Zondag 10 maart Voorganger: ds. Bart Breunesse Organist: Irma Zuur

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zondag 10 maart Voorganger: ds. Bart Breunesse Organist: Irma Zuur"

Transcriptie

1 Zondag 10 maart 2019 Voorganger: ds. Bart Breunesse Organist: Irma Zuur

2 Liederen in deze dienst: Intochtspsalm 91a Psalm 119 : 65 en 66 Psalm 81 : 1, 2, 5, 7 en 9 Lied 539 Lied 310 Lied 320 Lezingen: Deuteronomium 5 : 6 21 Lucas 4 : 1-13 Parts of this service will be summarised in English. Delen van deze dienst worden in het Engels samengevat.

3 Afkondigingen voor zondag 10 maart 2019 De dienst wordt geleid Ds. B. Breunesse uit Aalden. De afkondigingen worden gelezen door Sandra Lanting. De ouderling van dienst is: Ria Kamps. Organist is Irma Zuur. KIA collecte is voor de Zending op Cuba: Jarenlang leidden Cubaanse kerken onder het communisme een sluimerend bestaan, maar tegenwoordig zoeken mensen de kerk weer op.. In Cuba verslechtert de economie echter en neemt de armoede toe. Daarmee groeit ook de diaconale taak van de kerk. Zo wil de kerk er zijn voor ouderen die het niet breed hebben, voor zieken en voor kinderen met een problematische thuissituatie. Vandaag, in de Voorjaarszendingsweek, collecteren we voor het zendingswerk van Kerk in Actie zoals op Cuba, zodat kerken in woord en daad kunnen getuigen. We bevelen deze 40dagentijdollecte van harte bij u aan. Als er kinderen in de oppas zijn kunnen zij tijdens het collecteren opgehaald worden, zodat wij met elkaar de zegen kunnen ontvangen.. Er is na de dienst koffie, thee en limonade in de zalen van de Drieklank, u wordt hiervoor van harte uitgenodigd.

4 Welkom en mededelingen

5 33: vers 1 Psalm Intochtspsalm 139: 105: 27 : 1, 1 Intochtslied Psalm 33: 2212 en en 2 en 91a en 8 3 : 1, 142 en 3

6

7

8

9

10

11 Lied 55 vers 5 (Hemelhoog) Lied Lied Psalm : : 8b119: : 41, : 1, en 265 3, 3 en 5 4 en (staande) 4 en 7666 toen zei God: Kijk eens omhoog zie daar die boog vol kleuren. Luister Noach Ik beloof: dit zal niet meer gebeuren Ik zal met jullie nog een keer de aarde op gaan bouwen Ik maak met jou een nieuw begin daar mag je op vertrouwen. Refr. zo wordt het nu al eeuwenlang verteld in elke taal.

12 Lied 55 vers 5 (Hemelhoog) toen zei God: Kijk eens omhoog zie daar die boog vol kleuren. Luister Noach Ik beloof: dit zal niet meer gebeuren Ik zal met jullie nog een keer de aarde op gaan bouwen Ik maak met jou een nieuw begin daar mag je op vertrouwen. Refr. zo wordt het nu al eeuwenlang verteld in elke taal.

13 Lied 55 vers 5 (Hemelhoog) toen zei God: Kijk eens omhoog zie daar die boog vol kleuren. Luister Noach Ik beloof: dit zal niet meer gebeuren Ik zal met jullie nog een keer de aarde op gaan bouwen Ik maak met jou een nieuw begin daar mag je op vertrouwen. Refr. zo wordt het nu al eeuwenlang verteld in elke taal.

14 Lied 55 vers 5 (Hemelhoog) toen zei God: Kijk eens omhoog zie daar die boog vol kleuren. Luister Noach Ik beloof: dit zal niet meer gebeuren Ik zal met jullie nog een keer de aarde op gaan bouwen Ik maak met jou een nieuw begin daar mag je op vertrouwen. Refr. zo wordt het nu al eeuwenlang verteld in elke taal.

15 Kindernevendienst 40-dagentijd

16 Lied 55 vers 5 (Hemelhoog) toen zei God: Kijk eens omhoog zie daar die boog vol kleuren. Luister Noach Ik beloof: dit zal niet meer gebeuren Ik zal met jullie nog een keer de aarde op gaan bouwen Ik maak met jou een nieuw begin daar mag je op vertrouwen. Refr. zo wordt het nu al eeuwenlang verteld in elke taal.

17 Lied 55 vers 5 (Hemelhoog) toen zei God: Kijk eens omhoog zie daar die boog vol kleuren. Luister Noach Ik beloof: dit zal niet meer gebeuren Ik zal met jullie nog een keer de aarde op gaan bouwen Ik maak met jou een nieuw begin daar mag je op vertrouwen. Refr. zo wordt het nu al eeuwenlang verteld in elke taal.

18 Lezing: Deuteronomium 5 : 6-21

19 Ik ben de HEER, uw God, die u uit Egypte, uit de slavernij, heeft bevrijd. Vereer naast mij geen andere goden. Maak geen godenbeelden, geen enkele afbeelding van iets dat in de hemel hier boven is of van iets beneden op de aarde of in het water onder de aarde. Kniel voor zulke beelden niet neer, vereer ze niet, want ik, de HEER, uw God, duld geen andere goden naast mij. Voor de schuld van de ouders laat ik de kinderen boeten, en ook het derde geslacht en het vierde, wanneer ze mij haten; Maar als ze mij liefhebben en doen wat ik gebied, bewijs ik hun mijn liefde tot in het duizendste geslacht.

20 Misbruik de naam van de HEER, uw God, niet, want wie zijn naam misbruikt laat hij niet vrijuit gaan. Neem de sabbat in acht, zoals de HEER, uw God, u heeft geboden; het is een heilige dag. Zes dagen lang kunt u werken en al uw arbeid verrichten, maar de zevende dag is een rustdag, die gewijd is aan de HEER, uw God; dan mag u niet werken. Dat geldt voor u, voor uw zonen en dochters, voor uw slaven en slavinnen, voor uw runderen, uw ezels en al uw andere dieren, en ook voor vreemdelingen die bij u in de stad wonen; want uw slaaf en slavin moeten evengoed rusten als u.

21 Bedenk dat u zelf slaaf was in Egypte totdat de HEER, uw God, u met sterke hand en opgeheven arm bevrijdde. Daarom heeft hij u opgedragen de sabbat te houden. Toon eerbied voor uw vader en uw moeder, zoals de HEER, uw God, u heeft geboden. Dan wordt u gezegend met een lang leven en met voorspoed in het land dat de HEER, uw God, u geven zal. Pleeg geen moord. Pleeg geen overspel. Steel niet.

22 Leg over een ander geen vals getuigenis af. Zet uw zinnen niet op de vrouw van een ander, en laat evenmin uw oog vallen op zijn huis, of op zijn akker, zijn slaaf, zijn slavin, zijn rund of zijn ezel, of wat hem ook maar toebehoort.

23 Lied 55 vers 5 (Hemelhoog) Psalm 81 : 1, 2, 5, 7 en 9 toen zei God: Kijk eens omhoog zie daar die boog vol kleuren. Luister Noach Ik beloof: dit zal niet meer gebeuren Ik zal met jullie nog een keer de aarde op gaan bouwen Ik maak met jou een nieuw begin daar mag je op vertrouwen. Refr. zo wordt het nu al eeuwenlang verteld in elke taal.

24 Lied 55 vers 5 (Hemelhoog) toen zei God: Kijk eens omhoog zie daar die boog vol kleuren. Luister Noach Ik beloof: dit zal niet meer gebeuren Ik zal met jullie nog een keer de aarde op gaan bouwen Ik maak met jou een nieuw begin daar mag je op vertrouwen. Refr. zo wordt het nu al eeuwenlang verteld in elke taal.

25 Lied 55 vers 5 (Hemelhoog) toen zei God: Kijk eens omhoog zie daar die boog vol kleuren. Luister Noach Ik beloof: dit zal niet meer gebeuren Ik zal met jullie nog een keer de aarde op gaan bouwen Ik maak met jou een nieuw begin daar mag je op vertrouwen. Refr. zo wordt het nu al eeuwenlang verteld in elke taal.

