KLEERMAKER DAMESMODEVAK. op zaterdag 25 mei en zaterdag 15 juni * en/of TEXTIELWARENKENNIS op vrijdag 14 juni

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "KLEERMAKER DAMESMODEVAK. op zaterdag 25 mei en zaterdag 15 juni * en/of TEXTIELWARENKENNIS op vrijdag 14 juni"

Transcriptie

1 Aan de kandidaten die in 2019 willen deelnemen aan een heel of deel-examen voor: KLEERMAKER DAMESMODEVAK op zaterdag 25 mei en zaterdag 15 juni * en/of TEXTIELWARENKENNIS op vrijdag 14 juni Een kandidaat wordt ingeschreven voor het examen wanneer uiterlijk 15 maart aan de volgende inschrijvingsvoorwaarden is voldaan: 1. Het examensecretariaat heeft (per post) een volledig ingevuld inschrijfformulier ontvangen 2. Het examensecretariaat heeft een kopie van een actueel uittreksel uit de gemeentelijke basisadministratie (bevolkingsregister) ontvangen. Dit uittreksel krijgt de kandidaat na het examen via de docent retour. 3. Het examensecretariaat heeft het formulier toestemming verwerking persoonsgegevens door de kandidaat ondertekend ontvangen. 4. Het examengeld is gestort op ING nummer: IBANnr: NL82INGB van het Landelijk Platform Modevakonderwijs, o.v.v naam kandidaat, examennummer (indien bekend) en opleidingsorganisatie. 5. Het examensecretariaat heeft een kopie van het costumière diploma LPM ontvangen of van het gelijkwaardige diploma van een andere instelling danwel een verklaring van de bij het LPM aangesloten organisatie waar de opleiding tot kleermaker wordt gevolgd. N.B. Examengelden worden niet gerestitueerd (zie ook examenreglement 3.8). Na betaling ontvangt de kandidaat een btw-factuur van de penningmeester. Tijdens de examens dient een geldig identiteitsbewijs (paspoort, identiteitskaart, of rijbewijs) te kunnen worden getoond. Indien er sprake is van dyslexie of moeite met de Nederlandse taal meld dit dan op het inschrijfformulier bij bijzonderheden. Een kandidaat krijgt uiterlijk 3 weken voor de eerste examendatum per mail bericht van inschrijving, het examenschema (met de ingeroosterde data) en een examennummer. Al het examenwerk moet met dit toegewezen examennummer - zonder naam of schoolgegevens! - worden ingeleverd. De uitslag wordt bekend gemaakt binnen 14 dagen na de laatste examensessie. Namens de examencommissie, T.H.M. de Jong Examensecretariaat Donizettihof EK Alphen aan den Rijn Bijlagen: Inschrijfformulier voor deelname aan het examen met overzicht examengelden 2019 Overzicht van in te leveren werk en examenperiode voor kleermakers * Bij een groot aantal aanmeldingen kan het voorkomen dat een kandidaat die alleen praktijk en/of pasvormtechniek doet voor praktijk/pasvormtechniek wordt ingeroosterd op vrijdag 14 juni i.p.v. op zaterdag 15 juni.

2 INSCHRIJFFORMULIER examen Kleermaker 2019 Naam Het diploma/het certificaat wordt ingevuld met de achternaam (van uw echtgenoot /alleen uw meisjesnaam) waarmee u zich hier aanmeldt Adres en woonplaats Telefoon _ (Op dit mailadres ontvangt u de examenpapieren met een cc aan uw docent) Geboortedatum Geboorteplaats Bijzonderheden Eerder behaalde LPM (deel)examens onder examennummer/cursistnummer: Schrijft zich in voor een examen in het damesmodevak examengeld Aankruisen hetgeen van toepassing is. Incl. BTW BTW Kleermaker heel examen: praktijk, pasvormtechniek, patroontekenen schaal 1:4, werkmappen en mantel 351,00 60,92 Praktijkopdracht* inclusief werkmap naaitechnieken en mantel 186,00 32,28 Herexamen praktijk* 162,00 28,12 Pasvormtechniek jurkje uit paskatoen 138,00 23,95 Herexamen pasvormtechniek jurkje uit paskatoen 138,00 23,95 Patroontekenen inclusief werkmap patronen op schaal 1:4 89,00 15,45 Herexamen patroontekenen 68,00 11,80 Herexamen tekenmap / naaitechnieken/mantel 25,00 4,34 Textielwarenkennis (niveau Kleermaker) 112,00 19,44 Examengeld totaal * in verband met de benodigde stof de maten van uw pasdame: Lengte... cm, HW... cm, BW... cm Beoordeling mantel voor uzelf / klant : ja/ nee en verklaart bekend te zijn met het examenreglement. Naar waarheid ingevuld, datum: handtekening: Aangesloten organisatie: Docent: Adres: Telefoon: Voor akkoord handtekening docent:

3 Overzicht in te leveren werk voor het examen KLEERMAKER DAMESMODEVAK 2019 Bijlage 1a / 1 DE IN TE LEVEREN MAP NAAITECHNIEKEN GRAAG OP GENOEMDE VOLGORDE INLEVEREN 1. Map met naaitechnieken op ware grootte, uit stofkeuze naar eigen inzicht: - harmonika- of blaasbalgzak. - zak naar vrije keuze. - een overhemdmouw met manchet en split met onderslag Uit wollen stof: (als losse techniek of toegepast in een half colbert) - een stuk rechter voorpand met volledige blinde sluiting voorzien van knoopsgaten (afgewerkte boven- en onderkant van de blinde sluiting; er hoeft geen kraag op) - twee gefestonneerde knoopsgaten - twee gepassepoileerde knoopsgaten - een borstzak met schuin geplaatste bies - een gepassepoileerde zak (2 paspels) - een gepassepoileerde zak met klep - een blind opgezette gevoerde zak (met de hand of machine). - een half open mouwsplit voor een colbertmouw, met voering - een middenachtersplit voor colbert, met voering Tailleurswerk: - 2 halve colberts met kraag, aflopende revers, (rughalsbeleg) en 2-delige colbertmouwen; elke helft uitgevoerd in een verschillende bewerkingstechniek, waarvan uit onderstaande lijst tenminste één keuze uit 1 en 2: 1. beplakt met laminaat of vlieseline 2. beplakt met laminaat of vlieseline met plastron van haar- of woldoek, coupeverwerking tot onder de buste 3. geheel genaaid binnenwerk 4. geheel genaaid binnenwerk met plastronverwerking Eén van beide helften moet zijn gevoerd, waarbij het binnenwerk moet kunnen worden bekeken. 2. Praktijkwerkstuk: gevoerde mantel -naar vrije keuze- op eigen maten of voor een klant, die op de eerste examendag moet worden geshowd ter beoordeling van pasvorm en naaivaardigheid.

