Nieuwsbrief 23 februari 2012 Bestemd voor de ouders van de leerlingen van Veurs Voorburg.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief 23 februari 2012 Bestemd voor de ouders van de leerlingen van Veurs Voorburg."

Transcriptie

1 Nieuwsbrief 23 februari 2012 Bestemd voor de ouders van de leerlingen van Veurs Voorburg. Missie: We zijn een veilige school waar je door middel van goed onderwijs met elkaar leert om verder te komen. Personeel Mevrouw Van der Mark gaat met ingang van 20 februari met zwangerschapsverlof. Zij wordt vervangen door de heer Elderson en mevrouw Yesildaglar. Ook voor mevrouw De Monyé en mevrouw De Vries zullen wij op zoek gaan naar vervanging. Zij verrasten ons allen bij de nieuwjaarsviering met de mededeling dat zij beiden zwanger zijn. Hun verlof zal pas in de laatste schoolweek ingaan. Goed nieuws is ook dat mevrouw Schneider langzaam weer terugkeert in haar werk. Zij is met een aantal dagdelen werk gestart waarbij zij zich voornamelijk richt op de voorbereiding van het examen. Verder lopen er diverse stagiaires rond op Veurs Voorburg. Wij weten als school hoe belangrijk en waardevol het is voor onze leerlingen als ze ergens stage kunnen lopen. Dan vinden we ook dat we open moeten staan voor mensen die leren om docent te worden. Het is een prachtig beroep en onze school is een leuke plek om te oefenen. Geslaagd bezoek van de Raad van Toezicht. Woensdag 15 januari bezochten vijf leden van de Raad van Toezicht onze school. Deze Raad van Toezicht houdt toezicht op alle scholen van Spinoza en het college van bestuur. Dat doen ze op afstand en op hoofdlijnen. Toch willen de leden soms zelf ervaren hoe het op de scholen gaat en brengen zij een bezoek om zich goed te laten informeren. Het thema van dit bezoek was: waar ben je trots op? Zij hebben op Veurs Voorburg een les technologie bezocht en van de heer Van Lieshout uitleg gekregen over het nieuwe vak en wat wij er nu en in de toekomst mee willen. Daarna zijn zij wezen speed-daten met zes leerlingen uit verschillende klassen. Ter afsluiting hebben zij met de schoolleiding gesproken. Zij brachten vier trotse zaken naar voren: - dat wij als vmbo-school toch elk jaar weer voldoende leerlingen weten aan te trekken - dat wij ons voor de inspectie van zwakke school naar goede school hebben ontwikkeld - dat wij een fantastisch team hebben van docenten, onderwijs ondersteunend personeel en schoolleiding - dat wij onze financiën elk jaar netjes op orde hebben De leden van de Raad van Toezicht waren tevreden over het bezoek en verwachten dat wij met trots blijven werken aan deze goede resultaten.

2 Leerzame en leuke activiteitenweek. De tweede activiteitenweek was weer een groot succes met opnieuw een enorm aanbod. De eerste klassen zijn bezig geweest met een Egypte project en ze hebben twee dagen een snuffelstage gelopen. Ter afsluiting van de week een keuze uit verschillende sport en spelactiviteiten. De tweede klassen hebben het project Globaland gedaan, waarin ze leerden hoe je door goed samen te werken een land kunt besturen. Ook zij liepen twee dagen stage en sloten de week actief af. De derde klassen deden het project Wat is liefde en er is een project gedaan rondom taalgebruik. Verder werd er sportief geschaatst, geskied en geklommen en waren er verschillende andere sportonderdelen te doen. De klas met technologie deed daarnaast een praktische opdracht waarbij ze een tomatensoep moesten bedenken, maken en promoten. De vierde jaars waren naast sportief ook op een andere manier bezig met gezondheid en zijn naar Leiden naar Het Corpus geweest. Dit bezoek werd op school voorbereid met het in groepjes onderzoeken en uitwerken van een lichaamsdeel, waarna het gepresenteerd werd aan de rest van de klas.. Tot slot is er een bezoek gebracht aan het geldmuseum in Utrecht en er werd een Kortom, een drukke, leuke en leerzame activiteitenweek.

3 P.S.O. lessen zijn leerzaam. De tweede jaars leerlingen zitten in een periode waarin ze een keuze moeten maken voor een sector. In de kader- en basisberoepsgerichte leerweg hebben de leerlingen de keuze tussen de sector Zorg en Welzijn of Economie. Voor leerlingen die meer theorie aankunnen is er de keuze voor de gemengd / theoretische leerweg. Om ze te helpen bij het maken van een juiste keuze krijgen de leerlingen voorlichting van de mentor en krijgen ze lessen Praktische Sector Oriëntatie. De leerlingen die de gemengd/theoretische leerweg gaan volgen, krijgen naast PSO ook informatie over het vak Technologie. Maandag 13 en dinsdag 14 februari hebben de leerlingen lessen gekregen in de sector Zorg en Welzijn en Economie. Zo ervaren ze al een beetje in het echt, hoe het zou zijn in de bovenbouw. Zeer leerzaam dus. Dinsdag 14 februari zijn de ouders geïnformeerd tijdens een ouderavond over de keuzebegeleiding. Sectorwerkstuk 4 e jaars GT. Het sectorwerkstuk is een examenonderdeel voor de leerlingen in de gemengd / theoretische leerweg. Zij moeten een uitgebreid onderzoek doen in een zelfgekozen onderwerp, dat aansluit bij de richting die zij in hun leerweg gekozen hebben, bijvoorbeeld technologie/zorg en welzijn of technologie/economie. De leerlingen kozen onderwerpen als transplantatie en donatie, strafrecht en International Business ; niet de eerste de beste onderwerpen, dus. Op 3 februari hebben zij hun werk gepresenteerd en het sectorwerkstuk met deze presentatie afgesloten. Na een officieel gedeelte voor de beoordeling werden de presentaties nog eens gedaan voor enthousiaste ouders en docenten. Een prachtige middag, waar mensen met bewondering hebben gekeken naar de leerlingen, die op een professionele manier hun sectorwerkstuk presenteerden. Complimenten voor de leerlingen en dank voor de docenten, die veel tijd gestoken hebben in het begeleiden en beoordelen.

