Nieuwsbrief 19 december 2013 Bestemd voor de ouders van de leerlingen van Veurs Voorburg.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief 19 december 2013 Bestemd voor de ouders van de leerlingen van Veurs Voorburg."

Transcriptie

1 Nieuwsbrief 19 december 2013 Bestemd voor de ouders van de leerlingen van Veurs Voorburg. Regelmatig kunt u nieuws lezen op de Homepage van Veurs Voorburg. Daar kunt u zich ook aanmelden om elke nieuwe nieuwsbrief automatisch via de mail te ontvangen. ( Kijk onder het kopje ouders bij nieuwsbrief. Zo blijft u automatisch op de hoogte, ook als de nieuwsbrief per ongeluk in de tas van uw zoon of dochter achterblijft. Kerstactiviteiten Tot en met donderdag 19 december is er gewoon les. Het jaar sluiten we op vrijdag 20 december af met een ochtend waarin de mentoren met hulp van vakdocenten en onderwijsassistenten met hun klas ontbijten en een kerstspel doen. De 1 e en 2 e klassen starten om 8.30 uur en de 3 e en 4 e klassen om 9.00 uur. De leerlingen zijn s middags na uur vrij en dan begint voor hen de kerstvakantie. Er is dan nog wel een kerstactiviteit voor het personeel. 1e prijs dames basketbal Op het interscolaire basketbal toernooi van Spinoza hebben de dames uit de bovenbouw de 1 e prijs behaald. De onderbouw leerlingen begonnen in de ochtend met als uiteindelijk resultaat 2 keer een 4e plaats. In de middag waren de bovenbouw leerlingen aan de beurt. De jongens begonnen met een 0-0 wedstrijd die ze hadden moeten winnen als je kijkt naar de kansen. Uiteindelijk eindigden ze als 5e. De dames uit de bovenbouw begonnen goed met een overwinning. Dit bleek het begin van een goede reeks. We zijn 1e geworden met 4 overwinnen en 1 gelijk spel. Jici was onze ster van het team en het hele toernooi. Het was een geslaagde dag waar iedereen zich weer op een positieve manier heeft laten zien. Om trots om te zijn.

2 Aanmelding nieuwe leerlingen Veurs Voorburg Heeft u zelf nog kinderen die u op onze school wilt aanmelden, dan wijzen wij u graag op onze Open Avond en Open Dag. Open Avond vrijdag 7 februari 2014 van uur tot uur & Open Dag op zaterdag 8 februari 2014 van uur tot uur Tijdens de Open Avond en de Open Dag kunnen ouders en kinderen de sfeer binnen ons gebouw proeven. Er kan kennis gemaakt worden met het personeel en leerlingen van onze school. De verschillende vakken zullen deze avond en dag worden gepresenteerd. Er is veel zelf te doen en te beleven en voor een hapje en een drankje kan men terecht in ons restaurant. Het kan zijn dat uw zoon/dochter bij deze avond en dag helpt om de school te presenteren. Bent u tevreden over onze school en wilt u ons steunen? Vertel vooral op verjaardagen, feestjes, op straat, bij de buurtwinkel, op de basisschool, aan vrienden en vriendinnen, aan familieleden, op de club of sportvereniging en waar dan ook dat leerlingen uit groep 8 zich vooral moeten aanmelden bij onze school. U mag ook het plaatje van onze poster hierboven kopiëren en via twitter, facebook of hyves doorsturen. Leerling maakt schoolapps Quincy Jongeleen uit 3C heeft een app bedacht, gemaakt en gelanceerd speciaal voor de derde klassen: QJ School Books. Zijn klasgenoten uit 3C hebben deze app al op hun smartphone staan voor gebruik. Ook diverse docenten zijn al bekend met zijn app. Quincy heeft deze app speciaal gemaakt voor leerlingen, omdat hij als geen ander weet dat leerlingen eerder hun telefoon pakken dan een boek. Op deze app is leerwerk voor Engels, Nederlands en Handel & Administratie te vinden. In de toekomst is het de bedoeling om de app uit te breiden met meer vakken en voor de vierde klassen. Wilt u meer weten over deze app of wilt u de app installeren, ga dan naar zijn website: of scan de QR-code.

3 Winkel WHA Inmiddels is de winkel van de afdeling handel en administratie alweer een jaar geopend. In een jaar tijd zijn we ook iets professioneler geworden. De leerlingen werken met voorraadkaarten, die ze moeten bijhouden. Wanneer een artikel onder de minimumvoorraad komt, moet ook een intern bestelformulier worden ingevuld. Ook de docenten van andere vakken beginnen het voordeel in te zien van de WHA. Zo hebben wij op verzoek van docenten nieuwe artikelen in ons assortiment opgenomen, zoals A4 ruitjesschriften en kwalitatief goede kleurpotloden. De derde klassers moeten, voordat zij in de winkel mogen werken, een kassacertificaat halen. Om dit te behalen moeten zij kunnen laten zien dat ze op de juiste manier en in een goed tempo wisselgeld kunnen teruggeven d.m.v. de doortelmethode. De leerlingen leren in de winkel goed samen te werken, klantvriendelijk te zijn en verantwoordelijkheid te dragen voor het geld en de uitstraling van de afdeling handel en administratie. Het is leuk te zien dat de leerlingen met plezier in onze winkel staan. Vuurwerk In deze weken voor de kerstvakantie worden we soms opgeschrikt door knallen rondom de school. Voor alle duidelijkheid: onze leerlingen mogen geen vuurwerk bij zich hebben. Het zorgt in de buurt voor veel overlast, terwijl we graag rekening houden met onze buren. Bovendien is er op dit moment alleen illegaal vuurwerk te koop, wat omschreven wordt als onbetrouwbaar en erg sterk vuurwerk. Wanneer iemand wordt betrapt met vuurwerk, wordt onmiddellijk de politie ingeschakeld. Dat betekent dat de betreffende leerling terecht komt bij bureau Halt. Veurs Voorburg wil ook op dit terrein een veilige school zijn. De eerste klassen hebben op woensdag 18 december voorlichting gekregen over vuurwerk en vandalisme door een medewerker van bureau Halt in samenwerking met onze jeugdagenten. Magister. Het systeem om via de computer te kijken wat de cijfers van uw kind zijn, of ze nog huiswerk hebben en of ze echt op school zitten en niet spijbelen. Blijft u hier vooral mee doorgaan. Mocht u nog niet met Magister werken en na het lezen van dit bericht interesse hebben, kijkt u dan op onze website onder ouders/ magister. Maar u mag ook een afspraak maken met de mentor om u een eerste keer te laten helpen hiermee.

