KENNISMAKING MET NEPAL

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "KENNISMAKING MET NEPAL"

Transcriptie

1 KENNISMAKING MET NEPAL PASEN 2014 Een eerste keer naar Nepal? Dan is dit de ideale kennismaking met hét land van de Himalaya. Op een tweetal weken reis je van de rijke cultuur in de Kathmandu-vallei naar de hoogste toppen van de Annapurna en naar het Chitwan National Park in de laagvlakte van de Terai. Je bezoekt niet alleen de toppers, maar maakt in kleine dorpjes en op minder bekend plekjes ook kennis met het Nepal-van-alledag. Tijdens een lichte trekking proef je van het echte Himalaya-gevoel: wandelen op je eigen tempo langs bergpaden, van dorp naar dorp, tussen dichte bossen en uitgestrekte terrasvelden. Onderweg kom je verschillende bevolkingsgroepen tegen die je zonder uitzondering begroeten met een opgewekt Namaste.

2 ROUTE BESCHRIJVING GROEPSREIS KENNISMAKING MET NEPAL Dag 1: VLUCHT NAAR NEPAL Vertrek om 22u15 uit Brussel voor vlucht naar Nepal met de gereputeerde maatschappij Etihad Airways. Dag 2: KATHMANDU BHAKTAPUR Rond lokale tijd arriveren we op de luchthaven van Kathmandu. Na de douaneformaliteiten rijden we niet de drukte van Kathmandu in, maar begeven ons naar het rustige Bhaktapur, een oude koningsstad in de vallei van waaruit de Himalaya in de verte al zichtbaar is. We verblijven er in een stemmig hotelletje in het verkeersvrije middeleeuwse centrum. Ideaal om te bekomen van de lange vlucht. Dag 3: BHAKTAPUR NAGARKOT Na het ontbijt bezoeken we Bhaktapur dat beschermd is als werelderfgoed. Op de vele pleinen krijg je een beeld van het traditionele dagelijkse leven in Nepal. Het grootste plein is Bhaktapur Durbar Square, dat vol staat met tempels en paleizen, vaak versierd met prachtig houtsnijwerk in Newari stijl. Andere aangename plekken zijn Tamaudhi Square en Dattatraya Square De vermaarde vijf etages hoge Nyatapola tempel torent boven Tamaudhi Square uit. Een netwerk van steegjes en nauwe straatjes verbindt de pleinen met elkaar. Op kleine binnenplaatsjes liggen rijst en andere voedingswaren te drogen. Heel fotogeniek is de buurt van de pottenbakkers waar ontelbare potten in alle vormen en formaten opgestapeld liggen en waar je de pottenbakkers hun eeuwenoude ambacht ziet uitoefenen. In de namiddag rijden we naar het hoger gelegen Nagarkot op de rand van de Kathmandu-vallei. De weg slingert tussen velden en landbouwterrassen omhoog naar een hoogte van 2000m. Bij goed weer heb je hier een zicht op 8 van de 10 hoogste toppen van Nepal, van de Annapurna tot de Everest. DAG 4: NAGARKOT CHANGU NARAYAN KATHMANDU Vroeg uit de veren voor de feeërieke zonsopgang boven de Himalaya. Na een stevig ontbijt, wandelen we in een drietal uur langs kleine paadjes naar beneden naar de tempel van Changu Narayan. Ideaal om even de benen te testen. Op een heuveltopje gelegen is dit een van de oudste en belangrijkste tempels van de Kathmanduvallei. De tempel is gewijd aan de hindoegod Vishnu en werd verschillende keren verwoest en telkens opnieuw opgebouwd. De huidige tempel dateert uit 1702 en omvat een 13-tal heiligdommen.

