308 CC - Highlights uit een 75-jarige traditie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "308 CC - Highlights uit een 75-jarige traditie"

Transcriptie

1

2

3 308 CC - Highlights uit een 75-jarige traditie PEUGEOT kijkt terug op 120 jaar automotive ervaring. Dit succesverhaal was alleen mogelijk omdat PEUGEOT door middel van design en technologisch innoveren steeds weer nieuwe normen stelde. Dit kan mede gezien worden in de geboorte van de coupé-cabriolet. In 1934 gingen de PEUGEOT 401 en 601 Eclipse als 's werelds eerste cabriolet met een uitklapbare metalen dak in serie productie. Zo begon de geschiedenis van open auto's met opvouwbare metalen daken, die nu - na 75 jaar - op straat niet meer weg te denken zijn. Het leeuwenmerk heeft zichzelf nooit gekopieerd, zonder altijd nieuwe visioenen van de mobiliteit met het vrije uitzicht op de hemel te ontwikkelen. Dit heeft de trendsetter 206 CC bewezen. En dat geeft dat de huidige 207 CC in 2008 verreweg de best verkochte cabriolet was. Nu gaan we weer een stap verder. Met de 308 CC presenteren we een nieuwe vierzits cabriolet. Daarmee zet PEUGEOT de briljante geschiedenis van de coupé-cabriolet met een nieuw model voort. Naast een groot gevoel voor esthetiek brengt dit nieuwe model ook een sterk gevoel van comfort en veiligheid voor de bestuurder. Dit ziet u terug in de eerste cabrio met een "Airwave"-systeem, dat warme lucht naar de nek blaast wat open rijden, zelfs in de winter, toelaat. Bovendien beschikt het model over hoofdsteunen met geïntegreerde sideairbags. Ze zijn een andere wereld première voor onze klanten. Ik hoop dat ik uw interesse in onze nieuwe open PEUGEOT wakker heb geschud. Ik wens u een goede reis en veel plezier met de elegante 308 CC! Hoogachtend, Olivier DARDART PEUGEOT

4 Dak dicht dak open: Leeuwensterke Cabrios wielophanging. Deze speciale technische inspanning was in deze voertuig klasse zeldzaam. De Duitse vakpers prees hem als "de beste, echte auto" van zijn tijd. Twee jaar later volgde de 301 C met een elektrisch wegklapbaar dak. De geschiedenis van de vouwdakcabriolet van PEUGEOT begint in de jaren'30 met de uitvinding van de coupé-cabriolet, volgens het octrooi van Georges Paulin. Er ontstaat een geheel nieuwe rijdende levensstijl. Bij de ontwikkeling van nieuwe concepten stonden altijd de behoeften van de bestuurder in het middelpunt. De auto's van Peugeot karakteriseren hun tijd en combineren innovatie, passie en techniek met elkaar. De eerste cabriolet van het leeuwenmerk was 201 C, die geproduceerd is vanaf 1931 en waarmee de toenmalige Europese Designideeën werden gevolgd. De 201 C heeft een onafhankelijke Deze technologische vernieuwing, de PEUGEOT coupé-cabriolet modellen, is bedacht en ontwikkeld door drie mannen: de Franse tandarts en amateur-ontwerper Georges Paulin had het idee voor het nieuwe concept en hij maakte de dealer Emile Darl mat en de constructeur Marcel Pourtout enthousiast over zijn idee - het elektrisch uitschuifbare dak. Als eenmalig model ontstond de 301 Eclipse. De serieproductie van dit concept met het vouwdak begon in 1934 met de PEUGEOT 401 Eclipse en tegelijkertijd werd de grotere Eclipse 601 gepresenteerd.

5 601 Eclipse In 1933 ontwikkelde PEUGEOT een nieuwe serie met zes cilinder motor. Voor het eerst werd in de 601 een 2,2-liter motor met een capaciteit van 60 pk gebruikt. Deze motor zetten de ontwerpers op een verlengd chassis van de compacte 301. Het nieuwe, grotere model had een lengte van 4,75 meter. De statige grootte zorgde er uiteindelijk voor dat alle aërodynamische stijlelementen, die voor de 301 nog enigszins volumineus werkten, geheel tot hun recht kwamen. Met een gewicht van rond de 1,4 ton bereikt de 601 een maximum snelheid van 110 km/h. De koning van deze serie is de 601 Eclipse. Het vaste wegklapbare dak verdwijnt onder de kofferbak kap. Beroemd werd de Eclipse 601 door de film "Le Schpountz". Desondanks, werd de productie van de 601-serie na een productie van slechts 4000 stuks, 18 maanden later, gestaakt. Ongeveer 160 stuks waren open varianten. Hierdoor behoorde de Eclipse 601 in Parijs snel tot het absolute "dernier cri". De 601 was door de weinige registraties van de Eclipse een absolute zeldzaamheid. Het laatste nog bestaande model is een PEUGEOT 601 Eclipse met een elektrisch wegklapbaar stalen dak. Slechts 21 exemplaren werden er in deze uitvoering gefabriceerd. Dit bijzondere voertuig is sinds 2009 eigendom van het PEUGEOT museum in Sochaux, Frankrijk.

6 Het model werd ontworpen met een zachte stijl en aflopende achterzijde voornamelijk voor vrouwelijke PEUGEOT chauffeurs. 403 Cabriolet en 404 Cabriolet De carrosserie van de PEUGEOT 403 is ontworpen door het Italiaanse design bedrijf Pininfarina. Tijdens de elf jaar productie tijd werd de modelfamilie van 403 naast de vierdeurs sedan, uitgebreid met een coupé, de zeven- tot acht personen Familiale, de gesloten bestelwagens met drie deuren en de cabriolet. In september 1956 werd deze variant van de 403 toegevoegd. Zijn grote populariteit is ook te wijten aan de verschijning van "inspecteur Columbo", die de 403 in de gelijknamige TV serie als zijn privé auto gebruikte. De ontwerpers gaven het nieuwe voertuig een moderne vorm. Pininfarina had een cabriolet getekend die weinig sportief, maar tegelijkertijd extravagant en sympathiek leek. Vanwege zijn robuuste carrosserie zorgde de 403 ervoor dat hij in die periode meer dan 20 procent van de Franse registraties voor zijn rekening nam. De 404 Cabriolet was zijn directe opvolger met gedeeltelijk identieke motor- en transmissievarianten. Door het uitzonderlijk goede uiterlijk en geholpen door een hoge betrouwbaarheid werden de modellen erg populair. Ook voor dit model was Pininfarina verantwoordelijk. Voor de eerste keer werden de voertuigen ook geproduceerd door Pininfarina. De carrosserieën en het interieur werden in Grugliasco vervaardigd en vervolgens overgebracht om in Sochaux de definitieve montage uit te voeren. Stijlvol en comfortabel was de stuurwielschakeling. Een technisch hoogtepunt was de mechanische brandstofpomp, die de prestaties van de 1,6-liter motor op een trotse 80, later zelfs 88 pk deed uitkomen. Het zo verkregen koppel overtuigde bij lagere snelheid en de auto behaalde in 14,8 seconden de 100 km/h.

