Nieuwsbrief 23 februari 2012 Bestemd voor de ouders van de leerlingen van Veurs Voorburg.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief 23 februari 2012 Bestemd voor de ouders van de leerlingen van Veurs Voorburg."

Transcriptie

1 Nieuwsbrief 23 februari 2012 Bestemd voor de ouders van de leerlingen van Veurs Voorburg. Missie: We zijn een veilige school waar je door middel van goed onderwijs met elkaar leert om verder te komen. Personeel Mevrouw Van der Mark gaat met ingang van 20 februari met zwangerschapsverlof. Zij wordt vervangen door de heer Elderson en mevrouw Yesildaglar. Ook voor mevrouw De Monyé en mevrouw De Vries zullen wij op zoek gaan naar vervanging. Zij verrasten ons allen bij de nieuwjaarsviering met de mededeling dat zij beiden zwanger zijn. Hun verlof zal pas in de laatste schoolweek ingaan. Goed nieuws is ook dat mevrouw Schneider langzaam weer terugkeert in haar werk. Zij is met een aantal dagdelen werk gestart waarbij zij zich voornamelijk richt op de voorbereiding van het examen. Verder lopen er diverse stagiaires rond op Veurs Voorburg. Wij weten als school hoe belangrijk en waardevol het is voor onze leerlingen als ze ergens stage kunnen lopen. Dan vinden we ook dat we open moeten staan voor mensen die leren om docent te worden. Het is een prachtig beroep en onze school is een leuke plek om te oefenen. Geslaagd bezoek van de Raad van Toezicht. Woensdag 15 januari bezochten vijf leden van de Raad van Toezicht onze school. Deze Raad van Toezicht houdt toezicht op alle scholen van Spinoza en het college van bestuur. Dat doen ze op afstand en op hoofdlijnen. Toch willen de leden soms zelf ervaren hoe het op de scholen gaat en brengen zij een bezoek om zich goed te laten informeren. Het thema van dit bezoek was: waar ben je trots op? Zij hebben op Veurs Voorburg een les technologie bezocht en van de heer Van Lieshout uitleg gekregen over het nieuwe vak en wat wij er nu en in de toekomst mee willen. Daarna zijn zij wezen speed-daten met zes leerlingen uit verschillende klassen. Ter afsluiting hebben zij met de schoolleiding gesproken. Zij brachten vier trotse zaken naar voren: - dat wij als vmbo-school toch elk jaar weer voldoende leerlingen weten aan te trekken - dat wij ons voor de inspectie van zwakke school naar goede school hebben ontwikkeld - dat wij een fantastisch team hebben van docenten, onderwijs ondersteunend personeel en schoolleiding - dat wij onze financiën elk jaar netjes op orde hebben De leden van de Raad van Toezicht waren tevreden over het bezoek en verwachten dat wij met trots blijven werken aan deze goede resultaten.

2 Leerzame en leuke activiteitenweek. De tweede activiteitenweek was weer een groot succes met opnieuw een enorm aanbod. De eerste klassen zijn bezig geweest met een Egypte project en ze hebben twee dagen een snuffelstage gelopen. Ter afsluiting van de week een keuze uit verschillende sport en spelactiviteiten. De tweede klassen hebben het project Globaland gedaan, waarin ze leerden hoe je door goed samen te werken een land kunt besturen. Ook zij liepen twee dagen stage en sloten de week actief af. De derde klassen deden het project Wat is liefde en er is een project gedaan rondom taalgebruik. Verder werd er sportief geschaatst, geskied en geklommen en waren er verschillende andere sportonderdelen te doen. De klas met technologie deed daarnaast een praktische opdracht waarbij ze een tomatensoep moesten bedenken, maken en promoten. De vierde jaars waren naast sportief ook op een andere manier bezig met gezondheid en zijn naar Leiden naar Het Corpus geweest. Dit bezoek werd op school voorbereid met het in groepjes onderzoeken en uitwerken van een lichaamsdeel, waarna het gepresenteerd werd aan de rest van de klas.. Tot slot is er een bezoek gebracht aan het geldmuseum in Utrecht en er werd een Kortom, een drukke, leuke en leerzame activiteitenweek.

