Nieuwsbrief 23 februari 2012 Bestemd voor de ouders van de leerlingen van Veurs Voorburg.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief 23 februari 2012 Bestemd voor de ouders van de leerlingen van Veurs Voorburg."

Transcriptie

1 Nieuwsbrief 23 februari 2012 Bestemd voor de ouders van de leerlingen van Veurs Voorburg. Missie: We zijn een veilige school waar je door middel van goed onderwijs met elkaar leert om verder te komen. Personeel Mevrouw Van der Mark gaat met ingang van 20 februari met zwangerschapsverlof. Zij wordt vervangen door de heer Elderson en mevrouw Yesildaglar. Ook voor mevrouw De Monyé en mevrouw De Vries zullen wij op zoek gaan naar vervanging. Zij verrasten ons allen bij de nieuwjaarsviering met de mededeling dat zij beiden zwanger zijn. Hun verlof zal pas in de laatste schoolweek ingaan. Goed nieuws is ook dat mevrouw Schneider langzaam weer terugkeert in haar werk. Zij is met een aantal dagdelen werk gestart waarbij zij zich voornamelijk richt op de voorbereiding van het examen. Verder lopen er diverse stagiaires rond op Veurs Voorburg. Wij weten als school hoe belangrijk en waardevol het is voor onze leerlingen als ze ergens stage kunnen lopen. Dan vinden we ook dat we open moeten staan voor mensen die leren om docent te worden. Het is een prachtig beroep en onze school is een leuke plek om te oefenen. Geslaagd bezoek van de Raad van Toezicht. Woensdag 15 januari bezochten vijf leden van de Raad van Toezicht onze school. Deze Raad van Toezicht houdt toezicht op alle scholen van Spinoza en het college van bestuur. Dat doen ze op afstand en op hoofdlijnen. Toch willen de leden soms zelf ervaren hoe het op de scholen gaat en brengen zij een bezoek om zich goed te laten informeren. Het thema van dit bezoek was: waar ben je trots op? Zij hebben op Veurs Voorburg een les technologie bezocht en van de heer Van Lieshout uitleg gekregen over het nieuwe vak en wat wij er nu en in de toekomst mee willen. Daarna zijn zij wezen speed-daten met zes leerlingen uit verschillende klassen. Ter afsluiting hebben zij met de schoolleiding gesproken. Zij brachten vier trotse zaken naar voren: - dat wij als vmbo-school toch elk jaar weer voldoende leerlingen weten aan te trekken - dat wij ons voor de inspectie van zwakke school naar goede school hebben ontwikkeld - dat wij een fantastisch team hebben van docenten, onderwijs ondersteunend personeel en schoolleiding - dat wij onze financiën elk jaar netjes op orde hebben De leden van de Raad van Toezicht waren tevreden over het bezoek en verwachten dat wij met trots blijven werken aan deze goede resultaten.

2 Leerzame en leuke activiteitenweek. De tweede activiteitenweek was weer een groot succes met opnieuw een enorm aanbod. De eerste klassen zijn bezig geweest met een Egypte project en ze hebben twee dagen een snuffelstage gelopen. Ter afsluiting van de week een keuze uit verschillende sport en spelactiviteiten. De tweede klassen hebben het project Globaland gedaan, waarin ze leerden hoe je door goed samen te werken een land kunt besturen. Ook zij liepen twee dagen stage en sloten de week actief af. De derde klassen deden het project Wat is liefde en er is een project gedaan rondom taalgebruik. Verder werd er sportief geschaatst, geskied en geklommen en waren er verschillende andere sportonderdelen te doen. De klas met technologie deed daarnaast een praktische opdracht waarbij ze een tomatensoep moesten bedenken, maken en promoten. De vierde jaars waren naast sportief ook op een andere manier bezig met gezondheid en zijn naar Leiden naar Het Corpus geweest. Dit bezoek werd op school voorbereid met het in groepjes onderzoeken en uitwerken van een lichaamsdeel, waarna het gepresenteerd werd aan de rest van de klas.. Tot slot is er een bezoek gebracht aan het geldmuseum in Utrecht en er werd een Kortom, een drukke, leuke en leerzame activiteitenweek.

3 P.S.O. lessen zijn leerzaam. De tweede jaars leerlingen zitten in een periode waarin ze een keuze moeten maken voor een sector. In de kader- en basisberoepsgerichte leerweg hebben de leerlingen de keuze tussen de sector Zorg en Welzijn of Economie. Voor leerlingen die meer theorie aankunnen is er de keuze voor de gemengd / theoretische leerweg. Om ze te helpen bij het maken van een juiste keuze krijgen de leerlingen voorlichting van de mentor en krijgen ze lessen Praktische Sector Oriëntatie. De leerlingen die de gemengd/theoretische leerweg gaan volgen, krijgen naast PSO ook informatie over het vak Technologie. Maandag 13 en dinsdag 14 februari hebben de leerlingen lessen gekregen in de sector Zorg en Welzijn en Economie. Zo ervaren ze al een beetje in het echt, hoe het zou zijn in de bovenbouw. Zeer leerzaam dus. Dinsdag 14 februari zijn de ouders geïnformeerd tijdens een ouderavond over de keuzebegeleiding. Sectorwerkstuk 4 e jaars GT. Het sectorwerkstuk is een examenonderdeel voor de leerlingen in de gemengd / theoretische leerweg. Zij moeten een uitgebreid onderzoek doen in een zelfgekozen onderwerp, dat aansluit bij de richting die zij in hun leerweg gekozen hebben, bijvoorbeeld technologie/zorg en welzijn of technologie/economie. De leerlingen kozen onderwerpen als transplantatie en donatie, strafrecht en International Business ; niet de eerste de beste onderwerpen, dus. Op 3 februari hebben zij hun werk gepresenteerd en het sectorwerkstuk met deze presentatie afgesloten. Na een officieel gedeelte voor de beoordeling werden de presentaties nog eens gedaan voor enthousiaste ouders en docenten. Een prachtige middag, waar mensen met bewondering hebben gekeken naar de leerlingen, die op een professionele manier hun sectorwerkstuk presenteerden. Complimenten voor de leerlingen en dank voor de docenten, die veel tijd gestoken hebben in het begeleiden en beoordelen.

4 Badmintontoernooi Na het interscolaire voetbaltoernooi en basketbaltoernooi was nu het badmintontoernooi aan de beurt. Op 6 februari hebben een aantal van onze leerlingen de school vertegenwoordigd tijdens het badmintontoernooi in sportcomplex de Fluit. Er werd gespeeld in een recreatieve poule en een prestatie poule. We waren met jongens-, meidenen mix'steams aanwezig. Tussen de teams onderling werd volop gewisseld, want gezelligheid is eigenlijk nog veel belangrijker dan winnen. We hebben helaas geen prijzen gewonnen, maar onze leerlingen hebben: enthousiasme, doorzettingsvermogen en sportiviteit getoond. Ouderraad. Het verslag van de derde bijeenkomst staat op de website. De laatste ouderraad stond in het teken van: - evaluaties van verschillende activiteiten - bezuinigingen en staking - voorlichting remedial teaching De volgende ouderraad staat gepland op 15 maart 2011, aanvang uur met eten en start vergadering om uur. Aanmelden maar ook informatie opvragen, kan nog steeds via Schoolkosten Veurs Voorburg heeft drie jaar geleden met de ouderraad en de medezeggenschapsraad een afspraak gemaakt over de schoolkosten. De totale schoolkosten voor vier jaar worden als gemiddeld bedrag per schooljaar bij de ouders in rekening gebracht. Zo is het voor ouders helder wat ze elk jaar moeten betalen en krijgen ze niet te maken met verschillende rekeningen gedurende het schooljaar. De informatie over wat er aan schoolkosten betaald moet worden, staat op de website. De rekening met uitleg wordt altijd in de eerste vakantieweek verstuurd. Via deze nieuwsbrief informeren wij u ook op tijd over deze kosten zodat u daar rekening mee kan houden. Wilt u weten wat u moet gaan betalen? Ga er vanuit dat u zoon / dochter overgaat naar een volgend leerjaar en dan ziet u hieronder welk bedrag daar bij hoort. 2e leerjaar: 185,- 3e leerjaar: 175,- 4e leerjaar: 145,- De verschillen tussen 2 e,3 e en 4 e jaars komen omdat we nu drie jaar met het systeem werken van gemiddelde kosten per schooljaar. De ouders van 4 e jaars leerlingen hebben destijds een hoger bedrag betaald toen hun zoon / dochter in de 1 e,2 e en 3 e klas zat.

