Het Toermalijntje /2018 nummer 17

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het Toermalijntje /2018 nummer 17"

Transcriptie

1 Het Toermalijntje /2018 nummer 17 AGENDA Vrijdag 8 juni Weeksluiting (hoofd) Toverstenen en Zwerfkeien Vrijdag 22 juni Weeksluiting (noord) Diamantslijpers en Zilverstralen Vrijdag 29 juni Weeksluiting (hoofd) Goudzoekers en Maanstenen Donderdag 28 juni Rapport mee Woensdag 4 juli studiedag, kinderen vrij Donderdag 5 juli en dinsdag 10 juli rapportgesprekken Een bericht van Marjan Marjan: In een vorig Toermalijntje hebben jullie al kunnen lezen dat ik onderdeel uitmaak van het Expertise team van SKO. Dit betekent dat er een beroep op je gedaan kan worden om tijdelijke werkzaamheden als intern begeleider op een andere school binnen ons bestuur te gaan doen. Tot de zomervakantie ben ik op donderdag op de Toermalijn aan het werk. Na de zomervakantie zet ik deze werkzaamheden voor SKO voort en zal ik alleen nog betrokken zijn bij projectwerkzaamheden op de Toermalijn. Dit betekent dat de Toermalijn wel op zoek gaat naar een IB-er, die twee dagen zal worden verbonden aan de Toermalijn. De afgelopen jaren heb ik met zeer veel plezier gewerkt op De Toermalijn. Ik heb veel energie kunnen halen uit de kinderen, hun ouders en mijn collega's. Nu is het tijd om een stap vooruit te maken in mijn persoonlijke ontwikkeling vandaar dat ik kies voor deze nieuwe functie, gelukkig wel binnen de SKO. Ik wil jullie dan ook allemaal bedanken voor de fijne samenwerking! Op een later moment laten wij weten op welke manier er afscheid genomen kan worden van Marjan.

2 Studiedag van 22 mei Dinsdag 22 mei hebben we als team een studiedag gehad. We hebben verschillende onderwerpen met elkaar besproken. Kentalis heeft onder andere een interactieve presentatie gegeven over TOS (taalontwikkelingsstoornis). Het jaarplan van hebben we besproken. Ook zijn we bezig geweest met de eerste aanzet van de leerling verdeling over de stamgroepen. We doorlopen dit proces heel zorgvuldig en verwachten dat we eind juni hier alle ouders en verzorgers over kunnen informeren. Toetsing Over 8 weken eindigt alweer het schooljaar, dat betekent ook dat er weer een toets periode aan komt. Willen jullie er extra aan denken om eventuele arts bezoeken buiten de schooltijden te plannen? Stamgroep de Vuurstenen Inmiddels ben ik alweer vijf jaar juf van de Vuurstenen. Dit doe ik met veel plezier. Afgelopen schooljaar ben ik samen met meerdere collega s gestart met de jenaplanopleiding. Het werken in stamgroepen bevalt erg goed en de voordelen van het werken in meerjarige groepen willen we als school verder uitbreiden. Kennisoverdracht staat centraal in het onderwijs. Buiten de lessen om vinden we het als school heel belangrijk dat alle kinderen ook leren om een onderzoekende houding aan te nemen in het leven. Het werken aan de jenaplanessenties staat hierbij centraal: Om te kunnen werken aan deze essenties is een stamgroep met verschillende leeftijden en karakters een belangrijke voorwaarde. Van

3 oorsprong wordt er op jenaplanscholen gewerkt in stamgroepen van drie verschillende leerjaren. Hierbij lopen de kinderen verschillende rollen door, zodat zij steeds weer in een andere rol (jongste, gezel, oudste) verantwoordelijk zijn voor het groepsproces en de individuele ontwikkeling. Op dit moment werken we als school in tweejarige stamgroepen waarbij we al enkele kansen tussen de verschillende kinderen goed kunnen benutten. De kinderen kunnen in de stamgroepen elkaar vooral goed helpen met het leren plannen, samenwerken en presenteren. Ook zijn wij trots op de positieve sfeer onder de kinderen. Volgend schooljaar willen we de stap maken om bij de Vuurstenen te werken in een driejarige stamgroep. Het aankomende jaar willen we dan gebruiken om te onderzoeken of deze werkwijze bijdraagt aan verdere ontwikkeling van de jenaplanessenties. Aan het eind van het schooljaar wordt dan met het gehele team geëvalueerd of deze werkwijze in de toekomst aansluit bij onze visie op het onderwijs. Eén stamgroep 6/7/8 Zoals je misschien hierboven in het bericht van juf Lisanne hebt gelezen zal er volgend jaar 1 stamgroep geformeerd worden. Verder komen er twee stamgroepen 7-8 en drie stamgroepen 5-6. Naast het op een goede manier neerzetten van onze visie, vinden we het belangrijk dat de stamgroepen allemaal rond de 25 leerlingen blijven en niet tegen of over de 30 leerlingen. De groep zes die in de stamgroep zal komen zal een gemengde samenstelling worden op het gebied van leerprestaties. Daarnaast kijken we, net als bij alle andere groepen, naar alle factoren om de groep zo goed mogelijk te laten functioneren. Zet de fiets goed op slot De laatste tijd verdwijnen er regelmatig fietsen vanuit de fietsenrekken. Wij adviseren dan ook de fietsen goed op slot te zetten aan de fietsenrekken vast. Dit voorkomt zoveel mogelijk diefstal van de fietsen. Wij hebben ook de wijkagent ingelicht over dit probleem. Daarnaast proberen wij zoveel mogelijk de fietsen in de gaten te houden. Tijdens de pauze mogen de kinderen niet bij de fietsen spelen bijvoorbeeld. Zodat er geen schade gemaakt kan worden.

4 Project Anderswijs met bedrijf Afgelopen maandagmiddag is er in groep 7 een pilot van het project "Samenwijs met bedrijf" gestart. Groep 8 werkt op dat moment aan de eindmusical. Het doel van het project is om kinderen inzicht te geven in werkzaamheden binnen een bedrijfstak. Voor bedrijven kan het een kans zijn om het bedrijf/ beroep te promoten bij de toekomstige medewerkers. Op dit moment draait er een pilot, maar we streven ernaar om het dusdanig werkbaar te maken dat het bedrijfsleven een rol gaat spelen in de school waardoor een dag of een dagdeel een leerkracht structureel uit geroosterd kan worden. Dit met het oog op de problemen die ontstaan met het leraren te kort. In dit geval is Jantine van het bedrijf Tiktekst bij ons op school gekomen. Jantine in freelancejournalist. Zij neemt de komende zes weken een middag per week de kinderen mee in het proces van een nieuwsitem, naar interview, naar tekst en tot slot een krant. De kinderen maken kennis met het proces, maar ook met de beroepen die hierbij betrokken zijn. Zo komt er volgende week een nieuwsfotograaf vertellen over zijn beroep en brengen een aantal leerlingen een bezoek aan omroep Flevoland. Jantine wordt hierbij ondersteund door juf Lisanne en juf Danielle. De eerste middag stond vooral in het teken van het bekijken van kranten, want wat voor soort teksten staan hierin? Waardoor kan een Flevopost gratis huis aan huis verstrekt worden? Volgende week bereiden de kinderen zich voor op een interview dat ze gaan houden.

