Wie moet er voor de camera staan en zijn/haar verhaal vertellen?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wie moet er voor de camera staan en zijn/haar verhaal vertellen?"

Transcriptie

1 Video-marketing Wie: Wie moet er voor de camera staan en zijn/haar verhaal vertellen? Jij zelf, want er is niemand die zijn bedrijf en producten/diensten zo goed kent dan jij. En die er zo veel passie voor heeft! Jij kunt dus heel geloofwaardig en met verve vertellen. Enige uitzondering is als je zo veel cameravrees hebt, wat heel reeel kan zijn, dat je er echt niet uitkomt. Maar dan nog zou ik eerst proberen die te overwinnen. Als dat echt niet lukt, zoek dan iemand die zo dicht mogelijk bij het bedrijf staat en zo veel mogelijk passie ervoor heeft. Zelf doen werkt, in onze moderne wereld vaak net zo goed of beter dan een professionele presentator. Je leven namelijk in een tijd waarin we lang niet maar alleen video zien via televisie, maar ook steeds meer via bijvoorbeeld YouTube en Facebook. Mensen raken dus steeds meer gewend aan 'mindere' kwaliteit. Als je op je website en YouTube video's plaatst, dan is wat er op TV komt niet de norm waar mensen je mee vergelijken, maar wat er op andere websites en YouTube staat. En dat is een stuk anders; zowel in beeld en geluid, als in 'professionaliteit'. Het grote verschil tussen jou en een presentator, is dat het product echt leeft voor jou. Jij hebt er passie voor. Jij bent echt. En mensen zien dat; proeven dat. En mensen houden veel meer van echtheid dan van gladde praatjes. En ze worden overtuigd door jouw enthousiasme. Als jij aan een kennis, bijvoorbeeld aan de bar 's avonds laat, moet uitleggen wat er nou eigenlijk zo gaaf is aan jouw bedrijf/dienst/product, ga jij dan niet vanzelf fanatiek vertellen wat er zo gaaf aan is? Als je iets dergelijks ook voor de camera voor elkaar krijgt, dan heb je een overtuigende video. Om diezelfde reden adviseren wij mensen altijd om zelf hun website teksten te maken, en dus nu ook om zelf hun video's te maken. Apparatuur: Om het opnemen in echt goede kwaliteit te doen zou je toch minimaal 2.500,= uit moeten geven. Maar het kan ook op een acceptabele manier een stuk goedkoper, daarover zo direct meer ,= omdat je het volgende nodig hebt voor die goede kwaliteit: - HD camera met audio ingang en goede lens - revert-microfoon - mengpaneel voor conversie geluid van revert-microfoon naar audio ingang camera - belichtingsset van een aantal lampen waarmee je je gezicht goed egaal kan uitlichten - eventueel greenscreen Met een dergelijke set kan je video opnames maken van goede kwaliteit, die je op je website kan gebruiken, maar die je bijvoorbeeld ook op een DVD over je bedrijf/productie kan verwerken, etc.

