Musical Roos en Reinier en het tijdreisavontuur

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Musical Roos en Reinier en het tijdreisavontuur"

Transcriptie

1 Pagina 1 van 20 Musical Roos en Reinier en het tijdreisavontuur Normale versie voor 2 typetjes (Reinier/Roos) Versie 2011 Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Muziek en Teksten: Martijn Boer in opdracht van Recrateam 2010/2011 Recrateam Postbus AA Ommen - - tel (0529) Zonder schriftelijke toestemming van Recrateam is het niet toegestaan deze musical te kopiëren, te gebruiken of op te voeren in welke vorm dan ook.

2 Pagina 2 van 20 Gebruik bij voorkeur de verteller op de cd i.p.v. een echte verteller. Dit komt professioneler over! En het bespaart je een medewerker of vrijwilliger. BELANGRIJK: Zorg voor achtergrondmuziek wanneer de musical nog niet begonnen is en de mensen al wel kunnen gaan zitten: Track 1: Terug met de bus instrumentaal Wanneer alle toeschouwers op hun plaats zitten, houd je een welkomstpraatje en vraag je om stilte. Roos en Reinier op Roos en Reinier liggen in hun slaapzak lekker te slapen op het podium. Track 2: Wakker worden (wakker worden) Track 3: VERTELER: En zo was er weer een nieuwe dag begonnen voor onze vrienden. Iedereen was wakker, maar niet iedereen was klaar om te vertrekken! Roos en Reinier pakken hun spullen voor het schoolreisje. Reinier treuzelt echter een beetje. Roos wordt er moe van en pakt spulletjes voor Reinier in. Schiet nou eens op. Straks komen we te laat. Dan komen we maar lekker te laat. Wie heeft er nou zin in een museum?! IK! Ik heb zin in een museum. Daarbij is het een schoolreisje, dus het is verplicht. Waarom gaan wij met onze schoolreisjes altijd naar zulke saaie dingen? Vorig jaar gingen we ook al naar een museum toe. Waarom gaan wij nooit eens naar een leuk pretpark of iets spannends doen. We gaan vandaag toevallig wel naar het museum van techniek en toekomst. Dat is heel spannend. Dat is niet spannend! Een beetje lopen. Nergens aan mogen komen. Alleen maar luisteren. Dat is saai. Ik denk dat ik maar een computerspelletje meeneem. Wat je ook doet. We moeten opschieten. De bus kan hier elk moment zijn.

3 Pagina 3 van 20 Bus op Er komen kinderen op die in de formatie van een bus lopen. Een kind voorop heeft een stuur in de handen en is de chauffeur. Kind1: Kind 2: He he! Zijn jullie daar eindelijk!? We hebben al 4 rondjes gereden. Kind 3: Ga snel zitten dan kunnen we gaan. Roos en Reinier stappen de bus in. Roos/ Ik wil een plekje bij het raam. Die wilde ik al. Nee ik! Nee ik! Ik! Ik! Nee ik! IKKE! Oké jij je zin. Dan kunnen we eindelijk weg. Track 4: Daar gaan we Tijdens het lied rijdt de bus naar het museum Op het podium wordt de tijdmachine neergezet. Track 5: VERTELLER En zo kwam de bus bij het museum aan; een groot gebouw dat wel bijna op een kasteel leek! Overal stonden heel belangrijke uitvindingen en kunstwerken! De kinderen en de rest zijn nu in het museum. En lopen op de achtergrond rond en kijken rond naar alles wat er te zien is. Daar zijn we eindelijk. En je weet het: nergens aankomen! JAHAAAAA! Dat weet ik.. Ik ga wel gewoon hier zitten. Kan er niks gebeuren. Reinier gaat midden op het podium, op de grond zitten. Dat kan toch niet. Je kan toch niet zomaar midden in het museum gaan zitten. Ik mag nergens aankomen. Dus kan ik beter hier gaan zitten. Hoezo?

4 Pagina 4 van 20 Anders kom ik nog aan de stoelen en banken! HAHAHAHAHAHA! Maak maar grapjes. Ik vind het hier wel leuk. Dus ik ga wel rondkijken. Oké! Tot straks! Roos en de Kinderen af Roos loopt weg. Reinier zit op de grond en speelt een computerspel. Opeens ziet Reinier de tijdmachine. Hé kijk daar! Dat lijkt wel op dat ding uit mijn spelletje! Reinier loopt naar de tijdmachine toe. En bekijkt de machine uitvoerig. Reinier merkt een bordje op dat aan de zijkant van de tijdmachine zit. Hé! Een echte tijdmachine. Deze tijdmachine is bedacht door professor Tijdieus in Nadat hij deze machine had gemaakt is de professor nooit meer terug gezien. Daar wil ik een foto van! Reinier pakt zijn fototoestel en maakt eerst foto's van de buitenkant en daarna stapt hij erin om binnenin foto's te maken. Kind 1, 2, 3 op Kind 1: Reinier! Je mag daar niet in! Er kan toch niks gebeuren?! Wat kan er hier nou mis gaan? Track 6: Geluid tijdmachine We horen een geluid waardoor het lijkt dat de machine werkt. In werkelijkheid gaat Reinier via de tijdmachine van het podium af. Reinier af (via tijdmachine) Track 7: VERTELLER Er klonk een hard geluid en Reinier werd in één keer weg geflitst. Er was niks meer van Reinier over! Waar was Reinier heen? Roos kwam er aangerend! Roos op Kinderen: Roos! Roos!