4 Overzicht in te leveren werk voor het examen KLEERMAKER DAMESMODEVAK 2019 Bijlage 1a / 2 DE IN TE LEVEREN MAP PATROONTEKENEN/MODELLEREN OP GENOEMDE VOLGORDE INLEVEREN 3. Map patroontekenen op schaal 1:4 ( elke organisatie naar eigen lesboeken) - 3 rokken: één asymmetrische, rok met plooien of plooigroep, deze mag ook in de asymmetrische rok komen en één tot twee rokken naar keuze - 3 pantalons: één met veel zakken en naden - 3 vestjes: (gilets) één met kraag en minimaal één met voeringdelen - 3 blouses: één met bijzondere kraag, één met bijzondere mouw - 3 japonnen: één asymmetrisch model en minimaal één met voeringdelen - 3 jacks: één sportief model met capuchon, minimaal twee met voeringdelen - 3 colberts: één met tussenpand, één met open mouwsplitten, minimaal twee met voeringdelen - 3 mantels: één met raglanmouwen en alle met voeringdelen In de patronen moeten zijn opgenomen: raglan- of kimonomouw, watervalhals en/of volant. Deze mogen in alle onderdelen worden toegepast. - Patronen van de praktijkopdrachten in maatwerk: tailleur met vestje (gilet) en rok of pantalon, gevoerde japon met mouwen, gevoerd jack, gevoerde mantel (die geshowd wordt), tijdens de opleiding gemaakt: de patronen met aangebrachte pascorrecties op schaal 1:4 in opzet-tussenfase-uitwerking moeten in de patronenmap aanwezig zijn. Hier hoeft geen stoflegging bij gemaakt te worden. Het eindresultaat voorzien van foto s in voor- en achteraanzicht van alle kledingstukken. Vormgeving van de patroontekenopdrachten - De modellen naar plaat moeten op verschillende tabelmaten getekend zijn. - Analyse met matenlijst en tekeningen op schaal 1:4 naar plaat van een model op popje (voor- en achterkant) - Uitwerking van elk patroon, van grondpatroon tot knippatroon, compleet met onderdelen, kniptekens, draadrichting. - Eén stoflegging per onderdeel, voorzien van zoom- en naadtoegift en vermelding van hoeveelheid stofgebruik en fournituren.

5 Overzicht van opdrachten en examenperiode KLEERMAKER DAMESMODEVAK 2019 Bijlage 1b thuis uit te voeren: - de eigen klant maat nemen en maatformulier invullen - daarmee op ware grootte een grondpatroon (grondpatronen) tekenen voor een colbert - grondpatroon en maatformulier meenemen naar eerste examendag eerste examendag: zaterdag 25 mei beschikbare tijd: - inleveren map met technieken op ware grootte en map met patronen op schaal 1:4 - op het meegebrachte grondpatroon, op ware grootte voor eigen klant: modelleren van een colbert naar plaat en een stofberekening maken 180 minuten - stofleggen en knippen van het colbert 120 minuten - de maten opnemen van een onbekende pasdame 20 minuten - beoordeling pasvorm en naaivaardigheid mantel 5 minuten thuis uitvoeren na eerste examendag: - het colbert klaar maken voor de eerste pas, thuis passen en waar nodig de pasvorm controleren - het colbert volledig afnaaien en afpersen, daarbij in de voering ca. 30cm open laten in zijnaad of zoom achter ter controle van het binnenwerk - uit paskatoen -met fijne rijgsteken of grote machinesteken- een pasjurkje in de pas zetten op de maten van de onbekende pasdame voorzien van een rits op midden achter, ingeregen zoom en duidelijk aangegeven bustepunt (met behulp van een horizontaal streepje), taille-, heup-, en middenvoorlijn Pasmodel zonder naadtoeslag aan hals en armsgat tweede examendag: vrijdag 14 juni beschikbare tijd: - textielwarenkennis 120 minuten derde examendag: zaterdag 15 juni * - inleveren map met patronen op schaal 1:4 (voor kandidaten die alleen patroontekenen doen) - patroontekenen/modelleren op schaal 1:4 van een japon of mantel naar plaat, patroondelen uitwerken, benoemen en nummeren, daarmee een stofbelegging en stofberekening maken. (Op mal maat 40 van het eigen systeem) - beoordeling op pasvorm en naaivaardigheid van het colbert op eigen klant, met mondelinge verslaggeving - pascontrole en desgewenst aanbrengen van pascorrecties van het pasjurkje voor een onbekende pasdame met verslaggeving beschikbare tijd: 180 minuten 30 minuten 20 minuten N.B. Bij het examen modelleren mogen desgewenst lesboeken worden geraadpleegd. (In deze boeken mogen geen uitgewerkte modellen staan.) *Bij een groot aantal aanmeldingen kan het voorkomen dat een kandidaat die alleen praktijk en/of pasvormtechniek doet voor praktijk/pasvormtechniek wordt ingeroosterd op vrijdag 14 juni i.p.v. op zaterdag 15 juni.

6 Examennummer... Toestemming kandidaten LPM examens verwerking persoonsgegevens Het LPM hecht veel waarde aan de bescherming van persoonsgegevens. Het LPM heeft hiervoor een Privacy Beleid opgesteld en deze is te vinden op de website LPMmode.nl. Het doel is om in overeenstemming van de privacywet de verstrekte persoonsgegevens te verwerken, rectificeren, bewaren en verwijderen. Het LPM en de aangesloten modevakscholen vragen uitdrukkelijke toestemming en verstrekken de gegevens die u geeft nooit ongevraagd aan derden. Persoonsgegevens worden gebruikt voor het communiceren met LPM examenkandidaten. Het opmaken van LPM facturen, LPM certificaten en LPM diploma's. Het LPM heeft passende maatregelen genomen om de beveiliging van uw gegevens te waarborgen. De gegevens waarvoor toestemming tot verwerking wordt gevraagd zijn: * Naam, adres en woonplaats * Geboortedatum en -plaats * adres, bank- en telefoonnummer * Bijzondere gegevens zoals een Dyslexie verklaring, een Kopie Diploma of Certificaat elders behaald en een Uittreksel van de Basisadministratie Het uittreksel van de basisadministratie wordt gebruikt om de identiteit van de kandidaat te controleren, het diploma of certificaat op te maken en het Branchecertificaat aan te vragen. De documenten met bijzondere gegevens worden niet in een of andere papieren vorm bewaard of digitaal opgeslagen. Het uittreksel krijgt u terug via uw docent. De kandidaat kan zelf aankruisen wanneer géén toestemming wordt gegeven voor: O Plaatsen van naam en woonplaats op de pagina Examenresultaten op de website LPMmode.nl O Plaatsen van een foto waarop u eventueel te zien bent op de website van het LPM O Plaatsen van een foto waarop u eventueel te zien bent op Facebook Met dank voor uw medewerking, het LPM bestuur Naam:... geeft hierbij toestemming zijn/haar persoonsgegevens, zoals bovenstaand is beschreven te verwerken. Plaats:. Datum:... Handtekening:...

COSTUMIÈRE DAMESMODEVAK. op zaterdag 25 mei en zaterdag 15 juni * en/of TEXTIELWARENKENNIS op vrijdag 14 juni

COSTUMIÈRE DAMESMODEVAK. op zaterdag 25 mei en zaterdag 15 juni * en/of TEXTIELWARENKENNIS op vrijdag 14 juni Aan de kandidaten die in 2019 willen deelnemen aan een heel of deel-examen voor: COSTUMIÈRE DAMESMODEVAK op zaterdag 25 mei en zaterdag 15 juni * en/of TEXTIELWARENKENNIS op vrijdag 14 juni Een kandidaat

Nadere informatie

Kwalificatiedossier kleermaker damesmodevak (coupeuse) 1 Machinekennis. minimaal 400 per jaar (10 uur per week) minimaal 500 per jaar.

Kwalificatiedossier kleermaker damesmodevak (coupeuse) 1 Machinekennis. minimaal 400 per jaar (10 uur per week) minimaal 500 per jaar. Kwalificatiedossier kleermaker damesmodevak (coupeuse) Contacturen: Zelfstudieuren: Totaal: Toelatingseis: Opleidingsduur: Totale studiebelastingsuren: Opleidingsniveau: Diploma waardering: minimaal 100

Nadere informatie

Kostenoverzicht 2014: DAMES. CADÉ Maatkleding. Pantalons:

Kostenoverzicht 2014: DAMES. CADÉ Maatkleding. Pantalons: DAMES Pantalons: korter maken. 7,50 korter maken met orginele rand. 9,00 korter maken met orginele rand en splitjes. 10,00 korter maken met splitjes. 9,00 korter maken met ritsen. 14,00 elastiek in zijnaden

Nadere informatie

Standaard knoopsluiting: Dubbele knoopsluiting : Blinde sluiting: Asymmetrische knoopsluiting: 1.0 SLUITINGEN.