2 Voor velen is een dergelijk bedrag, alleen om video's voor hun website te maken natuurlijk veel te hoog. Gelukkig kan het ook een stuk goedkoper, waarbij de kwaliteit voor de meeste soorten bedrijven nog steeds acceptabel is. Wat je dan moet hebben is enkel een goedkopere camera en evenuteel wat lampen. Je kan als lampen bijvoorbeeld gewoon 2 of 3 bouwlampen met statief halen bij een bouwmarkt. Als camera kun je het beste een model kiezen dat de volgende kenmerken heeft: - Full HD (1080p; 1920x1080) - Opname op intern geheugen (en niet op harddisk o.i.d, tenzij solid state harddisk) Bijvoorbeeld: Sony HDR-CX160E voor rond de 400,= Full HD omdat je dan een goede resolutie hebt, die gelijk is aan de moderne televisie standaard. Opname op intern geheugen, omdat je dan geen bewegende onderdelen in de camera hebt, zoals bij harddisk, DVD schijf of bandje. Als je namelijk bewegende onderdelen hebt maken die altijd wel een beetje geluid dat vervolgens door de microfoon van de camera opgepikt wordt en als geruis of een licht gepiep hoorbaar is. Opstelling: Belangrijk voor een goede opstelling zijn: - Geluid - Achtergrond - Belichting - Beeldvulling Bij het kiezen van de plaats voor je opstelling is achtergrond natuurlijk belangrijk, omdat je de achterwand natuurlijk achter je hoofd op het beeld gaat zien. Maar eerlijk gezegd is het bij de keuze van de plaats veel belangrijker dat je een ruimte hebt waar het geluid zo optimaal mogelijk gaat zijn. Kies een ruimte waar het zo stil mogelijk is. Dit is het belangrijkste van je hele opstelling. De camera, en dus de microfoon die daarop staat, staat namelijk enkele meters van je vandaan. De microfoon zal daardoor relatief veel omgevingsgeluid opnemen ten opzichte van je stem. Dat zou op te lossen zijn door een revert-microfoon, maar dan wordt alles een heel stuk complexer. Zorg dus dat het heel stil is. Zorg ook dat de ruimte zo weinig mogelijk galmt. Daarbij helpen vloerbedekking (i.p.v. bijvoorbeeld laminaat), gordijnen, meubels en planten. Is er veel galm/echo, plaats dan zoveel mogelijk 'obstakels' zoals grote planten in de ruimte. Dat breekt het geluid. Als achtergrond kies je het beste iets neutraals. Gewoon een lichte egale kleur is prima. Hoe drukker de achtergrond, hoe storender het is voor de kijker. Het gaat om de persoon die het verhaal vertelt. De achtergrond is slechts beeldvulling en moet niet afleiden. Als je (bouw)lampen hebt, kan je opstellen ter hoogte van je gezicht en schuin van voren, zodat zowel je linker- als rechterkant van je gezicht goed uitgelicht is en er zo min mogelijk schaduw te zien is. Als je gezicht goed uitgelicht is, dan maakt de camera ook altijd een beeld dat kwalitatief zo goed mogelijk is. Hoe minder licht, hoe lager de kwaliteit.

3 Waarschijnlijk veroorzaken de lampen die je op je gezicht richt schaduwen op de achterwand. Dat ziet er meestal niet mooi en onprofessioneel uit. Dat kun je oplossen door ook een of twee bouwlampen puur op de achterwand te richten. Dat verzacht dan de schaduwen. Voor de beeldvulling kun je het beste zo ver inzoomen dat je hele gezicht plus je schouwders in het beeld te zien zijn. Zorg ook dat er boven het hoofd nog minimaal een stukje achtergrond te zien is. Mensen hebben vaak de neiging om de camera te laag te richten, waardoor het gezicht relatief te hoog in het beeld staat. Dat is niet mooi en onrustiger. De opstelling is nu klaar. Stel de camera in op de hoogst mogelijke beeld-kwaliteit. Als je het opname-volume in kan stellen experimenteer daar dan mee tot je geluid hebt dat niet te zacht is, maar ook niet zo hard dat het gaat vervormen. Maak een aantal proefopnamen en kijk die rustig (niet gehaast) terug. Check alle bovenstaande onderdelen apart. Kloppen ze allemaal op je opname. Stilte, galm, achtergrond, mooi uitgelicht gezicht, geen sterke schaduwen op de achtergrond, hoofd en schouders mooi beeldvullend. Opname: Het is belangrijk dat je zoveel mogelijk ontspannen; zo veel mogelijk jezelf bent. Zet de camera op opnemen en neem daarna rustig de tijd om voor de camera te gaan staan en je te ontspannen. Denk niet dat je snel moet beginnen, omdat de camera al aan het opnemen is. Maakt niks uit als het 5 minuten duurt voor je begint te spreken. Het begin (en einde) moet je later toch eraf knippen. Begint pas te spreken als je ontspannen bent en vertel dan rustig, maar enthousiast je verhaal. Vertel het voor de camera alsof je het aan een goede vriend aan het vertellen bent. Wees jezelf en wees echt. Probeer je niet anders voor te doen dan je bent. Nadat je klaar bent met je verhaal, blijf dan nog rustig 10 seconden vriendelijk naar de camera kijken. Loop niet meteen weg. Het is altijd mooi om aan het einde van de video niet meteen af te moeten breken omdat je al wegloopt, maar nog een paar seconden beeld te blijven tonen. Het beste kan je niet een maar drie keer achter elkaar je verhaal vertellen. Laat gewoon de camera de hele tijd doorlopen. Stop de camera pas nadat je het hele verhaal drie keer verteld hebt. Als je later de opname gaat terugkijken kun je de beste van de drie eruit pikken. Vaak is dat de tweede. Pak na de opname een bak koffie, of neem in ieder geval rust. Kijk daarna in ontspannen sfeer je opname meerdere keren terug. Let eerst goed of alle zaken van de opstelling nog steeds kloppen. Stilte, galm, achtergrond, mooi uitgelicht gezicht, geen sterke schaduwen op de achtergrond, hoofd en schouders mooi beeldvullend. Controleer daarna of je alles gezegd hebt wat je wilde zeggen en of het een beetje leuk overkomt. Is geen van de drie 'opnames' naar je zin, dan doe het later nog eens. Maar doe het niet gehaast. Laat er bijvoorbeeld eerst een uur tussen. Als je alles te snel geregeld wilt hebben voelt de kijker dat later aan.