7 204 Cabriolet en 304 Cabriolet De 204 was een zeer modern ontwerp, ten opzichte van de technisch meer conservatieve 403 en 404. In aanvulling op de benzinemotor met voorwielaandrijving en gebouwd met een 1130 cm³ motor met een vermogen van 53 pk werd vanaf 1968 ook een dieselvariant aangeboden: een cm³ met een vermogen van 40 pk. Het was toen de kleinste dieselauto in de wereld. Vanaf 1970 werd de 204 Cabriolet vervangen door een herziene versie, die als een 304 beschikbaar kwam. In het voorjaar van 1970 kwam de 304 C op de markt. Het ontwerp van de carrosserie was enigszins hoekig en mannelijk en was zoals eerdere modellen afkomstig van het Italiaanse design bedrijf Pininfarina. De 304 C kreeg een lichtmetalen motor, die in de 204 al werd geïnstalleerd en als innovatief en betrouwbaar werd bestempeld. In 1972 kwam de PEUGEOT 304 S op de markt, die - in tegenstelling tot zijn voorganger - over ronde instrumenten, achteruitrijlichten, veiligheidsgordels en hoofdsteunen beschikte, maar was verder bijna identiek. Tot aan de stopzetting van de productie in het jaar 1975 voor de coupé en cabrio en in 1979 voor de limousine, verlieten meer dan één miljoen voertuigen de fabriekshallen.

8 306 Cabriolet Bij de 306 Cabriolet ziet men direct welke ontwerper de auto getekend heeft. De open vierzitter dankt haar harmonische vormen ook aan de Italiaanse Pininfarina design studio. 504 Cabriolet en 205 Cabriolet In het voorjaar van 1969 verscheen de eerste 504 Cabriolet. De hernieuwde samenwerking met Pininfarina in het ontwerp was niet te ontkennen. Waren de 204 en de 304 cabriolet gebaseerd op variaties van de hatchback en de sedan, de 504 C had een op zichzelf staand ontwerp. De vier afzonderlijke koplampen straalden atletische vastberadenheid uit. De achterlichten uitgevoerd in schuine elementen waren opvallend. In de 14 jaar durende productie periode van de 504 cabriolet werden aan dit tijdloze ontwerp slechts geringe veranderingen doorgevoerd. De elegant gebogen taille en de afgeronde hoeken, zo specifiek voor het model, bleven tot het einde van de productie ongewijzigd. De vanaf 1983 gebouwde PEUGEOT 205 was lange tijd de bestverkochte PEUGEOT. Dit werd in 2007 door de 206 achterhaald. De CTI cabriolet is de tegenhanger van gesloten GTI, echter leverbaar met een motor van maximaal 120 pk. Vooral opvallend voor de 205 CJ was de op spijkerstof gebaseerde bekleding. De laatste open versie was nog leverbaar als 205 Cabriolet. Met de in 1994 ingevoerde Peugeot 306 Cabriolet werd de samenwerking op een indrukwekkende wijze bevestigd in de vorm van een tijdloos model met elegante lijnen. De kofferbak is met 270 liter groot genoeg voor een weekendje weg. De stoffen kap verdwijnt onder een stevige klep. In 1997 werd de 306 Cabriolet dankzij een verfrissing met nieuwe stijlen en nieuwe opties, zoals een hardtop, een hernieuwd succes. Van de elegante cabriolet werden meer dan exemplaren gebouwd en het is inmiddels een echt liefhebbersstuk geworden.

9 Coupé-Cabriolet De studie 20, die in 1998 door PEUGEOT op de Genève Motor Show werd gepresenteerd, leverde zeer enthousiaste reacties op. Op dat moment nog goed een half jaar vóór de start van de 206, presenteerde PEUGEOT de PEUGEOT 20 Een studiemodel van een fascinerende cabrio met vast stalen dak. Op dat moment was een dergelijke constructie alleen voorbehouden aan de Premium fabrikanten. In het segment van kleine auto was het concept een absolute noviteit. Het enthousiasme was enorm. Het publiek en de media werden van deze concept-car zo extatisch, dat PEUGEOT besloten heeft de serieproductie van dit model op te starten. De ontwikkeling en implementatie van het idee duurde ongeveer twee jaar. Het resultaat kan zowel uit technisch als uit economisch oogpunt als glansrijk gezien worden. De technologie van een inklapbaar vast dak, gepresenteerd in de kleine klasse, waarbij twee zetels en een volwaardige kofferbak gehandhaafd blijft, is een echte innovatie. De 206 CC won direct de cabrio markt in Europa. Met meer dan stuks geproduceerd is de 206 CC de best verkopende coupécabriolet in de wereld. Na het succes van de 206 CC, kon ook een CC-variant van de 307 niet uitblijven. De 307 CC werd in 2003 onthuld. PEUGEOT had nu naast de meer sportieve 206 CC ook een luxueuze en comfortabele coupécabriolet toegevoegd aan zijn gamma. Er werden van de 307 ruim stuks in CC uitvoering geproduceerd. Inmiddels heeft de 206 CC een opvolger. Met de 207 CC leeft de meer dan 75 jaar bestaande traditie van kleine cabriolets, met de type aanduiding beginnend met de "2", voort.

10 De parel: 402 Eclipse Wat is er mooier dan in een elegante auto de zon op het gezicht te laten schijnen? Reeds in de jaren '30 werd het concept van een coupécabriolet uitgevonden. PEUGEOT stelde op de Parijse Motor Show van 1934 een waarlijk revolutionaire auto voor, de Eclipse. Deze was gebaseerd op het chassis van de 401 en was de eerste auto in de wereld voorzien van een inklapbaar dak. "Eclipse" kan vertaald worden als overkapping. De carrosserie van de Eclipse werd in de serieproductie op het chassis van de 601, 401 en 402 vervaardigd. Uit de laatstgenoemde ontstond een geweldige cabriolet. Tot 1938, werden er een totaal van 454 stuks vervaardigd. De Fransman Georges Paulin deed in de jaren dertig het voorstel om in de bagageruimte een kantelbaar metalen dak onder te brengen, in de 601 zelfs met elektrische aandrijving. In de 402-serie werd gekozen voor een minder kwetsbare, mechanische variant. Een glansrijke technische

11 prestatie die op dat moment uit de samenwerking met de grootste dealer in Parijs Darl'Mat en de karossier Pourtout was ontstaan. Indrukwekkend was ook het voor die tijd volledig vernieuwend gestroomlijnd design met de twee koplampen, die achter de grille waren verborgen. In de fabriek van het leeuwenmerk werd de 402 Eclipse niet alleen aan de buitenkant, maar ook onderhuids voorzien van tal van innovaties. Deze omvatten intrekbare handgrepen, veiligheidssloten en een twaalf volt systeem. Ook het interieur van het voertuig kon worden gezien. De art-deco-elementen maken het tot iets bijzonders. Met een lengte van meer dan vijf meter was de PEUGEOT 402 Eclipse een statig voertuig. Zijn doorlopende banken boden plaats aan 2-3 personen. Het 1,4 ton wegende staal werd aangedreven door een 58 pk sterke 4- cilinder motor met een inhoud van 2 liter. Met een 3-versnellingen handgeschakelde versnellingsbak of de elektromechanische semi-automaat behaalde hij de 125 km/h. Het publiek was zeer enthousiast over het avant-gardistische uiterlijk en de technische ontwikkelingen van de PEUGEOT 402 modellen en gaven ze de bijnaam "Ligne Fuseau Sochaux - Rocket Design uit de PEUGEOT Sochaux fabriek. " Van de raket zal ook de prijs van dat moment in herinnering blijven. In 1936 kon voor Franse franks een 402 Eclipse aangeschaft worden. Dus de Eclipse was een luxe auto. Heden ten dagen zou dit model, naar huidige koopkracht omgerekend, ongeveer euro kosten.

