SPES MULTICULTUREEL. Een magische wereldreis. Yoghurtsoep en salade. Recepten p. 8 - zelliges - mangodrankje

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SPES MULTICULTUREEL. Een magische wereldreis. Yoghurtsoep en salade. Recepten p. 8 - zelliges - mangodrankje"

Transcriptie

1 P a g i n a 1 SPES MULTICULTUREEL JUNI 2014 Marokko p. 2 - lekkernijen - Bendir - liedjes Wereldspelen p. 5 Afsluitende tentoonstelling p. 7 Recepten p. 8 - zelliges - mangodrankje Een magische wereldreis Yoghurtsoep en salade ANDERLECHT Van 2 juni tot en met 13 juni vonden in SPES de multiculturele weken plaats. Met veel enthousiasme toonden de kinderen, samen met de ouders, alles over hun land van herkomst. Het project startte op 2 juni met het lied SPES vertrekt op wereldreis en de dans op het liedje van Afrika tot in Amerika. Tijdens de speeltijden was er steeds wereldmuziek te horen. De kinderen genoten van deze leerrijke reis rond de wereld. Er werd geknutseld, gekookt, gedanst, gezongen en nog veel meer. Het project werd op 13 juni afgesloten met een tentoonstelling. TURKIJE De ouders van Fatih leerden de zeepaardjes Turkse yoghurtsoep en een Turkse taboulé met bulgur maken. De kinderen hielpen met roeren en vonden het een leuke activiteit. Proeven van culturen lees meer op pagina 3

2 P a g i n a 2 De panda s en konijntjes eten briouats MAROKKO De mama van Amine heeft briouats gemaakt met de panda s. Dit is een typisch Marokkaans voorgerecht. Ze maakte het gevulde bladerdeeghapje met kip, kaneel en gember. Het viel zeer in de smaak bij de kinderen. Ook bij de konijntjes werden briouats gegeten. Imran bracht deze mee naar school voor zijn klasgenootjes. Daarnaast maakten de konijntjes zelf verse muntthee en kochten ze Marokkaanse koekjes. Seffa Zelliges Bendir MAROKKO De wolven maakten samen met de oma en mama van Rania seffa. Het is een dessert met couscous, witte suiker, een beetje olie en rozijnen (of andere gedroogde vruchten). De arenden aten ook mee. Het was een zeer lekker gerecht. MAROKKO De mama van Lina van de lieveheersbeestjes bezocht SPES om zelliges, Marokkaanse koekjes met sesamzaadjes en geroosterde pinda s te maken. Het recept staat te lezen op pagina 8. De kinderen hielpen met koken maar ook met het opeten! Het was een zeer lekker koekje. MAROKKO De mama van Sarah van de panda s bezocht onze school om de bendir, een Marokkaans instrument uit de traditionele Berbermuziek voor te stellen. Deze wordt met de hand bespeeld. De kinderen mochten het zelf natuurlijk ook eens uitproberen. Tot slot zong de mama ook een Marokkaans lied waarbij ze alle namen van de kinderen kon gebruiken. MAROKKO De mama en tante van Achraf maakten couscous met de olifanten. Ook de mama van Soraya maakte een lekker Marokkaans gerecht voor de olifantjes. Dit aten ze gezellig buiten op.

3 P a g i n a 3 Libanese koekjes en Bengaalse lekkernijen bij de konijntjes Klederdracht LIBANON Ahmed van de konijntjes bracht Libanese koekjes mee voor zijn klasgenootjes. BANGLADESH rijstcake mee. Elma bracht Bengaalse MAROKKO De visjes leerden over een aantal landen uit de wereld. Zo mochten ze bijvoorbeeld de typische kleren uit Marokko dragen. Proeven van culturen ITALIE-MAROKKO-ALBANIE De hamsters gingen in de winkel op zoek naar de smaken van Italië (Fabrizio), Marokko (Riyâd en Amine) en Albanië (Lorik). De hamsters leerden de andere culturen kennen door typische gerechten te proeven. Ze gingen naar de winkel en kochten Italiaanse pizza, Marokkaans gebak en Albanese Byrek. De Albanese keuken leunt fel aan tegen de Turkse en Griekse keuken. Nadien werd er geproefd en alle hamsters vonden het super lekker. BELGIË De poema s supporterden voor de Rode Duivels en leerden over de rest van de wereld door middel van het voetbal.

4 P a g i n a 4 Afrikaanse vlechtjes Duitse liedjes GHANA De mama van Precious kwam naar SPES om prachtige vlechtjes te maken in de haren van de pinguïns (zie foto). DUITSLAND De oma en mama van Aurelia kwamen op bezoek bij de lieveheersbeestjes om met hen Duitse liedjes te zingen. Zo zongen ze bijvoorbeeld het liedje Alle meine entchen. Via de volgende link kunnen jullie het liedje beluisteren: KlNj4 Ze kregen allemaal een tamboerijn (instrument met belletjes). Ze genoten enorm van de activiteit. CONGO Ook de mama van Dylan van de bijtjes kwam vlechtjes maken bij de meisjes van de klas. Ze waren super fier en zagen er fantastisch uit.

5 P a g i n a 5 Al spelend de wereld rond De Arenden speelden spelletjes uit verschillende landen en leerden zo de andere culturen kennen. De leukste spelletjes leggen we hieronder even uit. Muzikant en zoeker La cueva de los osos (de grot van de beren) INDONESIE Twee kinderen (de zoeker en de muzikant met zijn instrument) krijgen een blinddoek om en gaan op hun hurken zitten. De anderen gaan rond hen staan als toeschouwers. De muzikant speelt een paar noten. De zoeker moet de muzikant trachten te vinden en aan te tikken. Als de muzikant van plaats verandert, moet hij opnieuw een geluid maken. Zoeker en muzikant mogen zich enkel verplaatsen door op hun hurken voort te schuifelen. Als de muzikant aangetikt wordt, worden er een nieuwe zoeker en muzikant aangeduid. COSTA RICA Op de grond wordt een grote cirkel getrokken, die een grot voorstelt. De spelers worden in twee ploegen verdeeld: de jagers plaatsen zich buiten de cirkel en de beren in de grot. De jagers proberen een beer te raken met een bal. Elke beer die geraakt is, wordt een jager. De beren mogen de bal afweren met hun vuisten, maar ze mogen hem niet vangen. CHINA De visjes leerden ook over China. Ze knutselden een typisch Chinees hoedje en een Chinese waaier.