4 Inhoud: Wat moet je nou eigenlijk vertellen? En hoe lang mag het duren? Op Internet moeten video's niet te lang zijn. Een a twee minuten is prima. Veel langer moet het niet worden. Als je meer te vertellen hebt, wat natuurlijk prima is, maak dan gewoon meerdere video's over verschillende aspecten van je bedrijf/product/dienst. Veel kenmerken die belangrijk zijn voor goede teksten op je website zijn ook van toepassing op hetgeen je in je video's moet vertellen. Op onze website WebsiteSupporters.com vind je diverse artikelen die daar zeer goede en evenwichtige uitleg over geven. Praat altijd over de voordelen (benefits) van je producten/diensten; niet over de eigenschappen (features). Welke problemen lossen ze op. Welk voordeel heeft je klant erbij als hij ervoor kiest. Wees echt en geloofwaardig, maar ook enthousiast. Wees eerlijk. Jouw klant heeft een probleem en jij hebt daar een goede oplossing voor. Help gewoon je klant een eindje verder met zijn probleem. Wees daar meer op gericht dan op het verkopen. Dan wordt het geloofwaardig en kopen mensen sneller. Zorg ook voor een goede opbouw in je verhaal. Er zijn verschillende modellen die je daarvoor kan gebruiken, maar een goede en eenvoudige is: AIDA: - Attention Trek eerst de aandacht, bijvoorbeeld door te openen met een uitdagende vraag of een opvallende (misschien zelfs wel enigszins ongeloofwaardige) opmerking. - Intrest Wek interesse door daarna direct te laten zien dat je weet waarover je praat. De kijker moet het gevoel krijgen dat jij hun probleem kent en begrijpt. Dat je er veel verstand van hebt. - Desire Praat vervolgens pas over de oplossing: jouw product/dienst. De kijker moet het gevoel krijgen dat ze (voor een deel) echt van hun probleem worden afgeholpen door voor jou te kiezen. - Action Heel belangrijk! Eindig elke video met een call-to-action. Een oproep om tot actie over te gaan. Die actie kan van alles zijn, maar doe wel die oproep. Laat de kijker niet aan z'n lot over, waarbij hij zelf maar moet uitzoeken wat ie na jou video moet gaan doen. Voorbeelden van call-to-action: - Bekijk nu die en die (andere video) - Koop mijn product/dienst - Vraag onze vrijblijvende brochure aan - Bel ons op voor een gratis offerte - Bezoek onze website Montage: Zet de video over van de camera naar je computer. Dat gaat bij elke camera anders, maar staat meestal wel redelijk goed uitgelegd. Zorg dat de overdracht altijd digitaal gebeurt; niet analoog. Maar dat is tegenwoordig vanzelfsprekend.

