Musical De Eendenclub en het tijdreisavontuur

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Musical De Eendenclub en het tijdreisavontuur"

Transcriptie

1 Pagina 1 van 19 Musical De Eendenclub en het tijdreisavontuur Normale versie voor 2 typetjes (Elle/) Versie 2011 Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Leonie van Gent Nynke de Haan Muziek en Teksten: Martijn Boer in opdracht van Recrateam 2010/2011 Recrateam Postbus AA Ommen tel (0529) info@recrateam.nl Zonder schriftelijke toestemming van Recrateam is het niet toegestaan deze musical te kopiëren, te gebruiken of op te voeren in welke vorm dan ook.

2 Pagina 2 van 19 Gebruik bij voorkeur de verteller op de cd i.p.v. een echte verteller. Dit komt professioneler over! En het bespaart je een medewerker of vrijwilliger. BELANGRIJK: Zorg voor achtergrondmuziek wanneer de musical nog niet begonnen is en de mensen al wel kunnen gaan zitten: Track 1: LOOP Terug met de bus instrumentaal (extra lange versie) Wanneer alle toeschouwers op hun plaats zitten, houd je een welkomstpraatje en vraag je om stilte. Elle en op Elle en liggen in hun slaapzak lekker te slapen op het podium. Track 2: Wakker worden (wakker worden) Track 3: VERTELER: En zo was er weer een nieuwe dag begonnen voor de Eendenclub. Iedereen was wakker, maar niet iedereen was klaar om te vertrekken! Elle en pakken hun spullen voor het schoolreisje. treuzelt echter een beetje. Elle wordt er moe van en pakt spulletjes voor in. Schiet nou eens op. Straks komen we te laat. Dan komen we maar lekker te laat. Wie heeft er nou zin in een museum?! IK! Ik heb zin in een museum. Daarbij is het een schoolreisje, dus het is verplicht. Waarom gaan wij met onze schoolreisjes altijd naar zulke saaie dingen? Vorig jaar gingen we ook al naar een museum toe. Waarom gaan wij nooit eens naar een leuk pretpark of iets spannends doen. We gaan vandaag toevallig wel naar het museum van techniek en toekomst. Dat is heel spannend. Dat is niet spannend! Een beetje lopen. Nergens aan mogen komen. Alleen maar luisteren. Dat is saai. Ik denk dat ik maar een computerspelletje meeneem. Wat je ook doet. We moeten opschieten. De bus kan hier elk moment zijn.

3 Pagina 3 van 19 Bus op Er komen kinderen op die in de formatie van een bus lopen. Een kind voorop heeft een stuur in de handen en is de chauffeur. Kind1: He he! Zijn jullie daar eindelijk!? Kind 2: We hebben al 4 rondjes gereden. Kind 3: Ga snel zitten dan kunnen we gaan. Elle en stappen de bus in. Ik wil een plekje bij het raam. Die wilde ik al. Nee ik! Nee ik! Elle/ Ik! Ik! Nee ik! IKKE! Oké jij je zin. Dan kunnen we eindelijk weg. Track 4: Daar gaan we Tijdens het lied rijdt de bus naar het museum Op het podium wordt de tijdmachine neergezet. Track 5: VERTELLER En zo kwam de bus bij het museum aan; een groot gebouw dat wel bijna op een kasteel leek! Overal stonden heel belangrijke uitvindingen en kunstwerken! De kinderen en de rest zijn nu in het museum. En lopen op de achtergrond rond en kijken rond naar alles wat er te zien is. Daar zijn we eindelijk. En je weet het: nergens aankomen! JAHAAAAA! Dat weet ik.. Ik ga wel gewoon hier zitten. Kan er niks gebeuren. gaat midden op het podium, op de grond zitten. Dat kan toch niet. Je kan toch niet zomaar midden in het museum gaan zitten. Ik mag nergens aankomen. Dus kan ik beter hier gaan zitten. Hoezo?

4 Pagina 4 van 19 Anders kom ik nog aan de stoelen en banken! HAHAHAHAHAHA! Maak maar grapjes. Ik vind het hier wel leuk. Dus ik ga wel rondkijken. Oké! Tot straks! Elle en de Kinderen af Elle loopt weg. zit op de grond en speelt een computerspel. Opeens ziet de tijdmachine. Wauwie!!! Kijk daar! Dat lijkt wel op dat ding uit mijn spelletje! loopt naar de tijdmachine toe. En bekijkt de machine uitvoerig. merkt een bordje op dat aan de zijkant van de tijdmachine zit. Wauwie! Een echte tijdmachine. Deze tijdmachine is bedacht door professor Tijdieus in Nadat hij deze machine had gemaakt is de professor nooit meer terug gezien. Daar wil ik een foto van! pakt zijn fototoestel en maakt eerst foto's van de buitenkant en daarna stapt hij erin om binnenin foto's te maken. Kind 1, 2, 3 op Kind 1:! Je mag daar niet in! Er kan toch niks gebeuren?! Wat kan er hier nou mis gaan? Track 6: Geluid tijdmachine We horen een geluid waardoor het lijkt dat de machine werkt. In werkelijkheid gaat via de tijdmachine van het podium af. af (via tijdmachine) Track 7: VERTELLER Er klonk een hard geluid en werd in één keer weg geflitst. Er was niks meer van over! Waar was heen? Elle kwam er aangerend! Elle op Kinderen:ELLE! ELLE! Wat is er? Kind 2: is weg, door dat apparaat!

5 Pagina 5 van 19 Wat?! Ik had nog zo gezegd nergens aan te komen. Hoe gebeurde het? Kind 3: IZzi ging daarin staan. Hierin? En toen? Track 8: VERTELLER Elle bekeek de binnenkant van de tijdmachine. Wat had gedaan? Ze drukte op wat willekeurige knoppen en ineens... Track 9: Geluid tijdmachine We horen weer het geluid. Elle verdwijnt. Elle af (via de tijdmachine) Kind 1, 2, 3 af op (via de tijdmachine) Ik voel me draaierig en ook niet helemaal wauwie.. Waar ben ik? Volgens mij was ik net nog In dat museum. Maar volgens mij ben ik daar nu niet meer! wijst in de verte naar een vulkaan. WAUWIE! kijk die vulkaan! En die palmbomen! En En WAT IS DAT???!? Oermannen op De oermannen komen op en beginnen om heen te dansen. Track 10: Stampen en schreeuwen (oertijd-lied) (Oertijd en ) Track 11: VERTELLER was niet langer meer in het museum. En ook niet meer in dezelfde tijd, maar in de oertijd! LET OP: In het komend gesprek met de oermensen hebben de kinderen best veel tekst, is de tekst niet helemaal duidelijk overgekomen, herhaal dan de tekst van de kinderen. Voorbeeld: Wie zijn jullie? Wie wij zijn? Ik ben! Jullie zien er gek uit! Zien wij er gek uit? Wij zien er helemaal niet...enz. Oer 1: Wie ben jij, oegaboega!?

6 Pagina 6 van 19 Ik ben. Oer 2: Jij ziet er gek uit, oegaboega! Ik zie er helemaal niet gek uit. Jullie zien er gek uit. Oer 3: Je lijkt wel een kleurige vogel! Oh, ik ben ook een hele kleurige vogel! Oer 4: Wij houden van kleurige vogels. Oh. Gelukkig maar. Oer 5: Wij houden zoveel van kleurige vogels, dat wij ze willen opeten. Wat? Nee. Ik ben niet zo lekker hoor! Ik heb me vandaag niet gewassen. Ik ben heel erg bah! HELP! HELP! Elle op Elle komt op onder een kleed en maakt enge dino-geluiden. Track 12: VERTELLER Opeens kwam er een enge dino uit het oerwoud aan zetten. Alle Oers: Help! HELP! Een dino! Een dino! Rennen voor je leven! Oermannen (Oers) af Oermannen rennen snel en angstig weer af. Help! Ik kan me niet bewegen van angst. Brave dino. Lieve dino. (Als dino) Ik ga je opeten! Nee! Alsjeblieft niet. Ik ben niet lekker! HELP! MAMA! Hahahahahahaha! Wat ben jij een bangerik zeg. Elle? Hoe Hoe Hoe ben jij hier nou gekomen? Op dezelfde manier als jij. Kom snel eens hier. Dichterbij! leunt dichter naar Elle toe. Dan pakt ze bij de oren.

