Musical De Eendenclub de wereld rond

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Musical De Eendenclub de wereld rond"

Transcriptie

1 Pagina 1 van 15 Musical De Eendenclub de wereld rond Versie voor 2 typetjes (Izzi/Elle) Versie 2010 Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Martijn Boer Leonie van Gent Muziek en Teksten: Martijn Boer in opdracht van Recrateam 2009/2010 Recrateam Postbus AA Ommen tel (0529) info@recrateam.nl Zonder schriftelijke toestemming van Recrateam is het niet toegestaan deze musical te kopiëren, te gebruiken of op te voeren in welke vorm dan ook.

2 Pagina 2 van 15 Gebruik bij voorkeur de Verteller op de cd i.p.v. een echte Verteller. Dit komt professioneler over! En het bespaart je een medewerker of vrijwilliger. BELANGRIJK: Zorg voor achtergrondmuziek wanneer de musical nog niet begonnen is en de mensen al wel kunnen gaan zitten. Wanneer alle toeschouwers op hun plaats zitten, houd je een welkomstpraatje en vraag je om stilte. Boeven op Alle boeven gaan door de zaal. Ze zijn blij dat ze weer vrij zijn en doen een vrijheidsdans. Track 1: Vrij (Boeven) De baas / Luister goed allemaal. Jullie gaan allemaal naar een ander deel van de wereld. Als wij over drie dagen niet het geld krijgen wat wij vragen, dan zullen wij de wereld eens een lesje leren. Whahahahahahahahaha! En wegwezen nu! Boeven af TV op Televisie (een doos met daarin een ouder kind) komt op. Izzi en Elle op Izzi en Elle besluiten televisie te gaan kijken. Ik verveel mij een beetje... Ik eigenlijk ook wel een beetje.. Maar.. ik heb een supertof idee! Laten we televisie gaan kijken! Ja leuk! (Izzi doet de tv aan met de afstandsbediening) Track 2: Nieuwsuitzending intro Nieuwslezer (Verteller): Goedenavond dames en heren. Dit is een extra nieuwsuitzending. Vanavond zijn uit de zwaar beveiligde gevangenis 'IJzerstein' verschillende boeven ontsnapt. In hun cel was enkel een brief gevonden, waarin staat vermeld dat de boeven 100 miljoen euro willen, anders zullen zij de wereld een lesje leren. Waar de boeven nu zijn is niet bekend, maar wij houden u op de hoogte. Nog een fijne avond.

3 Pagina 3 van 15 Track 3: Nieuwsuitzending outro (Izzi doet de tv uit met de afstandsbediening) Een fijne avond? Een fijne avond? Hoe kan je na zo n bericht nog een fijne avond hebben? Ik vind heel veel leuk, maar zelfs ik vind dit niet grappig. Waarom moeten er ook zoveel gemene mensen zijn? Ja, dat weet ik ook niet. Weet je, als ik die boeven zou tegenkomen, dan zou ik ze een lesje leren! Jij die boeven een lesje leren? Whahahahaha Ja, ik zou ze een draai om hun oren geven én billenkoek. Izzi lacht heel hard. Waarom lach je me nou uit? Nou, jij weet toch net zo goed als ik dat jij nooit een boef een draai om zijn oren durft te geven. Laat staan billenkoek. Oh, en waarom dan niet? Omdat jij een bangerik bent. Jij durft helemaal niks! TV af Track 4: Een bangerik (Met Izzi en Elle) (Boos op Izzi) Nou, dat is helemaal niet waar! Weet je wat, je bekijkt het maar, Ik ga slapen! Elle af (links) (Roept Elle na) Kijk je wel uit voor de spoken in de kast en de monsters onder je bed. Izzi af (rechts) Izzi giert het uit van het lachen en gaat van het podium af. Elle op (links) Wat een onzin. Ik een bangerik? Helemaal niet. Ik kan ook heel dapper zijn en stoer. Een echte held kan ik zijn. Gaap. Een Gaap heel echte Gaap held. Elle af (links)

4 Pagina 4 van 15 Elle gaat strompelend en gapend van het podium af. En zo begon het nieuwe avontuur van Izzi en Elle. Terwijl Izzi nog uren lang over de grond rolde van het lachen, slaapwandelde Elle boos naar haar bed en viel in een diepe slaap. Hoezo was zij een bangerik? De volgende ochtend werd Izzi wakker, maar van Elle was geen spoor te bekennen. Izzi op Goedemorgen Elle! Goedemorgen... Elle??? (Izzi kijkt zoekend rond en vraagt zich af waar Elle is.) Waar zou Elle zijn? Ik mag hopen dat ze zich niet verstopt heeft. Want dat liep de vorige keer met jou niet zo goed af. (Plotseling vindt Izzi een brief.) Hé, kijk eens! Een brief (Izzi leest de brief voor.) Lieve Izzi, ik ben een paar dagen weg. Ik moest onverwachts op reis. Eerst ga ik naar Spanje. Ik zie je over een paar dagen. Dikke kus van Elle. Ze is gewoon op vakantie gegaan. In d r eentje. Mooie boel is dat. Wat moet ik nu gaan doen? TV op Weet je wat. Nu Elle er niet is, ga ik lekker TV kijken. (Izzi doet de tv aan met de afstandsbediening) Track 5: Nieuwsuitzending intro Nieuwslezer (Verteller): Een goedemorgen dames en heren. De ontsnapte boeven uit de zwaar beveiligde gevangenis 'IJzerstein' zijn vermoedelijk gevlucht naar verschillende landen. De politie heeft het idee dat ze naar Spanje, Japan, de Noordpool en Oostenrijk zijn gegaan. Waarom ze deze landen hebben gekozen en waar ze zich precies bevinden is nog niet duidelijk. Tot zover het ontbijtnieuws.

5 Pagina 5 van 15 Track 6: Nieuwsuitzending outro (Izzi doet de tv uit met de afstandsbediening) Waaaaat?!?!?! Maar daar gaat Elle ook naar toe! Maar Maar Die schurken Die boeven Ik moet haar beschermen. Ik ga snel m'n koffers pakken en ga haar vlug achterna. Op naar Spanje! Izzi + TV af En zo pakte Izzi alles in wat hij mee konden nemen in zijn koffer en ging met volle vaart naar het vliegveld om naar Spanje te vliegen. Spanje op (vanaf rechts) Elle op (vanaf links) De Spaanse kinderen komen van één kant (rechts) en Elle van de andere kant (links). Ze danst mee met de kinderen. Track 7: Olé! Spanje lied (Elle + Spanje) Wat Elle niet in haar brief had gezet, was dat ze helemaal niet op vakantie was, maar dat ze van plan was de wereld te redden. Boeven op De boeven lopen als figuratie aan de zijkanten en de voorkant van het podium rond op een verstopte manier (hurkend lopen). De Spanjaarden staan op het podium zogenaamd met elkaar te kletsen. (Tegen zichzelf) Opletten Elle! Dat feesten is allemaal leuk en aardig, maar je bent hier voor die boeven. Die boeven gaan vast en zeker heel veel centjes stelen bij de Banco Fantastico! Maar mijn supersonische superheldengevoel zegt dat die boeven niet ver weg kunnen zijn. Izzi op Izzi rent op, de boeven ontsnappen. Boeven af Sssst! Elle, Elle! Wat goed om je te zien. Ik kom je redden! Sssst! Uit de handen van de gemene boeven.. Weet jij dat ze helemaal naar Spanje zijn gevlucht?

