Het Rekeltjes Journaal oktober 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het Rekeltjes Journaal oktober 2013"

Transcriptie

1 Het Rekeltjes Journaal oktober 2013 Beste ouders/ verzorgers, De herfst is weer in het land. We hebben mogen genieten van een goede zomer en hopelijk van een fijne vakantie, maar de laatste weken hebben we gemerkt dat het nu toch echt weer voorbij is. Dus wordt het weer tijd voor samen knutselen en koekjes bakken, terwijl het buiten plenst. Dat heeft toch ook wel weer wat. In ieder geval heeft u met dit Rekeltjes Journaal ook weer wat te lezen. In deze editie onder andere een stukje over talentontwikkeling bij De Rekeltjes. Ook kunt u zien met welke thema s de kinderen momenteel bij De Rekeltjes bezig zijn en stellen de stagiaires Hilal en Lynn zich nog even aan u voor. Ingrid de Vries vertelt in de Podium rubriek over Stichting Babyspullen en Nathalie beschrijft het avontuur van de peutergroep. Veel leesplezier!

2 Thema s Iedere vier weken staat er een nieuwe thema centraal waaraan allerlei activiteiten gekoppeld zijn. Daarbij kunt u denken aan een liedje met bewegingen, iets creatiefs, een spelletje binnen of buiten of een poppenkastvoorstelling. De voordelen van themagericht werken zijn: - Georganiseerde aandacht voor alle ontwikkelingsgebieden; - Veel speelplezier en uitdaging door het gebruik van verschillende materialen; - Samenhang in het aanbod van activiteiten; - Herhaling zorgt bij jonge kinderen voor herkenning en verdieping; - Veel afwisseling in het aanbod, er is steeds weer een nieuw thema; - U als ouder kunt zien wat er allemaal gedaan wordt en hier thuis op in spelen. Tot en met het jaareinde zijn de volgende thema s aan de beurt: De herfst (inclusief het Herfstfeest met poppenkastvoorstelling), Sint Maarten, Sinterklaas (inclusief Sinterklaasfeest met poppenkastvoorstelling), Kerst (inclusief Kerstontbijt), Oud en Nieuw, de winter.

3 GGD inspectie Op donderdag 22 augustus hebben wij bezoek gehad van GGD Hollands Noorden, in verband met een regulier inspectiebezoek voor zowel het kinderdagverblijf als de BSO. De bevindingen van de toezichthouder waren zeer positief, op bijna alle punten scoren wij goed. We zijn heel blij met dit resultaat. Een puntje van aandacht was wel de Meldcode kindermishandeling. Sinds 1 juli van dit jaar is de nieuwe meldcode vastgesteld en in werking. Hoewel deze niet erg veel afwijkt van de oude meldcode, is deze in de nieuwe vorm sneller toepasbaar. In plaats van 7 stappen zijn er nog maar 5 stappen te volgen in de nieuwe meldcode om zo sneller tot actie over te kunnen gaan. Vanzelfsprekend hebben wij de nieuwe meldcode ook direct ingevoerd en uitgebreid besproken tijdens een speciaal ingelaste vergadering met de medewerkers. Binnenkort zullen wij beide inspectierapporten ter inzage voor u neerleggen bij de receptie. U kunt de rapporten ook nalezen op de website van De Rekeltjes op Vernieuwing van de website De website is vernieuwd! Het heeft enige tijd geduurd, maar de website is nu aangepast en vernieuwd. Als u het resultaat wilt bekijken kunt u hier klikken. Ook komen er binnenkort weer nieuwe foto s in het fotoalbum.

4 Fotograaf De fotograaf komt weer naar De Rekeltjes! Dit keer op woensdag 13 en donderdag 14 november. Mocht uw kind niet op woensdag of donderdag naar De Rekeltjes gaan, bent u natuurlijk wel van harte welkom om op een van deze dagen te komen om uw kind op de foto te laten zetten. Reservekleding Bij deze willen we u vragen of u er op wilt letten dat eventuele reservekleding die uw kind aan heeft gekregen van De Rekeltjes, ook weer retour komt. Nog prettiger is het uiteraard als er voldoende reservekleding voor uw kind in het mandje ligt. Regenkleding Zou u regenkleding en regenlaarzen mee willen nemen als u uw kind bij De Rekeltjes brengt? Dan kunnen we evengoed buiten spelen als het niet al te hard regent.

5 Het avontuur van de peutergroep De afgelopen maanden was het zomer en vakantie. De peuters hebben genoten van het heerlijke weer buiten. Van maken van tekeningen met water tot spelen rondom de olifant die water spuit. Wat een waterpret! Veel kinderen speelden de vakanties na. Zo werden er een hoop koffers gepakt en zijn de peuters samen overal heen gegaan. Zuid Afrika, Spanje, Australië, alle werelddelen kwamen voorbij. We gingen er heen met het vliegtuig of de boot. Spannende avonturen wat voor lachende gezichten zorgde. Kleine kinderen worden groot. Op de peutergroep is het onderwerp van de dag: de basisschool. We hebben al enkele kinderen gedag mogen zwaaien naar de basisschool. Zo missen we Maurice, Sem, Jin, Jada, Tijn en Joey. Alle peuters zijn enthousiast aan het praten over de basisschool en kijken uit naar dit nieuwe avontuur. Een voorbeeld van een gesprekje over de vraag naar welke school ga je? Een peuter zegt 'ik ga naar de basisschool' en een ander zegt trots en vrolijk 'ik ga naar de kring' (een basisschool in Alkmaar). Het voorleesboek Hoera, ik ga naar groep 1 van Marianne Busser en Ron Schröder is dan ook favoriet op dit moment. Een aanrader om te vertellen wat ze nu gaan doen op school. Elke dag leren de peuters weer nieuwe dingen. Ze groeien snel en worden steeds zelfstandiger. Zo gaan bijna alle jassen en schoenen al zelf aan. We merken dat de peuters het fijn en leuk vinden om zelf hun schoenen aan te kunnen doen.

6 Namens de kinderen is dan ook de vraag, zou u schoenen kunnen aandoen, die voor hun makkelijk aan en uit te trekken zijn? Bedankt! Het helpen van de leidsters vinden jullie erg leuk om te doen. Sommige peuters helpen met het verzorgen van de kleinere kinderen. Hapjes eten of speelgoed geven. Lief! Momenteel zijn we op de peutergroep de kleuren aan het oefenen. Zo hebben we onlangs creatieve schilderijen geknutseld om te helpen met het oefenen van de kleuren. Een vrolijk gezicht in de groep. Alle kleuren komen voorbij en veel peuters hebben al hun eigen favoriete kleur. Zoals roze of donkerblauw! Tijdens de eet- en drinkmomenten zijn we gezellig alle kleuren bekers en slabbetjes aan het bekijken. De kinderen vinden het leuk om te vergelijken wie dezelfde kleur heeft. Ook het tellen van al die bekers en aantal kinderen is iedere keer een mooie uitdaging. En wat kunnen ze allemaal goed tellen! Wat een kanjers!

