Van het team zijn jarig: Vrijwilliger Marijke op 22 dec. en juf Renee op 28 dec. Alle jarigen heel hartelijk gefeliciteerd en een fijne dag gewenst.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Van het team zijn jarig: Vrijwilliger Marijke op 22 dec. en juf Renee op 28 dec. Alle jarigen heel hartelijk gefeliciteerd en een fijne dag gewenst."

Transcriptie

1 Agenda: 18 dec.: gr. 1-4 s middags vrij 18 dec.: gr. 1-8 van u. tot u. kerstviering (zie uitnodigingsbrief) 19 dec.: gr.1-4 vrij 19 dec.: gr uur school uit (lunchpakketje meegeven a.u.b.) 22 dec. t/m 2 jan. kerstvakantie 09 jan.: Klim Op Nieuws no. 9 Verjaardagen: Jason van de Geest 12 december Gr. 3 Willem Sleenhof 12 december Gr. 8 Maik van Hoorn 13 december Gr. 8 Sjors de Natris 13 december Gr. 8 Joep Smolders 17 december Gr. 8 Helen Sleenhof 22 december Gr. 3 Jaylin de Graaff 22 december Gr. 3 Belle Pluk 25 december Gr. 3 Loet van den Bogaard 25 december Gr. 8 Isa Bekker 27 december Gr. 2 Sander van Disseldorp 29 december Gr. 8 Lauren Corbesir 30 december Gr. 2 Mink Houdijk 01 januari Gr. 4 Van het team zijn jarig: Vrijwilliger Marijke op 22 dec. en juf Renee op 28 dec. Alle jarigen heel hartelijk gefeliciteerd en een fijne dag gewenst. Van de directie: Sporten na schooltijd: In het vorige Klim Op Nieuws heb ik een stukje geschreven over een sportuurtje na schooltijd o.l.v. een sportdocent van het SEC. Een leuk initiatief, al zeg ik het zelf maar ook leuke initiatieven komen niet tot leven als er te weinig animo voor is. Tot nu toe hebben zich 5 belangstellenden gemeld. Zoals ik al aangaf in het vorige Klim Op Nieuws, 5 kinderen is veel te weinig want dan worden de kosten per keer veel te hoog. Het moet wel leuk blijven want anders is het geen leuk initiatief meer. Bij deze breng ik u daarom het sportuurtje met het SEC nogmaals onder de aandacht. Voelt uw kind/voelen uw kinderen hier iets voor, laat het dan mij a.u.b. even per mail weten. Bij voldoende belangstelling kan ik nadere afspraken met het SEC maken en dan kan ik u, alvorens u uw kind/eren wel of niet aanmeldt, precies laten weten wat het gaat kosten, op wel tijdstip er gesport wordt, op welke dag e.d. Rond de 15 tot 20 kinderen zijn er nodig om het sportuurtje doorgang te laten vinden. Wilt u hier nog eens over denken en met uw kind/eren over praten. Ik weet dat de kinderen het druk hebben met clubs e.d. Toch kan

2 het in deze bewegingsarme tijd voor de kinderen geen kwaad om naast de gymlessen van school ook nog extra te bewegen. D r komt schot in de zaak. U zult ongetwijfeld via de media of via contacten met mensen in Haren en/of Macharen vernomen hebben dat de basisscholen in die plaatsen en ook de basisschool in Deursen- Dennenburg gegarandeerd de komende 5 jaar open zullen blijven. Gegarandeerd betekent als de overheid tussentijds niet met maatregelen komt die Optimus alsnog tot sluiting van die scholen dwingt. Hoe verder met die scholen over 5 jaar? Wie het nu weet mag het nu zeggen. Wellicht hebt u ook al gehoord dat St. Lambertus in Haren, De Linde in Macharen en onze school één en dezelfde directeur krijgen m.i.v. het nieuwe schooljaar. Dit betekent dat ons team met de teams van die 2 andere scholen één team gaat vormen. Rond februari/maart 15 start Optimus de sollicitatieprocedure om te komen tot de benoeming van een nieuwe directeur. Uiteraard worden de teams en de MR en hierbij betrokken. Ik houd u t.z.t. op de hoogte van de gang van zaken. Try Out Sports: Welke sport(en) ga jij in 2015 ontdekken? Heb jij altijd al eens willen schermen of kanovaren? Of is tafeltennis meer jouw ding? Dit is je kans om een nieuwe sport te ontdekken zonder meteen lid te hoeven worden bij een vereniging! Bij Try Out Sports kun je kennismaken met een vereniging door middel van het volgen van minimaal 4 proeflessen per gekozen sport. Je betaald slechts 10 euro per sport en je mag zoveel sporten uitproberen als je wil. Ben jij nieuwsgierig geworden en zou je super graag mee willen doen in het nieuwe jaar? Kijk dan snel op de website van het Sport Expertise Centrum: en schrijf je snel in! De eerste cursus gaat al op 6 januari van start.

3 Certificaat zeer geslaagde kledingactie: Sinterklaas BSO: Het jaar is heel snel voorbij gegaan en natuurlijk kan Sinterklaas de BSO niet over slaan. En zijn jullie niet de enige die pakjesavond vieren. Wij doen dat ook. Dus op maandag 1december. Maar Sinterklaas en zijn Pieten hadden het heel druk met cadeautjes rondbrengen. Ze hadden Maud en Evi gevraagd om hulppietjes te zijn. De pieten hadden toch tijd om een puzzeltocht uit te zetten. Waarbij wij allerlei leuke opdrachtjes hebben gedaan. Daarna was er nog een Sinterklaas bingo. Waarbij in een keer allemaal cadeautjes waren. We hebben daarna nog even met de cadeautjes gespeeld. Heel erg bedankt Sinterklaas en Pieten voor de cadeautjes. Groetjes Fem

4 Kerst op de Keien: Zondag 21 december 2014 Wij nodigen je van harte uit om op deze dag alvast in de kerstsfeer te komen! Het Kerstconcert in de St. Servatiuskerk Van uur. Door Harmonie Per Ardua ad Astra m.m.v. gemengd koor Cantores en dameskoor Cantatio. Kerst op de Keien Deel je Talent! Bezoek de kerstmarkt in en om Acropolis van uur. Jong en oud kan op de kerstmarkt: Optredens zien van jonge talenten (muziek en dans) Creatief bezig zijn, onder begeleiding De kersttentoonstelling bezoeken in de Paterskerk Getuige zijn van de jurering en uitslag van Heel Megen Haren en Macharen Bakt. En speciaal voor de kinderen: Mooie kerstverhalen worden voorgelezen Er is een mogelijkheid om je als engeltje of. schaapje te verkleden Lekkere marshmallows, stokbroodjes en chocomel Knutselactiviteiten voor kerst en in de kerstboom De Kerstman is er ook! Dit alles onder het genot van een hapje en drankje van de lokale horeca. Wij heten iedereen van harte welkom! Werkgroep Kerst op de Keien 2014 E: GGD Hart van Brabant Gezondheid telt Een toename van Kinkhoest,