3 Ons busje brengt ons verder naar Kathmandu waar we verblijven in een centraal gelegen hotelletje met alle comfort. s Avonds gaan we een hapje eten in de kleurrijke wijk Thamel, een amalgaam van winkeltjes, restaurantjes en bars. DAG 5: VLUCHT NAAR POKHARA Een korte binnenlandse vlucht brengt ons naar Pokhara, de 2 de stad van Nepal, aan de voet van de Annapurna. Het gezellige stadje ligt aan een prachtig meer waarin de hoogste toppen van de Annapurna zich weerspiegelen. Het is dé uitvalsbasis voor trekkings in de regio. DAG 6: START TREKKING Na een korte transfer naar Nayapul, ontmoeten we de dragers die ons de komende dagen zullen vergezellen. We steken de Modi Khola rivier over langs een hangbrug en wandelen door het dorpje Birethanti langzaam omhoog. Het is een relatief gemakkelijke dag met slechts 500m hoogteverschil die voornamelijk tussen kleine gehuchtjes en landbouwterrassen loopt. Op het einde volgt een korte klim naar Thikedunga (1500m). ongeveer 4 u wandelen DAG 7: TREKKING TOT GHOREPANI Alweer steken we via een hangbrug de rivier over en krijgen dan een lange trap voorgeschoteld met meer dan 3000 treden. Ieder klimt op zijn eigen tempo omhoog tot het grote Magar-dorp Ulleri (2080m). Boven het dorp wordt het pad minder steil en loopt het verder door velden en weiden. Als beloning zien we de eerste toppen van o.m. Annapurna South en Hiunchuli. Voorbij Banthanti wandelen we door loof- en rododendronbossen; steken een tweetal riviertjes over en doen dan een kleine klim tot Nangathanti (2460m). Van hieruit is het nog een goed uur stappen tot Ghorepani wat letterlijk paardenwater betekent. Hier was vroeger een belangrijke stopplaats voor de ezelskaravanen die tussen Pokhara en Jomsom trokken. Ongeveer 5 6 uur wandelen. DAG 8: TREKKING TOT TADAPANI In alle vroegte klimmen we naar Poon Hill (3210m). Een klim van ongeveer een uurtje die ons op een uniek uitzichtspunt brengt. De zonsopgang boven de Himalaya is iets wat elke Nepal-reiziger bijblijft. Vanop de heuveltop heb je zicht op Dhaulagiri (8167m), Annapurna I (8091m), Hiunchuli, Annapurna South, Tukuche en een hele resem andere besneeuwde toppen. Na de afdaling wacht een stevig ontbijt en wandelen we verder naar het plaatsje Tadapani (2710m). Het traject vandaag gaat behoorlijk op en neer. We klimmen eerst langzaam naar een hoogte van ongeveer 3200m en dalen dan via en soms modderige afdaling richting Deorali (3090m). Via Gurung Hill zetten we de afdaling

4 verder langs een kolkende rivier en enkele mooie watervallen. De dag wordt besloten met een stevige klim naar Tadapani van waaruit de zichten op Annapurna South en Machapuchare weer schitterend zijn. Ongeveer 4 5 uur wandelen. DAG 9: TREKKING NAAR GHANDRUK Een korte dag die start met een afdaling naar de weiden van Baise Kharka. We dwarsen enkele zijvalleien en komen op een kam die naar Ghandruk leidt. Ghandruk is een uitgestrekt en groot Gurung-dorp dat bijna 300 families heeft. De huisjes liggen in een uniek decor van zorgvuldig aangelegde terrasvelden en het is aangenaam rondkuieren in de kleine steegjes. Hier huist ook het Annapurna Conservation Area Project-center waar je een inzicht krijgt in de cultuur en natuur van de regio. Ongeveer 3u wandelen. DAG 10: TREKKING NAAR TOLKA We dalen af vanuit Ghandruk naar de Modi Khola die we nabij Landruk oversteken. Tussen de velden boven de Modi Khola wandelen we naar Tolka (1700m) dat we bereiken via een trap. Ongeveer 4 uur wandelen. DAG 11: TREKKING NAAR PHEDI EN TRANSFER NAAR POKHARA De laatste trekkingsdag brengt ons via de Deurali pass en het dorpje Pothana to Dhampus van waar we de laatste afdaling inzetten naar Phedi. Hier wacht ons busje ons op voor een transfer naar Pokhara waar een gezellig hotel, een warme douche en een fris drankje klaar staan. We nemen afscheid van het lokale team van dragers. DAG 12-13: NAAR ROYAL CHITWAN NATIONAL PARK Langs de Trisuli-rivier verlaten we stilaan de bergen en komen in de laagvlakte van Nepal terecht: de Terai. Dit subtropische gebied toont ons een ander aspect van Nepal, het Nepal van de jungle. In een landschap dat zo lijkt weggelopen uit Kipling s Jungle Book. Olifantengras, Sal-woud, moerasland en enkele grote rivieren domineren het landschap. Vanuit een gezellige lodge met alle faciliteiten aan de rand van het park maken we verschillende excursies (inclusief in de prijs): een prauwtocht op zoek naar krokodillen, een bezoek aan het Elephant Breeding Center, een ochtendlijke wandeling om vogels te observeren en natuurlijk een tocht op de rug van een olifant op zoek naar de neushoorns. De kans om neushoorns te zien is vrijwel 100% aangezien Chitwan National Park de grootste populatie Aziatische neushoorns van heel Azië bezit. Liefhebbers kunnen ook mee met de olifanten de rivier in voor een wasbeurt. We maken ook nog een wandeling door de Tharu-dorpjes en genieten s avonds van enkele typische dansen.