12 Dus is het begrijpelijk dat de Eclipse alleen op bestelling is geproduceerd. Met een paar handelingen kan de coupé in een cabriolet worden getransformeerd. Nadat de kofferbak deksel open is, verwijdert men de schroeven aan de achterzijde van de wielkuipen. Dan draait men de schroeven aan de binnenkant van de voorruit los en opent de zijramen. Tenslotte moet alleen het korte hardtop dak in de kofferbak worden geschoven. Er passen dan nog twee op maat gemaakte koffers, het reservewiel en gereedschaptas in. De hier omschreven PEUGEOT 402 Eclipse LE in uitvoering E4Y heeft een eerste tenaamstelling in In 2000 werd hij uit particuliere handen verworven en is in 2001 door een Franse oldtimer specialist technisch gereviseerd. Van 2005 tot eind 2008 is het voertuig volledig gerestaureerd en verkeert op dit moment in een uitstekende staat. Na haar ingewikkelde carrosserie restauratie, door een gespecialiseerd bedrijf uit Saarbrücken, is de Eclipse van de 402 op veel grote beurzen tentoongesteld.

13 De nieuwe trendsetters: 308 CC De nieuwe PEUGEOT 308 CC is een unieke, interessante kans voor iedereen die wil genieten van het leven van alledag en benadrukt dit in zowel coupé- evenals in cabriolet configuratie met haar elegante en gladde lijnen. Het hoogwaardige en individuele interieur geeft de volwaardige vierzitter een sterke persoonlijkheid. Vanaf het leeuw embleem op de motorkap tot aan het dak of vanaf de deuren tot de achterkant - het ontwerp is krachtig en evenwichtig. Aan de achterzijde accentueren de nieuwe LED achterlichten en zorgen zowel overdag als bij nacht voor een hoge mate van herkenning. Het volledig automatische metalen vouwdak, de uitstekende ruimte en geluidscomfort in de coupé configuratie zorgen voor het genieten aan boord. De PEUGEOT 308 CC heeft in de Euro NCAP testen goede resultaten behaald. De 308 CC is de beste coupécabriolet voor wat betreft de bescherming van volwassen inzittenden. Vreugde van het open rijden in koeler weer of in de felle zon - in de nieuwe 308 CC worden cabrioletdromen werkelijkheid. Dit is mogelijk, door bijvoorbeeld de isolerende carrosserie en vooral het "Airwave"-systeem. De in de voorste hoofdsteunen ingebouwde halsverwarming verspreid warme lucht en verschaft het plezier van rijden in de frisse lucht, zelfs bij lage temperaturen. Met de 308 CC is het succesverhaal van leeuwensterke coupé-cabriolets voortgezet.

14 150 jaar en niet zonder gebrul De geschiedenis van de industriële productie van PEUGEOT sinds 1810 is rijk aan succesvolle hoofdstukken en is na anderhalve eeuw een van de meest beroemde merkemblemen van de wereld: de Peugeot-Leeuw. In 1847 verzochten Jules en Émile PEUGEOT een inwoner van Montbeliard, goudsmid en graveur Justin Blazer, een logo te ontwikkelen. Hij moest als merkembleem voor de vervaardigde hulpmiddelen, met name voor de beroemde zaagbladen, een leeuw ontwerpen. Omdat de koning der dieren perfect de belangrijkste kenmerken van PEUGEOT zaagbladen symboliseert: weerstand, gladheid en snelheid. De leeuw is ook het wapendier van de Franche-Comté, de regio waar de ouderlijke woning van PEUGEOT zich bevond in het kleine stadje Herimoncourt, in de buurt van de huidige Sochaux fabriek. Op 20 November 1858 heeft Émile PEUGEOT het roofdier "met of zonder pijl" als een wettelijk beschermd handelsmerk geregistreerd. In 1881 verscheen de leeuw voor de eerste keer op de beroemde PEUGEOT koffiemolens, die al sinds 1840 worden geproduceerd. In 1882 siert de leeuw de fietsen van het merk, sinds 1898 ook de motorfietsen. Hoewel Armand PEUGEOT zijn eerste serie auto - de Type 3 al vanaf 1891 bouwt, verschijnt de op een pijl lopende leeuw pas in 1906 op de auto s van de firma Lion PEUGEOT "Les Fils de Peugeot Frères" van Jules en Émile Peugeot. Terwijl Armand PEUGEOT geavanceerde voertuigen produceert, zijn de modellen van Lion PEUGEOT voor het bredere publiek bedoeld. In 1910 fuseren de twee bedrijven. In de loop der jaren, heeft het leeuw-logo meerdere transformaties ondergaan, om modern te blijven. Op de vanaf 1948 gebouwde PEUGEOT 203 pronkt als eerste de versie van het wapen van Franche-Comté. In dit wapen staat de leeuw op zijn achterpoten en lift de voorpoten. Dat was de voorloper van de huidige merklogo, sinds 1998.

15

16 JE VOELT JE LEKKERDER IN EEN PEUGEOT CC Bron: Peugeot Duitsland 2009 (Onvolkomendheden en/of vertaalfouten voorbehouden)

Volkswagen Golf Cabrio 1.2 TSI

Volkswagen Golf Cabrio 1.2 TSI Bjorn Blokzijl 1 oktober 2011 Nieuwe trendsetter? Toen Volkswagen in 1979 de Golf Cabriolet introduceerde was dit, na de eerste Golf GTI, wederom een trendsetter in zijn klasse. Al snel ontwikkelde de

Nadere informatie

Mercedes-Benz E-Klasse Cabriolet 250 CGI

Mercedes-Benz E-Klasse Cabriolet 250 CGI Harold Rolloos 9 juli 2010 Welkom terug In 1996 nam Mercedes-Benz afscheid van de E Cabriolet. Vanaf dat moment maakte de open vierzitter van Das Haus plaats voor een nieuwe luxueuze sportcoupé, de CLK,

Nadere informatie

Mercedes-Benz C-Klasse 400 4MATIC Cabriolet

Mercedes-Benz C-Klasse 400 4MATIC Cabriolet Joep de Heer 13 november 2017 Alle dagen open Kies je voor een cabriolet, dan rij je natuurlijk het liefst zo veel mogelijk met het dak open. Zodra er enkele zonnestralen door het wolkendek schijnen, gaat

Nadere informatie

PRESS info. Scania V8 1969-2009 Scania s legende wordt 40. P09301NL / Per-Erik Nordström 31 maart 2009

PRESS info. Scania V8 1969-2009 Scania s legende wordt 40. P09301NL / Per-Erik Nordström 31 maart 2009 PRESS info P09301NL / Per-Erik Nordström 31 maart 2009 Scania V8 1969-2009 Scania s legende wordt 40 De kracht, het gevoel en dat onmiskenbare geluid zij verklaren voor een belangrijk deel waarom Scania

Nadere informatie

De E-Klasse: verfijning krijgt een vervolg

De E-Klasse: verfijning krijgt een vervolg Succesvolle E-Klasse nog attractiever met nieuwe motoren De E-Klasse: verfijning krijgt een vervolg Nog efficiëntere motoren over de gehele breedte van het gamma Interieur nog verder verfijnd Nieuwe 7G-TRONIC

Nadere informatie

Ford Focus CC 2.0 Titanium

Ford Focus CC 2.0 Titanium Harold Rolloos 1 juni 2008 Focus met hoge funfactor Ford kwam begin 2007 met de nieuwe Focus CC. Ruim een jaar later stond daar alweer de opvolger. Dat is natuurlijk erg snel, maar Ford greep de introductie

Nadere informatie

Hyundai i30 Wagon. De verstandigste. Ruimte

Hyundai i30 Wagon. De verstandigste. Ruimte Hyundai i30 Wagon De verstandigste Autotest Met de i30 wil Hyundai een zo breed mogelijke doelgroep aanspreken. De i30 zoekt daarom de optimale balans tussen rijplezier, functionaliteit en prijs. Bovendien