6 P a g i n a 6 De eekhoorntjes verkennen Afrika en Azië Tandori Chicken Bij de eekhoorntjes werd veel geknutseld rond verschillende werelddelen: Afrikaanse maskers - Aboriginal tekeningen. Ook werd er muziek gemaakt met djembé en andere slaginstrumenten. Dit vonden de kinderen echt heel leuk om te doen. Deze twee weken werd er in de klas ook altijd naar Afrikaanse of Aziatische muziek geluisterd tijdens spelmomenten. De kinderen konden veel van deze liedjes ook zelf meezingen. Het waren hele leuke weken met veel afwisseling tussen muziek, spel en knutselen. BANGLADESH De mama van Mahim maakte Tandoori Chicken met de zeepaardjes. Dit is een gerecht met kip en yoghurt. Ze serveerde het met naan, een soort plat brood dat vaak in Azië wordt gegeten. Sari AFRIKA De vlinders hebben vooral gewerkt rond Afrikaanse maskers. Bij juf Frederika zijn de kinderen op zoek gegaan naar maskers die hen aanspraken. In de klas werden ze besproken en vergeleken met elkaar. Daarna was de opdracht 'teken het masker zo goed mogelijk na'. Hiervoor maakten ze gebruik van nieuw materiaal: houtskool. De vlinders vonden het super om hiermee te werken. Ze mochten naar hartenlust tekenen, wegvegen, opnieuw tekenen... Zijn de resultaten niet fantastisch?! BANGLADESH De zeepaardjes maakten kennis met de typische klederdracht uit Bangladesh. De mama van Mahim bracht een sari mee die gepast mocht worden. Een sari is een grote lap stof van wel vijf tot zeven meter waar men een mooi kleed van kan maken.

7 P a g i n a 7 BRAZILIE De dolfijnen reisden naar Zuid-Amerika. Ze leerden onder andere over Brazilië. Ze tekenden de vlag, leerden over de taal, de klederdracht, het carnaval en de mensen uit Brazilië. Ook deden ze enkele kookactiviteiten. Zo maakten ze een melkdrankje met mango (recept zie pag. 8) De leerling van de dag mocht steeds een Braziliaans voetbal T- shirt dragen. Wonen in Congo De mama van Pierre-Luc van de bevers kwam uitleg geven over Congo. Ze stelde haar stam en bevolkingsgroep voor. Ze leerde de bevers een spelletje en een dansje uit haar kindertijd. Wereldtentoonstelling ANDERLECHT Op vrijdag 13 juni vond er een tentoonstelling plaats op SPES. Veel ouders brachten een bezoekje om te zien waarover de kinderen geleerd hadden tijdens de multiculturele weken. Het was een schitterende tentoonstelling met collages, gebatikte T-shirts, tekeningen, knutselwerken, foto s en nog veel meer.

8 P a g i n a 8 Recepten Hieronder kunnen jullie twee recepten terugvinden die de kinderen en de ouders gemaakt hebben tijdens ons project. Zelliges Braziliaanse melkdrank met mango (recept juf Gerda van de dolfijnen) ingrediënten - 1 mango (Marokkaanse koekjes; recept mama Lina van de lieveheersbeestjes) ingrediënten - 0,5 kg pinda s (gegrild en grof gemalen) - 1 kop gegrilde sesamzaadjes - 1 theelepel kaneel - 3 dl honing of agavesiroop (aanpassen indien dit niet genoeg/teveel is) g fondantchocolade - 35 g witte chocolade werkwijze - meng de grof gemalen pinda s, de sesamzaadjes, de kaneel en de honing/agavesiroop in een kom - leg dit mengsel tussen huishoudfolie en rol het uit met een deegrol - neem de folie eraf en leg het mengsel op een schotel - versier de bovenkant met chocolade - laat het opstijven in de koelkast (+/- een half uur) - snijd het in stukjes - 1 glas melk - 1 eetlepel suiker - 1 theelepel citroensap werkwijze - snijd de mango in kleine stukjes en prak ze plat met je vork - klop de mango, de melk en de suiker tot een schuimige massa - meng er het citroensap door - serveer het drankje goed gekoeld

SPES MULTICULTUREEL. tweede jaargang JUNI 2015. Vlaamse volkspelen p. 7

SPES MULTICULTUREEL. tweede jaargang JUNI 2015. Vlaamse volkspelen p. 7 P a g i n a 1 SPES MULTICULTUREEL tweede jaargang JUNI 2015 Muziek p.4 - regenbuizen - trommels Marokko p. 6 - dans - klederdracht Vlaamse volkspelen p. 7 Afsluitende tentoonstelling p. 8 Een magische

Nadere informatie

Recht op spel Vandaag gaan we spelen!

Recht op spel Vandaag gaan we spelen! Recht op spel Vandaag gaan we spelen! Doelstelling Spelen is universeel. Overal ter wereld spelen kinderen. Om te spelen heb je niet altijd duur speelgoed nodig. Spelen is een recht. Kinderen hebben recht

Nadere informatie

Gustatio: eieren gevuld met ansjovis en tonijn olijven brood mulsum

Gustatio: eieren gevuld met ansjovis en tonijn olijven brood mulsum Gustatio: eieren gevuld met ansjovis en tonijn olijven brood mulsum Mensa prima: gehaktballetjes met pijnboompitten in een saus van rode wijn en druivensap krokant gebakken wortelschijfjes patina van ei

Nadere informatie

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Tijd om er even tussenuit te. poging om een. zetten.

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Tijd om er even tussenuit te. poging om een. zetten. Deze week blijven we nog een beetje in de buurt van Nederland en verkennen we EUROPA. We doen allerlei activiteiten uit Nederland, Frankrijk, Griekenland en Italië. van 6 juli t/m 10 juli Tijd om er even

Nadere informatie

Gustatio: eieren gevuld met ansjovis en tonijn olijven brood moretum

Gustatio: eieren gevuld met ansjovis en tonijn olijven brood moretum Gustatio: eieren gevuld met ansjovis en tonijn olijven brood moretum Mensa prima: gehaktballetjes met pijnboompitten in een saus van rode wijn en druivensap krokant gebakken wortelschijfjes gegrilde courgetten

Nadere informatie

De Nationale. Smaaktest Groep 5 t/m 8. Beste Smaakprins of Smaakprinses, Veel plezier met de Nationale Smaaktest!

De Nationale. Smaaktest Groep 5 t/m 8. Beste Smaakprins of Smaakprinses, Veel plezier met de Nationale Smaaktest! De Nationale Smaaktest 2009 Beste Smaakprins of Smaakprinses, Mag ik me even voorstellen? Ik ben kok Pierre Wind. Die kale, die drukke. Misschien ken je me wel van de televisie of de smaaktest van andere

Nadere informatie

Melk voor jong en oud. Doelstellingen

Melk voor jong en oud. Doelstellingen Infofiche 2 Doelstellingen De leerlingen weten dat het voor alle leeftijdsgroepen belangrijk is om voldoende melk en melkproducten te gebruiken. De leerlingen kunnen mensen er op een creatieve manier toe

Nadere informatie

Gerechten. Ontbijt Lunch Diner - Tussendoortjes. Keep it simple and make it tasty!

