Notitie GroenLinks afd. Stadskanaal Een tweede, verkennend onderzoek naar Milieuvervuiling op het voormalig Philipsterrein

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Notitie GroenLinks afd. Stadskanaal Een tweede, verkennend onderzoek naar Milieuvervuiling op het voormalig Philipsterrein"

Transcriptie

1 Een tweede, verkennend onderzoek naar Milieuvervuiling op het voormalig Philipsterrein foto: GroenLinks Stadskanaal GroenLinks afd. Stadskanaal, 5 oktober 2014

2 Een tweede, verkennend onderzoek naar Milieuvervuiling op het voormalig Philipsterrein Inleiding: Naar aanleiding van de : een eerste, verkennend onderzoek naar Milieuvervuiling op het voormalig Philipsterrein heeft het college van B&W tijdens de raadsvergadering van 22 september 2014 aangegeven dat de gemeente -nadat overname door een onderneming uit Maastricht niet doorging- haar actief participerende rol heeft verlaten en een passieve rol heeft aangenomen in de verdere ontwikkelingen tussen Philips en eventuele geïnteresseerden bij toekomstige overname. Vanaf 2000, maar zeker tussen 2003 en 2008, zou voor de gemeente Stadskanaal geen actieve rol zijn weggelegd bij de verkoop door Philips aan uiteindelijk SIG Real Estate. Daardoor was er volgens de gemeente Stadskanaal geen sprake van gemeentelijke bemoeienis door middel van bestuursdwang voor wat betreft de sanering van het voormalig Philipsterrein. Valt de gemeente als toezichthouder derhalve niets te verwijten? In hoeverre heeft de gemeente Stadskanaal een meer actieve rol gespeeld dan tot nu toe is aangegeven? Welke gevolgen heeft dit voor de milieuverontreiniging op het (voormalig) Philipsterrein, waarbij het college nog steeds hetzelfde standpunt blijft in nemen over haar passieve rol in de grond- en grondwatersanering van het terrein. GroenLinks heeft dit verder onderzocht op basis van de volgende documenten. Deze documenten zijn: 1. Brief van een bedrijf aan gemeente Stadskanaal van 27 augustus Brief van een bedrijf aan gemeente Stadskanaal van 13 september Brief van een bedrijf aan gemeente Stadskanaal van 14 december Fax van de gemeente Stadskanaal aan SIG Real Estate van 11 mei wisseling tussen Philips en gemeente Stadskanaal, gemeente Stadskanaal en SIG Real Estate van 9 mei 2006 en SIG Real Estate intern van 9 en 10 mei Werkwijze voor deze Milieunotitie: Deze notities worden op hoofdlijnen en waar nodig gedetailleerd besproken om een duidelijk beeld te vormen van de situatie tussen 2003 en 2014 van het (voormalig) Philipsterrein. Vervolgens wordt door GroenLinks afd. Stadskanaal een samenvatting per document gegeven en worden een aantal vragen gesteld. Voor de goede orde zijn in deze notitie namen van personen weggelaten, deze zijn echter bekend.

3 Document 1. Brief van een bedrijf aan gemeente Stadskanaal van 27 augustus 2004 De ontvanger van deze twee pagina's beslaande brief, voorzien van gemeentelijk stempel met datum 31 augustus 2004, zonder inboekcode, is: Gemeenten Stadskanaal De datum van deze brief is: 27 augustus 2004 Na een inleiding over het doel van de vennoot, volgt een opsomming uit het Franschisehandboek over de vestiging Ambacht & Handelsplatz. Er wordt afgesloten met: In deze gaan wij er van uit uw interesse te hebben en ontmoeten u voor verdere besprekingen op a.s. dinsdag aldus daarvoor te tekenen, Bovenstaande zinsnede impliceert dat er een actieve rol van de gemeente is weggelegd. De onderneming heeft met de gemeente Stadskanaal een afspraak gemaakt op dinsdag 31 augustus 2004 met en/of via een medewerker van de gemeente, afd. Bureau Bedrijfsleven. Document 2. Brief van een bedrijf aan gemeente Stadskanaal van 13 september 2004 De brief is per mail- en postadres gericht aan: (...)@stadskanaal.nl en Gemeente Stadskanaal. De datum van deze brief: 13 september Deze onderneming vraagt aan de gemeente Stadskanaal om prijsopgaven van enkele gebouwen. Document 3. Brief van een bedrijf aan gemeente Stadskanaal van 14 december 2004 Deze brief is per fax en/of verzonden aan Bureau Bedrijfsleven Stadskanaal via fax en/of mail Fax en (...)@stadskanaal.nl. Gericht aan een gemeenteambtenaar geeft de organisatie in de eerste alinea aan: Anders dan gesteld in september hebben wij een tijdelijk startkapitaal van ,- niet meer nodig. De derde alinea begint: Wij zijn de onderhandelingen ingegaan met de eis dat de Philips locatie in bezit komt van ons bedrijf voor de prijs welke de gemeente Stadskanaal hiervoor betaalt zegge één Euro, plus de prijs voor het saneren van de grond.

4 Onderaan de eerste pagina eindigt met de zin: Daarbij zijn wij van mening dat wij ons onder voornoemde condities gevestigd hebben en toegelaten zijn tot de Philips Locatie, zodat er naar onze bescheiden mening enig recht van spreken is en ook wij partij zijn, al dan niet met steun van Gemeente of het S.I.G.. De onderneming wil serieus partner zijn in de constructie van overname van Philips voor de prijs die de gemeente Stadskanaal betaalt: 1 euro en de saneringskosten. Analyse van alle drie de documenten afkomstig van hetzelfde bedrijf aan de gemeente Stadskanaal: Zoals het er naar uitziet is dit bedrijf in 2004 partij bij de mogelijke verkoop van het Philipsterrein. Deze onderneming meent dat zij, anders dan SIG Real Estate, aanspraak kan maken op de deal van 1 euro plus saneringskosten, al dan niet met steun van de gemeente Stadskanaal of SIG Real Estate. Document 4. Fax van de gemeente Stadskanaal aan SIG Real Estate van 11 mei 2005 De eerste pagina is het voorblad van het gemeentelijk fax-formulier beginnend met: Gemeente Stadskanaal, faxnummer (0599) , telefoon (0599) , Waaraan bovenaan de bekend zijnde gegevens in de faxmachine van SIG Real Estate weergegeven worden: 11/ :28 FAX GEMEENTE STADSKANAAL 001/002. Bij 'Betreft' wordt aangegeven: Graag overleg. M. vr. gr. (...) De volgende pagina betreft een mail van een buitenlands bedrijf aan de gemeente Stadskanaal: (...)@(...)com, verzonden: woensdag 4 mei :41 Onderwerp: RE: information Stadskanaal. Onderaan deze pagina is te zien dat deze mail een reactie is op een verzonden mail door de gemeente: -----Original Massage----- From: ( ) [mailto: (...)@stadskanaal.nl] Sent: Tuesday, May 03, :01 AM. Er is telefonisch contact geweest, voorafgaande aan deze mail. Thank you for your call. As I mentioned in our telephone conversation... De inhoud van de niet bijgevoegde mail van de gemeente wordt in de onderstaande reactie weergegeven.

