Inschrijvingsdata: tijdens het schooljaar na telefonische afspraak tijdens de zomervakantie van 10 uur tot 15 uur

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Inschrijvingsdata: tijdens het schooljaar na telefonische afspraak tijdens de zomervakantie van 10 uur tot 15 uur"

Transcriptie

1 Schoolfolder : schooljaar SINT - JOZEFINSTITUUT KLEUTERSCHOOL EN LAGERE SCHOOL Vrije gesubsidieerde Basisschool Jacob Jordaensstraat Antwerpen Telefoonnummer: 03/ Fax: 03/ st.jozefinst.basch@skynet.be Website: Schoolbestuur: Groepering Centraal Katholiek Schoolcomité Antwerpen vzw Naam directeur: Mevr. Godelieve Montoisy Inschrijvingsdata: tijdens het schooljaar na telefonische afspraak tijdens de zomervakantie van 10 uur tot 15 uur De school is gesloten van 4 juli tot en met 24 augustus DEEL 1. Onze school en haar opvoedingsproject 1.1. Historiek : Sint - Jozefinstituut: de jongste school van de stad met de langste traditie. Het Sint - Jozefinstituut is een school met een lange traditie en met een eigentijdse stijl. Gedurende meer dan een eeuw de school werd in 1862 opgericht door de Dochters van Maria (in Antwerpen beter gekend als les filles de Marie ) bekommeren directie, leerkrachten en personeelsleden zich om de opvoeding van de kinderen. In de lente van 2002 werd onze school echter met sluiting bedreigd. Ouders, leerkrachten, directie en schoolbestuur bundelden alle krachten om het tij te doen keren. En het resultaat mag er zijn: - een nieuwe autonome basisschool in de Jacob Jordaensstraat - een supergemotiveerd leerkrachtenteam - gelukkige kinderen die zich samen met hun vriendjes thuis voelen in het Sint Jozefinstituut De troeven van onze school: kleinschaligheid, verbondenheid, kwaliteitsvol onderwijs, van traditie naar een waarden volle toekomst Kleinschaligheid: o Autonome basisschool, ons gebouw is enkel bestemd voor de kleuterafdeling en de lagere school. o Een 350 tal leerlingen. o Gemoedelijke, familiale sfeer, de kinderen voelen zich thuis, de school is een groep die één geheel vormt. o Elke leerkracht kent elk kind bij naam, de opvoeding gebeurt door het hele team, de kinderen kunnen bij iedereen terecht.

2 o Een kleine school geeft een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Dit is belangrijk voor het welbevinden van de kinderen. o Gezellige en veilige leeromgeving, overzichtelijke, moderne, nieuwe speelplaats Verbondenheid: o Verbondenheid met alle kinderen van alle klassen door: Feesten : het buurtfeest, Sinterklaas, carnaval, Kerstmis met kerstmarkt, maandelijkse verrassingen Zorg en hulp voor jongere kinderen: eersteklassertjes worden peter of meter van de oudste kleuters, kinderen geven leesbegeleiding aan de jongere leerlingen (tandem-lezen) Een jarige mag elke klas bezoeken, met een traktatie voor de juf Klasdoorbrekend werken, niveau-werking Integratieproject kleuterschool lagere school Jaarlijkse schoolreis Om de 2 jaar openluchtklassen Gezamenlijke zwem en sportactiviteiten o Verbondenheid met de buurt: Bezoek aan de bibbus, stadspark, wandelingen Samenwerking met de buurtwerking o Verbondenheid met de ouders: kleuters treden op voor de ouders en grootouders participatie van ouders, hulp bij feesten, activiteiten en projecten/uitstappen open communicatie naar de ouders toe o Verbondenheid met mensen die het moeilijk hebben: respect voor anderen o Verbondenheid met de natuur: Jaarlijks bezoek aan de zoo Op ontdekking in het stadspark Bezoek aan de kinderboerderij voor de kleuterklassen en het eerste leerjaar Hoeveklassen met overnachting voor het tweede en derde leerjaar Zeeklassen voor vierde en vijfde leerjaar Jaarlijkse Ardennen-klassen voor de zesde klas Kwaliteitsvol onderwijs: o Reeds van in de kleuterklassen wordt via kleine stappen gewerkt aan het opbouwen van een goede werkhouding. o Systematische opbouw tot zelfstandig leren o Gedifferentieerd onderwijs, met aandacht voor de sterke en de minder sterke leerlingen via hoekenwerk en contractwerk, via klasdoorbrekende activiteiten zoals niveaulezen, individuele leertrajecten o Projectwerking o Systematische opvolging van de leervorderingen van de kinderen via een leerlingvolgsysteem.

3 o Bespreking van de kinderen in een klassenraad bestaande uit een team van leerkrachten en begeleiders: de directeur, klasleerkracht, de vlinder leerkracht, de gymleerkracht, de CLB medewerker. o Dagdagelijkse begeleiding bij leermoeilijkheden door de extra ondersteunende leerkrachten in de klas o Ondersteuning voor bevordering van gelijke kansen in het onderwijs o Wekelijkse CLB - ondersteuning o Begeleiding door een logopediste o Nieuw didactisch materiaal, digiborden, computergebruik in de klas o Leerrijke uitstappen, regelmatig extra-murosactiviteiten o Aandacht voor vernieuwingen o gebruik van tablet tijdens de lessen L.O Van traditie naar een waarden volle toekomst: o Benadrukken van eenvoud, voornaamheid en stijl, zodat het vormen van de persoonlijkheid voortdurend wordt beklemtoond. o Streven naar orde en tucht, waardoor het samen leven vlot en correct kan verlopen. o Zin voor creativiteit en sociaal-culturele belangstelling die het verwezenlijken van nieuwe projecten tot gevolg heeft. o Kans bieden tot innerlijke geloofsbeleving en christelijk engagement De pijlers van ons opvoedingsproject Opvoeding gericht op het leven We willen de kinderen waarden voorleven waarin we zelf geloven: zin voor waarheid en schoonheid, verantwoordelijkheidsbesef, solidariteit, verdraagzaamheid, vrede en rechtvaardigheid en vele andere waarden. We zullen hen evenwel ook helpen zelf waarden te ontdekken en te ontwikkelen. We zijn samen op zoek naar waarden waar onze toekomst nood aan heeft Opvoeding tot totale persoonsvorming Om gelukkig te worden heeft uw kind hoofd, hart en handen nodig. We streven ernaar alle talenten van uw kind te ontdekken en te ontwikkelen. We leren hun zelfstandig problemen aan te pakken. We nodigen hen uit om straks als jonge burger mee te werken aan een meer rechtvaardige samenleving. We trachten verwondering te wekken voor wat schuilt achter het zichtbare, zodat ze leren aanvoelen welke Goedheid het leven draagt en ons veel vertrouwen kan schenken Opvoeding met een voorkeurliefde voor de zwaksten Alle kinderen zijn bij ons welkom, zonder onderscheid van rang of stand, kleur of ras. We proberen oog te hebben voor wat elk kind nodig heeft. Ook hebben we aandacht voor moderne armoede': arm aan relatiewarmte, arm aan cultuur, arm aan hoop of geluk.