26 Lied 55 vers 5 (Hemelhoog) toen zei God: Kijk eens omhoog zie daar die boog vol kleuren. O Luister Noach Ik beloof: dit zal niet meer gebeuren Ik zal met jullie nog een keer de aarde op gaan bouwen Ik maak met jou een nieuw begin daar mag je op vertrouwen. my peo ple hear! Let my warnings reach you My commands re vere! Would you but obey Not to evil stray. Lis - ten as I teach you Refr. zo wordt het nu al eeuwenlang verteld in elke taal.

27 Lied 55 vers 5 (Hemelhoog) toen zei God: Kijk eens omhoog zie daar die boog vol kleuren. Luister Noach Ik beloof: dit zal niet meer gebeuren Ik zal met jullie nog een keer de aarde op gaan bouwen Ik maak met jou een nieuw begin daar mag je op vertrouwen. Refr. zo wordt het nu al eeuwenlang verteld in elke taal.

28 Lezing: Lucas 4 : 1-13

29 Vervuld van de heilige Geest trok Jezus weg van de Jordaan, en geleid door de Geest zwierf hij veertig dagen rond in de woestijn, waar hij door de duivel op de proef werd gesteld. Al die tijd at hij niets, en toen de veertig dagen verstreken waren, had hij grote honger. De duivel zei tegen hem: Als u de Zoon van God bent, beveel die steen dan in een brood te veranderen. Maar Jezus antwoordde: Er staat geschreven: De mens leeft niet van brood alleen. Toen bracht de duivel hem naar een hooggelegen plaats en liet hem in een en hetzelfde ogenblik alle koninkrijken van de wereld zien.

30 De duivel zei tegen hem: Ik geef u de macht over dat alles en ook de roem die ermee gepaard gaat, want ik kan daarover beschikken en ik geef het aan wie ik wil; als u in aanbidding voor mij neervalt, zal dat allemaal van u zijn. Maar Jezus antwoordde: Er staat geschreven: Aanbid de Heer, uw God, vereer alleen hem. De duivel bracht Jezus naar Jeruzalem en zette hem op het hoogste punt van de tempel, en hij zei tegen hem: Als u de Zoon van God bent, spring dan naar beneden.

31 Want er staat geschreven: Zijn engelen zal hij opdracht geven om over u te waken. En ook: Op hun handen zullen zij u dragen, zodat u uw voet niet zult stoten aan een steen. Maar Jezus antwoordde: Er is gezegd: Stel de Heer, uw God, niet op de proef. Toen de duivel Jezus aan al deze beproevingen had onderworpen, ging hij voor een tijd bij hem vandaan.

32 Lied 539 Lied 55 vers 5 (Hemelhoog) toen zei God: Kijk eens omhoog zie daar die boog vol kleuren. Luister Noach Ik beloof: dit zal niet meer gebeuren Ik zal met jullie nog een keer de aarde op gaan bouwen Ik maak met jou een nieuw begin daar mag je op vertrouwen. Refr. zo wordt het nu al eeuwenlang verteld in elke taal.

33 Lied 539 Lied 55 vers 5 (Hemelhoog) toen zei God: Kijk eens omhoog zie daar die boog vol kleuren. Luister Noach Ik beloof: dit zal niet meer gebeuren Ik zal met jullie nog een keer de aarde op gaan bouwen Ik maak met jou een nieuw begin daar mag je op vertrouwen. Refr. zo wordt het nu al eeuwenlang verteld in elke taal.

34 Lied 539 Lied 55 vers 5 (Hemelhoog) toen zei God: Kijk eens omhoog zie daar die boog vol kleuren. Luister Noach Ik beloof: dit zal niet meer gebeuren Ik zal met jullie nog een keer de aarde op gaan bouwen Ik maak met jou een nieuw begin daar mag je op vertrouwen. Refr. zo wordt het nu al eeuwenlang verteld in elke taal.

35 Lied 539 Lied 55 vers 5 (Hemelhoog) toen zei God: Kijk eens omhoog zie daar die boog vol kleuren. Luister Noach Ik beloof: dit zal niet meer gebeuren Ik zal met jullie nog een keer de aarde op gaan bouwen Ik maak met jou een nieuw begin daar mag je op vertrouwen. Refr. zo wordt het nu al eeuwenlang verteld in elke taal.

36 Lied 539 Lied 55 vers 5 (Hemelhoog) toen zei God: Kijk eens omhoog zie daar die boog vol kleuren. Luister Noach Ik beloof: dit zal niet meer gebeuren Ik zal met jullie nog een keer de aarde op gaan bouwen Ik maak met jou een nieuw begin daar mag je op vertrouwen. Refr. zo wordt het nu al eeuwenlang verteld in elke taal.

37

38 Lied Lied 55 vers 5 (Hemelhoog) toen zei God: Kijk eens omhoog zie daar die boog vol kleuren. Luister Noach Ik beloof: dit zal niet meer gebeuren Ik zal met jullie nog een keer de aarde op gaan bouwen Ik maak met jou een nieuw begin daar mag je op vertrouwen. Refr. zo wordt het nu al eeuwenlang verteld in elke taal.

39 Lied Lied 55 vers 5 (Hemelhoog) toen zei God: Kijk eens omhoog zie daar die boog vol kleuren. Luister Noach Ik beloof: dit zal niet meer gebeuren Ik zal met jullie nog een keer de aarde op gaan bouwen Ik maak met jou een nieuw begin daar mag je op vertrouwen. Refr. zo wordt het nu al eeuwenlang verteld in elke taal.

40 Lied vers 5 (Hemelhoog) Lied toen zei God: Kijk eens omhoog zie daar die boog vol kleuren. Luister Noach Ik beloof: dit zal niet meer gebeuren Ik zal met jullie nog een keer de aarde op gaan bouwen Ik maak met jou een nieuw begin daar mag je op vertrouwen. Refr. zo wordt het nu al eeuwenlang verteld in elke taal.

41 Lied vers 5 (Hemelhoog) Lied toen zei God: Kijk eens omhoog zie daar die boog vol kleuren. Luister Noach Ik beloof: dit zal niet meer gebeuren Ik zal met jullie nog een keer de aarde op gaan bouwen Ik maak met jou een nieuw begin daar mag je op vertrouwen. Refr. zo wordt het nu al eeuwenlang verteld in elke taal.

42 Lied vers 5 (Hemelhoog) Lied toen zei God: Kijk eens omhoog zie daar die boog vol kleuren. Luister Noach Ik beloof: dit zal niet meer gebeuren Ik zal met jullie nog een keer de aarde op gaan bouwen Ik maak met jou een nieuw begin daar mag je op vertrouwen. Refr. zo wordt het nu al eeuwenlang verteld in elke taal.

43 Collecte

44 Een nieuw begin voor Een de nieuw kerk op begin Cuba voor Cubaanse kerken

45 Door de verslechterende economie neemt armoede in Cuba toe

46 De bevolking zoekt naar houvast en zingeving: kerken groeien

47 Kerken willen goed voorbereid zijn op hun groeiende (diaconale) taak, en daarom is er veel behoefte aan kennis over de Bijbel, theologie en diaconaat

48 Ds. Alison (43), predikant in de Presbyteriaanse Kerk in Cuba: Er is veel moedeloosheid en wanhoop onder de bevolking. De kerk heeft nadrukkelijk oog voor kwetsbare groepen, zoals ouderen die het niet breed hebben, zieken en kinderen waarvan de thuissituatie problematisch is.

49 Kerk in Actie ondersteunt kerken in Cuba met theologisch onderwijs en het opzetten van diaconale activiteiten, zoals thuiszorg voor eenzame ouderen

50 Dankzij uw steun kunnen kerken op Cuba weer opbloeien en hun naasten helpen! Hartelijk dank!

51 40 dagentijd 2019 Op weg naar Pasen. Elke zondagmorgen zal er een kruiswegstatie, die wij vorig jaar als gemeente gemaakt hebben, getoond worden in de dienst. Om ons er weer aan te herinneren hoe de weg is geweest. Op Goede Vrijdag zullen de staties verwoord worden in de zeven kruiswoorden. Jezus ter dood veroordeeld Een man wordt ter dood veroordeeld Vernederd, gevangen, gemarteld Op weg geslagen naar zijn roemloos einde Een man, zoals zoveel mannen, vrouwen en kinderen

52

53 Lied vers 5 (Hemelhoog) Lied toen zei God: Kijk eens omhoog zie daar die boog vol kleuren. Luister Noach Ik beloof: dit zal niet meer gebeuren Ik zal met jullie nog een keer de aarde op gaan bouwen Ik maak met jou een nieuw begin daar mag je op vertrouwen. Refr. zo wordt het nu al eeuwenlang verteld in elke taal.