7 Pagina 7 van 19 Hadden wij niet heel duidelijk afgesproken dat je nergens aan zou komen!?! Maar ik heb niks gedaan!? Hij ging vanzelf aan. Ik geloof er niks van. Maar dankzij jou zitten we wel weer in de problemen. Sorry! Het spijt mij heel erg. Laten we maar snel weer terug gaan naar de tijdmachine. Dan kunnen we vast naar huis. Elle en stappen in de tijdmachine en Elle bedient de knoppen. Waarom doet ie nou niks! Ik krijg alleen maar ERROR! OH! Leuk! Nu doet ie helemaal niks meer! En deze dan? drukt op een knop Track 13: Intercom Welkom bij het keuzemenu van de Tijdieustijdreizer! Toets 1 voor contact met Mars. Toets 2 voor contact met Pluto. Of toets 3 voor hulp! drukt op toets 3. Track 14: Intercom U heeft 3 gekozen. U wordt doorverbonden! Schiet lekker op dit! AHA! Daar is volgens mij iemand! Track 15: Professor Tijdieus Hallo!? Hallo?! Mijn naam is professor Tijdieus. Volgens mij hebben jullie mijn tijdmachine gebruikt en jullie hebben nu mijn hulp hard nodig! De machine werkt namelijk niet helemaal zoals het hoort! De machine moet snel gemaakt worden! Maar waar bent u dan? Track 16: Professor Tijdieus Ik zit ver in de toekomst. Maar ik ben onderweg een belangrijk onderdeel van de tijdmachine kwijtgeraakt: De synchronisatiemodule. Hierdoor werkt de tijdinstelling niet goed en kun je niet meer terug naar waar je vandaan komt. Jullie moeten dus naar mij toekomen, willen jullie ooit nog terug naar jullie tijd! Ik kan de tijdmachine repareren. En als jullie binnen 12 uur niet terug zijn in de tijd waar jullie vandaan komen dan verdwijnt de machine en kan je nooit meer terug. Behalve als er weer iemand anders komt. Maar die kans is klein. Ik heb ook heel lang gewacht! Ik zit al decennia vast in de toekomst!

8 Pagina 8 van 19 Maar betekent dit nu ook dat wij nooit meer terug kunnen keren naar de tijd waar we vandaan kwamen omdat er een module mist? Track 17: Professor Tijdieus Dat klopt. Jullie moeten daarom de synchronisatiemodule vinden, die ergens in een bepaalde tijd ligt. Om naar mij toe te komen moeten jullie de tijdmachine opnieuw opstarten door de sleutel te draaien. Daarna kunnen jullie door de tijd reizen door op de grote knop te drukken. Maar let op raak de sleutel nooit kwijt anders start de machine niet! Kom dus als de wiederweerga hier heen met de module. De tijd tikt voort! Tot in de toekomst! 1 uur, 13 minuten en 23, 24, 25 seconden. Wat? Zo lang zitten we al in de tijd. We hebben dus nog minder dan elf uur! Laten we dan maar snel gaan! Wie mag er op de knop slaan? Ik bewaak de sleutel en draai de sleutel! Dan druk ik op de knop! Elle en gaan de tijdmachine in 3,2,1!!!! En Elle drukt op de knop Track 18: Geluid tijdmachine Elle en af (via de tijdmachine) Track 19: VERTELLER Er was een flits en ineens waren onze vrienden van de Eendenclub weer verdwenen! Track 20: VERTELLER Een seconde later stonden ze ineens ergens anders. Vikingen op: De Vikingen komen op en zijn handje aan het drukken met elkaar. Elle en op (via de tijdmachine) Misschien ligt die module hier wel ergens. Waar zijn we eigenlijk? Geen idee! Maar ik weet niet zeker of ik wel op de juiste knop heb gedrukt.

9 Pagina 9 van 19 Ssst! Volgens mij zijn dit wel aardige mensen. wil de Vikingen begroeten, maar wordt teruggetrokken door Elle. Dit zijn Vikingen. Die leefden in de vroege middeleeuwen in Noordeuropa, Scandinavië. En ze konden heel ver varen en ze waren heel sterk. Viki 1: KIJK! NIEUWE MENSEN! VIKI s:hoera! Viki 2: Nieuwe mensen moeten altijd eerst armpje drukken, voordat ze bij onze stam mogen. Oh. Dat kunnen we heel goed. Wij zijn heel sterk. Kijk maar. Elle en gaan met elkaar armpje drukken. Ze doen net of het heel zwaar is. Elle wint. Viki s: HOERA!! Jullie zijn sterke krijgers. Feest! Track 21: Stoer en sterk (viking-lied) (Elle,, Vikingen) Track 22: VERTELLER Iedereen genoot van de gezelligheid en en Elle kregen heel lieve Vikingen te zien. Helemaal niet bruut en ruig! Toch? Wauwie! Het is heel erg leuk hier bij jullie te zijn. We zien niet zo vaak Vikingen in Nederland. Viki 4: Nederland?! Komen jullie uit Nederland? IzzI: JA!? Viki 4: Kom op! Grijp ze mannen! Het zijn Hollanders! Wat heb je nou weer gedaan? Niks! Echt niet! Kom! Snel naar de tijdmachine. Er zijn ondertussen alweer 2 uur, 5 minuten en 10 seconden om. Ik draai snel de sleutel om! Dan druk ik op de knop! gaat de tijdmachine in. Elle wordt echter op het laatste moment gepakt door de Vikingen.

10 Pagina 10 van 19 3,2,1!!!! Toen nou Elle! Nou dan druk ik wel op de knop! Track 23: Geluid tijdmachine af (via de tijdmachine) Track 24: VERTELLER In een flits was weg. wist op het laatste moment nog aan de Vikingen te ontsnappen. Elle was helaas net te laat. De Vikingen hadden haar nog net te pakken gekregen. Ze namen haar mee en bonden haar vast. Elle en de Vikingen blijven op het podium De Vikingen binden Elle vast en laten haar in een hoekje zitten. Vikingen: Zitten jij! Hollander! Van je vrienden moet je het hebben. Laat mij hier alleen achter met deze Vikingen...! Helppp! Vikingen: Stil jij!! Wij gaan een potje kaarten en willen daarbij niet gestoord worden. Jahaaa! ik hou mij wel stil! Hoor maar! De Vikingen gaan een potje kaarten. Elle blijft rustig zitten en kijkt wat om haar heen, totdat ze iets ziet liggen.. (zachtjes) Hé! Wat ligt daar! Het glimt heel erg! Zouden de Vikingen dat soms ergens voor gebruiken? Even kijken of ik er zo bij kan... Jaa hebbes!! (bekijkt het voorwerp) Dit lijkt wel op iets dat bij de tijdmachine hoort. Wat eens even...! Dit is vast de synchronisatiemodule die de professor was kwijtgeraakt! Track 25: VERTELLER Elle probeerde dichterbij het glimmende voorwerp te komen. De Vikingen waren zo druk bezig met hun spel en hadden niet door dat Elle zich verplaatste. Op het moment dat Elle het vreemde voorwerp vastpakte gebeurde er iets bijzonders!.. Ze werd opeens omhooggetrokken, waardoor het touw waarmee ze was vastgebonden los schoot. Help! Ik word meegetrokken door dit rare voorwerp. Vikingen: Hé, onze gevangene gaat er vandoor. Kom op d'r achteraan!, hèèèlp Elle 'vliegt' (maak gekke renbewegingen over het podium) met het voorwerp van het podium af. De Vikingen springen op en zijn erg verbaasd en rennen achter Elle aan. Vikingen en Elle af

11 Pagina 11 van 19 Track 26: VERTELLER De Vikingen renden achter Elle aan, die meegetrokken werd door het vreemde voorwerp. Hoe zou dat aflopen? Track 27: VERTELLER Terwijl Elle in grote problemen zat, was onderweg met de tijdmachine. Waar zou uithangen? op (via de tijdmachine) Hé!, dat lijkt wel op een piratenschip. Piraten op Track 28: Piratenfeest! (piratenlied) Track 29: Kapitein: Mensen. Vanavond gaan wij de boot van de Zwarte Kapitein enteren! Piraten: HOERA! Track 30: Kapitein: En alle schatten aan boorden zullen we stelen! Piraten: HOERA! Track 31: Kapitein: Maak je klaar voor de strijd mannen! Nog even en we gaan in de aanval! Piraten: HOERA! Terwijl rondkijkt waar Elle is, zijn de piraten een plan aan het verzinnen om de sleutel te pakken. Waar zou Elle toch uithangen? Één piraat steelt de sleutel uit de tijdmachine. Laat ik maar weer naar de tijdmachine gaan om haar in een andere tijd te zoeken. Hoe kan dat nou? Ik zit de hele tijd op de knop te drukken, maar er gebeurt niks. Uhm Heeft iemand de sleutel gezien? O nee!, de piraten hebben hem te pakken. Hoe krijg ik hem nou terug? Wat zou Elle in zo'n situatie doen? loopt naar de piraat toe.