7 Samen verantwoordelijk voor Talentontwikkeling Drs. Caroline Looman, senior adviseur bij iscreen, geeft hieronder haar reactie op de talentontwikkeling van de pedagogisch medewerkers bij De Rekeltjes. In contact met kinderdagverblijf De Rekeltjes werd ons al snel duidelijk dat deze organisatie ambitieuze plannen heeft. Zij is voortdurend op zoek naar mogelijkheden om de pedagogische kwaliteit te ontwikkelen. Pedagogische kwaliteit valt of staat bij de pedagogisch medewerker. Zelfkennis en zelfontwikkeling is hierbij onontbeerlijk, aldus Stephanie Stoop. Om deze ambities te verwezenlijken werd aan ons als adviseurs en psychologen van iscreen Kinderopvang gevraagd om de iscreen Talentenscan in te zetten bij het management en de pedagogisch medewerkers. Specifiek werd ons verzocht om de rapportages uit te breiden met een psychologische beschrijving van de persoon in kwestie. Dit te meer omdat iscreen van huis uit een psychologisch adviesbureau is en wij ons met deze expertise onderscheiden in de markt. Met de Talentenscan in handen zijn de pedagogisch medewerkers en managers in gesprek gegaan over de pedagogische talenten en ontwikkelpunten. De dialoog is hierbij essentieel voor de professionele ontwikkeling van de medewerker en van de organisatie. Daarbij kan de iscreen Talentenscan ook helpen bij het bespreekbaar maken van groepsdynamiek en mogelijk het optimaal samenstellen van teams. Het levert veel ontwikkelmogelijkheden voor De Rekeltjes op. Wij hebben kinderdagverblijf De Rekeltjes ervaren als een vooruitstrevende organisatie en in het bijzonder het persoonlijke contact met Stephanie Stoop erg gewaardeerd.

8 Bericht van de NOS Onlangs werd onze aandacht getrokken door onderstaand bericht dat op de website van de NOS te lezen was. 'Minder werken door dure opvang' donderdag 12 sep 2013, 06:11 (Update: , 08:17) Kinderopvang wordt steeds duurder ANP Ouders gaan minder werken omdat de kinderopvang steeds duurder wordt, zo blijkt uit een enquête van de FNV en de stichting Voor Werkende Ouders. Een op de vier ouderparen heeft uren ingeleverd en in sommige gevallen is een ouder helemaal gestopt met werken. Meestal levert een van de ouders wekelijks vijf tot acht uur werktijd in. Tachtig procent van de ouders die minder zijn gaan werken geeft de hoge opvangkosten als reden op. Minder uren Gisteren zei minister Asscher (Sociale Zaken) nog dat er weliswaar minder gebruik wordt gemaakt van kinderopvang, maar dat de meeste ouders evenveel blijven werken als voorheen. Asscher wijt de teruggang in de kinderopvang vooral aan de crisis. Uit de FNV-peiling blijkt dat veertig procent van alle ouders met kinderen op de kinderopvang minder uren afneemt. Behalve over de hoge kosten maken ouders zich ook zorgen over de kwaliteit van de opvang. Door bezuinigingen in de kinderopvang zijn de groepen groter en is er meer wisseling van personeel. Visie De FNV en de belangenorganisatie Voor Werkende Ouders willen dat Asscher komt met een visie op de combinatie van arbeid en zorg. Ze pleiten ook voor nieuwe investeringen in de kinderopvang.

9 Uiteraard hebben wij hier ook onze ideeën over en graag geven wij dan ook onze visie weer. In heel Nederland hebben veel ouders te maken gehad met maatregelen van de overheid. Tel daarbij op de alsmaar durende economische crisis met als gevolg een zeer hoge werkloosheid. Dit zorgde er in veel gevallen voor dat één van de ouders noodgedwongen thuis kwam te zitten. Hierdoor kwamen deze gezinnen niet meer in aanmerking voor een tegemoetkoming in de kosten voor kinderopvang. De conclusie was dan ook al snel gemaakt: één van de ouders zou voorlopig in deze baanloze situatie thuis bij het kind blijven. Heel vervelend natuurlijk als je dit overkomt. Natuurlijk raakt niet iedereen zijn baan kwijt, maar voor de meeste mensen geldt dat ook zij geraakt zijn door de bezuinigingen van de overheid. Echter zoals u van ons gewend bent, denken wij graag met onze klanten mee en zorgen wij er jaar in jaar uit voor dat de kosten voor opvang bij ons slechts minimaal omhoog gaan. De laatste twee jaar hebben wij zelfs ons uurtarief bevroren. Wij zijn voortdurend bezig met de kwaliteit van het kinderdagverblijf, ons handelen en de pedagogisch medewerkers. Het klinkt als een cliché, maar kwaliteit gaat boven alles. In het artikel van de NOS wordt aangegeven dat ouders zich zorgen maken over de kwaliteit van de opvang. Wat onszelf betreft weten we echter dat wij niet aan kwaliteit hebben ingeboet. Onze pedagogisch medewerkers worden regelmatig getest op en uitgedaagd om hun vaardigheden te verbeteren, zodat deze ten volle worden benut. Cursussen, leerboeken en scholing worden niet buiten beschouwing gelaten. Wij verwachten van onze leidsters dat zij kwalitatief hoog werk afleveren en dat ze weten waarover zij spreken. U heeft derhalve te maken met professionals. De veiligheid van uw kind in een goede veilige omgeving en uw vertrouwen in de leidsters zijn het allerbelangrijkste.

10 Lynn Mijn naam is Lynn Hol,ik ben 17 jaar oud en ik kom uit Alkmaar. Ik doe de opleiding Helpende Zorg en Welzijn niveau 2 op het Horizon College in Alkmaar. Ik kom ongeveer tot februari bij kinderdagverblijf De Rekeltjes stage lopen, op donderdag en op vrijdag. Ik woon samen met mijn broer en mijn moeder en heb ook een hond. Mijn hobby s zijn fitnessen en gezellig met mijn vrienden wat leuke dingen doen. Ik hoop u hierbij genoeg informatie te hebben gegeven over mijzelf, als u nog vragen heeft kunt u die natuurlijk altijd aan mij vragen. Groetjes Lynn. Hilal Ik ben Hilal Bektes en ik ben geboren op te Alkmaar. Ik woon in Alkmaar met mijn moeder, broer en zusje. Ik studeer aan het Nova College in Beverwijk en zit in mijn laatste jaar voor Helpende Zorg en Welzijn niveau 2. Ik loop op donderdag en vrijdag stage en na februari zal de woensdag erbij komen, mijn stage zal rond mei eindigen. Hiervoor heb ik ook andere stages gelopen zoals bij Kiddies KDV, An- Nasr Islamitische basisschool, bij leergezinnen en zorgcentrum De Vleugels. Als ik mijn diploma heb behaald, zal ik Pedagogisch Medewerker niveau 3 gaan volgen. Sinds mijn 7e wilde ik met kinderen werken. Ik hou er heel erg van om met kinderen bezig te zijn en ze te kunnen helpen. Om die reden heb ik de keuze gemaakt om bij de kinderdagverblijf De Rekeltjes stage te lopen. Groetjes Hilal