4 We hebben ook veel oog voor de leerzwakke en leervertraagde leerlingen. We zoeken naar aangepaste leerhulp en leerbegeleiding zonder onze sterke jongens en meisjes te vergeten Opvoeding gesteund op een persoonsbevorderende relatie Om uw kind te helpen groeien willen we nabij zijn, het warmte en aandacht bieden. We spreken een omkeerbare taal zodat kinderen hoffelijk en tactvol met anderen leren omgaan. Kinderen voelen dat we van harte les geven en dat we een hart hebben voor wat hen raakt en bezig houdt. Ook stellen we grenzen en durven we vastberaden neen zeggen. Van een kind verwachten we dat het onze neen leert aanvaarden en respecteren Opvoeding met zorg voor een eigentijdse geloofsbeleving De inspiratiebron van onze opvoeding is Jezus Christus. Er wordt enkel onderricht gegeven in de katholieke godsdienst. De leerlingen nemen deel aan alle gebeds - en sacramentele momenten die binnen schoolverband worden gehouden. Feesten van het kerkelijk jaar krijgen hun plaats in het schoolgebeuren. In het tweede leerjaar worden de kinderen die gedoopt werden en het wensen, voorbereid op de 1 communie, welke plaats vindt in klasverband. Wij tonen respect voor andere geloofsovertuigingen: wij zijn loyaal tegenover elkaar en wij verwachten van elkaar een respectvolle houding Opvoeding haalt kracht uit een goede samenwerking Als schoolbestuur en schoolteam zullen we hard werken om dit opvoedingsproject in praktijk om te zetten. Dit kan slechts mits een goede samenwerking met de ouders en de kinderen, en met de steun van vele deskundige helpers zoals CLB en de steun va de lokale gemeenschap. Dit levens- en leerproject zal immers maar lukken als we samen streven naar eensgezindheid rond het essentiële en we elkaar bemoedigen om elk zijn bijdrage te leveren in de opvoeding van onze kinderen. DEEL 2. Het leven zoals het is: 9 jaar schoolleven Vanaf mijn 2,5 jaar kan ik na elke vakantie (herfst, kerst, krokus, Pasen, O.H. Hemelvaart) en op 1 februari starten in de eerste kleuterklas. Eigenheid van de kleuterschool Alles verloopt in een klimaat van vriendschap, vertrouwen en waardering. Er is een warme gezellige sfeer waarin de kleuters kunnen groeien en bloeien. De kleuters krijgen in onze school maximaal kansen om tot ontwikkeling te komen. Zowel de affectieve, intellectuele als motorische vaardigheden worden ontwikkeld. De redzaamheid en zelfstandigheid worden gestimuleerd. Er is aandacht voor elke kleuter als individu.

5 Creativiteit en fantasie worden gestimuleerd en geprikkeld. De basisvaardigheden, die nodig zijn voor een vlotte start in het lager onderwijs, krijgen de nodige aandacht. Er is een extra leerkracht voor lichamelijke opvoeding. We hebben hiervoor onze goed uitgeruste sporthal ter beschikking. Er zijn ook extra vlinderjuffen om mee te begeleiden in de klassen en op deze manier de kleuters meer ondersteuning te geven. Er is een goede samenwerking tussen de kleuterleidsters onderling. De samenwerking tussen de kleuterleidsters, het C.L.B., de logopediste en zo nodig externe hulpinstanties gebeurt op een efficiënte wijze. Regelmatig wordt er een officieel oudercontact georganiseerd. Ook bij het afhalen en brengen van de kleuters kunnen korte overlegmomenten plaatsvinden. Acht klassen met ervaren kleuteronderwijzeressen verwachten de kleuters. Twee jaar en 6 maanden - Kleuters voelen zich geborgen - Ze worden gestimuleerd tot redzaamheid i.v.m. jassen, broeken en boekentassen. - Ze leren samenzijn en samenspelen. - De kleuters worden gestimuleerd om zichzelf te uiten. Drie- en vierjarigen - Aanzetten tot actief taalgebruik. - Stimuleren tot zelfredzaamheid. - Experimenteren met verschillende materialen en technieken. - Trainen van aandacht. - Leren begrijpen en naleven van afspraken. Vijfjarigen - Stimuleren tot een vrij grote zelfstandigheid. - Prikkels aanbieden om zich te uiten in schooltaal. - Kleuters uitdagen tot een progressieve taakspanning. - Allerlei situaties aanbieden waarin sociale vaardigheden geoefend worden. - Gelegenheden creëren om emotionele, intellectuele en psychomotorische rijpheid te ontwikkelen. - In het begin van het schooljaar worden de kleuters logopedisch getest om eventuele taal- en/of uitspraakproblemen tijdig bij te staan. - Oudercontact vindt plaats na de schoolrijpheidstesten in het tweede trimester.

6 Eigenheid van de lagere school Het eerste leerjaar - Welkom jongens en meisjes in de eerste klas! Is je uniform al klaar? Met je boekentas en schrijfgerief verwachten wij je daar. Spelend leren we al onze lettertjes en ja, na enkele maanden noemen wij ons 'lezertjes'. Vlot optellen en aftrekken tot twintig, met of zonder blokjes lerend spelend werken met euro's en uren aflezen op klokjes. Sporten, stoeien en zwemmen in 't water, joepie, in de eerste klas doen wij dat vaker. Zelfstandig leren werken en de computer verkennen, met de nodige hulp van de juffen zal het in de eerste klas best lukken. Het tweede leerjaar - Ik ga voor twee dagen op boerderijklassen - Ik leer de maal- en deeltafels - Wij werken met de computer en doen hoekenwerk met veel leuke spelletjes en leeropdrachten - Wij houden een gezellige verzoeningsdienst en doen de eerste communie in klasverband. - Wij kennen 20 spellingafspraken en kunnen al flink spellen. - Wij lezen geregeld en leren veel over gebeurtenissen en milieu. - Wij musiceren met instrumenten, dansen graag en zorgen voor een gezellige muziekbeleving. - Het derde leerjaar - Bij het rekenen hechten wij veel belang aan de zelfcontrole, maar wij leren ook vooraf schatten. - Wij zijn de supercreatieve knutselaars. - Het planmatig werken vinden wij heel belangrijk. - Wij werken samen en zijn bereid om elkaar te helpen en te ondersteunen. - Weet u dat wij ook technologische opdrachten uitvoeren? Het vierde leerjaar - Bij het hoofdrekenen leren wij over kommagetallen. - Wij leggen ook veel nadruk op het maken van een boekbespreking en het houden van een spreekbeurt. - Wij hebben eveneens aandacht voor de actualiteit. - Wij zorgen voor originele tekenopdrachten en knutselopdrachten. - Een goed plan maken voor het maken van huiswerken en het leren van lessen vinden wij zeer belangrijk.