5 Namens de vertrouwenspersonen: Alexander Voorvelt Petie van Venrooij Als vertrouwenspersonen van Veurs Voorburg komen we soms vervelende situaties tegen die mogelijk voorkomen hadden kunnen worden. Vandaar af en toe een onderwerp waar u thuis met uw kinderen over kunt praten. De webcam: (= een eenvoudige camera voor gebruik op internet). Voordelen: Het is veel leuker praten of chatten als je iemand tegelijk kan zien. Je kan zien of iemand alleen is of met meerderen zijn. Je kan het zelfs als een controlemiddel gebruiken. Je ziet of de persoon aan de andere kant wel echt is of zich anders voordoet dan hij of zij zegt te zijn. Maar pas op! : Je kan ongewenste beelden te zien krijgen. De persoon aan de andere kant kan je dingen laten zien die je helemaal niet wilt zien. De persoon aan de andere kant kan foto s en films maken zonder dat je dat weet. Dit materiaal kan weer makkelijk verspreid worden. Op deze manier wordt beeldmateriaal verspreid, dat niet voor andere ogen bedoeld is. Dit kan behoorlijk vervelende gevolgen hebben. Het is niet meer terug te draaien en de beelden zijn meestal al vele malen gekopieerd. Pas hiervoor op want: voorkomen is beter dan genezen! Nieuwe dingen. Door verstandig met geld om te gaan, lukt het onze school om ook te blijven investeren in nieuwe materialen. Ook hadden we nog een subsidie van het ministerie van onderwijs waarmee we een aantal wensen versneld konden realiseren. Zo komt er een speciale balie voor het vak handel en administratie waarmee leerlingen vaardigheden kunnen oefenen. De nieuwe werkplekken in ons open leercentrum zijn bijna klaar. In de grootkeuken is een nieuw kookeiland gerealiseerd met de modernste apparaten om te koken, bakken, braden en grillen. En er is een super-de-luxe traplift neergezet voor mensen met een (tijdelijke) handicap en het vervoeren van zware spullen. Ons gebouw mag dan wat oud zijn, we zorgen er wel voor dat het er netjes uit blijft zien en we met de beste materialen uitstekende lessen kunnen geven.

6 Terugkomavond oud 4 e jaars leerlingen. Veel leuke verhalen,een gezellige babbel met de oud-mentor en met elkaar. Tegelijkertijd werd het fotojaarboek van afgelopen schooljaar opgehaald en bekeken. Kortom, een ontmoeting om positief op terug te zien door oud-leerlingen en docenten. Aanmelden. De afgelopen maanden zijn we al druk bezig geweest met de aanmeldingen voor de brugklassen voor het schooljaar Een grote groep nieuwe leerlingen is inmiddels aangemeld. Tot 17 maart kunnen leerlingen zich aanmelden voor een plekje in de brugklas. Heeft u zelf nog kinderen die moeten worden aangemeld of kent u andere ouders die nog op zoek zijn, denk dan op tijd aan de sluitingsdatum voor de eerste aanmeldperiode. Via de administratie van onze school kan een afspraak voor een aanmeldingsgesprek gemaakt worden. ( ) Geslaagde locker - en tassencontrole Op vrijdag 18 februari was er weer een locker - en tassencontrole. In samenwerking met de politie zijn de lockers en de tassen onderzocht van de leerlingen van verschillende klassen. Het was weer zoals we al jaren gewend zijn. Er zijn geen zaken gevonden, die niet op onze school thuis horen. Ook op deze manier maakt Veurs Voorburg onze missie van een veilige school waar. Voorbereidingen op het centrale examen In de basisberoepsgerichte en de kaderberoepsgerichte leerweg zullen dit schooljaar de examens voor de 4 e jaars leerlingen digitaal (met de computer) afgenomen worden. Daarnaast doet onze school mee met een pilot digitaal examen voor het vak biologie in de gemengde leerweg. Alle voorbereidingen om het straks in mei bij het officiële examen goed te laten verlopen, zijn in volle gang. Naast het oefenen in de lessen door de leerlingen, zullen ook de docenten zich verder bekwamen in het afnemen en corrigeren van de digitale examens. Immers, de gecorrigeerde opgaven zullen opgestuurd worden naar het CITO en daar verwerkt worden, zodat de school daarna een score terugkrijgt wat in een cijfer resulteert. Dat betekent dat het systeem goed moet werken. In de afgelopen weken zijn er proef examens ingepland en afgenomen, genaamd de Proef op de Som. Misschien heeft uw kind er thuis iets over verteld. Deze laatste periode voordat het examen zal beginnen, zullen verder in het teken staan van de verdere voorbereidingen. Nadere informatie over de centrale examens kunt u tijdig via de leerling en via onze website verwachten. Natuurlijk gaan we voor een mooi eindresultaat, voor de leerlingen, voor de docenten en voor de school!

7 Super schoolfeest. Alweer het tweede schoolfeest van dit schooljaar. En weer was het een zeer geslaagd feest. Dankzij de enthousiaste medewerking van de leerlingen uit de leerlingenraad waren er voldoende kaarten verkocht. Zij hadden met hulp van docenten en onderwijsassistenten de hal prachtig versierd en ervoor gezorgd dat er een goede DJ, bewaking, garderobe en voldoende te eten en te drinken was. Aan de deur werd gecontroleerd op alcohol. Gelukkig hoefden we niemand de deur te weigeren. Zo laten we als school zien dat je ook een geslaagd feest kan geven zonder alcohol. Vernieuwde werkplekken binnen de sector Zorg en Welzijn Na bijna 30 jaar trouwe dienst is het grootkeukenblok in lokaal 0-8 vervangen. Tijdens afgelopen activiteitenweek was het een komen en gaan van monteurs. Door hun harde werk gecombineerd met een grote schoonmaakbeurt door alle collega s zorg en welzijn, konden wij tijdens de open dag weer aan het werk in de grootkeuken. Binnenkort worden nog wat puntjes op de i gezet en dan is het nieuwe grootkeukenblok helemaal klaar. Tijdens de verbouwing Na de verbouwing

8 Door het intensieve gebruik tijden de lessen haarverzorging waren ook de wasunits na enkele jaren toe aan vervanging. Natuurlijk hebben we weer gekeken naar wasunits waarachter ergonomisch verantwoord kan worden gewerkt door onze leerlingen. De wasuntis zijn geïnstalleerd door onze eigen Meneer Dolmazon en Meneer Thakoer, wij zijn ze dankbaar voor hun werk De vakgroep Zorg en Welzijn Nieuws van de decanen Sectorkeuze De tweede jaars leerlingen zitten in een periode waarin ze een keuze moeten maken voor een sector. In de kader- en basisberoepsgerichte leerweg hebben de leerlingen de keuze tussen de sector Zorg en Welzijn of Economie. In de gemengd theoretische leerweg kunnen ze kiezen tussen de sector Zorg en Welzijn, Economie en gemengd theoretische leerweg (Technologie). Om ze te helpen bij het maken van een juiste keuze krijgen de leerlingen lessen uit Keuzedossier en krijgen ze lessen Praktische Sector Oriëntatie. Zo ervaren ze al een beetje in het echt, hoe het zou zijn in de bovenbouw. Zeer leerzaam dus. In januari zijn alle onderbouwleerlingen op een oriënterende stage geweest. In februari hebben ze voorlichtingslessen gekregen vanuit de sectoren. Dinsdag 14 februari zijn de ouders geïnformeerd tijdens een ouderavond over de keuzebegeleiding. Foto s Spots on Jobs en sollicitatiegesprek (sectorkeuze)

