mini zoektocht boeken?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "mini zoektocht boeken?"

Transcriptie

1 Uitleg tips De Geldkoffer mini zoektocht boeken?

2 Inhoud Verborgen Tips... 3 Sociale Media Tips... 6 Basistips Lijst tips... 17

3 Verborgen Tips 1. De Grond (Vrijdag 24 mei) Het Kenteken In het openingsfilmpje zat het kenteken. 8 = H, 1 = A, N = N, L = L, 4 = D, 5 = E Samen vormen de letters Handel 2. De Partners (Vrijdag 24 mei) de partners De partnerpakketten bestaan uit een doolhof. wanneer je de geldkoffer weet te bereiken, ontvang je de letters EKBE Samen vormen de letters EKBE het woord BEEK. De Geldkoffer lag in de rand van een beekje (in Handel).

4 3. De Zanger (Donderdag 30 mei) de Zanger Op donderdag 30 mei plaatsten we onze creatieve versie van het logo 'teamhunts'. met een mooi muziekje! Het lied dat je hoort is 'Papa', dat wordt gezongen door Stef Bos. Het verwees naar een bos, waar De geldkoffer lag verstopt. 4. De Koffertjes (Zaterdag 1 & Zondag 2 juni) de Koffertjes De vier gouden koffertjes die we met foto's hebben verspreid lagen naast 'de vluchtroute' van de overvaller! De foto's hadden jullie speurders in de richting van De Geldkoffer kunnen sturen. De Vluchtroute Na de beroving van de zakenman vluchtte de overvaller via de N604 naar Bakel. Halverwege stopte hij De Geldkoffer in een andere kleinere tas die in zijn zwarte tas zat verstopt. De zwarte tas dumpte hij langs de N604. Bij de rotonde zette de overvaller zijn knipperlicht aan om (speurders via) getuigen op het verkeerde been te zetten. Hij vluchtte bij de rotonde rechtdoor. In het centrum van De Mortel slaat de overvaller net voor de kerk rechtsaf om direct voor om snel daarna linksaf de Leemskuilenweg richting Gemert in te rijden. Na een kort stukje op de Rooije Hoefsedijk rijdt hij de N272 op. Net na Van Heugten gaat hij linksaf op de rotonde. De volgende rotonde scheurt hij naar rechts om vervolgens over de nieuwe N605 te racen. Ter info: Op deze nieuwe weg is de inhaalactie van het openingsfilmpje opgenomen. Via de Boekelseweg en de Verreheide schoot de overvaller de bossen in waar hij De Geldkoffer heeft verstopt. Nadat hij De Geldkoffer had geborgen is hij via het rode padje richting Boekel gevlucht.

5 De vier foto's waar De Gouden Minikoffertjes waren verstopt Bakel Gemertseweg De Mortel Lochterweg Gemert Scheiweg Handel Boslaan

6 Sociale Media Tips Tips verspreid via Teamhunts Facebook&Instagram of via de sociale media van een van onze partners. 1. De Grond (Vrijdag 24 mei) DE GROND IN DE GROND GRAVEN IS NIET NODIG OM DE KOFFER TE VINDEN! Dat had de overvaller zelf al gedaan. 2. De Tas (Vrijdag 24 mei) DE TAS DE ZWARTE TAS IS GEDUMPT NAAST DE N604! De overvaller vluchtte met De Geldkoffer na de overval richting Bakel. 3. Het Knipperlicht (Zaterdag 25 mei) De Snelheid VOOR DE ROTONDE VAN BAKEL STOND DEZE NAAR RECHTS Dit was een afleidingstip van de overvaller. Hij ging namelijk rechtdoor, maar door het knipperlicht aan te zetten, deed hij alsof zijn route via Milheeze zou vervolgen.

7 4. De Breuk (Zaterdag 25 mei) DE BREUK OM DE KOFFER TE VINDEN IS HET NIET NODIG DINGEN TE BREKEN! Om De Geldkoffer te vinden was het niet nodig om dingen te breken. De Koffer (Zaterdag 25 mei) DE Koffer Ligt er zomers bij! De Geldkoffer lag verwikkeld in een shirt. 5. Het Knipperlicht (Zondag 26 mei) Het Knipperlicht DE getuige zag in haar spiegel het knipperlicht van de motor naar links staan! Ging de overvaller naar links? Of naar rechts? Want de getuige keek in haar spiegel... Hier probeerde de overvaller jullie op het verkeerde been te zetten door zijn richtingaanwijzer aan te zetten, terwijl hij rechtdoor vluchtte.

8 6. De Tijd (Zondag 26 mei) DE tijd DE overvaller nam een jaar de tijd om zijn overval voor te bereiden! De overvaller had zijn overval goed voorbereid. Hij had de tijd genomen om verstopplek te bouwen door te graven en zo een plek voor De Geldkoffer te creëren. 7. De Zwemles (Maandag 27 mei) DE ZWEMLES DE EERLIJKE VINDER HOEFT NIET TE KUNNEN ZWEMMEN! Het water waarbij De Geldkoffer verstopt lag, is dusdanig ondiep dat je er niet kan zwemmen. 8. De Route (Maandag 27 mei) DE route soms is de weg naar het einddoel hobbelig! maar zet door, ook als je struikelt. het doel is het altijd waard De hobbelige zandpad leidde naar de plek waar De Geldkoffer lag verstopt.

9 9. De Lengte (Dinsdag 28 mei) DE MAten 43 CM 27 cm 10 cm Dit is zijn de maten van de bak waarin De Geldkoffer lag verstopt. 10. De Bob (Dinsdag 28 mei) DE BOB ALS JE ALTIJD DE BOB BENT, ZAL JE DE KOFFER NIET SNEL VINDEN! Een bob is nooit van het padje af. De eerlijke vinder moest van het pad afwijken om De Geldkoffer midden in het bos te kunnen vinden. 11. De Kinderen (Woensdag 29 mei) DE Kinderen het lijkt erop dat kinderen de geldkoffer wel een sper toeval zouden kunnen vinden tijdens het spelen! Vlakbij de plek waar De Geldkoffer is verstopt, was een bunker die hoogstwaarschijnlijk door spelende kinderen is gebouwd.

10 12. De Regen (Woensdag 29 mei) DE REGEN houd rekening met het weer. bij regen kan je nat worden! De locatie ligt op een openbare plek waar niemand kan schuilen voor eventuele regen. En, wanneer het hard regent, kan het water dusdanig stijgen dat de eerlijke vinder nog meer nat zou worden. 13. Het Web (Donderdag 30 mei) Het Web wees niet bang voor spinnen! Wanneer je door de bossen loopt zal je wel eens tegen een spinnenweb aanlopen. 14. Het Zicht (Donderdag 30 mei) HET ZICHT DOOR CAMOUFALGE LIGT DE KOFFER uit HET ZICHT! De Geldkoffer was door een zwart shirt verborgen.

11 15. De Leugen (Vrijdag 31 mei) DE LEUGEN DE KOFFER LIGT NIET NIET IN BAKEL VERSTOPT Als De Geldkoffer niet niet in Bakel ligt verstopt, dan ligt hij het dus wel (dubbele ontkenning). Maar het is een leugen De Graden (Vrijdag 31 mei) DE GRADEN 337½! Dit aantal graden staat voor NoordNoordWest, in dat deel van Handel lag De Geldkoffer verstopt. 17. Het Wapen (Zaterdag 1 juni) HET WAPEN het wapen werd naast de bakelsweg gevonden. de overvaller vluchtte dus vanuit bakel naar... De overvaller vluchtte via Bakel richting De Mortel. En vanuit daar via Gemert naar Handel.