3 P.S.O. lessen zijn leerzaam. De tweede jaars leerlingen zitten in een periode waarin ze een keuze moeten maken voor een sector. In de kader- en basisberoepsgerichte leerweg hebben de leerlingen de keuze tussen de sector Zorg en Welzijn of Economie. Voor leerlingen die meer theorie aankunnen is er de keuze voor de gemengd / theoretische leerweg. Om ze te helpen bij het maken van een juiste keuze krijgen de leerlingen voorlichting van de mentor en krijgen ze lessen Praktische Sector Oriëntatie. De leerlingen die de gemengd/theoretische leerweg gaan volgen, krijgen naast PSO ook informatie over het vak Technologie. Maandag 13 en dinsdag 14 februari hebben de leerlingen lessen gekregen in de sector Zorg en Welzijn en Economie. Zo ervaren ze al een beetje in het echt, hoe het zou zijn in de bovenbouw. Zeer leerzaam dus. Dinsdag 14 februari zijn de ouders geïnformeerd tijdens een ouderavond over de keuzebegeleiding. Sectorwerkstuk 4 e jaars GT. Het sectorwerkstuk is een examenonderdeel voor de leerlingen in de gemengd / theoretische leerweg. Zij moeten een uitgebreid onderzoek doen in een zelfgekozen onderwerp, dat aansluit bij de richting die zij in hun leerweg gekozen hebben, bijvoorbeeld technologie/zorg en welzijn of technologie/economie. De leerlingen kozen onderwerpen als transplantatie en donatie, strafrecht en International Business ; niet de eerste de beste onderwerpen, dus. Op 3 februari hebben zij hun werk gepresenteerd en het sectorwerkstuk met deze presentatie afgesloten. Na een officieel gedeelte voor de beoordeling werden de presentaties nog eens gedaan voor enthousiaste ouders en docenten. Een prachtige middag, waar mensen met bewondering hebben gekeken naar de leerlingen, die op een professionele manier hun sectorwerkstuk presenteerden. Complimenten voor de leerlingen en dank voor de docenten, die veel tijd gestoken hebben in het begeleiden en beoordelen.

4 Badmintontoernooi Na het interscolaire voetbaltoernooi en basketbaltoernooi was nu het badmintontoernooi aan de beurt. Op 6 februari hebben een aantal van onze leerlingen de school vertegenwoordigd tijdens het badmintontoernooi in sportcomplex de Fluit. Er werd gespeeld in een recreatieve poule en een prestatie poule. We waren met jongens-, meidenen mix'steams aanwezig. Tussen de teams onderling werd volop gewisseld, want gezelligheid is eigenlijk nog veel belangrijker dan winnen. We hebben helaas geen prijzen gewonnen, maar onze leerlingen hebben: enthousiasme, doorzettingsvermogen en sportiviteit getoond. Ouderraad. Het verslag van de derde bijeenkomst staat op de website. De laatste ouderraad stond in het teken van: - evaluaties van verschillende activiteiten - bezuinigingen en staking - voorlichting remedial teaching De volgende ouderraad staat gepland op 15 maart 2011, aanvang uur met eten en start vergadering om uur. Aanmelden maar ook informatie opvragen, kan nog steeds via Schoolkosten Veurs Voorburg heeft drie jaar geleden met de ouderraad en de medezeggenschapsraad een afspraak gemaakt over de schoolkosten. De totale schoolkosten voor vier jaar worden als gemiddeld bedrag per schooljaar bij de ouders in rekening gebracht. Zo is het voor ouders helder wat ze elk jaar moeten betalen en krijgen ze niet te maken met verschillende rekeningen gedurende het schooljaar. De informatie over wat er aan schoolkosten betaald moet worden, staat op de website. De rekening met uitleg wordt altijd in de eerste vakantieweek verstuurd. Via deze nieuwsbrief informeren wij u ook op tijd over deze kosten zodat u daar rekening mee kan houden. Wilt u weten wat u moet gaan betalen? Ga er vanuit dat u zoon / dochter overgaat naar een volgend leerjaar en dan ziet u hieronder welk bedrag daar bij hoort. 2e leerjaar: 185,- 3e leerjaar: 175,- 4e leerjaar: 145,- De verschillen tussen 2 e,3 e en 4 e jaars komen omdat we nu drie jaar met het systeem werken van gemiddelde kosten per schooljaar. De ouders van 4 e jaars leerlingen hebben destijds een hoger bedrag betaald toen hun zoon / dochter in de 1 e,2 e en 3 e klas zat.