11 Rekeltjes Podium In deze rubriek laten we mensen aan het woord die betrokken zijn bij De Rekeltjes en die iets te vertellen hebben. Dit keer vertelt Ingrid de Vries, moeder van Stijn, over Stichting Babyspullen. Onlangs had ik het met een vriendin over babykleertjes die eigenlijk te mooi zijn om zomaar weg te doen, maar je wil en kunt ook niet alles bewaren. Maar ook niet alle spulletjes zijn via bijv. Marktplaats te verkopen. En wat doe je er dan mee? Als je nu eens iemand zou kennen die het echt kan gebruiken Per toeval kwam ik een paar dagen later op Facebook in contact met Stichting Babyspullen ( en zag ik dat ze op de dinsdagavond altijd in de loods aanwezig zijn. Op dinsdag 6 augustus ging ik, met een tasje hydrofiele luiers, knuffels en luierdoekjes, een kijkje nemen in de loods. Daar werd ik direct verwelkomd door de enthousiaste vrijwilligers! Ik wilde eigenlijk wel direct mijn handen uit de mouwen steken, en na een korte rondleiding door de loods en een uitleg, ben ik aan de slag gegaan met het uitzoeken en sorteren van babykleding. Ik vind het een ontzettend goed doel en wil deze enthousiaste vrijwilligers graag helpen. Maar daarbij heb ik dan weer de hulp nodig van andere ouders in Alkmaar! Ik heb Marjolijn, de voorzitter van de stichting, gevraagd om even kort wat te vertellen, en ook waar ze jullie hulp bij kan gebruiken: Stichting Babyspullen helpt ouders die een financieel steuntje in de rug kunnen gebruiken. Wij richten ons op de baby's van minima-ouders. In Nederland groeit 1 op de 9 kinderen op in armoede, in Amsterdam is de verhouding zelfs 1 op de 4 kinderen. Wij weten hoe moeilijk het is om met een klein budget en een baby op komst rond te komen. Daarom bieden wij hulp door deze ouders via verschillende hulp instanties te voorzien van babystartpakketten. Zodat aankomende ouders zonder zorgen hun kleintje alles kunnen geven wat nodig is!

12 Stichting Babyspullen zamelt door het hele land babyspullen in. Spullen worden gedoneerd in rode inzamelcontainers. Als de container vol is wordt de inhoud gebracht naar de sorteercentra. Dit wordt gedaan door onze transportvrijwilligers, wij zijn altijd op zoek naar extra transportvrijwilligers. Ook in regio Alkmaar! De ingezamelde spullen worden gecontroleerd op kwaliteit en daarna gesorteerd op maat. Dit gebeurt meestal in het sorteercentrum in Alkmaar. Met de gesorteerde spullen worden vervolgens de babystartpakketten gemaakt. De pakketten zijn gratis aan te vragen via verschillende (hulpverlenende) instanties, zoals bijvoorbeeld: Voedselbank, Kledingbank, Bureau Jeugdzorg, maar ook diverse kraambureaus & verloskundigen. De stichting is altijd op zoek naar extra vrijwilligers, dat kan op vele manieren. Wil jij graag weten wat je voor ons kunt betekenen? Kijk op Mocht je meer vragen hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wat altijd welkom is zijn extra likes via onze social media. Samen zorgen wij voor een groter bereik. Volg ons op facebook: Alvast bedankt & wie weet tot ziens! Groet, Marjolijn Hermus Voorzitter Stichting Babyspullen Wist u dat de leidsters vaak foto s van de kinderen maken? Ze maken daarbij vaak gebruik van een mobiele telefoon en soms worden er aan het eind van de dag wat foto s doorgestuurd via whatsapp We afscheid hebben genomen van Jada, Jin, Tijn, Sem, Maurice, Joey en Jesse omdat ze vier jaar zijn geworden en naar school gaan Juf Fatma op 5 augustus bevallen is van een dochter? Ze heeft de prachtige naam Yagmur Nisa gekregen.

13 Welkom Wij verwelkomen Levy en Kalea. Welkom op de wereld en welkom bij de babygroep van De Rekeltjes! We verwelkomen Feline, Rosa Lee, Merle en Rohan op de dreumes/peutergroep. Wij hopen dat jullie allemaal een fijne tijd zullen beleven bij ons! Levy Kalea Koekjes bakken Feline en Siënna Frederique en Remon

14 Jarigen bij De Rekeltjes De afgelopen maanden hebben de volgende kinderen hun verjaardag gevierd: Merle is 2 geworden op Dimitry is 11 geworden op 3 oktober 8 oktober Merle en Dimitry nog van harte gefeliciteerd en wij hopen dat jullie een hele fijne dag hebben gehad. In oktober, november en december zijn jarig: Levy wordt 1 op Rohan wordt 2 op Remon wordt 4 op Lukas wordt 4 op Bruce wordt 4 op Tygo wordt 4 op Jayson wordt 5 op Mia wordt 4 op 22 oktober 26 oktober 21 november 2 december 4 december 15 december 22 december 23 december Wij wensen jullie een fantastische verjaardag! Tot slot Wij hopen dat u dit Rekeltjes Journaal weer met veel plezier hebt gelezen. Voor het volgende Rekeltjes Journaal stellen wij uw bijdrage uiteraard zeer op prijs. Heeft u iets te vertellen wat volgens u leuk, interessant of wetenswaardig is laat het ons alstublieft weten. Ook als u een podium zoekt om u zelf, uw bedrijf, een boek etc. te presenteren bent u van harte welkom. Graag tot de volgende keer! Dit Rekeltjes Journaal is tot stand gekomen met medewerking van CaZun Teksten, in opdracht van Kinderdagverblijf De Rekeltjes.