Nadere informatie

SXG 216 /323 /326. Krachtige en betrouwbare dieselzitmaaiers

SXG 216 /323 /326. Krachtige en betrouwbare dieselzitmaaiers SXG 216 /323 /326 Krachtige en betrouwbare dieselzitmaaiers Krachtig & betrouwbaar Bij de zitmaaiers van Iseki zit al het vakmanschap in één enkele machine: uitmuntende wereldvermaarde technologie van

Nadere informatie

Skoda Rapid Spaceback 1.2 TSI 86pk Ambition Bu

Skoda Rapid Spaceback 1.2 TSI 86pk Ambition Bu Bjorn Blokzijl 30 januari 2014 Goede misleiding Er lijkt zich een trend te ontwikkelen in autoland. Betaalde je voorheen extra als je een stel extra deuren of meer ruimte wenste, nu is dat bij enkele modellen

Nadere informatie

Fiat 124 Spider 1.4 Turbo Lusso

Fiat 124 Spider 1.4 Turbo Lusso Joep de Heer 6 mei 2017 Oude tijden herleven Voor vele autoliefhebbers hét ultieme gevoel van vrijheid: touren met een roadster, kap open en genieten van al het goeds wat een zomeravond te bieden heeft.

Nadere informatie

Peugeot VTi Allure

Peugeot VTi Allure Bjorn Blokzijl 24 juli 2013 Goede tweeslachtigheid Kijk je in de prijslijsten van de voorgangers van de Peugeot 208, dan zie je niet alleen de hatchback staan, maar ook een cabrio en een stationwagon.

Nadere informatie

Jachtwerf Arie Wiegmans

Jachtwerf Arie Wiegmans Jachtwerf Arie Wiegmans... staat voor betrouwbaarheid, service en kwaliteit. Of het nu gaat om onderhoud, stalling of de aankoop van een nieuwe of gebruikte boot. Op onze jachtwerf in Breukelen vindt het

Nadere informatie

MINI Cabrio Cooper S Chili

MINI Cabrio Cooper S Chili Tony Vos 27 september 2018 Genieten van het najaar Een ronduit hete zomer schept niet per definitie de ideale omstandigheden om lekker open met een cabrio te rijden. Het najaar vormt daarom bij uitstek

Nadere informatie

EUROSTAR ONZE DROOM- WAGEN. Als men een luxe Yacht voor op de weg bouwt, waarbij geen compromissen worden

EUROSTAR ONZE DROOM- WAGEN. Als men een luxe Yacht voor op de weg bouwt, waarbij geen compromissen worden EUROSTAR ONZE DROOM- WAGEN Als men een luxe Yacht voor op de weg bouwt, waarbij geen compromissen worden gedaan, dan ontstaat de KNAUS EUROSTAR. Een caravan van superlatieven. Hierin is de modernste technologie

Nadere informatie

Mercedes-Benz E-Klasse Cabriolet (2010

Mercedes-Benz E-Klasse Cabriolet (2010 Mercedes-Benz E-Klasse Cabriolet (2010 Openhuis Autotest Mercedes-Benz wordt ook wel "Das Haus" genoemd. Mede daarom luidde de slogan bij de introductie van de nieuwe E-Klasse "welkom thuis". Dat was meer

Nadere informatie

Oefeningen tekentechniek: perspectief

Oefeningen tekentechniek: perspectief Naam: Rik van Lonkhuizen Studentnummer: 0880036 Onderwerp: opdrachten automotive design Keuzevak: automotive design Doorlooptijd: 11 februari 2014 t/m 18 april 2014 Oefeningen tekentechniek: perspectief

Nadere informatie

Honda Insight. Meer inzicht. "De Insight dankt de overvloedige binnenruimte aan de relatief eenvoudige constructie van de aandrijving"

Honda Insight. Meer inzicht. De Insight dankt de overvloedige binnenruimte aan de relatief eenvoudige constructie van de aandrijving Honda Insight Meer inzicht Rij-impressie Tijdens het leven van een auto wordt een model continu aangepast. Gaandeweg krijgt de fabrikant nieuwe inzichten, werkt de fabriek efficiënter of ontwikkelt een

Nadere informatie

Volkswagen Eos v FSI

Volkswagen Eos v FSI Jarno van Maanen 23 juni 2006 Intro In 2002 liep de laatste Golf Cabriolet van de band. Open rijden in een Volkswagen kon vanaf toen alleen in de New Beetle Cabrio, maar dat is nooit echt een succes geworden.

Nadere informatie

meer drive. Geef het leven DE NIEUWE KIA RIO DYNAMISCH DESIGN

meer drive. Geef het leven DE NIEUWE KIA RIO DYNAMISCH DESIGN DE NIEUWE KIA RIO Geef het leven meer drive. Eén blik op het opvallende, sportieve uiterlijk van de nieuwe Kia Rio en u verzint al redenen om er een ritje mee te kunnen maken. Deze hatchback lijkt er met

Nadere informatie

Audi A4 2.0 TDIe Limousine

Audi A4 2.0 TDIe Limousine Bjorn Blokzijl 11 maart 2012 Bijgepunt Om ook de Audi A4 weer helemaal in de pas te laten lopen in het nieuwe modellengamma van Audi - waar de A6 en de A8 dit al deden - heeft hij een facelift ondergaan.

Nadere informatie

Ontdek Holland op een relaxte manier met de nieuwe Broom Explorer Range

Ontdek Holland op een relaxte manier met de nieuwe Broom Explorer Range Ontdek Holland op een relaxte manier met de nieuwe Broom Explorer Range BIEDEN ONZE KLANTEN DE ALLERBESTE WAY NAAR DE PRACHTIGE WATERWEGEN VAN HOLLAND ONTDEKKEN DE NIEUWE EXPLORER MODELLEN VAN BROOM 1

Nadere informatie

Kia Carens. Speciale aanbieding. Luxe

Kia Carens. Speciale aanbieding. Luxe Kia Carens Speciale aanbieding Autotest Een opvallende uitspraak van de ontwikkelaar van de nieuwe Kia Carens: "Wie op het uiterlijk van de meeste MPV's af gaat, denkt dat getrouwde mensen tegelijk met

Nadere informatie

Semi-cabrio. Nadat de 911 in 1965 voor het eerst in serie werd

Semi-cabrio. Nadat de 911 in 1965 voor het eerst in serie werd porsche techniek Semi-cabrio Open rijden in een Porsche? Dat kon al vanaf 1951, toen de eerste 356 Cabrio het licht zag. En ook de volgende modellen, bekend onder de naam 356 A, B en C kon je niet alleen

Nadere informatie

GEMAAKT OM TE LEVEREN DRIVEN BY QUALITY

GEMAAKT OM TE LEVEREN DRIVEN BY QUALITY GEMAAKT OM TE LEVEREN DRIVEN BY QUALITY TRUCKS PARTS FINANCE WWW.DAF.COM DE NIEUWE LF EURO 6, GEMAAKT OM TE LEVEREN De nieuwe LF biedt alles wat u mag verwachten van een moderne distributietruck. Hij is

Nadere informatie

DE FAMILIE BUGATTI. Ettore Bugatti. DEN HAAG, 02 november 2011 Tekst: Peter van Nieuwenhoven Helbach

DE FAMILIE BUGATTI. Ettore Bugatti. DEN HAAG, 02 november 2011 Tekst: Peter van Nieuwenhoven Helbach DE FAMILIE BUGATTI DEN HAAG, 02 november 2011 Tekst: Peter van Nieuwenhoven Helbach Ettore Bugatti maakte fraaie auto s, maar minder bekend is dat hij ook nog andere voertuigen ontwierp en bouwde. Zijn

Nadere informatie

Keuzevak Automotive Design

Keuzevak Automotive Design Keuzevak Automotive Design Roeland Wielaard 0914800 Automotive Engineering 11-04-16 1 Inhoudsopgave Opdracht 1 blz 3 Opdracht 2 blz 4 Opdracht 3 blz 7 Opdracht 4 blz 10 Opdracht 5 blz 15 Opdracht 6 blz

Nadere informatie

DE NIEUWE KIA RIO In de showrooms vanaf september 2011!