5 Evaluatie monitor sociale veiligheid en oudertevredenheid De afgelopen periode hebben we bij de kinderen en ouders een tevredenheid enquête afgenomen. Hieronder beschrijven de meest opvallend heden. Monitor sociale veiligheid leerlingen Deze enquête is bij de kinderen van groep 6, 7 en 8 afgenomen. Als school willen we de lat hoog leggen en gaan we uit van een score van 7,5 of hoger. Bij een score lager dan 7,5 heeft het onze expliciete aandacht. De gemiddelde score die de leerlingen hebben gegeven is een 8,3 Hier zijn wij erg blij mee, ook omdat er geen onvoldoende uit de lijst is gekomen. De scores geven ons een mooi inkijkje in de beleving van de kinderen en daar kunnen we samen verder mee. Enkele onderdelen die op zijn gevallen: - Het (online) pesten wordt nauwelijks ervaren (9,1) - Kinderen zijn niet bang voor elkaar (9,5) - Mijn juf of meester helpt bij het oplossen van ruzies tussen leerlingen (6,7) Dit is voor ons, gezien onze streefscore aan de lage kant. We gaan hierover met de kinderen in gesprek. Kinderen zijn heel goed in staat om in gesprek met elkaar en de leerkracht te bespreken wat er voor nodig is om dit te verbeteren. - De kinderen hebben het naar hun zin de groep. (8,2) - De score op het graag naar school gaan is laag te noemen. (6,9) Voor ons is het dus van belang om te achterhalen wat het grote verschil tussen beide punten. Ook gaan we uitzoeken welk verband er is tussen de scores is dit onderdeel en de score van 6,7 op de ondersteuning van de leerkracht bij het oplossen van ruzies. Oudertevredenheid Op basis van de gegevens kunnen we zeggen dat de ouders met een gemiddelde score van een 8 tevreden zijn over de school in Ondanks deze score zijn er natuurlijk altijd punten die verbetert kunnen worden. We kijken dan ook kritisch naar de verschillende onderdelen. 1: Schoolklimaat. (Gemiddelde score: 8,3) - De hoogste score heeft betrekking op met het plezier naar school gaan van de kinderen. (8,6)

6 Opvallend voor ons is, dat de kinderen dit punt als minder sterk hadden gescoord. (6,8) - Het contact met de medewerkers wordt positief beoordeeld.(8,4) - De opvoedkundige aanpak scoort in dit onderdeel met een 8 als laagst. In gesprekken met ouders willen we nagaan in hoeverre we hier verbetering in aan kunnen brengen. 2: Onderwijsleerproces. (gemiddelde score 8) - Ouders zijn tevreden over de vakbekwaamheid van de leerkrachten. (8,2) - Een aandachtspunt voor ons binnen dit onderdeel is het meer uitdaging bieden/aansluiten bij het niveau. (7,9) Dit was voor ons voor de afname van de enquête ook duidelijk en inmiddels is dit al een bespreekpunt binnen het team geweest. We hebben ons georiënteerd op een werkwijze die het mogelijk maakt om hier meer aan tegemoet te kunnen komen. Deze werkwijze is nu uitgerold binnen de school en zal volgend jaar geborgd moeten worden. 3: Informatie en communicatie. (gemiddelde score 7,6) - De algemene informatie over de school wordt als ruim voldoende ervaren (7,8) maar kan nog wel aangescherpt worden. - De tevredenheid over de informatie over het individuele kind (7,3) voor verbetering vatbaar. Met behulp van input van de ouders willen we kijken hoe we de informatievoorziening kunnen verbeteren. Mocht je meer gegevens over deze enquête willen lezen, dan kun altijd kijken op de website van scholenopdekaart.nl. Indien er ouders zijn die naar aanleiding van de uitslagen nog vragen of opmerkingen hebben, loop gerust bij ons naar binnen. Schoolkorfbal Met 26 deelnemers in 5 teams heeft ook De Toermalijn weer deelgenomen aan het jaarlijks schoolkorfbal toernooi. Dit jaar deden er in totaal 1000 kinderen mee. Bij de groepen 3-4, 500 kinderen en bij de groepen 5-6, 500 kinderen. Samen met de ouders hebben de teams een aantal wedstrijden gespeeld. De meeste teams hebben zelfs de finale weten te bereiken, maar bovenal stond dit sportieve evenement in het teken van de kennismaking van de sport.

7 Een aantal kinderen die zelf al korfbal spelen hebben de andere kinderen goed kunnen helpen bij de regels en manier van spelen. De termen zoals verdedigen en vrijlopen werden regelmatig gebruikt. Niet alleen de kinderen hielpen elkaar. Zonder de hulp van een aantal enthousiaste ouders die als begeleider aanwezig waren, was dit niet mogelijk geweest voor de kinderen. Allen ontzettend bedankt. De kinderen van groep 6 vroegen al of ze volgend jaar, wanneer ze in groep 7 zitten, wederom mee kunnen doen. Kortom een geslaagde week. Avondvierdaagse Vorige week is de avondvierdaagse weer gelopen. Wat een kanjers allemaal. Met 145 deelnemers en heel veel enthousiast meelopende ouders was het weer een succes. En juf Annemiek heeft tijdens de rust van de 10 kilometer nog een leuke groepsfoto kunnen maken! Op naar volgend jaar.

8 De Zeebodemloop Na het voetbaltoernooi, het korfbaltoernooi en de avondvierdaagse worden alle sportieve activiteiten afgesloten met de Zeebodemloop. Een kleine groep fanatieke hardlopers en hardloopsters stonden om 11:15 aan de warme start van de scholieren loop. Het was even zwaar in de warme zon, maar iedereen heeft ontzettend zijn best gedaan. De medaille was dan ook een mooie beloning voor de prestaties. De sportcommissie Soldaat in de klas De bovenbouw heeft een bezoek gehad van de landmacht. De kinderen kregen een presentatie in de groep en mochten vragen stellen. De soldaten (2 per groep) vertelden vanuit eigen ervaringen over hun oefeningen en missies. Daarin kwamen ook het belang van samenwerken en het hebben van een maatje naar voren. Buiten hebben we alle meegenomen materialen mogen bekijken. Een aantal kinderen mochten even de slaapzak testen en ook mochten zij kleding aan van de soldaten zelf. Het was leerzaam en gezellig. Na het bezoek kregen wij complimenten over de

9 grote betrokkenheid van de kinderen en de goede vragen die zij stelden. Boekenmarkt Afgelopen woensdag was het zover: de boekenmarkt op de hoofdlocatie van uur uur. Deze markt werd georganiseerd door de Kinderraad. Met het geld dat wordt verdiend met de boekenverkoop wil de kinderraad weer nieuwe leesboeken voor onze bieb aanschaffen. De kinderen zijn druk bezig geweest om mooie uitnodiging posters te maken. De kinderraad wil iedereen bij deze hartelijk danken voor alle boeken die zijn ingeleverd. Binnenkort laten we weten wat de opbrengst is geworden van de boekenmarkt. Muziek Muziek weer meer op de kaart zetten op de Toermalijn Dit is een wens waar wij de afgelopen maanden druk mee bezig zijn geweest. De groep cultuureducatie heeft meerdere onderdelen aangepakt zoals het aanschaffen van een licentie voor een digitale muziekmethode, het plannen van gastlessen door juf Daphne (Zwerfkeien) en de aanschaf van veel mooie en diverse muziekinstrumenten voor zowel op Noord en op hoofdlocatie.

