Algemene informatie Intensive Care (IC)

Save this PDF as:
Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Algemene informatie Intensive Care (IC)"

Transcriptie

1 Algemene informatie Intensive Care (IC) Inhoudsopgave Klik op het onderwerp om verder te lezen. Afdeling Intensive Care 1 Wachten tijdens de opname en tijdens het verblijf 1 Bezoek 2 Mobiele telefoon 2 Parkeerabonnement 2 Restaurant 2 Contactpersoon en informatie 3 Overnachten 4 Bij uw familielid 4 Dagelijkse gang van zaken 4 Zorgcoördinator 4 Camera bewaking 5 Beschermende maatregelen bij een patiënt 5 Persoonlijke bezittingen en attenties 5 Landelijke registratie 6 Nazorgpolikliniek 6 Tot slot 6 Belangrijke telefoonnummers 6 Uw familielid en/of naaste is opgenomen op de afdeling Intensive Care (IC). Met deze brochure willen we u zo goed mogelijk informeren over onze afdeling. Hebt u na het lezen van deze informatie nog vragen, dan kunt u terecht bij een verpleegkundige die uw familielid of naaste verzorgt. Afdeling Intensive Care Op de afdeling IC, route 63, worden patiënten behandeld die speciale zorg en bewaking nodig hebben. De IC bestaat uit vier units: IC1, IC2, IC3 en IC4. Op IC4 liggen patiënten die minder intensieve zorg nodig hebben dan patiënten op de andere drie units, maar ze hebben nog steeds meer zorg nodig dan een patiënt op een gewone verpleegafdeling. De behandeling wordt uitgevoerd door intensivisten (artsen die speciaal zijn opgeleid voor de IC-zorg), arts-assistenten (artsen die zich specialiseren), IC-verpleegkundigen en IC-verpleegkundigen in opleiding. Wachten tijdens de opname en tijdens het verblijf Een opname op de IC vraagt enige tijd. We verzoeken u om in de algemene wachtruimte plaats te nemen. De verpleegkundigen sluiten de bewaking aan en voeren controles uit. Daarnaast doet de arts nog onderzoek. De verpleegkundige komt u zo snel mogelijk halen om u mee te nemen naar uw familie/naaste. Roken is maar op één plek in het ziekenhuis toegestaan: in de rookruimte op de begane grond, tegenover route 87. We begrijpen dat deze periode waarin uw naaste op de IC verblijft een bijzonder moeilijke periode voor u is, die invloed heeft op hoe u zich voelt en gedraagt. Toch worden dreigende taal en dreigend gedrag niet getolereerd en geaccepteerd.

2 Bezoek Voor patiënten op de IC is rust van het grootste belang. Daarom mogen er maximaal twee bezoekers bij elke patiënt. In principe is bezoek alleen toegestaan voor familie/naasten. In alle andere gevallen willen wij graag met u in overleg. De bezoektijden zijn als volgt: s ochtends van uur tot uur; s middags van uur tot uur; s avonds van uur tot uur. Tijdens de bezoektijden gaat de centrale toegangsdeur op de afdeling Intensive Care automatisch open. Buiten genoemde bezoektijden blijft deze deur gesloten. De centrale balie van de afdeling Intensive Care is geopend van maandag tot en met vrijdag, tussen en uur. Hier kunt u terecht met uw algemene vragen. Als de medewerker bij de balie van de afdeling Intensive Care afwezig is, kunt u de intercom naast de centrale toegangsdeur gebruiken. Door de code in te drukken die bij de unit hoort welke u wilt bezoeken, belt u deze unit. U vindt de codes naast de intercom. Informatie over patiënten wordt alleen verstrekt op de desbetreffende Intensive Care afdeling, uitsluitend alleen aan de contactpersoon van de patiënt. Wilt u tussen en uur langskomen, dan is de hoofdingang gesloten. U meldt zich dan bij de nachtportier bij de ingang van de Spoedeisende Hulp. Wilt u een bezoek brengen buiten de bezoektijden, overleg dit dan met de verpleegkundige die uw familielid verzorgt. Bij sommige patiënten zijn extra hygiënemaatregelen nodig; de verpleegkundige informeert u hier, indien nodig, over. Mobiele telefoon Het is niet toegestaan om uw mobiele telefoon te gebruiken op de IC-afdelingen en de patiëntenkamers. U kunt uw mobiele telefoon gebruiken in de centrale wachtruimte en de familiekamers. Gelieve het telefoongebruik in de centrale gang zoveel mogelijk te bepreken. Parkeerabonnement Om te voorkomen dat familieleden of bezoekers van langdurig in het ziekenhuis opgenomen patiënten onevenredig veel moeten betalen ten behoeve van het parkeren, kunt u in het St. Elisabeth Ziekenhuis een parkeerabonnement kopen. Dit regelt u bij de Receptie. Meer informatie vindt u in de brochure Parkeerabonnement. Restaurant Het personeelsrestaurant is voor personeel en voor gasten die hiervoor een gastenkaart hebben gekregen. Deze kunt u krijgen bij de receptie van de IC. Het is de bedoeling dat de gast deze kaart in het personeelsrestaurant altijd bij heeft. Op vertoon van deze gastenkaart kan de gast in het personeelsrestaurant tegen een

3 gereduceerde prijs eten. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van en in het weekend en feestdagen van Het personeelsrestaurant is te vinden bij route 73. Met de gastenkaart wordt geen korting verleend bij de Brasserie. Contactpersoon en informatie Eén persoon uit de familie wordt gevraagd als contactpersoon op te treden. Deze contactpersoon wordt geïnformeerd over de patiënt en is het aanspreekpunt voor alle overige familieleden of naasten. We verwachten van de contactpersoon dat die het bezoek coördineert. In verband met de privacy van de patiënt geven wij geen informatie over zijn of haar toestand aan anderen dan de contactpersoon. Wij vragen hiervoor uw begrip. In verband met de verzorging van de patiënten op de IC, is telefonisch contact tussen en uur minder goed in te passen. We vragen de contactpersonen vriendelijk daar zo veel mogelijk rekening mee te houden. Familiekamers 1, 2, 3, 4 en 5 IC 1 Hoofdgang IC 2 IC 4 IC 3 Plattegrond van de units van de IC U kunt de afdelingen van de Intensive Care rechtstreeks bereiken op de volgende telefoonnummers: IC 1: (013) kamer 1 t/m 8 IC 2: (013) kamer 9 t/m 16 IC 3: (013) kamer 17 t/m 24 IC 4: (013) kamer 25 t/m 35 Ziekenhuisplanner.nl Met behulp van ziekenhuisplanner.nl kunt u gratis en op een eenvoudige wijze het bezoek aan een opgenomen patiënt regelen. Samen met uw familie, vrienden en kennissen organiseert u wie, wanneer een bezoek brengt. Via ziekenhuisplanner.nl kunt u ook een dagboek bijhouden.