5 In your message, you mention that Stadskanaal is seeking alternatives to 'fill-the-gap' for the loss of employment opportunities resulting from a decision by Philips to move a production facility to China. Er wordt afgesloten met de volgende mededeling: I expect to be in Holland on May 26 th, 27 th and 28 th. If there is an interest in moving the process forward with the help of ( ), let's plan to either meet or talk further. Deze mail van een buitenlands bedrijf aan de gemeente Stadskanaal is een reactie op een eerdere mail van en telefoongesprek door de gemeente Stadskanaal. Vervolgens stuurt de gemeente Stadskanaal deze mail een week later door naar SIG Real Estate met de vraag om overleg. Document 5. wisseling tussen Philips en gemeente Stadskanaal, gemeente Stadskanaal en SIG Real Estate van 9 mei 2006 en SIG Real Estate intern van 9 en 10 mei Pagina 2 van deze mailcorrespondentie begint met de oorspronkelijke mail van Philips aan een (beleids-)medewerker van de gemeente Stadskanaal van Bureau Bedrijfsleven van 9 mei Oorspronkelijk bericht----- Van: (...)@philips.com Verzonden: dinsdag 9 mei :56 In deze mail wordt duidelijk gemaakt door Philips dat gesprekken tussen SolarDirect en SIG Real Estate niet vlekkeloos verlopen. Philips wil hierover graag met de gemeente Stadskanaal overleggen. Werd vanmorgen gebeld door ( ) met de mededeling dat de gesprekken met SIG en in het bijzonder met ( ) niet bevredigend verlopen.[...] Zou graag met jou overleggen hierover aangezien ik formeel geen partij ben in de m2 en SLA discussie[...] maar doe dat liever alleen op verzoek van jullie. Vervolgens meldt Philips de inhoud van de deal die is gesloten tussen de partijen: Zoals je weet was dit part of de deal: 1 euro voor site, infrastructuur en 8 medewerkers van Facilitair Bedrijf (en daarnaast nog eens bijna 7 ton voor saneringsdoeleinden)... Daarna wordt afgesloten met: Begin er zelf ook van te balen. Als we door dit akkefietje Solar Direct missen, ben ik niet meer bereid mijn mond te houden. Dus graag overleg. Ben vrijdag in Stadskanaal,... Binnen drie uur na ontvangst stuurt de gemeente Stadskanaal deze mail direct door naar SIG Real Estate zonder enig commentaar.

6 -----Oorspronkelijk bericht----- Van: Verzonden: dinsdag 9 mei :50 Binnen twee uur na ontvangst van de mail van de gemeente Stadskanaal door SIG Real Estate gaat de interne correspondentie bij SIG daarover verder. Onderaan pagina 1 van deze correspondentie gaat het over de inmiddels gemaakte afspraak tussen de gemeente Stadskanaal, Philips en de eigen organisatie SIG om bijeen te komen: (...) heeft vrijdag van uur hierover een afspraak met ( ) en iemand van de gemeente Stadskanaal, waarschijnlijk ( ). De laatste alinea op deze pagina vermeldt het volgende: (...), ( ) vraagt of je hem gegevens kunt doen toekomen over onderstaande situatie zodat hij voor het gesprek van vrijdag 12/5 om 9.00 uur ( ) en ( ) kan informeren over onderstaande. Tenslotte wordt deze mailcorrespondentie afgesloten met een eerste reactie van degene die deze informatie moet verstrekken voor de komende bijeenkomst. De derde alinea vermeldt daarover: De insteek is dat er vrijdag een overeenkomst op tafel ligt op basis waarvan partijen verder gaan. ( ) heeft een afspraak met Solar Direct en de gemeente Stadskanaal. (waarschijnlijk met ( ) en een wethouder en niet met ( ) want die is verhinderd). Of ( ) daarbij aanwezig is is mij niet bekend. De mail wordt afgesloten met: Tot zover, aanvullende informatie komt nog. Het betreft een wisseling tussen Philips en de gemeente Stadskanaal, de gemeente Stadskanaal en SIG Real Estate voor het maken van een afspraak tussen deze drie partijen in verband met de ongewenste situatie rond SolarDirect van 9 mei 2006 en 10 mei De mail gaat vervolgens verder met het verzoek aan SIG Real Estate om informatie over SolarDirect bijeen te krijgen zodat tijdens de bijeenkomst zowel de gemeente Stadskanaal als Philips kunnen worden bijgepraat. Uit de reactie van degene die de specifieke informatie moet leveren voor die bijeenkomst blijkt duidelijk dat naast een (beleids-)medewerker van Bureau Bedrijfsleven ook een deel (minimaal twee personen) van het college van B&W van de gemeente Stadskanaal op de hoogte is van deze verkoopconstructie.

7 Constaterende: Dat uit bovengenoemde vijf documenten duidelijk actieve bemoeienis en inbreng blijkt te zijn gevoerd vanuit de gemeente Stadskanaal, de stelling -welke tijdens de raadsvergadering van 22 september j.l. door het college is geponeerd- dat de gemeente in de periode 2000 t/m 2008 geen actieve rol heeft gespeeld hiermee ontkracht wordt. Heeft GroenLinks afd. Stadskanaal een aantal algemene vragen voor de gemeenteraad: Laat de gemeenteraad zich gezien bovengenoemde feiten nog door het college van B&W voorhouden dat (een gedeelte van) het gemeentebestuur geen actieve rol heeft gespeeld in de verkoopconstructie tussen Philips en uiteindelijk SIG Real Estate? Wat vindt de gemeenteraad van de handelswijze van het college van B&W bij de verkoopconstructie van Philips als ook bij de overname van ex-werknemers van Philips? Op welke wijze roept de gemeenteraad het college van B&W ter verantwoording over het achterhouden van belangrijke informatie omtrent de verkoop en overname van medewerkers van het voormalig Philipsterrein? Verzoekt GroenLinks afd. Stadskanaal het gemeentebestuur het volgende: Ook in deze situatie openheid van bestuur (WOB) van het gehele proces rond de overname van Philips door SIG Real Estate en de rol die de gemeente Stadskanaal daarin heeft vervult. Zowel de hierboven gestelde algemene vragen aan het gemeentebestuur voorgelegd in deze Milieunotitie: tweede, verkennend onderzoek Milieuvervuiling op het voormalig Philipsterrein aan het college voor te leggen ter schriftelijke beantwoording. Als ook de eerder geformuleerde vragen uit de Milieunotitie: eerste, verkennend onderzoek Milieuvervuiling op het voormalig Philipsterrein van 17 september 2014 ter schriftelijke beantwoording aan het college voor te leggen. Bijlagen: - Document 1. Brief van een bedrijf aan gemeente Stadskanaal van 27 augustus Document 2. Brief van een bedrijf aan gemeente Stadskanaal van 13 september Document 3. Brief van een bedrijf aan gemeente Stadskanaal van 14 december Document 4. Fax van de gemeente Stadskanaal aan SIG Real Estate van 11 mei Document 5. wisseling tussen Philips en gemeente Stadskanaal, gemeente Stadskanaal en SIG Real Estate van 9 mei 2006 en SIG Real Estate intern van 9 en 10 mei 2006.

Onderwerp: Re: Reactie GFA en Politie op "Voorlopige" TNO Rapportage

Onderwerp: Re: Reactie GFA en Politie op Voorlopige TNO Rapportage 036 Van: Wiebes, Mark (M.Y.) Verzonden: maandag 5 september 201608:35 Aan:.) Onderwerp: Re: Reactie GFA en Politie op "Voorlopige" TNO Rapportage 29-08-2016 Ja, graag. Mark Wiebes Commissaris van politie

Nadere informatie

Het bezwaar is afgewezen omdat het een gemeente verordening betreft waar geen bezwaar tegen gemaakt kan worden.