5 Als software is de software die standaard meegeleverd wordt met je computer meestal gewoon voldoende. Voor Windows is dat bijvoorbeeld movie maker. Zoek het stuk in je opname op dat het beste is, markeer het punt dat een seconde of twee ligt voordat je begint te spreken. Knip alles voor dat punt weg. Zoek daarna het einde op en markeer het punt dat 5 seconden na je laatste woord ligt. Knip alles weg wat daarna ligt. Sla vervolgens je opgeknipte video op. Als de software dat ondersteunt, sla dan altijd op in de originele kwaliteit. Zo niet, sla dan op in zo hoog mogelijke kwaliteit. Je video is nu klaar om bijvoorbeeld op YouTube te plaatsen of later te gebruiken op een DVD over je bedrijf/product/dienst. Op Internet: Om de video op Internet en je website te plaatsen, adviseren wij altijd om dat via YouTube te doen. Ten eerste zorgt YouTube er automatisch voor dat de video op een eenvoudige manier in goede kwaliteit beschikbaar komt op Internet. Maar misschien nog belangrijker, YouTube zorgt meteen voor een stuk herkenbaarheid. Iedereen kent YouTube. En als mensen in YouTube op een bepaald onderwerp zoeken, in plaats van op jouw website, dan vinden ze misschien jouw video (terwijl ze nog nooit van jouw website gehoord hebben)! Op YouTube zelf kan je uitgebreide uitleg vinden over hoe je alles moet aanpakken om je video live te zetten. Zorg wel altijd dat je een hele goede titel hebt. Dat is je 'headline'. Die kun je misschien halen uit de eerste stap van je AIDA plan. Zorg ook dat je je belangrijkste keywords erbij plaatst en dat die ook in je titel verwerkt zijn. Op vind je uitstekende artikelen over hoe je de juiste keywords vind. Zorg ook voor een goede omschrijving. Hoewel mensen die minder vaak lezen op YouTube kan het wel echt helpen bij de vindbaarheid. Verwijs ook naar je website in de omschrijving. Als je video eenmaal op YouTube staat kan je die meestal vrij makkelijk op je eigen website plaatsen. In SwiftySite gaat dat heel eenvoudig en op YouTube staat ook goed uitgelegd hoe je dat kan doen voor elke willekeurige site. Goede plaatsen voor video zijn je product pagina's. Je over ons pagina en vaak zelfs je homepage. Plaats je video's ook op je Facebook pagina.

6 Tot slot: Video zal in de komende jaren een steeds grotere rol gaan spelen op Internet. Op websites en in social media. Mensen brengen steeds meer tijd door achter de laptop in plaats van voor de TV. Maar ze willen vaak wel het gemak van de TV i.p.v. zelf moeten lezen. Zorg dat je daar op in speelt door nu vast met video bezig te zijn. Dan heb je voorsprong op je concurrenten. WebsiteKlusjes.com: Mocht dit alles te overweldigend voor je zijn, dan kan je ook altijd contact opnemen met WebsiteKlusjes. Zij kunnen je helpen met het maken van je video's. Je video's worden dan opgenomen en gemonteerd in de studio van WebsiteKlusjes en ze helpen je met de inhoud en het plaatsen op je website. Extra tips, aangedragen door de bezoekers van de klantendag: - Door video's op YouTube en op je eigen site te zetten, komt je website hoger in Google. Dit is inderdaad zeker waar, maar zorg dan wel dat je keywords in je titel, keywords en omschrijving velden zitten in YouTube. En dat ie niet alleen op YouTube, maar ook op je iegen site staat. Dan helpt zo'n video echt mee om weer een beetje hoger te komen in Google! - Gebruik ledlampen i.p.v. bouwlampen. Die zijn tegenwoordig ook al goedkoop te krijgen en geven iets natuurlijker licht (t.o.v. de gele bouwlampen). Zorg wel dat je ze op een statief op de juiste hoogte kunt zetten., Schakel een lokale videoclub in als het niet zo goed lukt allemaal. Meestal vind je daar wel iemand die je graag verder wil helpen. https://twitter.com/alphamegatweets Door Robert Heesels