54 Lied vers 5 (Hemelhoog) Lied toen zei God: Kijk eens omhoog zie daar die boog vol kleuren. Luister Noach Ik beloof: dit zal niet meer gebeuren Ik zal met jullie nog een keer de aarde op gaan bouwen Ik maak met jou een nieuw begin daar mag je op vertrouwen. Refr. zo wordt het nu al eeuwenlang verteld in elke taal.

55 Lied vers 5 (Hemelhoog) Lied toen zei God: Kijk eens omhoog zie daar die boog vol kleuren. Luister Noach Ik beloof: dit zal niet meer gebeuren Ik zal met jullie nog een keer de aarde op gaan bouwen Ik maak met jou een nieuw begin daar mag je op vertrouwen. Refr. zo wordt het nu al eeuwenlang verteld in elke taal.

56 Lied vers 5 (Hemelhoog) Lied toen zei God: Kijk eens omhoog zie daar die boog vol kleuren. Luister Noach Ik beloof: dit zal niet meer gebeuren Ik zal met jullie nog een keer de aarde op gaan bouwen Ik maak met jou een nieuw begin daar mag je op vertrouwen. Refr. zo wordt het nu al eeuwenlang verteld in elke taal.

57 Lied vers 5 (Hemelhoog) Lied toen zei God: Kijk eens omhoog zie daar die boog vol kleuren. Luister Noach Ik beloof: dit zal niet meer gebeuren Ik zal met jullie nog een keer de aarde op gaan bouwen Ik maak met jou een nieuw begin daar mag je op vertrouwen. Refr. zo wordt het nu al eeuwenlang verteld in elke taal.

58 Tot ziens en een prettige zondag

Zondag 17 maart Voorganger: Ds. Jennie Lambers-Niers. Organist: Eril Nijzink

Zondag 17 maart Voorganger: Ds. Jennie Lambers-Niers. Organist: Eril Nijzink Zondag 17 maart 2019 Voorganger: Ds. Jennie Lambers-Niers Organist: Eril Nijzink Liederen in deze dienst: Intochtslied: Psalm 25: 1 en 2 Psalm 25: 3 en 4 Lied 273: 1, 2 en 3 Lied 825: 1, 2 en 3 Lied 825:

Nadere informatie

Ontmoetingskerk Heerde Zondag 14 januari 2018 Voorganger: Ds. Hanneke Diermanse Koster: Gijsbert Pap Organist: Henk van der Maten Lector: Muriëlle

Ontmoetingskerk Heerde Zondag 14 januari 2018 Voorganger: Ds. Hanneke Diermanse Koster: Gijsbert Pap Organist: Henk van der Maten Lector: Muriëlle Ontmoetingskerk Heerde Zondag 14 januari 2018 Voorganger: Ds. Hanneke Diermanse Koster: Gijsbert Pap Organist: Henk van der Maten Lector: Muriëlle Stijf Beamer: Hanneke Gerritsen Zingen: Psalm 66:1,2,7

Nadere informatie

lied 119: 5 ( Diep in mijn hart berg ik uw heilig woord )

lied 119: 5 ( Diep in mijn hart berg ik uw heilig woord ) Orde van dienst voor 4 maart 2018 in de Witte Kerk te Lochem Voorganger: ds. Jan Willem Drost Organist: Gerrit te Rietstap Ouderling van dienst: Diny Nijkamp Lector: Janneke Koornstra Protestantse Gemeente

Nadere informatie

Wij zingen voor de dienst: Lied 216:1, 2 en 3

Wij zingen voor de dienst: Lied 216:1, 2 en 3 Wij zingen voor de dienst: Lied 216:1, 2 en 3 Wij zingen als Intochtslied: Lied 89: 1 en 3 Stil gebed, votum en groet Wij zingen als Intochtslied: Lied 89: 1 en 3 Gebed van verootmoediging Woord

Nadere informatie

Ochtenddienst 25 juni Zondag 17

Ochtenddienst 25 juni Zondag 17 Ochtenddienst 25 juni 2017 Zondag 17 Voorganger Organist : Ds. J.H. den Braber : Jaap Dekker Welkom Mededelingen door Diaken Mirjam Pegels. Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen naar de weekbrief.

Nadere informatie

Zondag 24 maart Voorganger: ds. Bart Breunesse Organist: Mans Kuipers

Zondag 24 maart Voorganger: ds. Bart Breunesse Organist: Mans Kuipers Zondag 24 maart 2019 Voorganger: ds. Bart Breunesse Organist: Mans Kuipers Liederen in deze dienst: Intochtspsalm 25a Lied 655 Lied 103a: 1 Psalm 130 Lied 825: 1, 6, 8 en 9 Psalm 134 Lezingen: Exodus 6

Nadere informatie

Zondag 10 maart 2019 Eerste zondag van de 40-dagentijd. Welkom in De Regenboog!

Zondag 10 maart 2019 Eerste zondag van de 40-dagentijd. Welkom in De Regenboog! Zondag 10 maart 2019 Eerste zondag van de 40-dagentijd Welkom in De Regenboog! Voorganger: ds. Wolter Broekema Ouderling van dienst: Bertus Konijnenbelt Organist: Henk de Gooijer Lector: Dieneke van Hoegee

Nadere informatie

Maartenskerk zondag 14 februari 2016 Eerste zondag van de 40-dagen tijd. orde van dienst. Stap voor stap

Maartenskerk zondag 14 februari 2016 Eerste zondag van de 40-dagen tijd. orde van dienst. Stap voor stap Maartenskerk zondag 14 februari 2016 Eerste zondag van de 40-dagen tijd orde van dienst Stap voor stap Orgelspel - tijdens de 40 dagen tijd bereiden wij ons in stilte voor op de dienst en luisteren naar

Nadere informatie

Voor de eredienst op de 1 e Zondag in de 40-dagentijd Zondag 10 Maart 2019 Zondag INVOCABIT om uur in de Dorpskerk te Schoonebeek

Voor de eredienst op de 1 e Zondag in de 40-dagentijd Zondag 10 Maart 2019 Zondag INVOCABIT om uur in de Dorpskerk te Schoonebeek Voor de eredienst op de 1 e Zondag in de 40-dagentijd Zondag 10 Maart 2019 Zondag INVOCABIT om 10.00 uur in de Dorpskerk te Schoonebeek Voorganger : ds. Jan Hermes Ouderling van dienst: de heer Leo Pekelsma

Nadere informatie

16 Leg over een ander geen vals getuigenis af. Exodus 20

16 Leg over een ander geen vals getuigenis af. Exodus 20 1Toen sprak God deze woorden: 2 Ik ben de HEER, uw God, die u uit Egypte, uit de slavernij, heeft bevrijd. 3Vereer naast mij geen andere goden. 4Maak geen godenbeelden, geen enkele afbeelding van iets

Nadere informatie

Grote of Sint Vituskerk Naarden 10 maart 2019 Een nieuw begin - KIEZEN 1 e zondag van de 40 dagentijd

Grote of Sint Vituskerk Naarden 10 maart 2019 Een nieuw begin - KIEZEN 1 e zondag van de 40 dagentijd Grote of Sint Vituskerk Naarden 10 maart 2019 Een nieuw begin - KIEZEN 1 e zondag van de 40 dagentijd Voorganger: ds. Véronique C. Lindenburg Orgel: Wybe Kooijmans Orgelspel: Erbarm' dich mein, o Herre

Nadere informatie

Zondag 6 januari 2019

Zondag 6 januari 2019 Zondag 6 januari 2019 sta op en schitter Voorganger: Hilly Popken-Kamman Organist: Erik Nijzink Liederen in deze dienst: Lied 212 : 1, 2, 3, 4 en 5 Lied 305 : 1, 2 en 3 Lied 601 : 1 en 2 Lied 166 : 1 en

