BIJP ATER Basisschool Pater van der Geld Max Bruchstraat 8, 5144 GJ Waalwijk (0416-)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BIJP ATER Basisschool Pater van der Geld Max Bruchstraat 8, 5144 GJ Waalwijk (0416-) 561738 directie@patervdgeld.nl www.patervdgeld."

Transcriptie

1 BIJP ATER Basisschool Pater van der Geld Max Bruchstraat 8, 5144 GJ Waalwijk (0416-) Beste ouders /verzorgers/ kinderen, schooljaar , nr december 2014 Bij de start van de kerstvakantie een nieuwe Bijp ater met daarin nieuwtjes, impressies van verschillende activiteiten en zaken die op school spelen. Wij delen het graag met u als ouders en verzorgers. Maandag 5 januari heeft het team een studiedag. De kinderen zijn dan vrij! Veranderingen binnen het team: Dit schooljaar hebben we te maken met veel vervangingen van collega s, aan de ene kant veroorzaakt door ziekte en aan de andere kant doordat collega s op een andere school gaan werken. Voor de kinderen proberen we het aantal vervangers zo klein mogelijk te houden, wat helaas niet altijd lukt. Wanneer het om kortdurende vervangingen gaat zijn wij aangewezen op de vervangingspool van onze stichting. Ook hier proberen we zoveel mogelijk dezelfde collega s te vragen. Dit lukt zeker niet altijd, omdat zij dan al op andere scholen invallen. Wij hopen hierbij op uw begrip. Een overzicht: Juffrouw Daniëlle is weer volledig hersteld van haar longontsteking en inmiddels weer aan het werk in haar groep 2c. Juffrouw Marie-José is herstellende van haar longontsteking en weer gedeeltelijk aan de slag in haar groep 7a. Juffrouw Annemarie van Sluisveld is vooralsnog met gedeeltelijk ziekteverlof. Juffrouw Lous zal naar verwachting na de kerstvakantie weer volledig aan de slag gaan. Het zwangerschapsverlof van juffrouw Mascha zit er na de kerstvakantie op. Zij zal echter nog niet starten in de nieuwe kleutergroep 1/2d. Haar gezondheid laat nog te wensen over. Juffrouw Trudy zal op maandag weer haar groep 1/2b gaan draaien. Juffrouw Ineke is aan de slag gegaan op Bs. Besoyen, een andere school van onze stichting. De kinderen, ouders en het team hebben inmiddels afscheid van haar genomen. De vervanging van het zwangerschapsverlof van juffrouw Mascha door juffrouw Heleen stopt na de kerstvakantie. Juffrouw Jenniffer zal dan volledig groep 4a gaan draaien. De nieuwe kleutergroep 1/2d die geleid zal worden door de juffen Mascha en Leoni zal dus door het ziekteverlof van Mascha in eerste instantie volledig door Leoni geleid worden. Juffrouw Anke heeft er voor gekozen om in het voortgezet onderwijs aan de slag te gaan. Op 16 januari neemt zij afscheid van haar groep 8b. Zij wordt door stichting Leerrijk! gedetacheerd op s.g. De Overlaat. Meneer Jasper die momenteel vervangt in groep 5b zal dan groep 8b gaan draaien. Juffrouw Heleen bedankt! Wij bedanken juffrouw Heleen voor de fijne wijze waarop zij juffrouw Mascha heeft vervangen tijdens haar zwangerschapsverlof! Juffrouw Anke gaat van groep 8 naar het voortgezet onderwijs Op 16 januari zal juffrouw Anke afscheid nemen van haar groep 8b. Verdere informatie hierover volgt nog. Wij wensen haar veel succes en plezier op s.g. De Overlaat.

2 Veel succes! Wij wensen juffrouw Jenniffer in groep 4a, juffrouw Leoni in groep 1/2d en straks meneer Jasper in groep 8b veel succes en plezier! Afscheid juf Ineke Op vrijdagochtend 28 november heeft groep 4a afscheid genomen van juffrouw Ineke. Waar gaat de juf graag op vakantie? Hoe heten haar twee poezen? Wat lust ze absoluut niet? Na een spannende quiz, die door Ineke was gemaakt, kregen de leerlingen limonade en een klein, handig presentje. Vervolgens hebben zij samen een eigen geschreven liedje voor juf Ineke gezongen en haar verwend met mooie tekeningen en cadeautjes. Tot slot heeft de juf nog één keer een mooi Sinterklaasverhaal voorgelezen aan de klas. Want dat kan ze, volgens groep 4a, als de beste! De klas heeft juf Ineke heel veel knuffels gegeven en haar veel geluk toegewenst voor de toekomst. Lieve juffrouw, we willen allemaal een grote wens voor jou doen: We gaan je missen, heel veel plezier en we geven jou een dikke ZOEN!

3 Sinterklaas 2014 Eindelijk was het dan weer zover, Sinterklaas kwam in Gouda aan met de stoomboot. Op de Pater begonnen de kinderen met de voorbereidingen voor het Sinterklaasfeest. Er werd geknutseld, liedjes/versjes aangeleerd en.elke dag werd naar de herhaling van het Sinterklaasjournaal gekeken. Pieten die terugkeerden naar Spanje, cadeautjes en verlanglijstjes die kwijt waren, opa piet die maar niet terug wilde naar Spanje. Kinderen die gevraagd werden om mee te helpen met het ronddelen van de pakjes. Zo ook de groepen hebben geholpen, door bij de groepen iets in de schoen te doen. Ze slopen als echte pieten door de gangen. Alle kinderen hebben van een eierkoek een stoomboot gemaakt, in de kuip, de jongste kinderen werden geholpen door de oudsten. In de speelzaal hebben de kleuters kunnen oefenen als echte pieten. Vrijdag 5 december kwam Sinterklaas op bezoek. Op de achterspeelplaats zaten en stonden alle kinderen en verwelkomden Sinterklaas. Hij kwam met 3 pieten en enkele hulpjuffen en hulpmeneer aanlopen. De hulpjuffen/meneer hadden de nacht in het pietenhuis doorgebracht om te helpen en om een dansje te leren. Na nog wat liedjes gezongen te hebben, ging iedereen naar binnen. Bij de groepen kwam Sinterklaas in de speelzaal op bezoek. De groepen hadden surprises gemaakt voor elkaar en kregen hun klassencadeau van de pieten. We kijken terug op een geslaagd Sinterklaasfeest.

4 Enkele weken geleden zijn wij met de kinderen van groep 1-2b uitgenodigd om samen met Mees een ochtend te komen spelen bij Monkey Town. Dit was geweldig! De kinderen, maar ook wij, hebben erg genoten. Het was heerlijk om te zien dat Mees gewoon samen met de andere kinderen kind kon zijn en kon genieten. Juffrouw Trudy

5 Tv, internet, social media, apps, games en smartphones; de mogelijkheden die media bieden zijn grenzeloos. Maar hoe werken ze, wat hebben ze voor invloed en wat kun je ermee? Dat hebben leerlingen van groep 7 en 8 ontdekt in het superspannende mediawijsheidspel: MediaMasters 2014 Elke speldag startte met een korte aflevering op het digibord. De afleveringen lieten niet alleen een spannend verhaal zien maar behandelden ook diverse mediawijsheidthema s. Naast de afleveringen gingen leerlingen aan de slag met Mediamissies. Met deze opdrachten leerden ze op een uitdagende manier over media. Hoe presenteer je jezelf op internet? Hoe vind je betrouwbare informatie? Hoe maak je een blog? Aan het einde van elke speldag moesten vragen beantwoord worden waarmee punten en jokers behaald konden worden. Ook met de thuisopdrachten konden punten en jokers worden verdiend. Deze jokers konden op de slotdag ingezet worden bij het eindspel. Ondanks dat de kinderen goed hun best gedaan hebben zijn we niet in de prijzen gevallen(een dag naar Beeld en Geluid in Hilversum). Wel heeft elk kind een diploma ontvangen. Kledingcontainer Weet u dat er bij het fietsenhok op het kleuterplein een kledingcontainer staat. Hier kunt u kleding en schoenen die niet meer gebruikt worden deponeren. Het is de bedoeling dat u alleen schone kleding en paren schoenen welke niet kapot zijn in een dichte plastic zak stopt. De opbrengst wordt overgemaakt op de rekening van onze ouderraad. Van deze opbrengst worden leuke zaken voor de kinderen bekostigd. Op tijd op school De eerste schoolbel gaat om uur en s middags om uur. Het is de bedoeling dat de kinderen dan naar binnen komen, zodat we vijf minuten later kunnen starten. Onze schooltijden worden door de onderwijsinspectie gecontroleerd, maken we te weinig uren dan moet dit worden ingehaald. Nu is het zo dat er nogal wat kinderen te laat binnenkomen, dit is heel vervelend wanneer je al gestart bent. Wanneer er steeds 5 minuten te laat gestart kan worden is dit opgeteld op jaarbasis meer dan een schoolweek.