Gerechten. Ontbijt Lunch Diner - Tussendoortjes. Keep it simple and make it tasty! Gerechten Ontbijt Lunch Diner - Tussendoortjes Keep it simple and make it tasty! Intro Voeding... Het blijft allemaal lastig en ingewikkeld. Door de grote variatie en vele keuzes die je in het voedingsadvies

Nadere informatie

Tomatensoep. Eet smakelijk. Muffins. Nodig:

Tomatensoep. Eet smakelijk. Muffins. Nodig: Tomatensoep Nodig: 1 liter water. 1 kilo rijpe tomaten. 2 groentebouillonblokjes. 1 prei of klein zakje soepgroente. Vermicelli. 1. Doe het water in de pan en breng het aan de kook. 2. Was en snij de tomaten

Nadere informatie

Nodig: poster Lekker eten!, scharen, lijm en reclamefolders van de supermarkten.

Nodig: poster Lekker eten!, scharen, lijm en reclamefolders van de supermarkten. D S K C N L Wat eten we nu? n wat aten de mensen vroeger? De leerlingen onderzoeken hoe de eetgewoonten in de de afgelopen honderd jaar veranderd zijn. Ze zien dat mensen vroeger vooral voedsel uit de

Nadere informatie

De Olympische SKOS Spelen

De Olympische SKOS Spelen Activiteit groep 1 t/m 4 alle SKOS-locaties Zomervakantie week 1: 7 t/m 11 juli De Olympische SKOS Spelen De eerste week van de zomervakantie staat helemaal in het teken van sport en spel. Alle kinderen

Nadere informatie

Recepten van KWB Reet koken voor mannen Thema van dit jaar: Reis rond de wereld. 18 december 2012 : Midden-Oosten. Onze website:

Recepten van KWB Reet koken voor mannen Thema van dit jaar: Reis rond de wereld. 18 december 2012 : Midden-Oosten. Onze website: Recepten van KWB Reet koken voor mannen Thema van dit jaar: Reis rond de wereld 18 december 2012 : Midden-Oosten Onze website: www.kwbreet.be SARDIENENFILETS MET COURGETTEN - 10 grote sardienen - 4 teentjes

Nadere informatie

Eet smakelijk. ( 5 januari t/m 31 januari)

Eet smakelijk. ( 5 januari t/m 31 januari) Eet smakelijk ( 5 januari t/m 31 januari) In dit thema staat eten centraal. De kinderen gaan fruit/groente proeven en ontdekken al spelenderwijs wat vies is en wat lekker is. Ook gaan we koekjes die ze

Nadere informatie

GEZONDE ONTBIJT RECEPTEN WWW.OPTIMALEGEZONDHEID.COM

GEZONDE ONTBIJT RECEPTEN WWW.OPTIMALEGEZONDHEID.COM GEZONDE RECEPTEN ITALIAANSE KRUIDEN OMELET Voeg de uienringen en een eetlepel water toe aan een voorverwarmde pan. Bak de uien net zolang totdat het kleine beetje water in verdampt. Voeg daarna een kleine

Nadere informatie

Menu Marokkaans. Paprika-tomatensalade. Harira (Marokkaanse soep) Tagine Kip met amandelen en pruimen. Marokkaans brood

Menu Marokkaans. Paprika-tomatensalade. Harira (Marokkaanse soep) Tagine Kip met amandelen en pruimen. Marokkaans brood Menu 59. - Marokkaans Paprika-tomatensalade Harira (Marokkaanse soep) Tagine Kip met amandelen en pruimen Marokkaans brood Amandelkoekjes met muntthee Paprika-tomatensalade Ingrediënten (4 pers) 750 gr

Nadere informatie

Lekker eten met weinig koolhydraten

Lekker eten met weinig koolhydraten Lekker eten met weinig koolhydraten Groentenrolletjes Geroosterde 1 courgette 1 rode paprika 2 eetlepels olijfolie enkele takjes peterselie 100 gram roomkaas 2 teentjes knoflook 8 sneetjes Atkins koolhydraat

Nadere informatie

High tea recepten voor Pasen

High tea recepten voor Pasen High tea recepten voor Pasen Vegan Pasen Voor veel mensen draait Pasen om ei. Helaas komt er een hoop leed en onrecht kijken bij de ei-inustrie. Daarom is Pasen bij ons altijd ei-vrij. Omdat we van lekker

Nadere informatie

Share your Moments. Cocoa powder recipes

Share your Moments. Cocoa powder recipes Share your Moments. Cocoa powder recipes receptenboek Met lekkere en onderscheidende recepten gemaakt met Organic Cocoa Powder van Australian. inhoud Chocolate Mask pag 3 Brownies pag 4 Chocolate Pie with

Nadere informatie

Australian Chocolate Mask. Enjoy! Ingredients: 2 eetlepels Australian cacaopoeder 2 eetlepels yoghurt 2 eetlepels honing Suiker, optioneel

Australian Chocolate Mask. Enjoy! Ingredients: 2 eetlepels Australian cacaopoeder 2 eetlepels yoghurt 2 eetlepels honing Suiker, optioneel Australian Chocolate Mask 2 eetlepels Australian cacaopoeder 2 eetlepels yoghurt 2 eetlepels honing Suiker, optioneel 1. meng de cacaopoeder met de yoghurt en de honing door elkaar 2. Voeg eventueel wat

Nadere informatie

Workshop Suikervrij bakken

Workshop Suikervrij bakken Workshop Suikervrij bakken Receptenboekje van:. www.kalasa.nl Suikervrij bakken. Te veel suiker eten is niet gezond, daarom willen steeds meer mensen suikervrij eten. Maar iedereen houdt wel van snoepen

Nadere informatie

Zachte Chocoladetaart

Zachte Chocoladetaart 200 g pure chocolade, bij voorkeur speciale patisserie chocolade 200 g boter op kamertemperatuur 200 g suiker 4 eieren Zachte Chocoladetaart Verwarm de oven voor op 175 C. Breek de chocola in stukken en

Nadere informatie

De eerste vakantieweek : "onder water".