6 Pagina 6 van 15 Sssst! Stil nou! Wat is er? Ja, nu zijn ze weg! Wie?! Die boeven. Dat is toch juist goed? Kom op, dan gaan we weer terug naar Nederland! Nee! Hoezo? Nee?! Je begrijpt er ook helemaal niks van. Ik ben juist naar Spanje gevlogen om die boeven te vangen! Jij?! Die boeven vangen?! Whahahahahahaha. Izzi ligt in een deuk. Als je me niet gelooft, dan ga je toch weer lekker naar huis. Maar ík ga bewijzen dat ík geen bangerik ben: maar een held! Super Elle!!! Izzi ligt nog meer in een deuk. Is het een vliegtuig, is het een vogel? Nee, dat is het niet! Het is Super Elle die je hier in Spanje ziet! Whahaha. En nu houd je op. Ik ga die boeven vangen. Met of zonder jou! Goed. Ik help je wel. Maar dan wil ik ook een stoere naam. Izzi de Slappeling Nee, Izzi de Verliezer... Nee! Houd nou eens op. Nee, het is Izzi de Heldhaftige! Goed. Nu moeten we weten waar die boeven van hier naar toe zijn gevlucht. Misschien ligt er ergens een aanwijzing. Een briefje of een voetafdruk. Ik ga het wel even vragen. Elle zoekt aanwijzingen terwijl Izzi aan één van de Spaanse kinderen vraagt of zij iets weten.

7 Pagina 7 van 15 Heeeeft uuuu oooook boe-ven gezien????? De kinderen staren Izzi raar aan. BOE-VEN!? Elle!, ze zeggen niks. Zullen die boeven ook hun stemmen hebben gestolen? Nee, natuurlijk niet. Deze kinderen verstaan geen Nederlands, die spreken Spaans. Izzi denkt goed na en probeert het nog eens. Met Spaans accent Jullie ookos boefos gezienos? Kinderen: Si. (Met Spaans accent) En waaros zijn ze heenos? De kinderen houden hun handen plat tegen elkaar, met de vingers naar boven gericht en maken een Japanse groet. (Doet de Japanse beweging na.) Dat snap ik niet. Ze zijn naar China of naar Japan. Japan! Dat zei die nieuwslezer ook al. Elle we moeten naar Japan! Izzi bedankt de Spanjaarden. Adios! Elle is nog steeds druk aan het zoeken naar aanwijzingen. Spanje af Elle heeft een soort van kaart gevonden. Kijk eens. Een wereldkaart van die boeven. Ik wist wel dat ze hier waren geweest. Maar waar zijn ze nu? Japan. Ja, dat wisten wij dus ook al, slimmerd. Maar waar precies? Tokio. Naar het geheime Zonnepaleis. De plek waar de mooiste meisjes van Japan wonen die bewaakt worden door super stoere Ninja s. Laten we dan maar snel gaan! Izzi, Elle af En zo gingen de vrienden vliegensvlug naar het vliegveld en vlogen ze met het snelste vliegtuig naar Azië, waar Japan ligt. En na heel lang in de bus te hebben gezeten kwamen ze bij de het geheime Zonnepaleis aan.

8 Pagina 8 van 15 Japan op (De ninja's maken een muur op het podium (in Ninja houding) met het gezicht naar Izzi en Elle. Achter de muur staan de Japanse meisjes in de Japanse houding) Izzi, Elle, Izzi op Zo geheim was dat paleis ook weer niet. De bus stopt er voor de deur. Nu is ie ook niet meer geheim. Vroeger wel. Maar heb je al die bewaking gezien? Al die Ninja s? Zal ik eens vragen of zij misschien de boeven hebben gezien? Oké! Maar doe je wel voorzichtig? Hallo meneer de Ninja, heeft u misschien ook allemaal boeven gezien? (Lopend naar de ninja's) Ninja1: Nee!, hier komen geen boeven! Maar mogen we het dan ook misschien aan de meisjes vragen? Ninja2: Nee!, niemand komt hier langs! Track 8: De strengste bewaking van de wereld Japan lied (Japan + Izzi en Elle) Tijdens het laatste refrein zijn de ninja's erg afgeleid door de meisjes. Izzi en, Elle lopen op deze manier langs de muur naar het paleis. Ninja's af (Japanse meisjes blijven op) Doordat de Ninja s en de mooiste meisjes van Japan aan het dansen waren, letten ze niet op en konden Izzi en Elle zo naar binnen sluipen. Ze doorzochten het hele paleis.

9 Pagina 9 van 15 Hebben jullie misschien iets van 'boeven' gezien? (Gericht aan de Japanse meisjes) Meisje1: Wij praten niet met vreemde jongens. Laat mij maar even. Konnichiwa, hebben jullie de boeven gezien? Meisje2: Nee. Niet gezien. Dat schiet ook niks op. Japanse meisjes af Je zei toch dat het op t nieuws was geweest? Hebben ze daar niet gezegd waar ze heen gingen? Ja, ze gingen naast Spanje en Japan naar Oostenrijk en naar de Noordpool. Dan gaan wij daar ook naar toe! Maar misschien kunnen we ons beter opsplitsen. Dan kunnen we alle boeven in één keer pakken. Goed plan. Wie gaat er naar de Noordpool? Jij of Ik? Ik zeker niet... Weet je wel hoe koud het daar is? Laten we er om tossen. (Izzi en Elle tossen. Izzi gooit een muntje op. Elle wint.) Oké, Ik wil wel naar Oostenrijk. Dan ga jij naar de Noordpool! Oké, komt voor elkaar. De Noordpool. Ik ga die boeven daar allemaal vangen! Laten we contact houden via onze supersonische superheldenmobieltjes. Dat is een goed plan!

10 Pagina 10 van 15 De 2 vrienden splitsten zich dus op. Op het vliegveld namen ze afscheid van elkaar. Ze hadden allebei een lange reis voor de boeg. Izzi en Elle af (Izzi naar rechts, Elle naar links) Na 8 uur vliegen was Elle eindelijk in Oostenrijk. Oostenrijk op (vanaf rechts) Elle op (vanaf links) Tirol! Wat zijn die bergen geweldig hoog en al die sneeuw. Maar waar zijn die boeven? Er lopen wat Oostenrijkse kinderen rond op het podium. Elle loopt op ze af. (Met een Duits accent) Gutentag. Kunnen jullie mij vertellen of jullie ook boeven hebben gezien? Kinderen:Ja. (Met een Duits accent) En waar dan? De kinderen wijzen naar een plek waar ze zogenaamd zouden moeten zijn. Oké, dank je wel. Danke Schone! Elle rende zo snel mogelijk naar de plek die de kinderen hadden aangewezen. Maar de kinderen hadden het Duits van Elle blijkbaar niet zo goed verstaan, want ze hadden haar naar een Tiroler feest gestuurd. Track 9: Feesten op een berg Oostenrijk lied (Elle + Oostenrijk) Boeven op De boeven verstoppen zich tussen de Oostenrijkse kinderen Wat een gezellig feest is dit. Ik zou wel de hele avond kunnen dansen. Oh! Maar ik moet niet mijn missie vergeten. De boeven. De boeven. Daar heb je ze! Maar ik heb hulp nodig. Wacht eens even.. Elle fluistert iets in het oor van een Oostenrijks kind. Dat fluistert het weer in iemand anders oor en zo verder. Het plan is dat Elle aftelt en dat bij 0 alle kinderen op de boeven afrennen en ze als een touw (met de handen een kring om de boeven heen maken) gevangen nemen.