Standaard knoopsluiting: Dubbele knoopsluiting : Blinde sluiting: Asymmetrische knoopsluiting: 1.0 SLUITINGEN. INHOUDSOPGAVE: 1.0 VOORWOORD. 2.0 BENODIGDHEDEN. 3.0 LICHAAMSMATEN. 4.0 MAATSCHEMA. 5.0 LICHAAMSMATEN HEREN. 6.0 MAATSCHEMA HEREN. 7.0 TEKENSYSTEEM. 8.0 EXAMEN EISEN. 9.0 OVERSLAG EN BELEG. 10.0 SLUITINGEN.

Nadere informatie

Het voorpand moet vervolgens worden afgewerkt met een beleg. We onderscheiden twee soorten beleg:

Het voorpand moet vervolgens worden afgewerkt met een beleg. We onderscheiden twee soorten beleg: Inhoudsopgave. 1.0 VOORWOORD.... 2.0 BENODIGDHEDEN.... 3.0 LICHAAMSMATEN DAMES.... 4.0 MAATSCHEMA DAMES.... 5.0 LICHAAMSMATEN HEREN.... 6.0 MAATSCHEMA HEREN.... 7.0 TEKENSYSTEEM.... 8.0 EXAMEN EISEN....

Nadere informatie

Danckaerts modevakopleiding

Danckaerts modevakopleiding Overzicht beschikbare video's Vimeo-site: Danckaerts modevakopleiding 00 Maatnemen volgens Danckaerts 01 Maatnemen pantalon volgens Danckaerts 02 Rechte rok 02-1 Rechte rok patroon, stofleggen afwerken

Nadere informatie

Opleiding tot Coupeuse met baangarantie. ( geen vooropleiding nodig )

Opleiding tot Coupeuse met baangarantie. ( geen vooropleiding nodig ) Opleiding tot Coupeuse met baangarantie. ( geen vooropleiding nodig ) Voor wie? Voor alle kandidaten welke graag het vak van coupeuse willen leren. Duur opleiding: 12 maanden, aantal dagdelen per kandidaat

Nadere informatie

Maat 50 t/m 68 cm. 1.0 GRONDPATROON VOOR- EN ACHTERPAND BABY.

Maat 50 t/m 68 cm. 1.0 GRONDPATROON VOOR- EN ACHTERPAND BABY. Inhoudsopgave 1.0 VOORWOORD.... 2.0 BENODIGDHEDEN.... 3.0 OPMETEN VAN DE LICHAAMSMATEN.... 4.0 TEKENSYSTEEM.... 5.0 EXAMEN EISEN.... 6.0 GRONDPATROON VOOR- EN ACHTERPAND BABY.... 7.0 GRONDPATROON VOOR-

Nadere informatie

De map dient compleet, en door de lerares geparafeerd/ afgestempeld te zijn. De complete indruk van de map dient netjes en verzorgd te zijn.

De map dient compleet, en door de lerares geparafeerd/ afgestempeld te zijn. De complete indruk van de map dient netjes en verzorgd te zijn. INHOUDSOPGAVE: 1.0 VOORWOORD. 2.0 BENODIGDHEDEN. 3.0 OPMETEN VAN DE LICHAAMSMATEN. 4.0 TEKENSYSTEEM. 5.0 EXAMEN EISEN. 6.0 GRONDPATROON GLADDE ROK. 7.0 GERENDE ROK. 8.0 VIERBAANSROK. 9.0 HALVE/ HELE CIRKELROK.

Nadere informatie

1. Schouderbreedte SchBr Vanaf de hals aanzet tot de schoudertop. 2. Voorbreedte Vbr Van armsgat tot armsgat, ± 7 cm onder het hals kuiltje.

1. Schouderbreedte SchBr Vanaf de hals aanzet tot de schoudertop. 2. Voorbreedte Vbr Van armsgat tot armsgat, ± 7 cm onder het hals kuiltje. Inhoudsopgave 1.0 VOORWOORD.... 2.0 BENODIGDHEDEN.... 3.0 LICHAAMSMATEN DAMES.... 4.0 MAATSCHEMA DAMES... 5.0 LICHAAMSMATEN HEREN.... 6.0 MAATSCHEMA HEREN.... 7.0 TEKENSYSTEEM.... 8.0 EXAMEN EISEN....

Nadere informatie

Inhoud. Deel 1. basispatronen

Inhoud. Deel 1. basispatronen Inhoud Deel 1 basispatronen 1 Inleiding 6 2 Materialen 7 3 Het maat nemen 8 4 Grondpatroon rechte rok 14 5 Grondpatroon gerende rok 16 6 Wijde rok met schuin over elkaar vallende geplooide banen 18 7 Grondpatroon

Nadere informatie

Hierbij ontvang je het aanmeldingsformulier Trekkerrijbewijs jeugdigen en de toelichting examen

Hierbij ontvang je het aanmeldingsformulier Trekkerrijbewijs jeugdigen en de toelichting examen Versie januari 2015 201301980 - datum Trekkerrijbewijs jeugdigen onderwerp Beste kandidaat, Hierbij ontvang je het aanmeldingsformulier Trekkerrijbewijs jeugdigen en de toelichting examen trekkerrijbewijs

Nadere informatie

4. Taillewijdte TW M.b.v. elastiek om de taille. Let erop dat het kind met een ontspannen buik staat. Meet het dikste gedeelte van de romp.

4. Taillewijdte TW M.b.v. elastiek om de taille. Let erop dat het kind met een ontspannen buik staat. Meet het dikste gedeelte van de romp. Inhoudsopgave 1.0 VOORWOORD... 2.0 BENODIGDHEDEN.... 3.0 OPMETEN VAN DE LICHAAMSMATEN.... 4.0 TEKENSYSTEEM.... 5.0 EXAMEN EISEN.... 6.0 GRONDPATROON GLADDE ROK.... 7.0 GERENDE ROK... 8.0 VIERBAANSROK....

Nadere informatie

Benodigdheden: 1.0 MOUW (MET SNORRETJE). Stof. Volumevlies. Versteviging.

Benodigdheden: 1.0 MOUW (MET SNORRETJE). Stof. Volumevlies. Versteviging. INHOUDSOPGAVE: 1.0 VOORWOORD. 2.0 BENODIGDHEDEN. 3.0 MOUWSPLIT DAMES. 4.0 MOUWSPLIT HEREN. 5.0 MOUW (MET SNORRETJE). 6.0 MOUW ZONDER KOPHOOGTE. 7.0 MOUW MET KOPHOOGTE. 8.0 HALSBOORD, VERWERKING VOERING,

Nadere informatie

1.0 ROK MET SPLIT, AANZET TAILLEBAND, VERWERKING VOERING

1.0 ROK MET SPLIT, AANZET TAILLEBAND, VERWERKING VOERING Inhoudsopgave 1.0 VOORWOORD... 2.0 BENODIGDHEDEN.... 3.0 FIGUURNAAD.... 4.0 TAILLEBAND AANNAAIEN.... 5.0 ROK MET SPLIT, AANZET TAILLEBAND, VERWERKING VOERING... 6.0 PIKEREN.... 7.0 PASPEL KNOOPSGATEN....