4 Lopen voor het goede doel Op 11 oktober hebben de leerlingen uit de 1e en 2e klassen van alle basisscholen en het voortgezet onderwijs in de regen geld bij elkaar gelopen voor de stichting KIDS4KIDS. De organisatie was zoals elk jaar in handen van de drie Lion Clubs. De tellingen zijn gedaan, de cijfers zijn binnen en in totaal wordt aan de Stichting Leergeld gedoneerd. Het totaal van Veurs Voorburg was 1141,96, waarvan (1/3) 380,65 door ons zelf aan een goed wordt besteed. De mogelijkheden hiervoor zijn: Blufpandschool (Suriname) Warchild De Serieus Request actie De Stichting Leergeld zal een feestelijk moment organiseren voor overhandiging van de cheque. Alle leerlingen hebben geweldig geholpen, waarvoor veel dank. De stichting hoopt ook in de toekomst weer bij ons aan te kunnen kloppen met een vraag om medewerking. Namens de vertrouwenspersonen: Alexander Voorvelt Petie van Venrooij Als vertrouwenspersonen komen we soms ingewikkelde situaties tegen. Vandaar af en toe een onderwerp waar u thuis met uw kinderen over kunt praten. Sociale media: Kijk af en toe mee met wat uw kind doet op de computer. Niet omdat u hen niet vertrouwt, maar omdat u uw kind wilt beschermen. In het bijgevoegde krantenartikel staan voorbeelden van problemen die kunnen ontstaan. Facebook en Twitter zijn bij veel mensen een geliefd middel om te laten zien wie je bent en wat je aan het doen bent. Jammer genoeg wordt er in veel gevallen misbruik gemaakt van de digitale mogelijkheden. Voorbeelden hiervan zijn het stelen van de digitale identiteit van kinderen of hacken van accounts zodat teksten verzonden kunnen worden via de Facebook van anderen. Op deze wijze ontstaan er ingewikkelde ruzies en kunnen kinderen verschrikkelijk gepest worden. Als u af en toe meekijkt kunt u tijdig ingrijpen, en samen naar mogelijke oplossingen zoeken. Uw kind zal u niet graag uit zichzelf om hulp vragen in deze situaties Het posten en volgen van berichten is voor velen een belangrijke dagbesteding die zelfs s nachts door blijkt te gaan te gaan. Veel kinderen kunnen geen weerstand bieden aan de mobiele telefoon en blijven ook tot diep in de nacht nog volgen wat er bij anderen gebeurt met als gevolg dat ze een chronisch tekort aan slaap krijgen. Ook What s ap blijkt kinderen uit hun slaap te kunnen houden. U kunt uw kind helpen, door hun telefoon niet mee te laten nemen naar hun slaapkamer en hem voor de nacht bij u te laten inleveren. De volgende ochtend kunnen ze er gelijk weer mee aan de slag en bekijken wat ze de afgelopen nacht gemist hebben. Ze zullen u er nú misschien niet dankbaar voor zijn, maar wel de volgende dag als ze gewoon wakker kunnen blijven in de les. Tot onze spijt zien we dagelijks meerdere kinderen moe in hun banken hangen. Dit maakt het opnemen van lesstof er natuurlijk niet makkelijker op. Kinderen met slaapgebrek verliezen ook weerstand en zijn daardoor vaker ziek.

5

6 Slordigheid leerlingen Voor een veilige school is het belangrijk dat leerlingen zelf ook meewerken. Dat moet in ieder geval door hun spullen netjes op te bergen. Elke leerling heeft een locker waarvoor via de schoolbijdrage ook is betaald. Deze lockers moeten afgesloten worden met een eigen slot. Anders raken spullen zoek. Zo hoort het dus niet. Tassen onbeheerd op een locker, kostbare boeken zomaar ergens achtergelaten. En dat mag u als ouder natuurlijk gaan betalen als het kwijt is. Steun ons en zorg dat uw zoon of dochter netjes met kostbare spullen omgaat. Gezellige Sinterklaasviering. Op donderdag 5 december hebben veel klassen het (3 e en) 4 e lesuur Sinterklaas gevierd. Het werd een geslaagde ochtend. Elke klas had een andere vorm uitgekozen om het te vieren. Naast de traditionele pakjes en gedichten waren er ook spelletjes of werd er gezellig met elkaar gegeten van zelf klaargemaakte hapjes. Zoals in de jaarplanner staat te lezen, heeft onze school de middag vrij gepland.

7 Activiteitendagen 1 eerste en tweede klassen Op 18 en 19 november stonden de eerste activiteitendagen van dit schooljaar op het programma. Voor de tweede klassen was er een Talendag georganiseerd, waarop de leerlingen kennis konden maken met verschillende talen, waaronder de Griekse taal. Dezelfde dag was ook het zogenaamde Taaldorp voor Duits en Engels. Leerlingen moeten dan korte gesprekjes voeren in een andere taal. Ter afwisseling was een kookonderdeel gepland. Vanzelfsprekend vond er ook een sportdag plaats waarop leerlingen zich heerlijk konden uitleven. Veurs in t Licht 2013 Ook dit jaar zijn de 1 e klas leerlingen druk bezig geweest met het project Veurs in t Licht. Zij hebben bij techniek het onderhoud van een fiets geoefend. Een band plakken, een buitenband monteren en het licht van de fiets onderzoeken. Er zijn posters gemaakt over de veilige fiets en posters over onze school. Met al deze kennis zijn de leerlingen teruggegaan naar de basisschool en hebben daar een presentatie gegeven over Veurs Voorburg en over de veilige fiets. Aan het eind van de middag hebben zij ook nog de fietsen van de leerlingen van groep 8 gecontroleerd aan de hand van een controlekaart van de ANWB. Laat nu de donkere dagen maar komen!

8 Gepaste kleding op school De laatste tijd is het ons opgevallen dat verschillende leerlingen binnen de school rondlopen met shirts of sweaters met daarop pittige teksten. Vooral termen als Fuck you gaan wel heel erg ver. Het is zo uitdagend dat de veiligheid van een leerling in gevaar kan komen. Het kan bij iemand anders die dat leest een verkeerde reactie uitlokken. In onze schoolregels staat dat het dragen van aanstootgevende kleding niet is toegestaan. We willen de leerlingen graag voorbereiden op het functioneren tijdens stages en later in een beroep. Netjes gekleed gaan is daarbij van groot belang. De mentoren gaan hier aandacht aan besteden tijdens de mentorlessen. We vragen u als ouders om met uw kinderen te bespreken welke kleding wel of niet op school gedragen kan worden. Strenge regels voor verzuim en te laat komen. Wij informeren u nogmaals over de regels van het te laat komen/verzuimen. Vanaf de 3e keer dat de leerling te laat komt, moet hij/zij zich om uur melden. Vanaf 6 keer wordt er eventueel een blokrooster gegeven. Hiervan wordt u op de hoogte gebracht middels een brief. Bij 9 keer te laat wordt de leerling gemeld bij de leerplichtambtenaar van uw gemeente. Dit geldt ook voor het missen van lesuren. Bij 16 uur afwezig met onbekende reden krijgt u een brief van ons en wordt ook leerplicht ingeschakeld. Denkt u aan het inleveren van de gele absentie-kaarten bij bezoek aan huisarts/tandarts/orthodontist en als uw zoon/dochter beter is na ziekte. Zolang wij niet in het bezit zijn van de gele kaarten blijven de uren in het systeem Magister open staan als ongeoorloofd verzuim. Nogmaals de Ooievaarspas. Net als vorig jaar kunnen leerlingen die in Den Haag wonen en een geldige ooievaarspas hebben een vergoeding krijgen in de schoolkosten. Deze vergoeding is bedoeld voor de ouderbijdrage en schoolactiviteiten met een sportief, cultureel en /of recreatief karakter. Voor het voortgezet onderwijs gaat het om een bedrag van 125,00 per kind. De gemeente Den Haag heeft aan de scholen een scanapparaat gegeven. Het is de bedoeling dat uw kind zijn/haar originele ooievaarspas op de administratie van de school laat scannen. De administratie kan dan meteen zien of de pas geldig is en of uw kind recht heeft op de subsidie. Als ouders al iets hebben betaald wat binnen de subsidie van de ooievaarspas valt, krijgen zij het geld van de school terug. Wij wijzen u erop dat terugbetaling wel enige tijd in beslag zal nemen. Informatie over de ooievaarspas kunt u vinden op of bellen naar telefoonnummer: Wij wijzen u erop dat deze subsidie alleen bestemd is voor leerlingen die in Den Haag wonen.

