Paaszondag 21 april. Gedoopt wordt: Lauren Emmy Janet

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Paaszondag 21 april. Gedoopt wordt: Lauren Emmy Janet"

Transcriptie

1 Paaszondag 21 april Gedoopt wordt: Lauren Emmy Janet

2 Psalm 139b Lied 359 Lied en 4 GOZ Lied 624 Geloofsbelijdenis Lied 169 Hemelhoog Lied 634 Lezing: Johannes 20 : 1-18 Voorganger: ds. Bart Breunesse Organist:????? Ouderling van dienst: Gerjanne Katerberg KND: Hilde Rotmensen en Ingrid Pol *Als er kinderen in de oppas zijn kunnen zij tijdens het collecteren opgehaald worden, zodat wij met elkaar de zegen kunnen ontvangen. *Er is na de dienst koffie, thee en limonade in de zalen van de Drieklank, u wordt hiervoor van harte uitgenodigd. Parts of this service will be summarised in English Delen van deze dienst worden in het Engels samengevat

3

4 Uitleg Paaskaars Het gebruik van de paaskaars gaat terug op een eeuwenlange traditie. Al in de tijd van Augustinus werd de paaskaars in de paasnacht, als een verwijzing naar de opgestane Heer, brandend de kerk binnengebracht onder het driemaal zingen van Licht van Christus.

5 Liturgische bloemschikking De mens te zijn die opstaat ziet een NIEUW BEGIN voor mensen die zaaien als kleur van liefde en warmte verspreiden van de zon daar waar hemel en aarde elkaar raken

6 Luisteren naar: Nu dat jij er bent Als je in mijn ogen kijkt lijkt de wereld stil te staan De wind houdt op met waaien en bevroren is de maan Je bent stralend als de zon Je bent volmaakt, zo naakt en klein En de wereld lijkt voor eventjes perfect te zijn Ik wist niet dat ik na één blik zo veel van je houden zou Maar ik weet nu al niet eens meer hoe ik leefde zonder jou Voor zoveel wezenlijke dingen Leek ik blind tot dit moment En die zijn ineens zo zichtbaar Nu dat jij er bent

7 Oh, ik hoop dat ik je geven kan wat jij me geeft Zo lang ik leef... Ik zal onvoorwaardelijk waken aan jouw zij En ik hoop dat je ooit voelen mag wat ik nu voel wat ik bedoel En wat in woorden niet te vangen is voor mij Wanneer je in mijn armen ligt en zo tevreden naar me lacht Lijk ik alles te vergeten dat daar buiten op mij wacht Alle strijd en alle tranen Alle stille pijn verdwijnt En de wereld lijkt voor eventjes normaal te zijn

8 Bediening van de heilige doop

9 Onderwijzing Doopgedachtenis Rondom het doopvont staan wij stil bij onze doop. Gedoopt zijn wij in Zijn dood en door het water van de dood heen ontvingen wij nieuw leven. We zijn in de Stille Week met Hem meegegaan en Hij ging voor ons uit. En door de dood heen, is Hij opgestaan!

10 Wij gedenken Zijn nieuw verbond met ons en weten ons verbonden met Hem en met elkaar Niemand leeft voor zichzelf en niemand sterft voor zichzelf: wij leven en sterven voor God onze Heer, aan Hem behoren wij toe.' Schrijft Paulus aan de gemeente van Rome. Onze Heer Jezus Christus, die zich zelf heeft laten dopen om te delen in ons leven en onze dood, en die uit de dood is opgestaan om ons te doen delen in zijn leven, heeft vóór zijn hemelvaart de opdracht gegeven:

11 'Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen door hen te dopen in de Naam van de Vader, de Zoon en de heilige Geest en hen te leren dat ze zich moeten houden aan alles wat ik jullie opgedragen heb. En houd dit voor ogen: Ik ben met jullie, alle dagen, tot aan de voltooiing van deze wereld.'

12 Doopouders gaan staan V.: Emiel Kallenkoot en Esther Zantingh verlangen jullie dat jullie kind gedoopt wordt in de naam van de Vader, de Zoon en de heilige Geest? Ouders: Ja, dat verlangen wij. V.: En met welke na(a)m(en) zal zij gedoopt worden? Lauren Emmy Janet V.: Moge deze namen geschreven staan in de palm van Gods hand. Doopouders gaan zitten

13 Doopgebed

14 Zingen: lied 791 couplet 1 en 4 (Geroepen om te zingen) Verbonden met vader en moeder, natuurlijk het meest met die twee, maar ook met de andere mensen, vier jij hier dit feest met ons mee. Je hebt al een naam, maar je krijgt er één bij op dit feest, want jij wordt gedoopt in de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

15 Nu mag je gaan leven met mensen, verbonden in liefde en trouw, omdat zij vandaag bij dit dopen Gods Naam leggen naast die van jou. Je hebt al een naam, maar je krijgt er één bij op dit feest, want jij wordt gedoopt in de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

16 Na het doopgebed gaat iedereen staan V.: U allen hier samen gekomen rond de doopvont om getuigen te worden van de doop van Lauren Emmy Janet en uw eigen doop te gedenken, belijden we tegen alle kwade machten in ons geloof

17 Zingen: Geloofsbelijdenis (Mel. Gezang 293) (Staande) Ik geloof in God de Vader die een bron van vreugde is, louter goedheid en genade, licht in onze duisternis. Hij de koning van de kosmos - het gesternte zingt zijn eer - heeft uit liefde mij geschapen en tot liefde keer ik weer.

18 Ik geloof in Jezus Christus die voor ons ter wereld kwam Zoon van Gods en Zoon des Mensen, goede herder, offerlam. Door te lijden en te sterven - groot is het geheimenis - schenkt Hij mij het eeuwig leven dat uit God en tot God is Ik geloof dat mijn Verlosser door de dood is heengegaan en op Pasen - God zij glorie - uit het graf is opgestaan. Door het brood - dit is Mijn lichaam - door de wijn - dit is Mijn bloed - geeft de vredevorst mij vrede, maakt Hij alle dingen goed.

19 Gemeente gaat zitten

20 Doopouders en kinderen nevendienst komen naar voren Doop en handoplegging

21 Lied 359

22

23 De doopkaars wordt aangestoken Overhandiging van de doopkaart

24 Aanvaarding V.: Zo is de naam van Lauren Emmy Janet nu verenigd met de Naam van de drie-enige God. Emiel en Esther zijn jullie bereid Lauren te ontvangen als kind van God en jullie door haar tegenwoordigheid in jullie huis te laten sterken in het geloof? En beloven jullie haar voor te gaan op de weg die ons gebaand is door Christus onze Heer? Ouders: Ja, dat beloven wij

25 Verwelkoming V.: Gemeente, draag Lauren die gedoopt is in uw gebeden en ga met haar de weg van het Koninkrijk. Allen: Welkom, kind van God, welkom in de kerk van Christus, wereldwijd en in ons midden.

