Themaweek KBS januari Gezinsdagboekje

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Themaweek KBS januari 2016. Gezinsdagboekje"

Transcriptie

1 Themaweek KBS januari 2016 Gezinsdagboekje

2 Hallo allemaal!! Wat fijn dat jullie dit boekje gaan gebruiken!! We hebben het speciaal voor jullie gemaakt! Zodat we deze themaweek echt samen gaan beleven, op school, thuis en ook zondag in de kerk! Voor elke dag hebben we een bladzijde gemaakt om te lezen, te doen en te praten!! Veel plezier en succes ermee! Enne... we hopen dat jullie allemaal na deze week heel veel geleerd hebben over LEV! Maar bovenal WIE ons LEV wil geven!! Hebben jullie een beetje lef? Lef om samen elke dag de Bijbel te pakken, te zingen, te lezen en te praten!! Ga dan maar snel aan de slag. Enne zorg je er ook even voor dat iedereen thuis de themaliederen mee kan zingen?? Groeten, meesters en juffen van de KBS

3

4

5

6 Samen lezen: Maandag 18 januari We gaan lezen uit de Bijbel: Ester 1 vers 1 tot en met 9. Wie leest het vandaag bij jullie voor? Heb je gehoord welke dure dingen de koning allemaal had? Probeer er zoveel mogelijk op te noemen! Wat voor een soort koning is Ahasveros geweest denk je? Wat zijn voordelen van rijk zijn? Kun je ook nadelen opnoemen? Hoe zou jij het vinden om op het feest van Ahasveros te zijn? Koning Ahasveros is de koning van het grote Perzische rijk. In zijn rijk wonen heel veel Joodse mensen. Die waren daar komen wonen toen een vorige koning, Nebukadnezar, ze als ballingen had meengenomen uit Juda. In sommige boeken lezen we een andere naam voor Ahasveros, daar wordt hij Xerxes genoemd. De koning was erg rijk, had veel landen veroverd en is beroemd geworden omdat hij een oorlog tegen de Grieken heeft gevoerd. Als je koning bent moet je wel dapper zijn en moedig. Wij zeggen dan : je moet lef hebben! In het Hebreeuws (taal van de Bijbel) betekent LEV, heel moedig, maar het betekent ook hart. Dat heeft natuurlijk alles met elkaar te maken. Vinden jullie dat koning Ahasveros LEV heeft? En waarom dan? Samen doen: Belangrijke koningen staan vaak afgebeeld op een munt. Teken samen nog een mooie munt met het hoofd van Ahasveros erop. Bid samen om goed om te gaan met al onze rijkdom. Vraag of God je een moedig hart wil geven dat lef heeft om goede dingen te doen. Dank dat we een themaweek op school mogen hebben! Samen zingen Luister via You Tube nog maar eens naar het liedje : Dapper net als David! Je hebt er vanmorgen iets van gehoord bij de sing-in

7 Dinsdag 19 januari Samen lezen: Vandaag lezen we weer verder: Ester 1 vers 10 tot en met 22. Wie leest er voor? In de tijd van de Bijbel waren mannen meestal veel belangrijker dan vrouwen. Mannen hadden het voor het zeggen. Dat zie je ook in het stukje dat je net gelezen hebt. Maar soms zijn er ook vrouwen die wel een heel belangrijke rol spelen. Dat zullen we deze week verder lezen. Koningin Vasthi laat ook zien dat ze lef heeft! Ze durft nee te zeggen tegen Ahasveros omdat ze wist dat het niet goed is. Dat is wel heel moeilijk. Ze wilde niet op een verkeerde manier door de koning gebruikt worden. Waarom wil koningin Vasthi niet bij de koning komen, denk je? Wat vind je ervan dat ze weigert? Wat zou jij zelf gedaan hebben als je Vasthi was? Waarom wordt de koning zo boos? Wat voor een advies geeft Memuchan aan de koning? Wat vind jij van dit advies? Luistert de koning naar dit advies? Wat laat dat volgens jou zien over de koning? Samen doen: Koning Ahasveros had heel veel dienaren en ministers. Dit zijn hun namen. Kun je ze allemaal in de tekst vinden? Zet deze namen in de volgorde van het alfabet. Schrijf daarna alle letters op die tussen haakjes staan. Wat lees je? De koning is het daarmee eens. Maar jij? Waarom wel of waarom niet? Mehuman (a) Bizzeta (n) Charbona (mo) Bigta (a) Abagta (d) Zetar (ijn) Karkas (e) Karsena (td) Setar (hu) Admata (em) Tarsis (isz) Meres (in) Marsena (eb) Memuchan (as) Samen zingen Bid maar samen of jullie ook het lef mogen hebben om nee te zeggen tegen verkeerde dingen. En om de moed te hebben om te leven zoals Jezus dat aan ons heeft laten zien. Die had het lev ( het hart) om alleen maar de goede dingen te doen!! Bid of Jezus je daarbij wil helpen. Lukt het al om een themalied samen te zingen?

8 Woensdag 20 januari Samen lezen: Vandaag gaan we lezen over Mordechai. Hoofdstuk 3 vers 1 tot en met 15. Lees jij het voor? Hoe zou jij je voelen als je de burgemeester zou ontmoeten? Of misschien wel onze koning? Ik denk dat we wel zouden proberen om heel beleefd te zijn. We zouden niet het (verkeerde) lef hebben om brutaal te zijn! Mordechai wil niet buigen voor Haman. Terwijl Haman wel de minister-president is! Dat is nog eens lef hebben van Mordechai! Maar ja, Haman wordt wel woedend. En als hij dan ook nog hoort dat Mordechai een Jood is, wordt hij boos op alle Joden. Hij wil op hen zijn woede gaan bekoelen. Ester woont ook in het paleis, maar die weet nog helemaal niet wat er aan de hand is. Er hangt een heel groot gevaar op de loer!! De hele stad raakt in rep en roer! Ook in ons land worden er regelmatig lelijke dingen gezegd over bijvoorbeeld Joden, maar ook over moslims en andere mensen. Dat is niet goed, daar krijgt je haat van. Kijk maar naar Haman. Je hebt moed en lef nodig om daar niet aan mee te doen!!. Stel je voor dat jij zou wonen tussen mensen met heel andere gewoontes. Ander eten, andere kleding en op school gaat het heel anders. Hoe zou jij je voelen? Zou je meedoen met hun manieren? Of heb je de moed en de durf om jezelf te blijven? Welke gewoontes horen echt bij jullie gezin? Samen doen: Heb samen het lef om iets voor een ander te doen, iets waar geen haat maar liefde van komt!! Stuur bijvoorbeeld een kaart naar een adoptiekind (als jullie die hebben). Of doe iets aardigs voor een buitenlander die je kent. Vluchtelingen? Je kunt ook post sturen naar vervolgde christenen. Kijk maar eens op de site van Open Doors. Vertel morgen op school maar wat jullie bedacht en gedaan hebben!! Dan komt er een grote kring van liefde en lef in ons dorp!! Samen zingen Bid voor mensen van wie hun leven gevaar loopt. Denk maar aan alle vluchtelingen en al de anderen die in oorlogsgebieden wonen. God is een beschermer!! Dank God dat voor Hem alle mensen gelijk zijn! Bid dat je niet mee zult doen aan discriminatie. Bid voor de mensen die lelijke dingen zeggen over andere mensen! Welk themalied vinden jullie het mooist? Zing die maar!