5 Namens de vertrouwenspersonen: Alexander Voorvelt Petie van Venrooij Als vertrouwenspersonen van Veurs Voorburg komen we soms vervelende situaties tegen die mogelijk voorkomen hadden kunnen worden. Vandaar af en toe een onderwerp waar u thuis met uw kinderen over kunt praten. De webcam: (= een eenvoudige camera voor gebruik op internet). Voordelen: Het is veel leuker praten of chatten als je iemand tegelijk kan zien. Je kan zien of iemand alleen is of met meerderen zijn. Je kan het zelfs als een controlemiddel gebruiken. Je ziet of de persoon aan de andere kant wel echt is of zich anders voordoet dan hij of zij zegt te zijn. Maar pas op! : Je kan ongewenste beelden te zien krijgen. De persoon aan de andere kant kan je dingen laten zien die je helemaal niet wilt zien. De persoon aan de andere kant kan foto s en films maken zonder dat je dat weet. Dit materiaal kan weer makkelijk verspreid worden. Op deze manier wordt beeldmateriaal verspreid, dat niet voor andere ogen bedoeld is. Dit kan behoorlijk vervelende gevolgen hebben. Het is niet meer terug te draaien en de beelden zijn meestal al vele malen gekopieerd. Pas hiervoor op want: voorkomen is beter dan genezen! Nieuwe dingen. Door verstandig met geld om te gaan, lukt het onze school om ook te blijven investeren in nieuwe materialen. Ook hadden we nog een subsidie van het ministerie van onderwijs waarmee we een aantal wensen versneld konden realiseren. Zo komt er een speciale balie voor het vak handel en administratie waarmee leerlingen vaardigheden kunnen oefenen. De nieuwe werkplekken in ons open leercentrum zijn bijna klaar. In de grootkeuken is een nieuw kookeiland gerealiseerd met de modernste apparaten om te koken, bakken, braden en grillen. En er is een super-de-luxe traplift neergezet voor mensen met een (tijdelijke) handicap en het vervoeren van zware spullen. Ons gebouw mag dan wat oud zijn, we zorgen er wel voor dat het er netjes uit blijft zien en we met de beste materialen uitstekende lessen kunnen geven.

6 Terugkomavond oud 4 e jaars leerlingen. Veel leuke verhalen,een gezellige babbel met de oud-mentor en met elkaar. Tegelijkertijd werd het fotojaarboek van afgelopen schooljaar opgehaald en bekeken. Kortom, een ontmoeting om positief op terug te zien door oud-leerlingen en docenten. Aanmelden. De afgelopen maanden zijn we al druk bezig geweest met de aanmeldingen voor de brugklassen voor het schooljaar Een grote groep nieuwe leerlingen is inmiddels aangemeld. Tot 17 maart kunnen leerlingen zich aanmelden voor een plekje in de brugklas. Heeft u zelf nog kinderen die moeten worden aangemeld of kent u andere ouders die nog op zoek zijn, denk dan op tijd aan de sluitingsdatum voor de eerste aanmeldperiode. Via de administratie van onze school kan een afspraak voor een aanmeldingsgesprek gemaakt worden. ( ) Geslaagde locker - en tassencontrole Op vrijdag 18 februari was er weer een locker - en tassencontrole. In samenwerking met de politie zijn de lockers en de tassen onderzocht van de leerlingen van verschillende klassen. Het was weer zoals we al jaren gewend zijn. Er zijn geen zaken gevonden, die niet op onze school thuis horen. Ook op deze manier maakt Veurs Voorburg onze missie van een veilige school waar. Voorbereidingen op het centrale examen In de basisberoepsgerichte en de kaderberoepsgerichte leerweg zullen dit schooljaar de examens voor de 4 e jaars leerlingen digitaal (met de computer) afgenomen worden. Daarnaast doet onze school mee met een pilot digitaal examen voor het vak biologie in de gemengde leerweg. Alle voorbereidingen om het straks in mei bij het officiële examen goed te laten verlopen, zijn in volle gang. Naast het oefenen in de lessen door de leerlingen, zullen ook de docenten zich verder bekwamen in het afnemen en corrigeren van de digitale examens. Immers, de gecorrigeerde opgaven zullen opgestuurd worden naar het CITO en daar verwerkt worden, zodat de school daarna een score terugkrijgt wat in een cijfer resulteert. Dat betekent dat het systeem goed moet werken. In de afgelopen weken zijn er proef examens ingepland en afgenomen, genaamd de Proef op de Som. Misschien heeft uw kind er thuis iets over verteld. Deze laatste periode voordat het examen zal beginnen, zullen verder in het teken staan van de verdere voorbereidingen. Nadere informatie over de centrale examens kunt u tijdig via de leerling en via onze website verwachten. Natuurlijk gaan we voor een mooi eindresultaat, voor de leerlingen, voor de docenten en voor de school!