12 18. De Smerigheid (Zaterdag 1 juni) DE SMERIGHEID WEES TIJDENS DE ZOEKTOCHT NIET BANG OM VIES TE WORDEN! De Geldkoffer ligt in een natte, modderige omgeving. 19. Het Kader (Zondag 2 juni) HET KADER PAAL EN PERK STELLEN & DE DEUR DICHTDOEN! Deze spreekwoorden hebben te maken met dat de grens is bereikt. De Geldkoffer lag bij de grens tussen gemeente Gemert-Bakel en de gemeente Boekel. 20. De Draai (Zondag 2 juni) DE draai Je hebt gelijk. de geldkoffer ligt goed verstopt! Het spreekwoord "Door de bocht gaan" betekent toegeven en bij een bocht draait het water van richting.

13 21. De Kam (Woensdag 5 juni) DE KAM IN DE OMGEVING WORDT SOMS EEN PONY GEKAMD! De pony's (paarden) worden door (de kleinkinderen van) de eigenaar gekamd, in het weitje vlakbij de locatie van De Geldkoffer. 22. Het Gat (Zaterdag 8 juni) Het Gat als de geldkoffer is gevonden, hoop ik niet in een zwart gat te vallen! De Geldkoffer lag in een gat waar je ook alleen maar zwart in zag. 23. Gesloten Vraag #1 - Facebook Albert Heijn Gemert (1 juni) Gesloten vraag: Ligt De Geldkoffer in Handel? Antwoord: "Ja" 24. Gesloten Vraag #2 - Facebook Albert Heijn Gemert (9 juni) Gesloten vraag: Ligt De Geldkoffer ten noorden van de Strijbosscheweg? Antwoord: "Ja"

14 Basistips 1. De Hulplijnen (vrijdag 24 mei 17.00u) DE Hulplijnen ga samen met je vriend(in) of een andere bekende op zoek naar de geldkoffer. samen is het makkelijker om alle puzzels op te lossen, sociale media acties te winnen en tips te verzamelen! 2. De Concurrentie (vrijdag 24 mei 17.00u) DE Concurrentie verspreid geen oplossingen en/of codes via sociale media of andere communicatiemiddelen. je wilt je concurrentie niet slimmer maken dan ze al zijn!

15 3. De Oplettende (vrijdag 24 mei 17.00u) DE oplettende let op alles en lees alles goed door. overal kan een verborgen tip in zitten die jullie wellicht naar de locatie van de geldkoffer stuurt! 4. De Oplettende (vrijdag 24 mei 17.00u) DE kampioen het is erg lastig om alle tips te verzamelen! maar gelukkig is dat ook niet per se nodig. maar hoe meer tips jullie weten te verzamelen, hoe groter dat jullie de locatie van de geldkoffer (als eerste) vinden. zie het als de strijd om een kampioenschap. hoe meer punten je team haalt, hoe groter de kans dat jullie team kampioen wordt.

16 5. Het Geduld (vrijdag 24 mei 17.00u) het geduld De overvaller wil niet dat De Geldkoffer wordt gevonden. Hij heeft hem dan ook goed verstopt. Dus wees geduldig. Door onze sociale media te volgen, alle puzzelopdrachten op te lossen, sociale media acties (proberen) te winnen en tips te verzamelen via onze partners, verdienen jullie zo veel mogelijk tips. Die brengen jullie steeds dichter bij de locatie van De Geldkoffer.

17 Lijst tips 6. De Lucht (vrijdag 24 mei 17.00u) DE LUCHT DE GELDKOFFER LIGT IN DE FRISSE LUCHT! De Geldkoffer lag dus niet ergens binnen verstopt. 7. De Weg (Zaterdag 25 mei PZL 12.00u) DE WEG ER KOMT VEEL TE VEEL VERKEER Voorbij DE GEVAARLIJKE WEGEN! Het koffertje lag niet vlakbij een (gevaarlijke) weg verstopt. 8. De Gek (Zaterdag 25 mei PZL 18.00u) DE GEK EEN VERWARD PERSOON ZOU DE KOFFER WEL EENS PER ONGELUK TEGEN KUNNEN KOMEN! Je moest van het padje af (zijn) om De Geldkoffer te vinden.

18 9. De Pad (Zaterdag 25 mei TSH 00.00u) DE PAD VOLG ONDERSTAANDE ALS JE HEM ZIET! Jullie zien een rode pad. Als jullie het rode pad (vanuit Boekel of De Specht) hadden gevolgd, naderden jullie de verstopplaats van De Geldkoffer op tientallen meters. 10. De Timmerman (Zaterdag 25 mei AHG 00.00u) DE TIMMERMAN DE BUURMAN HEEFT DE OVERVALLER MAANDEN GELEDEN HOREN TIMMEREN! De overvaller timmerde een houten bak om De Geldkoffer in te verstoppen. 11. De Kleur (Zondag 26 mei PZL 12.00u) DE KLEUR GROEN De Geldkoffer lag in een groene omgeving.

19 12. De Visser (Zondag 26 mei PZL 18.00u) DE VISSER EEN VISSER DIE BIJ EEN VIJVER VIST ZAL DE GELDKOFFER NIET VINDEN! De Geldkoffer ligt niet in of rondom een vijver. 13. De Afkorting (Zondag 26 mei G&I 00.00u) DE AFKORTING NNW NNW staat voor NoordNoordWest, het deel van Handel waar De Geldkoffer lag verstopt. 14. Het Raadsel (Zondag 26 mei VKO 00.00u) DE RAADSEL HET ENIGE TWAALFLETTER WOORD ZONDER KLINKERS BRENGT JULLIE IN DE GOEDE RICHTING! De oplossing zandweggetje had jullie dicht bij de locatie van De Geldkoffer kunnen brengen.

20 15. De Tekenpincet (Maandag 27 mei PZL 12.00u) DE TEKENPINCET TUSSEN HET AFVAL VOND DE POLITIE EEN TEKENPINCET! De overvaller heeft in een bos de grootste kans om een teek opgelopen te zijn. 16. Het Verkeersbord (Maandag 27 mei AHG 00.00u) HET VERKEERSBORD De Geldkoffer lag in een gebied waar deze zone van toepassing is. 17. Zwarte Piet (Maandag 27 mei IDG 00.00u) ZWARTE PIET JE HOEFT NIET net ALS ALLE ZWARTE PIETEN OVER DAKEN OM DE GELDKOFFER TE VINDEN! De Geldkoffer lag niet op een dak.

21 18. De Acties (Dinsdag 28 mei PZL 12.00u) DE ACTIE EEN VOETBALLER DIE WORDT GEDOLD, KAN DE KOFFER WEL EENS TEGENKOMEN! Deze voetballer wordt het spreekwoordelijke bos ingestuurd. De Geldkoffer lag in het bos verstopt. 19. De Voorbereiding (Dinsdag 28 mei SNS 00.00u) DE VOORBEREIDING BIJ DE VOORBEREIDING OP HET VOETBALSEIZOEN, STARTEN ZE HIER MET DE CONDITIETRAINING! De bekende bosloop. De Geldkoffer lag in een bos verstopt. 20. De Tekening (Dinsdag 28 mei SNS Cigo.00u) DE TEKENING Het is een concept tekening van het bouwwerk dat de overvaller heeft gemaakt om De Geldkoffer in te verstoppen.

22 21. Het Natuurproces (Woensdag 29 mei PZL 12.00u) HET NATUURPROCES FOTOSYNTHESE KOMT DAAR VeEL VOOR! Fotosynthese is het energieproces van bomen waarbij zuurstof als afvalstof vrijkomt. Dit komt veel voor op de verstopplaats van De Geldkoffer, aangezien daar veel bomen staan. 22. De Ogen (Woensdag 29 mei SPG 00.00u) DE OGEN DE KOFFER LIGT NIET OP ooghoogte! De Geldkoffer lag onder ooghoogte. 23. De Jager (Woensdag 29 mei AHG 00.00u) DE JAGER Net als een jager diende jullie in het bos op jullie prooi (De Geldkoffer) te jagen.