26 Kindernevendienst 40 dagen tijd een nieuw begin Hulp krijgen

27

28 Lied 55 vers 5 (Hemelhoog) toen zei God: Kijk eens omhoog zie daar die boog vol kleuren. Luister Noach Ik beloof: dit zal niet meer gebeuren Ik zal met jullie nog een keer de aarde op gaan bouwen Ik maak met jou een nieuw begin daar mag je op vertrouwen. Refr. Ken je dit verhaal, ken je dit verhaal? zo wordt het nu al eeuwenlang verteld in elke taal. Ken je dit verhaal, ken je dit verhaal?

29 Lied 55 vers 5 (Hemelhoog) toen zei God: Kijk eens omhoog zie daar die boog vol kleuren. Luister Noach Ik beloof: dit zal niet meer gebeuren Ik zal met jullie nog een keer de aarde op gaan bouwen Ik maak met jou een nieuw begin daar mag je op vertrouwen. Refr. Ken je dit verhaal, ken je dit verhaal? zo wordt het nu al eeuwenlang verteld in elke taal. Ken je dit verhaal, ken je dit verhaal?

30 Schriftlezing: Johannes 20, 1-18

31 Vroeg op de eerste dag van de week, toen het nog donker was, kwam Maria uit Magdala bij het graf. Ze zag dat de steen van de opening van het graf was weggehaald. Ze liep snel terug naar Simon Petrus en de andere leerling, van wie Jezus veel hield, en zei: Ze hebben de Heer uit het graf weggehaald en we weten niet waar ze hem nu neergelegd hebben. Petrus en de andere leerling gingen op weg naar het graf. Ze liepen beiden snel, maar de andere leerling rende vooruit, sneller dan Petrus, en kwam als eerste bij het graf. Hij boog zich voorover en zag de linnen doeken liggen, maar hij ging niet naar binnen. Even later kwam Simon Petrus en hij ging het graf wel in. Ook hij zag de linnen doeken, en hij zag dat de doek die Jezus gezicht bedekt had niet bij de andere doeken lag, maar apart opgerold op een andere plek.

32 Toen ging ook de andere leerling, die het eerst bij het graf gekomen was, het graf in. Hij zag het en geloofde. Want ze hadden uit de Schrift nog niet begrepen dat hij uit de dood moest opstaan. De leerlingen gingen terug naar huis. Maria stond nog bij het graf en huilde. Huilend boog ze zich naar het graf, en daar zag ze twee engelen in witte kleren zitten, een bij het hoofdeind en een bij het voeteneind van de plek waar het lichaam van Jezus had gelegen. Waarom huil je? vroegen ze haar. Ze zei: Ze hebben mijn Heer weggehaald en ik weet niet waar ze hem hebben neergelegd. Na deze woorden keek ze om en zag ze Jezus staan, maar ze wist niet dat het Jezus was. Waarom huil je? vroeg Jezus. Wie zoek je?

33 Maria dacht dat het de tuinman was en zei: Als u hem hebt weggehaald, vertel me dan waar u hem hebt neergelegd, dan kan ik hem meenemen. Jezus zei tegen haar: Maria! Ze draaide zich om en zei: Rabboeni! (Dat betekent meester.) Houd me niet vast, zei Jezus. Ik ben nog niet opgestegen naar de Vader. Ga naar mijn broeders en zusters en zeg tegen hen dat ik opstijg naar mijn Vader, die ook jullie Vader is, naar mijn God, die ook jullie God is. Maria uit Magdala ging naar de leerlingen en zei tegen hen: Ik heb de Heer gezien! En ze vertelde alles wat hij tegen haar gezegd had.

34

35

36

37

38

39

40 Zingen: Lied 169 (Hemelhoog) Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, die galmt door gans Jeruzalem; een heerlijk morgenlicht breekt aan: de Zoon van God is opgestaan! Geen graf hield Davids Zoon omkneld, Hij overwon, die sterke Held, Hij steeg uit t graf door s Vaders kracht, want Hij is God, bekleed met macht!

41 Nu jaagt de dood geen angst meer aan, want alles, alles is voldaan; Wie in t geloof op Jezus ziet, die vreest voor dood en duivel niet. Want nu de Heer is opgestaan, nu vangt het nieuwe leven aan, een leven, door zijn dood bereid, een leven in zijn heerlijkheid.

42 Collecte

43 Lied 634

44

45

46

47 Fijne Paasdagen!

Voorganger : ds. Bertine van de Weg Organist : Ineke ten Brug

Voorganger : ds. Bertine van de Weg Organist : Ineke ten Brug Welkom in de avonddienst van 1 e Paasdag zondag 16 april 2017 Voorganger : ds. Bertine van de Weg Organist : Ineke ten Brug Ouderling van dienst : Gerhard Nijhoff Thema : Wie zoek je? We zingen : Joh.

Nadere informatie

1

1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 https://www.youtube.com/watch?v=chxaeh_ NWbA 21 22 Wij gaan voor even uit elkaar 1. Wij gaan voor e-ven uit el-kaar en de-len nu het licht... Licht ver

Nadere informatie

zondag 27 maart 2016 Welkom in Het Centrum Pasen dienst voor jong & oud Voorganger: ds. J.A. Wegerif Ouderling van dienst: Piet Jansen Organist:

zondag 27 maart 2016 Welkom in Het Centrum Pasen dienst voor jong & oud Voorganger: ds. J.A. Wegerif Ouderling van dienst: Piet Jansen Organist: zondag 27 maart 2016 Welkom in Het Centrum Pasen dienst voor jong & oud Voorganger: ds. J.A. Wegerif Ouderling van dienst: Piet Jansen Organist: Gerjan Kamerling Foto bloemstuk Liturgische bloemschikking.

Nadere informatie

Baalderdienst Zondag 27 maart 2016

Baalderdienst Zondag 27 maart 2016 Baalderdienst Zondag 27 maart 2016 Welkom! Opgebloeid! 1 Lyza & Tess Ouders; Maurice Oostenbrink & Maureen Borneman Boet Jurgens Ouders; Patrick & Tineke Jurgens 2 Nadine Boelens Ouders; Sander Boelens

Nadere informatie

De Heer is waarlijk opgestaan!

De Heer is waarlijk opgestaan! De Heer is waarlijk opgestaan! Binnenkomst kerkenraad en voorganger Wij zingen voor de dienst 3 liederen: -Gezang 221 : 1, 2 en 3 (Wees gegroet, gij eersteling der dagen) -Lied 122 (ELB) : 1, 2, 3 en

Nadere informatie

Orde van dienst voor het feest van Pasen op 21 april 2019 in de Remonstrantse Gemeente Twente

Orde van dienst voor het feest van Pasen op 21 april 2019 in de Remonstrantse Gemeente Twente Orde van dienst voor het feest van Pasen op 21 april 2019 in de Remonstrantse Gemeente Twente voorganger: ds Kirsten Slettenaar organist: Paul Kuiper lector: Tineke Staring cantorij o.l.v. Shaya van den

Nadere informatie

DORPSKERK WASSENAAR ZONDAG PAASZONDAG 2019

DORPSKERK WASSENAAR ZONDAG PAASZONDAG 2019 DORPSKERK WASSENAAR ZONDAG PAASZONDAG 2019 Klokluiden Orgelspel Welkom en mededelingen -allen gaan staan- Intochtspsalm 139: 1 & 2 Votum en groet: vg: Onze hulp is in de naam van de Heer gm: die hemel

Nadere informatie

GK 206: 1a, 2v, 3m, 4v, 5m, 6a, 7a (De Heer is waarlijk opgestaan; = GK06 44)

GK 206: 1a, 2v, 3m, 4v, 5m, 6a, 7a (De Heer is waarlijk opgestaan; = GK06 44) 1 april 2018 17.00 uur GP Hommes orgel: Harry Kroeske; piano: Theo van Bokkem schriftlezing: Rinke Larooy Belijdenis van afhankelijkheid en groet GK 206: 1a, 2v, 3m, 4v, 5m, 6a, 7a (De Heer is waarlijk

Nadere informatie

2. Geen graf hield Davids Zoon omkneld, Hij overwon, die sterke Held, Hij steeg uit t graf door s Vaders kracht, want Hij is God, bekleed met macht!