12 Pagina 12 van 19 Uhm Dag meneer de piraat, mag ik onze sleutel terug?! Track 32: Kapitein: Jullie sleutel? Dit is de sleutel van de schat. Nou Uhm Eigenlijk, is het onze sleutel. Track 33: Kapitein: Wil jij onze schat dan stelen? Nee Nee Echt niet. Track 34: Kapitein: PIRATEN! Die vreemdeling wil ons schip enteren en de schat stelen. GA ER ACHTERAAN! Piraten: NEE! STOP! Wacht! Willen jullie iets van een schat zien?! JAAAAH! Moet je dit eens kijken. Hou maar vast. Track 35: VERTELLER gaf zijn computerspel aan de piraten. Deze waren zo afgeleid dat ze niet door hadden dat stiekem de sleutel terug pakte en snel weer naar de machine toe kon rennen. geeft zijn computerspel en we horen spelletjesmuziek en de piraten zijn helemaal in de ban van het computerspel. pakt stiekem de sleutel van de niet oplettende piraat en gaat snel naar de tijdmachine. Nu snel wegwezen. Voor de batterijen op zijn. (fluisterend) Ik draai snel de sleutel om en druk op de knop. 3,2,1!! En drukt op de knop Track 36: Geluid tijdmachine af (via de tijdmachine) Piraten af Track 37: VERTELLER In een flits was weer weg en liet de piraten verbaasd achter. Was dat nou magie? kwam weer met een schok op de grond terecht. op (via de tijdmachine)

13 Pagina 13 van 19 Waar ben ik nu weer? Hé daar komt iemand aangelopen. Jonkvrouw 1 op JonkVr1: Daar is linias Uhm, ik ben gewoon hoor. JonkVr1: Dat weten we. Kom. Kom snel mee. We waren op u aan het wachten. Wachten? Huh? Ik snap het niet. af trekt snel een ridderkostuum aan Track 38 VERTELLER moest mee met de jonkvrouw. Maar wat ging er nu gebeuren? Wat moest nu doen? Ridders en jonkvrouwen op De ridders en jonkvrouwen komen op. De ridders zijn aan het oefenen voor het duel. De jonkvrouwen praten met elkaar over hoe spannend ze het allemaal vinden. Elle komt op in een jonkvrouwenkostuum met een brief in haar hand. Track 39 VERTELLER Ondertussen was Elle door de synchronisatiemodule ook terechtgekomen in de tijd van de ridders en de jonkvrouwen. komt op en ziet Elle nog niet Ik weet niet waarom ik dit aan moet. Maar het is wel heel erg stoer! Ik wilde altijd al een ridder zijn! Opeens ziet, Elle staan. ELLE! Wat fijn om je te zien. Kijk eens wat ik gevonden heb! Ik denk dat dit de synchronisatiemodule is. Toen ik hem pakte, werd ik naar hier geflitst. IK ben bij piraten geweest. Maaruh, niks bijzonders verder... Zeg Elle, weet jij waarom we deze kostuums aan moesten? En wat is dat voor brief? Geen idee. Ze zeiden dat ik dit heel hard moest gaan voorlezen.

14 Pagina 14 van 19 Nou Toe dan! Iedereen staat naar ons te kijken! Dames en heren! Ridders en jonkvrouwen. Hartelijk welkom op het jaarlijkse riddertoernooi. Vandaag zal linias de titel verdedigen en het opnemen tegen de beste ridders van ons rijk. Oh, dat is spannend. Ik ben benieuwd of die Blablalinias een stoere ridder is en gaat winnen. Waarom kijkt iedereen nou zo naar mij? Uhm. Ik ben bang dat ze denken dat jij die stoere ridder bent. IK? Maar ik weet niet eens hoe ik met een zwaard moet vechten. Je moet toch iets doen. Want je moet tegen deze ridders strijden. Ridder 1: Wij zullen jullie wel even laten zien wat echte ridders zijn! Track 40: Val aan! (ridders en jonkvrouwen lied) Tijdens het lied danst met de ridders mee en Elle met de jonkvrouwen. Track 41: VERTELLER De stoerste ridder liep op af! wist niet wat 'ie moest doen. De ridders waren wel heel dapper en sterk. En even leek het er op of verslagen werd. Wat konden ze nog doen? Het gaat niet goed met een zwaard. Ik weet een veel beter middel om te winnen. Kietelen! Track 42: VERTELLER gooide zijn zwaard weg en begon alle ridders te kietelen. En zo versloeg alle ridders lachend! gaat alles ridders kietelen. Totdat alle ridders dubbel liggen van het lachen. Ik heb gewonnen! lidingus blijft een dappere ridder. Applaus! Eindelijk eens mensen die blij zijn dat we er zijn. En het is nog gezellig ook. Elle! Kunnen we hier niet een tijdje blijven? Nee! Natuurlijk niet. Maar zij zien mij als een stoere ridder. Ik ben eindelijk eens stoer! Heel erg jammer voor je, maar als we hier te lang blijven komen we nooit meer terug. En wij moeten op tijd weer terug zijn in het museum. Anders vertrekt de bus zonder ons.

15 Pagina 15 van 19 Als we überhaupt nog terug komen. Hoezo? Nou, we zijn al zo lang onderweg, misschien komen we wel helemaal nooit in de toekomst, blijven we voor altijd door de tijd reizen. We kunnen beter hier blijven. Oké. Dat is goed hoor. We hebben nog maar 8 uur en zo n twintig minuten En ik hoef ook geen tv te kijken. En achter de computer. En nieuwe muziek te horen. En lekker te douchen. En een hamburger te eten. En naar het zwembad en van de glijbaan. Elle??? WE MOETEN NU NAAR HUIS! Oke! Dan gaan we naar huis! Dag ridders en Jonkvrouwen Ridders Jonkvrouwen Daaaag! Ridders en jonkvrouwen af Ik draai de sleutel om! En ik druk op de knop Elle en gaan de tijdmachine in. 3,2,1!!!! En Elle drukt op de knop Elle en af (via de tijdmachine) Track 43: Geluid tijdmachine Track 44: VERTELLER In een flits waren onze vrienden weg. Deze keer mét Elle én de synchronisatiemodule. Elle en vlogen door de tijd. Zouden ze deze keer in de toekomst terecht komen? Toekomstkinderen op Elle en op (via de tijdmachine) Track 45: De toekomstdans (toekomstlied) (Toekomstkinderen, Elle en ) Toekomst 1: Toekomst 2: ZO! Daar zijn jullie dan eindelijk. Elle en U U kent ons.