9 Donderdag 21 januari Samen lezen: ` Vandaag lezen we Ester 4 vers 1 tot en met 17. Waarom wil Mordechai dat Ester naar de koning gaat? Hoe reageert Ester daarop? Kun je dat begrijpen? In dit verhaal wordt de naam van God helemaal niet genoemd. Denk je dat Hij er wel is bij alles wat hier in dit verhaal gebeurt, of niet? Arme Ester, als ze niet doet wat Mordechai aan haar vraagt, dan zal ze samen met de andere Joden sterven! Maar als ze het wel doet dan wordt de koning kwaad omdat ze zomaar bij hem komt en dan zal ze zeker gedood worden. Ester besluit heel moedig om wel naar de koning t3e gaan!! Lef heeft ze!!! Heel veel lef! Maar ze gaat zich er goed op voorbereiden. Wat moeten de Joden allemaal doen om Ester te gaan helpen? Eigenlijk is dat een manier van bidden! Samen doen: Ester is bang om naar de koning te gaan. Is er ook iets waar jij bang voor bent? En waar is papa of mama bang voor? Misschien wel voor een spreekbeurt, om alleen thuis te zijn, of ben je bang in het donker! Dat is helemaal niet erg, iedereen is wel eens bang! Waar zijn jullie bang voor?.. Maak allemaal een tekening van iets waar je bang voor bent! Laat de tekeningen aan elkaar zien en praat er samen over!! Ook papa/mama moeten tekenen hoor!! Wat helpt jou als je bang bent? Schrijf dat er maar bij! Bid voor mensen die moeilijke dingen moeten doen. Vraag of ze een hart vol LEV mogen hebben! Vraag of God ze wijsheid wil geven. Dank de Heere God dat Hij altijd bij je is. Waar je ook bang voor bent! Samen zingen Zingen is twee keer bidden wordt er wel eens gezegd! Zing dan maar samen, dan hoef je niet meer bang te zijn!!

10 Vrijdag 22 januari Samen lezen: Vandaag lezen we Ester 5 vers 1 tot en met 8 en hoofdstuk 7 vers 1 tot en met 10 Als jullie veel tijd hebben is het ook mooi om het hele stuk te lezen! Wij hebben allemaal wel wensen, dingen die we heel graag willen. Maar kun je altijd je zin krijgen? Soms bedenk je wel eens een plannetje om het voor elkaar te krijgen. Als ik mama nu goed help, dan mag ik misschien wel Gebruik jij wel eens zulke trucjes om je zin te krijgen? Waarom denk je dat de koning Ester alles wil geven wat ze vraagt? Hoe zou Ester zich voelen als ze haar vraag stelt? Denk maar aan ons thema : Heb lev! Wat is de reactie van Haman? Waarom reageert hij zo? Lijkt zijn wens op die van Ester? Heeft Haman ook LEV? Waarom vraagt Ester niet meteen wat ze wil? De koning biedt haar immers de helft van zijn koninkrijk aan! God heeft een plan, zijn Heilige Geest leidt Ester om alles volgens Zijn plan te doen! We leren hier dus dat God jou LEV wil geven. In het tweede stukje maakt Ester duidelijk dat zij bij het Joodse volk hoort! Haman weet direct dat het nu zijn ondergang wordt! Hij is dan wel de belangrijkste dienaar van de koning, maar de koning houdt van Ester en daar kan hij niet tegen op. Ester had het vertrouwen van de koning gewonnen. Het is goed als de mensen je kunnen vertrouwen. Dan zijn ze eerder bereid om naar je te luisteren. Ester vertrouwde op God. Hij kan je moed en lef geven als je Hem daarom vraagt. Samen doen: Ester heeft een wens voor zichzelf en voor heel haar volk. Bedenk met elkaar een mooie wens voor jullie gezin of voor alle Nederlanders. Neem een mooi vel papier en knip losse letters uit tijdschriften. Plak daarmee de wens op het vel papier. Zoek mooie plaatjes die erbij passen. Geef de wens een goed zichtbaar plekje in jullie huis! Samen zingen Dank samen God, Hij weet wat jullie nodig hebben. Bid dat je trouw en vriendelijk zult zijn voor anderen. Bid samen voor de plannen die Hij voor jullie gezin heeft. Misschien kun je vanavond de weettekst opzeggen?