23 24. De Goot (Donderdag 30 mei PZL 12.00u) DE GOOT REGENWATER IN EEN GOOT STROOMT VRIJWEL ALTIJD RICHTING HET LAAGSTE PUNT! Het water in het beekje stroomt tevens vanwege het hoogteverschil. 25. De Fiets (Donderdag 30 mei G&I 00.00u) DE FIETS DE OVERVALLER HEEFT EEN VOUWFIETS IN ZIJN BUSJE GESTOPT! De overvaller gebruikte een vouwfiets om de locatie van De Geldkoffer voor te bereiden. De verstopplek is immers lastig bereikbaar per auto en een auto zou kunnen opvallen. #Waargebeurd! 26. De Hoek (21) (Donderdag 30 mei CAG 00.00u) DE HOEK HET IS NIET ALTIJD MOGELIJK OM EEN HAAKSE HOEK TE MAKEN! Het koffertje lag in de bocht verstopt.

24 27. De Tractor (Vrijdag 31 mei PZL 12.00u) DE TRACTOR EEN BOER ZAL TIJDENS ZIJN WERK NIET OVER DE KOFFER HEEN RIJDEN! De Geldkoffer lag niet in/op een weiland. 28. De Temperatuur (Vrijdag 31 mei SVE 00.00u) DE TEMPERATUUR 90! De tip ligt in een bocht van De Dombo (Vrijdag 31 mei AHG 00.00u) DE DOMBO TIJDENS DE ZOEKTOCHT ZOUDEN JULLIE WEL EENS EEN MODDERFIGUUR KUNNEN SLAAN! Bij het pakken van De Geldkoffer ben je bijna verplicht om in de modder te staan.

25 30. Het Schoeisel (Zaterdag 1 juni PZL 12.00u) HET SCHOEISEL NEEM (DE) hoge! Neem laarzen om natte voeten te voorkomen. Je moest immers het beekje in om De Geldkoffer op te pakken. 31. De Vloeistof (Zaterdag 1 juni SNS 00.00u) HET VLOEISTOF DEZE VLOEISTOF KOMT IN DE NATUUR VOOR IN DRIE VERSCHILLENDE HOOFDFASES! De vloeistof waar naar wordt gerefereerd is water. De Geldkoffer lag bij water. 32. De Kerstboom (Zaterdag 1 juni CAG 00.00u) DE KERSTBOOM DE OVERVALLER heeft De Geldkoffer niet als een kerstbal opgehangen! De Geldkoffer hing niet in een boom / aan een boomtak.

26 33. De Profclub (Zondag 2 juni PZL 12.00u) de PROFCLUB zij spelen op anfield road! De bijnaam van Liverpool FC is The Reds. Reds, Road (rood pad) leidde naar de plek waar De Geldkoffer lag verstopt! 34. De Sport (Zondag 2 juni G&I 00.00u) DE SPORT Triatlon! Je moest fietsen, lopen en 'zwemmen' om De Geldkoffer te vinden. 35. De Meetlat (Zondag 2 juni VKO 00.00u) DE MEETLAT DE OVERVALLER beschikte over EEN Duimstok! De overvaller gebruikte een duimstok bij het bouwen van de verstopplaats van De Geldkoffer.

27 36. Het MTB-teken (Zondag 2 juni J&J 00.00u) HET MTB-TEKEN BRENGT JULLIE mogelijk IN DE RICHTING VAN DE geldkoffer! Als je deze route door de gemeente Gemert-Bakel had gevolgd, naderde je de verstopplaats van De Geldkoffer tot een paar honderd meter. 37. Het Speeltoestel (Maandag 3 juni PZL 12.00u) HET SPEELTOESTEL de geldkoffer ligt niet in een speeltoestel verstopt! De Geldkoffer lag niet in een speeltuin. 38. Het Kapsel (Maandag 3 juni AHG 00.00u) HET KAPSEL heeft de overvaller misschien wel gespot! Vlakbij de verstopplaats van De Geldkoffer staan in de wei twee pony s.

28 39. De Anagram (Maandag 3 juni IDG 00.00u) HET ANAGRAM de dader plant veel waan! Bovenstaande is een anagram voor verlaat de wandelpaden'! 40. De Emmer (Dinsdag 4 juni PZL 12.00u) DE EMMER DE OVERVALLER HAD EEN KLEINE EMMER MET ZANDRESTEN! De overvaller gooide met het emmertje de zandresten van de verstopplek op een andere plek weg. 41. De Afstand (Dinsdag 4 juni SNS 00.00u) DE AFSTAND BIJNA 8 KILOMETER! De Geldkoffer lag in het beekje dat een lengte kent van 7,9 kilometer.

29 42. De Sporter (Dinsdag 4 juni Cigo 00.00u) DE SPORTER De geldkoffer zal niet op een sportveld of -baan gevonden worden! De Geldkoffer lag niet op een sportbaan of -veld. 43. De Bijnaam (Woensdag 5 juni PZL 12.00u) DE BULLET kogelsport! Dit is de bijnaam van Jeffrey Herlings. Jeffrey zijn carrière begon op de motorcrossbaan in Boekel, die grenst aan de locatie waar De Geldkoffer was verstopt. 44. De Rivieren (Woensdag 5 juni SPG 00.00u) DE RIVIEREN de maas, de waal en de rijn! Drie stromende wateren, daar waar De Geldkoffer ook bij lag verstopt.

30 45. De Lepel (Woensdag 5 juni AHG 00.00u) DE LEPEL DE OVERVALLER GEBRUIKTE EEN GROTE LEPEL! De overvaller heeft bij het bouwen van de verstopplek een handschepje gebruikt. 46. Het Terrein (Donderdag 6 juni PZL 12.00u) HET TERREIN DE geldkoffer LIGT NIET OP PRIVE TERREIN VAN EEN INWONER VAN ONZE GEMEENTE! De Geldkoffer ligt niet op het (privé) terrein van een inwoner van de gemeente Gemert-Bakel. 47. De Grasmaaier (Donderdag 6 juni G&I 00.00u) DE GRASMAAIER WE ZIJN NIET BANG DAT EEN GRASMAAIER DE KOFFER SLOOPT! De Geldkoffer lag niet in het gras.

31 48. Het Spreekwoord (Donderdag 6 juni TSH 00.00u) HET SPREEKWOORD HIJ DURFT ALLES TE ONDERNEMEN! Dit is de omschrijving van het spreekwoord Geen water is hem te diep. Voor de eerlijke vinder moet geen water te diep zijn, anders was het nooit gelukt om De Geldkoffer te grijpen. 49. De Coureur (Vrijdag 7 juni PLZ 12.00u) DE COUREUR een coureur vliegt vaak op deze plek de baan uit! We zoeken het woord bocht. De Geldkoffer lag (nagenoeg) in een bocht verstopt. 50. Het Zand (Vrijdag 7 juni SVE 00.00u) HET ZAND HET ZAND (IN HET EMMERTJE) KLEURDE ZWART! De verstopplaats van De Geldkoffer is gebouwd in zwart zand.

32 51. De Buiging (Vrijdag 7 juni AHG 00.00u) DE BUIGING ZONDER TE BUIGEN, WORDT HET LASTIG DE KOFFER TE VINDEN! De eerlijke vinder moest bukken om De Geldkoffer uit zijn verstopplaats te halen. 52. De Zon (Zaterdag 8 juni PZL12.00u) DE ZON IN DE ZOMER KUN JE HIER NIET LEKKER IN DE ZON GAAN LIGGEN! Door de groene bomen komt de zon er op de verstopplek van De Geldkoffer weinig doorheen. 53. De Klassieker (Zaterdag 8 juni SNS 00.00u) DE KLASSIEKER Op de foto zien we Sven van Beek en Donny van de Beek. De Geldkoffer in de rand van een beekje.