6 De meeste kinderen kunnen zelfstandig naar binnen Wij zien steeds meer dat ouders de kinderen binnenbrengen en dan nog even met de leerkracht willen praten. Het binnenbrengen van kleuters tot aan de deur zijn we gewend, het binnenbrengen van kinderen in de groepen 3 t/m 6 is echt niet nodig. Dit zorgt voor heel volle gangen, zeker wanneer er ook kinderwagens mee naar binnen gaan. Wilt u echt de leerkracht spreken maak dan een afspraak voor na schooltijd. De leerkracht heeft dan de tijd voor u, er zijn geen kinderen die wachten waardoor er in alle rust naar u geluisterd kan worden. Voor zowel de leerkracht als voor u is dit veel prettiger. Om uur horen de buitendeuren te worden gesloten. Bent u te laat, dan kan er bij de hoofdingang aangebeld worden en kunnen de kinderen naar binnen. Er zijn afspraken welke ingangen er door welke groepen gebruikt worden. Het is wel zo fijn als de kinderen zich hieraan houden. De leerkrachten moeten in de verzuimregistratie bijhouden wanneer een kind al of niet geoorloofd afwezig is, tevens wordt hier bijgehouden wanneer een kind te laat is. Gebeurt het vaker dat een kind te laat is, dan wordt de leerplichtambtenaar hiervan op de hoogte gesteld. Voorleeskampioen Kim Rekkers heeft de voorleeswedstrijd van de groepen 7 en 8 op de Pater van der Geld gewonnen. Kim gaat het nu opnemen tegen de kampioenen van alle Waalwijkse scholen.

7 Groene voetstappen Na de herfstvakantie is er weer de actie Groene Voetstappen georganiseerd. Met deze actie proberen we dat de kinderen zoveel mogelijk te voet of op de fiets naar school komen. Dit jaar is er voor het eerst een wisseltrofee uitgereikt aan de groep met de meeste groene voetstappen. De winnaars van de onderbouw: groep 4b De winnaars van de bovenbouw: groep 8a Zorg dat je gezien wordt! De dagen zijn inmiddels al een stuk korter. Ook s ochtends bij het naar school gaan is het nog steeds donker. Hoogste tijd voor de verkeerscommissie om extra aandacht te vragen voor goede fietsverlichting. Anderhalve week voor het begin van de kerstvakantie hebben wij daarom, in samenwerking met de politie Westen Midden Brabant een actie georganiseerd om leerlingen en hun ouders attent te maken op het belang van fietsverlichting. Op 10 december, aan het begin van de schooldag, stonden bij alle vier de toegangspoorten officieel aangewezen fietsverlichtingscontroleurs. Deze controleurs waren leerlingen uit de groepen acht. Zij hadden allemaal een tweetal stapeltjes kaarten bij zich. Een groene kaart werd overhandigd als de fietsverlichting in orde was. Bij een rode kaart was de verlichting niet in orde. Op de rode kaart stond aan welke voorwaarden fietsverlichting moet voldoen. Ook werden de boetes vermeld. Bij het ontbreken van voor- of achterverlichting is de boete 55,-. Als er geen reflectoren op de fiets zitten is de boete 35,-. Als je een boete krijgt is je zakgeld dus snel op!! Maar belangrijker nog is dat je met een goede fietsverlichting veel beter zichtbaar bent voor het andere verkeer. Gelukkig zijn er heel veel groene kaarten uitgedeeld. En voor diegenen die een rode kaart hadden; hoogste tijd om snel even iets aan je verlichting te doen. Voor een paar euro is al een goedgekeurde ledverlichting te koop. Een stuk goedkoper dan een boete en wel zo veilig!! Wij wensen iedereen heel fijne feestdagen en een goed en veilig 2015 toe. Namens de verkeerscommissie.

8 De Genestetstraat 1, 5144 SN Waalwijk Rabobank Beste ouders, jongens en meisjes, Op kerstavond om uur willen wij graag voor de gezinnen met kleine kinderen weer een herdertjesviering verzorgen in de Sint Antoniuskerk. Het kerstverhaal wordt dan voorgelezen en uitgebeeld door kinderen. Ter afwisseling zullen wij tussendoor samen de traditionele kerstliedjes zingen. Wij zijn op zoek naar kinderen die het leuk vinden om mee te helpen het verhaal uit te beelden. Misschien heb je wel een vriendje of vriendinnetje dat het ook leuk vindt om mee te doen, kom dan gezellig samen! Je kunt je aanmelden tot en met 14 december bij Anja de Vries, telefoonnummer of via anjabaar123@hotmail.com Wij gaan oefenen, o.o.v. op: donderdag 18 december om uur en maandag 22 december om uur. Als er maandag 22 dec. nog kinderen mee willen doen zijn ze van harte welkom. Een extra engeltje, schaapje of herder kan het spel alleen maar mooier maken. Bel of mail je even? Vriendelijke groet, Anja de Vries P.S. als je ouders, familie of vrienden willen komen kijken, hebben ze hiervoor een kaart nodig. Deze kost 1,-- en kan op het parochiecentrum worden afgehaald vanaf 15 december, tussen 9.00 en uur.

9 Beste ouders en verzorgers, Ik zal mezelf eerst even aan u voorstellen. Mijn naam is Luuk Brand en ik ben de zoon van juffrouw Miriam en ik ben de keeper van de C1 van Willem II. Nu is het zo dat o.a. Willem II de stichting Gambiasport ondersteunt. Gambiasport is een organisatie die door middel van het inzamelen van bijvoorbeeld gebruikte voetbalschoenen, sneakers of gymschoenen sporters in Gambia helpt aan sportspullen. Oude sneakers, gym- en voetbalschoenen worden ingezameld en gaan dan via de stichting Gambiasport naar verschillende plaatsen in Gambia en krijgen daar een tweede leven. 2x per jaar gaat de stichting met geschonken spullen naar Gambia en zorgen dat het daar een tweede leven krijgt. Zowel jeugd als ouderen krijgen gebruikte spullen aangereikt. Door schenkingen van profclubs die hun tenues jaarlijks vervangen, lopen er daar ook heel wat teams rond in kleding van verschillende Nederlandse clubs. Om een grote groep mensen te bereiken dacht aan de De Pater mijn oude basisschool en de school van mijn moeder, een school waar altijd heel veel sportieve kids opzitten. Nu voelt u hem misschien wel aankomen, maar ik zou u graag het volgende willen vragen: Wie heeft er thuis nog een paar voetbalschoenen, sneakers of gymschoenen staan die niet meer worden gebruikt, omdat ze misschien te klein of zelfs een beetje kapot zijn? Bij Gambiasport wordt alles keurig gefilterd en het is zelfs zo dat oude kapotte schoenen gebruikt worden om andere schoenen op te lappen en dat kunnen ze daar heel goed. Dus hebt u nog oude voetbalschoenen, sneakers of gymschoenen staan, dan kunt u die na de kerstvakantie inleveren bij mijn moeder en dan zullen wij (Willem II) ervoor zorgen dat uw oude schoenen een tweede leven krijgen. Met vriendelijke groeten, Luuk Brand Oud leerling Pater van de Geld