5 Sinds de zomer van 2014 is er een stijging van het aantal mensen met kinkhoest. We willen u daarom informatie geven over kinkhoest. Kinkhoest is vooral gevaarlijk voor jonge baby s. Het is daarom heel belangrijk om te voorkomen dat jonge baby s kinkhoest krijgen. Wat is kinkhoest? Kinkhoest is een besmettelijke ziekte en wordt veroorzaakt door de Bordetella pertussis bacterie. Deze bacterie zit in de keel van iemand met kinkhoest. In Nederland worden de meeste kinderen volgens het Rijksvaccinatieprogramma ingeënt tegen kinkhoest. Toch komt kinkhoest in Nederland regelmatig voor. Door de inentingen zijn de klachten van kinkhoest vaak minder heftig. Wat zijn de klachten bij kinkhoest? Zeven tot tien dagen na besmetting treden de eerste klachten op zoals koorts, hardnekkige verkoudheid en droge hoest Na twee weken worden de hoestbuien erger, vooral s nachts. De hoestbuien gaan samen met gierend inademen en het opgeven van slijm. Tijdens de hoestbui kan iemand blauw aanlopen. Na de hoestbui wordt vaak gebraakt. De hoestbuien zijn erg vermoeiend. Voor jonge baby s kan kinkhoest gevaarlijk zijn omdat zij meer kans hebben op blauw aanlopen en ademstilstand. Baby s hebben meestal geen hoestklachten bij kinkhoest. Bij volwassenen kunnen de klachten minder zijn, kinkhoest lijkt dan op een forse verkoudheid of een hardnekkige hoest. Hoe kun je kinkhoest krijgen? De kinkhoestbacterie zit in de keel van iemand met kinkhoest. Door hoesten, niezen en praten komen kleine druppeltjes met de bacterie in de lucht. Mensen kunnen deze druppeltjes inademen en worden hierdoor besmet. De kans op besmetting is het grootst tijdens de eerste klachten. Dan is vaak nog niet duidelijk dat iemand kinkhoest heeft. Mensen blijven besmettelijk tot vier weken na het begin van de klachten. Door antibiotica is iemand minder lang besmettelijk. Wie kan kinkhoest krijgen? Iemand die ingeënt is of kinkhoest heeft gehad, heeft afweer opgebouwd tegen de ziekte. Mensen kunnen wel weer kinkhoest krijgen, maar dan in een lichtere vorm.

6 Kinderen en volwassenen die niet alle inentingen tegen kinkhoest hebben gehad worden vaak zieker. Hoe jonger het kind, hoe ernstiger de klachten kunnen zijn. Zeker jonge baby s hebben meer kans om ernstig ziek te worden van kinkhoest. Alertheid is belangrijk bij de volgende mensen: Neem contact op met de huisarts als een niet volledig ingeënte baby (<1 jaar) in contact is geweest met iemand die kinkhoest heeft. Vermijdt contact tussen zwangere vrouwen (>34 weken zwanger) en mensen met kinkhoest. De baby kan direct na de geboorte worden besmet via de moeder. Wat kunt u doen om kinkhoest te voorkomen? Kinderen worden ingeënt tegen kinkhoest op de leeftijd van 2,3,4,11 maanden en 4 jaar. Naast de entingen helpt hoesthygiëne om kinkhoest te voorkomen. Hygiënisch hoesten en niezen doet u door een papieren zakdoekje te gebruiken, dit na gebruik weg te gooien en daarna uw handen te wassen. Als u geen papieren zakdoekje bij de hand heeft, houd dan uw hand voor de neus en mond en was hierna uw handen. Wanneer u de handen niet kunt wassen kunt u hoesten of niezen in uw elleboog. Leer kinderen dit ook te doen. Is kinkhoest te behandelen? Behandeling is gericht op het bestrijden van de klachten. Tijdens de eerste klachten van kinkhoest kan antibiotica de besmettelijkheid verminderen. Mogelijk helpt antibiotica ook om de klachten te verminderen. Doordat bijna iedereen ingeënt is tegen kinkhoest verloopt de ziekte meestal zonder complicaties. Neem contact op met de huisarts als er contact is geweest met een kinkhoestpatiënt én er klachten ontstaan. In het bijzonder als er jonge baby s in het gezin zijn of als u werkt met jonge baby s. Kan iemand met kinkhoest naar het kindercentrum/school? Als een kind zich goed voelt dan kan het gewoon komen. Het kind is al besmettelijk voordat duidelijk is dat het kind kinkhoest heeft. Andere kinderen kunnen al besmet zijn en daarom helpt thuishouden van het zieke kind niet om verspreiding van kinkhoest te voorkomen.

7 Informeer wel de leiding of de leerkracht. Heeft u nog vragen? U kunt bellen naar de GGD Hart voor Brabant, team infectieziekten of mailen naar infectieziekten@ggdhvb.nl Van de overblijfmoeders: Beste ouders, Degene die nog overblijf geld moeten betalen, graag voor de kerstvakantie voldoen, mag bij Paula, Ans of Berdie in een envelop met naam erop in de brievenbus gedaan worden. We wilden ook nog een keer melden dat de vaste overblijvers om wat voor redenen niet hoeven te overblijven zich in het schrift s morgens afmelden.een keer nog een waarschuwing, de volgende keer wordt het in rekening gebracht. Iedereen fijne feestdagen en een goed fijn en gezond Groetjes overblijfmoeders. Uitnodiging kerst. In de uitnodiging kerst staat 19 dec. moet zijn donderdag 18 dec. Gratis vuurwerkbril Beste leerlingen van groep 7 en 8, Wist u dat: vuurwerk heel gevaarlijk is, vooral voor je ogen? vuurwerk als gootsteen ontstopper werkt in je oog? baby pijltjes ook heel gevaarlijk zijn?lees maar eens het korte interview met Joeri Pels alleen kijken naar vuurwerk ook al heel gevaarlijk is? een gewone bril geen goede bescherming tegen vuurwerk biedt? er ieder jaar honderden mensen en kinderen gewondrakendoor vuurwerk? sommige mensen zelfs blind worden? er Vorig jaar bijna1.000 vuurwerkslachtoffers zijn behandeld in ziekenhuizen? 237 mensen schade aan hun ogen hadden? 30% van deze mensen hier hun hele leven last van houdt?

8 19 mensen zelfs helemaal blind zijn geworden? je je ogen heel eenvoudig kunt beschermen? Met een gratis vuurwerkbril van Pearle! Dus haal snel een gratis vuurwerkbril op bij Pearle en zet hem op als je tijdens Oud en Nieuw naar buiten gaat, ook als je zelf geen vuurwerk afsteekt! Maar doe het snel, want op= op! Kijk voor een winkel in de buurt op Met vriendelijke groet, Pearle Opticiens Hans van der Heyden Directeur PS Maximaal1 vuurwerkbril per kind. OP= OP!

9

10

11

Uiltje gemist? kalender. Kerstdiner op donderdag 18 december. o.a. in dit nummer: Op donderdag 18 december zijn alle kinderen vanaf 12.00 uur vrij.