2. Geen graf hield Davids Zoon omkneld, Hij overwon, die sterke Held, Hij steeg uit t graf door s Vaders kracht, want Hij is God, bekleed met macht! Liturgie voor de avonddienst op eerste Paasdag, 19.00 uur, in de Hervormde Kerk te Den Ham. Voorganger: Ds. H. de Haan. Ouderling van dienst: Hans Bosch Organist: Henk Dubbink Welkom en mededelingen Zingen

Nadere informatie

Orde van dienst. Pasen

Orde van dienst. Pasen Orde van dienst Pasen Maranathakerk Lunteren 21 april 2019 Voorganger ds. J.A. van den Berg, Amersfoort Orgel/piano Marco Bouw Trompet Hans en Marco Klomp M.m.v. projectkoor o.l.v. Jan Hendrik van Schothorst

Nadere informatie

NLB 833: Neem mij aan zoals ik ben

NLB 833: Neem mij aan zoals ik ben Vòòr de dienst: Similia zingt: Lord, I want to be a christian Vertaling: Heer, ik wil een goed christen zijn, in mijn hart. (4x) Heer, ik wil meer liefdevol zijn, in mijn hart. (4x) Heer, ik wil meer toegewijd

Nadere informatie

- Zingen, uit het Nieuwe Liedboek, 95: 1,2 Steek nu voor God de loftrompet

- Zingen, uit het Nieuwe Liedboek, 95: 1,2 Steek nu voor God de loftrompet DE DIENST VAN PASEN 2018 IN DE HOEKSTEEN - Lied voor de dienst, uit de bundel van Johannes de Heer, 210 Kom tot uw Heiland, toef langer niet, kom nu tot Hem, Die redding u biedt, Die ook voor u de hemel

Nadere informatie

Intochtslied: lied 630: 1 ( Sta op een morgen ongedacht )

Intochtslied: lied 630: 1 ( Sta op een morgen ongedacht ) Orde van dienst voor 16 april 2017 in de Gudulakerk te Lochem Pasen: Ben ik het? Voorganger: ds. Jan Willem Drost Organist: Els Dijkerman Trompet: Harry ten Brinke Lector: Yvonne Lamberts Namens de kerkenraad:

Nadere informatie

ORDE VOOR DE PAASDIENST op zondag 21 april 2019 in de Slangenburgse kerk. Thema: EEN NIEUW BEGIN. de cantorij Gaanderen/Slangenburg

ORDE VOOR DE PAASDIENST op zondag 21 april 2019 in de Slangenburgse kerk. Thema: EEN NIEUW BEGIN. de cantorij Gaanderen/Slangenburg ORDE VOOR DE PAASDIENST op zondag 21 april 2019 in de Slangenburgse kerk Thema: EEN NIEUW BEGIN voorganger organist m.m.v. ds. Helma van Loon Theo Rougoor de cantorij Gaanderen/Slangenburg VOORBEREIDING

Nadere informatie

Liturgie. Pasen 2019

Liturgie. Pasen 2019 Liturgie voor Pasen 2019 (Zondag 21 april) Protestantse Gemeente Oudenbosch c.a. Voorganger: ds. Charlotte Inkelaar-de Mos Organist: Hans de Gruyter M.m.v. het Protestants Kerkkoor Oudenbosch o.l.v. Ger

Nadere informatie

Thema: Stap voor Stap tot in de tuin

Thema: Stap voor Stap tot in de tuin Orde van de gezinsdienst op Paaszondag 27 maart 2016 om 10.15 uur in de Protestantse gemeente i.w. te Vroomshoop in Kerkelijk Centrum Het Anker Thema: Stap voor Stap tot in de tuin Voorganger: ds. J.A.

Nadere informatie

Protestantse Gemeente De Bron, Amsterdam-Watergraafsmeer

Protestantse Gemeente De Bron, Amsterdam-Watergraafsmeer Protestantse Gemeente De Bron, Amsterdam-Watergraafsmeer PAASZONDAG 21 April 2019 Met de doop en belijdenis van Marlon Sinclair Bennert Voorganger: ds. Margrietha Reinders Betondorp Bloeit Thema: Het graf

Nadere informatie

Samen met de voorganger komt een kind de kerk binnen met een brandend kaarsje in de hand. De paaskaars wordt aangestoken.

Samen met de voorganger komt een kind de kerk binnen met een brandend kaarsje in de hand. De paaskaars wordt aangestoken. Protestantse Gemeente te Hoofddorp De Lichtkring Zondag 27 maart 2016 PASEN Ouderling van dienst is Burg Anker Diaken is Bea ten Kate Het orgel wordt bespeeld door Cor Timmermans De kostersdienst staat

Nadere informatie

Sebastian van Hove en Hanna van Swol doen op deze Paasmorgen belijdenis van hun geloof

Sebastian van Hove en Hanna van Swol doen op deze Paasmorgen belijdenis van hun geloof 1 Welkom in de Burgwalkerk Paasmorgen 2019 Orde voor de viering op zondag 21 april 2019 om 9.30 uur in de Burgwalkerk Sebastian van Hove en Hanna van Swol doen op deze Paasmorgen belijdenis van hun geloof

Nadere informatie

Orde van Dienst 16 april 2017 Eerste Paasdag. Welkom en mededelingen

Orde van Dienst 16 april 2017 Eerste Paasdag. Welkom en mededelingen Orde van Dienst 16 april 2017 Eerste Paasdag Welkom en mededelingen Zingen Psalm 146c: 1, 5 en 7 Alles wat adem heeft love de Here, zinge de lof van Isrels God! Zolang ik hier in het licht mag verkeren,

Nadere informatie

MAAR NIEMAND HEEFT OOIT GOD GEZIEN

MAAR NIEMAND HEEFT OOIT GOD GEZIEN NIEMAND HEEFT OOIT GOD GEZIEN MAAR Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: Jannie Torsius Lector: Henk Buscher Pianist: Rik Nijs / Jan vd Brink Koster: Niels Kuyt / Coen Robbertsen Intochtslied: Opwekking

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst op 21 april 2019 in de Ichthuskerk in Tholen waarin openbare geloofsbelijdenis wordt afgelegd door Bob van den Berg, Naomi