16 Pagina 16 van 19 Toekomst 3: Toekomst4: Ja zeker. Professor Tijdieus verwachtte u al. Jullie gaan ons helpen de tijdmachine te repareren? JA. Zodat jullie weer terug kunnen! Dat is heel aardig van jullie, maar waar is de professor eigenlijk? Professor komt op (als laptop) De professor heeft om zijn gezicht een laptopscherm. Voor dit scherm zit een toetsenbord (De professor spreekt als het ware door de laptop). Track 46: Professor Tijdieus Hallo?? Hallo??? Elle,? De professor!!! Track 47: Professor Tijdieus Jullie zijn in het jaar 3025! Jullie bevinden je dus in de toekomst. Wat goed om jullie te zien. Hebben jullie de synchronisatiemodule gevonden die ik onderweg was kwijt geraakt? Dan kan de tijdmachine gemaakt worden en kunnen jullie terug naar je eigen tijd. We hebben de module na een groots avontuur gevonden. Maar professor! Gaat u niet met ons mee? Track 48: Professor Tijdieus Nee, ik ga niet met jullie mee terug. Ik heb er nog eens over nagedacht en heb besloten in de toekomst te blijven en nog zeer spannende onderzoeken te doen! Maar schiet op, de tijd dringt! Tijdieushelpers, zorgen jullie dat de tijdmachine op tijd weer goed is? En er is haast bij! De tijdieushelpers sleutelen aan het onderdeel en bevestigen dit op de tijdmachine. Het is nog maar een paar minuten. Schiet op anders komen we niet meer terug. We kunnen ook, net als de professor, hier gewoon blijven. Het ziet er hier namelijk erg stoer uit! Televisie, computer, muziek, douche... Ja Ja, ik ga al mee. Track 49: Professor Tijdieus Ik zal jullie zo weer terugsturen naar jullie eigen tijd. Er is alleen 1 probleem. Jullie kunnen je straks niks meer van dit hele avontuur herinneren. Dit is uit veiligheidsredenen. Tijdreizen is nog een groot geheim.

17 Pagina 17 van 19 Toekomst 4: Toekomst 5: Professor! Het onderdeel is ingesteld en de machine is klaar! Hij kan weer terug naar het verleden. Track 50: Professor Tijdieus Dat werd tijd ook. Jullie hebben nog maar een paar seconden. Ga nu snel in de machine staan. Een goede reis! En wie weet tot in de toekomst! Elle en bedanken de Tijdieushelpers en de professor, en gaan in de tijdmachine staan. Track 51: Professor Tijdieus Daar gaat ie! 10, 9,8,7,6,5,4,3,2,1... Track 52: Geluid tijdmachine Elle en af (via de tijdmachine) Toekomstkinderen af Track 53: VERTELLER Er was een flits en een knal en daar waren en Elle weer in het museum. Elle en op (via de tijdmachine) Daar zijn we eindelijk. En je weet het: nergens aankomen! JAHAAAAA! Dat weet ik.. Ik ga wel gewoon hier zitten. Kan er niks gebeuren. gaat midden op het podium, op de grond zitten. Dat kan toch niet. Je kan toch niet zomaar midden in het museum gaan zitten. Ik mag nergens aankomen. Dus kan ik beter hier gaan zitten. Hoezo? Anders kom ik nog aan de stoelen en banken! HAHAHAHAHAHA! Maak maar grapjes. Ik vind het hier wel leuk. Dus ik ga wel rondkijken. Oke! Tot straks! Elle kijkt rond op het podium en zoekt in zijn zakken naar zijn computerspelletje. Hé, ik had toch een computerspelletje meegenomen?

18 Pagina 18 van 19 Schoolkinderen op Kind 1: Kind 2: Daar zijn jullie! We zochten jullie al. We gaan naar huis. NU AL!? We zijn er net. Dan is de tijd echt voorbij gevlogen. Kom, laten we dan maar naar de bus gaan. Track 54: VERTELLER En zo eindigde de dag voor onze vrienden van de Eendenclub. Ze hadden een groots avontuur beleefd. Het museum ging sluiten en Elle en gingen terug naar huis. Track 55: Terug met de bus (eindliedje) Alle kinderen op Alle kinderen komen op het podium en dansen mee. APPLAUS Kinderen maken een buiging. (Eventueel per 'soort' op het podium roepen: Schoolkinderen, Oertijdkinderen, Vikingen, Ridders en Jonkvrouwen, Piraten, Toekomstkinderen, Professor) Nogmaals groot applaus Belangrijk: Vlak na begin van het applaus muziek aanzetten zodat de mensen vrolijk weglopen: Track 56: Terug met de bus instrumentaal Daarna andere nummers draaien indien er nog mensen in de zaal zijn. EINDE Gebruik bij voorkeur de verteller op de cd i.p.v. een 'echte' verteller. Dit komt professioneler over! En het bespaart je een medewerker!

19 Pagina 19 van 19 Benodigdheden ELLE, IZZI Slaapzak (2x) Tas met spulletjes Om mee te nemen op schoolreisje. Er kan van alles meegenomen worden: Drinken, snoepjes, appeltje, enzovoorts Computerspel voor Fototoestel voor Kleed voor Elle om zich te verkleden als dino Ridderkostuum voor inclusief zwaard Maak dit kostuum niet te ingewikkeld, denk aan een stuk karton aan de voor- en achterkant bekleed met zilverfolie. Jonkvrouwenkostuum voor Elle Niet te ingewikkeld. Brief voor het ridderduel 'Dames en heren! Ridders en jonkvrouwen. Hartelijk welkom op het jaarlijkse riddertoernooi. Vandaag zal linias de titel verdedigen en het opnemen tegen de beste ridders van ons rijk.' SCHOOLREIS-BUS Stuur Buschauffeurspet VIKINGEN Touw om Elle vast te binden TIJDMACHINE De tijdmachine kan gemaakt worden van grote stukken karton en zilverfolie. Via de tijdmachine moeten Elle en het podium af kunnen. Op de tijdmachine moet sowieso een grote knop zitten met hiernaast een aantal kleinere knoppen. Op de zijkant van de tijdmachine zit een bordje met de tekst: 'Deze tijdmachine is bedacht door professor Tijdieus in Nadat hij deze machine had gemaakt is de professor nooit meer terug gezien.' Sleutel voor de tijdmachine Zorg voor een grote sleutel, dan is het voor iedereen duidelijk te zien Laptop voor de professor De professor komt als laptop in de toekomstscène op. Dit moet een kartonnen doos zijn die over het hoofd van de professor getrokken kan worden. In deze doos moet aan de voorkant een scherm worden gemaakt waar de professor doorheen kan kijken en 'praten'. Voor dit 'scherm' moet met karton een toetsenbord worden bevestigd. Het geheel moet er uit zien als een futuristische laptop (zilverfolie e.d.) TERUG-NAAR-HEDEN-synchronisatiemodule Een grote losse synchronisatiemodule met zilverfolie er omheen. Hierop een aantal knoppen. De synchronisatiemodule wordt gebruikt om terug te keren naar het heden. De module moet met twee handen (als een soort stuur) vast te houden zijn.

Musical Roos en Reinier en het tijdreisavontuur

Musical Roos en Reinier en het tijdreisavontuur Pagina 1 van 20 Musical Roos en Reinier en het tijdreisavontuur Normale versie voor 2 typetjes (Reinier/Roos) Versie 2011 Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen

Nadere informatie

Musical De Eendenclub en het tijdreisavontuur

Musical De Eendenclub en het tijdreisavontuur Pagina 1 van 21 Musical De Eendenclub en het tijdreisavontuur Normale versie voor 3 typetjes (Otto/Elle/Izzi) Versie 2011 Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen

Nadere informatie

Musical De Eendenclub verdwaalt

Musical De Eendenclub verdwaalt Pagina 1 van 9 Musical De Eendenclub verdwaalt Normale versie voor 3 typetjes (Otto/Elle/Izzi) Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Martijn Boer

Nadere informatie

Musical De Eendenclub verdwaalt

Musical De Eendenclub verdwaalt Pagina 1 van 9 Musical De Eendenclub verdwaalt Versie voor 2 typetjes (Elle/Izzi) Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Martijn Boer izzi: Leonie

Nadere informatie

Musical Beau en Bloem verdwaald in het bos

Musical Beau en Bloem verdwaald in het bos Pagina 1 van 9 Musical Beau en Bloem verdwaald in het bos Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Beau: Martijn Boer Roos: Leonie van Gent Muziek

Nadere informatie

Musical Rik & Sunny verdwaald in het bos

Musical Rik & Sunny verdwaald in het bos Pagina 1 van 9 Musical Rik & Sunny verdwaald in het bos Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Muziek en Teksten: Martijn Boer in opdracht van Recrateam 2008/2009 Recrateam

Nadere informatie

Micha kijkt Ruben aan. Hij trekt een gek gezicht. Micha houdt niet van puzzelen, want de puzzels die oma maakt, zijn altijd heel erg moeilijk.

Micha kijkt Ruben aan. Hij trekt een gek gezicht. Micha houdt niet van puzzelen, want de puzzels die oma maakt, zijn altijd heel erg moeilijk. 1. Puzzelen Wie er het eerst is! Micha staat bij het schoolhek. Hij krijgt een harde klap op zijn schouder van Ruben, zijn grote broer. Oké. Micha is wel in voor een wedstrijdje. Hij begint meteen te rennen,

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij?

