in de gaten te houden; een maagsonde: via één van de neusgaten zal een maagsonde worden ingebracht omdat uw darmen stil zijn komen te liggen na een operatie of anderszins, terwijl uw maag wel maagsap blijft produceren. Dit te veel aan maagsappen kan misselijkheid en braken veroorzaken. Om dit te voorkomen, hevelt de maagsonde deze sappen uit de maag; een blaaskatheter: voor de afvoer van urine krijgt u een katheter in de blaas, aan de katheter wordt een opvangreservoir bevestigd waarmee exact te bepalen is hoeveel urine u produceert; een centrale lijn: aan de zijkant van uw hals of onder uw sleutelbeen wordt in een ader een infuus aangebracht. Hierdoor wordt een infuuslijn ingebracht tot in het hart. Hiermee kan onder andere de werking van het hart worden gemeten; beademingstoegang (tube) Wanneer de ademhaling een te grote inspanning vraagt of uw longfunctie is onvoldoende, kan het nodig zijn dat u wordt ondersteund door een beademingsmachine.

7 - Om de beademing mogelijk te maken zal de intensivist bij u een tube inbrengen: - Via de mond of neus wordt de tube in de luchtpijp gebracht, meestal onder geleide van een lichte roes. - De tube gaat tussen de stembanden door, met als gevolg dat u niet kan praten. - In de meeste gevallen zal de arts besluiten om u tijdens de periode dat u beademd wordt (licht) in slaap te houden. Het kan ook voorkomen dat u wakker bent en dat het lastig is om te communiceren. Als u iets wilt mededelen, kan dit door: - korte zinnen op te schrijven - gebarentaal - aanwijzingen geven op een letterbord en aanwijskaarten Belangrijk voor uw bezoekers is dat als zij met u willen praten ze duidelijke vragen moeten stellen waarop u met ja of nee knikken kan reageren. - Via de tube wordt regelmatig slijm weggezogen uit de luchtpijp. - Als u voldoende op kracht bent om zelf weer goed te kunnen ademen en de longfunctie staat het toe, wordt de tube verwijderd. Wij raden u aan de eerste uren na het verwijderen van de tube het spreken te beperken in verband met het herstel van de stembanden. Het kan echter zo zijn dat u de eerste dagen nog wat moeite heeft met praten, schor bent en pijn in uw keel heeft. Het slapen In verband met alle slangen, draden en bewakingsapparatuur kunt u alleen op uw rug liggen, dit geldt ook voor het slapen. Camera bewaking Wanneer er bij u sprake is van onrust of verwardheid kan er gekozen worden voor extra bewaking met behulp van een camera, dit is mogelijk op de kamers van unit B en C die buiten het zicht liggen van de centrale post. De beelden van de camera zijn alleen op te roepen bij de centrale post. Ze zijn altijd rechtstreeks en kunnen niet worden opgeslagen. Fixatie van de handen Bij onrust kan het nodig zijn dat uw handen worden vastgemaakt om te voorkomen dat wanneer u wakker wordt u in uw schrik de tube, draden of infusen eruit trekt, wat tot zeer ernstige situaties kan leiden.

8 De verpleegkundige zal u informeren over de beschermende maatregel. Als u hier zelf vragen of opmerkingen over heeft, kunt u de verpleegkundige benaderen. Een acute verwardheid kan voorkomen na de operatie, dit is bijna altijd van tijdelijke aard. De periode van verwardheid kan variëren van enkele uren tot dagen. Ook dit kan een reden geven tot fixatie. Zie voor meer informatie de folder acute verwardheid (delirium). Dagelijkse gang van zaken Iedere dienst wordt u door een vaste verpleegkundige verzorgd. Deze verpleegkundige stelt zich aan het begin van de dienst aan u voor. Minimaal elke 2 uur worden bij u de nodige controles uitgevoerd en genoteerd op uw observatielijst. Ochtendactiviteiten er wordt bloed bij u afgenomen en meestal ook een foto gemaakt van uw hart en longen uur: overdracht van de verpleegkundigen van de nachtdienst aan de dagdienst Indien u dit mag gebruiken, wordt uw ontbijt geserveerd de IC-arts komt bij u langs om u te onderzoeken en schat in of u voldoende hersteld bent voor overplaatsing naar de verpleegafdeling. U wordt gewassen en verzorgd op bed Indien mogelijk mag u op de stoel naast uw bed zitten. Uw behandelplan voor de komende 24 uur wordt afgesproken door de ICartsen en de verpleegkundige Indien noodzakelijk komt de fysiotherapie bij u langs om met u te oefenen. Middagactiviteiten Indien u deze mag gebruiken, wordt uw broodmaaltijd geserveerd De verpleegkundige(of de arts) voert de nieuwe afspraken over uw behandeling uit. U wordt verzorgd en,indien mogelijk, mag u op de stoel naast uw bed zitten. Indien noodzakelijk, komt de fysiotherapie bij u langs om met u te oefenen

9 uur: - Bezoektijd - Gesprek met u en/of uw contactpersoon aansluitend op de bezoektijd - Informatie over de voortgang van uw genezing - Uitslagen van onderzoeken - Aanvullende onderzoeken Onderzoeken en overige werkzaamheden Avondactiviteiten Indien u deze mag gebruiken, wordt uw warme maaltijd geserveerd U wordt verzorgd en,indien mogelijk, mag u op de stoel naast uw bed zitten uur: bezoektijd uur: overdracht van de verpleegkundigen van de avonddienst aan de nachtdienst Rond uur wordt u gereedgemaakt voor de nacht Onderzoeken vinden de gehele dag plaats, ook tijdens bezoektijd. Zo mogelijk wordt uw contactpersoon hierover geïnformeerd zodat uw bezoek hier rekening mee kan houden Doorlopend bezoek Het kan zijn dat u zo ziek bent dat uw partner en/of familieleden verzocht worden in het ziekenhuis te blijven. Uw contactpersoon wordt hierover geïnformeerd en kan de overige bezoekers inlichten en erop toezien dat er een goede verdeling ontstaat. Een kritieke toestand kan langer aanhouden dan 24 uur zodat afwisseling van de aanwezige personen raadzaam is om uitputting te voorkomen. Overleg hierover met de desbetreffende verpleegkundige. Afspraken omtrent doorlopend bezoek worden schriftelijk vastgelegd in uw patiëntendossier zodat opvolgende diensten hiervan op de hoogte zijn en er geen verwarring kan ontstaan. Wanneer de noodzaak voor doorlopend bezoek niet meer aan de orde is, omdat uw toestand minder kritiek is, zal dat in overleg met uw contactpersoon worden afgebouwd of gestaakt.