5 DAG 14: KATHMANDU - SWAYAMBUNATH We verlaten het park en rijden terug naar Kathmandu. Het binnenrijden van de Kathmandu-vallei kan vrij druk zijn, maar aangezien we vroeg vertrekken rest er nog tijd voor een bezoekje aan de boeddhistische tempel van Swayambunath en een wandeling door het oude centrum van de stad langs het befaamde Durbar Square met zijn vele tempels en paleizen. DAG 15: PASHUPATINATH & BODNATH Aan de oevers van de rivier vinden haast dagelijks crematies plaats in de hindoe-tempel van Pashupatinath. We gaan vroeg in de morgen naar de tempel, die niet toegankelijk is voor niet hindoes. Vanop de andere rivieroever kunnen we echter een blik werpen op het kleurrijke schouwspel van pelgrims die van heinde en ver met offergaven naar de tempel komen. Op de terugweg naar het stadscentrum houden we ook nog halt bij de imposante stupa van Bodnath, zowat het iconische beeld van Kathmandu. De rest van de dag kan je vrij besteden in Kathmandu: shoppen in Thamel, een terrasje doen of een laatste wandeling door de middeleeuwse straatjes. In de vooravond rijden we naar de luchthaven voor de vlucht naar Europa met Etihad die rond vertrekt. DAG 16: AANKOMST IN BRUSSEL Vroeg in de morgen aankomst in Brussel.

6 DATA EN PRIJZEN Vrijdagavond tot zaterdag (Paasvakantie) Aangepaste prijs tgv goedkopere vlucht: 2430 per persoon 2220 per persoon INCLUSIEF: Vluchten met Etihad Airways Brussel Kathmandu Brussel Luchthaventaksen Alle transport ter plaatse met privé-vervoer Binnenlandse vlucht langs de Himalaya naar Pokhara Alle overnachtingen met ontbijt in ***hotel in Kathmandu, Bhaktapur, Nagarkot en Pokhara Volpension trekking (3 volwaardige maaltijden per dag, inclusief koffie/thee) Volpension verblijf in comfortabele lodge in Chitwan National Park Activiteiten in Chitwan National Park volgens programma Alle transport ter plaatse met privé-vervoer (busje met chauffeur) Parktaksen, TIMS en trekkingpermit Lokale gidsen en dragers Nederlandstalige reisbegeleiding Voorbereidende samenkomst BTW EXCLUSIEF Visum voor Nepal (30 Euro, lokaal te krijgen) Enkele maaltijden in Kathmandu, Bhaktapur, Nagarkot en Pokhara (voorzie 100 Euro) Dranken Toegangsgelden bij bezoeken Kathmandu-vallei (ong. 20 Euro) Fooien lokale gidsen en dragers (ong. 50 Euro) MAXIMUM 11 DEELNEMERS + 1 NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDER INSCHRIJVEN Inschrijven kan enkel via Xplore The Himalaya Kerkhofstraat BE 2850 Boom - Belgium info@xplorethehimalaya.be of Xplore the Himalaya is aangesloten bij het Garantiefonds Reizen en heeft een licentie van Toerisme Vlaanderen (A 7263). Je garantie voor een professionele reisorganisatie.