Nadere informatie

Zondag 27 januari 2019

Zondag 27 januari 2019 Zondag 27 januari 2019 ONTMOETING (een goed gesprek) Voorganger: ds. Bart Breunesse Organist: Hans de Graaf Liederen in deze dienst: Psalm 105 : 1 en 3 Lied 802 : 1, 3, 4 en 6 Lied 679 (Hemelhoog) Parts

Nadere informatie

TIEN GEBODEN TIEN SCHILDERIJEN. Bart Jan Bakker. en teksten

TIEN GEBODEN TIEN SCHILDERIJEN. Bart Jan Bakker. en teksten TIEN GEBODEN TIEN SCHILDERIJEN en teksten Bart Jan Bakker Deze bundel met afbeeldingen van schilderingen op papier en begeleidende teksten bevat mijn werk uit de periode augustus 2013 tot en met oktober

Nadere informatie

Zondag 14 oktober Voorganger: Ds. Bart Breunesse Organist: Irma Zuur

Zondag 14 oktober Voorganger: Ds. Bart Breunesse Organist: Irma Zuur Zondag 14 oktober 2018 Voorganger: Ds. Bart Breunesse Organist: Irma Zuur Liederen in deze dienst: Psalm 33 : 2 en 8 Lied 8b Lied 316 : 1 en 4 Lied 20 Lied 564 : 1, 2 en 3 (Hemelhoog) Lied 416 Lied 912

Nadere informatie

14 februari 2016; Glazen Kerk jongerendienst; Immanuëlkerk; ds. Martijn van Leerdam; Gerard de Waardt. Zingen: Opwekking 542. Zingen voor de dienst

14 februari 2016; Glazen Kerk jongerendienst; Immanuëlkerk; ds. Martijn van Leerdam; Gerard de Waardt. Zingen: Opwekking 542. Zingen voor de dienst 14 februari 2016; Glazen Kerk jongerendienst; Immanuëlkerk; ds. Martijn van Leerdam; Gerard de Waardt Zingen: Opwekking 542 Zingen voor de dienst 1 God van trouw, U verandert nooit, Eeuwige, U mijn vredevorst.

Nadere informatie

Liturgie. Datum 4 maart Exodus 20: Johannes 2: Lezingen

Liturgie. Datum 4 maart Exodus 20: Johannes 2: Lezingen Liturgie Naam van de zondag Derde zondag van de 40 dagentijd Datum 4 maart 2018 Kerkgebouw Carnisse Haven Lezingen Exodus 20: 12-17 Johannes 2: 13-22 Voorganger Ds. Henk-Jan Ketelaar - Woord van welkom

Nadere informatie

Lied 550: 1 en 3 Lied 536: 1, 2, 3 en 4 Lied 438: 1 en 2 Lied 552: 1, 2 en 3

Lied 550: 1 en 3 Lied 536: 1, 2, 3 en 4 Lied 438: 1 en 2 Lied 552: 1, 2 en 3 Lied 550: 1 en 3 Lied 536: 1, 2, 3 en 4 Lied 438: 1 en 2 Lied 552: 1, 2 en 3 Lezing: Lucas 19 : 29-40 De dienst wordt geleid door Dhr. Geert Stevens uit Aalden. De afkondigingen worden gelezen door Sandra

Nadere informatie

WIE IS JEZUS? EN WIE BEN IK?

WIE IS JEZUS? EN WIE BEN IK? WIE IS JEZUS? EN WIE BEN IK? Zondag 5 maart 2017 in het Kruispunt in Voorschoten Orgelspel Welkom en mededelingen VOORBEREIDING Zingen: Lied (Psalm) 91a. Bemoediging: voorganger : Onze hulp is in de naam

Nadere informatie

10 maart 2019; Immanuëlkerk; ds. Chris Schreuder; Gerard de Waardt, Doopdienst, 1 e zondag van de Veertigdagentijd. Het kind van de zondag steekt de

10 maart 2019; Immanuëlkerk; ds. Chris Schreuder; Gerard de Waardt, Doopdienst, 1 e zondag van de Veertigdagentijd. Het kind van de zondag steekt de 10 maart 2019; Immanuëlkerk; ds. Chris Schreuder; Gerard de Waardt, Doopdienst, 1 e zondag van de Veertigdagentijd. Het kind van de zondag steekt de kaarsen op de liturgietafel aan en dooft de eerste Veertigdagenkaars

Nadere informatie

Zondag 1 juli Thema: Leven met de woorden. Welkom en mededelingen VOORBEREIDING. Drempelgebed. Lied 25: 1, 2

Zondag 1 juli Thema: Leven met de woorden. Welkom en mededelingen VOORBEREIDING. Drempelgebed. Lied 25: 1, 2 Welkom en mededelingen VOORBEREIDING Drempelgebed Lied 25: 1, 2 1 Heer, ik hef mijn hart en handen op tot U, beslecht mijn zaak. Weer van mij de smaad en schande van mijns vijands leedvermaak. Ja, zij

Nadere informatie

Liturgie Ds L. Compagnie

Liturgie Ds L. Compagnie Liturgie 26-2-2017 Ds L. Compagnie Votum en Groet Zingen Hemelhoog 612 O, kom nu en jubel O, kom nu en jubel, breng dank aan de Heer, en juich voor de Rots van ons heil. O, kom voor zijn aangezicht, breng

Nadere informatie

Ouderling van dienst: Gerjanne Katerberg

Ouderling van dienst: Gerjanne Katerberg Psalm 34: 1, 3 en 7 Lied 858 Lied van belofte Lied 896 Projectlied Lied 816 Lied 426 Lezingen: Psalm 34 en Lucas 15:11-32 Voorganger: ds. Wina Hordijk Ouderling van dienst: Gerjanne Katerberg Organist:

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Orde van Dienst Zondag 27 januari 2019 Welkom en mededelingen Zingen Psalm 8: 1 en 3 Heer onze Heer, hoe heerlijk en verheven 1. Heer, onze Heer, hoe heerlijk en verheven hebt Gij uw naam op aarde uitgeschrevenmachtige

Nadere informatie

1. In het heetst van de woestijn kun je God verliezen Jezus is zijn Vader trouw blijft het goede kiezen. Refrein:

1. In het heetst van de woestijn kun je God verliezen Jezus is zijn Vader trouw blijft het goede kiezen. Refrein: 10 maart 2019; Immanuëlkerk; ds. Chris Schreuder; Gerard de Waardt, Doopdienst, 1 e zondag van de Veertigdagentijd. Het kind van de zondag steekt de kaarsen op de liturgietafel aan en dooft de eerste Veertigdagenkaars

Nadere informatie

ORDE VOOR DE DIENST op 14 oktober 2018 in de Slangenburgse kerk. Thema: VOLG MIJ

ORDE VOOR DE DIENST op 14 oktober 2018 in de Slangenburgse kerk. Thema: VOLG MIJ ORDE VOOR DE DIENST op 14 oktober 2018 in de Slangenburgse kerk Thema: VOLG MIJ voorganger organist m.m.v. ds. Helma van Loon Theo Rougoor Cantorij Laudate o.l.v. Theo Menting VOORBEREIDING Orgelmuziek

Nadere informatie

Zondag 28 juli Liederen en lezingen tijdens deze dienst:

Zondag 28 juli Liederen en lezingen tijdens deze dienst: Zondag 28 juli 2019 Voorganger: ds. Bart Breunesse Ouderling van dienst: Ria Kamps Organist: Jouke Hordijk Afkondigingen: Sandra Lanting Liederen en lezingen tijdens deze dienst: Psalm 34: 2, 3 en 7 Lied

Nadere informatie

Preek in de Jom hasjoa dienst in de Laurenskerk Op zondag 22 april

Preek in de Jom hasjoa dienst in de Laurenskerk Op zondag 22 april Preek in de Jom hasjoa dienst in de Laurenskerk Op zondag 22 april Lezingen De Tien Woorden, Deuteronomium 5: 6-21 6 Ik ben de HEER, uw God, die u uit Egypte, uit de slavernij, heeft bevrijd. 7 Vereer

Nadere informatie

De dienst wordt geleid door Ds. J. Hermes uit Schoonebeek. De afkondigingen worden gelezen door Sandra Lanting.