Het bezwaar is afgewezen omdat het een gemeente verordening betreft waar geen bezwaar tegen gemaakt kan worden. From: Stephanie Boom (Gemeente Oosterhout) Sent: vrijdag 7 maart 2014 9:05:20 To: #Servicepunt PIM Cc: Subject: svp inboekenfw: Brief gemeente Oosterhout Van: Hans Knol [mailto:h.knol@gnk-group.com] Verzonden:

Nadere informatie

@minvenj.nl> Verzonden: woensdag 16 november :12 Aan: ;'Sjoerd Hoogendoorn' 10.2.e

@minvenj.nl> Verzonden: woensdag 16 november :12 Aan: ;'Sjoerd Hoogendoorn' 10.2.e 047 Jeuring, Vera (V.J) Van: @minvenj.nl> Verzonden: woensdag 16 november 201611:12 Aan: CC: ; Wiebes, Mark (M.Y.); ;'Sjoerd Hoogendoorn' ) Opvolgingsmarkering: Markeringsstatus: Opvolgen Gemarkeerd Categorieën:

Nadere informatie

Reactie inzake de consultatie over het Ontwerpbesluit Wijzigingsbesluit financiële markten 2012 (het "Ontwerpbesluit")

Reactie inzake de consultatie over het Ontwerpbesluit Wijzigingsbesluit financiële markten 2012 (het Ontwerpbesluit) Reactie inzake de consultatie over het Ontwerpbesluit Wijzigingsbesluit financiële markten 2012 (het "Ontwerpbesluit") 12 mei 2011 secretaris - mr. C. Heck-Vink - Postbus 16020-2500 BA Den Haag - tel.

Nadere informatie

Marjon Opgenoort-Peeters; Karin Klooswijk; Manon Bieleman; Erna van de Peppel; Ben Lampe CC:

Marjon Opgenoort-Peeters; Karin Klooswijk; Manon Bieleman; Erna van de Peppel; Ben Lampe CC: Gera Gerritsen Van: Hermine van den Berg-van Zijl Verzonden: woensdag 17 september 2014 18:01 Aan: Marjon Opgenoort-Peeters; Karin Klooswijk; Manon Bieleman; Erna van de Peppel; Ben Lampe CC: Peter Spitteler;

Nadere informatie

Engelse mail schrijven

Engelse mail schrijven Engelse mail schrijven Hoe schrijf je een Engelse mail? In dit artikel gaan we dit uigebreid bespreken. In dit artikel ga je leren hoe je een zakelijke mail opstelt, hoe iemand aan te spreken, welke standaardzinnen

Nadere informatie

Inventaris. nr. document reeds openbaar niet geheel deels 10.1.c 10.2.e 10.2.g 11.1 DEC nr Verzoek erkenning x x x 2 Ontvangstbevestiging x x x

Inventaris. nr. document reeds openbaar niet geheel deels 10.1.c 10.2.e 10.2.g 11.1 DEC nr Verzoek erkenning x x x 2 Ontvangstbevestiging x x x Inventaris wordt verstrekt weigeringsgronden nr. document reeds openbaar niet geheel deels 10.1.c 10.2.e 10.2.g 11.1 DEC nr. 13 1 Verzoek erkenning x x x 2 Ontvangstbevestiging x x x 3 Uitnodiging bijeenkomst

Nadere informatie

G roe:, From: Sent: woensda To: Cc: 20 januari 2C16 9:58

G roe:, From: Sent: woensda To: Cc: 20 januari 2C16 9:58 G roe:, From: Sent: woensda Cc: 20 januari 2C16 9:58 Subject: RE: notitie minimumjeugdloon Dit is de finale versie met gecorrigeerde grafiek in de appendix. Voor wat betreft het moment van pubiicatie:

Nadere informatie

Nijmegen, 23 juli 2012. Betreft: klacht over gedrag advocaat. Geachte heer Wilmink,

Nijmegen, 23 juli 2012. Betreft: klacht over gedrag advocaat. Geachte heer Wilmink, Emile Gemmeke De Geerkamp 1014 6545 HB Nijmegen Aan De Deken van de Orde van Advocaten Mr. P.M. Wilmink t.a.v. Mw. mr. M-L.A.J. Hoppenbrouwers Bureau van de Orde van Advocaten Nijmegen, 23 juli 2012 Betreft:

Nadere informatie

Rapport. Datum: 22 januari 2002 Rapportnummer: 2002/005

Rapport. Datum: 22 januari 2002 Rapportnummer: 2002/005 Rapport Datum: 22 januari 2002 Rapportnummer: 2002/005 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat de Pensioen- en Uitkeringsraad (Raadskamer wetten buitengewoon pensioen) zonder hem daarover te informeren zijn

Nadere informatie

-----Original Message----- From: Sent: Monday, March 30, :32 PM W. Europe Standard Time To: Subject: RE: aangepaste offerte

-----Original Message----- From: Sent: Monday, March 30, :32 PM W. Europe Standard Time To: Subject: RE: aangepaste offerte Van: Onderwerp: RE: aangepaste offerte Datum: woensdag 1 april 2015 10:45:33 Wat mij betreft meld je dat wij een rondetafel willen. Geen interviews. Onze ervaring is dat dit snel en efficiënt werkt. De

Nadere informatie

CLIENTENRAAD SOCIALE ZEKERHEID HULST Nieuwsbrief november 2013. Beste mensen,

CLIENTENRAAD SOCIALE ZEKERHEID HULST Nieuwsbrief november 2013. Beste mensen, CLIENTENRAAD SOCIALE ZEKERHEID HULST Nieuwsbrief november 2013 Beste mensen, In de gemeente Hulst ontvangen momenteel ongeveer 300 inwoners een bijstandsuitkering. Door de slechte economische omstandigheden

Nadere informatie

Welke stukken ontbraken er in het incomplete dossier dat professor Maat bij de eerst inzage te zien kreeg?

Welke stukken ontbraken er in het incomplete dossier dat professor Maat bij de eerst inzage te zien kreeg? Verzonden: dinsdag 19 januari 2016 13:28 Aan: ' - BD/NCTV/PDCT/PBI';. - BD/NCTV'; CC: '. - BD/NCTV/PDCT/VS'; Onderwerp: RE: Nieuwe Kamervraag inzake het feitenrelaas over professor Maat Beste Ik weet niet

Nadere informatie

Graag reageren wij op een aantal brieven welke wij van uw bestuur mochten ontvangen.

Graag reageren wij op een aantal brieven welke wij van uw bestuur mochten ontvangen. Waterschap Brabantse Delta Het dagelijks bestuur t.a.v. de voorzitter, de heer J.A.M. Vos, dijkgraaf Ons kenmerk: pvdb/090602.01 Breda, 2 juni 2009 Geachte heer Vos, beste Joseph, Graag reageren wij op

Nadere informatie

Aanvraag bijzondere bijstand Sociale Dienst Amsterdam, regio Noord

Aanvraag bijzondere bijstand Sociale Dienst Amsterdam, regio Noord Rapport Gemeentelijke Ombudsman Aanvraag bijzondere bijstand Sociale Dienst Amsterdam, regio Noord 17 december 2004 RA0409921 Samenvatting Verzoeker heeft een chronische ziekte en vraagt bijzondere bijstand

Nadere informatie

Dossier nummer Onderwerp

Dossier nummer Onderwerp Dossier nummer Onderwerp Zaaktype Aangemaakt DOCUMENTEN Ingekomen brief Bijlage Aanspreekpunt Aanspreekpunt telefoon Aanspreekpunt mailadres 653812 Brief van de heer J, Kieboom over brief VRZHZ en met

Nadere informatie

Houdt u er alstublieft rekening mee dat het 5 werkdagen kan duren voordat uw taalniveau beoordeeld is.