4 Badmintontoernooi Na het interscolaire voetbaltoernooi en basketbaltoernooi was nu het badmintontoernooi aan de beurt. Op 6 februari hebben een aantal van onze leerlingen de school vertegenwoordigd tijdens het badmintontoernooi in sportcomplex de Fluit. Er werd gespeeld in een recreatieve poule en een prestatie poule. We waren met jongens-, meidenen mix'steams aanwezig. Tussen de teams onderling werd volop gewisseld, want gezelligheid is eigenlijk nog veel belangrijker dan winnen. We hebben helaas geen prijzen gewonnen, maar onze leerlingen hebben: enthousiasme, doorzettingsvermogen en sportiviteit getoond. Ouderraad. Het verslag van de derde bijeenkomst staat op de website. De laatste ouderraad stond in het teken van: - evaluaties van verschillende activiteiten - bezuinigingen en staking - voorlichting remedial teaching De volgende ouderraad staat gepland op 15 maart 2011, aanvang uur met eten en start vergadering om uur. Aanmelden maar ook informatie opvragen, kan nog steeds via ouderraad@veursvoorburg.nl. Schoolkosten Veurs Voorburg heeft drie jaar geleden met de ouderraad en de medezeggenschapsraad een afspraak gemaakt over de schoolkosten. De totale schoolkosten voor vier jaar worden als gemiddeld bedrag per schooljaar bij de ouders in rekening gebracht. Zo is het voor ouders helder wat ze elk jaar moeten betalen en krijgen ze niet te maken met verschillende rekeningen gedurende het schooljaar. De informatie over wat er aan schoolkosten betaald moet worden, staat op de website. De rekening met uitleg wordt altijd in de eerste vakantieweek verstuurd. Via deze nieuwsbrief informeren wij u ook op tijd over deze kosten zodat u daar rekening mee kan houden. Wilt u weten wat u moet gaan betalen? Ga er vanuit dat u zoon / dochter overgaat naar een volgend leerjaar en dan ziet u hieronder welk bedrag daar bij hoort. 2e leerjaar: 185,- 3e leerjaar: 175,- 4e leerjaar: 145,- De verschillen tussen 2 e,3 e en 4 e jaars komen omdat we nu drie jaar met het systeem werken van gemiddelde kosten per schooljaar. De ouders van 4 e jaars leerlingen hebben destijds een hoger bedrag betaald toen hun zoon / dochter in de 1 e,2 e en 3 e klas zat.

5 Namens de vertrouwenspersonen: Alexander Voorvelt Petie van Venrooij Als vertrouwenspersonen van Veurs Voorburg komen we soms vervelende situaties tegen die mogelijk voorkomen hadden kunnen worden. Vandaar af en toe een onderwerp waar u thuis met uw kinderen over kunt praten. De webcam: (= een eenvoudige camera voor gebruik op internet). Voordelen: Het is veel leuker praten of chatten als je iemand tegelijk kan zien. Je kan zien of iemand alleen is of met meerderen zijn. Je kan het zelfs als een controlemiddel gebruiken. Je ziet of de persoon aan de andere kant wel echt is of zich anders voordoet dan hij of zij zegt te zijn. Maar pas op! : Je kan ongewenste beelden te zien krijgen. De persoon aan de andere kant kan je dingen laten zien die je helemaal niet wilt zien. De persoon aan de andere kant kan foto s en films maken zonder dat je dat weet. Dit materiaal kan weer makkelijk verspreid worden. Op deze manier wordt beeldmateriaal verspreid, dat niet voor andere ogen bedoeld is. Dit kan behoorlijk vervelende gevolgen hebben. Het is niet meer terug te draaien en de beelden zijn meestal al vele malen gekopieerd. Pas hiervoor op want: voorkomen is beter dan genezen! Nieuwe dingen. Door verstandig met geld om te gaan, lukt het onze school om ook te blijven investeren in nieuwe materialen. Ook hadden we nog een subsidie van het ministerie van onderwijs waarmee we een aantal wensen versneld konden realiseren. Zo komt er een speciale balie voor het vak handel en administratie waarmee leerlingen vaardigheden kunnen oefenen. De nieuwe werkplekken in ons open leercentrum zijn bijna klaar. In de grootkeuken is een nieuw kookeiland gerealiseerd met de modernste apparaten om te koken, bakken, braden en grillen. En er is een super-de-luxe traplift neergezet voor mensen met een (tijdelijke) handicap en het vervoeren van zware spullen. Ons gebouw mag dan wat oud zijn, we zorgen er wel voor dat het er netjes uit blijft zien en we met de beste materialen uitstekende lessen kunnen geven.

6 Terugkomavond oud 4 e jaars leerlingen. Veel leuke verhalen,een gezellige babbel met de oud-mentor en met elkaar. Tegelijkertijd werd het fotojaarboek van afgelopen schooljaar opgehaald en bekeken. Kortom, een ontmoeting om positief op terug te zien door oud-leerlingen en docenten. Aanmelden. De afgelopen maanden zijn we al druk bezig geweest met de aanmeldingen voor de brugklassen voor het schooljaar Een grote groep nieuwe leerlingen is inmiddels aangemeld. Tot 17 maart kunnen leerlingen zich aanmelden voor een plekje in de brugklas. Heeft u zelf nog kinderen die moeten worden aangemeld of kent u andere ouders die nog op zoek zijn, denk dan op tijd aan de sluitingsdatum voor de eerste aanmeldperiode. Via de administratie van onze school kan een afspraak voor een aanmeldingsgesprek gemaakt worden. ( ) Geslaagde locker - en tassencontrole Op vrijdag 18 februari was er weer een locker - en tassencontrole. In samenwerking met de politie zijn de lockers en de tassen onderzocht van de leerlingen van verschillende klassen. Het was weer zoals we al jaren gewend zijn. Er zijn geen zaken gevonden, die niet op onze school thuis horen. Ook op deze manier maakt Veurs Voorburg onze missie van een veilige school waar. Voorbereidingen op het centrale examen In de basisberoepsgerichte en de kaderberoepsgerichte leerweg zullen dit schooljaar de examens voor de 4 e jaars leerlingen digitaal (met de computer) afgenomen worden. Daarnaast doet onze school mee met een pilot digitaal examen voor het vak biologie in de gemengde leerweg. Alle voorbereidingen om het straks in mei bij het officiële examen goed te laten verlopen, zijn in volle gang. Naast het oefenen in de lessen door de leerlingen, zullen ook de docenten zich verder bekwamen in het afnemen en corrigeren van de digitale examens. Immers, de gecorrigeerde opgaven zullen opgestuurd worden naar het CITO en daar verwerkt worden, zodat de school daarna een score terugkrijgt wat in een cijfer resulteert. Dat betekent dat het systeem goed moet werken. In de afgelopen weken zijn er proef examens ingepland en afgenomen, genaamd de Proef op de Som. Misschien heeft uw kind er thuis iets over verteld. Deze laatste periode voordat het examen zal beginnen, zullen verder in het teken staan van de verdere voorbereidingen. Nadere informatie over de centrale examens kunt u tijdig via de leerling en via onze website verwachten. Natuurlijk gaan we voor een mooi eindresultaat, voor de leerlingen, voor de docenten en voor de school!