Uiltje gemist? kalender. Kerstdiner op donderdag 18 december. o.a. in dit nummer: Op donderdag 18 december zijn alle kinderen vanaf 12.00 uur vrij. 10 december 2014 kalender Donderdag 11 december Kerstmusical groep 6 Lieke/ Hanneke Dinsdag 16 december Kerstmusical groep 6 Marian/Jorine Vergadering Leerlingenraad Donderdag 18 december Vrije middag

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 10 2014-2015

Nieuwsbrief nr. 10 2014-2015 1. dr. de Boerstraat 42 1511 VH Oostzaan tel. 075 6841468 info@korenaar.nl www.korenaar.nl #dekorenaarcbs Nieuwsbrief nr. 10 2014-2015 A g e n d a 05 februari Afsluiting Project 09 t/m 19 februari 10-minutengesprekken

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schooljaar 2014/2015 No 10 16 januari 2015

Nieuwsbrief Schooljaar 2014/2015 No 10 16 januari 2015 Nieuwsbrief Schooljaar 2014/2015 No 10 16 januari 2015 Reageren op de inhoud kunt u via het mailadres: directie@jozefrijen.nl Inhoudsopgave Om te onthouden... 1 Scholenbasketbaltoernooi... 2 Team Jozefschool

Nadere informatie

***** Nieuwe leerlingen Wij verwelkomen Melle in groep 1/2A en hopen dat ie veel plezier zal hebben op De Bron!

***** Nieuwe leerlingen Wij verwelkomen Melle in groep 1/2A en hopen dat ie veel plezier zal hebben op De Bron! 19 december 2014 ***** Nieuwe leerlingen Wij verwelkomen Melle in groep 1/2A en hopen dat ie veel plezier zal hebben op De Bron! ***** Veranderde kalenderdata De afsluiting van ons project kan wegens niet

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar Nummer: 16. In dit nummer - Agenda - Kinkhoest - Directiepraat - Open Avond.

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar Nummer: 16. In dit nummer - Agenda - Kinkhoest - Directiepraat - Open Avond. - HET TOEKANNIEUWS Schooljaar 2015-2016 08-03-2016 Nummer: 16 In dit nummer - Agenda - Kinkhoest - Directiepraat - Open Avond Agenda 2015-2016 14 maart 2016 Start Project Zwerfafval 21 maart 2016 Studiemiddag

Nadere informatie

Dialoog, onderzoeken, nieuwsgierigheid, verkennen, communiceren, samenwerken, ouders en team, verbeteren, vernieuwen..

Dialoog, onderzoeken, nieuwsgierigheid, verkennen, communiceren, samenwerken, ouders en team, verbeteren, vernieuwen.. In deze Boemeratel: 1. Dialoog, onderzoeken 2. Kerst op De Boemerang 3. Verandering werkwijze GGD 4. Kerstconcert voor RETT 5. Jeugdorkest in de Reeshof 6. Toename van Kinkhoest 7. Verslag goed en kwaad

Nadere informatie

Parmentierweg 49 Postbus 121 2316 ZV Leiden www.ggdhm.nl 2300 AC Leiden. De GGD Hollands Midden is onderdeel van de RDOG Hollands Midden

Parmentierweg 49 Postbus 121 2316 ZV Leiden www.ggdhm.nl 2300 AC Leiden. De GGD Hollands Midden is onderdeel van de RDOG Hollands Midden Wat is waterpokken? Waterpokken is een ziekte die wordt veroorzaakt door het varicellazostervirus. De meeste mensen krijgen waterpokken als kind, meer dan 93% van in Nederland opgegroeide kinderen heeft

Nadere informatie

Regel van de maand: Pesten is altijd gemeen, vaak velen tegen één. Help de gepeste kinderen mee, zeg tegen de pester NEE

Regel van de maand: Pesten is altijd gemeen, vaak velen tegen één. Help de gepeste kinderen mee, zeg tegen de pester NEE Kalender Kalender 1 t/m 5 februari Gekke Week Gr. 1 t/m 8 5 februari Carnavalsfeest Gr. 1 t/m 8 8 t/m 12 februari Carnavalsvakantie Gr. 1 t/m 8 15 februari Studiedag Gr. 1 en 2 Emailadressen Regel van

Nadere informatie

U denkt dat uw kind mazelen heeft Wanneer u vermoedt dat uw kind mazelen heeft, verzoeken wij u contact op te nemen met uw huisarts.

U denkt dat uw kind mazelen heeft Wanneer u vermoedt dat uw kind mazelen heeft, verzoeken wij u contact op te nemen met uw huisarts. Aan alle ouders en verzorgers, Bij een aantal niet-gevaccineerde kind(eren) in het Land van Heusden en Altena is mazelen geconstateerd. In deze brief willen wij u in overleg met de GGD West-Brabant informeren

Nadere informatie

Paulo Freire NIEUWS brief

Paulo Freire NIEUWS brief Paulo Freire NIEUWS brief 6 januari 2016 schooljaar 2015-2016 Week 1 Nummer 16 NIEUWJAAR Het team wenst alle kinderen en ouders een geweldig 2016 toe. We hopen dat het voor iedereen een gezellig en succesvol

Nadere informatie

BERICHTEN 7 7 december 2012

BERICHTEN 7 7 december 2012 BERICHTEN 7 7 december 2012 Kalender: Maandag 10 Dinsdag 11 Woensdag 12 Donderdag 13 Vrijdag 14 Maandag 17 Dinsdag 18 Woensdag 19 Donderdag 20 Vrijdag 21 Kerstdiner 17.00-19.00 uur Berichten 8 Kinderen

Nadere informatie

BIJBELVERHALEN GESLAAGD

BIJBELVERHALEN GESLAAGD BIJBELVERHALEN Elke dag weer openbaart het leven zich als nieuw aan mensen, het is een leven spannend als een reis. Na de opstanding van Jezus op paasmorgen breekt er voor de discipelen langzaam een nieuwe

Nadere informatie

Kinkhoest: niet alleen een kinderziekte!

Kinkhoest: niet alleen een kinderziekte! Kinkhoest: niet alleen een kinderziekte! Informatiefolder over kinkhoest (preventie) Kinkhoest niet alleen een kinderziekte Kinkhoest is een infectie van de luchtwegen die wordt veroorzaakt door de bacterie

Nadere informatie

Jaargang 28 nr Van directie. Beste ouders/verzorgers,

Jaargang 28 nr Van directie. Beste ouders/verzorgers, Jaargang 28 nr. 4 24-11-2017 Van directie Beste ouders/verzorgers, Hoor wie klopt daar kinderen? Hoor wie klop daar zachtjes tegen het raam? Regen? Ja dat kan, want dat hebben wij genoeg! Een Piet? Vast

Nadere informatie

Wat doet de GGD? Bij meerdere gevallen van bof kan de GGD onderzoek doen. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de GGD.