9 Internationalisering Met in totaal negen personen (zeven leerlingen en twee docenten) vertrekken we op 27 januari naar Maceira in Portugal. Dit dorpje ligt op een paar kilometer afstand van Leiria en ongeveer 130 km ten noorden van Lissabon. We zullen daar vijf dagen/vier nachten verblijven. Ook zullen er acht Poolse leerlingen zijn. Onze leerlingen brengen de avonden en de nachten door bij de Portugese gezinnen. Overdag organiseert de school in Maceira activiteiten en zullen de leerlingen doorbrengen met elkaar en de docenten. We zullen een paar lessen volgen op de school en maken o.a. een trip naar Lissabon. In maart 2014 gaan we met een groepje leerlingen naar Polen. We verblijven daar in een dorpje genaamd Ibramowice, ongeveer 25 km. van Krakau. Ook daar verblijven de leerlingen in gastgezinnen en ook zal de school daar overdag activiteiten verzorgen zoals een bezoek aan Krakau en misschien concentratiekamp Auschwitz. In juni komen de Portugezen en Polen naar Nederland. Dan is het de beurt aan Veurs Voorburg om activiteiten te organiseren. Uiteraard kan een bezoek aan Amsterdam dan niet ontbreken en zullen we andere interessante uitstapjes maken en ook hier op school enkele lessen volgen. De uitwisselingen zijn goed voor de ontwikkeling van onze leerlingen. Ze maken kennis met een andere cultuur en ze moeten communiceren in het Engels. We hopen dat we drie leuke en leerzame uitwisselingen zullen hebben. Mw. Goelamhoesen en mr. Heemskerk Op de website ( kunt u foto s bekijken van eerdere uitwisselingen.

10 Nieuws van de decanen De afgelopen periode is er op het gebied van LOB (Loopbaan, Oriëntatie en Begeleiding) veel gebeurd. Stage De bovenbouwleerlingen binnen de sectoren Economie, Zorg & Welzijn en Technologie GT+, zijn op stage geweest. De stages waren leerzaam en succesvol en de meeste leerlingen hebben deze periode goed afgerond. De vierdejaars leerlingen hebben deze periode gebruikt om zich te oriënteren op hun vervolgopleiding binnen het mbo. De eerste en tweede jaars leerlingen gaan ook twee dagen op stage en wel op woensdag 5 en donderdag 6 februari. Zij krijgen volgende week een brief mee waarmee ze op pad gaan om een leuke werkplek te vinden. De bedoeling is dat de leerlingen twee dagen meelopen in een bedrijf of instelling. Een dagje 'achter de schermen kijken'. Ze moeten dat stageadres zelf zoeken. In principe kan er heel veel. Het is mogelijk dat ze: 2 dagen de groenteboer op de hoek gaan helpen 2 dagen bij vader, moeder, oom, tante, kennissen, buurman op het werk meehelpen 2 dagen bij oma in het bejaardentehuis gaan helpen Het soort bedrijf is op dit moment nog nauwelijks van belang. De 3 de jaars stage moet wel aansluiten bij de gekozen afdeling. Het doel van het organiseren van zo'n dag is: het vergroten van de zelfstandigheid van de leerling het ontwikkelen van een groter verantwoordelijkheidsgevoel een beetje inzicht krijgen in het gekozen beroep Spots-on-Jobs In de week van 13 januari gaan de leerlingen van leerjaar 2, 3 en 4 naar Spots-on-Jobs, een grote bedrijven- en opleidingsmanifestatie op de Binckhorstlaan. Voor verdere informatie kunt u kijken op Alle leerlingen krijgen in januari een brief. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gemma Robbers, decaan onderbouw (rob@veursvoorburg.nl) en Erwin Metz, decaan bovenbouw (met@veursvoorburg.nl).

11 Open Huis Spots on Jobs Op donderdag 16 januari 2014 bent u van uur tot uur van harte welkom bij Spots on Jobs in de Fokkerterminal op de Binckhorstlaan. Voor dit open huis worden alle ouders van leerlingen die de overstap naar het mbo gaan maken persoonlijk uitgenodigd. Aan scholen wordt gevraagd de ouders te informeren door de uitnodiging mee te geven/uit te delen. Zo kunnen veel mensen kennis nemen van sectoren, beroepen en alle opleidingen in de regio Haaglanden! Ouderraad. De eerste drie bijeenkomsten van de ouderraad zijn geweest. Als het verslag is goedgekeurd, wordt dit direct op de website geplaatst. Heeft u een vraag, opmerking of probleem waarvan u de ouderraad op de hoogte wilt brengen? Stuur dan een met een beknopte omschrijving naar: ouderraad@veursvoorburg.nl Onderwerpen laatste bijeenkomst: 1. Evaluatie van tafeltjesavond, stage, activiteitendagen en sint-viering 2. Kledingvoorschriften 3. Vervolg opstelling van school bij niet betalen ouderbijdrage 4. Rol ouders bij open avond en open dag We zijn in het bijzonder op zoek naar ouders van 1 e klas leerlingen die in de ouderraad zitting willen nemen. Aan het einde van dit schooljaar zullen een paar ouders van leerlingen uit de 4 e klas ons gaan verlaten. Versterking is dan wenselijk. Aanmelden graag via ouderraad@veursvoorburg.nl. Van links naar rechts: Boven: Frits Jansen, Christa van Kuijen, Nico van Geest, Jan Vergeer (voorzitter) Onder: Jolanda Vissers, Madjerie Jharreeah, Sandra Maikoe. Ook in de ouderraad: Anita Jansen, Sebahat Kara. Namens de ouderraad Na een welverdiende zomer vakantie is de ouderraad weer volop en enthousiast bezig om de belangen van kinderen en ouders op deze fijne school te behartigen.zo zijn we als ouderraad weer bezig om een thema avond te organiseren met als onderwerp puber problematiek (hoe hier als ouder goed mee om te gaan ) Ook wil de ouderraad de betrokkenheid van ouders bij deze school vergroten, ideeën en suggesties om die betrokkenheid te vergroten zijn dan ook van harte welkom. Graag wil ik bij deze ook een oproep doen aan ouders van kinderen die in het eerste jaar zitten, grijp u kans om mee te praten en mee te denken over zaken die voor uw kinderen en voor u zelf belangrijk zijn. Rest mij nog alle ouders,leerkrachten,administratief, ondersteunend personeel, kinderen en de school directie fijne feestdagen toe te wensen. Tot in het nieuwe jaar. Weet ons te vinden op ouderraad@veursvoorburg. nl Jan Regeer, voorzitter ouderraad

12 Belangrijke data voor de komende periode: Maandag 23 december 2013 t/m Vrijdag 3 januari 2014 Kerstvakantie Maandag 6 januari 2013 Start van de lessen Maandag 13 januari - vrijdag 17 januari Spots on jobs voor 2e,3e,4e jaars Dinsdag 21 januari organisatie dag: leerlingen vrij Terugkomavond oud-4e jaars Dinsdag 4 februari Organisatie dag: leerlingen vrij Woensdag 5 en Donderdag 6 februari Stage 1 e en 2 e klassen & activiteiten 3 e en 4 e jrs Donderdag 6 februari Ouderraad Vrijdag 7 februari Sportactiviteiten ochtend Vrijdag 7 februari Open Avond nieuwe ouders 2014/2015 van tot uur Zaterdag 8 februari Open Dag: uur Maandag 10 februari Vrije dag Dinsdag 11 februari - vrijdag 14 februari In deze week: uitnodiging tafeltjesavond, rapport 2, herkansingsformulier PTA 3 e, 4 e jaars Dinsdag 18 februari Herkansingsdag 3e, 4e jaars PTA Woensdag 19 februari Tafeltjesavond alle leerjaren Vrijdag 21 februari Afronding Periode 2 Maandag 24 februari t/m Vrijdag 28 februari Voorjaarsvakantie Namens het personeel wensen wij u alvast prettige dagen en een gelukkig Nieuwjaar. Met vriendelijke groet, P. v.d. Burgt, directeur M. Schneider, manager bovenbouw J. Noorduin, manager onderbouw

13

Nieuwsbrief 19 december 2011 Bestemd voor de ouders van de leerlingen van Veurs Voorburg.