Is jouw website 2015 PROOF? Georgette van Aart

Is jouw website 2015 PROOF? Georgette van Aart copyright 2015 Georgette van Aart www.bizzyweb.nl 1 Is jouw Website 2015 Proof? Door Georgette van Aart www.bizzyweb.nl www.wordpresskennisbank.nl copyright 2015 Georgette van Aart www.bizzyweb.nl 2 INHOUDSOPGAVE:

Nadere informatie

cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers

cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers, 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: social media anno nu... 4 1.1 Hoeveel mensen maken er gebruik

Nadere informatie

Inhoud. Ontvouw jezelf als een (online) ondernemer 2015

Inhoud. Ontvouw jezelf als een (online) ondernemer 2015 Inhoud Gebruiksaanwijzing... 3 De Juiste Business... 4 Vragen, Juiste Business!?... 5 Een paar wijsheden om je te stimuleren... 5 Hoe ziet je begroting eruit?... 6 To Do: maak een begroting!... 6 Wat zijn

Nadere informatie

Gratis website maken. Auteur Rob Dennissen. www.maakjegratiswebsite.nl

Gratis website maken. Auteur Rob Dennissen. www.maakjegratiswebsite.nl Gratis website maken Auteur Rob Dennissen www.maakjegratiswebsite.nl Voorwoord Allereerst wil ik je bedanken en feliciteren met de aanschaf van dit E-book gratis website maken. Je hebt namelijk vertrouwen

Nadere informatie

Bij de samenstelling van dit e-book is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin opgenomen informatie.

Bij de samenstelling van dit e-book is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin opgenomen informatie. Dit is versie 1.1 van dit e-book Download de nieuwste versie van dit rapport op http://www.internetmarketingsysteem.nl/ Disclaimer Bij de samenstelling van dit e-book is de grootste zorg besteed aan de

Nadere informatie

Je eigen succesvolle weblog maken!

Je eigen succesvolle weblog maken! Je eigen succesvolle weblog maken! Bjorn Simmering Ik had al wat langer plannen om een eboek te schrijven, maar ik stelde dit steeds uit of ik maakte er geen tijd voor vrij. Nadat ik een serie artikelen

Nadere informatie

Internet Succes Formule

Internet Succes Formule Internet Succes Formule De ultieme formule voor geld verdienen via internet in 19 stappen 2012 Tonny Loorbach InternetMarketingUniversiteit.nl Pagina 2 van 62 Heb je de nieuwste versie van dit boek? Ik

Nadere informatie

Pinterest Marketing. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers

Pinterest Marketing. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers Pinterest Marketing deserves your interest Handboek voor marketeers en ondernemers Geschreven door: Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh Inhoudsopgave Inleiding... 4 1. Pinterest?... 5 De kracht

Nadere informatie

Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk

Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk 2014 Rose Jansen Create Beste ambitieuze therapeut, Hoe zorg je als therapeut voor een succesvolle, welvarende praktijk? Ik kan je 1 ding vertellen: gewoon

Nadere informatie

SEO checklist om hoog in Google te komen

SEO checklist om hoog in Google te komen SEO checklist om hoog in Google te komen Als je website hoog in Google komt dan heeft dat vele voordelen. Je bent beter vindbaar, krijgt meer (gerichte) bezoekers. En als je het goed aanpakt kun je die

Nadere informatie

2. Word dé expert binnen jouw vakgebied...8 2.1 Vind je niche...8 2.2 Doe iets wat moeilijk te kopiëren is...8 2.3 Deel je kennis...

