Huishoudelijk- en algemeen wedstrijdreglement per 1 januari 2019

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Huishoudelijk- en algemeen wedstrijdreglement per 1 januari 2019"

Transcriptie

1 Huishoudelijk- en algemeen wedstrijdreglement per 1 januari 2019 ALGEMEEN Lidmaatschap: - Het lidmaatschap van de DRHA kost 50,00 per jaar. Bij verlenging dient het lidmaatschapsgeld vóór de algemene ledenvergadering te worden voldaan of kan ook op de algemene ledenvergadering worden voldaan. Nieuwe leden die op of na de laatste show lid worden, betalen 10,00 voor het lidmaatschap van het lopende jaar en 50,00 voor het lidmaatschap van het nieuwe jaar. - Ieder lid ontvangt, nadat de betaling van het lidmaatschap is ontvangen een DRHA lidmaatschap pasje dan wel een digitaal lidmaatschapsbewijs. - De statuten van de vereniging kunnen op verzoek worden toegezonden. Het huishoudelijk en algemeen reglement kan tevens, bij gebrek aan internet, op verzoek worden toegezonden. Voor deelname aan een DRHA on Tour wedstrijd dient de deelnemer in het bezit te zijn van een geldig lidmaatschap van de DRHA, dan wel van een DRHA on Tour startkaart van 25,- per jaar. - De DRHA on Tour startkaart geeft de houder van de kaart geen lidmaatschapsrechten binnen de DRHA. - De DRHA wil het lidmaatschap van de vereniging aantrekkelijker maken door een korting toe te passen op stalhuur, camping fee en office fee. DRHA leden betalen voor stalhuur 130,- per box per wedstrijd, 65 campingfee en 22,50 office fee. Voor niet DRHA leden is de prijs van stalhuur 155,- per box per wedstrijd, 75,- camping fee en 30,- office fee Erelidmaatschap: - Het bestuur van de DRHA kan in uitzonderlijke gevallen besluiten het DRHA ere lidmaatschap toe te kennen aan leden die gedurende lange tijd een buitengewone en bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de DRHA en de reining sport in Nederland. Het erelidmaatschap zal bestaan uit een honorary lifetime membership van de DRHA. - Leden kunnen iemand voordragen voor het DRHA erelidmaatschap, het bestuur kent een erelidmaatschap toe. - Het ere lidmaatschap geeft dezelfde rechten en plichten als een regulier lidmaatschap met uitzondering van het te betalen lidmaatschapsgeld, een erelid hoeft geen lidmaatschapsgeld te voldoen.

2 International Affiliate Program NRHA De DRHA is door de NRHA erkend als enige en officiële affiliate van de NRHA in Nederland. Het bestuur zal de noodzakelijke acties ondernemen om te waarborgen dat de DRHA opgenomen blijft bij de NRHA in het IAP program. European Affiliate Council NRHA De DRHA is vertegenwoordigd in de EAC van de NRHA. Het bestuur kiest de vertegenwoordiging van de DRHA in de EAC, de benoemingsperiode is 2 jaar. Aansprakelijkheid DRHA Deelnemers, eigenaren en bezoekers verklaren zich ermee akkoord dat deelname aan en aanwezigheid bij wedstrijden/evenementengeheel voor eigen rekening en risico is. De DRHA, noch de betreffende organisatie aanvaardt enige aansprakelijkheid voor verlies, beschadiging of diefstal van paard(en) en/of eigendommen, noch voor enig opgelopen letsel c.q. overlijden van een deelnemend en/of aanwezig paard, berijder of bezoeker tijdens de gehele duur van de wedstrijd/evenement. Bovendien verklaart de eigenaar c.q. deelnemer dat zijn/haar paard is ingeënt conform regelgeving, WA verzekerd is en vrij van besmettelijke ziekten. Tevens verklaart de eigenaar c.q. deelnemer zonder voorbehoud akkoord te gaan met door de DRHA en NRHA opgestelde regels. Privacywetgeving (GDPR / AVG) Algemeen Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Deze nieuwe privacywet, internationaal de General Data Protection Regulation (GDPR) genoemd, geldt in de hele Europese Unie en gaat onder andere over het bewaren en beschermen van persoonsgegevens. De nieuwe Europese privacywetgeving heeft ook impact op de DRHA. Van wie verwerkt de DRHA persoonsgegevens? De DRHA verwerkt persoonsgegevens van mensen met wie wij direct of indirect een relatie hebben, willen krijgen of hebben gehad. Dat zijn bijvoorbeeld gegevens van: leden, sponsoren vrijwilligers en mensen die interesse tonen in een lidmaatschap of ooit een lidmaatschap hebben gehad en mensen die aan een bedrijf of organisatie verbonden zijn, waar wij een relatie mee hebben, willen krijgen of hebben gehad. Als je lid bent of wilt worden van de DRHA of aan de slag wilt gaan als vrijwilliger of een andere relatie met ons aan wilt gaan, hebben we persoonsgegevens nodig. Met behulp van je gegevens kunnen we je op de juiste wijze inschrijven als lid. Als je eenmaal lid of relatie van de DRHA bent, dan willen we je goed van dienst zijn. Wij gebruiken je naam en adresgegevens bijvoorbeeld om contact met je te onderhouden en je te informeren over lidmaatschap gerelateerde zaken, maar ook als je een vraag stelt, verwerken wij je gegevens om je zo goed mogelijk te kunnen helpen. Gegevens kunnen ook gebruikt worden voor promotie- of marketingdoeleinden. Bijvoorbeeld om je te informeren over nieuwe activiteiten. Wil je niet benaderd worden? Dan kun je dit aangeven door een te sturen naar info@drha.nl.

3 Tot slot zijn er praktische zaken waarvoor we gegevens verwerken. Bijvoorbeeld ter ondersteuning van administratieve processen rondom contributie, bucklestandings, etc. Hoe gaat de DRHA met persoonsgegevens om? Persoonsgegevens worden zorgvuldig bewaard en niet langer dan noodzakelijk is voor normaal gebruik binnen de vereniging of het doel waarvoor zij zijn, verwerkt. Willen wij gegevens voor een ander doel gebruiken dan waarvoor ze oorspronkelijk verwerkt waren? Dan kunnen wij dat alleen wanneer er tussen beide doelen een nauw verwantschap bestaat. Bijvoorbeeld als je je inschrijft voor een show en daarvoor contactgegevens direct uit de ledenadministratie worden opgehaald. De DRHA kan en mag geen gegevens uitwisselen met externe partijen. Gegevens gerelateerd aan het lidmaatschap worden in beperkte vorm na uitschrijving bewaard om statistische informatie zoals ledenaantallen over de jaren heen, juist te kunnen blijven genereren. Voor het bewaren van deze gegevens gelden de wettelijk bepaalde voorschriften. Beeldmateriaal Via onze website en social media kanalen houden we iedereen graag op de hoogte van de activiteiten van onze vereniging. Hiervoor maken kunnen we gebruik van foto s en video s. Hiervoor vragen wij dan om toestemming. Capverplichting DRHA Algemeen De hippische sport is een risicosport. Het rijden op paarden en het deelnemen aan wedstrijden brengt onvermijdelijke risico's met zich mee. Het rijden zonder een goedgekeurde veiligheidhelm (CE/EN 1384) vergroot deze risico's. Paardrijden zonder veiligheidshelm vergroot de kans op ernstig blijvend letsel alsmede de dood bij ongevallen. De Dutch Reining Horse Association adviseert alle meerderjarige ruiters op haar wedstrijden daarom ook ten zeerste om gebruik te maken van een goedgekeurde veiligheidshelm. De Dutch Reining Horse Association sluit alle aansprakelijkheid uit voor schades welke volledig of deels zijn veroorzaakt zijn door het rijden zonder een goedgekeurde veiligheidshelm. Het niet gebruiken van een goedgekeurde veiligheidshelm is volledig het eigen risico van de ruiter. Deelnemers en eigenaren verklaren zich bewust te zijn van de ernstige risico's die gepaard gaan met deelname aan deze wedstrijd en het niet gebruik maken van een goedgekeurde veiligheidshelm en accepteren daarmee de uitsluiting van aansprakelijkheid door de Dutch Reining Horse Association en neemt eventuele schades voor eigen rekening. Jeugd (t/m jaar dat ruiter 19 jaar wordt) Minderjarige ruiters dienen ten alle tijden gebruik te maken van een goedgekeurde veiligheidshelm (CE/EN 1384). Een ruiter is minderjarig tot en met het jaar waarin hij/zij de leeftijd van negentien jaar bereikt. Minderjarige ruiters mogen zich op geen enkele plaats op het wedstrijdterrein zonder goedgekeurde veiligheidshelm op een paard bevinden. Dit wedstrijdterrein bestaat uit het gehele terrein van de wedstrijd, inclusief de parkeerplaats en de stallen.