Liturgie voor de dienst op 21 april 2019 in de Ichthuskerk in Tholen waarin openbare geloofsbelijdenis wordt afgelegd door Bob van den Berg, Naomi Liturgie voor de dienst op 21 april 2019 in de Ichthuskerk in Tholen waarin openbare geloofsbelijdenis wordt afgelegd door Bob van den Berg, Naomi Groeneveld en Daniël Quist 0 Voorganger: Ds. Peter Broere

Nadere informatie

PASEN 2015 5 april 10.00 uur AA Kramer

PASEN 2015 5 april 10.00 uur AA Kramer PASEN 2015 5 april 10.00 uur AA Kramer Orde van dienst: Welkom mededelingen. Zingen: GK gezang 95 GK gezang 97 Votum en zegengroet LB 633 Gebed Voor de kinderen: de engelen bij het graf GK gezang 44 Lezen:

Nadere informatie

Pasen Mandylion, Titia v/d Haar. Oosterlichtkerk Huizen

Pasen Mandylion, Titia v/d Haar. Oosterlichtkerk Huizen Pasen 2015 Mandylion, Titia v/d Haar Oosterlichtkerk Huizen Lied 630: 1, 2 en 3 (staande) v. De Heer is waarlijk opgestaan! allen Halleluja! Lied 637 v. Genade zij u en vrede van God onze Vader en van

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. : Ds. J v/d Veen, Heerenveen.

Welkom in de Menorah. : Ds. J v/d Veen, Heerenveen. Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Lectrice Organist : Ds. J v/d Veen, Heerenveen. : mw. F. Hovius : mw. M. Tiekstra : dhr. P. de Jong Lied voor de Dienst: 23A vers 1a, 2, 3 en 4 Lied

Nadere informatie

Orde van dienst voor Paasmorgen 1 april 2018 in de Pelgrimskerk te Zoetermeer

Orde van dienst voor Paasmorgen 1 april 2018 in de Pelgrimskerk te Zoetermeer -1- Orde van dienst voor Paasmorgen 1 april 2018 in de Pelgrimskerk te Zoetermeer Welkom Voor de dienst Zingen: Gezang 221 Voorganger: mw. Marga Schipper- Boven Organist: Frank van der Beld Politiemannenkoor:

Nadere informatie

Pasen! 16 april 2017

Pasen! 16 april 2017 Pasen! 16 april 2017 Hervormde Gemeente Numansdorp Zondag 9 Voorganger : Ds. C.D. van Alphen Organist : Rick Jan Hitzerd Welkom Mededelingen door diaken Mirjam Pegels - Korbijn Voor verdere bijzonderheden

Nadere informatie

Pasen. 5 april 2015. Gemeente rond de Kerk van Ammerstol

Pasen. 5 april 2015. Gemeente rond de Kerk van Ammerstol Pasen 5 april 2015 Gemeente rond de Kerk van Ammerstol Dienst van woord, gebed en lied waarin de doop wordt bediend aan Daley Roshan Johannes de Groot Welkom Kaarsen In stilte zoeken wij Gods aanwezigheid

Nadere informatie

In deze dienst worden gedoopt: Guus Nelis Dirk den Hartog en Valentijn Kristian van Engelen

In deze dienst worden gedoopt: Guus Nelis Dirk den Hartog en Valentijn Kristian van Engelen Liturgie voor zondag 3 september 2017 Johanneskerk Leersum In deze dienst worden gedoopt: Guus Nelis Dirk den Hartog en Valentijn Kristian van Engelen Voorganger: ds. Evelyn Noltus Organist: Ton Blom Lector:

Nadere informatie

Orgelspel. Vooraf zingen we ELB 122 Daar juicht een too

Orgelspel. Vooraf zingen we ELB 122 Daar juicht een too eigenlijk een voortzetting van de Paaswake van gisterenavond. De nieuwe Paaskaars is tijdens aangestoken en de kerk binnen gebracht. Het h jaar zal deze kaars ons tijdens elke viering lich Orgelspel Vooraf

Nadere informatie

PASEN Kerkdienst 21 april 2019 : Immanuëlkerk; ds. Pim Brouwer, Orgel Gerard de Waardt, met medewerking van de Samenspeelgroep en The Miracles Zingen

PASEN Kerkdienst 21 april 2019 : Immanuëlkerk; ds. Pim Brouwer, Orgel Gerard de Waardt, met medewerking van de Samenspeelgroep en The Miracles Zingen PASEN Kerkdienst 21 april 2019 : Immanuëlkerk; ds. Pim Brouwer, Orgel Gerard de Waardt, met medewerking van de Samenspeelgroep en The Miracles Zingen vóór de dienst: NLB 642:1, 4, 5 en 8 1. Ik zeg het

Nadere informatie

Ouderling v. dienst. : mw. W. Brinkhuis : mw. P. Meijer. Welkom in de Menorah

Ouderling v. dienst. : mw. W. Brinkhuis : mw. P. Meijer. Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Lector Organist : Ds. E. van Gulik : mw. W. Brinkhuis : mw. P. Meijer : dhr. H. Dorsman Welkom in de Menorah Lied voor de dienst: Lied 8b (NLB) Lied voor de dienst: Lied

Nadere informatie

De Levensbron, Rilland Kerkdienst van Woord en Sacrament, zondag 14 februari 2016 Eerste zondag in de Veertigdagentijd: Invocabit

De Levensbron, Rilland Kerkdienst van Woord en Sacrament, zondag 14 februari 2016 Eerste zondag in de Veertigdagentijd: Invocabit De Levensbron, Rilland Kerkdienst van Woord en Sacrament, zondag 14 februari 2016 Eerste zondag in de Veertigdagentijd: Invocabit Voorganger: ds. W. Lolkema Mmv van Gospelband Vision, Tholen De VOORBEREIDING

Nadere informatie

Zondag 6 januari 2019

Zondag 6 januari 2019 Zondag 6 januari 2019 sta op en schitter Voorganger: Hilly Popken-Kamman Organist: Erik Nijzink Liederen in deze dienst: Lied 212 : 1, 2, 3, 4 en 5 Lied 305 : 1, 2 en 3 Lied 601 : 1 en 2 Lied 166 : 1 en

Nadere informatie

Allen: Jezus deed de dood teniet. Zing daarom het hoogste lied. Mannen: Vrouwen uit Jeruzalem, kwamen vroeg en zochten Hem.