11 Zaterdag 23 januari Samen lezen: De themaweek op school is voorbij, maar thuis gaan we nog even door. We lezen vandaag heel Ester 8. Mordechai heeft de taak van Haman gekregen van de koning. Ester is er nog niet gerust op. De wet van de koning staat vast, die kan niet veranderd worden. Maar er moet een oplossing komen voor haar volk! Mordechai mag zelf een wet schrijven die de Joden kan beschermen. Hij bedenkt een wet waarin de Joden het recht krijgen om zich te verdedigen op de dag waarop Haman hen had willen ombrengen. In sommige landen zijn wetten die het voor christenen heel moeilijk maken om rustig te kunnen leven. De Joden zijn blij met de nieuwe wet, erg blij! Toch is het gevaar nog lang niet voorbij. Er wordt echt gevochten. Maar de Joden winnen de strijd. Wij, christenen, hebben ook een tegenstander : de duivel. Daar kunnen we niet tegen vechten met echte wapens. Maar we kunnen wel de strijd winnen met geloof, liefde, nederigheid, blijdschap, vriendelijkheid enzovoort. Met andere woorden, we hebben LEV nodig!!!!! Koning Ahasveros lost het probleem niet zelf op. Hij geeft Ester en Mordechai de macht om dat te doen. Waarom doet hij dat, denk je? Wat vind je daarvan? Wat vind je van het bevel van Ester en Mordechai? Hoe zullen de Joden reageren als ze de inhoud van de nieuwe brief horen? Hoe zullen ze zich voelen? Ben jij wel eens voor jezelf of voor iemand anders opgekomen? Hoe deed je dat? Dat heeft alles met lef te maken!! Samen doen: Vandaag hebben we lekker vrij!! Misschien kun je vandaag of morgen wel samen koekjes gaan bakken. Hamansoren!! Maar dit is ook leuk om eens te doen!! De Joden mochten zich verdedigen. Als je voor jezelf of voor anderen opkomt, is het niet alleen belangrijk wat je zegt of wat je doet. Maar ook hoe je dat zegt of doet! Probeer het maar eens; Spreek de volgende zin uit: Ik ben belangrijk. Nu ga je het nog een keer doen, maar eerst ga je stevig staan. Doe alsof je een boom bent met lange wortels in de grond en een rechte stam. Kijk de ander goed aan op een vriendelijke manier. Praat met een duidelijke stem. Om het verschil te voelen kun je de zin nog een keer zeggen. Nu doe je alsof je een klein grassprietje bent dat wappert in de wind. Of een ballonnetje dat wegwaait. Je staat niet stevig, je kijkt de ander niet goed aan en je praat zachtjes. En??? Voelde je verschil!! Heb LEV!!!!!! Prijs Jezus, want Hij heeft de duivel overwonnen. Dank Hem want Hij helpt je om net als Hij te overwinnen!! Heb LEV om het samen met HEM te doen!! Samen zingen Even nog de themaliederen oefenen voor in de kerk morgen!!!

12 Hamansoren Hamansoren zijn lekkere koekjes die gegeten worden tijdens het Poerimfeest. Ze heten zo omdat ze een beetje op oren lijken. JE HEBT NODIG:( Voor 20 koekjes): Voor het deeg: o 2 eieren o 125 gram basterdsuiker o 100 ml olie o 1 zakje vanillesuiker o 300 gram bloem o 2 theelepels bakpoeder o 2 theelepels geraspte citroenschil Voor de vulling: o 110 gram gemalen lijnzaad o 25 gram boter o 2 eetlepels jam o 2 theelepels geraspte citroenschil o 50 gr gehakte rozijnen Of o 150 gr gemalen noten o 5 eetlepels honing Zo maak je de koekjes: Doe alle ingrediënten voor de vulling door elkaar. Zet even apart. Verwarm de oven voor op 175 graden. Kneed daarna alle ingrediënten voor het deeg tot je er een stevige bal van kunt maken. Rol het dan uit tot een plak van ongeveer een halve centimeter dik. Snijd vierkantjes van 5 bij 5 centimeter. Leg op elk vierkantje in het midden een klein beetje vulling. Vouw de vierkantjes daarna dicht, in de vorm van een driehoek. Leg de koekjes op een ingevette bakplaat. Bak ze, in een voorverwarmde oven, in minuten goudbruin. Laat ze goed afkoelen!! Tip: je kunt ze ook vullen met een klein beetje chocolade!!

13 Zondag 24 januari Samen lezen: Ester 9. Poerimfeest. Dat feest vieren de Joden nu nog steeds. In de synagoge wordt het verhaal van Ester voorgelezen. Als de naam Haman genoemd wordt, gaat iedereen heel veel lawaai maken. Met ratels, handen en voeten, of door te roepen. Zo hoor je de naam van de vijand niet meer. Misschien kunnen jullie dat ook doen terwijl papa/mama het verhaal voorleest. Waarom vieren de Joden dit feest nog elk jaar, denk je? De vijand is verslagen, de Joden hebben rust. Een beter moment om feest te vieren is er niet. Mordechai en ester geven zelfs een bevel: dit feest, het Poerimfeest moet ieder jaar gevierd worden. Niemand mag vergeten dat God zijn volk gered heeft. Welke feesten vier jij elk jaar en waarom doe je dat? In het Bijbelboek Ester wordt de naam van God niet genoemd. Daar hebben al veel mensen over nagedacht. Er zijn mensen die denken dat Gods handelen verstopt zit in het verhaal. Hij wordt niet genoemd, maar Hij zal zijn volk nooit in de steek laten. Ondanks verschillende ideeën kwam het boek Ester in de Bijbel terecht. In de Joodse boekrol staan vaak mooi gekleurde afbeeldingen. Omdat dit het enige verhaal is waarin de naam van God niet genoemd wordt, mag deze boekrol met tekeningen versierd worden. Samen doen: God vindt het belangrijk dat jij niet vergeet wat Hij voor jou gedaan heeft. Is dat voor jullie ook reden voor een feestje? Misschien kunnen jullie vandaag iets leuks met elkaar organiseren omdat je blij en dankbaar bent. Wie heeft het leukste idee? Toon maar LEV om samen iets te doen. Een leuk spel, iets lekkers samen maken, een speurtocht in het bos gaan doen of wat jullie ook maar leuk vinden!! Wat gaan jullie doen?.. Prijs de Heere God, onze Redder. Dank dat Jezus voor zijn sterven aan het kruis om je zonden te vergeven. Dank Hem samen voor alle dingen waar jullie dankbaar voor zijn! Dank voor de fijne themaweek en bid om LEV voor de rest van je leven!!! Samen zingen Zing je lievelingslied!!

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

Naam: En jij..? Esther durft! Kinderdienst 3 februari 2019 CHRISTELIJKE GEREFORMEERDE KERK NIEUWE PEKELA

Naam: En jij..? Esther durft! Kinderdienst 3 februari 2019 CHRISTELIJKE GEREFORMEERDE KERK NIEUWE PEKELA 3-2-2019 Esther durft! En jij..? Naam: Kinderdienst 3 februari 2019 CHRISTELIJKE GEREFORMEERDE KERK NIEUWE PEKELA www.cgkpekela.nl www.facebook.com/cgkpekela www.freebibleimages.org 1 Koning Ahasveros

Nadere informatie

Deze handreiking is van:

Deze handreiking is van: 9 lessen over het volgen van Jezus Deze handreiking is van: Deze cursus is geschreven Beryl Voorhoeve en opgemaakt door Judith Maarsen. Ten behoeve van de kinderstudiegroepen voor de bovenbouw Gebruikte

Nadere informatie

Deze handreiking is van:

Deze handreiking is van: 9 lessen over het volgen van Jezus Deze handreiking is van: Deze lessen zijn geschreven Beryl Voorhoeve en opgemaakt door Judith Maarsen. Ten behoeve van de kinderstudiegroepen voor de bovenbouw Gebruikte

Nadere informatie

De gelijkenis van de twee zonen. Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten

De gelijkenis van de twee zonen. Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten De gelijkenis van de twee zonen Lees : Mattheüs 21:28-32 Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel

Nadere informatie

GODS GEZIN. Studielessen voor 4-7 jarigen

GODS GEZIN. Studielessen voor 4-7 jarigen GODS GEZIN Studielessen voor 4-7 jarigen 2003 Geschreven door Beryl Voorhoeve en Judith Maarsen Oorspronkelijk bedoeld voor studie in kleine groepen in de Levend Evangelie Gemeente Gebruikte Bijbelvertaling

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan.