10 Patiëntenkamer Er mogen maximaal 2 personen tegelijk aanwezig zijn in verband met de ruimte en de rust. Wanneer u verzorgd wordt of u ondergaat een behandeling/ onderzoek wordt uw bezoek gevraagd de kamer te verlaten. Zodra het mogelijk is, wordt uw bezoek weer bij u toegelaten. Wij willen uw bezoek er op wijzen dat - ook wanneer u slapende wordt gehouden - wij ervan uitgaan dat u de gesprekken die gevoerd worden, kan horen. Het dient de voorkeur vertrouwelijke/stressvolle gesprekken buiten de kamer te voeren. Familiekamer Wij verzoeken uw bezoekers alleen de aan hen toegewezen kamer te gebruiken. De kamer ligt net buiten de intensive care, u ontvangt een bezoekerspasje voor het passeren van de toegangsdeuren. Op geregelde tijden wordt uw bezoek koffie en thee aangeboden. Op verzoek kan er voor maximaal twee personen een maaltijd besteld worden. Wanneer uw bezoekers langere tijd standby moet blijven, kunnen zij gebruikmaken van een kamer in de personeelsflat. De verpleegkundige kan dit voor hen regelen. De personeelsflat ligt op 5 minuten lopen van het ziekenhuis. Daarnaast kan uw bezoek in het personeelsrestaurant tegen betaling een ontbijt, een lunch of een warme maaltijd gebruiken. De openingstijden van het personeelsrestaurant - Maandag t/m vrijdag van uur - Zaterdag en zondag van uur en uur De openingstijden van het Petit restaurant in de centrale hal - Maandag t/m vrijdag van uur - Zaterdag en zondag van uur Overplaatsing De intensivist bepaalt aan de hand van lichamelijk onderzoek, controles en uitslagen van onderzoeken of u voldoende hersteld bent om de Intensive Care te verlaten. Zodra bekend is dat u naar de verpleegafdeling overgeplaatst wordt, kunnen de meeste slangen en meetlijnen verwijderd worden. De contactpersoon wordt door de verpleegkundige op de hoogte gebracht van de overplaatsing.

11 Geplande overplaatsingen vinden in de meeste gevallen plaats aan het eind van de ochtend of begin van de middag. Spoedoverplaatsingen kunnen op alle tijden voorkomen. Het patiëntenaanbod op de afdeling Intensive Care geeft soms aanleiding om een IC-patiënt over te plaatsen naar een IC-afdeling in een ander ziekenhuis. Het kan zijn dat u hiermee te maken krijgt. Nazorg Uit ervaring is gebleken dat veel patiënten zich het verblijf op de Intensive care niet of nauwelijks kunnen herinneren. Daaruit kan bij u de behoefte ontstaan om de Intensive care nogmaals te bezoeken en een gesprek te hebben met een van de verpleegkundigen /arts die bij uw behandeling en verzorging betrokken is geweest. Als uw partner of familielid behoefte heeft aan een gesprek met een verpleegkundige/arts kan hier ook een afspraak voor geregeld worden. Neem hiervoor contact op met de verpleegkundige op de verpleegafdeling. Wij vinden het begrijpelijk dat u na uw ontslag nog met vragen of problemen zit. Indien u dan behoefte heeft aan een afrondend gesprek (of het laten beantwoorden van uw vragen) nodigen wij u van harte uit contact op te nemen met de Intensive care afdeling om een afspraak te maken. Wetenschappelijk onderzoek De IC van het HagaZiekenhuis neemt deel aan een aantal (landelijke) medische en verpleegkundige onderzoeksprojecten. Hiervoor worden gegevens van de patiënten die op de IC zijn opgenomen verzameld en gebruikt voor onderzoek. Dit gebeurt volledig anoniem. In bijzondere gevallen zal aan de patiënt of diens familie om toestemming worden gevraagd. Behandeling in onderzoeksverband is volledig geïntegreerd in het medische beleid op de IC. Tot slot Wij hopen dat de gegeven informatie voldoende uitleg heeft gegeven over het verblijf op de intensive care. Heeft u na het lezen van deze brochure nog vragen of is er iets niet duidelijk? Vraag het uw verpleegkundige of arts. U kunt voor en na de opname contact opnemen met de afdeling Intensive Care: (070) Wij wensen u veel sterkte toe. Het Intensive Care team HagaZiekenhuis Locatie Leyweg Leyweg 275, 2545 CH Den Haag L

Intensive Care Afdelingsinformatie

Intensive Care Afdelingsinformatie Intensive Care Afdelingsinformatie H15.026-01 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Redenen voor opname op de IC kunnen zijn:... 3 Wie zorgen er voor u op de IC afdeling?... 3 Wat heeft u nodig aan persoonlijke

Nadere informatie

Intensive Care (IC) INTENSIVE CARE. Afdeling D1

Intensive Care (IC) INTENSIVE CARE. Afdeling D1 INTENSIVE CARE Intensive Care (IC) Afdeling D1 Uw familielid of naaste is zojuist opgenomen op de afdeling Intensive Care van het Laurentius ziekenhuis Roermond ook wel afgekort als IC. Letterlijk betekent

Nadere informatie

Verpleegafdeling ICCC

Verpleegafdeling ICCC Verpleegafdeling ICCC Intensive Care Cardio Care (ICCC) Inhoudsopgave Hoofdstuk Pagina 1. Op de Intensive Care Cardio Care (ICCC) 3 2. Dagindeling 7 Op de Intensive Care Cardio Care (ICCC) Deze brochure

Nadere informatie

Informatie Intensive Care (afdeling 2A)

Informatie Intensive Care (afdeling 2A) Informatie Intensive Care (afdeling 2A) Inhoudsopgave 1 Inleiding... 1 2 Afdelingsvisie... 1 3 Intensive Care... 1 4 Opname op de Intensive Care... 2 5 De apparatuur op de Intensive Care... 2 6 Camerabewaking...