4 Overnachten In sommige situaties is het goed dat familieleden ook 's nachts in de buurt zijn. In het ziekenhuis is een beperkte mogelijkheid tot overnachten. Daarover kunt u overleggen met de verpleegkundige die uw familielid verzorgt. Voor overnachting wordt een bijdrage gevraagd, die door sommige zorgverzekeringsmaatschappijen wordt vergoed. De kamers, waarin u kunt overnachten, zijn van alle gemakken voorzien. De regels voor het verblijf vindt u op een formulier in de betreffende kamers. Indien uw familielid jonger is dan 25 jaar, kunt u ook verblijven in het Ronald McDonald huis naast het ziekenhuis. Ook hiervoor wordt een vergoeding per nacht gevraagd. De verpleegkundigen kunnen u informeren over de mogelijkheden. Als uw familielid langere tijd in het ziekenhuis moet verblijven, kunt u tegen een redelijk tarief gebruik maken van het personeelsrestaurant. Meer informatie hierover kunt u aan de verpleegkundige vragen. U kunt in het ziekenhuis gewoon gebruik maken van uw mobiele telefoon. Op enkele plekken is dat niet toegestaan, u ziet dat aan de bordjes die zijn opgehangen. Bij uw familielid Uw familielid ligt op een éénpersoonskamer met veel apparatuur, slangen en kabels. Al deze apparaten geven bepaalde signalen af. De speciaal opgeleide verpleegkundigen kennen de betekenis ervan en reageren hier adequaat op. De verpleegkundigen voeren regelmatig controles uit, ook gedurende de avond en nacht. Dagelijkse gang van zaken Bij de dagelijkse behandeling en verzorging van uw naaste spelen veel mensen een rol; artsen, verpleegkundigen, fysiotherapeuten, röntgenlaboranten, om er maar een paar te noemen. Elke patiënt wordt elke dag besproken door alle zorgverleners die bij de patiënt betrokken zijn. De ochtend is op de IC gereserveerd voor verzorging van de patiënten, en de visites van de artsen. Er wordt gesproken over de behandeling van de patiënt, eventuele onderzoeken en andere zaken die van belang zijn. De verpleegkundige licht u tijdig in over onderzoeken en/of overplaatsing van uw familielid. Soms is dat niet mogelijk, doordat zaken bijvoorbeeld met spoed moeten worden geregeld. U wordt dan zo snel mogelijk geïnformeerd. Voor inlichtingen kunt u altijd terecht bij de verpleegkundige die voor uw familielid zorgt. Deze kan veel van uw vragen beantwoorden en een gesprek met de arts regelen. Daarnaast is een gesprek met een pastor of maatschappelijk werker ook mogelijk. Gedurende de opname kan gevraagd worden of uw familielid/naaste wil deelnemen aan een onderzoek. Hierover wordt altijd mondelinge en schriftelijke uitleg gegeven en toestemming gevraagd. Zorgcoördinator Wanneer patiënten naar verwachting langer dan 7 dagen zijn opgenomen op de afdeling Intensive Care worden er naast een vaste intensivist (IC-arts), ook zorgcoördinators (ZoCo's) toegewezen.

5 Een zorgcoördinator op de Intensive Care is een IC-verpleegkundige die naast de dagelijkse zorg voor de patiënten ook het gehele proces rondom een patiënt coördineert. Hij/zij is het eerste aanspreekpunt met wie u vragen, klachten en/of problemen kunt bespreken. U kunt het zien als een aanvullende rol die de verpleegkundige heeft om de patiënt en zijn familie/naaste te ondersteunen van opname tot aan het ontslag van de IC. Om zo veel mogelijk continuïteit van zorg te bieden krijgt uw familielid/naaste twee zorgcoördinators toegewezen. Het kan voorkomen dat de zorgcoördinators die toegewezen zijn niet aanwezig zijn op de werkvloer. Bij vragen kunt u dan terecht bij de verpleegkundige die deze dag voor uw familielid/naaste zorgt. Taken van een zorgcoördinator bespreekt regelmatig met u het verloop van de opname; informeert u over de toestand van uw familielid/naaste (geen medische informatie); is het eerste aanspreekpunt voor andere specialisten en disciplines die betrokken zijn bij de zorg voor uw familielid/naaste; is het eerste aanspreekpunt bij wie u voor vragen, klachten of problemen terecht kunt; draagt zorg voor een wekelijks gesprek tussen u en de (vaste) intensivist; maakt met u afspraken rondom het bezoek; bespreekt met u wat u als familielid/naaste kunt betekenen in het zorgproces (denk hierbij aan foto s, muziek, geschreven boek enzovoorts). Camera bewaking Bij patiënten op de IC komt regelmatig onrustig en verward gedrag voor. Om dreigende valincidenten en/of pogingen van de patiënt om hulpmiddelen te verwijderen tijdig te signaleren, wordt in sommige gevallen, zonder toestemming vooraf, gekozen voor extra bewaking door middel van een camera. De camerabeelden, die alleen bekeken kunnen worden door verpleegkundigen binnen de unit, zijn altijd rechtstreeks en kunnen niet worden opgeslagen. Beschermende maatregelen bij een patiënt Vanwege het onrustige en verwarde gedrag, kan het ook voorkomen dat uw naaste vastligt met (pols-)banden. Deze maatregel is soms noodzakelijk om te voorkomen dat per ongeluk een infuuslijn, katheter of tube door de patiënt wordt verwijderd. De verpleegkundige van de unit waar uw familielid/naaste ligt, informeert u als deze beschermende maatregelen nodig zijn. Als u hier zelf vragen of opmerkingen over hebt, kunt u de verpleegkundige benaderen. Persoonlijke bezittingen en attenties Omdat uw familielid verbonden is met allerlei apparatuur, slangen en kabels, is het dragen van eigen nachtkleding vrijwel onmogelijk. Dit hoeft dan ook niet meegebracht te worden omdat de afdeling beschikt over aangepaste kleding. De afdeling beschikt niet over toiletartikelen. Daarom vragen we familieleden toiletartikelen mee te brengen (bijvoorbeeld: douchegel, tandpasta- en borstel, shampoo, scheerspullen, deodorant en naadloze sokken om de hielen te beschermen tegen doorliggen). Het is verstandig deze artikelen van een naam te voorzien om vermissing en/of misverstanden te voorkomen. Sieraden en persoonlijke bezittingen kunnen het beste door de patiënt aan de familie meegegeven worden. Als een patiënt niet aanspreekbaar is, worden persoonlijke eigendommen aan een beveiligingsbeambte van het ziekenhuis in bewaring geven. Een verpleegkundige kan voor u de afdeling Beveiliging bellen.