33 54. De Draaikolk (49) (Zaterdag 8 juni CAG 00.00u) DE DRAAIKOLK Je ziet een stuk land met een meer door een loop; Landmeerseloop. 55. De Bak (50) (Zondag 9 juni PZL 12.00u) DE BAK Deze bak is gebruikt om De Geldkoffer in te verstoppen. 56. De Kruiper (Zondag 9 juni G&I 00.00u) DE KRUIPER IN DE MODDER! De modderkruiper leeft in het beekje.

34 57. De Brandharen (Zondag 9 juni J&J 00.00u) DE BRANDHAREN DEZE PLANT VEROORZAAKT EEN VERVELENDE JEUKENDE EN PRIKKELENDE HUIDIRRITATIE! In de omgeving van verstopplaats groeien enorm veel brandnetels. 58. De Inwoners (Zondag 9 juni AHG 00.00u) DE INWONERS 6% van de inwoners van de gemeente Gemert-Bakel wonen in Handel, het dorp waar De Geldkoffer verstopt lag.

Rondwandeling van Densberg naar de Kellerwaldturm

Rondwandeling van Densberg naar de Kellerwaldturm Rondwandeling van Densberg naar de Kellerwaldturm Lengte van de wandeling: Hoogte verval: Korte omschrijving: Aanvullende informatie: Soort wandelroute: 8,9 km.(± 2,5 uur) 429 meter (laagste punt is 376

Nadere informatie

Deze lesbrief gaat in op waar leerlingen in het verkeer op moeten letten bij vrachtverkeer en bespreekt de dode hoek.

Deze lesbrief gaat in op waar leerlingen in het verkeer op moeten letten bij vrachtverkeer en bespreekt de dode hoek. Lesbrief: vrachtverkeer en de dode hoek Deze lesbrief gaat in op waar leerlingen in het verkeer op moeten letten bij vrachtverkeer en bespreekt de dode hoek. N31 Harlingen: In november 2015 start Ballast

Nadere informatie

Het Heide-Erlebnispfad bij Altenlotheim

Het Heide-Erlebnispfad bij Altenlotheim Het Heide-Erlebnispfad bij Altenlotheim Lengte van de wandeling: Hoogte verval: Korte omschrijving: Aanvullende informatie: Soort wandelroute: 4,1 km.(± 2 uur) 100 meter (laagste punt is 292 meter; hoogste

Nadere informatie

NIEUW NATUURGEBIED DE KEUZEMEERSEN

NIEUW NATUURGEBIED DE KEUZEMEERSEN NIEUW NATUURGEBIED DE KEUZEMEERSEN De Keuzemeersen is een klein natuurgebied naast de Leie. Een natuurgebied is leuk voor de mensen die in de stad wonen. Niet iedereen heeft een tuin. Of sommigen willen

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Kustwerk Katwijk: vrachtverkeer en de dode hoek

Kustwerk Katwijk: vrachtverkeer en de dode hoek Kustwerk Katwijk: vrachtverkeer en de dode hoek In oktober 2013 is bouwcombinatie Ballast Nedam Rohde Nielsen gestart met de uitvoering van Kustwerk Katwijk. Deze werkzaamheden zullen ruim een jaar duren

Nadere informatie

Route 12: Densberg Kellerwaldturm Dodenau - Densberg

Route 12: Densberg Kellerwaldturm Dodenau - Densberg Route 12: Densberg Kellerwaldturm Dodenau - Densberg Lengte van de wandeling: Hoogte verval: Korte omschrijving: Aanvullende informatie: Soort wandelroute: 13,5 km.(± 3,5 uur) 429 meter (laagste punt is

Nadere informatie

De huiszwaluw in kleur

De huiszwaluw in kleur De huiszwaluw in kleur Uiterlijke kenmerken 1 / 3e graad Misjel Decleer Fonny Schoeters Verenkleed Uiterlijke kenmerken 2 / 3e graad Het is lente, de huiszwaluwen zijn terug in ons land! Ze gaan direct

Nadere informatie

Wandelen in Echt in het natuurgebied de Doort.

Wandelen in Echt in het natuurgebied de Doort. Wandelen in Echt in het natuurgebied de Doort. Het is een mooie zondag middag. De zon schijnt volop, en het is niet koud. Een fijne dag om lekker te gaan wandelen met het IVN. Om 13.00u hebben we samen

Nadere informatie

Educatieve Verkeerstuin

Educatieve Verkeerstuin Educatieve Verkeerstuin AFSTANDEN INSCHATTEN DE PRAKTIJK Op straat kunnen allerlei dingen in de weg staan. Als je er goed op reageert, voorkom je botsingen. Bij deze oefening komt de leerling een aantal

Nadere informatie

Langetermijn weersvoorspelling

Langetermijn weersvoorspelling Langetermijn weersvoorspelling Heb je ooit geprobeerd een model te maken of een patroon te volgen en de instructies waren niet duidelijk? Hoe voelde dat? Toen God aan Noach vroeg om een ark te bouwen,

Nadere informatie

Wandeling 1 Afstand : 15 km Percentage verhard-onverhard 15% - 85%

Wandeling 1 Afstand : 15 km Percentage verhard-onverhard 15% - 85% Trage Tocht Voorstonden Wandeling 1 Afstand : 15 km Percentage verhard-onverhard 15% - 85% Duur : 4 uur Toegankelijkheid : Graspad langs de Oekense beek kan op sommige stukken begroeidzijn of flink nat

Nadere informatie

27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen. www.wandelwiki.be

27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen. www.wandelwiki.be 27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen Galgenberg en Paardenslenkte. We maken een prachtige wandeling in het buitengewoon stille en glooiende grensgebied van Nederland en Duitsland ten noorden van Ootmarsum.

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. In het dorp

Hoofdstuk 1. In het dorp Hoofdstuk 1. In het dorp Vraag 1.1 De fietsers krijgen te maken met auto s die de rotonde op en af willen gaan. Mogen ze voorgaan? Ja Nee Vraag 1.2 Sabine en Simone fietsen samen op één fiets. Wat is waar?

Nadere informatie

door Sebastiaan Heins

door Sebastiaan Heins door Sebastiaan Heins 3 2 e druk november 2012 Sebastiaan J.R. Heins - 23 mei 2012 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze opgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand

Nadere informatie

Brieven van Ama welpen

Brieven van Ama welpen Introductie Shanti heeft heel veel vriendinnetjes in de jungle. Ze heeft ook een vriendinnetje in een land heel ver weg. Het meisje heet Ama. Ama woont in een land dat Ghana heet. Weten jullie waar dat

Nadere informatie

Veilig je draai vinden...

Veilig je draai vinden... Veilig je draai vinden... op rotondes in Gelderland Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland Platform en Kenniscentrum Rotondes in Gelderland Na hun introductie zo n 30 jaar geleden, zijn rotondes

Nadere informatie

Thema: De K van Moeilijkheid : ** Ruimte aarde milieu Tijdsduur : *** Weerboekje. Na deze opdracht weet meer over temperatuur, onweer en de weerkaart

Thema: De K van Moeilijkheid : ** Ruimte aarde milieu Tijdsduur : *** Weerboekje. Na deze opdracht weet meer over temperatuur, onweer en de weerkaart Thema: De K van Moeilijkheid : ** Ruimte aarde milieu Tijdsduur : *** Weer en klimaat Juf Carolien temperatuur Weerboekje Doel: Na deze opdracht weet meer over temperatuur, onweer en de weerkaart Uitleg

Nadere informatie

KORTE STRUIN 12. Mei Door Maasdal & Oeffeltse Meent

KORTE STRUIN 12. Mei Door Maasdal & Oeffeltse Meent KORTE STRUIN 12 Mei 2017 Door Maasdal & Oeffeltse Meent Door Maasdal & Oeffeltse Meent Door: Frans Sijben - Nijmegen Een Brabantse weidewandeling: door de Oeffeltse Meent langs de Maas. Niet lang. Maar

Nadere informatie

Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm

Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm In 2011 gingen mijn man en ik 10 dagen op vakantie naar Cyprus. Toen we geland waren, stond er een taxi klaar, om ons naar ons vakantieverblijf, te brengen.