9 Opleidingskeuze In het kader van het kiezen van een vervolgopleiding krijgen de leerlingen les uit de methode Keuzedossier. In januari hebben de leerlingen de opleidingsmarkt Spots on Jobs bezocht in de Fokkerterminal aan de Binckhorstlaan. Daarnaast gaan onze 3e jaars leerlingen voor de tweede keer op stage (29 maart t/m 13 april). Keuzevak 3 e jaars De 3 e jaars leerlingen kiezen deze periode een keuzevak waarin ze examen gaan doen. De vakdocenten zullen de leerlingen kunnen ondersteunen bij het maken van deze keuze. Bij de keuze spelen de volgende zaken een rol: de wens van de leerling, inzet en inzicht voor het te kiezen vak, het advies van de vakdocent, de keuze van de vervolgopleiding op het MBO. De mentor zal het traject begeleiden. De uiterste datum voor het bepalen van het keuzevak en het daarvoor bestemde invulformulier, is 21 maart VMBO MBO In de mentorlessen van de 4 e jaars is er nu veel aandacht voor het kiezen van de vervolgopleiding na het afronden van het 4 e leerjaar. Ook u als ouders/ verzorgers hebben een belangrijke taak in het ondersteunen van de leerling. Er thuis over praten, meegaan naar de Open Dagen van het MBO, meekijken op de sites van het MBO, dat alles kan de keuze mede bepalen. Er zijn al leerlingen aangemeld bij de vervolgopleiding, maar nog niet iedereen. Tijdige aanmelding geeft ook meer kans op plaatsing. De belangrijkste scholen in de buurt zijn het Mondriaan, ID-College en het ROC Leiden. Het is de bedoeling dat voor 1 april aanstaande de leerlingen zich hebben aangemeld. Belangrijke data voor de komende periode: Zaterdag 25 februari t/m 4 maart Voorjaarsvakantie Donderdag 15 maart Ouderraad en Medezeggenschapsraad Woensdag 28 maart Definitieve sectorkeuze 2 e jaars bij decaan Woensdag 21 maart Definitieve vakkenpakketkeuze 3 e jaars bij de mentor Donderdag 29 maart t/m Vrijdag 13 april stage 3 e leerjaar Vrijdag 6 april t/m Maandag 9 april paasweekend Dinsdag 10 april inhaaldag 1 e, 2 e en 4 e leerjaar Woensdag 11 april t/m Vrijdag 13 april activiteitenweek 3 Maandag 16 t/m Woensdag 18 april uitdelen rapport periode 3 Donderdag 19 april strookje tafeltjesavond terug op de administratie Vrijdag 20 april inleveren herkansingsformulier PTA 3 e en 4 e jaars Woensdag 25 april tafeltjesavond alle leerjaren Donderdag 26 april herkansingsdag periode 3 PTA 3 e en 4 e jaars Zaterdag 28 april t/m Zondag 6 mei meivakantie Wij hopen u met deze informatie voldoende op de hoogte te hebben gesteld. Graag wijzen wij u er op dat u regelmatig nieuws kunt lezen op de Homepage van Veurs Voorburg. Daar kunt u zich ook aanmelden om elke nieuwe nieuwsbrief automatisch via de mail te ontvangen. (www.veursvoorburg.nl) Kijk onder het kopje ouders bij nieuwsbrief. Zo blijft u automatisch op de hoogte, ook als de nieuwsbrief per ongeluk in de tas van uw zoon of dochter achterblijft. Met vriendelijke groet, P. v.d. Burgt, directeur Petie van Venrooij, tijdelijke manager bovenbouw M. Schneider, manager bovenbouw J. Noorduin, manager onderbouw

Nieuwsbrief 19 december 2011 Bestemd voor de ouders van de leerlingen van Veurs Voorburg.

Nieuwsbrief 19 december 2011 Bestemd voor de ouders van de leerlingen van Veurs Voorburg. Nieuwsbrief 19 december 2011 Bestemd voor de ouders van de leerlingen van Veurs Voorburg. Regelmatig kunt u ook nieuws lezen op de Homepage van Veurs Voorburg. Daar kunt u zich ook aanmelden om elke nieuwe

Nadere informatie

KEUZE IN KLAS 3. Decanaat 2015-2016 Ouderavond VMBO tl 3 22-09-2015

KEUZE IN KLAS 3. Decanaat 2015-2016 Ouderavond VMBO tl 3 22-09-2015 KEUZE IN KLAS 3 Decanaat 2015-2016 Ouderavond VMBO tl 3 22-09-2015 VMBO 4 leerwegen: 1. Basisberoepsgerichte leerweg 2. Kaderberoepsgerichte leerweg 3. Gemengde leerweg 4. Theoretische leerweg VMBO op

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u de ouderinformatiebrief inclusief de kalender van de maand juni 2015.

Hierbij ontvangt u de ouderinformatiebrief inclusief de kalender van de maand juni 2015. OUDERINFORMATIEBRIEF VSO Jaargang 9 Maand: juni 2015 29-05-2015 Beste ouders en verzorgers, Hierbij ontvangt u de ouderinformatiebrief inclusief de kalender van de maand juni 2015. Met vriendelijke groet,

Nadere informatie

Informatieavond 25 november 2015. doorstroom voor 2 vmbo basis en kader

Informatieavond 25 november 2015. doorstroom voor 2 vmbo basis en kader Informatieavond 25 november 2015 doorstroom voor 2 vmbo basis en kader Onderwerpen Doorstroom Vernieuwing VMBO Keuzes Aanbod van 2College Durendael Leerjaar 3 Begeleiding en procedure profielkeuze Doorstroommogelijkheden

Nadere informatie

College voor. beroepsonderwijs. vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerwegen. algemeen toegankelijk

College voor. beroepsonderwijs. vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerwegen. algemeen toegankelijk College voor vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerwegen algemeen toegankelijk beroepsonderwijs College voor Beroepsonderwijs Wie zijn we? Alle leerlingen die de basisberoepsgerichte of de kaderberoepsgerichte

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 1 Inhoud Inleiding 3 Schoolexamen 4 1. SE PTA. Wat betekenen deze afkortingen? 2. Herkansingen 3. Tijdens het Schoolexamen Rekenexamen 6 Info van de decaan 7 Maatschappelijke

Nadere informatie

Ondernemen, Welzijn & Sport

Ondernemen, Welzijn & Sport christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Ondernemen, Welzijn & Sport Onderwijs maken we samen! Wat ga je leren? Wat wil je doen en meemaken? Wat kies je? Dat ontdekken we samen: jij, je ouders/verzorgers

Nadere informatie

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1 Algemeen In deze nieuwsbrief hebben we weer informatie voor u op een rij gezet en kunnen we u laten meegenieten van allerlei leuke activiteiten die onlangs bij ons op school hebben plaatsgevonden. Cito-vo

Nadere informatie

Ouderinformatie avond 4 MAVO

Ouderinformatie avond 4 MAVO Ouderinformatie avond 4 MAVO Maandag 14 september 2015 Tijd: 20.00 uur Mentor Eerste aanspreekpunt voor leerlingen Op de hoogte van resultaten & cijfers Eerste aanspreekpunt voor ouders (ziekte, cijfers

Nadere informatie

Bestemd voor de ouders van de leerlingen van Veurs Voorburg.