Nadere informatie

Bezoekersinformatie. Intensive Care. Algemene informatie

Bezoekersinformatie. Intensive Care. Algemene informatie Intensive Care Bezoekersinformatie Algemene informatie Inleiding Uw familielid of naaste is zojuist opgenomen op de afdeling Intensive Care ook wel afgekort als IC. Letterlijk betekent Intensive Care intensieve

Nadere informatie

Afdeling ICU / CCU Intensive Care Unit / Coronary Care Unit. Informatie voor patiënt en familie

Afdeling ICU / CCU Intensive Care Unit / Coronary Care Unit. Informatie voor patiënt en familie 00 Afdeling ICU / CCU Intensive Care Unit / Coronary Care Unit Informatie voor patiënt en familie Verpleegafdeling ICU / CCU De afdeling ICU / CCU bevindt zich op de eerste etage en is een verpleegafdeling

Nadere informatie

Algemene informatie Intensive Care (IC)

Algemene informatie Intensive Care (IC) Algemene informatie Intensive Care (IC) Inhoudsopgave Klik op het onderwerp om verder te lezen. Afdeling Intensive Care 1 Wachten tijdens de opname en tijdens het verblijf 1 Bezoek 2 Mobiele telefoon 2

Nadere informatie

Afdeling Special Care. Informatie voor patiënt en familie

Afdeling Special Care. Informatie voor patiënt en familie 00 Afdeling Special Care Informatie voor patiënt en familie Verpleegafdeling Special Care De afdeling Special Care bevindt zich op de vijfde etage en is een verpleegafdeling voor intensieve verpleging,

Nadere informatie

informatie over de intensive care unit

informatie over de intensive care unit patiënteninformatie informatie over de intensive care unit In deze folder geven wij u informatie over de Intensive Care Unit (ICU) van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis. Op de ICU worden patiënten behandeld

Nadere informatie

INTENSIVE CARE Informatie over de afdeling. Franciscus Vlietland

INTENSIVE CARE Informatie over de afdeling. Franciscus Vlietland INTENSIVE CARE Informatie over de afdeling Franciscus Vlietland Inhoud Welkom Afdeling Intensive Care Patiëntengegevens Bezoek en bezoektijden Welkom Namens iedereen die aan uw behandeling en verzorging

Nadere informatie

De Intensive Care. Informatie voor patiënten. Medisch Centrum Haaglanden

De Intensive Care. Informatie voor patiënten. Medisch Centrum Haaglanden De Intensive Care Informatie voor patiënten F0299-1130 april 2015 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus 411, 2260 AK Leidschendam 070 357 44

Nadere informatie

Zorgpad Hartinfarct. Cardiologie

Zorgpad Hartinfarct. Cardiologie Cardiologie Zorgpad Hartinfarct U bent opgenomen vanwege een hartinfarct. Door middel van deze informatiemap willen wij u informeren over wat u te wachten staat gedurende de eerste dagen van uw ziekenhuisopname.

Nadere informatie

Intensive Care Medium Care. Afdeling D2

Intensive Care Medium Care. Afdeling D2 Intensive Care Medium Care Afdeling D2 Inleiding In deze folder geven wij u algemene informatie over de werkwijze en het verblijf op de Intensive Care/Medium Care van het Waterlandziekenhuis in Purmerend.

Nadere informatie

Algemene informatie Intensive Care (IC)

Algemene informatie Intensive Care (IC) Algemene informatie Intensive Care (IC) Inhoudsopgave Klik op het onderwerp om verder te lezen. Afdeling Intensive Care 1 Wachten tijdens de opname en tijdens het verblijf 2 Bezoek 2 Mobiele telefoon 3

Nadere informatie

Verpleegafdeling G2, Intensive Care

Verpleegafdeling G2, Intensive Care Verpleegafdeling G2, Intensive Care Locatie Dordwijk Informatie voor bezoekers Albert Schweitzer ziekenhuis afdeling Intensive Care februari 2015 pavo 0032 Inleiding Uw familielid is opgenomen op de verpleegafdeling

Nadere informatie

Afdeling Intensive Care: informatie voor naasten

Afdeling Intensive Care: informatie voor naasten Intensive Care Unit (ICU) Afdeling Intensive Care: informatie voor naasten i Patiënteninformatie Slingeland Ziekenhuis Algemeen Uw naaste is opgenomen op de afdeling Intensive Care. In deze folder staat

Nadere informatie

Zorgpad Hartinfarct. Cardiologie

Zorgpad Hartinfarct. Cardiologie Cardiologie Zorgpad Hartinfarct U bent opgenomen vanwege een hartinfarct. Door middel van deze informatiemap willen wij u informeren over wat u te wachten staat gedurende de eerste dagen van uw ziekenhuisopname.

Nadere informatie

Uw naaste op de IC Locatie Den Helder.