De eerste vakantieweek : onder water. De eerste vakantieweek : "onder water". Ons thema was perfect gekozen want het was lekker warm weer. Waterspelletjes spelen met waterballonnen en waterflessenvoetbal waren een groot succes.we leerden ook

Nadere informatie

WIJS Receptenboek. Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen

WIJS Receptenboek. Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen WIJS Receptenboek Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen 1-11-2017 Hanzehogeschool in samenwerking met WIJS Femke Postma en Anouk Martini Rob Vogel Recept 1 : Aardbeien gember limonade met

Nadere informatie

Zomervakantie week 1 - BSO De Rietpluim

Zomervakantie week 1 - BSO De Rietpluim Zomervakantie week 1 - BSO De Rietpluim Vakantie Activiteiten Datum van 7 t/m 11 juli 2014 Thema: Landen - Nederland 7 juli We gaan vandaag verschillende Hollandse hapjes maken. Daarna gaan we natuurlijk

Nadere informatie

Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing

Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing Spoel de Quinoa voor dat je hem gebruikt eerst goed af, dit ivm met het waslaagje.doe het water en de Quinoa in een middel grote pan en breng aan de kook.

Nadere informatie

Koffie, thee met Wortel-appeltaart met lemoncurd. Goed gevulde bonensoep met bruin brood, boeren roomboter en/of pesto

Koffie, thee met Wortel-appeltaart met lemoncurd. Goed gevulde bonensoep met bruin brood, boeren roomboter en/of pesto Jeanine Schreuders en Norbert van Doorn hebben in hun Eetlokaal, boerderij BuitenLand, ons laten proeven wat je zoal kunt doen met voedsel wat er niet meer zo mooi uit ziet, danwel over de THT datum is,..

Nadere informatie

Weekmenu 1. Maandag Toscaanse kapucijnerschotel* Kropsla Magere yoghurt met appel en kaneel

Weekmenu 1. Maandag Toscaanse kapucijnerschotel* Kropsla Magere yoghurt met appel en kaneel Weekmenu 1 Maandag Toscaanse kapucijnerschotel* Kropsla Magere yoghurt met appel en kaneel Dinsdag Vlaamse stooflappen* Gekookte aardappelen Sperziebonen Magere vanillevla Woensdag Heldere groentesoep

Nadere informatie

Broodbeleg voor kinderen

Broodbeleg voor kinderen Broodbeleg voor kinderen 100% suikervrij! Gezond én snel te maken! 26 pagina s vol met recepten en tips! Broodbeleg voor kinderen 100% suikervrij! 2015 Onderstaande recepten zijn in ieder geval geschikt

Nadere informatie

Doe mosterd, frambozenazijn, olijfolie en walnotenolie bij de kaas en meng met een garde. Breng op smaak met peper, zout en een eetlepel zure room.

Doe mosterd, frambozenazijn, olijfolie en walnotenolie bij de kaas en meng met een garde. Breng op smaak met peper, zout en een eetlepel zure room. Witloofsalade met blauwe kaas. Ingrediënten 4 pers. De dressing 200 g blauwe kaas 1 dl kokend water 2 koffielepels mosterd 2 eetlepels frambozenazijn 5 eetlepels olijfolie 2 eetlepels walnotenolie 1 eetlepel

Nadere informatie

Voedingswaarden per spiesje: 50 kcal, 0,5 g eiwit, 10 g koolhydraten, 0 g vet, 0,5 gram vezel

Voedingswaarden per spiesje: 50 kcal, 0,5 g eiwit, 10 g koolhydraten, 0 g vet, 0,5 gram vezel Hapjes en dips Aardbeienspiesjes Voor 10 spiesjes: 400-500 gram (kleine) aardbeien 2 eetlepels limoensap 2 eetlepels honing Gestampte muisjes of geraspte kokos 10 blaadjes munt 10 (saté)prikkers Bereiding

Nadere informatie

Variatietips en recepten met Pure Whey Eiwit

Variatietips en recepten met Pure Whey Eiwit Variatietips en recepten met Pure Whey Eiwit Pure Whey Eiwit poeder is zeer goed oplosbaar en er zijn vele variaties mogelijk. Met onderstaande variatietips hebt u steeds een andere whey eiwitshake. Test

Nadere informatie

LOGUS Mini Proef-menu Juli 2011

LOGUS Mini Proef-menu Juli 2011 LOGUS Mini Proefmenu Juli 2011 Tomatensoep met perzik en mascarpone Visfilet met tomaat en kappertjes Witte chocolade muffins Yoghurtijs met aardbei en een koeklepeltje Tomatensoep met perzik en mascarpone

Nadere informatie

Symfonie van Domy. 4 seizoenen in de keuken

Symfonie van Domy. 4 seizoenen in de keuken Symfonie van Domy 4 seizoenen in de keuken Symfonie van Domy 4 seizoenen in de keuken Dominique Lucquedey Schrijver:Dominique Lucquedey Coverontwerp: Recepten van Domy ISBN: 9789402141313 www.receptenvandomy.nl

Nadere informatie

15 x PuurGezond ontbijten. 1 kom pap van 200 ml halfvolle melk en 6 eetlepels havermout, serveren met blauwe bessen (vers of diepvries) 1 kiwi Thee

15 x PuurGezond ontbijten. 1 kom pap van 200 ml halfvolle melk en 6 eetlepels havermout, serveren met blauwe bessen (vers of diepvries) 1 kiwi Thee 15 x PuurGezond ontbijten Ontbijt 1 1 kom pap van 200 ml halfvolle melk en 6 eetlepels havermout, serveren met blauwe bessen (vers of diepvries) 1 kiwi Thee Ontbijt 2 2 sneetjes volkoren brood besmeerd

Nadere informatie

www.martijnpostma.nl Zaalouk Ingrediënten: 4 personen

www.martijnpostma.nl Zaalouk Ingrediënten: 4 personen Zaalouk zaalouk 0,5 stuks aubergine 0,5 blik tomaten 1 tenen knoflook 0,25 bosje koriander 1 tl komijnpoeder 1 scheut olie paprikapoeder Zaalouk 1. Schil de aubergine en snijd in stukken. 2. Hak knoflook

Nadere informatie

Recepten van de Lutheravond: * Linzensoep * Selderijsalade * Kip met amandelen * Appelcrumble met kwark Recept van de soep

Recepten van de Lutheravond: * Linzensoep * Selderijsalade * Kip met amandelen * Appelcrumble met kwark Recept van de soep Recepten van de Lutheravond: * Linzensoep * Selderijsalade * Kip met amandelen * Appelcrumble met kwark Recept van de soep Materiaal: Grote soeppan Mesjes en snijplanken Soeplepel Litermaat Ingrediënten

Nadere informatie

Citroentaart. Ingrediënten: 250 g zanddeeg sap van 3 citroenen 3 eieren 25 g maïzena 180 g suiker 220 g boter fijn geraspte schil van 1 citroen

Citroentaart. Ingrediënten: 250 g zanddeeg sap van 3 citroenen 3 eieren 25 g maïzena 180 g suiker 220 g boter fijn geraspte schil van 1 citroen 250 g zanddeeg sap van 3 citroenen 3 eieren 25 g maïzena 180 g suiker 220 g boter fijn geraspte schil van 1 citroen Citroentaart Verwarm de oven voor op 200 C. Rol het deeg uit en leg in de beboterde of

Nadere informatie

Hapjes menu november 2011

Hapjes menu november 2011 Hapjes menu november 2011 Pompoensoep met korianderhazelnootpesto Winter ceasarsalade met gegrilde kip en ansjovis croutons Appelcake met kaneelsuiker Chocolade truffels Pompoensoep met korianderhazelnootpesto

Nadere informatie

Creatief met oud brood!