DE NIEUWE KIA RIO In de showrooms vanaf september 2011! www.kia.be DE NIEUWE KIA RIO In de showrooms vanaf september 2011! Geef het leven meer drive. Eén blik op het opvallende, sportieve uiterlijk van de nieuwe Kia Rio en u verzint al redenen om er een ritje

Nadere informatie

Toyota Aygo v VVT-i Sport

Toyota Aygo v VVT-i Sport Anton Lefeber 28 januari 2006 Intro De jongste, kleinste en guitigste Toyota van dit moment doet het (qua verkopen dan) in Nederland wellicht wat minder dan verwacht. Een correctiefactor in de vorm van

Nadere informatie

Citroën Jumpy dubbele cabine. perfecte combinatie van personen en lading

Citroën Jumpy dubbele cabine. perfecte combinatie van personen en lading Citroën Jumpy dubbele cabine perfecte combinatie van personen en lading Inhoud Snoeks dubbele cabines 4 Standaard dubbele cabine 6 Luxe dubbele cabine 8 Accessoires 10 Beschikbaarheid en Maatvoering 14

Nadere informatie

dagen stroom zonder stopcontact! De beste energiebron voor onderweg CAMPER BOOT HUISJE

dagen stroom zonder stopcontact! De beste energiebron voor onderweg CAMPER BOOT HUISJE 365 dagen stroom zonder stopcontact! De beste energiebron voor onderweg CAMPER BOOT HUISJE De EFOY COMFORT laadt de accu voor uw elektrische apparaten volautomatisch op. Zo heeft u altijd voldoende stroom

Nadere informatie

Lancia Thesis 3.2 V6 24v Emblema

Lancia Thesis 3.2 V6 24v Emblema Dennis van 't Kruis 13 februari 2006 Intro Uitzonderingen daargelaten, maar in het land waar koning Talpa zijn wansmaak propageert, kiest men zelden voor de stijlvolle optie. De Lancia Thesis is hiervan

Nadere informatie

PERSINFORMATIE STIHL. STIHL Contra: legendarische kettingzaag viert 60ste verjaardag. Puurs, 28 mei 2019

PERSINFORMATIE STIHL. STIHL Contra: legendarische kettingzaag viert 60ste verjaardag. Puurs, 28 mei 2019 STIHL Contra: legendarische kettingzaag viert 60ste verjaardag Puurs, 28 mei 2019 Werken met en in de natuur vergemakkelijken. Dat was de visie van ingenieur Andreas Stihl toen hij zijn bedrijf oprichtte

Nadere informatie

Jaguar XF Sportbrake ( )

Jaguar XF Sportbrake ( ) Jaguar XF Sportbrake (2012-2015) Hart voor de zaak Autotest Er zijn van die mensen die iedere dag met tegenzin naar hun werk gaan. Dat geldt zeker niet voor de ontwerpers van de Jaguar XF Sportbrake. Zij

Nadere informatie

Het unieke gevoel van vrijheid

Het unieke gevoel van vrijheid Voertuigen Open daken Het unieke gevoel van vrijheid Webasto Open daken Meer licht Ideaal in combinatie met airco Meer comfort Meer frisse lucht LAAT NU EEN OPEN DAK INBOUWEN www.webasto.nl www.open-air-feeling.com

Nadere informatie

BMW 5 Serie Touring 520d High Executive

BMW 5 Serie Touring 520d High Executive Jarno van Maanen 3 december 2010 Groter en groener Ondanks de verschillende modellen die BMW de laatste jaren in allerlei segmenten heeft geïntroduceerd, kan de 5 Serie nog steeds worden beschouwd als

Nadere informatie

NIEUW. De beste energiebron voor onderweg CAMPER BOOT HUISJE

NIEUW. De beste energiebron voor onderweg CAMPER BOOT HUISJE NIEUW De beste energiebron voor onderweg CAMPER BOOT HUISJE De EFOY COMFORT laadt de accu voor uw elektrische apparaten volautomatisch op. Zo heeft u altijd voldoende stroom voor uw wensen het hele jaar

Nadere informatie

Taxatierapport. Taxatienummer: 1412134 Opdrachtgever:

Taxatierapport. Taxatienummer: 1412134 Opdrachtgever: Taxatierapport Taxatienummer: 1412134 Opdrachtgever: Dhr. A.H. Maaskant Uitvoeringsdatum: 19-09-2014 Vervaldatum: 23-09-2017 Taxatie uitgevoerd door: Ir. A.C. Wisse InterClassic s Jupiterweg 14 3893 GD

Nadere informatie

Hymermobil B-Klasse ModernComfort I Innovatief, veilig en licht

Hymermobil B-Klasse ModernComfort I Innovatief, veilig en licht Hymermobil B-Klasse ModernComfort I Innovatief, veilig en licht De volgende generatie campers uit een perfecte samenwerking tussen Mercedes-Benz en HYMER Lichte, stabiele voertuigopbouw met extra veiligheid

Nadere informatie

Peugeot Expert dubbele cabine. perfecte combinatie van personen en lading

Peugeot Expert dubbele cabine. perfecte combinatie van personen en lading Peugeot Expert dubbele cabine perfecte combinatie van personen en lading Inhoud Dubbele cabine ultieme oplossing voor werk en vrije tijd Snoeks dubbele cabines Eco dubbele cabine 6 Comfort dubbele cabine

Nadere informatie

Opel Grandland X. Groots en meeslepend. Ruimte

Opel Grandland X. Groots en meeslepend. Ruimte Opel Grandland X Groots en meeslepend Autotest Wereldwijd is de Sports Utility Vehicle (SUV) het meest verkochte type auto. Opel speelt daar slim op in door niet één, maar meerdere SUVs aan te bieden.

Nadere informatie

Volkswagen Beetle 2.0 TSI DSG-6 Dune

Volkswagen Beetle 2.0 TSI DSG-6 Dune Bjorn Blokzijl 27 oktober 2017 Is alles goud wat er blinkt? De jaren '60 en '70 van de vorige eeuw hebben een hoop leuks gebracht op het gebied van de automobielhistorie. Uiteraard kent iedereen de geweldige

Nadere informatie

Citroën e-mehari. Luxueus kamperen. Eenvoud troef

Citroën e-mehari. Luxueus kamperen. Eenvoud troef Citroën e-mehari Luxueus kamperen Rij-impressie Luxueus kamperen. Dat klinkt mooi, maar de term is tegenstrijdig met zichzelf. Kamperen, hoe luxueus ook, is per definitie minder comfortabel dan thuis.