Bestemd voor de ouders van de leerlingen van Veurs Voorburg. Nieuwsbrief juli 2015 Bestemd voor de ouders van de leerlingen van Veurs Voorburg. Missie: We zijn een veilige school waar je door middel van goed onderwijs met elkaar leert om verder te komen. Geslaagde

Nadere informatie

VMBO / MAVO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND. www.wolfert.nl/pro

VMBO / MAVO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND. www.wolfert.nl/pro INFORMATIEAVOND INFORMATIEAVOND Hartelijk welkom Informatieavond leerjaar 4 Dinsdag 1 september 2015 PROGRAMMA 1. Opening door N. van Bennekom, directeur 2. Thema avond ouders 28 september 3. Inrichting

Nadere informatie

Informatieboekje voor examenkandidaten vmbo basis en kader

Informatieboekje voor examenkandidaten vmbo basis en kader Informatieboekje voor examenkandidaten vmbo basis en kader informatieboekje examen vmbo basis en kader pagina 1 van 7 Ik doe examen 2016 Beste leerling, Het is alweer en het examen nadert. Hier voor je

Nadere informatie

WELKOM Woensdag 17 september 2014

WELKOM Woensdag 17 september 2014 WELKOM Woensdag 17 september 2014 Algemeen M. van de Woestijne Coördinator bovenbouw Het examen M. Karsten Teamleider PROGRAMMA Richting / Na het examen R. Remie Decaan Mentoren Coördinatoren Bovenbouw:

Nadere informatie

JAARAGENDA 2014-2015

JAARAGENDA 2014-2015 JAARAGENDA 2014-2015 1 34 MAANDAG 18-8-2014 ZOMERVAKANTIE (t/m 22-08-2014) DINSDAG 19-8-2014 WOENSDAG 20-8-2014 DONDERDAG 21-8-2014 VRIJDAG 22-8-2014 Vrijdag 22 augustus: bijeenkomst nieuwe docenten met

Nadere informatie

Sector- en pakketkeuze. voor ouders van leerlingen in 3 tl

Sector- en pakketkeuze. voor ouders van leerlingen in 3 tl Sector- en pakketkeuze voor ouders van leerlingen in 3 tl Welke hulp krijgt de leerling? (portfoliomap) 3e leerjaar vmbo - theoretisch: werkboek: de loopbaanverkenner www. beroepskeuzedagboek.nl studie-experience

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE PAKKETKEUZE VMBO 2014-2015

INFORMATIEBOEKJE PAKKETKEUZE VMBO 2014-2015 1. VMBO: DE THEORETISCHE LEERWEG (TL)... 2 2. SECTORKEUZE... 2 3. VAKKENPAKKETKEUZE VAN KLAS 2 VMBO-TL/TL-HAVO NAAR KLAS 3 VMBO-TL... 3 KEUZEFORMULIER VAN KLAS 2 NAAR 3 VMBO... 4 4. VAKKENPAKKETKEUZE VAN

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Digi-Klepel juni 2014

Nieuwsbrief De Digi-Klepel juni 2014 Nieuwsbrief De Digi-Klepel juni 2014 Belangrijke data Juni 8 Eerste Pinksterdag 9 Tweede Pinksterdag: alle leerlingen vrij 11 Sportdag 15 Vaderdag 16 Start avondwandelvierdaagse 20 Alle leerlingen vrij

Nadere informatie

Keuzevoorlichting mavo-3. Decaan: I.C. de Vries. Welkom

Keuzevoorlichting mavo-3. Decaan: I.C. de Vries. Welkom Keuzevoorlichting mavo-3 Decaan: I.C. de Vries Welkom Informatie door de decaan in de aula 20.00-20.45 uur: Quiz Uitleg keuze/ sectoren Mogelijkheid tot vragen stellen Vakvoorlichting door bovenbouw docenten

Nadere informatie

JAAROVERZICHT 2014-2015 RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN

JAAROVERZICHT 2014-2015 RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN JAAROVERZICHT 2014-2015 RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN Tiel, 5 oktober 2014 Betreft: Activiteitenkalender schooljaar 2014-2015 Geachte ouders/verzorgers, beste leerlingen, Het schooljaar is weer

Nadere informatie

Nieuwsbrief 19 december 2013 Bestemd voor de ouders van de leerlingen van Veurs Voorburg.

Nieuwsbrief 19 december 2013 Bestemd voor de ouders van de leerlingen van Veurs Voorburg. Nieuwsbrief 19 december 2013 Bestemd voor de ouders van de leerlingen van Veurs Voorburg. Regelmatig kunt u nieuws lezen op de Homepage van Veurs Voorburg. Daar kunt u zich ook aanmelden om elke nieuwe

Nadere informatie

JAAROVERZICHT RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN

JAAROVERZICHT RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN JAAROVERZICHT RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN Aan de ouders/verzorgers van leerlingen RSG Lingecollege locatie Teisterbantlaan Tiel, 26 september 2013 Betreft: Activiteitenkalender schooljaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief. Schooljaar 2013-2014 April nr. 7

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief. Schooljaar 2013-2014 April nr. 7 Beste ouder(s)/verzorger(s), In mijn voorwoord in de voorgaande nieuwsbrief maakte ik melding van het feit dat er enquêtes uitgezet zouden gaan worden. De ouders van leerlingen in het 1 e en 3 e leerjaar

Nadere informatie

Elke dag vertrouwd. Sint-Michielsgestel. elke dag een uitdaging

Elke dag vertrouwd. Sint-Michielsgestel. elke dag een uitdaging Elke dag vertrouwd Sint-Michielsgestel elke dag een uitdaging Van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is een hele verandering. Als het aan het Elde College in Sint-Michelsgestel ligt, een prettige

Nadere informatie

WELKOM Woensdag 17 september 2014

WELKOM Woensdag 17 september 2014 WELKOM Woensdag 17 september 2014 Algemeen M. van de Woestijne Coördinator bovenbouw Het examen M. Karsten Teamleider PROGRAMMA Richting / Na het examen R. Remie Decaan Mentoren Coördinatoren Bovenbouw:

Nadere informatie

Paginanummer Bart Laureij 2

Paginanummer Bart Laureij 2 Nieuwsbrief nr. 3 2014 2015 In deze nieuwsbrief staan de volgende onderwerpen genoemd: Paginanummer Bart Laureij 2 Jumbo 2 Rooster 2 Magister en spreekavond 2 CRAFTS stage en thema 6 3 Sectorwerkstuk 3

Nadere informatie

VMBO BBL/KBL Zorg en Welzijn VMBO KBL/TL Dans. waarom kiezen voor het ZUIDERLICHT COLLEGE

VMBO BBL/KBL Zorg en Welzijn VMBO KBL/TL Dans. waarom kiezen voor het ZUIDERLICHT COLLEGE VMBO BBL/KBL Zorg en Welzijn VMBO KBL/TL Dans 2014 waarom kiezen voor het ZUIDERLICHT COLLEGE ? We zijn een KLEINE SCHOOL waar iedereen elkaar kent Waarom kiezen voor het ZUIDERLICHT COLLEGE WEINIG LESUITVAL

Nadere informatie

KEUZEBEGELEIDING LEERJAAR 2. Sector- en vakkenpakketkeuze

KEUZEBEGELEIDING LEERJAAR 2. Sector- en vakkenpakketkeuze KEUZEBEGELEIDING LEERJAAR 2 Sector- en vakkenpakketkeuze Hoe ziet het vmbo eruit? 4 leerwegen/niveaus: Basisgericht Kadergericht Gemengde leerweg Theoretische leerweg = Dalton MAVO VMBO - ONDERBOUW Leerjaar

Nadere informatie

LEERLINGEN Jaarplanning 2013 2014

LEERLINGEN Jaarplanning 2013 2014 LEERLINGEN Jaarplanning 2013 2014 A = Kalenderweken B = datum op maandag van die week C = Schoolweken = vrije dag voor leerlingen A B C maandag dinsdag woensdag donderdag Vrijdag 34 19-8 1 1 e schooldag