Het Rekeltjes Journaal december 2013

Het Rekeltjes Journaal december 2013 Het Rekeltjes Journaal december 2013 Beste ouders/ verzorgers, Sinds het vorige Rekeltjes Journaal is er weer een hoop gebeurd. Inmiddels is bij De Rekeltjes het thema herfst behandeld, zijn de kinderen

Nadere informatie

Nieuwsbrief, Oktober 2014. Beste ouders, 1 jarig bestaan

Nieuwsbrief, Oktober 2014. Beste ouders, 1 jarig bestaan Nieuwsbrief, Oktober 2014 Beste ouders, 1 jarig bestaan Hoera!! Kinderopvang Lila bestaat al 1 jaar en dat gaan we natuurlijk vieren met zijn allen. Op Donderdag 16 Oktober hebben wij een kijkochtend op

Nadere informatie

Voor en vroegschoolse educatie

Voor en vroegschoolse educatie Organisatie Voor en vroegschoolse educatie Hoe zit het nu precies? S K S G Centraal Bureau Heresingel 10 9711 ES Groningen Telefoon: (050) 313 77 27 E-mail: algemeen@sksg.nl Wat is VVE? De afkorting VVE

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst November 2015. Inleiding

Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst November 2015. Inleiding Nieuwsbrief Kindcentrum De Weisterbeek Horst November 2015 Inleiding Beste ouder(s), verzorger(s), We hebben een hele sportieve periode achter de rug, daar vertellen we u graag meer over! In het Weisterbeek

Nadere informatie

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat KDV VUURVOGEL NR 3 september 2015 Weer aan de slag! We zijn alweer enkele weken op onze eigen locatie en dat voelt goed! Maar het was ook leuk op de Maasstraat. Daar hebben we 6 weken samengespeeld met

Nadere informatie

Het Rekeltjes Journaal april 2014

Het Rekeltjes Journaal april 2014 Het Rekeltjes Journaal april 2014 Beste ouders/ verzorgers, Het voorjaar is weer volop in gang. Overal zijn weer jonge dieren te zien en de bomen en planten worden prachtig groen. Een mooie tijd voor iedereen

Nadere informatie

EEN SCHOOL MET TALENTUITDAGEND ONDERWIJS

EEN SCHOOL MET TALENTUITDAGEND ONDERWIJS EEN SCHOOL MET TALENTUITDAGEND ONDERWIJS Een school met talentuitdagend onderwijs Een basisschool kiezen is moeilijk. Er is zoveel om op te letten. Is de school wat zij lijkt? Van buiten kan een schoolgebouw

Nadere informatie

Nieuwsbrief. - december 2013. Thema s en bijzonderheden. De vierde nieuwsbrief in het jaar 2013

Nieuwsbrief. - december 2013. Thema s en bijzonderheden. De vierde nieuwsbrief in het jaar 2013 Nieuwsbrief - december 2013 Thema s en bijzonderheden De vierde nieuwsbrief in het jaar 2013 Het jaar 2013 is bijna weer voorbij. Sint Maarten en Sinterklaas hebben we afgesloten. We hebben een leuk Sinterklaasfeest

Nadere informatie

Leidsterpraat FEEST. 18 t/m 22 mei woensdag 3 juni zaterdag 13 juni

Leidsterpraat FEEST. 18 t/m 22 mei woensdag 3 juni zaterdag 13 juni April 2015 Leidsterpraat De meivakantie staat alweer voor de deur, met daarin Moederdag, de peuters zijn druk bezig geweest om weer iets moois te maken voor hun mama s, wat het is, is nog een verrassing!

Nadere informatie

We wensen u veel plezier bij het lezen van dit Rekeltjes Journaal!

We wensen u veel plezier bij het lezen van dit Rekeltjes Journaal! Het Rekeltjes Journaal november 2015 Beste ouders/ verzorgers, de wind waait om het huis en blaast alle afgevallen bladeren de lucht in. De bomen zijn weer grotendeels kaal en sparen hun energie om straks

Nadere informatie

Het Rekeltjes Journaal maart 2015

Het Rekeltjes Journaal maart 2015 Het Rekeltjes Journaal maart 2015 Beste ouders/ verzorgers, De lente is officieel weer begonnen, de narcissen staan in bloei en het zonnetje krijgt weer meer kracht. Nog even en dan komen de blaadjes aan

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuws van het KDV. April 2011. Inhoud

Nieuwsbrief. Nieuws van het KDV. April 2011. Inhoud Nieuwsbrief April 2011 Inhoud Nieuws van het Kinderdagverblijf Nieuws van de Humpie Dumpie Nieuws van de BSO Ook nog even dit Versje Colofon Dit is de nieuwsbrief van april 2011. In deze nieuwsbrief vindt

Nadere informatie

Welkom Emir en Aksenia zijn nieuw op de Bijtjes groep, wij heten ze van harte welkom.

Welkom Emir en Aksenia zijn nieuw op de Bijtjes groep, wij heten ze van harte welkom. Nieuwsbrief September 2015 Hallo lezers van de Lila nieuwsbrief, Als team Lila hopen wij dat jullie een fijne zomervakantie achter de rug hebben gehad. Wij staan helemaal startklaar om de kinderen weer

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 Algemeen: HONDEN OP HET SCHOOLPLEIN Gisteren is er weer een kind op het schoolplein gebeten door een kleine hond. Gelukkig bleek de schade mee te vallen. Toch doen wij

Nadere informatie

Nieuwsbrief augustus 2017

Nieuwsbrief augustus 2017 Nieuwsbrief augustus 2017 Lieve ouders en kinderen, Welkom Wij mogen een aantal nieuwe kinderen en hun ouders welkom heten. Jairo en Emily wensen we een hele fijne tijd op de babygroep toe en Sem op de

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015

Nieuwsbrief september 2015 Nieuwsbrief september 2015 Hierbij ontvangen jullie de nieuwsbrief van ZieZaZo. De verbouwing op de benedenverdieping is klaar! Het kinderdagverblijf zit weer op de begaande grond en wat is het mooi!!

Nadere informatie

Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben.

Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Boefjesnieuws december 2016 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Met deze Boefjesnieuws willen wij ouders en verzorgers informeren over allerlei zaken die met Kinderopvang Boefje te maken hebben. Cenn Wij werden

Nadere informatie

Beste ouders van Sinnerakkers,

Beste ouders van Sinnerakkers, 23 oktober 2014 Beste ouders van Sinnerakkers, Onze eerste nieuwsbrief! Wat is er een boel gebeurd sinds de start. Inmiddels zijn er al 18 kinderen die gebruik maken van de opvang bij Sinnerakkers. Wij

Nadere informatie

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar?