6 In overleg met de verpleegkundige kunt u eten en/of drinken meebrengen. Vanwege de hygiëne mogen er geen bloemen en planten op de IC staan. Landelijke registratie Om de kwaliteit van de geleverde zorg op onze Intensive Care te kunnen vergelijken met de zorg die gegeven wordt op andere Intensive Care afdelingen in Nederland, neemt onze afdeling deel aan een landelijke registratie. Gegevens van patiënten worden anoniem verwerkt. Dit betekent dat degenen die met deze gegevens werken, niet kunnen nagaan van welke patiënt de gegevens afkomstig zijn. Er wordt tevens een patiëntentevredenheidsonderzoek gehouden over uw ervaringen op de IC. Ook dit is anoniem. Nazorgpolikliniek Het is mogelijk dat u als patiënt of als naaste, na het ontslag behoefte hebt aan een nazorggesprek. Dit is mogelijk op onze nazorgpolikliniek. U hebt dan een gesprek van ongeveer 45 minuten met een intensivist en ongeveer 45 minuten met een verpleegkundige. U kunt tijdens dit gesprek uw eventuele vragen stellen of aangeven hoe u het verblijf op de afdeling hebt ervaren. Tijdens het gesprek met de verpleegkundige hebt u tevens de mogelijkheid om de afdeling, waar u hebt gelegen, te bezoeken. Als u langer dan 5 dagen op onze afdeling hebt gelegen wordt u benaderd voor een nazorggesprek. Hebt u korter op de afdeling gelegen, maar toch behoefte aan een nazorggesprek, kunt u dit aangeven bij de verpleegkundige. Zij maakt dan een afspraak voor u. Ongeveer 6 weken na het ontslag uit het ziekenhuis wordt u hierover benaderd. Tot slot Als u vragen hebt, kunt u altijd terecht bij de verpleegkundige van de unit waar uw familielid/naaste ligt. Verder kunt u ook in de folderrekken op iedere unit kijken. In deze rekken staan folders waarin diverse ziektebeelden en voorzieningen zijn beschreven. Belangrijke telefoonnummers St. Elisabeth Ziekenhuis (algemeen): (013) route 63 IC 1: (013) IC 2: (013) IC 3: (013) IC 4: (013) Gelieve niet te bellen tussen en uur. Intensive Care, Copyright St. Elisabeth Ziekenhuis Tilburg Afdeling Communicatie Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend.

Algemene informatie Intensive Care (IC)

Algemene informatie Intensive Care (IC) Algemene informatie Intensive Care (IC) Inhoudsopgave Klik op het onderwerp om verder te lezen. Afdeling Intensive Care 1 Wachten tijdens de opname en tijdens het verblijf 2 Bezoek 2 Mobiele telefoon 3

Nadere informatie

Algemene informatie Intensive Care (IC)

Algemene informatie Intensive Care (IC) Algemene informatie Intensive Care (IC) Locatie ETZ TweeSteden Inhoudsopgave Klik op het onderwerp om verder te lezen. Afdeling Intensive Care 1 Wachten tijdens de opname en tijdens het verblijf 2 Borging

Nadere informatie

Algemene informatie Intensive Care (IC)

Algemene informatie Intensive Care (IC) Algemene informatie Intensive Care (IC) Locatie ETZ Elisabeth Inhoudsopgave Klik op het onderwerp om verder te lezen. Afdeling Intensive Care 1 Wachten tijdens de opname en tijdens het verblijf 2 Borging

Nadere informatie

Intensive Care Informatie voor familie

Intensive Care Informatie voor familie Intensive Care Informatie voor familie Afdeling Intensive Care Locatie Veldhoven Momenteel is een familielid van u opgenomen op de afdeling Intensive Care. De behandeling wordt uitgevoerd door intensivisten

Nadere informatie

Intensive Care Informatie voor familie

Intensive Care Informatie voor familie Intensive Care Informatie voor familie Afdeling Intensive Care Locatie Veldhoven Momenteel is een familielid van u opgenomen op de afdeling Intensive Care. De behandeling wordt uitgevoerd door intensivisten

Nadere informatie

Afdeling Special Care. Informatie voor patiënt en familie

Afdeling Special Care. Informatie voor patiënt en familie 00 Afdeling Special Care Informatie voor patiënt en familie Verpleegafdeling Special Care De afdeling Special Care bevindt zich op de vijfde etage en is een verpleegafdeling voor intensieve verpleging,

Nadere informatie

Afdeling ICU / CCU Intensive Care Unit / Coronary Care Unit. Informatie voor patiënt en familie

Afdeling ICU / CCU Intensive Care Unit / Coronary Care Unit. Informatie voor patiënt en familie 00 Afdeling ICU / CCU Intensive Care Unit / Coronary Care Unit Informatie voor patiënt en familie Verpleegafdeling ICU / CCU De afdeling ICU / CCU bevindt zich op de eerste etage en is een verpleegafdeling

Nadere informatie

Informatie Intensive Care (afdeling 2A)

Informatie Intensive Care (afdeling 2A) Informatie Intensive Care (afdeling 2A) Inhoudsopgave 1 Inleiding... 1 2 Afdelingsvisie... 1 3 Intensive Care... 1 4 Opname op de Intensive Care... 2 5 De apparatuur op de Intensive Care... 2 6 Camerabewaking...