Uw naaste op de IC Locatie Den Helder. Uw naaste op de IC Locatie Den Helder www.nwz.nl Inhoud Bezoek op de IC 3 Zorg en behandeling op de IC 4 Naar een gewone verpleegafdeling 5 Nazorg 6 Notities 6 2 Uw naaste is voor intensieve zorg opgenomen

Nadere informatie

Geplande opname Intensive Care

Geplande opname Intensive Care Geplande opname Intensive Care U heeft gehoord dat u na de operatie op een Intensive Care (IC) - unit van de afdeling Intensive Care van het Radboudumc komt te liggen. Belangrijke functies van uw lichaam

Nadere informatie

Op bezoek bij uw naaste op de IC

Op bezoek bij uw naaste op de IC Op bezoek bij uw naaste op de IC Uitleg voor familie en andere directe naasten gemini-ziekenhuis.nl Inhoudsopgave Bezoek op de IC 3 Zorg en behandeling op de IC 4 Naar een gewone verpleegafdeling 5 Nazorg

Nadere informatie

afdeling Intensive Care (IC) algemene informatie

afdeling Intensive Care (IC) algemene informatie patiënteninformatie afdeling Intensive Care (IC) algemene informatie U of uw naaste is opgenomen op de afdeling Intensive Care (IC). Wat kunt op deze afdeling verwachten? Wie werken er op deze afdeling?

Nadere informatie

Intensive Care Informatie voor familie

Intensive Care Informatie voor familie Intensive Care Informatie voor familie Afdeling Intensive Care Locatie Veldhoven Momenteel is een familielid van u opgenomen op de afdeling Intensive Care. De behandeling wordt uitgevoerd door intensivisten

Nadere informatie

Wegwijzer op de afdeling Medium Care (MC) en Hartbewaking (Coronary Care Unit) Informatie voor patiënt en familie

Wegwijzer op de afdeling Medium Care (MC) en Hartbewaking (Coronary Care Unit) Informatie voor patiënt en familie Wegwijzer op de afdeling Medium Care (MC) en Hartbewaking (Coronary Care Unit) Informatie voor patiënt en familie Afdeling MC/CCU Route 220 Locatie Veldhoven Afdeling MC/CCU U bent of wordt opgenomen op

Nadere informatie

Cardiac Care Unit (afdeling 2A)

Cardiac Care Unit (afdeling 2A) Cardiac Care Unit (afdeling 2A) Inhoudsopgave 1 Inleiding... 1 2 Afdelingsvisie... 1 3 Cardiac Care... 1 4 Opname op de Cardiac Care Unit... 2 5 De afdeling en apparatuur op de Cardiac Care... 3 6 Kleding,

Nadere informatie

Verblijf op afdeling Intensive Care na een operatie

Verblijf op afdeling Intensive Care na een operatie Intensive Care Unit (ICU) Verblijf op afdeling Intensive Care na een operatie i Patiënteninformatie Slingeland Ziekenhuis Algemeen Uw arts heeft met u afgesproken dat u binnenkort wordt geopereerd. Na

Nadere informatie

Thoraxcentrum Hartbewaking Hartbewaking

Thoraxcentrum Hartbewaking Hartbewaking Hartbewaking Patiënteninformatie vlc 227/1409 Aantekeningen Deze brochure geeft u informatie over de afdeling Hartbewaking van het Thoraxcentrum. Uw familielid of partner is opgenomen op de afdeling Hartbewaking

Nadere informatie

patiënt gezorgd, en kan daardoor uw vragen optimaal beantwoorden.

patiënt gezorgd, en kan daardoor uw vragen optimaal beantwoorden. Intensive care 2 Een opname op de afdeling intensive care vindt plaats als de vitale functies, zoals bloedsomloop en ademhaling, intensief bewaakt en/of behandeld moeten worden. Dit kan nodig zijn na een

Nadere informatie

Medium Care (MC) en Intensive Care (IC)

Medium Care (MC) en Intensive Care (IC) Intensive Care Medium Care (MC) en Intensive Care (IC) www.catharinaziekenhuis.nl Patiëntenvoorlichting: patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl ICA003 / Medium Care (MC) en Intensive Care (IC) /

Nadere informatie

Intensive care locatie Hilversum

Intensive care locatie Hilversum Patiënteninformatie Intensive care locatie Hilversum Specifieke informatie over de afdeling Intensive Care voor familie en naasten Inhoudsopgave Pagina De afdeling 5 De contactpersoon 5 Informatie 5 Vragen

Nadere informatie

Wegwijzer voor de afdeling medium care (route 220) Informatie voor patiënt en familie

Wegwijzer voor de afdeling medium care (route 220) Informatie voor patiënt en familie Wegwijzer voor de afdeling medium care (route 220) Informatie voor patiënt en familie Afdeling medium care Locatie Veldhoven U bent of wordt opgenomen op de afdeling medium care (route 220). Gelegen bij

Nadere informatie

Over de intensive care Bewakingsapparatuur rondom een intensive care-bed

Over de intensive care Bewakingsapparatuur rondom een intensive care-bed Intensive care (IC) Deze folder is voor patiënten die zijn opgenomen op de intensive care (IC) van HMC (Haaglanden Medisch Centrum), voor hun familieleden en voor hun naasten. U vindt in de folder praktische

Nadere informatie

Dagopname locatie Leyweg

Dagopname locatie Leyweg Dagopname locatie Leyweg Informatie over dagopname U wordt gedurende 1 dag opgenomen voor een dagbehandeling. In deze folder leest u belangrijke informatie over deze opname. Het kan zijn dat de informatie

Nadere informatie

Welkom op zorgeenheid. na een. afdeling. hernia-operatie Intensive Care. ZorgSaam

Welkom op zorgeenheid. na een. afdeling. hernia-operatie Intensive Care. ZorgSaam Welkom op zorgeenheid Acute adviezen Zorg na een afdeling hernia-operatie Intensive Care ZorgSaam 1 2 Welkom op de afdeling Intensive Care. De Intensive Care afdeling is bedoeld voor patiënten die vanwege

Nadere informatie

Verblijf op de Intensive Care

Verblijf op de Intensive Care 13-3-2017 318 Verblijf op de Intensive Care In deze folder worden een aantal belangrijke algemene zaken, die verband houden met een opname op de afdeling Intensive Care, uitgelegd. Met specifieke vragen