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar? Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2018 Nr. 34

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2018 Nr. 34 Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2018 Nr. 34 Inleiding Hallo allemaal, Wat een prachtig voorjaar hebben we nu al gehad! Ons Lentefeest was zeer geslaagd met heel mooi weer, een grote opkomst en veel

Nadere informatie

Het Rekeltjes Journaal november 2014

Het Rekeltjes Journaal november 2014 Het Rekeltjes Journaal november 2014 Beste ouders/ verzorgers, De bomen verliezen hun blaadjes en de straten liggen er vol mee. Hoewel het weer soms nog erg zacht is voor begin november, is het toch echt

Nadere informatie

Nieuwsbrief BSO en KDV De Apenrots maart en april 2018

Nieuwsbrief BSO en KDV De Apenrots maart en april 2018 BSO en KDV De Apenrots Elke maand komt de nieuwsbrief uit, met daarin nieuwtjes, mededelingen en belangrijke zaken van Kindercentrum nl en BSO en KDV De Apenrots Nieuws Zoals jullie al weten is Malou Wolters

Nadere informatie

NASCHOOLSE DAGBEHANDELING. Figaro. Welkom! Waarom kom jij naar de groep? Informatieboekje voor kinderen die komen kennismaken. Dit boekje is van:

NASCHOOLSE DAGBEHANDELING. Figaro. Welkom! Waarom kom jij naar de groep? Informatieboekje voor kinderen die komen kennismaken. Dit boekje is van: NASCHOOLSE DAGBEHANDELING Figaro Welkom! Binnenkort kom je kennismaken op Figaro. In dit boekje leggen we je alvast wat dingen uit. Het boekje is gemaakt voor kinderen die hier voor de eerste keer komen,

Nadere informatie

KLEINE MENSEN GROTE WENSEN

KLEINE MENSEN GROTE WENSEN KLEINE MENSEN GROTE WENSEN Voor de betere kinderopvang DOOR DE OGEN VAN KINDEREN Dit boekje laat je kinderopvang zien door de ogen van kinderen. Een praktische gids voor iedereen die nadenkt over de opvang

Nadere informatie

Nieuwsbrief christelijke bso De Kleine Reiziger. Beste lezer,

Nieuwsbrief christelijke bso De Kleine Reiziger. Beste lezer, Nieuwsbrief christelijke bso De Kleine Reiziger Beste lezer, De december maand is weer begonnen. De bladeren zijn van de bomen en de december drukte is in volle gang, de sint is in het land, de schoentjes

Nadere informatie

Ouderinfo donderdag 3 december 2015

Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Geplande evenementen 4-12-2015 Sinterklaasviering www.antoniusbest.nl 0499-371250 Beste ouders, verzorgers, 1. Pepernoten bakken Afgelopen maandag begon de Sinterklaasweek

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Beste ouder/verzorger, We zitten midden in alle decemberactiviteiten en het is heel sfeervol op de locatie. Samen met de kinderen werken

Nadere informatie

KieKeboe en Kids & Go de leukste kinderopvang van Aalsmeer!

KieKeboe en Kids & Go de leukste kinderopvang van Aalsmeer! KieKeboe en Kids & Go de leukste kinderopvang van Aalsmeer! Veel leesplezier Het KieKeBoe en Kids & Go team! 2014 K IEK E B O E E N K I D S & G O D E L E U K S T E K I N D E R O P V A N G V A N A A L S

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2015

Nieuwsbrief Juli 2015 Nieuwsbrief Juli 2015 De laatste nieuwsbrief voor dat we allemaal op vakantie gaan en heerlijk van de Zomer gaan genieten. Wij willen jullie graag nog een aantal puntjes meedelen. Baby nieuws Aller eerst

Nadere informatie

Algemeen. Sinterklaas: Wijziging in de tarieven 2019:

Algemeen. Sinterklaas: Wijziging in de tarieven 2019: Algemeen Sinterklaas: Deze maand komt natuurlijk onze goedheilig man weer aan! Een hele spannende, drukke maar vooral ook hele leuke periode voor ons allemaal. Op alle groepen zal de Sint dinsdag 4-12

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 11 18 september 2013

Nieuwsbrief 11 18 september 2013 Nieuwsbrief 11 18 september 2013 Twaalf augustus tweeduizenddertien. Wat hebben wij allemaal wel gezien. De lange mooie zomervakantie is opnieuw voorbij. De kinderen met rugzak gezadeld staan weer in de

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.4-2014 Voorschool Thusanong

Nieuwsbrief nr.4-2014 Voorschool Thusanong Nieuwsbrief nr.4-2014 Voorschool Thusanong Beste ouders De afgelopen maanden hebben er heel wat leuke en leerzame activiteiten plaatsgevonden op de Voorschool. In het kader van Koningsdag hebben de kinderen

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 Beste ouders, In de afgelopen weken hebben we alweer zo ontzettend veel geleerd! Eigenlijk is het schooljaar maar net goed op gang, maar wat we geleerd hebben is al niet meer op

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf april 2015 Nr. 21

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf april 2015 Nr. 21 Nieuwsbrief Kinderdagverblijf april 2015 Nr. 21 Inleiding Hallo allemaal, Heerlijk om weer meer buiten te zijn en te genieten van de lente die in volle gang is. Het ouder tevredenheidonderzoek is bijgevoegd

Nadere informatie

Nieuwsbrief Maart 2018

Nieuwsbrief Maart 2018 Nieuwsbrief Maart 2018 Beste ouders/verzorgers, Nieuwe Stagiaire: Wij hebben een nieuwe stagiaire op de groep. Haar naam is Imane, 17 jaar oud. Ze doet de opleiding pedagogische medewerker niveau 4. Ze

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

Het Toermalijntje /2018 nummer 18

Het Toermalijntje /2018 nummer 18 Het Toermalijntje 13-07-2018 2017/2018 nummer 18 AGENDA Dinsdag 17 juli, 19.45 uur afscheid groep 8, locatie hoofd: alleen voor genodigden. Dinsdag 17 juli, 15.15 uur afscheid Albert locatie hoofd. Dinsdag

Nadere informatie

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 3 jaargang 15 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 6 Directiepraatje Kennismakingskamp: Afgelopen week hebben alle

Nadere informatie

Wist je dat... Nieuwsbrief Opvoedwinkel Twinkeltje maart 2015. In deze nieuwsbrief:

Wist je dat... Nieuwsbrief Opvoedwinkel Twinkeltje maart 2015. In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief Opvoedwinkel Twinkeltje maart 2015 In deze nieuwsbrief: Wist je dat... Thema's en cursussen in maart Lezersvraag: "Moet ik mijn zoon verplichten met andere kinderen te spelen?" Mamatijd Moeders

Nadere informatie

TIJD VOOR NIEUWS. 2 e JAARGANG NUMMER 3 december 2012

TIJD VOOR NIEUWS. 2 e JAARGANG NUMMER 3 december 2012 TIJD VOOR NIEUWS 2 e JAARGANG NUMMER 3 december 2012 Beste ouders, Hier ontvangt u de 6 e nieuwsbrief. Al snel na de laatste nieuwsbrief maar het is de bedoeling om bij ieder thema van Piramide de nieuwsbrief

Nadere informatie

We stellen de resultaten graag aan u voor op een informatievergadering. U zult hiervoor worden uitgenodigd in de loop van het najaar van 2009.