11 Pagina 11 van 15 Boeven: 3, 2, 1, 0! Heel goed! Laat ons vrij! Boeven zittend op de grond in het midden van de kring. Nee, jullie gaan naar de gevangenis! Net zoals jullie andere boeven! Ja! Want Izzi heeft ondertussen jullie vriendjes gevangen! Laat ik hem even bellen. Elle pakt haar supersonische superheldenmobieltje en drukt het nummer in. De boeven zitten nog steeds op de grond in het midden van de kring. Hallo? Izzi? Izzi? De Baas / Een heel goede dag, Whahahahaha Je spreekt met Rik, Rik de Slechte of ook wel Slechte Rik genoemd! Luister eens, volgens mij is je plannetje niet helemaal gelopen zoals jij had bedacht. Ik denk dat er een een klein probleempje is. Whahahhaaha.. Maar dat probleempje is zo opgelost door een paar grote ijsberen. Die hebben wel trek in wat vers mensenvlees. Whahahhaha. Een heel fijne dag nog.. Whahahaha. Oh nee! Izzi is in gevaar. Ik moet hem redden! Voor Elle vertrok, bracht ze samen met de kinderen die haar geholpen hadden de gevangen boeven naar de politie. Elle, Oostenrijk, boeven af Toen ging ze met grote haast met de boot naar de Noordpool. Noordpool op Elle op Track 10: Wat een kou Noordpool lied (Elle + Noordpool) Na het lied lopen de Noordpoolkinderen wat rond. Elle wil ze wat vragen. Tolk: Mag ik Oh, hoe spreek je Noordpools? Elle vraagt op een paar rare manieren aan de kinderen of ze ook Izzi hebben gezien. Oh, dit werkt niet. Euk kon eun beutje Neuderlands. (De tolk is één van de Noordpoolkinderen)

12 Pagina 12 van 15 Geweldig. Hebben jullie misschien Izzi gezien? Hij heeft een paarse tuinbroek met allemaal smileys. De tolk gaat met de groep kinderen overleggen. Tolk: Jeu, deu is deu keunt eup gegeun meut eun heulebeul eunge beuven. Bedankt! En nu jullie hier toch zijn. Zouden jullie mij willen helpen? De tolk overlegt met de kinderen. Die knikken allemaal. Kinderen: JEUH. Elle + Noordpool af (links) Terwijl Elle haar spannende en gevaarlijke plan met de kinderen overlegde, zat Izzi in grote problemen. Izzi + Boeven op Izzi komt vastgebonden aangelopen met de boeven. De boeven staan om hem heen. Help! Help! Elle kom me redden... Help! Boef 1: Stil jij. Boef 2: Anders mag je met je billen in de sneeuw gaan zitten. Boehoe Boef 3: Wat is dat? Boehoe. Ik ben het Noordpool monster Elle + Noordpool op Elle komt op met een laken met rafels over haar en de kinderen heen. Het lijkt een groot monster, maar het is duidelijk een in elkaar geknutseld kostuum Boeven: Help!!! Track 11: De laatste boeven Tijdens het lied worden alle boeven gevangen genomen door een kring om de boeven te maken. Izzi wordt bevrijd. Slechte Rik ontsnapt echter tijdens het lied. Dank jullie wel kinderen. Breng de boeven maar naar het politiebureau. Noordpool + boeven af

13 Pagina 13 van 15 Maar waar is die Rik de Slechte nou? Slechte Rik? Die is helaas ontsnapt. Maar de rest zit straks achter slot en grendel. Ik dacht dat je nooit meer zou komen. Maar je hebt me gered! En wie is nu een bangerik? Jij niet. Track 12: Ik ben een held En zo konden Izzi en Elle weer veilig naar huis. De wereld was gered! Izzi en Elle af En eenmaal thuis kropen ze allebei snel in bed. De volgende ochtend ging de wekker helaas alweer héél vroeg. Izzi en Elle op GOE-DE-MORGEN! Heb je heerlijk geslapen? Heerlijk! Alleen maakte jij vannacht nogal veel geluid. Droomde je of zo? Ik moest de hele tijd denken aan al die boeven die ik heb gevangen. Boeven? Waar heb jij het nou weer over? Die ontsnapt waren uit 'IJzerstein'. Whahahahahahaha. Volgens mij heb jij een beetje te veel gedroomd. Nee, echt niet. We waren in Spanje, Japan, Oostenrijk en op de Noordpool. Wij zijn nergens heen geweest. Dat moet je toch echt gedroomd hebben.

14 Pagina 14 van 15 TV op Het maakt ook niet uit Elle. Laten we maar televisie gaan kijken. (Izzi doet met de afstandsbediening de tv aan) Track 13: Nieuwsuitzending intro Nieuwslezer / Een goedemorgen dames en heren. De ontsnapte gevangenen uit de zwaar beveiligde gevangenis 'IJzerstein' zijn weer gevangen genomen. Wie er precies verantwoordelijk voor is is niet bekend. Maar de boeven zitten weer achter slot en grendel! Zelfs de grote baas Slechte Rik is op het laatste moment in de kraag gevat in Nederland. Tot zo ver het ontbijtnieuws. Track 14: Nieuwsuitzending outro Izzi doet de televisie met de afstandsbediening uit. Izzi kijkt Elle verbaasd aan. Elle krijgt een grote lach op haar gezicht en is erg blij! Hoe kan dat nou? Wie weet ben ik toch een held. Track 15: Ik ben een held reprise Alle kinderen op Alle kinderen komen op het podium en dansen mee. APPLAUS Kinderen maken een buiging. (Eventueel per 'soort' op het podium roepen: Spanjaarden, Ninja's, Japanse meisjes, Oostenrijkers, Noordpoolbewoners, Boeven, Nieuwslezer) Nogmaals groot applaus Belangrijk: Vlak na begin van het applaus muziek aanzetten zodat de mensen vrolijk weglopen: Track 15: Ik ben een held reprise Daarna andere nummers draaien indien er nog mensen in de zaal zijn. EINDE Gebruik bij voorkeur de Verteller op de cd i.p.v. een 'echte' Verteller. Dit komt professioneler over! En het bespaart je een medewerker!