Nadere informatie

Informatie voor bezoekers van de Intensive Care

Informatie voor bezoekers van de Intensive Care Intensive Care Informatie voor bezoekers van de Intensive Care Het Antonius Ziekenhuis vormt samen met Thuiszorg Zuidwest Friesland de Antonius Zorggroep Uw partner, familielid of naaste is opgenomen op

Nadere informatie

Bezoekersinformatie. Intensive Care. Algemene informatie

Bezoekersinformatie. Intensive Care. Algemene informatie Intensive Care Bezoekersinformatie Algemene informatie Inleiding Uw familielid of naaste is zojuist opgenomen op de afdeling Intensive Care ook wel afgekort als IC. Letterlijk betekent Intensive Care intensieve

Nadere informatie

Wegwijzer voor de afdeling medium care (route 220) Informatie voor patiënt en familie

Wegwijzer voor de afdeling medium care (route 220) Informatie voor patiënt en familie Wegwijzer voor de afdeling medium care (route 220) Informatie voor patiënt en familie Afdeling medium care Locatie Veldhoven U bent of wordt opgenomen op de afdeling medium care (route 220). Gelegen bij

Nadere informatie

Afdeling Intensive Care: informatie voor naasten

Afdeling Intensive Care: informatie voor naasten Intensive Care Unit (ICU) Afdeling Intensive Care: informatie voor naasten i Patiënteninformatie Slingeland Ziekenhuis Algemeen Uw naaste is opgenomen op de afdeling Intensive Care. In deze folder staat

Nadere informatie

Intensive care locatie Hilversum

Intensive care locatie Hilversum Patiënteninformatie Intensive care locatie Hilversum Specifieke informatie over de afdeling Intensive Care voor familie en naasten Inhoudsopgave Pagina De afdeling 5 De contactpersoon 5 Informatie 5 Vragen

Nadere informatie

Intensive Care (IC) INTENSIVE CARE. Afdeling D1

Intensive Care (IC) INTENSIVE CARE. Afdeling D1 INTENSIVE CARE Intensive Care (IC) Afdeling D1 Uw familielid of naaste is zojuist opgenomen op de afdeling Intensive Care van het Laurentius ziekenhuis Roermond ook wel afgekort als IC. Letterlijk betekent

Nadere informatie

Verpleegafdeling G2, Intensive Care

Verpleegafdeling G2, Intensive Care Verpleegafdeling G2, Intensive Care Locatie Dordwijk Informatie voor bezoekers Albert Schweitzer ziekenhuis afdeling Intensive Care februari 2015 pavo 0032 Inleiding Uw familielid is opgenomen op de verpleegafdeling

Nadere informatie

Intensive Care en Medium Care

Intensive Care en Medium Care Intensive Care en Medium Care Intensive Care en Medium Care In deze folder vindt u algemene informatie over de afdeling Intensive Care (IC) en Medium Care (MC). U leest in deze folder wat u kunt verwachten

Nadere informatie

Intensive Care. Intensive Care (IC) www.catharinaziekenhuis.nl

Intensive Care. Intensive Care (IC) www.catharinaziekenhuis.nl Intensive Care Intensive Care (IC) www.catharinaziekenhuis.nl Patiëntenvoorlichting: patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl ICA001 / Intensive Care / 09-07-2015 2 Intensive Care (IC) Uw partner

Nadere informatie

afdeling Intensive Care (IC) algemene informatie

afdeling Intensive Care (IC) algemene informatie patiënteninformatie afdeling Intensive Care (IC) algemene informatie U of uw naaste is opgenomen op de afdeling Intensive Care (IC). Wat kunt op deze afdeling verwachten? Wie werken er op deze afdeling?

Nadere informatie

Informatie voor bezoekers van de medium care en de intensive care

Informatie voor bezoekers van de medium care en de intensive care Informatie voor bezoekers van de medium care en de intensive care Informatie voor de bezoekers van de medium care en de Intensive Care Deze folder is bedoeld om u informatie te geven over de gang van

Nadere informatie

Wegwijzer op de afdeling Medium Care (MC) en Hartbewaking (Coronary Care Unit) Informatie voor patiënt en familie

Wegwijzer op de afdeling Medium Care (MC) en Hartbewaking (Coronary Care Unit) Informatie voor patiënt en familie Wegwijzer op de afdeling Medium Care (MC) en Hartbewaking (Coronary Care Unit) Informatie voor patiënt en familie Afdeling MC/CCU Route 220 Locatie Veldhoven Afdeling MC/CCU U bent of wordt opgenomen op

Nadere informatie

Intensive care/coronaire care. Informatie voor de patiënt en familie

Intensive care/coronaire care. Informatie voor de patiënt en familie Intensive care/coronaire care Informatie voor de patiënt en familie De intensive care / coronairy care afdeling U of uw familielid is opgenomen op de intensive care of coronaire care afdeling. Deze afdeling

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Opname op de Medium Care-IC. Opname op de Medium Care-IC

Patiënteninformatie. Opname op de Medium Care-IC. Opname op de Medium Care-IC Patiënteninformatie Opname op de Medium Care-IC Opname op de Medium Care-IC 1 Opname op de Medium Care-IC Afdeling Medium Care-IC, route 3.3 Telefoon (050) 524 6540 Bezoektijden van 14.00 tot 15.00 uur

Nadere informatie

Verpleegafdeling ICCC

Verpleegafdeling ICCC Verpleegafdeling ICCC Intensive Care Cardio Care (ICCC) Inhoudsopgave Hoofdstuk Pagina 1. Op de Intensive Care Cardio Care (ICCC) 3 2. Dagindeling 7 Op de Intensive Care Cardio Care (ICCC) Deze brochure

Nadere informatie

Intensive Care en Medium Care

Intensive Care en Medium Care Intensive Care en Medium Care Intensive Care en Medium Care In deze folder vindt u algemene informatie over de afdeling Intensive Care (IC) en Medium Care (MC). U leest in deze folder wat u kunt verwachten

Nadere informatie

INTENSIVE CARE Informatie over de afdeling. Franciscus Vlietland

INTENSIVE CARE Informatie over de afdeling. Franciscus Vlietland INTENSIVE CARE Informatie over de afdeling Franciscus Vlietland Inhoud Welkom Afdeling Intensive Care Patiëntengegevens Bezoek en bezoektijden Welkom Namens iedereen die aan uw behandeling en verzorging

Nadere informatie

INTENSIVE CARE. Intensive Care, locatie Utrecht

INTENSIVE CARE. Intensive Care, locatie Utrecht INTENSIVE CARE Intensive Care, locatie Utrecht Intensive Care, locatie Utrecht In deze folder vindt u algemene informatie over de Intensive Care (IC), locatie Utrecht. U leest in deze folder wat u kunt

Nadere informatie

Informatie voor ICbezoekers

Informatie voor ICbezoekers Informatie voor ICbezoekers Deze folder is bedoeld voor patiënten, die op de Intensive Care (IC) zijn opgenomen en voor hun familie en naasten. In deze folder leest u over hoe het op de IC gaat. Heftige