We stellen de resultaten graag aan u voor op een informatievergadering. U zult hiervoor worden uitgenodigd in de loop van het najaar van 2009. Betreft: bevraging jonge gezinnen in Herent Mogen wij een beetje van uw tijd vragen voor deze vragenlijst? Deze enquête kunt u anoniem invullen. De vragenlijst bestaat uit drie delen: een eerste algemeen

Nadere informatie

Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 3

Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 3 Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 3 4 januari 2015 Alweer de derde nieuwsbrief van de kleine Nicolaas en de eerste in 2015. Wij willen graag alle kinderen en ouders een heel gelukkig nieuwjaar wensen.

Nadere informatie

Inspectierapport De Windkracht (KDV) Deltalaan 140 5247JT ROSMALEN Registratienummer 264476943

Inspectierapport De Windkracht (KDV) Deltalaan 140 5247JT ROSMALEN Registratienummer 264476943 Inspectierapport De Windkracht (KDV) Deltalaan 140 5247JT ROSMALEN Registratienummer 264476943 Toezichthouder: GGD Hart voor Brabant In opdracht van gemeente: 's-hertogenbosch Datum inspectie: 24-11-2015

Nadere informatie

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen Weeknieuws week 12 Locatie de Toverdoos 2 jarigen De week vloog weer voorbij! Wat hebben we het weer leuk gehad. We namen rustig afscheid van thema "Regen". De klas wordt nu steeds meer gevuld met spulletjes

Nadere informatie

Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016. Beste ouder(s), verzorger(s),

Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016. Beste ouder(s), verzorger(s), Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016 Beste ouder(s), verzorger(s), De lente is begonnen!!! Op de peuteropvang is de lente 1 van de favoriete thema s van de peuters en pedagogisch medewerkers.

Nadere informatie

Kringgesprek. Deze maand staat in het teken van de toets-maand. Alle kinderen in de school

Kringgesprek. Deze maand staat in het teken van de toets-maand. Alle kinderen in de school Kringgesprek Beste ouders, Deze maand staat in het teken van de toets-maand. Alle kinderen in de school Nummer 6 2012-2013 2013 maken toetsen van het Cito op het gebied van rekenen, lezen, begrijpend lezen,

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over peuterschool t Koggeschip

Veel gestelde vragen over peuterschool t Koggeschip Veel gestelde vragen over peuterschool t Koggeschip Juni 2014 Wat is een peuterschool? De peuterschool is een combinatie van kinderdagverblijf en voorschool. Hier komen alle kinderen in de wijk van 2,5

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Mei 2015. Ouderavond. De dieren van de Speelhoeve

Nieuwsbrief. Mei 2015. Ouderavond. De dieren van de Speelhoeve Nieuwsbrief Mei 2015 Ouderavond Op donderdagavond 21 mei a.s organiseert Carin Pool Voedingsbureau (www.carinpool.nl) een deel van de ouderavond bij kinderdagverblijf de Speelhoeve. Tijdens deze avond

Nadere informatie

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015 Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Weeknieuws 13 cursus 2015 2016

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Week 47 Vrijdag 21 november 2008. J.H. Donnerschool Lokatie Hilversum. Berichten van: Ineke

NIEUWSBRIEF. Week 47 Vrijdag 21 november 2008. J.H. Donnerschool Lokatie Hilversum. Berichten van: Ineke J.H. Donnerschool Lokatie Hilversum Week 47 Vrijdag 21 november 2008 NIEUWSBRIEF Berichten van: Ineke Berichten van Groep geel Groep paars Groep goud Groep oranje Groep rood Belangrijke data: 5 december

Nadere informatie

Lopend Vuurtje Nieuwsbrief September 2015

Lopend Vuurtje Nieuwsbrief September 2015 Inspectiebezoek Maandag 24 augustus was de inspecteur van het onderwijs op bezoek bij De Vuurvogel. Hij heeft lessen bezocht, gesproken met het team, ouders en kinderen en daarnaast allerlei zaken bekeken.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18-12-2014

Nieuwsbrief 18-12-2014 Basisschool de Regenboog 18-12-2014 Nr 3 Belangrijke data Al weer bijna kerstfeest en een nieuw jaar. Een tijd om terug te kijken en te denken aan nieuwe kansen en mogelijkheden. Voor onze school zien

Nadere informatie

Inleiding. Het wel en wee op de Twister

Inleiding. Het wel en wee op de Twister Nieuwsbrief Kindcentrum De Twister Horst December 2015 Inleiding Beste ouder(s), verzorger(s), Bij deze de laatste nieuwsbrief van het jaar. We kijken terug op een gezellige periode met sinterklaas- en

Nadere informatie

Samora is 4 jaar geworden en gaat nu naar de basisschool toe. Heel veel plezier op de basisschool, gelukkig kom je nog gezellig bij de BSO.

Samora is 4 jaar geworden en gaat nu naar de basisschool toe. Heel veel plezier op de basisschool, gelukkig kom je nog gezellig bij de BSO. KDV / BSO De Apenrots Elke twee maanden komt de nieuwsbrief uit met daarin nieuwtjes, mededelingen en belangrijke zaken van het Kindercentrum nl in het algemeen en KDV / BSO De Apenrots in het bijzonder.

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over peuterschool Nieuw Sloten

Veel gestelde vragen over peuterschool Nieuw Sloten Veel gestelde vragen over peuterschool Nieuw Sloten Maart 2015 Wat is een peuterschool? De peuterschool is een combinatie van kinderdagverblijf en voorschool. Hier komen alle kinderen in de wijk van 2,5

Nadere informatie

We willen jullie allemaal via deze F.A.N. Flits op de hoogte houden van het wel en wee van onze rijdsters. Dus verjaardagen, prestaties etc.

We willen jullie allemaal via deze F.A.N. Flits op de hoogte houden van het wel en wee van onze rijdsters. Dus verjaardagen, prestaties etc. 1 Hallo allemaal, Eindelijk was het dan weer zover, voor de meeste was het na een lange vakantie zonder schaatsen weer tijd om de schaatsen aan te doen en weer op het ijs de eerste moves te maken. Anderen

Nadere informatie

Beste ouders, Agenda:

Beste ouders, Agenda: Beste ouders, Op 3 december krijgen we bezoek van een inspecteur. We hebben vorig jaar voor de derde keer onder de eindnorm gescoord bij de Cito-toets en dan krijg je als school een inspectiebezoek. Oorzaken

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Naam: Locatie: Groep: Groeibericht

Naam: Locatie: Groep: Groeibericht Naam: Locatie: Groep: Groeibericht pagina 2 Inleiding Opgroeien, opvoeden en ontwikkelen gaat bij ieder kind met vallen en opstaan. In de moderne kinderopvang nemen we een deel van de opvoeding van uw