5 Pagina 5 van 20 Kind 2: Kind 3: Wat is er? Reinier is weg, door dat apparaat! Wat?! Ik had Reinier nog zo gezegd nergens aan te komen. Hoe gebeurde het? Reinier ging daarin staan. Hierin? En toen? Track 8: VERTELLER Roos bekeek de binnenkant van de tijdmachine. Wat had Reinier gedaan? Ze drukte op wat willekeurige knoppen en ineens... Track 9: Geluid tijdmachine We horen weer het geluid. Roos verdwijnt. Roos af (via de tijdmachine) Kind 1, 2, 3 af Reinier op (via de tijdmachine) Ik voel me draaierig en ook niet helemaal oké, Waar ben ik? Volgens mij was ik net nog In dat museum. Maar volgens mij ben ik daar nu niet meer! Reinier wijst in de verte naar een vulkaan. Hé! kijk die vulkaan! En die palmbomen! En En WAT IS DAT???!? Oermannen op De oermannen komen op en beginnen om Reinier heen te dansen. Track 10: Stampen en schreeuwen (oertijd-lied) (Oertijd en Reinier) Track 11: VERTELLER Reinier was niet langer meer in het museum. En ook niet meer in dezelfde tijd, maar in de oertijd! LET OP: In het komend gesprek met de oermensen hebben de kinderen best veel tekst, is de tekst niet helemaal duidelijk overgekomen, herhaal dan de tekst van de kinderen. Voorbeeld: Wie zijn jullie? Wie wij zijn? Ik ben Reinier! Jullie zien er gek uit! Zien wij er gek uit? Wij zien er helemaal niet...enz.

6 Pagina 6 van 20 Oer 1: Oer 2: Oer 3: Oer 4: Oer 5: Wie ben jij, oegaboega!? Ik ben Reinier. Jij ziet er gek uit, oegaboega! Ik zie er helemaal niet gek uit. Jullie zien er gek uit. Je lijkt wel een kleurige vogel! Oh, ik ben ook een hele kleurige vogel! Wij houden van kleurige vogels. Oh. Gelukkig maar. Wij houden zoveel van kleurige vogels, dat wij ze willen opeten. Wat? Nee. Ik ben niet zo lekker hoor! Ik heb me vandaag niet gewassen. Ik ben heel erg bah! HELP! HELP! Roos op Roos komt op onder een kleed en maakt enge dino-geluiden. Track 12: VERTELLER Opeens kwam er een enge dino uit het oerwoud aan zetten. Alle Oers: Help! HELP! Een dino! Een dino! Rennen voor je leven! Oermannen (Oers) af Oermannen rennen snel en angstig weer af. Help! Ik kan me niet bewegen van angst. Brave dino. Lieve dino. (Als dino) Ik ga je opeten! Nee! Alsjeblieft niet. Ik ben niet lekker! HELP! MAMA! Hahahahahahaha! Wat ben jij een bangerik zeg. Roos? Hoe Hoe Hoe ben jij hier nou gekomen? Op dezelfde manier als jij. Kom snel eens hier. Dichterbij!

7 Pagina 7 van 20 Reinier leunt dichter naar Roos toe. Dan pakt ze Reinier bij de oren. Hadden wij niet heel duidelijk afgesproken dat je nergens aan zou komen!?! Maar ik heb niks gedaan!? Hij ging vanzelf aan. Ik geloof er niks van. Maar dankzij jou zitten we wel weer in de problemen. Sorry! Het spijt mij heel erg. Laten we maar snel weer terug gaan naar de tijdmachine. Dan kunnen we vast naar huis. Roos en Reinier stappen in de tijdmachine en Roos bedient de knoppen. Waarom doet ie nou niks! Ik krijg alleen maar ERROR! OH! Leuk! Nu doet ie helemaal niks meer! En deze dan? Reinier drukt op een knop Track 13: Intercom Welkom bij het keuzemenu van de Tijdieustijdreizer! Toets 1 voor contact met Mars. Toets 2 voor contact met Pluto. Of toets 3 voor hulp! Reinier drukt op toets 3. Track 14: Intercom U heeft 3 gekozen. U wordt doorverbonden! Schiet lekker op dit! AHA! Daar is volgens mij iemand! Track 15: Professor Tijdieus Hallo!? Hallo?! Mijn naam is professor Tijdieus. Volgens mij hebben jullie mijn tijdmachine gebruikt en jullie hebben nu mijn hulp hard nodig! De machine werkt namelijk niet helemaal zoals het hoort! De machine moet snel gemaakt worden! Maar waar bent u dan? Track 16: Professor Tijdieus Ik zit ver in de toekomst. Maar ik ben onderweg een belangrijk onderdeel van de tijdmachine kwijtgeraakt: De synchronisatiemodule. Hierdoor werkt de tijdinstelling niet goed en kun je niet meer terug naar waar je vandaan komt. Jullie moeten dus naar mij toekomen, willen jullie ooit nog terug naar jullie tijd! Ik kan de tijdmachine repareren. En als jullie binnen 12 uur niet terug zijn in de tijd waar jullie vandaan komen dan verdwijnt de machine en kan je nooit meer terug. Behalve als er weer iemand anders komt. Maar die kans is klein. Ik heb ook heel lang gewacht! Ik zit al decennia vast in de toekomst!