Nadere informatie

Intensive Care / Medium Care. Algemene informatie

Intensive Care / Medium Care. Algemene informatie Intensive Care / Medium Care Algemene informatie 1 2 U of uw familielid is opgenomen op de afdeling Intensive Care/Medium Care van het Scheper Ziekenhuis. Dit is een afdeling waar patiënten verpleegd worden

Nadere informatie

Intensive care/coronaire care. Informatie voor de patiënt en familie

Intensive care/coronaire care. Informatie voor de patiënt en familie Intensive care/coronaire care Informatie voor de patiënt en familie De intensive care / coronairy care afdeling U of uw familielid is opgenomen op de intensive care of coronaire care afdeling. Deze afdeling

Nadere informatie

Coronary Care Unit (CCU) CCU patiënt

Coronary Care Unit (CCU) CCU patiënt Coronary Care Unit (CCU) CCU patiënt U of uw familielid of naaste is opgenomen op de afdeling Intensive Care/Coronary Care Unit (IC/CCU). In deze folder vindt u informatie over de gang van zaken op de

Nadere informatie

INTENSIVE CARE INFORMATIE OVER DE AFDELING

INTENSIVE CARE INFORMATIE OVER DE AFDELING INTENSIVE CARE INFORMATIE OVER DE AFDELING 206 Inleiding Een familielid of naaste van u is opgenomen op de afdeling Intensive Care van het Sint Franciscus Gasthuis. Deze folder geeft u informatie over

Nadere informatie

Informatie voor bezoekers van de Intensive Care

Informatie voor bezoekers van de Intensive Care Intensive Care Informatie voor bezoekers van de Intensive Care Het Antonius Ziekenhuis vormt samen met Thuiszorg Zuidwest Friesland de Antonius Zorggroep Uw partner, familielid of naaste is opgenomen op

Nadere informatie

Hartbewaking.

Hartbewaking. Hartbewaking www.nwz.nl Inhoud Opname op de afdeling, huisnummer 222 3 Wie werken er op de afdeling en wat mag u van hen verwachten? 3 Onderzoeken 5 Bezoek 5 Elektronisch verpleegkundig dossier 6 Uw rechten

Nadere informatie

Welkom op afdeling F2-ICU. Locatie Dordwijk

Welkom op afdeling F2-ICU. Locatie Dordwijk Welkom op afdeling F2-ICU Locatie Dordwijk Inleiding Afdeling F2-ICU is één van de twee intensive care afdelingen van ons ziekenhuis. Op deze afdeling liggen patiënten die extra zorg of observatie nodig

Nadere informatie

Informatie Intensive Care Unit

Informatie Intensive Care Unit Informatie Intensive Care Unit Voorwoord De afdeling Op de Intensive Care afdeling worden patiënten verpleegd die meer zorg en bewaking nodig hebben dan mogelijk is op de verpleegafdeling. De afdeling

Nadere informatie

Intensive Care. Medium Care (MC) www.catharinaziekenhuis.nl

Intensive Care. Medium Care (MC) www.catharinaziekenhuis.nl Intensive Care Medium Care (MC) www.catharinaziekenhuis.nl Patiëntenvoorlichting: patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl ICA002 / Medium Care / 04-01-2016 2 Medium Care (MC) Uw partner of familielid

Nadere informatie

Intensive Care. Intensive Care (IC) www.catharinaziekenhuis.nl

Intensive Care. Intensive Care (IC) www.catharinaziekenhuis.nl Intensive Care Intensive Care (IC) www.catharinaziekenhuis.nl Patiëntenvoorlichting: patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl ICA001 / Intensive Care / 09-07-2015 2 Intensive Care (IC) Uw partner

Nadere informatie

Kunstmatige beademing

Kunstmatige beademing Intensive Care Kunstmatige beademing www.catharinaziekenhuis.nl Patiëntenvoorlichting: patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl ICA007 / Kunstmatige beademing / 18-08-2017 2 Kunstmatige beademing

Nadere informatie

Informatie voor bezoekers van de medium care en de intensive care

Informatie voor bezoekers van de medium care en de intensive care Informatie voor bezoekers van de medium care en de intensive care Informatie voor de bezoekers van de medium care en de Intensive Care Deze folder is bedoeld om u informatie te geven over de gang van

Nadere informatie

Intensive Care (IC) High Care (HC)

Intensive Care (IC) High Care (HC) Intensive Care (IC) High Care (HC) Informatie voor bezoekers lntensive Care afdeling De lntensive Care afdeling (IC), ook wel High Care genoemd op locatie Langendijk, is een afdeling waar patiënten verblijven

Nadere informatie

De afdelingen Intensive Care en High Care

De afdelingen Intensive Care en High Care De afdelingen Intensive Care en High Care Locatie Dordwijk Informatie voor patiënten Inleiding U heeft onlangs van uw arts gehoord, dat u na uw behandeling of operatie tijdelijk wordt opgenomen op de

Nadere informatie

Beademing. Afdeling Intensive Care Locatie Veldhoven

Beademing. Afdeling Intensive Care Locatie Veldhoven Beademing Afdeling Intensive Care Locatie Veldhoven Inleiding Bij ziektes zoals longontsteking en andere ernstige infecties, maar ook na ongevallen of grote operaties kan de ademhaling tijdelijk onvoldoende

Nadere informatie

Verblijf op intensive care en medium care

Verblijf op intensive care en medium care Verblijf op intensive care en medium care Afdeling IC/MC, huisnummer 238 mca.nl Inhoudsopgave Bezoektijden 2 Contactpersoon 3 De afdeling 3 Dagindeling 5 Uw bezoek 6 Communicatie met een patiënt 7 Wetenswaardigheden