Nadere informatie

Aan: Ouders/verzorgers van leerlingen klas 4. Amsterdam, 14 april 2015. Betreft: belangrijke data examens. Geachte ouders/verzorgers,

Aan: Ouders/verzorgers van leerlingen klas 4. Amsterdam, 14 april 2015. Betreft: belangrijke data examens. Geachte ouders/verzorgers, Aan: Ouders/verzorgers van leerlingen klas 4 Amsterdam, 14 april Betreft: belangrijke data examens Geachte ouders/verzorgers, Het eerste gedeelte van het examen, de praktijk examens, zitten er (bijna)

Nadere informatie

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014 VANUIT DE SCHOOLLEIDING Start nieuwe schooljaar Het nieuwe schooljaar is deze week van start gegaan. Op maandagmorgen waren er heel veel kinderen die zin hadden om weer naar school te gaan! Gelukkig want

Nadere informatie

Jaaragenda 2015-2016 Dag Datum Week*/Tijd Activiteit Open Huis Stationsstraat Open Huis Lijsterbesstraat middag en avond

Jaaragenda 2015-2016 Dag Datum Week*/Tijd Activiteit Open Huis Stationsstraat Open Huis Lijsterbesstraat middag en avond week 1/18 ma 04-01 studiedag personeel (leerlingen lesvrij) di 05-01 wo 06-01 do 07-01 vr 08-01 week 2/19 start toetsweek 2 / afname 2F + 3F rekentoets ma 11-01 di 12-01 wo 13-01 vanaf 11.15 Wegwijsdag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AFDELING VMBO GT. Contact. Agenda. Inleiding. Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1

NIEUWSBRIEF AFDELING VMBO GT. Contact. Agenda. Inleiding. Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 AFDELING VMBO GT Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 Inleiding De kop van het nieuwe schooljaar is er alweer vanaf. Gelukkig is iedereen weer gezond en wel terug gekomen van de vakantie. Alle 2e klassers

Nadere informatie

4 april 2013. Schoolfotograaf Dinsdag 9 april komt de schoolfotograaf:

4 april 2013. Schoolfotograaf Dinsdag 9 april komt de schoolfotograaf: 4 april 2013 Na een koud, maar lang paasweekend zijn we begonnen met het laatste deel van het schooljaar. In de periode tot de meivakantie staat een aantal activiteiten op het programma: theoretisch en

Nadere informatie

Ouderbulletin SG De Triade

Ouderbulletin SG De Triade Ouderbulletin SG De Triade Jaargang 2015-2016 nummer 2 Wij doen normaal Hiernaast ziet u een kleine afbeelding van één van de vier soorten posters die we binnenkort op diverse plaatsen in de openbare ruimten

Nadere informatie

Even schuilen. Belangrijke data. In deze Nieuwsbrief

Even schuilen. Belangrijke data. In deze Nieuwsbrief 8 januari 2016 nr. 15/16-18 Even schuilen We staan weer verwachtingsvol aan het begin van een nieuw jaar. Niemand heeft een idee wat 2016 ons zal brengen. Zal ik overgaan naar het volgende schooljaar?

Nadere informatie

Rapportage 2015 Chalini Doekhi, Lapper bij Spirit4you

Rapportage 2015 Chalini Doekhi, Lapper bij Spirit4you Rapportage 2015 Chalini Doekhi, Lapper bij Spirit4you Inhoud 1. Over Spots on Jobs... 3 2. Verslagen per dag... 4 3. Aanwezige scholen en bedrijven... 5 4. Enquêtes leerlingen... 8 5. Enquêtes volwassenen...

Nadere informatie

een waardevol diploma vmbo en mbo in één havo-top! Uiterlijke Verzorging en Mode Consumptief en Toerisme Zorg en Welzijn, Sport en Bewegen

een waardevol diploma vmbo en mbo in één havo-top! Uiterlijke Verzorging en Mode Consumptief en Toerisme Zorg en Welzijn, Sport en Bewegen een waardevol diploma vmbo en mbo in één havo-top! Uiterlijke Verzorging en Mode Consumptief en Toerisme Zorg en Welzijn, Sport en Bewegen Handel en Administratie vmbo-mbo-havo PENTA werkt al een tijdje

Nadere informatie

Informatie over gastlessen en bedrijfsbezoeken

Informatie over gastlessen en bedrijfsbezoeken Informatie over gastlessen en bedrijfsbezoeken Carrosseriebouw en het vmbo Carrosseriebouw en het vmbo Waarom dit informatiepakket? Carrosseriebouwbedrijven zijn hard op zoek naar gemotiveerde leerlingen

Nadere informatie

1. Inleiding. Hallo allemaal,

1. Inleiding. Hallo allemaal, 1. Inleiding Hallo allemaal, Voor jullie ligt het carrouselboekje voor 2 VMBO-t. Met dit boekje willen wij jullie en je ouders zo vroeg mogelijk inlichten over het verloop van dit schooljaar, 2010 2011,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2015

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2015 NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2015 OVERZICHT Algemeen Middenbouw (3-5) Bovenbouw (6-8) Algemeen / Persoonlijke noot In de afgelopen maand hebben we 2 ouderavonden georganiseerd die druk bezocht zijn en daar zijn

Nadere informatie

Voorlichtingsavond 4TL

Voorlichtingsavond 4TL Voorlichtingsavond 4TL Hoe kies je een vervolgopleiding? voor ouders van leerlingen in klas 4TL Kiezen is lastig - De leerling weet vaak niet precies wat hij wil. - Elke opleiding heeft minder leuke kanten.

Nadere informatie

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst.

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst. Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016, nr. 1 september 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van september 2015. In deze nieuwsbrief: Van de directeur Nieuws van de Ouderraad

Nadere informatie

Melanchthon Business nieuws (december 2013)

Melanchthon Business nieuws (december 2013) Melanchthon Business nieuws (december 2013) Nieuwsbrief voor ouders en leerlingen van Melanchthon Business School ----------------------------------------------- Algemeen Inleiding Via deze nieuwsbrief

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nieuwe personeelsleden stellen zich aan u voor: Karen de Heer. Beste ouder, verzorger, Karen de Heer: Met vriendelijke groet,

NIEUWSBRIEF. Nieuwe personeelsleden stellen zich aan u voor: Karen de Heer. Beste ouder, verzorger, Karen de Heer: Met vriendelijke groet, Oktober 201 5 nieuwsbrief NIEUWSBRIEF Beste ouder, verzorger, Welkom en/of goed u weer te zien! Het eerste geldt vooral de nieuwe ouders van onze school. U heeft via uw zoon of dochter de afgelopen weken

Nadere informatie

Talent. voor de Toekomst! Informatie Saenredam College

Talent. voor de Toekomst! Informatie Saenredam College Talent voor de Toekomst! Informatie Saenredam College 201 4 5 /201 Inhoudsopgave Dit hebben we speciaal voor jou geschreven 2 Openbare school Open avond VMBO bij het Saenredam College 3 Onderbouw Nieuwe

Nadere informatie

ACTIVITEITENROOSTER 2015-2016

ACTIVITEITENROOSTER 2015-2016 ACTIVITEITENROOSTER 2015-2016 Augustus-September Week 36 1 e schoolweek ma 31 Start Periode 1 Deze periode worden 3 dagen ckv-activiteiten ingepland Ontruimingsoefening in deze periode Instructie LWOO

Nadere informatie

Nieuwsbrief 06-06-2014

Nieuwsbrief 06-06-2014 VSO Het Mozaïek Almelo Cesar Franckstraat 3 7604 JE ALMELO Telefoon : 088 02 03 700 E-mail : vso-almelo@mozaiektwente.nl Website : www.mozaiektwente.nl Nieuwsbrief 06-06-2014 De Medezeggenschapsraad (MR)

Nadere informatie

VMBO-Select: een menu voor jezelf Vrije keuze in het vmbo

VMBO-Select: een menu voor jezelf Vrije keuze in het vmbo : een menu voor jezelf Vrije keuze in het vmbo In deze folder maakt u kennis met VMBO-Select, TalentStad-in-aanbouw, een nieuwe visie op het vmbo. TalentStad is een samenwerkingsverband van het Agnieten

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar 2014-2015 November nr. 3

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar 2014-2015 November nr. 3 Voorwoord Beste ouders/verzorgers, In deze oudernieuwsbrief staat de jaarvergadering van de ouderraad op maandag 17 november om 19.30 uur het meest centraal. Tijdens deze jaarvergadering wordt met de ouders/

Nadere informatie

13.15-14.30 uur Introductie lj.3 woensdag 20-08-2014 Inhalen toetsen lj.4 08.15-15.00 uur Poldersportdag lj.3 08.30-14.30 uur Introductie lj.