7 Het vijfde leerjaar - Wij leren de Franse taal verkennen. - Wij geven nog meer aandacht voor een degelijke planning en schema en onderscheiden de hoofdzaken van de bijzaken. - Rekenen met procenten en kommagetallen doen wij met plezier. - Wij gaan veel verder in de tijd en in de ruimte. - Wij hebben een eigen mening en leren die ook verwoorden. - Naast de computer geven wij ook aandacht voor de zakrekenmachine. - Wij zingen en musiceren heel graag. - Plannen, zelfstandig leren en schematiseren komen regelmatig aan bod. Het zesde leerjaar - Joepie, eindelijk enkel met onze eigen klas op pad en genieten van die heerlijke natuur - Wij bereiden ons voor op het secundair onderwijs en hebben daarom veel aandacht voor 'het leren plannen', 'het leren studeren' en 'het leren zelfstandig werken'. - Aan de hand van de brochure 'Op stap naar het secundair onderwijs' bepalen wij mee onze mogelijke studierichting. Wij verkennen de studierichtingen en ontdekken de voorwaarden. - Wij hebben een bredere kijk op de wereld - Wij engageren ons in het mede begeleiden van kleuters en medeleerlingen. - Wij zijn positief kritisch en hebben oog voor de eigenheid van elk kind. DEEL 3. Praktische informatie 3.1. Voor kinderen van de eerste kleuterklas tot het zesde leerjaar kinderen - aanmelden via Openingsuren, lesuren, voor en naschoolse kinderopvang. De schoolpoort wordt geopend om uur. Vanaf dat moment zijn de kinderen onder toezicht. Naschoolse opvang vanaf uur tot uur. De lessen vinden plaats: Kleuters Leerlingen Lagere School voormiddag 08.30u u 08.30u u namiddag 13.00u u 13.40u u woensdag 08.30u u 08.30u u Laatkomers worden verzameld aan de poort en gaan om 8.45u naar de klas. Wie nog later komt, wacht bij de directie tot de speeltijd om naar de klas te gaan. Ouders die hun kinderen te laat komen halen zonder verwittiging, kunnen zich verwachten aan een boete van 1 euro per minuut te laat.

8 3.3. Middag : lunchpauze, maaltijden, slapen en spelen. De kinderen brengen hun lunch mee en ook een flesje water om te drinken Onze evaluatieaanpak, het rapport, de schoolagenda, de oudercontacten. Voor de kleuters: Naast de gebruikelijke informele gesprekken iedere ochtend, worden er bovendien oudercontacten georganiseerd. In de maand november wordt het Familiefeest georganiseerd. Nadien worden de ouders en de grootouders uitgenodigd in de klassen en krijgen zij uitleg over de werking van de kleuterschool. Om de overgang van de kleuter naar de lagere school vlot te laten verlopen worden de derde kleuterklassers in de loop van het schooljaar door de juffen van het eerste leerjaar uitgenodigd om kennis te maken met de aanpak in het eerste leerjaar. Voor de leerlingen van de lagere school: De agenda is het dagelijks communicatiemiddel tussen ouder en leerkracht voor kleine afspraken en/of vragen. Regelmatig is er een rapport zodat je kan inschatten als ouder waar je kind staat. Naast de objectieve cijfers is er ook ruime aandacht voor de evaluatie van het kind als persoon. Twee maal is er groot rapport, in december en op het einde van het schooljaar. Na het eerste rapport van het schooljaar en na de grote rapporten is er mogelijkheid om de leerkracht, de vlinderjuf en de turnjuf te spreken tijdens een oudercontactavond. Het is echter steeds mogelijk een afspraak te maken met de juf of de directeur indien de ouder dit wenst Geldverrichtingen Als school wordt ernaar gestreefd het onderwijs in hoge mate kosteloos te houden. Er is geen inschrijvingsgeld. De activiteiten en de schoolbenodigdheden die nodig zijn voor het nastreven van de ontwikkelingsdoelen in onze kleuterschool of om de eindtermen te bereiken in onze school zijn gratis. Nochtans wordt er bij het begin van elke trimester een overzicht van de onkosten voor het komende trimester bezorgd. Het betreft kosten voor het gebruik van de refter, uitstappen, tijdschriften en naschoolse kinderopvang.

9 3.6. Enkele praktische afspraken: hoe vieren we verjaardagen, geen snoep op school, over koeken en drankjes Snoepen in de school is niet toegelaten op de school. Bij verjaardagen kan er eventueel getrakteerd worden, doch liefst met fruit of op een kleinigheidje, eventueel een boek voor de klasbib. Een koekje kan meegebracht worden van thuis voor tijdens de speeltijd op woensdag. De andere dagen genieten wij van een lekker stukje fruit Ligging van onze school. - De school is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer; - Er zijn schoolrijen voorzien na het beëindigen van de school Samenwerking met de schoolraad De leden van de schoolraad vervullen ook de rol als klankbord om suggesties en opmerkingen die de nodige aandacht vragen verder uit te diepen. Indien nodig wordt er samen met de directie en de leerkrachten gezocht naar een oplossing Verwijzing naar het schoolreglement Bij de aanvang van het schooljaar wordt een uitgebreide schoolbrochure, het schoolreglement en een handige jaarkalender bezorgd. Voor meer info kunt u nog altijd terecht bij de directie en leerkrachten of op onze website:

Wij gaan met plezier naar school.

Wij gaan met plezier naar school. www.schoolbranst.be Wij gaan met plezier naar school. 3...onze visie Onze school is een landelijk gelegen dorpsschool, een groene school, waar we leven in verbondenheid met de natuur en met elkaar en handelen

Nadere informatie

Opvoedingsproject. Nieuwen Bosch Humaniora Gent

Opvoedingsproject. Nieuwen Bosch Humaniora Gent Opvoedingsproject Nieuwen Bosch Humaniora Gent Onze school wil aan jongeren kwalitatief hoogstaand onderwijs bieden in een hartelijk klimaat van samenwerken en samenleven stimuleren we de leerlingen vanuit

Nadere informatie

ONS EIGEN OPVOEDINGSPROJECT

ONS EIGEN OPVOEDINGSPROJECT ONS EIGEN OPVOEDINGSPROJECT - SCHOOLBROCHURE - Basisonderwijs DE LINDE, Overpelt ONS EIGEN OPVOEDINGSPROJECT In ons Eigen opvoedingsproject (EOP) kan u lezen hoe wij als school onze opvoedingstaak zien.

Nadere informatie

Opvoedingsproject. A. ONS OPVOEDINGSPROJECT p. 2. A.1 De christelijke identiteit p. 2. A.2 Gevarieerd en goed begeleiden p. 3

Opvoedingsproject. A. ONS OPVOEDINGSPROJECT p. 2. A.1 De christelijke identiteit p. 2. A.2 Gevarieerd en goed begeleiden p. 3 Opvoedingsproject A. ONS OPVOEDINGSPROJECT p. 2 A.1 De christelijke identiteit p. 2 A.2 Gevarieerd en goed begeleiden p. 3 A.3 Zorg voor elk kind = accent op talent p. 4 A.4 Een sterke teamspirit, een

Nadere informatie

GIBO HEIDE. pedagogisch project

GIBO HEIDE. pedagogisch project GIBO HEIDE pedagogisch project gemeenteraadsbesluit van 26 mei 2015 Het pedagogisch project is de vertaling van de visie van directie en leerkrachten die betrekking heeft op alle aspecten van het onderwijs

Nadere informatie

We willen kansen scheppen om uw kind evenwichtig te laten ontplooien. We houden rekening en hebben respect voor de eigen mogelijkheden van elk kind.