Nadere informatie

Woordenschat blok 10 gr 4 Les:1

Woordenschat blok 10 gr 4 Les:1 Woordenschat blok 10 gr 4 Les:1 Balanceren: voorzichtig lopen en ervoor zorgen dat je niet omvalt. Bukken: naar voren buigen en een beetje zakken. Je kunt bukken om iets op te pakken van de grond. Crossen:

Nadere informatie

Fotozoektocht per fiets naar Brialmontforten

Fotozoektocht per fiets naar Brialmontforten Fotozoektocht per fiets naar Brialmontforten ZOMER 2015 www.fietsersbond.be/kontich Tips en afspraken Met deze fotozoektocht leidt Fietsersbond vzw afdeling Kontich je deze zomer (tot 20 september) naar

Nadere informatie

Kies het goede verkeersbord

Kies het goede verkeersbord Kies het goede verkeersbord Opgaven Aangeboden door: Oefeningen voor het schoolverkeersexamen Kies het goede verkeersbord Toelichting In dit document treft u elf printbare pagina s aan, elk met 6 verkeersborden

Nadere informatie

WE GAAN NAAR DENEMARKEN!

WE GAAN NAAR DENEMARKEN! WE GAAN NAAR DENEMARKEN! We gaan weer naar Fanø, naar hetzelfde huisje als vorig jaar! We vertrekken op zaterdag 28 april, om ongeveer 8:00 uur. We rijden terug op zaterdag 5 mei. Zaterdag 28 april Zondag

Nadere informatie

LESBLAD WATERKRINGLOOP GROEP 5-6

LESBLAD WATERKRINGLOOP GROEP 5-6 1 NAAM GROEP De reis van een waterdruppel Het water op aarde maakt verre reizen. De reizen van het water verlopen altijd in een rondje: de waterkringloop. Het begint met de zon De zon verwarmt het zeewater

Nadere informatie

Plaats: bij de oud papier doos in de dolfijnen groep. Nodig: oud papier doos.

Plaats: bij de oud papier doos in de dolfijnen groep. Nodig: oud papier doos. Opdracht 1 Plaats: bij de oud papier doos in de dolfijnen groep. Nodig: oud papier doos. Flip heeft gezien dat jullie na het werken papiersnippers in de oud papier doos gooien en niet in de prullenbak.

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma

Verkiezingsprogramma Verkiezingsprogramma Op 15 maart zijn er weer verkiezingen. Iedereen mag kiezen op welke politieke partij hij of zij stemt. We kiezen dan de partijen die vier jaar lang samen bepalen wat er gebeurt. En

Nadere informatie

Van Overloon naar de Christinehoeve.

Van Overloon naar de Christinehoeve. Van Overloon naar de Christinehoeve. Carnavalsbeeld in Overloon. Ons eten bij de Heksenboom. Het eten is goed, de bediening heel attent en aardig, de lucht is weer blauw aan het worden en kinderen van

Nadere informatie

~~Weekly Diary 35~~ [social_share]

~~Weekly Diary 35~~ [social_share] ~~Weekly Diary 35~~ [social_share] De maand augustus is alweer voorbij, en voor iedereen zit de vakantie er geloof nu wel weer op. Iedereen weer aan het werk of school, en nog even en de zomer is ook echt

Nadere informatie

www.wandelwiki.be Landgoederen Klarenbeek en De Haere. 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk

www.wandelwiki.be Landgoederen Klarenbeek en De Haere. 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk Landgoederen Klarenbeek en De Haere. We wandelen met Lupus in het overgangsgebied tussen de voormalige Zuiderzee en de Veluwe. Doornspijk is een overwegend agrarische

Nadere informatie

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN STER IN LEZEN ALFA A LES 1: NAAR SCHOOL 1 Ziek 1 b 2 3 b 4 a a B maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag C Dit is een vraag Hoe gaat het? Het gaat wel. En met jou? Waarom kom je niet?

Nadere informatie

Aan de Wijmeneir te Impe, deelgemeente van het Oost-Vlaamse Lede.

Aan de Wijmeneir te Impe, deelgemeente van het Oost-Vlaamse Lede. Vanuit de Wijmenier kan je tal van prachtige wandelingen maken. Eén ervan beschrijven we in onderstaande tekst Wandelpad : Beschermde landschappen langs de Molenbeken Praktische gegevens LENGTE: 15 km

Nadere informatie

Werkblad Natuurlijk water in de Kwebben

Werkblad Natuurlijk water in de Kwebben Werkblad Natuurlijk water in de Kwebben Droppie in de Kwebben Hallo allemaal! Wat fijn dat jullie straks naar de Kwebben in Vught gaan! Mijn naam is Droppie en ik weet alles over water. Wist je dat water

Nadere informatie

Kies het goede verkeersbord

Kies het goede verkeersbord Kies het goede verkeersbord Antwoorden Aangeboden door: Oefeningen voor het schoolverkeersexamen Kies het goede verkeersbord Toelichting antwoorden In dit document treft u elf printbare pagina s aan, elk

Nadere informatie

inhoud 1. Bijgeloof 3 2. Getallen: geluk en ongeluk 4 3. Het hoefijzer 5 4. Het klavertje vier 6 5. Afkloppen op hout 7 6. Ladders 8 7. De kat 9 8.

inhoud 1. Bijgeloof 3 2. Getallen: geluk en ongeluk 4 3. Het hoefijzer 5 4. Het klavertje vier 6 5. Afkloppen op hout 7 6. Ladders 8 7. De kat 9 8. Bijgeloof inhoud 1. Bijgeloof 3 2. Getallen: geluk en ongeluk 4 3. Het hoefijzer 5 4. Het klavertje vier 6 5. Afkloppen op hout 7 6. Ladders 8 7. De kat 9 8. De paraplu 10 9. Spinnen 11 10. Spiegels en

Nadere informatie

Wat is hij nou onhandig! Eindelijk krijgt hij een lucifer aan.

Wat is hij nou onhandig! Eindelijk krijgt hij een lucifer aan. Ogen in het bos Nick is bang. Maar hij weet niet goed waarom. Hij is nooit bang in het donker. Maar nu De takken kraken in de wind. Nick voelt dat er iets is. Een mens of een dier. Niet ver weg. Het kijkt

Nadere informatie

6.1 MOLENROUTE LANGS VECHT, ANGSTEL EN GEIN Een fietsroute van A = 34 kilometer, B en C ieder 10 kilometer

6.1 MOLENROUTE LANGS VECHT, ANGSTEL EN GEIN Een fietsroute van A = 34 kilometer, B en C ieder 10 kilometer Utrecht 6.1 MOLENROUTE LANGS VECHT, ANGSTEL EN GEIN Een fietsroute van A = 34 kilometer, B en C ieder 10 kilometer Deze route is gebaseerd op de ANWB/VVV toeristenkaart, schaal 1:100.000 Route A: Deze

Nadere informatie

3 hectare groot veenweide gebied, Amsterdam Westerpark st. Hart voor de Natuur

3 hectare groot veenweide gebied, Amsterdam Westerpark st. Hart voor de Natuur 3 hectare groot veenweide gebied, Amsterdam Westerpark st. Hart voor de Natuur Activiteiten en bereik 2011: Vrije bezoekers: 23.119 NME activiteiten: 1046 Avonturenclubs: 1474 Speciale doelgroepen 20 Openbare

Nadere informatie

Weer kijkt Kees in zijn binnenspiegel. Naar de man op de achterbank. De lifter. Slaapt die man nou? Kees heeft hem al een uur niet meer gehoord.