7 Super schoolfeest. Alweer het tweede schoolfeest van dit schooljaar. En weer was het een zeer geslaagd feest. Dankzij de enthousiaste medewerking van de leerlingen uit de leerlingenraad waren er voldoende kaarten verkocht. Zij hadden met hulp van docenten en onderwijsassistenten de hal prachtig versierd en ervoor gezorgd dat er een goede DJ, bewaking, garderobe en voldoende te eten en te drinken was. Aan de deur werd gecontroleerd op alcohol. Gelukkig hoefden we niemand de deur te weigeren. Zo laten we als school zien dat je ook een geslaagd feest kan geven zonder alcohol. Vernieuwde werkplekken binnen de sector Zorg en Welzijn Na bijna 30 jaar trouwe dienst is het grootkeukenblok in lokaal 0-8 vervangen. Tijdens afgelopen activiteitenweek was het een komen en gaan van monteurs. Door hun harde werk gecombineerd met een grote schoonmaakbeurt door alle collega s zorg en welzijn, konden wij tijdens de open dag weer aan het werk in de grootkeuken. Binnenkort worden nog wat puntjes op de i gezet en dan is het nieuwe grootkeukenblok helemaal klaar. Tijdens de verbouwing Na de verbouwing

8 Door het intensieve gebruik tijden de lessen haarverzorging waren ook de wasunits na enkele jaren toe aan vervanging. Natuurlijk hebben we weer gekeken naar wasunits waarachter ergonomisch verantwoord kan worden gewerkt door onze leerlingen. De wasuntis zijn geïnstalleerd door onze eigen Meneer Dolmazon en Meneer Thakoer, wij zijn ze dankbaar voor hun werk De vakgroep Zorg en Welzijn Nieuws van de decanen Sectorkeuze De tweede jaars leerlingen zitten in een periode waarin ze een keuze moeten maken voor een sector. In de kader- en basisberoepsgerichte leerweg hebben de leerlingen de keuze tussen de sector Zorg en Welzijn of Economie. In de gemengd theoretische leerweg kunnen ze kiezen tussen de sector Zorg en Welzijn, Economie en gemengd theoretische leerweg (Technologie). Om ze te helpen bij het maken van een juiste keuze krijgen de leerlingen lessen uit Keuzedossier en krijgen ze lessen Praktische Sector Oriëntatie. Zo ervaren ze al een beetje in het echt, hoe het zou zijn in de bovenbouw. Zeer leerzaam dus. In januari zijn alle onderbouwleerlingen op een oriënterende stage geweest. In februari hebben ze voorlichtingslessen gekregen vanuit de sectoren. Dinsdag 14 februari zijn de ouders geïnformeerd tijdens een ouderavond over de keuzebegeleiding. Foto s Spots on Jobs en sollicitatiegesprek (sectorkeuze)