Houdt u er alstublieft rekening mee dat het 5 werkdagen kan duren voordat uw taalniveau beoordeeld is. - Instructie Deze toets heeft als doel uw taalniveau te bepalen. Om een realistisch beeld te krijgen van uw niveau,vragen we u niet langer dan één uur te besteden aan de toets. De toets bestaat uit twee

Nadere informatie

Vr gr. CeiUiddl ridnbureau. Sector 1 Publieke financiën Bezoekadres; Centraal Planbureau, Van Stoikweg 14, 2585 JR Den Haag

Vr gr. CeiUiddl ridnbureau. Sector 1 Publieke financiën Bezoekadres; Centraal Planbureau, Van Stoikweg 14, 2585 JR Den Haag Vr gr CeiUiddl ridnbureau Sector 1 ^ublieke financiën Bezoekadres: Centraai Pianbureau, Van Stoikweg 14, 2585 JR Den Haag Postadres; Pncthi K 80510, 2508 GM Den Haag Telefoon. Internet: hiip://www.cpo.nl/

Nadere informatie

Geachte mevrouw, Met vriendelijke groet, adviseur bedrijfsvoering

Geachte mevrouw, Met vriendelijke groet, adviseur bedrijfsvoering Cc: Onderwerp: RE: Vragen betreffende Offerteaanvraag Vormgeving grote verplichtstelling, kenmerk 021500100.017.040 Datum: woensdag 4 maart 2015 9:53:42 Bijlagen: Bijlage (nummer optioneel) Verklaring

Nadere informatie

Subject: KansrijkAMB_ Inl_sv_tabellen_voor KBG.docx. [ welke vraag heb je dan? Zie in de tekst niets staan.

Subject: KansrijkAMB_ Inl_sv_tabellen_voor KBG.docx. [ welke vraag heb je dan? Zie in de tekst niets staan. Subject: RE: 2015 01 30 KansrijkAMB_ Inl_sv_tabellen_voor KBG.docx Met dank. [ welke vraag heb je dan? Zie in de tekst niets staan. @Rest: Zal ik een paar zaken invullen, zoals bij productiviteit? Groet,

Nadere informatie

1.1. Beklaagde heeft een Europese openbare aanbestedingsprocedure gehouden voor het leveren van 1.600 refurbished PC's.

1.1. Beklaagde heeft een Europese openbare aanbestedingsprocedure gehouden voor het leveren van 1.600 refurbished PC's. Advies 156 1. Feiten 1.1. Beklaagde heeft een Europese openbare aanbestedingsprocedure gehouden voor het leveren van 1.600 refurbished PC's. 1.2. In het Pakket van Eisen Refurbished PC(*) is met betrekking

Nadere informatie

Op verzoek van Cees Mattheeussens bevestig ik namens de buurt dat Mado met ons in gesprek is gegaan:

Op verzoek van Cees Mattheeussens bevestig ik namens de buurt dat Mado met ons in gesprek is gegaan: From: Frian de Jong Sent: vrijdag 23 augustus 2013 0:43:00 To: Kegel, Kiram Cc: 'simon van der scheer'; 'Leo Schijns'; 'Peter Rens'; 'Jeanice Schijns'; Dennis Subject: FW: hernieuwd principeverzoek medewerking

Nadere informatie

ö '3 FEB I Aan: Gemeenteraad Lelystad College van Burgemeester en Wethouders Postbus 91! AB LELYSTAD Lelystad 1 februari 2015

ö '3 FEB I Aan: Gemeenteraad Lelystad College van Burgemeester en Wethouders Postbus 91! AB LELYSTAD Lelystad 1 februari 2015 Aan: Gemeenteraad Lelystad College van Burgemeester en Wethouders Postbus 91! 50002431 8200AB LELYSTAD 1 11I Lelystad 1 februari 2015 nte ö '3 FEB 2015 eaan: Geachte Gemeenteraad en College, Hierbij doe

Nadere informatie

Supplement. Treatment Letter

Supplement. Treatment Letter Supplement Appendix A: Original Experimental Materials in Dutch Van: Project De Open Gemeente *[requester name] Bijlhouwerstraat 6 3511 ZC Utrecht Onderwerp: Wob-Verzoek Utrecht, 25 september 2017 Geachte

Nadere informatie

In beroep in belastingzaken (oktober 2015) In beroep gaan De behandeling van de zaak In beroep gaan Hoe stelt u beroep in cassatie in U stelt beroep

In beroep in belastingzaken (oktober 2015) In beroep gaan De behandeling van de zaak In beroep gaan Hoe stelt u beroep in cassatie in U stelt beroep In beroep in belastingzaken (oktober 2015) In beroep gaan De behandeling van de zaak In beroep gaan Hoe stelt u beroep in cassatie in U stelt beroep in cassatie in door bij de Hoge Raad een beroepschrift

Nadere informatie

Klopt, was in het verleden ook al zo. Vriendelijke groeten. Verstuurd vanaf mijn iphone. > Op 12 feb om 20:47 heeft ' > >Ha,

Klopt, was in het verleden ook al zo. Vriendelijke groeten. Verstuurd vanaf mijn iphone. > Op 12 feb om 20:47 heeft ' > >Ha, From: Cc: Subject: Date: Re: BTW en micsim donderdag 12 februari 2015 21:32:43 Klopt, was in het verleden ook al zo Vriendelijke groeten. > Op 12 feb. 2015 om 20:47 heeft ' > >Ha, het volgende geschreven:

Nadere informatie

Thursday,*November*6,*2014*at*12:39:08*PM*Greenwich*Mean*Time. Page*1*of*5

Thursday,*November*6,*2014*at*12:39:08*PM*Greenwich*Mean*Time. Page*1*of*5 Thursday,*November*6,*2014*at*12:39:08*PM*Greenwich*Mean*Time Onderwerp: FW:Meijer/Lips Datum: Van: Aan: Thursday,August9,2012at1:40:56PMGreenwichMeanTime Smit RogerLips,ReinierMackor ZiezijnverzoekenmijnreacMe.

Nadere informatie

5 Op grond van art 23p ROW 1995 overweegt de voorzitter van de Raad het volgende:

5 Op grond van art 23p ROW 1995 overweegt de voorzitter van de Raad het volgende: Beslissing Mw. A. - B. Per brief van 31 juli 2003 richt mw. A. (hierna A.) zich tot de Raad van Toezicht voor Octrooigemachtigden (hierna de Raad) met een klacht wegens niet geleverde diensten en het hiervoor

Nadere informatie

Nieuwsbrief IBI Nummer 36, 23-07-2012

Nieuwsbrief IBI Nummer 36, 23-07-2012 Nummer 36, 23-07-2012 Nieuwsbrief IBI Nummer 36, 23-07-2012 Hierbij ontvangt u de zesendertigste nieuwsbrief Interbestuurlijke informatie (IBI). De nieuwsbrief IBI brengt informatie over het brede terrein

Nadere informatie

IN.1310432 08/04/2013

IN.1310432 08/04/2013 IN.1310432 08/04/2013 Aan de raad van de gemeente Oosterhout (NB): Slotjesveld 1 postbus 10150 4900 GB OOSTERHOUT Gemeentehuis Postadres Raadhuisstraat 14 6942 BE Didam Postbus 47 694Ũ BA Didam (0316)

Nadere informatie

Begrijpelijke Taal. doelgericht schrijven Workshop 25 november 2013

Begrijpelijke Taal. doelgericht schrijven Workshop 25 november 2013 Begrijpelijke Taal doelgericht schrijven Workshop 25 november 2013 Hoe schrijf je doelgericht? Wat wil je voor je lezer? Je boodschap is duidelijk en concreet. Je tekst is snel te lezen en makkelijk doorzoekbaar.