Creatief met oud brood! 1 oud brood, gesneden plakjes jonge kaas plakjes gekookte ham 1 gehakte ui tomaat vetstof Besmeer de oude boterhammen aan een kant met een mespuntje vetstof. Leg op de onbesmeerde kant telkens een plakje

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant!

Beste KOOK-OOK klant! Beste KOOK-OOK klant! Iedereen kent de lekkere pasta s uit Italië of de smaakvolle rijst uit Azië. Echter er zijn zoveel andere producten die vroeger veel in Nederland werden gegeten maar de laatste jaren

Nadere informatie

Het Grote Toetjesboek

Het Grote Toetjesboek Het Grote Toetjesboek De Sterrenlanden 2014 INHOUD Ondervoeding & toetjes... 2 Ondervoeding... 2 Onze toetjes... 2 Energie & Eiwit... 2 Toen & Nu... 2 Slikproblemen... 2 Richtlijnen... 2 Soesjes met chocoladesaus...

Nadere informatie

gezond Gratis Gratis recepten recepten gezonde nummer 1 in gezondheid

gezond Gratis Gratis recepten recepten gezonde nummer 1 in gezondheid BBQ gezond 9 0 Gratis Gratis gezonde gezonde recepten recepten nummer Smullen van de barbecue Wat is er gezelliger op een lekkere zomerse dag dan buiten eten? In veel tuinen wordt de barbecue uit de schuur

Nadere informatie

Salade met gerookte rib-eye geserveerd met Caponata. Ingrediënten;

Salade met gerookte rib-eye geserveerd met Caponata. Ingrediënten; Salade met gerookte rib-eye geserveerd met Caponata. Aubergine Ui Bleekselderij Tomaten Olijven Kappertjes Pijnboompitjes Aceto balsamico. (blanke) Bospeen P&Z Bereiden; - maak de groenten schoon en snijd

Nadere informatie

Tussendoor recepten van Judith Rolf Voor 2 personen

Tussendoor recepten van Judith Rolf Voor 2 personen Tussendoor recepten van Judith Rolf Voor 2 personen Boodschappenlijstje (de voorkeur gaat uit naar de biologische producten wanneer mogelijk) 1 potje asperges, of verse asparges (van april t/m juni) 1

Nadere informatie

Mosselen in de wok. Bereidingswijze

Mosselen in de wok. Bereidingswijze Mosselen in de wok Het eten van mosselen is zeer gezond, omdat zij evenveel eiwit per gewicht bevatten als biefstuk maar veel minder vet zijn. Bovendien zijn mosselen in vergelijking met vlees veel rijker

Nadere informatie

Vegetarische gerechten van Gery Mulder

Vegetarische gerechten van Gery Mulder Vegetarische gerechten van Gery Mulder Tomaten preisoep... 1 Zuuurkoolschotel, een echt wintergerecht... 2 Aardappelgerecht... 3 Rabarber met een variatie... 5 Natte preipot... 6 Tomaten preisoep Benodigd:

Nadere informatie

Theatertijd. Dit was de theatertijd van groep 6b,

Theatertijd. Dit was de theatertijd van groep 6b, Theatertijd Dit was de theatertijd van groep 6b, Het ging over een schrijfster die een brief kreeg en erin stond: Beste mevrouw de sprookjes schrijver wij hebben een nieuwe opdracht voor u maak een boek

Nadere informatie

Menu 49. Salade van gemarineerde paddestoelen. Kerrie-appelsoep. Appel met pittige kip. Kaas-bananenkoek

Menu 49. Salade van gemarineerde paddestoelen. Kerrie-appelsoep. Appel met pittige kip. Kaas-bananenkoek Menu 49 Salade van gemarineerde paddestoelen Kerrie-appelsoep Appel met pittige kip Kaas-bananenkoek 500 gr gemengde bospaddestoelen ijsbergsla 1 eetlepel balsamicoazijn 2 eetlepels notenolie verse peterselie,

Nadere informatie

10 Luxe Afslank Recepten

10 Luxe Afslank Recepten 10 Luxe Afslank Recepten Dieetsnel.nl Kees van Hessel Recept 1 Omelet met kampernoelies 10 tot 15 minuten 1 pers - 2 eieren - 250 gram kampernoelies - sjalotjes - peterselie - peper & zout Borstel de kampernoelies(champignons)

Nadere informatie

H gezond JAMIES KIPSPIESJES MET BULGURSALADE & CITROENYOGHURT. met

H gezond JAMIES KIPSPIESJES MET BULGURSALADE & CITROENYOGHURT. met JAMIES KIPSPIESJES MET BULGURSALADE & CITROENYOGHURT met Het koken wordt je makkelijk gemaakt met HelloFresh Spiesjes van malse kip met citroenyoghurt en gehakte nootjes om te dippen zijn niet alleen leuk,

Nadere informatie

KHEER (INDIASE RIJSTPUDDING)

KHEER (INDIASE RIJSTPUDDING) KHEER (INDIASE RIJSTPUDDING) 1 liter melk 50 gram rijst 150 gram suiker Snuifje kaneel Snuifje kardemom 1 theelepel honing Amandelen of rozijnen (optioneel) Laat 1 liter melk koken. Doe er 50 gram rijst

Nadere informatie

Tabouleh met munt, gamba s, citroen en kruidenemulsie. Kruidige kokossoep. Saltimbocca met rode wijnsaus, zalf van erwtjes en aardappelen in de schil

Tabouleh met munt, gamba s, citroen en kruidenemulsie. Kruidige kokossoep. Saltimbocca met rode wijnsaus, zalf van erwtjes en aardappelen in de schil Tabouleh met munt, gamba s, citroen en kruidenemulsie Kruidige kokossoep Saltimbocca met rode wijnsaus, zalf van erwtjes en aardappelen in de schil Roomijs met gekonfijt witloof en peperkoek Smakelijk

Nadere informatie

TRIO VAN LEKKERNIJEN!