We willen kansen scheppen om uw kind evenwichtig te laten ontplooien. We houden rekening en hebben respect voor de eigen mogelijkheden van elk kind. 1. VERWELKOMING. NAAR DE OUDERS TOE Van harte welkom in onze school. Wij danken u voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Het verheugt ons dat u voor het onderwijs en de opvoeding van uw kind een

Nadere informatie

Basisschool SINT-JOZEFINSTITUUT

Basisschool SINT-JOZEFINSTITUUT s Basisschool SINT-JOZEFINSTITUUT Sint-Jozefinstituut Jacob Jordaensstraat 75-77 2018 Antwerpen 03/233 32 52 http://www.sintjozefinstituut.be Het kleuterteam : Juf Kristel K1A Juf Heidi /Juf Christin

Nadere informatie

basisschool Maria Boodschap

basisschool Maria Boodschap ENGAGEMENTSVERKLARING basisschool Maria Boodschap Basisschool Maria Boodschap Perustraat 4 2030 Antwerpen-Luchtbal Tel.: 03/541.06.13 Fax.: 03/542.60.76 E-mail: maria.boodschap@cksa.be Website: www.mariaboodschap.be

Nadere informatie

2. Ons opvoedingsproject

2. Ons opvoedingsproject 2. Ons opvoedingsproject Hieronder vindt u een beschrijving van de uitgangspunten van ons pedagogisch project Ons opvoedingsproject tracht te verwoorden welke doelstellingen we nastreven om onze kinderen

Nadere informatie

Sint-Lievenscollege vzw schoolraad basisonderwijs

Sint-Lievenscollege vzw schoolraad basisonderwijs datum: 23 februari 2010 Sint-Lievenscollege vzw schoolraad basisonderwijs Verslag ouderbevraging Sint-Lievenscollege 1. Huiswerkbeleid in de lagere school (evolutie sinds vorige bevraging) / veiligheid

Nadere informatie

Deel 1: Pedagogisch project Vrije Basisschool Lenteland

Deel 1: Pedagogisch project Vrije Basisschool Lenteland 1 ONZE SCHOOL en de SCHOLENGROEP ARKORUM Het katholiek basisonderwijs brengt al vele jaren een aanbod van kwalitatief onderwijs en opvoeding aan kleuters en leerlingen in de regio Roeselare- Ardooie. In

Nadere informatie

H u i s w e r k b e l e i d

H u i s w e r k b e l e i d H u i s w e r k b e l e i d Voor maken. sommige een Voor kinderen aantal anderen kinderen een is complexe het levert huiswerk huiswerk taak echter waarbij geen een zij problemen bron een beroep van op,

Nadere informatie

Opvoedingsproject. A.A. Terruwe

Opvoedingsproject. A.A. Terruwe Opvoedingsproject Je mag zijn wie je bent En zoals je bent. Met fouten en gebreken. Om te kunnen worden Die je in je aanleg bent Maar zoals je je nog niet kunt vertonen En je mag het worden op jouw wijze

Nadere informatie

1 PEDAGOGISCH PROJECT

1 PEDAGOGISCH PROJECT DEEL II: Pedagogisch project 1 PEDAGOGISCH PROJECT Een school is een levenloos gebouw. Onze school, De Kameleon, is een dynamische gemeenschap van personeel, kinderen, ouders, bestuur en andere participanten.

Nadere informatie

INFOBOEKJE nieuwe kleuters

INFOBOEKJE nieuwe kleuters INFOBOEKJE nieuwe kleuters (Beknopte versie. De uitgebreide versie is te verkrijgen op school.) Beste ouders en kinderen, Met kleuters dag in dag uit samen leven, werken en spelen, vereist zoals jullie

Nadere informatie

WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR?

WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR? Welkom in 5dd Weekrooster WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR? Wiskunde: tot 10 000 000, kommagetallen tot op een duizendste, oppervlakteberekening van vlakke- en ruimtefiguren, volume, Nederlands: werkwoordspelling

Nadere informatie

LAGERE SCHOOL Met internaat

LAGERE SCHOOL Met internaat KLEUTERSCHOOL LAGERE SCHOOL Met internaat 0 Algemene info Schooluren Voormiddag van 8.35 tot 11.50 uur Namiddag van 13.10 tot 15.30 uur Middagpauze - In de refter met lunchpakket - De kleuters van het

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Beste ouders, We vliegen er weer in! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Nieuwsbrief 1 - September: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Klaar voor een nieuwe start! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar

Nadere informatie

Deel 1. Opvoedingsproject

Deel 1. Opvoedingsproject Deel 1 Opvoedingsproject 5 6 1. Opvoedingsproject Wij verwachten van alle ouders dat ze loyaal achter de identiteit en het pedagogisch project van onze school staan en dit ondersteunen. Hieronder vindt

Nadere informatie

DEZE SCHOOLKRANT EXTRA VERSCHIJNT ENKEL DIGITAAL

DEZE SCHOOLKRANT EXTRA VERSCHIJNT ENKEL DIGITAAL INFO EXTRA 12.06.2016 Beste ouders, Beste sympathisanten, SUCCES MET DE EXAMENS Omwille van de drukke maand juni verschijnt er vandaag een EXTRA-INFO. Mogen we vragen om de belangrijke rubrieken ZEKER

Nadere informatie

WELKOM. Tot binnenkort. Directeur

WELKOM. Tot binnenkort. Directeur WELKOM Dag flinke jongen, grote meid, wij zijn heel blij dat je binnenkort naar onze school komt. In dit boekje vind je informatie over onze werking. Je ouders zullen dit samen met jou graag doornemen.

Nadere informatie

1. Onze schoolvisie. 1. We zijn een herkenbare christelijk gelovige school. 2. We bieden kwaliteitsonderwijs aan.

1. Onze schoolvisie. 1. We zijn een herkenbare christelijk gelovige school. 2. We bieden kwaliteitsonderwijs aan. 1. Onze schoolvisie Wij zijn een vrije gemengde basisschool met een speelplaats voor kleuters en een speelplaats voor de lagere school. Als school leveren we een zeer sterke inspanning naar het ontwikkelen

Nadere informatie

Pedagogisch project 1

Pedagogisch project 1 Pedagogisch project 1 Situering van de school : - Als officieel gesubsidieerd onderwijs eerbiedigen we de overtuiging van alle ouders en staan wij als school open voor alle strekkingen. De ouders kunnen

Nadere informatie

ONS EIGEN OPVOEDINGS- PROJECT

ONS EIGEN OPVOEDINGS- PROJECT VRIJE KLEUTERSCHOOL PAGADDER SINT-MAARTENLAAN 6 3550 HEUSDEN-ZOLDER ' +! 011 / 57 26 30 0476 36 26 30 : info@vkspagadder.be website : www.pagadder.info ONS EIGEN OPVOEDINGS- PROJECT Als katholieke school

Nadere informatie

VCLB. E. VCLB IN DE ZONNEWIJZER p. 2

VCLB. E. VCLB IN DE ZONNEWIJZER p. 2 VCLB E. VCLB IN DE ZONNEWIJZER p. 2 E.1 Werking van het CLB p. 2 E.2 Openingsuren van het centrum p. 3 E.3 Samenwerking met het Vrij Centrum voor Leerlingbegeleiding p. 3 E.4 Belangrijk voor leerlingen

Nadere informatie

Gemeentelijk basisonderwijs: Pedagogisch project

Gemeentelijk basisonderwijs: Pedagogisch project : Het pedagogische project geeft de kenmerken aan die de school hanteert bij de opvoeding en het onderwijs van de kinderen. De missie en visie die het schoolbestuur, de directie en de leerkrachten nastreven,

Nadere informatie

Portret van onze school Pedagogisch project

Portret van onze school Pedagogisch project Deel 2 Portret van onze school Pedagogisch project vzw OZCS Midden-Kempen Oude Molenstraat, 11 2390 Westmalle - 2015-2016 - 1 - 2.1 Portret van onze school Hoe de school groeide 3 oktober 1906: Zuster

Nadere informatie

Ons opvoedingsproject

Ons opvoedingsproject Ons opvoedingsproject Vrije Zelfstandige Kleuterschool Melsele Een school met kiemkracht Inhoud van dit opvoedingsproject: Vijf opdrachten van een katholieke basisschool Woordbeeld van onze school Belangrijke

Nadere informatie

Basisschool De Reinpad Gelieren: Waar kinderen op handen gedragen worden!