13.15-14.30 uur Introductie lj.3 woensdag 20-08-2014 Inhalen toetsen lj.4 08.15-15.00 uur Poldersportdag lj.3 08.30-14.30 uur Introductie lj. Jaarplanning Wk Dag Datum Tijd Activiteit 34 maandag 18-08-2014 Start periode 1 dinsdag 19-08-2014 08.30-12.00 uur Introductie lj.4 08.30-14.30 uur Schoolfotograaf (volgens rooster) 08.30-14.00 uur Introductie

Nadere informatie

Ouderavond leerjaar 4 schooljaar 2014-2015. Welkom. Dinsdag 9 September 2014

Ouderavond leerjaar 4 schooljaar 2014-2015. Welkom. Dinsdag 9 September 2014 Ouderavond leerjaar 4 schooljaar 2014-2015 Welkom Dinsdag 9 September 2014 1 Programma Welkom Voorstellen mentoren Inventarisatie mailadressen Communicatie Rol teamleider Bovenbouw : Vakkenpakket, tussenuren,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AFDELING HAVO. Contact. Agenda. Welkom in het nieuwe schooljaar! Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1

NIEUWSBRIEF AFDELING HAVO. Contact. Agenda. Welkom in het nieuwe schooljaar! Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 AFDELING HAVO Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 Welkom in het nieuwe schooljaar! Heeft uw kind groep 8 verlaten voor de brugklas? Of maakt hij/zij juist de stap naar een volgend jaar? Het is allemaal

Nadere informatie

Als je niet weet waar je heen gaat, eindig je waarschijnlijk ergens anders. Laurence J. Peter. Je weg vinden is dichter bij dan je denkt

Als je niet weet waar je heen gaat, eindig je waarschijnlijk ergens anders. Laurence J. Peter. Je weg vinden is dichter bij dan je denkt Als je niet weet waar je heen gaat, eindig je waarschijnlijk ergens anders. Laurence J. Peter. Je weg vinden is dichter bij dan je denkt INFORMATIE Sector- en Pakketkeuze VMBO 2TL naar 3TL 19.15 19.45

Nadere informatie

Wk Dag Datum Tijd Activiteit

Wk Dag Datum Tijd Activiteit 34 maandag 17-08-2015 Start periode 1 dinsdag 18-08-2015 08.30-12.00 uur Introductie lj.4 08.30-14.30 uur Schoolfotograaf (volgens rooster) 08.30-14.00 uur Introductie lj.1 09.00-15.00 uur Introductie

Nadere informatie

Nieuwsbrief decanaat 10 mavo 2015-2016 nr. 1, sept. 2015

Nieuwsbrief decanaat 10 mavo 2015-2016 nr. 1, sept. 2015 Nieuwsbrief decanaat 10 mavo 2015-2016 nr. 1, sept. 2015 Inhoud: voorlichting over de keuzetrajecten in 10 mavo A Keuzetraject MBO opleiding 1. Het vak LOB 2. Het keuzetraject in data 3. Portfolio LOB

Nadere informatie

Schoolportretten bij onderzoek naar examens in extra vakken / vakken op een hoger niveau

Schoolportretten bij onderzoek naar examens in extra vakken / vakken op een hoger niveau Schoolportretten bij onderzoek naar examens in extra vakken / vakken op een hoger niveau Colofon: Dit is een uitgave van het ministerie van OCW, directie Voortgezet Onderwijs Coordinatie: Muriel Cluitmans

Nadere informatie

CITAVERDE maakt werk van leren!

CITAVERDE maakt werk van leren! CITAVERDE maakt werk van leren! CITAVERDE College maakt werk van leren Informatie CITAVERDE College Horst Maakt werk van leren CITAVERDE College, natuurlijk! Welkom! Welkom Welkom! Welkom LOCATIES CITAVERDE

Nadere informatie

In dit boekje vinden jullie informatie over de vervolgmogelijkheden na klas 1 en 2 op onze school.

In dit boekje vinden jullie informatie over de vervolgmogelijkheden na klas 1 en 2 op onze school. 2 Voorwoord Beste leerlingen/geachte ouders, In dit boekje vinden jullie informatie over de vervolgmogelijkheden na klas 1 en 2 op onze school. Als leerling is een richting kiezen voor jou heel belangrijk.

Nadere informatie

Welkom. Welkom. Ouderavond TGL3 31 augustus 2015. Programma van Toetsing en Afsluiting. Onderwijs op VMBO de Spindel. Examen:

Welkom. Welkom. Ouderavond TGL3 31 augustus 2015. Programma van Toetsing en Afsluiting. Onderwijs op VMBO de Spindel. Examen: Welkom Ouderavond TGL3 31 augustus 2015 Welkom Opening door dhr. R. Overbeek (teamleider PKS) - Onderwijs op VMBO de Spindel - Examen Rekenen door dhr. A. Wesselink (coördinator Rekenen) Toptraject door

Nadere informatie

Jaarplan VMBO 2015-2016 augustus

Jaarplan VMBO 2015-2016 augustus Jaarplan VMBO 2015-2016 augustus weeknummer 32 33 34 35 schoolweek 0 1 2 Zomervakantie SCHOOL OPEN maandag 3 10 24 12.00 uur Lunch OOP alle vestigingen 17 Centrale opening op HAVO/VWO vanaf 08.45 uur /

Nadere informatie

Jaarplanning 2013-2014

Jaarplanning 2013-2014 Jaarplanning 01-014 Wk Dag Datum Tijd Leerjaar Activiteit 5 Di 7-08-01 08.0-1.00 uur 4 Introductieprogramma; ophalen rooster 08.0-14.00 uur 1 Introductieprogramma lj.1 09.00-15.00 uur Introductieprogramma

Nadere informatie

Werkblad 5.1 Opdracht 3, module 5, les 5. 1. Luister naar het gesprek. 2. Lees de zinnen. 3. Kruis aan: JA of NEE.

Werkblad 5.1 Opdracht 3, module 5, les 5. 1. Luister naar het gesprek. 2. Lees de zinnen. 3. Kruis aan: JA of NEE. Werkblad 5.1 Opdracht 3, module 5, les 5 1. Luister naar het gesprek. 2. Lees de zinnen. 3. Kruis aan: JA of NEE. 1. Fernando gaat met zijn vader naar school. 2. Fernando heeft zich opgegeven voor kok.