10 Nieuwe website jeugd- en gezinsteam Lelystad De nieuwe website voor het Jeugd en Gezinsteam (JGT) Lelystad, is online. Het is een volledig nieuwe website met informatie over onder andere opvoeden, ouderschap, gedrag en over het omgaan met een (echt)scheiding. Samen met jongeren en gezinnen Het Jeugd en Gezinsteam Lelystad richt zich op preventie, ondersteuning en jeugdhulp voor jongeren en hun ouders bij opgroei- en opvoedingsvragen. De professionals van het Jeugd en Gezinsteam zijn er voor jongeren en gezinnen die het op eigen kracht (even) niet meer redden. Zij helpen je graag verder bij problemen op school, bij scheidingsvragen en bij opvoeden. Zij denken met je mee, geven je advies of begeleiding, zodat je weer verder kunt. Kijk op de voor meer informatie. Nieuwe website Voorheen konden alle inwoners en professionals terecht bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) voor alle vragen rondom jeugd en gezin. Veel informatie van deze website is onderdeel geworden van de nieuwe website onder het thema opgroeien en opvoeden. Het CJG is niet langer apart georganiseerd. De instellingen die aan het CJG verbonden waren, werken nu in een samenwerkingsverband met het Jeugd en Gezinsteam. Eén telefoonnummer: Een vraag over opvoeden en opgroeien? Bel dan met , dit telefoonnummer is 24/7 bereikbaar. Op de lees je tips, ervaringen en meer informatie voor wat het JGT voor jou kan betekenen.

Ouderavond Noteer alvast in de agenda!

Ouderavond Noteer alvast in de agenda! Het Toermalijntje 08-03-2018 2017/2018 nummer 12 AGENDA WEEKSLUITING Vrijdag 16 maart (Hoofd) Diamantslijpers en Goudzoekers. Vrijdag 23 maart (Noord) Maanstenen en Zwerfkeien. Staking Woensdag 14 maart.

Nadere informatie

Het Toermalijntje /2018 nummer 18

Het Toermalijntje /2018 nummer 18 Het Toermalijntje 13-07-2018 2017/2018 nummer 18 AGENDA Dinsdag 17 juli, 19.45 uur afscheid groep 8, locatie hoofd: alleen voor genodigden. Dinsdag 17 juli, 15.15 uur afscheid Albert locatie hoofd. Dinsdag

Nadere informatie

WEEKSLUITINGEN aanvang 14:30 H: Hoofd N: Noord

WEEKSLUITINGEN aanvang 14:30 H: Hoofd N: Noord Het Toermalijntje 1 september 2016 2016/2017 nummer 1 AGENDA Data Kamp en kleuterbouwreisje 31-08 t/m 02-09 kamp groep 7/8 05-09 t/m 07-09 kamp groep 5/6 13-09-2016 kleuterbouwreisje Bergkristallen en

Nadere informatie

KMPO 2016/2017. Plan van aanpak

KMPO 2016/2017. Plan van aanpak KMPO 2016/2017 Plan van aanpak Inleiding De kwaliteitsmeter PO is afgenomen in april 2017. In de richtlijnen zijn criteria voor zwakke en sterke punten opgesteld. Hieronder de analyse van de zwakke en

Nadere informatie

AGENDA WEEKSLUITING Vrijdag 23 februari (Noord) Maanstenen en Zwerfkeien. Voorjaarsvakantie 26 februari t/m 4 maart.

AGENDA WEEKSLUITING Vrijdag 23 februari (Noord) Maanstenen en Zwerfkeien. Voorjaarsvakantie 26 februari t/m 4 maart. Het Toermalijntje 19-02-2018 2017/2018 nummer 11 AGENDA WEEKSLUITING Vrijdag 23 februari (Noord) Maanstenen en Zwerfkeien. Voorjaarsvakantie 26 februari t/m 4 maart. Rapportgesprekken donderdag 8 maart

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Juni portretten en groepsfoto s schoolfotograaf: broertjes/zusjes-foto s (middag)

Nieuwsbrief. Juni portretten en groepsfoto s schoolfotograaf: broertjes/zusjes-foto s (middag) In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief Juni 2017 Voor op de kalender Nieuwe uitdagingen Schoolkamp groep 8 Schoolreis Eerste Heilige Communie Keuze nieuwe taalmethode Oud papier Uitslag enquêtes: leerlingen

Nadere informatie

Nieuwsflits 2 vrijdag 28 september, 2018

Nieuwsflits 2 vrijdag 28 september, 2018 Nieuwsflits 2 vrijdag 28 september, 2018 Beste ouders, Inmiddels liggen de echte warme dagen achter ons en is het schooljaar in volle gang. De herfstkleuren laten zich voorzichtig zien en over twee weken

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15. Schooljaar , vrijdag 18 april 2019

Nieuwsbrief 15. Schooljaar , vrijdag 18 april 2019 - Nieuwsbrief 15 Schooljaar 2018-2019, vrijdag 18 april 2019 Paasfeest Ook dit jaar zijn de paashazen weer langs gekomen. De kinderen van groep 1 en 2 zijn driftig op zoek gegaan naar de paaseieren. Voor

Nadere informatie

Het Josephientje! Jaargang 11 nr. 6 februari 2016

Het Josephientje! Jaargang 11 nr. 6 februari 2016 Het Josephientje! Jaargang 11 nr. 6 februari 2016 AGENDA 7 maart Start projectweek; Hallo Wereld 8 maart Aanmelddagen Voortgezet Onderwijs 9 maart Aanmelddagen Voortgezet Onderwijs 14 maart Ouderavond

Nadere informatie

Nieuwsbrief tevredenheidsonderzoek 2016

Nieuwsbrief tevredenheidsonderzoek 2016 Nieuwsbrief tevredenheidsonderzoek 2016 directie.speelenwerkhoeve@degroeiling.nl www.speelenwerkhoeve.nl In deze nieuwsbrief Tevredenheidsonderzoek p 1 Rapportcijfers p 1 Onderwerpen p 2 Sociale veiligheid

Nadere informatie

ICBS De Windroos WEEKINFO 39. Belangrijke data: Actie onderwijs. Onderwijs op De Windroos: Verlof vragen

ICBS De Windroos WEEKINFO 39. Belangrijke data: Actie onderwijs. Onderwijs op De Windroos: Verlof vragen WEEKINFO 39 ICBS De Windroos Galeistraat 2 1503 TJ Zaandam 075 20 10 129 info@de-windroos.nl Belangrijke data: 30-6-2017 Zomerfeest! Beste ouders/verzorgers, In deze info: Onderwijs op De Windroos: verlof

Nadere informatie

AGENDA WEEKSLUITING Vrijdag 26 januari (Hoofd) Woestijnrozen en Vuurstenen Donderdag 1 februari schoolfotograaf groep 8

AGENDA WEEKSLUITING Vrijdag 26 januari (Hoofd) Woestijnrozen en Vuurstenen Donderdag 1 februari schoolfotograaf groep 8 Het Toermalijntje 19-01-2018 2017/2018 nummer 09 AGENDA WEEKSLUITING Vrijdag 26 januari (Hoofd) Woestijnrozen en Vuurstenen Donderdag 1 februari schoolfotograaf groep 8 Vrijdag 16 februari Carnaval Maandag

Nadere informatie

Laetare Actueel Jan/2019

Laetare Actueel Jan/2019 Laetare Actueel Jan/2019 Vreedzame School Zoals uw weet, zijn wij vanaf het begin van dit schooljaar begonnen met de Vreedzame School. Wij zijn deze maand gestart met blok 3. Wij hebben oor voor elkaar.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. juni 2019

Nieuwsbrief. juni 2019 Nieuwsbrief juni 2019 - mededelingen schoolbreed - kwaliteitszorg - tweede rapport - musical - activiteiten OR - data - nieuws uit de groepen - kalender Mededelingen schoolbreed Het was de tijd van de