Basisschool De Reinpad Gelieren: Waar kinderen op handen gedragen worden! Basisschool De Reinpad Gelieren: Waar kinderen op handen gedragen worden! 1. Wie zijn wij? Onze school telt twee vestigingsplaatsen, elk met hun eigen karakter. Zowel in De Reinpad als in Gelieren zijn

Nadere informatie

Gemeentelijke Lagere School Jongslag

Gemeentelijke Lagere School Jongslag Gemeentelijke Lagere School Jongslag Betreft: Ons pedagogisch project Een pedagogisch project is een opvoedingsproject. Bij het opstellen ervan moet je niet over één nacht ijs gaan. Er wordt over nagedacht.

Nadere informatie

Schoolbrochure. Type 3

Schoolbrochure. Type 3 . Schoolbrochure Type 3 Hoofdschool Gesubsidieerde Vrije Basisschool voor Buitengewoon Onderwijs BuBaO de Triangel Molendreef 16c te 9920 Lovendegem (09)370 72 16 - bubao@dvcdetriangel.be VESTIGINGSPLAATS

Nadere informatie

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school,

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, Schooljaar 2014-2015 Dank je wel, beste ouders, omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, omdat jullie geloven in onze school en in alles waar wij en het gemeentelijk onderwijs voor

Nadere informatie

De Zonnebloem, een school waar pit in zit

De Zonnebloem, een school waar pit in zit De Zonnebloem, een school waar pit in zit Zonnebloemen staan symbool voor opgewektheid, kleur, warmte en groeikracht. De pitten duiden op een grote eenheid in diversiteit. Een symboliek die onze school

Nadere informatie

KLEUTERBROCHURE SCHOOLJAAR Ik en mijn boekentas willen naar de kleuterklas. Dag nieuwe vriendjes van mij mogen we er ook nog bij?

KLEUTERBROCHURE SCHOOLJAAR Ik en mijn boekentas willen naar de kleuterklas. Dag nieuwe vriendjes van mij mogen we er ook nog bij? KLEUTERBROCHURE SCHOOLJAAR 2018-2019 Ik en mijn boekentas willen naar de kleuterklas. Dag nieuwe vriendjes van mij mogen we er ook nog bij? Kleuterbrochure versie september 2018 1 Pedagogisch project De

Nadere informatie

Infobrochure. GO! basisschool t Klavertje Diksmuidestraat 1, 8840 Staden Tel.: 051/

Infobrochure. GO! basisschool t Klavertje Diksmuidestraat 1, 8840 Staden Tel.: 051/ Infobrochure GO! basisschool t Klavertje Diksmuidestraat 1, 8840 Staden Tel.: 051/ 70 12 48 e-mail: bs.staden@g-o.be Schooljaar 2018-2019 Beste ouders, Hartelijk dank voor de belangstelling die u toont

Nadere informatie

Nieuwsbrief GO! De Sprong

Nieuwsbrief GO! De Sprong Nieuwsbrief GO! De Sprong VOORWOORD Het einde van het schooljaar en het begin van de zomervakantie staan al voor de deur. Het was voor ons een leerrijk schooljaar: soms stressvol, soms moeilijk, maar met

Nadere informatie

Pedagogisch project OLV Ten Bos

Pedagogisch project OLV Ten Bos Pedagogisch project OLV Ten Bos Het opvoedingsproject van onze school is gebaseerd op een aantal stevige bouwstenen. Zij vormen de basis van de school die wij willen zijn : een school die openstaat voor

Nadere informatie

BASISSCHOOL BRUGGE. Een school met een groot hart voor iedereen in het midden van Brugge.

BASISSCHOOL BRUGGE. Een school met een groot hart voor iedereen in het midden van Brugge. BASISSCHOOL BRUGGE Een school met een groot hart voor iedereen in het midden van Brugge. Infobrochure 2017-2018 Door samenwerking van de basisscholen van Hemelsdaele en Sint-Leo starten we op 1 september

Nadere informatie

Het schooljaar is weer al een tijdje bezig. Voor de nieuwe leerlingen een hele stap en voor de anderen een blij weerzien met vrienden en de school.

Het schooljaar is weer al een tijdje bezig. Voor de nieuwe leerlingen een hele stap en voor de anderen een blij weerzien met vrienden en de school. Geachte ouders, Het schooljaar is weer al een tijdje bezig. Voor de nieuwe leerlingen een hele stap en voor de anderen een blij weerzien met vrienden en de school. Zoals vorige jaren heeft het team dit

Nadere informatie

EEN SCHOOL WAAR KINDGERICHT GEWERKT WORDT

EEN SCHOOL WAAR KINDGERICHT GEWERKT WORDT EEN SCHOOL WAAR KINDGERICHT GEWERKT WORDT die aan alle kinderen, op basis van hun eigen mogelijkheden, het maximum biedt die thema s en projecten uitwerkt die aansluiten bij de leefwereld van het kind

Nadere informatie

K O R E N B L O E M. een team met zorg voor een buitengewoon kind

K O R E N B L O E M. een team met zorg voor een buitengewoon kind 1 K O R E N B L O E M INSTITUUT VOOR INDIVIDUEEL ONDERRICHT Korenbloemstraat 17, 9000 Gent Tel.: 09/269 92 70 fax: 09/269 92 79 een team met zorg voor een buitengewoon kind 2 Elinda, Murat en Collin. Elinda

Nadere informatie

Voor de eerste keer naar de kleuterklas!

Voor de eerste keer naar de kleuterklas! Voor de eerste keer naar de kleuterklas! Hallo, lieve kleuter, voor jou is het een grote dag,voor het eerst naar de kleuterklas. Een dag zonder mama en papa. Een dag tussen andere kindjes, Een dag met

Nadere informatie

Opvoedingsproject Onze school

Opvoedingsproject Onze school Deel 1 Opvoedingsproject Onze school vzw OZCS Midden-Kempen Oude Molenstraat, 11 2390 Westmalle - 2014-2015 - 1 - Wij verwachten van alle ouders dat ze loyaal achter de identiteit en het opvoedingsproject

Nadere informatie

Je Peuter mag nu naar school

Je Peuter mag nu naar school Je Peuter mag nu naar school Binnenkort gaat je kind voor het eerst naar school. Een grote stap voor je kind en voor jou. Een nieuwe situatie, die veel vragen kan oproepen. Elke dag vroeg opstaan, het

Nadere informatie

Dag beste ouders, dag lieve kinderen, Lieve kinderen, Beste ouders, Het schoolteam van de Dorpsschool.