Nadere informatie

Informatieavond Leerjaar 4 Helicon VMBO Den Bosch Donderdag 17 september

Informatieavond Leerjaar 4 Helicon VMBO Den Bosch Donderdag 17 september Informatieavond Leerjaar 4 Helicon VMBO Den Bosch Donderdag 17 september Welkom! Op de informatieavond van leerjaar 4 Donderdag 17 september Website: www.helicon.nl Email: info.vb@helicon.nl Voorstellen

Nadere informatie

DOORSTROOMFORMULIER van VMBO naar MBO Van: VMBO

DOORSTROOMFORMULIER van VMBO naar MBO Van: VMBO DOORSTROOMFORMULIER van VMBO naar MBO Van: VMBO Naam leerling: Sofinr.leerling: Naam school: Adres school: Postcode en plaats: Telefoonnummer: Contactpersoon: Naar: MBO Naam school: Adres school: Postcode

Nadere informatie

RSG WOLFSBOS. vwo, havo, vmbo, praktijkonderwijs

RSG WOLFSBOS. vwo, havo, vmbo, praktijkonderwijs RSG WOLFSBOS vwo, havo, vmbo, praktijkonderwijs WELKOM Daar sta je dan: op de drempel van de middelbare school. Een volgende stap in je leven. Een nieuwe school kiezen is niet gemakkelijk. Want waar kies

Nadere informatie

Locatie Fedde Schurer Je doet ertoe!

Locatie Fedde Schurer Je doet ertoe! HAVO/ VWO Locatie Fedde Schurer Je doet ertoe! VAN ONDER - NAAR BOVENBOUW Wie binnen Openbare Scholengroep Sevenwolden overgaat van het tweede leerjaar basisvorming naar het derde leerjaar havo of vwo,

Nadere informatie

3 - vmbo Ermelo bovenbouw

3 - vmbo Ermelo bovenbouw 3 - vmbo Ermelo bovenbouw INHOUD Debatteren Taaldorp Vierde klas uitje: de Efteling Lijst tekenen en lessen voor het examen Praktijkexamens Paasviering Plantenmarkt Kampweek Belangrijke data Geachte ouders,

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. zorg en welzijn techniek business en office. Gemini Vakcolleges

EEN WERELD SCHOOL. zorg en welzijn techniek business en office. Gemini Vakcolleges EEN WERELD SCHOOL zorg en welzijn techniek business en office Gemini Vakcolleges Welk vakcollege past bij jou? Het vakcollege, iets voor jou! Je hebt advies vmbo basis of kader Het vakcollege is voor leerlingen

Nadere informatie

Informatieboekje voor examenkandidaten theoretische leerweg

Informatieboekje voor examenkandidaten theoretische leerweg Informatieboekje voor examenkandidaten theoretische leerweg informatieboekje examen tl pagina 1 van 7 Ik doe examen 2016 Beste leerling, Het is alweer en het examen nadert. Hier voor je ligt een informatieboekje

Nadere informatie

Voorlopige jaarplanning 2014-2015

Voorlopige jaarplanning 2014-2015 Pagina 1 Voorlopige jaarplanning 2014-2015 Maand september 2014 ma 1 sep 13.00-16.00 Introductieprogramma Brugklas ma 1 sep 14.00-16.00 Introductieprogramma tweede leerjaar ma 1 sep 14.00-16.00 Introductieprogramma

Nadere informatie

STAPSTEENNIEUWS. Schooljr. 2014/2015 4 juni t/m 17 juni, nr. 16

STAPSTEENNIEUWS. Schooljr. 2014/2015 4 juni t/m 17 juni, nr. 16 Locatie De Muzenberg BS De Stapsteen Kijkakkers 1A2 6026 ER Maarheeze 0495-599264 STAPSTEENNIEUWS infodestapsteen@skozok.nl www.bsdestapsteen.nl Schooljr. 2014/2015 4 juni t/m 17 juni, nr. 16 Het volgende

Nadere informatie

Informatieavond leerjaar 4

Informatieavond leerjaar 4 Hilfertsheem-Beatrix 18 september 2014 Informatieavond leerjaar 4 Van harte welkom! Geachte ouders en verzorgers, Beste leerlingen, Hartelijk welkom op deze informatieavond van leerjaar 4. Het programma

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Deltaweg Jaargang 4. Uitgave 6: 10 januari 2012

NIEUWSBRIEF Deltaweg Jaargang 4. Uitgave 6: 10 januari 2012 NIEUWSBRIEF Deltaweg Jaargang 4. Uitgave 6: 10 januari 2012 Uitgaves schooljaar 2011-2012 Uitgave 7: Dinsdag 7 februari 2012. Uitgave 8 Dinsdag 6 maart 2012. Uitgave 9: Dinsdag 3 april 2012. Uitgave 10:

Nadere informatie

OUDERAVOND LEERJAAR 2 WELKOM. Dinsdag 6 oktober 2015

OUDERAVOND LEERJAAR 2 WELKOM. Dinsdag 6 oktober 2015 OUDERAVOND LEERJAAR 2 WELKOM Dinsdag 6 oktober 2015 1 OUDERAVOND LEERJAAR 2 19.15 u 19.30 u 19.35 u 19.40 u Koffie! Opening door dhr. M. Vroombout Keuzebegeleiding door mw. M.Stjepanovic Dhr. Van Oosten

Nadere informatie

WELKOM OP HET FLORACOLLEGE VOOR VMBO

WELKOM OP HET FLORACOLLEGE VOOR VMBO HET P O M O K L E W E G E L L O C FLORA VOOR VMBO FLORACOLLEGE Ondernemend Betrokken Eigenzinnig Resultaatgericht CHECK WWW.LENTIZ.NL/ FLORACOLLEGE VOOR MEER INFO Ondernemend Het Lentiz Floracollege is

Nadere informatie

Keuzevoorlichting 2-MAVO

Keuzevoorlichting 2-MAVO Keuzevoorlichting 2-MAVO Decaan: I.C de Vries Welkom 29-1-2015 Keuzevoorlichting MAVO 2 1 Informatie door de decaan in de aula 19.00-19.45 uur: Quiz Uitleg keuze/ sectoren Mogelijkheid tot vragen stellen

Nadere informatie

TERTiAALWEEK DATUM WEEK DAG. WIE TIJD Jaarplanning 2015-2016 Savornin Lohman, update 7 oktober 2015

TERTiAALWEEK DATUM WEEK DAG. WIE TIJD Jaarplanning 2015-2016 Savornin Lohman, update 7 oktober 2015 33 start schooljaar voor OOP Ma 10 aug Di 11 aug Wo 12 aug eerste werkdag OOP Do 13 aug 9.00-11.00 MT-1 Do 13 aug 15.00-17.00 Opening schooljaar OOP bij Cors Vr 14 aug nieuwe docenten 12.00-15.30 Bijeenkomst

Nadere informatie

Nieuwsbrief. December 2014. Overblijfrooster na kerst Sparen schoolreis/kamp. Bijeenkomst overblijfouders Afspraken kleuterplein

Nieuwsbrief. December 2014. Overblijfrooster na kerst Sparen schoolreis/kamp. Bijeenkomst overblijfouders Afspraken kleuterplein In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief December 2014 Babynieuws Overblijfrooster na kerst Sparen schoolreis/kamp Bijeenkomst overblijfouders Afspraken kleuterplein Kerstkaarten Twenteranddictee Kerstfeest 18

Nadere informatie

Welkom. Ouderavond lob. mavo-3

Welkom. Ouderavond lob. mavo-3 Welkom Ouderavond lob mavo-3 Programma - Opening (Kiki Nieuwkerk) - Wat is lob? (Bram Aarts) - Informatie over mbo en havo (Bram Aarts) - Vakkenpakketkeuze (Kiki Nieuwkerk) - Beroeps oriënterende stage

Nadere informatie

Elke dag een ontdekking

Elke dag een ontdekking Elke dag een ontdekking vmbo elke dag een uitdaging Uw zoon of dochter heeft een vmbo advies. Nu volgt de uitdaging van het kiezen van de juiste school. Een school waar uw kind zich prettig voelt en die

Nadere informatie

AGENDA CURSUS 2015 2016

AGENDA CURSUS 2015 2016 AGENDA CURSUS 2015 2016 Wijzigingen voorbehouden. Voor de meest actuele agenda verwijzen we u naar www.wimgertenbachcollege.nl AUGUSTUS 2015 dinsdag 18 augustus 2015 start cursus, kennismaking, ophalen