15 Pagina 15 van 15 Benodigdheden BOEVEN Zaklampen TV Geknutselde tv Afstandsbediening Izzi en Elle Brief van Elle voor Izzi 'Lieve Izzi, ik ben een paar dagen weg. Ik moest onverwachts op reis. Eerst ga ik naar Spanje. Ik zie je over een paar dagen. Dikke kus van Elle'. Wereldkaart met hierop een dikke pijl van Spanje naar Japan Tijdens de scéne dat Elle een kaart vindt in Spanje. Supersonische mobieltjes Om mee te nemen wanneer de typetjes zich gaan opsplitsen. Touw voor het gevangen nemen van Izzi Tijdens de scène dat de boeven Izzi met een touw hebben vastgebonden. Groot laken (voor het lied 'bangerik' en voor Elle + Noordpoolkinderen) Hetzelfde laken kan gebruik worden voor het lied 'Bangerik' en voor de scéne dat Elle een plannetje bedenkt met de Noordpoolkinderen (het noordpoolmonster)

Musical Flip en Fleur de wereld rond

Musical Flip en Fleur de wereld rond Pagina 1 van 15 Musical Flip en Fleur de wereld rond Versie voor 2 typetjes (Flip/Fleur) Versie 2010 Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Martijn

Nadere informatie

Musical De Eendenclub de wereld rond

Musical De Eendenclub de wereld rond Pagina 1 van 15 Musical De Eendenclub de wereld rond Normale versie voor 3 typetjes (Otto/Elle/Izzi) Versie 2010 Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie:

Nadere informatie

Musical Beau en Bloem de wereld rond

Musical Beau en Bloem de wereld rond Pagina 1 van 15 Musical Beau en Bloem de wereld rond Versie voor 2 typetjes (Beau/Bloem) Versie 2010 Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Beau:

Nadere informatie

Musical De Eendenclub verdwaalt

Musical De Eendenclub verdwaalt Pagina 1 van 9 Musical De Eendenclub verdwaalt Normale versie voor 3 typetjes (Otto/Elle/Izzi) Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Martijn Boer

Nadere informatie

Musical Winck en Blinck de wereld rond Versie voor 2 typetjes (Blinck/Winck)

Musical Winck en Blinck de wereld rond Versie voor 2 typetjes (Blinck/Winck) Pagina 1 van 16 Musical Winck en Blinck de wereld rond Versie voor 2 typetjes (Blinck/Winck) Pagina 2 van 16 Versie 2010 Gebruik bij voorkeur de Verteller op de cd i.p.v. een echte Verteller. Dit komt

Nadere informatie

Musical De Eendenclub verdwaalt

Musical De Eendenclub verdwaalt Pagina 1 van 9 Musical De Eendenclub verdwaalt Versie voor 2 typetjes (Elle/Izzi) Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Martijn Boer izzi: Leonie

Nadere informatie

Musical Beau en Bloem verdwaald in het bos

Musical Beau en Bloem verdwaald in het bos Pagina 1 van 9 Musical Beau en Bloem verdwaald in het bos Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Beau: Martijn Boer Roos: Leonie van Gent Muziek

Nadere informatie

Musical Rik & Sunny verdwaald in het bos

Musical Rik & Sunny verdwaald in het bos Pagina 1 van 9 Musical Rik & Sunny verdwaald in het bos Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Muziek en Teksten: Martijn Boer in opdracht van Recrateam 2008/2009 Recrateam

Nadere informatie

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij?

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Wat een mooie luchtballonnen! Geel, oranje, groen en blauw. Kies maar uit Daan,

Nadere informatie

Lekker ding. Maar Anita kijkt boos. Hersendoden zijn het!, zegt ze. Die Jeroen is de ergste. Ik kijk weer om en zie hem meteen zitten.

Lekker ding. Maar Anita kijkt boos. Hersendoden zijn het!, zegt ze. Die Jeroen is de ergste. Ik kijk weer om en zie hem meteen zitten. Lekker ding Pas op!, roept Anita. Achter je zitten de hersendoden! Ik kijk achterom. Achter ons zitten twee jongens en drie meisjes hun boterhammen te eten. Ze zijn gevaarlijk, zegt Anita. Ze schudt haar

Nadere informatie

Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram,

Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram, Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram, mijn kleine broer Dat is niet van mij mama Dan zegt ze

Nadere informatie

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis.

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis. Weer naar school Kim en Pieter lopen het schoolplein op. Het is de eerste schooldag na de zomervakantie. Ik ben benieuwd wie onze mentor * is, zegt Pieter. Kim knikt. Ik hoop een man, zegt ze. Pieter kijkt

Nadere informatie

Twee blauwe vinkjes. Door: Lenneke Sprong

Twee blauwe vinkjes. Door: Lenneke Sprong Twee blauwe vinkjes Door: Lenneke Sprong Nog steeds maar een vinkje. Buiten begon de zon te schijnen, waardoor er schaduwen op de lichtblauwe muur ontstonden. Waarom ontvangt hij niet mijn berichtje vroeg

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Bibliotheek Mysterie

Bibliotheek Mysterie Bibliotheek Mysterie Eerste druk, 2014 2014 Nicole van Oudheusden isbn: 9789048432257 nur: 284 Uitgever: Free Musketeers, Zoetermeer www.freemusketeers.nl Hoewel aan de totstandkoming van deze uitgave

Nadere informatie

Het verhaal op reis. groep 1-2. melle de muis. Bijlagen Les 1. media. spoor

Het verhaal op reis. groep 1-2. melle de muis. Bijlagen Les 1. media. spoor Het verhaal op reis groep 1-2 melle de muis Bijlagen Les 1 Les 1 - Bijlage 1 - brief kunstenaar 1 Lieve kinderen, Vandaag begint er een bijzonder project: HET VERHAAL OP REIS. Jullie gaan vandaag met elkaar

Nadere informatie

Hoe lang duurt geluk?

Hoe lang duurt geluk? Hoe lang duurt geluk? Op dit moment ben ik gelukkig. Na veel pech ben ik dan eindelijk een vrolijke schrijver. Mijn roman is goed gelukt. En ik verdien er veel geld mee. En ik heb ook nog eens een mooie,

Nadere informatie

LENTE+LIEFDE Juf Floor ligt in haar bed. Ze wordt wakker en pakt haar kleren om vandaag aan te trekken. Dan gaat juf Floor ontbijten. Ze gaat naar buiten en loopt naar meester Ruben s huis. Ze belt aan

Nadere informatie

7.5 Script en plaatjes post-test

7.5 Script en plaatjes post-test 7.5 Script en plaatjes post-test De vorige keer waren we hier om Drakie wat beter te leren praten en Drakie heeft toen een heleboel van jou geleerd. Dat vond ie heel leuk. Vandaag gaan we wat dingen die

Nadere informatie

Tornado. Maartje gaat voor het eerst logeren. s Nachts belandt ze met haar vriendinnetje Eva in een tornado en beleven ze een heel spannend avontuur.

Tornado. Maartje gaat voor het eerst logeren. s Nachts belandt ze met haar vriendinnetje Eva in een tornado en beleven ze een heel spannend avontuur. Tornado Maartje gaat voor het eerst logeren. s Nachts belandt ze met haar vriendinnetje Eva in een tornado en beleven ze een heel spannend avontuur. Geschreven in januari 2012 (Geïllustreerd t.b.v. het

Nadere informatie

VERSJES: Mourik lou VADERDAG. Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij!