Wat doet de GGD? Bij meerdere gevallen van bof kan de GGD onderzoek doen. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de GGD. Wat is bof? Bof is een besmettelijke ziekte waarbij de speekselklier bij het oor ontstoken is. Bof wordt veroorzaakt door het bofvirus. Bof komt regelmatig voor in Nederland. De meeste kinderen in Nederland

Nadere informatie

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E AGENDA maandag t/m vrijdag 23 3 januari K E R S T V A K A N T I E januari 2014 Activiteit culturele activiteiten vrijdag 10 Bezoek Scheepvaartmuseum groep 7A en 7C Rijksmuseum groep 6C en van Goghmuseum

Nadere informatie

KINKHOEST KINDERGENEESKUNDE FRANCISCUS VLIETLAND

KINKHOEST KINDERGENEESKUNDE FRANCISCUS VLIETLAND KINKHOEST KINDERGENEESKUNDE FRANCISCUS VLIETLAND Kinkhoest In Nederland krijgen kinderen van drie, vier, vijf en elf maanden de zogenoemde DKTP-vaccinatie voor difterie, kinkhoest, tetanus en polio. Door

Nadere informatie

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015 Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Weeknieuws 13 cursus 2015 2016

Nadere informatie

Nieuwe leerlingen Lynn is bij ons op school gekomen. Zij zit in groep 1. We wensen haar een fijne tijd op school!

Nieuwe leerlingen Lynn is bij ons op school gekomen. Zij zit in groep 1. We wensen haar een fijne tijd op school! N i e u w s b r i e f 1 J a a r g a n g 5 s e p t e m b e r 0 1 6 Nieuwe leerlingen Lynn is bij ons op school gekomen. Zij zit in groep 1. We wensen haar een fijne tijd op school! De eerste schoolweek

Nadere informatie

BIJP ATER Basisschool Pater van der Geld Max Bruchstraat 8, 5144 GJ Waalwijk (0416-) 561738 directie@patervdgeld.nl www.patervdgeld.

BIJP ATER Basisschool Pater van der Geld Max Bruchstraat 8, 5144 GJ Waalwijk (0416-) 561738 directie@patervdgeld.nl www.patervdgeld. BIJP ATER Basisschool Pater van der Geld Max Bruchstraat 8, 5144 GJ Waalwijk (0416-) 561738 directie@patervdgeld.nl www.patervdgeld.nl Beste ouders /verzorgers/ kinderen, schooljaar 2014 2015, nr. 14 -

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Mocht u vragen hebben dan kunt u terecht bij de leidinggevende van uw locatie.

Mocht u vragen hebben dan kunt u terecht bij de leidinggevende van uw locatie. Informatie aan ouders over zieke kinderen Voorwoord Uitgaande van de richtlijnen van de GGD heeft onze organisatie een beleid ontwikkeld dat handvatten geeft bij eventuele ziekte van uw kind(eren). Dit

Nadere informatie

Deze maand wordt er weer begonnen met het afnemen van de verschillende CITO toetsen.

Deze maand wordt er weer begonnen met het afnemen van de verschillende CITO toetsen. Jaargang 27 nr. 4 25-11-2016 Van directie Beste ouders/verzorgers, Hoor de wind waait door de bomen, zal de goede Sint wel komen? De Sintwerkgroep doet er alles aan om het 5 december feest in goede banen

Nadere informatie

Volgend jaar hopen wij dat er meer ouders aanwezig zijn, want het is echt de moeite waard. Vraagt u maar eens aan de ouders die erbij waren.

Volgend jaar hopen wij dat er meer ouders aanwezig zijn, want het is echt de moeite waard. Vraagt u maar eens aan de ouders die erbij waren. Jaargang 28 nr. 2 29-09-2017 Van directie Beste ouders/verzorgers, De bladeren van de bomen en vallen geleidelijk op de grond. De regen tikt met meer regelmaat tegen het zolderraam en de paddenstoelen

Nadere informatie

Peppelinfo december 2015, nummer 4

Peppelinfo december 2015, nummer 4 Peppelinfo december 2015, nummer 4 Beste ouders, Ondertussen hebben we een mooi Sinterklaasfeest gevierd, georganiseerd samen met Talentrijk. Beide OR-en hebben een mooi programma gemaakt wat past bij

Nadere informatie

Inhoud. Agenda. @korenaer. Nummer 8 12-12-2014. Schooljaar 2014-2015. Grindlaan 6 5345 TA Oss Postbus 465 5340 AL Oss 0412-691605.

Inhoud. Agenda. @korenaer. Nummer 8 12-12-2014. Schooljaar 2014-2015. Grindlaan 6 5345 TA Oss Postbus 465 5340 AL Oss 0412-691605. @korenaer Nummer 8 12-12-2014 Grindlaan 6 5345 TA Oss Postbus 465 5340 AL Oss 0412-691605 Schooljaar 2014-2015 Agenda Groep Datum Wat Groepen 1 t/m 4 15-12 Groepen 5 t/m 8 16-12 Alle groepen Van 22-12-2014

Nadere informatie

ROFFELTJE. Hij ziet het niet

ROFFELTJE. Hij ziet het niet Spechtstraat 49, 3853 VA, Ermelo, 0341-552284 ROFFELTJE > Hij ziet het niet Vol vertrouwen legt hij zijn kleine bruine handjes in die van mij. Ik heb zwarte Piet gezien vertelt hij me met glanzende bruine

Nadere informatie

D R U P P E L S G E W I J S

D R U P P E L S G E W I J S B a s i s s c h o o l D e R e g e n b o o g s e p t e m b e r 1 5 D R U P P E L S G E W I J S 1 5 m e i 2 0 1 1 KALENDER 07-09 hoofdluiscontrole 07-09 informatieavond groep 7 08-09 informatieavond groep

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

De Kraanvogel Vluchtnieuws 1

De Kraanvogel Vluchtnieuws 1 Aug. 2013 Vanuit de directie Beste ouders en verzorgers, De kop is er af! Vol enthousiasme zijn we gestart. Hopelijk heeft u dat ook zo ervaren.. Een nieuw schooljaar, nieuwe kinderen, een nieuwe juf/meester

Nadere informatie

Brede school Blitterswijck Schooljaar 2009-2010 Nr. 1

Brede school Blitterswijck Schooljaar 2009-2010 Nr. 1 Brede school Blitterswijck Schooljaar 2009-2010 Nr. 1-7 september 2009 Blitsgids Start nieuwe schooljaar De vakantie zit er op. Vandaag zijn we weer fris van start gegaan. Hopelijk heeft iedereen er weer

Nadere informatie

Agenda: Verjaardagen: Van de directie: Jaargang 25 nr.17 22-05-2015

Agenda: Verjaardagen: Van de directie: Jaargang 25 nr.17 22-05-2015 Agenda: 25 mei: vrij, 2 e pinksterdag 27-28-29 mei: juf Renee studieverlof, juf Kitty vervangt 28 mei: 20.00 uur, lezing Pretparkgeneratie (zie ook de uitnodiging hieronder) 28 mei: kledingactie 5 juni:

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. NR. 16 vrijdag 18 december 2015

NIEUWSBRIEF. NR. 16 vrijdag 18 december 2015 NR. 16 vrijdag 18 december 2015 Kerstfeest! Kerst is een tijd voor familie. Tijd voor gezelligheid, fijne kaarsjes in het donker, liefst even geen geruzie, tijd voor lekker uitgebreid eten. Het is mooi

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.7 3 december 2015

Nieuwsbrief nr.7 3 december 2015 Nieuwsbrief nr.7 3 december 2015 Vanuit de directie Sinterklaas Vandaag donderdag 3 december heeft de Sint en zijn pieten een bezoek gebracht aan de Vonder. In de speelzaal hebben de kinderen van de groepen

Nadere informatie

Bonifax. St. Bonifaciusschool Kloosterland 5 2242 JS Wassenaar 070-5116379 www.bonifaciusschool.nl ouders@bonifaciusschool.nl. Wassenaar, maart 2015.