Weer kijkt Kees in zijn binnenspiegel. Naar de man op de achterbank. De lifter. Slaapt die man nou? Kees heeft hem al een uur niet meer gehoord. Gevaarlijke tijd Soms moet Kees hard remmen. De bochten in Frankrijk zijn lang. Het waait hard. Af en toe waait er iets over de snelweg. En er liggen zelfs takken op de weg. Kees is al een paar keer erg

Nadere informatie

: Bieskemaar 1 : 9735 AE Groningen. : 70% verhard. -- Een verrassende route, vertrekt vanaf het recreatiepark

: Bieskemaar 1 : 9735 AE Groningen. : 70% verhard. -- Een verrassende route, vertrekt vanaf het recreatiepark Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 15 KM : Groningen : Groningen : P Kardinge bij : Bieskemaar 1 : 9735 AE Groningen Bijzonderheden : Park, bos, hoge land : 70% verhard RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD

Nadere informatie

is een held Fred Diks tekeningen ivan & ilia

is een held Fred Diks tekeningen ivan & ilia is een held Fred Diks tekeningen ivan & ilia Voor Miranda, Ydwine en Alle 2018 Voetbal Nur 282/GGP051701 Uitgeverij Kluitman Alkmaar B.V. Tekst: Fred Diks Illustraties: ivan & ilia Omslagontwerp: Design

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7. Kooijman Racing. ONK Supersport 600. Inhoud:

Nieuwsbrief 7. Kooijman Racing. ONK Supersport 600. Inhoud: Kooijman Racing ONK Supersport 600 Nieuwsbrief 7 Inhoud: - Verslag GAMMA Racing Days - Kooijman Racing start niet in Spa-Francorchamps - ALS-dag in Assen 22 september - Caravan Verhuur Karsten helpt mee

Nadere informatie

Kinder Woord Dienst van Oase. Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Ze verschijnen ook op de Oase website.

Kinder Woord Dienst van Oase. Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Ze verschijnen ook op de Oase website. Kinder Woord Dienst van Oase Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Ze verschijnen ook op de Oase website. Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel! Licht en Zout Navertelling Matteüs 5,13-16

Nadere informatie

: Zuidwolderweg 38 : 7932 PR Echten. Bijzonderheden : onverhard 80% : heide, bos en ven : Versie februari Restaurant Boszicht

: Zuidwolderweg 38 : 7932 PR Echten. Bijzonderheden : onverhard 80% : heide, bos en ven : Versie februari Restaurant Boszicht Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 17 KM : Drenthe : Echten : P van Restaurant Boszicht : Zuidwolderweg 38 : 7932 PR Echten RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD = Rechtdoor ri. = Richting Bijzonderheden :

Nadere informatie

Take a look at my life 51

Take a look at my life 51 Take a look at my life 51 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

TIJD VOOR VERANDERING VERKIEZINGSPROGRAMMA

TIJD VOOR VERANDERING VERKIEZINGSPROGRAMMA TIJD VOOR VERANDERING VERKIEZINGSPROGRAMMA 2018-2022 2 INLEIDING Op 21 maart 2018 zijn er weer verkiezingen. Iedereen mag stemmen op een politieke partij. We kiezen dan de partijen die vier jaar lang samen

Nadere informatie

De gemeente gaat werken aan de Mauritsweg / Heistraat te Einighausen: opbrengst kidsconsulting bs. De Leeuwerik groep 7 en 8 13 september

De gemeente gaat werken aan de Mauritsweg / Heistraat te Einighausen: opbrengst kidsconsulting bs. De Leeuwerik groep 7 en 8 13 september De gemeente gaat werken aan de Mauritsweg / Heistraat te Einighausen: opbrengst kidsconsulting bs. De Leeuwerik groep 7 en 8 13 september Verdeling kinderen over de diverse woonplaatsen De aantallen zijn

Nadere informatie

Vakantie opvang Steendijkpolder presenteert het thema: Op vakantie!

Vakantie opvang Steendijkpolder presenteert het thema: Op vakantie! Vakantie opvang Steendijkpolder presenteert het thema: Op vakantie! Wij hebben zin in de zomervakantie! Om de dagen waarop uitstapjes gepland staan zo soepel mogelijk te laten verlopen, vragen wij u om

Nadere informatie

We bespieden de Watergeest

We bespieden de Watergeest Voorwoord Dit verhaal speelt lang geleden. De meeste mensen gingen nog met paard-en-wagen en bijna niemand had een telefoon. Er waren geen supermarkten, en sneeuw schuiven ging met paard-ensneeuwploeg.

Nadere informatie

Graaf van Hornepad 2006

Graaf van Hornepad 2006 Graaf van Hornepad 2006 Zaterdag 4 februari Weert - Tungelroy 18 km Daar we ook zo nu en dan een enkele dag willen wandelen hebben we besloten om het Graaf van Hornepad te gaan lopen. Dit pad, een rondwandeling

Nadere informatie

Piraten speurtocht. Maak zelf een raadselachtige speurtocht. Maarten Stevens. Uwmoordspel.nl Allesoverkinderfeestjes.nl

Piraten speurtocht. Maak zelf een raadselachtige speurtocht. Maarten Stevens. Uwmoordspel.nl Allesoverkinderfeestjes.nl Piraten speurtocht Maak zelf een raadselachtige speurtocht Maarten Stevens Uwmoordspel.nl Allesoverkinderfeestjes.nl Uitleg van de raadsel speurtocht In dit script leggen we je stap voor stap uit hoe je

Nadere informatie

Jeugdlokalen Ravels-Eel

Jeugdlokalen Ravels-Eel 1/7 Jeugdlokalen Ravels-Eel Eelstraat 4 2380 Ravels-Eel De jeugdlokalen van Ravels-Eel zijn nieuwbouwlokalen, volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers, voorzien van een volledig ingerichte keuken,

Nadere informatie

Beer in de winkel stom is dat geen vrienden weg wil ik eindelijk een nieuw huis zalig nieuwe vrienden (Michelle)

Beer in de winkel stom is dat geen vrienden weg wil ik eindelijk een nieuw huis zalig nieuwe vrienden (Michelle) KLASNIEUWS UIT KLAS 4! Jaargang 10, nummer 19 29 januari 2017 Dinsdag gaf Evy een les over gedichten, n.a.v. de gedichtenweek. We gingen daar verder mee aan de slag. Iedereen koos een voorwerp. Dat voorwerp

Nadere informatie

Youri Verswijveren Nederlands kampioen in de Nationale Autowasbon Mazda MX5 cup 2016!

Youri Verswijveren Nederlands kampioen in de Nationale Autowasbon Mazda MX5 cup 2016! Youri Verswijveren Nederlands kampioen in de Nationale Autowasbon Mazda MX5 cup 2016! Na drie seizoenen keihard strijden, 200% inzet en nooit opgeven is het Youri Verswijveren dit jaar gelukt het Nederlands

Nadere informatie

HOLE 2 Je speelt je bal vanaf de schuine helling op hole 2 naar de green. De bal vliegt echter helemaal naar rechts en landt op de green van hole 17.