Nieuwsbrief 19 december 2011 Bestemd voor de ouders van de leerlingen van Veurs Voorburg. Nieuwsbrief 19 december 2011 Bestemd voor de ouders van de leerlingen van Veurs Voorburg. Regelmatig kunt u ook nieuws lezen op de Homepage van Veurs Voorburg. Daar kunt u zich ook aanmelden om elke nieuwe

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AFDELING VMBO GT. Contact. Agenda. Inleiding. Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1

NIEUWSBRIEF AFDELING VMBO GT. Contact. Agenda. Inleiding. Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 AFDELING VMBO GT Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 Inleiding De kop van het nieuwe schooljaar is er alweer vanaf. Gelukkig is iedereen weer gezond en wel terug gekomen van de vakantie. Alle 2e klassers

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 1 Inhoud Inleiding 3 Schoolexamen 4 1. SE PTA. Wat betekenen deze afkortingen? 2. Herkansingen 3. Tijdens het Schoolexamen Rekenexamen 6 Info van de decaan 7 Maatschappelijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief 23 februari 2012 Bestemd voor de ouders van de leerlingen van Veurs Voorburg.

Nieuwsbrief 23 februari 2012 Bestemd voor de ouders van de leerlingen van Veurs Voorburg. Nieuwsbrief 23 februari 2012 Bestemd voor de ouders van de leerlingen van Veurs Voorburg. Missie: We zijn een veilige school waar je door middel van goed onderwijs met elkaar leert om verder te komen.

Nadere informatie

Sportief Hwagveld. Dinsdag 25 nov 2014

Sportief Hwagveld. Dinsdag 25 nov 2014 R.K. BASISSCHOOL OP T HWAGVELD Past. Dom. Hexstraat 16 631 HG MEERSSEN Telefoon 043 364813 info.hwagveld@innovo.nl 0 Dinsdag 5 nov 014 Sportief Hwagveld Sinds april van dit jaar heeft HC NEW STYLE in Meerssen

Nadere informatie

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst.

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst. Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016, nr. 1 september 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van september 2015. In deze nieuwsbrief: Van de directeur Nieuws van de Ouderraad

Nadere informatie

DECEMBER 2017 NUMMER 4 JAARGANG 23

DECEMBER 2017 NUMMER 4 JAARGANG 23 DECEMBER 2017 NUMMER 4 JAARGANG 23 Voorwoord De laatste nieuwsbrief van dit jaar is alweer een feit. Nog even een herinnering U kunt van juf Gea en juf Martha op 21 december vanaf 12.00 uur persoonlijk

Nadere informatie

Geachte ouders, De ooievaarspas is geldig voor vrijstelling van de ouderbijdrage. Alle overige kosten dienen te worden betaald.

Geachte ouders, De ooievaarspas is geldig voor vrijstelling van de ouderbijdrage. Alle overige kosten dienen te worden betaald. Geachte ouders, Maandag 21 augustus a.s. starten we met het nieuwe schooljaar. Alle kinderen worden tussen 8.20 en 8.30 uur in hun (nieuwe) klas verwacht. We hopen dat u een fijne vakantie heeft gehad

Nadere informatie

Nieuws brief. Nieuws brief. December 2015. Beste ouder(s) / verzorger(s),

Nieuws brief. Nieuws brief. December 2015. Beste ouder(s) / verzorger(s), Nieuws brief Nieuws brief December 2015 Beste ouder(s) / verzorger(s), We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde en erg gezellige kerstmarkt! Het was erg druk en alle mooi gemaakte knutselstukken zijn

Nadere informatie

Welkom bij het Reeshof College

Welkom bij het Reeshof College Welkom bij het Reeshof College Klas xx Mentor Voor- Achternaam Email: xxxxxx@reeshofcollege.nl Werkdagen: ma-di-wo-do Ouderavond leerjaar 3 KB 15 september 2015 2 Teamleider leerjaar 3&4 Basis- en kaderberoepsgerichte

Nadere informatie

2 Nieuwe leerling De volgende nieuwe leerling is de afgelopen periode bij ons gestart in groep 1/2 B:

2 Nieuwe leerling De volgende nieuwe leerling is de afgelopen periode bij ons gestart in groep 1/2 B: 26 maart 2015 Pagina 1 Geachte ouders/verzorgers Vrolijk Pasen Nieuwe leerlingen Avondvierdaagse Pagina 2 Pasen is opnieuw beginnen Denkend aan Hem die leven is Pasen is zich steeds bezinnen Op alles wat

Nadere informatie

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden.

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden. CALKOENSTRAAT 15 1121XA LANDSMEER INFO-BULLETIN 19 2 juli JAARGANG 2013-2014 Vanuit de directie Op het moment dat ik mijn aandeel voor de INFO schrijf, is de vakantie echt in het vooruitzicht. Wat een

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a t Letterken Mededelingenblad van OBS t Smelleken Emmalaan 5, 5554 JM Valkenswaard Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092 Uitgave: 2 februari 2016 info@obstsmelleken.nl www.obstsmelleken.nl Belangrijke

Nadere informatie

Penseelstreekje. Informatiebulletin van o.b.s. Het Palet Opheusden, 27 maart 2015 Nummer 14, schooljaar 2014 / 2015

Penseelstreekje. Informatiebulletin van o.b.s. Het Palet Opheusden, 27 maart 2015 Nummer 14, schooljaar 2014 / 2015 Patrijsstraat 2 4043MR Opheusden Tel: 0488-441451 Email: info@paletopheusden.nl www.paletopheusden.nl AFWEZIGHEID DIRECTIE Ik wil u informeren over mijn afwezigheid de komende periode. Helaas staat mij

Nadere informatie

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam februari 2013 jaargang 3, nummer 7 Geachte ouders/verzorgers, Dit is de digitale Nieuwsbrief van het Comenius College Rotterdam. In deze Nieuwsbrief houden wij u

Nadere informatie

www.schakellelystad.nl

www.schakellelystad.nl www.schakellelystad.nl 28 november 2014 Schakelaartje Nr. 306 28 e jaargang week 48 01 december SR/MR 05 december sinterklaasviering en continu dag. Groep 5 t/m 8 14.15 uur vrij. 17 december kerstviering

Nadere informatie

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014 VANUIT DE SCHOOLLEIDING Start nieuwe schooljaar Het nieuwe schooljaar is deze week van start gegaan. Op maandagmorgen waren er heel veel kinderen die zin hadden om weer naar school te gaan! Gelukkig want

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 6 februari 2015 / NUMMER 507

NIEUWSBRIEF. 6 februari 2015 / NUMMER 507 6 februari 2015 / NUMMER 507 NIEUWSBRIEF In de komende weken zijn jarig: vandaag Nathan van der Meer uit groep 4 op 09-02 Chrisayro Mendoza uit groep 1/2 op 09-02 Lot Bijwaard uit groep 5 op 15-02 Muha

Nadere informatie

Vanuit de ouderraad.

Vanuit de ouderraad. Juni 2013 Vakantie Wat gaat een jaar toch snel voorbij! Een jaar waarbij weer veel is gebeurd. We hebben met z'n allen hard gewerkt en we mogen trots zijn op onze leerlingen, het personeel en de school.