Nadere informatie

lllllllllllllllllllill 14.006591

lllllllllllllllllllill 14.006591 MOSZKOWICZ! i Mrt -n j! A D V O C A T E N U T R E C H T «Gemeente Utrecht ^ ^> Interne Bedrijven Juridische zaken Postbus 16200 3500 CE UTRECHT lllllllllllllllllllill 14.006591 Aangetekend verzenden nu

Nadere informatie

Geachte Raad. Beste auteur, denkt u aan hec afschrift van het antwoord! s.v.p. sturen aan de Griffie

Geachte Raad. Beste auteur, denkt u aan hec afschrift van het antwoord! s.v.p. sturen aan de Griffie Geachte Raad. Naar aanleiding van het advies vanuit de VRK omtrent de financiële situatie en de dreigende opheffing van de brandweervrijwilligers Haarlem Oost, voelen wij ons verplicht om u ons standpunt

Nadere informatie

Jean-Paul van der Plaats

Jean-Paul van der Plaats Jean-Paul van der Plaats Van: Bestuurssecretariaat (Heerde) Verzonden: maandag 9 februari 2015 09:39 Aan: Gemeente Heerde CC: Bianca Espeldoorn Onderwerp: FW: WOB-verzoek Bijlagen: doc 5 WOB-verzoek aan

Nadere informatie

Bezwaarschriftencommissie Hoogeveen

Bezwaarschriftencommissie Hoogeveen Inkomende post Hoogeveen 15.0026723 liiiiiiiii Bezwaarschriftencommissie Hoogeveen Advies bezwaarschriftencommissie ONS NUMMER 15.0014632 DATUM 11 juni 2015 Geacht college, Aan de connmissie is ter advisering

Nadere informatie

gemeente AM. O (Z JKop,'ie Nummer Ontvangstbev. sl wesk: onze referentie dir/gh/wl

gemeente AM. O (Z JKop,'ie Nummer Ontvangstbev. sl wesk: onze referentie dir/gh/wl directie Kruisbergseweg 25 postbus 1 69, 7000 AD Doetinchem telefoon (0314) 32 99 11 telefax (0314)32 39 43 gemeente AM. O (Z JKop,'ie Nummer Ontvangstbev. sl wesk: s I ï n g e I a n d ziekenhuis Aan het

Nadere informatie

Rechtspraktijk BAWA CS. Juridisch Adviesbureau

Rechtspraktijk BAWA CS. Juridisch Adviesbureau Rechtspraktijk BAWA CS. Juridisch Adviesbureau BAWA Rechtspraktijk es Geukerdijk 33 7481 BX Haaksbergen Tel.: 053-572 34 57 Fax.: 053-572 34 57 Internet: www.bawa.nl E-mail: info@bawa.nl Provinciale Staten

Nadere informatie

LinkedIn Profiel Checklist

LinkedIn Profiel Checklist LinkedIn Profiel Checklist STAP 1: ALL-STAR Een 100% profiel is volgens LinkedIn niet mogelijk. Er is altijd wel wat te verbeteren. Het niveau wat je kan bereiken is All-Star (of Zeer deskundig in het

Nadere informatie

Isi l'v 1 2J. donderdag 8 juni :50. tfnederland.nll

Isi l'v 1 2J. donderdag 8 juni :50. tfnederland.nll si l'v 1 2J ÄilS i-v -Van: '"Verzonden: Aan: donderdag 8 juni 2017 9:50 ce nderwerp: FW: tarieven EWN Urgentie: Hoog Allen, ter info en ter bespreking vrijdag. Groet, Van: W-Äi^ërSdag 7 juni ^17 10:2^

Nadere informatie

Provincie Noord-Holland

Provincie Noord-Holland Van: Aan: Onderwerp: FW: WOB verzooek Datum: dinsdag 12 september 2017 9:03:48 Houtplein 33 2012 DE Haarlem www noo rd -17011 and n 1 Provincie Noord-Holland Van: Verzonden: woensdag 2 augustus 2017 13:09

Nadere informatie

Rapport. Datum: 18 december 2003 Rapportnummer: 2003/486

Rapport. Datum: 18 december 2003 Rapportnummer: 2003/486 Rapport Datum: 18 december 2003 Rapportnummer: 2003/486 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat de Belastingdienst/Holland Midden/kantoor Leiden zijn (privé-)agenda niet aan hem heeft geretourneerd. Beoordeling

Nadere informatie

b e z w a a r m a k e n

b e z w a a r m a k e n bezwaar maken In de gemeente Westland worden voortdurend besluiten genomen. Deze besluiten kunnen gevolgen hebben voor uw woon- en leefsituatie. Daarom is het in de wet geregeld dat u bezwaar kunt maken

Nadere informatie

Rapport. Verzoeker De X. te Almelo, verder te noemen verzoeker. Het verzoek is ingediend door de gemachtigde, de heer Y.

Rapport. Verzoeker De X. te Almelo, verder te noemen verzoeker. Het verzoek is ingediend door de gemachtigde, de heer Y. Dossiernummer 2015 014 Rapport Verzoeker De X. te Almelo, verder te noemen verzoeker. Het verzoek is ingediend door de gemachtigde, de heer Y. Datum verzoekschrift Op 27 januari 2015 heeft de Overijsselse

Nadere informatie

Geachte heer / mevrouw,

Geachte heer / mevrouw, From: Stichting Burger Sent: Thursday, January 18, 2018 4:01:52 PM To: 'Stichting Burger' Cc: Subject: Dichter Bij De Burger met Stichting Burger: bericht aan de leden van de

Nadere informatie

Ik heb een klacht. uwv.nl werk.nl. Als u niet tevreden bent over UWV. Wilt u meer weten?

Ik heb een klacht. uwv.nl werk.nl. Als u niet tevreden bent over UWV. Wilt u meer weten? uwv.nl werk.nl Ik heb een klacht Als u niet tevreden bent over UWV Wilt u meer weten? Deze brochure geeft algemene informatie over de klachtenprocedure bij UWV. Als u na het lezen nog vragen heeft, kijk

Nadere informatie

Goedemiddag Joyce, Als dat toch aan de hand mocht zijn, moet het met inzet van een bootje worden verwijderd.

Goedemiddag Joyce, Als dat toch aan de hand mocht zijn, moet het met inzet van een bootje worden verwijderd. From: Koos Vriend Sent: woensdag 23 november 201613:19:53 To: Mulder, Joyce Cc: Lammeren, Remco van; Vincent Bertram Subject: FW: Startbaan, aanvullingen aanvraag watervergunning

Nadere informatie

RAAD VAN DISCIPLINE in het ressort 's-gravenhage

RAAD VAN DISCIPLINE in het ressort 's-gravenhage RAAD VAN DISCIPLINE in het ressort 's-gravenhage Secretaeaat Pestbus 85850, 2508 CN 's-gravenhage telefoon (070) 354 70 54 telefax (070) 350 10 24 het secretahaat is telefonisch bereikbaar van rna t/m

Nadere informatie

Hoop je voldoende geïnformeerd te hebben mocht je nog vragen hebben dan hoor ik dat graag.