7 Super schoolfeest. Alweer het tweede schoolfeest van dit schooljaar. En weer was het een zeer geslaagd feest. Dankzij de enthousiaste medewerking van de leerlingen uit de leerlingenraad waren er voldoende kaarten verkocht. Zij hadden met hulp van docenten en onderwijsassistenten de hal prachtig versierd en ervoor gezorgd dat er een goede DJ, bewaking, garderobe en voldoende te eten en te drinken was. Aan de deur werd gecontroleerd op alcohol. Gelukkig hoefden we niemand de deur te weigeren. Zo laten we als school zien dat je ook een geslaagd feest kan geven zonder alcohol. Vernieuwde werkplekken binnen de sector Zorg en Welzijn Na bijna 30 jaar trouwe dienst is het grootkeukenblok in lokaal 0-8 vervangen. Tijdens afgelopen activiteitenweek was het een komen en gaan van monteurs. Door hun harde werk gecombineerd met een grote schoonmaakbeurt door alle collega s zorg en welzijn, konden wij tijdens de open dag weer aan het werk in de grootkeuken. Binnenkort worden nog wat puntjes op de i gezet en dan is het nieuwe grootkeukenblok helemaal klaar. Tijdens de verbouwing Na de verbouwing

8 Door het intensieve gebruik tijden de lessen haarverzorging waren ook de wasunits na enkele jaren toe aan vervanging. Natuurlijk hebben we weer gekeken naar wasunits waarachter ergonomisch verantwoord kan worden gewerkt door onze leerlingen. De wasuntis zijn geïnstalleerd door onze eigen Meneer Dolmazon en Meneer Thakoer, wij zijn ze dankbaar voor hun werk De vakgroep Zorg en Welzijn Nieuws van de decanen Sectorkeuze De tweede jaars leerlingen zitten in een periode waarin ze een keuze moeten maken voor een sector. In de kader- en basisberoepsgerichte leerweg hebben de leerlingen de keuze tussen de sector Zorg en Welzijn of Economie. In de gemengd theoretische leerweg kunnen ze kiezen tussen de sector Zorg en Welzijn, Economie en gemengd theoretische leerweg (Technologie). Om ze te helpen bij het maken van een juiste keuze krijgen de leerlingen lessen uit Keuzedossier en krijgen ze lessen Praktische Sector Oriëntatie. Zo ervaren ze al een beetje in het echt, hoe het zou zijn in de bovenbouw. Zeer leerzaam dus. In januari zijn alle onderbouwleerlingen op een oriënterende stage geweest. In februari hebben ze voorlichtingslessen gekregen vanuit de sectoren. Dinsdag 14 februari zijn de ouders geïnformeerd tijdens een ouderavond over de keuzebegeleiding. Foto s Spots on Jobs en sollicitatiegesprek (sectorkeuze)

9 Opleidingskeuze In het kader van het kiezen van een vervolgopleiding krijgen de leerlingen les uit de methode Keuzedossier. In januari hebben de leerlingen de opleidingsmarkt Spots on Jobs bezocht in de Fokkerterminal aan de Binckhorstlaan. Daarnaast gaan onze 3e jaars leerlingen voor de tweede keer op stage (29 maart t/m 13 april). Keuzevak 3 e jaars De 3 e jaars leerlingen kiezen deze periode een keuzevak waarin ze examen gaan doen. De vakdocenten zullen de leerlingen kunnen ondersteunen bij het maken van deze keuze. Bij de keuze spelen de volgende zaken een rol: de wens van de leerling, inzet en inzicht voor het te kiezen vak, het advies van de vakdocent, de keuze van de vervolgopleiding op het MBO. De mentor zal het traject begeleiden. De uiterste datum voor het bepalen van het keuzevak en het daarvoor bestemde invulformulier, is 21 maart VMBO MBO In de mentorlessen van de 4 e jaars is er nu veel aandacht voor het kiezen van de vervolgopleiding na het afronden van het 4 e leerjaar. Ook u als ouders/ verzorgers hebben een belangrijke taak in het ondersteunen van de leerling. Er thuis over praten, meegaan naar de Open Dagen van het MBO, meekijken op de sites van het MBO, dat alles kan de keuze mede bepalen. Er zijn al leerlingen aangemeld bij de vervolgopleiding, maar nog niet iedereen. Tijdige aanmelding geeft ook meer kans op plaatsing. De belangrijkste scholen in de buurt zijn het Mondriaan, ID-College en het ROC Leiden. Het is de bedoeling dat voor 1 april aanstaande de leerlingen zich hebben aangemeld. Belangrijke data voor de komende periode: Zaterdag 25 februari t/m 4 maart Voorjaarsvakantie Donderdag 15 maart Ouderraad en Medezeggenschapsraad Woensdag 28 maart Definitieve sectorkeuze 2 e jaars bij decaan Woensdag 21 maart Definitieve vakkenpakketkeuze 3 e jaars bij de mentor Donderdag 29 maart t/m Vrijdag 13 april stage 3 e leerjaar Vrijdag 6 april t/m Maandag 9 april paasweekend Dinsdag 10 april inhaaldag 1 e, 2 e en 4 e leerjaar Woensdag 11 april t/m Vrijdag 13 april activiteitenweek 3 Maandag 16 t/m Woensdag 18 april uitdelen rapport periode 3 Donderdag 19 april strookje tafeltjesavond terug op de administratie Vrijdag 20 april inleveren herkansingsformulier PTA 3 e en 4 e jaars Woensdag 25 april tafeltjesavond alle leerjaren Donderdag 26 april herkansingsdag periode 3 PTA 3 e en 4 e jaars Zaterdag 28 april t/m Zondag 6 mei meivakantie Wij hopen u met deze informatie voldoende op de hoogte te hebben gesteld. Graag wijzen wij u er op dat u regelmatig nieuws kunt lezen op de Homepage van Veurs Voorburg. Daar kunt u zich ook aanmelden om elke nieuwe nieuwsbrief automatisch via de mail te ontvangen. ( Kijk onder het kopje ouders bij nieuwsbrief. Zo blijft u automatisch op de hoogte, ook als de nieuwsbrief per ongeluk in de tas van uw zoon of dochter achterblijft. Met vriendelijke groet, P. v.d. Burgt, directeur Petie van Venrooij, tijdelijke manager bovenbouw M. Schneider, manager bovenbouw J. Noorduin, manager onderbouw

Nieuwsbrief 19 december 2011 Bestemd voor de ouders van de leerlingen van Veurs Voorburg.

Nieuwsbrief 19 december 2011 Bestemd voor de ouders van de leerlingen van Veurs Voorburg. Nieuwsbrief 19 december 2011 Bestemd voor de ouders van de leerlingen van Veurs Voorburg. Regelmatig kunt u ook nieuws lezen op de Homepage van Veurs Voorburg. Daar kunt u zich ook aanmelden om elke nieuwe

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u de ouderinformatiebrief inclusief de kalender van de maand juni 2015.

Hierbij ontvangt u de ouderinformatiebrief inclusief de kalender van de maand juni 2015. OUDERINFORMATIEBRIEF VSO Jaargang 9 Maand: juni 2015 29-05-2015 Beste ouders en verzorgers, Hierbij ontvangt u de ouderinformatiebrief inclusief de kalender van de maand juni 2015. Met vriendelijke groet,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam oktober 2012 Jaargang 3, nummer 2 Geachte ouders/verzorgers, Dit is de tweede digitale Nieuwsbrief van het schooljaar. In deze Nieuwsbrief houden wij u op de hoogte

Nadere informatie

Informatiefolder voor ouders. Kempenhorst College: Hart voor de leerling Klein en Betrokken. Kempenhorst, een fijne school!