Dag beste ouders, dag lieve kinderen, Lieve kinderen, Beste ouders, Het schoolteam van de Dorpsschool. 1 Dag beste ouders, dag lieve kinderen, Lieve kinderen, wat leuk om jullie te mogen begroeten in de geweldige Dorpsschool gebruik op onze school al je talenten en probeer vooral ook nieuwe jullie zijn

Nadere informatie

Deel 1 Opvoedingsproject

Deel 1 Opvoedingsproject Deel 1 Opvoedingsproject 1 Beste ouders, Welkom aan onze school. U kiest onze school voor het onderwijs en de opvoeding van uw kind. Wij zijn blij en dankbaar voor het vertrouwen in onze school. De directie

Nadere informatie

KWALITEITSONDERWIJS CAMPUS IN HET GROEN MODERN INTERNAAT UNIFORM

KWALITEITSONDERWIJS CAMPUS IN HET GROEN MODERN INTERNAAT UNIFORM OnzeLieveVrouwlyceum Genk Alle tijd voor jong talent KWALITEITSONDERWIJS CAMPUS IN HET GROEN MODERN INTERNAAT UNIFORM Kwaliteitsonderwijs met hartverwarmende aandacht voor iedere leerling en met zorg voor

Nadere informatie

ONS EIGEN OPVOEDINGSPROJECT

ONS EIGEN OPVOEDINGSPROJECT ONS EIGEN OPVOEDINGSPROJECT 1 INHOUDSOPGAVE Pedagogisch project Opdracht 1 Werken aan de schooleigen christelijke identiteit 3 Opdracht 2 Werken aan een degelijk en samenhangend onderwijsinhoudelijk aanbod.

Nadere informatie

A f s p r a k e n K l e u t e r s 2 0 1 5-2016

A f s p r a k e n K l e u t e r s 2 0 1 5-2016 A f s p r a k e n K l e u t e r s 2 0 1 5-2016 Versie 4.0 Schoolreglement Kleuterschool 1 W E L K O M Versie 4.0 Schoolreglement Kleuterschool 2 Welkom: vanaf 8.30 uur Ik word met de auto, met de fiets

Nadere informatie

: Begin van de krokusvakantie

: Begin van de krokusvakantie 27.02.2017: Begin van de krokusvakantie 01.03.2017: Start Jeugdboekenmaand 05.03.2017: Einde van de krokusvakantie Agenda 09.03.2017: Bibbezoek 1 ste t/m 4 de leerjaar 10.03.2017: Tiroleravond 6 de leerjaar

Nadere informatie

1. WERKEN AAN EEN SCHOOLEIGEN CHRISTELIJKE IDENTITEIT

1. WERKEN AAN EEN SCHOOLEIGEN CHRISTELIJKE IDENTITEIT 1. WERKEN AAN EEN SCHOOLEIGEN CHRISTELIJKE IDENTITEIT Als katholieke school kiezen we voor de fundamentele opdracht onze kinderen te begeleiden vanuit uitgesproken evangelische waarden. Ieder kind is uniek.

Nadere informatie

OPVOEDINGSPROJECT. Bv. Binnenklasdifferentiatie. Het uitdagen van de kinderen door gebruik te maken van coöperatieve werkvormen.

OPVOEDINGSPROJECT. Bv. Binnenklasdifferentiatie. Het uitdagen van de kinderen door gebruik te maken van coöperatieve werkvormen. OPVOEDINGSPROJECT Onze school wil iedereen uitnodigen om samen de wereld te ontdekken, om samen lief en leed te delen en wil iedereen de kans geven om zichzelf te ontplooien. Wij willen dat iedereen bij

Nadere informatie

1. Ter kennismaking. 2. Dan is ons schooltje open

1. Ter kennismaking. 2. Dan is ons schooltje open versie 2015-2016/1 1. Ter kennismaking U koos het Cederlaantje als school voor uw kleuter. Wij, dit zijn de kleuterleidsters en de directeur, zijn daar heel blij mee en we feliciteren u met deze keuze.

Nadere informatie

ONTHAALBROCHURE LAGERE SCHOOL

ONTHAALBROCHURE LAGERE SCHOOL ONTHAALBROCHURE LAGERE SCHOOL Welkom Beste ouders, Liefste leerling, Welkom op onze school. De eerste schooldag op een nieuwe school is niet alleen voor de kinderen maar ook voor de ouders een hele belevenis.

Nadere informatie

Graag willen wij met deze brochure onze visie over onze kleuterschool kenbaar maken.

Graag willen wij met deze brochure onze visie over onze kleuterschool kenbaar maken. Visie kleuterschool Beste ouders, Graag willen wij met deze brochure onze visie over onze kleuterschool kenbaar maken. Daarom geven we graag wat meer informatie over hoe we werken in onze klas/school.

Nadere informatie

Naar welke school stuur ik mijn kind?

Naar welke school stuur ik mijn kind? Naar welke school stuur ik mijn kind? Elk jaar weer staan tientallen ouders voor een moeilijke keuze: naar welke school stuur ik mijn kind? Een keuze waaraan heel wat discussie voorafgaat. Want... wat

Nadere informatie

ZORG IS KINDEREN LATEN SCHITTEREN ALS EEN PAREL! We werken samen aan een school waarin ALLE kinderen schitteren als parels aan een snoer!

ZORG IS KINDEREN LATEN SCHITTEREN ALS EEN PAREL! We werken samen aan een school waarin ALLE kinderen schitteren als parels aan een snoer! ZORG IS KINDEREN LATEN SCHITTEREN ALS EEN PAREL! We werken samen aan een school waarin ALLE kinderen schitteren als parels aan een snoer! De zorg in de Parel bestaat uit verschillende mensen die elk hun

Nadere informatie

dialooghouding We stellen u onze visie even voor.

dialooghouding We stellen u onze visie even voor. schoolvisie Als katholieke basisschool willen we zorg dragen voor de opvoeding van elk kind. We zien onze school als een huis met een tuin waarin we de basis leggen voor de toekomst, om later met de beste

Nadere informatie

EEN SCHOOL WAAR KINDGERICHT GEWERKT WORDT

EEN SCHOOL WAAR KINDGERICHT GEWERKT WORDT EEN SCHOOL WAAR KINDGERICHT GEWERKT WORDT die aan alle kinderen, op basis van hun eigen mogelijkheden, het maximum biedt die thema s en projecten uitwerkt die aansluiten bij de leefwereld van het kind

Nadere informatie

2.1. Gegevens m.b.t. de situering van onze onderwijsinstelling Gegevens met betrekking tot lokale situatie

2.1. Gegevens m.b.t. de situering van onze onderwijsinstelling Gegevens met betrekking tot lokale situatie 1 PEDAGOGISCH PROJECT 1. Algemeen 2. Elementen van ons pedagogisch project 2.1. Gegevens m.b.t. de situering van onze onderwijsinstelling 2.1.1. Profilering van de school als onderwijsinstelling behorend

Nadere informatie

Uittreksel verkorte versie schoolreglement

Uittreksel verkorte versie schoolreglement Uittreksel verkorte versie schoolreglement Beste ouders, Deze bijlage is een uittreksel, met de meeste praktische afspraken die op onze school toegepast worden, uit het volledige schoolreglement van onze

Nadere informatie

Visie van De Molenberg

Visie van De Molenberg Visie van De Molenberg Kinderen van nu groeien op in een tijd waarin grote veranderingen in rap tempo plaatsvinden. Binnen de digitale samenleving moeten ze hun weg vinden in de overvloed aan informatie.