De dienst wordt geleid door Ds. J. Hermes uit Schoonebeek. De afkondigingen worden gelezen door Sandra Lanting. Psalm 150a: 1, 2, 3 en 4 Lied 339c Lied 875 Lied 646 Lied 645: 1, 2 en 6 Slotlied 425 Eerste Lezing: Phil 2: 6 11 Evangelie: Lucas 24 : 13-35 De dienst wordt geleid door Ds. J. Hermes uit Schoonebeek.

Nadere informatie

DIENST VAN DE VOORBEREIDING

DIENST VAN DE VOORBEREIDING Orde van dienst voor zondag 5 maart 2017 Invocabit- Roept hij Mij aan viering hl. Avondmaal. orgelspel DIENST VAN DE VOORBEREIDING allen blijven zitten en zingen Psalm 91a Wie in de schaduw Gods mag wonen

Nadere informatie

Ochtenddienst 6 december e Advent. Voorganger: Ds. J.H. den Braber

Ochtenddienst 6 december e Advent. Voorganger: Ds. J.H. den Braber Ochtenddienst 6 december 2015 2 e Advent Voorganger: Ds. J.H. den Braber Organist : Jaap Dekker Welkom Afkondigingen door diaken Corrie Dijksman Snel Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen naar de

Nadere informatie

Opw 616 Gez 381: 1,4,5 ELB 241 ELB 224 Ps 86:1,2,4 ELB 372 ELB 422. Welkom in de. Open Hof. Nehemia5: 1-19

Opw 616 Gez 381: 1,4,5 ELB 241 ELB 224 Ps 86:1,2,4 ELB 372 ELB 422. Welkom in de. Open Hof. Nehemia5: 1-19 Welkom in de Opw 616 Gez 381: 1,4,5 ELB 241 ELB 224 Ps 86:1,2,4 ELB 372 ELB 422 Open Hof Nehemia5: 1-19 Mededelingen Voorganger : Rudolf Setz Schriftlezing: Barbara Dam Voorbede : Jesca van Dijk Muziek

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. Ouderling van dienst : mw. A. Bouma. Naam van de zondag: Exultat gaudio: hij verblijd zich zeer

Welkom in de Menorah. Ouderling van dienst : mw. A. Bouma. Naam van de zondag: Exultat gaudio: hij verblijd zich zeer Welkom in de Menorah Voorganger : ds. J. Hiemstra Ouderling van dienst : mw. A. Bouma Organist : dhr. H. Dorsman Lectrice : mw. N. Feenstra Naam van de zondag: Exultat gaudio: hij verblijd zich zeer Kleur:

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 02 juni 2019, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang uur.

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 02 juni 2019, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang uur. Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 02 juni 2019, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang 10.00 uur. Voorganger: Ds. G.J. van Asselt Ouderling van dienst: Gerrit Borkent Organist: Gijsbert Meuleman

Nadere informatie

EEN VRESELIJKE TIJD VOOR JEZUS

EEN VRESELIJKE TIJD VOOR JEZUS Bijbel voor Kinderen presenteert EEN VRESELIJKE TIJD VOOR JEZUS Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Byron Unger en Lazarus Aangepast door: M. Kerr en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd

Nadere informatie

Zondag 28 juli Zesde Zondag van de Zomer. : dhr. B. Klootwijk

Zondag 28 juli Zesde Zondag van de Zomer. : dhr. B. Klootwijk Zondag 28 juli 2019 Zesde Zondag van de Zomer Voorganger Orgel : ds. N. Visser : dhr. B. Klootwijk Intrede Welkom en mededelingen Intredelied 272: 1,2,4 >> Intredelied Stil Gebed Groet v: Genade zij

Nadere informatie

Ochtenddienst 5 mei 2019

Ochtenddienst 5 mei 2019 Ochtenddienst 5 mei 2019 Voorganger Organist : Ds. J.H. den Braber : Paul Rotscheid Welkom Mededelingen door ouderling-kerkrentmeester Marco Heemskerk. Voor verdere bijzonderheden wordt verwezen naar de

Nadere informatie

Toon Uw heerlijkheid Opwekking 505

Toon Uw heerlijkheid Opwekking 505 Hartelijk welkom Toon Uw heerlijkheid Opwekking 505 Vader van de schepping, volvoer uw eeuwige plan. Maak ons een generatie die overwinnen kan. Heer, laat uw koninkrijk komen, waar heel de schepping

Nadere informatie

De tien Geboden. Tien belangrijke regels. Aangepaste dienst Zondag 17 april 2016 Ds. Henk Bondt

De tien Geboden. Tien belangrijke regels. Aangepaste dienst Zondag 17 april 2016 Ds. Henk Bondt De tien Geboden Of Tien belangrijke regels Aangepaste dienst Zondag 17 april 2016 Ds. Henk Bondt Welkom Mededelingen Votum en groet Zingen: Gezang 119: 1 en 2 De kerk van alle tijden kent slechts één vaste

Nadere informatie

LITURGIE voor de dienst op zondag 19 mei 2019 in de Oosterkerk te Kollum

LITURGIE voor de dienst op zondag 19 mei 2019 in de Oosterkerk te Kollum LITURGIE voor de dienst op zondag 19 mei 2019 in de Oosterkerk te Kollum Zingen vóór de dienst: gezang 313 : 1 en 5 Een rijke schat van wijsheid schonk God ons in zijn woord. Hebt moed, gij die op reis

Nadere informatie

ZONDAG 9 DECEMBER 2018 OCHTENDDIENST 10:00 UUR. 2 e ADVENT. Vanmiddag een korte vesper als afsluiting van de verjaarsvisite 16:45 uur

ZONDAG 9 DECEMBER 2018 OCHTENDDIENST 10:00 UUR. 2 e ADVENT. Vanmiddag een korte vesper als afsluiting van de verjaarsvisite 16:45 uur ZONDAG 9 DECEMBER 2018 OCHTENDDIENST 10:00 UUR 2 e ADVENT Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Beamer: Koster: Ds. Gerhard Heeringa Alice Winters Koos Bax Wim Kruysdijk Henk Egberts Vanmiddag een

Nadere informatie

Zondag 15 april Weeskinderenzondag. Voorganger : ds. N. Visser

Zondag 15 april Weeskinderenzondag. Voorganger : ds. N. Visser Zondag 15 april 2018 Weeskinderenzondag Voorganger : ds. N. Visser Organist : dhr. H. Gemser INTREDE Welkom en mededelingen NLB 287: 1, 2, 5 >> Stil gebed Groet v: Genade en vrede van God onze Vader

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE DOETINCHEM CATHARINAKERK

PROTESTANTSE GEMEENTE DOETINCHEM CATHARINAKERK PROTESTANTSE GEMEENTE DOETINCHEM CATHARINAKERK 10 maart 2019 1 e zondag van de Veertigdagentijd kleur: paars, tijd van bezinning, soberheid en ingetogenheid aanvangstijd: 10.00 uur -2- Welkom in de kerk

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. Liturgie van de Morgendienst. In de Petruskerk op

ORDE VAN DIENST. Liturgie van de Morgendienst. In de Petruskerk op Protestantse Gemeente te Wapenveld Liturgie van de Morgendienst ORDE VAN DIENST Neem vooraf de gelegenheid om u in rust voor te bereiden op de dienst. Welkom en mededelingen door de ouderling van diienst

Nadere informatie

De Tien Woorden. In de versies 1-5 en 7 worden de aanhef en de afsluiting altijd door de voorganger gesproken; de Tien Woorden door een lector.

De Tien Woorden. In de versies 1-5 en 7 worden de aanhef en de afsluiting altijd door de voorganger gesproken; de Tien Woorden door een lector. De Tien Woorden In de versies 1-5 en 7 worden de aanhef en de afsluiting altijd door de voorganger gesproken; de Tien Woorden door een lector. 1. DE TIEN WOORDEN ALS SMEKING (Ex. 20:2-17) U roepen wij

Nadere informatie

U luistert naar: een opname van 10 juni in de Bovenkerk te Kampen. De preek werd eerder gehouden op 25 juli 2010 in het Open Hof.