Informatiefolder voor ouders. Kempenhorst College: Hart voor de leerling Klein en Betrokken. Kempenhorst, een fijne school! Informatiefolder voor ouders Kempenhorst College: Hart voor de leerling Klein en Betrokken Kempenhorst, een fijne school! Structuur van de school Leerjaar 4 Leerjaar 3 Theoretische leerweg Keuze uit 2

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei/juni/juli 17

Nieuwsbrief mei/juni/juli 17 Nn Nieuwsbrief mei/juni/juli 17 Nog maar enkele weken De meivakantie ligt net achter ons maar met een schuin oog kijken we alweer naar de komende periode. Nog maar 9 weken en dan begint de zomervakantie!

Nadere informatie

Centraal Examen Schooljaar 2017/2018 Veurs Voorburg

Centraal Examen Schooljaar 2017/2018 Veurs Voorburg Centraal Examen Schooljaar 2017/2018 Veurs Voorburg Voorburg, maart 2018 Geachte ouders/ verzorgers en beste leerlingen, Het laatste gedeelte van de opleiding gaat binnenkort van start. Het CSPE voor het

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei/juni/juli 16 162015

Nieuwsbrief mei/juni/juli 16 162015 Nn Nieuwsbrief mei/juni/juli 16 162015 Nog maar enkele weken De meivakantie ligt net achter ons maar met een schuin oog kijken we alweer naar de komende periode. Nog maar 9 weken en dan begint de zomervakantie!

Nadere informatie

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1 Algemeen In deze nieuwsbrief hebben we weer informatie voor u op een rij gezet en kunnen we u laten meegenieten van allerlei leuke activiteiten die onlangs bij ons op school hebben plaatsgevonden. Cito-vo

Nadere informatie

College voor. beroepsonderwijs. vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerwegen. algemeen toegankelijk

College voor. beroepsonderwijs. vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerwegen. algemeen toegankelijk College voor vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerwegen algemeen toegankelijk beroepsonderwijs College voor Beroepsonderwijs Wie zijn we? Alle leerlingen die de basisberoepsgerichte of de kaderberoepsgerichte

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 1 Inhoud Inleiding 3 Schoolexamen 4 1. SE PTA. Wat betekenen deze afkortingen? 2. Herkansingen 3. Tijdens het Schoolexamen Rekenexamen 6 Info van de decaan 7 Maatschappelijke

Nadere informatie

Hartelijk welkom op de ouderavond van 3-vmbo! 5 september 2017

Hartelijk welkom op de ouderavond van 3-vmbo! 5 september 2017 Hartelijk welkom op de ouderavond van 3-vmbo! 5 september 2017 Even voorstellen Mentoren: klas 3A: Salma Barkouh klas 3B: Germain Roodbol Decaan: Saida Felida Afdelingsmanager: Annie de Vries Directeur:

Nadere informatie

HBM, dé school met aandacht voor jou!

HBM, dé school met aandacht voor jou! Nieuwsbrief HBM januari hbmadministratie@dehbm.nl E-mail niet goed leesbaar? Klik hier! HBM, dé school met aandacht voor jou! Woord van de schoolleiding Beste ouders/verzorgers, Heemstede, januari 2019

Nadere informatie

VMBO / MAVO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND. www.wolfert.nl/pro

VMBO / MAVO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND. www.wolfert.nl/pro INFORMATIEAVOND INFORMATIEAVOND Hartelijk welkom Informatieavond leerjaar 4 Dinsdag 1 september 2015 PROGRAMMA 1. Opening door N. van Bennekom, directeur 2. Thema avond ouders 28 september 3. Inrichting

Nadere informatie

KEUZE IN KLAS 3. Decanaat Ouderavond VMBO tl

KEUZE IN KLAS 3. Decanaat Ouderavond VMBO tl KEUZE IN KLAS 3 Decanaat 2013-2014 Ouderavond VMBO tl 3 10-09-2013 Geschiedenis In de brugklas volgt de definitieve keuze voor een bepaalde afdeling VMBO 4 leerwegen: 1. Basisberoepsgerichte leerweg 2.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam februari 2013 jaargang 3, nummer 7 Geachte ouders/verzorgers, Dit is de digitale Nieuwsbrief van het Comenius College Rotterdam. In deze Nieuwsbrief houden wij u

Nadere informatie

MELANCHTHON MATHENESSE

MELANCHTHON MATHENESSE MELANCHTHON MATHENESSE christelijke school voor vmbo hristelijke school voor MATHENESSE, DAT BEN JIJ! Op Melanchthon Mathenesse: Vind je alle leerwegen en alle sectoren. Werk je op je eigen manier. Ga

Nadere informatie

Ondernemen, Welzijn & Sport

Ondernemen, Welzijn & Sport christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Ondernemen, Welzijn & Sport Onderwijs maken we samen! Wat ga je leren? Wat wil je doen en meemaken? Wat kies je? Dat ontdekken we samen: jij, je ouders/verzorgers

Nadere informatie

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school KRALINGEN christelijke school voor mavo+ en vmbo Je bent iemand, je kunt iets en We kennen elkaar hier allemaal Je kunt hier ook na school veel doen Kleine, veilige en sfeervolle school je hoort erbij

Nadere informatie

KEUZE IN KLAS 3. Decanaat 2015-2016 Ouderavond VMBO tl 3 22-09-2015

KEUZE IN KLAS 3. Decanaat 2015-2016 Ouderavond VMBO tl 3 22-09-2015 KEUZE IN KLAS 3 Decanaat 2015-2016 Ouderavond VMBO tl 3 22-09-2015 VMBO 4 leerwegen: 1. Basisberoepsgerichte leerweg 2. Kaderberoepsgerichte leerweg 3. Gemengde leerweg 4. Theoretische leerweg VMBO op

Nadere informatie

Elde College. Elke dag een uitdaging

Elde College. Elke dag een uitdaging Elde College Elke dag een uitdaging Vmbo/PRO Jeanine Hamers Decaan vmbo Theoretische /Gemengde Leerweg Vmbo KB-TK brugklas Typisch Elde College De leerling is in beeld > we kennen de leerling Goede resultaten

Nadere informatie

Informatieavond 25 november 2015. doorstroom voor 2 vmbo basis en kader

Informatieavond 25 november 2015. doorstroom voor 2 vmbo basis en kader Informatieavond 25 november 2015 doorstroom voor 2 vmbo basis en kader Onderwerpen Doorstroom Vernieuwing VMBO Keuzes Aanbod van 2College Durendael Leerjaar 3 Begeleiding en procedure profielkeuze Doorstroommogelijkheden

Nadere informatie

Geachte ouders en verzorgers, Bij deze ontvangt u de achtste mededelingen vanuit het Sterren College.