Nadere informatie

Regeling en Aanmelding Examen BC of SC

Regeling en Aanmelding Examen BC of SC Regeling toelating tot de opleiding BC of SC De opleidingen Betonconstructeur HTI (BC) en staalconstructeur HTI (SC) bestaan uit drie studiejaren, respectievelijk BS1, BC2/SC2 en BC3/SC3. Studenten worden

Nadere informatie

farbenmix.de Seite 1 von 10 ZORIAN Winterjack ZORIAN Design: Silke Sauer Knip alle patroondelen volgens de kniplijst met naadtoeslag uit de stof.

farbenmix.de Seite 1 von 10 ZORIAN Winterjack ZORIAN Design: Silke Sauer Knip alle patroondelen volgens de kniplijst met naadtoeslag uit de stof. Winterjack Design: Silke Sauer Knip alle patroondelen volgens de kniplijst met naadtoeslag uit de stof. Moet de jas ook met volumevlies gevoerd worden leg dan de geknipte voeringdelen op het volumevlies

Nadere informatie

EXAMENREGLEMENT. 'Algemene Basiskennis Beton [abb]'

EXAMENREGLEMENT. 'Algemene Basiskennis Beton [abb]' EXAMENREGLEMENT 'Algemene Basiskennis Beton [abb]' Uitgave januari 2014 Artikel 1 Inleiding Dit reglement is van toepassing op het examen ter verkrijging van het diploma Algemene Basiskennis Beton [abb],

Nadere informatie

Examen Financieel Echtscheidingsadviseur Ondernemer

Examen Financieel Echtscheidingsadviseur Ondernemer Examen Financieel Echtscheidingsadviseur Ondernemer Baarn, juli 2018 2018 Examenbureau RFEA 1/8 Opmerking vooraf Door deelname aan het examen bevestigt de examenkandidaat kennis te hebben genomen van de

Nadere informatie

Op de plaats waar de plooi moet komen tekent u een knip lijn.

Op de plaats waar de plooi moet komen tekent u een knip lijn. Inhoudsopgave 1.0 VOORWOORD.... 2.0 BENODIGDHEDEN.... 3.0 LICHAAMSMATEN DAMES.... 4.0 MAATSCHEMA DAMES.... 5.0 LICHAAMSMATEN HEREN.... 6.0 MAATSCHEMA HEREN... 7.0 TEKENSYSTEEM.... 8.0 EXAMEN EISEN....

Nadere informatie

EXAMENREGLEMENT 'METSELMORTELLABORANT BV'

EXAMENREGLEMENT 'METSELMORTELLABORANT BV' EXAMENREGLEMENT 'METSELMORTELLABORANT BV' Uitgave 1 januari 2010 Artikel 1 Inleiding Dit reglement is van toepassing op het examen ter verkrijging van het diploma Metselmortellaborant BV, uitgeschreven

Nadere informatie

STAATSEXAMEN EIND MULO* 2019

STAATSEXAMEN EIND MULO* 2019 : MINISTERIE VAN ONDERWIJS, WETENSCHAP EN CULTUUR EXAMENBUREAU STAATSEXAMEN EIND MULO* 2019 (kandidaten die alleen het eindexamen Mulo afleggen) EXAMENNUMMER: AANMELDINGSFORMULIER ALLE GEGEVENS INVULLEN.

Nadere informatie

JOEY. farbenmix.de Seite 1 von 11 JOEY. glitzerblume*de

JOEY. farbenmix.de Seite 1 von 11 JOEY. glitzerblume*de glitzerblume*de Bij dit blousepatroon kunnen mouwe, voor- en achterpanden van rekbare stoffen worden gemaakt, zoals bijv. tricot. Voor smalle meisjes kunnen figuurnaadjes worden ingestikt die op het patroon

Nadere informatie

Type cursus Datum Groep Aanvang. 2015 Vrijdag 20 februari 2015 t/m 27 maart 2015

Type cursus Datum Groep Aanvang. 2015 Vrijdag 20 februari 2015 t/m 27 maart 2015 Persoonlijke informatie deelnemer Volledige naam Roepnaam Huisadres Telefoon thuis Mobiele telefoon Fax thuis E-mailadres thuis Geboortedatum (DD/MM/JJJJ) Zakelijke informatie (indien van toepassing) Bedrijf

Nadere informatie

Postcode : Woonplaats : Telefoon : Mobiel : Geboorteplaats : Geboortedatum : Geboorteland : Datum in Nederland :

Postcode : Woonplaats : Telefoon : Mobiel : Geboorteplaats : Geboortedatum : Geboorteland : Datum in Nederland : Aanmeldingsformulier Gegevens kind: Familienaam Voornamen (voluit) Roepnaam : : : Geslacht : Jongen Meisje Adres : Postcode : Woonplaats : Telefoon : Mobiel : E mailadres : Geboorteplaats : Geboortedatum

Nadere informatie

Groep. Tarief Basiscursus: o 929,85 - p.p. incl. alle benodigde materialen en grondstoffen excl. 21% BTW

Groep. Tarief Basiscursus: o 929,85 - p.p. incl. alle benodigde materialen en grondstoffen excl. 21% BTW Persoonlijke informatie deelnemer Volledige naam Roepnaam Huisadres Telefoon thuis Mobiele telefoon Fax thuis E-mailadres thuis Geboortedatum (DD/MM/JJJJ) Zakelijke informatie (indien van toepassing) Bedrijf

Nadere informatie

Benodigdheden: 1.0 AFWERKEN VAN DE ZOOM. Stof. Voering.

Benodigdheden: 1.0 AFWERKEN VAN DE ZOOM. Stof. Voering. Inhoudsopgave 1.0 VOORWOORD... 2.0 BENODIGDHEDEN.... 3.0 STRIJKEN:... 4.0 SCHUINE BIEZEN, LUS KEREN.... 5.0 AFWERKEN VAN DE ZOOM.... 6.0 ZAK MET AANGEKNIPT HEUPDEEL.... 7.0 ZAK IN DE ZIJNAAD.... 8.0 PASPELZAK....

Nadere informatie

Examenregelement Beton- Staaltechniek

Examenregelement Beton- Staaltechniek Regeling toelating tot de cursus BC of SC De cursussen Betonconstructeur HTI (BC) en staalconstructeur HTI (SC) bestaan uit twee cursusjaren, respectievelijk BC/SC2 en BC/SC3. Studenten worden uitsluitend

Nadere informatie

farbenmix Herfstjack IZZY Design: Nadia Bauer knip alle patroondelen volgens de kniplijst met naadtoeslag uit de stof.

farbenmix Herfstjack IZZY Design: Nadia Bauer knip alle patroondelen volgens de kniplijst met naadtoeslag uit de stof. Herfstjack IZZY Design: Nadia Bauer knip alle patroondelen volgens de kniplijst met naadtoeslag uit de stof. trek de patroontekens over op de stof. let bij het knippen van de asymmetrische voorpanden goed

Nadere informatie

CURSUSGIDS MODEVAKAMSTERDAM

CURSUSGIDS MODEVAKAMSTERDAM CURSUSGIDS MODEVAKAMSTERDAM Cursusengids ModeVakAmsterdam Witte de Withstraat 168 1057 ZL Amsterdam Aan dit document kunnen geen rechten worden ontleend. Bij eventuele vragen, onduidelijkheden en voor

Nadere informatie

Handleiding beoordelingsformulier Examen Eerste Hulp van

Handleiding beoordelingsformulier Examen Eerste Hulp van Handleiding beoordelingsformulier Examen Eerste Hulp van Het Oranje Kruis 2014 Datum van ingang: 1 november 2014 Inleiding Deze handleiding is geschreven om examinatoren meer informatie te verschaffen

Nadere informatie

INSCHRIJFFORMULIER voor het primair onderwijs

INSCHRIJFFORMULIER voor het primair onderwijs INSCHRIJFFORMULIER voor het primair onderwijs Naam school : Adres : Tel.nr. : Email : Website : Stichting Hervormde Scholen De Drieslag WILT U DIT AANMELDINGSFORMULIER ZO VOLLEDIG MOGELIJK INVULLEN? ONDERGETEKENDE,

Nadere informatie

HOW TO WOW tips voor een EXCELLENTE PASVORM cheat sheet

HOW TO WOW tips voor een EXCELLENTE PASVORM cheat sheet HOW TO WOW tips voor een EXCELLENTE PASVORM cheat sheet De pasvorm kan je outfit maken of breken. Een slechte pasvorm zorgt ervoor dat zelfs de mooiste jurk er rommelig en een tikkeltje goedkoop uitziet.