9 Opleidingskeuze In het kader van het kiezen van een vervolgopleiding krijgen de leerlingen les uit de methode Keuzedossier. In januari hebben de leerlingen de opleidingsmarkt Spots on Jobs bezocht in de Fokkerterminal aan de Binckhorstlaan. Daarnaast gaan onze 3e jaars leerlingen voor de tweede keer op stage (29 maart t/m 13 april). Keuzevak 3 e jaars De 3 e jaars leerlingen kiezen deze periode een keuzevak waarin ze examen gaan doen. De vakdocenten zullen de leerlingen kunnen ondersteunen bij het maken van deze keuze. Bij de keuze spelen de volgende zaken een rol: de wens van de leerling, inzet en inzicht voor het te kiezen vak, het advies van de vakdocent, de keuze van de vervolgopleiding op het MBO. De mentor zal het traject begeleiden. De uiterste datum voor het bepalen van het keuzevak en het daarvoor bestemde invulformulier, is 21 maart VMBO MBO In de mentorlessen van de 4 e jaars is er nu veel aandacht voor het kiezen van de vervolgopleiding na het afronden van het 4 e leerjaar. Ook u als ouders/ verzorgers hebben een belangrijke taak in het ondersteunen van de leerling. Er thuis over praten, meegaan naar de Open Dagen van het MBO, meekijken op de sites van het MBO, dat alles kan de keuze mede bepalen. Er zijn al leerlingen aangemeld bij de vervolgopleiding, maar nog niet iedereen. Tijdige aanmelding geeft ook meer kans op plaatsing. De belangrijkste scholen in de buurt zijn het Mondriaan, ID-College en het ROC Leiden. Het is de bedoeling dat voor 1 april aanstaande de leerlingen zich hebben aangemeld. Belangrijke data voor de komende periode: Zaterdag 25 februari t/m 4 maart Voorjaarsvakantie Donderdag 15 maart Ouderraad en Medezeggenschapsraad Woensdag 28 maart Definitieve sectorkeuze 2 e jaars bij decaan Woensdag 21 maart Definitieve vakkenpakketkeuze 3 e jaars bij de mentor Donderdag 29 maart t/m Vrijdag 13 april stage 3 e leerjaar Vrijdag 6 april t/m Maandag 9 april paasweekend Dinsdag 10 april inhaaldag 1 e, 2 e en 4 e leerjaar Woensdag 11 april t/m Vrijdag 13 april activiteitenweek 3 Maandag 16 t/m Woensdag 18 april uitdelen rapport periode 3 Donderdag 19 april strookje tafeltjesavond terug op de administratie Vrijdag 20 april inleveren herkansingsformulier PTA 3 e en 4 e jaars Woensdag 25 april tafeltjesavond alle leerjaren Donderdag 26 april herkansingsdag periode 3 PTA 3 e en 4 e jaars Zaterdag 28 april t/m Zondag 6 mei meivakantie Wij hopen u met deze informatie voldoende op de hoogte te hebben gesteld. Graag wijzen wij u er op dat u regelmatig nieuws kunt lezen op de Homepage van Veurs Voorburg. Daar kunt u zich ook aanmelden om elke nieuwe nieuwsbrief automatisch via de mail te ontvangen. (www.veursvoorburg.nl) Kijk onder het kopje ouders bij nieuwsbrief. Zo blijft u automatisch op de hoogte, ook als de nieuwsbrief per ongeluk in de tas van uw zoon of dochter achterblijft. Met vriendelijke groet, P. v.d. Burgt, directeur Petie van Venrooij, tijdelijke manager bovenbouw M. Schneider, manager bovenbouw J. Noorduin, manager onderbouw

December 2012. Beste ouders, verzorgers,

December 2012. Beste ouders, verzorgers, December 2012 Beste ouders, verzorgers, Hierbij ontvangt u de derde nieuwsbrief van dit schooljaar, de winterbrief. Het schooljaar is in volle gang en afgelopen week hebben alle leerlingen het eerste cijferrapport

Nadere informatie

DALTONWIJS. Verleg je grenzen bij Lentiz Dalton MAVO. Voorwoord INHOUDSOPGAVE. Nummer 3 januari 2015. Beste ouder(s) en verzorger(s),

DALTONWIJS. Verleg je grenzen bij Lentiz Dalton MAVO. Voorwoord INHOUDSOPGAVE. Nummer 3 januari 2015. Beste ouder(s) en verzorger(s), Voorwoord Beste ouder(s) en verzorger(s), Zowel aan het einde van 2014 als bij de start van 2015 hebben veel leerlingen zich van hun beste kant laten zien. Rond 5 december organiseerde de school een Sinterklaasfeest

Nadere informatie

1. Voorwoord van de rector

1. Voorwoord van de rector Nassausingel 7, 4811 DE Breda 1. Voorwoord van de rector Geachte lezers, Hierbij stuur ik u de tweede digitale nieuwsbrief van onze school. De vorige is net voor de zomervakantie verschenen. Met deze nieuwsbrief

Nadere informatie

MEER DAN EEN SCHOOL. WIE IS WIE? Directeur en teamleiders brugklassen IN DIT NUMMER: Volgend jaar naar de brugklas? Je gratis boeken liggen klaar!