U luistert naar: een opname van 10 juni in de Bovenkerk te Kampen. De preek werd eerder gehouden op 25 juli 2010 in het Open Hof. Thema (Pnr.1344) Genesis 18: 16-19: 10 Uitgesproken 10 juni 2012 in de Bovenkerk te Kampen Ouderling van dienst Muzikale begeleiding Ab Weegenaar U luistert naar: een opname van 10 juni in de Bovenkerk

Nadere informatie

Orde van dienst voor 14 oktober in de Witte kerk in Lochem. In deze dienst zal het Heilig avondmaal gevierd worden.

Orde van dienst voor 14 oktober in de Witte kerk in Lochem. In deze dienst zal het Heilig avondmaal gevierd worden. Orde van dienst voor 14 oktober in de Witte kerk in Lochem. In deze dienst zal het Heilig avondmaal gevierd worden. Voorganger: ds. Corien Veenhuizen Organist: Els Dijkerman Toenadering Orgelkoraal Stilte

Nadere informatie

Wij zingen voor de dienst: Gezang 172 : 1 en 2 NLB 538

Wij zingen voor de dienst: Gezang 172 : 1 en 2 NLB 538 Wij zingen voor de dienst: Gezang 172 : 1 en 2 NLB 538 NLB 538 / Gezang 172 : 1a b 2a b NLB 538 / Gezang 172 : 1a b 2a b NLB 538 / Gezang 172 : 1a b 2a b NLB 538 / Gezang 172 : 1a b 2a b Binnenkomst kerkenraad

Nadere informatie

Orde van dienst. In deze dienst wordt de doop bediend aan:

Orde van dienst. In deze dienst wordt de doop bediend aan: Orde van dienst In deze dienst wordt de doop bediend aan: Boaz Plantinga - Femm Evers Sylvie Hardeman Bas Pater Esmee Ploeg Fenne Schuurman Siebe & Abe Telgen - Julius Welink Maranathakerk Lunteren, zondag

Nadere informatie

DIENST VAN DE VOORBEREIDING. Welkom en mededelingen Allen gaan staan

DIENST VAN DE VOORBEREIDING. Welkom en mededelingen Allen gaan staan Orde van dienst Voor zondag 24 maart 2019 Zondag Oculi Mijn ogen Nog vier weken naar Pasen Orgelspel DIENST VAN DE VOORBEREIDING Welkom en mededelingen Allen gaan staan Verootmoedigen wij ons in deze tijd

Nadere informatie

Zondag 25 augustus 2019

Zondag 25 augustus 2019 Voorganger: Geert Stevens Ouderling van dienst: Zondag 25 augustus 2019 Organist: Harmke Elders KND: Liederen en lezingen tijdens deze dienst: Psalm 84: 1 en 6 Lied 195 Psalm 118: 3, 5a en 10b Lied 314:

Nadere informatie

Protestantse Gemeente De Graankorrel te 's-graveland. zondag 19 juni 2016

Protestantse Gemeente De Graankorrel te 's-graveland. zondag 19 juni 2016 Welkom en mededelingen Voorbereiding Drempelgebed Lied 46: 1, 2, 3 zondag 19 juni 2016 Voorganger: drs. E. Aarsen, Amsterdam Gastvrouw: Annie Visser Lector: Annie Visser Diaken: Wijny Braamskamp Organist:

Nadere informatie

KOORKERKGEMEENSCHAP MIDDELBURG. Orde van Dienst 19 maart 2017, uur

KOORKERKGEMEENSCHAP MIDDELBURG. Orde van Dienst 19 maart 2017, uur KOORKERKGEMEENSCHAP MIDDELBURG Orde van Dienst 19 maart 2017, 10.00 uur Voorganger: Organist: Gastvrouw/heer: Koster: ds. Foekje Dijk Mathieu Meijs Nienke Boogert Gert Kooiman Orgelspel Welkom We zingen

Nadere informatie

Paaszondag 21 april. Gedoopt wordt: Lauren Emmy Janet

Paaszondag 21 april. Gedoopt wordt: Lauren Emmy Janet Paaszondag 21 april Gedoopt wordt: Lauren Emmy Janet Psalm 139b Lied 359 Lied 791 1 en 4 GOZ Lied 624 Geloofsbelijdenis Lied 169 Hemelhoog Lied 634 Lezing: Johannes 20 : 1-18 Voorganger: ds. Bart Breunesse

Nadere informatie

Orde van dienst op zondag 10 maart 2019 in De Kern. Thema Op weg naar Pasen: een nieuw begin. Eerste zondag van de veertigdagentijd / invocabit

Orde van dienst op zondag 10 maart 2019 in De Kern. Thema Op weg naar Pasen: een nieuw begin. Eerste zondag van de veertigdagentijd / invocabit Orde van dienst op zondag 10 maart 2019 in De Kern. Eerste zondag van de veertigdagentijd / invocabit Thema Op weg naar Pasen: een nieuw begin Voorganger ds. Harry Gijsen Organist: Kees Heinen Welkom en

Nadere informatie

Slotzang: LB 687, 1 en 2 = LvdK 249 Wij leven van de wind

Slotzang: LB 687, 1 en 2 = LvdK 249 Wij leven van de wind 4 juni 2017 17.00 uur JB Wilmink orgel: Piet Noort Themadienst Votum en groet LB 273 = LvdK 319 Loof God, die zegent al wat leeft Gebed Lezen: Deut 5: 12-15 GK psalm 92: 1 en 2 Verhaal Gemeente-inbreng

Nadere informatie

beschrijving kerkdienst voor onze gasten

beschrijving kerkdienst voor onze gasten beschrijving kerkdienst voor onze gasten Gereformeerde Gemeente te Zeist Rehobothkerk, Joubertlaan 5 Predikant: J.J. van Eckeveld Vooraf: Je kunt van ons een Bijbel krijgen. Op de twee wandborden zie je

Nadere informatie

KOORKERKGEMEENSCHAP MIDDELBURG

KOORKERKGEMEENSCHAP MIDDELBURG KOORKERKGEMEENSCHAP MIDDELBURG Orde van Dienst 28 mei 2017, 10.00 uur Thema: Het onbewuste, de speeltuin van de duivel Voorganger: Organist: Gastheer: Koster: Lectrix: ds. Marianne Zandbergen Mathieu Meijs

Nadere informatie

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Lied. Ps. 139, vs. 1 en 8.

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Lied. Ps. 139, vs. 1 en 8. DUINZICHTKERK, zondag 8 september 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. T. L. Hettema Den Haag Ouderling van dienst: Sam Boelens Diaken van dienst: Willemien de Vlieger Organist: Gert

Nadere informatie

Orde voor de dienst op 5 maart 2017 in de Gereformeerde Kerk te Loosdrecht

Orde voor de dienst op 5 maart 2017 in de Gereformeerde Kerk te Loosdrecht Orde voor de dienst op 5 maart 2017 in de Gereformeerde Kerk te Loosdrecht 2 Ontvangst met koffie Welkom Moment van stilte Zingen: lied 276 : 1 en 2 (staande) 1. Zomaar een dak boven wat hoofden, deur

Nadere informatie

... NAAR EEN BETERE WERELD

... NAAR EEN BETERE WERELD ... NAAR EEN BETERE WERELD Wat ik waardevolle Wat mijn groep waardeafspraken vind... volle afspraken vindt... Wat God waardevolle afspraken vindt... TIEN WOORDEN VAN GOD Ik ben jullie enige God. Als je

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST ZONDAG 18 FEBRUARI 2018 IN DE MENTEKERK UUR. 1E ZONDAG 40 DAGEN TIJD

ORDE VAN DIENST ZONDAG 18 FEBRUARI 2018 IN DE MENTEKERK UUR. 1E ZONDAG 40 DAGEN TIJD ORDE VAN DIENST ZONDAG 18 FEBRUARI 2018 IN DE MENTEKERK 10.00 UUR. 1E ZONDAG 40 DAGEN TIJD MET PROJECT 40 DAGENTIJD KINDERNEVENDIENST Voorganger: ds. Chienus Schokker Ouderling: Mevr. Grietje Hubers-Hekhuis