Nadere informatie

Verzoek tot Inschrijving

Verzoek tot Inschrijving Verzoek tot Inschrijving Vul dit formulier in blokletters in en stuur het samen met een kopie van uw geldig identiteitsbewijs (géén rijbewijs) naar: Open Universiteit, Faculteit Informatica, t.a.v. Heleen

Nadere informatie

b. De examencommissie bestaat uit een voorzitter, een secretaris en een aantal leden.

b. De examencommissie bestaat uit een voorzitter, een secretaris en een aantal leden. Samenwerking van Quasir en De Bureaus Reglement Examen Opleiding Herstelcoach d.d. 13 december 2016 Artikel 1. Begripsbepalingen Instelling : samenwerking van Quasir en De Bureaus Bevoegd gezag : directie

Nadere informatie

Examenreglement. Stichting Vakopleidingen Sloopbedrijf

Examenreglement. Stichting Vakopleidingen Sloopbedrijf Examenreglement Stichting Vakopleidingen Sloopbedrijf Baarn, januari 2008 Kenmerk: SVS-006 Versie: 2008-01 Pagina 1 van 8 1. De Examencommissie a. Het bestuur van de Stichting Vakopleidingen Sloopbedrijf

Nadere informatie

Benodigdheden: 1.0 MOUWSPLIT DAMES. Stof. Versteviging. Knoop.

Benodigdheden: 1.0 MOUWSPLIT DAMES. Stof. Versteviging. Knoop. Inhoudsopgave 1.0 VOORWOORD.... 2.0 BENODIGDHEDEN.... 3.0 MOUWSPLIT DAMES.... 4.0 MOUWSPLIT HEREN.... 5.0 MOUW (MET SNORRETJE).... 6.0 MOUW ZONDER KOPHOOGTE.... 7.0 MOUW MET KOPHOOGTE.... 8.0 HALSBOORD,

Nadere informatie

Inhoudsopgave EXAMENREGLEMENT. Code: Versienummer: Datum: Pagina: REGL / 10

Inhoudsopgave EXAMENREGLEMENT. Code: Versienummer: Datum: Pagina: REGL / 10 Examenreglement (her-)examens van de STEK Exameninstelling 1 / Inhoudsopgave 1. ALGEMEEN... 2 2. EXAMEN... 3 2.1 Inschrijving... 3 2.2 Bevestiging... 3 2.3 Toelating... 3 2.4 Examen... 4 2.5 Speciaal examen...

Nadere informatie

Jo Barnfield & Andrew Richards. Het. patroon tekenboek. Alles wat je moet weten over het tekenen, aanpassen & op maat maken van naaipatronen

Jo Barnfield & Andrew Richards. Het. patroon tekenboek. Alles wat je moet weten over het tekenen, aanpassen & op maat maken van naaipatronen Jo Barnfield & Andrew Richards Het patroon tekenboek Alles wat je moet weten over het tekenen, aanpassen & op maat maken van naaipatronen Inhoud Inleiding: patronen lezen 6 1 2 De grondbeginselen 8 Patronen

Nadere informatie

Prijslijst Atelier DW Dirk de Wit Mode

Prijslijst Atelier DW Dirk de Wit Mode Prijslijst Atelier DW Dirk de Wit Mode Jassen, mantels en jacks Serviceprijs Niet-serviceprijs 1 Mouwen korter met windvanger 25,00 32,50 2 Mouwen verlengen 17,50 25,00 3 Mouwen verkorten,00 20,00 4 Mouwen

Nadere informatie

Examenreglement Quasir Opleiding klachtenfunctionaris zorgsector

Examenreglement Quasir Opleiding klachtenfunctionaris zorgsector Examenreglement Quasir Opleiding klachtenfunctionaris zorgsector Reglement Examen opleiding klachtenfunctionaris zorgsector D.d. 30 september 2013 Artikel 1. Begripsbepalingen Instelling : Quasir BV Bevoegd

Nadere informatie

EXAMENREGLEMENT 'BETONLABORANT BV'

EXAMENREGLEMENT 'BETONLABORANT BV' EXAMENREGLEMENT 'BETONLABORANT BV' Uitgave september 2013 Artikel 1 Inleiding Dit reglement is van toepassing op het examen ter verkrijging van het diploma Betonlaborant BV, uitgeschreven door de Betonvereniging.

Nadere informatie

Gratis naaipatroon jurkje maat

Gratis naaipatroon jurkje maat Gratis naaipatroon jurkje maat 68 t / m 92 Materialen: * Rood- wit geruite stof (30 cm bij 15 cm) (voorpand jurkje boven) * Blauw- wit geruite stof (40 cm bij 35 cm) (voorpand jurkje onder) * Sierband

Nadere informatie

Inschrijf set Werknemer - Opdrachtgever

Inschrijf set Werknemer - Opdrachtgever Inschrijf set Werknemer - Opdrachtgever Beste werknemer, Om u in te schrijven bij Pe-Roll Holland, hebben wij de onderstaande formulieren en documenten nodig. Formulieren: Inschrijfformulier werknemer

Nadere informatie

De map dient compleet en door de lerares geparafeerd/ afgestempeld te zijn. De complete indruk van de map dient netjes en verzorgd te zijn.

De map dient compleet en door de lerares geparafeerd/ afgestempeld te zijn. De complete indruk van de map dient netjes en verzorgd te zijn. 1.0 VOORWOORD Wilt u zichzelf nog verder specialiseren dan is er een mogelijkheid tot het volgen van de coupeuse opleiding. Deze opleiding is een vervolgopleiding van de Costumière-opleiding. Deze opleiding

Nadere informatie

Verzoek tot Inschrijving

Verzoek tot Inschrijving Vul dit formulier in blokletters in en stuur het samen met een kopie van uw identiteitsbewijs naar: Open Universiteit Faculteit Psychologie T.a.v. mw. Susan Meijer Antwoordnummer 4400 6400 VC Heerlen Verzoek

Nadere informatie

Tips: Was alle stoffen vóór het knippen, omdat stof kan krimpen. Neem alle markeringen (streepjes en figuurnaden) van het patroon over op de stof.

Tips: Was alle stoffen vóór het knippen, omdat stof kan krimpen. Neem alle markeringen (streepjes en figuurnaden) van het patroon over op de stof. Jurk Maat 36-46 Je hebt het volgende nodig: 2 m stretch-satijn, 150 cm breed Plakvlieseline H 180 1 onzichtbare rits, 60 cm Naaigaren Bernette naai- en borduurmachine Ritsvoet Z Accessoires voor het borduren:

Nadere informatie

Neem de mal van het voorpand met de coupe uit de zijnaad over. Indien gewenst de halslijn uitdiepen.