8 Pagina 8 van 20 Maar betekent dit nu ook dat wij nooit meer terug kunnen keren naar de tijd waar we vandaan kwamen omdat er een module mist? Track 17: Professor Tijdieus Dat klopt. Jullie moeten daarom de synchronisatiemodule vinden, die ergens in een bepaalde tijd ligt. Om naar mij toe te komen moeten jullie de tijdmachine opnieuw opstarten door de sleutel te draaien. Daarna kunnen jullie door de tijd reizen door op de grote knop te drukken. Maar let op raak de sleutel nooit kwijt anders start de machine niet! Kom dus als de wiederweerga hier heen met de module. De tijd tikt voort! Tot in de toekomst! 1 uur, 13 minuten en 23, 24, 25 seconden. Wat? Zo lang zitten we al in de tijd. We hebben dus nog minder dan elf uur! Laten we dan maar snel gaan! Wie mag er op de knop slaan? Ik bewaak de sleutel en draai de sleutel! Dan druk ik op de knop! Roos en Reinier gaan de tijdmachine in 3,2,1!!!! En Roos drukt op de knop Track 18: Geluid tijdmachine Roos en Reinier af (via de tijdmachine) Track 19: VERTELLER Er was een flits en ineens waren onze vrienden weer verdwenen! Track 20: VERTELLER Een seconde later stonden ze ineens ergens anders. Vikingen op: De Vikingen komen op en zijn handje aan het drukken met elkaar. Roos en Reinier op (via de tijdmachine) Misschien ligt die module hier wel ergens. Waar zijn we eigenlijk?

9 Pagina 9 van 20 Geen idee! Maar ik weet niet zeker of ik wel op de juiste knop heb gedrukt. Ssst! Volgens mij zijn dit wel aardige mensen. Reinier wil de Vikingen begroeten, maar wordt teruggetrokken door Roos. Viki 1: VIKI s: Viki 2: Dit zijn Vikingen. Die leefden in de vroege middeleeuwen in Noordeuropa, Scandinavië. En ze konden heel ver varen en ze waren heel sterk. KIJK! NIEUWE MENSEN! HOERA! Nieuwe mensen moeten altijd eerst armpje drukken, voordat ze bij onze stam mogen. Oh. Dat kunnen we heel goed. Wij zijn heel sterk. Kijk maar. Roos en Reinier gaan met elkaar armpje drukken. Ze doen net of het heel zwaar is. Roos wint. Viki s: HOERA!! Jullie zijn sterke krijgers. Feest! Track 21: Stoer en sterk (viking-lied) (Roos, Reinier, Vikingen) Track 22: VERTELLER Iedereen genoot van de gezelligheid en Reinier en Roos kregen heel lieve Vikingen te zien. Helemaal niet bruut en ruig! Toch? Hé! Het is heel erg leuk hier bij jullie te zijn. We zien niet zo vaak Vikingen in Nederland. Viki 4: Nederland?! Komen jullie uit Nederland? Viki 4: JA!? Kom op! Grijp ze mannen! Het zijn Hollanders! Wat heb je nou weer gedaan? Niks! Echt niet! Kom! Snel naar de tijdmachine. Er zijn ondertussen alweer 2 uur, 5 minuten en 10 seconden om.

10 Pagina 10 van 20 Ik draai snel de sleutel om! Dan druk ik op de knop! Reinier gaat de tijdmachine in. Roos wordt echter op het laatste moment gepakt door de Vikingen. 3,2,1!!!! Toen nou Roos! Nou dan druk ik wel op de knop! Track 23: Geluid tijdmachine Reinier af (via de tijdmachine) Track 24: VERTELLER In een flits was Reinier weg. Reinier wist op het laatste moment nog aan de Vikingen te ontsnappen. Roos was helaas net te laat. De Vikingen hadden haar nog net te pakken gekregen. Ze namen haar mee en bonden haar vast. Roos en de Vikingen blijven op het podium De Vikingen binden Roos vast en laten haar in een hoekje zitten. Vikingen: Vikingen: Zitten jij! Hollander! Van je vrienden moet je het hebben. Laat Reinier mij hier alleen achter met deze Vikingen... Reinier! Helppp! Stil jij!! Wij gaan een potje kaarten en willen daarbij niet gestoord worden. Jahaaa! ik hou mij wel stil! Hoor maar! De Vikingen gaan een potje kaarten. Roos blijft rustig zitten en kijkt wat om haar heen, totdat ze iets ziet liggen.. (zachtjes) Hé! Wat ligt daar! Het glimt heel erg! Zouden de Vikingen dat soms ergens voor gebruiken? Even kijken of ik er zo bij kan... Jaa hebbes!! (bekijkt het voorwerp) Dit lijkt wel op iets dat bij de tijdmachine hoort. Wat eens even...! Dit is vast de synchronisatiemodule die de professor was kwijtgeraakt! Track 25: VERTELLER Roos probeerde dichterbij het glimmende voorwerp te komen. De Vikingen waren zo druk bezig met hun spel en hadden niet door dat Roos zich verplaatste. Op het moment dat Roos het vreemde voorwerp vastpakte gebeurde er iets bijzonders!.. Ze werd opeens omhooggetrokken, waardoor het touw waarmee ze was vastgebonden los schoot. Vikingen: Help! Ik word meegetrokken door dit rare voorwerp. Hé, onze gevangene gaat er vandoor. Kom op d'r achteraan!