Nadere informatie

Informatiebrochure Kinderopvang Villa Vrolijk

Informatiebrochure Kinderopvang Villa Vrolijk Informatiebrochure Kinderopvang Villa Vrolijk Welkom bij Villa Vrolijk! Voor u ligt onze informatiebrochure. In deze brochure wordt duidelijk wie wij zijn en hoe onze organisatie werkt. Mocht u nog vragen

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. Maandopening december. Sinterklaasfeest

KlimtorenNieuws. Maandopening december. Sinterklaasfeest KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 07 25-11-2015 In dit nummer: Maandopening Sinterklaasfeest Bieb-uitleen

Nadere informatie

06-182 088 02. 06-247 590 72

06-182 088 02. 06-247 590 72 September 2014 Beste ouders, Zit u ook alweer helemaal in het normale ritme? Op de diverse locaties zijn we nog aan het genieten van een heerlijke zomervakantie, maar de gang van zaken van alle dag dringt

Nadere informatie

Het info Uiltje. oktober 2015

Het info Uiltje. oktober 2015 Het info Uiltje oktober 2015 Voor u ligt alweer het tweede info uiltje van dit schooljaar. Dit info uiltje verschijnt iets eerder dan jullie van ons gewend zijn. Natuurlijk heeft dit alles te maken met

Nadere informatie

Kamp groep 8 Het kamp gaat door! De blije hoofden, daar doen we het toch voor? Jaargang 18/nummer 01 4 september 2015

Kamp groep 8 Het kamp gaat door! De blije hoofden, daar doen we het toch voor? Jaargang 18/nummer 01 4 september 2015 Openbare Basisschool De Zevensprong Danslaan 74 1326 PL Almere Tel.: 036-5353742 info@zevensprong.asg-almere.nl www.zevensprong.asg-almere.nl Jaargang 18/nummer 01 4 september 2015 Belangrijke data: 7

Nadere informatie

Nieuws uit groep 4 december 2014

Nieuws uit groep 4 december 2014 De tweede periode van dit schooljaar zit erop. Ook in deze periode hebben we weer veel geleerd en gedaan. We hebben genoten van de lessen rondom herfst, de spannende tijd van Sinterklaas en een fijne,

Nadere informatie

schooljaar aflevering 14

schooljaar aflevering 14 schooljaar 2017-2018 aflevering 14 In deze Nieuwsflits: Even voorstellen Personele bezetting Naam voor de zoon van juffrouw Janneke CJG Pasen Bibliotheek Pannenkoekendag Koningsspelen Overblijvers gevraagd!

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2016 Nr. 26

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2016 Nr. 26 Nieuwsbrief Kinderdagverblijf juli 2016 Nr. 26 Inleiding Hallo allemaal, Welkom zomer!! Heerlijk om weer langer en nog vaker buiten te spelen. We hebben weer een hoop ondernomen met de kinderen. In de

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2017

Nieuwsbrief november 2017 Nieuwsbrief november 2017 Beste ouders/verzorgers, Pedagogisch medewerkers Helaas nemen wij in november afscheid van onze lieve juf Sabrina. Zij heeft een baan gevonden die beter bij haar past. Wij wensen

Nadere informatie

BESTE OUDER FOTO S NIEUWE WEBSITE

BESTE OUDER FOTO S NIEUWE WEBSITE 19-11-2015 Nr. 6 BESTE OUDER In deze Schepelweyer vindt u o.a. informatie over onze nieuwe website, gymstagiaires een ouder App en ook alvast over de kerstviering. De werkgroepen voor Sinterklaas en Kerst

Nadere informatie

Vlindernieuws. Belangrijke data. Personeel

Vlindernieuws. Belangrijke data. Personeel Vlindernieuws Belangrijke data 22-25 juni Kamp locatie Noord 2 juli: Vuurvlindermarkt locatie Noord 7-8 juli: Eindmusical groep 8 locatie West 8 juli: Eindmusical groep 8 locatie Noord 10 juli: Laatste

Nadere informatie

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA Hotel Hallo - Thema 4 Hallo opdrachten OPA EN OMA 1. Knip de strip. Strip Knip de strip los langs de stippellijntjes. Leg de stukken omgekeerd en door elkaar heen op tafel. Draai de stukken weer om en

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2015

Nieuwsbrief oktober 2015 Nieuwsbrief oktober 2015 Welkom! Via deze nieuwsbrief ook een warm welkom aan alle ouders/verzorgers van de locatie Van der Muydenstraat. Vanaf heden zullen namelijk beide locaties van ons Kindcentrum;

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Inspectierapport De Ark (KDV) Zeelandsingel 66 6845BK ARNHEM Registratienummer 159835884

Inspectierapport De Ark (KDV) Zeelandsingel 66 6845BK ARNHEM Registratienummer 159835884 Inspectierapport De Ark (KDV) Zeelandsingel 66 6845BK ARNHEM Registratienummer 159835884 Toezichthouder: Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland Midden In opdracht van gemeente: Arnhem Datum inspectie:

Nadere informatie

Datum: donderdag 22 oktober 2015

Datum: donderdag 22 oktober 2015 Datum: donderdag 22 oktober 2015 Populierenblaadje Algemeen: Luizencontrole: we willen alle ouders vragen om hun kinderen regelmatig te controleren op hoofdluis. We hebben nu enkele meldingen binnen. We

Nadere informatie

Colofon: Inge Bramsen, Kees Willemse, Chris Kuiper & Mieke Cardol, Kenniscentrum Zorginnovatie van Hogeschool Rotterdam, 2015.

Colofon: Inge Bramsen, Kees Willemse, Chris Kuiper & Mieke Cardol, Kenniscentrum Zorginnovatie van Hogeschool Rotterdam, 2015. Colofon: Mijn Pad is gemaakt door Inge Bramsen, Kees Willemse, Chris Kuiper & Mieke Cardol (2015), Lectoraat Disability Studies; Diversiteit in Participatie, Kenniscentrum Zorginnovatie van Hogeschool

Nadere informatie

U begrijpt dat het voor de kinderen ook een tijd is geweest waarin veel besproken en gespeeld is.