MEER DAN EEN SCHOOL. WIE IS WIE? Directeur en teamleiders brugklassen IN DIT NUMMER: Volgend jaar naar de brugklas? Je gratis boeken liggen klaar! HOEVEEL KOST DE BRUGKLASKLAS? De schoolboeken kosten de ouders niets. De firma Iddink bezorgt de boeken voor het begin van het schooljaar bij de leerling thuis. De kosten voor aanvullend lesmateriaal zoals

Nadere informatie

Schoolgids 2013-2014

Schoolgids 2013-2014 Schoolgids 2013-2014 2 Inhoud Voorwoord...5 Ambities en kernwaarden...7 Kwaliteitszorg en resultaten...8 Percentages eindexamenkandidaten...9 Opbrengstenprofiel 2013...9 Organisatie...10 Lestijden...10

Nadere informatie

Locatie WESTWIJK. Datum: 20 februari 2009.

Locatie WESTWIJK. Datum: 20 februari 2009. Locatie WESTWIJK 4 Datum: 20 februari 2009. Voorjaarsvakantie! Een mooie opmaat naar de zomertijd! Ziet u daar ook zo naar uit? Als een tornado zijn de afgelopen hectische weken aan ons voorbij gesneld.

Nadere informatie

Leerlingwijzer van het Stelle College Schooljaar 2009-2010

Leerlingwijzer van het Stelle College Schooljaar 2009-2010 Leerlingwijzer van het Stelle College Naam school: Stelle College Adres: Mr. Treublaan 1-3 1097 DP Amsterdam Telefoon: (020) 579 71 30 Fax: (020) 694 53 51 Opleidingsmanager onderbouw: de heer I. Oostvriesland

Nadere informatie

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was.

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was. Datum: 9 januari 2015 Jaargang: 25 Nummer: 6 @pcbdebranding Let op: deze versie is voor de site. Dit betekent dat we alleen voornamen gebruiken en ervoor kiezen om sommige nieuwszaken niet te vermelden.

Nadere informatie

Scholengemeenschap voor vmbo/mavo en lwoo. Schoolgids 2013-2014

Scholengemeenschap voor vmbo/mavo en lwoo. Schoolgids 2013-2014 Scholengemeenschap voor vmbo/mavo en lwoo Schoolgids 2013-2014 Hoofdkop Schoolgids 2013-2014 1 Scholengemeenschap voor vmbo/mavo en lwoo Inhoud 1 2 3 4 5 6 7 Voorwoord De school Doelstelling van de school

Nadere informatie

Farelnieuws. De dag van de leraar

Farelnieuws. De dag van de leraar Farelnieuws jaargang 43, nummer 2, 3 oktober 2014 De dag van de leraar Volgende week maandag is het de dag van de leraar. Op 6 oktober wordt er landelijk stil gestaan bij het werk van deze belangrijke

Nadere informatie

Schoolgids 2012-2013

Schoolgids 2012-2013 Schoolgids 2012-2013 2 Inhoud Voorwoord...5 Ambities en kernwaarden...6 Kwaliteitszorg en resultaten...7 Percentages eindexamenkandidaten...8 Opbrengstenprofiel 2012...8 Organisatie...9 Lestijden...9 Lessentabel...9

Nadere informatie

VIA NOVA COLLEGE SCHOOLGIDS

VIA NOVA COLLEGE SCHOOLGIDS VIA NOVA COLLEGE SCHOOLGIDS 1 Colofon Adres Via Nova College www.vianovacollege.nl info@vianovacollege.nl 030-6702500 Maartvlinder 7 3544 DA Utrecht Bestuur Het Via Nova College valt onder het bestuur

Nadere informatie

1 Tevredenheidspeilingen

1 Tevredenheidspeilingen Christelijke basisschool Geachte ouders/verzorgers, U ontvangt hierbij nieuwsbrief nummer 8. Ik wens u veel leesplezier. Inhoud 1 Tevredenheidspeilingen 2 De regel van de week 3 De brede school 4 Disco

Nadere informatie

Scholengemeenschap voor vmbo/mavo en lwoo. Schoolgids 2011-2012

Scholengemeenschap voor vmbo/mavo en lwoo. Schoolgids 2011-2012 Scholengemeenschap voor vmbo/mavo en lwoo Schoolgids 2011-2012 Hoofdkop Schoolgids 2011-2012 1 Scholengemeenschap voor vmbo/mavo en lwoo Inhoud 1 2 3 4 5 6 7 Voorwoord De school Doelstelling van de school

Nadere informatie

2015 magazine Wageningen vmbo. Pantarijn. Ontdek(t) je talent. vrijdag 30 januari 16.00-21.00 u.