Nadere informatie

Agenda. Mama verwendag kleuters. Overleg OR jubileum Schoolkorfbal groep 3/4 Rondleiding nieuwe ouders. Inloopochtend groep 6

Agenda. Mama verwendag kleuters. Overleg OR jubileum Schoolkorfbal groep 3/4 Rondleiding nieuwe ouders. Inloopochtend groep 6 Agenda 22 mei t/m 2 juni Cito toetsweek 24 mei 25 / 26 mei 30 mei 30 mei 31 mei 31 mei 1 juni 1 juni 2 juni 2 juni 5 t/m 11 juni 12 juni 12 juni 13 juni 14 juni 12 t/m 16 juni 23 juni Mama verwendag kleuters

Nadere informatie

de Boegspriet Nieuwsbrief van Basisschool De Driemaster - nummer 10 - vrijdag 25 januari 2019

de Boegspriet Nieuwsbrief van Basisschool De Driemaster - nummer 10 - vrijdag 25 januari 2019 de Boegspriet Nieuwsbrief van Basisschool De Driemaster - nummer 10 - vrijdag 25 januari 2019 Beste ouders, Januari is al weer bijna voorbij, de dagen worden weer wat langer. Dat vinden veel mensen fijn,

Nadere informatie

5 april 2019 Van de directeur

5 april 2019 Van de directeur OJS de Zevensprong*Ellertsveld 15*8302 JD*Emmeloord*0527-788688*ojsdezevensprong@aves.nl Jaargang 6, nummer 11 5 april 2019 Van de directeur Op vrijdag 15 maart heeft de AV een hele leuke dag georganiseerd.

Nadere informatie

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Hemelvaart en Pinksteren Na de Hemelvaart volgt 10 dagen later altijd Pinksteren. Pinksteren is meer

Nadere informatie

Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van november In deze nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van de belangrijke zaken op De Regenboog.

Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van november In deze nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van de belangrijke zaken op De Regenboog. Beste ouders / verzorgers, Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van november 2018. In deze nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van de belangrijke zaken op De Regenboog. Rapportgesprekken groep 3 t/m

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken.

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken. OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 E-mail: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders/ verzorgers, april 2017 Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer

Nadere informatie

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018 Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Met trots presenteren wij u de poster van het jaarverslag van de Poort. Middels deze poster (zie bijlage) krijgt u een samenvatting van het

Nadere informatie

Schoolbrief 20. Willibrordschool. 27 juni Beste ouder(s)/ verzorger(s),

Schoolbrief 20. Willibrordschool. 27 juni Beste ouder(s)/ verzorger(s), . Schoolbrief 20 Willibrordschool 27 juni 2018 Beste ouder(s)/ verzorger(s), U ontvangt om de week op woensdag een schoolbrief. We merken dat er de laatste schoolweken veel te melden valt. Om die reden

Nadere informatie

juni 2016 OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat ES Dinteloord Telefoon:

juni 2016 OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat ES Dinteloord Telefoon: OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 Email: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders / verzorgers, juni 2016 Graag uw aandacht voor de nieuwsbrief van

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 22 augustus 2018

Nieuwsbrief 1 22 augustus 2018 Nieuwsbrief 1 22 augustus 2018 Beste kinderen en ouders, De vakantie zit er weer op. Gelukkig is iedereen weer veilig teruggekeerd en hebben we allemaal kunnen genieten van het fantastische weer. Afgelopen

Nadere informatie

Wingerd nieuws Terugblik informatieavond

Wingerd nieuws Terugblik informatieavond Nieuwsbrief van CNS-basisschool de Wingerd Wingerd nieuws Terugblik informatieavond Afgelopen maandag was de informatieavond die we jaarlijks plannen aan het begin van het schooljaar. Tijdens het gezamenlijke

Nadere informatie

Intussen zien we veel blije gezichten en zijn de kinderen weer enthousiast aan de slag gegaan. Ook fijn dat de ouders in grote getale

Intussen zien we veel blije gezichten en zijn de kinderen weer enthousiast aan de slag gegaan. Ook fijn dat de ouders in grote getale Nieuwsbrief OBS De Sjtadssjool Augustus-September 2014 De kop is er af, het nieuwe schooljaar is van start gegaan. Altijd weer spannend, hoe is de nieuwe juf of meester, hoe zal het gaan in de nieuwe groep?

Nadere informatie

AGENDA nr. 19 NIEUWS. JARIG Lisa Oskam 24 juni groep 5/6 Nanou Lazoe 27 juni groep 3. Dinsdag 27 juni Donderdag 29 juni GMR-vergadering

AGENDA nr. 19 NIEUWS. JARIG Lisa Oskam 24 juni groep 5/6 Nanou Lazoe 27 juni groep 3. Dinsdag 27 juni Donderdag 29 juni GMR-vergadering AGENDA nr. 19 Dinsdag 20 juni schoonmaakavond Woensdag 21 juni inloopochtend Maandag 26 juni studiedag Dinsdag 27 juni staken Donderdag 29 juni GMR-vergadering Vrijdag 30 juni rapporten mee Vrijdag 30

Nadere informatie

@-mail. Nieuws. Logo vignet Gezonde school. Wij leren hier met elkaar, van elkaar, door elkaar en over elkaar!

@-mail. Nieuws. Logo vignet Gezonde school. Wij leren hier met elkaar, van elkaar, door elkaar en over elkaar! @-mail 10 APRIL 2015 JAARGANG 3, NUMMER 25 OBS Prinses Catharina Amalia Cicerostrook 9 2493 ZL Den Haag Telefoon 070-3019586 E-mail info@obspca.nl E-mail TSO tso@obspca.nl Bezoek onze website! www.obspca.nl

Nadere informatie

Peppelinfo juni 2016, nummer 8

Peppelinfo juni 2016, nummer 8 Peppelinfo juni 2016, nummer 8 Beste ouders, Op school zijn we druk aan het kijken naar de groepsindeling voor komend schooljaar. Voor elke leerlingen die we hebben, krijgen we geld om onze organisatie

Nadere informatie

Jaargang /2018 Vrijdag 6 juli. Kopij kan ingeleverd worden via

Jaargang /2018 Vrijdag 6 juli. Kopij kan ingeleverd worden via Jaargang 22-2017/2018 Vrijdag 6 juli nummer 14 P Kopij kan ingeleverd worden via redactie@flevoschool.nl Verjaardagen 9 juli Jurre gr 7, 11 jaar 10 juli Rosalie gr 1/2c, 6 jaar 11 juli Alexander gr 8,

Nadere informatie

Leonardo nieuwsbrief april 2016

Leonardo nieuwsbrief april 2016 Leonardo nieuwsbrief april 2016 Voorwoord Beste ouders/verzorgers, Vanaf begin maart ben ik gestart op de Leonardo/Achtbaan. Eerder heb ik mezelf al aan U voorgesteld via een brief. Het was een warm welkom

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nr

Nieuwsbrief. Nr Nieuwsbrief Nr. 15 13-04-2017 We zijn nu ook te volgen via Facebook sportbasisschool Het Startblok ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Toni Koopmanplein 114, 3014 RC, Rotterdam T: Maandag 25 februari t/m vrijdag 1 maart 2019 Voorjaarsvakantie

Toni Koopmanplein 114, 3014 RC, Rotterdam   T: Maandag 25 februari t/m vrijdag 1 maart 2019 Voorjaarsvakantie Toni Koopmanplein 114, 3014 RC, Rotterdam www.aschvanwijck.nl T: 010-4363836 Maandag 25 februari t/m vrijdag 1 maart 2019 Voorjaarsvakantie Vrijdag 22 maart 2019 Rapport 1 mee naar huis Zondag 24 maart

Nadere informatie

Aan alle ouders, Fijn weekend allemaal! Team Weemewereld. Rapportgesprekken. Voorstelling voor groep 1 tot en met 4. Nieuw zand in de zandbakken

Aan alle ouders, Fijn weekend allemaal! Team Weemewereld. Rapportgesprekken. Voorstelling voor groep 1 tot en met 4. Nieuw zand in de zandbakken 2 4 Nieuwsbrief 39 Maandag 26 vrijdag 30 juni Aan alle ouders, Nog één keer een herinnering, komende dinsdag, 27 juni, doen we als school mee aan de (korte) staking. We beginnen die dag een uur later!