U begrijpt dat het voor de kinderen ook een tijd is geweest waarin veel besproken en gespeeld is. Gastouderschap De Blauwe Driehoek Daphne de Swart Thomaslaan 22 5631 GL Eindhoven 06-19 370 470 www.deblauwedriehoek.com info@deblauwedriehoek.com Eindhoven, 18 mei 2013 Beste ouder(s)/verzorger(s), Wat

Nadere informatie

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Schooljaar 2011-2012 Vrijdag 16 december 2011 nr. 7 AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Woensdag 21 december Woensdag 21 december Vrijdag 23 december Zaterdag 24 december t/m zondag 8 januari

Nadere informatie

Vanuit het team. Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! Verjaardagen: In dit nummer: Kind centrum De Vlechter

Vanuit het team. Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! Verjaardagen: In dit nummer: Kind centrum De Vlechter De Vlecht 18 december 2015 Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! In dit nummer: Vanuit het team 1 Groep 3/4 2 Groep 5/6 3 Sport en Bewegen 4 Afscheid juf José 5 MIKZ / Kerstcollage

Nadere informatie

Nieuwsbrief KDV/BSO Apenrots Juli / augustus

Nieuwsbrief KDV/BSO Apenrots Juli / augustus KDV / BSO Apenrots Elke twee maanden komt de nieuwsbrief uit, met daarin nieuwtjes, mededelingen en belangrijke zaken van Kindercentrum nl en kdv / bso Apenrots Terugblikken op afgelopen 2 maanden Wat

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuws van het KDV. Mei 2013. De Koekenbieren 10 jaar! Inhoud

Nieuwsbrief. Nieuws van het KDV. Mei 2013. De Koekenbieren 10 jaar! Inhoud Nieuwsbrief Mei 2013 Inhoud Nieuws van het Kinderdagverblijf Nieuws van de Humpie Dumpie Nieuws van de BSO Ook nog even dit Colofon Dit is de nieuwsbrief van mei 2013. In deze nieuwsbrief vindt u allerlei

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord

Inhoudsopgave. Voorwoord Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave Voorwoord Juf Eva Hoopman Juf Linda Serious Request groep 6/7B (Leon) Terugblik kerstmarkt Heb jij ook een foto op de kerstmarkt laten maken? Informatieavond groep 7 en 8 Luizenpluizen

Nadere informatie

Weeknieuws week 41. Peutercollege weetjes

Weeknieuws week 41. Peutercollege weetjes Weeknieuws week 41 Peutercollege weetjes o De locaties hebben weer nieuwe ouder- kindkisten ontvangen. Zo heeft t Kasteeltje de kist van het thema regen en het Kwetternest heeft nu de kist van Wat heb

Nadere informatie

20 november 2014. Beste ouders/verzorgers,

20 november 2014. Beste ouders/verzorgers, 20 november 2014 LET OP: Dinsdag 2 december Vergadering Medezeggenschapsraad Donderdag 4 december Sinterklaasfeest op school Dinsdag 9 december Vergadering Ouderraad Donderdag 18 december Kerstviering

Nadere informatie

Agenda. Mededelingen. Verjaardagen. 18 december 2015 - nummer 7 Jaargang 35

Agenda. Mededelingen. Verjaardagen. 18 december 2015 - nummer 7 Jaargang 35 18 december 2015 - nummer 7 Jaargang 35 Agenda 21-12-15 t/m 01-01-16 Kerstvakantie 04-01 Luizencontrole 06-01 Inloop van 08.15 uur 08.30 uur Mededelingen Onze Facebookpagina heeft inmiddels ruim 100 volgers.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF!! Zomer: Nieuwe kindjes en stagiaire/vrijwilliger en vertrekkende kindjes:

NIEUWSBRIEF!! Zomer: Nieuwe kindjes en stagiaire/vrijwilliger en vertrekkende kindjes: NIEUWSBRIEF!! Zomer: Wat hebben we een heerlijke zomer gehad met veel speelplezier, de kinderen hebben genoten. Lekker buiten spelen en ijsjes eten, af en toe wat verkoeling met water en meer hadden we

Nadere informatie

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten www.edusom.nl Opstartlessen Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over familie, vrienden en buurtgenoten. Antwoord geven op vragen. Veel succes! Deze les

Nadere informatie

We hebben geleerd hoe we kadootjes moeten inpakken en hoe we taarten maken.

We hebben geleerd hoe we kadootjes moeten inpakken en hoe we taarten maken. Beste ouder(s)/ verzorger(s), Voor u ligt alweer de laatste nieuwsbrief van het jaar 2015. De afgelopen periode hebben de kleuters met veel energie gewerkt over verschillende thema s. Over welke thema

Nadere informatie

Locatienieuws & Zo. Herfstvakantie 2013. Wat gaan we wanneer doen? Digitale nieuwsbrief 10 BSO Toonzetters BSO Egel BSO Bouwgein oktober 2013

Locatienieuws & Zo. Herfstvakantie 2013. Wat gaan we wanneer doen? Digitale nieuwsbrief 10 BSO Toonzetters BSO Egel BSO Bouwgein oktober 2013 Voorwoord van de Clustermanager Het schooljaar is al weer in volle gang en de eerste vakantie staat al weer voor de deur. In deze nieuwsbrief kunt u lezen wat de planning en het thema van deze vakantie

Nadere informatie

Schaatsen. Gratis sport & spel clinics bij BSO Sportstuif Veldhoven. Beste ouder, verzorger, belanghebbende,

Schaatsen. Gratis sport & spel clinics bij BSO Sportstuif Veldhoven. Beste ouder, verzorger, belanghebbende, Beste ouder, verzorger, belanghebbende, Voor u ligt de tweede uitgave van de nieuwsbrief van Sportstuif Veldhoven. Deze zal 4x per jaar worden uitgebracht. Via deze nieuwsbrief willen we u op de hoogte

Nadere informatie

Nieuwsbrief schooljaar 2015/2016

Nieuwsbrief schooljaar 2015/2016 OBS De Lytse Mienskip Haulsterweg 2a 8506 BJ Haskerhorne Tel: 0513-416730 Mailadres: delytsemienskip@ogprimus.nl Nieuwsbrief schooljaar 2015/2016 No: 02 september Opbrengst flessen actie De opbrengst tot

Nadere informatie

Wielewoelewool, ik ga naar school! Toelichting

Wielewoelewool, ik ga naar school! Toelichting Zwijsen Wielewoelewool, ik ga naar school! Toelichting Inhoud Inleiding 3 Materialen 3 Voor het eerst naar school 4 Doelstelling 4 Opbouw prentenboek en plakboek 4 Werkwijze 5 Ouders 5 2 Inleiding Voor

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 7 26-11-2013 In dit nummer: Voortgangsgesprekken Personele zaken

Nadere informatie

Groepsnieuws groep 5-6 okt./nov./dec. 2014

Groepsnieuws groep 5-6 okt./nov./dec. 2014 Groepsnieuws groep 5-6 okt./nov./dec. 2014 Belangrijke gebeurtenissen Jores zwarte band! Jarigen De jarigen van oktobber, november en december! Maartje, Cedrick, Amy, Nynke-Sophie en Milan v.p. (viert

Nadere informatie

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014 VANUIT DE SCHOOLLEIDING Start nieuwe schooljaar Het nieuwe schooljaar is deze week van start gegaan. Op maandagmorgen waren er heel veel kinderen die zin hadden om weer naar school te gaan! Gelukkig want

Nadere informatie