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Wat een mooie luchtballonnen! Geel, oranje, groen en blauw. Kies maar uit Daan,

Nadere informatie

Help, mijn papa en mama gaan scheiden!

Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Joep ligt in bed. Hij houdt zijn handen tegen zijn oren. Beneden hoort hij harde boze stemmen. Papa en mama hebben ruzie. Papa en mama hebben vaak ruzie. Ze denken

Nadere informatie

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis.

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis. Weer naar school Kim en Pieter lopen het schoolplein op. Het is de eerste schooldag na de zomervakantie. Ik ben benieuwd wie onze mentor * is, zegt Pieter. Kim knikt. Ik hoop een man, zegt ze. Pieter kijkt

Nadere informatie

We spelen in het huis van mijn mama deze keer,

We spelen in het huis van mijn mama deze keer, Jip en Janneke. Ik ben Jip. Ik ben Janneke en we wonen naast elkaar. Hij heet Jip, zij heet Janneke. en we spelen soms bij hem en soms bij haar. We spelen in het huis van mijn mama deze keer, we kunnen

Nadere informatie

Dierenvrienden? door Nellie de Kok. Samenvatting

Dierenvrienden? door Nellie de Kok. Samenvatting Dierenvrienden? door Nellie de Kok Samenvatting De hond is de baas in het huis, totdat er een kat bijkomt. Ze proberen allebei om bij de bazin in een goed blaadje te komen. De kat krijgt het voor elkaar

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, jongens en meisjes,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, jongens en meisjes, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, jongens en meisjes, Hé Joyce, ga je mee? Emma rent achter Joyce aan als ze van het schoolplein lopen. Joyce, wij gaan vanmiddag op bezoek bij mijn oom,

Nadere informatie

BINNENSUIS Jehudi van Dijk

BINNENSUIS Jehudi van Dijk BINNENSUIS Jehudi van Dijk Op het toneel staat een vrouw. Ze draagt gewone kleren en ze heeft een horloge om. Ook staat er een stoel en een prullenbak en ligt er een pluisje op de grond. Ik denk altijs

Nadere informatie

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren'

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren' De tovenaar tovert De verhalenvertelster vertelt Wat zou een tovenaar allemaal kunnen toveren? Hoe zouden de kinderen zich voelen? Waar zie je dat aan? Is de tovenaar blij/ boos/ verdrietig of bang? Hoe

Nadere informatie

HANDIG ALS EEN HOND DREIGT

HANDIG ALS EEN HOND DREIGT l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n HANDIG ALS EEN HOND DREIGT OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN HIER LEES JE HANDIGE INFORMATIE OVER HONDEN DIE DREIGEN. JE KUNT

Nadere informatie

Inhoud. Een nacht 7. Voetstappen 27. Strijder in de schaduw 51

Inhoud. Een nacht 7. Voetstappen 27. Strijder in de schaduw 51 Inhoud Een nacht 7 Voetstappen 27 Strijder in de schaduw 51 5 Een nacht 6 Een plek om te slapen Ik ben gevlucht uit mijn land. Daardoor heb ik geen thuis meer. De wind neemt me mee. Soms hierheen, soms

Nadere informatie

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Eerste druk 2015 R.R. Koning Foto/Afbeelding cover: Antoinette Martens Illustaties door: Antoinette Martens ISBN: 978-94-022-2192-3 Productie

Nadere informatie

Ik heb een nieuw horloge, zegt papa. Kijk.

Ik heb een nieuw horloge, zegt papa. Kijk. Prent 1 Sst, ik hoor iets! Prent 1. Sst, ik hoor iets! Said en Jamal zitten aan tafel te eten. Samen met papa en mama. Ik heb een nieuw horloge, zegt papa. Kijk. Papa laat het horloge zien. Het is een

Nadere informatie

Tornado. Maartje gaat voor het eerst logeren. s Nachts belandt ze met haar vriendinnetje Eva in een tornado en beleven ze een heel spannend avontuur.

Tornado. Maartje gaat voor het eerst logeren. s Nachts belandt ze met haar vriendinnetje Eva in een tornado en beleven ze een heel spannend avontuur. Tornado Maartje gaat voor het eerst logeren. s Nachts belandt ze met haar vriendinnetje Eva in een tornado en beleven ze een heel spannend avontuur. Geschreven in januari 2012 (Geïllustreerd t.b.v. het

Nadere informatie

Musical 'Beau en Bloem en het pretparkmysterie'

Musical 'Beau en Bloem en het pretparkmysterie' Benodigdheden Musical (exclusief kleding), Beau Kleurplaat (om te laten zien tijdens openingsscéne). Touw/ lasso om cowboy Sully te vangen Cowboy Sully Cowboyhoed Een grote fles (o.i.d.) waarin de lachen

Nadere informatie

De woonkamer. Er staan veel dozen in de woonkamer, er staat een bank en een kast die half in elkaar gezet is.

De woonkamer. Er staan veel dozen in de woonkamer, er staat een bank en een kast die half in elkaar gezet is. SAMENWONEN 1. EXT. ROND HET HUIS - DAG Rond het huis. Judith en Peter zijn aan het verhuizen, er staat een verhuiswagen voor het huis. Judith en Peter lopen vaak heen en weer met dozen. Ze lachen naar

Nadere informatie

LENTE+LIEFDE Juf Floor ligt in haar bed. Ze wordt wakker en pakt haar kleren om vandaag aan te trekken. Dan gaat juf Floor ontbijten. Ze gaat naar buiten en loopt naar meester Ruben s huis. Ze belt aan

Nadere informatie

OPDRACHT 1 : SCRIPT EN INTERACTIEVE VERSIE VAK : SCHRIJVEN --LOIS VEHOF--

OPDRACHT 1 : SCRIPT EN INTERACTIEVE VERSIE VAK : SCHRIJVEN --LOIS VEHOF-- OPDRACHT 1 : SCRIPT EN INTERACTIEVE VERSIE VAK : SCHRIJVEN --LOIS VEHOF-- Confrontatie scene Written by Loïs Vehof Genre: Avontuur Locatie: De oude tempel Protagonist: Wachter Antagonist: Dief Conflict:

Nadere informatie

Het verhaal op reis. groep 1-2. melle de muis. Bijlagen Les 1. media. spoor

Het verhaal op reis. groep 1-2. melle de muis. Bijlagen Les 1. media. spoor Het verhaal op reis groep 1-2 melle de muis Bijlagen Les 1 Les 1 - Bijlage 1 - brief kunstenaar 1 Lieve kinderen, Vandaag begint er een bijzonder project: HET VERHAAL OP REIS. Jullie gaan vandaag met elkaar

Nadere informatie

Charles den Tex VERDWIJNING

Charles den Tex VERDWIJNING Charles den Tex VERDWIJNING 3 Klikketik-tik-tik Het is halftwaalf s ochtends. Marja vouwt een hemd. En kijkt om zich heen. Even staat ze op haar tenen. Zo kan ze over de kledingrekken kijken. Die rekken

Nadere informatie

Afval Anne en de Sorteerbrigade

Afval Anne en de Sorteerbrigade Afval Anne en de Sorteerbrigade Verhaal ontwikkeld voor educatieproject Afval groep 3 School en Cultuur Veenendaal 2014 Geschreven door: Sanne Heymann Tekeningen door: Sjoerd Kreijns Dit is Afval Anne.

Nadere informatie

Lezer: 2 Woeste Willem is een echte brombeer. Hij houdt niet van gezelschap. Iedereen die maar in de buurt van zijn huis komt, jaagt hij weg.

Lezer: 2 Woeste Willem is een echte brombeer. Hij houdt niet van gezelschap. Iedereen die maar in de buurt van zijn huis komt, jaagt hij weg. Toneelstuk: Woeste Willem Liedje: Woeste Willem (melodie opa bakkebaard) Woeste Willem woont aan de oever van een meer. Woeste Willem is een zeerover. Of eigenlijk, was een zeerover, want hij is met pensioen.

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine?