De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan. De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan. Eerst lezen. Daarna volgen er vragen en opdrachten. Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel dingen

Nadere informatie

Het onze Vader. Naam:

Het onze Vader. Naam: Het onze Vader Naam: Onze Vader Onze Vader, Die in de hemelen zijt. Uw Naam worde geheiligd. Uw Koninkrijk kome. Uw wil geschiede, zoals in de hemel zo ook op de aarde. Geef ons heden ons dagelijks brood.

Nadere informatie

verzoeking = verleiden om verkeerde dingen te doen dewijl = omdat wederstand doen = tegenstand bieden de overhand behouden= de overwinning behalen

verzoeking = verleiden om verkeerde dingen te doen dewijl = omdat wederstand doen = tegenstand bieden de overhand behouden= de overwinning behalen Zondag 52 Zondag 52 gaat over de zesde bede. Leid ons niet in verzoeking, maar verlos ons van de boze. Want van U is het Koninkrijk en de kracht en de heerlijkheid, in der eeuwigheid. Amen. Lees de tekst

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

Lees Zoek op Om over na te denken

Lees Zoek op Om over na te denken Welkom bij de Online Bijbelcursus van Praise De bijbelcursus is wat voor jou als je: 1. Als je wilt weten wat christenen geloven. 2. Als je meer wilt begrijpen van de bijbel. 3. Als je wilt groeien in

Nadere informatie

Knabbel en Babbeltijd.

Knabbel en Babbeltijd. Knabbel en Babbeltijd. (zorg ervoor dat je deze papieren goed leest, uitprint en meeneemt naar de VBW) Het thema van deze VBW-week is Zeesterren. Het thema is de titel van de week (dus geen kreet of korte

Nadere informatie

Filippenzen 1. Begin van de brief

Filippenzen 1. Begin van de brief Filippenzen 1 Begin van de brief Paulus groet de christenen in Filippi 1 Dit is een brief van Paulus, aan alle mensen in de stad Filippi die dankzij Jezus Christus bij God horen. De brief is ook voor de

Nadere informatie

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Boekje over de kerk voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Over dit boekje Wij hebben op catechisatie wat geleerd over de kerk. Daar willen we je wat over vertellen.

Nadere informatie

Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou.

Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou. Voor jou! 9 Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou. Het boek gaat over geloven. Het gaat over jouw geloof! Lees en bekijk alles goed. Je

Nadere informatie

Jezus maakt mensen gelukkig

Jezus maakt mensen gelukkig Eerste Communieproject 33 Jezus maakt mensen gelukkig Jezus doet wonderen In les 5 hebben we geleerd dat God onze Vader is. Wij zijn allemaal zijn kinderen. Alle mensen zijn broertjes en zusjes van elkaar!

Nadere informatie

wat is passend? naar aanleiding van Paulus brief aan de Kolossenzen wil ik dat uitwerken voor 4 categorieën vier kringen

wat is passend? naar aanleiding van Paulus brief aan de Kolossenzen wil ik dat uitwerken voor 4 categorieën vier kringen vandaag wil ik dit gebod toepassen op het geloofsgesprek onderwerp van de gemeenteavond komende week onze overtuiging is dat zulke gesprekken hard nodig zijn voor de opbouw van onze gemeente tegelijk is

Nadere informatie

Dit boek is van. Plak hier je pasfoto

Dit boek is van. Plak hier je pasfoto Dit boek is van Plak hier je pasfoto Bij de productie van dit boek is gebruikgemaakt van papier dat het keurmerk Forest Stewardship Council (FSC ) draagt. Bij dit papier is het zeker dat de productie niet

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo!! Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Week 2. De Hemel op Aarde: Thuis! Opdrachten om het adventsproject ook thuis te beleven.

Week 2. De Hemel op Aarde: Thuis! Opdrachten om het adventsproject ook thuis te beleven. Week 2. De Hemel op Aarde: Thuis! Opdrachten om het adventsproject ook thuis te beleven. Met de stukjes in dit boekje kun je ook thuis als gezin verder gaan met het adventsproject De Hemel op Aarde. De

Nadere informatie

Het koninkrijk van God vlakbij

Het koninkrijk van God vlakbij Het koninkrijk van God vlakbij Dit werkboek is van : Cellessen voor kinderen van 8-12 jaar Serie lessen voor kleine groepen; leeftijd 8-12 jaar Lessen zijn geschreven op basis van het boek Natuurlijk BOVENnatuurlijk

Nadere informatie

Er is toch niemand die jou aardig vindt. SUKKEL.

Er is toch niemand die jou aardig vindt. SUKKEL. Liefde Ik laat je nooit in de steek. Ik zal je helpen. Jij bent mijn beste vriendin. Het mooiste wat ik heb, geef ik aan jou. Ik ben verliefd... Ik heb alles voor je over. IK HOU VAN JOU! Ik bid voor je.

Nadere informatie

Waarom zijn er ongelukkige mensen?

Waarom zijn er ongelukkige mensen? Eerste Communieproject 8 Waarom zijn er ongelukkige mensen? De mensen doen niet wat God wil Je hebt gezien wat geluk is. Als mensen van jou houden, word je gelukkig. Niet iedereen is gelukkig. Als andere

Nadere informatie

LES 6. Nu zie je Hem wel, nu zie je Hem niet.

LES 6. Nu zie je Hem wel, nu zie je Hem niet. LES Nu zie je Hem wel, Sabbat Doe Lees Lukas 4. 40 nu zie je Hem niet. Heb je weleens een moment gehad dat je het gevoel had dat God heel dicht bij je was? Misschien door een liedje, een bijbelvers, een

Nadere informatie

Jeremia 1: Vertel het door!

Jeremia 1: Vertel het door! Jeremia 1:4-19 - Vertel het door! Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende powerpoint

Nadere informatie

Jeremia 1:4-19 Vertel het door!

Jeremia 1:4-19 Vertel het door! Jeremia 1:4-19 Vertel het door! Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende powerpoint toe.