Nadere informatie

Informatie voor bezoekers van de IC/MC

Informatie voor bezoekers van de IC/MC Informatie voor bezoekers van de IC/MC Informatie voor bezoekers van de IC/MC Deze folder is bedoeld voor familie en naasten van de patiënten die op de afdeling IC/MC worden opgenomen, maar is ook bestemd

Nadere informatie

Intensive care (IC) West 32. Algemene informatie

Intensive care (IC) West 32. Algemene informatie Intensive care (IC) West 32 Algemene informatie Welkom Namens allen die hier aan uw behandeling en verzorging zullen meewerken, heten wij u van harte welkom op onze afdeling. Uw komst naar onze afdeling

Nadere informatie

Wegwijs op etage C, kamer 32 t/m 47 Orthopedie

Wegwijs op etage C, kamer 32 t/m 47 Orthopedie Wegwijs op etage C, kamer 32 t/m 47 Orthopedie Inhoudsopgave klik op het onderwerp om verder te lezen. Welkom 1 Wie komt u tegen op de afdeling? 1 Afdelingsregels 1 Maaltijden in het St. Elisabeth Ziekenhuis

Nadere informatie

INTENSIVE CARE INFORMATIE OVER DE AFDELING

INTENSIVE CARE INFORMATIE OVER DE AFDELING INTENSIVE CARE INFORMATIE OVER DE AFDELING 206 Inleiding Een familielid of naaste van u is opgenomen op de afdeling Intensive Care van het Sint Franciscus Gasthuis. Deze folder geeft u informatie over

Nadere informatie

informatie over de intensive care unit

informatie over de intensive care unit patiënteninformatie informatie over de intensive care unit In deze folder geven wij u informatie over de Intensive Care Unit (ICU) van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis. Op de ICU worden patiënten behandeld

Nadere informatie

Over de intensive care Bewakingsapparatuur rondom een intensive care-bed

Over de intensive care Bewakingsapparatuur rondom een intensive care-bed Intensive care (IC) Deze folder is voor patiënten die zijn opgenomen op de intensive care (IC) van HMC (Haaglanden Medisch Centrum), voor hun familieleden en voor hun naasten. U vindt in de folder praktische

Nadere informatie

Coronary Care Unit (CCU) CCU patiënt

Coronary Care Unit (CCU) CCU patiënt Coronary Care Unit (CCU) CCU patiënt U of uw familielid of naaste is opgenomen op de afdeling Intensive Care/Coronary Care Unit (IC/CCU). In deze folder vindt u informatie over de gang van zaken op de

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Opname op de Intensive Care. Opname op de Intensive Care

Patiënteninformatie. Opname op de Intensive Care. Opname op de Intensive Care Patiënteninformatie Opname op de Intensive Care Opname op de Intensive Care 1 Opname op de Intensive Care Afdeling Intensive Care, route 3.3 Telefoon (050) 524 6540 Bezoektijden Van 14.00 tot 15.00 uur

Nadere informatie

Coronary Care Unit (CCU)

Coronary Care Unit (CCU) Cardiologie Coronary Care Unit (CCU) www.catharinaziekenhuis.nl Patiëntenvoorlichting: patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl CAR004 / Coronary Care Unit (CCU) / 27-03-2014 2 Coronary Care Unit

Nadere informatie

Cardiac Care Unit (afdeling 2A)

Cardiac Care Unit (afdeling 2A) Cardiac Care Unit (afdeling 2A) Inhoudsopgave 1 Inleiding... 1 2 Afdelingsvisie... 1 3 Cardiac Care... 1 4 Opname op de Cardiac Care Unit... 2 5 De afdeling en apparatuur op de Cardiac Care... 3 6 Kleding,

Nadere informatie

Bezoekers. Informatie en regels

Bezoekers. Informatie en regels 00 Bezoekers Informatie en regels Als bezoeker bent u van harte welkom in SJG Weert. Het is vaak een moment waar patiënten naar toeleven. In deze folder vindt u meer informatie over een bezoek aan de verpleegafdeling.

Nadere informatie

Cardiologie. Hartbewaking (CCU)

Cardiologie. Hartbewaking (CCU) Cardiologie Hartbewaking (CCU) www.catharinaziekenhuis.nl Patiëntenvoorlichting: patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl CAR004 / Hartbewaking (CCU) / 03-05-2016 2 Hartbewaking (CCU) Uw partner of

Nadere informatie

Medium Care (MC) en Intensive Care (IC)

Medium Care (MC) en Intensive Care (IC) Intensive Care Medium Care (MC) en Intensive Care (IC) www.catharinaziekenhuis.nl Patiëntenvoorlichting: patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl ICA003 / Medium Care (MC) en Intensive Care (IC) /

Nadere informatie

Welkom op afdeling F2-ICU. Locatie Dordwijk

Welkom op afdeling F2-ICU. Locatie Dordwijk Welkom op afdeling F2-ICU Locatie Dordwijk Inleiding Afdeling F2-ICU is één van de twee intensive care afdelingen van ons ziekenhuis. Op deze afdeling liggen patiënten die extra zorg of observatie nodig

Nadere informatie

Als uw kind van NICU naar de kinderafdeling gaat

Als uw kind van NICU naar de kinderafdeling gaat Als uw kind van NICU naar de kinderafdeling gaat Locatie ETZ Elisabeth Inhoudsopgave Klik op het onderwerp om verder te lezen. Kabouterrijk 1 Van NICU naar post IC/HC 1 Wie zijn betrokken bij de zorg van

Nadere informatie

patiënt gezorgd, en kan daardoor uw vragen optimaal beantwoorden.

patiënt gezorgd, en kan daardoor uw vragen optimaal beantwoorden. Intensive care 2 Een opname op de afdeling intensive care vindt plaats als de vitale functies, zoals bloedsomloop en ademhaling, intensief bewaakt en/of behandeld moeten worden. Dit kan nodig zijn na een

Nadere informatie

Wegwijs op etage F, kamer 17 t/m 28

Wegwijs op etage F, kamer 17 t/m 28 Wegwijs op etage F, kamer 17 t/m 28 Locatie ETZ Elisabeth Cardiologie Inhoudsopgave klik op het onderwerp om verder te lezen. De Afdeling 1 Afdelingsregels 2 Voorzieningen 3 Overige afdelingen 4 Winkels

Nadere informatie

Dagopname locatie Leyweg

Dagopname locatie Leyweg Dagopname locatie Leyweg Informatie over dagopname U wordt gedurende 1 dag opgenomen voor een dagbehandeling. In deze folder leest u belangrijke informatie over deze opname. Het kan zijn dat de informatie