2015 magazine Wageningen vmbo. Pantarijn. Ontdek(t) je talent. vrijdag 30 januari 16.00-21.00 u. 2015 magazine Wageningen vmbo Pantarijn Ontdek(t) je talent vrijdag 30 januari 16.00-21.00 u. Open huis 2015 2 Pantarijn Wageningen VMBO Aan de leerlingen van groep 8 Je laatste jaar op de basisschool.

Nadere informatie

regio arnhem het voortgezet onderwijs helder in beeld

regio arnhem het voortgezet onderwijs helder in beeld regio arnhem het voortgezet onderwijs helder in beeld Inhoudsopgave & colofon Voorwoord 2 Het Voortgezet Onderwijs: de feiten op een rij voor ouders van leerlingen in groep 8 3 Het Voortgezet Onderwijs:

Nadere informatie

Informatiegids van het Baudartius College voor leerlingen van groep 8 en hun ouders. Binnenste Buiten

Informatiegids van het Baudartius College voor leerlingen van groep 8 en hun ouders. Binnenste Buiten Informatiegids van het Baudartius College voor leerlingen van groep 8 en hun ouders 2011 Binnenste Buiten Inhoud Welkom 2 1 Waar staan wij voor? 5 2 Welke lijn kun je kiezen? 6 3 Wat kun je verwachten?

Nadere informatie

RK Scholengemeenschap voor havo, vwo en tweetalig vwo. Zoetermeer

RK Scholengemeenschap voor havo, vwo en tweetalig vwo. Zoetermeer RK Scholengemeenschap voor havo, vwo en tweetalig vwo Zoetermeer 2 013 / 2 014 Alfrink College Inhouds opgave > INHOUDSOPGAVE Informatie voor ouders en leerlingen 2 Welkom op het Alfrink College 4 Het

Nadere informatie

schoolgids 2012-2013 nieuw

schoolgids 2012-2013 nieuw schoolgids 2012-2013 nieuw ma n ag e &em o v a h rt & bew ge n, spo ement schoolgids 2012-2013 Echnaton leren in beweging 1 2 echnaton schoolgids 2012-2013 inhoud Inhoud Voorwoord 5 1 2 3 4 5 6 7 8 Echnaton:

Nadere informatie

Schoolgids 2014-2015. Geachte ouder/verzorger, Voor u ligt de nieuwe schoolgids 2014-2015van onze school het Bindelmeer College.

Schoolgids 2014-2015. Geachte ouder/verzorger, Voor u ligt de nieuwe schoolgids 2014-2015van onze school het Bindelmeer College. Schoolgids 2014-2015 Geachte ouder/verzorger, Voor u ligt de nieuwe schoolgids 2014-2015van onze school het Bindelmeer College. Het Bindelmeer College is een brede VMBO-school met een nieuwe uitstraling

Nadere informatie

Vakcollege/VMBO PRAKTIJKONDERWIJS MAVO HAVO ATHENEUM GYMNASIUM SCHOOLGIDS

Vakcollege/VMBO PRAKTIJKONDERWIJS MAVO HAVO ATHENEUM GYMNASIUM SCHOOLGIDS Vakcollege/VMBO PRAKTIJKONDERWIJS MAVO HAVO ATHENEUM GYMNASIUM SCHOOLGIDS Voorwoord Met deze schoolgids willen we ouders, leerlingen en andere belangstellenden informeren over de doelstellingen van onze

Nadere informatie

N i e u w s b r i e f 1 6

N i e u w s b r i e f 1 6 N i e u w s b r i e f 1 6 Deltaweg 109, 2134XS Hoofddorp Tel: 023 561 91 87 e-mail: directie@obsoptimist.nl website: www.obsoptimist.nl Nieuw op school Kyan Abdelaziz is gestart in groep 12a en Mitch de

Nadere informatie

INFORMATIE VAN HET ANDREAS COLLEGE, LOCATIE PIETER GROEN 45 e Jaargang, no. 01 Volgende nummer: Vrijdag 26 september 2014 Vrijdag 31 oktober 2014

INFORMATIE VAN HET ANDREAS COLLEGE, LOCATIE PIETER GROEN 45 e Jaargang, no. 01 Volgende nummer: Vrijdag 26 september 2014 Vrijdag 31 oktober 2014 INFORMATIE VAN HET ANDREAS COLLEGE, LOCATIE PIETER GROEN 45 e Jaargang, no. 01 Volgende nummer: Vrijdag 26 september 2014 Vrijdag 31 oktober 2014 VAN DE LOCATIEDIRECTEUR Allereerst heet ik u, ouder(s)/verzorger(s),

Nadere informatie

Brug naar. ene. leven WWW.GROENEWELLE.NL WWW.GROENEWELLE.NL

Brug naar. ene. leven WWW.GROENEWELLE.NL WWW.GROENEWELLE.NL Brug naar het groene ene leven WWW.GROENEWELLE.NL WWW.GROENEWELLE.NL 5 1 / 4 1 R A A J L O O H C S SCHOOLGIDS GR OENE VO Voorwoord De Groene Welle als brug naar het groene leven. Dat is het motto van De

Nadere informatie

CSG Het Streek Bovenbuurtweg 1, 6717 XA Ede tel.: 0318 632 505 loc.bbw@hetstreek.nl

CSG Het Streek Bovenbuurtweg 1, 6717 XA Ede tel.: 0318 632 505 loc.bbw@hetstreek.nl Informatiebulletin voor leerlingen en ouders STREEK NIEUWS CSG Het Streek Bovenbuurtweg 1, 6717 XA Ede tel.: 0318 632 505 loc.bbw@ IN DIT NUMMER O.A.: MAATWERK VOOR LEERLINGEN ACTIEF IN VERZORGINGSHUIS

Nadere informatie

Inhoudsopgave. School en schoolleiding 4. Visie en identiteit 5. Inrichting van ons onderwijs 7. Lessentabellen 12. Lestijden 16.

Inhoudsopgave. School en schoolleiding 4. Visie en identiteit 5. Inrichting van ons onderwijs 7. Lessentabellen 12. Lestijden 16. Schoolgids 2014-2015 Inhoudsopgave School en schoolleiding 4 Visie en identiteit 5 Inrichting van ons onderwijs 7 Lessentabellen 12 Lestijden 16 Vakanties 17 Thomas a Kempis College en Sport 18 Begeleiding

Nadere informatie

d Ampte infomagazine 2015-2016

d Ampte infomagazine 2015-2016 d Ampte infomagazine 2015-2016 2 Colofon Tabor College d Ampte Berkhouterweg 5 1624 NS Hoorn T: 0229-284 151 I: www.tabor.nl E: dampte@tabor.nl Foto s: Pieter Hulleman en Arjan Buis Inhoud Onderwijs op

Nadere informatie

OUDERINFO Cursusjaar 2014/2015 nr. 3 Februari 2015

OUDERINFO Cursusjaar 2014/2015 nr. 3 Februari 2015 OUDERINFO Cursusjaar 2014/2015 nr. 3 Februari 2015 Met deze keer: Voorwoord Examendata Uit de ouderraad Fotobedreigingen Doorstroomrichtlijnen Hoe nu verder? Belangrijke data Geachte Ouders In dit magazine

Nadere informatie

schoolgids 2013-2014 nieuw havo e&m management, sport & bewegen

schoolgids 2013-2014 nieuw havo e&m management, sport & bewegen schoolgids 2013-2014 nieuw havo e&m management, sport & bewegen 1 inhoud 3 schoolgids 2013-2014 Echnaton leren in beweging 1 2 echnaton schoolgids 2013-2014 inhoud Inhoud Voorwoord 5 1 2 3 4 5 6 7 8 Echnaton:

Nadere informatie

Na al deze drukte hebben we wel een mooie meivakantie verdiend. Een fijne week allemaal. Tot 6 mei!

Na al deze drukte hebben we wel een mooie meivakantie verdiend. Een fijne week allemaal. Tot 6 mei! Jaargang 8, nummer 5 Maand april 2014 Projectweek, examentrainingen en vakantie De afgelopen week was het in enkele afdelingen van de school heel rustig, omdat daar serieus gewerkt werd aan de voorbereiding

Nadere informatie