Nadere informatie

God, jij en de ander. Gebedstip. Liefde. dag 1. Markus 12: Benodigdheden

God, jij en de ander. Gebedstip. Liefde. dag 1. Markus 12: Benodigdheden G Liefde God, jij en de ander od zegt vandaag tegen ons: heb Mij lief met heel je hart. Dit is het eerste gebod dat Hij geeft. Als we God liefhebben, willen we die liefde uitdelen. Daarom krijgen we nog

Nadere informatie

Lucas 10:25-37 - Mag Jezus jouw naaste zijn?

Lucas 10:25-37 - Mag Jezus jouw naaste zijn? Lucas 10:25-37 - Mag Jezus jouw naaste zijn? Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Bij deze preek is geen powerpoint

Nadere informatie

Gebedsboek. voor dagelijks gebruik. Dinsdag

Gebedsboek. voor dagelijks gebruik. Dinsdag Gebedsboek voor dagelijks gebruik Gemaakt door club 12-14 Marije Hoekstra Indra de Vries Delia Postma Ekyoci Amisi Shabani Jentje Hansma Johan Gjaltema Mendé Bosma Femke Veenhuizen Elzerd Elzinga Gert

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

Oefenen in gehoorzaamheid

Oefenen in gehoorzaamheid LES Oefenen in gehoorzaamheid Sabbat Doe Lees om te beginnen Efeziers 6. Stel je eens voor dat je geen keus had over wanneer je opstond 's morgens, geen keus over wat je at of waar je naar toe ging of

Nadere informatie

Voorbereiding Heilig Avondmaal

Voorbereiding Heilig Avondmaal Voorbereiding Heilig Avondmaal Liefhebben (bijlage) MAANDAG: Opdracht voor de jonge kinderen Knip de hartjes op het werkblad uit, kleur ze en maak er een ketting van of plak ze ergens op. Voor de oudere

Nadere informatie

Jouw avontuur met de Bijbel

Jouw avontuur met de Bijbel Nieske Selles-ten Brinke Jouw avontuur met de Bijbel Dagboek voor kinderen Uitgeverij Jes! Zoetermeer Uitgeverij Jes! is een samenwerking tussen Uitgeverij Boekencentrum en de HGJB. Kijk voor meer informatie

Nadere informatie

De bruiloft van Simson

De bruiloft van Simson De bruiloft van Simson Weet je nog waar de vertelling de vorige keer over ging? Over Simson, de nazireeër. Wat is een nazireeër? Een nazireeër is een bijzondere knecht van God. Een nazireeër mag zijn haar

Nadere informatie

De gelijkenis van het huis op de rots en op het zand.

De gelijkenis van het huis op de rots en op het zand. De gelijkenis van het huis op de rots en op het zand. Eerst lezen. Daarna volgen er vragen en opdrachten. Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel

Nadere informatie

Voorbereiding Heilig Avondmaal

Voorbereiding Heilig Avondmaal Voorbereiding Heilig Avondmaal Delen (bijlage) MAANDAG: voor de jongere kinderen MAANDAG: voor de oudere kinderen Stel je bent in het buitenland op vakantie en je bezoekt daar een kerk. Bij binnenkomst

Nadere informatie

1) De ongelovige is blind gemaakt door Satan (2 Korintiërs 4:4).

1) De ongelovige is blind gemaakt door Satan (2 Korintiërs 4:4). BIJBELSTUDIES VOOR JONGE GELOVIGEN LES 4 Les 4 - Redding: Waarom is het voor ieder mens nodig om gered te worden? In deze bijbelstudies wordt gebruik gemaakt van de NBG-vertaling Dag 1 1) De ongelovige

Nadere informatie

Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5

Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5 Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5 5 Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 6 Zacheüs (1) Het is erg druk in de stad vandaag. Iedereen loopt op straat. Zacheüs wurmt zich

Nadere informatie

Kolossenzen 1. Begin van de brief

Kolossenzen 1. Begin van de brief Kolossenzen 1 Begin van de brief Paulus groet de christenen in Kolosse 1-2 Dit is een brief van Paulus aan de christenen in de stad Kolosse. Ik ben een apostel van Jezus Christus. Dat is Gods wil. Ik schrijf

Nadere informatie

Vraag 96 : Wat eist God in het tweede gebod?

Vraag 96 : Wat eist God in het tweede gebod? Zondag 35 Zondag 35 gaat over het tweede gebod. Lees de tekst van Zondag 35. Vraag 96 : Wat eist God in het tweede gebod? Antw : Dat wij God in generlei wijze afbeelden en op geen andere wijze vereren,

Nadere informatie

Opdracht 5 geef hierbij bijvoorbeeld ook lapjes om Poeriem verkleedkleren van te knippen en op te plakken

Opdracht 5 geef hierbij bijvoorbeeld ook lapjes om Poeriem verkleedkleren van te knippen en op te plakken Aanwijzingen bij werkboekje POERIEM 6-8 jaar: Kaft afdrukken op 120gr (gekleurd) papier. Inhoud boekje tweezijdig afdrukken (80gr papier). Vouwen en 2 nietjes i/h midden aanbrengen ----------- Lees het

Nadere informatie

9 Vader. Vaders kijken anders. Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd

9 Vader. Vaders kijken anders. Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd 53 9 Vader Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd heeft. P Ik begin steeds beter te begrijpen dat het heel bijzonder is dat ik een kind van God, mijn

Nadere informatie

ProJOP. jeugdwerk VPKB. 40 Days. stilstaan in de 40 dagentijd

ProJOP. jeugdwerk VPKB. 40 Days. stilstaan in de 40 dagentijd ProJOP jeugdwerk VPKB 40 Days stilstaan in de 40 dagentijd Hey! Voor je ligt 40 Days. De veertigdagentijd is de periode waarin we uitkijken naar Pasen, het feest van Jezus opstanding. Onderweg lezen we

Nadere informatie

ADHD: je kunt t niet zien

ADHD: je kunt t niet zien ➂ ADHD: je kunt t niet zien Je ziet het niet aan de buitenkant. Je kunt niet gelijk naar iemand kijken en zeggen: die heeft ADHD. Dat kan een voordeel zijn. Als iemand niet weet dat jij het hebt, dan kunnen

Nadere informatie

1. Het feest van de koning. Slingers maken. Nodig gekleurde strookjes papier touw gekleurde A4 tjes witte A4 tjes kleurpotloden of stiften schaar

1. Het feest van de koning. Slingers maken. Nodig gekleurde strookjes papier touw gekleurde A4 tjes witte A4 tjes kleurpotloden of stiften schaar 1. Het feest van de koning Slingers maken gekleurde strookjes papier touw gekleurde A4 tjes witte A4 tjes kleurpotloden of stiften schaar Op onderstaande site staan verschillende mogelijkheden om een feestelijke

Nadere informatie

1 Tessalonicenzen 1. Begin van de brief

1 Tessalonicenzen 1. Begin van de brief 1 Tessalonicenzen 1 Begin van de brief Paulus groet de christenen in Tessalonica 1 Dit is een brief van Paulus, Silvanus en Timoteüs, aan de christenen in de stad Tessalonica. Jullie horen bij God, de

Nadere informatie

God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig.