Nadere informatie

ONS PEDAGOGISCH PROJECT

ONS PEDAGOGISCH PROJECT ONS PEDAGOGISCH PROJECT EIGENTIJDS In de Huveneersschool stellen wij ons tot doel pedagogisch verantwoord en eigentijds kwaliteitsonderwijs aan te bieden. We beogen een opvoeding die geïnspireerd is door

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE BASISSCHOOL WAUTERBOS

GEMEENTELIJKE BASISSCHOOL WAUTERBOS GEMEENTELIJKE BASISSCHOOL WAUTERBOS Lagere school Kleuterschool Wauterbos 1 Dwarshaagstraat 20 1640 - SINT-GENESIUS-RODE Tel: 02 380.98.84 Fax: 02 381.08.77 E-mail: secretariaat@gbswauterbos.be 1 Onze

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF: NOVEMBER DECEMBER 2016

NIEUWSBRIEF: NOVEMBER DECEMBER 2016 VZW Katholiek Onderwijs Hinterland VBS GRAVENBOS Gravenbos 6 8470 Gistel 059 27 63 63 info@gravenbos.be www.gravenbos.be NIEUWSBRIEF: NOVEMBER DECEMBER 2016 WOORDJE VAN DE DIRECTEUR Tel de sterren de uren

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Negensprong

Vrije Basisschool De Negensprong Vrije Basisschool De Negensprong Poppel VBS De Negensprong Dorp en Dorp 0 Poppel Tel. 0 www.denegensprong.be De Negensprong: een school met een groot hart! Ik droom van een school Waar leerlingen graag

Nadere informatie

ONTHAALBROCHURE Afdeling OUTRIJVE. De dorpsschool goed onderwijs onder de kerktoren

ONTHAALBROCHURE Afdeling OUTRIJVE. De dorpsschool goed onderwijs onder de kerktoren ONTHAALBROCHURE 2018 Afdeling OUTRIJVE De dorpsschool goed onderwijs onder de kerktoren Familiale sfeer - Kleinschaligheid en nabijheid. - Elke maand gezamenlijk moment: - aankondiging en opvolging van

Nadere informatie

WIST JE DAT. Juf An, de brugfiguur, het aanspreekpunt is voor ouders op school?

WIST JE DAT. Juf An, de brugfiguur, het aanspreekpunt is voor ouders op school? Er is een nauwe samenwerking tussen het hechte schoolteam en de ouders. Hierbij zetten we de positieve kenmerken van alle partijen centraal. Op een transparante en doelgerichte manier pakken we vele uitdagingen

Nadere informatie

Ph. De Denterghemlaan 7 Latemstraat Deurle 9830 Sint-Martens-Latem tel. 09/ tel. 09/ fax. 09/ fax.

Ph. De Denterghemlaan 7 Latemstraat Deurle 9830 Sint-Martens-Latem tel. 09/ tel. 09/ fax. 09/ fax. Sint- Martens- Latem, 10 juni 2015 Geachte ouders, De laatste maand van het schooljaar is gestart. We kijken allen uit naar een welverdiende vakantie. Maar graag uw aandacht voor volgende praktische zaken.!

Nadere informatie

WELKOM. Tot binnenkort. Directeur

WELKOM. Tot binnenkort. Directeur WELKOM Dag flinke jongen, grote meid, wij zijn heel blij dat je binnenkort naar onze school komt. In dit boekje vind je informatie over onze werking. Je ouders zullen dit samen met jou graag doornemen.

Nadere informatie

www.middenschoolbeernem.be Beste ouder, beste zesdeklasser Straks wordt de stap gezet naar de middelbare school. Een belangrijke stap. Je staat niet alleen voor de keuze van een studierichting, maar ook

Nadere informatie

ZOEK BIJ ONS TE VER! START JE HET NIET STEM SPORT. Latijn MODERNE MIDDELBAAR STEM. Maatschappij en welzijn TECHNIEKEN WETENSCHAPPEN

ZOEK BIJ ONS TE VER! START JE HET NIET STEM SPORT. Latijn MODERNE MIDDELBAAR STEM. Maatschappij en welzijn TECHNIEKEN WETENSCHAPPEN Latijn Maatschappij en welzijn MODERNE STEM TECHNIEKEN SPORT ZOEK HET NIET TE VER! START JE MIDDELBAAR BIJ ONS STEM WETENSCHAPPEN Beste ouder, beste zesdeklasser Straks wordt de stap gezet naar de middelbare

Nadere informatie

Zorgbeleid 2015-2016 1 Zorgbeleid 2015-2016

Zorgbeleid 2015-2016 1 Zorgbeleid 2015-2016 Zorgbeleid 2015-2016 1 1. Inleiding De Leerheide een rustige plek in de natuur waar onze kinderen kunnen en durven schitteren als echte diamanten! Een diamant is het fijnste en hardste edelgesteente. Ze

Nadere informatie

VISIE. Met opvoeden en onderwijzen beogen leerkrachten de harmonische ontplooiing van de totale persoon.

VISIE. Met opvoeden en onderwijzen beogen leerkrachten de harmonische ontplooiing van de totale persoon. Met opvoeden en onderwijzen beogen leerkrachten de harmonische ontplooiing van de totale persoon. OPVOEDEN en LEREN is gebaseerd op een draagvlak van STEUNEN, STUREN EN STIMULEREN: Om binnen de grenzen

Nadere informatie

DEEL 2: SCHOOLVISIE EN

DEEL 2: SCHOOLVISIE EN DEEL 2: SCHOOLVISIE EN PEDAGOGISCH PROJECT. schoolvisie. Vrije basisschool t NIEUWLAND Onze school is een gezellige, familiale, warme basisschool gelegen in het groene hart en aan de rand van Tielt. Vanuit

Nadere informatie

Informatiebrochure van onze kleuterschool

Informatiebrochure van onze kleuterschool Vrije basisschool De Luchtballon Nieuwe Beggaardenstraat 50 2800 Mechelen 015/21 86 23 info@basisschooldeluchtballon.be www.basisschooldeluchtballon.be Informatiebrochure van onze kleuterschool Voor je

Nadere informatie

EEN SCHOOL WAAR KINDGERICHT GEWERKT WORDT

EEN SCHOOL WAAR KINDGERICHT GEWERKT WORDT EEN SCHOOL WAAR KINDGERICHT GEWERKT WORDT die aan alle kinderen, op basis van hun eigen mogelijkheden, het maximum biedt die thema s en projecten uitwerkt die aansluiten bij de leefwereld van het kind

Nadere informatie

4.1 Engagement in verband met oudercontact

4.1 Engagement in verband met oudercontact 4.1 Engagement in verband met oudercontact Rubriek 1.9 van het schoolreglement handelt over contact tussen ouders en school. In dit thema van de engagementsverklaring gaat het over ouders die, om welke

Nadere informatie

De Kievit, waar we het leven leren, met een hart voor ieder kind!