4 Het niet dragen van een goedgekeurde veiligheidshelm door een minderjarige ruiter op een paard kan leiden tot uitsluiting van de gehele wedstrijd en mogelijk verwijdering van het wedstrijdterrein. In de gevallen dat deze bepaling wordt overtreden, sluit de Dutch Reining Horse Association alle vormen van aansprakelijkheid uit in geval de gedraging van de minderjarige ruiter leidt tot schade. Bestuur en vrijwilligers - Het bestuur zet zich in om een zo breed mogelijke basis van vrijwilligers te committeren waardoor enerzijds continuïteit voor de vereniging wordt geborgd en anderzijds de belasting van vrijwilligers acceptabel blijft. - De vergoedingen buiten de shows voor het bestuur van de DRHA beperken zich tot werkelijk gemaakte kosten (km vergoeding en materiele kosten). - De vergoeding voor vrijwilligers en het aanwezige bestuur van de DRHA beperkt zich tot maximaal 35,- per dag, km-vergoeding voor heen- en terugreis en voldoende eten en drinken tijdens uitgevoerde werkzaamheden. Eventuele overnachtingen dienen voor eigen rekening genomen te worden. In geval vergoeding van een overnachting voor de vereniging goedkoper is dan het vergoeden van km dan zal de vereniging kiezen voor vergoeding van het goedkoopste alternatief. SHOWS Algemeen Het showmanagement kan, indien zij het nodig acht, altijd het programma van de show aanpassen. Enige restrictie hierop is dat zij een show nooit eerder mag laten beginnen dan de datum waarvoor approval is aangevraagd bij de NRHA en dat zij de show nooit later mag laten eindigen dan de datum waarvoor approval is aangevraagd bij de NRHA. Het showmanagement zal zich altijd inspannen om deelnemers van gemaakte aanpassingen zo snel, volledig en goed mogelijk op de hoogte te stellen via de officiële DRHA FB pagina en website. Het showmanagement zal om uiterlijk 22 uur de definitieve startlijsten en aanvangstijden van de eerste klasse van de volgende wedstrijddag bekend maken. De DRHA hanteert een retainage % van 50% Aanwezigheid op showlocatie Het betreden van het evenementen- en wedstrijdterrein is voor eigen rekening en risico van de bezoeker en/of deelnemer. De organisatie is niet aansprakelijk voor enige schade aan goederen, personen c.q. dieren in welke vorm of aard dan ook. Honden dienen aangelijnd te zijn. Deelnemen: - Alle shows worden volgens NRHA regels georganiseerd. Dit DRHA huishoudelijk- en algemeen reglement is slechts een aanvulling op de NRHA regels. - Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor de juiste papieren om te mogen starten in een door hem/haar ingeschreven klasse. - Kan een deelnemer de juiste papieren niet aan het showsecretariaat overhandigen, dan is deze niet startgerechtigd.

5 - Boetes opgelegd door de NRHA aan het secretariaat van een wedstrijd, worden door de DRHA verhaald op de deelnemer. Tenzij de deelnemer aannemelijk kan maken dat de boete niet aan zijn opzet of schuld te wijten is. - Voor alle ruiters en eigenaren wiens paarden deelnemen aan NRHA klassen geldt, dat zij een huidig lid dienen te zijn van de NRHA. Tevens geldt voor het deelnemende paard, dat deze een geldige Competition License van de NRHA heeft. - Voor alle ruiters en eigenaren wiens paarden deelnemen aan DRHA klassen (op reguliere DRHA shows) geldt, dat zij huidig lid dienen te zijn van de DRHA. - In het geval van deelname aan DRHA on Tour wedstrijden dient de deelnemer of DRHA lid te zijn of in het bezit te zijn van een DRHA on Tour startkaart ( 20,- per jaar). - De DRHA kent de Any Horse Any Rider en Freestyle klassen op de reguliere DRHA shows en de klassen die op DRHA on Tour Wedstrijden worden uitgeschreven, waaronder de DRHA Green as Grass klasse. De Green as Grass klasse is enkel voor Non-Pro ruiters bedoeld. - Tijdens een DRHA evenement is het verplicht dat paarden welke gereden worden in de warm up arena en/of de wedstrijd arena een zichtbaar startnummer dragen en wel vanaf het moment dat de wedstrijd aanvangt. Paarden: - De DRHA hecht bijzonder veel waarde aan het welzijn van de paarden die op DRHA evenementen aanwezig zijn en zal toezien op het welzijn in lijn met de regels en richtlijnen van de NRHA. Mocht er een situatie zijn waarover aanwezigen in dit verband een melding wil maken dan kan dit gemeld worden bij het showmanagement van het evenement. - In aanvulling op de NRHA regels en richtlijnen in het kader van het welzijn van paarden staat de DRHA het niet toe dat er zogende merries (dus merries waarvan het veulen nog niet is afgespeend,) worden geshowd op haar evenementen, tevens is het niet toegestaan om veulens, jaarlingen en 2 jarige paarden mee te nemen naar locaties tijdens DRHA evenementen. Nederlandse wetgeving staat niet toe dat er veulens worden afgespeend welke jonger zijn dan 4 maanden. - Alle aan DRHA wedstrijden deelnemende paarden moeten volgens een jaarlijks vaccinatie schema tegen influenza zijn gevaccineerd en ten tijde van de wedstrijd voldoende immuniteit voor de ziekte hebben, hetgeen door middel van een geldig inentingsbewijs in het paspoort op het showsecretariaat aangetoond dient te kunnen worden. - De DRHA onderschrijft de clean slide policy van de NRHA en zal per jaar tenminste 8 doping testen laten uitvoeren. De NRHA doping regels zoals die voor Europa gelden zijn van toepassing. Ter dekking van de kosten van deze testen ( 500,- per test) brengt de DRHA een doping-fee van 10 per combinatie in rekening aan deelnemers op haar reguliere shows. Jury s en scribes: - Op alle shows zal gebruik gemaakt worden van door de NRHA erkende jury s. - Ook zal er op iedere show gebruik worden gemaakt van door de DRHA aangewezen scribes.

6 - De AHAR kan op de reguliere DRHA shows worden gejureerd door de bit-judge van de show, het is niet vereist dat voor deze klasse een bit check wordt uitgevoerd. Inschrijvingsdatum: - Voor alle shows geldt een sluitingstermijn van minimaal 14 dagen. Hiervoor is de datum van de poststempel bindend. Na sluitingstermijn van een show worden inschrijvingen verhoogd met een bedrag 25,00 per inschrijving late fee, dan wel kan een entry stop worden ingesteld. Deelnemers die na de sluitingsdatum maar voor aanvang van de show hun inschrijving annuleren, dienen ten minste de office fee en de gehuurde stal te betalen. - In geval van zonder opgaaf van redenen wegblijven en bij annulering tijdens de show wordt tevens het inschrijfgeld (entry fee en office fee,) van alle ingeschreven klassen in rekening gebracht. De video fee wordt alleen bij wegblijven/annulering in rekening gebracht wanneer er door de betreffende combinatie reeds gestart is tijdens de wedstrijd. Camping fees - Voor alle campers/caravans/vrachtwagens met living geldt dat een camping fee ( 65 DRHA leden en 75 niet leden) in rekening wordt gebracht. De DRHA brengt de camping fees in rekening aan betrokkenen in lijn met afspraken die hierover met de locatie zijn gemaakt. Stallen: - Stallen die besproken zijn voor een wedstrijd dienen ten allen tijde betaald te worden.(tenzij de stallen zijn geannuleerd voor de op het inschrijfformulier aangegeven sluitingsdatum) Stalhuur ( 130 DRHA leden en 155 niet leden) vermeld op het inschrijfformulier geldt voor de gehele wedstrijd. Dit bedrag zal ook in rekening worden gebracht bij niet tijdig annuleren van de besproken stallen. - De DRHA kan, indien er mensen voor of na de wedstrijd stallen willen huren, een extra bedrag rekenen. Dit dient wel op het inschrijfformulier te zijn vermeld. - Een paard waarvoor geen stal is gereserveerd kan geen gebruik maken van een (lege) stal mits hiervoor uitdrukkelijk toestemming is gegeven door de eerste huurder van de stal. Indien niet aan deze voorwaarde is voldaan zal de DRHA alsnog het stalgebruik in rekening brengen bij de eigenaar van het paard. - Het is niet toegestaan te roken in de stallen. Fotografie en Videovastlegging Fotograferen en/of videovastlegging op het wedstrijdterrein met commerciële en/of publicitaire doeleinden is nadrukkelijk verboden. Het publiceren, beschikbaar stellen en exploiteren van foto s en/of videomateriaal gemaakt tijdens DRHA shows is enkel voorbehouden aan de benoemde showfotograaf en video gecontracteerde. Uitzondering op de gestelde regel is familie van de startende combinatie of de eigena(a)r(en) van het paard. Ten behoeve van publicaties en nieuwsgaring stelt de DRHA op verzoek kosteloos fotomateriaal ter beschikking via de showfotograaf.