Geachte ouders en verzorgers, Bij deze ontvangt u de achtste mededelingen vanuit het Sterren College. Voor ouders en verzorgers MEDEDELINGEN STERREN COLLEGE 2016 2017: Geachte ouders en verzorgers, Bij deze ontvangt u de achtste mededelingen vanuit het Sterren College. Nummer 8: 23 juni 2017 PERSONEEL:

Nadere informatie

Nieuw vmbo op. het Haarlem College. op het Haarlem College kan het. Podium & Presentatie Mavo en Mavo + Informatie voor de leerlingen van groep 8

Nieuw vmbo op. het Haarlem College. op het Haarlem College kan het. Podium & Presentatie Mavo en Mavo + Informatie voor de leerlingen van groep 8 Nieuw vmbo op het Haarlem College op het Haarlem College kan het Media & Vormgeving Zorg & Welzijn Techniek & Energie Ondernemen & Commercie Podium & Presentatie Mavo en Mavo + Sport & Veiligheid Gemengde

Nadere informatie

Aan: Ouders/verzorgers van leerlingen klas 4. Amsterdam, 14 april 2015. Betreft: belangrijke data examens. Geachte ouders/verzorgers,

Aan: Ouders/verzorgers van leerlingen klas 4. Amsterdam, 14 april 2015. Betreft: belangrijke data examens. Geachte ouders/verzorgers, Aan: Ouders/verzorgers van leerlingen klas 4 Amsterdam, 14 april Betreft: belangrijke data examens Geachte ouders/verzorgers, Het eerste gedeelte van het examen, de praktijk examens, zitten er (bijna)

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

VOORLICHTING LEERJAAR 3

VOORLICHTING LEERJAAR 3 VOORLICHTING LEERJAAR 3 Programma: Algemene informatie Kennismaking met de mentor Programma Dhr. Erens: teamleider bovenbouw Welkom Verschillen onderbouw en bovenbouw Examens Mevr. Rompen; decaan Keuzes

Nadere informatie

Op 21 maart is er een dansvoorstelling voor onze groep: Wiewawit

Op 21 maart is er een dansvoorstelling voor onze groep: Wiewawit Kijk ook eens naar onze website met heel mooie foto s: www.sbodebrigantijn.nl Jaargang 16 Februari 2016 Nieuw gebouw Zondag 28 februari heeft de Brigantijn een opendag in het nieuwe gebouw de Vlieger.

Nadere informatie

www _ 1

www _ 1 www.veenoord.info 1 Op Veenoord heb jij de regie in handen! Je volgt je eigen persoonlijke leerroute en doet waar mogelijk vakken op een hoger niveau (BB/ KB/TL). Je leert eigen keuzes maken en zet prestaties

Nadere informatie

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst.

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst. Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016, nr. 1 september 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van september 2015. In deze nieuwsbrief: Van de directeur Nieuws van de Ouderraad

Nadere informatie

Ouderavond vmbo-3. Hartelijk welkom op de ouderavond van vmbo september 2016

Ouderavond vmbo-3. Hartelijk welkom op de ouderavond van vmbo september 2016 Ouderavond vmbo-3 Hartelijk welkom op de ouderavond van vmbo-3 12 september 2016 Even voorstellen Mentoren: klas 3A: Peter de Wolff Lisanne Jonas klas 3B: Matthieu Krens klas 3C: Robin Steffens Klas 3D:

Nadere informatie

Christelijk College Zeist

Christelijk College Zeist Christelijk College Zeist 2017 VMBO Basis/Kader: +/- 370 leerlingen Profielen: Dienstverlening & Producten en Zorg & Welzijn Stages in de bovenbouw Profielprojecten in leerjaar 3 Keuzevakken in leerjaar

Nadere informatie

Jaaragenda Veurs Voorburg (leerlingenversie)

Jaaragenda Veurs Voorburg (leerlingenversie) 35 (0) 35 (1) 36 (2) 37 (3) 38 (4) 39 (5) Ma 17/08 24/08 31/08 07/09 14/09 21/09 PTA + examenreglement 3 e + 4 e jaars worden deze week uitgedeeld Di 25/08 01/09 08/09 15/09 22/09 Wo 26/08 02/09 09/09

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Digi-Klepel juni 2014

Nieuwsbrief De Digi-Klepel juni 2014 Nieuwsbrief De Digi-Klepel juni 2014 Belangrijke data Juni 8 Eerste Pinksterdag 9 Tweede Pinksterdag: alle leerlingen vrij 11 Sportdag 15 Vaderdag 16 Start avondwandelvierdaagse 20 Alle leerlingen vrij

Nadere informatie

Informatieboekje voor examenkandidaten vmbo basis en kader

Informatieboekje voor examenkandidaten vmbo basis en kader Informatieboekje voor examenkandidaten vmbo basis en kader informatieboekje examen vmbo basis en kader pagina 1 van 7 Ik doe examen 2016 Beste leerling, Het is alweer en het examen nadert. Hier voor je

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AFDELING VMBO GT. Contact. Agenda. Inleiding. Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1

NIEUWSBRIEF AFDELING VMBO GT. Contact. Agenda. Inleiding. Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 AFDELING VMBO GT Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 Inleiding De kop van het nieuwe schooljaar is er alweer vanaf. Gelukkig is iedereen weer gezond en wel terug gekomen van de vakantie. Alle 2e klassers

Nadere informatie

Ouderbulletin SG De Triade

Ouderbulletin SG De Triade Ouderbulletin SG De Triade Jaargang 2015-2016 nummer 2 Wij doen normaal Hiernaast ziet u een kleine afbeelding van één van de vier soorten posters die we binnenkort op diverse plaatsen in de openbare ruimten

Nadere informatie

Ouderinformatie avond 4 MAVO

Ouderinformatie avond 4 MAVO Ouderinformatie avond 4 MAVO Maandag 14 september 2015 Tijd: 20.00 uur Mentor Eerste aanspreekpunt voor leerlingen Op de hoogte van resultaten & cijfers Eerste aanspreekpunt voor ouders (ziekte, cijfers

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014 VANUIT DE SCHOOLLEIDING Start nieuwe schooljaar Het nieuwe schooljaar is deze week van start gegaan. Op maandagmorgen waren er heel veel kinderen die zin hadden om weer naar school te gaan! Gelukkig want

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE PAKKETKEUZE VMBO 2014-2015

INFORMATIEBOEKJE PAKKETKEUZE VMBO 2014-2015 1. VMBO: DE THEORETISCHE LEERWEG (TL)... 2 2. SECTORKEUZE... 2 3. VAKKENPAKKETKEUZE VAN KLAS 2 VMBO-TL/TL-HAVO NAAR KLAS 3 VMBO-TL... 3 KEUZEFORMULIER VAN KLAS 2 NAAR 3 VMBO... 4 4. VAKKENPAKKETKEUZE VAN

Nadere informatie

Welkom op Vincent van Gogh

Welkom op Vincent van Gogh Welkom op Vincent van Gogh Het keuzeproces in klas 2 BK I. Barmentloo de Boer, decaan 6 februari 2018 Programma Doel van de keuzebegeleiding in klas 2 De leerweg Het beroepsgerichte programma Tijdpad keuzeproces

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 6. 12 e jaargang Vrijdag 14 november 2014. Afscheid juf Audrey. Verplaatsen leerlingen. Sinterklaasviering 5 december

Nieuwsbrief nr. 6. 12 e jaargang Vrijdag 14 november 2014. Afscheid juf Audrey. Verplaatsen leerlingen. Sinterklaasviering 5 december Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 6 12 e jaargang Vrijdag 14 november 2014 Afscheid juf