Nadere informatie

Verpleegafdeling F2 Intensive Care

Verpleegafdeling F2 Intensive Care Verpleegafdeling F2 Intensive Care Locatie Dordwijk Informatie voor bezoekers Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding Afdeling F2-ICU is één van de twee Intensive Care

Nadere informatie

Specifieke informatie over de afdeling Intensive Care voor familie en naasten

Specifieke informatie over de afdeling Intensive Care voor familie en naasten Patiënteninformatie Intensive care locatie Hilversum Specifieke informatie over de afdeling Intensive Care voor familie en naasten 1234567890-terTER_ Inhoudsopgave Pagina De afdeling 5 Contactpersoon

Nadere informatie

Intensive Care (IC) High Care (HC)

Intensive Care (IC) High Care (HC) Intensive Care (IC) High Care (HC) Informatie voor bezoekers lntensive Care afdeling De lntensive Care afdeling (IC), ook wel High Care genoemd op locatie Langendijk, is een afdeling waar patiënten verblijven

Nadere informatie

Opname op verpleegafdeling

Opname op verpleegafdeling Opname op verpleegafdeling G2 (CCU) Hartbewaking, locatie Dordwijk Albert Schweitzer ziekenhuis mei 2012 pavo 0261 Inleiding De afdeling Hartbewaking wordt ook wel Coronary Care Unit genoemd, afgekort

Nadere informatie

Intensive Care / Medium Care. Algemene informatie

Intensive Care / Medium Care. Algemene informatie Intensive Care / Medium Care Algemene informatie 1 2 U of uw familielid is opgenomen op de afdeling Intensive Care/Medium Care van het Scheper Ziekenhuis. Dit is een afdeling waar patiënten verpleegd worden

Nadere informatie

Wegwijs op etage D, Neurochirurgie

Wegwijs op etage D, Neurochirurgie Wegwijs op etage D, Neurochirurgie Inhoudsopgave Klik op het onderwerp om verder te lezen. Welkom 1 Wie komt u tegen op de afdeling? 1 Afdelingsregels 1 Maaltijden in het ETZ 2 Voorzieningen 3 Overige

Nadere informatie

Intensive Care. Medium Care (MC) www.catharinaziekenhuis.nl

Intensive Care. Medium Care (MC) www.catharinaziekenhuis.nl Intensive Care Medium Care (MC) www.catharinaziekenhuis.nl Patiëntenvoorlichting: patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl ICA002 / Medium Care / 04-01-2016 2 Medium Care (MC) Uw partner of familielid

Nadere informatie

Contactpersoon van de patiënt

Contactpersoon van de patiënt Contactpersoon van de patiënt Het is prettig wanneer één of twee personen van uw familie of naasten contactpersoon zijn. In deze folder vertellen we wat dat inhoudt. Wat is een contactpersoon? De contactpersoon

Nadere informatie

Informatie Intensive Care Unit

Informatie Intensive Care Unit Informatie Intensive Care Unit Voorwoord De afdeling Op de Intensive Care afdeling worden patiënten verpleegd die meer zorg en bewaking nodig hebben dan mogelijk is op de verpleegafdeling. De afdeling

Nadere informatie

Welkom op zorgeenheid. na een. afdeling. hernia-operatie Intensive Care. ZorgSaam

Welkom op zorgeenheid. na een. afdeling. hernia-operatie Intensive Care. ZorgSaam Welkom op zorgeenheid Acute adviezen Zorg na een afdeling hernia-operatie Intensive Care ZorgSaam 1 2 Welkom op de afdeling Intensive Care. De Intensive Care afdeling is bedoeld voor patiënten die vanwege

Nadere informatie

Zorgpad Hartinfarct. Cardiologie

Zorgpad Hartinfarct. Cardiologie Cardiologie Zorgpad Hartinfarct U bent opgenomen vanwege een hartinfarct. Door middel van deze informatiemap willen wij u informeren over wat u te wachten staat gedurende de eerste dagen van uw ziekenhuisopname.

Nadere informatie

Zorgpad Hartinfarct. Cardiologie

Zorgpad Hartinfarct. Cardiologie Cardiologie Zorgpad Hartinfarct U bent opgenomen vanwege een hartinfarct. Door middel van deze informatiemap willen wij u informeren over wat u te wachten staat gedurende de eerste dagen van uw ziekenhuisopname.

Nadere informatie

Uw verblijf op de algemene opname afdeling (AOA)

Uw verblijf op de algemene opname afdeling (AOA) Uw verblijf op de algemene opname afdeling (AOA) Uw verblijf op de algemene opname afdeling (AOA) Waarom deze folder? U bent opgenomen op de algemene opname afdeling (AOA) van het Kennemer Gasthuis. Op

Nadere informatie

Opname op een verpleegafdeling in MCH Antoniushove

Opname op een verpleegafdeling in MCH Antoniushove Opname op een verpleegafdeling in MCH Antoniushove Informatie voor patiënten F1123-0000 oktober 2015 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus

Nadere informatie

De Intensive Care. Informatie voor patiënten. Medisch Centrum Haaglanden

De Intensive Care. Informatie voor patiënten. Medisch Centrum Haaglanden De Intensive Care Informatie voor patiënten F0299-1130 april 2015 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus 411, 2260 AK Leidschendam 070 357 44

Nadere informatie

Bezoekers Informatie en regels

Bezoekers Informatie en regels 00 Bezoekers Informatie en regels Als bezoeker bent u van harte welkom in SJG Weert. Het is vaak een moment waar patiënten naar toeleven. In deze folder vindt u meer informatie over een bezoek aan de verpleegafdeling.

Nadere informatie

AFDELING NEUROLOGIE, NEUROCHIRURGIE EN INTERNE GENEESKUNDE

AFDELING NEUROLOGIE, NEUROCHIRURGIE EN INTERNE GENEESKUNDE AFDELING NEUROLOGIE, NEUROCHIRURGIE EN INTERNE GENEESKUNDE 246 Inleiding Voor de meeste mensen is een opname in een ziekenhuis een vervelende ervaring. U bent ziek en daardoor weg uit uw vertrouwde omgeving.

Nadere informatie

Intensive Care Unit (ICU)

Intensive Care Unit (ICU) Intensive Care Unit (ICU) Wanneer iemand wordt opgenomen op de Intensive Care Unit (ICU) is dat een ingrijpende gebeurtenis voor de patiënt en voor de familie/naasten. De ICU is geen gewone verpleegafdeling.