VERSJES: Mourik lou VADERDAG. Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij! VERSJES: Mourik lou VADERDAG Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij! t Is geen zakdoek of sigaren, t is een heel, heel ander

Nadere informatie

Elke middag loopt Fogg van zijn huis naar de Club. Om een spelletje kaart te spelen. Er wordt altijd om geld gespeeld. En als Fogg wint, geeft hij

Elke middag loopt Fogg van zijn huis naar de Club. Om een spelletje kaart te spelen. Er wordt altijd om geld gespeeld. En als Fogg wint, geeft hij Rijk Phileas Fogg is een vreemde man. Hij is erg rijk. Maar niemand weet hoe hij aan zijn geld komt. Een baan heeft hij namelijk niet. Toch woont hij in een groot huis, midden in Londen. In zijn eentje.

Nadere informatie

De brug van Adri. Rollen: Verteller Martje Adri Wim

De brug van Adri. Rollen: Verteller Martje Adri Wim De brug van Adri Rollen: Verteller Martje Adri Wim Daar loopt een meisje. Ze heet Martje. Ze kijkt boos en loopt langzaam. Ze weet niet waarheen. Martje kent Wim. Hij woont in dezelfde straat, maar Wim

Nadere informatie

Micha kijkt Ruben aan. Hij trekt een gek gezicht. Micha houdt niet van puzzelen, want de puzzels die oma maakt, zijn altijd heel erg moeilijk.

Micha kijkt Ruben aan. Hij trekt een gek gezicht. Micha houdt niet van puzzelen, want de puzzels die oma maakt, zijn altijd heel erg moeilijk. 1. Puzzelen Wie er het eerst is! Micha staat bij het schoolhek. Hij krijgt een harde klap op zijn schouder van Ruben, zijn grote broer. Oké. Micha is wel in voor een wedstrijdje. Hij begint meteen te rennen,

Nadere informatie

Inhoud. Een nacht 7. Voetstappen 27. Strijder in de schaduw 51

Inhoud. Een nacht 7. Voetstappen 27. Strijder in de schaduw 51 Inhoud Een nacht 7 Voetstappen 27 Strijder in de schaduw 51 5 Een nacht 6 Een plek om te slapen Ik ben gevlucht uit mijn land. Daardoor heb ik geen thuis meer. De wind neemt me mee. Soms hierheen, soms

Nadere informatie

Ik heb een nieuw horloge, zegt papa. Kijk.

Ik heb een nieuw horloge, zegt papa. Kijk. Prent 1 Sst, ik hoor iets! Prent 1. Sst, ik hoor iets! Said en Jamal zitten aan tafel te eten. Samen met papa en mama. Ik heb een nieuw horloge, zegt papa. Kijk. Papa laat het horloge zien. Het is een

Nadere informatie

Muis heeft tikkertje gespeeld met Draak. Het is al donker als ze naar huis wil. Muis moet nog een heel eind door het bos.

Muis heeft tikkertje gespeeld met Draak. Het is al donker als ze naar huis wil. Muis moet nog een heel eind door het bos. Muis heeft tikkertje gespeeld met Draak. Het is al donker als ze naar huis wil. Muis moet nog een heel eind door het bos. Ben je niet bang? vraagt Draak. Muis trekt haar zwaard. Ik heb een zwaard. Ik draag

Nadere informatie

INDIAAN HOTEMETOOT. Geschreven door: Sheila de Pauw

INDIAAN HOTEMETOOT. Geschreven door: Sheila de Pauw INDIAAN HOTEMETOOT Geschreven door: Sheila de Pauw INDIAAN HOTEMETOOT Rolverdeling: Opperhoofd Slimme Steen Hotemetoot Decor: Het decor is een indianendorp, waar minimaal twee wigwams instaan. De wigwam

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren'

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren' De tovenaar tovert De verhalenvertelster vertelt Wat zou een tovenaar allemaal kunnen toveren? Hoe zouden de kinderen zich voelen? Waar zie je dat aan? Is de tovenaar blij/ boos/ verdrietig of bang? Hoe

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Wie heeft die rare knopen erin gelegd? vraagt hij. Ik, geeft Bibi eerlijk toe. Vorige week waaide het nogal hard. Dus toen heb ik de rubberboot en

Wie heeft die rare knopen erin gelegd? vraagt hij. Ik, geeft Bibi eerlijk toe. Vorige week waaide het nogal hard. Dus toen heb ik de rubberboot en Het plan van Bart Dobber, niet doen! Bibi staat op het dek van het schip en kijkt naar haar hond die een kat achterna zit op de kade. Haar broer Bart ligt op de loopplank en peutert aan het touw van de

Nadere informatie

Dierenvrienden? door Nellie de Kok. Samenvatting

Dierenvrienden? door Nellie de Kok. Samenvatting Dierenvrienden? door Nellie de Kok Samenvatting De hond is de baas in het huis, totdat er een kat bijkomt. Ze proberen allebei om bij de bazin in een goed blaadje te komen. De kat krijgt het voor elkaar

Nadere informatie

Er vaart een boot op het grote meer

Er vaart een boot op het grote meer Er vaart een boot op het grote meer Er vaart een boot op het grote meer, met discipelen en de Heer. Maar bij storm en lelijk weer, roepen de vrienden: Help ons Heer! De Here zegt dan: Zwijg,wees stil.

Nadere informatie

NAAM. Uil kijkt in een boek. Het is een boek over dieren. Er staan plaatjes in. Van elk dier één. Uil ziet een leeuw. En een pauw. En een bever.

NAAM. Uil kijkt in een boek. Het is een boek over dieren. Er staan plaatjes in. Van elk dier één. Uil ziet een leeuw. En een pauw. En een bever. Vos en Waar is Haas het ijs? NAAM Uil kijkt in een boek. Het is een boek over dieren. Er staan plaatjes in. Van elk dier één. Uil ziet een leeuw. En een pauw. En een bever. Wat een raar beest! lacht Uil.

Nadere informatie

Op reis naar Bethlehem

Op reis naar Bethlehem Op reis naar Bethlehem Rollen: Verteller Jozef Maria Engel Twee omroepers Kind 1 Kind 2 Kind 3 Receptionist 1 Receptionist 2 Receptionist 3 Kind 4 Kind 5 Herder 1 Herder 2 Herder 3 Herder 4 Drie wijzen

Nadere informatie

Help, mijn papa en mama gaan scheiden!

Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Joep ligt in bed. Hij houdt zijn handen tegen zijn oren. Beneden hoort hij harde boze stemmen. Papa en mama hebben ruzie. Papa en mama hebben vaak ruzie. Ze denken

Nadere informatie

sarie, mijn vriend kaspar en ik

sarie, mijn vriend kaspar en ik sarie, mijn vriend kaspar en ik Leen Verheyen sarie, mijn vriend kaspar en ik is een theatertekst voor kinderen vanaf 4 jaar en ging in première op 12 september 2009 bij HETPALEIS in Antwerpen 1 ik: het

Nadere informatie

Appeltje en Eitje Een postpakket uit Spanje

Appeltje en Eitje Een postpakket uit Spanje Appeltje en Eitje Een postpakket uit Spanje Voor kinderen van 3 tot 8 jaar Geschreven door Elisabeth Roodenburg Er zijn nog meer verhalen van Elisabeth Roodenburg Copyright: Elisabeth Roodenburg Vermaat

Nadere informatie

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 5-6. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 5-6. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag Hoi! Blijf even aan de lijn. Ik zit namelijk op de andere. Wacht even. Hoi, ik kom zo even terug, want ik moet even iets zeggen over

Nadere informatie

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Eerste druk 2015 R.R. Koning Foto/Afbeelding cover: Antoinette Martens Illustaties door: Antoinette Martens ISBN: 978-94-022-2192-3 Productie

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, jongens en meisjes,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, jongens en meisjes, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, jongens en meisjes, Hé Joyce, ga je mee? Emma rent achter Joyce aan als ze van het schoolplein lopen. Joyce, wij gaan vanmiddag op bezoek bij mijn oom,

Nadere informatie

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 7-8. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 7-8. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag Hoi! Blijf even aan de lijn. Ik zit namelijk op de andere. Wacht even. Hoi, ik kom zo even terug want ik moet even iets zeggen over

Nadere informatie

En rijke mensen werken niet. Die kunnen de hele dag doen wat ze leuk vinden.

En rijke mensen werken niet. Die kunnen de hele dag doen wat ze leuk vinden. Warm in Verona Romeo loopt een beetje rond. Dat doet hij bijna elke dag. Hij vindt het leuk om door het stadje te lopen. Door de kleine straatjes. Langs de rivier waar de meisjes de was doen. En over de

Nadere informatie

Musical De Eendenclub en het tijdreisavontuur

Musical De Eendenclub en het tijdreisavontuur Pagina 1 van 19 Musical De Eendenclub en het tijdreisavontuur Normale versie voor 2 typetjes (Elle/) Versie 2011 Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie:

Nadere informatie

Maar gelukkig is er nog de Zing-Piet. Die zorgt ervoor dat alle Pieten alle Sinterklaasliedjes goed kunnen zingen. Dus ook:

Maar gelukkig is er nog de Zing-Piet. Die zorgt ervoor dat alle Pieten alle Sinterklaasliedjes goed kunnen zingen. Dus ook: Weten jullie hoe Sinterklaas van Spanje naar Nederland komt? Ja? Met de fiets? Nee! Met de stoomboot, natuurlijk! Het is een heel gedoe voordat Sinterklaas en zijn Pieten kunnen vertrekken. Je wil niet

Nadere informatie

Stan. Geschreven door. Eline Willemse. Illustraties van. Dick Rink

Stan. Geschreven door. Eline Willemse. Illustraties van. Dick Rink Stan Geschreven door Eline Willemse Illustraties van Dick Rink http://www.dickrink.nl Copyright 2013 Stan is een beer. Een hele lieve beer. Een beer die zich af en toe een beetje alleen voelt. En weet

Nadere informatie

Beeld Hoofdstuk 5. Uitgeschreven tekst. NL test

Beeld Hoofdstuk 5. Uitgeschreven tekst. NL test Beeld Hoofdstuk 5 Uitgeschreven tekst NL test www.ncrv.nl/ncrvgemist/8-1-2011/nl-test-2011-afl-1 (fragment tot 8:53 min.) NL test (NCRV) Duur fragment: 8:53 min. Duur uitzending: 24:49 min. Datum uitzending:

Nadere informatie

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen. Bidden Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl en kinderactiviteiten www.lambertuskerk-rotterdam.nl

Nadere informatie

R O S A D E D I E F. Arco Struik. Rosa de dief Arco Struik 1 www.gratiskinderboek.nl

R O S A D E D I E F. Arco Struik. Rosa de dief Arco Struik 1 www.gratiskinderboek.nl R O S A D E D I E F Arco Struik Rosa de dief Arco Struik 1 www.gratiskinderboek.nl In de winkel 3 Bart 5 Een lieve dief 7 De telefoon 9 Bij de dokter 11 De blinde vrouw 13 Een baantje 15 Bijna betrapt

Nadere informatie

Er was eens een heel groot bos. Met bomen en bloemen. En heel veel verschillende dieren. Aan de rand van dat bos woonde, in een grot, een draakje. Dat draakje had de mooiste grot van iedereen. Lekker vochtig

Nadere informatie

Het is herfst in de poppenkast. door Nellie de Kok

Het is herfst in de poppenkast. door Nellie de Kok Het is herfst in de poppenkast door Nellie de Kok 1 Het is herfst in de poppenkast door Nellie de Kok Samenvatting Jan en Katrijn gaan naar het bos om spullen te zoeken voor de herfsttafel. Als Jan in

Nadere informatie

De vrouw van vroeger (Die Frau von früher)

De vrouw van vroeger (Die Frau von früher) Roland Schimmelpfennig De vrouw van vroeger (Die Frau von früher) Vertaling Tom Kleijn Personen FRANK, midden veertig CLAUDIA, zijn vrouw ROMY VOGTLÄNDER ANDI, zoon van Frank en Claudia TINA, Andi's vriendin

Nadere informatie

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Aangepaste dienst Liturgie Voor de dienst speelt de band drie liederen Opwekking 11 Er is een Heer Opwekking 277 Machtig God, sterke Rots

Nadere informatie

Lesbrief 14. Naar personeelszaken.

Lesbrief 14. Naar personeelszaken. http://www.edusom.nl Thema Op het werk Lesbrief 14. Naar personeelszaken. Wat leert u in deze les? Wanneer u zeggen en wanneer jij zeggen. Je mening geven en naar een mening vragen. De voltooide tijd gebruiken.

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

Pasen met peuters en kleuters. Jojo is weg

Pasen met peuters en kleuters. Jojo is weg Pasen met peuters en kleuters Beertje Jojo is weg Thema Maria is verdrietig, haar beste Vriend is er niet meer. Wat is Maria blij als ze Jezus weer ziet. Hij is opgestaan uit de dood! Wat heb je nodig?

Nadere informatie

Wat was voor jou de belangrijkste reden om aan dit project mee te werken?

Wat was voor jou de belangrijkste reden om aan dit project mee te werken? Carpe Diem! Afgelopen december vertrokken vijf Nederlandse dames naar het prachtige Zuid-Afrika om hier mee te werken aan een summerschool in een township in Hermanus. Dit is een project van People4Change,

Nadere informatie

Goedemorgen Sinterklaas is een BandEvent productie. pagina 1 van 12

Goedemorgen Sinterklaas is een BandEvent productie. pagina 1 van 12 01 Goedemorgen Sinterklaas 2 02 De vriend van ieder kind 3 03 Taai taai 4 04 Zwarte Piet, kijk goed uit! 5 05 Vergeten 6 06 Lieve Sinterklaas 7 07 Go Go Amerigo 8 08 Kijk, Sinterklaas is aangekomen 9 09

Nadere informatie

Het vreemde paard van Sinterklaas. door Nellie de Kok

Het vreemde paard van Sinterklaas. door Nellie de Kok Het vreemde paard van Sinterklaas door Nellie de Kok 1 Het vreemde paard van Sinterklaas door Nellie de Kok Samenvatting Als Sinterklaas in Nederland aankomt, wil hij dat Piedewiet zijn paard, Americo

Nadere informatie

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne>

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne> Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 Inleiding Timo is een ander mens geworden door zijn grote vriend Tommy. Toch was het niet altijd zo geweest, Timo had Tommy gekregen voor

Nadere informatie

Gevaarlijke liefde. Weet jij wie die jongen is? Zit hij ook bij ons op school? Mooi hè, Kim? Maar wel duur! Ik geloof dat hij Ramon heet!