HOLE 2 Je speelt je bal vanaf de schuine helling op hole 2 naar de green. De bal vliegt echter helemaal naar rechts en landt op de green van hole 17. HOLE 1 Je staat op de teebox van hole 1 en hebt je bal opgeteed voor een fantastische slag naar de fairway. Je gaat achter de bal staan en met het innemen van je stand stoot je per ongeluk de bal van de

Nadere informatie

Strandlopers en Notenkrakers

Strandlopers en Notenkrakers Week 1: 13 t/m 17 juli 2015 Maandag 13-07: Op de eerste dag van de zomervakantie gaan wij verkoeling zoeken in het water en chillen in het bubbelbad. Waar kunnen we deze elementen beter vinden dan in het

Nadere informatie

Oudste landschap van Nederland Natuurparel De Vilt

Oudste landschap van Nederland Natuurparel De Vilt Oudste landschap van Nederland Natuurparel De Vilt Deze oude Maas-arm is 10.000 jaar geleden gevormd en afgesloten geraakt van de huidige Maas. In de loop van de tijd is hier een uniek natuurlandschap

Nadere informatie

Week van 21 september tot 25 september 2015

Week van 21 september tot 25 september 2015 Week van 21 september tot 25 september 2015 Project: verkeer: fiets/verkeersborden Maandag: Zoals elke maandag startten we met het forum, gevolgd door de praatronde. Aangezien de herfst officieel van start

Nadere informatie

Thema Zon, Zee en Strand

Thema Zon, Zee en Strand Week 28 Maandag 11 juli Wij gaan een coole boot knutselen! Daarna gaan we naar het Wentholtpark om te kijken of hij ook echt blijft drijven. Wie kan er de grootste bellen blazen? We gaan een experiment

Nadere informatie

Bob Hartman. Beste ouders en verzorgers,

Bob Hartman. Beste ouders en verzorgers, Inhoud Brief aan de ouders 1 Het wordt licht 2 De hemel 4 De aarde 6 Zon, maan en sterren: wauw! 8 Gespetter en gekwetter 10 Naar Gods beeld 12 Uitrusten 14 De sluwe slang 16 Veilig in de storm 18 Beloofd

Nadere informatie

Johannes 20,24-29 Gelukkig als je niet ziet en toch gelooft!

Johannes 20,24-29 Gelukkig als je niet ziet en toch gelooft! Johannes 20,24-29 Gelukkig als je niet ziet en toch gelooft! Gezinsdienst Liturgie Zingen: - EL 478 Zing, zing, zingen maakt blij - Weet je dat de lente komt? Stil gebed Votum / groet Zingen: Gez 94,1.3.6

Nadere informatie

Examen VMBO-BB. wiskunde CSE BB. tijdvak 1 vrijdag 24 mei 9.00-10.30 uur

Examen VMBO-BB. wiskunde CSE BB. tijdvak 1 vrijdag 24 mei 9.00-10.30 uur Examen VMBO-BB 2013 tijdvak 1 vrijdag 24 mei 9.00-10.30 uur wiskunde CSE BB Naam kandidaat Kandidaatnummer Dit examen bestaat uit 24 vragen. Voor dit examen zijn maximaal 65 punten te behalen. Voor elk

Nadere informatie

1. Wandeling Kala Nera Milies Kala Nera

1. Wandeling Kala Nera Milies Kala Nera 1. Wandeling Kala Nera Milies Kala Nera Een prachtige afwisselende wandeling vanuit Kala Nera, een toeristisch kustplaatsje, naar Milies dat 400 meter hoger tegen de helling ligt, en vervolgens via een

Nadere informatie

Groei gewicht. gemiddeld gewicht. 3 jaar leeftijd (maanden/jaren) 1 jaar. 2 jaar

Groei gewicht. gemiddeld gewicht. 3 jaar leeftijd (maanden/jaren) 1 jaar. 2 jaar Groei Zoraya is 3 jaar oud. Haar ouders zijn vaak met haar naar het consultatiebureau gegaan. Daar werd Zoraya telkens gewogen. Je ziet een deel van de kaart waarop met stippen het gewicht van Zoraya is

Nadere informatie

Klasnieuws 3. Voeten op de grond

Klasnieuws 3. Voeten op de grond BLAUWE KLAS 24 SEPTEMBER 2018 Klasnieuws 3 Voeten op de grond Al onze verhalen in ons babbelboekje Heel leuk is het om te zien dat meer en meer kinderen onze verhalen b e k i j k e n i n d e boekenhoek.

Nadere informatie

JANUARI 2017. Yogacollege Tilburg. Telefoon: 06-33610765. Info@yogacollegetilburg.nl. www.yogacollegetilburg.nl

JANUARI 2017. Yogacollege Tilburg. Telefoon: 06-33610765. Info@yogacollegetilburg.nl. www.yogacollegetilburg.nl JANUARI 2017 1 2 3 4 5 6 7 8 1e jaar groep A 9 10 11 12 13 14 15 2e jaar groep A 16 17 18 19 20 21 22 1e jaar groep B 23 24 25 26 27 28 29 Opleiding 2e jaar groep A 30 31 FEBRUARI 2017 1 2 3 4 5 1e jaar

Nadere informatie

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters.

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Over dit boek De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Dit boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel gaat over een man die vlucht naar Europa.

Nadere informatie

In de ene hand draagt hij een koffer, in de andere een kistje. Bok is de nieuwe buurman van Kip. Hij is een professor, zegt Kat. Iemand die heel veel

In de ene hand draagt hij een koffer, in de andere een kistje. Bok is de nieuwe buurman van Kip. Hij is een professor, zegt Kat. Iemand die heel veel Inhoud Nieuwe buurman 7 Kip schrikt 13 Ekster heeft pech 17 Kattenkruid 22 Ruzie 27 Een reuze idee 32 Bloemen voor kip 37 Waar was het nu? 40 Dom geweest 46 Goed zo, Kat! 51 Feest 55 5 Nieuwe buurman Het

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Pinksterraces Oss. Zondag 1ste Pinksterdag

Nieuwsbrief. Pinksterraces Oss. Zondag 1ste Pinksterdag Nieuwsbrief Pinksterraces Oss Zondag 1ste Pinksterdag Vandaag stond er een vrije training van 10 minuten op het programma en 2 kwalificaties van 25 minuten. Dit alles op het circuit Paalgraven in Oss.

Nadere informatie

1. Nest. Opdracht. Hallo allemaal,

1. Nest. Opdracht. Hallo allemaal, 0 Hallo allemaal, Wat leuk dat jullie vandaag met mijn koffer op pad gaan! Mijn naam is Berend Buizerd. Ik woon in Weerribben-Wieden. Ik voel me hier heel goed thuis. Mijn belevenissen heb ik in dit boekje

Nadere informatie

GOED VRIENDJE? FOUT VRIENDJE?

GOED VRIENDJE? FOUT VRIENDJE? Hulp Heb je vragen? Bel dan naar Veilig Thuis, tel.: 0800 2000 Internet Wil je meer lezen? Kijk op www.jipdenhaag.nl En test jezelf op www.loverboytest.nl Dit is een uitgave van JIP Den Haag en Middin.

Nadere informatie

MENU. Tekenevenement Tussen de lijnen = GROEI! 1. Help de boom - groep 1 t/m 4 (hoofdopdracht)

MENU. Tekenevenement Tussen de lijnen = GROEI! 1. Help de boom - groep 1 t/m 4 (hoofdopdracht) MENU Tekenevenement Tussen de lijnen = GROEI! In deze bijlage wordt het menu voor het tekenevenement beknopt weergegeven. Per opdracht leest u: - het idee van de opdracht - de duur hiervan - de daarbij

Nadere informatie

Goudhaantjes en Babbelaars

Goudhaantjes en Babbelaars Maandag 13-7-2015 Week 1: 13 t/m 17 juli 2015 Vandaag gaan wij een fietstocht maken door de Broekpolder, daar gaan wij een hele gezellige dag beleven. Zorg er in ieder geval voor dat je fiets klaar staat

Nadere informatie

Arie van der Veer & Ellen Laninga. Luister maar. Met illustraties van Rike Janssen. Boekencentrum

Arie van der Veer & Ellen Laninga. Luister maar. Met illustraties van Rike Janssen. Boekencentrum Luister maar Met illustraties van Rike Janssen Arie van der Veer & Ellen Laninga Boekencentrum Verhalen uit het Oude Testament 4 Het begin van de wereld God maakt de wereld Genesis 1:1-2:4 Lang, heel

Nadere informatie

: Zuiderhoofdstraat 1 : 7875 BW Exloo Of: : Hotel Eeserhof : Dorpsstraat 2 : 9536 PD Ees. : 70% onverhard