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? is op het werk. moet aan de machine werken. De chef vertelt eerst hoe de machine werkt. Dan werkt met de machine. De machine doet het niet. roept een

Nadere informatie

Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5

Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5 Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5 5 Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 6 Zacheüs (1) Het is erg druk in de stad vandaag. Iedereen loopt op straat. Zacheüs wurmt zich

Nadere informatie

www.bennyvreden.nl - BVP 1740 - Hint Music 2010 - De trein

www.bennyvreden.nl - BVP 1740 - Hint Music 2010 - De trein Lied :..! (cd track / ) Voor de lol of voor je werk. Naar een feest of naar de kerk. Naar Parijs of Almelo. Met de trein ben je er zo. Reizen naar een verre stad. Met je koffer en je kat. Stap maar in

Nadere informatie

Jan Klaassen en Katrijn in Afrika door Nellie de Kok. Samenvatting

Jan Klaassen en Katrijn in Afrika door Nellie de Kok. Samenvatting Jan Klaassen en Katrijn in Afrika door Nellie de Kok Samenvatting Jan heeft een prijs gewonnen. Het is een voetreis door het oerwoud van Afrika. Ze komen allerlei dieren tegen. De dieren lopen gewoon met

Nadere informatie

Lekker ding. Maar Anita kijkt boos. Hersendoden zijn het!, zegt ze. Die Jeroen is de ergste. Ik kijk weer om en zie hem meteen zitten.

Lekker ding. Maar Anita kijkt boos. Hersendoden zijn het!, zegt ze. Die Jeroen is de ergste. Ik kijk weer om en zie hem meteen zitten. Lekker ding Pas op!, roept Anita. Achter je zitten de hersendoden! Ik kijk achterom. Achter ons zitten twee jongens en drie meisjes hun boterhammen te eten. Ze zijn gevaarlijk, zegt Anita. Ze schudt haar

Nadere informatie

Meneer (ome Jan) Mevrouw Lieselot Jeffrey Kind 1 t/m 4. Wat krijgen we nou, Sinterklaas? Tekst en muziek: Marjon Dobbe

Meneer (ome Jan) Mevrouw Lieselot Jeffrey Kind 1 t/m 4. Wat krijgen we nou, Sinterklaas? Tekst en muziek: Marjon Dobbe Wat krijgen we nou, Sinterklaas? Tekst en muziek: Marjon Dobbe We zijn in de kamer van Sinterklaas in Nederland. Sint zit er wat sip bij. Het boek van Sint is verdwenen! Wie moet nou welk cadeautje? Sint

Nadere informatie

VERSJES: Mourik lou VADERDAG. Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij!

VERSJES: Mourik lou VADERDAG. Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij! VERSJES: Mourik lou VADERDAG Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij! t Is geen zakdoek of sigaren, t is een heel, heel ander

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

R O S A D E D I E F. Arco Struik. Rosa de dief Arco Struik 1 www.gratiskinderboek.nl

R O S A D E D I E F. Arco Struik. Rosa de dief Arco Struik 1 www.gratiskinderboek.nl R O S A D E D I E F Arco Struik Rosa de dief Arco Struik 1 www.gratiskinderboek.nl In de winkel 3 Bart 5 Een lieve dief 7 De telefoon 9 Bij de dokter 11 De blinde vrouw 13 Een baantje 15 Bijna betrapt

Nadere informatie

Wie heeft die rare knopen erin gelegd? vraagt hij. Ik, geeft Bibi eerlijk toe. Vorige week waaide het nogal hard. Dus toen heb ik de rubberboot en

Wie heeft die rare knopen erin gelegd? vraagt hij. Ik, geeft Bibi eerlijk toe. Vorige week waaide het nogal hard. Dus toen heb ik de rubberboot en Het plan van Bart Dobber, niet doen! Bibi staat op het dek van het schip en kijkt naar haar hond die een kat achterna zit op de kade. Haar broer Bart ligt op de loopplank en peutert aan het touw van de

Nadere informatie

Een spannende ontsnapping

Een spannende ontsnapping Botel Bibalo Vivian den Hollander Een spannende ontsnapping Met illustraties van Juliette de Wit Van Holkema & Warendorf ISBN 978 90 00 33762 0 NUR 282 2014 Van Holkema & Warendorf Uitgeverij Unieboek

Nadere informatie

Tik-tak Tik-tak tik-tak. Ik tik de tijd op mijn gemak. Ik haast me niet zoals je ziet. Tik-tak tik-tak, ik denk dat ik een slaapje pak.

Tik-tak Tik-tak tik-tak. Ik tik de tijd op mijn gemak. Ik haast me niet zoals je ziet. Tik-tak tik-tak, ik denk dat ik een slaapje pak. Tik-tak - Lees het gedicht tik-tak voor. Doe dit in het strakke ritme van een langzaam tikkende klok: Tik - tak - tik - tak Ik tik - de tijd - op mijn - gemak. Enzovoort. - Laat de kinderen vrij op het

Nadere informatie

Luisteren: muziek (B1 nr. 4)

Luisteren: muziek (B1 nr. 4) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. Kijk

Nadere informatie

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT ROOS Roos (27) is zeer slechtziend. Ze heeft een geleidehond, Noah, een leuke, zwarte labrador. Roos legt uit hoe je het beste met geleidehond en zijn baas

Nadere informatie

Het vreemde paard van Sinterklaas. door Nellie de Kok

Het vreemde paard van Sinterklaas. door Nellie de Kok Het vreemde paard van Sinterklaas door Nellie de Kok 1 Het vreemde paard van Sinterklaas door Nellie de Kok Samenvatting Als Sinterklaas in Nederland aankomt, wil hij dat Piedewiet zijn paard, Americo

Nadere informatie

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 Provided by Fanart Central. http://www.fanart-central.net/stories/user/fightgirl91/21803/rijm Chapter 1 - rijm 2 1 - rijm Gepaard

Nadere informatie

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen. Bidden Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl en kinderactiviteiten www.lambertuskerk-rotterdam.nl

Nadere informatie

Maar gelukkig is er nog de Zing-Piet. Die zorgt ervoor dat alle Pieten alle Sinterklaasliedjes goed kunnen zingen. Dus ook:

Maar gelukkig is er nog de Zing-Piet. Die zorgt ervoor dat alle Pieten alle Sinterklaasliedjes goed kunnen zingen. Dus ook: Weten jullie hoe Sinterklaas van Spanje naar Nederland komt? Ja? Met de fiets? Nee! Met de stoomboot, natuurlijk! Het is een heel gedoe voordat Sinterklaas en zijn Pieten kunnen vertrekken. Je wil niet

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Het is herfst in de poppenkast. door Nellie de Kok

Het is herfst in de poppenkast. door Nellie de Kok Het is herfst in de poppenkast door Nellie de Kok 1 Het is herfst in de poppenkast door Nellie de Kok Samenvatting Jan en Katrijn gaan naar het bos om spullen te zoeken voor de herfsttafel. Als Jan in

Nadere informatie

7.5 Script en plaatjes post-test

7.5 Script en plaatjes post-test 7.5 Script en plaatjes post-test De vorige keer waren we hier om Drakie wat beter te leren praten en Drakie heeft toen een heleboel van jou geleerd. Dat vond ie heel leuk. Vandaag gaan we wat dingen die

Nadere informatie

Stan. Geschreven door. Eline Willemse. Illustraties van. Dick Rink

Stan. Geschreven door. Eline Willemse. Illustraties van. Dick Rink Stan Geschreven door Eline Willemse Illustraties van Dick Rink http://www.dickrink.nl Copyright 2013 Stan is een beer. Een hele lieve beer. Een beer die zich af en toe een beetje alleen voelt. En weet

Nadere informatie

Schoolreis met zwaailicht

Schoolreis met zwaailicht Vivian den Hollander Schoolreis met zwaailicht met tekeningen van Gertie Jaquet Uitgeverij Ploegsma Amsterdam 1 Op schoolreis! Schiet nou op, mam! roept Guusje. Ze huppelt de straat uit. Vandaag gaat ze

Nadere informatie

Jan Klaassen en Katrijn in Afrika (groot optreden door kinderen) door Nellie de Kok

Jan Klaassen en Katrijn in Afrika (groot optreden door kinderen) door Nellie de Kok Jan Klaassen en Katrijn in Afrika (groot optreden door kinderen) door Nellie de Kok Samenvatting Jan heeft een prijs gewonnen. Het is een voetreis door het oerwoud van Afrika. Ze komen allerlei dieren

Nadere informatie

Er was eens een heel groot bos. Met bomen en bloemen. En heel veel verschillende dieren. Aan de rand van dat bos woonde, in een grot, een draakje. Dat draakje had de mooiste grot van iedereen. Lekker vochtig

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

Noach bouwt een ark Genesis 6-8

Noach bouwt een ark Genesis 6-8 2 Noach bouwt een ark Genesis 6-8 Het is niet fijn meer op de aarde. De mensen maken ruzie, ze vechten en ze zijn God vergeten. Maar er is één man die anders is. Dat is Noach. Op een dag praat God met

Nadere informatie

Ze neemt nog een slok van haar rum-cola. Even lijkt het alsof de slok weer omhoogkomt.