Nadere informatie

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school KRALINGEN christelijke school voor mavo+ en vmbo Je bent iemand, je kunt iets en We kennen elkaar hier allemaal Je kunt hier ook na school veel doen Kleine, veilige en sfeervolle school je hoort erbij

Nadere informatie

PBS. Door: René Krechting (adjunct-directeur)

PBS. Door: René Krechting (adjunct-directeur) PBS Door: René Krechting (adjunct-directeur) Het schooljaar 2012-2013 is begonnen en de eerste periode zit er inmiddels alweer bijna op. Elke klas is direct in het begin van het schooljaar op introductiekamp

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 18 13-05-2011

NIEUWSBRIEF 18 13-05-2011 NIEUWSBRIEF 18 13-05-2011 Richtlijnen verlof basisonderwijs Beste ouders, De vakantieperiode komt er weer aan. Ieder jaar worden we geconfronteerd met leerlingen die buiten de vakantieperiode niet naar

Nadere informatie

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014 Kringgesprek Beste ouders, Na drie schoolweken is de kop van het schooljaar er echt af. U hebt deze week de informatieavond kunnen bijwonen waarin het jaarprogramma met u is gedeeld en waarbij de leerkrachten

Nadere informatie

MELANCHTHON KRALINGEN. christelijke school voor mavo+ en vmbo JE BENT IEMAND, JE KUNT IETS EN JE HOORT ERBIJ

MELANCHTHON KRALINGEN. christelijke school voor mavo+ en vmbo JE BENT IEMAND, JE KUNT IETS EN JE HOORT ERBIJ MELANCHTHON KRALINGEN christelijke school voor mavo+ en vmbo JE BENT IEMAND, JE KUNT IETS EN JE HOORT ERBIJ Je bent iemand, je kunt iets en je hoort erbij het is hier klein, veilig en gezellig onze mavo/tl-afdeling

Nadere informatie

Personeel: Mutaties mentoren: 1GTa Rick van de Wetering is opgevolgd door Anna van Driesten.

Personeel: Mutaties mentoren: 1GTa Rick van de Wetering is opgevolgd door Anna van Driesten. Nieuws Zuyderzee College Lemmer December 2014 Belangrijke Geachte ouders/verzorgers, data: Hierbij de nieuwsbrief van de locatie Lemmer van december 2014. 17 december Kerstgala Het is inmiddels december

Nadere informatie

Nieuwsbrief okt-nov-dec 16

Nieuwsbrief okt-nov-dec 16 Nn Nieuwsbrief okt-nov-dec 16 Studie(mid)dagen In de periode tussen de herfstvakantie en de kerstvakantie staan er een aantal studie(mid)dagen op het programma. We zetten ze voor u nogmaals op een rijtje:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. De Zonnebladwijzer. Datum: 18 februari 2016 Week 7 / 8. Om te onthouden: Rekeningnummer van de school:

NIEUWSBRIEF. De Zonnebladwijzer. Datum: 18 februari 2016 Week 7 / 8. Om te onthouden: Rekeningnummer van de school: Om te onthouden: Rekeningnummer van de school: NL38 RABO 0163899010 Agenda 29 feb. Aanvang voorjaarsvakantie 4 maart Einde voorjaarsvakantie Datum: 18 februari 2016 Week 7 / 8 Bijbelverhalen Week 8/9:

Nadere informatie

Informatieavond 4 havo

Informatieavond 4 havo Informatieavond 4 havo Algemene inleiding Inleiding LOB Korte pauze Mentoren, informatie over de klassen De havo afdeling Afdelingsleider 3,4,5 havo Jaarcoördinator 3&4 havo Afdelingsassistent 10 mentoren

Nadere informatie

Ouderbulletin SG De Triade

Ouderbulletin SG De Triade Ouderbulletin SG De Triade Jaargang 2015-2016 nummer 2 Wij doen normaal Hiernaast ziet u een kleine afbeelding van één van de vier soorten posters die we binnenkort op diverse plaatsen in de openbare ruimten

Nadere informatie

MELANCHTHON MATHENESSE

MELANCHTHON MATHENESSE MELANCHTHON MATHENESSE christelijke school voor vmbo hristelijke school voor MATHENESSE, DAT BEN JIJ! Op Melanchthon Mathenesse: Vind je alle leerwegen en alle sectoren. Werk je op je eigen manier. Ga

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AFDELING HAVO. Contact. Agenda. Welkom in het nieuwe schooljaar! Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1

NIEUWSBRIEF AFDELING HAVO. Contact. Agenda. Welkom in het nieuwe schooljaar! Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 AFDELING HAVO Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 Welkom in het nieuwe schooljaar! Heeft uw kind groep 8 verlaten voor de brugklas? Of maakt hij/zij juist de stap naar een volgend jaar? Het is allemaal

Nadere informatie

Nieuwsbrief JULI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen,

Nieuwsbrief JULI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Het einde van het schooljaar nadert, dat kun je aan alles merken. Wat is het jaar weer omgevlogen. Groep 8 is druk met de musical en iedereen

Nadere informatie

Jaaragenda Veurs Voorburg (leerlingenversie)

Jaaragenda Veurs Voorburg (leerlingenversie) 35 (0) 35 (1) 36 (2) 37 (3) 38 (4) 39 (5) Ma 17/08 24/08 31/08 07/09 14/09 21/09 PTA + examenreglement 3 e + 4 e jaars worden deze week uitgedeeld Di 25/08 01/09 08/09 15/09 22/09 Wo 26/08 02/09 09/09

Nadere informatie

Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl

Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Beste ouders, 30 oktober 2015. Een eerste week na de herfstvakantie, waarbij

Nadere informatie

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school!

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 februari 2018 info Kalender: Agenda Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Vrijdag 9 februari Studiedag, alle kinderen zijn vrij 12 februari t/m

Nadere informatie

DE HELIOSCOOP. Laatste schooldag tot uur, daarna VAKANTIE!!!!!

DE HELIOSCOOP. Laatste schooldag tot uur, daarna VAKANTIE!!!!! Basisschool De Heliotroop Beemdgrasstraat 12 1313 CM Almere Tel.: 036-7670460 directie@heliotroop.asg-almere.nl www.heliotroop.asg-almere.nl DE HELIOSCOOP Jaargang 5 Nummer 13 13 juli 2016 Belangrijke

Nadere informatie

Talent. voor de Toekomst! Informatie Saenredam College

Talent. voor de Toekomst! Informatie Saenredam College Talent voor de Toekomst! Informatie Saenredam College 201 4 5 /201 Inhoudsopgave Dit hebben we speciaal voor jou geschreven 2 Openbare school Open avond VMBO bij het Saenredam College 3 Onderbouw Nieuwe

Nadere informatie

Informatieavonden Tijdens deze avond wordt u door de leerkrachten geïnformeerd over het lesprogramma en activiteiten voor het komende schooljaar.

Informatieavonden Tijdens deze avond wordt u door de leerkrachten geïnformeerd over het lesprogramma en activiteiten voor het komende schooljaar. Website : www.hietweide.nl e-mail : nieuwsbrief@hietweide.nl Agenda 14 september inloopspreekuur GGD/CJZ 14 september informatieavond groep 8 15 september informatieavond groep 1 t/m 7 21 september t/m

Nadere informatie

Nieuwsbrief vwo-x ouders 2 e 1415.1

Nieuwsbrief vwo-x ouders 2 e 1415.1 Nieuwsbrief vwo-x ouders 2 e 1415.1 Alkmaar, 14 september 2014 Beste Ouders van onze leerlingen in 2Vwo-X, Dit is de eerste nieuwsbrief van het schooljaar 2014-2015. Als ervaren studenten lopen onze 2e

Nadere informatie

Woensdag 16 december 18.00-22.00 10-minuten gesprekken klas 3 + 4 (via rooster) Donderdag 17 december Basketbaltoernooi klas 3 + 4

Woensdag 16 december 18.00-22.00 10-minuten gesprekken klas 3 + 4 (via rooster) Donderdag 17 december Basketbaltoernooi klas 3 + 4 Nummer 6 3 december 2015 Maandag 7 december Dinsdag15 december Inschrijven 10-minutengesprekken (vóór 12.00 uur via Magister) Basketbaltoernooi klas 1 + 2 18.00-22.00 10-minuten gesprekken klas 1 +2 (via