Nadere informatie

Autosalon Parijs 2010

Autosalon Parijs 2010 Autosalon Parijs 2010 Voorproefje Autoshow De geheel nieuwe Mercedes-Benz CLS? Een eerste blik op de Hyundai ix20? Of wat te denken van de vier wereldprimeurs bij Chevrolet? Benieuwd naar de Opel Astra

Nadere informatie

Audi A3 Cabriolet 2.0 TFSI Ambition Pro Line

Audi A3 Cabriolet 2.0 TFSI Ambition Pro Line Jarno van Maanen 3 juni 2008 Elk wat wils Audi doet het goed in ons kikkerlandje. Qua verkopen troefde het merk met de vier ringen de afgelopen jaren consequent BMW en Mercedes af en ook over de eerste

Nadere informatie

Ford EcoSport 1.0 EcoBoost Titanium

Ford EcoSport 1.0 EcoBoost Titanium Bjorn Blokzijl 14 februari 2016 Zoals het had moeten zijn Als je een kijkje in de keuken neemt van een gemiddelde autoproducent, dan is er een gemiddelde houdbaarheid van een model te zien. Eerst wordt

Nadere informatie

Mazda MX-5 RF. Wie de schoen past... Gesloten dak

Mazda MX-5 RF. Wie de schoen past... Gesloten dak Mazda MX-5 RF Wie de schoen past... Autotest De Mazda MX-5 is de droomauto voor de gewone man. Het is namelijk een cabriolet met de bouw van een sportwagen, tegen de prijs van een middenklasser. Met de

Nadere informatie

LIFE ON STAGE. De ster van de show. Maak kennis met de nieuwe Kia pro_cee d

LIFE ON STAGE. De ster van de show. Maak kennis met de nieuwe Kia pro_cee d De nieuwe Kia De ster van de show Puur rijplezier bent u er klaar voor? De nieuwe Kia pro_cee d laat uw hart sneller kloppen met zijn superscherpe design en zijn vernieuwende technologie. Ermee rijden

Nadere informatie

Hyundai Kona 1.0 T-GDI Premium

Hyundai Kona 1.0 T-GDI Premium Joep de Heer 27 november 2017 Koreaans opvallen Het is een behoorlijk oerwoud aan het worden in het SUV B-segment. Vrijwel iedere fabrikant wil een graantje meepikken en doet mee aan de wildgroei van hippe

Nadere informatie

Peugeot 308 SW 1.5 BlueHDi 130 S&S GT Line

Peugeot 308 SW 1.5 BlueHDi 130 S&S GT Line Bjorn Blokzijl 29 juni 2017 Wederom een sterk nummer Peugeot heeft bij de introductie van de 308 in 2013 goed gekeken naar de wensen van de consument. Deze aanpak heeft zijn vruchten afgeworpen, want de

Nadere informatie

Opel Insignia Sports Tourer 2.0 CDTi Executive

Opel Insignia Sports Tourer 2.0 CDTi Executive Jarno van Maanen 7 juni 2009 Vorm en functie Met de Insignia lijkt Opel goud in handen te hebben. In minder dan een half jaar zijn er al meer dan honderdduizend exemplaren verkocht. Waar andere fabrikanten

Nadere informatie

Audi A4 Avant. Loon naar werken. Virtual Cockpit

Audi A4 Avant. Loon naar werken. Virtual Cockpit Audi A4 Avant Loon naar werken Autotest Hard werken mag beloond worden. Een bijzondere auto kan het werk en het privé-leven immers een stuk aangenamer maken. Een product van hoge kwaliteit ziet er beter

Nadere informatie

VOLVO ZET DE TRADITIE VOORT.

VOLVO ZET DE TRADITIE VOORT. DE NIEUWE VOLVO V60 DE NIEUWE VOLVO V60. VOLVO ZET DE TRADITIE VOORT. Al meer dan 60 jaar lang streeft Volvo Cars er naar om breaks te ontwikkelen die het leven verrijken. Diezelfde visie was ook de drijfveer

Nadere informatie

BMW M5 e39 van 2de eigenaar Prijs: 14.990,00 Bekeken: 297 keer sinds 28-07-10, 13:51 Link naar advertentie:

BMW M5 e39 van 2de eigenaar Prijs: 14.990,00 Bekeken: 297 keer sinds 28-07-10, 13:51 Link naar advertentie: pagina 1 van 7 Advertentienummer: 364305022 BMW M5 e39 van 2de eigenaar Prijs: 14.990,00 Bekeken: 297 keer sinds 28-07-10, 13:51 Link naar advertentie: http://link.marktplaats.nl/364305022 Adverteerder

Nadere informatie

Peugeot 307 CC v 177pk Sport

Peugeot 307 CC v 177pk Sport Jarno van Maanen 3 juli 2006 Intro Vijf jaar geleden veroorzaakte Peugeot met de 206 CC een ware coupé-cabriolet hype. Dit was de eerste betaalbare CC en het succes van dit model geeft aan dat men graag

Nadere informatie

Afbeelding toont interieur CX-5 Skycruise

Afbeelding toont interieur CX-5 Skycruise MAzda cx-5 Afbeelding toont interieur CX-5 Skycruise LUXUEUZE SUV MET EEN HOOGSTAAND INTERIEURDESIGN Onze designers en ingenieurs hebben hun krachten gebundeld om een interieur te ontwikkelen dat perfect

Nadere informatie

Peugeot 407 SW V XR Pack

Peugeot 407 SW V XR Pack Jarno van Maanen 22 januari 2006 Intro De Break-variant van de Peugeot 406 werd in Nederland goed verkocht. Ook zijn opvolger, de 407 SW, laat goede verkoopcijfers zien. Maar is dit eigenlijk wel een goede

Nadere informatie

Dacia Série Limitée Techroad

Dacia Série Limitée Techroad www.dacia.nl Alles is in het werk gesteld om juiste en actuele informatie in deze uitgave ten tijde van zijn verschijning te vermelden. Deze brochure werd samengesteld op basis van voorseries of prototypes.

Nadere informatie

Ford Focus Wagon 1.6 TDCi Titanium

Ford Focus Wagon 1.6 TDCi Titanium Bjorn Blokzijl 9 augustus 2011 Focus op de ruimte Voor zowel de zakelijke als de particuliere markt is een stationwagon met een diesel in een lage bijtellingscategorie een absolute must voor een model

Nadere informatie

Individueel verslag. Wheeler Dealers. Gemaakt door Mark Kluitenberg Klas: Mov2A Datum: 23 januari Docent: dhr. Stevens

Individueel verslag. Wheeler Dealers. Gemaakt door Mark Kluitenberg Klas: Mov2A Datum: 23 januari Docent: dhr. Stevens Individueel verslag Wheeler Dealers Gemaakt door Mark Kluitenberg Klas: Mov2A Datum: 23 januari Docent: dhr. Stevens Inhoudsopgave - Voorblad - Inhoudsopgave - Deel 1 - Deel 2 en 3 - Deel 4 en 5 - Deel

Nadere informatie

KNIKLADERS Een flexibele en compacte alleskunner

KNIKLADERS Een flexibele en compacte alleskunner Team TOBROCO Industrielaan 2, 5061 KC Oisterwijk Tel.: +31 (0)13-5211212 Fax: +31 (0)13-5234045 Internet: www.tobroco-giant.com E-Mail: info@tobroco.com D267 D337T D337T X-TRA KNIKLADERS Een flexibele

Nadere informatie

50 JAAR HOOGWAARDIGE TECHNOLOGISCHE INNOVATIE. Diafragmakoppeling

50 JAAR HOOGWAARDIGE TECHNOLOGISCHE INNOVATIE. Diafragmakoppeling Diafragmakoppeling De eerste innovatie die een belangrijke rol heeft gespeeld in het succesverhaal van LuK is de diafragmakoppeling, die in 1965 is geïntroduceerd. Dr. Wilhelm en Dr. Georg Schaeffler hebben

Nadere informatie

TM 3215/3265. Uw professionele veelzijdige partner

TM 3215/3265. Uw professionele veelzijdige partner TM 3215/3265 Uw professionele veelzijdige partner Krachtig & betrouwbaar Bij de tractoren van Iseki zit al het vakmanschap in één enkele machine: de ISEKI TM serie bestaat uit twee modellen met hydrostatische