God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. zondag 1 januari NIEUWJAARSDAG God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. Psalm 67:2 God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. Wees bij ons en bescherm ons. Dan zal iedereen zien dat u

Nadere informatie

Eén ding is nodig. Deze geschiedenis kun je lezen in Lukas 10 : 38 42.

Eén ding is nodig. Deze geschiedenis kun je lezen in Lukas 10 : 38 42. Eén ding is nodig Deze geschiedenis kun je lezen in Lukas 10 : 38 42. We hebben met elkaar nagedacht over de wonderen die de Heere Jezus heeft gedaan toen Hij op de aarde was. Grote wonderen! Weet je t

Nadere informatie

DAG 1: Voorbeelden Lees Johannes 13:12-17 Als je van lego iets gaat bouwen, gebruikt je vaak een voorbeeld. Dat voorbeeld maak je na. Ook op school gebruik je vaak voorbeelden. Bij schrijven, bij knutselen

Nadere informatie

Voortaan haal ik, zodra ik wilde wingerd zie, de plant gelijk uit de heg. Wat opvalt is, dat hij steeds weer terugkomt: op blijven letten dus!

Voortaan haal ik, zodra ik wilde wingerd zie, de plant gelijk uit de heg. Wat opvalt is, dat hij steeds weer terugkomt: op blijven letten dus! Liefde Je kunt je soms lelijk vergissen! Het lijkt heel wat, maar als je beter kijkt of de gevolgen ziet, dan is het toch ineens heel anders! Je zou s zomers mijn heg moeten zien. Niets bijzonders, hoor!

Nadere informatie

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA Hotel Hallo - Thema 4 Hallo opdrachten OPA EN OMA 1. Knip de strip. Strip Knip de strip los langs de stippellijntjes. Leg de stukken omgekeerd en door elkaar heen op tafel. Draai de stukken weer om en

Nadere informatie

TITEL ACTIVITEIT + beschrijving: filosofisch gesprek over geloven.

TITEL ACTIVITEIT + beschrijving: filosofisch gesprek over geloven. TITEL ACTIVITEIT + beschrijving: filosofisch gesprek over geloven. Beginsituatie: De lln doen als inleiding op het project rond geloven en de kerkwandeling, een filosofisch gesprek. Er komen verschillende

Nadere informatie

De Drakendokter: Gideon

De Drakendokter: Gideon De Drakendokter: Gideon Om hulp vragen Vervolgverhalen Groep 5 en 6 (SO en SBO) Overzicht De opdrachten zijn het leukst om te doen, als het hele boek in de klas is voorgelezen. Dit kan door elke dag in

Nadere informatie

Luisteren naar de Heilige Geest

Luisteren naar de Heilige Geest Luisteren naar de Heilige Geest Johannes 14:16-17 En Ik zal de Vader bidden en Hij zal u een andere Trooster geven om tot in eeuwigheid bij u te zijn, de Geest der waarheid, die de wereld niet kan ontvangen,

Nadere informatie

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang!

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Liturgie Zingen: -Opwekking 654 Dank U voor deze nieuwe dag -Zoek eerst het Koninkrijk van God -Weet je waar het hemels koninkrijk op lijkt (Elly en

Nadere informatie

D E P A U L U S C A K E of de suiker is niet méér waard dan het zout

D E P A U L U S C A K E of de suiker is niet méér waard dan het zout D E P A U L U S C A K E of de suiker is niet méér waard dan het zout Personen Verteller Huisvrouw Cake ingrediënten; o Bloem o Zout o Suiker o Eieren o Kersen o Sukade o Krenten o Boter (Bij dit toneelstuk

Nadere informatie

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren'

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren' De tovenaar tovert De verhalenvertelster vertelt Wat zou een tovenaar allemaal kunnen toveren? Hoe zouden de kinderen zich voelen? Waar zie je dat aan? Is de tovenaar blij/ boos/ verdrietig of bang? Hoe

Nadere informatie

Preek over Psalm 1,1 a.2 (jeugddienst): Hoe kan ik tijd met God doorbrengen?

Preek over Psalm 1,1 a.2 (jeugddienst): Hoe kan ik tijd met God doorbrengen? Preek over Psalm 1,1 a.2 (jeugddienst): Hoe kan ik tijd met God doorbrengen? Gemeente van onze Heer Jezus Christus! Ze zitten met z'n tweeën op haar kamer: Reinier en Marloes. Ze kennen elkaar al een poosje.

Nadere informatie

Voor de ouders/verzorgers

Voor de ouders/verzorgers Beste vaders en moeders, verzorgers, Voor de ouders/verzorgers Het werkboekje dat u nu in handen hebt, is speciaal bedoeld voor u en uw kind(eren). In de weken rondom de bediening van het heilig avondmaal

Nadere informatie

zoals Nehemia! Een boekje voor thuis. elke dag te lezen in de Bijbelse Themaweek

zoals Nehemia! Een boekje voor thuis. elke dag te lezen in de Bijbelse Themaweek zoals Nehemia! Een boekje voor thuis. elke dag te lezen in de Bijbelse Themaweek maandag 21 tot en met vrijdag 25 januari 2019 Themazondag: 27 januari 2019 Zoals Nehemia? Beste kinderen en ouders/verzorgers,

Nadere informatie

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 Beertje Anders Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 H. Vos Beertje Anders Wat zonlicht is voor bloemen, is een glimlach voor een beer. Beertje Anders en Beertje Bruin gaan bij oma spelen. Het was maar even

Nadere informatie

HC zd. 42 nr. 31. dia 1

HC zd. 42 nr. 31. dia 1 HC zd. 42 nr. 31 weinig mensen zullen zeggen dat ze leven voor het geld geld maakt niet gelukkig toch zeggen we er graag achteraan: wel handig als je het hebt want waar leef ik voor? een christen mag zeggen:

Nadere informatie

We hopen dat je er veel van leert en dat je het leuk vindt om op deze manier elke dag aan God te denken.