Bonifax. St. Bonifaciusschool Kloosterland 5 2242 JS Wassenaar 070-5116379 www.bonifaciusschool.nl ouders@bonifaciusschool.nl. Wassenaar, maart 2015. Bonifax Wassenaar, maart 2015. Beste ouders/verzorgers, Deze Bonifax is voor de maand maart 2015. Deze maand staat grotendeels in het teken van de projectweken met als afsluiting de open-huis-avond op

Nadere informatie

Ieders talent een toekomst!

Ieders talent een toekomst! Ieders talent een toekomst! collectieve vrije dagen hele dag namiddag vrijdag 13 03 2015 1 2 3 4 5 vrijdag 22 05 2015 1 5 vrijdag 10 07 2015 1 2 3 4 5 OPEN MORGEN op woensdag 4 maart a.s. van 09.00 11.30

Nadere informatie

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28.

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28. Korenpraatjes Jaargang 19 No.28. 4 december 2014 www.qliqprimair.nl BS De Korenaar 1. Vanuit de directie 2. Informatie uit de groepen 3. Vanuit de OC 4. Vanuit de MR 5. Verslag vanuit de klassen 6. Kalender

Nadere informatie

Beste ouders, Agenda:

Beste ouders, Agenda: Beste ouders, Op 3 december krijgen we bezoek van een inspecteur. We hebben vorig jaar voor de derde keer onder de eindnorm gescoord bij de Cito-toets en dan krijg je als school een inspectiebezoek. Oorzaken

Nadere informatie

Nieuws brief. Nieuws brief. December 2015. Beste ouder(s) / verzorger(s),

Nieuws brief. Nieuws brief. December 2015. Beste ouder(s) / verzorger(s), Nieuws brief Nieuws brief December 2015 Beste ouder(s) / verzorger(s), We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde en erg gezellige kerstmarkt! Het was erg druk en alle mooi gemaakte knutselstukken zijn

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016. Nummer 2 / 27 augustus 2015. Openingsviering

Schooljaar 2015-2016. Nummer 2 / 27 augustus 2015. Openingsviering Schooljaar 2015-2016 Nummer 2 / 27 augustus 2015 Openingsviering Morgen houden we op school de openingsviering. We willen hiermee in gezamenlijkheid het nieuwe begin van het schooljaar markeren. Leerkrachten

Nadere informatie

Basisschool Pius X. Jaargang 18 Nieuwsbrief nr. 2 van 10 september 2015. Beste ouders en kinderen.

Basisschool Pius X. Jaargang 18 Nieuwsbrief nr. 2 van 10 september 2015. Beste ouders en kinderen. Basisschool Pius X Jaargang 18 Nieuwsbrief nr. van september 0 Jordaansingel 0, 81 GP, Haaksbergen. Tel. 03-136. Directie@piusx.eu Beste ouders en kinderen. Om maar meteen met de deur in huis te vallen:

Nadere informatie

Hoesten, niezen en neus snuiten in papieren zakdoekje. Zakdoekje direct weggooien. Handen wassen met water en zeep. ZO HOUDEN WE GRIP OP GRIEP

Hoesten, niezen en neus snuiten in papieren zakdoekje. Zakdoekje direct weggooien. Handen wassen met water en zeep. ZO HOUDEN WE GRIP OP GRIEP Hoesten, niezen en neus snuiten in papieren zakdoekje. Zakdoekje direct weggooien. Handen wassen met water en zeep. ZO HOUDEN WE GRIP OP GRIEP Lees deze brochure aandachtig. In deze brochure staat praktische

Nadere informatie

Informatiebrief Hand-, voet- en mondziekte

Informatiebrief Hand-, voet- en mondziekte Informatiebrief Hand-, voet- en mondziekte Wat is hand-, voet- en mondziekte? Hand-, voet- en mondziekte is een besmettelijke ziekte. Mensen krijgen het door een virus. De ziekte is meestal niet ernstig

Nadere informatie

Kerkje. Beste ouders van groep 4/5 en 6,.. en beste ouders van groep 7 en 8,

Kerkje. Beste ouders van groep 4/5 en 6,.. en beste ouders van groep 7 en 8, OEC. BASISSCHOOL t Prisma locatie Overwhere GASINJETSTRAAT 1-3 1442 WN PURMEREND TEL 0299 421982 Email:locatieoverwhere@prismapurmerend.nl Website : www. prismapurmerend.nl Wat vindt u onder andere in

Nadere informatie

Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016!

Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016! Nieuwsbrief 7 11-12-2015 Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016! Sinterklaas Op vrijdag 4 december hebben we samen met basisschool

Nadere informatie

GRIEPVACCINATIE 2012. Waardoor komt het? Wat zijn de verschijnselen? Adviezen

GRIEPVACCINATIE 2012. Waardoor komt het? Wat zijn de verschijnselen? Adviezen GRIEPVACCINATIE 2012 De griepprik zal dit jaar op woensdag 14 november worden gegeven, tussen 15 en 18 uur. Mensen die ervoor in aanmerking komen krijgen ongeveer 2 weken van tevoren een uitnodiging toegestuurd.

Nadere informatie

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 schooljaar 2015 2016 Geachte ouders, beste leerlingen, Dit is de laatste Van Hasseltschool nieuwsbrief van 2015. Het is ook de allerlaatste van mijn hand. Na ruim 40 jaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders,

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders, Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, De eerste maand van het jaar 2013 zit er al weer op. Aan onze agenda te zien, hebben we ook in februari heel wat leuke en spannende activiteiten.

Nadere informatie

Kringgesprek. Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond

Kringgesprek. Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond Kringgesprek Geachte ouders, Nummer 8 2013-2014 2014 Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond het kerstfeest. De kinderen zijn s ochtends gewoon op school. Om

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Agenda. Dag Sinterklaasje. .Welkom Kerst! Basisschool Sint Liborius. December. Nieuwsbrief 5 4 december 2015. 4 december (middag vrij!