Allen: Jezus deed de dood teniet. Zing daarom het hoogste lied. Mannen: Vrouwen uit Jeruzalem, kwamen vroeg en zochten Hem. Inleidend orgelspel Begroeting, mededelingen en bloemengroet Intochtslied: Lied 352: 1 t/m 7 (Op ToonHoogte) (staande) De Heer is waarlijk opgestaan, Stil gebed Allen: Jezus deed de dood teniet. Zing daarom

Nadere informatie

Paasmorgen Ik geef je de toekomst. Voorganger: Ds. Marco Schut Organist: Johan hoeve Blazersgroep

Paasmorgen Ik geef je de toekomst. Voorganger: Ds. Marco Schut Organist: Johan hoeve Blazersgroep Paasmorgen 2018 Ik geef je de toekomst Voorganger: Ds. Marco Schut Organist: Johan hoeve Blazersgroep ( afb.1 ) Lied voor de dienst: 624 en Hemelhoog 169 1. Christus, onze Heer, verrees, 2. Prijs nu Christus

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST ZONDAG 21 APRIL 2019 MARTINIKERK PASEN. Muziek van chr.muz.ver.harmonie

ORDE VAN DIENST ZONDAG 21 APRIL 2019 MARTINIKERK PASEN. Muziek van chr.muz.ver.harmonie ORDE VAN DIENST ZONDAG 2 APRIL 209 MARTINIKERK PASEN Muziek van chr.muz.ver.harmonie Lezing: Genesis : 5: In het begin schiep God de hemel en de aarde. De aarde was nog woest en doods, en duisternis lag

Nadere informatie

Orde van dienst voor 16 april 2017 in de Gudulakerk te Lochem

Orde van dienst voor 16 april 2017 in de Gudulakerk te Lochem Orde van dienst voor 16 april 2017 in de Gudulakerk te Lochem Pasen Voorganger: ds. Jan Willem Drost Organist: Els Dijkerman Trompet: Harry ten Brinke Lector: Carry Beijer Namens de kerkenraad: Remco van

Nadere informatie

Zondag 14 oktober Voorganger: Ds. Bart Breunesse Organist: Irma Zuur

Zondag 14 oktober Voorganger: Ds. Bart Breunesse Organist: Irma Zuur Zondag 14 oktober 2018 Voorganger: Ds. Bart Breunesse Organist: Irma Zuur Liederen in deze dienst: Psalm 33 : 2 en 8 Lied 8b Lied 316 : 1 en 4 Lied 20 Lied 564 : 1, 2 en 3 (Hemelhoog) Lied 416 Lied 912

Nadere informatie

Paasmorgen 2011 in de Open Hof te Drunen Voorganger ds. M. Oostenbrink Organist dhr. B. Vermeul Mmv zanggroep Joy. De tuin van de Opstanding

Paasmorgen 2011 in de Open Hof te Drunen Voorganger ds. M. Oostenbrink Organist dhr. B. Vermeul Mmv zanggroep Joy. De tuin van de Opstanding Paasmorgen 2011 in de Open Hof te Drunen Voorganger ds. M. Oostenbrink Organist dhr. B. Vermeul Mmv zanggroep Joy De tuin van de Opstanding Voor de dienst zingt Joy: U hebt de overwinning behaald Fear

Nadere informatie

Thema: Nieuw volkomen bestaan.

Thema: Nieuw volkomen bestaan. Paasmorgen 31 maart 2013 Protestantse Gemeente Biddinghuizen Thema: Nieuw volkomen bestaan. Voorganger: ds. Bram Bregman Organist: dhr.hans Aantjes Medewerking van koperblazers van Maris Sonores Welkom

Nadere informatie

zondag 27 maart 2016 Liturgie

zondag 27 maart 2016 Liturgie zondag 27 maart 2016 Liturgie Koor en samenzang Gezang 95,1.2.3.4 [koor zet in, koor en gemeente zingen Gz. 95, koor sluit af] Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, die galmt door gans Jeruzalem;

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Johannes 20 vers 1 t/m 10 Lied 88 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 118 vers 11 en 12 Psalm 95 vers 1 Lied 187 vers 1 en 2 Lied 352 vers 1 t/m 7

Nadere informatie

Paasviering. zondagmorgen 21 april Oude Helenakerk

Paasviering. zondagmorgen 21 april Oude Helenakerk Paasviering zondagmorgen 21 april 2019 Oude Helenakerk organist dhr Joop Ormel trompettist dhr Rudie te Kamp voorganger ds. Hendrik Jan Zeldenrijk Orgel- en trompetspel Welkom en Mededelingen Zingen: Daar

Nadere informatie

Doop van kinderen Orde I

Doop van kinderen Orde I Indien mogelijk verzamelen allen zich rond de doopvont De doopvont is of wordt nu gevuld met water onderwijzing Niemand leeft voor zichzelf en niemand sterft voor zichzelf; wij leven en sterven voor God

Nadere informatie

Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost

Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Datum: 7 november 2018 Dienst: Avonddienst Dankdag Voorganger: ds. D. Dunsbergen Liturgie: Voorzang: Gezang 488 B: 1. 3. 5 Zolang er mensen zijn

Nadere informatie

Doop van kinderen Orde II

Doop van kinderen Orde II Doop van kinderen Orde II Indien mogelijk verzamelen allen zich rond de doopvont De doopvont is of wordt nu gevuld met water onderwijzing Niemand leeft voor zichzelf en niemand sterft voor zichzelf; wij

Nadere informatie

Liederen voor zondag 3 december 2017

Liederen voor zondag 3 december 2017 Liederen voor zondag 3 december 07 Hemelhoog 94 / Opwekking 64 Al mijn zonden, al mijn zorgen, neem ik mee naar de rivier. Heer, vergeef mij en genees mij. Vader, kom, ontmoet mij hier. Want dit water

Nadere informatie

Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, die galmt door gans Jeruzalem; een heerlijk morgenlicht breekt aan: de Zoon van God is opgestaan!

Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, die galmt door gans Jeruzalem; een heerlijk morgenlicht breekt aan: de Zoon van God is opgestaan! Pasen 2019 Voor de dienst zingen wij Daar juicht een toon Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, die galmt door gans Jeruzalem; een heerlijk morgenlicht breekt aan: de Zoon van God is opgestaan! Geen

Nadere informatie

Lied 550: 1 en 3 Lied 536: 1, 2, 3 en 4 Lied 438: 1 en 2 Lied 552: 1, 2 en 3

Lied 550: 1 en 3 Lied 536: 1, 2, 3 en 4 Lied 438: 1 en 2 Lied 552: 1, 2 en 3 Lied 550: 1 en 3 Lied 536: 1, 2, 3 en 4 Lied 438: 1 en 2 Lied 552: 1, 2 en 3 Lezing: Lucas 19 : 29-40 De dienst wordt geleid door Dhr. Geert Stevens uit Aalden. De afkondigingen worden gelezen door Sandra

Nadere informatie

Kerkgemeente Edam. 30 november Groenlandkerk. In deze dienst wordt de Heilige Doop bediend aan. Sofie van Wanrooij

Kerkgemeente Edam. 30 november Groenlandkerk. In deze dienst wordt de Heilige Doop bediend aan. Sofie van Wanrooij Kerkgemeente Edam 30 november 2014 Groenlandkerk afbeelding: doopboom met de blaadjes van onze gedoopte kinderen in de Groenlandkerk In deze dienst wordt de Heilige Doop bediend aan Sofie van Wanrooij

Nadere informatie

Loof de Heer, o mijn ziel. O mijn ziel, prijs nu zijn heilige Naam. Met meer passie dan ooit; o mijn ziel, verheerlijk zijn heilige Naam.