Nadere informatie

Wij zingen voor de dienst: Lied 62 : 1 en 5 Nieuwe Liedboek

Wij zingen voor de dienst: Lied 62 : 1 en 5 Nieuwe Liedboek Wij zingen voor de dienst: Lied 62 : 1 en 5 Nieuwe Liedboek 1a 1b 1a 1b 1a 1b Mededelingen Wij zingen als intochtslied: Lied 111 : 1 en 2 Nieuwe Liedboek Votum en Groet Wij zingen: Lied 111 :

Nadere informatie

Ochtenddienst 27 mei 2018

Ochtenddienst 27 mei 2018 Ochtenddienst 27 mei 2018 Zondag 24 Voorganger Organist : Ds. B. J. Kruit uit Apeldoorn : Paul Rotscheid Welkom Afkondigingen door Ouderling Janie van Everdingen- t Jong Voor verdere bijzonderheden verwijzen

Nadere informatie

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Psalm 91a: 1, 2 en 3 Wie in de schaduw Gods mag wonen

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Psalm 91a: 1, 2 en 3 Wie in de schaduw Gods mag wonen DUINZICHTKERK, zondag 10 maart 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. Jaap van de Meent Ouderling van dienst: Stan Butijn Diaken van dienst: Willemien de Vlieger Organist: Roelfien Folkersma

Nadere informatie

Voorganger: ds. Tj. de Boer Ouderling van dienst: Sam Boelens Diaken van dienst: Willemien de Vlieger Organist: Gert Boersma

Voorganger: ds. Tj. de Boer Ouderling van dienst: Sam Boelens Diaken van dienst: Willemien de Vlieger Organist: Gert Boersma DUINZICHTKERK, zondag 5 mei 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. Tj. de Boer Ouderling van dienst: Sam Boelens Diaken van dienst: Willemien de Vlieger Organist: Gert Boersma DE INTREDE

Nadere informatie

Zondag 29 Oktober Zondag. Voorganger : ds. Johan Meijer Organist : Theo van de wal Koster : Berthold Koops. Lectoren : Sarah Koops : Silke Wijnstok

Zondag 29 Oktober Zondag. Voorganger : ds. Johan Meijer Organist : Theo van de wal Koster : Berthold Koops. Lectoren : Sarah Koops : Silke Wijnstok Zondag 29 Oktober Zondag Voorganger : ds. Johan Meijer Organist : Theo van de wal Koster : Berthold Koops. Lectoren : Sarah Koops : Silke Wijnstok OM TE BEGINNEN Welkom Stil worden Zingen: Samen in de

Nadere informatie

YOBO. Neem je smartphonemee! Om 9.30 uur. In de Oase! Time4teens. We starten gelijk met een ontbijt. Je kunt voor de dienst al naar de zolder

YOBO. Neem je smartphonemee! Om 9.30 uur. In de Oase! Time4teens. We starten gelijk met een ontbijt. Je kunt voor de dienst al naar de zolder YOBO Time4teens In de Oase! Je kunt voor de dienst al naar de zolder We starten gelijk met een ontbijt Neem je smartphonemee! Op zondag 16 maart Voor: Klas 1 t/m 3 Voortgezet onderwijs Om 9.30 uur Maaltijd

Nadere informatie

Wij zingen voor de dienst: Lied 910 : 1 en 3 Nieuwe Liedboek

Wij zingen voor de dienst: Lied 910 : 1 en 3 Nieuwe Liedboek Wij zingen voor de dienst: Lied 910 : 1 en 3 Nieuwe Liedboek 1a 1b 3a 3b 1a 1b 3a 3b 1a 1b 3a 3b 1a 1b 3a 3b Mededelingen Wij zingen als intochtslied: Lied 84 : 1 en 3 Nieuwe Liedboek 1a 1b 3a 3b 1a

Nadere informatie

Liturgie zondag 19 november W.J.V. dienst Thema: Delen

Liturgie zondag 19 november W.J.V. dienst Thema: Delen Liturgie zondag 19 november W.J.V. dienst Thema: Delen Voorganger: Ds. Margriet van de Bunt Muzikale begeleiding: The True Colors Welkom en mededelingen- ouderling van dienst Opwekking 194 U maakt ons

Nadere informatie

Zondag 21 mei kinderdienst. Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Hans van Noord. Thema: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

Zondag 21 mei kinderdienst. Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Hans van Noord. Thema: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet Zondag 21 mei 2017 kinderdienst Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Hans van Noord Thema: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet INTOCHT Binnenkomst kerkenraad Vóór de dienst, als de dominee al binnen is,

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. P. Groen

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. P. Groen Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. P. Groen Lezen : Exodus 33: 7-23 Johannes 15: 9-17 Tekst : Johannes 15: 12-15 Psalm 84 : 2 Gezang 243 Psalm 25 : 7 Uw opgang naar Jeruzalem NLB 939 LB 416 Paasstollenactie

Nadere informatie

Goede buren, eerlijk delen

Goede buren, eerlijk delen Kerk- en schooldienst Goede buren, eerlijk delen Zondag 15 november 2015 Dominee:. Simon de Kam Pianist: Timo vd Heuvel M.m.v. kinderen van de Kon. Julianaschool Pianospel Welkom en mededelingen (door

Nadere informatie

Wijkgemeente Ichthus Noordwijk. Gods-dag. LEER HEM KENNEN 25 bewaarexemplaar. Ds. F. van Roest zondag 15 februari

Wijkgemeente Ichthus Noordwijk. Gods-dag. LEER HEM KENNEN 25 bewaarexemplaar. Ds. F. van Roest zondag 15 februari LEER HEM KENNEN 25 bewaarexemplaar Wijkgemeente Ichthus Noordwijk Gods-dag 1 Ds. F. van Roest zondag 15 februari Veel mensen zijn zo bezet met de zorgen van deze tijd, dat ze geen tijd kunnen vinden om

Nadere informatie

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Zingen: LB 213: 1, 2, 5 staande

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Zingen: LB 213: 1, 2, 5 staande DUINZICHTKERK, zondag 17 maart 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. S. H. Smits, s-gravenhage Ouderling van dienst: Sam Boelens Diaken van dienst: Izabella Hus Organist: Roelfien Folkersma

Nadere informatie

Welkomstdienst Rehoboth Jeugdweek 2018 ZOEK HET UIT!

Welkomstdienst Rehoboth Jeugdweek 2018 ZOEK HET UIT! Welkomstdienst Rehoboth Jeugdweek 2018 ZOEK HET UIT! Voorganger: ds. P. Molenaar Ouderling van dienst: Kees van Dijk Organist: Hans van der Maten Pianiste: Jeanine Uitleg van het thema van de jeugdweek:

Nadere informatie

Liturgie morgendiensten zondag 22 oktober Andreaskerk Voorganger: ds. Reinoud Koning Organist: Ans Kuus

Liturgie morgendiensten zondag 22 oktober Andreaskerk Voorganger: ds. Reinoud Koning Organist: Ans Kuus Liturgie morgendiensten zondag 22 oktober 2017 - Andreaskerk Voorganger: ds. Reinoud Koning Organist: Ans Kuus Lector: Evert Lubbersen Koster: Niels Kuyt, Dimri Bruggeman ORDE VAN DIENST Welkom door de

Nadere informatie

Thema: Het is van mij! Of niet dan?