TRIO VAN LEKKERNIJEN! TRIO VAN LEKKERNIJEN! Gezoet met! Chocolademousse 100 g chocolade fondant tagatose 100 g chocolade melk tagatose 2 eieren 15cl sojaroom (Provamel) 15 g Passievruchtencrème 4 passievruchten 2 eieren 150g

Nadere informatie

Braziliaanse avacado s

Braziliaanse avacado s Braziliaanse avacado s 2 grote rijpe avocado's citroensap zout, peper 50 gr fijngehakte paranoten 50 gr geraspte cheddarkaas 2 eetlepels Parmezaanse kaas 2 afgestreken eetlepels fijngesneden verse peterselie

Nadere informatie

Reuzen garnaal met salsa van avocado. Ingrediënten avocado salsa

Reuzen garnaal met salsa van avocado. Ingrediënten avocado salsa Reuzen garnaal met salsa van avocado Ingrediënten avocado salsa In blokjes gesneden tomaat met vel In kleine blokjes gesneden rode ui Iets koriander fijn gesneden Citroensap Fijn gesneden appel In blokjes

Nadere informatie

Lekker vers. smaakt. het langst.

Lekker vers. smaakt. het langst. Lekker vers smaakt het langst. Herbamare, 100% natuurlijke smaakmaker van al je gerechten Natuurlijk kokerellen smaakloos en saai? Niet met Herbamare van A.Vogel: het enige kruidenzout met 100% natuurlijke

Nadere informatie

Drentse wafels met ijs en slagroom of Drentse eierpannenkoeken

Drentse wafels met ijs en slagroom of Drentse eierpannenkoeken Recepten Hoofdgerechten: Nagerechten: Voor bij de koffie: Drentse veentrappersschotel Stamppot zoute snijbonen Bruine bonen met spek Rijstepap Watergruwel of krentjebrij Bitterkoekjespudding Arretjescake

Nadere informatie

Bosbessen Pruimentaart

Bosbessen Pruimentaart Bosbessen Pruimentaart Deeg: 150 gr bloem 1 ½ tl bakpoeder 1 tl zout 50 gr boter 50 gr bruine suiker 75 gr boter Vulling: 200 gr suiker 1 ei 1 tl vanille-extract of 1 zakje vanillesuiker 175 ml melk 4

Nadere informatie

Nieuwsbrief: De wereld rond

Nieuwsbrief: De wereld rond Nieuwsbrief: De wereld rond Beste ouders, De vakantie is aangebroken en we wensen jullie van harte een welverdiend zomerverlof. Tijdens de zomervakantie kunt u opnieuw rekenen op ons om opvang te bieden

Nadere informatie

Menu 89. Italiaanse gegratineerde mosselen. Bouillabaise. Reekotelet met spruitjespuree. Platte Kaas-wijncrème

Menu 89. Italiaanse gegratineerde mosselen. Bouillabaise. Reekotelet met spruitjespuree. Platte Kaas-wijncrème Menu 89. Italiaanse gegratineerde mosselen Bouillabaise Reekotelet met spruitjespuree Platte Kaas-wijncrème Ingrediënten (4 pers) 1 kg mosselen 150 gr brood zonder korst 50 gr parmezaan 1 dl witte wijn

Nadere informatie

Klasnieuws week 35 & 36

Klasnieuws week 35 & 36 Klasnieuws week 35 & 36 Vorige week maandag hadden we een zeer drukke dag. In de voormiddag gingen we naar rollebolle en in de namiddag naar het toneel. De gastjes genoten enorm van Rollebolle. Vooral

Nadere informatie

Gezonde recepten avondeten. Gezonde recepten avondeten

Gezonde recepten avondeten. Gezonde recepten avondeten Gezonde recepten Gezonde recepten Vraag jij je ook wel eens af wat gezonde recepten zijn en wat nu gezond is en wat niet? Er zijn zoveel geluiden in voedingsland, dat je soms de weg kwijt kunt raken. Wat

Nadere informatie

YOGHURT 47. zoete en hartige recepten uit de keuken van yoghurt barn

YOGHURT 47. zoete en hartige recepten uit de keuken van yoghurt barn YOGHURT 47 zoete en hartige recepten uit de keuken van yoghurt barn INHOUD VOORWOORD 5 VERSCHILLENDE SOORTEN YOGHURT 7 ONTBIJT 9 LUNCH 37 TUSSENDOOR 61 DESSERT 89 REGISTER 110 DANK 113 VOORWOORD Bij Yoghurt

Nadere informatie

Menu Marokkaans. Zeebrasem met tomatenvulling Marokkaanse salade van gekookte aubergines. Soep met lamsvlees en linzen

Menu Marokkaans. Zeebrasem met tomatenvulling Marokkaanse salade van gekookte aubergines. Soep met lamsvlees en linzen Menu 60. - Marokkaans Zeebrasem met tomatenvulling Marokkaanse salade van gekookte aubergines Soep met lamsvlees en linzen Couscous Bodaoui met 7 groenten Couscouspudding Lhot Dbi Maammer Maa Matischa

Nadere informatie

week 1 Wat Doen BSO Kaktus & Leeuw in de zomervakantie? 21 t/m 25 juli Op reis door Utrecht De week van Sacha Bootjes maken die echt kunnen varen!

week 1 Wat Doen BSO Kaktus & Leeuw in de zomervakantie? 21 t/m 25 juli Op reis door Utrecht De week van Sacha Bootjes maken die echt kunnen varen! vrijdag 25 juli Wat Doen week 1 21 t/m 25 juli Op reis door Utrecht De week van Sacha maandag 21 juli Bootjes maken die echt kunnen varen! Na de lunch gaan we ze laten varen in het Griftpark dinsdag 22

Nadere informatie

Gebakken rogvleugel met een yoghurt dressing en frisse salade.

Gebakken rogvleugel met een yoghurt dressing en frisse salade. Gebakken rogvleugel met een yoghurt dressing en frisse salade. Nodig; Rogvleugel 2 dl joghert 2 dl crème frâiche Koriander Mint Peper& zout Iets gember vocht. Frisse salade of pak soy Verdeel de rogvleugel

Nadere informatie

PURE, GEZONDE EN SMAAKVOLLE RECEPTEN OPGESTELD DOOR 5 GEZONDE BLOGS. Speciaal opgesteld

PURE, GEZONDE EN SMAAKVOLLE RECEPTEN OPGESTELD DOOR 5 GEZONDE BLOGS. Speciaal opgesteld ww.eetgoedvoeljegoed.com www.devoedzamekeuken.nl www.barbaraeet.nl www.puurenlekkerleven.blogspot.nl www.smakelijck.nl 2013 01 Speciaal opgesteld PURE, GEZONDE EN SMAAKVOLLE RECEPTEN OPGESTELD DOOR 5 GEZONDE

Nadere informatie

Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse)

Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse) Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse) 5 dl tomaten sap geconsenteerd. 3 dl half geslagen slagroom. Peper en zout Fijn gesneden bieslook Tabasco Wodka 6 blaadjes gelatine.

Nadere informatie

MAREILLE S KERSTRECEPT

MAREILLE S KERSTRECEPT MAREILLE S KERSTRECEPT MENU Voorgerecht Salade met geitenkaas en vijgen Bijgerecht Groene asperges met spek Hoofdgerecht Kip uit de oven met rozemarijn Bijgerecht Gegrilde pompoen, zoete aardappel en roseval

Nadere informatie

Uiensoep met gratin. Bereidingstijd: minuten. Bereidingswijze. Soort gerecht: Soep

Uiensoep met gratin. Bereidingstijd: minuten. Bereidingswijze. Soort gerecht: Soep Uiensoep met gratin Bereidingstijd: 30-60 minuten Soort gerecht: Soep Ingrediënten 3 grote uien, 30 gr boter, 1 el olie, 1 tl bruine basterdsuiker, 1 el bloem, 1 l (rundvlees)bouillon of 1 l water en 1-2

Nadere informatie

Smoothie s. Aardbei Banaan Smoothie. Aardbei Bosbessen Smoothie. Abrikoos Nectarine Smoothie. Ingrediënten. Bereiding. Ingrediënten.

Smoothie s. Aardbei Banaan Smoothie. Aardbei Bosbessen Smoothie. Abrikoos Nectarine Smoothie. Ingrediënten. Bereiding. Ingrediënten. Smoothie s Aardbei Banaan Smoothie 3/4 kop appelsap 1/2 kop natuur yoghurt 1 bevroren in stukken gesneden banaan 1 kop bevroren aardbeien 1. Giet het appelsap in de blender. 2. Voeg de yoghurt toe en mix

Nadere informatie

JESSE VAN DER VELDE SINT RECEPTEN 14 HEERLIJKE, GEZONDE RECEPTEN

JESSE VAN DER VELDE SINT RECEPTEN 14 HEERLIJKE, GEZONDE RECEPTEN JESSE VAN DER VELDE SINT RECEPTEN 14 HEERLIJKE, GEZONDE RECEPTEN Inleiding Sintrecepten Bedankt voor de aankoop van dit e-book, waarin je 10 overheerlijke Sintrecepten vindt - plus 4 bonusrecepten! Dit

Nadere informatie

Paleo Brood. met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten

Paleo Brood. met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten Paleo Brood met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten 1 Inhoudsopgave Paleo Brood Appel Vinegar Brood 4 Rozemarijn Brood 7 Zoete Aardappel Brood 8 Paleo Knoflook Brood 11 Kaneel Banaan Brood

Nadere informatie

WAT NODIG? Recept POMPOENSOEP. 1 pompoen. 3 uien. 2 soeplepels currypoeder. 3 liter water. 2 preien. 2 eetlepels olijfolie.

WAT NODIG? Recept POMPOENSOEP. 1 pompoen. 3 uien. 2 soeplepels currypoeder. 3 liter water. 2 preien. 2 eetlepels olijfolie. Recept POMPOENSOEP WAT NODIG? pompoen 3 uien 3 liter water 2 soeplepels currypoeder 2 preien 2 eetlepels olijfolie 3 bouillonblokjes zout en peper HOE BEREIDEN? was je handen, spoel de groenten 5 voeg

Nadere informatie

Lekkere én gezonde recepten met Bambu. Genieten van een kopje. puur natuur!

Lekkere én gezonde recepten met Bambu. Genieten van een kopje. puur natuur! Lekkere én gezonde recepten met Bambu. Genieten van een kopje puur natuur! Lekkere warme drank voor ieder moment van de dag! A.Vogel Bambu Zonder cafeïne Zonder kleur- en smaakstoffen Vrij van lactose

Nadere informatie

Recepten met Oranjebloesemwater

Recepten met Oranjebloesemwater Recepten met Oranjebloesemwater Aardbeien- Sinaasappelschuimtaart 50 gram pistachenoten 4 eieren 150 gram zachte boter + boter om in te vetten 250 gram witte basterdsuiker 2 theelepels oranjebloesemwater

Nadere informatie

= een witte groente in de vorm van een bol. = een rode, gele of groene vrucht die je kunt eten. Aan de binnenkant zie je rijen met witte zaadjes.

= een witte groente in de vorm van een bol. = een rode, gele of groene vrucht die je kunt eten. Aan de binnenkant zie je rijen met witte zaadjes. Woordenschat blok 7 Les 1 i = een witte steel die je kunt eten. Het smaakt een beetje als ui. De banaan = een lange, beetje kromme gele vrucht. Om een banaan zit een schil. De bloemkool De paprika De prei

Nadere informatie

ontbijt Gratis recepten gezonde

ontbijt Gratis recepten gezonde Speciaal ontbijt 11 Gratis gezonde recepten Speciaal ontbijt Een ontbijt heb je nodig voor een goed begin van de dag. Je kunt de dag natuurlijk starten met de traditionele boterham met kaas, maar wat te

Nadere informatie

Kerstviering 2013. Verslagen van de kerstviering in De Maartenskerk.

Kerstviering 2013. Verslagen van de kerstviering in De Maartenskerk. 2013 Verslagen van de kerstviering in De Maartenskerk. Kerst Op De Wijngaard vieren wij om het jaar Kerst in de kerk. Dit keer was het iets bijzonderder voor mij als normaal want ik moest Herder spelen.

Nadere informatie

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2 Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011 Aardappelgerecht(februari)... 1 Natte preipot(april)... 2 Courgettesoep(mei)... 3 Rabarber met een variatie(juli-augustus)... 4 Meloensalade(september)...

Nadere informatie

ontbijt Gratis recepten gezonde nummer 1 in gezondheid

ontbijt Gratis recepten gezonde nummer 1 in gezondheid Speciaal ontbijt Gratis gezonde recepten nummer Speciaal ontbijt Een ontbijt heb je nodig voor een goed begin van de dag. Je kunt de dag natuurlijk starten met de traditionele boterham met kaas, maar wat

Nadere informatie

(boterrijst) aantal personen 35 4

(boterrijst) aantal personen 35 4 (boterrijst) Pullao aantal personen 35 4 ui stuk 2 0,3 cardemon stuks 12 1,4 gember theelepel 4 0,5 kaneel stokje 9 1,0 komijnpoeder theelepel 3 0,3 kruidnagel stuks 12 1,4 laurier blad 12 1,4 zout theelepel

Nadere informatie

Receptboekje. Een lekkere warme drank, zonder cafeïne!

Receptboekje. Een lekkere warme drank, zonder cafeïne! Receptboekje Een lekkere warme drank, zonder cafeïne! veelzijdige warme drank voor ieder moment van de dag A.Vogel Bambu Lekkere warme drank Zacht van smaak Cafeïnevrij en glutenvrij Verkrijgbaar bij drogist

Nadere informatie

Ken jij deze 3 heerlijke & gezonde salade recepten al?

Ken jij deze 3 heerlijke & gezonde salade recepten al? Ken jij deze 3 heerlijke & gezonde salade recepten al? Een paar heerlijke & gezonde salade recepten die je echt moet proeven! Deze recepten zitten vol met eiwit en zijn over het algemeen makkelijk te bereiden.

Nadere informatie

Woordje van de directie

Woordje van de directie Nieuwsbrief N O V E M B E R 2 0 1 5 Woordje van de directie Als je elke morgen verwonderd kunt zijn en dankbaar voor het licht van de dag, als je nog kunt liefhebben, als je je nog durft inzetten voor

Nadere informatie

Gerechten Koken met Kids 2014

Gerechten Koken met Kids 2014 Gerechten Koken met Kids 2014 Mini pizzaatjes Ingrediënten voor 9 pizza slices Pizzadeeg (kant en klaar) Pizza/Pastasaus 1 zakje Kaas/Parmezaanse kaas 1 pakje Ham 1 pakje Salami 1 blikje Ananas 1 Paprika

Nadere informatie

KIP MOAMBE De Nationale schotel van Congo à la Markthal

KIP MOAMBE De Nationale schotel van Congo à la Markthal KIP MOAMBE De Nationale schotel van Congo à la Markthal Fijnproefweken in de Markthal Diergaarde Blijdorp en de Markthal, twee iconen van de stad, werken samen. De prachtige okapi is terug in Blijdorp

Nadere informatie

Snoep. Inleiding. drop

Snoep. Inleiding. drop Snoep Inleiding Er zijn van allerlei soorten snoep zoals: winegums, drop, zure bommen, salmiak snoepjes, kauwgum, chocolade, suiker snoep, suikervrij snoep, honing staafjes, lolly's, zuurtjes, pepermunt,

Nadere informatie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie Pasta salade Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie 175 gram pasta, bv. schelpjes macaroni 150 gram sperziebonen

Nadere informatie

Kerstmenu: voor 4 personen

Kerstmenu: voor 4 personen Kerstmenu: voor 4 personen Broccolisoep met zalm of spitskoolsalade **** Witlofschuitjes met kipfilet en appel bieten salade; stoofpeertjes gegratineerde aardappelschotel **** Kersenkwark godenspijs Dit

Nadere informatie

Weekmenu 10. Maandag Lasagne met tonijn* Gemengde salade Magere yoghurt met ananas

Weekmenu 10. Maandag Lasagne met tonijn* Gemengde salade Magere yoghurt met ananas Weekmenu 10 Maandag Lasagne met tonijn* Gemengde salade Magere yoghurt met ananas Dinsdag Ribkarbonade Prei met kaassaus* Gekookte aardappelen Banaan Woensdag Krab in artisjokbodem* Groente-rijstschotel

Nadere informatie

BESTE WENSEN VOOR 2015

BESTE WENSEN VOOR 2015 kersteditie BESTE WENSEN VOOR 2015 19-12-2014 BESTE OUDERS EN VRIENDEN VAN DE WATERLELIE, Eerst en vooral wil ik iedereen fijne feestdagen toewensen. Het eerste trimester in BO De Waterlelie zit er weeral

Nadere informatie

Aan de slag met DE BEERBIRD

Aan de slag met DE BEERBIRD Aan de slag met DE BEERBIRD Op de volgende pagina s vindt U diverse recepten en ideeën om een hele kip op verschillende manieren met De Beerbird te bereiden en zo tot het meest sappige & smaakvolle stukje

Nadere informatie

Comfortcook. Kookboek combi halogeen oven. Gaartijden en temperaturen. De volgende gegevens zijn slechts richtwaarden.

Comfortcook. Kookboek combi halogeen oven. Gaartijden en temperaturen. De volgende gegevens zijn slechts richtwaarden. Gaartijden en temperaturen De volgende gegevens zijn slechts richtwaarden. Levensmiddel Temperatuur in ºC Gaartijd in minuten Kip (1,6kg) 200 70 Kippenborst (350g) 190 20 Kabeljauw (150g) 200 24 Aardappelen

Nadere informatie

Logus Proefmenu Maart 2015

Logus Proefmenu Maart 2015 Logus Proefmenu Maart 2015 Groene Smoothie (kiwi, appel spinazie en avocado) Bosbes Yogi (yoghurt, sinaasappelsap, banaan en bosbes) Courgettesoep met gember en bieslook - Spicy zalm met clementine salsa

Nadere informatie

Menu - TO EAT - STARTER

Menu - TO EAT - STARTER Menu - TO EAT - STARTER Zalmbonbon Gerookte zalm gevuld met garnalen en avocado - of Gevulde rijstbladeren rijstbladeren gevuld met vis of vlees en diverse groente MAIN COURSE Vegetarische risotto risotto

Nadere informatie

Drakenbrood. Ingrediënten. 500 g bloem of tarwemeel 1 zakje gist 3 dl lauw water 20 g boter 10 g zout rozijnen. Werkwijze

Drakenbrood. Ingrediënten. 500 g bloem of tarwemeel 1 zakje gist 3 dl lauw water 20 g boter 10 g zout rozijnen. Werkwijze Drakenbrood 500 g bloem of tarwemeel 1 zakje gist 3 dl lauw water 20 g boter 10 g zout rozijnen Doe de bloem in een kom. Maak een kuiltje en voeg de gist met het water en boter toe. Strooi het zout langs

Nadere informatie

Receptenboekje. Echt Hollands. Smaakvolle creatie. Verse inspiratie.

Receptenboekje. Echt Hollands. Smaakvolle creatie. Verse inspiratie. Receptenboekje Echt Hollands Voor verse bakklare degen Verse inspiratie. Smaakvolle creatie. Voor alle zoete en pikante ideeen met verse ingredienten... Echt Hollands Vers gekoeld bladerdeeg van Tante

Nadere informatie

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken.

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. Aardappelpuree : Ingrediënten 1 kg kruimige aardappels 150 ml melk 25 g boter nootmuskaat Aardappelpuree : Bereidingswijze 1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. 2.

Nadere informatie

Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten!

Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten! Beste gast van Culinair Centrum, Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten! Hierbij ontvangt u de recepten om ze thuis nog eens te

Nadere informatie