7 PRAKTISCHE INFORMATIE Niveau Actieve instelling en doorsnee conditie volstaan voor deze reis. Dagelijks gemiddeld 4 tot 6 uur wandelen tijdens de trekking op een rustig tempo. Je conditie vooraf wat bijwerken kan natuurlijk geen kwaad. Gezien de geringe hoogte waarop we vertoeven speelt hoogteziekte geen rol. Tijdens de dagtrajecten wandel je op je eigen tempo. Je hebt voldoende tijd om te fotograferen, om even halt te houden in een dorpje of op een leuk plekje. De begeleiders verdelen zich over de groep zodat iedereen tenvolle kan genieten van zijn wandeldag. Regelmatig wordt er samen gerust voor een theetje of een versnapering Overnachtingen In Kathmandu, Bhaktapur, Pokhara en Nagarkot in een comfortabel ***hotel (douche en toilet op de kamer). Tijdens de trekking: Overnachting in lodges / teahouses. Gezellige Nepalese berghutten met kleine eenvoudige tweepersoonskamers en gedeeld sanitair. De maaltijden worden bereid door de eigenaressen van de lodges en worden in een gemeenschappelijke eetruimte genomen. De lodges in het Annapurna-gebied behoren tot de beste van Nepal. Maaltijden Tijdens de trekking zijn alle maaltijden inbegrepen. Wij zorgen voor drie lekkere en volwaardige maaltijden per dag. Een stevig ontbijt, een degelijke lunch en een uitgebreid avondmaal (soep / hoofdschotel/ dessert) om de batterijen weer op te laden. In de lodges is er vaak keuze uit Nepalese gerechten, maar ook westerse zaken als pasta en pizza staan op het menu. Koffie/thee zijn inbegrepen bij de maaltijden. Je kan overal mineraal water in flessen aanschaffen of je kan gekookt water krijgen om je drinkfles te vullen. Ook in Chitwan National Park zijn de maaltijden inbegrepen. In de lodge worden de maaltijden meestal in buffetvorm gepresenteerd. In Kathmandu, Bhaktapur en Pokhara nemen we s middags meestal een lichte snack om geen tijd te verliezen. s Avonds zoeken we dan met de liefhebbers een gezellig restaurantje op. Bagage Dragers zorgen voor de hoofdbagage. Per twee deelnemers is 1 drager voorzien. Beperk het gewicht van de hoofdbagage tot ongeveer kg per persoon. Bagage verpak je best in een duffel of kitbag. Een stevige reistas kan ook: voorzie in dat geval een beschermhoes. Geen valiezen. Een dagrugzakje met daarin fototoestel, fleece, regenvest, drinkwater en persoonlijke spullen die je overdag kan nodig hebben (EHBO, zonnebril, ) draag je zelf. Begeleiding In Kathmandu worden we ontvangen door onze Nepalese medewerkers. Zij werken reeds een aantal jaren met Vlaamse klanten en weten dus perfect wat Vlamingen van een reis verwachten. Tijdens de trekking zorgen zij voor de begeleiding door een sirdar (hoofdgids) en enkele assistenten die de trekking kennen. Zij worden bijgestaan door een koksteam en door lokale dragers. Een Nederlandstalige reisleider verzorgt de coördinatie tussen de reizigers en het lokale gidsenteam.