Gevaarlijke liefde. Weet jij wie die jongen is? Zit hij ook bij ons op school? Mooi hè, Kim? Maar wel duur! Ik geloof dat hij Ramon heet! Gevaarlijke liefde Gevaarlijke liefde In de pauze Mooi hè, Kim? Maar wel duur! Weet jij wie die jongen is? Zit hij ook bij ons op school? Als je verliefd wordt ben je in de wolken. Tegelijk voel je je

Nadere informatie

HANDIG ALS EEN HOND DREIGT

HANDIG ALS EEN HOND DREIGT l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n HANDIG ALS EEN HOND DREIGT OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN HIER LEES JE HANDIGE INFORMATIE OVER HONDEN DIE DREIGEN. JE KUNT

Nadere informatie

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22.

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. PAS OP! Hulp Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. Internet Wil je meer lezen? Kijk op www.jipdenhaag.nl/loverboys En test jezelf op www.loverboytest.nl Dit is een

Nadere informatie

Musical Roos en Reinier en het tijdreisavontuur

Musical Roos en Reinier en het tijdreisavontuur Pagina 1 van 20 Musical Roos en Reinier en het tijdreisavontuur Normale versie voor 2 typetjes (Reinier/Roos) Versie 2011 Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen

Nadere informatie

Het paaltje van Oosterlittens Er stond weer een pot met bonen! Elke avond kreeg de schoenmaker van Oosterlittens bonen te eten. Maar de schoenmaker

Het paaltje van Oosterlittens Er stond weer een pot met bonen! Elke avond kreeg de schoenmaker van Oosterlittens bonen te eten. Maar de schoenmaker Het paaltje van Oosterlittens Er stond weer een pot met bonen! Elke avond kreeg de schoenmaker van Oosterlittens bonen te eten. Maar de schoenmaker klaagde nooit. Hij was te arm om vlees te kopen. Elke

Nadere informatie

U in het middelpunt Die migraine hè Levenservaring verzilveren

U in het middelpunt Die migraine hè Levenservaring verzilveren Welzijn op recept Welkom bij SWOA. Uw huisarts heeft u met ons in contact gebracht. De dokter kan u op dit moment geen passende behandeling (meer) bieden. Toch voelt u zich niet lekker, of heeft u pijn.

Nadere informatie

december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart

december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart Kerstkaart Refrein: Ik stuur een kerstkaart naar oom Rob en één naar tante Fee. Zeg postbezorger, breng je ook voor mij een

Nadere informatie

Tik-tak Tik-tak tik-tak. Ik tik de tijd op mijn gemak. Ik haast me niet zoals je ziet. Tik-tak tik-tak, ik denk dat ik een slaapje pak.

Tik-tak Tik-tak tik-tak. Ik tik de tijd op mijn gemak. Ik haast me niet zoals je ziet. Tik-tak tik-tak, ik denk dat ik een slaapje pak. Tik-tak - Lees het gedicht tik-tak voor. Doe dit in het strakke ritme van een langzaam tikkende klok: Tik - tak - tik - tak Ik tik - de tijd - op mijn - gemak. Enzovoort. - Laat de kinderen vrij op het

Nadere informatie

Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5

Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5 Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5 5 Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 6 Zacheüs (1) Het is erg druk in de stad vandaag. Iedereen loopt op straat. Zacheüs wurmt zich

Nadere informatie

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT ROOS Roos (27) is zeer slechtziend. Ze heeft een geleidehond, Noah, een leuke, zwarte labrador. Roos legt uit hoe je het beste met geleidehond en zijn baas

Nadere informatie

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2 Bladzijde negen, Bladzijde tien, Krijg ik het wel ooit te zien? Ander hoofdstuk, Nieuw begin.. Maar niets, Weer dicht, Het heeft geen zin. Dan probeer ik achterin dat dikke boek. Dat ik daar niet vaker

Nadere informatie

ze terug in de la. Dan haalt ze de pannen van het fornuis en zet ze op de onderzetters. Thomas vouwt zijn handen en doet zijn ogen dicht.

ze terug in de la. Dan haalt ze de pannen van het fornuis en zet ze op de onderzetters. Thomas vouwt zijn handen en doet zijn ogen dicht. 1. Te laat thuis Wanneer gaan we eten, mam? Thomas loopt de keuken in en tilt de deksel van een pan. Mmm! Macaroni! Daar heb ik wel zin in. Mama pakt de deksel uit Thomas hand en doet hem weer op de pan.

Nadere informatie

Wij zijn twee vrienden... jij en ik

Wij zijn twee vrienden... jij en ik Wij zijn twee vrienden... jij en ik Twee dikke vrienden... jij en ik voor Nona voor altijd negen... voor altijd in mijn hart Kika Konijn Kika Konijn was een goede vriendin van alle dieren in het bos. Ze

Nadere informatie

Sinterklaas. en de dieven. Maarten Stevens www.cts-producties.nl www.cts-producties.be

Sinterklaas. en de dieven. Maarten Stevens www.cts-producties.nl www.cts-producties.be Sinterklaas en de dieven Maarten Stevens www.cts-producties.nl www.cts-producties.be Rollen: Sinterklaas Hoofdpiet Agent Dief 2.013 Dief 2.012 Die hoeven we niet uit te leggen! Hoofdpiet staat er helemaal

Nadere informatie

Jan Klaassen en Katrijn in Afrika (groot optreden door kinderen) door Nellie de Kok

Jan Klaassen en Katrijn in Afrika (groot optreden door kinderen) door Nellie de Kok Jan Klaassen en Katrijn in Afrika (groot optreden door kinderen) door Nellie de Kok Samenvatting Jan heeft een prijs gewonnen. Het is een voetreis door het oerwoud van Afrika. Ze komen allerlei dieren

Nadere informatie

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht.

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht. 1. Joris Hé Roos, fiets eens niet zo hard. Roos schrikt op en kijkt naast zich. Recht in het vrolijke gezicht van Joris. Joris zit in haar klas. Ben je voor mij op de vlucht?, vraagt hij. Wat een onzin.