7 Inzet stoplicht In het geval er tijdens losrijden en/of trainingstijden in de wedstrijdarena een stoplicht staat opgesteld is het niet toegestaan om tijdens het groene licht te fencen en niet toegestaan tijdens het rode licht te cirkelen. Deze regel geldt alleen dan wanneer er meerdere ruiters tegelijk aan het rijden zijn. Beschikbaarheid hooi en stro op showlocatie In het geval hooi en stro beschikbaar wordt gesteld tijdens een show wordt door het DRHA showsecretariaat ter plaatse de procedure, prijs en uitgifte tijden bekend gemaakt. Schone locatie De DRHA staat voor dat daar waar zij evenementen organiseert de locatie schoon wordt achtergelaten. De DRHA verwacht dat een ieder bij het verlaten van het wedstrijdterrein en de stallen alle gebruikte zaken meeneemt of in de daarvoor bestemde vuilnisbakken deponeert. Hiertoe behoren ook strotouwtjes, (plastic) bekers en flesjes en andere vuilnis. Verder verwacht de DRHA dat alle leden zich inzetten om de showlocaties in zijn algemeenheid netjes en schoon te houden, denk hierbij aan gebruik van mesthoop, (paarden)douches, toiletten, asbakken en overige verblijfsgebieden. Paid Warm Up Een paard mag 1 maal gestart worden in de Paid Warm Up ongeacht door welke ruiter het paard in de Paid Warm Up wordt gereden. De kosten van de Paid Warm Up bedragen 10,- per 5 minuten. Warm Up Youth klasse Professionals/trainers mogen enkel paarden van jeugdruiters voor aanvang van de Youth klasse in de wedstrijdarena rijden/trainen/opwarmen in het geval hun jeugdruiter meer dan één paard start in de Youth klasse. DRHA klassen De DRHA Green as Grass klasse: - Alle deelnemers dienen DRHA lid dan wel in het bezit te zijn van een DRHA on Tour startkaart. Deelname is alleen toegestaan voor ruiters die Non Pro zijn. Alle proeven mogen verreden worden op elk legaal bit op 1 of 2 handen. Er mag van 1 naar 2 handen veranderd worden of gewisseld worden van linkerhand naar rechterhand en omgekeerd. Ook een eenvoudige galopwissel is toegestaan. - Wie op aanvang van het lopende jaar 135,00 of meer aan prijzengeld in de reiningsport heeft gewonnen, niet meer gerechtigd is te starten in de NRHA Green Reiner klasse, of 25 Youth points bij de NRHA is niet meer startgerechtigd in de klasse Green as Grass. - Eenmaal per jaar wordt een lijst gepubliceerd waarop de verdiensten vermeld staan. Peildatum voor deze lijst is 31 december van het voorgaande jaar. - Als een lid 135,00 of meer aan verdiensten heeft, verschijnt zijn/haar naam in rood op de lijst. Deze lijst wordt op de DRHA site geplaatst. Tevens kan deze lijst te allen tijde opgevraagd worden bij het showsecretariaat.

8 - De Championship van de Green as Grass wordt verreden op de vrijdag van de DRHA End of the Year show, hiervoor worden de beste 5 ruiters van de Green as Grass klasse van iedere DRHA on Tour uitgenodigd. De DRHA Any Horse Any Rider klasse: - Alle proeven mogen verreden worden op elk legaal bit op 1 of 2 handen. Als de combinatie de arena heeft betreden mag er niet meer van 1 naar 2 handen veranderd worden of gewisseld worden van linkerhand naar rechterhand en omgekeerd. - Deelnemers en eigenaren dienen lid te zijn van de DRHA. In het geval de klasse wordt uitgeschreven op een DRHA on Tour wedstrijd dan dient de deelnemer lid te zijn van de DRHA dan wel in bezit te zijn van een DRHA on Tour startkaart. - Er geldt voor deze klasse geen restrictie op NRHA LTE, noch voor het paard noch voor de ruiter. - Voor paarden geldt geen age restrictie (Open event). - Paarden behoeven geen NRHA Competition License te hebben. - Non Pro ruiters mogen paarden starten die niet in hun bezit zijn. - Een paard mag slecht éénmaal fysiek in de klasse te worden uitgebracht, deze regel is ook van toepassing als de AHAR class in class wordt verreden met een andere klassen - Er wordt geen added money uitgeschreven in deze klasse, alleen jackpot. DRHA ON TOUR Naam DRHA On Tour shows Naam voor de shows (DRHA ON TOUR Naam show) zijn te kiezen door de organiserende locatie. Data De data worden door het DRHA bestuur vastgesteld en vastgelegd, hierbij wordt waar mogelijk rekening gehouden met de algehele wedstrijdplanning in Nederland en de beschikbaarheid van geschikte locaties. Lidmaatschap DRHA/ NRHA Voor deelname aan deze wedstrijden is een geldig lidmaatschap van de DRHA of een DRHA on Tour startkaart vereist voor de deelnemers. Er is geen NRHA lidmaatschap vereist van ruiters en eigenaren voor deze wedstrijden en ook geen NRHA Competition License voor de deelnemende paarden. Verantwoordelijkheden DRHA - NRHA Judge, en betaling van de judge - Scribe, en betaling van de scribe - Linten - Secretariaat - Exposure op DRHA website en facebook

9 Verantwoordelijkheden van de organisatie/locatie - Bodem die goed geschikt is voor de beoefening van Reining. - Speaker, doorman, sleep en eventuele vergoedingen hiervoor - Overige vrijwilligers en eventuele vergoedingen hiervoor - Stallen (als de locatie stallen ter beschikking wil stellen dient dit aan te worden gegeven, deelnemers kunnen direct contact opnemen met locatie); - Startnummers - Overige prijzen (vrij te kiezen als de locatie dit wenst) - Sponsoring voor show (vrij te kiezen als de organisatie dit wenst) - Plek voor secretariaat Regels Voor zover niet specifiek beschreven zijn dezelfde regels van toepassing als op reguliere DRHA wedstrijden. Er wordt gereden onder NRHA regels tenzij hier door DRHA regels specifiek op is afgeweken of aangevuld. Verder zijn de DRHA statuten, vigerende DRHA regels en HHR van toepassing. De DRHA On Tour wedstrijden zijn niet NRHA approved; geen NRHA lidmaatschap vereist van ruiters en eigenaren en geen Competition License voor deelnemende paarden. Programma - DRHA Green as Grass (DRHA GAG rules zijn van toepassing) - DRHA Open (NRHA rules zijn van toepassing) - DRHA Non Pro (NRHA Non Pro rules zijn van toepassing) - DRHA Any Horse Any Rider (DRHA AHAR rules zijn van toepassing) - DRHA Youth <=18 jr (14yr-18yr; 13yr and under en =<10yr (onder NRHA rules m.u.v. 1 handig showen, competition license, eigendomsregels van de NRHA. Voor alle Youth klassen is het dragen van een cap verplicht) Earnings - Earnings van DRHA on Tour shows tellen niet mee voor de buckle standings maar wel voor de eligibility van DRHA GAG. Verdiensten DRHA - 80% retain van entry fee voor Open ( 10), Non Pro ( 10) en Any Horse Any Rider ( 10) - 100% retain van de entry fee voor Youth ( 5) - 80% retain voor Green as Grass ( 5) - 100% judges fee ( 10) - 100% office fee ( 10) Deelnemers die alleen Youth starten betalen alleen de entry fee, dus geen judges fee en geen office fee. Als deelnemers die in de Youth starten ook in andere klassen starten dient voor de overige ingeschreven klassen zowel entry fee als judges fee voldaan te worden en dient office fee voldaan te worden. Verdiensten locatie - Alle horeca inkomsten - Spin off van wedstrijd doordat klanten blijven hangen voor bijv. les, training, etc