Ze neemt nog een slok van haar rum-cola. Even lijkt het alsof de slok weer omhoogkomt. Manon De muziek dreunt in haar hoofd, haar maag, haar buik. Manon neemt nog een slok uit het glas dat voor haar staat. Wat was het ook alweer? O ja, rum-cola natuurlijk. Een bacootje noemen de jongens

Nadere informatie

Ik ben maar een eenvoudige ezel, maar ik wil je graag een mooi verhaal vertellen

Ik ben maar een eenvoudige ezel, maar ik wil je graag een mooi verhaal vertellen De ezel van Bethlehem Naar een verhaal van Jacques Elan Bewerkt door Koos Stenger Ik ben maar een eenvoudige ezel, maar ik wil je graag een mooi verhaal vertellen over iets wat er met me gebeurd is. Het

Nadere informatie

Musical De Eendenclub de wereld rond

Musical De Eendenclub de wereld rond Pagina 1 van 15 Musical De Eendenclub de wereld rond Versie voor 2 typetjes (Izzi/Elle) Versie 2010 Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Martijn

Nadere informatie

Muis heeft tikkertje gespeeld met Draak. Het is al donker als ze naar huis wil. Muis moet nog een heel eind door het bos.

Muis heeft tikkertje gespeeld met Draak. Het is al donker als ze naar huis wil. Muis moet nog een heel eind door het bos. Muis heeft tikkertje gespeeld met Draak. Het is al donker als ze naar huis wil. Muis moet nog een heel eind door het bos. Ben je niet bang? vraagt Draak. Muis trekt haar zwaard. Ik heb een zwaard. Ik draag

Nadere informatie

De bijen. De bijen prikken de leeuwen. De leeuwen gaan in een rondje rondom Izzi zitten. Bzzz Bzzz Bzzz BZZZ

De bijen. De bijen prikken de leeuwen. De leeuwen gaan in een rondje rondom Izzi zitten. Bzzz Bzzz Bzzz BZZZ De bijen Bzzz Bzzz Bzzz BZZZ En kom je redden Vertrouw op ons We gaan je beschermen Van dit bos Bzzz Bzzz Bzzz BZZZ Bijen marcheren Bijen springen Bijen dansen Bijen zoemen Bzzz Bzzz Bzzz BZZZ We gaan

Nadere informatie

Rianne haalt haar hand door Jochems haar terwijl ze naar de kamer loopt. Kijk eens wie we daar hebben? roept ze als ze uit het raam kijkt.

Rianne haalt haar hand door Jochems haar terwijl ze naar de kamer loopt. Kijk eens wie we daar hebben? roept ze als ze uit het raam kijkt. Hoofdstuk 1 Zullen we deze ballonnen nog aan de lamp hangen? Vragend kijkt Rianne Jochem aan. Is goed, mompelt haar stiefbroertje zacht. Hé, wat is er? vraagt Rianne verbaasd. Vind je de slingers niet

Nadere informatie

Op reis naar Bethlehem

Op reis naar Bethlehem Op reis naar Bethlehem Rollen: Verteller Jozef Maria Engel Twee omroepers Kind 1 Kind 2 Kind 3 Receptionist 1 Receptionist 2 Receptionist 3 Kind 4 Kind 5 Herder 1 Herder 2 Herder 3 Herder 4 Drie wijzen

Nadere informatie

Beeld Hoofdstuk 5. Uitgeschreven tekst. NL test

Beeld Hoofdstuk 5. Uitgeschreven tekst. NL test Beeld Hoofdstuk 5 Uitgeschreven tekst NL test www.ncrv.nl/ncrvgemist/8-1-2011/nl-test-2011-afl-1 (fragment tot 8:53 min.) NL test (NCRV) Duur fragment: 8:53 min. Duur uitzending: 24:49 min. Datum uitzending:

Nadere informatie

Pannenkoeken met stroop

Pannenkoeken met stroop Pannenkoeken met stroop Al een maand lang zegt Yvonne alleen maar nee. Heb je je best gedaan op school? Nee. Was het leuk? Nee. Heb je nog met iemand gespeeld? Nee. Heb je lekker gegeten? Nee. Heb je goed

Nadere informatie

We hebben verleden week nog gewinkeld. Toen wisten we het nog niet. De kinderbijslag was binnen en ik mocht voor honderd euro kleren uitkiezen.

We hebben verleden week nog gewinkeld. Toen wisten we het nog niet. De kinderbijslag was binnen en ik mocht voor honderd euro kleren uitkiezen. Woensdag Ik denk dat ik gek word! Dat moet wel, want ik heb net gehoord dat mijn moeder kanker heeft. Niet zomaar een kankertje dat met een chemo of bestraling overgaat. Nee. Het zit door haar hele lijf.

Nadere informatie

Faux Pas Test (Volwassenen versie)

Faux Pas Test (Volwassenen versie) Faux Pas Test (Volwassenen versie) V. Stone & S. Baron-Cohen Vertaald door: A.A. Spek & I.A. van Berckelaer-Onnes Versie diagnosticus 1. Onderweg naar huis stopte Jan bij het benzinestation om te tanken.

Nadere informatie

Ali Baba en de veertig rovers

Ali Baba en de veertig rovers Toneellezen Ali Baba en de veertig rovers Dit verhaal komt uit de bundel Sesam, open u! van de makers van De krokomingo. De bundel verschijnt binnenkort bij Bij dit verhaal Ro l l en: Ali Baba Kassim Roverbaas

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen Hoofdstuk 2 Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen 48 Gangbare uitdrukkingen bij contact maken en onderhandelen De meeste zinnen die in dit overzicht staan, zijn formeel. U kunt deze

Nadere informatie

Een baas voor Mallekat

Een baas voor Mallekat Een baas voor Mallekat Voor kinderen van 3 tot 8 jaar Geschreven door Elisabeth Roodenburg Er zijn nog veel meer verhalen van Elisabeth Roodenburg Copyright: Elisabeth Roodenburg Vermaat 2011 en digiboeken.org/paraplu

Nadere informatie

Voor Indigo en Nhimo Papahoorjeme_bw.indd :02

Voor Indigo en Nhimo Papahoorjeme_bw.indd :02 Papahoorjeme_bw.indd 2 05-05-11 15:02 Papahoorjeme_bw.indd 3 05-05-11 15:02 Voor Indigo en Nhimo Tamara Bos Papa, hoor je me? met tekeningen van Annemarie van Haeringen Leopold / Amsterdam De liefste

Nadere informatie

Een nieuw leven. Een maand eerder. Zondag 25 juli

Een nieuw leven. Een maand eerder. Zondag 25 juli Een maand eerder Zondag 25 juli Een nieuw leven Het lijkt me zo leuk om naar Aruba te verhuizen. Simon krijgt daar een topbaan en ik kan mijn leven weer op orde brengen. Ik kan gaan doen wat ik wil. Een

Nadere informatie

Ja, dat weet ik natuurlijk niet. Ik heb hem nog niet geprobeerd. Uitproberen? Wij? Dat doe je toch eerst met een beest?

Ja, dat weet ik natuurlijk niet. Ik heb hem nog niet geprobeerd. Uitproberen? Wij? Dat doe je toch eerst met een beest? cène 1 De musical start met een film. In de film zien we de klas. Er wordt les gegeven. Dit is een gewone situatie. Op een gegeven moment gaat de meester/juf weg. (3) C D E F Oooh wat is dit toch saai.