Nadere informatie

Opname op verpleegafdeling. Hartbewaking, locatie Dordwijk

Opname op verpleegafdeling. Hartbewaking, locatie Dordwijk Opname op verpleegafdeling G2 (CCU) Hartbewaking, locatie Dordwijk Inleiding De afdeling Hartbewaking wordt ook wel Coronary Care Unit genoemd, afgekort tot CCU. Op deze afdeling liggen patiënten met hartklachten.

Nadere informatie

Post Anaesthetic Care Unit (PACU)

Post Anaesthetic Care Unit (PACU) Intensive Care Post Anaesthetic Care Unit (PACU) www.catharinaziekenhuis.nl Patiëntenvoorlichting: patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl ICA004 / Post Anaesthetic Care Unit (PACU) / 07-10-2013

Nadere informatie

Uw naaste op de IC Locatie Den Helder.

Uw naaste op de IC Locatie Den Helder. Uw naaste op de IC Locatie Den Helder www.nwz.nl Inhoud Bezoek op de IC 3 Zorg en behandeling op de IC 4 Naar een gewone verpleegafdeling 5 Nazorg 6 Notities 6 2 Uw naaste is voor intensieve zorg opgenomen

Nadere informatie

Afdeling 8. MCH Westeinde

Afdeling 8. MCH Westeinde Afdeling 8. MCH Westeinde Neurologie en Strokecare-unit Informatie voor patiënten F1116-3111 december 2014 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus

Nadere informatie

IC/CCU Intensive Care/ Hartbewaking afdeling

IC/CCU Intensive Care/ Hartbewaking afdeling IC/CCU Intensive Care/ Hartbewaking afdeling 2 Welkom Namens allen die hier aan uw behandeling en verzorging zullen meewerken, heten wij u van harte welkom op onze afdeling. We hebben een brochure samengesteld

Nadere informatie

Thoraxcentrum Hartbewaking Hartbewaking

Thoraxcentrum Hartbewaking Hartbewaking Hartbewaking Patiënteninformatie vlc 227/1409 Aantekeningen Deze brochure geeft u informatie over de afdeling Hartbewaking van het Thoraxcentrum. Uw familielid of partner is opgenomen op de afdeling Hartbewaking

Nadere informatie

Cardiothoracale chirurgie. PACU van de afdeling. Cardiothoracale chirurgie.

Cardiothoracale chirurgie. PACU van de afdeling. Cardiothoracale chirurgie. Cardiothoracale chirurgie PACU van de afdeling Cardiothoracale chirurgie www.catharinaziekenhuis.nl Patiëntenvoorlichting: patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl CTC013 / PACU van de afdeling Cardiothoracale

Nadere informatie

Intensive Care Unit (ICU)

Intensive Care Unit (ICU) Intensive Care Unit (ICU) Wanneer iemand wordt opgenomen op de Intensive Care Unit (ICU) is dat een ingrijpende gebeurtenis voor de patiënt en voor de familie/naasten. De ICU is geen gewone verpleegafdeling.

Nadere informatie

Opname op een verpleegafdeling in HMC Antoniushove

Opname op een verpleegafdeling in HMC Antoniushove Opname op een verpleegafdeling in HMC Antoniushove Hartelijk welkom in HMC Antoniushove. In deze folder leest u meer over uw verblijf op de afdeling. Wanneer u wordt opgenomen, ontvangt een verpleegkundige

Nadere informatie

Afdeling Intensive Care

Afdeling Intensive Care Afdeling Intensive Care Deze folder geeft u algemene informatie over de afdeling Intensive Care van Gelre ziekenhuizen Apeldoorn. Heeft u na het lezen nog vragen? Stel deze dan aan één van de verpleegkundigen.

Nadere informatie

Intensive Care en High Care

Intensive Care en High Care Patiënteninformatie Intensive Care en High Care Informatie voor bezoekers Door middel van deze folder wil Amphia u meer informatie geven over de afdeling Intensive Care (IC), waar een van uw naasten is

Nadere informatie

Centrum Intensive Care Afdeling O

Centrum Intensive Care Afdeling O Deze folder geeft u informatie over de afdeling Intensive Care (IC) en is zowel voor de patiënt als voor zijn naasten bedoeld. Op de afdeling Intensive Care worden patiënten opgenomen die tijdelijke ondersteuning

Nadere informatie

Afdelingsinformatie. Intensive Care

Afdelingsinformatie. Intensive Care Afdelingsinformatie Intensive Care Inhoudsopgave Behandelteam en ondersteuners...4 Eilandverpleging...5 Isolatie...5 Op bezoek...6 Huisregels voor bezoekers...7 Eigendommen...8 Informatie over uw naaste...8

Nadere informatie

Klinische Geriatrie in Tjongerschans

Klinische Geriatrie in Tjongerschans Klinische Geriatrie in Tjongerschans Opname op de verpleegafdeling Informatie voor patiënten en familie Inhoudsopgave Inleiding... 1 Algemeen... 1 Meenemen... 2 Contactpersoon... 3 Opname en ontslag...

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling C3

Welkom op verpleegafdeling C3 Welkom op verpleegafdeling C3 Locatie Dordwijk Informatie voor bezoek Inleiding Uw familielid/ naaste is opgenomen op afdeling C3 van Locatie Dordwijk. Op deze afdeling liggen patiënten die opgenomen

Nadere informatie

Neurologie / Cardiologie. Afdelingsinformatie 6B

Neurologie / Cardiologie. Afdelingsinformatie 6B Afdeling: Onderwerp: Neurologie / Cardiologie Afdelingsinformatie 6B 1 Welkom op afdeling 6B Neurologie/ Cardiologie Voor u als patiënt en als contactpersoon hebben wij een folder gemaakt over de werkwijze

Nadere informatie

Op bezoek bij uw naaste op de IC

Op bezoek bij uw naaste op de IC Op bezoek bij uw naaste op de IC Uitleg voor familie en andere directe naasten gemini-ziekenhuis.nl Inhoudsopgave Bezoek op de IC 3 Zorg en behandeling op de IC 4 Naar een gewone verpleegafdeling 5 Nazorg

Nadere informatie

Afdeling 11 MCH Antoniushove

Afdeling 11 MCH Antoniushove Afdeling 11 MCH Antoniushove Interne geneeskunde Longgeneeskunde Informatie voor patiënten F1013-1580 juni 2012 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan

Nadere informatie

Opname op verpleegafdeling

Opname op verpleegafdeling Opname op verpleegafdeling G2 (CCU) Hartbewaking, locatie Dordwijk Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding De afdeling Hartbewaking wordt ook wel Coronary Care Unit

Nadere informatie

Wegwijs op etage B, kamer 17 t/m 31

Wegwijs op etage B, kamer 17 t/m 31 Wegwijs op etage B, kamer 17 t/m 31 Vaatchirurgie Inhoudsopgave klik op het onderwerp om verder te lezen. Welkom 1 Wie komt u tegen op de afdeling? 1 Afdelingsregels 1 Maaltijden in het ETZ 2 Voorzieningen

Nadere informatie

Afdeling Intensive Care

Afdeling Intensive Care Afdeling Intensive Care Deze folder geeft u algemene informatie over de afdeling Intensive Care van Gelre ziekenhuizen op de locaties Apeldoorn en Zutphen. Heeft u na het lezen nog vragen? Stel deze dan

Nadere informatie

informatie over afdeling Cardiologie

informatie over afdeling Cardiologie patiënteninformatie informatie over afdeling Cardiologie U verblijft op afdeling Cardiologie, een onderdeel van het Hartcentrum. Hier komen patiënten met hartproblemen zoals hartfalen en hartritmeproblemen.

Nadere informatie

Wegwijs op etage B, kamer 1 t/m 16

Wegwijs op etage B, kamer 1 t/m 16 Wegwijs op etage B, kamer 1 t/m 16 Traumachirurgie Inhoudsopgave Klik op het onderwerp om verder te lezen. Welkom 1 Wie komt u tegen op de afdeling? 1 Dagindeling 1 Afdelingsregels 2 Maaltijden in het

Nadere informatie

Afdeling Intensive Care

Afdeling Intensive Care Afdeling Intensive Care Deze folder geeft u algemene informatie over de afdeling Intensive Care van Gelre ziekenhuizen Apeldoorn. Heeft u na het lezen nog vragen? Stel deze dan aan één van de verpleegkundigen.

Nadere informatie

AFDELING NEUROLOGIE, NEUROCHIRURGIE EN INTERNE GENEESKUNDE

AFDELING NEUROLOGIE, NEUROCHIRURGIE EN INTERNE GENEESKUNDE AFDELING NEUROLOGIE, NEUROCHIRURGIE EN INTERNE GENEESKUNDE FRANCISCUS GASTHUIS Inleiding Voor de meeste mensen is een opname in een ziekenhuis een vervelende ervaring. U bent ziek en daardoor weg uit uw

Nadere informatie

Verpleegafdeling Maag-, Darm en Leverziekten

Verpleegafdeling Maag-, Darm en Leverziekten Verpleegafdeling Maag-, Darm en Leverziekten In overleg met uw behandelend arts heeft u besloten tot opname op verpleegafdeling Maag-, Darm- en Leverziekten. In deze folder staat informatie over de gang

Nadere informatie

Afdeling Intensive care

Afdeling Intensive care Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Afdeling Intensive care 1 Afdeling Intensive care Intensive care Op de afdeling Intensive care worden patiënten opgenomen die

Nadere informatie

Coronary Care Unit. Havenziekenhuis

Coronary Care Unit. Havenziekenhuis Coronary Care Unit Op de Coronary Care Unit liggen patiënten met acute cardiologische klachten die nauwkeurig geobserveerd en gecontroleerd moeten worden. Acute cardiologische klachten zijn onder andere:

Nadere informatie

Opname voor een operatie in MCH Antoniushove

Opname voor een operatie in MCH Antoniushove Opname voor een operatie in MCH Antoniushove Informatie voor patiënten F1128-0000 oktober 2015 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus 411, 2260

Nadere informatie

FACILITEITEN & VASTGOED. Informatie voor gasten van de logeerkamers

FACILITEITEN & VASTGOED. Informatie voor gasten van de logeerkamers FACILITEITEN & VASTGOED Informatie voor gasten van de logeerkamers Informatie voor gasten van de logeerkamers Als een naast familielid van u is opgenomen in het St. Antonius Ziekenhuis, kan het zijn dat

Nadere informatie

AFDELING GYNAECOLOGIE, ZWANGEREN & KRAAMFLEX

AFDELING GYNAECOLOGIE, ZWANGEREN & KRAAMFLEX AFDELING GYNAECOLOGIE, ZWANGEREN & KRAAMFLEX 801 Inleiding Deze informatie is bestemd voor patiënten die opgenomen zijn op de afdeling Gynaecologie, Zwangeren & Kraamflex, op de negende verdieping van

Nadere informatie

Welkom op de Acute Opname Afdeling (AOA)

Welkom op de Acute Opname Afdeling (AOA) Welkom op de Acute Opname Afdeling (AOA) Inleiding De Acute Opname Afdeling (AOA) is een afdeling voor patiënten die met spoed moeten worden opgenomen. De AOA is geen reguliere verpleegafdeling; patiënten

Nadere informatie

Welkom op de afdeling psychiatrie

Welkom op de afdeling psychiatrie Welkom op de afdeling psychiatrie Afdeling psychiatrie Locatie Veldhoven In deze folder vindt u algemene informatie over de afdeling psychiatrie. Deze informatie is ook van belang voor uw partner, familie

Nadere informatie

Afdeling 7 MCH Westeinde

Afdeling 7 MCH Westeinde Afdeling 7 MCH Westeinde Maag-, darm- en leverziekten Informatie voor patiënten F0983-1173 juni 2014 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus

Nadere informatie

Afdeling Medium Care (MC)

Afdeling Medium Care (MC) Afdeling Medium Care (MC) In deze folder vindt u informatie over de afdeling Medium Care (MC) van het Radboudumc. Algemene informatie over een ziekenhuisopname vindt u in het boekje Wegwijzer bij opname,

Nadere informatie

PACU op de Intensive Care (IC) en Cardiothoracale chirurgie (CTC)

PACU op de Intensive Care (IC) en Cardiothoracale chirurgie (CTC) Intensive Care PACU op de Intensive Care (IC) en Cardiothoracale chirurgie (CTC) www.catharinaziekenhuis.nl Patiëntenvoorlichting: patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl ICA004 / PACU op de Intensive

Nadere informatie

Afdeling Gynaecologie, Urologie en Dagbehandeling

Afdeling Gynaecologie, Urologie en Dagbehandeling Afdeling Gynaecologie, Urologie en Dagbehandeling Afdeling 10, MCH Westeinde Informatie voor patiënten F0541-1011 december 2011 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester

Nadere informatie