11 Pagina 11 van 20 Reinier, hèèèlp Roos 'vliegt' (maak gekke renbewegingen over het podium) met het voorwerp van het podium af. De Vikingen springen op en zijn erg verbaasd en rennen achter Roos aan. Vikingen en Roos af Track 26: VERTELLER De Vikingen renden achter Roos aan, die meegetrokken werd door het vreemde voorwerp. Hoe zou dat aflopen? Track 27: VERTELLER Terwijl Roos in grote problemen zat, was Reinier onderweg met de tijdmachine. Waar zou Reinier uithangen? Reinier op (via de tijdmachine) Hé!, dat lijkt wel op een piratenschip. Piraten op Track 28: Piratenfeest! (piratenlied) Track 29: Kapitein: Mensen. Vanavond gaan wij de boot van de Zwarte Kapitein enteren! Piraten: HOERA! Track 30: Kapitein: En alle schatten aan boorden zullen we stelen! Piraten: HOERA! Track 31: Kapitein: Maak je klaar voor de strijd mannen! Nog even en we gaan in de aanval! Piraten: HOERA! Terwijl Reinier rondkijkt waar Roos is, zijn de piraten een plan aan het verzinnen om de sleutel te pakken. Waar zou Roos toch uithangen? Één piraat steelt de sleutel uit de tijdmachine.

12 Pagina 12 van 20 Laat ik maar weer naar de tijdmachine gaan om haar in een andere tijd te zoeken. Hoe kan dat nou? Ik zit de hele tijd op de knop te drukken, maar er gebeurt niks. Uhm Heeft iemand de sleutel gezien? O nee!, de piraten hebben hem te pakken. Hoe krijg ik hem nou terug? Wat zou Roos in zo'n situatie doen? Reinier loopt naar de piraat toe. Uhm Dag meneer de piraat, mag ik onze sleutel terug?! Track 32: Kapitein: Jullie sleutel? Dit is de sleutel van de schat. Nou Uhm Eigenlijk, is het onze sleutel. Track 33: Kapitein: Wil jij onze schat dan stelen? Reinier Nee Nee Echt niet. Track 34: Kapitein: PIRATEN! Die vreemdeling wil ons schip enteren en de schat stelen. GA ER ACHTERAAN! Reinier Piraten: NEE! STOP! Wacht! Willen jullie iets van een schat zien?! JAAAAH! Moet je dit eens kijken. Hou maar vast. Track 35: VERTELLER Reinier gaf zijn computerspel aan de piraten. Deze waren zo afgeleid dat ze niet door hadden dat Reinier stiekem de sleutel terug pakte en snel weer naar de machine toe kon rennen. Reinier geeft zijn computerspel en we horen spelletjesmuziek en de piraten zijn helemaal in de ban van het computerspel. Reinier pakt stiekem de sleutel van de niet oplettende piraat en gaat snel naar de tijdmachine. Nu snel wegwezen. Voor de batterijen op zijn. (fluisterend) Ik draai snel de sleutel om en druk op de knop. 3,2,1!! En Reinier drukt op de knop Track 36: Geluid tijdmachine

13 Pagina 13 van 20 Reinier af (via de tijdmachine) Piraten af Track 37: VERTELLER In een flits was Reinier weer weg en liet de piraten verbaasd achter. Was dat nou magie? Reinier kwam weer met een schok op de grond terecht. Reinier op (via de tijdmachine) Waar ben ik nu weer? Hé daar komt iemand aangelopen. Jonkvrouw 1 op JonkVr1: Reinier JonkVr1: Daar is Reinierinias Uhm, ik ben gewoon Reinier hoor. Dat weten we. Kom. Kom snel mee. We waren op u aan het wachten. Wachten? Huh? Ik snap het niet. Reinier af Reinier trekt snel een ridderkostuum aan Track 38 VERTELLER Reinier moest mee met de jonkvrouw. Maar wat ging er nu gebeuren? Wat moest Reinier nu doen? Ridders en jonkvrouwen op De ridders en jonkvrouwen komen op. De ridders zijn aan het oefenen voor het duel. De jonkvrouwen praten met elkaar over hoe spannend ze het allemaal vinden. Roos komt op in een jonkvrouwenkostuum met een brief in haar hand. Track 39 VERTELLER Ondertussen was Roos door de synchronisatiemodule ook terechtgekomen in de tijd van de ridders en de jonkvrouwen. Reinier komt op en ziet Roos nog niet Ik weet niet waarom ik dit aan moet. Maar het is wel heel erg stoer! Ik wilde altijd al een ridder zijn! Opeens ziet Reinier, Roos staan. Roos!

14 Pagina 14 van 20 Reinier Reinier Wat fijn om je te zien. Kijk eens wat ik gevonden heb! Ik denk dat dit de synchronisatiemodule is. Toen ik hem pakte, werd ik naar hier geflitst. IK ben bij piraten geweest. Maaruh, niks bijzonders verder... Zeg Roos, weet jij waarom we deze kostuums aan moesten? En wat is dat voor brief? Geen idee. Ze zeiden dat ik dit heel hard moest gaan voorlezen. Nou Toe dan! Iedereen staat naar ons te kijken! Dames en heren! Ridders en jonkvrouwen. Hartelijk welkom op het jaarlijkse riddertoernooi. Vandaag zal Reinierinias de titel verdedigen en het opnemen tegen de beste ridders van ons rijk. Oh, dat is spannend. Ik ben benieuwd of die Blabla-inias een stoere ridder is en gaat winnen. Waarom kijkt iedereen nou zo naar mij? Uhm Reinier. Ik ben bang dat ze denken dat jij die stoere ridder bent. IK? Maar ik weet niet eens hoe ik met een zwaard moet vechten. Je moet toch iets doen. Want je moet tegen deze ridders strijden. Ridder 1: Wij zullen jullie wel even laten zien wat echte ridders zijn! Track 40: Val aan! (ridders en jonkvrouwen lied) Tijdens het lied danst Reinier met de ridders mee en Roos met de jonkvrouwen. Track 41: VERTELLER De stoerste ridder liep op Reinier af! Reinier wist niet wat 'ie moest doen. De ridders waren wel heel dapper en sterk. En even leek het er op of Reinier verslagen werd. Wat konden ze nog doen? Het gaat niet goed met een zwaard. Ik weet een veel beter middel om te winnen. Kietelen! Track 42: VERTELLER Reinier gooide zijn zwaard weg en begon alle ridders te kietelen. En zo versloeg Reinier alle ridders lachend! Reinier gaat alles ridders kietelen. Totdat alle ridders dubbel liggen van het lachen.

15 Pagina 15 van 20 Reinier Reinier Reinier Ik heb gewonnen! Reinierdingus blijft een dappere ridder. Applaus! Eindelijk eens mensen die blij zijn dat we er zijn. En het is nog gezellig ook. Roos! Kunnen we hier niet een tijdje blijven? Nee! Natuurlijk niet. Maar zij zien mij als een stoere ridder. Ik ben eindelijk eens stoer! Heel erg jammer voor je, maar als we hier te lang blijven komen we nooit meer terug. En wij moeten op tijd weer terug zijn in het museum. Anders vertrekt de bus zonder ons. Als we überhaupt nog terug komen. Hoezo? Nou, we zijn al zo lang onderweg, misschien komen we wel helemaal nooit in de toekomst, blijven we voor altijd door de tijd reizen. We kunnen beter hier blijven. Oké. Dat is goed hoor. We hebben nog maar 8 uur en zo n twintig minuten En ik hoef ook geen tv te kijken. En achter de computer. En nieuwe muziek te horen. En lekker te douchen. En een hamburger te eten. En naar het zwembad en van de glijbaan. Roos??? WE MOETEN NU NAAR HUIS! Oke! Dan gaan we naar huis! Dag ridders en Jonkvrouwen Ridders Jonkvrouwen Daaaag! Ridders en jonkvrouwen af Ik draai de sleutel om! En ik druk op de knop Roos en Reinier gaan de tijdmachine in. 3,2,1!!!! En Roos drukt op de knop Roos en Reinier af (via de tijdmachine) Track 43: Geluid tijdmachine

16 Pagina 16 van 20 Track 44: VERTELLER In een flits waren onze vrienden weg. Deze keer mét Roos én de synchronisatiemodule. Roos en Reinier vlogen door de tijd. Zouden ze deze keer in de toekomst terecht komen? Toekomstkinderen op Roos en Reinier op (via de tijdmachine) Track 45: De toekomstdans (toekomstlied) (Toekomstkinderen, Roos en Reinier) Toekomst 1: Toekomst 2: Toekomst 3: Toekomst4: ZO! Daar zijn jullie dan eindelijk. Roos en Reinier U U kent ons. Ja zeker. Professor Tijdieus verwachtte u al. Jullie gaan ons helpen de tijdmachine te repareren? JA. Zodat jullie weer terug kunnen! Dat is heel aardig van jullie, maar waar is de professor eigenlijk? Professor komt op (als laptop) De professor heeft om zijn gezicht een laptopscherm. Voor dit scherm zit een toetsenbord (De professor spreekt als het ware door de laptop). Track 46: Professor Tijdieus Hallo?? Hallo??? Roos, Reinier? De professor!!! Track 47: Professor Tijdieus Jullie zijn in het jaar 3025! Jullie bevinden je dus in de toekomst. Wat goed om jullie te zien. Hebben jullie de synchronisatiemodule gevonden die ik onderweg was kwijt geraakt? Dan kan de tijdmachine gemaakt worden en kunnen jullie terug naar je eigen tijd. We hebben de module na een groots avontuur gevonden. Maar professor! Gaat u niet met ons mee? Track 48: Professor Tijdieus Nee, ik ga niet met jullie mee terug. Ik heb er nog eens over nagedacht en heb besloten in de toekomst te blijven en nog zeer spannende onderzoeken te doen! Maar schiet op, de tijd dringt! Tijdieushelpers, zorgen jullie dat de tijdmachine op tijd weer goed is? En er is haast bij!

17 Pagina 17 van 20 De tijdieushelpers sleutelen aan het onderdeel en bevestigen dit op de tijdmachine. Reinier Reinier Het is nog maar een paar minuten. Schiet op anders komen we niet meer terug. We kunnen ook, net als de professor, hier gewoon blijven. Het ziet er hier namelijk erg stoer uit! Televisie, computer, muziek, douche... Ja Ja, ik ga al mee. Track 49: Professor Tijdieus Ik zal jullie zo weer terugsturen naar jullie eigen tijd. Er is alleen 1 probleem. Jullie kunnen je straks niks meer van dit hele avontuur herinneren. Dit is uit veiligheidsredenen. Tijdreizen is nog een groot geheim. Toekomst 4: Toekomst 5: Professor! Het onderdeel is ingesteld en de machine is klaar! Hij kan weer terug naar het verleden. Track 50: Professor Tijdieus Dat werd tijd ook. Jullie hebben nog maar een paar seconden. Ga nu snel in de machine staan. Een goede reis! En wie weet tot in de toekomst! Roos en Reinier bedanken de Tijdieushelpers en de professor, en gaan in de tijdmachine staan. Track 51: Professor Tijdieus Daar gaat ie! 10, 9,8,7,6,5,4,3,2,1... Track 52: Geluid tijdmachine Roos en Reinier af (via de tijdmachine) Toekomstkinderen af Track 53: VERTELLER Er was een flits en een knal en daar waren onze vrienden weer in het museum. Roos en Reinier op (via de tijdmachine) Daar zijn we eindelijk. En je weet het: nergens aankomen! JAHAAAAA! Dat weet ik.. Ik ga wel gewoon hier zitten. Kan er niks gebeuren. Reinier gaat midden op het podium, op de grond zitten.

18 Pagina 18 van 20 Dat kan toch niet. Je kan toch niet zomaar midden in het museum gaan zitten. Ik mag nergens aankomen. Dus kan ik beter hier gaan zitten. Hoezo? Anders kom ik nog aan de stoelen en banken! HAHAHAHAHAHA! Maak maar grapjes. Ik vind het hier wel leuk. Dus ik ga wel rondkijken. Oke! Tot straks! Roos kijkt rond op het podium en Reinier zoekt in zijn zakken naar zijn computerspelletje. Hé, ik had toch een computerspelletje meegenomen? Schoolkinderen op Kind 1: Kind 2: Daar zijn jullie! We zochten jullie al. We gaan naar huis. NU AL!? We zijn er net. Dan is de tijd echt voorbij gevlogen. Kom, laten we dan maar naar de bus gaan. Track 54: VERTELLER En zo eindigde de dag voor onze vrienden. Ze hadden een groots avontuur beleefd. Het museum ging sluiten en Roos en Reinier gingen terug naar huis. Track 55: Terug met de bus (eindliedje) Alle kinderen op Alle kinderen komen op het podium en dansen mee. APPLAUS Kinderen maken een buiging. (Eventueel per 'soort' op het podium roepen: Schoolkinderen, Oertijdkinderen, Vikingen, Ridders en Jonkvrouwen, Piraten, Toekomstkinderen, Professor) Nogmaals groot applaus

19 Pagina 19 van 20 Belangrijk: Vlak na begin van het applaus muziek aanzetten zodat de mensen vrolijk weglopen: Track 56: Terug met de bus instrumentaal Daarna andere nummers draaien indien er nog mensen in de zaal zijn. EINDE Gebruik bij voorkeur de verteller op de cd i.p.v. een 'echte' verteller. Dit komt professioneler over! En het bespaart je een medewerker!

20 Pagina 20 van 20 Benodigdheden Roos, Reinier Slaapzak (2x) Tas met spulletjes Om mee te nemen op schoolreisje. Er kan van alles meegenomen worden: Drinken, snoepjes, appeltje, enzovoorts Computerspel voor Reinier Fototoestel voor Reinier Kleed voor Roos om zich te verkleden als dino Ridderkostuum voor Reinier inclusief zwaard Maak dit kostuum niet te ingewikkeld, denk aan een stuk karton aan de voor- en achterkant bekleed met zilverfolie. Jonkvrouwenkostuum voor Roos Niet te ingewikkeld. Brief voor het ridderduel 'Dames en heren! Ridders en jonkvrouwen. Hartelijk welkom op het jaarlijkse riddertoernooi. Vandaag zal Reinierinias de titel verdedigen en het opnemen tegen de beste ridders van ons rijk.' SCHOOLREIS-BUS Stuur Buschauffeurspet VIKINGEN Touw om Roos vast te binden TIJDMACHINE De tijdmachine kan gemaakt worden van grote stukken karton en zilverfolie. Via de tijdmachine moeten Roos en Reinier het podium af kunnen. Op de tijdmachine moet sowieso een grote knop zitten met hiernaast een aantal kleinere knoppen. Op de zijkant van de tijdmachine zit een bordje met de tekst: 'Deze tijdmachine is bedacht door professor Tijdieus in Nadat hij deze machine had gemaakt is de professor nooit meer terug gezien.' Sleutel voor de tijdmachine Zorg voor een grote sleutel, dan is het voor iedereen duidelijk te zien Laptop voor de professor De professor komt als laptop in de toekomstscéne op. Dit moet een kartonnen doos zijn welke over het hoofd van de professor getrokken kan worden. In deze doos moet aan de voorkant een scherm worden gemaakt waar de professor doorheen kan kijken en 'praten'. Voor dit 'scherm' moet met karton een toetsenbord worden bevestigd. Het geheel moet er uit zien als een futuristische laptop (zilverfolie e.d.) TERUG NAAR HEDEN- synchronisatiemodule Een grote losse synchronisatiemodule met zilverfolie er omheen. Hierop een aantal knoppen. De synchronisatiemodule wordt gebruikt om terug te keren naar het heden. De module moet met twee handen (als een soort stuur) vast te houden zijn.

Ashra, de asielzoeker

Ashra, de asielzoeker Ashra, de asielzoeker Door J.M. Moret-Provily; Uitgever: jongerenblad Daniël/ Jeugdbond Mam, mam, daar komen ze weer. Met een klap gooit Ashra de deur van het huis open. Mam, mam, daar komen ze weer! Verschrikt

Nadere informatie

Hoe je nooit meer gepest wordt... Voorgoed!!

Hoe je nooit meer gepest wordt... Voorgoed!! Hoe je nooit meer gepest wordt... Voorgoed!! Door: Izzy Kalman, MS www.bullies2buddie.com [Izzy Kalman is in het Engels te bereiken via email: Izzy@bullies2buddies.com. Binnen Nederland: www.pesten.net

Nadere informatie

Rommelen met de tijd SCÈNE 1

Rommelen met de tijd SCÈNE 1 Rommelen met de tijd Tekst en muziek: Marjon Dobbe Rommelen met de tijd is een afscheidsmusical voor groep 8. Een groepje studievrienden besluit na een jaar of tien weer eens samen een weekje op vakantie

Nadere informatie

Gemeente: hoe gaan wij om met vluchtelingen, armen, vreemden? o Die de afgelopen tijd soms letterlijk uit de boot vielen

Gemeente: hoe gaan wij om met vluchtelingen, armen, vreemden? o Die de afgelopen tijd soms letterlijk uit de boot vielen Kindervoorbeeld (na Schriftlezing) Jongens en meisjes, Schoolreisje, Efteling Juf heeft gezegd: let goed op elkaar Iedereen hoort erbij en mag meedoen! Maar groepje van 4, en eentje komt erbij o Niet de

Nadere informatie

Een Bijzondere Broer of Zus

Een Bijzondere Broer of Zus Een Bijzondere Broer of Zus Informatiemap voor jongeren met een broer of zus met een handicap, chronische ziekte of psychische stoornis Uitgave: GGNet, regio Apeldoorn Team Preventie Postbus 2003 7230

Nadere informatie

Kom jij ook uit een ei?

Kom jij ook uit een ei? Kom jij ook uit een ei? Er was eens een prachtig bos. Er groeiden de hoogste bomen en allerlei prachtige bloemen. Er was een vijver en een groot grasveld, waar je lekker kon spelen. Maar om het bos stond

Nadere informatie

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Informatieboekje over de Kindertelefoon Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Landelijk Bureau Kindertelefoon Juli 2014 1 Inhoud 1 Wat is de Kindertelefoon?... 3 2 Wat doet de Kindertelefoon voor je?...

Nadere informatie

Het lievelingsboek van de koning

Het lievelingsboek van de koning Het lievelingsboek van de koning beslist, zeker Er was eens een koning die nog nooit een wedstrijd gewonnen had. Toch blééf de koning aan allerlei wedstrijden meedoen, want hij wilde absoluut G een keer

Nadere informatie

Het is belangrijk dat er niks fout gaat vandaag! Weet ik, meester.

Het is belangrijk dat er niks fout gaat vandaag! Weet ik, meester. PECH - nr. 1 3 Deze onvolledige versie van de komische musical Pech, nr. 13 is bedoeld ter infor matie. In Pech, nr. 13 vindt een loterij plaats waaraan alle groep 8 ers en het publiek deelnemen! (de entreekaartjes

Nadere informatie

Lesbrief naar aanleiding van het boek en de theatervoorstelling. De beer die geen beer was. Auteur lesbrief: F. van Dijk

Lesbrief naar aanleiding van het boek en de theatervoorstelling. De beer die geen beer was. Auteur lesbrief: F. van Dijk Lesbrief naar aanleiding van het boek en de theatervoorstelling De beer die geen beer was Auteur lesbrief: F. van Dijk Inhoud Voorwoord...3 Taalactiviteiten...4 1. De oriëntatie...4 2. Het voorlezen...4

Nadere informatie

Felix en Lenette presenteren: Mijn wolf en ik. gratis e-book. Palaysia. door Edith Hagenaar

Felix en Lenette presenteren: Mijn wolf en ik. gratis e-book. Palaysia. door Edith Hagenaar Felix en Lenette presenteren: Mijn wolf en ik gratis e-book Palaysia door Edith Hagenaar Voor je ouders De wolf op deze cd staat voor iedereen met wie je kind een moeilijke relatie heeft. Dat kan een juf

Nadere informatie

Eén ding is nodig. Deze geschiedenis kun je lezen in Lukas 10 : 38 42.

Eén ding is nodig. Deze geschiedenis kun je lezen in Lukas 10 : 38 42. Eén ding is nodig Deze geschiedenis kun je lezen in Lukas 10 : 38 42. We hebben met elkaar nagedacht over de wonderen die de Heere Jezus heeft gedaan toen Hij op de aarde was. Grote wonderen! Weet je t

Nadere informatie

Belijdenis. Peter Moor www.petersverhalen.nl

Belijdenis. Peter Moor www.petersverhalen.nl Peter Moor www.petersverhalen.nl Belijdenis Zeven. Het magische getal. Terwijl Dennis zich langzaampjes door de vreugdevolle massa voortbeweegt, doet hij zijn best om te onthouden wat hij moet bestellen:

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Een half jaar later

Hoofdstuk 1. Een half jaar later Proloog Oké, nog vijf minuten. Als Sam er dan nog steeds niet was zou ze de envelop zelf openmaken. Dat ding maakte haar al nu al, vanaf het moment dat ze thuis was gekomen, bijna twee uur geleden, gek

Nadere informatie

Voorlees- en doetips. Niet alleen voor op school, maar ook voor thuis. Omdat het fijn is om meer met het boek te doen dan het alleen voor te lezen.

Voorlees- en doetips. Niet alleen voor op school, maar ook voor thuis. Omdat het fijn is om meer met het boek te doen dan het alleen voor te lezen. Voorlees- en doetips Niet alleen voor op school, maar ook voor thuis. Omdat het fijn is om meer met het boek te doen dan het alleen voor te lezen. Wilma Degeling: tekst (boek en deze lesbrief) Helen van

Nadere informatie

Het kind leren vragen om de dingen die hij wil

Het kind leren vragen om de dingen die hij wil Het kind leren vragen om de dingen die hij wil Zodra je erin geslaagd bent contact te maken met je kind en hij wil dat jij met hem speelt, ga je hem leren vragen om de dingen die hij (van jou) wil. We

Nadere informatie

Het plaatselijk weekblad vraagt kinderen wie ze in

Het plaatselijk weekblad vraagt kinderen wie ze in Het plaatselijk weekblad vraagt kinderen wie ze in het zonnetje willen zetten. De 12-jarige Joey hoeft hier niet lang over te denken. Haar oma is voor haar de beste. Dat wil ze graag vertellen. Samen met

Nadere informatie

Teksten: Wie en wat heb je nodig? Spel Korte inhoud:

Teksten: Wie en wat heb je nodig? Spel Korte inhoud: Wees niet bang, want Ik ben bij je Teksten: Jesaja 41 : 10 Wees niet bang, want Ik ben bij je. Vrees niet, want ik ben jouw God. Ik zal je sterken, Ik zal je helpen, je steunen met mijn onoverwinnelijke

Nadere informatie

Meneer (ome Jan) Mevrouw Lieselot Jeffrey Kind 1 t/m 4. Wat krijgen we nou, Sinterklaas? Tekst en muziek: Marjon Dobbe

Meneer (ome Jan) Mevrouw Lieselot Jeffrey Kind 1 t/m 4. Wat krijgen we nou, Sinterklaas? Tekst en muziek: Marjon Dobbe Wat krijgen we nou, Sinterklaas? Tekst en muziek: Marjon Dobbe We zijn in de kamer van Sinterklaas in Nederland. Sint zit er wat sip bij. Het boek van Sint is verdwenen! Wie moet nou welk cadeautje? Sint

Nadere informatie

Een zak vol goud. Sprookje over indianen en cowboys. Makoenders

Een zak vol goud. Sprookje over indianen en cowboys. Makoenders Een zak vol goud Sprookje over indianen en cowboys Makoenders Wouter van Schie 2005 Rollen Granny, oma, cowboy Ted, haar zoon Billy, zoon van Ted Johnny, broer van Billy Oude Vos / Gemaskerde ruiter, opa,

Nadere informatie

Hoop Door Xander Koolen

Hoop Door Xander Koolen Hoop Door Xander Koolen Hij voelt overal pijn. Langzaam komen er ook andere prikkels binnen. Als eerste het gevoel van de bank waar hij op ligt, daarna ook de koude lucht op zijn huid. Nooit gedacht dat

Nadere informatie

OBJECTLESSEN. Bijbelverhalen.nl

OBJECTLESSEN. Bijbelverhalen.nl OBJECTLESSEN Bijbelverhalen.nl 2 Leer de kinderen wat geloven is 2 Objectles met een pinda 3 De plastic handschoen 4 Hemel en hel 5 Hoe word je gelukkig? 7 Het woordenloos boek 9 Verslaving 10 Hoe groot

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Thema Informatie vragen bij een instelling

Thema Informatie vragen bij een instelling http://www.edusom.nl Thema Informatie vragen bij een instelling Lesbrief 29. Bent u goed verzekerd? Wat leert u in deze les? Informatie begrijpen over verzekeringen. Van één woord twee woorden maken. Verleden

Nadere informatie

Danstheater als ritueel voor het mens-zijn

Danstheater als ritueel voor het mens-zijn DANSTHEATER AYA Danstheater als ritueel voor het mens-zijn Een onderzoek naar de methode - Wies Bloemen Door Marieke van Delft Dance Theatre as a Ritualistic Exploration of Our Humanity An Inquiry into

Nadere informatie

Verhalen voor onder je kussen

Verhalen voor onder je kussen Verhalen voor onder je kussen Tweede druk 2014 isbn 978 90 216 7448 3 / nur 285 Tekst: Khadija Arib, Caja Cazemier, Daniëlle Bakhuis, Khalid Boudou, Joost Heyink en Manon Sikkel 2014 Strips: Gerrit de

Nadere informatie

Goed. gedaan INFORMATIEBROCHURE. Met proeflessen! Sociaal-emotionele ontwikkeling Groep 1 tot en met 8

Goed. gedaan INFORMATIEBROCHURE. Met proeflessen! Sociaal-emotionele ontwikkeling Groep 1 tot en met 8 Goed gedaan INFORMATIEBROCHURE Sociaal-emotionele ontwikkeling Groep 1 tot en met 8 Met proeflessen! lnhoud De methode Waarom Goed gedaan! 2 lnhoud en didactiek Schoolbreed en stap-voor-stap 3 Structuur

Nadere informatie

Tik-tak Tik-tak tik-tak. Ik tik de tijd op mijn gemak. Ik haast me niet zoals je ziet. Tik-tak tik-tak, ik denk dat ik een slaapje pak.

Tik-tak Tik-tak tik-tak. Ik tik de tijd op mijn gemak. Ik haast me niet zoals je ziet. Tik-tak tik-tak, ik denk dat ik een slaapje pak. Tik-tak - Lees het gedicht tik-tak voor. Doe dit in het strakke ritme van een langzaam tikkende klok: Tik - tak - tik - tak Ik tik - de tijd - op mijn - gemak. Enzovoort. - Laat de kinderen vrij op het

Nadere informatie

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT ROOS Roos (27) is zeer slechtziend. Ze heeft een geleidehond, Noah, een leuke, zwarte labrador. Roos legt uit hoe je het beste met geleidehond en zijn baas

Nadere informatie

De Kleine Prins Antoine de Saint-Exupéry

De Kleine Prins Antoine de Saint-Exupéry De Kleine Prins Antoine de Saint-Exupéry Hoofdstuk 1 Toen ik een jaar of zes was, zag ik op een keer een prachtige plaat in een boek over het oerwoud, dat 'Ware Verhalen' heette. Het stelde een boa constrictor

Nadere informatie