Nadere informatie

Intensive Care Informatie voor familie

Intensive Care Informatie voor familie Intensive Care Informatie voor familie Afdeling Intensive Care Locatie Veldhoven Momenteel is een familielid van u opgenomen op de afdeling Intensive Care. De behandeling wordt uitgevoerd door intensivisten

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Opname op de Medium Care-IC. Opname op de Medium Care-IC

Patiënteninformatie. Opname op de Medium Care-IC. Opname op de Medium Care-IC Patiënteninformatie Opname op de Medium Care-IC Opname op de Medium Care-IC 1 Opname op de Medium Care-IC Afdeling Medium Care-IC, route 3.3 Telefoon (050) 524 6540 Bezoektijden van 14.00 tot 15.00 uur

Nadere informatie

Intensive Care afdeling (IC/CCU) IC patiënt

Intensive Care afdeling (IC/CCU) IC patiënt Intensive Care afdeling (IC/CCU) IC patiënt Uw familielid of naaste is opgenomen op de afdeling IC/CCU (Intensive Care/ Coronary Care). De reden hiervoor is dat vitale lichaamsfuncties, zoals de ademhaling,

Nadere informatie

Opname op verpleegafdeling

Opname op verpleegafdeling Opname op verpleegafdeling G2 (CCU) Hartbewaking, locatie Dordwijk Albert Schweitzer ziekenhuis mei 2012 pavo 0261 Inleiding De afdeling Hartbewaking wordt ook wel Coronary Care Unit genoemd, afgekort

Nadere informatie

Intensive Care en Medium Care

Intensive Care en Medium Care Intensive Care en Medium Care Intensive Care en Medium Care In deze folder vindt u algemene informatie over de afdeling Intensive Care (IC) en Medium Care (MC). U leest in deze folder wat u kunt verwachten

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Opname op de Intensive Care. Opname op de Intensive Care

Patiënteninformatie. Opname op de Intensive Care. Opname op de Intensive Care Patiënteninformatie Opname op de Intensive Care Opname op de Intensive Care 1 Opname op de Intensive Care Afdeling Intensive Care, route 3.3 Telefoon (050) 524 6540 Bezoektijden Van 14.00 tot 15.00 uur

Nadere informatie

Intensive care (IC) West 32. Algemene informatie

Intensive care (IC) West 32. Algemene informatie Intensive care (IC) West 32 Algemene informatie Welkom Namens allen die hier aan uw behandeling en verzorging zullen meewerken, heten wij u van harte welkom op onze afdeling. Uw komst naar onze afdeling

Nadere informatie

Intensive Care en Medium Care

Intensive Care en Medium Care Intensive Care en Medium Care Intensive Care en Medium Care In deze folder vindt u algemene informatie over de afdeling Intensive Care (IC) en Medium Care (MC). U leest in deze folder wat u kunt verwachten

Nadere informatie

Kunstmatige beademing: informatie voor naasten

Kunstmatige beademing: informatie voor naasten Intensive Care Unit (ICU) Kunstmatige beademing: informatie voor naasten i Patiënteninformatie Slingeland Ziekenhuis Algemeen Uw familielid/naaste is opgenomen op de afdeling Intensive Care. Op dit moment

Nadere informatie

Informatie voor bezoekers van de IC/MC

Informatie voor bezoekers van de IC/MC Informatie voor bezoekers van de IC/MC Informatie voor bezoekers van de IC/MC Deze folder is bedoeld voor familie en naasten van de patiënten die op de afdeling IC/MC worden opgenomen, maar is ook bestemd

Nadere informatie

De beademingspatiënt op de intensive care

De beademingspatiënt op de intensive care De beademingspatiënt op de intensive care U heeft een familielid of naaste, bij wie het noodzakelijk is een beademingsapparaat in te schakelen. Dit apparaat dient ter tijdelijke ondersteuning of het volledig

Nadere informatie

Het verwijderen van een nier

Het verwijderen van een nier Het verwijderen van een nier Albert Schweitzer ziekenhuis februari 2015 pavo 0127 Inleiding Binnenkort wordt u in het ziekenhuis opgenomen voor het verwijderen van een nier. In deze folder leest u over

Nadere informatie

Het kunstmatig overnemen van de ademhaling (IC)

Het kunstmatig overnemen van de ademhaling (IC) Het kunstmatig overnemen van de ademhaling (IC) Eén van de behandelingsmogelijkheden op de IC is het kunstmatig overnemen of ondersteunen van de ademhaling. Dit wil zeggen dat de ademhaling wordt geregeld

Nadere informatie

Afdeling Spoedopname. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee!

Afdeling Spoedopname. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee! Afdeling Spoedopname U bent opgenomen op de afdeling Spoedopname in Rijnstate Arnhem. In deze folder treft u informatie over de gang van zaken op deze afdeling. Afdeling: A7 vleugel 4 Telefoonnummer: 088-005

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Beademing. Beademing

Patiënteninformatie. Beademing. Beademing Patiënteninformatie Beademing Beademing 1102970 IC beademing.indd 1 1 24-03-17 10:48 Beademing Intensive Care, route 3.3 Telefoon (050) 524 6540 Inleiding Bij uw familielid of naaste is het op dit moment

Nadere informatie

Intensive Care / High Care

Intensive Care / High Care Patiëntenfolder Intensive Care Deze folder geeft informatie over de gang van zaken bij opname op de IC, de Intensive Care afdeling. De IC heeft tien bedden. De informatie is voor (toekomstige) patiënten,

Nadere informatie

INTENSIVE CARE. Intensive Care, locatie Utrecht

INTENSIVE CARE. Intensive Care, locatie Utrecht INTENSIVE CARE Intensive Care, locatie Utrecht Intensive Care, locatie Utrecht In deze folder vindt u algemene informatie over de Intensive Care (IC), locatie Utrecht. U leest in deze folder wat u kunt