Nadere informatie

Niet eerlijk. Kyara Blaak

Niet eerlijk. Kyara Blaak Kyara Blaak Niet eerlijk Kyara Blaak Kyara Blaak 248media uitgeverij, Steenwijk Grafische realisatie: MDS Grafische Vormgeving Illustraties binnenwerk: Kyara Blaak Alle rechten voorbehouden. Niets uit

Nadere informatie

H E T R I J M T TED VAN LIESHOUT V E E L V E R S J E S & L I E D J E S 1 9 8 4 2 0 1 4 LEOPOLD / AMSTERDAM

H E T R I J M T TED VAN LIESHOUT V E E L V E R S J E S & L I E D J E S 1 9 8 4 2 0 1 4 LEOPOLD / AMSTERDAM H E T R I J M T TED VAN LIESHOUT V E E L V E R S J E S & L I E D J E S 1 9 8 4 2 0 1 4 V E R B E E L D D O O R T E D V A N L I E S H O U T LEOPOLD / AMSTERDAM KAATJE KOE 1 Ik ben het zat! Wat doe ik hier!

Nadere informatie

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn:

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn: A Klein Kontakt Het is alweer eind maart wanneer dit Kontakt uitkomt, het voorjaar lijkt begonnen, veel kinderen hebben kweekbakjes met groentes in de vensterbank staan, die straks de tuin in gaan. Over

Nadere informatie

Nieuwsbrief Moederdag

Nieuwsbrief Moederdag Nieuwsbrief Moederdag Het is alweer bijna Moederdag, een belangrijk moment voor de kinderen om hun mama eens extra te verwennen! In deze nieuwsbrief vind u twee activiteiten met leuke ideeën om te knutselen

Nadere informatie

Les 3 - maandag 3 januari 2014 - De Wilgenstam kleutergroep van meester Jasper

Les 3 - maandag 3 januari 2014 - De Wilgenstam kleutergroep van meester Jasper Les 3 - maandag 3 januari 2014 - De Wilgenstam kleutergroep van meester Jasper Het lampje is aan, dat betekent dat we gaan filosoferen. Isa-Noa vertlede in de eerste les dat zij lippenstift en badeendjes

Nadere informatie

Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram,

Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram, Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram, mijn kleine broer Dat is niet van mij mama Dan zegt ze

Nadere informatie

Groep 5 A. De kinderen uit de klas hebben verhalen geschreven over Sinterklaas en zwarte piet. Zwartepiet in Spanje doet alles andersom.

Groep 5 A. De kinderen uit de klas hebben verhalen geschreven over Sinterklaas en zwarte piet. Zwartepiet in Spanje doet alles andersom. Groep 5 A Juffrouw Helma & Juffrouw Monique De kinderen uit de klas hebben verhalen geschreven over Sinterklaas en zwarte piet. Zwarte piet zat pakjes in te pakken. Zwartepiet in Spanje doet alles andersom.

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 14. Opdrachten

Thema Op het werk. Lesbrief 14. Opdrachten Thema Op het werk. Lesbrief 14. Opdrachten Kofi is op het werk. De chef geeft opdrachten: zij zegt wat Kofi moet doen. De eerste opdracht is de rommel opruimen. Kofi moet de vloer vegen. Het is weer netjes

Nadere informatie

Bijlage Stoere Schildpadden

Bijlage Stoere Schildpadden Bijlage Stoere Schildpadden Deze bijlage hoort bij de beschrijving van de interventie Stoere Schildpadden, zoals die is opgenomen in de databank Effectieve Jeugdinterventies. Meer informatie: www.nji.nl/jeugdinterventies

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine?

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? is op het werk. moet aan de machine werken. De chef vertelt eerst hoe de machine werkt. Dan werkt met de machine. De machine doet het niet. roept een

Nadere informatie

Knallen met je vrienden! Leuk, maar ook voor anderen?

Knallen met je vrienden! Leuk, maar ook voor anderen? Knallen met je vrienden! Leuk, maar ook voor anderen? Vooraf Oud en nieuw is leuk en gezellig: oliebollen eten, spelletjes doen, televisie kijken, met zijn allen aftellen tot twaalf uur en vuurwerk afsteken.

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht.

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht. 1. Joris Hé Roos, fiets eens niet zo hard. Roos schrikt op en kijkt naast zich. Recht in het vrolijke gezicht van Joris. Joris zit in haar klas. Ben je voor mij op de vlucht?, vraagt hij. Wat een onzin.

Nadere informatie

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne>

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne> Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 Inleiding Timo is een ander mens geworden door zijn grote vriend Tommy. Toch was het niet altijd zo geweest, Timo had Tommy gekregen voor

Nadere informatie

Krabbie Krab wordt Kapper

Krabbie Krab wordt Kapper E-boek Geschreven en Vormgeving Esther van Duin Copyright Esthers Atelier www.esthersatelier.nl email info@esthersatelier.nl Krabbie Krab wordt Kapper Krabbie krab was een kunstenaar. Hij maakte beelden

Nadere informatie

Zwart = tekst van verhaal Rood = de vragen die de voorlezer tussendoor stelt Blauw = de antwoorden die de kinderen kunnen geven

Zwart = tekst van verhaal Rood = de vragen die de voorlezer tussendoor stelt Blauw = de antwoorden die de kinderen kunnen geven Instructies: Zwart = tekst van verhaal Rood = de vragen die de voorlezer tussendoor stelt Blauw = de antwoorden die de kinderen kunnen geven Maandag Wat zie je op de voorkant? (een konijn en wortels) Heel

Nadere informatie

Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden

Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden zijn ouders hem, maar alle andere konijntjes noemden

Nadere informatie

klasniveau Het verhaal Tekening 1 Tekening 4 Tekening 5 Tekening 2 Tekening 6 Tekening 3

klasniveau Het verhaal Tekening 1 Tekening 4 Tekening 5 Tekening 2 Tekening 6 Tekening 3 THEMA ENERGIE > Kleuter & Eerste graad > Lessuggesties en activiteiten 2. 1. Lessuggesties Leon en de ikkietikkietijd en activiteiten op klasniveau Het verhaal Tekening 1 Hallo iedereen ik ben Leon. Ik

Nadere informatie

Verhaal 1. Ali Baba en de veertig rovers

Verhaal 1. Ali Baba en de veertig rovers Ontwerp Sesam open u binnenwerk DEF 03112015.qxp_Layout 1 10/11/15 09:23 Page 9 Verhaal 1 Ali Baba en de veertig rovers 9 Bij dit verhaal Ali Baba en de veertig rovers Rollen: Ali Baba Kassim Roversbaas

Nadere informatie

Ik geloof dat er in mijn achterband

Ik geloof dat er in mijn achterband Ik geloof dat er in mijn achterband Sinterklaastoneelstukje geschreven door Ron Jansen In een slaperig plattelandsdorpje komen op een zekere dag, vlak voor Sinterklaas, twee pieten aangelopen, met de fiets

Nadere informatie

Roodkapje en haar zieke voorleesoma

Roodkapje en haar zieke voorleesoma Toneelstuk opening Kinderboekenweek 2016 Roodkapje en haar zieke voorleesoma Tekst Rian Visser Rollen Roodkapje Moeder Oma Boze wolf Jager Verteller In het verhaal staat een prentenboek centraal. In dit

Nadere informatie

Dagje naar zee. Yosei

Dagje naar zee. Yosei Zandvoort We gingen met school een schoolreisje doen. We gingen naar Zandvoort met de bus. Het was een uur rijden. Kwart over tien eindelijk we zijn er. Toen ging ik met mijn groepje opdrachten doen. Het

Nadere informatie

Het Beste Van DieDrie

Het Beste Van DieDrie Het Beste Van DieDrie Lesbrief rappen, zingen en dansen Maak een eigen rap bij het anti-pestlied Wij zijn DieDrie! Jullie komen binnenkort naar onze voorstelling, waarin we een boel muziek zullen laten

Nadere informatie

Poekie is verdrietig. Want zijn papa en mama gaan scheiden. Geschreven door. Mariska van der Made. Illustraties van. Dick Rink

Poekie is verdrietig. Want zijn papa en mama gaan scheiden. Geschreven door. Mariska van der Made. Illustraties van. Dick Rink Poekie is verdrietig Want zijn papa en mama gaan scheiden Geschreven door Mariska van der Made Illustraties van Dick Rink Poekie is een lief klein monstertje van vijf jaar oud. Hij woont samen met zijn

Nadere informatie

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar?

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar? Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie