Musical Roos en Reinier en het tijdreisavontuur

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Musical Roos en Reinier en het tijdreisavontuur"

Transcriptie

1 Pagina 1 van 20 Musical Roos en Reinier en het tijdreisavontuur Normale versie voor 2 typetjes (Reinier/Roos) Versie 2011 Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Muziek en Teksten: Martijn Boer in opdracht van Recrateam 2010/2011 Recrateam Postbus AA Ommen - - tel (0529) Zonder schriftelijke toestemming van Recrateam is het niet toegestaan deze musical te kopiëren, te gebruiken of op te voeren in welke vorm dan ook.

2 Pagina 2 van 20 Gebruik bij voorkeur de verteller op de cd i.p.v. een echte verteller. Dit komt professioneler over! En het bespaart je een medewerker of vrijwilliger. BELANGRIJK: Zorg voor achtergrondmuziek wanneer de musical nog niet begonnen is en de mensen al wel kunnen gaan zitten: Track 1: Terug met de bus instrumentaal Wanneer alle toeschouwers op hun plaats zitten, houd je een welkomstpraatje en vraag je om stilte. Roos en Reinier op Roos en Reinier liggen in hun slaapzak lekker te slapen op het podium. Track 2: Wakker worden (wakker worden) Track 3: VERTELER: En zo was er weer een nieuwe dag begonnen voor onze vrienden. Iedereen was wakker, maar niet iedereen was klaar om te vertrekken! Roos en Reinier pakken hun spullen voor het schoolreisje. Reinier treuzelt echter een beetje. Roos wordt er moe van en pakt spulletjes voor Reinier in. Schiet nou eens op. Straks komen we te laat. Dan komen we maar lekker te laat. Wie heeft er nou zin in een museum?! IK! Ik heb zin in een museum. Daarbij is het een schoolreisje, dus het is verplicht. Waarom gaan wij met onze schoolreisjes altijd naar zulke saaie dingen? Vorig jaar gingen we ook al naar een museum toe. Waarom gaan wij nooit eens naar een leuk pretpark of iets spannends doen. We gaan vandaag toevallig wel naar het museum van techniek en toekomst. Dat is heel spannend. Dat is niet spannend! Een beetje lopen. Nergens aan mogen komen. Alleen maar luisteren. Dat is saai. Ik denk dat ik maar een computerspelletje meeneem. Wat je ook doet. We moeten opschieten. De bus kan hier elk moment zijn.

3 Pagina 3 van 20 Bus op Er komen kinderen op die in de formatie van een bus lopen. Een kind voorop heeft een stuur in de handen en is de chauffeur. Kind1: Kind 2: He he! Zijn jullie daar eindelijk!? We hebben al 4 rondjes gereden. Kind 3: Ga snel zitten dan kunnen we gaan. Roos en Reinier stappen de bus in. Roos/ Ik wil een plekje bij het raam. Die wilde ik al. Nee ik! Nee ik! Ik! Ik! Nee ik! IKKE! Oké jij je zin. Dan kunnen we eindelijk weg. Track 4: Daar gaan we Tijdens het lied rijdt de bus naar het museum Op het podium wordt de tijdmachine neergezet. Track 5: VERTELLER En zo kwam de bus bij het museum aan; een groot gebouw dat wel bijna op een kasteel leek! Overal stonden heel belangrijke uitvindingen en kunstwerken! De kinderen en de rest zijn nu in het museum. En lopen op de achtergrond rond en kijken rond naar alles wat er te zien is. Daar zijn we eindelijk. En je weet het: nergens aankomen! JAHAAAAA! Dat weet ik.. Ik ga wel gewoon hier zitten. Kan er niks gebeuren. Reinier gaat midden op het podium, op de grond zitten. Dat kan toch niet. Je kan toch niet zomaar midden in het museum gaan zitten. Ik mag nergens aankomen. Dus kan ik beter hier gaan zitten. Hoezo?

4 Pagina 4 van 20 Anders kom ik nog aan de stoelen en banken! HAHAHAHAHAHA! Maak maar grapjes. Ik vind het hier wel leuk. Dus ik ga wel rondkijken. Oké! Tot straks! Roos en de Kinderen af Roos loopt weg. Reinier zit op de grond en speelt een computerspel. Opeens ziet Reinier de tijdmachine. Hé kijk daar! Dat lijkt wel op dat ding uit mijn spelletje! Reinier loopt naar de tijdmachine toe. En bekijkt de machine uitvoerig. Reinier merkt een bordje op dat aan de zijkant van de tijdmachine zit. Hé! Een echte tijdmachine. Deze tijdmachine is bedacht door professor Tijdieus in Nadat hij deze machine had gemaakt is de professor nooit meer terug gezien. Daar wil ik een foto van! Reinier pakt zijn fototoestel en maakt eerst foto's van de buitenkant en daarna stapt hij erin om binnenin foto's te maken. Kind 1, 2, 3 op Kind 1: Reinier! Je mag daar niet in! Er kan toch niks gebeuren?! Wat kan er hier nou mis gaan? Track 6: Geluid tijdmachine We horen een geluid waardoor het lijkt dat de machine werkt. In werkelijkheid gaat Reinier via de tijdmachine van het podium af. Reinier af (via tijdmachine) Track 7: VERTELLER Er klonk een hard geluid en Reinier werd in één keer weg geflitst. Er was niks meer van Reinier over! Waar was Reinier heen? Roos kwam er aangerend! Roos op Kinderen: Roos! Roos!

5 Pagina 5 van 20 Kind 2: Kind 3: Wat is er? Reinier is weg, door dat apparaat! Wat?! Ik had Reinier nog zo gezegd nergens aan te komen. Hoe gebeurde het? Reinier ging daarin staan. Hierin? En toen? Track 8: VERTELLER Roos bekeek de binnenkant van de tijdmachine. Wat had Reinier gedaan? Ze drukte op wat willekeurige knoppen en ineens... Track 9: Geluid tijdmachine We horen weer het geluid. Roos verdwijnt. Roos af (via de tijdmachine) Kind 1, 2, 3 af Reinier op (via de tijdmachine) Ik voel me draaierig en ook niet helemaal oké, Waar ben ik? Volgens mij was ik net nog In dat museum. Maar volgens mij ben ik daar nu niet meer! Reinier wijst in de verte naar een vulkaan. Hé! kijk die vulkaan! En die palmbomen! En En WAT IS DAT???!? Oermannen op De oermannen komen op en beginnen om Reinier heen te dansen. Track 10: Stampen en schreeuwen (oertijd-lied) (Oertijd en Reinier) Track 11: VERTELLER Reinier was niet langer meer in het museum. En ook niet meer in dezelfde tijd, maar in de oertijd! LET OP: In het komend gesprek met de oermensen hebben de kinderen best veel tekst, is de tekst niet helemaal duidelijk overgekomen, herhaal dan de tekst van de kinderen. Voorbeeld: Wie zijn jullie? Wie wij zijn? Ik ben Reinier! Jullie zien er gek uit! Zien wij er gek uit? Wij zien er helemaal niet...enz.

6 Pagina 6 van 20 Oer 1: Oer 2: Oer 3: Oer 4: Oer 5: Wie ben jij, oegaboega!? Ik ben Reinier. Jij ziet er gek uit, oegaboega! Ik zie er helemaal niet gek uit. Jullie zien er gek uit. Je lijkt wel een kleurige vogel! Oh, ik ben ook een hele kleurige vogel! Wij houden van kleurige vogels. Oh. Gelukkig maar. Wij houden zoveel van kleurige vogels, dat wij ze willen opeten. Wat? Nee. Ik ben niet zo lekker hoor! Ik heb me vandaag niet gewassen. Ik ben heel erg bah! HELP! HELP! Roos op Roos komt op onder een kleed en maakt enge dino-geluiden. Track 12: VERTELLER Opeens kwam er een enge dino uit het oerwoud aan zetten. Alle Oers: Help! HELP! Een dino! Een dino! Rennen voor je leven! Oermannen (Oers) af Oermannen rennen snel en angstig weer af. Help! Ik kan me niet bewegen van angst. Brave dino. Lieve dino. (Als dino) Ik ga je opeten! Nee! Alsjeblieft niet. Ik ben niet lekker! HELP! MAMA! Hahahahahahaha! Wat ben jij een bangerik zeg. Roos? Hoe Hoe Hoe ben jij hier nou gekomen? Op dezelfde manier als jij. Kom snel eens hier. Dichterbij!

7 Pagina 7 van 20 Reinier leunt dichter naar Roos toe. Dan pakt ze Reinier bij de oren. Hadden wij niet heel duidelijk afgesproken dat je nergens aan zou komen!?! Maar ik heb niks gedaan!? Hij ging vanzelf aan. Ik geloof er niks van. Maar dankzij jou zitten we wel weer in de problemen. Sorry! Het spijt mij heel erg. Laten we maar snel weer terug gaan naar de tijdmachine. Dan kunnen we vast naar huis. Roos en Reinier stappen in de tijdmachine en Roos bedient de knoppen. Waarom doet ie nou niks! Ik krijg alleen maar ERROR! OH! Leuk! Nu doet ie helemaal niks meer! En deze dan? Reinier drukt op een knop Track 13: Intercom Welkom bij het keuzemenu van de Tijdieustijdreizer! Toets 1 voor contact met Mars. Toets 2 voor contact met Pluto. Of toets 3 voor hulp! Reinier drukt op toets 3. Track 14: Intercom U heeft 3 gekozen. U wordt doorverbonden! Schiet lekker op dit! AHA! Daar is volgens mij iemand! Track 15: Professor Tijdieus Hallo!? Hallo?! Mijn naam is professor Tijdieus. Volgens mij hebben jullie mijn tijdmachine gebruikt en jullie hebben nu mijn hulp hard nodig! De machine werkt namelijk niet helemaal zoals het hoort! De machine moet snel gemaakt worden! Maar waar bent u dan? Track 16: Professor Tijdieus Ik zit ver in de toekomst. Maar ik ben onderweg een belangrijk onderdeel van de tijdmachine kwijtgeraakt: De synchronisatiemodule. Hierdoor werkt de tijdinstelling niet goed en kun je niet meer terug naar waar je vandaan komt. Jullie moeten dus naar mij toekomen, willen jullie ooit nog terug naar jullie tijd! Ik kan de tijdmachine repareren. En als jullie binnen 12 uur niet terug zijn in de tijd waar jullie vandaan komen dan verdwijnt de machine en kan je nooit meer terug. Behalve als er weer iemand anders komt. Maar die kans is klein. Ik heb ook heel lang gewacht! Ik zit al decennia vast in de toekomst!

8 Pagina 8 van 20 Maar betekent dit nu ook dat wij nooit meer terug kunnen keren naar de tijd waar we vandaan kwamen omdat er een module mist? Track 17: Professor Tijdieus Dat klopt. Jullie moeten daarom de synchronisatiemodule vinden, die ergens in een bepaalde tijd ligt. Om naar mij toe te komen moeten jullie de tijdmachine opnieuw opstarten door de sleutel te draaien. Daarna kunnen jullie door de tijd reizen door op de grote knop te drukken. Maar let op raak de sleutel nooit kwijt anders start de machine niet! Kom dus als de wiederweerga hier heen met de module. De tijd tikt voort! Tot in de toekomst! 1 uur, 13 minuten en 23, 24, 25 seconden. Wat? Zo lang zitten we al in de tijd. We hebben dus nog minder dan elf uur! Laten we dan maar snel gaan! Wie mag er op de knop slaan? Ik bewaak de sleutel en draai de sleutel! Dan druk ik op de knop! Roos en Reinier gaan de tijdmachine in 3,2,1!!!! En Roos drukt op de knop Track 18: Geluid tijdmachine Roos en Reinier af (via de tijdmachine) Track 19: VERTELLER Er was een flits en ineens waren onze vrienden weer verdwenen! Track 20: VERTELLER Een seconde later stonden ze ineens ergens anders. Vikingen op: De Vikingen komen op en zijn handje aan het drukken met elkaar. Roos en Reinier op (via de tijdmachine) Misschien ligt die module hier wel ergens. Waar zijn we eigenlijk?

9 Pagina 9 van 20 Geen idee! Maar ik weet niet zeker of ik wel op de juiste knop heb gedrukt. Ssst! Volgens mij zijn dit wel aardige mensen. Reinier wil de Vikingen begroeten, maar wordt teruggetrokken door Roos. Viki 1: VIKI s: Viki 2: Dit zijn Vikingen. Die leefden in de vroege middeleeuwen in Noordeuropa, Scandinavië. En ze konden heel ver varen en ze waren heel sterk. KIJK! NIEUWE MENSEN! HOERA! Nieuwe mensen moeten altijd eerst armpje drukken, voordat ze bij onze stam mogen. Oh. Dat kunnen we heel goed. Wij zijn heel sterk. Kijk maar. Roos en Reinier gaan met elkaar armpje drukken. Ze doen net of het heel zwaar is. Roos wint. Viki s: HOERA!! Jullie zijn sterke krijgers. Feest! Track 21: Stoer en sterk (viking-lied) (Roos, Reinier, Vikingen) Track 22: VERTELLER Iedereen genoot van de gezelligheid en Reinier en Roos kregen heel lieve Vikingen te zien. Helemaal niet bruut en ruig! Toch? Hé! Het is heel erg leuk hier bij jullie te zijn. We zien niet zo vaak Vikingen in Nederland. Viki 4: Nederland?! Komen jullie uit Nederland? Viki 4: JA!? Kom op! Grijp ze mannen! Het zijn Hollanders! Wat heb je nou weer gedaan? Niks! Echt niet! Kom! Snel naar de tijdmachine. Er zijn ondertussen alweer 2 uur, 5 minuten en 10 seconden om.

10 Pagina 10 van 20 Ik draai snel de sleutel om! Dan druk ik op de knop! Reinier gaat de tijdmachine in. Roos wordt echter op het laatste moment gepakt door de Vikingen. 3,2,1!!!! Toen nou Roos! Nou dan druk ik wel op de knop! Track 23: Geluid tijdmachine Reinier af (via de tijdmachine) Track 24: VERTELLER In een flits was Reinier weg. Reinier wist op het laatste moment nog aan de Vikingen te ontsnappen. Roos was helaas net te laat. De Vikingen hadden haar nog net te pakken gekregen. Ze namen haar mee en bonden haar vast. Roos en de Vikingen blijven op het podium De Vikingen binden Roos vast en laten haar in een hoekje zitten. Vikingen: Vikingen: Zitten jij! Hollander! Van je vrienden moet je het hebben. Laat Reinier mij hier alleen achter met deze Vikingen... Reinier! Helppp! Stil jij!! Wij gaan een potje kaarten en willen daarbij niet gestoord worden. Jahaaa! ik hou mij wel stil! Hoor maar! De Vikingen gaan een potje kaarten. Roos blijft rustig zitten en kijkt wat om haar heen, totdat ze iets ziet liggen.. (zachtjes) Hé! Wat ligt daar! Het glimt heel erg! Zouden de Vikingen dat soms ergens voor gebruiken? Even kijken of ik er zo bij kan... Jaa hebbes!! (bekijkt het voorwerp) Dit lijkt wel op iets dat bij de tijdmachine hoort. Wat eens even...! Dit is vast de synchronisatiemodule die de professor was kwijtgeraakt! Track 25: VERTELLER Roos probeerde dichterbij het glimmende voorwerp te komen. De Vikingen waren zo druk bezig met hun spel en hadden niet door dat Roos zich verplaatste. Op het moment dat Roos het vreemde voorwerp vastpakte gebeurde er iets bijzonders!.. Ze werd opeens omhooggetrokken, waardoor het touw waarmee ze was vastgebonden los schoot. Vikingen: Help! Ik word meegetrokken door dit rare voorwerp. Hé, onze gevangene gaat er vandoor. Kom op d'r achteraan!

11 Pagina 11 van 20 Reinier, hèèèlp Roos 'vliegt' (maak gekke renbewegingen over het podium) met het voorwerp van het podium af. De Vikingen springen op en zijn erg verbaasd en rennen achter Roos aan. Vikingen en Roos af Track 26: VERTELLER De Vikingen renden achter Roos aan, die meegetrokken werd door het vreemde voorwerp. Hoe zou dat aflopen? Track 27: VERTELLER Terwijl Roos in grote problemen zat, was Reinier onderweg met de tijdmachine. Waar zou Reinier uithangen? Reinier op (via de tijdmachine) Hé!, dat lijkt wel op een piratenschip. Piraten op Track 28: Piratenfeest! (piratenlied) Track 29: Kapitein: Mensen. Vanavond gaan wij de boot van de Zwarte Kapitein enteren! Piraten: HOERA! Track 30: Kapitein: En alle schatten aan boorden zullen we stelen! Piraten: HOERA! Track 31: Kapitein: Maak je klaar voor de strijd mannen! Nog even en we gaan in de aanval! Piraten: HOERA! Terwijl Reinier rondkijkt waar Roos is, zijn de piraten een plan aan het verzinnen om de sleutel te pakken. Waar zou Roos toch uithangen? Één piraat steelt de sleutel uit de tijdmachine.

12 Pagina 12 van 20 Laat ik maar weer naar de tijdmachine gaan om haar in een andere tijd te zoeken. Hoe kan dat nou? Ik zit de hele tijd op de knop te drukken, maar er gebeurt niks. Uhm Heeft iemand de sleutel gezien? O nee!, de piraten hebben hem te pakken. Hoe krijg ik hem nou terug? Wat zou Roos in zo'n situatie doen? Reinier loopt naar de piraat toe. Uhm Dag meneer de piraat, mag ik onze sleutel terug?! Track 32: Kapitein: Jullie sleutel? Dit is de sleutel van de schat. Nou Uhm Eigenlijk, is het onze sleutel. Track 33: Kapitein: Wil jij onze schat dan stelen? Reinier Nee Nee Echt niet. Track 34: Kapitein: PIRATEN! Die vreemdeling wil ons schip enteren en de schat stelen. GA ER ACHTERAAN! Reinier Piraten: NEE! STOP! Wacht! Willen jullie iets van een schat zien?! JAAAAH! Moet je dit eens kijken. Hou maar vast. Track 35: VERTELLER Reinier gaf zijn computerspel aan de piraten. Deze waren zo afgeleid dat ze niet door hadden dat Reinier stiekem de sleutel terug pakte en snel weer naar de machine toe kon rennen. Reinier geeft zijn computerspel en we horen spelletjesmuziek en de piraten zijn helemaal in de ban van het computerspel. Reinier pakt stiekem de sleutel van de niet oplettende piraat en gaat snel naar de tijdmachine. Nu snel wegwezen. Voor de batterijen op zijn. (fluisterend) Ik draai snel de sleutel om en druk op de knop. 3,2,1!! En Reinier drukt op de knop Track 36: Geluid tijdmachine

13 Pagina 13 van 20 Reinier af (via de tijdmachine) Piraten af Track 37: VERTELLER In een flits was Reinier weer weg en liet de piraten verbaasd achter. Was dat nou magie? Reinier kwam weer met een schok op de grond terecht. Reinier op (via de tijdmachine) Waar ben ik nu weer? Hé daar komt iemand aangelopen. Jonkvrouw 1 op JonkVr1: Reinier JonkVr1: Daar is Reinierinias Uhm, ik ben gewoon Reinier hoor. Dat weten we. Kom. Kom snel mee. We waren op u aan het wachten. Wachten? Huh? Ik snap het niet. Reinier af Reinier trekt snel een ridderkostuum aan Track 38 VERTELLER Reinier moest mee met de jonkvrouw. Maar wat ging er nu gebeuren? Wat moest Reinier nu doen? Ridders en jonkvrouwen op De ridders en jonkvrouwen komen op. De ridders zijn aan het oefenen voor het duel. De jonkvrouwen praten met elkaar over hoe spannend ze het allemaal vinden. Roos komt op in een jonkvrouwenkostuum met een brief in haar hand. Track 39 VERTELLER Ondertussen was Roos door de synchronisatiemodule ook terechtgekomen in de tijd van de ridders en de jonkvrouwen. Reinier komt op en ziet Roos nog niet Ik weet niet waarom ik dit aan moet. Maar het is wel heel erg stoer! Ik wilde altijd al een ridder zijn! Opeens ziet Reinier, Roos staan. Roos!

14 Pagina 14 van 20 Reinier Reinier Wat fijn om je te zien. Kijk eens wat ik gevonden heb! Ik denk dat dit de synchronisatiemodule is. Toen ik hem pakte, werd ik naar hier geflitst. IK ben bij piraten geweest. Maaruh, niks bijzonders verder... Zeg Roos, weet jij waarom we deze kostuums aan moesten? En wat is dat voor brief? Geen idee. Ze zeiden dat ik dit heel hard moest gaan voorlezen. Nou Toe dan! Iedereen staat naar ons te kijken! Dames en heren! Ridders en jonkvrouwen. Hartelijk welkom op het jaarlijkse riddertoernooi. Vandaag zal Reinierinias de titel verdedigen en het opnemen tegen de beste ridders van ons rijk. Oh, dat is spannend. Ik ben benieuwd of die Blabla-inias een stoere ridder is en gaat winnen. Waarom kijkt iedereen nou zo naar mij? Uhm Reinier. Ik ben bang dat ze denken dat jij die stoere ridder bent. IK? Maar ik weet niet eens hoe ik met een zwaard moet vechten. Je moet toch iets doen. Want je moet tegen deze ridders strijden. Ridder 1: Wij zullen jullie wel even laten zien wat echte ridders zijn! Track 40: Val aan! (ridders en jonkvrouwen lied) Tijdens het lied danst Reinier met de ridders mee en Roos met de jonkvrouwen. Track 41: VERTELLER De stoerste ridder liep op Reinier af! Reinier wist niet wat 'ie moest doen. De ridders waren wel heel dapper en sterk. En even leek het er op of Reinier verslagen werd. Wat konden ze nog doen? Het gaat niet goed met een zwaard. Ik weet een veel beter middel om te winnen. Kietelen! Track 42: VERTELLER Reinier gooide zijn zwaard weg en begon alle ridders te kietelen. En zo versloeg Reinier alle ridders lachend! Reinier gaat alles ridders kietelen. Totdat alle ridders dubbel liggen van het lachen.

15 Pagina 15 van 20 Reinier Reinier Reinier Ik heb gewonnen! Reinierdingus blijft een dappere ridder. Applaus! Eindelijk eens mensen die blij zijn dat we er zijn. En het is nog gezellig ook. Roos! Kunnen we hier niet een tijdje blijven? Nee! Natuurlijk niet. Maar zij zien mij als een stoere ridder. Ik ben eindelijk eens stoer! Heel erg jammer voor je, maar als we hier te lang blijven komen we nooit meer terug. En wij moeten op tijd weer terug zijn in het museum. Anders vertrekt de bus zonder ons. Als we überhaupt nog terug komen. Hoezo? Nou, we zijn al zo lang onderweg, misschien komen we wel helemaal nooit in de toekomst, blijven we voor altijd door de tijd reizen. We kunnen beter hier blijven. Oké. Dat is goed hoor. We hebben nog maar 8 uur en zo n twintig minuten En ik hoef ook geen tv te kijken. En achter de computer. En nieuwe muziek te horen. En lekker te douchen. En een hamburger te eten. En naar het zwembad en van de glijbaan. Roos??? WE MOETEN NU NAAR HUIS! Oke! Dan gaan we naar huis! Dag ridders en Jonkvrouwen Ridders Jonkvrouwen Daaaag! Ridders en jonkvrouwen af Ik draai de sleutel om! En ik druk op de knop Roos en Reinier gaan de tijdmachine in. 3,2,1!!!! En Roos drukt op de knop Roos en Reinier af (via de tijdmachine) Track 43: Geluid tijdmachine

16 Pagina 16 van 20 Track 44: VERTELLER In een flits waren onze vrienden weg. Deze keer mét Roos én de synchronisatiemodule. Roos en Reinier vlogen door de tijd. Zouden ze deze keer in de toekomst terecht komen? Toekomstkinderen op Roos en Reinier op (via de tijdmachine) Track 45: De toekomstdans (toekomstlied) (Toekomstkinderen, Roos en Reinier) Toekomst 1: Toekomst 2: Toekomst 3: Toekomst4: ZO! Daar zijn jullie dan eindelijk. Roos en Reinier U U kent ons. Ja zeker. Professor Tijdieus verwachtte u al. Jullie gaan ons helpen de tijdmachine te repareren? JA. Zodat jullie weer terug kunnen! Dat is heel aardig van jullie, maar waar is de professor eigenlijk? Professor komt op (als laptop) De professor heeft om zijn gezicht een laptopscherm. Voor dit scherm zit een toetsenbord (De professor spreekt als het ware door de laptop). Track 46: Professor Tijdieus Hallo?? Hallo??? Roos, Reinier? De professor!!! Track 47: Professor Tijdieus Jullie zijn in het jaar 3025! Jullie bevinden je dus in de toekomst. Wat goed om jullie te zien. Hebben jullie de synchronisatiemodule gevonden die ik onderweg was kwijt geraakt? Dan kan de tijdmachine gemaakt worden en kunnen jullie terug naar je eigen tijd. We hebben de module na een groots avontuur gevonden. Maar professor! Gaat u niet met ons mee? Track 48: Professor Tijdieus Nee, ik ga niet met jullie mee terug. Ik heb er nog eens over nagedacht en heb besloten in de toekomst te blijven en nog zeer spannende onderzoeken te doen! Maar schiet op, de tijd dringt! Tijdieushelpers, zorgen jullie dat de tijdmachine op tijd weer goed is? En er is haast bij!

17 Pagina 17 van 20 De tijdieushelpers sleutelen aan het onderdeel en bevestigen dit op de tijdmachine. Reinier Reinier Het is nog maar een paar minuten. Schiet op anders komen we niet meer terug. We kunnen ook, net als de professor, hier gewoon blijven. Het ziet er hier namelijk erg stoer uit! Televisie, computer, muziek, douche... Ja Ja, ik ga al mee. Track 49: Professor Tijdieus Ik zal jullie zo weer terugsturen naar jullie eigen tijd. Er is alleen 1 probleem. Jullie kunnen je straks niks meer van dit hele avontuur herinneren. Dit is uit veiligheidsredenen. Tijdreizen is nog een groot geheim. Toekomst 4: Toekomst 5: Professor! Het onderdeel is ingesteld en de machine is klaar! Hij kan weer terug naar het verleden. Track 50: Professor Tijdieus Dat werd tijd ook. Jullie hebben nog maar een paar seconden. Ga nu snel in de machine staan. Een goede reis! En wie weet tot in de toekomst! Roos en Reinier bedanken de Tijdieushelpers en de professor, en gaan in de tijdmachine staan. Track 51: Professor Tijdieus Daar gaat ie! 10, 9,8,7,6,5,4,3,2,1... Track 52: Geluid tijdmachine Roos en Reinier af (via de tijdmachine) Toekomstkinderen af Track 53: VERTELLER Er was een flits en een knal en daar waren onze vrienden weer in het museum. Roos en Reinier op (via de tijdmachine) Daar zijn we eindelijk. En je weet het: nergens aankomen! JAHAAAAA! Dat weet ik.. Ik ga wel gewoon hier zitten. Kan er niks gebeuren. Reinier gaat midden op het podium, op de grond zitten.

18 Pagina 18 van 20 Dat kan toch niet. Je kan toch niet zomaar midden in het museum gaan zitten. Ik mag nergens aankomen. Dus kan ik beter hier gaan zitten. Hoezo? Anders kom ik nog aan de stoelen en banken! HAHAHAHAHAHA! Maak maar grapjes. Ik vind het hier wel leuk. Dus ik ga wel rondkijken. Oke! Tot straks! Roos kijkt rond op het podium en Reinier zoekt in zijn zakken naar zijn computerspelletje. Hé, ik had toch een computerspelletje meegenomen? Schoolkinderen op Kind 1: Kind 2: Daar zijn jullie! We zochten jullie al. We gaan naar huis. NU AL!? We zijn er net. Dan is de tijd echt voorbij gevlogen. Kom, laten we dan maar naar de bus gaan. Track 54: VERTELLER En zo eindigde de dag voor onze vrienden. Ze hadden een groots avontuur beleefd. Het museum ging sluiten en Roos en Reinier gingen terug naar huis. Track 55: Terug met de bus (eindliedje) Alle kinderen op Alle kinderen komen op het podium en dansen mee. APPLAUS Kinderen maken een buiging. (Eventueel per 'soort' op het podium roepen: Schoolkinderen, Oertijdkinderen, Vikingen, Ridders en Jonkvrouwen, Piraten, Toekomstkinderen, Professor) Nogmaals groot applaus

19 Pagina 19 van 20 Belangrijk: Vlak na begin van het applaus muziek aanzetten zodat de mensen vrolijk weglopen: Track 56: Terug met de bus instrumentaal Daarna andere nummers draaien indien er nog mensen in de zaal zijn. EINDE Gebruik bij voorkeur de verteller op de cd i.p.v. een 'echte' verteller. Dit komt professioneler over! En het bespaart je een medewerker!

20 Pagina 20 van 20 Benodigdheden Roos, Reinier Slaapzak (2x) Tas met spulletjes Om mee te nemen op schoolreisje. Er kan van alles meegenomen worden: Drinken, snoepjes, appeltje, enzovoorts Computerspel voor Reinier Fototoestel voor Reinier Kleed voor Roos om zich te verkleden als dino Ridderkostuum voor Reinier inclusief zwaard Maak dit kostuum niet te ingewikkeld, denk aan een stuk karton aan de voor- en achterkant bekleed met zilverfolie. Jonkvrouwenkostuum voor Roos Niet te ingewikkeld. Brief voor het ridderduel 'Dames en heren! Ridders en jonkvrouwen. Hartelijk welkom op het jaarlijkse riddertoernooi. Vandaag zal Reinierinias de titel verdedigen en het opnemen tegen de beste ridders van ons rijk.' SCHOOLREIS-BUS Stuur Buschauffeurspet VIKINGEN Touw om Roos vast te binden TIJDMACHINE De tijdmachine kan gemaakt worden van grote stukken karton en zilverfolie. Via de tijdmachine moeten Roos en Reinier het podium af kunnen. Op de tijdmachine moet sowieso een grote knop zitten met hiernaast een aantal kleinere knoppen. Op de zijkant van de tijdmachine zit een bordje met de tekst: 'Deze tijdmachine is bedacht door professor Tijdieus in Nadat hij deze machine had gemaakt is de professor nooit meer terug gezien.' Sleutel voor de tijdmachine Zorg voor een grote sleutel, dan is het voor iedereen duidelijk te zien Laptop voor de professor De professor komt als laptop in de toekomstscéne op. Dit moet een kartonnen doos zijn welke over het hoofd van de professor getrokken kan worden. In deze doos moet aan de voorkant een scherm worden gemaakt waar de professor doorheen kan kijken en 'praten'. Voor dit 'scherm' moet met karton een toetsenbord worden bevestigd. Het geheel moet er uit zien als een futuristische laptop (zilverfolie e.d.) TERUG NAAR HEDEN- synchronisatiemodule Een grote losse synchronisatiemodule met zilverfolie er omheen. Hierop een aantal knoppen. De synchronisatiemodule wordt gebruikt om terug te keren naar het heden. De module moet met twee handen (als een soort stuur) vast te houden zijn.

Musical De Eendenclub en het tijdreisavontuur

Musical De Eendenclub en het tijdreisavontuur Pagina 1 van 19 Musical De Eendenclub en het tijdreisavontuur Normale versie voor 2 typetjes (Elle/) Versie 2011 Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie:

Nadere informatie

Musical De Eendenclub en het tijdreisavontuur

Musical De Eendenclub en het tijdreisavontuur Pagina 1 van 21 Musical De Eendenclub en het tijdreisavontuur Normale versie voor 3 typetjes (Otto/Elle/Izzi) Versie 2011 Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen

Nadere informatie

Musical De Eendenclub verdwaalt

Musical De Eendenclub verdwaalt Pagina 1 van 9 Musical De Eendenclub verdwaalt Normale versie voor 3 typetjes (Otto/Elle/Izzi) Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Martijn Boer

Nadere informatie

Musical Beau en Bloem verdwaald in het bos

Musical Beau en Bloem verdwaald in het bos Pagina 1 van 9 Musical Beau en Bloem verdwaald in het bos Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Beau: Martijn Boer Roos: Leonie van Gent Muziek

Nadere informatie

Musical De Eendenclub verdwaalt

Musical De Eendenclub verdwaalt Pagina 1 van 9 Musical De Eendenclub verdwaalt Versie voor 2 typetjes (Elle/Izzi) Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Martijn Boer izzi: Leonie

Nadere informatie

Musical Rik & Sunny verdwaald in het bos

Musical Rik & Sunny verdwaald in het bos Pagina 1 van 9 Musical Rik & Sunny verdwaald in het bos Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Muziek en Teksten: Martijn Boer in opdracht van Recrateam 2008/2009 Recrateam

Nadere informatie

Micha kijkt Ruben aan. Hij trekt een gek gezicht. Micha houdt niet van puzzelen, want de puzzels die oma maakt, zijn altijd heel erg moeilijk.

Micha kijkt Ruben aan. Hij trekt een gek gezicht. Micha houdt niet van puzzelen, want de puzzels die oma maakt, zijn altijd heel erg moeilijk. 1. Puzzelen Wie er het eerst is! Micha staat bij het schoolhek. Hij krijgt een harde klap op zijn schouder van Ruben, zijn grote broer. Oké. Micha is wel in voor een wedstrijdje. Hij begint meteen te rennen,

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

We spelen in het huis van mijn mama deze keer,

We spelen in het huis van mijn mama deze keer, Jip en Janneke. Ik ben Jip. Ik ben Janneke en we wonen naast elkaar. Hij heet Jip, zij heet Janneke. en we spelen soms bij hem en soms bij haar. We spelen in het huis van mijn mama deze keer, we kunnen

Nadere informatie

Inhoud. Een nacht 7. Voetstappen 27. Strijder in de schaduw 51

Inhoud. Een nacht 7. Voetstappen 27. Strijder in de schaduw 51 Inhoud Een nacht 7 Voetstappen 27 Strijder in de schaduw 51 5 Een nacht 6 Een plek om te slapen Ik ben gevlucht uit mijn land. Daardoor heb ik geen thuis meer. De wind neemt me mee. Soms hierheen, soms

Nadere informatie

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij?

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Wat een mooie luchtballonnen! Geel, oranje, groen en blauw. Kies maar uit Daan,

Nadere informatie

Dierenvrienden? door Nellie de Kok. Samenvatting

Dierenvrienden? door Nellie de Kok. Samenvatting Dierenvrienden? door Nellie de Kok Samenvatting De hond is de baas in het huis, totdat er een kat bijkomt. Ze proberen allebei om bij de bazin in een goed blaadje te komen. De kat krijgt het voor elkaar

Nadere informatie

HANDIG ALS EEN HOND DREIGT

HANDIG ALS EEN HOND DREIGT l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n HANDIG ALS EEN HOND DREIGT OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN HIER LEES JE HANDIGE INFORMATIE OVER HONDEN DIE DREIGEN. JE KUNT

Nadere informatie

Tornado. Maartje gaat voor het eerst logeren. s Nachts belandt ze met haar vriendinnetje Eva in een tornado en beleven ze een heel spannend avontuur.

Tornado. Maartje gaat voor het eerst logeren. s Nachts belandt ze met haar vriendinnetje Eva in een tornado en beleven ze een heel spannend avontuur. Tornado Maartje gaat voor het eerst logeren. s Nachts belandt ze met haar vriendinnetje Eva in een tornado en beleven ze een heel spannend avontuur. Geschreven in januari 2012 (Geïllustreerd t.b.v. het

Nadere informatie

Help, mijn papa en mama gaan scheiden!

Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Joep ligt in bed. Hij houdt zijn handen tegen zijn oren. Beneden hoort hij harde boze stemmen. Papa en mama hebben ruzie. Papa en mama hebben vaak ruzie. Ze denken

Nadere informatie

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis.

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis. Weer naar school Kim en Pieter lopen het schoolplein op. Het is de eerste schooldag na de zomervakantie. Ik ben benieuwd wie onze mentor * is, zegt Pieter. Kim knikt. Ik hoop een man, zegt ze. Pieter kijkt

Nadere informatie

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren'

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren' De tovenaar tovert De verhalenvertelster vertelt Wat zou een tovenaar allemaal kunnen toveren? Hoe zouden de kinderen zich voelen? Waar zie je dat aan? Is de tovenaar blij/ boos/ verdrietig of bang? Hoe

Nadere informatie

BINNENSUIS Jehudi van Dijk

BINNENSUIS Jehudi van Dijk BINNENSUIS Jehudi van Dijk Op het toneel staat een vrouw. Ze draagt gewone kleren en ze heeft een horloge om. Ook staat er een stoel en een prullenbak en ligt er een pluisje op de grond. Ik denk altijs

Nadere informatie

Rianne haalt haar hand door Jochems haar terwijl ze naar de kamer loopt. Kijk eens wie we daar hebben? roept ze als ze uit het raam kijkt.

Rianne haalt haar hand door Jochems haar terwijl ze naar de kamer loopt. Kijk eens wie we daar hebben? roept ze als ze uit het raam kijkt. Hoofdstuk 1 Zullen we deze ballonnen nog aan de lamp hangen? Vragend kijkt Rianne Jochem aan. Is goed, mompelt haar stiefbroertje zacht. Hé, wat is er? vraagt Rianne verbaasd. Vind je de slingers niet

Nadere informatie

De woonkamer. Er staan veel dozen in de woonkamer, er staat een bank en een kast die half in elkaar gezet is.

De woonkamer. Er staan veel dozen in de woonkamer, er staat een bank en een kast die half in elkaar gezet is. SAMENWONEN 1. EXT. ROND HET HUIS - DAG Rond het huis. Judith en Peter zijn aan het verhuizen, er staat een verhuiswagen voor het huis. Judith en Peter lopen vaak heen en weer met dozen. Ze lachen naar

Nadere informatie

Stan. Geschreven door. Eline Willemse. Illustraties van. Dick Rink

Stan. Geschreven door. Eline Willemse. Illustraties van. Dick Rink Stan Geschreven door Eline Willemse Illustraties van Dick Rink http://www.dickrink.nl Copyright 2013 Stan is een beer. Een hele lieve beer. Een beer die zich af en toe een beetje alleen voelt. En weet

Nadere informatie

Musical 'Beau en Bloem en het pretparkmysterie'

Musical 'Beau en Bloem en het pretparkmysterie' Benodigdheden Musical (exclusief kleding), Beau Kleurplaat (om te laten zien tijdens openingsscéne). Touw/ lasso om cowboy Sully te vangen Cowboy Sully Cowboyhoed Een grote fles (o.i.d.) waarin de lachen

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, jongens en meisjes,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, jongens en meisjes, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, jongens en meisjes, Hé Joyce, ga je mee? Emma rent achter Joyce aan als ze van het schoolplein lopen. Joyce, wij gaan vanmiddag op bezoek bij mijn oom,

Nadere informatie

Een spannende ontsnapping

Een spannende ontsnapping Botel Bibalo Vivian den Hollander Een spannende ontsnapping Met illustraties van Juliette de Wit Van Holkema & Warendorf ISBN 978 90 00 33762 0 NUR 282 2014 Van Holkema & Warendorf Uitgeverij Unieboek

Nadere informatie

Jan Klaassen en Katrijn in Afrika door Nellie de Kok. Samenvatting

Jan Klaassen en Katrijn in Afrika door Nellie de Kok. Samenvatting Jan Klaassen en Katrijn in Afrika door Nellie de Kok Samenvatting Jan heeft een prijs gewonnen. Het is een voetreis door het oerwoud van Afrika. Ze komen allerlei dieren tegen. De dieren lopen gewoon met

Nadere informatie

Groep 5 A. De kinderen uit de klas hebben verhalen geschreven over Sinterklaas en zwarte piet. Zwartepiet in Spanje doet alles andersom.

Groep 5 A. De kinderen uit de klas hebben verhalen geschreven over Sinterklaas en zwarte piet. Zwartepiet in Spanje doet alles andersom. Groep 5 A Juffrouw Helma & Juffrouw Monique De kinderen uit de klas hebben verhalen geschreven over Sinterklaas en zwarte piet. Zwarte piet zat pakjes in te pakken. Zwartepiet in Spanje doet alles andersom.

Nadere informatie

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Eerste druk 2015 R.R. Koning Foto/Afbeelding cover: Antoinette Martens Illustaties door: Antoinette Martens ISBN: 978-94-022-2192-3 Productie

Nadere informatie

Meneer (ome Jan) Mevrouw Lieselot Jeffrey Kind 1 t/m 4. Wat krijgen we nou, Sinterklaas? Tekst en muziek: Marjon Dobbe

Meneer (ome Jan) Mevrouw Lieselot Jeffrey Kind 1 t/m 4. Wat krijgen we nou, Sinterklaas? Tekst en muziek: Marjon Dobbe Wat krijgen we nou, Sinterklaas? Tekst en muziek: Marjon Dobbe We zijn in de kamer van Sinterklaas in Nederland. Sint zit er wat sip bij. Het boek van Sint is verdwenen! Wie moet nou welk cadeautje? Sint

Nadere informatie

KLEINE DEUGNIET Door Marcel van Rijn

KLEINE DEUGNIET Door Marcel van Rijn KLEINE DEUGNIET Door Marcel van Rijn Vet: bewegingen en activiteiten Gewoon: verteller Schuin: gesproken text De kerkklokken luiden. Mensen komen vanuit de kerk naar buiten. Als laatste is daar de pastoor.

Nadere informatie

veeg de tranen van me weg. Ik kijk nog eens rond en er valt een hoop spanning van me af. Er komt zelfs een kleine glimlach op me gezicht terug.

veeg de tranen van me weg. Ik kijk nog eens rond en er valt een hoop spanning van me af. Er komt zelfs een kleine glimlach op me gezicht terug. Het DOC Ik kruip in één van de buikpijn terwijl ik in bed lig. Mijn gedachten gaan uit naar de volgende dag. Ik weet wat er die dag staat te gebeuren, maar nog niet hoe dit zal uitpakken. Als ik hieraan

Nadere informatie

Een nieuw leven. Een maand eerder. Zondag 25 juli

Een nieuw leven. Een maand eerder. Zondag 25 juli Een maand eerder Zondag 25 juli Een nieuw leven Het lijkt me zo leuk om naar Aruba te verhuizen. Simon krijgt daar een topbaan en ik kan mijn leven weer op orde brengen. Ik kan gaan doen wat ik wil. Een

Nadere informatie

Maar gelukkig is er nog de Zing-Piet. Die zorgt ervoor dat alle Pieten alle Sinterklaasliedjes goed kunnen zingen. Dus ook:

Maar gelukkig is er nog de Zing-Piet. Die zorgt ervoor dat alle Pieten alle Sinterklaasliedjes goed kunnen zingen. Dus ook: Weten jullie hoe Sinterklaas van Spanje naar Nederland komt? Ja? Met de fiets? Nee! Met de stoomboot, natuurlijk! Het is een heel gedoe voordat Sinterklaas en zijn Pieten kunnen vertrekken. Je wil niet

Nadere informatie

OPDRACHT 1 : SCRIPT EN INTERACTIEVE VERSIE VAK : SCHRIJVEN --LOIS VEHOF--

OPDRACHT 1 : SCRIPT EN INTERACTIEVE VERSIE VAK : SCHRIJVEN --LOIS VEHOF-- OPDRACHT 1 : SCRIPT EN INTERACTIEVE VERSIE VAK : SCHRIJVEN --LOIS VEHOF-- Confrontatie scene Written by Loïs Vehof Genre: Avontuur Locatie: De oude tempel Protagonist: Wachter Antagonist: Dief Conflict:

Nadere informatie

Ik heb een nieuw horloge, zegt papa. Kijk.

Ik heb een nieuw horloge, zegt papa. Kijk. Prent 1 Sst, ik hoor iets! Prent 1. Sst, ik hoor iets! Said en Jamal zitten aan tafel te eten. Samen met papa en mama. Ik heb een nieuw horloge, zegt papa. Kijk. Papa laat het horloge zien. Het is een

Nadere informatie

Voor Indigo en Nhimo Papahoorjeme_bw.indd :02

Voor Indigo en Nhimo Papahoorjeme_bw.indd :02 Papahoorjeme_bw.indd 2 05-05-11 15:02 Papahoorjeme_bw.indd 3 05-05-11 15:02 Voor Indigo en Nhimo Tamara Bos Papa, hoor je me? met tekeningen van Annemarie van Haeringen Leopold / Amsterdam De liefste

Nadere informatie

Ali Baba en de veertig rovers

Ali Baba en de veertig rovers Toneellezen Ali Baba en de veertig rovers Dit verhaal komt uit de bundel Sesam, open u! van de makers van De krokomingo. De bundel verschijnt binnenkort bij Bij dit verhaal Ro l l en: Ali Baba Kassim Roverbaas

Nadere informatie

Het is druk op het schoolplein. Overal zie je kinderen die aan het knikkeren zijn. Joost heeft een grote zware knikkerzak. Hij roept: 'Ik heb de

Het is druk op het schoolplein. Overal zie je kinderen die aan het knikkeren zijn. Joost heeft een grote zware knikkerzak. Hij roept: 'Ik heb de De regenboogbonk Oma is op bezoek. 'Kijk eens Floor,' zegt ze. 'Ik heb een cadeautje voor je.' Ze geeft Floor een klein rond pakje. Floor doet snel het papiertje eraf. 'Wow,' zegt ze, 'wat mooi!' In haar

Nadere informatie

Pannenkoeken met stroop

Pannenkoeken met stroop Pannenkoeken met stroop Al een maand lang zegt Yvonne alleen maar nee. Heb je je best gedaan op school? Nee. Was het leuk? Nee. Heb je nog met iemand gespeeld? Nee. Heb je lekker gegeten? Nee. Heb je goed

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine?

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? is op het werk. moet aan de machine werken. De chef vertelt eerst hoe de machine werkt. Dan werkt met de machine. De machine doet het niet. roept een

Nadere informatie

Jan Klaassen en Katrijn in Afrika (groot optreden door kinderen) door Nellie de Kok

Jan Klaassen en Katrijn in Afrika (groot optreden door kinderen) door Nellie de Kok Jan Klaassen en Katrijn in Afrika (groot optreden door kinderen) door Nellie de Kok Samenvatting Jan heeft een prijs gewonnen. Het is een voetreis door het oerwoud van Afrika. Ze komen allerlei dieren

Nadere informatie

De Man van de Toekomst Module Theater Groep 7-8

De Man van de Toekomst Module Theater Groep 7-8 De Man van de Toekomst Module Theater Groep 7-8 Teksten: Stella van Lieshout Illustraties: Tjarko van der Pol ABC Cultuur is een initiatief van het Centrum voor de Kunsten Beverwijk www.abccultuur.nl De

Nadere informatie

Ik ben maar een eenvoudige ezel, maar ik wil je graag een mooi verhaal vertellen

Ik ben maar een eenvoudige ezel, maar ik wil je graag een mooi verhaal vertellen De ezel van Bethlehem Naar een verhaal van Jacques Elan Bewerkt door Koos Stenger Ik ben maar een eenvoudige ezel, maar ik wil je graag een mooi verhaal vertellen over iets wat er met me gebeurd is. Het

Nadere informatie

klasniveau Het verhaal Tekening 1 Tekening 4 Tekening 5 Tekening 2 Tekening 6 Tekening 3

klasniveau Het verhaal Tekening 1 Tekening 4 Tekening 5 Tekening 2 Tekening 6 Tekening 3 THEMA ENERGIE > Kleuter & Eerste graad > Lessuggesties en activiteiten 2. 1. Lessuggesties Leon en de ikkietikkietijd en activiteiten op klasniveau Het verhaal Tekening 1 Hallo iedereen ik ben Leon. Ik

Nadere informatie

Het verhaal op reis. groep 1-2. melle de muis. Bijlagen Les 1. media. spoor

Het verhaal op reis. groep 1-2. melle de muis. Bijlagen Les 1. media. spoor Het verhaal op reis groep 1-2 melle de muis Bijlagen Les 1 Les 1 - Bijlage 1 - brief kunstenaar 1 Lieve kinderen, Vandaag begint er een bijzonder project: HET VERHAAL OP REIS. Jullie gaan vandaag met elkaar

Nadere informatie

Verhaal 1. Ali Baba en de veertig rovers

Verhaal 1. Ali Baba en de veertig rovers Ontwerp Sesam open u binnenwerk DEF 03112015.qxp_Layout 1 10/11/15 09:23 Page 9 Verhaal 1 Ali Baba en de veertig rovers 9 Bij dit verhaal Ali Baba en de veertig rovers Rollen: Ali Baba Kassim Roversbaas

Nadere informatie

www.bennyvreden.nl - BVP 1740 - Hint Music 2010 - De trein

www.bennyvreden.nl - BVP 1740 - Hint Music 2010 - De trein Lied :..! (cd track / ) Voor de lol of voor je werk. Naar een feest of naar de kerk. Naar Parijs of Almelo. Met de trein ben je er zo. Reizen naar een verre stad. Met je koffer en je kat. Stap maar in

Nadere informatie

Tweede plaats Verhalenwedstrijd Tamarinde oktober Britt van der Wal (groep 7) Vampiermissie

Tweede plaats Verhalenwedstrijd Tamarinde oktober Britt van der Wal (groep 7) Vampiermissie Britt van der Wal (groep 7) Vampiermissie 1 Vampiermissie Het is half zes en het is niet echt lekker weer, het dondert en bliksemt en het regent ook heel hard, dat maakt de straat heel glad. Woes, daar

Nadere informatie

Lezer: 2 Woeste Willem is een echte brombeer. Hij houdt niet van gezelschap. Iedereen die maar in de buurt van zijn huis komt, jaagt hij weg.

Lezer: 2 Woeste Willem is een echte brombeer. Hij houdt niet van gezelschap. Iedereen die maar in de buurt van zijn huis komt, jaagt hij weg. Toneelstuk: Woeste Willem Liedje: Woeste Willem (melodie opa bakkebaard) Woeste Willem woont aan de oever van een meer. Woeste Willem is een zeerover. Of eigenlijk, was een zeerover, want hij is met pensioen.

Nadere informatie

Charles den Tex VERDWIJNING

Charles den Tex VERDWIJNING Charles den Tex VERDWIJNING 3 Klikketik-tik-tik Het is halftwaalf s ochtends. Marja vouwt een hemd. En kijkt om zich heen. Even staat ze op haar tenen. Zo kan ze over de kledingrekken kijken. Die rekken

Nadere informatie

Lekker ding. Maar Anita kijkt boos. Hersendoden zijn het!, zegt ze. Die Jeroen is de ergste. Ik kijk weer om en zie hem meteen zitten.

Lekker ding. Maar Anita kijkt boos. Hersendoden zijn het!, zegt ze. Die Jeroen is de ergste. Ik kijk weer om en zie hem meteen zitten. Lekker ding Pas op!, roept Anita. Achter je zitten de hersendoden! Ik kijk achterom. Achter ons zitten twee jongens en drie meisjes hun boterhammen te eten. Ze zijn gevaarlijk, zegt Anita. Ze schudt haar

Nadere informatie

Afval Anne en de Sorteerbrigade

Afval Anne en de Sorteerbrigade Afval Anne en de Sorteerbrigade Verhaal ontwikkeld voor educatieproject Afval groep 3 School en Cultuur Veenendaal 2014 Geschreven door: Sanne Heymann Tekeningen door: Sjoerd Kreijns Dit is Afval Anne.

Nadere informatie

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT ROOS Roos (27) is zeer slechtziend. Ze heeft een geleidehond, Noah, een leuke, zwarte labrador. Roos legt uit hoe je het beste met geleidehond en zijn baas

Nadere informatie

Tik-tak Tik-tak tik-tak. Ik tik de tijd op mijn gemak. Ik haast me niet zoals je ziet. Tik-tak tik-tak, ik denk dat ik een slaapje pak.

Tik-tak Tik-tak tik-tak. Ik tik de tijd op mijn gemak. Ik haast me niet zoals je ziet. Tik-tak tik-tak, ik denk dat ik een slaapje pak. Tik-tak - Lees het gedicht tik-tak voor. Doe dit in het strakke ritme van een langzaam tikkende klok: Tik - tak - tik - tak Ik tik - de tijd - op mijn - gemak. Enzovoort. - Laat de kinderen vrij op het

Nadere informatie

INDIAAN HOTEMETOOT. Geschreven door: Sheila de Pauw

INDIAAN HOTEMETOOT. Geschreven door: Sheila de Pauw INDIAAN HOTEMETOOT Geschreven door: Sheila de Pauw INDIAAN HOTEMETOOT Rolverdeling: Opperhoofd Slimme Steen Hotemetoot Decor: Het decor is een indianendorp, waar minimaal twee wigwams instaan. De wigwam

Nadere informatie

Roodkapje en haar zieke voorleesoma

Roodkapje en haar zieke voorleesoma Toneelstuk opening Kinderboekenweek 2016 Roodkapje en haar zieke voorleesoma Tekst Rian Visser Rollen Roodkapje Moeder Oma Boze wolf Jager Verteller In het verhaal staat een prentenboek centraal. In dit

Nadere informatie

LENTE+LIEFDE Juf Floor ligt in haar bed. Ze wordt wakker en pakt haar kleren om vandaag aan te trekken. Dan gaat juf Floor ontbijten. Ze gaat naar buiten en loopt naar meester Ruben s huis. Ze belt aan

Nadere informatie

En? zegt mijn moeder, die haar nieuwe zomerjurkje laat zien: Wat vind je ervan? Mooi. Ik zeg niets meer dan dat, want ik weet dat ik er geen verstand

En? zegt mijn moeder, die haar nieuwe zomerjurkje laat zien: Wat vind je ervan? Mooi. Ik zeg niets meer dan dat, want ik weet dat ik er geen verstand En? zegt mijn moeder, die haar nieuwe zomerjurkje laat zien: Wat vind je ervan? Mooi. Ik zeg niets meer dan dat, want ik weet dat ik er geen verstand van heb. De vorige keer zei ik dat de nieuwe broek

Nadere informatie

een harpoenier. Dan moeten jullie samen in één bed slapen.

een harpoenier. Dan moeten jullie samen in één bed slapen. In de herberg Ik heet Ismaël. Mijn geld is bijna op. En ik ben het leven op het land zat. Daarom wil ik gaan varen. Op een walvisvaarder, een schip dat op walvissen jaagt. Want ik ben erg nieuwsgierig

Nadere informatie

De verdwenen pakjes. Maarten Stevens www.cts-producties.nl www.schooltoneel.net

De verdwenen pakjes. Maarten Stevens www.cts-producties.nl www.schooltoneel.net De verdwenen pakjes Maarten Stevens www.cts-producties.nl www.schooltoneel.net Rollen: De bekende kindervriend De trouwe helper van Sinterklaas Pakjespiet 1: Een Piet de taak heeft te zorgen voor de pakjes

Nadere informatie

Ze neemt nog een slok van haar rum-cola. Even lijkt het alsof de slok weer omhoogkomt.

Ze neemt nog een slok van haar rum-cola. Even lijkt het alsof de slok weer omhoogkomt. Manon De muziek dreunt in haar hoofd, haar maag, haar buik. Manon neemt nog een slok uit het glas dat voor haar staat. Wat was het ook alweer? O ja, rum-cola natuurlijk. Een bacootje noemen de jongens

Nadere informatie

VERSJES: Mourik lou VADERDAG. Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij!

VERSJES: Mourik lou VADERDAG. Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij! VERSJES: Mourik lou VADERDAG Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij! t Is geen zakdoek of sigaren, t is een heel, heel ander

Nadere informatie

Op reis naar Bethlehem

Op reis naar Bethlehem Op reis naar Bethlehem Rollen: Verteller Jozef Maria Engel Twee omroepers Kind 1 Kind 2 Kind 3 Receptionist 1 Receptionist 2 Receptionist 3 Kind 4 Kind 5 Herder 1 Herder 2 Herder 3 Herder 4 Drie wijzen

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

Musical De Eendenclub de wereld rond

Musical De Eendenclub de wereld rond Pagina 1 van 15 Musical De Eendenclub de wereld rond Versie voor 2 typetjes (Izzi/Elle) Versie 2010 Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Martijn

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

Tommie, Dik en Esmeralda

Tommie, Dik en Esmeralda Tommie, Dik en Esmeralda Een tijd gelden woonden twee meisjes genaamd Marieke en Ineke met hun vader en moeder op een boerderij in Afrika. Er was geen televisie, er was geen school, er was geen bibliotheek

Nadere informatie

Beeld Hoofdstuk 5. Uitgeschreven tekst. NL test

Beeld Hoofdstuk 5. Uitgeschreven tekst. NL test Beeld Hoofdstuk 5 Uitgeschreven tekst NL test www.ncrv.nl/ncrvgemist/8-1-2011/nl-test-2011-afl-1 (fragment tot 8:53 min.) NL test (NCRV) Duur fragment: 8:53 min. Duur uitzending: 24:49 min. Datum uitzending:

Nadere informatie

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 Provided by Fanart Central. http://www.fanart-central.net/stories/user/fightgirl91/21803/rijm Chapter 1 - rijm 2 1 - rijm Gepaard

Nadere informatie

We hebben verleden week nog gewinkeld. Toen wisten we het nog niet. De kinderbijslag was binnen en ik mocht voor honderd euro kleren uitkiezen.

We hebben verleden week nog gewinkeld. Toen wisten we het nog niet. De kinderbijslag was binnen en ik mocht voor honderd euro kleren uitkiezen. Woensdag Ik denk dat ik gek word! Dat moet wel, want ik heb net gehoord dat mijn moeder kanker heeft. Niet zomaar een kankertje dat met een chemo of bestraling overgaat. Nee. Het zit door haar hele lijf.

Nadere informatie

De meester is een Vampier

De meester is een Vampier De meester is een Vampier Door Wout Terpstra Het is maandag en Tom werd wakker. Hij vindt het altijd heel leuk op school. Maar vandaag weet hij het niet. Want ze krijgen een nieuwe meester. Tom!Tom! Ben

Nadere informatie

Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5

Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5 Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5 5 Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 6 Zacheüs (1) Het is erg druk in de stad vandaag. Iedereen loopt op straat. Zacheüs wurmt zich

Nadere informatie

Het huis Anubis - Hoofdstuk 1

Het huis Anubis - Hoofdstuk 1 Het huis Anubis - Hoofdstuk 1 Het is 7 uur in de ochtend. Het is een dag nadat Nienke de traan van Isis aan Anchesenamon had gegeven. Nienke was al vroeg wakker, want ze kon niet meer slapen. Ze had weer

Nadere informatie

Luisteren: muziek (B1 nr. 4)

Luisteren: muziek (B1 nr. 4) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. Kijk

Nadere informatie

De bijen. De bijen prikken de leeuwen. De leeuwen gaan in een rondje rondom Izzi zitten. Bzzz Bzzz Bzzz BZZZ

De bijen. De bijen prikken de leeuwen. De leeuwen gaan in een rondje rondom Izzi zitten. Bzzz Bzzz Bzzz BZZZ De bijen Bzzz Bzzz Bzzz BZZZ En kom je redden Vertrouw op ons We gaan je beschermen Van dit bos Bzzz Bzzz Bzzz BZZZ Bijen marcheren Bijen springen Bijen dansen Bijen zoemen Bzzz Bzzz Bzzz BZZZ We gaan

Nadere informatie

Ja, dat weet ik natuurlijk niet. Ik heb hem nog niet geprobeerd. Uitproberen? Wij? Dat doe je toch eerst met een beest?

Ja, dat weet ik natuurlijk niet. Ik heb hem nog niet geprobeerd. Uitproberen? Wij? Dat doe je toch eerst met een beest? cène 1 De musical start met een film. In de film zien we de klas. Er wordt les gegeven. Dit is een gewone situatie. Op een gegeven moment gaat de meester/juf weg. (3) C D E F Oooh wat is dit toch saai.

Nadere informatie

Sam en de Wonderolie Museum Catharijneconvent 2016

Sam en de Wonderolie Museum Catharijneconvent 2016 Sam en de Wonderolie Museum Catharijneconvent 2016 Het voorleesverhaal Sam en de wonderolie Heel lang geleden was er eens een jongen, Sam. Sam was al heel lang op reis. En nu wilde hij naar huis. Sam moest

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Wie heeft die rare knopen erin gelegd? vraagt hij. Ik, geeft Bibi eerlijk toe. Vorige week waaide het nogal hard. Dus toen heb ik de rubberboot en

Wie heeft die rare knopen erin gelegd? vraagt hij. Ik, geeft Bibi eerlijk toe. Vorige week waaide het nogal hard. Dus toen heb ik de rubberboot en Het plan van Bart Dobber, niet doen! Bibi staat op het dek van het schip en kijkt naar haar hond die een kat achterna zit op de kade. Haar broer Bart ligt op de loopplank en peutert aan het touw van de

Nadere informatie

Het is herfst in de poppenkast. door Nellie de Kok

Het is herfst in de poppenkast. door Nellie de Kok Het is herfst in de poppenkast door Nellie de Kok 1 Het is herfst in de poppenkast door Nellie de Kok Samenvatting Jan en Katrijn gaan naar het bos om spullen te zoeken voor de herfsttafel. Als Jan in

Nadere informatie

Een baas voor Mallekat

Een baas voor Mallekat Een baas voor Mallekat Voor kinderen van 3 tot 8 jaar Geschreven door Elisabeth Roodenburg Er zijn nog veel meer verhalen van Elisabeth Roodenburg Copyright: Elisabeth Roodenburg Vermaat 2011 en digiboeken.org/paraplu

Nadere informatie

Er was eens een heel groot bos. Met bomen en bloemen. En heel veel verschillende dieren. Aan de rand van dat bos woonde, in een grot, een draakje. Dat draakje had de mooiste grot van iedereen. Lekker vochtig

Nadere informatie

Niet eerlijk. Kyara Blaak

Niet eerlijk. Kyara Blaak Kyara Blaak Niet eerlijk Kyara Blaak Kyara Blaak 248media uitgeverij, Steenwijk Grafische realisatie: MDS Grafische Vormgeving Illustraties binnenwerk: Kyara Blaak Alle rechten voorbehouden. Niets uit

Nadere informatie

Noach bouwt een ark Genesis 6-8

Noach bouwt een ark Genesis 6-8 2 Noach bouwt een ark Genesis 6-8 Het is niet fijn meer op de aarde. De mensen maken ruzie, ze vechten en ze zijn God vergeten. Maar er is één man die anders is. Dat is Noach. Op een dag praat God met

Nadere informatie

De zak. van. Sinterklaas. Maarten Stevens

De zak. van. Sinterklaas. Maarten Stevens De zak van Sinterklaas Rollen: Sinterklaas: Hoofdpiet: Sinterklaas is Tja Behoeft geen verdere uitleg! Hoofdpiet is al een tijdje Hoofdpiet en moet er voor zorgen dat alles goed gaat. Dat is een belangrijke

Nadere informatie

Ik geloof dat er in mijn achterband

Ik geloof dat er in mijn achterband Ik geloof dat er in mijn achterband Sinterklaastoneelstukje geschreven door Ron Jansen In een slaperig plattelandsdorpje komen op een zekere dag, vlak voor Sinterklaas, twee pieten aangelopen, met de fiets

Nadere informatie

R O S A D E D I E F. Arco Struik. Rosa de dief Arco Struik 1 www.gratiskinderboek.nl

R O S A D E D I E F. Arco Struik. Rosa de dief Arco Struik 1 www.gratiskinderboek.nl R O S A D E D I E F Arco Struik Rosa de dief Arco Struik 1 www.gratiskinderboek.nl In de winkel 3 Bart 5 Een lieve dief 7 De telefoon 9 Bij de dokter 11 De blinde vrouw 13 Een baantje 15 Bijna betrapt

Nadere informatie

Een dagje zeilen (groep 4)

Een dagje zeilen (groep 4) Een dagje zeilen (groep 4) Doelstelling: Tactiele stimulatie en samenwerking. Er wordt gewerkt in tweetallen. 1 kind zit op een stoel, met de leuning naar de zijkant, zodat de rug helemaal beschikbaar

Nadere informatie

Monsterfilm. De illustratie en het lesidee bij dit verhaal staan ook op

Monsterfilm. De illustratie en het lesidee bij dit verhaal staan ook op Monsterfilm Voorpublicatie uit: Joep deel 2 van Isabelle de Ridder en Monique Dozy Clavis Uitgeverij (verschijnt september 2018) Al eerder verschenen: Pleuntje, Joep en Wiebeltand. De illustratie en het

Nadere informatie

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen. Bidden Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl en kinderactiviteiten www.lambertuskerk-rotterdam.nl

Nadere informatie

Het Beste Van DieDrie

Het Beste Van DieDrie Het Beste Van DieDrie Lesbrief rappen, zingen en dansen Maak een eigen rap bij het anti-pestlied Wij zijn DieDrie! Jullie komen binnenkort naar onze voorstelling, waarin we een boel muziek zullen laten

Nadere informatie

Muis heeft tikkertje gespeeld met Draak. Het is al donker als ze naar huis wil. Muis moet nog een heel eind door het bos.

Muis heeft tikkertje gespeeld met Draak. Het is al donker als ze naar huis wil. Muis moet nog een heel eind door het bos. Muis heeft tikkertje gespeeld met Draak. Het is al donker als ze naar huis wil. Muis moet nog een heel eind door het bos. Ben je niet bang? vraagt Draak. Muis trekt haar zwaard. Ik heb een zwaard. Ik draag

Nadere informatie

H E T R I J M T TED VAN LIESHOUT V E E L V E R S J E S & L I E D J E S 1 9 8 4 2 0 1 4 LEOPOLD / AMSTERDAM

H E T R I J M T TED VAN LIESHOUT V E E L V E R S J E S & L I E D J E S 1 9 8 4 2 0 1 4 LEOPOLD / AMSTERDAM H E T R I J M T TED VAN LIESHOUT V E E L V E R S J E S & L I E D J E S 1 9 8 4 2 0 1 4 V E R B E E L D D O O R T E D V A N L I E S H O U T LEOPOLD / AMSTERDAM KAATJE KOE 1 Ik ben het zat! Wat doe ik hier!

Nadere informatie

Begrijpend lezen werkboek

Begrijpend lezen werkboek Begrijpend lezen werkboek De schoolreis naam: groep: De busreis Eva heeft er zin in. Ze heeft haar tas vol snoepgoed. Kikkers, muizen, lollá s, drop, chips, en koekjes. Samen met haar moeder loopt ze naar

Nadere informatie

Het vreemde paard van Sinterklaas. door Nellie de Kok

Het vreemde paard van Sinterklaas. door Nellie de Kok Het vreemde paard van Sinterklaas door Nellie de Kok 1 Het vreemde paard van Sinterklaas door Nellie de Kok Samenvatting Als Sinterklaas in Nederland aankomt, wil hij dat Piedewiet zijn paard, Americo

Nadere informatie

Zwart = tekst van verhaal Rood = de vragen die de voorlezer tussendoor stelt Blauw = de antwoorden die de kinderen kunnen geven

Zwart = tekst van verhaal Rood = de vragen die de voorlezer tussendoor stelt Blauw = de antwoorden die de kinderen kunnen geven Instructies: Zwart = tekst van verhaal Rood = de vragen die de voorlezer tussendoor stelt Blauw = de antwoorden die de kinderen kunnen geven Maandag Wat zie je op de voorkant? (een konijn en wortels) Heel

Nadere informatie

Lesbrief Ezel en Beer. Beste kleuters,

Lesbrief Ezel en Beer. Beste kleuters, Lesbrief Beste kleuters, Binnenkort speelt de voorstelling op jullie school of in een theater in de buurt. De voorstelling is gebaseerd op de boeken Pas op voor de ezel en de beer en Dansen met de ezel

Nadere informatie

Winnaar van de verhalenwedstrijd De Octant oktober Olle van Damme (groep 6) Stickman. in het leger

Winnaar van de verhalenwedstrijd De Octant oktober Olle van Damme (groep 6) Stickman. in het leger Olle van Damme (groep 6) Stickman in het leger 1 2 Inhoud: Een verhaal over een jongen die naar huis en naar zijn ouders wil gaan, maar dan plotseling in een oorlog belandt. Samen met zijn vriend Luuk

Nadere informatie

Poekie is verdrietig. Want zijn papa en mama gaan scheiden. Geschreven door. Mariska van der Made. Illustraties van. Dick Rink

Poekie is verdrietig. Want zijn papa en mama gaan scheiden. Geschreven door. Mariska van der Made. Illustraties van. Dick Rink Poekie is verdrietig Want zijn papa en mama gaan scheiden Geschreven door Mariska van der Made Illustraties van Dick Rink Poekie is een lief klein monstertje van vijf jaar oud. Hij woont samen met zijn

Nadere informatie