Nadere informatie

Christelijk College Zeist

Christelijk College Zeist Christelijk College Zeist 2018 VMBO Basis/Kader: +/- 330 leerlingen Profielen: Diensverlening & Producten en Zorg & Welzijn Stages in de bovenbouw Profielprojecten in leerjaar 3 Keuzevakken in leerjaar

Nadere informatie

MELANCHTHON KRALINGEN. christelijke school voor mavo+ en vmbo JE BENT IEMAND, JE KUNT IETS EN JE HOORT ERBIJ

MELANCHTHON KRALINGEN. christelijke school voor mavo+ en vmbo JE BENT IEMAND, JE KUNT IETS EN JE HOORT ERBIJ MELANCHTHON KRALINGEN christelijke school voor mavo+ en vmbo JE BENT IEMAND, JE KUNT IETS EN JE HOORT ERBIJ Je bent iemand, je kunt iets en je hoort erbij het is hier klein, veilig en gezellig onze mavo/tl-afdeling

Nadere informatie

JAAROVERZICHT 2014-2015 RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN

JAAROVERZICHT 2014-2015 RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN JAAROVERZICHT 2014-2015 RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN Tiel, 5 oktober 2014 Betreft: Activiteitenkalender schooljaar 2014-2015 Geachte ouders/verzorgers, beste leerlingen, Het schooljaar is weer

Nadere informatie

INFORMATIE-AVOND KLAS 3 EN KLAS 4

INFORMATIE-AVOND KLAS 3 EN KLAS 4 INFORMATIE-AVOND KLAS 3 EN KLAS 4 NIEUWE DIRECTEUR Hans Schapenk Rector OMO Scholengroep Helmond Dr.-Knippenbergcollege Carolus Borromeus College Vakcollege Helmond Directeur Vakcollege sinds februari

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nr

Nieuwsbrief. Nr Nieuwsbrief Nr. 15 13-04-2017 We zijn nu ook te volgen via Facebook sportbasisschool Het Startblok ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school KRALINGEN christelijke school voor mavo+ en vmbo Je bent iemand, je kunt iets en We kennen elkaar hier allemaal Je kunt hier ook na school veel doen Kleine, veilige en sfeervolle school je hoort erbij

Nadere informatie

christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed onderwijs!

christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed onderwijs! christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed Trots op onze school Toekomstgericht onderwijs Veel kansen op een hoger niveau onderwijs! Jij krijgt goed onderwijs! Op Melanchthon Wilgenplaslaan geven

Nadere informatie

OUDERAVOND LEERJAAR 2 WELKOM. Dinsdag 6 oktober 2015

OUDERAVOND LEERJAAR 2 WELKOM. Dinsdag 6 oktober 2015 OUDERAVOND LEERJAAR 2 WELKOM Dinsdag 6 oktober 2015 1 OUDERAVOND LEERJAAR 2 19.15 u 19.30 u 19.35 u 19.40 u Koffie! Opening door dhr. M. Vroombout Keuzebegeleiding door mw. M.Stjepanovic Dhr. Van Oosten

Nadere informatie

VMBO / VMBO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND. Hartelijk welkom. op de informatieavond leerjaar september

VMBO / VMBO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND. Hartelijk welkom. op de informatieavond leerjaar september VMBO / VMBO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND Hartelijk welkom op de informatieavond leerjaar 4 15 september 2014 PROGRAMMA 1. Opening door N. van Bennekom, directeur 2. Inrichting van het

Nadere informatie

voorlichtingsavond klassen 4 18 oktober 2018 Informatieavond klassen 4 18 oktober 2018

voorlichtingsavond klassen 4 18 oktober 2018 Informatieavond klassen 4 18 oktober 2018 voorlichtingsavond klassen 4 18 oktober 2018 Met de mentoren mee! mevrouw Van Wingerden & mevrouw Poot meneer Kurpershoek & mevrouw Van Bosveld meneer De Winter meneer Van Roon Onderwerpen Stage, Champs

Nadere informatie

JAARAGENDA 2014-2015

JAARAGENDA 2014-2015 JAARAGENDA 2014-2015 1 34 MAANDAG 18-8-2014 ZOMERVAKANTIE (t/m 22-08-2014) DINSDAG 19-8-2014 WOENSDAG 20-8-2014 DONDERDAG 21-8-2014 VRIJDAG 22-8-2014 Vrijdag 22 augustus: bijeenkomst nieuwe docenten met

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VSO DE ELIMSCHOOL

NIEUWSBRIEF VSO DE ELIMSCHOOL NIEUWSBRIEF VSO DE ELIMSCHOOL Elimschool nieuwsbrief periode: zomervakantie herfstvakantie 14 oktober 2016 Inhoud Voorwoord Beste ouder(s)/verzorger(s), Personele situatie Belangrijke data Groenlijn vmbo

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke vmbo-leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

Nieuws brief. Nieuws brief. December 2015. Beste ouder(s) / verzorger(s),

Nieuws brief. Nieuws brief. December 2015. Beste ouder(s) / verzorger(s), Nieuws brief Nieuws brief December 2015 Beste ouder(s) / verzorger(s), We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde en erg gezellige kerstmarkt! Het was erg druk en alle mooi gemaakte knutselstukken zijn

Nadere informatie

Algemene informatie leerjaar 3-4 voor het schooljaar

Algemene informatie leerjaar 3-4 voor het schooljaar Algemene informatie leerjaar 3-4 voor het schooljaar 2016 2017. Het Programma van Toetsing en Afsluiting Het bevoegd gezag van de school stelt jaarlijks vóór 1 oktober een programma van toetsing en afsluiting

Nadere informatie

Elde College. Elke dag een uitdaging

Elde College. Elke dag een uitdaging Elde College Elke dag een uitdaging Sint-Michielsgestel Devon Sterken, zorgcoördinator Luque Somers, mentor en docent lichamelijke opvoeding Basisschool * Voortgezet Meer vakken, meer docenten, meer lokalen

Nadere informatie

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl 1 6 j u n i 2 0 1 4 Sportdag Hartenaas 1 Sportdag Hartenaas Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de jaarlijkse sportdag van Hartenaas plaats (mocht het deze dag erg slecht weer zijn, dan wordt de sportdag verplaatst

Nadere informatie

In dit boekje vinden jullie informatie over de vervolgmogelijkheden na klas 1 en 2 op onze school.

In dit boekje vinden jullie informatie over de vervolgmogelijkheden na klas 1 en 2 op onze school. 2 Voorwoord Beste leerlingen/geachte ouders, In dit boekje vinden jullie informatie over de vervolgmogelijkheden na klas 1 en 2 op onze school. Als leerling is een richting kiezen voor jou heel belangrijk.

Nadere informatie

ALGEMENE OUDERAVOND KLAS 4 WELKOM!