10 BUCKLE SERIES Buckle Serie: Ieder jaar organiseert de DRHA een Buckle Serie. Deze Buckle Serie is exclusief voor DRHA leden, indien zij hun betalingsverplichting tijdig hebben voldaan. Als een ruiter en/of eigenaar in de loop van een jaar de lidmaatschapskosten voldoet of lid wordt dan tellen de verdiensten voor de standings vanaf dat moment, en niet met terugwerkende kracht. Indien het lidmaatschap dus na een show voldaan wordt, tellen de verdiensten van de volgende show pas mee voor de Buckle Series. Voor alle klassen wordt de combinatie genoteerd voor de Buckle Series, met uitzondering van de Open klassen, hierin wordt enkel het paard genoteerd. De Buckle Series bestaan uit dat aantal full slate NRHA wedstrijden wat van 1 januari t/m 31 december van het betreffende jaar door de DRHA wordt georganiseerd en zijn aangemerkt als wedstrijden welke tellen voor de Buckle Series. Om in aanmerking te komen voor een Buckle of andere prijs in een klasse, dient de combinatie/of het paard bij de open klassen) in tenminste 60% van die klasse te zijn gestart. Klassen voor de Buckle Serie zijn: Open Intermediate Open Limited Open Novice Horse Open Rookie Professional Snaffle Bit Hackamore 4 Years & under open Snaffle Bit Hackamore 5 Years & under Non Pro Non Pro Intermediate Non Pro Limited Non Pro Novice Horse Non Pro Rookie level 1 Prime Time Non Pro Youth 13 & under Youth NRHA Green Reiner Vanaf seizoen 2017 zullen de standings als volgt worden berekend: Aantal starts Plaats Plaats Plaats Plaats Plaats Plaats Plaats Plaats

11 Plaats9 1 2 Plaats10 1 Aantal starts =>15 Plaats Plaats Plaats Plaats Plaats Plaats Plaats Plaats Plaats Plaats Plaats Plaats Plaats Plaats Plaats15 1 Het aantal starts dat meetelt in de berekening voor de standings is het aantal starts in de klasse inclusief 0 en No Scores, exclusief scratches. De eerste plaats krijgt het maximaal aantal punten afhankelijk van het aantal starts (bijvoorbeeld: 12 starts levert 12 punten op voor de eerste plaats, 36 starts levert 15 punten op voor de eerste plek) de tweede plaats 1 punt minder, etc. In geval van gelijke plaatsing worden de punten van de plaatsingen opgeteld en gedeeld door het aantal gelijke plaatsingen (bijv. In geval van 2 gelijke plaatsingen op de 2 e plaats dan worden de punten van plaats 2 en 3 opgeteld en gedeeld door 2). Scratches, 0 en No Scores krijgen geen punten.

Huishoudelijk- en Algemeen Wedstrijd Reglement DRHA per 1 januari 2015

Huishoudelijk- en Algemeen Wedstrijd Reglement DRHA per 1 januari 2015 Huishoudelijk- en Algemeen Wedstrijd Reglement DRHA per 1 januari 2015 ALGEMEEN Lidmaatschap: - Ieder lid ontvangt, nadat de betaling van het lidmaatschap is ontvangen een DRHA lidmaatschap pasje. De statuten

Nadere informatie

Huishoudelijk- en Algemeen Wedstrijd Reglement DRHA per 1 januari 2017

Huishoudelijk- en Algemeen Wedstrijd Reglement DRHA per 1 januari 2017 Huishoudelijk- en Algemeen Wedstrijd Reglement DRHA per 1 januari 2017 ALGEMEEN Lidmaatschap: - Ieder lid ontvangt, nadat de betaling van het lidmaatschap is ontvangen een DRHA lidmaatschap pasje dan wel

Nadere informatie

Privacy en bescherming van persoonsgegevens

Privacy en bescherming van persoonsgegevens Privacy en bescherming van persoonsgegevens Stichting Oudheidkamer Pernis verwerkt persoonsgegevens. Wij willen je hierover graag duidelijk en transparant informeren. Privacy wetgeving (GDPR / AVG) Vanaf

Nadere informatie

Gebruikershandleiding van de westernsport

Gebruikershandleiding van de westernsport Gebruikershandleiding van de westernsport Maart 2014 Samengesteld door Eline Ruijs Redactie WesternToday 1 Voorwoord De westernsport is niet altijd even makkelijk te begrijpen. Met welk ras en voor welke

Nadere informatie

Privacy Statement bescherming van persoonsgegevens Stichting RRDF Ridderkerk

Privacy Statement bescherming van persoonsgegevens Stichting RRDF Ridderkerk Privacy Statement bescherming van persoonsgegevens Stichting RRDF Ridderkerk Stichting RRDF Ridderkerk verwerkt persoonsgegevens. Wij willen je hierover graag duidelijk en transparant informeren. Privacy

Nadere informatie

Drukfouten en planning onder voorbehoud.

Drukfouten en planning onder voorbehoud. AQHA/NQHA Summermeeting double judged Inschrijfformulier AQHA Approved Show - zaterdag 10 juni 2017 Stuur per email: Pagina 1 en 2: NQHA, t.a.v. wedstrijdsecretariaat Uitsluitend per email: wedstrijden@nqha.nl

Nadere informatie

Sportvereniging VOLO Echteld opgericht 1 oktober Inschrijfformulier. Naam: Adres: Geb. datum: adres: Lid per: Aanmelding voor: Dans

Sportvereniging VOLO Echteld opgericht 1 oktober Inschrijfformulier. Naam: Adres: Geb. datum:  adres: Lid per: Aanmelding voor: Dans Sportvereniging VOLO Echteld opgericht 1 oktober 1958 Inschrijfformulier (FORMULIER INLEVEREN IN DE BRIEVENBUS IN DE HAL OF INLEVEREN BIJ DE LEIDING) Naam: Adres: Geb. datum: Telefoonnummer: Emailadres:

Nadere informatie

Privacyverklaring. Wat zijn persoonsgegevens? Van wie verwerkt onze vereniging persoonsgegevens? Welke persoonsgegevens worden verwerkt?

Privacyverklaring. Wat zijn persoonsgegevens? Van wie verwerkt onze vereniging persoonsgegevens? Welke persoonsgegevens worden verwerkt? Privacyverklaring Kanovereniging Zeewitoe Bergen op Zoom vindt het belangrijk dat al haar leden met plezier kunnen kanoën en dat de aan de vereniging beschikbaar gestelde persoonsgegevens op de juiste

Nadere informatie

Voorwaarden voor lidmaatschap voor individuele leden van de Obstacle Course Racing Association Benelux ( OCRA Benelux )

Voorwaarden voor lidmaatschap voor individuele leden van de Obstacle Course Racing Association Benelux ( OCRA Benelux ) Voorwaarden voor lidmaatschap voor individuele leden van de Obstacle Course Racing Association Benelux ( OCRA Benelux ) Deze voorwaarden zijn van toepassing voor iedereen die lid wil worden van de OCRA

Nadere informatie

Naam paard: merrie Ruin Hengst. Op naam van: Ik ben eigenaar / ruiter- voorbrenger / fokker / anders. Fokker & woonplaats:

Naam paard: merrie Ruin Hengst. Op naam van: Ik ben eigenaar / ruiter- voorbrenger / fokker / anders. Fokker & woonplaats: 1 Inschrijfformulier Het Keelven Jong Dressuur Talent 2017 KNHS goedgekeurde Show- 12-13-14 mei 2017 stuur per mail pagina 2 en 3: wedstrijdsec.keelven@gmail.com (Contact Yvonne Welten: 06-186543 69 )

Nadere informatie

Privacy Policy. Scouting Andriessen

Privacy Policy. Scouting Andriessen Privacy Policy Scouting Andriessen Inhoudsopgave 1 Versiebeheer 4 2 Aanleiding 4 1.1 AVG/GDPR 4 1.2 Wat verandert er? 4 3 Persoonsgegevens 5 3.1 Wat zijn persoonsgegevens? 5 3.2 Waarom zijn persoonsgegevens

Nadere informatie

The Dutch Championship 18, 19 en 20 september 2015

The Dutch Championship 18, 19 en 20 september 2015 The Dutch Championship 18, 19 en 20 september 2015 Mailen voor 4 september 2015 naar: wedstrijden@nqha.nl Paard: AQHA ID#: Merrie Ruin Hengst Eigenaar: AQHA ID #: Adres: Postcode/woonplaats: Ruiter: Geboortedatum

Nadere informatie

The Dutch Championship 15, 16 en 17 september 2017

The Dutch Championship 15, 16 en 17 september 2017 The Dutch Championship 15, 16 en 17 september 2017 Mailen voor 3 september 2017 naar: wedstrijden@nqha.nl Paard: Naam: AQHA ID#: Merrie Ruin Hengst Eigenaar: AQHA ID #: Adres: Postcode/woonplaats: Ruiter:

Nadere informatie

Privacybeleid Scouting Corvus Corone

Privacybeleid Scouting Corvus Corone Privacybeleid Scouting Corvus Corone Scouting Nederland en de aangesloten Scoutinggroepen verwerken persoonsgegevens. Wij willen U hierover graag duidelijk en transparant informeren. Daarvoor is dit privacy

Nadere informatie

Inschrijfformulier The Dutch Championship Wanroij 4, 5 en 6 oktober 2013

Inschrijfformulier The Dutch Championship Wanroij 4, 5 en 6 oktober 2013 Stuur pagina 1&2 voor 24 september 2013 naar: Pagina 1 NQHA Postbus 69 6732 ZJ Harskamp of mail aan: info@nqha.nl Paard AQHA ID # : Merrie Ruin Hengst NRHA ID# : Eigenaar : AQHA ID #: Adres : Postcode/Woonplaats:

Nadere informatie

OPEN NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP REINING 2015

OPEN NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP REINING 2015 OPEN NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP REINING 2015 Wedstrijdbepalingen (vraagprogramma) SCHIJNDEL 13 JUNI 2015 1 Algemene informatie 1.1 Type evenement Open Nederlands Kampioenschap Reining 2015 1.2 Wedstrijd

Nadere informatie

Privacystatement en privacybeleid Scoutinggroep Leif Erikson Versie 17 mei 2018

Privacystatement en privacybeleid Scoutinggroep Leif Erikson Versie 17 mei 2018 Scouting Nederland en de aangesloten scoutinggroepen zoals Leif Erikson verwerken persoonsgegevens. Wij willen je hierover graag duidelijk en transparant informeren. In dit privacy statement geven wij

Nadere informatie

Privacy Policy BZ&PC. In dit document vindt u:

Privacy Policy BZ&PC. In dit document vindt u: Privacy Policy BZ&PC De Boxmeerse Zwem- en Poloclub, BZ&PC, hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy policy willen we heldere en transparante informatie geven over

Nadere informatie

The Dutch Championship 16, 17 en 18 september 2016

The Dutch Championship 16, 17 en 18 september 2016 The Dutch Championship 16, 17 en 18 september 2016 Mailen voor 1 september 2016 naar: wedstrijden@nqha.nl Paard: AQHA ID#: Merrie Ruin Hengst Eigenaar: AQHA ID #: Adres: Postcode/woonplaats: Ruiter: Geboortedatum

Nadere informatie

DAWRA INTERNATIONAL ANNIVERSARY SHOW 2018

DAWRA INTERNATIONAL ANNIVERSARY SHOW 2018 DAWRA INTERNATIONAL ANNIVERSARY SHOW 2018 Datum Locatie Jury Zaterdag Jury Zondag Ringsteward Secretariaat Showmanager Zaterdag 16 juni & Zondag 17 juni, aanvang 09.00 uur (hiervan kan worden afgeweken

Nadere informatie

NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP REINING 2019

NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP REINING 2019 NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP REINING 2019 Wedstrijdreglement (vraagprogramma) GRATHEM 25 mei 2019 1 Algemene informatie 1.1 Type evenement Open Nederlands Kampioenschap Reining 2019 1.2 Wedstrijd Naam: DRHA

Nadere informatie

NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP REINING 2017

NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP REINING 2017 NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP REINING 2017 Wedstrijdreglement (vraagprogramma) GRATHEM 10 juni 2017 1 Algemene informatie 1.1 Type evenement Open Nederlands Kampioenschap Reining 2017 1.2 Wedstrijd Naam: DRHA

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN 2018 BRABANTS TROTS

ALGEMENE VOORWAARDEN 2018 BRABANTS TROTS ALGEMENE VOORWAARDEN 2018 BRABANTS TROTS U schrijft zich in voor deelname aan een event van Golazo Cycling NL BV, gevestigd te Oppert 21A, 3011 HT Rotterdam, 24314794, NL 809697178B01. (hierna Golazo Cycling)

Nadere informatie

KV Springfield Privacyverklaring

KV Springfield Privacyverklaring KV Springfield Privacyverklaring Versie 23 mei 2018 ONDERWERP In deze Privacyverklaring informeert KV Springfield hoe zij omgaat met de persoonsgegevens van haar leden, vrijwilligers en gebruikers van

Nadere informatie

Men-Trec Vorstenbosch, 23 & 24 juni 2018

Men-Trec Vorstenbosch, 23 & 24 juni 2018 Men-Trec Vorstenbosch, 23 & 24 juni 2018 Gegevens Menner,Groom en paard(en) (één formulier per combinatie/aanspanning invullen) Naam Menner Postcode. E-mail adres Naam Groom Postcode E-mail adres Naam

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN ZAANSE ZWEM CHALLENGE 2019

ALGEMENE VOORWAARDEN ZAANSE ZWEM CHALLENGE 2019 ALGEMENE VOORWAARDEN ZAANSE ZWEM CHALLENGE 2019 1. De Zaanse Zwem Challenge 2019, hierna: ZZC en/of het evenement, is een initiatief van de Stichting Evenementen Junior Kamer Zaanstreek, hierna: De Stichting,

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN 2018

ALGEMENE VOORWAARDEN 2018 ALGEMENE VOORWAARDEN 2018 SINGELLOOP UTRECHT - INDIVIDUELE DEELNAME Artikel 1 Definities 1. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a Evenement: een hardloopwedstrijd die onderdeel uitmaakt

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden van Team Gouwe Sports

Algemene Voorwaarden van Team Gouwe Sports Algemene Voorwaarden van Team Gouwe Sports In dit document leest u wat er geregeld is als u van ons een dienst afneemt. Bent u consument en neemt u van ons een dienst en/ of een product af? Dan geldt de

Nadere informatie

(concept)verslag Algemene Ledenvergadering DRHA d.d. 2 februari 2019 gehouden in Restaurant De Mispelhoef te Eindhoven.

(concept)verslag Algemene Ledenvergadering DRHA d.d. 2 februari 2019 gehouden in Restaurant De Mispelhoef te Eindhoven. (concept)verslag Algemene Ledenvergadering DRHA d.d. 2 februari 2019 gehouden in Restaurant De Mispelhoef te Eindhoven. Aanwezig bestuur: Voorzitter Shirley van de Watering, bestuursleden Aniek Hagelaars

Nadere informatie

The Dutch Championship 3, 4 en 5 oktober 2014

The Dutch Championship 3, 4 en 5 oktober 2014 The Dutch Championship 3, 4 en 5 oktober 2014 Mailen voor 16 september 2014 naar: wedstrijden@nqha.nl Paard: AQHA ID#: Merrie Ruin Hengst Eigenaar: AQHA ID #: Adres: Postcode/woonplaats: Ruiter: Geboortedatum

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement ZBSD

Huishoudelijk Reglement ZBSD Huishoudelijk Reglement ZBSD Artikel 1: naam zetel duur -oprichting De vereniging heeft de naam Zeeuws- Brabantse Sportvereniging voor Doven (ZBSD) en is gevestigd te Bergen op Zoom Zij is opgericht op

Nadere informatie

Vraagprogramma Endurance 2018 Versie

Vraagprogramma Endurance 2018 Versie Datum Vrijdag 24 augustus 2018 Accommodatie: Nationaal Hippisch Centrum De Beek 125 3852 PL ERMELO Secretariaat: KNHS-Afdeling Eventmanagement Tel: 0577 408 390 E-mail: eventmanagement@knhs.nl Wedstrijdnummer(s):

Nadere informatie

ALGEMENE GEBRUIKSVOORWAARDEN VOOR MET DE KERK VERBONDEN ACTIVITEITEN

ALGEMENE GEBRUIKSVOORWAARDEN VOOR MET DE KERK VERBONDEN ACTIVITEITEN ALGEMENE GEBRUIKSVOORWAARDEN VOOR MET DE KERK VERBONDEN ACTIVITEITEN Zalencentrum Hemelsblauw te Honselersdijk Versie 2.0 Ingangsdatum: 1-1-2015 Ingangsdatum wijzigingen: 1-1-2017 1. Definities 1.1. Algemene

Nadere informatie

Het NSIJP verenigt liefhebbers van het IJslandse paard

Het NSIJP verenigt liefhebbers van het IJslandse paard Nederlands Wedstrijdreglement (NWR) per 01-04-2017 Algemene Bepalingen 1. Dit reglement is vastgesteld door de Ledenraad van het NSIJP conform artikel 19 lid 1 van de statuten van de vereniging. 2. Dit

Nadere informatie

Bij wedstrijden zullen de leden de officiële clubkleding dragen.

Bij wedstrijden zullen de leden de officiële clubkleding dragen. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 De Vereniging De vereniging heet voluit Hockey Club Helmond, voor het gemak zullen we het verder hebben over HC Helmond. Artikel 2 Tenue Bij wedstrijden zullen de leden

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Stichting Vakantiespel

Algemene Voorwaarden Stichting Vakantiespel 1. Algemeen Organisator stelt zich ten doel het jaarlijks organiseren in de laatste week van de basisschool zomervakantie van een Vakantiespel voor kinderen uit de groepen 3 tot en met 8 van de basisschool

Nadere informatie

FLANDERS INDOOR CUP ORGANISATOR. ZS Equestrian Events bvba. Overheulestraat 235 B-8560 Moorsele. Tel. +32/

FLANDERS INDOOR CUP ORGANISATOR. ZS Equestrian Events bvba. Overheulestraat 235 B-8560 Moorsele. Tel. +32/ FLANDERS INDOOR CUP 2017-2018 ORGANISATOR ZS Equestrian Events bvba Overheulestraat 235 B-8560 Moorsele Tel. +32/476 52 36 82 http://www.zilverenspoor.com E-mail: info@zilverenspoor.com Opgelet : Er is

Nadere informatie

Het GW 2.0 Huizen Dubbel Handicap Toernooi. 24 t/m 26 mei 2019

Het GW 2.0 Huizen Dubbel Handicap Toernooi. 24 t/m 26 mei 2019 organiseert samen met Bowling Vereniging Huizen Het GW 2.0 Huizen Dubbel Handicap Toernooi 24 t/m 26 mei 2019 Inlichtingen / inschrijvingen Janny van der Lubbe: 06 13222354 Leo Moolhuysen: 06-83571566

Nadere informatie

Inschrijven op uitnodiging organisatie van dinsdag 12 juni t/m donderdag 12 juli 2018 Via (met een toegestuurd code).

Inschrijven op uitnodiging organisatie van dinsdag 12 juni t/m donderdag 12 juli 2018 Via   (met een toegestuurd code). Jumping Peel & Maas Hendrix Training Rijksweg 45 5995 NT Kessel Wedstrijddatum: 25-28 juli 2018 Outdoor Springen Paarden Categorie: 1 Afmeting wedstrijdring: Afmeting losrijring: Outdoor 100 m x 60 m (gras)

Nadere informatie

1.2 Onder evenement wordt in deze algemene voorwaarden verstaan (muziek)- uitvoeringen en/of andere manifestaties in de ruimte zin des woord.

1.2 Onder evenement wordt in deze algemene voorwaarden verstaan (muziek)- uitvoeringen en/of andere manifestaties in de ruimte zin des woord. Algemene voorwaarden ALGEMENE VOORWAARDEN TOEGANGSBEWIJZEN Terug Naar Tiengemeten (TNT) Artikel 1- Toepasselijkheid 1.1 Deze Algemene Voorwaarden Toegangsbewijzen zijn van toepassing op ieder aanbod en

Nadere informatie

Hippiade Endurance 2017 Versie

Hippiade Endurance 2017 Versie Datum Vrijdag 25 augustus 2017 Accommodatie: Nationaal Hippisch Centrum De Beek 125 3852 PL ERMELO Secretariaat: KNHS-Afdeling Eventmanagement Tel: 0577 408 200 E-mail: eventmanagement@knhs.nl Wedstrijdnummer(s):

Nadere informatie

1.5 Zowel 1.2 als 1.3 geldt eveneens voor het personeel van Dance Studio Janien.

1.5 Zowel 1.2 als 1.3 geldt eveneens voor het personeel van Dance Studio Janien. Algemene voorwaarden Dance Studio Janien: Om zo goed en optimaal mogelijk lessen te verzorgen in een prettige omgeving is het belangrijk dat een ieder die onze studio bezoekt, op de hoogte is van onze

Nadere informatie

Inschrijven Sluiting inschrijving : 9-9-2013 Wijzigingen doorgeven : Zondag van 0:00:00 tot 0:00:00

Inschrijven Sluiting inschrijving : 9-9-2013 Wijzigingen doorgeven : Zondag van 0:00:00 tot 0:00:00 SGW Ysselsteyn imburgs kampioenschap Eventing YSSESTEYN ( 5813E ) 5-10-2013-6-10-2013 VP00012 Status : Goedgekeurd Wedstrijd goedgekeurd op : 19-6-2013 Outdoor Pony & Paard Categorie 3 Openstelling : Onbeperkt

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Rijvereniging Barendrecht Inhoudsopgave

Wedstrijdreglement Rijvereniging Barendrecht Inhoudsopgave Wedstrijdreglement Rijvereniging Barendrecht Inhoudsopgave Wedstrijdreglement Rijvereniging Barendrecht... 1 Artikel 1 Algemene bepalingen... 2 Artikel 2 Klassering en deelname... 2 Artikel 3 - Promotie...

Nadere informatie

http://www.visitdenmark.nl/nl/denemarken/kom-doe-mee-aan-de-wedstrijd naar

http://www.visitdenmark.nl/nl/denemarken/kom-doe-mee-aan-de-wedstrijd naar Algemene Voorwaarden Artikel 1 Organiserend Bedrijf VisitDenmark, kantoor houdende aan Schipholweg 96a, te Leiden (hierna te noemen: VisitDenmark ), organiseert op visitdenmark.nl/camping een wedstrijd

Nadere informatie

2.3 Restitutie van inschrijfgelden is niet mogelijk, ook niet bij verhindering aan het Evenement.

2.3 Restitutie van inschrijfgelden is niet mogelijk, ook niet bij verhindering aan het Evenement. Algemene voorwaarden geldig voor evenementen in 2017 Deelname: Artikel 1 : Definities 1.1 In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: a) Evenement: het door Husk Events in enig jaar te organiseren

Nadere informatie

53e IICH Groningen Zuidbroek

53e IICH Groningen Zuidbroek ZUIDBROEK Stichting Ruitersport Noord Nederland (V30156) 21-12-2014-10-1-2015 Fred Schutter VP0054694 06-15514706 Status: Goedgekeurd info@iichgroningen.nl Datum goedgekeurd: 14-10-2014 www.iichgroningen.nl

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Ga het Doen

Algemene voorwaarden Ga het Doen Algemene voorwaarden Ga het Doen INSCHRIJVEN VIA INTERNET Als je je aanmeldt voor een training bij GA HET DOEN, ontvang je daarvan een bevestiging per e- mail. Daarin staan de details van je aanmelding

Nadere informatie

Vraagprogramma (goedgekeurd KNHS W046482)

Vraagprogramma (goedgekeurd KNHS W046482) Wedstrijd Locatie: Postadres: Nationaal Indoor Salland Manege Bartels Boetelerveldweg 7 8106 RC Mariënheem Nationaal Indoor Salland Stichting NIS Salland Postbus 93 8100 AB Raalte Wedstrijddatum: 1 5 oktober

Nadere informatie

Vraagprogramma (goedgekeurd KNHS 11 september 2018)

Vraagprogramma (goedgekeurd KNHS 11 september 2018) Wedstrijd Locatie: Postadres: Nationaal Indoor Salland Manege Bartels Boetelerveldweg 7 8106 RC Mariënheem Nationaal Indoor Salland Stichting NIS Salland Postbus 93 8100 AB Raalte Wedstrijddatum: 5 7 oktober

Nadere informatie

Vraagprogramma (versie 30 augustus 2018)

Vraagprogramma (versie 30 augustus 2018) Wedstrijd Locatie: Postadres: Website: Email adres algemeen: Email adres secretariaat: Nationaal Indoor Salland Manege Bartels Boetelerveldweg 7 8106 RC Mariënheem Nationaal Indoor Salland Stichting NIS

Nadere informatie

KNHS-Indoorkampioenschappen 2017 ZZ-Zwaar - Lichte Tour Junioren Young Riders Zware Tour Versie

KNHS-Indoorkampioenschappen 2017 ZZ-Zwaar - Lichte Tour Junioren Young Riders Zware Tour Versie 25 februari 2017 26 februari 2017 Dressuur paard ZZ-Zwaar - Lichte Tour - Junioren Young Riders U25 - Zware Tour Accommodatie: Nationaal Hippisch Centrum De Beek 125 3852 PL Ermelo Secretariaat: KNHS-Afdeling

Nadere informatie

=========================================================

========================================================= Inhoudsopgave Statuten bladzijde Artikel 1 Naam, duur en zetel 1 Artikel 2 Doel van de vereniging 1 Artikel 3 Lidmaatschap 1 Artikel 4 Duur van het lidmaatschap 1 Artikel 5 Middelen 2 Artikel 6 Bestuur

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT RIJVERENIGING ANY DALE

WEDSTRIJDREGLEMENT RIJVERENIGING ANY DALE WEDSTRIJDREGLEMENT RIJVERENIGING ANY DALE Inhoudsopgave Artikel 1 - Algemene bepalingen... 2 Artikel 2 - Klassering en deelname... 2 Artikel 3 - Promotie... 3 Artikel 4 - Wedstrijden met een uitzonderlijk

Nadere informatie

PRIVACYVERKLARING WFHC SPIRE

PRIVACYVERKLARING WFHC SPIRE Page 1 of 6 PRIVACYVERKLARING WFHC SPIRE Versie 15 mei 2018 Deze verklaring is toegevoegd aan het web-inschrijfformulier. Onderwerp In deze Privacyverklaring informeert de vereniging WFHC Spire hoe zij

Nadere informatie

International HorsemanshipCamp 2014

International HorsemanshipCamp 2014 International HorsemanshipCamp 2014 Dit jaar zal de driedaagse Clinic plaatsvinden op 16, 17 en 18 juli 2014. Namens de AQHA hebben wij de mogelijkheid gekregen om weer mee te doen aan dit event. Dit jaar

Nadere informatie

HUISREGLEMENT BC SCHROBBELAAR

HUISREGLEMENT BC SCHROBBELAAR HUISREGLEMENT BC SCHROBBELAAR ARTIKEL 1: Lidmaatschap 1. Het lidmaatschap van BC Schrobbelaar wordt aangegaan voor een volledig basketbalseizoen (van september t/m juni) en wordt telkens voor een aansluitend

Nadere informatie

Wedstrijdreglement BZA

Wedstrijdreglement BZA Wedstrijdreglement BZA Algemeen 1. Het Bedrijfs - & Zomeravondvoetbal 2013 - nader te noemen BZA wordt namens ZVV Urk door de Commissie Recreatief georganiseerd. De organisatie heeft het mandaat om beslissingen

Nadere informatie

Reglement Mobilé vastgesteld 7 januari 2017 Aangepast mei 2018 ivm AVG

Reglement Mobilé vastgesteld 7 januari 2017 Aangepast mei 2018 ivm AVG Mobilé is een twirl- en majorettevereniging en is gevestigd te Bosschenhoofd. Doel van de vereniging Mobilé is een vereniging voor majorettes en twirlers die gemotiveerd zijn en worden om het beste uit

Nadere informatie

Organiseren van wedstrijden Aangepast Sporten Dressuur

Organiseren van wedstrijden Aangepast Sporten Dressuur Allereerst willen wij u bedanken voor uw interesse in het organiseren van een wedstrijd Aangepast Sporten. Rubrieken Aangepast Sporten worden verreden conform het FEI Para Equestrian reglement. Dit reglement

Nadere informatie

1. Verwerking persoonsgegevens (potentiële) leden

1. Verwerking persoonsgegevens (potentiële) leden Lokomotief Rijswijk hecht veel waarde aan de bescherming van persoonsgegevens. Met dit privacybeleid willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens. Wij doen

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden van RT Praktijk Tussenin

Algemene Voorwaarden van RT Praktijk Tussenin Website : Algemene Voorwaarden van RT Praktijk Tussenin Artikel 1. Definities In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Opdrachtnemer:, gevestigd te Huissen, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel

Nadere informatie

Algemene voorwaarden geldig voor evenementen Pinkdrink

Algemene voorwaarden geldig voor evenementen Pinkdrink Algemene voorwaarden geldig voor evenementen Pinkdrink Deelname: Artikel 1 : Definities 1.1 In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Evenement: het door Pink drink in enig jaar te organiseren

Nadere informatie

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden Algemene voorwaarden Toepassing Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten die betrekking hebben op het volgen van een trainingsweekend, cursus, workshop of clinic. De algemene

Nadere informatie

BOOTCAMP AMSTERDAM OOST is gevestigd te Zaandam, kvk nr:

BOOTCAMP AMSTERDAM OOST is gevestigd te Zaandam, kvk nr: ALGEMENE VOORWAARDEN Bootcamp Amsterdam Oost BOOTCAMP AMSTERDAM OOST is gevestigd te Zaandam, kvk nr: 65725549 1. Toepasselijkheid a. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op iedere rechtsverhouding

Nadere informatie

- Verwerking van uw persoonsgegevens beperkt is tot enkel die gegevens welke minimaal nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;

- Verwerking van uw persoonsgegevens beperkt is tot enkel die gegevens welke minimaal nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt; Privacy Verklaring HOV Libertatis Primitiae Brielle hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy policy willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN TOEGANGSBEWIJZEN Wonderfeel

ALGEMENE VOORWAARDEN TOEGANGSBEWIJZEN Wonderfeel ALGEMENE VOORWAARDEN TOEGANGSBEWIJZEN Wonderfeel Artikel 1 Toepasselijkheid 1.1 Deze Algemene Voorwaarden Toegangsbewijzen zijn van toepassing op iedere aanbieding en iedere overeenkomst die tot stand

Nadere informatie

Privacy beleid Stichting de Vlinderfabriek mei 2018

Privacy beleid Stichting de Vlinderfabriek mei 2018 Privacy beleid Stichting de Vlinderfabriek mei 2018 Inleiding De Vlinderfabriek hecht grote waarde aan de bescherming van de persoonsgegevens van haar leden, partners en andere relaties. Persoonlijke gegevens

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Stichting One Fine Day

Algemene voorwaarden Stichting One Fine Day Artikel 1: Definities a) Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, rechtsbetrekkingen en overeenkomsten waarbij Stichting One Fine Day diensten van welke aard ook aan een derde

Nadere informatie

Create your own website challenge

Create your own website challenge Create your own website challenge Wedstrijdvoorwaarden 1. De wedstrijdvoorwaarden Dit zijn de officiële regels voor de promotie ( Wedstrijdvoorwaarden ) in de vorm van de Microsoft Create your own website

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Seizoen 2014/ Algemeen

Algemene voorwaarden Seizoen 2014/ Algemeen Algemene voorwaarden Seizoen 2014/2015 1. Algemeen A. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten en/of werkzaamheden, ongeacht waar deze worden uitgevoerd van Dansstudio Daphne

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden voor cursussen en trainingen

Algemene Voorwaarden voor cursussen en trainingen Algemene Voorwaarden voor cursussen en trainingen Hier vindt u onze Algemene Voorwaarden voor cursussen. Deze zijn steeds van toepassing als u gebruik maakt van het cursusaanbod en bevat belangrijke informatie

Nadere informatie

Privacy beleid. Schuttersgilde Eendracht Maakt Macht Opgericht 1648 Lobith. Privacy beleid E.M.M. Lobith Versie 1.0, november 2018

Privacy beleid. Schuttersgilde Eendracht Maakt Macht Opgericht 1648 Lobith. Privacy beleid E.M.M. Lobith Versie 1.0, november 2018 1 Privacy beleid Schuttersgilde Eendracht Maakt Macht Opgericht 1648 Lobith 2 Inhoudsopgave 1. Introductie en doel a. Ledenadministratie b. Leveranciers c. Senaat, officieren en vrijwilligers 2. Gegevensverwerking,

Nadere informatie

Voorwaarden hondenschool Sammie "

Voorwaarden hondenschool Sammie Voorwaarden hondenschool Sammie " Hondenschool Sammie gevestigd te houten / Utrecht aan watermolen 2 is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 53715985 Artikel 1: Begrippen, In deze voorwaarden

Nadere informatie

Inschrijven op uitnodiging organisatie van dinsdag 18 juni t/m dinsdag 9 juli 2019 Via (met een toegestuurd code).

Inschrijven op uitnodiging organisatie van dinsdag 18 juni t/m dinsdag 9 juli 2019 Via   (met een toegestuurd code). Wedstrijd: Jumping Peel & Maas Hendrix Training Rijksweg 45 5995 NT Kessel Wedstrijddatum: 24-27 juli 2019 Outdoor Springen Paarden Categorie: 1 Afmeting wedstrijdring: Afmeting losrijring: Outdoor 100

Nadere informatie

Privacyverklaring R.H.V. Leonidas

Privacyverklaring R.H.V. Leonidas Privacyverklaring R.H.V. Leonidas 1. Onderwerp 1.1 In deze privacyverklaring zet R.H.V. Leonidas ( Leonidas ) uiteen hoe zij omgaat met de persoonsgegevens van haar leden, vrijwilligers, werknemers, bezoekers

Nadere informatie

3. Het Membership is strikt persoonlijk en kan alleen na toestemming van Changing Life Hub worden overgedragen.

3. Het Membership is strikt persoonlijk en kan alleen na toestemming van Changing Life Hub worden overgedragen. ALGEMENE VOORWAARDEN CHANGING LIFE HUB Artikel 1: Toepasselijkheid Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten die worden aangegaan tussen Changing Life Hub en een Member. Artikel

Nadere informatie

Competitiebepalingen KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup 2018/2019

Competitiebepalingen KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup 2018/2019 1. ALGEMEEN 1. De KNHS-Greenpoint Kostendrukkers Cup heeft als belangrijkste doel de ontwikkeling van de Nederlandse Junioren (14 t/m 18 jaar) en Young Riders (16 t/m 21 jaar) dressuur te stimuleren en

Nadere informatie

Phoenix Athletics - CF ST - vanaf november 2018

Phoenix Athletics - CF ST - vanaf november 2018 Algemene Voorwaarden Phoenix Athletics - CF ST - vanaf november 2018 Deze voorwaarden gaan over Phoenix Athletics - CrossFit Sint-Truiden, nadien afgekort als Phoenix Athletics. Algemeen Op alle door Phoenix

Nadere informatie

Privacybeleid Scouting Ridder Fulco te Maarn-Maarsbergen d.d. 20 april 2018

Privacybeleid Scouting Ridder Fulco te Maarn-Maarsbergen d.d. 20 april 2018 Privacybeleid Scouting Ridder Fulco te Maarn-Maarsbergen d.d. 20 april 2018 Dit privacybeleid is gebaseerd op het landelijke privacybeleid van Scouting Nederland, welke is te vinden op https://ww.scouting.nl/privacy.

Nadere informatie

Verwerking van persoonsgegevens van Klanten of leveranciers

Verwerking van persoonsgegevens van Klanten of leveranciers Privacy Policy SV Borger hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy policy willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens.

Nadere informatie

Stichting Hobbyserver. Algemene Voorwaarden. 1 Inhoudsopgave

Stichting Hobbyserver. Algemene Voorwaarden. 1 Inhoudsopgave Stichting Hobbyserver Algemene Voorwaarden 1 Inhoudsopgave 2 Definities... 2 3 Deelname... 2 4 Inschrijfprocedure... 2 4.1 Waitlist... 3 5 Betaling... 3 5.1 Extra betalingsvoorwaarden... 3 6 Annulering...

Nadere informatie

Privacy Policy. Volleybal Vereniging. Haarlemmermeer Zuid. Nieuw Vennep

Privacy Policy. Volleybal Vereniging. Haarlemmermeer Zuid. Nieuw Vennep Privacy Policy Volleybal Vereniging Haarlemmermeer Zuid Te Nieuw Vennep, vastgesteld door het bestuur van VHZ op 10 mei 2018 Versie beheer Versie 1.0 Privacy policy, geënt op Foto s en internetsite: 1

Nadere informatie

Voorwaarden & Reglement

Voorwaarden & Reglement Voorwaarden & Reglement Artikel 1 Definities 1.1. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a. Evenement: de in enig jaar te houden hardloopwedstrijd Decathlon Duorun. b. Deelnemer: de natuurlijke

Nadere informatie

Privacyverklaring Ana Danst

Privacyverklaring Ana Danst Privacyverklaring Ana Danst Eindhoven 21-5-2018 Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Deze nieuwe privacywet geldt in de hele Europese Unie en gaat onder

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden van Goudklompjes Kindercoaching

Algemene Voorwaarden van Goudklompjes Kindercoaching Algemene Voorwaarden van Goudklompjes Kindercoaching Artikel 1. Definities In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Opdrachtnemer: Goudklompjes Kindercoaching gevestigd te Utrecht, ingeschreven

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden voor cursussen en trainingen Joy of Life

Algemene Voorwaarden voor cursussen en trainingen Joy of Life Algemene Voorwaarden voor cursussen en trainingen Joy of Life Hier vindt u onze Algemene Voorwaarden voor cursussen. Deze zijn steeds van toepassing als u gebruik maakt van het cursusaanbod en bevat belangrijke

Nadere informatie

Inschrijfformulier. Kerstmarkt Leidsche Rijn 2013. Zaterdag 14 december van 14.00 tot 21.00 uur & Zondag 15 december van 12.00 tot 17.

Inschrijfformulier. Kerstmarkt Leidsche Rijn 2013. Zaterdag 14 december van 14.00 tot 21.00 uur & Zondag 15 december van 12.00 tot 17. Inschrijfformulier Kerstmarkt Leidsche Rijn 2013 Zaterdag 14 december van 14.00 tot 21.00 uur & Zondag 15 december van 12.00 tot 17.00 uur Inschrijven kan door onderstaand formulier in te vullen en op

Nadere informatie

Kampioenschapsbepalingen

Kampioenschapsbepalingen Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie Kampioenschapsbepalingen KNHS-Subli Kampioenschap Jonge Dressuurpaarden 2010 ALGEMEEN 1. Het KNHS-Subli Kampioenschap Jonge Dressuurpaarden heeft als belangrijkste

Nadere informatie

Privacy statement Wat zijn persoonsgegevens? Bijzondere persoonsgegevens Van wie verwerkt Stichting Welzijn Bergen persoonsgegevens?

Privacy statement Wat zijn persoonsgegevens? Bijzondere persoonsgegevens Van wie verwerkt Stichting Welzijn Bergen persoonsgegevens? Privacy statement Stichting Welzijn Bergen verwerkt persoonsgegevens. Wij willen u hierover graag duidelijk en transparant informeren. U kunt in dit Privacy Statement lezen welke persoonsgegevens wij van

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Volleybalvereniging De Kater

Huishoudelijk Reglement Volleybalvereniging De Kater Huishoudelijk Reglement Volleybalvereniging De Kater per 1 augustus 2011 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Art. 1 Volleybalvereniging De Kater is een sectie van de omnivereniging De Kater. De sectie is opgericht

Nadere informatie

KNHS Selectieprocedure Outdoor Dressuur Kampioenschappen 2015 - ZZ-Zwaar en Lichte Tour

KNHS Selectieprocedure Outdoor Dressuur Kampioenschappen 2015 - ZZ-Zwaar en Lichte Tour Selectiewedstrijden De selectiewedstrijden voor het KNHS Outdoor kampioenschap dressuur in de klasse ZZ-Zwaar en Lichte Tour vinden plaats op de volgende data: 1 e selectiewedstrijd: 3 mei 2015 in Almelo,

Nadere informatie

Competitiebepalingen. KNHS-BMC Centaur Cup 2011/2012 1. ALGEMEEN

Competitiebepalingen. KNHS-BMC Centaur Cup 2011/2012 1. ALGEMEEN Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie Competitiebepalingen KNHS-BMC Centaur Cup 2011/2012 1. ALGEMEEN 1. De KNHS-BMC Centaur Cup heeft als belangrijkste doel het stimuleren van het Aangepast

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van Kennis Up To Date voor Open cursussen

Algemene voorwaarden van Kennis Up To Date voor Open cursussen Algemene voorwaarden van Kennis Up To Date voor Open cursussen De onderneming A.G. Wennekes tevens handelend onder de naam Kennis Up To Date (hierna: Kennis Up To Date), ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

Privacyverklaring Badmintonvereniging Strijen (BV Strijen) te Strijen

Privacyverklaring Badmintonvereniging Strijen (BV Strijen) te Strijen Privacyverklaring Badmintonvereniging Strijen (BV Strijen) te Strijen 1. Inleiding Badminton Vereniging Strijen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze privacyverklaring willen

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden Algemene Voorwaarden Welkom! Wij stellen het op erg op prijs, dat u zich als leerling bij Sing & Perform in heeft geschreven of interesse heeft in onze dienstverlening. Om alles goed en prettig te laten

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN 2016

ALGEMENE VOORWAARDEN 2016 ALGEMENE VOORWAARDEN 2016 LADIESRUN EINDHOVEN BUSINESS RUNS Artikel 1 Definities; toepasselijkheid 1. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a Organisator: Golazo Sports SX (KvK 61063835).

Nadere informatie

Privacyverklaring van Hefshuister Petanque Club

Privacyverklaring van Hefshuister Petanque Club Privacyverklaring van Hefshuister Petanque Club 1. Wie zijn wij De vereniging Hefshuister Petanque Club is de verwerkingsverantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens van haar leden en relaties.

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden JOINjoin

Algemene Voorwaarden JOINjoin Algemene Voorwaarden JOINjoin 1 Algemeen 1.1 JOINjoin organiseert events voor alleenstaanden en mensen die hun vriendenkring uit willen bereiden. 1.2 Deelname aan events is mogelijk nadat je je hebt aangemeld

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Inhoud Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde... 1 Artikel 1. Algemene bepalingen... 2 Artikel 2. Aanmelding en toelating tot

Nadere informatie