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2016

Nieuwsbrief juni 2016 Nieuwsbrief juni 2016 Beste ouders en leerlingen, In de vorige nieuwsbrief sprak ik over Gods plan. Gods plan gaat door. We hebben met elkaar geluisterd naar de verhalen van Esther. Wat een verstandig,

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2019

Nieuwsbrief juni 2019 Nieuwsbrief juni 2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), Het is voorjaar. De natuur staat weer in bloei. s Morgens mogen we wakker worden van het gefluit van de vogels. Het is bijna Hemelvaartsdag en Pinksteren.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Mei 2018

Nieuwsbrief. Mei 2018 Nieuwsbrief Mei 2018 Directie Formatie De afgelopen weken zijn wij bezig geweest met de voorbereiding van de groepsindeling voor volgend schooljaar. Wij zijn heel blij dat wij volgend jaar weer 13 groepen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nieuwe Directie

NIEUWSBRIEF. Nieuwe Directie Agenda 23 feb; rapport mee 23 feb: uitje groep 8 26 feb t/m 2 mrt: krokusvakantie 14 maart: (mogelijk) stakingsdag 19 maart: studiedag bestuur: lln vrij 21-28 maart Cultuurweek 29 en 30 mrt: presentaties

Nadere informatie

juli 2018 Voorwoord Belangrijke data Personeel Studiedagen Vakantierooster Uitagenda

juli 2018 Voorwoord Belangrijke data Personeel Studiedagen Vakantierooster Uitagenda juli 2018 Voorwoord Belangrijke data Personeel Studiedagen Vakantierooster Uitagenda Voorwoord Beste ouder(s) / verzorger(s) van OBS de Plantage, Bij het verschijnen van deze nieuwsbrief is de zomervakantie

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. Agenda. Nieuwsbrief januari Open dagen Voortgezet Onderwijs

In deze nieuwsbrief. Agenda. Nieuwsbrief januari Open dagen Voortgezet Onderwijs Nieuwsbrief januari 2019 In deze nieuwsbrief -open dagen voortgezet onderwijs -stuurgroep cultuur -aanmelding nieuwe leerlingen -koffiecafé - CITO veranderingen - Tevredenheidspeilingen -troost KOFFER

Nadere informatie

22 juni Nieuwsbrief De Zon. Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers

22 juni Nieuwsbrief De Zon. Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers Schooljaar: 2017-2018, nummer 14 Nieuwsbrief De Zon Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers In deze nieuwsbrief wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen: Nieuws uit het team

Nadere informatie

Februari /3 9/10 16/17 23/24. maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag weekend. Krantencontainer. Zwemmen 7A, 7B, 7C

Februari /3 9/10 16/17 23/24. maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag weekend. Krantencontainer. Zwemmen 7A, 7B, 7C Februari 2019 maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag weekend 1 2/3 4 5 6 7 8 9/10 Deze week: adviesgesprekken groep 8 Zwemmen 7A, 7B, 7C Krantencontainer 11 Deze week: adviesgesprekken groep 8 12 13

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Beste ouders, En dan is het echt zomervakantie! We beginnen weer op maandag 29 augustus.

Nieuwsbrief. Van de directie. Beste ouders, En dan is het echt zomervakantie! We beginnen weer op maandag 29 augustus. Nieuwsbrief 15 juli 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, En dan is het echt zomervakantie! We beginnen weer op maandag 29 augustus. Namens het team wens

Nadere informatie

RESULTATEN. Rapportage bs Franciscus, Bunde ouders en leerlingen. EXTERNE BENCHMARK (overige scholen in Nederland)

RESULTATEN. Rapportage bs Franciscus, Bunde ouders en leerlingen. EXTERNE BENCHMARK (overige scholen in Nederland) RESULTATEN Rapportage bs Franciscus, Bunde ouders en leerlingen EXTERNE BENCHMARK (overige scholen in Nederland) Legenda gebruikte kleuren: Scores >3,0 Groene arcering: tevredenheid is goed. Geen actie

Nadere informatie

Nieuws St. Gregoriusschool

Nieuws St. Gregoriusschool Blauwhuis, 29 juni 2017 11 Nieuws St. Gregoriusschool Inhoud Bijlagen: \ Agenda Personele zaken Kanjertraining Resultaat Eindtoets Enquête Kledinginzameling Doorschuifochtend Afscheidsavond Klus- en schoonmaakavond

Nadere informatie

Roncallischool. Padevoortseallee AL Zeddam

Roncallischool. Padevoortseallee AL Zeddam Roncallischool Padevoortseallee 21 7038 AL Zeddam 0314-651530 info@roncalli.nl www.roncalli.nl Prikbord jg. 20-nr. 6: 21 december 2016 Laatste prikbord op papier Dit is het laatste Prikbord op papier.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. mei 2019

Nieuwsbrief. mei 2019 Nieuwsbrief mei 2019 Directie Formatie Wij hopen in de volgende nieuwsbrief de groepsindeling te kunnen communiceren. Wel kunnen wij alvast vermelden dat wij volgend schooljaar weer 13 groepen mogen formeren.

Nadere informatie

Meivakantie. Agenda t/m Meivakantie Weer naar school tegen 4 voetbaltoernooi Opnames Leraar24

Meivakantie. Agenda t/m Meivakantie Weer naar school tegen 4 voetbaltoernooi Opnames Leraar24 Klik hier om deze email in de browser te lezen Nieuwsbrief 33-29 april Met deze week: Sporten in de meivakantie - 4 tegen 4 voetbal - Maandagen na de meivakantie - Avond4Daagse - Nieuwe leerlingen - Uitslag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Juni/ Juli Beste ouder(s), verzorger(s), Korte terugblik. Planning juni activiteiten

NIEUWSBRIEF. Juni/ Juli Beste ouder(s), verzorger(s), Korte terugblik. Planning juni activiteiten NIEUWSBRIEF Juni/ Juli 2014 Beste ouder(s), verzorger(s), Dit is alweer de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. Inmiddels zijn de voortgangsgesprekken in volle gang en zijn de schoolverlaters druk bezig

Nadere informatie

Peppelinfo juni 2017, nummer 6

Peppelinfo juni 2017, nummer 6 Peppelinfo juni 2017, nummer 6 Beste ouders, Onlangs hebben jullie van Beatrijs het bericht ontvangen dat haar periode op de Dijkerhoek verlengd zal worden. Langs deze weg willen we u als ouder bedanken

Nadere informatie

Gekke haren dag! Op vrijdag 8 juli is het weer gekke haren dag op school! We maken er een gezellige dag van!