2. Word dé expert binnen jouw vakgebied...8 2.1 Vind je niche...8 2.2 Doe iets wat moeilijk te kopiëren is...8 2.3 Deel je kennis... INHOUDSOPGAVE VOORWOORD...3 1. Hoe kom ik hoger in Google?...4 1.1. De drie-eenheid van zoekmachine optimalisatie...4 1.1.1.Technische kwaliteit en architectuur van de website...4 1.1.2 Inhoudelijke kwaliteit

Nadere informatie

Jouw marketingplan in acht stappen

Jouw marketingplan in acht stappen Jouw marketingplan in acht stappen Werkboek voor ondernemers in de multifunctionele landbouw 1 INHOUD Inleiding... 3 Wat is marketing en waarom een marketingplan?... 4 Stap 1. Formuleren van doelstellingen...

Nadere informatie

Welkom bij de online training Schrijf je ebook in 12 stappen.

Welkom bij de online training Schrijf je ebook in 12 stappen. Transcriptie Welkom bij de online training. Stap 1: Vooroordelen Misschien heb jij ze niet, maar bij veel mensen speelt er iets wat ze tegenhoudt om aan een ebook te beginnen. De vier meest voorkomende

Nadere informatie

Hoofdstuk 15 Je Wervende Website

Hoofdstuk 15 Je Wervende Website Hoofdstuk 15 Je Wervende Website 15.1 Je website is niet je visite kaartje! Klanten aantrekken dat wil je! Dit is de reden dat jij een website hebt! Toch lijkt het alsof de meeste therapeuten zich dit

Nadere informatie

All In One Cursus Nick Jenneboer. Maak je startende onderneming. tot een succesvolle onderneming. 2013 Nick Jenneboer enjee.nl 2

All In One Cursus Nick Jenneboer. Maak je startende onderneming. tot een succesvolle onderneming. 2013 Nick Jenneboer enjee.nl 2 Maak je startende onderneming tot een succesvolle onderneming 2013 enjee.nl 2 Voorwoord Even voorstellen Van hobby naar eigen bedrijf Mijn naam is, oprichter en eigenaar van adviesbureau enjee. Ik adviseer

Nadere informatie

Social Media Marca van den Broek, Marca van den Broek. copyright -- 2012

Social Media Marca van den Broek, Marca van den Broek. <span>copyright</span> -- 2012 Social Media Marca van den Broek, Marca van den Broek copyright -- 2012 Dedication Acknowledgements Table of Contents Social Media 1 Ben jij zichtbaar als kunstenaar // creatief? 5 tips! 1

Nadere informatie

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk!

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk! 1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips Haal direct meer uit je netwerk! Inleiding Allereerst wil ik u bedanken voor het downloaden van dit e-book. Na weken van voorbereiding kunnen we dan nu eindelijk dit e-book

Nadere informatie

NLMPStappenplan. NLMP 10 Stappenplan VOOR. In10 stappen naar Succes op internet! FOTOGRAFEN! Succesvol op internet? Ik help je graag!

NLMPStappenplan. NLMP 10 Stappenplan VOOR. In10 stappen naar Succes op internet! FOTOGRAFEN! Succesvol op internet? Ik help je graag! NLMPStappenplan In10 stappen naar Succes op internet! VOOR FOTOGRAFEN! 1 Heb je de nieuwste versie van dit E-book? Dit is de 1.0 versie van dit e-book Succesvol op internet? Ik help je graag Er worden

Nadere informatie

WERKBOEK Loopbaanbegeleiding

WERKBOEK Loopbaanbegeleiding WERKBOEK Loopbaanbegeleiding DOELEN STRATEGIEËN JE CV STERKTES EN ZWAKTES VAARDIGHEDEN SOLLICITATIE BRIEF SOLLICITATIE GESPREK LEREN OMGAAN MET STRESS KOM OP VOOR JEZELF LEREN OMGAAN MET CONFLICTEN 1 Inleiding

Nadere informatie

Handleiding gebruik Facebook en Twitter

Handleiding gebruik Facebook en Twitter Handleiding gebruik Facebook en Twitter Hoe maak je effectief gebruik van deze social media kanalen? Datum : 17-05-2013 Auteur : Rico Kramers (stagiaire) Organisatie : Adyta Relatie : - Project : - PAGINA