NIEUWSBRIEF. Agenda. Dag Sinterklaasje. .Welkom Kerst! Basisschool Sint Liborius. December. Nieuwsbrief 5 4 december 2015. 4 december (middag vrij! NIEUWSBRIEF Agenda Basisschool Sint Liborius December 4 december (middag vrij!) Sinterklaasviering 7 december 19.30 uur Werkgroep Andere Tijden 9 december 19.30 uur VO Voorlichtingsavond groep 8 11 december

Nadere informatie

BESTE OUDER FOTO S NIEUWE WEBSITE

BESTE OUDER FOTO S NIEUWE WEBSITE 19-11-2015 Nr. 6 BESTE OUDER In deze Schepelweyer vindt u o.a. informatie over onze nieuwe website, gymstagiaires een ouder App en ook alvast over de kerstviering. De werkgroepen voor Sinterklaas en Kerst

Nadere informatie

Agenda. Welkom op school. Nieuws uit groep 1-2. Nieuwsbrief Jaargang 17 / nr. 5. Melissa Toonen

Agenda. Welkom op school. Nieuws uit groep 1-2. Nieuwsbrief Jaargang 17 / nr. 5. Melissa Toonen Nieuwsbrief 12-12-2014 Jaargang 17 / nr. 5 De volgende nieuwsbrief verschijnt op: 16 januari 2015 Agenda 16-12 kerststukjes maken 18-12 groep 3 t/m 8 schaatsen op het marktplein 18-12 s middags vrijdag

Nadere informatie

Agenda. We wensen iedereen een gezellige pakjesavond! Sinterklaas

Agenda. We wensen iedereen een gezellige pakjesavond! Sinterklaas Agenda Vrijdag 5 december Maandag 8 december Dinsdag 9 december Woensdag 10 december Donderdag 18 december Vrijdag 19 december Sinterklaas op school Nieuwsbrief 8 Knutselochtend voor ouders Preventiewerk

Nadere informatie

Nieuwsbrief Prot. Chr. Basisschool De Hoeksteen nummer 5 4 november 2015 www.dehoeksteenvoorthuizen.nl Postbus 1 3780 BA Voorthuizen 0342-472633

Nieuwsbrief Prot. Chr. Basisschool De Hoeksteen nummer 5 4 november 2015 www.dehoeksteenvoorthuizen.nl Postbus 1 3780 BA Voorthuizen 0342-472633 Nieuwsbrief Prot. Chr. Basisschool De Hoeksteen nummer 5 4 november 2015 www.dehoeksteenvoorthuizen.nl Postbus 1 3780 BA Voorthuizen 0342-472633 Om te onthouden maandagmiddag 9 november : unit 1 naar Papierazzi

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kerstviering. DVD Kerstspel. In dit nummer: Het programma voor de kerstviering op woensdag 16 december ziet er als volgt uit:

Nieuwsbrief. Kerstviering. DVD Kerstspel. In dit nummer: Het programma voor de kerstviering op woensdag 16 december ziet er als volgt uit: 8 december 2015 Nieuwsbrief Kerstviering Het programma voor de kerstviering op woensdag 16 december ziet er als volgt uit: 16.30 uur: kinderen komen aan in de eigen klas, ouders kunnen de koude gerechten

Nadere informatie

Zwangerschap en vaccinatie tegen Nieuwe Influenza A (H1N1) ZO HOUDEN WE GRIP OP GRIEP

Zwangerschap en vaccinatie tegen Nieuwe Influenza A (H1N1) ZO HOUDEN WE GRIP OP GRIEP Zwangerschap en vaccinatie tegen Nieuwe Influenza A (H1N1) ZO HOUDEN WE GRIP OP GRIEP Zwangerschap en vaccinatie tegen Nieuwe Influenza A (H1N1) Nieuwe Influenza A, ook wel Mexicaanse griep genoemd, geeft

Nadere informatie

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden.

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden. CALKOENSTRAAT 15 1121XA LANDSMEER INFO-BULLETIN 19 2 juli JAARGANG 2013-2014 Vanuit de directie Op het moment dat ik mijn aandeel voor de INFO schrijf, is de vakantie echt in het vooruitzicht. Wat een

Nadere informatie

Bof Brief ouders (t.e.m. 4 de leerjaar)

Bof Brief ouders (t.e.m. 4 de leerjaar) 246 DRAAIBOEK INFECTIEZIEKTEN CLB Bof Brief ouders (t.e.m. 4 de leerjaar) KORTE VERSIE VOOR MEER INFORMATIE ZIE ANDERE ZIJDE Beste ouder(s), Een medeleerling van uw dochter of zoon heeft dikoor (bof).

Nadere informatie

10 december 2014 Jaargang 28 nummer 8 Volgende Info verschijnt op 07-01-2015 Kerstuitnodiging verschijnt op ma 15 dec 14. Kerst op De Uilenburcht

10 december 2014 Jaargang 28 nummer 8 Volgende Info verschijnt op 07-01-2015 Kerstuitnodiging verschijnt op ma 15 dec 14. Kerst op De Uilenburcht In deze Info onder andere: Kerst op De Uilenburcht De agenda tot half februari 2015. Een terugblik op 2014 10 december 2014 Jaargang 28 nummer 8 Volgende Info verschijnt op 07-01-2015 Kerstuitnodiging

Nadere informatie

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Schooljaar 2011-2012 Vrijdag 16 december 2011 nr. 7 AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Woensdag 21 december Woensdag 21 december Vrijdag 23 december Zaterdag 24 december t/m zondag 8 januari

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 Beste ouders, In de afgelopen weken hebben we alweer zo ontzettend veel geleerd! Eigenlijk is het schooljaar maar net goed op gang, maar wat we geleerd hebben is al niet meer op

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 Algemeen: HONDEN OP HET SCHOOLPLEIN Gisteren is er weer een kind op het schoolplein gebeten door een kleine hond. Gelukkig bleek de schade mee te vallen. Toch doen wij

Nadere informatie

Jaargang 27 nr Van directie. Beste ouders/verzorgers,

Jaargang 27 nr Van directie. Beste ouders/verzorgers, Jaargang 27 nr.3 21-10-2016 Van directie Beste ouders/verzorgers, De herfstvakantie staat voor de deur. Daarmee sluiten wij een periode af die vol stond met bruisende activiteiten. De kinderen en leerkrachten

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

18 december 2015 nummer 8 AGENDA JARIGEN

18 december 2015 nummer 8 AGENDA JARIGEN 18 december 2015 nummer 8 AGENDA ma 21 dec. t/m 3 jan.dec. kerstvakantie JARIGEN 20 dec Elvera Lenders groep 1/2A 23 dec Inass Elambari groep 3 24 dec Ashley Meulmeester groep 8 26 dec Luna Baltic groep

Nadere informatie

SJOALNUUTS AGENDA. Kinderboekenweek 2014. 25 november oudergesprekken 27 november oudergesprekken 04 december Sinterklaasfeest

SJOALNUUTS AGENDA. Kinderboekenweek 2014. 25 november oudergesprekken 27 november oudergesprekken 04 december Sinterklaasfeest SJOALNUUTS AGENDA 25 november oudergesprekken 27 november oudergesprekken 04 december Sinterklaasfeest 10 december studiedag groepen 1 t/m 8 17 december 18.00 uur lichtjestocht leerlingen en ouders 18

Nadere informatie

10 december 2014. Bereikbaarheid Joke van Klaveren. Bereikbaarheid Overblijf. Agenda voor de komende 2 weken. Weekend.