8 Uitrusting Over het algemeen dien je voor deze lichte trekking geen dure en gespecialiseerde kledij aan te schaffen. Voor het verblijf in Kathmandu, Pokhara en Chitwan en het lagere deel van de trekking volstaat lichte katoenen kledij. We geven hierbij alvast de voornaamste dingen die je zeker nodig hebt Goede wandelschoenen type B/C (goed profiel, enkelbescherming) Goede wandelkousen (3 paar) Dagrugzak liter Lange Trekkingsbroek / Shorts T-shirts en hemden met lange mouwen Warme fleece/ Windstopper / Regenjas Slaapzak comfortbereik tot -5C -( eventueel met fleece lakenzak) Handdoek (sneldrogend) Hoofddeksel tegen zon / koude Handschoenen Aansteker + WC papier. Goede zonnecrème en lippenbalsem Zonnebril Zaklamp (hoofdlamp is handigst) Drinkfles. Je kan overal flessenwater kopen. Eventuele lichte snacks als tussendoortje: mueslibar, koekjes (kan ter plaatse aangeschaft worden) Eventueel wandelstokken Persoonlijk EHBO-setje Fluitje (bevestigd aan dagrugzak, voor noodgevallen) Badpak (Chitwan National Park) Medische voorzorgen Voor Nepal zijn geen inentingen wettelijk verplicht. Niettemin raden wij aan om je DTP-status te checken (Difterie Tetanus Polio) en een vaccinatie tegen Tyfus / Buiktyfus te nemen. Een vaccinatieschema tegen Hepathitis A valt te overwegen indien je regelmatig verre of avontuurlijke reizen maakt. Overleg hierover met je arts of check de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde Reisdocumenten Een reispas geldig tot 6 maand na retour is vereist. Het visum voor Nepal kan je verkrijgen op de luchthaven van Kathmandu bij aankomst: momenteel bedraagt de prijs voor een visum geldig voor 1 maand 40 USD. Je hebt twee pasfoto s nodig. Voor het vooraf regelen van de trekkingpermits vragen wij uiterlijk 1 maand voor vertrek een copie van je reispas. Programma wijzigingen De voorgestelde trekkingsroute is afhankelijk van het weer en van lokale omstandigheden. Ze heeft dan ook een indicatief karakter. Het kan noodzakelijk zijn dat de gidsen lokaal bepaalde trajecten dienen aan te passen.

9 KENNISMAKING MET NEPAL PASEN 2014 Een eerste keer naar Nepal? Dan is dit de ideale kennismaking met hét land van de Himalaya. Op een tweetal weken reis je van de rijke cultuur in de Kathmandu-vallei naar de hoogste toppen van de Annapurna en naar het Chitwan National Park in de laagvlakte van de Terai. Je bezoekt niet alleen de toppers, maar maakt in kleine dorpjes en op minder bekend plekjes ook kennis met het Nepal-van-alledag. Tijdens een lichte trekking proef je van het echte Himalaya-gevoel: wandelen op je eigen tempo langs bergpaden, van dorp naar dorp, tussen dichte bossen en uitgestrekte terrasvelden. Onderweg kom je verschillende bevolkingsgroepen tegen die je zonder uitzondering begroeten met een opgewekt Namaste.

10 ROUTE BESCHRIJVING GROEPSREIS KENNISMAKING MET NEPAL Dag 1: VLUCHT NAAR NEPAL Vertrek om 22u15 uit Brussel voor vlucht naar Nepal met de gereputeerde maatschappij Etihad Airways. Dag 2: KATHMANDU BHAKTAPUR Rond lokale tijd arriveren we op de luchthaven van Kathmandu. Na de douaneformaliteiten rijden we niet de drukte van Kathmandu in, maar begeven ons naar het rustige Bhaktapur, een oude koningsstad in de vallei van waaruit de Himalaya in de verte al zichtbaar is. We verblijven er in een stemmig hotelletje in het verkeersvrije middeleeuwse centrum. Ideaal om te bekomen van de lange vlucht. Dag 3: BHAKTAPUR NAGARKOT Na het ontbijt bezoeken we Bhaktapur dat beschermd is als werelderfgoed. Op de vele pleinen krijg je een beeld van het traditionele dagelijkse leven in Nepal. Het grootste plein is Bhaktapur Durbar Square, dat vol staat met tempels en paleizen, vaak versierd met prachtig houtsnijwerk in Newari stijl. Andere aangename plekken zijn Tamaudhi Square en Dattatraya Square De vermaarde vijf etages hoge Nyatapola tempel torent boven Tamaudhi Square uit. Een netwerk van steegjes en nauwe straatjes verbindt de pleinen met elkaar. Op kleine binnenplaatsjes liggen rijst en andere voedingswaren te drogen. Heel fotogeniek is de buurt van de pottenbakkers waar ontelbare potten in alle vormen en formaten opgestapeld liggen en waar je de pottenbakkers hun eeuwenoude ambacht ziet uitoefenen. In de namiddag rijden we naar het hoger gelegen Nagarkot op de rand van de Kathmandu-vallei. De weg slingert tussen velden en landbouwterrassen omhoog naar een hoogte van 2000m. Bij goed weer heb je hier een zicht op 8 van de 10 hoogste toppen van Nepal, van de Annapurna tot de Everest. DAG 4: NAGARKOT CHANGU NARAYAN KATHMANDU Vroeg uit de veren voor de feeërieke zonsopgang boven de Himalaya. Na een stevig ontbijt, wandelen we in een drietal uur langs kleine paadjes naar beneden naar de tempel van Changu Narayan. Ideaal om even de benen te testen. Op een heuveltopje gelegen is dit een van de oudste en belangrijkste tempels van de Kathmanduvallei. De tempel is gewijd aan de hindoegod Vishnu en werd verschillende keren verwoest en telkens opnieuw opgebouwd. De huidige tempel dateert uit 1702 en omvat een 13-tal heiligdommen.