10 Bericht van GGD Hart voor Brabant: Een toename van Kinkhoest Sinds de zomer van 2014 is er een stijging van het aantal mensen met kinkhoest. We willen u daarom informatie geven over kinkhoest. Kinkhoest is vooral gevaarlijk voor jonge baby s. Het is belangrijk om te voorkomen dat jonge baby s kinkhoest krijgen. In de bijlage van de GGD kunt u meer informatie lezen over kinkhoest. Bijlage Wat is kinkhoest? Kinkhoest is een besmettelijke ziekte en wordt veroorzaakt door de Bordetella pertussis bacterie. Deze bacterie zit in de keel van iemand met kinkhoest. In Nederland worden de meeste kinderen volgens het Rijksvaccinatieprogramma ingeënt tegen kinkhoest. Toch komt kinkhoest in Nederland regelmatig voor. Door de inentingen zijn de klachten van kinkhoest vaak minder heftig. Wat zijn de klachten bij kinkhoest? Zeven tot tien dagen na besmetting treden de eerste klachten op zoals koorts, hardnekkige verkoudheid en droge hoest Na twee weken worden de hoestbuien erger, vooral s nachts. De hoestbuien gaan samen met gierend inademen en het opgeven van slijm. Tijdens de hoestbui kan iemand blauw aanlopen. Na de hoestbui wordt vaak gebraakt. De hoestbuien zijn erg vermoeiend. Voor jonge baby s kan kinkhoest gevaarlijk zijn omdat zij meer kans hebben op blauw aanlopen en ademstilstand. Baby s hebben meestal geen hoestklachten bij kinkhoest. Bij volwassenen kunnen de klachten minder zijn, kinkhoest lijkt dan op een forse verkoudheid of een hardnekkige hoest. Hoe kun je kinkhoest krijgen? De kinkhoestbacterie zit in de keel van iemand met kinkhoest. Door hoesten, niezen en praten komen kleine druppeltjes met de bacterie in de lucht. Mensen kunnen deze druppeltjes inademen en worden hierdoor besmet. De kans op besmetting is het grootst tijdens de eerste klachten. Dan is vaak nog niet duidelijk dat iemand kinkhoest heeft. Mensen blijven besmettelijk tot vier weken na het begin van de klachten. Door antibiotica is iemand minder lang besmettelijk. Wie kan kinkhoest krijgen?

11 Iemand die ingeënt is of kinkhoest heeft gehad, heeft afweer opgebouwd tegen de ziekte. Mensen kunnen wel weer kinkhoest krijgen, maar dan in een lichtere vorm. Kinderen en volwassenen die niet alle inentingen tegen kinkhoest hebben gehad worden vaak zieker. Hoe jonger het kind, hoe ernstiger de klachten kunnen zijn. Zeker jonge baby s hebben meer kans om ernstig ziek te worden van kinkhoest. Alertheid is belangrijk bij de volgende mensen: Neem contact op met de huisarts als een niet volledig ingeënte baby (<1 jaar) in contact is geweest met iemand die kinkhoest heeft. Vermijdt contact tussen zwangere vrouwen (>34 weken zwanger) en mensen met kinkhoest. De baby kan direct na de geboorte worden besmet via de moeder. Wat kunt u doen om kinkhoest te voorkomen? Kinderen worden ingeënt tegen kinkhoest op de leeftijd van 2,3,4,11 maanden en 4 jaar. Naast de entingen helpt hoesthygiëne om kinkhoest te voorkomen. Hygiënisch hoesten en niezen doet u door een papieren zakdoekje te gebruiken, dit na gebruik weg te gooien en daarna uw handen te wassen. Als u geen papieren zakdoekje bij de hand heeft, houd dan uw hand voor en was hierna uw handen. Wanneer u de handen niet kunt wassen kunt u hoesten of niezen in uw kinderen dit ook te doen. de neus en mond elleboog. Leer Is kinkhoest te behandelen? Behandeling is gericht op het bestrijden van de klachten. Tijdens de eerste klachten van kinkhoest kan antibiotica de besmettelijkheid verminderen. Mogelijk helpt antibiotica ook om de klachten te verminderen. Doordat bijna iedereen ingeënt is tegen kinkhoest verloopt de ziekte meestal zonder complicaties. Neem contact op met de huisarts als er contact is geweest met een kinkhoestpatiënt én er klachten ontstaan. In het bijzonder als er jonge baby s in het gezin zijn of als u werkt met jonge baby s. Kan iemand met kinkhoest naar het kindercentrum/school? Als een kind zich goed voelt dan kan het gewoon komen. Het kind is al besmettelijk voordat duidelijk is dat het kind kinkhoest heeft. Andere kinderen kunnen al besmet zijn en daarom helpt thuishouden van het zieke kind niet om verspreiding van kinkhoest te voorkomen. Informeer wel de leiding of de leerkracht. Heeft u nog vragen? U kunt bellen naar de GGD Hart voor Brabant, team infectieziekten of mailen naar infectieziekten@ggdhvb.nl

12

13

14 Workshop Anders kijken, anders doen Je kind komt thuis van school. Je neemt even gezellig de tijd om samen wat te drinken en je vraagt hoe het was. Gewoon, is het al om bekende antwoord. Je reageert hier verder niet op, je kind geeft immers geen reden tot zorgen. Dit gaat een tijdje zo door en langzamerhand komen er toch signalen van school dat je kind bijvoorbeeld gepest wordt. Hè?!, denk je. Hij heeft er nooit iets over gezegd als ik er naar vroeg! Wat heb ik gemist? En dat is nu precies de goede vraag: welke signalen van je kind heb je gemist? Het gezicht is je woordenboek Non verbale signalen zijn te zien in ieders gezicht en laten zien hoe je je werkelijk voelt. Echter, wij zijn gericht op de verbale communicatie. Het oppikken van de non-verbale signalen van je kind maken dat je anders zult gaan reageren, eerder gaat handelen of ingrijpen. Je gaat het signaal achter de gewoon zien. Het doel en resultaat van de workshop: Je maakt kennis met non-verbale signalen. Door hier mee te oefenen in de workshop, ben je in staat je eigen kind beter te verstaan en te begrijpen. Je leert ook te zien wat er nu bijv. ónder het gedrag verborgen ligt. Daardoor kun je thuis gaan zien wat je kind écht voelt en denkt. Je gaat dan als vanzelf anders reageren. Je kind voelt zich gezien, gehoord en begrepen. Hij heeft meer vertrouwen opgebouwd dat je hem begrijpt en zal zich makkelijker uiten. Jij zult je minder machteloos gaan voelen in het contact met je kind en de opvoeding. Interesse? Je bent van harte welkom en je kunt je inschrijven via: Ook voor vragen kun je mailen of neem contact op: Ook leerkrachten zijn van harte welkom bij de workshop! Datum: woensdag 21 januari 2015 Tijd: u. Locatie: Praktijk Infero, Groen van Prinstererlaan 65, 5142 VB Waalwijk Kosten: 25,- per persoon en 45,00 per ouderpaar. Info m.b.t. Infero: en

15 Kerstfeest 2014 stal een heerlijke lunch Ouderraad en kerstcommissie hartelijk dank voor alle goede zorgen! Alle hulpouders hartelijk dank! Koortje in de kuip Kersfeest in de kerk Medewerkers van de Sint Antoniuskerk hartelijk dank!

16 Martijn Rekkers, Heel erg bedankt voor de schitterende stal die je gemaakt hebt op het podium in de kuip en voor de mooie kerstboom die door de kinderen in de kerk werd gevuld. We hebben er allemaal van genoten! De kinderboerderij bedankt voor de medewerking. De geit het schaap en de konijnen maakten het vrijdag in de kuip helemaal compleet!

Uiltje gemist? kalender. Kerstdiner op donderdag 18 december. o.a. in dit nummer: Op donderdag 18 december zijn alle kinderen vanaf 12.00 uur vrij.