Gekke haren dag! Op vrijdag 8 juli is het weer gekke haren dag op school! We maken er een gezellige dag van! 30 ste jaargang nr. 11, juli 2016 Afscheid Anja Allereerst hartelijk bedankt voor de lieve reacties die ik heb ontvangen via de mail of persoonlijk naar aanleiding van mijn vertrek. Het doet me goed. De

Nadere informatie

Hallo (Nummer 01, ) In deze Hallo vindt u informatie over:

Hallo (Nummer 01, ) In deze Hallo vindt u informatie over: Hallo (Nummer 01, 23-08- 2014) Beste ouders en leerlingen, In deze Hallo vindt u informatie over: De eerste lesdag en lesweken Overzicht van de werkdagen van de teamleden Voorstellen juf Manon, meester

Nadere informatie

Nieuwsbrief de Regenboog. okt Nieuwsbrief basisschool de Regenboog Cuijk, oktober Kalender en belangrijke data

Nieuwsbrief de Regenboog. okt Nieuwsbrief basisschool de Regenboog Cuijk, oktober Kalender en belangrijke data Nieuwsbrief de Regenboog okt. 2017 Kalender en belangrijke data Maandag 2 t/m vrijdag 13 oktober Donderdag 5 oktober Woensdag 4 t/m vrijdag 13 oktober Vrijdag 13 oktober Maandag 16 t/m vrijdag 20 oktober

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2018

Nieuwsbrief juni 2018 Nieuwsbrief juni 2018 Contactgegevens: Website: www.sbo3boor.nl SBO Cornelis Leeflang Overschie: 010-4371756 SBO : 010-4205314, via De Piloot Beste ouders en verzorgers, Voor u ligt alweer de laatste nieuwsbrief

Nadere informatie

+9*/ Geachte ouder(s) / verzorger(s),

+9*/ Geachte ouder(s) / verzorger(s), +9*/ Geachte ouder(s) / verzorger(s), Terug in de tijd! Vandaag zijn onze leerlingen op een wel hele bijzondere manier begonnen met de projectweek Terug in de tijd!. Enkele leerkrachten gingen namelijk

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

Di. 31 mei Groep 8 ivm kampvoorbereiding les tot u. Wo. 1 juni Schoolkamp Gr. 8 Do. 2 juni Schoolkamp Gr. 8 Vr. 3 juni Schoolkamp Gr. 8 Ma.

Di. 31 mei Groep 8 ivm kampvoorbereiding les tot u. Wo. 1 juni Schoolkamp Gr. 8 Do. 2 juni Schoolkamp Gr. 8 Vr. 3 juni Schoolkamp Gr. 8 Ma. 10 Di. 31 mei Groep 8 ivm kampvoorbereiding les tot 12.00 u. Wo. 1 juni Schoolkamp Gr. 8 Do. 2 juni Schoolkamp Gr. 8 Vr. 3 juni Schoolkamp Gr. 8 Ma. 6 juni Start avondvierdaagse Di. 7 juni Verjaardag juffen

Nadere informatie

De Springplank: info 15 juni 2016.

De Springplank: info 15 juni 2016. De Springplank: info 15 juni 2016. Nieuwe leerling. We willen Luuk, Diede en Yeliz, van harte welkom heten bij ons op school. Diede en Yeliz zijn nu aan het oefenen in groep 1/2. Luuk is er al voor vast.

Nadere informatie

Even voorstellen: Sinds enkele weken werkt er een nieuwe leerkracht in groep 7/8 op donderdag en vrijdag. Hieronder stelt zij zich voor.

Even voorstellen: Sinds enkele weken werkt er een nieuwe leerkracht in groep 7/8 op donderdag en vrijdag. Hieronder stelt zij zich voor. Wiek-2-Date nieuwsbrief 9 De nieuwsbrief verschijnt gemiddeld eens per 3 weken. Op onze site wordt u doorlopend op de hoogte gehouden van het laatste nieuws en van de activiteiten in de groepen. Agenda

Nadere informatie

STAPSTEENNIEUWS. Schooljr. 2014/2015 4 juni t/m 17 juni, nr. 16

STAPSTEENNIEUWS. Schooljr. 2014/2015 4 juni t/m 17 juni, nr. 16 Locatie De Muzenberg BS De Stapsteen Kijkakkers 1A2 6026 ER Maarheeze 0495-599264 STAPSTEENNIEUWS infodestapsteen@skozok.nl www.bsdestapsteen.nl Schooljr. 2014/2015 4 juni t/m 17 juni, nr. 16 Het volgende

Nadere informatie

Nieuwsbrief. (ook te lezen op de website www.montessorilaren.nl ) Nummer 3, 6 november tot en met 18 november 2013

Nieuwsbrief. (ook te lezen op de website www.montessorilaren.nl ) Nummer 3, 6 november tot en met 18 november 2013 Nieuwsbrief (ook te lezen op de website www.montessorilaren.nl ) Nummer 3, 6 november tot en met 18 november 2013 De afgelopen periode zijn jarig geweest: 02-11 Annabelle groep 7-8 03-11 Anne-Maartje groep

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 6 november nr. 05

Nieuwsbrief. 6 november nr. 05 Nieuwsbrief 6 2014 2014-2015 nr. 05 Beste ouders/ verzorgers, De herfstvakantie is weer achter de rug. De komende periode wordt een drukke, maar gezellige tijd. Binnenkort komen de eerste rapporten en

Nadere informatie

nieuwsbrief. 05 nieuwsbrief voor ouders

nieuwsbrief. 05 nieuwsbrief voor ouders nieuwsbrief. 05 nieuwsbrief voor ouders 2017 2018 Agenda Vrijdag 30 maart Goede Vrijdag Maandag 2 april: 2de Paasdag Vrijdag 20 april: Koningsspelen Vanuit de directiekamer: Iedere keer worden we verrast

Nadere informatie

Voor nu wensen we iedereen alvast een heel mooie zomervakantie met hopelijk heel veel zon!

Voor nu wensen we iedereen alvast een heel mooie zomervakantie met hopelijk heel veel zon! 29-06-2018 Dit Open Podium en veel andere Podiuminformatie wordt alleen digitaal verzonden. e-mail adreswijzigingen en aanmeldingen hiervoor: info.podiumloenen@vechtstreekenvenen.nl Beste ouders/verzorgers,

Nadere informatie

Na de voorjaarsvakantie mochten wij Keano Hollemans verwelkomen in de vlinderklas. Wij wensen hem een fijne tijd op de Julianaschool.

Na de voorjaarsvakantie mochten wij Keano Hollemans verwelkomen in de vlinderklas. Wij wensen hem een fijne tijd op de Julianaschool. PCBS Julianaschool 1 maart 2018 Nieuwe leerlingen Na de voorjaarsvakantie mochten wij Keano Hollemans verwelkomen in de vlinderklas. Wij wensen hem een fijne tijd op de Julianaschool. Thema kleuters De

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2017 Jaargang:

Nieuwsbrief Juli 2017 Jaargang: Nieuwsbrief Juli 2017 Jaargang: 2016-2017 Belangrijke data in juli 3 juli Schoolreis groep 1 t/m 7 4 juli Maandopening groep 4 4 juli 2 e Rapport 6 en 10 juli 10 minuten gesprekken 13 juli Presentatie

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a t Letterken Mededelingenblad van OBS t Smelleken Emmalaan 5, 5554 JM Valkenswaard Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092 Uitgave: 2 februari 2016 info@obstsmelleken.nl www.obstsmelleken.nl Belangrijke

Nadere informatie

Groep 3. Juni 2015. Thema s groep 1-2 Er op uit Vaderdag Zomer (Schatkist) Letters groep 1/2 Week 23 u Week 24 z Week 26 F