Loof de Heer, o mijn ziel. O mijn ziel, prijs nu zijn heilige Naam. Met meer passie dan ooit; o mijn ziel, verheerlijk zijn heilige Naam. Intochtslied: Opwekking 733 De zon komt op, maakt de morgen wakker mijn dag begint met een lied voor U. Heer, wat er ook gebeurt en wat mij mag overkomen, laat mij nog zingen als de avond valt. Heer, vol

Nadere informatie

IN DE ICHTHUSKERK. Zangdienst 27 november Aanvang:19.00 uur. Thema: Naar God verlangen

IN DE ICHTHUSKERK. Zangdienst 27 november Aanvang:19.00 uur. Thema: Naar God verlangen IN DE ICHTHUSKERK Zangdienst 27 november 2016 Aanvang:19.00 uur Thema: Naar God verlangen Voorganger: ds. H.G.F. Hübbers uit Zeewolde Organist: Gerwin van der Plaats M.m.v. Kerkkoor Zingend Getuigen uit

Nadere informatie

Ontmoetingskerk zondag 10 februari Doopdienst

Ontmoetingskerk zondag 10 februari Doopdienst Ontmoetingskerk zondag 0 februari 09 - Doopdienst In deze dienst wordt Yara Jonas gedoopt Ik ben erbij voorganger: ds. Hans van Walsum lector: Teuni de Kok organist: Sjaak Kreeft m.m.v. de muziekgroep

Nadere informatie

Doop van een kind vanaf zes jaar Orde I

Doop van een kind vanaf zes jaar Orde I Indien mogelijk verzamelen allen zich rond de doopvont De doopvont is of wordt nu gevuld met water onderwijzing Niemand leeft voor zichzelf en niemand sterft voor zichzelf; wij leven en sterven voor God

Nadere informatie

Zondag 27 januari 2019

Zondag 27 januari 2019 Zondag 27 januari 2019 ONTMOETING (een goed gesprek) Voorganger: ds. Bart Breunesse Organist: Hans de Graaf Liederen in deze dienst: Psalm 105 : 1 en 3 Lied 802 : 1, 3, 4 en 6 Lied 679 (Hemelhoog) Parts

Nadere informatie

Het licht wordt door de ouderling van dienst binnengebracht en de Paaskaars wordt aangestoken. Daarna zingen wij: Lied 598

Het licht wordt door de ouderling van dienst binnengebracht en de Paaskaars wordt aangestoken. Daarna zingen wij: Lied 598 Paasmorgen 1 april 2018-09.30 Welkomkerk Thema: Onvoorwaardelijke liefde Voorganger: Ds. Auke Hamstra Organist: Cor Hollestelle M.m.v.: diverse gemeenteleden Het licht wordt door de ouderling van dienst

Nadere informatie

OOSTERLICHTKERK - HUIZEN

OOSTERLICHTKERK - HUIZEN OOSTERLICHTKERK - HUIZEN 12 februari 2017 Orde van dienst doop van Lilly Jacoba Klein Vreugde vinden Welkom door ouderling van dienst Lied 212: 1, 3, 4 en 5 1. Laten wij zingend deze dag beginnen! Geven

Nadere informatie

Welkom in de Sionkerk. Voorganger: Ds. Elizabeth Post Organist: Dhr. Peter Veen Zangeres: Mw. Rudy Hakkesteegt Pianist: Dhr.

Welkom in de Sionkerk. Voorganger: Ds. Elizabeth Post Organist: Dhr. Peter Veen Zangeres: Mw. Rudy Hakkesteegt Pianist: Dhr. Welkom in de Sionkerk Voorganger: Ds. Elizabeth Post Organist: Dhr. Peter Veen Zangeres: Mw. Rudy Hakkesteegt Pianist: Dhr. Rens de Winter VOOR DE DIENST ZINGEN WE: Lied 624: 1, 2 en 3 1. Christus, onze

Nadere informatie

P a s e n (1 april 2018)

P a s e n (1 april 2018) P a s e n 2 0 1 8 (1 april 2018) Voorganger: Ds. T.C. Wielsma te Uithoorn Liturg : Jan Blei Organist: Paul Germans Vóór de dienst, die om goed tien uur begint, zingen wij: O vlam van Pasen, steek ons aan,

Nadere informatie

Liederen voor zondag 1 oktober 2017

Liederen voor zondag 1 oktober 2017 Liederen voor zondag oktober 07 HEMELHOOG 399 / Opwekking 67 Samen in de naam van Jezus Heffen wij een loflied aan Want de geest spreekt alle talen En doet ons elkaar verstaan Samen bidden, samen zoeken

Nadere informatie

Andreaskerk Putten 16 april uur

Andreaskerk Putten 16 april uur Andreaskerk Putten 16 april 2017-8.30 uur Ds. W. Gugler Ouderling: Michiel Nieboer Muzikale begeleiding: Rik Nijs Koster: J. Hijmissen Zingen voor de dienst OTH 88 / ELB 122 1. Daar juicht een toon, daar

Nadere informatie

Belijdenis en doop van volwassenen Orde I

Belijdenis en doop van volwassenen Orde I Belijdenis en doop van volwassenen Orde I Indien mogelijk verzamelen allen zich rond de doopvont De doopvont is of wordt nu gevuld met water onderwijzing Niemand leeft voor zichzelf en niemand sterft voor

Nadere informatie

Stille Week Pasen door de ogen van Maria van Magdala en wat zie jij? 1 april u

Stille Week Pasen door de ogen van Maria van Magdala en wat zie jij? 1 april u Stille Week 2018 In de Stille Week volgen we Jezus op Zijn weg en kijken we steeds mee dit jaar door de ogen van iemand die dicht bij Hem stond. Wat deed het hen, wat doet het ons: Zijn lijden, sterven

Nadere informatie

Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, Die galmt door heel Jeruzalem; Een heerlijk morgenlicht breekt aan; De Zoon van God is opgestaan!

Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, Die galmt door heel Jeruzalem; Een heerlijk morgenlicht breekt aan; De Zoon van God is opgestaan! Pasen 2016 Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, Die galmt door heel Jeruzalem; Een heerlijk morgenlicht breekt aan; De Zoon van God is opgestaan! Geen graf hield Davids Zoon omkneld, Hij overwon,

Nadere informatie

Orde van dienst voor de morgendienst op Eerste Paasdag 2019

Orde van dienst voor de morgendienst op Eerste Paasdag 2019 Orde van dienst voor de morgendienst op Eerste Paasdag 2019 Met medewerking van Predikant : Ds.T.Pleizier Organist : dhr.t.oldenhuis Koortje o.l.v. mw.c.schep Plaats : Hervormde kerk Siddeburen Aanvang

Nadere informatie

PASEN 2014 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL

PASEN 2014 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL PASEN 2014 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL Hartelijk welkom in de Duinzichtkerk! Wij wensen iedereen die is gekomen een gezegend Paasfeest toe. Wij vieren deze Paasmorgen het Heilig

Nadere informatie

Viering van de Maaltijd van de Heer. op zondag 24 februari zorgcentrum 'Oldersheem' Thema: Hij is in ons midden