Hoop je voldoende geïnformeerd te hebben mocht je nog vragen hebben dan hoor ik dat graag. Van: Verzonden: Aan: CC: Onderwerp: Bijlagen: Randen van, Dennis Monday, February 08, 2016 11:25 AM Kramer, Rob Dijk van, Peter; Deriga, Liesbeth RE: Kapaanvraag

Nadere informatie

Rapport. Datum: 22 augustus 2007 Rapportnummer: 2007/173

Rapport. Datum: 22 augustus 2007 Rapportnummer: 2007/173 Rapport Datum: 22 augustus 2007 Rapportnummer: 2007/173 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat hij, nadat hij op 3 oktober 2006 van Doetinchem naar de legalisatieafdeling van het Ministerie van Buitenlandse

Nadere informatie

Rapport. Datum: 6 juli 2001 Rapportnummer: 2001/192

Rapport. Datum: 6 juli 2001 Rapportnummer: 2001/192 Rapport Datum: 6 juli 2001 Rapportnummer: 2001/192 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat Cadans Uitvoeringsinstelling BV, basiskantoor Amsterdam, tot op 8 januari 2001: 1. nog steeds niet de beschikking

Nadere informatie

GESCAND OP. Gemeente Oostzaan

GESCAND OP. Gemeente Oostzaan BINNENGEKOMEN - 8 APR. 2013 GESCAND OP - 8 APR. 2013 Gemeente Oostzaan Aan de raad van de gemeente Oostzaan (NH): Kerkbuurt 4 (Oostzaan) postbus 20 1530 AA WORMER Gemeentehuis Postadres F Raadhuisstraat

Nadere informatie

Westmaas G.A. Met vriendelijke groet, Ronald van Klinken Adviseur vergunningen

Westmaas G.A. Met vriendelijke groet, Ronald van Klinken Adviseur vergunningen Westmaas G.A. Van: Klinken, Ronald van Verzonden: maandag 11 juli 2016 8:42 Aan: Westmaas G.A. CC: Terpstra, Hans Onderwerp: RE: Gestuurde boring Gasunie thv niedorperdijk 3 Beste

Nadere informatie

De Raad van Toezicht Eindhoven/Maastricht geeft de volgende uitspraak in de zaak van:

De Raad van Toezicht Eindhoven/Maastricht geeft de volgende uitspraak in de zaak van: Informatie aan niet-opdrachtgever. Mededelings- en onderzoeksplicht. Bouwkundige- en onderhoudstoestand. De koper van een nieuw gebouwd appartement verwijt de verkopend makelaar dat hij hem onvoldoende

Nadere informatie

Rapport. Rapport betreffende een klacht over de Belastingdienst/BelastingTelefoon te Groningen. Datum: 13 december 2011. Rapportnummer: 2011/360

Rapport. Rapport betreffende een klacht over de Belastingdienst/BelastingTelefoon te Groningen. Datum: 13 december 2011. Rapportnummer: 2011/360 Rapport Rapport betreffende een klacht over de Belastingdienst/BelastingTelefoon te Groningen. Datum: 13 december 2011 Rapportnummer: 2011/360 2 Klacht Verzoeker klaagt er over dat de Belastingdienst/BelastingTelefoon

Nadere informatie

Overlastmeldingen adequaat behandeld Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid

Overlastmeldingen adequaat behandeld Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid Rapport Gemeentelijke Ombudsman Overlastmeldingen adequaat behandeld Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid 18 juni 2013 RA131070 Samenvatting Een vrouw ondervindt geluidsoverlast van een ondergelegen kapsalon.

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen Hoofdstuk 2 Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen 48 Gangbare uitdrukkingen bij contact maken en onderhandelen De meeste zinnen die in dit overzicht staan, zijn formeel. U kunt deze

Nadere informatie

Hunter-CRM. Documentatie Handleiding Spamfilter

Hunter-CRM. Documentatie Handleiding Spamfilter Documentatie Handleiding Spamfilter 1 Voorwoord Deze handleiding is een product van Hunter-CRM. Onze CRM software is gemaakt met het oog op gemak. Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met onze helpdesk.

Nadere informatie

http://www.loyensloeff.nl/partners/rien_meppelink.html

http://www.loyensloeff.nl/partners/rien_meppelink.html Loyens & Loeff > Partners > Curriculum Vitae http://www.loyensloeff.nl/partners/rien_meppelink.html Page 1 of 1 28/05/2007 > english home > partners > curriculum vitae trefwoord... > zoeken profiel L&L

Nadere informatie

dank voor uw bericht, ja gaarne zien wij de beantwoording van uw zij de tegemoet, waarvoor alvast onze dank,

dank voor uw bericht, ja gaarne zien wij de beantwoording van uw zij de tegemoet, waarvoor alvast onze dank, Van: Verzonden: Onderwerp: Bijlagen: vrijdag 16 november 2018 11:23 Re: FW: Wob verzoek omtrent verhuizing huis van de wijk Olympus image001..jpg Opvolgingsmarkering: Markeringsstatus: Opvolgen Gemarkeerd

Nadere informatie

VinniePlace www.vinnieplace.nl helpdesk.vinnieplace.nl info@vinnieplace.nl 06-50546566

VinniePlace www.vinnieplace.nl helpdesk.vinnieplace.nl info@vinnieplace.nl 06-50546566 VinniePlace www.vinnieplace.nl helpdesk.vinnieplace.nl info@vinnieplace.nl 06-50546566 1 2 Inhoudsopgave 1.Inleiding blz.3 2.Homepage..blz.4 2.1.Verzend een aanvraag......blz.5/6 2.2.Bekijk aanvraag met

Nadere informatie

Ik had je al eens een zaak toegestuurd ivm een hoogwerker. Zie bijgevoegde mail. Hier is een inet zaak van. Deze zaak is

Ik had je al eens een zaak toegestuurd ivm een hoogwerker. Zie bijgevoegde mail. Hier is een inet zaak van. Deze zaak is Ik had je al eens een zaak toegestuurd ivm een hoogwerker. Zie bijgevoegde mail. Hier is een inet zaak van. Deze zaak is naar gegaan. Ik heb per abuis deze naar jou gezonden. Aan de andere kant, mogelijk

Nadere informatie

In deze mail: artikel 10, lid 2 onder d, e en g en artikel 11, lid WOB

In deze mail: artikel 10, lid 2 onder d, e en g en artikel 11, lid WOB Page 1 of 5 In deze mail: artikel 10, lid 2 onder d, e en g en artikel 11, lid WOB Van: Verzonden: woensdag 22 april 2015 17:50 Aan: Onderwerp: Gesprek ter info Politie Landelijke Eenheid afdeling Communicatie

Nadere informatie

Rapport. Datum: 26 september 2001 Rapportnummer: 2001/293

Rapport. Datum: 26 september 2001 Rapportnummer: 2001/293 Rapport Datum: 26 september 2001 Rapportnummer: 2001/293 2 Klacht Verzoeker klaagt over de wijze waarop het Ministerie van Buitenlandse Zaken zijn sollicitatiebrief van 6 maart 2000 heeft behandeld. Hij

Nadere informatie

Bezwaar maken tegen besluiten van de gemeente Zeewolde

Bezwaar maken tegen besluiten van de gemeente Zeewolde Bezwaar maken tegen besluiten van de gemeente Zeewolde In de gemeente Zeewolde worden voortdurend besluiten genomen. Deze besluiten kunnen gevolgen hebben, bijvoorbeeld voor uw omgeving. Daarom is het