10 december 2014. Bereikbaarheid Joke van Klaveren. Bereikbaarheid Overblijf. Agenda voor de komende 2 weken. Weekend. 10 december 2014 Agenda voor de komende 2 weken Do 11 De wensboom is geopend t/m 18 december. Voor schooltijd mogen de kinderen een wens kopen, versieren en in de boom hangen voor 0,50. Dit bedrag gaat

Nadere informatie

Vanuit de directie. Beste ouders/verzorgers,

Vanuit de directie. Beste ouders/verzorgers, CBO Het Kompas Jol 38 8446 EZ Heerenveen www.hetkompas-meilan.nl S C H O O L J A A R 2 0 1 5-2 0 1 6 1 0 D E C E M B E R 2 0 1 5 Directeur: Bartele van der Veer Directeur.hetkompas@ cbo-meilan.nl TREFWOORD

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.20 9 juni 2016

Nieuwsbrief nr.20 9 juni 2016 Nieuwsbrief nr.20 9 juni 2016 Vanuit de directie Gevonden voorwerpen In de ruimte naast de voordeur staat een bak met gevonden voorwerpen. In deze bak liggen jassen, shirtjes, broodtrommels, bekers etc.

Nadere informatie

Peppelinfo december 2014, nummer 4

Peppelinfo december 2014, nummer 4 Peppelinfo december 2014, nummer 4 Beste ouders, Inmiddels ben ik al weer drie weken op de Peppel en begin ik me al aardig thuis te voelen. Ik heb al veel ouders ontmoet en al een aantal prettige gesprekken

Nadere informatie

De Kan Z PROTOCOL GEZONDHEIDSRISICO S

De Kan Z PROTOCOL GEZONDHEIDSRISICO S De Kan Z PROTOCOL GEZONDHEIDSRISICO S ALGEMENE REGEL: Als een kind ziek is;last heeft van het ziek zijn of zich niet lekker voelt en het kind het gewone programma van een dag niet aan kan, dan moet een

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kbs De Korenbloem Jan van Arkelstraat 7 8101 EN Raalte tel: 0572-362690. email: korenbloem@mijnplein.nl website:www.korenbloemraalte.

Nieuwsbrief. Kbs De Korenbloem Jan van Arkelstraat 7 8101 EN Raalte tel: 0572-362690. email: korenbloem@mijnplein.nl website:www.korenbloemraalte. Nieuwsbrief Kbs De Korenbloem Jan van Arkelstraat 7 8101 EN Raalte tel: 0572-362690 email: korenbloem@mijnplein.nl website:www.korenbloemraalte.nl jaargang 22, nummer 2, november 2015 KORTE INHOUD VAN

Nadere informatie

Poseidon post- KERST December 2015

Poseidon post- KERST December 2015 Poseidon post- KERST December 2015 Aanmelden om te ondersteunen: vanaf maandag 30 november Onderaan deze Poseidon post-kerst vindt u bijlage 1 met hierin een oproep van de oudercommissie om te helpen met

Nadere informatie

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Beste ouder(s)/verzorger(s), Beste ouder(s)/verzorger(s), En daar is hij dan...de laatste nieuwsbrief van het schooljaar 2014-2015. Wat is de tijd weer voorbij gevlogen. Een nieuwsbrief waarbij ik nog even stil wil staan bij het afscheid

Nadere informatie

ADHD: je kunt t niet zien

ADHD: je kunt t niet zien ➂ ADHD: je kunt t niet zien Je ziet het niet aan de buitenkant. Je kunt niet gelijk naar iemand kijken en zeggen: die heeft ADHD. Dat kan een voordeel zijn. Als iemand niet weet dat jij het hebt, dan kunnen

Nadere informatie

Infootje cursusjaar 2014-2015 nr. 25 week 10

Infootje cursusjaar 2014-2015 nr. 25 week 10 Infootje cursusjaar 2014-2015 nr. 25 week 10 Godsdienstige vorming Het thema van deze week is: Niet mogen meedoen. Soms kun je niet meedoen, soms mag je niet meedoen. Van je bezorgde ouders mag je niet

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 15 december 2015

Nieuwsbrief 8 15 december 2015 Nieuwsbrief 8 15 december 2015 GROEPSACTIVITEITEN Kerst op IKC de Toorts De kerstviering van vrijdag 18 december vindt dit jaar plaats op school. De dag wordt op passende wijze geopend met een viering

Nadere informatie

Nieuwsflits. Kalender: 15 oktober 2015. Ambrasoft/MijnKlas Thuisgebruik. Zorgvuldig omgaan met persoonlijke gegevens

Nieuwsflits. Kalender: 15 oktober 2015. Ambrasoft/MijnKlas Thuisgebruik. Zorgvuldig omgaan met persoonlijke gegevens Nieuwsflits 15 oktober 2015 Kalender: Agenda: 16 oktober t/m 23 oktober: Herfstvakantie vrijdag 23 oktober: Houtdorp vrijdag 23 oktober: Multisportevent 1 november: Peuter/kleuterkerk Maandag 2 november:

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kindcentrum de Aventurijn 14

Nieuwsbrief Kindcentrum de Aventurijn 14 Nieuwsbrief Kindcentrum de Aventurijn 14 8 juli 2015 Personeel Nu alle sollicitatieprocedures afgerond zijn, kan ik u meedelen welke leerkrachten volgend schooljaar welke groepen gaan lesgeven: Groep 1/2

Nadere informatie

Kinderdagverblijf, peuterschool en BSO ZieZaZo

Kinderdagverblijf, peuterschool en BSO ZieZaZo Kinderdagverblijf, peuterschool en BSO ZieZaZo Nieuwsbrief mei 2017 Hierbij ontvangen jullie de derde nieuwsbrief van dit jaar! In deze nieuwsbrief: Terugblik Voor in de agenda Fotograaf Modderdag Personeelsnieuws

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers, Ook de schoolfotograaf is weer langs geweest. Wij zijn heel benieuwd of iedereen er weer mooi op staat.