Nadere informatie

UITGEWERKT DRAAIBOEK VOOR TRAINERS REALISTEN ROADMOVIE

UITGEWERKT DRAAIBOEK VOOR TRAINERS REALISTEN ROADMOVIE UITGEWERKT DRAAIBOEK VOOR TRAINERS REALISTEN ROADMOVIE Op www.derealisten.nu bij het kopje methodiekboek vindt u alle benodigde trainingsmaterialen. De prezi presentatie voor de trainingsbijeenkomsten

Nadere informatie

VERKOPEN ZONDER TE VERKOPEN

VERKOPEN ZONDER TE VERKOPEN INTRODUCTIE... 5 MINDSET ALS BASIS VOOR SUCCES... 6 DE MEEST VOORKOMENDE ANDERE WERKZAAMHEDEN VAN ONDERNEMERS:... 6 UITSTELGEDRAG... 7 STARTEN MAAR SNEL WEER AFHAKEN... 8 HET GEVAAR VAN UITSTELGEDRAG...

Nadere informatie

Hugo Bakker Trainer & Coach

Hugo Bakker Trainer & Coach Hugo Bakker Trainer & Coach Introductie Website maken en Passief Inkomen Creëren Toen Ik deze e-mail cursus schreef in 2011 was mijn avontuur op het internet nog maar net begonnen. Het liep niet direct

Nadere informatie

Marktonderzoek doe je zo!

Marktonderzoek doe je zo! Marktonderzoek doe je zo! Praktische handvatten om marktonderzoek te verrichten Dit compacte e-book geeft inzicht in de basis van marktonderzoek en in de te nemen stappen; het biedt inhoudelijk en praktisch

Nadere informatie

Over Dingerdis Customer Care

Over Dingerdis Customer Care Ronald Dingerdis Over Dingerdis Customer Care Met onze oplossingen kan je de verwachtingen van je klanten overtreffen en de werkdruk in de organisatie verminderen. Dit betekent MEER klanten en MINDER gehaast

Nadere informatie

Gratis SEO Handleiding

Gratis SEO Handleiding 1 Gratis SEO Handleiding Door Rutger Steenbergen SEO Zwolle 2 Beste lezer, Vrijwel ieder bedrijf heeft tegenwoordig een website, maar dat is niet genoeg, want hoe vinden bezoekers hem op het steeds voller

Nadere informatie

Het kind leren vragen om de dingen die hij wil

Het kind leren vragen om de dingen die hij wil Het kind leren vragen om de dingen die hij wil Zodra je erin geslaagd bent contact te maken met je kind en hij wil dat jij met hem speelt, ga je hem leren vragen om de dingen die hij (van jou) wil. We

Nadere informatie

Tip: Print dit e-book uit voor optimaal resultaat!

Tip: Print dit e-book uit voor optimaal resultaat! Winnen in Google! Tip: Print dit e-book uit voor optimaal resultaat! Tonny Loorbach 2011 Tonny Loorbach Internet Marketing Universiteit 2 / 54 Voorwoord Toen ik enkele jaren geleden in aanraking kwam met

Nadere informatie

Dit e-book met 9 tips is met de grootste zorgvuldigheid opgesteld, die je mag verwachten van http://www.internetmarketeers.nl

Dit e-book met 9 tips is met de grootste zorgvuldigheid opgesteld, die je mag verwachten van http://www.internetmarketeers.nl Voorwoord Dit e-book met 9 tips is met de grootste zorgvuldigheid opgesteld, die je mag verwachten van http://www.internetmarketeers.nl Natuurlijk maken wij ook wel eens fouten en als je er een constateert,

Nadere informatie

Tig Tips Die Je Eigenlijk Direct Zou Moeten Toepassen

Tig Tips Die Je Eigenlijk Direct Zou Moeten Toepassen Tig Tips Die Je Eigenlijk Direct Zou Moeten Toepassen Het kan zijn dat je nog helemaal niks doet op het internet maar het kan ook al zijn dat je een succesvolle internetbusiness hebt. Hoe je het wendt

Nadere informatie