: Zuiderhoofdstraat 1 : 7875 BW Exloo Of: : Hotel Eeserhof : Dorpsstraat 2 : 9536 PD Ees. : 70% onverhard Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 18 KM : Drenthe : Exloo - Ees : Bussemaker Diner Cafe : Zuiderhoofdstraat 1 : 7875 BW Exloo Of: : Hotel Eeserhof : Dorpsstraat 2 : 9536 PD Ees RA = Rechtsaf LA =

Nadere informatie

Route 6: Waldhistorischer Lehrpfad (2 de rode route)

Route 6: Waldhistorischer Lehrpfad (2 de rode route) Route 6: Waldhistorischer Lehrpfad (2 de rode route) Lengte van de wandeling: Hoogte verval: Korte omschrijving: Aanvullende informatie: Soort wandelroute: 4,6 km.(± 1,5 uur) 78 meter (laagste punt is

Nadere informatie

1 Vinden de andere flamingo s mij een vreemde vogel? Dat moeten ze dan maar zelf weten. Misschien hebben ze wel gelijk. Het is ook raar, een flamingo die jaloers is op een mens. En ook nog op een paard.

Nadere informatie

Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 8 Les 1

Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 8 Les 1 Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 8 Les 1 branden Iets dat door vuur kapot en op gaat. de brandweer Een plek waar mensen werken die branden blussen. Ze dragen dikke pakken en rijden in rode brandweerauto

Nadere informatie

Take a look at my life 48

Take a look at my life 48 Take a look at my life 48 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. In het dorp

Hoofdstuk 1. In het dorp Hoofdstuk 1. In het dorp Vraag 1.1 De brandweerauto komt uit de uitrit van de brandweerkazerne rijden. Hij heeft geen zwaailicht en sirene aan. Moeten de fietsers de brandweerauto voor laten gaan? Ja Nee

Nadere informatie

juni 2015 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Naar de camping

juni 2015 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Naar de camping juni 2015 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Naar de camping Naar de camping 1 We slapen in een tent. Dat zijn we zo gewend. tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Refrein: Dan gaan

Nadere informatie

ADVIES FIETSROUTE HENGSTDIJK - HULST

ADVIES FIETSROUTE HENGSTDIJK - HULST ADVIES FIETSROUTE HENGSTDIJK - HULST ADVIES FIETSROUTE HENGSTDIJK HULST Vertrek: voor de school. Fiets richting Vogelwaarde via de Hengstdijkse Kerkstraat. Let op: fiets achter elkaar, want er is hier

Nadere informatie

Beste ouder/verzorger,

Beste ouder/verzorger, 1 - Wonderland BSO Mariastraat Middenbouw en Topgroep April 2019 Beste ouder/verzorger, Wil je standaard een extra setje kleding, en schoenen die vies mogen worden meegeven alsjeblieft? Wil je deze ook

Nadere informatie

Kwisboek 2017 Teamnaam: Nakijkexemplaar Joker categorie:

Kwisboek 2017 Teamnaam: Nakijkexemplaar Joker categorie: Kwisboek 2017 Teamnaam: Nakijkexemplaar Joker categorie: Voorwoord Voor jullie ligt het kwisboek van de eerste editie van K.A.K. Namens de organisatie willen wij jullie bedanken voor de deelname aan deze

Nadere informatie

Animatieprogramma c. Lieve vakantiegangers,

Animatieprogramma c. Lieve vakantiegangers, Animatieprogramma c Lieve vakantiegangers, Welkom op ons gezellige vakantiepark midden in de Brabantse bossen. Het animatieteam staat klaar met een heleboel leuke en gezellige activiteiten voor alle leeftijden.

Nadere informatie

START VAN HET UILTJESPAD LENTE

START VAN HET UILTJESPAD LENTE START VAN HET VOOR JE HET GAAT LOPEN IS HET GOED TE WETEN DAT Het Uiltjespad begint bij de hoofdingang van het park (tegenover Utrechtseweg 4). Er zijn kortere (800 m) en langere routes (tot 2 km). Bij

Nadere informatie

Wandelroute dag 1. Schematische weergave, niet op schaal Geschatte wandeltijd exclusief pauzes: 5,5 uur rustig wandelen

Wandelroute dag 1. Schematische weergave, niet op schaal Geschatte wandeltijd exclusief pauzes: 5,5 uur rustig wandelen Routeboekje Dag 1 1 Wandelroute dag 1 Schematische weergave, niet op schaal Geschatte wandeltijd exclusief pauzes: 5,5 uur rustig wandelen 41 29 85 12 28 74 93 92 82 94 95 2 De gebruikte symbolen en hun

Nadere informatie

Wandelroute over landgoed Huis te Eerbeek. Lengte: 5 km

Wandelroute over landgoed Huis te Eerbeek. Lengte: 5 km Welkom op Huis te Eerbeek Wandelroute over landgoed Huis te Eerbeek. Lengte: 5 km Landgoed Huis te Eerbeek ligt aan de rand van het Veluwse dorp Eerbeek. Centraal op het landgoed ligt het Huis te Eerbeek.

Nadere informatie

Wandelen Wandelroute Leuvenumse Bos, bij Ermelo

Wandelen Wandelroute Leuvenumse Bos, bij Ermelo Wandelen Wandelroute Leuvenumse Bos, bij Ermelo 5 km Waar Leuvenumse bossen Vertrekpunt Parkeerplaats Poolseweg [https://maps.google.com/? q=52.3032,5.71531] Gevarieerde wandelroute langs de Leuvenumse

Nadere informatie

Dit is een download bij het artikel Omdat je het kunt uit JOP COACH magazine, nr

Dit is een download bij het artikel Omdat je het kunt uit JOP COACH magazine, nr Honger! (voor jonge kinderen) Drie kinderen lopen naar school. Opeens zien ze een heel rare man in oude kleren. Hij vraagt om een beetje geld voor eten. Natuurlijk schrikken de kinderen en denken ze aan

Nadere informatie

Rivierenhof. Ontdekkingstocht voor gezinnen

Rivierenhof. Ontdekkingstocht voor gezinnen Rivierenhof Ontdekkingstocht voor gezinnen t pech s e d e i k k a j T e lente ontdekt d INLEIDING TJAKKIE LENTE Tjakkie de specht voor gezinnen is een ontdekkingstocht met een bewegwijzerde route doorheen

Nadere informatie

Gedichten langs de Geul- route GULPEN-WITTEM

Gedichten langs de Geul- route GULPEN-WITTEM Gedichten langs de Geul- route GULPEN-WITTEM STROOMAFWAARTS De afstand van zuil 1 (Cottessen) tot zuil 14 (Stokhem) is circa 14 km. De gedichtenroute in de Gemeente Gulpen-Wittem begint bij de Heimansgroeve:

Nadere informatie

WANDELFOTOZOEKTOCHT DOORNZELE-KANAALZIJDE

WANDELFOTOZOEKTOCHT DOORNZELE-KANAALZIJDE WANDELFOTOZOEKTOCHT DOORNZELE-KANAALZIJDE De voorbije 2 jaar vormde de Vlaamse Landmaatschappij samen met haar partners een voormalig industrieterrein in Doornzele-Kanaalzijde (Evergem & Gent) om tot een

Nadere informatie

HAGEL SCHIETEN. Tips voor het jachtexamen. In deze aflevering legt Diana ons uit hoe je de rabbit schiet.

HAGEL SCHIETEN. Tips voor het jachtexamen. In deze aflevering legt Diana ons uit hoe je de rabbit schiet. HAGEL SCHIETEN Tips voor het jachtexamen In aanloop naar de praktijkexamens behandelen we in deze en de komende editie de techniek van het kleiduivenschieten. Diana van der Valk (40) neemt ons aan de hand

Nadere informatie