Nadere informatie

Afdeling M Inleiding Type afdeling Plattegrond

Afdeling M Inleiding Type afdeling Plattegrond Afdeling M Hoofdhals-oncologie KNO Mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie Oogheelkunde Plastische chirurgie Urologie 1 Inleiding U bent, of wordt binnenkort, opgenomen op afdeling M. Deze folder brengt

Nadere informatie

Dagboek Intensive Care

Dagboek Intensive Care Dagboek Intensive Care Dagboek Intensive Care: Een hulpmiddel bij de verwerking van opname op een intensive care. Inleiding Een patiënt die opgenomen is op de afdeling Intensive Care ligt waarschijnlijk

Nadere informatie

Afdelingsinformatie. Intensive Care

Afdelingsinformatie. Intensive Care Afdelingsinformatie Intensive Care Inhoudsopgave Behandelteam en ondersteuners...4 Eilandverpleging...5 Isolatie...5 Op bezoek...6 Huisregels voor bezoekers...7 Eigendommen...8 Informatie over uw naaste...8

Nadere informatie

Opname op verpleegafdeling. Hartbewaking, locatie Dordwijk

Opname op verpleegafdeling. Hartbewaking, locatie Dordwijk Opname op verpleegafdeling G2 (CCU) Hartbewaking, locatie Dordwijk Inleiding De afdeling Hartbewaking wordt ook wel Coronary Care Unit genoemd, afgekort tot CCU. Op deze afdeling liggen patiënten met hartklachten.

Nadere informatie

Afdeling U Algemene en oncologische chirurgie

Afdeling U Algemene en oncologische chirurgie U bent, of wordt binnenkort, opgenomen op afdeling U van het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL). Afdeling U maakt deel uit van het Centrum voor algemene chirurgie. Deze folder brengt u op de hoogte van de

Nadere informatie

Informatie voor ICbezoekers

Informatie voor ICbezoekers Informatie voor ICbezoekers Deze folder is bedoeld voor patiënten, die op de Intensive Care (IC) zijn opgenomen en voor hun familie en naasten. In deze folder leest u over hoe het op de IC gaat. Heftige

Nadere informatie

Opname op de Acute Zorgafdeling (AZA)

Opname op de Acute Zorgafdeling (AZA) Opname op de Acute Zorgafdeling (AZA) Locatie Zwijndrecht Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding De Acute Zorgafdeling (afgekort tot AZA) is een afdeling waar patiënten

Nadere informatie

Verpleegafdeling F2 Intensive Care

Verpleegafdeling F2 Intensive Care Verpleegafdeling F2 Intensive Care Locatie Dordwijk Informatie voor bezoekers Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding Afdeling F2-ICU is één van de twee Intensive Care

Nadere informatie

Afdeling L Centrum voor Obesitas Nederland Centrum Inwendige Geneeskunde

Afdeling L Centrum voor Obesitas Nederland Centrum Inwendige Geneeskunde U bent opgenomen op afdeling L van het Medisch Centrum Leeuwarden. Op afdeling L bevindt zich een deel van het Centrum Inwendige Geneeskunde en een deel van het Centrum voor Obesitas Nederland. Deze folder

Nadere informatie

Kunstmatige beademing

Kunstmatige beademing INTENSIVE CARE Kunstmatige beademing Uw familielid of naaste is opgenomen op de afdeling Intensive Care. Hij of zij wordt kunstmatig beademd. Dit kan verschillende redenen hebben. De intensivist zal u

Nadere informatie

Intensive Care Medium Care. Afdeling D2

Intensive Care Medium Care. Afdeling D2 Intensive Care Medium Care Afdeling D2 Inleiding In deze folder geven wij u algemene informatie over de werkwijze en het verblijf op de Intensive Care/Medium Care van het Waterlandziekenhuis in Purmerend.

Nadere informatie

Beademing op de Intensive Care

Beademing op de Intensive Care INTENSIVE CARE Beademing op de Intensive Care BEHANDELING Beademing op de Intensive Care Uw familielid / naaste heeft tijdelijk ondersteuning van de ademhaling nodig. Deze ondersteuning wordt gegeven door

Nadere informatie

Patiënten op de. Intensive Care. zien er soms anders uit. Intensive Care. alle aandacht

Patiënten op de. Intensive Care. zien er soms anders uit. Intensive Care. alle aandacht Patiënten op de Intensive Care zien er soms anders uit Intensive Care alle aandacht Inleiding Patiënten op de IC zien er soms anders uit en reageren anders. Dit is vooral voor de familie / naasten van

Nadere informatie

Wat gebeurt er met iemand die aan een beademingsmachine ligt

Wat gebeurt er met iemand die aan een beademingsmachine ligt Beademing Wat gebeurt er met iemand die aan een beademingsmachine ligt Uw familielid of naaste wordt beademd door een zogenaamde beademingsmachine. Dit is een ingrijpende gebeurtenis voor de patiënt zelf

Nadere informatie

Centrum Intensive Care Afdeling O

Centrum Intensive Care Afdeling O Deze folder geeft u informatie over de afdeling Intensive Care (IC) en is zowel voor de patiënt als voor zijn naasten bedoeld. Op de afdeling Intensive Care worden patiënten opgenomen die tijdelijke ondersteuning

Nadere informatie

Intensive Care Unit (ICU)

Intensive Care Unit (ICU) Intensive Care Unit (ICU) Wanneer iemand wordt opgenomen op de Intensive Care Unit (ICU) is dat een ingrijpende gebeurtenis voor de patiënt en voor de familie/naasten. De ICU is geen gewone verpleegafdeling.

Nadere informatie

Afdeling M heeft in totaal 27 bedden. De bedden zijn verdeeld over vierpersoonskamers, tweepersoonskamers en eenpersoonskamers.