Viering van de Maaltijd van de Heer. op zondag 24 februari zorgcentrum 'Oldersheem' Thema: Hij is in ons midden Viering van de Maaltijd van de Heer op zondag 24 februari 2019 zorgcentrum 'Oldersheem' Thema: Hij is in ons midden Voorganger: ds. Elly Wisselink Organist: dhr. Geert Jan Olyslager Welkom Aanvangslied:

Nadere informatie

Liederen voor zondag 2 oktober 2016

Liederen voor zondag 2 oktober 2016 Liederen voor zondag 2 oktober 206 Hemelhoog 585 Groot en machtig is Hij: bekleed met sterkte. gehuld in luister. bekleed met sterkte. gehuld in luister. Prijs met mij de naam van God, vier het feest met

Nadere informatie

EERSTE ZONDAG VAN PASEN 21 APRIL 2019 Bosbeskapel Protestantse Wijkgemeente Den Haag-Zuidwest

EERSTE ZONDAG VAN PASEN 21 APRIL 2019 Bosbeskapel Protestantse Wijkgemeente Den Haag-Zuidwest EERSTE ZONDAG VAN PASEN 21 APRIL 2019 Bosbeskapel Protestantse Wijkgemeente Den Haag-Zuidwest Medewerkenden Voorganger: ds. Nico Riemersma Ouderling: Henk Valstar Diaken: Ineke Rhebergen Lector: Ada de

Nadere informatie

Hij heeft overwonnen!

Hij heeft overwonnen! Hij heeft overwonnen! Meditatie: Ds. Brendeke Orgel: Martijn Borsje Dwarsfluit: Emi Bergshoeff en Melanie Notenboom Laudate omnes gentes (JV en samenzang) JV: JV: Welkom en gebed Jezus leven van mijn leven

Nadere informatie

In jou vind ik vreugde

In jou vind ik vreugde Protestants Kralingen In jou vind ik vreugde Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 10 januari 2016 1e zondag na Epifanie: Doop van de Heer In deze viering doop van Philip Muijs van de Moer Protestants

Nadere informatie

Belijdenis (en doop) van volwassenen en doop van kinderen Orde II

Belijdenis (en doop) van volwassenen en doop van kinderen Orde II Belijdenis (en doop) van volwassenen en doop van kinderen Orde II Indien mogelijk verzamelen allen zich rond de doopvont De doopvont is wordt nu gevuld met water onderwijzing Niemand leeft voor zichzelf

Nadere informatie

Liturgie Pasen

Liturgie Pasen Liturgie 16-4-2017 Pasen De Heer is waarlijk opgestaan 1 Zingen Hemelhoog 721 Er is een dag Er is een dag, waar al wat leeft al lang op wacht, een dag van blijdschap, als heel de schepping wordt bevrijd.

Nadere informatie

27 maart 2016; Pasen, Immanuëlkerk; ds. Chris Schreuder; organist Gerard de Waardt; Hoboïsten: Christine en Mar Lucardie, Violist: Christian ter Veer

27 maart 2016; Pasen, Immanuëlkerk; ds. Chris Schreuder; organist Gerard de Waardt; Hoboïsten: Christine en Mar Lucardie, Violist: Christian ter Veer 27 maart 2016; Pasen, Immanuëlkerk; ds. Chris Schreuder; organist Gerard de Waardt; Hoboïsten: Christine en Mar Lucardie, Violist: Christian ter Veer Muziek: La Grace en Rondo II Zingen vooraf: Lied 125

Nadere informatie

Eredienst 22 april uur Voorganger: ds. K. van den Geest

Eredienst 22 april uur Voorganger: ds. K. van den Geest Eredienst 22 april 2018 16.30 uur Voorganger: ds. K. van den Geest Liturgie Votum / zegengroet Opwekking 174 Gebed Schriftlezing Joh. 20: 11-18 >> Regenboog Preek over Joh.20:17a NLB 634

Nadere informatie

Liturgie Johanneskerk Leersum. Tweede zondag van Advent 9 december 2018

Liturgie Johanneskerk Leersum. Tweede zondag van Advent 9 december 2018 Liturgie Johanneskerk Leersum Tweede zondag van Advent 9 december 2018 Maleachi 3:20, de zon die gerechtigheid brengt.. In deze dienst wordt Jesper Sjouke Wijnveen gedoopt Voorganger Cantorij Organist

Nadere informatie

Welkom in de hervormde gemeente Hagestein - Hoef en Haag. Liturgie. 1e paasdag 'Ik ben de Opstanding en het Leven'

Welkom in de hervormde gemeente Hagestein - Hoef en Haag. Liturgie. 1e paasdag 'Ik ben de Opstanding en het Leven' Welkom in de hervormde gemeente Hagestein - Hoef en Haag Liturgie 1e paasdag 2019 'Ik ben de Opstanding en het Leven' Daar juicht een toon 1. Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, die galmt door

Nadere informatie

Zondag 10 september Maaltijd van de Heer. Voorganger: Ds. B. Breunesse Organist: Erik Nijzink

Zondag 10 september Maaltijd van de Heer. Voorganger: Ds. B. Breunesse Organist: Erik Nijzink Zondag 10 september 2017 Maaltijd van de Heer Voorganger: Ds. B. Breunesse Organist: Erik Nijzink Liederen in deze dienst: Aanvangslied Psalm 101 Lied 320: 1 Lied 320: 2, 3, 4 Lied 652: 1, 2, 3, 4 (Hemelhoog)

Nadere informatie

Thema: Vrede tot God

Thema: Vrede tot God LITURGIE Voor de evangelisatiedienst, op zondag 15 oktober 2017, in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang 19.00 uur. Thema: Vrede tot God Voorganger: Ouderling: Organist: Koor: Ds. K.A. Hazeleger (Ommen)

Nadere informatie

Belijdenis en doop van volwassenen Orde II

Belijdenis en doop van volwassenen Orde II Belijdenis en doop van volwassenen Orde II Indien mogelijk verzamelen allen zich rond de doopvont De doopvont is of wordt nu gevuld met water onderwijzing Niemand leeft voor zichzelf en niemand sterft

Nadere informatie

Orde van dienst op 22 maart 2015 in de Vloedschuur te Heteren In deze dienst zal gedoopt worden: Sophie Anke Henrike (Sophie) Kalisvaart

Orde van dienst op 22 maart 2015 in de Vloedschuur te Heteren In deze dienst zal gedoopt worden: Sophie Anke Henrike (Sophie) Kalisvaart Orde van dienst op 22 maart 2015 in de Vloedschuur te Heteren In deze dienst zal gedoopt worden: Sophie Anke Henrike (Sophie) Kalisvaart Thema: De graankorrel Voorganger: Ds. Simon de Kam Ouderling: Johan

Nadere informatie

Zondag 10 april 2016. In deze dienst wordt Tuur Dirk Johannes van Kesteren gedoopt, zoon van Marijt en Michiel van Kesteren- Pronk

Zondag 10 april 2016. In deze dienst wordt Tuur Dirk Johannes van Kesteren gedoopt, zoon van Marijt en Michiel van Kesteren- Pronk Zondag 10 april 2016 In deze dienst wordt Tuur Dirk Johannes van Kesteren gedoopt, zoon van Marijt en Michiel van Kesteren- Pronk Voorganger : Ds. Coen Wessel Ouderling : Lieneke Westerveld Diaken : Lian