Nadere informatie

Productgamma. Merged perfection

Productgamma. Merged perfection Productgamma Merged perfection Inhoud De vijf zekerheden 4 Dubbele cabines 6 Flexibele dubbele cabines 8 Separatiewanden 10 Laadruimtebescherming 12 Van-uitvoeringen 14 Snoeks dubbele cabines de vijf zekerheden

Nadere informatie

GOUDEN KLAVERTJE VIER 2013

GOUDEN KLAVERTJE VIER 2013 GOUDEN KLAVERTJE VIER 2013 Naam bedrijf Briggs & Stratton Stand Nr. 2.04 Website www.briggsandstratton.nl Omschrijving innovatie Introductie van het Simplicity Suspension Comfort System voor zitmaaiers

Nadere informatie

HYMER B-Klasse ModernComfort T

HYMER B-Klasse ModernComfort T HYMER B-Klasse ModernComfort T Hymermobil B-klasse ModernComfort T innovatief, veilig en licht De volgende generatie campers uit een perfecte samenwerking tussen Mercedes-Benz en HYMER Lichte, stabiele

Nadere informatie

persinformatie Persluchtmotor met inbouwhoogte van slechts 150 mm

persinformatie Persluchtmotor met inbouwhoogte van slechts 150 mm persinformatie Industriele techniek: perslucht- & elektrische gereedschappen Atlas Copco Tools Nederland, Merwedeweg 7, NL -, Tel. 078-6230230, Fax 078-6104702, tools.nl@nl.atlascopco.com, www.atlascopco.nl

Nadere informatie

Volvo V90 D4 Geartronic Inscription

Volvo V90 D4 Geartronic Inscription Bjorn Blokzijl 29 april 2017 Meer lifestyle, toch echt Volvo Volvo kent een typisch nomenclature. Voor de sedans is de letter 'S' bepaald en op de stationwagons kun je de letter 'V' op de achterklep verwachten.

Nadere informatie

NEW MOBILITY CONCEPT

NEW MOBILITY CONCEPT NEW MOBILITY CONCEPT Inhoud 1. Fabrikant & Merk 2. Produkt 3. Technische Ontwikkeling 4. Mobiliteitssegment 5. Communicatie 6. Voorbeeld Stuttgart Fabrikant & Merk Doelstelling van de Duitse fabrikant

Nadere informatie

NIEUWS HIGHLIGHTS 2016

NIEUWS HIGHLIGHTS 2016 P E R S B E R IC H T NIEUWS HIGHLIGHTS 2016 MENRAD, Mod. 11056 MENRAD, Mod. 13365 MENRAD EYEWEAR COLLECTIE: MODERN LOOK MODERN EYEWEAR De monturen van Menrad Eyewear collectie verrast ons met nieuwe, uitbundige

Nadere informatie

Volvo S60. Verantwoordelijkheid nemen. Sport sedan. "De nadruk ligt op zaken die daadwerkelijk zinvol zijn, niet op zaken die indruk maken op anderen"

Volvo S60. Verantwoordelijkheid nemen. Sport sedan. De nadruk ligt op zaken die daadwerkelijk zinvol zijn, niet op zaken die indruk maken op anderen Volvo S60 Verantwoordelijkheid nemen Autotest Sedans? Die zijn moeilijk te verkopen in West-Europa. Op één uitzondering na: als er een pretentieus logo op de neus staat, dan zijn ze juist heel geliefd.

Nadere informatie

Betrouwbare, robuuste scootmobielen...

Betrouwbare, robuuste scootmobielen... Betrouwbare, robuuste scootmobielen... met een indrukwekkende actieradius, een sterke motor en een prachtig design. www.prestonability.com www.afikim.nu info@prestonability.com Tel NL 036 53 53 580 Tel

Nadere informatie

Opel Corsa 1.3 CDTi Cosmo

Opel Corsa 1.3 CDTi Cosmo Jarno van Maanen 12 november 2007 Jong volwassen Opel weet het zeker: de jeugd heeft de toekomst. Dat blijkt niet alleen uit de hippe televisiecommercials met die vrolijke poppetjes, ook de brochures staan

Nadere informatie

MIJN RENAULT NIEUWE CLIO

MIJN RENAULT NIEUWE CLIO MIJN RENAULT NIEUWE CLIO MIJN UITRUSTINGEN EN ACCESSOIRES - MIJN PACKS NIEUWE CLIO Energy dci 90 Stop en Start Dynamique eco2 Mijn versnellingsbak : Handgeschakelde versnellingsbak Brandstof : Diesel Uitrustingsniveau

Nadere informatie

POWERTOOLS VOOR PROFESSIONALS 09/2015

POWERTOOLS VOOR PROFESSIONALS 09/2015 4 POWERTOOLS VOOR PROFESSIONALS 09/2015 KRACHTIG & COMPACT EY 74A2 LJ2G / PN2G / X Accu-schroef/boormachine 2 Nieuwe borstelloze motor De nieuwe grotere motor zorgt voor meer kracht en efficiëntie (vergeleken

Nadere informatie

De nieuwe Beetle en Beetle Cabriolet Exclusive Series. VW Brochure Beetle v5.indd :03

De nieuwe Beetle en Beetle Cabriolet Exclusive Series. VW Brochure Beetle v5.indd :03 De nieuwe Beetle en Beetle Cabriolet Exclusive Series VW1552- Brochure Beetle v5.indd 1 22-07-16 10: Strak. Maar niet hoekig. De nieuwe Beetle en de nieuwe Beetle Cabriolet zijn hun oorspronkelijke ontwerp

Nadere informatie

Camperen herontdekt.

Camperen herontdekt. Comfort zonder compromissen onder de 3,5 ton!: Camperen herontdekt. Wij nodigen u van harte uit de nieuwe generatie HYMER B-Klasse te ontdekken. De B-DynamicLine met groots comfort, het modernste design

Nadere informatie

Saxonette Comfort S 2099,- Saxonette collectie zomer 2012. Marktleider Zelfstandig Elektrisch. Jaar garantie op uw accu!* Kies voor de zekerheid van

Saxonette Comfort S 2099,- Saxonette collectie zomer 2012. Marktleider Zelfstandig Elektrisch. Jaar garantie op uw accu!* Kies voor de zekerheid van Saxonette collectie zomer 2012 Marktleider Zelfstandig Elektrisch 2011 Saxonette Comfort S 11 AH Li-ion 36v (396 Wh) 24 kg 3 kg Tot 60 km (zelfstandig rijdend) Tot 120 km (trapondersteunend) 2099,- Bij

Nadere informatie

Volkswagen Touran 1.2 TSI Trendline

Volkswagen Touran 1.2 TSI Trendline Dirk-Jan Dalhuisen 16 november 2010 Doorgeslagen? Na lang de kat uit de boom te hebben gekeken, trad Volkswagen in 2003 met de Touran als één van de laatste grote merken toe tot het midi-mpv-segment. En

Nadere informatie

Auto. Inleiding. Geschiedenis van de auto

Auto. Inleiding. Geschiedenis van de auto Auto Inleiding Ik heb dit onderwerp gekozen omdat veel mensen dagelijks gebruik van de auto maken en onze wereld zonder auto's nauwelijks meer voor te stellen is. Bovendien wist ik er zelf ook nog niet