Groep 3. Juni 2015. Thema s groep 1-2 Er op uit Vaderdag Zomer (Schatkist) Letters groep 1/2 Week 23 u Week 24 z Week 26 F Juni 2015 Thema s groep 1-2 Er op uit Vaderdag Zomer (Schatkist) Letters groep 1/2 Week 23 u Week 24 z Week 26 F Groep 3 Nog 6 weken en dan is het alweer zomervakantie. De tijd vliegt voorbij! De komende

Nadere informatie

t Kuierjournaal 11 e jaargang no. 14: Enquête Studiedag

t Kuierjournaal 11 e jaargang no. 14: Enquête Studiedag 1 t Kuierjournaal 11 e jaargang no. 14: 31-03-17 Enquête Op onze school maken we gebruik van de kwaliteit enquête Beekveld & Terpstra. De enquête wordt vierjaarlijks afgenomen onder ouders, kinderen uit

Nadere informatie

Agenda Maandag 11 april uur Culturele voorstelling groep 5/6. Praktisch verkeersexamen groep 7/8 (fiets mee!) Finale schoolvoetbal

Agenda Maandag 11 april uur Culturele voorstelling groep 5/6. Praktisch verkeersexamen groep 7/8 (fiets mee!) Finale schoolvoetbal Nieuwsbrief nr. 16 8 april 2016 Agenda Maandag 11 april 13.30 uur Culturele voorstelling groep 5/6 Dinsdag 12 april Finale schoolvoetbal Woensdag 13 april Praktisch verkeersexamen groep 7/8 (fiets mee!)

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Agenda. Afscheid leerkrachten / Nieuwe schooljaar. Groepsverdeling volgend schooljaar. wo do vr. groep ma di.

NIEUWSBRIEF. Agenda. Afscheid leerkrachten / Nieuwe schooljaar. Groepsverdeling volgend schooljaar. wo do vr. groep ma di. Agenda di 20 juni administratiedag, lln zijn vrij! groep 8 kamp van 19 tot en met 21 juni 26 juni suikerfeest in de klas gespreksweek 26 t/m 30 juni 27 juni 9.30 uur op school! 27 juni MR vergadering 30

Nadere informatie

Algemene informatie. SOS formulieren Verzoek de SOS formulieren deze week te retourneren zodat data verwerkt kan worden!

Algemene informatie. SOS formulieren Verzoek de SOS formulieren deze week te retourneren zodat data verwerkt kan worden! Datum: 10-09-2018 Nieuwsbrief: 02 Algemene informatie Info verbouwing De ouders van school maar ook de inwoners van Aadorp zijn benieuwd naar de plannen van bouw en verbouw aan de Albardastraat. Ook Tubantia

Nadere informatie

Thema ochtend van de ouderraad: Lezen met begrip

Thema ochtend van de ouderraad: Lezen met begrip Thema ochtend van de ouderraad: Lezen met begrip Datum: 17-02-2015 Op vrijdag 6 februari heeft Jan Bisschops (Natuurlijk Leren) ons in vogelvlucht kennis laten maken met nieuwe werkvormen om beter begrijpend

Nadere informatie

De leerlingen zullen deze peilingen ook weer gaan invullen en dat zal net als vorig schooljaar op school gedaan worden.

De leerlingen zullen deze peilingen ook weer gaan invullen en dat zal net als vorig schooljaar op school gedaan worden. Nummer 17 15 januari 2016 Beste ouder(s) / verzorger(s), Bruna-actie Rondom de Kinderboekenweek was weer de jaarlijkse actie dat de Bruna-bonnetjes konden worden ingeleverd en wij dan boeken voor de school

Nadere informatie

Nieuwsbrief KBs St. Ludgerus Loenen a.d. Vecht

Nieuwsbrief KBs St. Ludgerus Loenen a.d. Vecht Nieuwsbrief KBs St. Ludgerus Loenen a.d. Vecht Agenda 4 april concert leerorkest 16.00-16.45: groep 7 17.45-18.30: groep 5 en 6 12 april L.O.S. afsluiting 16 t/m 18 april Eindtoets gr. 8 18 april Paasviering

Nadere informatie

RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK. De Oceaan, Assendelft november 2016 Ouderversie

RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK. De Oceaan, Assendelft november 2016 Ouderversie RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK De Oceaan, Assendelft november Ouderversie 1 ALGEMEEN 1.1 Inleiding Algemeen Het instrument de Kwaliteitsvragenlijst is een hulpmiddel om de kwaliteit van de school en/of

Nadere informatie

Nieuwe leerlingen. In de afgelopen periode is er een tweetal nieuwe leerlingen op De Klimop verschenen. Wij stellen dit duo hierbij aan u voor:

Nieuwe leerlingen. In de afgelopen periode is er een tweetal nieuwe leerlingen op De Klimop verschenen. Wij stellen dit duo hierbij aan u voor: Maandinfo Maand: september 2015 Inhoud. In deze maandinfo wordt u geïnformeerd over de volgende zaken: Teamstudiedag Stagiaires Nieuwe leerlingen Doe Mee boekje Gymlessen Jeugd en Techniek (JET) Groep

Nadere informatie

Rapportage Tevredenheidsonderzoek

Rapportage Tevredenheidsonderzoek R.k.b.s. Rapportage Tevredenheidsonderzoek November-december 2015 Auteur: Ariane Zijlstra-Breimer, directeur school 21-3-2016 [Geef tekst op] 1. Inleiding Eén keer in de vier jaar wordt op alle scholen

Nadere informatie

vragenlijst ouders Uitslagen Vragenlijst CBS De Bernebrêge

vragenlijst ouders Uitslagen Vragenlijst CBS De Bernebrêge vragenlijst ouders Uitslagen Vragenlijst CBS De Bernebrêge Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 De vragenlijst... 2 Gegevens... 5 Schoolgegevens... 5 Periode van afname... 5 Aantal respondenten...

Nadere informatie

Losse Entjes. Jaargang 24 no. 5 8 januari 2016 (zie voor actuele mededelingen

Losse Entjes. Jaargang 24 no. 5 8 januari 2016 (zie voor actuele mededelingen Losse Entjes Jaargang 24 no. 5 8 januari 2016 (zie voor actuele mededelingen www.obsde-ent.nl) Agenda 9 januari Oud papier 9 maart OR vergadering 13 januari 19.00 uur Schoonmaakavond 11 maart Losse Entjes

Nadere informatie

Bouwen & Bewaren Nieuwsflits

Bouwen & Bewaren Nieuwsflits Bouwen & Bewaren Nieuwsflits Nummer 13 Juni 2016 Geachte ouders/verzorgers, U ontvangt Nieuwsflits B&B nummer 13. Dit keer informatie over de CITO-Eindtoets en nog veel meer. Veel leesplezier gewenst.