Uiltje gemist? kalender. Kerstdiner op donderdag 18 december. o.a. in dit nummer: Op donderdag 18 december zijn alle kinderen vanaf 12.00 uur vrij. 10 december 2014 kalender Donderdag 11 december Kerstmusical groep 6 Lieke/ Hanneke Dinsdag 16 december Kerstmusical groep 6 Marian/Jorine Vergadering Leerlingenraad Donderdag 18 december Vrije middag

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schooljaar 2014/2015 No 10 16 januari 2015

Nieuwsbrief Schooljaar 2014/2015 No 10 16 januari 2015 Nieuwsbrief Schooljaar 2014/2015 No 10 16 januari 2015 Reageren op de inhoud kunt u via het mailadres: directie@jozefrijen.nl Inhoudsopgave Om te onthouden... 1 Scholenbasketbaltoernooi... 2 Team Jozefschool

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar Nummer: 16. In dit nummer - Agenda - Kinkhoest - Directiepraat - Open Avond.

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar Nummer: 16. In dit nummer - Agenda - Kinkhoest - Directiepraat - Open Avond. - HET TOEKANNIEUWS Schooljaar 2015-2016 08-03-2016 Nummer: 16 In dit nummer - Agenda - Kinkhoest - Directiepraat - Open Avond Agenda 2015-2016 14 maart 2016 Start Project Zwerfafval 21 maart 2016 Studiemiddag

Nadere informatie

Paulo Freire NIEUWS brief

Paulo Freire NIEUWS brief Paulo Freire NIEUWS brief 6 januari 2016 schooljaar 2015-2016 Week 1 Nummer 16 NIEUWJAAR Het team wenst alle kinderen en ouders een geweldig 2016 toe. We hopen dat het voor iedereen een gezellig en succesvol

Nadere informatie

Van het team zijn jarig: Vrijwilliger Marijke op 22 dec. en juf Renee op 28 dec. Alle jarigen heel hartelijk gefeliciteerd en een fijne dag gewenst.

Van het team zijn jarig: Vrijwilliger Marijke op 22 dec. en juf Renee op 28 dec. Alle jarigen heel hartelijk gefeliciteerd en een fijne dag gewenst. Agenda: 18 dec.: gr. 1-4 s middags vrij 18 dec.: gr. 1-8 van 18.00 u. tot 19.30 u. kerstviering (zie uitnodigingsbrief) 19 dec.: gr.1-4 vrij 19 dec.: gr.5-8 14.00 uur school uit (lunchpakketje meegeven

Nadere informatie

***** Nieuwe leerlingen Wij verwelkomen Melle in groep 1/2A en hopen dat ie veel plezier zal hebben op De Bron!

***** Nieuwe leerlingen Wij verwelkomen Melle in groep 1/2A en hopen dat ie veel plezier zal hebben op De Bron! 19 december 2014 ***** Nieuwe leerlingen Wij verwelkomen Melle in groep 1/2A en hopen dat ie veel plezier zal hebben op De Bron! ***** Veranderde kalenderdata De afsluiting van ons project kan wegens niet

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 10 2014-2015

Nieuwsbrief nr. 10 2014-2015 1. dr. de Boerstraat 42 1511 VH Oostzaan tel. 075 6841468 info@korenaar.nl www.korenaar.nl #dekorenaarcbs Nieuwsbrief nr. 10 2014-2015 A g e n d a 05 februari Afsluiting Project 09 t/m 19 februari 10-minutengesprekken

Nadere informatie

BERICHTEN 7 7 december 2012

BERICHTEN 7 7 december 2012 BERICHTEN 7 7 december 2012 Kalender: Maandag 10 Dinsdag 11 Woensdag 12 Donderdag 13 Vrijdag 14 Maandag 17 Dinsdag 18 Woensdag 19 Donderdag 20 Vrijdag 21 Kerstdiner 17.00-19.00 uur Berichten 8 Kinderen

Nadere informatie

Parmentierweg 49 Postbus 121 2316 ZV Leiden www.ggdhm.nl 2300 AC Leiden. De GGD Hollands Midden is onderdeel van de RDOG Hollands Midden

Parmentierweg 49 Postbus 121 2316 ZV Leiden www.ggdhm.nl 2300 AC Leiden. De GGD Hollands Midden is onderdeel van de RDOG Hollands Midden Wat is waterpokken? Waterpokken is een ziekte die wordt veroorzaakt door het varicellazostervirus. De meeste mensen krijgen waterpokken als kind, meer dan 93% van in Nederland opgegroeide kinderen heeft

Nadere informatie

BIJP ATER Basisschool Pater van der Geld Max Bruchstraat 8, 5144 GJ Waalwijk (0416-)

BIJP ATER Basisschool Pater van der Geld Max Bruchstraat 8, 5144 GJ Waalwijk (0416-) BIJP ATER Basisschool Pater van der Geld Max Bruchstraat 8, 5144 GJ Waalwijk (0416-) 561738 directie@patervdgeld.nl www.patervdgeld.nl schooljaar 2017 2018, nr. 27 - december 2017 Beste leerlingen - ouders

Nadere informatie

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering 21 December vrijdag Kerstvakantie begint om 12.15 uur 25 & 25 December Eerste & Tweede kerstdag Woensdag

Nadere informatie

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl November 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van November. Hierin stellen de nieuwe ouderleden van de MR zich aan u voor. En kunt u lezen over de opbrengst van de kleedjesmarkt,

Nadere informatie

Dialoog, onderzoeken, nieuwsgierigheid, verkennen, communiceren, samenwerken, ouders en team, verbeteren, vernieuwen..

Dialoog, onderzoeken, nieuwsgierigheid, verkennen, communiceren, samenwerken, ouders en team, verbeteren, vernieuwen.. In deze Boemeratel: 1. Dialoog, onderzoeken 2. Kerst op De Boemerang 3. Verandering werkwijze GGD 4. Kerstconcert voor RETT 5. Jeugdorkest in de Reeshof 6. Toename van Kinkhoest 7. Verslag goed en kwaad

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kbs De Korenbloem Jan van Arkelstraat 7 8101 EN Raalte tel: 0572-362690. email: korenbloem@mijnplein.nl website:www.korenbloemraalte.

Nieuwsbrief. Kbs De Korenbloem Jan van Arkelstraat 7 8101 EN Raalte tel: 0572-362690. email: korenbloem@mijnplein.nl website:www.korenbloemraalte. Nieuwsbrief Kbs De Korenbloem Jan van Arkelstraat 7 8101 EN Raalte tel: 0572-362690 email: korenbloem@mijnplein.nl website:www.korenbloemraalte.nl jaargang 22, nummer 2, november 2015 KORTE INHOUD VAN

Nadere informatie

15 december 2014 schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 8

15 december 2014 schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 8 Lijster eens Lijsterhof 6, 3772 AA Barneveld www.obs-delijster.nl 15 december 2014 schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 8 Van de directie Voor u ligt de laatste Lijstereens van 2014. Een hele dikke, want naast

Nadere informatie

Aqua-Pas. Jaargang 26, nummer 6 6 december Donderdag 10 januari alle leerlingen vrij!

Aqua-Pas. Jaargang 26, nummer 6 6 december Donderdag 10 januari alle leerlingen vrij! Aqua-Pas Jaargang 26, nummer 6 6 december 2018 Donderdag 10 januari alle leerlingen vrij! Op donderdag 10 januari zijn alle leerlingen vrij van school! Er is deze dag een extra studiedag voor het gehele

Nadere informatie

Regel van de maand: Pesten is altijd gemeen, vaak velen tegen één. Help de gepeste kinderen mee, zeg tegen de pester NEE

Regel van de maand: Pesten is altijd gemeen, vaak velen tegen één. Help de gepeste kinderen mee, zeg tegen de pester NEE Kalender Kalender 1 t/m 5 februari Gekke Week Gr. 1 t/m 8 5 februari Carnavalsfeest Gr. 1 t/m 8 8 t/m 12 februari Carnavalsvakantie Gr. 1 t/m 8 15 februari Studiedag Gr. 1 en 2 Emailadressen Regel van

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014 VANUIT DE SCHOOLLEIDING Start nieuwe schooljaar Het nieuwe schooljaar is deze week van start gegaan. Op maandagmorgen waren er heel veel kinderen die zin hadden om weer naar school te gaan! Gelukkig want

Nadere informatie

De Schoolkrant. De Schoolkrant

De Schoolkrant. De Schoolkrant De Schoolkrant De Schoolkrant December 2014 SO Alphons Laudy Van de redactie Dit is de tweede schoolkrant van dit schooljaar Deze keer zijn de volgende thema s aan bod geweest: Herfst, Sint en Kerst. Deze

Nadere informatie

goede doelengeld 213.99

goede doelengeld 213.99 goede doelengeld 213.99 e-mail: beatrixschool@vpcoermelo.nl Website: www.beatrixschoolermelo.nl Nieuwsbrief 4 december schooljaar 2015-2016 AGENDA Woensdag 2 december Sinterklaas en zijn Pieten bezoeken

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Agenda. Dag Sinterklaasje. .Welkom Kerst! Basisschool Sint Liborius. December. Nieuwsbrief 5 4 december 2015. 4 december (middag vrij!

NIEUWSBRIEF. Agenda. Dag Sinterklaasje. .Welkom Kerst! Basisschool Sint Liborius. December. Nieuwsbrief 5 4 december 2015. 4 december (middag vrij! NIEUWSBRIEF Agenda Basisschool Sint Liborius December 4 december (middag vrij!) Sinterklaasviering 7 december 19.30 uur Werkgroep Andere Tijden 9 december 19.30 uur VO Voorlichtingsavond groep 8 11 december

Nadere informatie

Informatiebulletin voor ouders en kinderen Jaargang NR december DE JARIGEN VAN HARTE GEFELICITEERD!

Informatiebulletin voor ouders en kinderen Jaargang NR december DE JARIGEN VAN HARTE GEFELICITEERD! Informatiebulletin voor ouders en kinderen Jaargang 2016-2017 www.pieterwijten.nl NR 454-21 december 18 december Tamara Kora (gr 1) 22 december Nina Guzinski (gr 3) 8 januari Gijs Nijssen ( gr 3)) 12 januari

Nadere informatie

Belangrijke data komende periode:

Belangrijke data komende periode: Vrijdag 4 juli 2014 Belangrijke data komende periode: Datum Vrijdag 4 juli 2014 Zaterdag 5 juli t/m zondag 17 augustus 2014 Vrijdag 15 augustus 2014 Maandag 18 augustus 2014 Dinsdag 19 augustus 2014 Woensdag

Nadere informatie

D R U P P E L S G E W I J S

D R U P P E L S G E W I J S B a s i s s c h o o l D e R e g e n b o o g s e p t e m b e r 1 5 D R U P P E L S G E W I J S 1 5 m e i 2 0 1 1 KALENDER 07-09 hoofdluiscontrole 07-09 informatieavond groep 7 08-09 informatieavond groep

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 december 2016

Nieuwsbrief 2 december 2016 Nieuwsbrief 2 december 2016 Schoolnieuws Beste ouders / verzorgers, Hierbij ontvangt u de zevende nieuwsbrief van het schooljaar 2016-2017. Kerstvieringen Samen met de leerlingen werken we toe naar onze

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7. Schooljaar , vrijdag 7 december 2018

Nieuwsbrief 7. Schooljaar , vrijdag 7 december 2018 Nieuwsbrief 7 Schooljaar 2018-2019, vrijdag 7 december 2018 Vertrek Afgelopen week heeft Ellen Jansen, ons verrast met de aankondiging van haar vertrek. Zij gaat per 1 februari De Octopus verlaten. Ellen

Nadere informatie

Ouderinfo donderdag 3 december 2015

Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Geplande evenementen 4-12-2015 Sinterklaasviering www.antoniusbest.nl 0499-371250 Beste ouders, verzorgers, 1. Pepernoten bakken Afgelopen maandag begon de Sinterklaasweek

Nadere informatie

Maart 2015. In deze nieuwsbrief: Rots en water in groep 8. Paastoernooien. Nieuws van de oudervereniging. Groene voetstappen. Kapstokken gevraagd

Maart 2015. In deze nieuwsbrief: Rots en water in groep 8. Paastoernooien. Nieuws van de oudervereniging. Groene voetstappen. Kapstokken gevraagd In deze nieuwsbrief: Rots en water in groep 8 Reggio in groep 4 Paastoernooien Nieuws van de oudervereniging Groene voetstappen Kapstokken gevraagd Schoolfoto s manier zijn ze weer meer water. Verder hebben

Nadere informatie

Vanuit het team. Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! Verjaardagen: In dit nummer: Kind centrum De Vlechter

Vanuit het team. Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! Verjaardagen: In dit nummer: Kind centrum De Vlechter De Vlecht 18 december 2015 Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! In dit nummer: Vanuit het team 1 Groep 3/4 2 Groep 5/6 3 Sport en Bewegen 4 Afscheid juf José 5 MIKZ / Kerstcollage

Nadere informatie

Vanuit de directie. Beste ouders/verzorgers,

Vanuit de directie. Beste ouders/verzorgers, CBO Het Kompas Jol 38 8446 EZ Heerenveen www.hetkompas-meilan.nl S C H O O L J A A R 2 0 1 5-2 0 1 6 1 0 D E C E M B E R 2 0 1 5 Directeur: Bartele van der Veer Directeur.hetkompas@ cbo-meilan.nl TREFWOORD

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal.

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal. Nieuwsbrief nr. 4 December, 2015 KALENDER 4 december 1 Sint op school Surprise bovenbouw 10 december Afscheid juf Sanne en juf Marjo 12 december Oud papier (10:00 12:00 uur) 18 december Kerstviering (continurooster)

Nadere informatie

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl 1 6 j u n i 2 0 1 4 Sportdag Hartenaas 1 Sportdag Hartenaas Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de jaarlijkse sportdag van Hartenaas plaats (mocht het deze dag erg slecht weer zijn, dan wordt de sportdag verplaatst

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F IJsseldijk 59 8196 KB Welsum Telefoon: 0570-561821 Website: www.obsdijkzicht.nl E-mail: obsdijkzicht@de-mare-scholen.nl DIJKoverZICHT 2015/2016 Nummer 07: 01 april 2016 Wat staat

Nadere informatie

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E AGENDA maandag t/m vrijdag 23 3 januari K E R S T V A K A N T I E januari 2014 Activiteit culturele activiteiten vrijdag 10 Bezoek Scheepvaartmuseum groep 7A en 7C Rijksmuseum groep 6C en van Goghmuseum

Nadere informatie

Nieuwsbrief. December 2014. Overblijfrooster na kerst Sparen schoolreis/kamp. Bijeenkomst overblijfouders Afspraken kleuterplein

Nieuwsbrief. December 2014. Overblijfrooster na kerst Sparen schoolreis/kamp. Bijeenkomst overblijfouders Afspraken kleuterplein In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief December 2014 Babynieuws Overblijfrooster na kerst Sparen schoolreis/kamp Bijeenkomst overblijfouders Afspraken kleuterplein Kerstkaarten Twenteranddictee Kerstfeest 18

Nadere informatie

U denkt dat uw kind mazelen heeft Wanneer u vermoedt dat uw kind mazelen heeft, verzoeken wij u contact op te nemen met uw huisarts.

U denkt dat uw kind mazelen heeft Wanneer u vermoedt dat uw kind mazelen heeft, verzoeken wij u contact op te nemen met uw huisarts. Aan alle ouders en verzorgers, Bij een aantal niet-gevaccineerde kind(eren) in het Land van Heusden en Altena is mazelen geconstateerd. In deze brief willen wij u in overleg met de GGD West-Brabant informeren

Nadere informatie

Vanuit de ouderraad.

Vanuit de ouderraad. Juni 2013 Vakantie Wat gaat een jaar toch snel voorbij! Een jaar waarbij weer veel is gebeurd. We hebben met z'n allen hard gewerkt en we mogen trots zijn op onze leerlingen, het personeel en de school.

Nadere informatie

Kerstfeest Schooljaar 2012-2013. Nummer 5. 29-11-2012 Enkele belangrijke data: Lightwise Groep 1 en 2

Kerstfeest Schooljaar 2012-2013. Nummer 5. 29-11-2012 Enkele belangrijke data: Lightwise Groep 1 en 2 Binnenkort zullen op speelse wijze ook de fietsen van de kleuters en de leerlingen van groep 3-4 getest worden en hopelijk kunnen er ook dan weer volop goedkeuringsstickers worden uitgedeeld, want we gaan

Nadere informatie

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Beste ouder/verzorger, We zitten midden in alle decemberactiviteiten en het is heel sfeervol op de locatie. Samen met de kinderen werken

Nadere informatie

10 december 2014 Jaargang 28 nummer 8 Volgende Info verschijnt op 07-01-2015 Kerstuitnodiging verschijnt op ma 15 dec 14. Kerst op De Uilenburcht

10 december 2014 Jaargang 28 nummer 8 Volgende Info verschijnt op 07-01-2015 Kerstuitnodiging verschijnt op ma 15 dec 14. Kerst op De Uilenburcht In deze Info onder andere: Kerst op De Uilenburcht De agenda tot half februari 2015. Een terugblik op 2014 10 december 2014 Jaargang 28 nummer 8 Volgende Info verschijnt op 07-01-2015 Kerstuitnodiging

Nadere informatie

A G E N D A. Kerstviering. Denkt u nog even aan het meegeven van glazen potjes. Vrij. 18 dec. Speelgoedochtend groep 1/2, 3 en 4

A G E N D A. Kerstviering. Denkt u nog even aan het meegeven van glazen potjes. Vrij. 18 dec. Speelgoedochtend groep 1/2, 3 en 4 W E E K B R I E F Nr. 15 04 december 2015 Datum Omschrijving A G E N D A Woe. 16 dec. Kerstviering. Denkt u nog even aan het meegeven van glazen potjes. Vrij. 18 dec. Speelgoedochtend groep 1/2, 3 en 4

Nadere informatie

1. Liedje Welkom welkom http://www.youtube.com/watch?v=t5ajdsxwmhu 2. Liedje: Jij mag er zijn.

1. Liedje Welkom welkom http://www.youtube.com/watch?v=t5ajdsxwmhu 2. Liedje: Jij mag er zijn. NIEUWSBRIEF 2 Oktober 2013-20142014 Geachte Ouders/verzorgers, De eerste 9 weken zitten erop. De leerlingen en leerkrachten hebben hard gewerkt. Met z n allen hebben we goed ons best gedaan op de leervakken,

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Algemene informatie week 36

Algemene informatie week 36 Algemene informatie week 36 Wij heten alle peuters, leerlingen, ouders, opa s en oma s heel hartelijk welkom en wensen iedereen een fijn, goed, gezellig, leerzaam jaar toe. Samen maken we er een mooi jaar

Nadere informatie

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Onze school is afgelopen maandag weer in kerstsfeer gebracht. Zeker nu de ochtenden lang donker en schemerig zijn, geven

Nadere informatie

WEEKBRIEF 2 OKTOBER 2015 / NUMMER 8. extra koffieochtend vanwege de week van de opvoeding groep 7 naar CanDance studio Aalsmeer

WEEKBRIEF 2 OKTOBER 2015 / NUMMER 8. extra koffieochtend vanwege de week van de opvoeding groep 7 naar CanDance studio Aalsmeer WEEKBRIEF 2 OKTOBER 2015 / NUMMER 8 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Volgende week zijn er twee thema's aan de orde: de week van de opvoeding en de Kinderboekenweek. Dat is veel. Toch hebben

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 19 -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -

Nieuwsbrief nr. 19 -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. - Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 19 12 e jaargang Vrijdag 19 juni 2015 Bedankavond hulpouders

Nadere informatie

Nieuwsblad. nr. 5. Woensdag 4 november 2015. Wijziging tot de kerstvakantie

Nieuwsblad. nr. 5. Woensdag 4 november 2015. Wijziging tot de kerstvakantie Nieuwsblad B.s. de Achthoek Houtse Heuvel 3 4911 AT Den Hout nr. 5 Tel: 0162-455472 Fax: 0162-438583 Email: directie@de-achthoek.nl Website: www.de-achthoek.nl Woensdag 4 november 2015 Wijziging tot de

Nadere informatie

Gerardusschool Klingerveld 6 Postbus 97 5750 AB DEURNE telefoon: 0493 314144 e-mail: gerardusschool@prodas.nl www.bs-gerardus.nl

Gerardusschool Klingerveld 6 Postbus 97 5750 AB DEURNE telefoon: 0493 314144 e-mail: gerardusschool@prodas.nl www.bs-gerardus.nl Gerardusschool Klingerveld 6 Postbus 97 5750 AB DEURNE telefoon: 0493 314144 e-mail: gerardusschool@prodas.nl www.bs-gerardus.nl Deurne, 14-10-2015 Nummer 4 Beste ouders, graag maken wij u attent op het

Nadere informatie

Nieuwsbrief donderdag 7 juli Afscheidsmusical groep 8

Nieuwsbrief donderdag 7 juli Afscheidsmusical groep 8 Nieuwsbrief donderdag 7 juli 2016 Afscheidsmusical groep 8 De afscheidsmusical van groep 8 werd dit keer in de grote zaal van een theater opgevoerd. In de Purmarijn zat een uitzinnig publiek klaar om naar

Nadere informatie

Nieuwsbrief de Horizon

Nieuwsbrief de Horizon P a g i n a 1 Nieuwsbrief de Horizon Agenda 5 januari: luizencontrole 6 januari: oud papier 7 januari: inloopmiddag 11 januari: kleuters en onderbouw vrij 21 januari: studie dag leerlingen vrij 22 januari:

Nadere informatie

Na deze avond zullen wij alle ouders informeren via de weekbrief.

Na deze avond zullen wij alle ouders informeren via de weekbrief. Weekbrief 23 november 2015 Algemene mededelingen Gespreksmiddag/avond Maandag 23 november is de gespreksmiddag/avond voor de ouders/verzorgers van de leerlingen van groep 1 t/m 7 en dinsdag 24 november

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. NR. 16 vrijdag 18 december 2015

NIEUWSBRIEF. NR. 16 vrijdag 18 december 2015 NR. 16 vrijdag 18 december 2015 Kerstfeest! Kerst is een tijd voor familie. Tijd voor gezelligheid, fijne kaarsjes in het donker, liefst even geen geruzie, tijd voor lekker uitgebreid eten. Het is mooi

Nadere informatie

Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut

Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut Groepen 1 tot en met 3 Julianalaan 1 6824 KG Arnhem tel: 026-3701183 Welkom in groep 1-2 van basisschool de Boomhut Informatieboekje voor de ouders Van harte welkom! Uw kind komt bij ons op basisschool

Nadere informatie

2015 2016 18 november 2015 - nummer 6

2015 2016 18 november 2015 - nummer 6 2015 2016 18 november 2015 - nummer 6 Agenda Vrijdag 27 nov. Rapporten mee naar huis Maandag 30 nov. en dinsdag 1 dec.: Oudergesprekken Woensdag 2 dec. KinderRaad vergadering Woensdag 2 dec. Zoemertje

Nadere informatie

Brede school Blitterswijck Schooljaar 2009-2010 Nr. 1

Brede school Blitterswijck Schooljaar 2009-2010 Nr. 1 Brede school Blitterswijck Schooljaar 2009-2010 Nr. 1-7 september 2009 Blitsgids Start nieuwe schooljaar De vakantie zit er op. Vandaag zijn we weer fris van start gegaan. Hopelijk heeft iedereen er weer

Nadere informatie

CBS Prins Maurits Orionstraat 1-2 2651 GS 010-5117078 info@pmschool.nl www.pmschool.nl

CBS Prins Maurits Orionstraat 1-2 2651 GS 010-5117078 info@pmschool.nl www.pmschool.nl nr: 14 3 juli 2015 CBS Prins Maurits Orionstraat 1-2 2651 GS 010-5117078 info@pmschool.nl www.pmschool.nl Voorwoord Hierbij ontvangt u de laatste nieuwsbrief van de Prins Mauritsschool. Terwijl Nederland

Nadere informatie

Nieuwe leerlingen Lynn is bij ons op school gekomen. Zij zit in groep 1. We wensen haar een fijne tijd op school!

Nieuwe leerlingen Lynn is bij ons op school gekomen. Zij zit in groep 1. We wensen haar een fijne tijd op school! N i e u w s b r i e f 1 J a a r g a n g 5 s e p t e m b e r 0 1 6 Nieuwe leerlingen Lynn is bij ons op school gekomen. Zij zit in groep 1. We wensen haar een fijne tijd op school! De eerste schoolweek

Nadere informatie

Vanuit de groep van Carina/Ellen De ouderkring van volgende week donderdag 19 mei gaat NIET door! Een nieuwe datum volgt nog.

Vanuit de groep van Carina/Ellen De ouderkring van volgende week donderdag 19 mei gaat NIET door! Een nieuwe datum volgt nog. Vanuit het team Langs deze weg kondigen wij het vertrek van onze gewaardeerde collega Jordi Erbé aan. Jordi gaat dichter bij huis, in Amersfoort, werken. Hij wil alle kinderen en ouders onwijs bedanken

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Paasviering

In deze Nieuwsflits: Paasviering schooljaar 2014-2015 aflevering 14 In deze Nieuwsflits: Paasviering Goede Vrijdag en Tweede Paasdag Studiemiddag dinsdag 21 april 2015 Koningsspelen Moestuinproject kleuters MR/Kwaliteitsgroep zoekt versterking

Nadere informatie

2009-2010 Nummer 5. henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com

2009-2010 Nummer 5. henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com 2009-2010 Nummer 5 Juf Lassche 292787/ juf Veenstra 038 4600725 henkensonja@hotmail.com) tienkeveenstra@hotmail.com Bijbelverhalen en liedjes week 47 en 48: Maandag: klein klein kindje Dinsdag: Mozes wordt

Nadere informatie

Beste ouders, verzorgers, jongens en meisjes, graag jullie aandacht voor onze info van deze week.

Beste ouders, verzorgers, jongens en meisjes, graag jullie aandacht voor onze info van deze week. 28 november 2014 Beste ouders, verzorgers, jongens en meisjes, graag jullie aandacht voor onze info van deze week. Algemeen nieuws Sinterklaas Wij volgen de gebeurtenissen in het Sinterklaasjournaal. De

Nadere informatie

Nieuwskraker nr. 19, 4 juli 2013

Nieuwskraker nr. 19, 4 juli 2013 Nieuwskraker nr. 19, 4 juli 2013 Wat gebeurd is Zomerfeest Afgelopen vrijdag hebben we ons traditionele zomerfeest gehad. Gelukkig waren de weergoden ons gunstig gezind en bleef het de hele middag droog.

Nadere informatie

20 november 2014. Beste ouders/verzorgers,

20 november 2014. Beste ouders/verzorgers, 20 november 2014 LET OP: Dinsdag 2 december Vergadering Medezeggenschapsraad Donderdag 4 december Sinterklaasfeest op school Dinsdag 9 december Vergadering Ouderraad Donderdag 18 december Kerstviering

Nadere informatie

Uiterste inleverdag voor de bestelformulieren van de kerststollen.

Uiterste inleverdag voor de bestelformulieren van de kerststollen. 26 november 2014 Agenda voor de komende 2 weken Do 27 Groep 4, kookles (Pietensoep) groep 4 van Sterappels. Pyjamazingen (18.30 uur). Vr 28 Streekmuziekschool komt voor de groepen 3 en 4 met een voorbereidende

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

Agenda: Donderdag 18 december 12.00u groep 0 t/m 8 vrij Kerstviering gr.0 t/m uur. Vrijdag 19 december Continurooster gr.

Agenda: Donderdag 18 december 12.00u groep 0 t/m 8 vrij Kerstviering gr.0 t/m uur. Vrijdag 19 december Continurooster gr. Schooljaar 2014-2015 Nr. 15 Terugblik Sinterklaasfeest Afgelopen vrijdag bracht Sinterklaas een bezoek aan onze school. Onder grote belangstelling van ouders en grootouders konden we zien hoe parachutepiet

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Oktober 2015

NIEUWSBRIEF Oktober 2015 NIEUWSBRIEF Oktober 2015 INHOUD: Agenda Op tijd komen Schooltijden Nieuwe leerkrachten Even voorstellen Kleuterkijkdag Jump-in Artis Zomerfeest Ouderactiviteiten Vakantie- en studiedagen Wintertijd Welkom

Nadere informatie

Weekbrief. Vrijdag 11 november Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid directie / Meerschools Intern Begeleider (MIB) Nieuws uit de school

Weekbrief. Vrijdag 11 november Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid directie / Meerschools Intern Begeleider (MIB) Nieuws uit de school Vrijdag 11 november 2016 Weekbrief Activiteitenoverzicht 16 november Kinderraad (2 leerlingen groep 7/8) 23 en 29 november Oudergesprekken 5 december Sinterklaas Aanwezigheid directie / Meerschools Intern

Nadere informatie

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden.

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden. CALKOENSTRAAT 15 1121XA LANDSMEER INFO-BULLETIN 19 2 juli JAARGANG 2013-2014 Vanuit de directie Op het moment dat ik mijn aandeel voor de INFO schrijf, is de vakantie echt in het vooruitzicht. Wat een

Nadere informatie

Wat doet de GGD? Bij meerdere gevallen van bof kan de GGD onderzoek doen. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de GGD.

Wat doet de GGD? Bij meerdere gevallen van bof kan de GGD onderzoek doen. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de GGD. Wat is bof? Bof is een besmettelijke ziekte waarbij de speekselklier bij het oor ontstoken is. Bof wordt veroorzaakt door het bofvirus. Bof komt regelmatig voor in Nederland. De meeste kinderen in Nederland

Nadere informatie

Kamp groep 8 Het kamp gaat door! De blije hoofden, daar doen we het toch voor? Jaargang 18/nummer 01 4 september 2015

Kamp groep 8 Het kamp gaat door! De blije hoofden, daar doen we het toch voor? Jaargang 18/nummer 01 4 september 2015 Openbare Basisschool De Zevensprong Danslaan 74 1326 PL Almere Tel.: 036-5353742 info@zevensprong.asg-almere.nl www.zevensprong.asg-almere.nl Jaargang 18/nummer 01 4 september 2015 Belangrijke data: 7

Nadere informatie

dinsdag 16 oktober HET EVENAARTJE 17e jaargang nr. 7, blok 1 maandag 15 oktober 2012

dinsdag 16 oktober HET EVENAARTJE 17e jaargang nr. 7, blok 1 maandag 15 oktober 2012 Aan de ouders van de groepen 1 en 2 Binnenkort gaan de kleuters op schoolreis naar dierentuin Artis in Amsterdam, en wel op: dinsdag 16 oktober We vertrekken die dag met de bus vanaf school om 8.30 uur.

Nadere informatie

Vrijdag 20 november 2015 MR vergadering Sinterklaasfeest Volgende Vijzelvaria

Vrijdag 20 november 2015 MR vergadering Sinterklaasfeest Volgende Vijzelvaria OBS De Vijzel Hauwert 80 1691 EJ Hauwert T: 0229-201535 E: info@obsdevijzel.nl Vijzelvaria Woensdag 25 november Vrijdag 4 december Vrijdag 20 november 2015 MR vergadering Sinterklaasfeest Volgende Vijzelvaria

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2013

Nieuwsbrief december 2013 Nieuwsbrief december 2013 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag 2 Juf Monique studieverlof 3 4 5 Sint Groep 1 t/m 4 12 uur vrij Groep 5 t/m 8 13 uur vrij 6 Groep 1/2 vrij Juf Lucille ADV 9 Juf Lucille

Nadere informatie

Jaargang 21, Maand: juni 2015 INFO

Jaargang 21, Maand: juni 2015 INFO Jaargang 21, Maand: juni 2015 Basisschool De Schare INFO Na een prachtige meimaand met veel vrije dagen en heel veel activiteiten als de lentemarkt en de sportdag, gaan we in juni een maand lang hard werken

Nadere informatie

MA DI WO DO VR ZA ZO 18 dec 19 dec 20 dec 21 dec 22 dec 23 dec 24 dec Corine afwezig. Corine afwezig. Corine aanwezig uur: Kerstviering

MA DI WO DO VR ZA ZO 18 dec 19 dec 20 dec 21 dec 22 dec 23 dec 24 dec Corine afwezig. Corine afwezig. Corine aanwezig uur: Kerstviering Uit betrouwbare bron Nieuwsbrief 171808 Datum : 14-12-2017 CBS De Bron Telefoon : 0521-381885 Hoofdweg 136 Website : www.debroncbs.nl 8383 EK Nijensleek E-mail : school@debroncbs.nl MA DI WO DO VR ZA ZO

Nadere informatie

Sintkrant. OBS De Ster en psz De Sterretjes

Sintkrant. OBS De Ster en psz De Sterretjes Sintkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Kerstkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Sinterklaas 2016 Dit is de feestkrant van 2016. In deze krant vindt u alle informatie rondom Sinterklaas en Kerst.

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

ROFFELTJE. Hij ziet het niet

ROFFELTJE. Hij ziet het niet Spechtstraat 49, 3853 VA, Ermelo, 0341-552284 ROFFELTJE > Hij ziet het niet Vol vertrouwen legt hij zijn kleine bruine handjes in die van mij. Ik heb zwarte Piet gezien vertelt hij me met glanzende bruine

Nadere informatie

Weekbrief. 7 11 december 2015

Weekbrief. 7 11 december 2015 Sinterklaas op de Leer Afgelopen vrijdag bracht de Sint met zijn Pieten een bezoek aan onze school. Het werd een heerlijke sfeervolle dag. De kinderen genoten van de geweldige surprises die de knutselpieten

Nadere informatie

september 2015 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag

september 2015 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag september 2015 Start schooljaar 2015- Het nieuwe schooljaar start op maandag 31 augustus. Na een welverdiende vakantie heet ons team de kinderen weer enthousiast welkom. Het kernteam drinkt een bakje koffie

Nadere informatie

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Hemelvaart en Pinksteren Na de Hemelvaart volgt 10 dagen later altijd Pinksteren. Pinksteren is meer

Nadere informatie

Nieuwsflits Nobelhorst

Nieuwsflits Nobelhorst Nieuwsflits Nobelhorst www.bsnobelhorst.nl nobelhorst@skohulst.nl December 2018 Dat december een drukke maand is weten wij op school ook. Sint is het land nog niet uit of de kerstboom staat alweer in de

Nadere informatie

Nieuws uit groep 4 december 2014

Nieuws uit groep 4 december 2014 De tweede periode van dit schooljaar zit erop. Ook in deze periode hebben we weer veel geleerd en gedaan. We hebben genoten van de lessen rondom herfst, de spannende tijd van Sinterklaas en een fijne,

Nadere informatie

Jaargang 21, Maand: juli INFO

Jaargang 21, Maand: juli INFO Jaargang 21, Maand: juli Basisschool De Schare INFO De laatste maandinfo van schooljaar 2014-2015. De maand juli staat voor de deur en ook de start van de zomervakantie. Omdat de laatste schooldag op 17

Nadere informatie

Nieuwsbrief /2019

Nieuwsbrief /2019 Nieuwsbrief 9 2018/2019 Beste jongens en meisjes, beste ouders, Het jaar 2018 zit er bijna op. We kijken samen terug op een hele sfeervolle kerstviering. Een prachtig versierde aula, waardoor je je elke

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 11 december 2015 / NUMMER 524. Van harte gefeliciteerd en een hele fijne verjaardag!!

NIEUWSBRIEF. 11 december 2015 / NUMMER 524. Van harte gefeliciteerd en een hele fijne verjaardag!! 11 december 2015 / NUMMER 524 NIEUWSBRIEF In de komende weken zijn jarig: op 18-12 Mike van Bakel uit groep 4 op 20-12 Kim de Groot uit groep 7 op 21-12 Djuna Gersen uit groep 4 op 25-12 Senna de Waal

Nadere informatie

Nieuws. Flits 2 oktober 2013 Jaargang 05 NieuwsFlits 3

Nieuws. Flits 2 oktober 2013 Jaargang 05 NieuwsFlits 3 2 oktober 2013 Jaargang 05 Nieuws 3 Infobrief Bij deze Nieuws treft u een infobrief van de groep(en) van w kind(eren) aan. In deze infobrief staan de belangrijkste zaken die het komende schooljaar spelen

Nadere informatie

Rups-nieuwtje. Best, september 2014. Beste ouders,

Rups-nieuwtje. Best, september 2014. Beste ouders, Rups-nieuwtje Best, september 2014 Beste ouders, Dit is het eerste rups-nieuwtje van dit schooljaar. Voor sommige kinderen was onze klas al bekend terrein. Voor anderen is het nieuw om naar school te gaan

Nadere informatie

Nieuwsbrief 22 december Beste ouder(s) en /of verzorger(s),

Nieuwsbrief 22 december Beste ouder(s) en /of verzorger(s), Beste ouder(s) en /of verzorger(s), Hierbij de nieuwsbrief van december. Voor mij de eerste nieuwsbrief van De Regenboog. Op 5 december ben ik op De Regenboog gestart. Voor de kinderen en het team was

Nadere informatie

de Oehoe de Tamboerijn

de Oehoe de Tamboerijn de Oehoe Het om-de-week-bericht van openbare basisschool de Tamboerijn Conradpark 18 2441 AG Nieuwveen 0172 539502 schoolleider@obsdetamboerijn.nl www.obsdetamboerijn.nl Jaargang 2015-2016, nr. 6 2015

Nadere informatie

Nieuwsbrief, 01-07-2015

Nieuwsbrief, 01-07-2015 Nieuwsbrief, 01-07-2015 Laatste nieuwsbrief U leest nu de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. We hebben nog een goede 2 weken te gaan, met heel veel leuke activiteiten. Hierover leest u in deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2015

Nieuwsbrief december 2015 Bijlage: Kennismaken met sport en cultuur Nieuwsbrief december Kleutergroepen: In een eerdere nieuwsbrief van dit jaar hebben we al aangegeven dat er in onze groep 1 erg veel leerlingen komen. Na intern

Nadere informatie

Paletin oktober 2015. Vrije dagen: 26 t/m 30 oktober: Herfstvakantie

Paletin oktober 2015. Vrije dagen: 26 t/m 30 oktober: Herfstvakantie Paletin oktober 2015 Vrije dagen: 26 t/m 30 oktober: Herfstvakantie Data: Maandag 5 oktober: Dag van de leraar 20.00 MR-vergadering Woensdag 7 oktober Start Kinderboekenweek Raar maar waar Woensdag 14

Nadere informatie

weeknieuws 10 cursus 2014 2015 6 november 2014

weeknieuws 10 cursus 2014 2015 6 november 2014 PC basisschool Stadskwartier Catharinastraat 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Pluskinderopvang Stadskwartier 0615267632 (ook voor afmeldingen) weeknieuws

Nadere informatie

Pietengym vrijdagochtend 27 november / Sinterklaasviering 4 december

Pietengym vrijdagochtend 27 november / Sinterklaasviering 4 december schooljaar 2015-2016 aflevering 05 Dante is geboren! Sinterklaas 2015 Rijksmuseum Skateclinics Scholen6kamp Kleuterquote In deze Nieuwsflits: Dante is geboren! Juffrouw Mariëtte is op donderdag 29 oktober

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014 DATA OVERZICHT: Maandag 8 december School in Kerstsfeer brengen vanaf 13:15 uur Vrijdag 12 december Studiedag onderbouw (leerlingen groep 1-4 vrij) Donderdag 18 december Kerstviering in de vooravond. (leerlingen

Nadere informatie