Nadere informatie

DE NIEUWE JEEP WRANGLER RUBICON X

DE NIEUWE JEEP WRANGLER RUBICON X DE NIEUWE JEEP WRANGLER RUBICON X (ADEMBENEMEND ( De nieuwe Jeep Wrangler Rubicon X, de speciale versie van de Wrangler Rubicon is met niets te vergelijken. Gebaseerd op de Rubicon garandeert hij met

Nadere informatie

Nieuwe. Renault CLIO

Nieuwe. Renault CLIO Nieuwe Renault CLIO De nieuwe Renault CLIO, een onweerstaanbaar verleidelijke look Sensuele vormen, een dynamisch profiel en scherp gesneden flanken - de nieuwe Clio is nu nog onweerstaanbaarder. De nieuwe

Nadere informatie

STYLE DESIGN EN STIJL KOMEN SAMEN

STYLE DESIGN EN STIJL KOMEN SAMEN Hybrid DESIGN EN STIJL KOMEN SAMEN STYLE DE NIEUWE RAV4 IS GEMAAKT VOOR DIEGENEN DIE ZICH GRAAG ONDERSCHEIDEN. HIJ COMBINEERT ROBUUSTE, EIGENTIJDSE STYLING MET PUUR VAKMANSCHAP EN SLIM RIJCOMFORT. DE

Nadere informatie

Silent Gliss rolgordijnsystemen

Silent Gliss rolgordijnsystemen Silent Gliss rolgordijnsysteem 4830 Silent Gliss rolgordijnsystemen Het voordeel van Silent Gliss De heldere belijning van de rolgordijnen sluit perfect aan op moderne architectuur- en interieurontwerp.

Nadere informatie

Logboek A CE-24 Geplaatst door Hans 300CE aug :13

Logboek A CE-24 Geplaatst door Hans 300CE aug :13 Logboek A124 300CE-24 Geplaatst door Hans 300CE-24-28 aug 2018 07:13 Forumleden, Ik ben hier bekend met mij w123 280 CE uit 1979. Na deze een aantal jaren gehad te hebben werd het toch tijd voor iets nieuws.

Nadere informatie

Volvo S60 ( )

Volvo S60 ( ) Volvo S60 (1999-2010) Kilometervreter Autotest De Volvo S60 is in het jaar 2000 geïntroduceerd als de rijdersauto van Volvo. Dit zou een auto zijn die behalve veiligheid, meer rijplezier biedt dan menig

Nadere informatie

Geniet vandaag van de luiken van morgen

Geniet vandaag van de luiken van morgen Geniet vandaag van de luiken van morgen HOGE ISOLATIEWAARDE EPB * KOSTENBESPAREND * zendow kiuzo Ramen & deuren www.deceuninck.be www.deceuninck.nl Vergroot uw woonplezier Wat is belangrijk in uw huis?

Nadere informatie

Mercedes-Benz SLK ( )

Mercedes-Benz SLK ( ) Mercedes-Benz SLK (2004-2011) Meer cabrio, meer coupé Autotest In 1996 presenteerde Mercedes-Benz een opmerkelijke nieuwe auto. De "SLK" was een coupé en cabriolet in één. Dankzij een elektrisch bedienbare

Nadere informatie

Peugeot HDi 160pk Allure

Peugeot HDi 160pk Allure Bjorn Blokzijl 22 april 2014 Nieuw neusje voor succes Peugeot was in 2009 met de 5008 één van de laatste nieuwelingen in het midi-mpv-segment. Met de grote 807 waren de Fransen wel vertegenwoordigd in

Nadere informatie

The sky is the limit met studiemodel Maybach Landaulet

The sky is the limit met studiemodel Maybach Landaulet The sky is the limit met studiemodel Maybach Landaulet Met een studiemodel van een open Landaulet laat Maybach de kunst van het bouwen van majestueuze automobielen herleven. Volgens de traditie van exclusieve

Nadere informatie

Autosalon van Geneve 2011

Autosalon van Geneve 2011 Autosalon van Geneve 2011 Komt dat zien! Autoshow Heeft u de nieuwe Toyota Yaris al gezien? En de Prius+? Of de Ford B-Max? En wat te denken van de Lancia Ypsilon en Delta? Volkswagen lonkt met de Golf

Nadere informatie

Configuratie. Jimny 3 deurs. Samenvatting

Configuratie. Jimny 3 deurs. Samenvatting Jimny 3 deurs 5 jaar garantie en assistance Compacte 4x4 Uitstekende terreincapaciteiten Laagste kostprijs per kilometer Uniek in zijn segment Krachtige motor Bekijk alle 4x4's van Suzuki Samenvatting

Nadere informatie

Fiat 124 Spider. Pretrit. Uitrusting

Fiat 124 Spider. Pretrit. Uitrusting Fiat 124 Spider Pretrit Autotest Eindelijk! Na lange tijd van afwezigheid is Fiat terug met een echt feestnummer. De laatste open tweezitter van Fiat was de Barchetta, en die is sinds 2005 uit productie.

Nadere informatie

NEW TCD-A New Holland Serie TCD-A tractoren Modellen TC27DA, TC40DA en TC45DA

NEW TCD-A New Holland Serie TCD-A tractoren Modellen TC27DA, TC40DA en TC45DA NEW TCD-A New Holland Serie TCD-A tractoren Modellen TC27DA, TC40DA en TC45DA NEW TCD-A Stijlvolle werkpaarden die de bestaande normen verleggen. Er zijn weinig compacte tractoren die zowel de sterke prestaties

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Tenias sinds 1957. Overzicht modellen. Serie Evolution. Technische specificaties Serie Evolution. Opties Serie Evolution.

Inhoudsopgave. Tenias sinds 1957. Overzicht modellen. Serie Evolution. Technische specificaties Serie Evolution. Opties Serie Evolution. Frontloader systems Inhoudsopgave Overzicht modellen Serie Evolution Technische specificaties Serie Evolution Opties Serie Evolution Serie 00 Technische specificaties Serie 00 Opties Serie 00 Werktuigprogramma

Nadere informatie

Hyundai i30 Wagon 1.4T DCT Premium

Hyundai i30 Wagon 1.4T DCT Premium Joep de Heer 25 maart 2018 Hét alternatief De Hyundai i30-familie is helemaal compleet. Van een doorsnee hatchback en fastback tot een sportieve versie 'N'. Wij maken kennis met het ruimtewonder van het

Nadere informatie

DE IVECO M250.45W 6 X 6 8 TONS TRUCK:

DE IVECO M250.45W 6 X 6 8 TONS TRUCK: DE IVECO M250.45W 6 X 6 8 TONS TRUCK: De iveco m250.45w 6 x 6 8 tons truck word door België voor verschillende doeleinden gebruikt. Het voertuig is 6 wiel aangedreven en kan met een huif (standaard uitvoering)

Nadere informatie

Finnik Autorapport Peugeot PT Blue Lease

Finnik Autorapport Peugeot PT Blue Lease GX-460-B Finnik Autorapport Peugeot 208 1.2 PT Blue Lease Deze Peugeot 208 komt uit 2015 en kostte toen 17.150,-. Deze originele Nederlandse personenauto staat sinds 2015 op kenteken, is voorzien van een

Nadere informatie

KOELING INDEL B TRAVELBOX 15 LITER 12/24 VOLT INDEL B TRAVELBOX 18 LITER 12/24 VOLT

KOELING INDEL B TRAVELBOX 15 LITER 12/24 VOLT INDEL B TRAVELBOX 18 LITER 12/24 VOLT Travel Box is een complete lijn van kwaliteitsvolle draagbare compressor koelboxen van Indel B. Ontworpen voor diverse doeleinden: voor het gebruik in bedrijfsvoertuigen en bussen, voor recreatieve doeleinden,

Nadere informatie