Nadere informatie

Uitslag jaarlijks tevredenheidsonderzoek december 2018

Uitslag jaarlijks tevredenheidsonderzoek december 2018 Uitslag jaarlijks tevredenheidsonderzoek december 2018 alles wat lager gescoord is dan 2,5 alles wat tussen de 2,5 en 3,5 gescoord is (niet in onderstaand overzicht opgenomen) Zeer tevreden: alles wat

Nadere informatie

Wiekendje. Vanuit het MT. In dit nummer: 28 september

Wiekendje. Vanuit het MT. In dit nummer: 28 september Basisschool Het Molenven Wiekendje Koninginnelaan 1c 5263 DP Vught info@molenven.nl Wiekendje@molenven.nl 28 september 2017 2017-2018 Interessante informatie: 4 okt. Start Kinder - boekenweek 16 t/m 20

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 6 november Verantwoordelijkheid. Samenwerken en Reflectie. Zelfstandigheid en Effectiviteit. 15 februari 2016

Nieuwsbrief. 6 november Verantwoordelijkheid. Samenwerken en Reflectie. Zelfstandigheid en Effectiviteit. 15 februari 2016 Verantwoordelijkheid Samenwerken en Reflectie Zelfstandigheid en Effectiviteit Nieuwsbrief 15 februari 2016 6 november 2015 Daltonschool de Touwladder Schoolstraat 27 7642 AS Wierden Postbus 266 7640 AG

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2019

Nieuwsbrief februari 2019 Nieuwsbrief februari 2019 Belangrijke data in februari 4 februari MR Beste ouders en verzorgers, Hoera het sneeuwt! We zijn samen weer fijn begonnen na de kerstvakantie. Er zijn veel nieuwe kinderen op

Nadere informatie

MUZEJOURNAAL WEEK 35 en 36. vrijdag 24 augustus. maandag 27-8 dinsdag 28-8 woensdag 29-8 donderdag 30-8 vrijdag 31-8

MUZEJOURNAAL WEEK 35 en 36. vrijdag 24 augustus. maandag 27-8 dinsdag 28-8 woensdag 29-8 donderdag 30-8 vrijdag 31-8 MUZEJOURNAAL WEEK 35 en 36 vrijdag 24 augustus maandag 27-8 dinsdag 28-8 woensdag 29-8 donderdag 30-8 vrijdag 31-8 AGENDA 15.00 inloopmoment ouders 08.45 inloopmoment ouders 20.00 inloopmoment ouders Luizencontrole

Nadere informatie

Klassennieuws van groep 1/2 C

Klassennieuws van groep 1/2 C Klassennieuws van groep 1/2 C Koninklijke week In de week van 22 april t/m 27 april kleurde de Vlieberg Koninklijk rood, wit en blauw. Deze week stond geheel in het teken van de inhuldiging van Koning

Nadere informatie

RESULTATEN. Rapportage OBS De Tuimelaar, Hoogvliet 2017

RESULTATEN. Rapportage OBS De Tuimelaar, Hoogvliet 2017 RESULTATEN Rapportage OBS De Tuimelaar, Hoogvliet 2017 april 2017 1 ALGEMEEN 1.1 Inleiding Algemeen Het instrument de Kwaliteitsvragenlijst is een hulpmiddel om de kwaliteit van de school en/of het schoolbestuur

Nadere informatie

Maandag 26 juni 2017 Nieuwsbrief voor ouders, verzorgers en belangstellenden van De Tragellijn

Maandag 26 juni 2017 Nieuwsbrief voor ouders, verzorgers en belangstellenden van De Tragellijn NIEUWSBRIEF Maandag 26 juni 2017 Nieuwsbrief voor ouders, verzorgers en belangstellenden van De Tragellijn PBS nieuws In het PBS programma hebben we heel veel lessen waarin de leerlingen bijvoorbeeld leren

Nadere informatie

Kalender. We hopen dat iedereen heeft kunnen genieten van een fijne vakantie en iedereen weer zin heeft om naar school te gaan! Tot maandag!!

Kalender. We hopen dat iedereen heeft kunnen genieten van een fijne vakantie en iedereen weer zin heeft om naar school te gaan! Tot maandag!! Augustus 2018 Lingewijk 13, 3831 LE Leusden, 033-4943936 info@deholm.nl / www.deholm.nl Inhoud van dit Scheepsjournaal: Nieuws vanuit het team 5 gelijke dagen rooster Belangrijke data Uitnodiging informatieavond

Nadere informatie

Heindijk PM Rotterdam Tel Vrijdag 24 augustus Website:

Heindijk PM Rotterdam Tel Vrijdag 24 augustus Website: Kubus Nieuwsbrief Jaargaang 2012/2013 Nieuwsbrief nr. Heindijk 20 3079 PM Rotterdam Tel. 010-4830737 Oldenoord 81 3079 KG Rotterdam Tel. 010-4829188 Vrijdag 24 augustus 2012 Website: www.obsdekubus.nl

Nadere informatie

Samenstelling team komend schooljaar. In een brief die u heeft ontvangen over de groepsverdeling voor komend schooljaar, heb ik ook

Samenstelling team komend schooljaar. In een brief die u heeft ontvangen over de groepsverdeling voor komend schooljaar, heb ik ook Bolsternieuws Mei 2019 Een stukje algemene informatie. Uitslag tevredenheids vragenlijsten. Zowel het team, als de ouders en de leerlingen (van gr 5 t/m 8) hebben de vragenlijsten ingevuld, die Optimus

Nadere informatie

Schakel 4. Nieuwsbrief 8 februari 2019

Schakel 4. Nieuwsbrief 8 februari 2019 Schakel 4. Nieuwsbrief 8 februari 2019 Basisschool Cleijn Hasselt Hasseltstraat 198 013-5422281 bs.cleijnhasselt@xpectprimair.nl www.cleijnhasselt.nl Juf Jeske s World Trip Voor de kerstvakantie heeft

Nadere informatie

Weekbrief. Vrijdag 11 november Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid directie / Meerschools Intern Begeleider (MIB) Nieuws uit de school

Weekbrief. Vrijdag 11 november Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid directie / Meerschools Intern Begeleider (MIB) Nieuws uit de school Vrijdag 11 november 2016 Weekbrief Activiteitenoverzicht 16 november Kinderraad (2 leerlingen groep 7/8) 23 en 29 november Oudergesprekken 5 december Sinterklaas Aanwezigheid directie / Meerschools Intern

Nadere informatie

RESULTATEN. Rapportage SO de Zonnehof - VSO Hofplein

RESULTATEN. Rapportage SO de Zonnehof - VSO Hofplein RESULTATEN Rapportage SO de Zonnehof - VSO Hofplein mei 2017 1 ALGEMEEN 1.1 Inleiding Algemeen Het instrument de Kwaliteitsvragenlijst (V)SO+ is een module binnen het onderzoeksinstrument De Kwaliteitsvragenlijst

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2019

Nieuwsbrief februari 2019 Agenda 07-02 Ons schoolgebouw is 50 jaar oud! 13-02 Groep 8 proeftoets 19-02 OR vergadering 25-02 Rapporten mee 26/28-02 10 minuten gesprekken 28-02 Hal versieren (19.00 uur) 01-03 Carnaval Nieuwsbrief

Nadere informatie

Namens alle kleuters willen wij de ouders die hierbij hebben geholpen bedanken!

Namens alle kleuters willen wij de ouders die hierbij hebben geholpen bedanken! De Bem JAARGANG 4 2013-2014 19 mei 2014 22 NME project in de groepen 1 en 2 Afgelopen week hebben alle kleuters een les gevolgd van het NME-centrum (natuur en milieu educatie). Voor de kleuters heeft NME

Nadere informatie

In dit nummer: Belangrijke data: Beste kinderen, ouders en verzorgers,

In dit nummer: Belangrijke data: Beste kinderen, ouders en verzorgers, 9 november 2017 nummer 5 Beste kinderen, ouders en verzorgers, In dit nummer: Computerlessen stoppen groepen 1 en 2 Inloopochtenden groepen 1 en 2 Kijkweek groepen 3 t/m 8 Zwangerschapsverlof juf Elanie

Nadere informatie

Talismanbulletin

Talismanbulletin Talismanbulletin 09-01-2019 Woensdag 16 januari Ouderavond door de MR. Start om 20.00u. Vrijdag 18 januari Kleutervrije vrijdag Vrijdag 18 januari Creamiddag groep 7-8 Woensdag 23 januari Voorleesontbijt

Nadere informatie