ALGEMENE OUDERAVOND KLAS 4 WELKOM! ALGEMENE OUDERAVOND KLAS 4 WELKOM! TOM JANSEN KLAS 4 Tom Jansen Docent wiskunde Leerlingcoördinator klas 3 en 4 Samen: 1 Doel Slagen in 2018 is nog 5 maanden 3 weken en 2 lesdagen Samen Vakdocenten Mentor

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4 Locatie Holy Februari 2019

Nieuwsbrief 4 Locatie Holy Februari 2019 Nieuwsbrief 4 Locatie Holy Februari 2019 Terugblik Nog twee schooldagen te gaan, en dan mogen we met elkaar genieten van een welverdiende voorjaarsvakantie. De afgelopen periode was weer een leuke, maar

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF cursusjaar

NIEUWSBRIEF cursusjaar NIEUWSBRIEF cursusjaar 2016-2017 Sleeuwijk, 23 februari 2017 Geachte ouders/verzorgers, Vorige week zijn de programma s van de diverse politieke partijen doorgerekend. Daarbij viel mij op dat een groot

Nadere informatie

Ondernemen, Welzijn & Sport. Hoog slagingspercentage. Wij maken leren persoonlijk. Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig

Ondernemen, Welzijn & Sport. Hoog slagingspercentage. Wij maken leren persoonlijk. Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Ondernemen, Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig Veel aandacht voor taal en rekenen Welzijn & Sport Onderwijs maken we samen! Wat ga je leren? Wat vind

Nadere informatie

Elde College. Elke dag Een uitdaging

Elde College. Elke dag Een uitdaging Elde College Elke dag Een uitdaging VMBO Theoretisch Kader VMBO Kader- Basisberoeps Denny Arians Teamleider Onderbouw VMBO Keuze voor een schooltype De basisschool zegt : Theoretische leerweg En dan? U

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015. Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015. Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015 In deze nieuwsbrief: Van de directeur Van de teamleider onderbouw

Nadere informatie

Jaaragenda Veurs Voorburg 2016/2017

Jaaragenda Veurs Voorburg 2016/2017 33 (0) 34 (1) 35 (2) 36 (3) 37 (4) 38 (5) ma 15/8 22/8 29/8 kamp leerjaar 1 5/9 12/9 19/9 reservedag schoolfotograaf di 16/8 23/8 30/8 kamp leerjaar 1 wo 17/8 24/8 start periode 1 ophalen boeken en rooster

Nadere informatie

Elke Leerling Doet Ertoe

Elke Leerling Doet Ertoe Elke Leerling Doet Ertoe Vmbo Gerard Spijkers Sectordirecteur vmbo en praktijkonderwijs Typisch Elde College De leerling is in beeld Goede resultaten en prima kwaliteit van het onderwijs; slagingspercentage

Nadere informatie

Decanaat Lekkerkerk. Loopbaanoriëntatie en begeleiding in VMBO-BK2. Loopbaan Oriëntie en Beroep (LOB)

Decanaat Lekkerkerk. Loopbaanoriëntatie en begeleiding in VMBO-BK2. Loopbaan Oriëntie en Beroep (LOB) Decanaat Loopbaanoriëntatie en begeleiding in VMBO-BK2 Loopbaan: Als je bezig bent met je schoolloopbaan dan ben je bezig met vragen over jouw toekomst. Wat voor beroepen vind je interessant? Wat voor

Nadere informatie

Welkom. Nieuwsbrief. (terug) op Trajectum. Nieuwe directeur stelt zich voor. Aflevering 1 schooljaar

Welkom. Nieuwsbrief. (terug) op Trajectum. Nieuwe directeur stelt zich voor. Aflevering 1 schooljaar Nieuwsbrief 7 september 2018 Aflevering 1 schooljaar 2018-2019. Welkom (terug) op Trajectum Namens alle medewerkers van Trajectum College heet ik alle ouders van harte welkom. In het bijzonder de ouders

Nadere informatie

Dinsdag 30 mei 2017 Jaargang 22 nr. 35

Dinsdag 30 mei 2017 Jaargang 22 nr. 35 Dinsdag 30 mei 2017 Jaargang 22 nr. 35 Hemelvaart In verband met pinksteren hebben onze leerlingen aanstaande maandag (Tweede Pinksterdag) vrij! Dinsdag 6 juni verwachten we iedereen weer op school. Eindfilm

Nadere informatie

1. Inleiding. Hallo allemaal,

1. Inleiding. Hallo allemaal, 1. Inleiding Hallo allemaal, Voor jullie ligt het carrouselboekje voor 2 VMBO-t. Met dit boekje willen wij jullie en je ouders zo vroeg mogelijk inlichten over het verloop van dit schooljaar, 2010 2011,

Nadere informatie

Sector- en pakketkeuze. voor ouders van leerlingen in 3 tl

Sector- en pakketkeuze. voor ouders van leerlingen in 3 tl Sector- en pakketkeuze voor ouders van leerlingen in 3 tl Welke hulp krijgt de leerling? (portfoliomap) 3e leerjaar vmbo - theoretisch: werkboek: de loopbaanverkenner www. beroepskeuzedagboek.nl studie-experience

Nadere informatie

Ik zal u in deze mededelingen proberen zo goed mogelijk te informeren over wat is geweest en wat staat te gebeuren.

Ik zal u in deze mededelingen proberen zo goed mogelijk te informeren over wat is geweest en wat staat te gebeuren. Voor ouders en verzorgers MEDEDELINGEN STERREN COLLEGE 2016 2017: Nummer 3: 08 11 2016 De eerste periode van het schooljaar is achter ons. De cijfers zijn ingeleverd en de afgelopen week is de afsluitende

Nadere informatie

Nummer 11: 22 november 2012

Nummer 11: 22 november 2012 Nummer 11: 22 november 2012 NOVEMBER 29/11 Donderdag Vanaf 14.00 Tafeltennistoernooi Gedichtenwedstrijd klassen 1 De leerlingen van de eerste klassen hebben zich op een andere manier met taal beziggehouden.

Nadere informatie

Bestemd voor de ouders van de leerlingen van Veurs Voorburg.

Bestemd voor de ouders van de leerlingen van Veurs Voorburg. Nieuwsbrief juli 2015 Bestemd voor de ouders van de leerlingen van Veurs Voorburg. Missie: We zijn een veilige school waar je door middel van goed onderwijs met elkaar leert om verder te komen. Geslaagde

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief. Schooljaar 2013-2014 April nr. 7

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief. Schooljaar 2013-2014 April nr. 7 Beste ouder(s)/verzorger(s), In mijn voorwoord in de voorgaande nieuwsbrief maakte ik melding van het feit dat er enquêtes uitgezet zouden gaan worden. De ouders van leerlingen in het 1 e en 3 e leerjaar

Nadere informatie

Van de schoolleiding. Nummer 6, juni Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste jongens en meisjes,

Van de schoolleiding. Nummer 6, juni Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste jongens en meisjes, Van de schoolleiding Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste jongens en meisjes, Inmiddels is de aanmelding voor de nieuwe brugklassen afgerond. We starten met een mavo klas en een mavo/havo klas. Hartelijk

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Schooljaar Aflevering 4 30 november 2018

NIEUWSBRIEF Schooljaar Aflevering 4 30 november 2018 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2018-2019 Aflevering 4 30 november 2018 Algemeen Maandrooster december 13-dec Start J-uur periode 2 20-dec KL 3-4 20:00-00:00 Kerstgala 21-dec KL 1-2 9:30-11:30 Kerstviering Nieuwsbrief

Nadere informatie

KEUZEBEGELEIDING LEERJAAR 2. Sector- en vakkenpakketkeuze

KEUZEBEGELEIDING LEERJAAR 2. Sector- en vakkenpakketkeuze KEUZEBEGELEIDING LEERJAAR 2 Sector- en vakkenpakketkeuze Hoe ziet het vmbo eruit? 4 leerwegen/niveaus: Basisgericht Kadergericht Gemengde leerweg Theoretische leerweg = Dalton MAVO VMBO - ONDERBOUW Leerjaar

Nadere informatie

Voorlichtingsavond Klassen 3 en 4 12 oktober 2017

Voorlichtingsavond Klassen 3 en 4 12 oktober 2017 Voorlichtingsavond Klassen 3 en 4 12 oktober 2017 Programma van de avond Welkom in de aula. Met de mentoren mee. Met de mentoren mee! 4A Lokaal 43 Meneer van Rijn 4B Lokaal 3 Mevrouw van Wingerden Meneer

Nadere informatie

4 april 2013. Schoolfotograaf Dinsdag 9 april komt de schoolfotograaf:

4 april 2013. Schoolfotograaf Dinsdag 9 april komt de schoolfotograaf: 4 april 2013 Na een koud, maar lang paasweekend zijn we begonnen met het laatste deel van het schooljaar. In de periode tot de meivakantie staat een aantal activiteiten op het programma: theoretisch en

Nadere informatie

JAAROVERZICHT RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN

JAAROVERZICHT RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN JAAROVERZICHT RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN Aan de ouders/verzorgers van leerlingen RSG Lingecollege locatie Teisterbantlaan Tiel, 26 september 2013 Betreft: Activiteitenkalender schooljaar

Nadere informatie

Elke dag vertrouwd. Sint-Michielsgestel. elke dag een uitdaging

Elke dag vertrouwd. Sint-Michielsgestel. elke dag een uitdaging Elke dag vertrouwd Sint-Michielsgestel elke dag een uitdaging Van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is een hele verandering. Als het aan het Elde College in Sint-Michelsgestel ligt, een prettige

Nadere informatie

Nieuwsbrief 06-06-2014

Nieuwsbrief 06-06-2014 VSO Het Mozaïek Almelo Cesar Franckstraat 3 7604 JE ALMELO Telefoon : 088 02 03 700 E-mail : vso-almelo@mozaiektwente.nl Website : www.mozaiektwente.nl Nieuwsbrief 06-06-2014 De Medezeggenschapsraad (MR)

Nadere informatie

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014 Kringgesprek Beste ouders, Na drie schoolweken is de kop van het schooljaar er echt af. U hebt deze week de informatieavond kunnen bijwonen waarin het jaarprogramma met u is gedeeld en waarbij de leerkrachten

Nadere informatie

Algemene voorlichting

Algemene voorlichting Algemene voorlichting 2012-2013 Locaties Locatie Etten-Leur Trivium 60 Locatie Rucphen Bosheidestraat 1 VMBO-school 4 leerwegen: Theoretische leerweg / mavo Gemengde leerweg Kaderberoepsgerichte leerweg

Nadere informatie

Aanvulling PTA & Examenreglement VMBO

Aanvulling PTA & Examenreglement VMBO Aanvulling PTA & Examenreglement VMBO 2016 2017 REGELINGEN OMTRENT BEROEPS ORIËNTERENDE STAGE. Stage is een handelingsdeel dat verplicht is voor de gekozen beroepsgerichte vakken. Het moet dus naar behoren

Nadere informatie

Nieuwsbrief okt-nov-dec 17

Nieuwsbrief okt-nov-dec 17 Nn Nieuwsbrief okt-nov-dec 17 Studie(mid)dagen In de periode tussen de herfstvakantie en de kerstvakantie staan er een aantal studie(mid)dagen op het programma. We zetten ze voor u nogmaals op een rijtje:

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 ( 22 september 2017)

Nieuwsbrief 2 ( 22 september 2017) Nieuwsbrief 2 ( 22 september 2017) Het Primair Onderwijs staakt donderdag 5 oktober In de bijlage bij deze Nieuwsbrief vindt u informatie over de deelname van het team van De Borgh aan deze staking. Alvast

Nadere informatie

Keuzevoorlichting mavo-3. Decaan: I.C. de Vries. Welkom

Keuzevoorlichting mavo-3. Decaan: I.C. de Vries. Welkom Keuzevoorlichting mavo-3 Decaan: I.C. de Vries Welkom Informatie door de decaan in de aula 20.00-20.45 uur: Quiz Uitleg keuze/ sectoren Mogelijkheid tot vragen stellen Vakvoorlichting door bovenbouw docenten

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18 december 2015

Nieuwsbrief 18 december 2015 Nieuwsbrief 18 december 2015 De Waalse school ontmoet burgemeester Aboutaleb! Woensdagmiddag is door burgemeester Aboutaleb in de Centrale Bibliotheek de tentoonstelling 'Samen leven' geopend. In deze

Nadere informatie

Van 2 BB/KB naar 3 BB/KB Intersectoraal

Van 2 BB/KB naar 3 BB/KB Intersectoraal Van 2 BB/KB naar 3 BB/KB Intersectoraal Op Echnaton volgen de leerlingen in leerjaar 3 en 4 een intersectoraal programma op BBL of KBL niveau. Door het volgen van een intersectoraal programma hoeft uw

Nadere informatie

LEREN VOOR DE PRAKTIJK

LEREN VOOR DE PRAKTIJK LEREN VOOR DE PRAKTIJK Een nieuwe school, heel anders dan de basisschool. Veel verschillende docenten. Andere vakken. Krijg je al de kriebels in je buik? Niet nodig, hoor. Op Het Streek aan de Zandlaan

Nadere informatie

Compaen VMBO. Hanneke Eshuijs (afdelingsleider TL) Gökhan Özkan (decaan)

Compaen VMBO. Hanneke Eshuijs (afdelingsleider TL) Gökhan Özkan (decaan) Compaen VMBO Hanneke Eshuijs (afdelingsleider TL) Gökhan Özkan (decaan) programma Algemene informatie Compaen VMBO Splitsing: Beroepsgerichte Leerweg Profielen Theoretische Leerweg 2 TL en 3 TL Keuzevakken

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015

Nieuwsbrief september 2015 Nieuwsbrief september 2015 Dit is de nieuwsbrief van Praktijk de Regenboog. Via regelmatige nieuwsbrieven willen wij u als ouder, collega of andere geïnteresseerde op de hoogte houden van het laatste nieuws.

Nadere informatie

een waardevol diploma vmbo en mbo in één havo-top! Uiterlijke Verzorging en Mode Consumptief en Toerisme Zorg en Welzijn, Sport en Bewegen

een waardevol diploma vmbo en mbo in één havo-top! Uiterlijke Verzorging en Mode Consumptief en Toerisme Zorg en Welzijn, Sport en Bewegen een waardevol diploma vmbo en mbo in één havo-top! Uiterlijke Verzorging en Mode Consumptief en Toerisme Zorg en Welzijn, Sport en Bewegen Handel en Administratie vmbo-mbo-havo PENTA werkt al een tijdje

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie