Nederlands Mini Paarden Registratie Stamboek

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nederlands Mini Paarden Registratie Stamboek"

Transcriptie

1 pagina 1 (V2004/10APCcwk-minipaarden.nl) Regelgeving van het N.M.P.R.S ALGEMEEN 1. Ieder lid of donateur van het N.M.P.R.S. zal zich houden aan de statuten, vastgelegd in het verenigingscontract, waarvan de akte gepasseerd is op 22 december 1993 te Leusden. 2. Ieder lid van het N.M.P.R.S. zal de regelgeving aanhouden vastgesteld door aangenomen voorstellen van de algemene ledenvergadering van het N.M.P.R.S. 3. Ieder lid komt na de eerste betaling in aanmerking voor: A. Mogelijkheid tot registreren van paardjes bij het N.M.P.R.S. B. Europese informatie betreffende mini paarden. C. Jaarlijkse evenementen in clubverband. D. Vier maal per jaar clubnieuws d.m.v. het Minimagazine. 4. Contributie tarieven is als volgt vastgelegd: Euro Lidmaatschap Kalender Jaar 40,00 Juli t/m december 25,00 Herentree lid (bet. niet ontvangen voor 31 maart) 20,00 Gezinlid (op hetzelfde adres zonder minimagazine) 25,00 Paspoort en Chip (registratie) 35,00 Paspoort (registratie) 30,00 Overschrijving paspoort (registratie) overig stamboek 30,00 Overschrijving paspoort (registratie) + chip overig stamboek 35,00 Duplicaat (chip verplicht) 50,00 Omzetten certificaat naar paspoort 25,00 Omzetten certificaat naar paspoort + chip 35,00 Overschrijving van eigenaar 20,00 Overschrijving eigenaar + omzetten certificaat naar paspoort 35,00 Overschrijving eigenaar + omzetten certificaat naar paspoort + chip 40,00 Stamboekopname 25,00 Chipkosten 16,00 Uitdraai van stamboom 10,00 Administratiekosten voor bijwerken gegevens 15,00 DNA kosten per paardje 50,00 Dekbonnen per stuk (inclusief 1,13 euro afdracht) 8,13 Deelnamegeld hengstenkeuring 25,00 Goedkeuring hengst 100,00 Te laat inschrijving hengstenkeuring (extra kosten) 181,50 Merriekeuring deelnamegeld 7,50 Te laat inschrijving merriekeuring (extra kosten) 15,00 Stamboekverklaring import 20,00 Advertentietarieven:

2 pagina 2 (V2004/10APCcwk-minipaarden.nl) Advertentiepakket (eerste pagina 6 x per jaar incl. catalogus) 150,00 Advertentiepakket (laatste pagina 6 x per jaar incl. catalogus) 140,00 Advertentiepakket (achter pagina 6 x per jaar incl. catalogus) 180,00 Advertentiepakket (hele pagina 6 x per jaar incl. catalogus) 110,00 Advertentiepakket (halve pagina 6 x per jaar incl. catalogus) 75,00 Advertentie (hele pagina) 1x 50,00 Advertentie (halve pagina) 1x 35,00 Advertentie (mini per 5 regels) 10,00 Advertentie (per regel extra) 2,50 Ieder lid van het N.M.P.R.S. zal de regelgeving naleven opgesteld door het bestuur van het N.M.P.R.S. in aansluiting op de veterinaire regelgeving en fokkerijbesluit uitgevoerd door de afdeling paardenhouderij van het landbouwschap. REGISTRATIE 5. Hengst, merrie en veulen mogen opgegeven worden ter registratie bij het N.M.P.R.S. indien zij de uiterste stokmaat van 1.06 meter niet overschrijden. Iedere kleur en ras zijn toegestaan. Registratieformulier dient vergezeld te gaan van twee foto s te weten, een van de linkerzijde, een van de rechterzijde met het hoofd naar de camera gedraaid en voorlok opzij. (geen polaroid, geen groepsfoto s). 6. Schets onder aan het registratieformulier dient ingevuld te worden, witte aftekeningen met rood, kruinen met blauw kruisteken aangeven. 7. Ondergetekende van het aanvraag registratieformulier is te allen tijden verantwoordelijk voor het weergeven van de juiste gegevens. Het stamboek behoudt het voorrecht om dit te controleren zonder opgaaf van redenen. Indien d.m.v. steekproeven of afstammingscontrole blijkt dat van een en dezelfde hengstenhouder/ster tot tweemaal toe, opgegeven vader niet overeen komt, is er de verplichting dat alle veulens geboren uit dezelfde vader in het desbetreffend jaar, op kosten van de eigenaar hengstenhouder/ster, aan een DNA onderzoek dienen deel te nemen. 8. Overjarige Merries drie jaar en ouder De registratie aanvraag voor stamboek registratie dient naar waarheid en ondertekend door de eigenaar bij het secretariaat aangeboden te worden Afstamming wordt vermeldt in geval van: A. Origineel paspoort/papier van overige internationale erkende stamboeken. B. D.m.v. DNA bepaling van vader/moeder of vader van de moeder alleen van toepassing bij goedgekeurde vader van overig erkend stamboek. C. Merrie wordt direct in het stamboek opgenomen, indien er stamboekopname heeft plaats gevonden door een overig erkend stamboek, in alle andere gevallen wordt een

3 pagina 3 (V2004/10APCcwk-minipaarden.nl) veulenpapier verstrekt De merrie dient veterinair in orde te zijn. A. Mond (onderbeet niet toegestaan, overbijt maximaal 3 mm.). B. Botstructuur (geen krommen). C. Geen zichtbare veterinaire gebreken. 9. Veulenboek registratie De registratie aanvraag dient naar waarheid en ondertekend door de eigenaar/fokker bij het secretariaat aangeboden te worden Afstamming wordt vermeldt in geval van: A. Voorlegging van dekbon van erkend stamboek gezeteld in Nederland. Veulens geboren in Nederland dienen in dit land geregistreerd te worden, overige worden alleen met importpapier geaccepteerd. B. Origineel stamboek papier en van overige internationale erkende stamboeken. C. D.m.v. DNA bepaling van vader/moeder en veulen, dit is alleen mogelijk indien vader goedgekeurd is bij een erkend stamboek voor de dekdienst. Kosten hiervan zijn voor rekening van de eigenaar Het veulen dient veterinair in orde te zijn. A. Mond (onderbeet niet toegestaan, overbeet maximaal 3 mm.). B. Botstructuur (geen krommen). C. Geen zichtbare veterinaire gebreken. D. Indien aan A, B en C is voldaan wordt m.i.v. 1 januari 1999 een chip ingebracht ter identificatie door een paspoortconsulent van het N.M.P.R.S Indien een veulenregistratie met afstamming gewenst is wordt het paspoort afgeleverd tijdens het aan de voet lopen bij de moeder Indien een afstamming gewenst is van een N.M.P.R.S. gefokt veulen met een niet N.M.P.R.S. geregistreerde moeder dient er een duidelijke kopie van moederpapier voorgelegd te worden en dient het veulen tijdens aflevering van het paspoort aan de voet van de moeder te lopen en het originele papier van de moeder ter inzage getoond te worden aan de controleur. Wordt hier niet aan voldaan verwijzen wij terug naar punt 9.2B en 9.2C. 10. Stamboek Opname. D.m.v. door het N.M.P.R.S. georganiseerde landelijke stamboek opname kan VRA omgezet worden tot BMM of BKLM. VRAC wordt omgezet in CMM of CKLM bij verschijning op 3 jarige leeftijd. Indien het dier tussentijds opgenomen wordt in het stamboek kan dit overgezet worden op stamboekpapier van het N.M.P.R.S. 11. Buitenlandse Hengsten en Merries en Veulens De opname van buitenlandse hengsten, merries en veulens gaat als volgt: Het secretariaat ontvangt een verzoek voor opname in het N.M.P.R.S. De regio-controleur bezoekt opgegeven staladres.

4 pagina 4 (V2004/10APCcwk-minipaarden.nl) Regiocontroleur vult ter plaatse registratie omzetting in. Regiocontroleur neemt transferdocument in ontvangst. Te samen met het buitenlandse certificaat of stamboekpapier worden deze formulieren doorgestuurd door de regiocontroleur naar het N.M.P.R.S. Vervolgens zal het secretariaat registreren en het paspoort op sturen naar de eigenaar en het overige stamboekpapier naar het desbetreffend buitenlands stamboek retourneren met vermelding van de paspoortverstrekking door het N.M.P.R.S. Bestaande paspoorten worden door het N.M.P.R.S. bijgeschreven. Buitenlandse dekbewijzen worden geaccepteerd, van een aldaar goedgekeurde gestationeerde hengst bij een erkend stamboek. GOEDKEURING HENGSTEN 12. Voorwaarden hengsten ter goedkeuring voor de dekdienst bij het N.M.P.R.S De hengst dient geregistreerd te staan bij het N.M.P.R.S. alvorens op de premiekeuring te mogen verschijnen A. Hengsten genoemd in punt 12 en 12.1 zijn verplicht om in het jaar van opgave voor dekdienst minimaal één maal te verschijnen op een van de door N.M.P.R.S. georganiseerde hengstenkeuringen in maart. B. Wordt niet aan punt 12.2A voldaan, kan de hengst niet in aanmerking komen voor dekbon aanvraag bij het N.M.P.R.S. C. Afstammelingen van hengsten die onder punt 12.2B vallen kunnen alleen afstamming vermeldt krijgen d.m.v. DNA bepaling, alleen mogelijk bij goedgekeurde hengsten van overige erkende stamboeken. D. Eventuele kosten komende van punt 12.2C zijn voor rekening eigenaar Iedere hengst die verschijnt op een hengstenkeuring wordt verplicht om het stamboek veterinair te passeren. Met ingang van 2003 zal aangeboden hengst minimaal een ouder op papier hebben staan. Hier wordt gescreend op de volgende punten: A. Knieën (patellaluxatie naar lateraal, habitueel,stationair en subluxatie). B. Cryptorchidie (ligging, verdraaiing, grootte en eenzijdige/tweezijdige ligging van de testikels). C. Mond m.b.t. onder of overbijt, onderbijt niet toegestaan, overbeet maximaal 3 mm, tanden behoren in 1 rij te staan zonder verdraaiingen D. Botstructuur (dwerggroei). E. Open fontanellen. F. Overige niet zichtbare veterinaire gebreken. G. Staart en manenexzeem, overige huidziekten. H. Vaccinatie (waarvan de data van de laatste enting niet binnen vier weken voor de keuring mag hebben plaats gehad) iedere hengst dient de basis enting gehad te hebben met daar op volgende jaarlijkse entingen Bij constatering van een of meerdere punten van: 12.3, 12.3A, 12.3B, 12.3C, 12.3D, 12.3E en 12.3F mag de hengst niet ingebracht worden voor de premiekeuring.

5 pagina 5 (V2004/10APCcwk-minipaarden.nl) Bij constatering van een of meerdere punten van: 12.3G en 12.3H wordt in onderling overleg besloten of de hengst zich door mag plaatsen naar de volgende hengstenkeuring Hengsten die voldoen aan alle vermelde punten in punt 12.1, 12.2A, 12.3A t/m 12.3H worden verplicht om medewerking te verlenen aan DNA onderzoek van zowel vader als moeder met ingang van 2002, alvorens de opgegeven afstamming bevestigd wordt en vermeld kan worden in het paspoort. Deze hengsten mogen worden ingezet voor de dekdienst van het N.M.P.R.S. en daarbuiten Hengsten bij wie een van de punten 12.3A, 12.3B, 12.3C, 12.3D, 12.3E en 12.3F, geconstateerd is, mogen niet ingezet worden voor de dekdienst van het N.M.P.R.S. Paspoort dient aan het secretariaat geretourneerd te worden, waar deze in het D-boek ingeschreven wordt De eigenaar van een hengst vallende onder punt 12.6 mag een verzoek indienen bij het N.M.P.R.S. voor een tweede opinie. De veterinair wordt hierbij aangewezen door het N.M.P.R.S. Eventuele kosten hier aan verbonden zijn voor rekening van de aanvrager Hengsten worden bij de eerste aanmelding veterinair gekeurd en bezichtigd als voldaan is aan punt Hengst mag ingezet worden voor de dekdienst voor een periode van drie jaar. In het vierde jaar is hengst verplicht te verschijnen op de hengsten premiekeuring, na verschijnen wordt het termijn verlengd met twee jaar. Hengst wordt verplicht ten derde male te verschijnen op de hengsten premiekeuring voor toekennen van levensgoedkeuring. Hengsten die niet voldoen aan de verplichte verschijningen wordt de dekvergunning ontnomen en in het W boek (wachtlijst) geplaatst. Hengsten die nog niet ter goedkeuring zijn aangeboden, mogen in de tijd tussen registratie en eerst volgende hengstenkeuring een verzoek in dienen voor; eigen hengst, eigen merrie dekking; het aantal dekkingen dient gemeld te worden, op de eerst volgende hengstenkeuring moet de hengst verschijnen,blijkt de hengst niet te voldoen aan de veterinair gestelde eisen door het N.M.P.R.S. is deze niet verantwoordelijk en kan er geen afstamming vermeld worden aan vaders kant op het veulenpapier Buitenlandse Hengsten en Merries/Veulens. A. Hengsten dienen te voldoen aan de punten 12.1 t/m B. Indien aantoonbaar dat de buitenlandse hengst reeds voldaan heeft aan bovengenoemde punten d.m.v. een van de Europese zuster stamboeken van het N.M.P.R.S., wordt de procedure opgepakt bij het laatste opgegeven punt. Hengsten van het NMPRS of dochterstamboeken kunnen alleen goedgekeurd worden in het land waar de eigenaar het woonadres heeft, indien er in desbetreffend land geen NMPRS afdeling gevestigd is kan de hengst via het moederstamboek in Nederland goedkeuring verkrijgen. Een hengst dient in het jaar van import de stamboekveterinair te passeren.

6 pagina 6 (V2004/10APCcwk-minipaarden.nl) 13. Indeling Stamboek Stamboek. BMM Merries 3 jaar en ouder t/m 86 cm. DBMM Paspoort met vermelding veterinair afgekeurd. BKLM Merries 3 jaar en ouder van boven 86 cm t/m 106 cm. DBKLM Paspoort met vermelding veterinair afgekeurd. Merries mogen ten alle tijden op de keuring verschijnen op vertoning van stamboekcertificaat. Iedere overjarige merrie verschijnend op de keuring dient een permanent certificaat te tonen. CMM Hengsten 3 jaar en ouder t/m 86 cm. CKLM Hengsten 3 jaar en ouder van boven 86 cm t/m 106 cm. niet inzetbaar voor de dekdiensten van het N.M.P.R.S. D.CMM Hengsten 3 jaar en ouder t/m 86 cm. D.CKLM Hengsten 3 jaar en ouder van boven 86 cm t/m 106 cm. niet inzetbaar voor de dekdiensten van het N.M.P.R.S. RMM Ruinen 3 jaar en ouder t/m 86 cm. DRMM Paspoort met vermelding zichtbaar gebrek. RKLM Ruinen 3 jaar en ouder van boven 86 cm t/m 106 cm. DRKLM Paspoort met vermelding zichtbaar gebrek Registratie. VRA Merrie veulens tot aan 3 jaar t/m 106 cm. DVRA Paspoort met vermelding zichtbaar gebrek. VRAC Hengst veulens tot aan 3 jaar t/m 106 cm. DVRAC Paspoort met vermelding zichtbaar gebrek. 14. Keuringsregelement Hengsten, merries of veulens worden op volgnummer aan het halter voorgeleid De keuring geschiedt d.m.v. een ter plaatse in te vullen lineaire score door juryleden voor paardjes met stamboekopname Lineaire score formulieren zijn eigendom van de eigenaar zowel als van het N.M.P.R.S Hengsten mogen desgewenst voorgeleid worden door het N.M.P.R.S. aangewezen monsterknechten of eigenaar zelf De hengsten worden na plaatsing voorgeleid door de eigenaar Merrie wordt voorgeleid door eigenaar Veulen wordt voorgeleid door eigenaar De paardjes worden naar type d.m.v. bloedvoering voor de keuring De paardjes worden ingedeeld in twee types, luxe en basis, 100% shetland gefokt is basis, met minimaal 12 en een half procent ander ras in het luxe type,in de minimaat en kleine maat. De eigenaar is verantwoordelijk voor melding van veranderde stokmaat, gemeten tijdens de

7 pagina 7 (V2004/10APCcwk-minipaarden.nl) keuring zodat het paardje alsnog in de juiste rubriek ingedeeld kan worden. Wordt hier niet aan voldaan, dan wordt de primering of het eventuele kampioenschap herroepen. Predikaatstelsel Merrie en Hengst van drie jaar en ouder behalen met iedere eerste premie een ster. Bij drie sterren wordt merrie of hengst superster. N.a.v. behaalde superster kan merrie of hengst preferent worden d.m.v. zijn of haar afstammelingen: Hengst fokt: 6 x eerste premie afstammeling = Preferent of 3 x eerste premie afstammeling en 6 x tweede premie afstammeling = Preferent of 12 x tweede premie afstammeling = Preferent Merrie fokt 3x eerste premie afstammeling = Preferent of 2x eerste premie afstammeling en 2x tweede premie afstammeling = Preferent of 6x tweede premie afstammeling = Preferent Tweede premie hengsten en merries naar kroon. Hengst of merrie dient drie maal minimaal een tweede premie te behalen dan, Hengst fokt 8 x eerste premie afstammeling = Preferent of 5 x eerste premie afstammeling en 8 x tweede premie afstammeling = Preferent of 14 x tweede premie afstammeling = Preferent Merrie fokt 4 x eerste premie afstammeling = Preferent of 2 x eerste premie afstammeling en 4 x tweede premie afstammeling = Preferent of 8 x tweede premie afstammeling = Preferent De afstammeling betreft niet twee keer hetzelfde dier. 15. Paspoort blijft ten alle tijden eigendom van het N.M.P.R.S. Vanaf 1 juni 1995 wordt ieder paspoort afgeleverd door de controleur. Vanaf 2001 wordt conform de regelgeving van Brussel enkel een paspoort afgeleverd,

STAMBOEKREGLEMENT Nederlands Rijpaarden en Pony Stamboek

STAMBOEKREGLEMENT Nederlands Rijpaarden en Pony Stamboek STAMBOEKREGLEMENT Nederlands Rijpaarden en Pony Stamboek Inhoudspogave: Artikel 1 -Algemeen Artikel 2 -Het NRPS Veulenboek Artikel 3 -Het NRPS Register A Artikel 4 -Het NRPS Register B Artikel 5 -Het NRPS

Nadere informatie

Beleidsplan NMPRS 2014-2019

Beleidsplan NMPRS 2014-2019 Beleidsplan NMPRS 2014-2019 Vastgesteld 23 november 2014 Nederlands Mini Paarden Registratie Stamboek De Mulderij 8b, 3831 NV Leusden 1. Inleiding Waarom een beleidsplan? Veel organisaties en stamboeken

Nadere informatie

F a l a b e l l a S t a m b o e k E u r o p a

F a l a b e l l a S t a m b o e k E u r o p a F a l a b e l l a S t a m b o e k E u r o p a Falabella Stamboek Europa vereniging is in juli 1995 opgericht door 3 initiatiefhouders en is erkend door het moederstamboek ACCF in Argentinië en door het

Nadere informatie

Arabische Volbloedpaarden Stamboek in Nederland Postbus 40306 3504 AC Utrecht Tel: +31 (30) 2410001 Fax: +31 (30) 2415544

Arabische Volbloedpaarden Stamboek in Nederland Postbus 40306 3504 AC Utrecht Tel: +31 (30) 2410001 Fax: +31 (30) 2415544 Arabische Volbloedpaarden Stamboek in Nederland Postbus 40306 3504 AC Utrecht Tel: +31 (30) 2410001 Fax: +31 (30) 2415544 UITNODIGING ALGEMENE LEDENVERGADERING Vrijdag 22 mei 2009 Mercure Hotel - Kosterijland

Nadere informatie

KEURINGS- EN PREDICATENREGLEMENT Nederlands Rijpaarden- en Ponystamboek

KEURINGS- EN PREDICATENREGLEMENT Nederlands Rijpaarden- en Ponystamboek KEURINGS- EN PREDICATENREGLEMENT Nederlands Rijpaarden- en Ponystamboek Inhoudsopgave: Artikel 1 -Algemeen Artikel 2 -Fokdoel Artikel 3 -Keuringen Algemeen Artikel 4 -Inschrijven en aanmelden voor keuringen

Nadere informatie

REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE VAN HET VLAAMS HAFLINGERSTAMBOEK VZW

REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE VAN HET VLAAMS HAFLINGERSTAMBOEK VZW REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE VAN HET VLAAMS HAFLINGERSTAMBOEK VZW HOOFDSTUK I Doel : Het fokken van een raszuiver Haflingerpaard Worden als raszuiver beschouwd : merrie s die 1 9/16 % of minder vreemd

Nadere informatie

Vereniging Barockpinto Studbook KVK nr. 01144654

Vereniging Barockpinto Studbook KVK nr. 01144654 Registratie Reglement Vereniging Barockpinto Studbook Hoofdstraat 51, 7981 AD, Diever - The Netherlands - +31 (0) 6 52 33 22 54 E-mail: info@barockpintostudbook.com - Website: www.barockpintostudbook.com

Nadere informatie

UITVOERINGSBEPALINGEN NRPS KEURINGEN Nederlands Rijpaarden- en Ponystamboek

UITVOERINGSBEPALINGEN NRPS KEURINGEN Nederlands Rijpaarden- en Ponystamboek UITVOERINGSBEPALINGEN NRPS KEURINGEN Nederlands Rijpaarden- en Ponystamboek Artikel 1-Algemeen 1. De Uitvoeringsbepalingen zijn onderdeel van het Keurings- en Predicatenreglement. 2. In de Uitvoeringsbepalingen

Nadere informatie

premie wordt gegeven aan hengsten die scoren van 55 tot 64,99%. Hengsten die lager scoren dan 55% worden niet geprimeerd en ontvangen geen dekbonnen.

premie wordt gegeven aan hengsten die scoren van 55 tot 64,99%. Hengsten die lager scoren dan 55% worden niet geprimeerd en ontvangen geen dekbonnen. Bij aankoop van een paard in België moet het paard volgende documenten hebben : een Europees paspoort met schets getekend door een veearts, een chipnummer en ingeschreven in de databank van het VCP. Beschikt

Nadere informatie

VERNIEUWD NWPCS PREDICATEN SYSTEEM 2018 Versie

VERNIEUWD NWPCS PREDICATEN SYSTEEM 2018 Versie VERNIEUWD NWPCS PREDICATEN SYSTEEM 2018 Versie 2018.12.14 Nieuw ten opzichte van huidige stelsel 1. Het voorlopig-keur predicaat wordt omgezet naar Keur. 2. Het predicaat Keur wordt omgezet naar Kroon.

Nadere informatie

VRAAGPROGRAMMA REGIONALE KEURINGEN EN CENTRALE KEURING 2017 (o.v.b. aanname voorstel in ALV 2017)

VRAAGPROGRAMMA REGIONALE KEURINGEN EN CENTRALE KEURING 2017 (o.v.b. aanname voorstel in ALV 2017) VRAAGPROGRAMMA REGIONALE KEURINGEN EN CENTRALE KEURING 2017 (o.v.b. aanname voorstel in ALV 2017) Hierbij bieden wij U het vraagprogramma aan voor de Regionale Keuringen en Centrale Keuring in 2017. De

Nadere informatie

Lipizzanerstamboek Vereniging Nederland

Lipizzanerstamboek Vereniging Nederland Lipizzanerstamboek Vereniging Nederland STAMBOEKREGLEMENT Versie 3.3, 01-07-2014 Inhoudsopgave ART. 1: INLEIDENDE BEPALINGEN...2 ART. 2: CONFORMITEIT...2 ART. 3: REGISTERS...2 ART. 4: REGISTRATIEGEGEVENS...2

Nadere informatie

Concept Tarievenlijst 2017 Bedragen in Euro's inclusief omzetbelasting Consumentenprijsindexcijfer: 0,2% (cijfer augustus 2016)

Concept Tarievenlijst 2017 Bedragen in Euro's inclusief omzetbelasting Consumentenprijsindexcijfer: 0,2% (cijfer augustus 2016) Concept Tarievenlijst 2017 Bedragen in Euro's inclusief omzetbelasting Consumentenprijsindexcijfer: 0,2% (cijfer augustus 2016) 2017 2016 Leden Contributie volwassenen 78,00 75,00 1) Contributie Jong NSPS

Nadere informatie

Falabella Stamboek Europa INSCHRIJFFORMULIER

Falabella Stamboek Europa INSCHRIJFFORMULIER Falabella Stamboek Europa INSCHRIJFFORMULIER EUROPESE FALABELLA MERRIE, HENGSTEN-, VEULENKEURING OP 27 augustus 2017: inschrijving sluit op 1 Augustus 2017! Stamboekopname, conform rubrieken stamboekopname

Nadere informatie

Lipizzanerstamboek Vereniging Nederland

Lipizzanerstamboek Vereniging Nederland Lipizzanerstamboek Vereniging Nederland SELECTIEREGLEMENT Versie 3.3, 01-07-2014 Inhoudsopgave ART. 1: INLEIDENDE BEPALINGEN...2 ART. 2: KEURING ALGEMEEN...2 ART. 3: JURYLEDEN EN COMMISSIELEDEN...2 ART.

Nadere informatie

Verslag informatieavond Bonte Paarden Stamboek 14 maart 2014

Verslag informatieavond Bonte Paarden Stamboek 14 maart 2014 Verslag informatieavond Bonte Paarden Stamboek 14 maart 2014 Opening De voorzitter opent de avond en heet iedereen van harte welkom. Een maand geleden zijn de voorzitter en bestuursleden gekozen in een

Nadere informatie

Art. 1 Dit reglement neemt de terminologie over van de Statuten en de daarop rustende Reglementen van de Vereniging.

Art. 1 Dit reglement neemt de terminologie over van de Statuten en de daarop rustende Reglementen van de Vereniging. Keuringsreglement Inleidende bepalingen Art. 1 Dit reglement neemt de terminologie over van de Statuten en de daarop rustende Reglementen van de Vereniging. Art. 2 Dit reglement regelt de selectie en de

Nadere informatie

UITVOERINGSBEPALINGEN NRPS KEURINGEN

UITVOERINGSBEPALINGEN NRPS KEURINGEN UITVOERINGSBEPALINGEN NRPS KEURINGEN Artikel 1. Algemeen 1. De Uitvoeringsbepalingen NRPS keuringen behoren bij het Keurings- en Predicatenreglement. 2. In de Uitvoeringsbepalingen worden voor de diverse

Nadere informatie

Protocol Keuringen van de vereniging Het Nederlands Stamboek voor Tinkers

Protocol Keuringen van de vereniging Het Nederlands Stamboek voor Tinkers Protocol Keuringen van de vereniging Het Nederlands Stamboek voor Tinkers (Hengsten, merries, ruinen en veulens) Versie 2018.01 - laatste wijziging 09 mei 2018 ALGEMEEN Artikel 1 Dit reglement neemt de

Nadere informatie

Keuringsreglement VAN DE VERENIGING HET NEDERLANDS WELSH PONY EN COB STAMBOEK

Keuringsreglement VAN DE VERENIGING HET NEDERLANDS WELSH PONY EN COB STAMBOEK Keuringsreglement VAN DE VERENIGING HET NEDERLANDS WELSH PONY EN COB STAMBOEK Vastgesteld op 26 april 1996, bijgewerkt 17 juni 1996. Gepubliceerd in het Welsh Nieuws nr. 14 van juli 1996. Bijgewerkt: 1

Nadere informatie

Vereniging Barockpinto Studbook KVK nr. 01144654

Vereniging Barockpinto Studbook KVK nr. 01144654 Keuringsreglement Vereniging Barockpinto Studbook Hoofdstraat 51, 7981 AD, Diever - The Netherlands - +31 (0) 6 52 33 22 54 E-mail: info@barockpintostudbook.com - Website: www.barockpintostudbook.com Huishoudelijk

Nadere informatie

Het Kweken - Richtlijnen

Het Kweken - Richtlijnen Slechts weinigen kunnen aan een Shetland veulentje weerstaan en wagen dan ook de stap naar kweken. Onderstaand document licht toe welke stappen er door de kweker moeten worden genomen om ervoor te zorgen

Nadere informatie

HENGSTENPLAN. Inwendig Reglement van toepassing voor de Officiële Hengstenkeuring Het Belgisch Fjordenpaardenstamboek vzw

HENGSTENPLAN. Inwendig Reglement van toepassing voor de Officiële Hengstenkeuring Het Belgisch Fjordenpaardenstamboek vzw HENGSTENPLAN Inwendig Reglement van toepassing voor de Officiële Hengstenkeuring 2014 Het Belgisch Fjordenpaardenstamboek vzw Komen in aanmerking voor opfok van dekhengsten in openbare dekdienst en mogen

Nadere informatie

10 mei Stamboek reglement. Vereniging Dutch Aristagro Schans SG Westervoort

10 mei Stamboek reglement. Vereniging Dutch Aristagro Schans SG Westervoort 10 mei 2017 Stamboek reglement Vereniging Dutch Aristagro Schans 10 6931SG Westervoort info@dutcharistagro.nl 1 Stamboekreglement van de vereniging Dutch Aristagro Dutch Aristagro filosofie: Dutch Aristagro

Nadere informatie

Reglement Hengstenkeuring Vereniging Barock Pinto Studbook

Reglement Hengstenkeuring Vereniging Barock Pinto Studbook Reglement Hengstenkeuring Vereniging Barock Pinto Studbook Artikel 1: Fokprogramma 1. De hengstenkeuring maakt onderdeel uit van het fokprogramma van het BPS. Tijdens de hengstenkeuring vinden de bezichtigingen

Nadere informatie

Keuringsreglement. Het Nederlands Fell Pony Stamboek. opgericht van de vereniging

Keuringsreglement. Het Nederlands Fell Pony Stamboek. opgericht van de vereniging Keuringsreglement van de vereniging Het Nederlands Fell Pony Stamboek opgericht 1995. Vastgesteld op de ALV 4 februari 2011 Inhoud Inleidende bepalingen.... 4 Artikel 1. Begripsbepalingen... 4 Artikel

Nadere informatie

Fokreglement. BSIJP vzw / SBCI asbl - Wouwerstraat Dessel

Fokreglement. BSIJP vzw / SBCI asbl - Wouwerstraat Dessel Fokreglement 1. Algemeenheden 01.01. Dit reglement werd opgesteld, overeenkomstig de statuten van het B.S.IJ.P.vzw met als doelstelling het IJslandse paardenras te bevorderen, naar de modaliteiten der

Nadere informatie

1) verwekt zijn door in Nederland ter dekking staande hengsten met een door het Nederlands

1) verwekt zijn door in Nederland ter dekking staande hengsten met een door het Nederlands Stamboekreglement Art. 1 Het Stamboekreglement regelt de registratie van Welsh Pony s, Cobs, Welsh part-bred pony s en Nederlandse Welsh Rijpony s. Dit reglement is gebaseerd op artikel 11 van de Statuten

Nadere informatie

Vereniging Het Groninger Paard Stamboekreglement

Vereniging Het Groninger Paard Stamboekreglement Vereniging Het Groninger Paard Stamboekreglement Artikel 1. Inleidende bepalingen Dit stamboekreglement neemt de terminologie over van de statuten en de daarop rustende reglementen van de vereniging Het

Nadere informatie

Registratiereglement KWPN

Registratiereglement KWPN Registratiereglement april 2014-1 - Registratiereglement KWPN Artikel 1 - Algemeen 1. Dit reglement is van toepassing op paarden in de fokrichting rijpaard (en op de disciplines dressuur en springen binnen

Nadere informatie

Het Kweken - Richtlijnen

Het Kweken - Richtlijnen Slechts weinigen kunnen aan een Shetland veulentje weerstaan en wagen dan ook de stap naar kweken. Onderstaand document licht toe welke stappen er door de kweker moeten worden genomen om ervoor te zorgen

Nadere informatie

Stamboekreglement I. ALGEMEEN. Artikel 1

Stamboekreglement I. ALGEMEEN. Artikel 1 Stamboekreglement Inclusief wijziging I BALV 12/11/2004 Inclusief wijziging II ALV 19/05/2006 Inclusief wijziging III ALV 25/05/2007 Inclusief wijziging IV ALV 30/5/2008 Inclusief wijziging V ALV 28/5/2010

Nadere informatie

REGLEMENTEN VAN DE VERENIGING "HET NEDERLANDSE APPALOOSA STAMBOEK"

REGLEMENTEN VAN DE VERENIGING HET NEDERLANDSE APPALOOSA STAMBOEK REGLEMENTEN VAN DE VERENIGING "HET NEDERLANDSE APPALOOSA STAMBOEK" artikel 1: Dit reglement bestaat uit: A. Stamboekreglement B. Keuringsreglement. A. STAMBOEKREGLEMENT: DOELSTELLING VAN DE VERENIGING

Nadere informatie

REGLEMENT OP DE STAMBOEKHOUDING

REGLEMENT OP DE STAMBOEKHOUDING REGLEMENT OP DE STAMBOEKHOUDING 1. Registers Art. 1. De registers Van de Koninklijke Vereniging Het Nederlandse Trekpaard en De Haflinger zijn: a. Veulenboekregister voor trekpaarden. b. Veulenboekregister

Nadere informatie

STAMBOEKREGLEMENT VAN DE VERENIGING NEDERLANDS CONNEMARA PONY STAMBOEK (N.C.P.S.)

STAMBOEKREGLEMENT VAN DE VERENIGING NEDERLANDS CONNEMARA PONY STAMBOEK (N.C.P.S.) STAMBOEKREGLEMENT VAN DE VERENIGING NEDERLANDS CONNEMARA PONY STAMBOEK (N.C.P.S.) Art. 1. Dit reglement is opgesteld volgens de statuten en de daarop rustende reglementen van de vereniging. Art. 2. Dit

Nadere informatie

FOK- en KEURINGSREGLEMENT VAN DE VERENIGING HET NEDERLANDS EZELSTAMBOEK Nederlandse ezel

FOK- en KEURINGSREGLEMENT VAN DE VERENIGING HET NEDERLANDS EZELSTAMBOEK Nederlandse ezel FOK- en KEURINGSREGLEMENT VAN DE VERENIGING HET NEDERLANDS EZELSTAMBOEK Nederlandse ezel 2018 INHOUD: ARTIKEL 1: INDELING STAMBOEK blz. 3-4-5 ARTIKEL 2: RASOMSCHRIJVING blz. 5-8 ARTIKEL 3: KEURINGEN blz.

Nadere informatie

Fokkersclub van het Nederlands Landvarken

Fokkersclub van het Nederlands Landvarken concept Fokkerijreglement Fokkersclub van het Nederlands Landvarken Ingangsdatum: april 2015. 1 1: Fokkersclub De leden welke zich mede inzetten voor het behoud van het Nederlands Landvarken zijn lid van

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK FOKREGLEMENT VAN DE VERENIGING HET NEDERLANDS EZELSTAMBOEK

HUISHOUDELIJK FOKREGLEMENT VAN DE VERENIGING HET NEDERLANDS EZELSTAMBOEK HUISHOUDELIJK FOKREGLEMENT VAN DE VERENIGING HET NEDERLANDS EZELSTAMBOEK 2013 INHOUD: ARTIKEL 1: INDELING STAMBOEK blz. 2 ARTIKEL 2: RASOMSCHRIJVING blz. 3-4 ARTIKEL 3: KEURINGEN blz. 5 ARTIKEL 4: REGISTRATIE

Nadere informatie

Fokprogramma Vereniging Barock Pinto Studbook

Fokprogramma Vereniging Barock Pinto Studbook Fokprogramma Vereniging Barock Pinto Studbook Fok programma BPS: Het fokprogramma beschrijft de strategie om het geformuleerde fokdoel te realiseren. Een fokprogramma bestaat uit de volgende componenten:

Nadere informatie

Conclusies in overleg met de Vlaamse en Waalse regionale overheiden voor wat de zoötechnische aspecten betreft.

Conclusies in overleg met de Vlaamse en Waalse regionale overheiden voor wat de zoötechnische aspecten betreft. Interpretatie van Verordening 504/2008 wat betreft de identificatie van paardachtigen Conclusies in overleg met de Vlaamse en Waalse regionale overheiden voor wat de zoötechnische aspecten betreft. 1/

Nadere informatie

HENGSTEN- PLAN. Inwendig Reglement van toepassing voor de Officiële Hengstenkeuring 2016. Het Belgisch Fjordenpaardenstamboek vzw

HENGSTEN- PLAN. Inwendig Reglement van toepassing voor de Officiële Hengstenkeuring 2016. Het Belgisch Fjordenpaardenstamboek vzw HENGSTEN- PLAN Inwendig Reglement van toepassing voor de Officiële Hengstenkeuring 2016 Het Belgisch Fjordenpaardenstamboek vzw ALGEMEEN REGLEMENT Komen in aanmerking voor opfok van dekhengsten in openbare

Nadere informatie

Fok-, Show- en Keuringsreglement van de European Hackney Society

Fok-, Show- en Keuringsreglement van de European Hackney Society Fok-, Show- en Keuringsreglement van de European Hackney Society Artikel 1 Doel van de fokkerij De fokkerij van de Hackney is een zuivere rasfokkerij. Het doel van de society is alle fokdieren die voldoen

Nadere informatie

FOK- en KEURINGSREGLEMENT VAN DE VERENIGING HET NEDERLANDS EZELSTAMBOEK Mediterrane Miniatuurezel

FOK- en KEURINGSREGLEMENT VAN DE VERENIGING HET NEDERLANDS EZELSTAMBOEK Mediterrane Miniatuurezel 1. FOK- en KEURINGSREGLEMENT VAN DE VERENIGING HET NEDERLANDS EZELSTAMBOEK Mediterrane Miniatuurezel 2018 INHOUD: ARTIKEL 1: INDELING STAMBOEK blz. 3-4-5 ARTIKEL 2: RASOMSCHRIJVING blz. 6-7 ARTIKEL 3:

Nadere informatie

Reglement hengstenkeuring 2015

Reglement hengstenkeuring 2015 Reglement hengstenkeuring 2015 De hengstenkeuring vindt 2 maal per jaar plaats: de voorjaarskeuring in maart en de najaarskeuring in oktober. 1. De hengsten die gebruikt zullen worden voor de openbare

Nadere informatie

01 Waarom moet ieder paard een paspoort hebben?

01 Waarom moet ieder paard een paspoort hebben? Juni 2014 01 Waarom moet ieder paard een paspoort hebben? Het is een Europese verplichting, dat alle eenhoevigen ( paard, pony, ezel of zebra) een paspoort moeten hebben waarmee zij te identificeren zijn.

Nadere informatie

HENGSTEN- PLAN. Inwendig Reglement van toepassing voor de Officiële Hengstenkeuring 2015. Het Belgisch Fjordenpaardenstamboek vzw

HENGSTEN- PLAN. Inwendig Reglement van toepassing voor de Officiële Hengstenkeuring 2015. Het Belgisch Fjordenpaardenstamboek vzw HENGSTEN- PLAN Inwendig Reglement van toepassing voor de Officiële Hengstenkeuring 2015 Het Belgisch Fjordenpaardenstamboek vzw ALGEMEEN REGLEMENT Komen in aanmerking voor opfok van dekhengsten in openbare

Nadere informatie

Resultaten: Enquête BWP

Resultaten: Enquête BWP 2014 Resultaten: Enquête BWP Resultaten enquête Demografie...2 Administratie en lidmaatschap...5 Communicatie... 10 Activiteiten... 14 Overzicht opmerkingen... 22 1 Resultaten enquête Demografie Gemiddelde

Nadere informatie

UW PAARD CORRECT IDENTIFICEREN: In 5 eenvoudige stappen

UW PAARD CORRECT IDENTIFICEREN: In 5 eenvoudige stappen 1 UW PAARD CORRECT IDENTIFICEREN IN 5 EENVOUDIGE STAPPEN! EEN KLEINE MOEITE OM ONPRETTIGE GEVOLGEN TE VERMIJDEN Op het terrein wordt vastgesteld dat tot op vandaag lang niet alle paarden, pony s en ezels

Nadere informatie

FSE KEURING 27 AUGUSTUS 2017 VRAAGPROGRAMMA

FSE KEURING 27 AUGUSTUS 2017 VRAAGPROGRAMMA FSE KEURING 27 AUGUSTUS 2017 VRAAGPROGRAMMA Open voor FSE geregistreerde hengsten, merries, 1 en 2 jarige hengsten & merries en hengst- & merrieveulens Datum: 27 AUGUSTUS 2017 Locatie: Manege Groenewoude

Nadere informatie

Technisch Reglement. van de Belgische Haflingervereniging voor opname in het Belgisch Haflingerstamboek van Haflingerpaarden

Technisch Reglement. van de Belgische Haflingervereniging voor opname in het Belgisch Haflingerstamboek van Haflingerpaarden De Belgische Haflingervereniging vzw Houder van het Belgisch Haflingerstamboek Waversebaan 99, 3050 Oud-Heverlee ond. nr. 0407.971.508 Technisch Reglement van de Belgische Haflingervereniging voor opname

Nadere informatie

Duitse Herder. Club Nederland. Rasspecifiek Fokreglement DHCN. Oudduitse Herder & Duitse Herder Langstokhaar

Duitse Herder. Club Nederland. Rasspecifiek Fokreglement DHCN. Oudduitse Herder & Duitse Herder Langstokhaar Duitse Herder Club Nederland Rasspecifiek Fokreglement DHCN Oudduitse Herder & Duitse Herder Langstokhaar 04 oktober 2010 KvK 51085747 13-04-14 versie 3 pagina 1 1. ALGEMEEN 1.1. Het Rasspecifiek Fokreglement

Nadere informatie

AVS National Championship Show

AVS National Championship Show AVS National Championship Show 2018 VERENIGING ARABISCHE VOLBLOEDPAARDEN IN NEDERLAND TERREIN: KNHS, De Beek 125, Ermelo Zaterdag Zondag AANVANG: 15.00 uur 08.30 uur ZATERDAG 8 SEPTEMBER 2018 ZONDAG 9

Nadere informatie

APPALOOSA STAMBOEK. 30 november 2016, Dolf ter Horst

APPALOOSA STAMBOEK. 30 november 2016, Dolf ter Horst APPALOOSA STAMBOEK 30 november 2016, Dolf ter Horst Weren zieke dieren op keuring Weren (erfelijke) gebreken Inventarisatie Geen onderzoeken meer in de ring Advies/privacy Garantie- voldoen aan minimale

Nadere informatie

HENGSTEN- PLAN. Inwendig Reglement van toepassing voor de Officiële Hengstenkeuring in België. Het Belgisch Fjordenpaardenstamboek vzw

HENGSTEN- PLAN. Inwendig Reglement van toepassing voor de Officiële Hengstenkeuring in België. Het Belgisch Fjordenpaardenstamboek vzw HENGSTEN- PLAN Inwendig Reglement van toepassing voor de Officiële Hengstenkeuring in België. Het Belgisch Fjordenpaardenstamboek vzw ALGEMEEN REGLEMENT Komen in aanmerking voor opfok van dekhengsten in

Nadere informatie

Irish Cob Society België

Irish Cob Society België Stamboekregels Irish Cob Society België 1 INHOUD Herkomst van de Irish Cob... 3 Doelstellingen van Irish Cob Society België... 3 Stamboek... 4 Keurmeesters... 7 Dekcertificaten... 7 Geboorteverklaring...

Nadere informatie

VRAAGPROGRAMMA STAMBOEKOPNAME, KEURINGEN EN CENTRALE KEURING 2018

VRAAGPROGRAMMA STAMBOEKOPNAME, KEURINGEN EN CENTRALE KEURING 2018 VRAAGPROGRAMMA STAMBOEKOPNAME, KEURINGEN EN CENTRALE KEURING 2018 Hierbij bieden wij U het vraagprogramma aan voor de Stamboekopname, Keuringen en Centrale Keuring in 2018. De leden kunnen zelf voor een

Nadere informatie

Vraagprogramma Centrale Hengsten Keuring (CHK) 2016

Vraagprogramma Centrale Hengsten Keuring (CHK) 2016 Vraagprogramma Centrale Hengsten Keuring (CHK) 2016 Hierbij nodigt het bestuur u uit uw hengst van minimaal 3 jaar of ouder en nog niet ingeschreven in het Stamboek ter inschrijving in het Stamboek aan

Nadere informatie

NATIONALE C-SHOW VERENIGING ARABISCHE VOLBLOEDPAARDEN IN NEDERLAND. TERREIN: ZILFIA S HOEVE, Houten Fortweg 13

NATIONALE C-SHOW VERENIGING ARABISCHE VOLBLOEDPAARDEN IN NEDERLAND. TERREIN: ZILFIA S HOEVE, Houten Fortweg 13 NATIONALE C-SHOW 2016 VERENIGING ARABISCHE VOLBLOEDPAARDEN IN NEDERLAND TERREIN: ZILFIA S HOEVE, Houten Fortweg 13 AANVANG SHOW 09.30 uur Aanvang Premiekeuring 08.30 uur ZATERDAG 23 JULI 2016 De gegevens

Nadere informatie

Algemene informatie Provinciale keuringen. Registratie en overschrijving vindt op de navolgende wijze plaats:

Algemene informatie Provinciale keuringen. Registratie en overschrijving vindt op de navolgende wijze plaats: Algemene informatie Provinciale keuringen Registratie en overschrijving vindt op de navolgende wijze plaats: * Veulenboek: Nakomelingen van goedgekeurde of door het NRPS erkende hengsten, mits er aan het

Nadere informatie

CATALOGUS VAN DE CENTRALE KEURING. van de Vereniging NEDERLANDS CONNEMARA PONY STAMBOEK. Manege De Fruithof. Dorpsstraat 5 te Heteren

CATALOGUS VAN DE CENTRALE KEURING. van de Vereniging NEDERLANDS CONNEMARA PONY STAMBOEK. Manege De Fruithof. Dorpsstraat 5 te Heteren CATALOGUS VAN DE CENTRALE KEURING van de Vereniging NEDERLANDS CONNEMARA PONY STAMBOEK Manege De Fruithof Dorpsstraat 5 te Heteren Zondag 26 augustus 2018 AANVANG: 09.00 UUR Prijs 1 euro VERENIGING : NEDERLANDS

Nadere informatie

FOK- en KEURINGSREGLEMENT VAN DE VERENIGING HET NEDERLANDS EZELSTAMBOEK

FOK- en KEURINGSREGLEMENT VAN DE VERENIGING HET NEDERLANDS EZELSTAMBOEK FOK- en KEURINGSREGLEMENT VAN DE VERENIGING HET NEDERLANDS EZELSTAMBOEK 2017 INHOUD: ARTIKEL 1: INDELING STAMBOEK blz. 3-4 ARTIKEL 2: RASOMSCHRIJVING blz. 5-8 ARTIKEL 3: KEURINGEN blz. 8 ARTIKEL 4: REGISTRATIE

Nadere informatie

Inschrijvings- en keuringsvoorwaarden Hengstenkeuring

Inschrijvings- en keuringsvoorwaarden Hengstenkeuring Inschrijvings- en keuringsvoorwaarden Hengstenkeuring Het hoofdbestuur van het Nederlands Shetland Pony Stamboek heeft de hierna volgende inschrijvings- en keuringsvoorwaarden van toepassing verklaard

Nadere informatie

Naam Datum aanvraag Eigenaar / fokkersnr. Fact.nr In te vullen door Stamboek

Naam Datum aanvraag Eigenaar / fokkersnr. Fact.nr In te vullen door Stamboek Aanvraag dienst formulier en eenmalige machtiging voor incasso door Pre Stamboek Nederland Nieuw Laar 5 5258TL Berlicum K.v.K 14111081 Incasso ID NL19ZZZ141110810000 E-Mail: lc.maas@home.nl - Tel: 06-28

Nadere informatie

Gewijzigde identificatieprocedure paardachtigen 1

Gewijzigde identificatieprocedure paardachtigen 1 Gewijzigde identificatieprocedure paardachtigen 1 GEWIJZIGDE IDENTIFICATIEPROCEDURE PAARDACHTIGEN MET INGANG VANAF 1.7.2009 - KORTE OPSOMMING VERANDERINGEN Vanaf 1.7.2009 zal de procedure voor de identificatie

Nadere informatie

KLASSIEKE DRAVERIJEN VOOR DE K-JAARGANG

KLASSIEKE DRAVERIJEN VOOR DE K-JAARGANG KLASSIEKE DRAVERIJEN VOOR DE K-JAARGANG JONKERPRIJS K - 2019 Draverij van meet voor Nederlandse hengsten en ruins, die in 2017 geboren zijn. Afstand 1609 m. Met autostart. Inschrijvingen gesloten. Minimaal

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement Picardische Herdershonden Club Nederland. voor het ras: Picardische Herder

Verenigingsfokreglement Picardische Herdershonden Club Nederland. voor het ras: Picardische Herder Verenigingsfokreglement Picardische Herdershonden Club Nederland voor het ras: Picardische Herder 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Picardische Herdershonden Club Nederland,, hierna te noemen de vereniging

Nadere informatie

Fokbeleid van de Gordon Setter Vereniging Nederland

Fokbeleid van de Gordon Setter Vereniging Nederland Fokbeleid van de Gordon Setter Vereniging Nederland Opgericht 10 september 2010 Fokbeleid versie: Leden Vergadering 22 mei 2011 Fokbeleid van de Gordon Setter Vereniging Nederland 1. Doelstelling 1.1.

Nadere informatie

Vraagprogramma Centrale Hengsten Keuring (CHK) 2017

Vraagprogramma Centrale Hengsten Keuring (CHK) 2017 Vraagprogramma Centrale Hengsten Keuring (CHK) 2017 Het Interim-bestuur van het NWPCS nodigt u graag uit uw hengst van minimaal 3 jaar of ouder en nog niet ingeschreven in het Stamboek ter inschrijving

Nadere informatie

VRAAGPROGRAMMA STAMBOEKOPNAME, KEURINGEN EN CENTRALE KEURING 2019

VRAAGPROGRAMMA STAMBOEKOPNAME, KEURINGEN EN CENTRALE KEURING 2019 VRAAGPROGRAMMA STAMBOEKOPNAME, KEURINGEN EN CENTRALE KEURING 2019 Hierbij bieden wij U het vraagprogramma aan voor de Stamboekopname, Keuringen en Centrale Keuring in 2019. De leden kunnen zelf voor een

Nadere informatie

REGLEMENT BELGIAN ARABIAN BREEDERS CUP

REGLEMENT BELGIAN ARABIAN BREEDERS CUP REGLEMENT BELGIAN ARABIAN BREEDERS CUP 1. ORGANISATIE A. Wijze van keuren : - Er zijn minimum 3 juryleden in de ring aanwezig, behalve in geval van conflict of interest. Het gemiddelde van de punten is

Nadere informatie

Welsh Pony & Cob Vereniging Erkend stamboek voor de Welsh Erkend EU-paspoort uitgevende instantie opgericht in 1970 Official WPCS Daughter Society

Welsh Pony & Cob Vereniging Erkend stamboek voor de Welsh Erkend EU-paspoort uitgevende instantie opgericht in 1970 Official WPCS Daughter Society Welsh Pony & Cob Vereniging Erkend stamboek voor de Welsh Erkend EU-paspoort uitgevende instantie opgericht in 1970 Official WPCS Daughter Society AANVRAAG PASPOORT Goedgekeurd door bestuur WPCV, 20-09-2016

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement BQHA Hengsten keuring Quarter Horses

Huishoudelijk reglement BQHA Hengsten keuring Quarter Horses Huishoudelijk reglement BQHA Hengsten keuring Quarter Horses Deze hengsten keuring kadert in een richtlijn, dat ieder stamboek een toelatingsvoorwaarde of keuring moet organiseren voor hun leden, om op

Nadere informatie

Artikel 2 Oorsprong stamboek, dochterstamboek en branches

Artikel 2 Oorsprong stamboek, dochterstamboek en branches Registratiereglement en Stamboekreglement Artikel 1 Algemene bepalingen 1. Dit reglement is vastgesteld krachtens het bepaalde in de statuten en het huishoudelijk reglement van de Vereniging Het Nederlands

Nadere informatie

-1- STAMBOEKREGLEMENT NEDERLANDS SHETLAND PONY STAMBOEK (gewijzigd t/m maart 2014)

-1- STAMBOEKREGLEMENT NEDERLANDS SHETLAND PONY STAMBOEK (gewijzigd t/m maart 2014) -1- STAMBOEKREGLEMENT NEDERLANDS SHETLAND PONY STAMBOEK (gewijzigd t/m maart 2014) Legenda wijzigingen naar aanleiding van Algemene ledenvergadering april 2012 wijzigingen naar aanleiding van Algemene

Nadere informatie

MINIMAGAZINE Nummer 3-2012

MINIMAGAZINE Nummer 3-2012 MINIMAGAZINE Nummer 3-2012 Uitslag merriekeuring 2012 Algemene ledenvergadering 24 november 2012 Voorstel nieuwe regelgeving Voorwoord Secretariaat De Mulderij 8B, 3831 NV Leusden Tel: 033-4340433 (maandag

Nadere informatie

Vergeet uw paarden paspoort niet, als u met de paarden de weg opgaat!

Vergeet uw paarden paspoort niet, als u met de paarden de weg opgaat! STAPPENPLAN KEURING Vergeet uw paarden paspoort niet, als u met de paarden de weg opgaat! Paard niet correct geënt, paard kan niet worden gekeurd Er wordt door ons streng gecontroleerd op de entingen.

Nadere informatie

UITNODIGING SHOW- EN FOKDAG 13 AUGUSTUS 2017

UITNODIGING SHOW- EN FOKDAG 13 AUGUSTUS 2017 secretariaat PFKB Litas 8, 4871 BM Etten-Leur Telefoon: 06 22 745 882 Email: secretariaat@pfkb.nl Website: www.pfkb.nl Bank nr. NL09 RABO 0102 3969 73 UITNODIGING SHOW- EN FOKDAG 13 AUGUSTUS 2017 Op zondag

Nadere informatie

Protocol veterinaire inspectie

Protocol veterinaire inspectie Protocol veterinaire inspectie Vastgesteld in de Ledenraad op 12 november 2016 Protocol veterinaire inspectie. Inleiding Het doel van een veterinaire inspectie is inzicht te verkrijgen in de mogelijk aanwezige,

Nadere informatie

STROOMSCHEMA. Fokplan 2005 (inclusief wijzigingen in 2013) Het fokplan bestaat uit 2 fasen met elk hun eigen subfasen:

STROOMSCHEMA. Fokplan 2005 (inclusief wijzigingen in 2013) Het fokplan bestaat uit 2 fasen met elk hun eigen subfasen: Fokplan 2005 (inclusief wijzigingen in 2013) STROOMSCHEMA Het fokplan bestaat uit 2 fasen met elk hun eigen subfasen: 1 e FASE: JEUGDFASE 1A Veulenfase 1B 1C 1D 2e FASE: OUDERENFASE 2A Stamboekopnames

Nadere informatie

Reglement voor de Permanente Educatie van in het NFFI ingeschreven deskundigen 23 oktober 2015

Reglement voor de Permanente Educatie van in het NFFI ingeschreven deskundigen 23 oktober 2015 Secretariaat: Klokkegat 26 6741 EL LUNTEREN info@nffi.nl www.nffi.nl 1. Inleiding Reglement voor de Permanente Educatie van in het NFFI ingeschreven deskundigen 23 oktober 2015 De in het register van de

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement Bijlage agendapunt 4a Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement naam van de rasvereniging: voor het ras: (invullen door rasvereniging) Conceptversie maart 2012, VERSIE 6.0 Uitgangspunten

Nadere informatie

CENTRALE HENGSTENKEURING Op 11 en 12 februari 2011 in de manege van het KNHS-Centrum te Ermelo.

CENTRALE HENGSTENKEURING Op 11 en 12 februari 2011 in de manege van het KNHS-Centrum te Ermelo. CENTRALE HENGSTENKEURING 2011 Op 11 en 12 februari 2011 in de manege van het KNHS-Centrum te Ermelo. Hierbij nodigen wij u uit uw hengst van minimaal 3 jaar of ouder en nog niet ingeschreven in het Stamboek

Nadere informatie

Algemene informatie Provinciale keuringen

Algemene informatie Provinciale keuringen Algemene informatie Provinciale keuringen Belangrijke mededelingen Paarden en pony's mogen aan één provinciale keuring per jaar deelnemen. De tijdsindeling van elke keuring wordt op de NRPS-website bekend

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK FOKREGLEMENT VAN DE VERENIGING HET NEDERLANDS EZELSTAMBOEK

HUISHOUDELIJK FOKREGLEMENT VAN DE VERENIGING HET NEDERLANDS EZELSTAMBOEK HUISHOUDELIJK FOKREGLEMENT VAN DE VERENIGING HET NEDERLANDS EZELSTAMBOEK 2015 INHOUD: ARTIKEL 1: INDELING STAMBOEK blz. 3-4 ARTIKEL 2: RASOMSCHRIJVING blz. 4-7 ARTIKEL 3: KEURINGEN blz. 7-8 ARTIKEL 4:

Nadere informatie

Controle wedstrijddocumenten Kennissheet

Controle wedstrijddocumenten Kennissheet Controle wedstrijddocumenten Kennissheet Update: maart 2014 Door: KNHS Accountmanagement i.s.m. KNHS Handhaving Startpas, Paardenpaspoort (vaccinaties en ponymetingen) Tijdens wedstrijden wordt gecontroleerd

Nadere informatie

FOKTECHNISCH REGLEMENT VFP vzw

FOKTECHNISCH REGLEMENT VFP vzw FOKTECHNISCH REGLEMENT VFP vzw Het Stamboek van de Belgische Draver 1. Algemeen Artikel 1 1. De Raad van Bestuur van de Vlaamse Federatie voor Paardenwedrennen vzw (VFP) is, in toepassing van Art.3 van

Nadere informatie

STAMBOEK REGLEMENT VOLBLOEDS

STAMBOEK REGLEMENT VOLBLOEDS STAMBOEK REGLEMENT VOLBLOEDS ALGEMEEN Artikel 1 I Het Stamboek Volbloeds vormt onderdeel van de N.D.R.-organisatie en is als enige gerechtigd tot het registreren van Volbloeds in het Stamboek en is daarbij

Nadere informatie

Wedstrijd voor Fokkers van Endurance Paarden Beste Partner

Wedstrijd voor Fokkers van Endurance Paarden Beste Partner Wedstrijd voor Fokkers van Endurance Paarden Beste Partner In 2019 organiseert het Belgisch Arabisch Paardenstamboek (BAPS vzw), in samenwerking met de Ligue Equestre Wallonie Bruxelles (LEWB) en de Vlaamse

Nadere informatie

AVS National C Show AVS EuroZone Cup

AVS National C Show AVS EuroZone Cup AVS National C Show AVS EuroZone Cup 2018 VERENIGING ARABISCHE VOLBLOEDPAARDEN IN NEDERLAND TERREIN: Hippisch Centrum Exloo, Valtherweg 27A, 7875 TA AANVANG: Nationale C Show 09.00 uur Euro Zone Cup 08.30

Nadere informatie

Vereniging Het Groninger Paard Stamboekreglement

Vereniging Het Groninger Paard Stamboekreglement Vereniging Het Groninger Paard Stamboekreglement Artikel 1. Inleidende bepalingen Dit stamboekreglement neemt de terminologie over van de statuten en de daarop rustende reglementen van de vereniging Het

Nadere informatie

STAL HENDRIX / KWPN LIMBURG COMPETITIE 2011 VRAAGPROGRAMMA/REGLEMENT

STAL HENDRIX / KWPN LIMBURG COMPETITIE 2011 VRAAGPROGRAMMA/REGLEMENT STAL HENDRIX / KWPN LIMBURG VRAAGPROGRAMMA/REGLEMENT Deelname: Dit betreft een competitie voor 4 en 5 jarige springpaarden. Open voor paarden geboren in 2007 (4-jarigen) en paarden geboren in 2006 (5-jarigen)

Nadere informatie

1.2. Dit Verenigingsfokreglement (VFR) geldt voor alle leden van de vereniging voor de Alaska Malamute Club voor Nederland.

1.2. Dit Verenigingsfokreglement (VFR) geldt voor alle leden van de vereniging voor de Alaska Malamute Club voor Nederland. 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Alaska Malamute Club voor Nederland, hierna te noemen de vereniging beoogt bij te dragen aan de behartiging van de belangen van het ras Alaskan Malamute zoals deze

Nadere informatie

ARABISCHE VOLBLOEDPAARDEN STAMBOEK BEGROTING 2018 BATEN Begroot Uitkomst Uitkomst Contributies en donaties ,0% ,0%

ARABISCHE VOLBLOEDPAARDEN STAMBOEK BEGROTING 2018 BATEN Begroot Uitkomst Uitkomst Contributies en donaties ,0% ,0% ARABISCHE VOLBLOEDPAARDEN STAMBOEK BEGROTING 2018 BATEN 2018 2017 2016 Begroot Uitkomst Uitkomst Contributies en donaties 50.500 100,0% 61.047 100,0% 59.834 100,0% Registraties 27.050 44,3% 29.267 47,9%

Nadere informatie

Code FAVV Titel van het certificaat Pagina s. EX.VTL.ZA.06.02 Veterinair certificaat voor uitvoer van paarden naar de Republiek van Zuid-Afrika.

Code FAVV Titel van het certificaat Pagina s. EX.VTL.ZA.06.02 Veterinair certificaat voor uitvoer van paarden naar de Republiek van Zuid-Afrika. I. Toepassingsgebied Productomschrijving GN-code Land Paarden 0101 21 ZA II. Bilateraal certificaat Code FAVV Titel van het certificaat Pagina s EX.VTL.ZA.06.02 Veterinair certificaat voor uitvoer van

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement Mastino Napoletano Club Nederland naam van de rasvereniging: MNCN voor het ras: Perro Dogo Canario Uitgangspunten en toelichting bij het VerenigingsFokReglement

Nadere informatie

D-SHOW VERENIGING ARABISCHE VOLBLOEDPAARDEN IN NEDERLAND. TERREIN: Stal Groenendaal, Zevenhuizerstraat 154, 3751 LD BUNSCHOTEN

D-SHOW VERENIGING ARABISCHE VOLBLOEDPAARDEN IN NEDERLAND. TERREIN: Stal Groenendaal, Zevenhuizerstraat 154, 3751 LD BUNSCHOTEN D-SHOW 2019 VERENIGING ARABISCHE VOLBLOEDPAARDEN IN NEDERLAND TERREIN: Stal Groenendaal, Zevenhuizerstraat 154, 3751 LD BUNSCHOTEN AANVANG: Clinic groep 1 10.00 uur Clinic groep 2 11.00 uur D show 13.00

Nadere informatie

Duitse Herder Club Nederland. Rasspecifiek Fokreglement. DHCN Oudduitse Herder & Duitse Herder Langstokhaar

Duitse Herder Club Nederland. Rasspecifiek Fokreglement. DHCN Oudduitse Herder & Duitse Herder Langstokhaar Duitse Herder Club Nederland Rasspecifiek Fokreglement DHCN Oudduitse Herder & Duitse Herder Langstokhaar 04 oktober 2010 KvK 51085747 01-05-2016 versie 4 1. ALGEMEEN 1.1. Het Rasspecifiek Fokreglement

Nadere informatie

Reglement van registratie preventieassistenten

Reglement van registratie preventieassistenten Reglement van registratie preventieassistenten Ingangsdatum en versie: 1 januari 2014, versie 2 Wijzigingen in dit reglement t.o.v. versie 1 betreffen de overgangsregeling (artikel 5.2), die verlengd is.

Nadere informatie

Keuringsreglement. Het Nederlands Fell Pony Stamboek. van de vereniging. opgericht 1995.

Keuringsreglement. Het Nederlands Fell Pony Stamboek. van de vereniging. opgericht 1995. Keuringsreglement van de vereniging Het Nederlands Fell Pony Stamboek opgericht 1995. Vastgesteld op de ALV 6 maart 2015 Inhoud Inhoud Inhoud... 2 Inleidende bepalingen.... 4 Artikel 1. Begripsbepalingen...

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement S.B.T.C.N. voor het ras: Staffordshire Bull Terrier

Verenigingsfokreglement S.B.T.C.N. voor het ras: Staffordshire Bull Terrier Verenigingsfokreglement S.B.T.C.N. voor het ras: Staffordshire Bull Terrier 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de S.B.T.C.N., hierna te noemen de vereniging beoogt bij te dragen aan de behartiging van

Nadere informatie