Thema: Het is van mij! Of niet dan? Zondag 7 april 2019 5e zondag 40 dagentijd Thema: Het is van mij! Of niet dan? Orgelspel Begroeting (ouderling van dienst) De gemeente gaat staan Intochtslied: Lied 283 Stilte om ons voor te bereiden op

Nadere informatie

Baalderdienst Zondag 24 januari 2016

Baalderdienst Zondag 24 januari 2016 Baalderdienst Zondag 24 januari 2016 Welkom! Verbonden 1 Ouders; Johan Harlaar & Marjolein Katsma Minke Harlaar Kyaro Jan Johannes Maathuis Ouders; Marcel Huisman & Marieke Maathuis 2 Orde voor de Baalderdienst

Nadere informatie

zondag 17 april 2016 Welkom in Het Centrum Voorganger: ds. Inge Eckhardt uit Ingen Ouderling van dienst: Gerhard Nijhoff Organist: Gerjan Kamerling

zondag 17 april 2016 Welkom in Het Centrum Voorganger: ds. Inge Eckhardt uit Ingen Ouderling van dienst: Gerhard Nijhoff Organist: Gerjan Kamerling zondag 17 april 2016 Welkom in Het Centrum Voorganger: ds. Inge Eckhardt uit Ingen Ouderling van dienst: Gerhard Nijhoff Organist: Gerjan Kamerling Foto bloemsch. Liturgische bloemschikking. Thema: @@@@

Nadere informatie

Schat van oude munten afwisselend met Oesterschelp met parel

Schat van oude munten afwisselend met Oesterschelp met parel 1 LITURGIE voor de dienst op zondag 11 augustus 2019 in de Emmakerk te Soest Schat van oude munten afwisselend met Oesterschelp met parel Zingen vóór de dienst: gezang 313 : 1 en 5 Een rijke schat van

Nadere informatie

Welkom in Open Hof op zondag 12 augustus 2018 om 9.30 uur. Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen

Welkom in Open Hof op zondag 12 augustus 2018 om 9.30 uur. Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen Welkom in Open Hof op zondag 12 augustus 2018 om 9.30 uur Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen O God, haast U om mij te redden O HEER, mij ter hulpe. (Psalm 70:2) Kerkelijk jaar: Het is vandaag

Nadere informatie

Dienst met een Doventolk

Dienst met een Doventolk Zondag 11 november 2018 om 10.00 uur in de Dorpskerk te Schoonebeek Dienst met een Doventolk Voorganger : ds. Jan Hermes Ouderling van dienst: mevrouw Miny Niers-Hulshof Diaken van dienst : de heer Peter

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 23 februari 2014, zevende zondag na Epifanie Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Organist: Ton Timmerman Voorganger: ds. C.Th. Benard = = = = = =

Nadere informatie

Gezamenlijke Startdienst 18 september 2016

Gezamenlijke Startdienst 18 september 2016 Gezamenlijke Startdienst 18 september 2016 Gezamenlijke Startdienst 18 september 2016 Voorganger Organist : Ds. E. Bijl : Jaap Dekker Welkom Afkondigingen door ouderling Janie van Everdingen t Jong Voor

Nadere informatie

Zondagmorgen 10 januari

Zondagmorgen 10 januari Zondagmorgen 10 januari 1 e zondag na Epifanie, kleur wit, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Bastiaan van der Pijl Dienst van de Voorbereiding Orgelspel Mededelingen door de kerkenraad

Nadere informatie

DUINZICHTKERK, zondag 17 februari 2019 Zesde zondag na Epifanie Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Wijkgemeente Christus Triumfatorkerk

DUINZICHTKERK, zondag 17 februari 2019 Zesde zondag na Epifanie Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Wijkgemeente Christus Triumfatorkerk DUINZICHTKERK, zondag 17 februari 2019 Zesde zondag na Epifanie Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Wijkgemeente Christus Triumfatorkerk Voorganger: ds. Jaap van den Akker, Chris van Wieren, Jorine de

Nadere informatie

Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014

Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014 Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE ARCHIPEL/BENOORDENHOUT Hartelijk welkom in de Duinzichtkerk Vandaag beginnen wij de viering van de drie dagen van Pasen. Wij gedenken

Nadere informatie

Welkom en Afkondigingen >

Welkom en Afkondigingen > Welkom en Afkondigingen > Intochtslied: Psalm 8:1,3 > 1/1 1/1 Stil Gebed, Bemoediging en Groet > Zingen: 283:1,5 > 1/1 1/1 Leefregels > Zingen: Psalm 25:2,6 > 1/2 2/2 1/2 2/2 Verootmoedigings Gebed > Zingen:

Nadere informatie

Thema: Een goed gesprek

Thema: Een goed gesprek Liturgie voor de ochtenddienst op 1 e adventzondag, zondag 3 december 2017, in de Hervormde gemeente te Den Ham. Aanvang: 10.00 uur. Thema: Een goed gesprek Voorganger: Ds. H.M. Klaassen Ouderling van

Nadere informatie

Maar de engel zei tegen hem: Wees niet bang, Zacharias, je gebed is verhoord: je vrouw Elisabet zal je een zoon baren, en je moet hem Johannes

Maar de engel zei tegen hem: Wees niet bang, Zacharias, je gebed is verhoord: je vrouw Elisabet zal je een zoon baren, en je moet hem Johannes Maar de engel zei tegen hem: Wees niet bang, Zacharias, je gebed is verhoord: je vrouw Elisabet zal je een zoon baren, en je moet hem Johannes noemen. 14 Vreugde en blijdschap zullen je ten deel vallen,

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. Voorganger Ouderling v. dienst. : Ds. A.H. Boschma : mw. F. Hovius. : mw. M. van Heeringen

Welkom in de Menorah. Voorganger Ouderling v. dienst. : Ds. A.H. Boschma : mw. F. Hovius. : mw. M. van Heeringen Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Organist Lectrice : Ds. A.H. Boschma : mw. F. Hovius : dhr. H. Dorsman : mw. M. van Heeringen Lied voor de dienst: Onze Vader Gecomponeerd door Rein

Nadere informatie

Kievietkerk te Wassenaar zondag 7 april zondag Judica, verschaf mij recht

Kievietkerk te Wassenaar zondag 7 april zondag Judica, verschaf mij recht Kievietkerk te Wassenaar zondag 7 april 2019 zondag Judica, verschaf mij recht Over bruikbare en onbruikbare stenen Hoe maak je je leven minder zwaar? Voorganger: ds. Pieter van Winden Organist: Anneke

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 9 maart 2014, 1 e zondag in de 40-dagentijd, medewerking van De Lofstem uit Lemele Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Voorganger: ds. Kees Benard Organist:

Nadere informatie

Zondag 30 juni Liederen en lezingen tijdens deze dienst: Lied 848 Lied 221 Lied 299J Lied 416 Lied 304

Zondag 30 juni Liederen en lezingen tijdens deze dienst: Lied 848 Lied 221 Lied 299J Lied 416 Lied 304 Voorganger: ds. G.H. Olsman Ouderling van dienst:? Zondag 30 juni 2019 Organist: Erik Nijzink KND: Hilde Rotmensen Liederen en lezingen tijdens deze dienst: Lied 848 Lied 221 Lied 299J Lied 416 Lied 304

Nadere informatie

DIENST VAN SCHRIFT EN TAFEL

DIENST VAN SCHRIFT EN TAFEL DIENST VAN SCHRIFT EN TAFEL 1 e zondag van de 40dagentijd Invocabit Roept hij Mij aan, Ik zal hem antwoorden Psalm 91, 15 Nieuwe Kerk Groningen, 5 maart 17 VOORBEREIDING Orgelspel Woord van welkom Stilte

Nadere informatie

Welkom in Open Hof. Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen

Welkom in Open Hof. Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen 1 Welkom in Open Hof Orde voor de viering op zondag 28 juli 2019 om 9.30 uur in het Open Hof Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen voorganger: ds. Kasper Jager orgel: Sebastian van Hove 1 e ouderling:

Nadere informatie

Welkom in de dienst. Psalm 92: 1, 2 Mattheüs 3: 13 4: 11 Gezang 144 Liedboek 442 Gezang 179a Gezang

Welkom in de dienst. Psalm 92: 1, 2 Mattheüs 3: 13 4: 11 Gezang 144 Liedboek 442 Gezang 179a Gezang Welkom in de dienst 14-04-2019 Vanavond: What about (y)our generation?! mag het ook eens om ons gaan? LEEF! Vanavond 19.30 Het Kompas Piet Heinplein 13 Zoetermeer spreker Mark van Heukelum What about (y)our

Nadere informatie

Ochtenddienst 3 september 2017

Ochtenddienst 3 september 2017 Ochtenddienst 3 september 2017 Hervormde Gemeente Numansdorp Zondag 20 Voorganger : Ds. J. den Braber Organist : Paul Rotscheid Welkom Mededelingen door diaken Saskia Pijl Voor verdere bijzonderheden wordt

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 14 oktober 2018 in de Dorpskerk te Schoonebeek

Orde van dienst voor zondag 14 oktober 2018 in de Dorpskerk te Schoonebeek Orde van dienst voor zondag 14 oktober 2018 in de Dorpskerk te Schoonebeek Voorganger: ds. Jan Hermes Ouderling: Josien Dijks-Brinks Diaken: Roelie Meijering-Rougoor Organist: Anja Wolbers-Kuilder Lector:

Nadere informatie