Nadere informatie

Nieuwsbrief PENTA college CSG Hoogvliet

Nieuwsbrief PENTA college CSG Hoogvliet Nieuwsbrief PENTA college CSG Hoogvliet Beste ouders/ verzorgers, Voor u ligt de tweede uitgave van de nieuwsbrief van PENTA college CSG Hoogvliet 2015-. Met deze nieuwsbrief willen wij u op de hoogte

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 - vrijdag 6 oktober 2017

Nieuwsbrief 2 - vrijdag 6 oktober 2017 Houdringe 2-1025 BA Amsterdam - tel. 020-63 65 954 Nieuwsbrief 2 - vrijdag 6 oktober 2017 Beste ouders en verzorgers, De eerste maand van het schooljaar zit er al weer op! Wat was het fijn om alle kinderen

Nadere informatie

College voor. beroepsonderwijs. vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerwegen. algemeen toegankelijk

College voor. beroepsonderwijs. vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerwegen. algemeen toegankelijk College voor vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerwegen algemeen toegankelijk beroepsonderwijs College voor Beroepsonderwijs Wie zijn we? Alle leerlingen die de basisberoepsgerichte of de kaderberoepsgerichte

Nadere informatie

Rijswijk. vmbo bb vmbo kb mavo lwoo. Brengt leren in beweging

Rijswijk. vmbo bb vmbo kb mavo lwoo. Brengt leren in beweging Rijswijk vmbo bb vmbo kb mavo lwoo Brengt leren in beweging Elke dag beginnen met bewegen Het nieuwe vmbo in Rijswijk Het Stanislascollege is een vernieuwende VMBO-school die draait om jou. Om wat je goed

Nadere informatie

Agenda. We wensen iedereen een gezellige pakjesavond! Sinterklaas

Agenda. We wensen iedereen een gezellige pakjesavond! Sinterklaas Agenda Vrijdag 5 december Maandag 8 december Dinsdag 9 december Woensdag 10 december Donderdag 18 december Vrijdag 19 december Sinterklaas op school Nieuwsbrief 8 Knutselochtend voor ouders Preventiewerk

Nadere informatie

VMBO / MAVO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND. www.wolfert.nl/pro

VMBO / MAVO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND. www.wolfert.nl/pro INFORMATIEAVOND INFORMATIEAVOND Hartelijk welkom Informatieavond leerjaar 4 Dinsdag 1 september 2015 PROGRAMMA 1. Opening door N. van Bennekom, directeur 2. Thema avond ouders 28 september 3. Inrichting

Nadere informatie

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1 Algemeen In deze nieuwsbrief hebben we weer informatie voor u op een rij gezet en kunnen we u laten meegenieten van allerlei leuke activiteiten die onlangs bij ons op school hebben plaatsgevonden. Cito-vo

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Beste ouder(s)/verzorgers,

Nieuwsbrief. Beste ouder(s)/verzorgers, Nieuwsbrief Jaargang 21 Nr. 6: april 2016 CBS De Zevensprong Appelstraat 2 4413 ET Krabbendijke zevensprong@alphascholengroep.nl www.cbsdezevensprong.nl In dit nummer o.a. Van de redactie Jarigen Vakantierooster

Nadere informatie

[Break]ing News. Agenda voor de maand januari en februari Nieuwsbrief nr Almere, 22 december 2016

[Break]ing News. Agenda voor de maand januari en februari Nieuwsbrief nr Almere, 22 december 2016 [Break]ing News Nieuwsbrief nr. 201617-04 Almere, 22 december 2016 Agenda voor de maand januari en februari 2017 Maandag 9 januari 2017 Eerste schooldag van 2017 9-13 januari 2017 Luizencontrole in de

Nadere informatie

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 schooljaar 2015 2016 Geachte ouders, beste leerlingen, Dit is de laatste Van Hasseltschool nieuwsbrief van 2015. Het is ook de allerlaatste van mijn hand. Na ruim 40 jaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Mededelingen:

Nieuwsbrief. Mededelingen: Nieuwsbrief 06-11-2014 Schooljaar 2014-2015 Mededelingen: Sinterklaas Vorige week woensdag hebben de kinderen van groep 1 t/m 4 met veel plezier in de schatkamer van Sinterklaas aangegeven welk cadeautje

Nadere informatie

Jaargang 21 Nummer 8 Nieuwsbrief 9 oktober 2013

Jaargang 21 Nummer 8 Nieuwsbrief 9 oktober 2013 Klimop 2 9301 PK Roden 050-5017172 info@obsdetandemroden.nl www.obsdetandemroden.nl Jaargang 21 Nummer 8 Nieuwsbrief 9 oktober 2013 Belangrijke data 8 oktober Mr vergadering 9 oktober Handbal meisjes 10

Nadere informatie

Aqua-Pas. Jaargang 26, nummer 6 6 december Donderdag 10 januari alle leerlingen vrij!

Aqua-Pas. Jaargang 26, nummer 6 6 december Donderdag 10 januari alle leerlingen vrij! Aqua-Pas Jaargang 26, nummer 6 6 december 2018 Donderdag 10 januari alle leerlingen vrij! Op donderdag 10 januari zijn alle leerlingen vrij van school! Er is deze dag een extra studiedag voor het gehele

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2014

Nieuwsbrief December 2014 Nieuwsbrief December 2014 Groep 5 t/m 8: vrijdag a.s. continurooster tot 14.00 u. Net als andere jaren hebben we natuurlijk komende vrijdag een continurooster. Excuses voor het feit at we een en ander

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF DEC-JAN BRUGKLAS ( )

NIEUWSBRIEF DEC-JAN BRUGKLAS ( ) NIEUWSBRIEF DEC-JAN BRUGKLAS (2017-2018) Beste ouder(s), Er is weer een mijlpaal bereikt. Terwijl ik deze nieuwsbrief schrijf, worden de rapporten door de mentoren aan hun mentorklas uitgedeeld. In een

Nadere informatie

Activiteiten /ouderhulp op De Driehoek

Activiteiten /ouderhulp op De Driehoek Activiteiten /ouderhulp op De Driehoek Aarle-Rixtel, 29 augustus 2013 Op de Driehoek worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Bij een groot aantal van deze activiteiten is de hulp van ouders meer

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Schooljaar Aflevering 4 30 november 2018

NIEUWSBRIEF Schooljaar Aflevering 4 30 november 2018 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2018-2019 Aflevering 4 30 november 2018 Algemeen Maandrooster december 13-dec Start J-uur periode 2 20-dec KL 3-4 20:00-00:00 Kerstgala 21-dec KL 1-2 9:30-11:30 Kerstviering Nieuwsbrief

Nadere informatie

Welkom. Nieuwsbrief. (terug) op Trajectum. Nieuwe directeur stelt zich voor. Aflevering 1 schooljaar

Welkom. Nieuwsbrief. (terug) op Trajectum. Nieuwe directeur stelt zich voor. Aflevering 1 schooljaar Nieuwsbrief 7 september 2018 Aflevering 1 schooljaar 2018-2019. Welkom (terug) op Trajectum Namens alle medewerkers van Trajectum College heet ik alle ouders van harte welkom. In het bijzonder de ouders

Nadere informatie

Kennismaking Bijzonderheden vierde leerjaar Tweede Fase havo op het Fons Vitae Verzuimbeleid Berlijnreis

Kennismaking Bijzonderheden vierde leerjaar Tweede Fase havo op het Fons Vitae Verzuimbeleid Berlijnreis Kennismaking Bijzonderheden vierde leerjaar Tweede Fase havo op het Fons Vitae Verzuimbeleid Berlijnreis Schoolexamens Rekentoets Toetsweken en rapportage Overgangsnorm Vrije ruimte: werkveldstage Vakken

Nadere informatie

Omdat dit de laatste Info van dit schooljaar is wil ik u hierbij een heel fijne kerstvakantie wensen en een mooie start van het nieuwe schooljaar.

Omdat dit de laatste Info van dit schooljaar is wil ik u hierbij een heel fijne kerstvakantie wensen en een mooie start van het nieuwe schooljaar. Info 5 2016/2017 Datum: 09-12-2016 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, We hebben een heerlijk Sinterklaasfeest achter de rug. Iedereen bedankt voor de hulp! In deze Info wat foto s,

Nadere informatie

Datum Behandeld door Ons kenmerk Lent, 19 september 2018 J. van den Broek BROJ/brhe/18-B081

Datum Behandeld door Ons kenmerk Lent, 19 september 2018 J. van den Broek BROJ/brhe/18-B081 Aan de ouder(s)/verzorger(s) van leerlingen uit klas 1d en 1e Datum Behandeld door Ons kenmerk Lent, 19 september 2018 J. van den Broek BROJ/brhe/18-B081 Onderwerp Doe-week Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Nadere informatie

Verzuimplan schooljaar

Verzuimplan schooljaar Verzuimplan schooljaar 2017-2018 Bijgevoegd de stappenplannen in geval van: - Uitsturen - Te laat komen - Spijbelen/afwezig ongeoorloofd - Ziekteverzuim Algemene regels bij de stappenplannen: - De coördinatie

Nadere informatie

Donderdagbrief 18 december 2014 Bezoek bejaardenhuis de 10 gemeenten door groep 6

Donderdagbrief 18 december 2014 Bezoek bejaardenhuis de 10 gemeenten door groep 6 Donderdagbrief 18 december 2014 Bezoek bejaardenhuis de 10 gemeenten door groep 6 Groep 6 heeft gisteren een kerstoptreden gegeven in het bejaardenhuis de 10 gemeenten. Al weken hebben we hiervoor geoefend.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 13 november 2014

Nieuwsbrief 13 november 2014 Nieuwsbrief 13 november 2014 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij ontvangt u de digitale nieuwsbrief. Onderwerpen in deze nieuwsbrief zijn: Tomas Brief van Yvonne De week van respect Algemene ouderavond

Nadere informatie

Vossenburch Informatie november 23 oktober 2015

Vossenburch Informatie november 23 oktober 2015 Vossenburch Informatie november 23 oktober 2015 Geachte ouder(s)/verzorger(s) Schoolfoto s Maandag na de herfstvakantie ontvangt u een brief met informatie over het bestellen van de schoolfoto s. Controle

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014 DATA OVERZICHT: Maandag 8 december School in Kerstsfeer brengen vanaf 13:15 uur Vrijdag 12 december Studiedag onderbouw (leerlingen groep 1-4 vrij) Donderdag 18 december Kerstviering in de vooravond. (leerlingen

Nadere informatie

Teamleider leerjaar 3&4 Theoretische leerweg

Teamleider leerjaar 3&4 Theoretische leerweg Welkom bij het Reeshof College Teamleider leerjaar 3&4 Theoretische leerweg Daan Hamann E-mail: dhamann@reeshofcollege.nl Heeft u vragen, neem dan gerust contact op. Klas xx Mentor Voor- Achternaam E-mail:

Nadere informatie

Van de directie. Komende schoolweek als fruit : Namens het team wens ik u een goed weekend! Hartelijke groet, Erwin Vos directeur t Heem

Van de directie. Komende schoolweek als fruit : Namens het team wens ik u een goed weekend! Hartelijke groet, Erwin Vos directeur t Heem ODBS t Heem Schuberstraat 18 7442 HL Nijverdal 0548612053 Volg ons ook op twitter en facebook @theemnijverdal nummer 19: vrijdag 15 januari 2016 Van de directie Afgelopen weekend is meester Roy vader geworden

Nadere informatie

Blad voor ouders en verzorgers die benieuwd zijn naar de belevenissen van hun kind op de Vonder ` Start thema Goede Voornemens

Blad voor ouders en verzorgers die benieuwd zijn naar de belevenissen van hun kind op de Vonder ` Start thema Goede Voornemens JANUARI 2015 VEENSTRAAT 2 7776 BE SLAGHAREN TEL: 0523 681892 WWW.SBODEVONDER.NL Blad voor ouders en verzorgers die benieuwd zijn naar de belevenissen van hun kind op de Vonder ` Belangrijke Data: 19 DECEMBER

Nadere informatie

Maart 2015. In deze nieuwsbrief: Rots en water in groep 8. Paastoernooien. Nieuws van de oudervereniging. Groene voetstappen. Kapstokken gevraagd

Maart 2015. In deze nieuwsbrief: Rots en water in groep 8. Paastoernooien. Nieuws van de oudervereniging. Groene voetstappen. Kapstokken gevraagd In deze nieuwsbrief: Rots en water in groep 8 Reggio in groep 4 Paastoernooien Nieuws van de oudervereniging Groene voetstappen Kapstokken gevraagd Schoolfoto s manier zijn ze weer meer water. Verder hebben

Nadere informatie

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen.

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen. Inhoud Jouw school!... 2 Voorwoord... 3 Je mentor/mentorlessen... 4 De brugklas... 5 Het rooster... 5 De pauzes... 5 Afwezigheid van een docent... 6 Leerlingen aan het woord... 6 De vakken... 7 Extra begeleiding...

Nadere informatie

Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl

Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl 13 e nieuwsbrief, vrijdag 7 maart 2014 Beste ouders, In deze nieuwsbrief kunt u ons nieuwe voetbalelftal zien, leest

Nadere informatie

Van de directie Beste ouder(s)/verzorger(s),

Van de directie Beste ouder(s)/verzorger(s), Redactie T. Paping Schooljaar 2018 2019, nummer 01, 19 oktober 2018 Van de directie Beste ouder(s)/verzorger(s), En dan is het alweer bijna vakantie. Ik weet niet of u het ook merkt, maar de weken lijken

Nadere informatie

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING...

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... 1 Gegevens leerling Naam Adres Postcode Woonplaats Geboortedatum Telefoon Afdeling/leerweg Gegevens school Naam Schoolbegeleider Adres Plaats Telefoon

Nadere informatie

Jaargang 3 nummer 8-4 september 2015

Jaargang 3 nummer 8-4 september 2015 Jaargang 3 nummer 8-4 september 2015 Algemeen nieuws De kop is er af! Het schooljaar is alweer twee weken oud. Namens het team van de Noord willen we alle ouders en leerlingen een goed schooljaar toewensen.

Nadere informatie

vmbo tl en gl een Calvijn school

vmbo tl en gl een Calvijn school vmbo tl en gl Zuidermavo mavo e v e i t r o p s e d et m d i u Z p o o ute r o v a H een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind stapt binnenkort over naar het voortgezet onderwijs. Een mooi, maar

Nadere informatie

Wat verstaan wij onder ongeoorloofd schoolverzuim? Schoolverzuim is het niet aanwezig zijn op school zonder dat daar een geldige reden voor is.

Wat verstaan wij onder ongeoorloofd schoolverzuim? Schoolverzuim is het niet aanwezig zijn op school zonder dat daar een geldige reden voor is. Plaatsingsregels: College St. Paul is een kleine school. Wij hebben ruimte voor 15 leerlingen met een advies VMBO-theoretische leerweg. Wij hebben ruimte voor 15 leerlingen met een advies VMBO kaderberoepsgericht.