Nadere informatie

WEES NIET BANG. m.m.v. het kerkkoor van de Oude Jeroenskerk o.l.v. Jaco van Leeuwen en Regina van Leeuwen

WEES NIET BANG. m.m.v. het kerkkoor van de Oude Jeroenskerk o.l.v. Jaco van Leeuwen en Regina van Leeuwen WEES NIET BANG Welkom in de Oude Jeroenskerk voor het feest van Pinksteren op zondag 15 mei 2016 in de Protestantse Gemeente te Noordwijk m.m.v. het kerkkoor van de Oude Jeroenskerk o.l.v. Jaco van Leeuwen

Nadere informatie

LITURGIE. Tweede Paasdag 2016. m.m.v. muziekgroep

LITURGIE. Tweede Paasdag 2016. m.m.v. muziekgroep LITURGIE Tweede Paasdag 2016 Voorganger: Organist: Pianist: Ds. J.A. Brussaard Thijs Snoeijer Marcel ten Brinke m.m.v. muziekgroep Zingen: Door Uw genade Vader (Opwekking 369) Door Uw genade, Vader, Nooit

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Johannes 20

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Johannes 20 Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Johannes 20 Voorzang Lied 88 (Toonhoogte) Gezang 53 (Bundel 38) Psalm 21 vers 4 en 5 Psalm 118 vers 11 Gezang 217 vers 1, 3 en 4 (Liedboek)

Nadere informatie

Voor de dienst zingen we Evangelische Liedbundel 427

Voor de dienst zingen we Evangelische Liedbundel 427 Liturgie voor de Paasviering in kerkcentrum De Ark Op 5 april 2015 om 10:00 uur Voorganger: ds. Gerhard J. Heeringa Organist: Harry Haasjes M.m.v. Meidengroep Trust en (kinder)muziekgroepje Thema: Met

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is prop. R. van der Knijff (Apeldoorn)

Welkom in deze dienst Voorganger is prop. R. van der Knijff (Apeldoorn) Welkom in deze dienst Voorganger is prop. R. van der Knijff (Apeldoorn) Schriftlezing: Lukas 23 vers 49 t/m Lukas 24 vers 12 Psalm 135 vers 12 Lied 88 (Op Toonhoogte) Psalm 118 vers 14 Psalm 25 vers 2

Nadere informatie

Welkom, een kind steekt de kaarsen aan terwijl wij zingen: Zingen: LB 139: 1 (Heer die mij ziet zoals ik ben)

Welkom, een kind steekt de kaarsen aan terwijl wij zingen: Zingen: LB 139: 1 (Heer die mij ziet zoals ik ben) Orde van dienst voor zondag 3 juni 2018 in de Witte kerk waarin Jurre Johan Hondshorst en Floris Jasper Pol gedoopt zullen worden. Voorganger: ds. Corien Veenhuizen Organist: Els Dijkerman Toenadering

Nadere informatie

Sven Twan Maarten van Kemenade

Sven Twan Maarten van Kemenade LITURGIE voor de viering van de zondagmorgendienst op 17 april 2016 in de Ontmoetingskerk te Eindhoven. In deze dienst worden gedoopt Stefanie Baljet en Sven Twan Maarten van Kemenade Eindhoven-Zuid thema:

Nadere informatie

Orde van de dienst op zondag 7 oktober 2018 in de Martinikerk Bolsward

Orde van de dienst op zondag 7 oktober 2018 in de Martinikerk Bolsward Orde van de dienst op zondag 7 oktober 2018 in de Martinikerk Bolsward waarin de heilige doop wordt bediend aan Julian (Ule Jan) Marth (Marten Hiele) Tjerk (Tjerk Thomas Jan) zonen van Tjeerd en Rianne

Nadere informatie

In deze dienst wordt de doop bediend aan Fleur Elisabeth Josefien -Fleur- (van Bennekom)

In deze dienst wordt de doop bediend aan Fleur Elisabeth Josefien -Fleur- (van Bennekom) Orde voor de tweede zondag van Epifanie 22 januari 2017 in de Emmaüskerk te Middelharnis 10.00 uur Voorganger: Ds. Leen Jan Lingen Organist: Dhr. Peter Jordaan Soliste: Sanne Jordaan Thema: Levend water

Nadere informatie

Paasmorgen. 27 maart uur. Welkomkerk. Kids4praise o.l.v. Silvia Breeman

Paasmorgen. 27 maart uur. Welkomkerk. Kids4praise o.l.v. Silvia Breeman Paasmorgen 27 maart 2016-09.30 uur Welkomkerk Voorganger: Organist: Saxofoniste: M.m.v.: Ds. A. Hamstra Peter Jongejan Carla Breeman Kids4praise o.l.v. Silvia Breeman 12 1 Zou ik nog vrezen, nu Hij eeuwig

Nadere informatie

Andreaskerk Putten 16 april uur

Andreaskerk Putten 16 april uur Andreaskerk Putten 16 april 2017-10.30 uur Ds. W. Gugler & Ds. R. Koning Ouderling: Ernest Visscher Muzikale begeleiding: Ans Kuus & Eva Arendsen Koster: E. van den Heuvel / J. Hijmissen ZINGEN VOOR DE

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Heerhugowaard

Protestantse Gemeente Heerhugowaard Protestantse Gemeente Heerhugowaard Orde van dienst voor zondag 25 maart 2018 6e zondag van de veertig dagen Palmzondag In deze dienst ontvangt Sanne dochter van Nico en Astrid Swager en zusje van Fenna

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. Doopdienst van Myrthe & Doopgedachtenis. Voorganger : ds. A.H. Boschma Ouderling van dienst: dhr. A. Boven

Welkom in de Menorah. Doopdienst van Myrthe & Doopgedachtenis. Voorganger : ds. A.H. Boschma Ouderling van dienst: dhr. A. Boven Welkom in de Menorah Voorganger : ds. A.H. Boschma Ouderling van dienst: dhr. A. Boven Organist : dhr. P. de Jong Lectrice : mw. E. Stegenga Doopdienst van Myrthe & Doopgedachtenis Naam van de zondag:

Nadere informatie

Pasen middagdienst De Heer is waarlijk opgestaan!

Pasen middagdienst De Heer is waarlijk opgestaan! Pasen middagdienst De Heer is waarlijk opgestaan! Ds. Maurits Oldenhuis Votum/groet Weerklank 172 Gebed Johannes 20, 1-10 Nieuw Liedboek 632 Johannes 20, 8-9 Preek Liedboek 215 Geloofsbelijdenis Gezang

Nadere informatie

Johannes 20,1-18 Jezus is opgestaan en zoekt ons!

Johannes 20,1-18 Jezus is opgestaan en zoekt ons! Johannes 20,1-18 Jezus is opgestaan en zoekt ons! Liturgie Voorzang: - Gez 96,1-3 - Weet je dat de lente komt Aansteken nieuwe kaars Zingen: Gez 95,1.2.4 Stil gebed Votum / groet Zingen: Opw 488 Gebed

Nadere informatie