Nadere informatie

Het huis Anubis - Hoofdstuk 1

Het huis Anubis - Hoofdstuk 1 Het huis Anubis - Hoofdstuk 1 Het is 7 uur in de ochtend. Het is een dag nadat Nienke de traan van Isis aan Anchesenamon had gegeven. Nienke was al vroeg wakker, want ze kon niet meer slapen. Ze had weer

Nadere informatie

De bijen. De bijen prikken de leeuwen. De leeuwen gaan in een rondje rondom Izzi zitten. Bzzz Bzzz Bzzz BZZZ

De bijen. De bijen prikken de leeuwen. De leeuwen gaan in een rondje rondom Izzi zitten. Bzzz Bzzz Bzzz BZZZ De bijen Bzzz Bzzz Bzzz BZZZ En kom je redden Vertrouw op ons We gaan je beschermen Van dit bos Bzzz Bzzz Bzzz BZZZ Bijen marcheren Bijen springen Bijen dansen Bijen zoemen Bzzz Bzzz Bzzz BZZZ We gaan

Nadere informatie

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn:

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn: A Klein Kontakt Het is alweer eind maart wanneer dit Kontakt uitkomt, het voorjaar lijkt begonnen, veel kinderen hebben kweekbakjes met groentes in de vensterbank staan, die straks de tuin in gaan. Over

Nadere informatie

Voorwoord. Veel leesplezier! Liefs, Rhijja

Voorwoord. Veel leesplezier! Liefs, Rhijja Voorwoord Verliefd zijn is super, maar ook doodeng. Want het kan je heel onzeker maken. En als het uiteindelijk uitgaat, voel je je intens verdrietig. In dit boek lees je over mijn liefdesleven, de mooie,

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Niet eerlijk. Kyara Blaak

Niet eerlijk. Kyara Blaak Kyara Blaak Niet eerlijk Kyara Blaak Kyara Blaak 248media uitgeverij, Steenwijk Grafische realisatie: MDS Grafische Vormgeving Illustraties binnenwerk: Kyara Blaak Alle rechten voorbehouden. Niets uit

Nadere informatie

En? zegt mijn moeder, die haar nieuwe zomerjurkje laat zien: Wat vind je ervan? Mooi. Ik zeg niets meer dan dat, want ik weet dat ik er geen verstand

En? zegt mijn moeder, die haar nieuwe zomerjurkje laat zien: Wat vind je ervan? Mooi. Ik zeg niets meer dan dat, want ik weet dat ik er geen verstand En? zegt mijn moeder, die haar nieuwe zomerjurkje laat zien: Wat vind je ervan? Mooi. Ik zeg niets meer dan dat, want ik weet dat ik er geen verstand van heb. De vorige keer zei ik dat de nieuwe broek

Nadere informatie

Het feest van de olifant

Het feest van de olifant Het feest van de olifant door Marike Jongsma In een land hier ver vandaan leefde eens een mooie olifant. Olifant had vele vrienden in het woud. Maar zijn vrienden hadden olifant al een poosje niet meer

Nadere informatie

(Naar Antoine de Saint- Exupéry)

(Naar Antoine de Saint- Exupéry) (Naar Antoine de Saint- Exupéry) Tekst: Yvon Haan Toegevoegde teksten verteller: Pieter Kromhout Personages 1. Kleine prins 2. Piloot (de volgende personages kunnen dubbelrollen spelen) 3 Bloem 4. Koning

Nadere informatie

Ik geloof dat er in mijn achterband

Ik geloof dat er in mijn achterband Ik geloof dat er in mijn achterband Sinterklaastoneelstukje geschreven door Ron Jansen In een slaperig plattelandsdorpje komen op een zekere dag, vlak voor Sinterklaas, twee pieten aangelopen, met de fiets

Nadere informatie

BINNENSUIS Jehudi van Dijk

BINNENSUIS Jehudi van Dijk BINNENSUIS Jehudi van Dijk Op het toneel staat een vrouw. Ze draagt gewone kleren en ze heeft een horloge om. Ook staat er een stoel en een prullenbak en ligt er een pluisje op de grond. Ik denk altijs

Nadere informatie

LES 4. Handelingen 12:1-19; Van Jeruzalem tot Rome: Verlost uit de gevangenis blz.109-116

LES 4. Handelingen 12:1-19; Van Jeruzalem tot Rome: Verlost uit de gevangenis blz.109-116 LES 4 Handelingen 12:1-19; Van Jeruzalem tot Rome: Verlost uit de gevangenis blz.109-116 De boodschap God hoort en verhoort onze gebeden voor elkaar. Leertekst: Terwijl Petrus onder zware bewaking zat

Nadere informatie

Brandweerman. 1 Brandweerman, brandweerman. Red die kat, als je kan. Zet je ladder neer en draag snel die kat omlaag.

Brandweerman. 1 Brandweerman, brandweerman. Red die kat, als je kan. Zet je ladder neer en draag snel die kat omlaag. vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof ouplet Brandweerman Intro D7 G man, Refrein brand -weer - man. Red die kat, Brand-weer Œ Œ Œ G Œ Ó als je kan. Zet je lad - der neer en draag snel

Nadere informatie

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 Beertje Anders Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 H. Vos Beertje Anders Wat zonlicht is voor bloemen, is een glimlach voor een beer. Beertje Anders en Beertje Bruin gaan bij oma spelen. Het was maar even

Nadere informatie

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA Hotel Hallo - Thema 4 Hallo opdrachten OPA EN OMA 1. Knip de strip. Strip Knip de strip los langs de stippellijntjes. Leg de stukken omgekeerd en door elkaar heen op tafel. Draai de stukken weer om en

Nadere informatie

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang!

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Liturgie Zingen: -Opwekking 654 Dank U voor deze nieuwe dag -Zoek eerst het Koninkrijk van God -Weet je waar het hemels koninkrijk op lijkt (Elly en

Nadere informatie

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang.

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang. Vanavond ga ik mijn man vertellen dat ik bij hem wegga. Na het eten vertel ik het hem. Ik heb veel tijd besteed aan het maken van deze laatste maaltijd. Met vlaflip toe. Ik hoop dat de klap niet te hard

Nadere informatie

Adam en Eva eten van de boom

Adam en Eva eten van de boom Adam en Eva eten van de boom God maakt een prachtig paradijs. Hij zegt: Het is heel goed. Maar God heeft ook een vijand, En weet jij wel wat hij doet? Het mooie wat God heeft gemaakt, maakt hij juist graag

Nadere informatie

E E N B A R M H A R T I G E S A M A R I T A A N

E E N B A R M H A R T I G E S A M A R I T A A N E E N B A R M H A R T I G E S A M A R I T A A N Personen Pa Ma Kind 1 Kind 2 Dominee Vrouw van de Dominee Zondagsschooljuf Man van de zondagsschooljuf Buurman Smit Buurvrouw Smit Het Ding (speelt wel mee,

Nadere informatie

Kanjerkrant maart 2015

Kanjerkrant maart 2015 Kanjerkrant maart 2015 Wat leuk dat u de Kanjerkrant van De Duinsprong bekijkt! In deze krant leest u over activiteiten in de groepen die te maken hebben met de Kanjertraining. In deze editie leest u onder

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine?

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? is op het werk. moet aan de machine werken. De chef vertelt eerst hoe de machine werkt. Dan werkt met de machine. De machine doet het niet. roept een

Nadere informatie

Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl.

Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl. Chatten Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl. Colofon Een uitgave van Eenvoudig Communiceren

Nadere informatie