We hopen dat je er veel van leert en dat je het leuk vindt om op deze manier elke dag aan God te denken. Hoi! In onze kerk begint op zondag 10 januari een groot project. Het heet: Hart voor mensen - liefhebben als Jezus. Eigenlijk betekent dat: wat kunnen we leren van de Here Jezus in hoe we omgaan met andere

Nadere informatie

Spreekbeurt, en werkstuk

Spreekbeurt, en werkstuk Spreekbeurt, krantenkring en werkstuk Dit boekje is van: Datum spreekbeurt Datum krantenkring Inleverdatum werkstukken Werkstuk 1: 11 november 2015 Werkstuk 2: 6 april 2016 Bewaar dit goed! Hoe bereid

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Thuis is meer dan een huis!

Thuis is meer dan een huis! Thuisboekje Kerk- School- Gezin Themaweek 19-25 januari 2015 Thuis is meer dan een huis! Beste ouders/ verzorgers, In de week van 19-25 januari is er op alle christelijke scholen in Putten aandacht voor

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

BIJBELLEESROOSTER VOOR GEZINNEN met kinderen in de basisschoolleeftijd

BIJBELLEESROOSTER VOOR GEZINNEN met kinderen in de basisschoolleeftijd BIJBELLEESROOSTER VOOR GEZINNEN met kinderen in de basisschoolleeftijd DAG 1: God is Koning Lees Psalm 24 Is koning Willem-Alexander belangrijk? Voor Nederland wel. Maar als je naar heel de wereld kijkt,

Nadere informatie

OPDRACHT: Lees de vier tekstgedeelten en beantwoord de 4 bijbehorende vragen. Luk 15:11-32 Joh 3:14-17, Joh 15:9-17 Matt 5:43-48, Joh 13:33-35

OPDRACHT: Lees de vier tekstgedeelten en beantwoord de 4 bijbehorende vragen. Luk 15:11-32 Joh 3:14-17, Joh 15:9-17 Matt 5:43-48, Joh 13:33-35 God en je naasten liefhebben LES 3 DEEL 5 DISCIPLE OPDRACHT: Lees de vier tekstgedeelten en beantwoord de 4 bijbehorende vragen. Luk 15:11-32 Joh 3:14-17, Joh 15:9-17 Matt 5:43-48, Joh 13:33-35 Wat leer

Nadere informatie

Liturgie voor de scholendienst 2015

Liturgie voor de scholendienst 2015 Liturgie voor de scholendienst 2015 Kerk van de Nazarener & Christelijke Basisschool De Vliet Klaaswaal Zondag 1 februari Thema: Bestaat God (eigenlijk wel)? Welkomstwoord Uitleg over de kerk Kinderopwekking

Nadere informatie

Jouw reis door de Bijbel. Uitgeverij Jes! Zoetermeer

Jouw reis door de Bijbel. Uitgeverij Jes! Zoetermeer Nieske Selles-ten Brinke Jouw reis door de Bijbel Dagboek voor kinderen Uitgeverij Jes! Zoetermeer Onder de naam Jes! Junior verschijnen boeken voor kinderen tot twaalf jaar. Jes! Junior is een imprint

Nadere informatie

screensh Spreken met je Vader Het gebed dat Jezus leert Wie bidt tot wie?

screensh Spreken met je Vader Het gebed dat Jezus leert Wie bidt tot wie? 110 Hoofdstuk 18 Bidden Ik probeer het wel: elke dag bidden, maar soms komt het er gewoon niet van. Vaak weet ik niet goed wat ik moet bidden. En hoort God me wel? Doet Hij wel iets met mijn gebed? screensh

Nadere informatie

Noach bouwt een ark Genesis 6-8

Noach bouwt een ark Genesis 6-8 2 Noach bouwt een ark Genesis 6-8 Het is niet fijn meer op de aarde. De mensen maken ruzie, ze vechten en ze zijn God vergeten. Maar er is één man die anders is. Dat is Noach. Op een dag praat God met

Nadere informatie

4 Denken. in het park een keer gebeten door een hond. Als Kim een hond ziet wil ze hem graag aaien. Als

4 Denken. in het park een keer gebeten door een hond. Als Kim een hond ziet wil ze hem graag aaien. Als 4 Denken In dit hoofdstuk vertellen we hoe jij om kan gaan met je gedachten. Veel gedachten maak je zelf. Ze bepalen hoe jij je voelt. We geven tips hoe jij jouw gedachten en gevoelens zelf kunt sturen.

Nadere informatie

Beste vrienden, ik mag jullie vandaag vertellen over de laatste week van het leven van Jezus.

Beste vrienden, ik mag jullie vandaag vertellen over de laatste week van het leven van Jezus. 1 Beste vrienden, ik mag jullie vandaag vertellen over de laatste week van het leven van Jezus. 2 Het verhaal De Goede Week Trouw, Hoop en Spijt Ik wil jullie vandaag vertellen over de Goede Week. Dat

Nadere informatie

Kindvriendelijke liturgie 20 september 2009. Begin schooljaar Boekentassenwijding

Kindvriendelijke liturgie 20 september 2009. Begin schooljaar Boekentassenwijding Kindvriendelijke liturgie 20 september 2009 Begin schooljaar Boekentassenwijding alle kinderen mogen hun boekentas meebrengen kinderen met boekentas in de intredeprocessie ze zetten die vooraan in de kerk

Nadere informatie

In deze schoolkrant: Een lekker recept van Lisa, smullen! Verslag van het kamp in Oosterhout en De vastenactie van groep 7. Rosalie vertelt voor de

In deze schoolkrant: Een lekker recept van Lisa, smullen! Verslag van het kamp in Oosterhout en De vastenactie van groep 7. Rosalie vertelt voor de In deze schoolkrant: Een lekker recept van Lisa, smullen! Verslag van het kamp in Oosterhout en De vastenactie van groep 7. Rosalie vertelt voor de Kinder GemeenteRaad! Hallo, ik ben Lisa en ik zit in

Nadere informatie

De gelijkenis van de onbarmhartige dienstknecht

De gelijkenis van de onbarmhartige dienstknecht De gelijkenis van de onbarmhartige dienstknecht Lees : Mattheüs 18:21-35 Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was,heeft Hij gelijkenissen verteld

Nadere informatie

Een weg door de geestelijke stromingen vragenlijst voor het jodendom. Naam:

Een weg door de geestelijke stromingen vragenlijst voor het jodendom. Naam: Een weg door de geestelijke stromingen vragenlijst voor het jodendom Naam: Het jodendom Hallo, dit is de vragenlijst die hoort bij de website over geestelijke stromingen. Je kunt de website vinden op www.geloofik.nl.

Nadere informatie

Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram,

Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram, Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram, mijn kleine broer Dat is niet van mij mama Dan zegt ze

Nadere informatie

Waar een wil is, is een Weg!

Waar een wil is, is een Weg! 5 tips om moeiteloos voor jezelf te kiezen en een stap te zetten. Waar een wil is, is een Weg! - Lifecoach http://www.facebook.com/arlettevanslifecoach 0 Je bent een ondernemende 40+ vrouw die vooral gericht

Nadere informatie

zondagmorgen 14 november 2010 Welkomkerk ds. W.H. Hendriks-Vogelaar

zondagmorgen 14 november 2010 Welkomkerk ds. W.H. Hendriks-Vogelaar Gemeente van de Heer Jezus Christus, Jongeren, ouderen, kinderen van God, Zoals ik voor de lezing al gezegd heb; het gaat vanmorgen niet over trouwen of getrouwd zijn, dat is alleen een voorbeeld verhaal.

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 Beste ouders, In de afgelopen weken hebben we alweer zo ontzettend veel geleerd! Eigenlijk is het schooljaar maar net goed op gang, maar wat we geleerd hebben is al niet meer op

Nadere informatie

Apostolische rondzendbrief

Apostolische rondzendbrief oktober 9, 2011 Jaargang 1, nummer 1 Lieve mensen, Zo bent u een voorbeeld voor alle gelovigen in Macedonië en Achaje geworden. Wij zijn nu al weer een tijdje hier in het zuiden van Griekenland, in de

Nadere informatie

DE KNAPPE KONINGIN ESTER

DE KNAPPE KONINGIN ESTER Bijbel voor Kinderen presenteert DE KNAPPE KONINGIN ESTER Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen presenteert DE KNAPPE KONINGIN ESTER

Bijbel voor Kinderen presenteert DE KNAPPE KONINGIN ESTER Bijbel voor Kinderen presenteert DE KNAPPE KONINGIN ESTER Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd

Nadere informatie

Reality Reeks - Verwerkingsopdrachten. Hey Russel! Een bijzondere vriendschap

Reality Reeks - Verwerkingsopdrachten. Hey Russel! Een bijzondere vriendschap Reality Reeks - Verwerkingsopdrachten Hey Russel! Een bijzondere vriendschap Lees blz. 5 tot en met 8. Jim vindt Rudsel een rare naam. Jim zegt dit ook tegen Rudsel. Vind jij het ook een rare naam? Is

Nadere informatie

Zondag 16 februari 2014. Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help!

Zondag 16 februari 2014. Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help! Zondag 16 februari 2014 Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help! Voorganger: ds. Bram Bregman Organist: dhr. Klaas Keimpema Pianist en dirigent schoolkoor: dir. Adriaan Stuij Welkom -

Nadere informatie

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou!

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou! DEEL 1 1 WERKBOEK 5 Eigen keuze Inhoud 2 1. Hoe zit het met je keuzes? 3 2. Hoe stap je uit je automatische piloot? 7 3. Juiste keuzes maken doe je met 3 vragen 9 4. Vervolg & afronding 11 1. Hoe zit het

Nadere informatie

DE KNAPPE KONINGIN ESTHER

DE KNAPPE KONINGIN ESTHER Online Bijbel voor kinderen presenteert DE KNAPPE KONINGIN ESTHER Geschreven door Edward Hughes Illustraties door Janie Forest and Lazarus Aangepast door Lyn Doerksen Alle Bijbelcitaten zijn afkomstig

Nadere informatie

De Bijbel open 2013 47 (30-11)

De Bijbel open 2013 47 (30-11) 1 De Bijbel open 2013 47 (30-11) Zie, hij bidt. Dat lezen we in Hand. 9 over Paulus. Zie hij bidt., het wordt verteld na zijn bekering op de weg naar Damascus. En het wordt gezegd alsof het iets heel bijzonders

Nadere informatie

Vraag 62 : Maar waarom kunnen onze goede werken niet de gerechtigheid voor God of een stuk daarvan zijn?

Vraag 62 : Maar waarom kunnen onze goede werken niet de gerechtigheid voor God of een stuk daarvan zijn? Voor 16 jaar en ouder! Zondag 24 Zondag 24 gaat over de goede werken. Zondag 24 vraag en antwoord 62, 63 en 64. Vraag 62 : Maar waarom kunnen onze goede werken niet de gerechtigheid voor God of een stuk

Nadere informatie

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten www.edusom.nl Opstartlessen Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over familie, vrienden en buurtgenoten. Antwoord geven op vragen. Veel succes! Deze les

Nadere informatie

13 Jij en pesten. Ervaring

13 Jij en pesten. Ervaring 82 13 Jij en pesten Wat doe ik hier vandaag? P Ik word me ervan bewust hoe erg het is om iemand te pesten en gepest te worden. P Ik leer dat ik met anderen steeds weer respectvol moet omgaan. P Ik ken

Nadere informatie

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2 Bladzijde negen, Bladzijde tien, Krijg ik het wel ooit te zien? Ander hoofdstuk, Nieuw begin.. Maar niets, Weer dicht, Het heeft geen zin. Dan probeer ik achterin dat dikke boek. Dat ik daar niet vaker

Nadere informatie

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Aangepaste dienst Liturgie Voor de dienst speelt de band drie liederen Opwekking 11 Er is een Heer Opwekking 277 Machtig God, sterke Rots

Nadere informatie

Jezus geeft zijn leven voor de mensen

Jezus geeft zijn leven voor de mensen Eerste Communieproject 38 Jezus geeft zijn leven voor de mensen Niet iedereen gelooft in Jezus In les 5 hebben we gezien dat Jezus vertelt over de Vader. God houdt van de mensen. Hij vergeeft je zonden.

Nadere informatie

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij?

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Wat een mooie luchtballonnen! Geel, oranje, groen en blauw. Kies maar uit Daan,

Nadere informatie

Paasviering 2014. Vandaag sluiten we het project Schatzoekers af en vieren we het feest van de opstanding.

Paasviering 2014. Vandaag sluiten we het project Schatzoekers af en vieren we het feest van de opstanding. Welkom Vandaag sluiten we het project Schatzoekers af en vieren we het feest van de opstanding. Gebed (groep 6) Lieve God, we zijn hier bij elkaar gekomen om Pasen te vieren het feest van de opstanding

Nadere informatie