De Kievit, waar we het leven leren, met een hart voor ieder kind! PEDAGOGISCH PROJECT VRIJE BASISSCHOOL DE KIEVIT De Kievit, waar we het leven leren, met een hart voor ieder kind! versie 07.05.2018 De Kievit een christelijke identiteit Belangrijke waarden voor ons zijn

Nadere informatie

Ons huiswerkbeleid. Wij vinden huiswerk belangrijk, omdat het

Ons huiswerkbeleid. Wij vinden huiswerk belangrijk, omdat het Ons huiswerkbeleid De leerlingen zijn een groot deel van de dag actief op school; met huiswerk willen we de ouders op de hoogte houden van datgene waarmee de kinderen in de klas bezig zijn. Huiswerk vormt

Nadere informatie

REGINA PACIS 1 KLEUTERSCHOOL

REGINA PACIS 1 KLEUTERSCHOOL REGINA PACIS 1 KLEUTERSCHOOL CAMPUS Secundair Lagere school Kleuterschool: - Paddenstoel - Paviljoen 8 klassen: 1x Instapklas ORGANOGRAM 2x 1 e kleuterklas 2x 2 e kleuterklas 3x 3 e kleuterklas 1 slaapklas

Nadere informatie

FEESTWEEK 2014. groep 1-2-3-4

FEESTWEEK 2014. groep 1-2-3-4 FEESTWEEK 2014 groep 1-2-3-4 Beste jongens en meisjes, beste ouder(s) /verzorger(s), Vanaf maandag 7 juli gaan we dit schooljaar weer afsluiten met de feestweek. En het wordt niet zomaar een feestweek,

Nadere informatie

Infoboekje september 2016

Infoboekje september 2016 Infoboekje september 2016 Even stilstaan Jij bent een noot in onze muziek een stem in ons koor een instrument in ons orkest een woord in ons verhaal een letter in ons woord een foto in ons album een parel

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG GBS T HAEGJE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG GBS T HAEGJE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG GBS T HAEGJE 1 ALGEMEEN - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Nadere informatie

Welkom. Gesubsidieerde Vrije Kleuterschool Paal

Welkom. Gesubsidieerde Vrije Kleuterschool Paal Welkom Gesubsidieerde Vrije Kleuterschool Paal Het team De directeur directie@vkspaal.be Opvoedingsproject, Respecteren algemeen reglement en arbeidsreglement, Pedagogisch beleid, Personeelsbeleid, Schoolorganisatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2. Geachte ouder(s),

Nieuwsbrief 2. Geachte ouder(s), BSGO t Krekeltje Uitbreidingsstraat 40 2850 Boom Tel: 03/844 20 22 Fax: 03/ 880 64 54 e-mail: directeur@hetkrekeltje.be website: www.hetkrekeltje.be Nieuwsbrief 2 Geachte ouder(s), Het eerste trimester

Nadere informatie

7. Hoe werken we op school

7. Hoe werken we op school 7. Hoe werken we op school 7. Wat doen we? a. Groepen en lesuren per week Wat willen we en hoe werken we heeft u in hoofdstuk 2 kunnen lezen. Om aan de wettelijke eisen te voldoen, moeten we 960 uur per

Nadere informatie

infobrochure methodeonderwijs De Lotus

infobrochure methodeonderwijs De Lotus infobrochure methodeonderwijs De Lotus Mosselerlaan 62 3600 GENK 089 35 16 21 directie.middenschool@gocampusgenk.be Inhoudsopgave Inleiding Zelfgestuurd leren Kernteam Kringgesprek Coöperatieve werkvormen

Nadere informatie

We wensen kleuters, ouders, leerkrachten en directie fijne kerstdagen en een 2015 vol geluk!

We wensen kleuters, ouders, leerkrachten en directie fijne kerstdagen en een 2015 vol geluk! Kleuterkrant November & december 2014 In deze periode van verwachting en hoop herdenken we de geboorte van Jezus in een stal in Bethlehem. Samen met onze kleuters en E.H. Pastoor Jan beleefden wij dit

Nadere informatie

Welkom. in de tweede kleuterklas. GO! t Krekeltje

Welkom. in de tweede kleuterklas. GO! t Krekeltje GO! t Krekeltje BSGO t Krekeltje Uitbreidingsstraat 40 2850 Boom 03/ 844 20 22 Email: directeur@hetkrekeltje.be www.hetkrekeltje.be Welkom in de tweede kleuterklas 2 Voorwoord Wij heten u van harte welkom

Nadere informatie

De stap naar het secundair onderwijs komt dichtbij. In de lagere school ben je bij de oudsten, je weet hoe alles daar draait. Volgend schooljaar ben

De stap naar het secundair onderwijs komt dichtbij. In de lagere school ben je bij de oudsten, je weet hoe alles daar draait. Volgend schooljaar ben De stap naar het secundair onderwijs komt dichtbij. In de lagere school ben je bij de oudsten, je weet hoe alles daar draait. Volgend schooljaar ben je weer de jongste. Je moet alles nog ontdekken. Dat

Nadere informatie

In het schooljaar 2012-2013 werd een ouderbevraging of een oudertevredenheidsenquête uitgevoerd.

In het schooljaar 2012-2013 werd een ouderbevraging of een oudertevredenheidsenquête uitgevoerd. Ouderbevraging 2013 Inleiding In het schooljaar 2012-2013 werd een ouderbevraging of een oudertevredenheidsenquête uitgevoerd. De enquête bestond uit 2 delen: Een gedeelte dat per kind in te vullen was

Nadere informatie

1. De visie van onze school Het pedagogisch project De werking in de kleuterschool Wie is wie in de Horizon 3

1. De visie van onze school Het pedagogisch project De werking in de kleuterschool Wie is wie in de Horizon 3 Beste ouders, Hartelijk welkom in de Horizon! In deze brochure vindt u allerlei nuttige informatie over onze kleuterschool. Meer specifieke informatie over de klas van uw kind krijgt u via de klasjuf.

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE KLEUTERWERKING

INFORMATIEBROCHURE KLEUTERWERKING INFORMATIEBROCHURE KLEUTERWERKING 1 bij de kleuters van basisschool De Letterboom. Wij, het team van De Letterboom, willen jullie graag laten kennismaken met onze kleuterafdeling. Wie zijn wij? is een

Nadere informatie

Info van de school. OCHTEND MIDDAG AVOND maandag, dinsdag,

Info van de school. OCHTEND MIDDAG AVOND maandag, dinsdag, SINT-GREGORIUSCOLLEGE Basisonderwijs Alfons Biebuycklaan 24 en Henri Bouckaertstraat 29 9050 Gentbrugge T 09/230 82 40 F 09/231 04 22 E-mail: directie@sint-gregoriuscollege.be www.sint-gregoriuscollege.be

Nadere informatie

De basisschool betaalbaar voor elke ouder Welke kosten mag de school aanrekenen? Bijdrageregeling De school is verplicht om bij het begin van het schooljaar een bijdrageregeling voor te leggen aan de ouders.

Nadere informatie

-Onze school behoort tot het officieel gesubsidieerd onderwijsnet. Het schoolbestuur is de gemeente Olen.

-Onze school behoort tot het officieel gesubsidieerd onderwijsnet. Het schoolbestuur is de gemeente Olen. Pedagogisch project 1. situering onderwijsinstelling 2. levensbeschouwelijke uitgangspunten 3. visie op ontwikkeling en opvoeding 4. het schoolconcept 1. Situering onderwijsinstelling 1.1 Een gemeenteschool:

Nadere informatie

een team met zorg voor een buitengewoon kind

een team met zorg voor een buitengewoon kind 1 K O R E N B L O E M INSTITUUT VOOR INDIVIDUEEL ONDERRICHT Korenbloemstraat 17, 9000 Gent Tel.: 09/269 92 70 fax: 09/269 92 79 een team met zorg voor een buitengewoon kind Elinda, Murat en Collin. Elinda

Nadere informatie