Nadere informatie

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 10th

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 10th Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl Studiewijzer 10th 2014/2015 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor het examenjaar vmbo-tl-4. Lees de studiewijzer goed door en

Nadere informatie

Voorlichting Vmbo. Candea College

Voorlichting Vmbo. Candea College Voorlichting Vmbo Candea College Vmbo opleiding Gemengd en Theoretisch Bereidt voor op het Mbo (80%) en Havo (20%) Gemengde leerweg is inclusief het beroepsgerichte vak Technologie Theoretische leerweg

Nadere informatie

Vakanties in het schooljaar 2014-2015 Het vakantierooster voor het schooljaar 2014-2015 ziet er als volgt uit:

Vakanties in het schooljaar 2014-2015 Het vakantierooster voor het schooljaar 2014-2015 ziet er als volgt uit: Jaaragenda tweede helft schooljaar 2014-2015 (versie 8 december 2014) Dit is een globale agenda voor de periode van december 2014 tot het einde van het schooljaar 2014-2015. Eerste dag schooljaar 2014-2015:

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 6. 12 e jaargang Vrijdag 14 november 2014. Afscheid juf Audrey. Verplaatsen leerlingen. Sinterklaasviering 5 december

Nieuwsbrief nr. 6. 12 e jaargang Vrijdag 14 november 2014. Afscheid juf Audrey. Verplaatsen leerlingen. Sinterklaasviering 5 december Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 6 12 e jaargang Vrijdag 14 november 2014 Afscheid juf

Nadere informatie

Nieuws uit groep 6. De laatste weken hebben we ook veel stil gestaan bij het vak Geschiedenis. En dan met name over de Ridderzaal en de Grote Kerk

Nieuws uit groep 6. De laatste weken hebben we ook veel stil gestaan bij het vak Geschiedenis. En dan met name over de Ridderzaal en de Grote Kerk Nieuws uit groep 6 Vakantie! Eindelijk is de vakantie aangebroken. We hebben er al een poosje naar uit gekeken. En de laatste weken waren ook wel wat rommelig. Steeds meer boeken waren uit, steeds werd

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. zorg en welzijn techniek business en office. Gemini Vakcolleges

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. zorg en welzijn techniek business en office. Gemini Vakcolleges lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo EEN WERELD SCHOOL zorg en welzijn techniek business en office Gemini Vakcolleges Welk vakcollege past bij jou? Het vakcollege, iets voor jou! Je hebt advies vmbo basis

Nadere informatie

woensdag 7 oktober 2015 O&O: excusrie Leeuwarden Wereld Water College met havo 4 en vwo 4 en 5

woensdag 7 oktober 2015 O&O: excusrie Leeuwarden Wereld Water College met havo 4 en vwo 4 en 5 dag en datum tijdstip omschrijving Oktober 2015 vrijdag 2 oktober 2015 dinsdag 6 oktober 2015 19.30 uur audities musical (zang en dans) woensdag 7 oktober 2015 O&O: excusrie Leeuwarden Wereld Water College

Nadere informatie

Ouderavond vmbo GT4. Aalten, Stationsplein

Ouderavond vmbo GT4. Aalten, Stationsplein Ouderavond vmbo GT4 Aalten, Stationsplein Donderdag 25 september 2014 Inhoud ouderavond Welkom / voorstellen Algemene informatie over leerjaar GT 4 Annette Brons in haar rol als decaan Training omgaan

Nadere informatie

Welkom. Informatieavond 4 VMBO GT

Welkom. Informatieavond 4 VMBO GT Welkom Informatieavond 4 VMBO GT 1 Mededelingen: Vluchtroutes Mobiele telefoon Informatie: mee naar huis/op de mail 2 Teamleiders VMBO Anne Tappel team groen Inga Lokate team geel Thom Raats team oranje

Nadere informatie

Vakkundig in Actief leren

Vakkundig in Actief leren Vakkundig in Actief leren Vakkundig in Actief leren Voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs Oud-Beijerland Het Actief College Het Actief College is een openbare scholengemeenschap voor beroepsgerichte

Nadere informatie

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl 1 6 j u n i 2 0 1 4 Sportdag Hartenaas 1 Sportdag Hartenaas Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de jaarlijkse sportdag van Hartenaas plaats (mocht het deze dag erg slecht weer zijn, dan wordt de sportdag verplaatst

Nadere informatie

VMBO Pascal Zuid. Ouderavond leerjaar 4

VMBO Pascal Zuid. Ouderavond leerjaar 4 VMBO Pascal Zuid Ouderavond leerjaar 4 Presentatie Ouderavond 4 31 augustus 2015 Programma Kennis maken met de mentor Welkom in het 4 e jaar Het PTA en de examens Programma LOB Het examenjaar Kort jaar

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond TOT maandag 20 april 2015

Welkom op de informatieavond TOT maandag 20 april 2015 Welkom op de informatieavond TOT maandag 20 april 2015 TOT opleiding Uilenhof (MAVO+*) *MAVO + = MAVO met Technologie TOT opleiding Da Vinci (ROC MKE*) *ROC MKE = MBO Midden Kader Engineering TOT opleiding

Nadere informatie

LEREN VOOR DE PRAKTIJK

LEREN VOOR DE PRAKTIJK LEREN VOOR DE PRAKTIJK Een nieuwe school, heel anders dan de basisschool. Veel verschillende docenten. Andere vakken. Krijg je al de kriebels in je buik? Niet nodig, hoor. Op Het Streek aan de Zandlaan

Nadere informatie

IN DEZE NIEUWSBRIEF. Werving nieuwe leerlingen Nieuwe docent geschiedenis Peer tutoring Nieuwe regels Sinterklaasactie VMBO-1 Even voorstellen.

IN DEZE NIEUWSBRIEF. Werving nieuwe leerlingen Nieuwe docent geschiedenis Peer tutoring Nieuwe regels Sinterklaasactie VMBO-1 Even voorstellen. NIEUWSBRIEF / november 2012 IN DEZE NIEUWSBRIEF. Werving nieuwe leerlingen Nieuwe docent geschiedenis Peer tutoring Nieuwe regels Sinterklaasactie VMBO-1 Even voorstellen. WERVING NIEUWE LEERLINGEN Met

Nadere informatie

vmbo bb en kb, ondersteuningsgroepen bb, kb en tl 500 leerlingen

vmbo bb en kb, ondersteuningsgroepen bb, kb en tl 500 leerlingen vmbo bb en kb, ondersteuningsgroepen vmbo bb, kb en tl 500 leerlingen Leren door te doen Wij zijn een open christelijke school voor voortgezet onderwijs in de stad Groningen. Onze school is een plek waar

Nadere informatie

Regelingen voor voortgang en overgang tijdens de leerloopbaan. Inleiding

Regelingen voor voortgang en overgang tijdens de leerloopbaan. Inleiding Regelingen voor voortgang en overgang tijdens de leerloopbaan Inleiding Iedere leerling doorloopt de schoolperiode op zijn of haar eigen manier. Het proces van keuzes maken in leerniveau en uiteindelijk

Nadere informatie

Welkom! informatie-avond T2 pakketkeuze bovenbouw theoretisch

Welkom! informatie-avond T2 pakketkeuze bovenbouw theoretisch Welkom! informatie-avond T2 pakketkeuze bovenbouw theoretisch ouderavond leerjaar 2 T Welkom tijdpad determinatie & pakketkeuze Jean-Louis van der Veen afdelingsdirecteur OB T Voorbereiding op determinatie

Nadere informatie

Onderwijs en zorg op maat. VMBO Basis & Kader met LWOO

Onderwijs en zorg op maat. VMBO Basis & Kader met LWOO Onderwijs en zorg op maat VMBO Basis & Kader met LWOO Leerlingen met extra of speciale ondersteuningsbehoeften kunnen bij ons terecht. We gaan uit van de mogelijkheden die elk kind bezit. Iedersland College

Nadere informatie