Nadere informatie

Datum: donderdag 3 september 2015

Datum: donderdag 3 september 2015 Datum: donderdag 3 2015 Populierenblaadje Algemeen: Uitnodiging Vrijdag 4 Luizencontrole Ouderavond over werkweek, kamp, Voortgezet onderwijs en algemene zaken Wanneer: woensdag 9 Tijd: 20.00 uur Plaats:

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat AG Drempt

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat AG Drempt KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 08 09-12-2015 In dit nummer: Bericht voor groep 1-2 Personele zaken

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Wij maken werk van TALENT. En toen was het alweer kerst... Nieuw jaar. Wens. Nieuwsbrief 52

Nieuwsbrief. Wij maken werk van TALENT. En toen was het alweer kerst... Nieuw jaar. Wens. Nieuwsbrief 52 Dit is een uitgave van STIP VSO Utrecht. Een samenwerking tussen de VSO afdelingen van de Herderschêeschool en de Wilhelminaschool. Reacties op deze nieuwsbrief mailt u naar: nieuwsbrief@stipvso.nl. Nieuwsbrief

Nadere informatie

Centraal Examen Schooljaar 2017/2018 Veurs Voorburg

Centraal Examen Schooljaar 2017/2018 Veurs Voorburg Centraal Examen Schooljaar 2017/2018 Veurs Voorburg Voorburg, maart 2018 Geachte ouders/ verzorgers en beste leerlingen, Het laatste gedeelte van de opleiding gaat binnenkort van start. Het CSPE voor het

Nadere informatie

MAANDINFO 05. januari Aan de ouders/ verzorgers,

MAANDINFO 05. januari Aan de ouders/ verzorgers, MAANDINFO 05 januari 2018 Aan de ouders/ verzorgers, Zwangerschapsverlof Carly Na de voorjaarsvakantie gaat Carly met zwangerschapsverlof. Omdat het fulltime werken best zwaar is als je zwanger bent, komt

Nadere informatie

Melanchthon Business nieuws (december 2013)

Melanchthon Business nieuws (december 2013) Melanchthon Business nieuws (december 2013) Nieuwsbrief voor ouders en leerlingen van Melanchthon Business School ----------------------------------------------- Algemeen Inleiding Via deze nieuwsbrief

Nadere informatie

WEEKBULLETIN. De Regenboog gaat voor gezond! Week 07

WEEKBULLETIN. De Regenboog gaat voor gezond! Week 07 WEEKBULLETIN De Regenboog gaat voor gezond! Week 07 Belangrijke data in februari: Di. 16/02: 10-minutengesprekken Do. 18/02: 10-minutengesprekken Vr. 19/02: groep 1/2 A vrij Ma. 22/02 t/m vr. 26/02: voorjaarsvakantie

Nadere informatie

Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber

Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber www.obsdeeiber.nl Jaargang 30, nummer 15 21-07-2018 In deze editie: Schoolreisjes Formatie/personeel Overblijven 2018/2019 Vakantierooster 2018/2019 Jaarkalender Studiedag Arcade

Nadere informatie

HBM, dé school met aandacht voor jou!

HBM, dé school met aandacht voor jou! Nieuwsbrief HBM januari hbmadministratie@dehbm.nl E-mail niet goed leesbaar? Klik hier! HBM, dé school met aandacht voor jou! Woord van de schoolleiding Beste ouders/verzorgers, Heemstede, januari 2019

Nadere informatie

OPEN AVOND DONDERDAG 12 JANUARI 2017 START OLYMPIAKLAS

OPEN AVOND DONDERDAG 12 JANUARI 2017 START OLYMPIAKLAS EDITIE 2 23 DECEMBER 2016 OPEN AVOND DONDERDAG 12 JANUARI 2017 Op donderdag 12 januari 2017 vindt de Open Avond van de Walewyc plaats. Van 18.00 21.00 uur ontvangen wij de leerlingen van groep 7 en 8 en

Nadere informatie

K.S.E. leerlingen info week 47: 18 november t/m 24 november

K.S.E. leerlingen info week 47: 18 november t/m 24 november K.S.E. leerlingen info week 47: 18 november t/m 24 november Agenda: 18-11 : leerlingbespreking mavo-4 19-+20 november : leerlingbespreking mavo-3. 20-11 : roostervrij vanaf het 4 e uur. 21-11 : herkansingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De Cobbenhagenmavo December 2010, jr 2 - no 3. Voor u ligt de derde nieuwsbrief van dit schooljaar en alweer de laatste van 2010.

Nieuwsbrief. De Cobbenhagenmavo December 2010, jr 2 - no 3. Voor u ligt de derde nieuwsbrief van dit schooljaar en alweer de laatste van 2010. Nieuwsbrief De Cobbenhagenmavo December 2010, jr 2 - no 3 Voor u ligt de derde nieuwsbrief van dit schooljaar en alweer de laatste van 2010. SLB Inmiddels is de groep van de Schoolloopbaanbegeleiding van

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag De Bloesem Pr. Beatrixstraat 46a 4024 HM Eck en Wiel Tel.nr. : 0344-691967 Schoolleider : Anneke Smits. Website : www.obsdebloesem.nl Email : info@obsdebloesem.nl Nieuwsbrief oktober 2014 Maandag Dinsdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal.

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal. Nieuwsbrief nr. 4 December, 2015 KALENDER 4 december 1 Sint op school Surprise bovenbouw 10 december Afscheid juf Sanne en juf Marjo 12 december Oud papier (10:00 12:00 uur) 18 december Kerstviering (continurooster)

Nadere informatie

Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 F 020 6922802 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl

Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 F 020 6922802 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 F 020 6922802 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl 1 e nieuwsbrief, vrijdag 23 augustus 2013 Beste ouders, Gelukkig wisten de kinderen allemaal dat het

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl

NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl DOORSCHUIVEN GROEPEN Op maandag 29 juni en donderdag 2 juli worden de groepen

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering. Koningsspelen

In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering. Koningsspelen schooljaar 2014-2015 aflevering 15 In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering Koningsspelen Meivakantie Luizencontrole Vrije dagen mei Bieb gesloten Oudergesprekken mei Bericht van de OR Femke stelt zich

Nadere informatie

Ieders talent een toekomst!

Ieders talent een toekomst! Ieders talent een toekomst! Nr. 8 17 december 2015 Morgen, vrijdag 18 december a.s., zijn alle kinderen vrij en begint de kerstvakantie. Kerstvakantie duurt tot en met 1 januari 2016. Op 4 januari 2016

Nadere informatie

De laatste loodjes. 29 mei 2018

De laatste loodjes. 29 mei 2018 29 mei 2018 De laatste loodjes Een school is een plek waar wordt geleerd, binnen en buiten de lessen. Onze docenten zorgen ervoor dat alle lesstof wordt behandeld en geoefend door de leerlingen. Ze bereiden

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015. Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015. Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015 In deze nieuwsbrief: Van de directeur Van de teamleider onderbouw

Nadere informatie

Ganzenwei 10 4205 XD Gorinchem 0183 624253 info@meanderannefrank.nl www.annefrankschool-gorinchem.nl

Ganzenwei 10 4205 XD Gorinchem 0183 624253 info@meanderannefrank.nl www.annefrankschool-gorinchem.nl Ganzenwei 10 4205 XD Gorinchem 0183 624253 info@meanderannefrank.nl www.annefrankschool-gorinchem.nl Nieuwsbrief d.d. 19 september 2013 Uw hulp gevraagd Kent u ouders bij ons in de wijk met jonge kinderen?

Nadere informatie

Plat kalle kinne vae neet zoeë good, mer vastelaovendj zitj os in ut bloöd!

Plat kalle kinne vae neet zoeë good, mer vastelaovendj zitj os in ut bloöd! Nieuwsbrief 9 16-01-2014 Welkom Op maandag 5 januari is Sem Stultjens gestart in groep 1/2. We wensen hem heel veel succes en plezier op de Bongerd! Uitroeping Carnaval Op dinsdag 6 januari zijn Prins

Nadere informatie