Beste ouders/verzorgers, Ook de schoolfotograaf is weer langs geweest. Wij zijn heel benieuwd of iedereen er weer mooi op staat. Nummer: 18 20 mei 2016 Agenda: Dag Maandag 23-5 Dinsdag 24-5 Woensdag 25-5 Week 22 Activiteit OR-vergadering Gr. 7 & 8 naar een voorstelling Meester- en juffendag Start afname CITO-toetsen Beste ouders/verzorgers,

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. Maandopening december. Sinterklaasfeest

KlimtorenNieuws. Maandopening december. Sinterklaasfeest KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 07 25-11-2015 In dit nummer: Maandopening Sinterklaasfeest Bieb-uitleen

Nadere informatie

Nieuws. Flits 2 oktober 2013 Jaargang 05 NieuwsFlits 3

Nieuws. Flits 2 oktober 2013 Jaargang 05 NieuwsFlits 3 2 oktober 2013 Jaargang 05 Nieuws 3 Infobrief Bij deze Nieuws treft u een infobrief van de groep(en) van w kind(eren) aan. In deze infobrief staan de belangrijkste zaken die het komende schooljaar spelen

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 9 07-01-2014 In dit nummer: Een nieuw jaar.. Personel e zaken Een

Nadere informatie

20 november 2014. Beste ouders/verzorgers,

20 november 2014. Beste ouders/verzorgers, 20 november 2014 LET OP: Dinsdag 2 december Vergadering Medezeggenschapsraad Donderdag 4 december Sinterklaasfeest op school Dinsdag 9 december Vergadering Ouderraad Donderdag 18 december Kerstviering

Nadere informatie

ALGEMEEN NIEUWS: Maria Uyttewaal, directeur

ALGEMEEN NIEUWS: Maria Uyttewaal, directeur Periode vrijdag 1 juni t/m vrijdag 8 juni 39 e jaargang nr. 35 ALGEMEEN NIEUWS: Jubileumschoolreis De Vosseschans: Op donderdag 7 juni a.s. gaan wij met de hele Vosseschans op schoolreis vanwege het 45

Nadere informatie

Jaargang 22, Maand: December 2015 INFO

Jaargang 22, Maand: December 2015 INFO Jaargang 22, Maand: December 2015 Basisschool De Schare INFO Met de maand december voor de deur, staan we ook voor de wintermaand met alle feestdagen. Naast het gewone programma, is er tijd voor het feest

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/ nummer 10

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/ nummer 10 NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/2017 16-11-2016 nummer 10 Agenda Di 22 november Vr 2 december Do 8 december Do 22 december Vr 23 december Ma 26 december vr 6 jan. Ma 16 t/m vr 20 januari

Nadere informatie

November 2015. Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers

November 2015. Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers November 2015 Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers We wensen jullie allebei een fijne tijd op onze school. Afsluiting Kinderboekenweek Op vrijdag

Nadere informatie

2 Nieuwe leerling De volgende nieuwe leerling is de afgelopen periode bij ons gestart in groep 1/2 B:

2 Nieuwe leerling De volgende nieuwe leerling is de afgelopen periode bij ons gestart in groep 1/2 B: 26 maart 2015 Pagina 1 Geachte ouders/verzorgers Vrolijk Pasen Nieuwe leerlingen Avondvierdaagse Pagina 2 Pasen is opnieuw beginnen Denkend aan Hem die leven is Pasen is zich steeds bezinnen Op alles wat

Nadere informatie

Nieuwskraker nr. 16, 23 mei 2013

Nieuwskraker nr. 16, 23 mei 2013 Nieuwskraker nr. 16, 23 mei 2013 Wat gebeurd is Koningsdans Het is alweer een tijd geleden en we zijn weer over tot de orde van de dag, maar 26 april jl. waren de Koningsspelen. Juf Petra heeft die dag

Nadere informatie

Agenda. Mededelingen. Verjaardagen. 18 december 2015 - nummer 7 Jaargang 35

Agenda. Mededelingen. Verjaardagen. 18 december 2015 - nummer 7 Jaargang 35 18 december 2015 - nummer 7 Jaargang 35 Agenda 21-12-15 t/m 01-01-16 Kerstvakantie 04-01 Luizencontrole 06-01 Inloop van 08.15 uur 08.30 uur Mededelingen Onze Facebookpagina heeft inmiddels ruim 100 volgers.

Nadere informatie

openbare basisschool Wynwizer jaargang 11, nr 9; 18 februari 2011 Fabeltjes dit schooljaar Fabeltjes vorig schooljaar Contact

openbare basisschool Wynwizer jaargang 11, nr 9; 18 februari 2011 Fabeltjes dit schooljaar Fabeltjes vorig schooljaar Contact pagina 1 van 5 openbare basisschool Wynwizer Fabeltjeskrant jaargang 11, nr 9; 18 februari 2011 Fabeltjes dit schooljaar Fabeltjes vorig schooljaar Contact INHOUD: print deze Fabeltjeskrant Data om te

Nadere informatie

Vrijdag 18 december 2015. Dolleman, Barbé, Kamper Maandag 21 december tot vrijdag 1 januari Kerstvakantie

Vrijdag 18 december 2015. Dolleman, Barbé, Kamper Maandag 21 december tot vrijdag 1 januari Kerstvakantie Obs De Plaats Schoolwerf 1 1657 LD Abbekerk T: 0229-581278 E: info@obsdeplaats.nl Vrijdag 18 december 2015 Zaterdag 19 december Ophalen oud papier. Lopers zijn: Wijnker, Dolleman, Barbé, Kamper Maandag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7. OBS De Driekleur locatie Wilhelmina 28 november 2017

Nieuwsbrief 7. OBS De Driekleur locatie Wilhelmina 28 november 2017 Nieuwsbrief 7 OBS De Driekleur locatie Wilhelmina 28 november 2017 Agenda: vrij 1 dec. Bureau Halt verzorgt een les voor groep 8 Extra gymles voor groep 7 ma 4 dec. Surprises inleveren op school (gr. 5

Nadere informatie

Kringgesprek. op 20 december rond 18.30 uur. Juf Nielza Wijks neemt afscheid van het onderwijs en gaat per 1 januari 2013 met pensioen.

Kringgesprek. op 20 december rond 18.30 uur. Juf Nielza Wijks neemt afscheid van het onderwijs en gaat per 1 januari 2013 met pensioen. Kringgesprek Vanavond afscheid van Juf Nielza Wijks! op 20 december rond 18.30 uur Nummer 8 2012-2013 2013 Juf Nielza Wijks neemt afscheid van het onderwijs en gaat per 1 januari 2013 met pensioen. ruim

Nadere informatie

Nieuwsflits Nobelhorst

Nieuwsflits Nobelhorst Nieuwsflits Nobelhorst www.bsnobelhorst.nl nobelhorst@skohulst.nl December 2018 Dat december een drukke maand is weten wij op school ook. Sint is het land nog niet uit of de kerstboom staat alweer in de

Nadere informatie

In dit nummer: NIEUWSBRIEF. Jaargang 13, nummer 22 nieuwsbrief: week 27 03-07-2014

In dit nummer: NIEUWSBRIEF. Jaargang 13, nummer 22 nieuwsbrief: week 27 03-07-2014 NIEUWSBRIEF Jaargang 13, nummer 22 nieuwsbrief: week 27 03-07-2014 In dit nummer: - De jarigen - Update nieuwbouw - Groepsindeling - Mededeling Erna - Bedankochtend hulpouders - Groep 1-2 - Juffendag groep

Nadere informatie

De Schoolkrant. De Schoolkrant

De Schoolkrant. De Schoolkrant De Schoolkrant De Schoolkrant December 2014 SO Alphons Laudy Van de redactie Dit is de tweede schoolkrant van dit schooljaar Deze keer zijn de volgende thema s aan bod geweest: Herfst, Sint en Kerst. Deze

Nadere informatie