Nadere informatie

Rapportage Wmo onderzoek Communicatie

Rapportage Wmo onderzoek Communicatie Rapportage Wmo onderzoek Communicatie Cliënten zijn tevreden over hoe het proces nu verloopt, voornamelijk door de inzet van traditionele communicatiekanalen 23 juli 2014 Versie 1,0 Inhoudsopgave Doelstelling

Nadere informatie

Ingezonden commentaren op het openbare concept van het achtergronddocument Vis

Ingezonden commentaren op het openbare concept van het achtergronddocument Vis Ingezonden commentaren op het openbare concept van het achtergronddocument Vis De volgende organisaties hebben commentaar ingestuurd: Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie Rijksinstituut voor

Nadere informatie

Lexence advocaten notarissen

Lexence advocaten notarissen 0203201592093356003 advocaten notarissen AANGETEKEND, PER FAX 0495 633 245 EN PER EMAIL INFO@NEDERWEERT.NL Gemeenteraad van de gemeente Nederweert Postbus 2728 6030 AA Nederweert Plaats, datum: Amsterdam,

Nadere informatie

Offerte Witschilderen Sintenbuurt-Noord te Eindhoven

Offerte Witschilderen Sintenbuurt-Noord te Eindhoven Offerte Witschilderen Sintenbuurt-Noord te Eindhoven Tuesday, November 1, 2016 8:10 PM From: "Sander van Loon" To: "Marc Visschers" CC: "info@wittewel sintenbuurt.nl" Date: maandag 4 januari 2016 15:59:21

Nadere informatie

Rapport. Datum: 24 april 2001 Rapportnummer: 2001/110

Rapport. Datum: 24 april 2001 Rapportnummer: 2001/110 Rapport Datum: 24 april 2001 Rapportnummer: 2001/110 2 Klacht Verzoeker, een Afghaanse asielzoeker, klaagt over de lange duur van de behandeling door de Immigratie- en Naturalisatiedienst van het Ministerie

Nadere informatie

Vergaderen in het Engels

Vergaderen in het Engels Vergaderen in het Engels In dit artikel beschrijven we verschillende situaties die zich kunnen voordoen tijdens een business meeting. Na het doorlopen van deze zinnen zal je genoeg kennis hebben om je

Nadere informatie

Inventaris. nr. document reeds openbaar niet geheel deels 10.1.c 10.2.e 10.2.g 11.1 DEC nr Verzoek erkenning x x x 2 Aanvraagformulier x x x

Inventaris. nr. document reeds openbaar niet geheel deels 10.1.c 10.2.e 10.2.g 11.1 DEC nr Verzoek erkenning x x x 2 Aanvraagformulier x x x Inventaris wordt verstrekt weigeringsgronden nr. document reeds openbaar niet geheel deels 10.1.c 10.2.e 10.2.g 11.1 DEC nr. 9 1 Verzoek erkenning x x x 2 Aanvraagformulier x x x 3 Reglement x 4 Samenstelling

Nadere informatie

Zakelijke correspondentie

Zakelijke correspondentie - Aanhef Engels Nederlands Dear Mr. President, Geachte heer President Zeer formeel, geadresseerde heeft een speciale titel die in plaats van de naam wordt gebruikt Dear Sir, Formeel, mannelijke geadresseerde,

Nadere informatie

Zakelijke correspondentie

Zakelijke correspondentie - Aanhef Nederlands Engels Geachte heer President Dear Mr. President, Zeer formeel, geadresseerde heeft een speciale titel die in plaats van de naam wordt gebruikt Geachte heer Formeel, mannelijke geadresseerde,

Nadere informatie

Ius Commune Training Programme 2015-2016 Amsterdam Masterclass 16 June 2016

Ius Commune Training Programme 2015-2016 Amsterdam Masterclass 16 June 2016 www.iuscommune.eu Dear Ius Commune PhD researchers, You are kindly invited to attend the Ius Commune Amsterdam Masterclass for PhD researchers, which will take place on Thursday 16 June 2016. During this

Nadere informatie

Geachte heer/mevrouw,

Geachte heer/mevrouw, Nanuru, MH (Anna) Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Bijlagen: Hans Ganzeboom [hejganzeboom@gmail.com] vrijdag 29 januari 2016 10:00 Statengriffie commissie verkeer en vervoer op 3 februari 2016 MKBA-briefPS290116.docx;

Nadere informatie

Uitspraak Geschilleninstantie Zorggeschil

Uitspraak Geschilleninstantie Zorggeschil Uitspraak Geschilleninstantie Zorggeschil Geschilnummer: 17.006 Partijen: A, verder te noemen Klaagster, tegen B, vertegenwoordigd door C, verder te noemen de Zorginstelling of Aangeklaagde. 1. Behandeling

Nadere informatie

N.V. Univé Schade, gevestigd te Assen, hierna te noemen Aangeslotene.

N.V. Univé Schade, gevestigd te Assen, hierna te noemen Aangeslotene. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2014-233 d.d. 6 juni 2014 (mr. A.W.H. Vink, voorzitter en mevrouw mr. I.M.L. Venker, secretaris) Samenvatting Consument en Aangeslotene hebben

Nadere informatie

Rapport. Datum: 24 augustus 1998 Rapportnummer: 1998/348

Rapport. Datum: 24 augustus 1998 Rapportnummer: 1998/348 Rapport Datum: 24 augustus 1998 Rapportnummer: 1998/348 2 Klacht Op 10 maart 1997 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van de heer F. te Eindhoven, met een klacht over een gedraging van de

Nadere informatie

Dame, Herman <HDame@baarle-nassau.nl> wo 25-04-2012 12:17 gemeente@aalburg.nl <gemeente@aalburg.nl>, gemeente@aalten.nl

Dame, Herman <HDame@baarle-nassau.nl> wo 25-04-2012 12:17 gemeente@aalburg.nl <gemeente@aalburg.nl>, gemeente@aalten.nl Zarafa WebAccess http://wricfomre/webaccess/index.php?load=dialog&task==printite.. Gemeente Woerden 12.008221 Van: Verzonden: Aan: CC: Onderwerp: Gewijzigd: Bijlagen: Registratiedatum: Behandelend afdeling

Nadere informatie

1. Persbericht 20 juni 2013. 2. Verklaring van de burgemeester 20 juni 2013

1. Persbericht 20 juni 2013. 2. Verklaring van de burgemeester 20 juni 2013 Inhoudsopgave 1. Persbericht 20 juni 2013 2. Verklaring van de burgemeester 20 juni 2013 3. Notitie van gemeentesecretaris; motivering voorgenomen ontslag 15 januari 2013 4. Voornemen tot ontslag 22 januari

Nadere informatie

10 december 2007 ET/TM / 7142496

10 december 2007 ET/TM / 7142496 Aan De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA s-gravenhage Datum Uw kenmerk Ons kenmerk Bijlage(n) 10 december 2007 ET/TM / 7142496 Onderwerp Telemarketing In het Algemeen

Nadere informatie

Informatie van de gemeente Ouderkerk over de uitvoering van het werk in uw straat. Integraal Beheerplan Openbare Ruimte (IBOR)

Informatie van de gemeente Ouderkerk over de uitvoering van het werk in uw straat. Integraal Beheerplan Openbare Ruimte (IBOR) Informatie van de gemeente Ouderkerk over de uitvoering van het werk in uw straat Integraal Beheerplan Openbare Ruimte (IBOR) November 2014 Ria Boere Wethouder Het groene licht voor IBOR door de Raad garandeert

Nadere informatie

Brief van het college van B&W d.d. 26 juni over Sluiting filialen bibliotheek

Brief van het college van B&W d.d. 26 juni over Sluiting filialen bibliotheek Toelichting over de behandeling van: Brief van het college van B&W d.d. 26 juni over Sluiting filialen bibliotheek Van: Het college van B&W van 26 juni 2012 Doel: Toelichting: Opinie vormen Inhoud brief

Nadere informatie

Stijn Smeulders / september 2017

Stijn Smeulders / september 2017 Agendapunt commissie: 5.4 steller telefoonnummer email Stijn Smeulders 06-14164246 stijn.smeulders@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 280559/287224 21 september 2017 portefeuillehouder

Nadere informatie

Regeling melding misstand woningcorporaties

Regeling melding misstand woningcorporaties Regeling melding misstand woningcorporaties Regeling van de procedure voor het melden van een vermoeden van een misstand en van de (rechts)bescherming van de melder en de vertrouwenspersoon integriteit.