Neem de mal van het voorpand met de coupe uit de zijnaad over. Indien gewenst de halslijn uitdiepen. INHOUDSOPGAVE: 1.0 VOORWOORD. 2.0 EXAMEN EISEN. 3.0 BENODIGDHEDEN. 4.0 LICHAAMSMATEN. 5.0 MAATSCHEMA. 6.0 TEKENSYSTEEM. 7.0 OPGETEKEND BOORDJE = TULPKRAAG. 8.0 BREDE KRAAG VOOR BOOTHALS. 9.0 GEDRAPEERDE

Nadere informatie

Aanmeldformulier BRUGKLAS

Aanmeldformulier BRUGKLAS Aanmeldformulier BRUGKLAS 2019-2020 Aanmeldperiode: Maandag 4 maart t/m vrijdag 8 maart 2019 12.00 uur Vooraanmelding: Per post vanaf maandag 14 januari 2019 Schrijf-je-in-avond donderdag 7 februari 2019

Nadere informatie

Inschrijf set Buitenlandse werknemer - Opdrachtgever

Inschrijf set Buitenlandse werknemer - Opdrachtgever Inschrijf set Buitenlandse werknemer - Opdrachtgever Beste werknemer, Om u in te schrijven bij Pe-Roll Holland, hebben wij de onderstaande formulieren en documenten nodig. Formulieren: Inschrijfformulier

Nadere informatie

Naden afwerken. schoudernaad. schoudernaad. Open naden of randen afwerken. 1a 1b

Naden afwerken. schoudernaad. schoudernaad. Open naden of randen afwerken. 1a 1b BIJ EXTRA ALLE PATROONDELEN NAAITECHNIEKEN MOETEN NADEN EN ZOMEN WORDEN AANGEKNIPT Naden afwerken Wanneer werk je naden af? Opmerking vooraf: je kunt de naden van je kledingstuk op verschillende manieren

Nadere informatie

Stichting Jachtopleidingen Nederland. Reglement op het examen KENNIS & BEHEER VAN REEËN

Stichting Jachtopleidingen Nederland. Reglement op het examen KENNIS & BEHEER VAN REEËN Stichting Jachtopleidingen Nederland Reglement op het examen KENNIS & BEHEER VAN REEËN Uitgave januari 2016 Het secretariaat van de Stichting Jachtopleidingen Nederland is gevestigd te Amersfoort Amsterdamseweg

Nadere informatie

LESBRIEF TECHNISCH TEKENEN

LESBRIEF TECHNISCH TEKENEN LESBRIEF TECHNISCH TEKENEN MM1 BLOK 4 2015/2016 THEMA: BROEKEN Week Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag 19 1 20 2 21 3 22 4 Les 4 3 juni 23 5 Les 5 10 juni Laatste les + inleveren opdracht 24 6

Nadere informatie

GbR Pollehn & Pollehn Seite 1 von 8 ZUCKA. Banenminirok ZUCKA. Design: glitzerblume*de farbenmix GbR

GbR Pollehn & Pollehn Seite 1 von 8 ZUCKA. Banenminirok ZUCKA. Design: glitzerblume*de farbenmix GbR Banenminirok ZUCKA Design: glitzerblume*de knip alle delen volgens de kniplijst met naadtoeslag uit de stof. Knip de volantdelen en de onderrok ook met naadtoeslag. Knip de zakken en zakkleppen ook met

Nadere informatie

Informatiebrochure Energieprestatiecertificaat voor woningen

Informatiebrochure Energieprestatiecertificaat voor woningen Informatiebrochure 2008 Energieprestatiecertificaat voor woningen Energieprestatiecertificaat voor woningen Inleiding Cito neemt in opdracht van KBI (kwaliteitsborging installatiesector) het examen Energieprestatiecertificaat

Nadere informatie

Aanmeld- en inschrijfformulier

Aanmeld- en inschrijfformulier PERSONALIA LEERLING Aanmeld- en inschrijfformulier Achternaam Voorna(a)m(en) Roepnaam Andere naam hanteren Ja / Nee Zo ja, welke Geslacht M / V Geboortedatum (dd-mm-jj) Geboorteplaats Sofinummer/BSN* Onderwijsnummer

Nadere informatie

Handleiding beoordelingsformulier Examen Eerste Hulp. Examen Levensreddend Handelen van Het Oranje Kruis. Datum van ingang: september 2019

Handleiding beoordelingsformulier Examen Eerste Hulp. Examen Levensreddend Handelen van Het Oranje Kruis. Datum van ingang: september 2019 Handleiding beoordelingsformulier Examen Eerste Hulp en Examen Levensreddend Handelen van Het Oranje Kruis 2019 Datum van ingang: september 2019 Inleiding Deze handleiding is geschreven om examinatoren

Nadere informatie

Examenreglement Opleiding Therapeut Integrale Lichaamsmassage (ILM), Jaar 1, Sonnevelt Opleidingen BV

Examenreglement Opleiding Therapeut Integrale Lichaamsmassage (ILM), Jaar 1, Sonnevelt Opleidingen BV Examenreglement Opleiding Therapeut Integrale Lichaamsmassage (ILM), Jaar 1, Sonnevelt Opleidingen BV Artikel 1. Instelling: Sonnevelt Opleidingen B.V. te Zaltbommel (ingeschreven bij KvK Tiel onder nummer

Nadere informatie

Bijscholing Gezelschapsdansen op zaterdag 8 september 2018

Bijscholing Gezelschapsdansen op zaterdag 8 september 2018 Bijscholing Gezelschapsdansen op zaterdag 8 september 2018 Naam bijscholing Gezelschapsdansen voor MBvO danskader Inhoud en doelstelling bijscholing U leert nieuwe gezelschapsdansen waaronder eenvoudige

Nadere informatie

- de stolpplooi. - de bandplooi.

- de stolpplooi. - de bandplooi. INHOUDSOPGAVE: 1.0 VOORWOORD. 2.0 BENODIGDHEDEN. 3.0 LICHAAMSMATEN. 4.0 MAATSCHEMA. 5.0 LICHAAMSMATEN HEREN. 6.0 MAATSCHEMA HEREN. 7.0 TEKENSYSTEEM. 8.0 EXAMEN EISEN. 9.0 PLOOIEN. 10.0 VERWERKEN VAN FIGUURNADEN

Nadere informatie

E X A M E N R E G L E M E N T

E X A M E N R E G L E M E N T E X A M E N R E G L E M E N T Algemeen reglement voor het afnemen van VCAexamens in het kader van diplomering volgens het Uitvoeringsbesluit VCA januari 2012 van ECABO Dit reglement sluit aan op het Uitvoeringsbesluit

Nadere informatie

Examen Preventiemedewerker

Examen Preventiemedewerker Examenreglement voor de Organisator en Examinator Examen Preventiemedewerker NIBHV Examenreglement Preventiemedewerker Revisie: 1 03-11-2006 1 / 10 Dit examenreglement bestaat uit twee delen Deel I beschrijft

Nadere informatie

ULLA variance. Model nr. 1, 2 Tuniek met lange mouwen, korte mouwen, pofmouwen of zonder mouwen. Knip alle patroondelen uit de stof.

ULLA variance. Model nr. 1, 2 Tuniek met lange mouwen, korte mouwen, pofmouwen of zonder mouwen. Knip alle patroondelen uit de stof. ULLA Variantie staat niet alleen uitgesproken vrouwelijk en elegant, maar flatteert bovendien ieder figuur. Afhankelijk van de gekozen stof of de combinatie van stoffen wordt de tuniek feestelijk, speels

Nadere informatie

Welkom bij HCH Modevakopleidingen.

Welkom bij HCH Modevakopleidingen. 1 Welkom bij HCH Modevakopleidingen. Hartelijk dank voor het lezen van onze uitgebreide studiegids. We hopen dat u een keuze kunt maken uit ons opleiding- en/of cursusaanbod. Opleidingen of cursussen die

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor een kopie (van een deel) van uw medisch dossier

Aanvraagformulier voor een kopie (van een deel) van uw medisch dossier Aanvraagformulier voor een kopie (van een deel) van uw medisch dossier Let op: lees eerst de toelichting behorend bij dit formulier (zie pagina 3 t/m 5) Als patiënt kunt u een kopie van (een deel van)

Nadere informatie

Houd je van kleding die vooral lekker zit, elke beweging meedoet en toch heel leuk staat? Dan heb je WILMA beslist nodig!

Houd je van kleding die vooral lekker zit, elke beweging meedoet en toch heel leuk staat? Dan heb je WILMA beslist nodig! Houd je van kleding die vooral lekker zit, elke beweging meedoet en toch heel leuk staat? Dan heb je WILMA beslist nodig! Dit LongSweatvest is smal en getailleerd en valt tot op de bovenbenen. De Weense

Nadere informatie

Aanmeldformulier KLAS

Aanmeldformulier KLAS Aanmeldformulier KLAS 2 6 2019-2020 Toelating gevraagd tot* mavo havo vwo tweetalig vwo Leerjaar* 2 3 4 5 6 Gegevens leerling Voornamen (voluit) Roepnaam Geboortedatum (dd-mm-jjjj) - - Geslacht* M V Geboorteplaats

Nadere informatie

Aanvraagformulier briefadres (Inclusief toestemmingsverklaring)

Aanvraagformulier briefadres (Inclusief toestemmingsverklaring) de Hofnar 15 Postbus 10100 5550 GA Valkenswaard T (040) 208 34 44 F (040) 208 35 01 gemeente@valkenswaard.nl www.valkenswaard.nl Aanvraagformulier briefadres (Inclusief toestemmingsverklaring) Geachte

Nadere informatie

INSCHRIJFFORMULIER LOTUSOPLEIDING

INSCHRIJFFORMULIER LOTUSOPLEIDING INSCHRIJFFORMULIER LOTUSOPLEIDING PERSOONSGEGEVENS Roepnaam : Voorletters : Man Vrouw Achternaam : Geboortedatum : Adres : Postcode en plaats : Telefoon vast : Telefoon mobiel : E-mail : Diplomanummer

Nadere informatie

Inschrijfformulier (vertrouwelijk)

Inschrijfformulier (vertrouwelijk) . Rijneiland 2 3984 MA Odijk Tel. : 030-6563030 e-mail: nicolaasschool@nicolaasschool-odijk.nl www.nicolaasschool-odijk.nl Inschrijfformulier (vertrouwelijk) Gegevens kind Achternaam :.. Straat :.. Huisnr.

Nadere informatie

farbenmix farbenmix Sabine Pollehn Seite 1 von 14 TINKA-BELLA Gerkostr. 4, Wilhelmshaven Jas met capuchon TINKA-BELLA Design: glitzerblume*de

farbenmix farbenmix Sabine Pollehn Seite 1 von 14 TINKA-BELLA Gerkostr. 4, Wilhelmshaven Jas met capuchon TINKA-BELLA Design: glitzerblume*de Jas met capuchon TINKA-BELLA Design: glitzerblume*de jas met capuchon knippen: knip alle patroondelen met naadtoeslag uit de stof. Knip alle patroondelen van voor- en achterpand uit de buitenste stof.

Nadere informatie

Openbare basisschool. De Hulst 15 5831 SC Boxmeer T: 0485-574462

Openbare basisschool. De Hulst 15 5831 SC Boxmeer T: 0485-574462 Inschrijfformulier Openbare basisschool De Hulst 15 5831 SC Boxmeer T: 0485-574462 Gegevens nieuwe leerling Familienaam: Roepnaam: Voornamen: Man Vrouw Geboorteplaats: Nationaliteit: Geloofsovertuiging:

Nadere informatie

Reglement en Bezwaarprocedure

Reglement en Bezwaarprocedure Reglement en Bezwaarprocedure Examens NVC Verpakkingskundige Stichting NVC Examens Filenaam: Reglement en Bezwaarprocedure Publicatiedatum: 28 februari 2014 Dit document is goedgekeurd door de Stichting

Nadere informatie

Inschrijfformulier PERSONALIA LEERLING. Achternaam Voornamen Roepnaam Voorletters

Inschrijfformulier PERSONALIA LEERLING. Achternaam Voornamen Roepnaam Voorletters Achternaam Voornamen Roepnaam Burgerservicenummer (BSN)* Kerkelijke gezindte 1ste nationaliteit 2de nationaliteit Culturele achtergrond (land) Land van herkomst (cfi) Datum in Nederland Land van herkomst

Nadere informatie

EXAMENREGELS ATEX NEN 3140 VP & VOP VCA

EXAMENREGELS ATEX NEN 3140 VP & VOP VCA EXAMENREGELS ATEX NEN 3140 VP & VOP VCA Page 1 of 6 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Annulering... 3 2. Legitimatiebewijs... 3 3. Aanvang Examen... 4 4. Te laat komen... 4 5. Examenduur... 4 6. Regels

Nadere informatie

Toelichting op het aanvragen van een briefadres (inclusief toestemmingsverklaring) in Lelystad

Toelichting op het aanvragen van een briefadres (inclusief toestemmingsverklaring) in Lelystad Toelichting op het aanvragen van een briefadres (inclusief toestemmingsverklaring) in Lelystad Burgers worden ingeschreven daar waar ze wonen. Het briefadres is dan ook bedoeld voor de bijzondere situatie

Nadere informatie

INFORMATIEVEL BRIEFADRES

INFORMATIEVEL BRIEFADRES Geachte heer, mevrouw, INFORMATIEVEL BRIEFADRES U geeft aan dat u zich op een briefadres wilt laten inschrijven in de Basisregistratie Personen (BRP) van de gemeente Wijchen. U kunt alleen ingeschreven

Nadere informatie

Beste student, Wat leuk dat je je hebt aangemeld voor de post-hbo opleiding Geef me de 5.

Beste student, Wat leuk dat je je hebt aangemeld voor de post-hbo opleiding Geef me de 5. Beste student, Wat leuk dat je je hebt aangemeld voor de post-hbo opleiding Geef me de 5. In dit document met 2 bijlages, vragen we jou om aanvullende informatie die we nodig hebben om jouw inschrijving

Nadere informatie

1 Privacy bij PV Gelre. Inhoudsopgave

1 Privacy bij PV Gelre. Inhoudsopgave 1 Privacy bij PV Gelre PV Gelre is een jeu de boules-vereniging met ongeveer 25 leden. Naast de ledenadministratie hebben we te maken met publicatie van foto s en uitslagen in de media. We noteren geen

Nadere informatie

Examenreglement Contactlensspecialist

Examenreglement Contactlensspecialist 2017-2018 BRANCHEOPLEIDING VERSIE : : 1v1 september 2017 REGLEMENT Voor het afnemen van de examens van de opleiding SOESV T: 030 6087616 E: info@soesv.nl W: www.soesv.nl Nieuwegein, 1 september 2017 (hierbij

Nadere informatie

Prijslijsten Cramer s Cleaning Service in Euro s

Prijslijsten Cramer s Cleaning Service in Euro s Prijslijsten Cramer s Cleaning Service in Euro s Stomen Wassen Kledingreparatie Strijken Prijslijst Cramer s Cleaning Service Stomen in Euro s Blazer 7,95 Blouse, vest, trui, gilet 5,50 Bodywarmer zonder

Nadere informatie

Formulier voor ouders/verzorgers Verzoek tot inschrijving op BS De Regenboog door ouders/verzorgers

Formulier voor ouders/verzorgers Verzoek tot inschrijving op BS De Regenboog door ouders/verzorgers Tijmstraat 1 5571 HS Bergeijk, Tel 0497-574914 e-mail: info@bsderegenboogbergeijk.nl Formulier voor ouders/verzorgers Verzoek tot inschrijving op BS De Regenboog door ouders/verzorgers Beste ouder/verzorger,

Nadere informatie

1 Privacy bij Hattem Pétanque. Inhoudsopgave

1 Privacy bij Hattem Pétanque. Inhoudsopgave 1 Privacy bij Hattem Pétanque Hattem Pétanque is een jeu de boules-vereniging met ongeveer 100 leden. Naast de ledenadministratie hebben we te maken met publicatie van foto s en uitslagen in de media.

Nadere informatie

1 Privacy bij JBV Het Zuiderboeltje. Inhoudsopgave

1 Privacy bij JBV Het Zuiderboeltje. Inhoudsopgave 1 Privacy bij JBV Het Zuiderboeltje JBV Het Zuiderboeltje is een Jeu de Boules Vereniging met ongeveer 70 leden. Naast de ledenadministratie hebben we te maken met publicatie van foto s en uitslagen in

Nadere informatie

Studiehandleiding. Praktijkdiploma boekhouden (PDB) compleet

Studiehandleiding. Praktijkdiploma boekhouden (PDB) compleet Studiehandleiding Praktijkdiploma boekhouden (PDB) compleet Lay-out en opmaak: NTI DTP Studio, Leiden 1 e druk september 2010 2 e druk december 2012 001204620 2010, NTI bv, Leiden Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ HET INSCHRIJFFORMULIER. Geachte ouders / verzorgers,

TOELICHTING BIJ HET INSCHRIJFFORMULIER. Geachte ouders / verzorgers, TOELICHTING BIJ HET INSCHRIJFFORMULIER. Geachte ouders / verzorgers, Hierbij ontvangt u ons inschrijfformulier. Basisschool t Kirkeveldsje is een school van het bijzonder onderwijs, d.w.z. dat ze bestuurd

Nadere informatie

Examenreglement NIBE SVV

Examenreglement NIBE SVV Examenreglement NIBE SVV BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN Artikel 1 In dit Examenreglement wordt verstaan onder: NIBE SVV: De business unit NIBE SVV Examens. Website : www.nibesvv.nl Kandidaat: Degene die zich voor

Nadere informatie

Examenbureau Brandveiligheid BRANDPREVENTIEDESKUNDIGE 2

Examenbureau Brandveiligheid BRANDPREVENTIEDESKUNDIGE 2 Deelreglement: Examenbureau Brandveiligheid BRANDPREVENTIEDESKUNDIGE 2 Dit deelreglement vormt een aanvulling op de Algemene Deelname Voorwaarden van Examenbureau Brandveiligheid. Definitief vastgesteld

Nadere informatie

INSCHRIJFFORMULIER VOOR HET HUREN VAN EEN APPARTEMENT

INSCHRIJFFORMULIER VOOR HET HUREN VAN EEN APPARTEMENT INSCHRIJFFORMULIER VOOR HET HUREN VAN EEN APPARTEMENT 1a. Persoonlijke gegevens aanvrager Achternaam Voorna(a)m(en) voluit Adres Postcode / woonplaats Geboortedatum Geboorteplaats Geslacht man vrouw Nationaliteit

Nadere informatie

Voor het eerst naar de basisschool

Voor het eerst naar de basisschool Voor het eerst naar de basisschool Als uw kind vier jaar is, kan het naar de basisschool. Voor kinderen die vanaf 1 januari 2015 geboren zijn (en vanaf 1 januari 2019 voor het eerst naar een basisschool

Nadere informatie

Inschrijfformulier leerling voor OBS de Sjtadssjool

Inschrijfformulier leerling voor OBS de Sjtadssjool Inschrijfformulier leerling voor OBS de Sjtadssjool Wij vragen u goed op te letten op de spelling van de naam van het kind. De naam moet precies zo geschreven zijn als in het bevolkingsregister. Dat is

Nadere informatie

Inschrijfformulier Franciscusschool

Inschrijfformulier Franciscusschool Franciscusschool Aakstraat 6 5301 TP Zaltbommel T 0418 512135 E info@franciscusschoolzaltbommel.nl I www.franciscusschoolzaltbommel.nl Inschrijfformulier Franciscusschool Leerling gegevens Wij vragen u

Nadere informatie

Algemene voorwaarden HTM examens Q-CBT-CT-TR en Q-CBT-CO

Algemene voorwaarden HTM examens Q-CBT-CT-TR en Q-CBT-CO Algemene voorwaarden HTM examens Q-CBT-CT-TR en Q-CBT-CO Op alle examens die in opdracht van HTM door de Management- Sharing worden afgenomen zijn de volgende algemene voorwaarden van toepassing. Kandidaten

Nadere informatie

Examenreglement Taalcursussen Nederlands als Tweede Taal

Examenreglement Taalcursussen Nederlands als Tweede Taal Examenreglement Taalcursussen Nederlands als Tweede Taal Examens Iedere cursus wordt afgesloten met een examen. Ieder examen bestaat uit twee tot vijf onderdelen. Deelnemers aan een taalcursus worden geacht

Nadere informatie

EXAMENREGLEMENT LEERGANG COMPLIANCE OFFICER LEERGANG COMPLIANCE PROFESSIONAL LEERGANG COMPLIANCE OFFICER IN DE ZORG

EXAMENREGLEMENT LEERGANG COMPLIANCE OFFICER LEERGANG COMPLIANCE PROFESSIONAL LEERGANG COMPLIANCE OFFICER IN DE ZORG EXAMENREGLEMENT LEERGANG COMPLIANCE OFFICER LEERGANG COMPLIANCE PROFESSIONAL LEERGANG COMPLIANCE OFFICER IN DE ZORG Dit examenreglement heeft betrekking op de examinering van de opleidingen: Leergang Compliance

Nadere informatie

- Natuurgeneeskundig therapeut hanteert de uniforme werkwijze, zoals beschreven in eisenpakket van KZAG

- Natuurgeneeskundig therapeut hanteert de uniforme werkwijze, zoals beschreven in eisenpakket van KZAG Aanmeldingsformulier therapeut Door middel van deze inschrijving verklaart ondergetekende zich akkoord met de statuten van KZAG en ondergetekende verklaart te voldoen aan de starteisen voor inschrijving,

Nadere informatie

Examenreglement Financieel Kenniscentrum

Examenreglement Financieel Kenniscentrum 1 Examenreglement Financieel Kenniscentrum Artikel 1 doel en strekking Artikel 1 Dit Examenreglement heeft betrekking op de door FKC afgenomen (Wft-)examens en Wft-PE Examens en heeft als doel belanghebbenden

Nadere informatie

Naden afwerken. schoudernaad. schoudernaad. Open naden of randen afwerken. 1a 1b

Naden afwerken. schoudernaad. schoudernaad. Open naden of randen afwerken. 1a 1b BIJ EXTRA ALLE PATROONDELEN NAAITECHNIEKEN MOETEN NADEN EN ZOMEN WORDEN AANGEKNIPT Naden afwerken Wanneer werk je naden af? Opmerking vooraf: je kunt de naden van je kledingstuk op verschillende manieren

Nadere informatie

Procedure aanmelding leerling

Procedure aanmelding leerling Procedure aanmelding leerling Beste ouder(s)/ verzorger(s), We vinden het fijn, dat u belangstelling heeft getoond voor onze school. Via een gesprek met de directie van de school, de website, de schoolgids

Nadere informatie

Examen Financieel Echtscheidingsadviseur Particulier

Examen Financieel Echtscheidingsadviseur Particulier Examen Financieel Echtscheidingsadviseur Particulier Baarn, juli 2019 2019 Examenbureau RFEA 1/12 Opmerking vooraf Door deelname aan het examen bevestigt de examenkandidaat kennis te hebben genomen van

Nadere informatie