Afdeling M heeft in totaal 27 bedden. De bedden zijn verdeeld over vierpersoonskamers, tweepersoonskamers en eenpersoonskamers. Afdeling M Hoofdhalsoncologie Mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie Oogheelkunde Plastische chirurgie Urologie U bent, of wordt binnenkort, opgenomen op afdeling M. Deze folder brengt u op de hoogte

Nadere informatie

Welkom op zorgeenheid. na een. afdeling. hernia-operatie Eerste Hart Hulp (EHH) ZorgSaam

Welkom op zorgeenheid. na een. afdeling. hernia-operatie Eerste Hart Hulp (EHH) ZorgSaam Welkom op zorgeenheid Acute adviezen Zorg na een afdeling hernia-operatie Eerste Hart Hulp (EHH) ZorgSaam 1 2 Eerste Hart Hulp (EHH) Welkom U bent zojuist opgenomen op de Eerste Hart Hulp omdat u klachten

Nadere informatie

Intensive Care voor Volwassenen (ICV)

Intensive Care voor Volwassenen (ICV) Intensive Care voor Volwassenen () Informatie voor familieleden en naasten Inleiding Deze folder geeft u informatie over de Intensive Care voor Volwassenen (). Deze afdeling neemt patiënten op, die intensieve

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Ontslag van Intensive Care of Medium Care-IC naar verpleegafdeling

Patiënteninformatie. Ontslag van Intensive Care of Medium Care-IC naar verpleegafdeling Patiënteninformatie Ontslag van Intensive Care of Medium Care-IC naar verpleegafdeling Ontslag van Intensive Care of Medium Care-IC naar verpleegafdeling 1 Ontslag van Intensive Care of Medium Care-IC

Nadere informatie

Intensive Care en High Care

Intensive Care en High Care Patiënteninformatie Intensive Care en High Care Informatie voor bezoekers Door middel van deze folder wil Amphia u meer informatie geven over de afdeling Intensive Care (IC), waar een van uw naasten is

Nadere informatie

Coronary Care Unit. Havenziekenhuis

Coronary Care Unit. Havenziekenhuis Coronary Care Unit Op de Coronary Care Unit liggen patiënten met acute cardiologische klachten die nauwkeurig geobserveerd en gecontroleerd moeten worden. Acute cardiologische klachten zijn onder andere:

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling D2

Welkom op verpleegafdeling D2 Welkom op verpleegafdeling D2 Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding U wordt of bent opgenomen op verpleegafdeling D2 van het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie

Nadere informatie

Chirurgie afdeling... - 5, kamer...

Chirurgie afdeling... - 5, kamer... Chirurgie afdeling... - 5, kamer... DE VERPLEEGAFDELING CHIRURGIE In deze folder vindt u informatie over de afdeling en de dagelijkse gang van zaken. Andere wetenswaardigheden leest u in de opnamefolder.

Nadere informatie

Hartbewaking (CCU) Hart-long centrum. mca.nl

Hartbewaking (CCU) Hart-long centrum. mca.nl Hartbewaking (CCU) Hart-long centrum mca.nl Inhoudsopgave Opname op de afdeling, huisnummer 222 3 Wie werken er op de afdeling en wat mag u van hen verwachten? 3 Onderzoeken 4 Van de hartbewaking naar

Nadere informatie

Sedatie. Afdeling Anesthesie

Sedatie. Afdeling Anesthesie Sedatie Afdeling Anesthesie Inleiding Binnenkort ondergaat u in het Waterlandziekenhuis een uitgebreid onderzoek en/of behandeling. Dit onderzoek/deze behandeling kan plaatsvinden onder sedatie door een

Nadere informatie

Algemene informatie Intensive Care (IC)

Algemene informatie Intensive Care (IC) Algemene informatie Intensive Care (IC) Locatie ETZ TweeSteden Inhoudsopgave Klik op het onderwerp om verder te lezen. Afdeling Intensive Care 1 Wachten tijdens de opname en tijdens het verblijf 2 Borging

Nadere informatie

Delirium op de Intensive Care (IC)

Delirium op de Intensive Care (IC) Deze folder is bedoeld voor de partners, familieleden, naasten of bekenden van op de Intensive Care (IC) afdeling opgenomen patiënten. Door middel van deze folder willen wij u als familie* uitleg geven

Nadere informatie

Afdeling L. Type afdeling. Welke medewerkers komt u tegen. Centrum voor Obesitas Nederland RVE Interne Geneeskunde

Afdeling L. Type afdeling. Welke medewerkers komt u tegen. Centrum voor Obesitas Nederland RVE Interne Geneeskunde U bent opgenomen op afdeling L van het Medisch Centrum Leeuwarden. Op afdeling L bevindt zich een deel van de RVE Interne Geneeskunde en een deel van het Centrum voor Obesitas Nederland. Deze folder brengt

Nadere informatie

Welkom. Thoraxcentrum

Welkom. Thoraxcentrum Welkom Welkom op afdeling B1, één van de verpleegafdelingen Cardio thoracale Chirurgie van het UMCG. U bent hier opgenomen om een operatie te ondergaan aan uw hart of longen. Door middel van deze folder

Nadere informatie

Intensive Care Unit (ICU)

Intensive Care Unit (ICU) Intensive Care Unit (ICU) Wanneer iemand wordt opgenomen op de Intensive Care Unit (ICU) is dat een ingrijpende gebeurtenis voor de patiënt en voor de familie/naasten. De ICU is geen gewone verpleegafdeling.

Nadere informatie

Bezoekers. Informatie en regels

Bezoekers. Informatie en regels 00 Bezoekers Informatie en regels Als bezoeker bent u van harte welkom in SJG Weert. Het is vaak een moment waar patiënten naar toeleven. In deze folder vindt u meer informatie over een bezoek aan de verpleegafdeling.

Nadere informatie

Intensive Care Volwassenen

Intensive Care Volwassenen Intensive Care Volwassenen Afdeling Intensive Care INFORMATIE VOOR FAMILIE www.lumc.nl Intensive Care Volwassenen Deze folder geeft u informatie over een opname op de Intensive Care. Deze afdeling bestaat

Nadere informatie