Nadere informatie

Rapport. Datum: 14 januari 2011 Rapportnummer: 2011/013

Rapport. Datum: 14 januari 2011 Rapportnummer: 2011/013 Rapport Datum: 14 januari 2011 Rapportnummer: 2011/013 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen (UWV) naar aanleiding van de aanvraag deskundigenoordeel van

Nadere informatie

Kijk jij er nog een keer naar. Dan kan het deze week naar de anderen.

Kijk jij er nog een keer naar. Dan kan het deze week naar de anderen. Dag B Bijgaand nog met wat track changes. I Gaat het via ons naar CPB, of hoe loopt het? g'h Van: mm Verzonden: maandag 8 december 2014 15:02 Aan: mhh Onderwerp: Kansrijk-Inleiding SdecRB.docx Ik heb jouw

Nadere informatie

image001.gif; image002.png; image003.png; NB_verklaring PV cellen op dak GRA gebouw.pdf

image001.gif; image002.png; image003.png; NB_verklaring PV cellen op dak GRA gebouw.pdf Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Bijlagen: Eric van Noord Monday, November 02, 2015 7:41 PM Kramer, Rob RE: Rietveld academie kapvergunning en image001.gif; image002.png; image003.png;

Nadere informatie

Wat u moet weten bij het indienen van een bezwaarschrift tegen een besluit van de gemeente? 1 Wanneer kunt u bezwaar maken? 3 Hoe maakt u bezwaar?

Wat u moet weten bij het indienen van een bezwaarschrift tegen een besluit van de gemeente? 1 Wanneer kunt u bezwaar maken? 3 Hoe maakt u bezwaar? Wat u moet weten bij het indienen van een bezwaarschrift tegen een besluit van de gemeente? De gemeente neemt vele beslissingen. Het kan gebeuren dat u het niet eens bent met een besluit. U kunt dan bezwaar

Nadere informatie

-www.twitter.com/omdenhaag

-www.twitter.com/omdenhaag Van: Pritl Stift Verzonden: donderdag 21 augustus 2014 15:44 Aan: Heer, 1. de CAPDen Haag) Onderwerp: Re: Verzoek contact Hoepel op. Jullie begonnen. groeten, de hoofdredactie Op 21 augustus 2014 15:39

Nadere informatie

Amsterdam, 12 september 2014. Stadsdeel Zuid Secretaris Bestuurscommissie Zuid Afd. Bestuursondersteuning Leden van de Bestuurscommissie

Amsterdam, 12 september 2014. Stadsdeel Zuid Secretaris Bestuurscommissie Zuid Afd. Bestuursondersteuning Leden van de Bestuurscommissie Amsterdam, 12 september 2014 Telnr. 020-6643282 Stadsdeel Zuid Secretaris Bestuurscommissie Zuid Afd. Bestuursondersteuning Leden van de Bestuurscommissie Per fax nr. 020-25243652524365 verzonden. ( totaal

Nadere informatie

Samenvatting: Inleiding: Hobby-handwerkclub Drunen is voornemens het 10-jarig jubileum te vieren op 12 maart 2008.

Samenvatting: Inleiding: Hobby-handwerkclub Drunen is voornemens het 10-jarig jubileum te vieren op 12 maart 2008. Burgemeester V200701212 Onderwerp: Verzoek van de Hobby-handwerkclub te Drunen (club houdende in de Hunenhof te Drunen) om een bijdrage voor het vieren van het 10-jarig bestaan van de hobbyhandwerkclub

Nadere informatie

Bijlage 2: Mailwisseling met P.M. Tetteroo inzake zijn reactie op dit dossier

Bijlage 2: Mailwisseling met P.M. Tetteroo inzake zijn reactie op dit dossier Bijlage 2: Mailwisseling met inzake zijn reactie op dit dossier Van: Verzonden: maandag 5 oktober 2009 8:24 Aan: info@vididoc.nl; erik@adellenten.nl Onderwerp: Dossier Tetteroo Productions BV - IB Company

Nadere informatie

KPMG PROVADA University 5 juni 2018

KPMG PROVADA University 5 juni 2018 IFRS 16 voor de vastgoedsector Ben u er klaar voor? KPMG PROVADA University 5 juni 2018 The concept of IFRS 16 2 IFRS 16 Impact on a lessee s financial statements Balance Sheet IAS 17 (Current Standard)

Nadere informatie

Beantwoording vragen ex. art. 61 RvO van de fractie Frans van der Lee inzake de aanbestedingsprocedure van het centrumplan Vlijmen

Beantwoording vragen ex. art. 61 RvO van de fractie Frans van der Lee inzake de aanbestedingsprocedure van het centrumplan Vlijmen Onderwerp Zaaknummer: CCTH01 Beantwoording vragen ex. art. 61 RvO van de fractie Frans van der Lee inzake de aanbestedingsprocedure van het centrumplan Vlijmen Collegevoorstel Inleiding In de brief van

Nadere informatie

Om dit te kunnen doen, is een aantal besluiten door de gemeenteraad vereist.

Om dit te kunnen doen, is een aantal besluiten door de gemeenteraad vereist. Aan de bewoners van Datum: 26 februari 2015 Zaaknummer: Afdeling: Contactpersoon: Uw brief van: Onderwerp: Datum Tuincentrum De Wilgen verzending: Geachte heer, mevrouw, Door middel van deze brief wil

Nadere informatie

Uitnodiging. 1) Opening. 2) Mededelingen Mw. Gooijer heeft gemeld afwezig te zijn en haar reactie vooraf door te geven.

Uitnodiging. 1) Opening. 2) Mededelingen Mw. Gooijer heeft gemeld afwezig te zijn en haar reactie vooraf door te geven. Griffie Torenhove kamer 7.19 Martinus Nijhofflaan 2 Delft Behandeld door Anja van den Berg Telefoon 015 260 2416 Fax - afmvdberg@delft.nl Aan Werkgroep enquêteverzoek Telefoon 14015 Fax 015 260 24 29 Internet

Nadere informatie

Dutch survival kit. Vragen hoe het gaat en reactie Asking how it s going and reaction. Met elkaar kennismaken Getting to know each other

Dutch survival kit. Vragen hoe het gaat en reactie Asking how it s going and reaction. Met elkaar kennismaken Getting to know each other Dutch survival kit This Dutch survival kit contains phrases that can be helpful when living and working in the Netherlands. There is an overview of useful sentences and phrases in Dutch with an English

Nadere informatie