11 Ons busje brengt ons verder naar Kathmandu waar we verblijven in een centraal gelegen hotelletje met alle comfort. s Avonds gaan we een hapje eten in de kleurrijke wijk Thamel, een amalgaam van winkeltjes, restaurantjes en bars. DAG 5: VLUCHT NAAR POKHARA Een korte binnenlandse vlucht brengt ons naar Pokhara, de 2 de stad van Nepal, aan de voet van de Annapurna. Het gezellige stadje ligt aan een prachtig meer waarin de hoogste toppen van de Annapurna zich weerspiegelen. Het is dé uitvalsbasis voor trekkings in de regio. DAG 6: START TREKKING Na een korte transfer naar Nayapul, ontmoeten we de dragers die ons de komende dagen zullen vergezellen. We steken de Modi Khola rivier over langs een hangbrug en wandelen door het dorpje Birethanti langzaam omhoog. Het is een relatief gemakkelijke dag met slechts 500m hoogteverschil die voornamelijk tussen kleine gehuchtjes en landbouwterrassen loopt. Op het einde volgt een korte klim naar Thikedunga (1500m). ongeveer 4 u wandelen DAG 7: TREKKING TOT GHOREPANI Alweer steken we via een hangbrug de rivier over en krijgen dan een lange trap voorgeschoteld met meer dan 3000 treden. Ieder klimt op zijn eigen tempo omhoog tot het grote Magar-dorp Ulleri (2080m). Boven het dorp wordt het pad minder steil en loopt het verder door velden en weiden. Als beloning zien we de eerste toppen van o.m. Annapurna South en Hiunchuli. Voorbij Banthanti wandelen we door loof- en rododendronbossen; steken een tweetal riviertjes over en doen dan een kleine klim tot Nangathanti (2460m). Van hieruit is het nog een goed uur stappen tot Ghorepani wat letterlijk paardenwater betekent. Hier was vroeger een belangrijke stopplaats voor de ezelskaravanen die tussen Pokhara en Jomsom trokken. Ongeveer 5 6 uur wandelen. DAG 8: TREKKING TOT TADAPANI In alle vroegte klimmen we naar Poon Hill (3210m). Een klim van ongeveer een uurtje die ons op een uniek uitzichtspunt brengt. De zonsopgang boven de Himalaya is iets wat elke Nepal-reiziger bijblijft. Vanop de heuveltop heb je zicht op Dhaulagiri (8167m), Annapurna I (8091m), Hiunchuli, Annapurna South, Tukuche en een hele resem andere besneeuwde toppen. Na de afdaling wacht een stevig ontbijt en wandelen we verder naar het plaatsje Tadapani (2710m). Het traject vandaag gaat behoorlijk op en neer. We klimmen eerst langzaam naar een hoogte van ongeveer 3200m en dalen dan via en soms modderige afdaling richting Deorali (3090m). Via Gurung Hill zetten we de afdaling

12 verder langs een kolkende rivier en enkele mooie watervallen. De dag wordt besloten met een stevige klim naar Tadapani van waaruit de zichten op Annapurna South en Machapuchare weer schitterend zijn. Ongeveer 4 5 uur wandelen. DAG 9: TREKKING NAAR GHANDRUK Een korte dag die start met een afdaling naar de weiden van Baise Kharka. We dwarsen enkele zijvalleien en komen op een kam die naar Ghandruk leidt. Ghandruk is een uitgestrekt en groot Gurung-dorp dat bijna 300 families heeft. De huisjes liggen in een uniek decor van zorgvuldig aangelegde terrasvelden en het is aangenaam rondkuieren in de kleine steegjes. Hier huist ook het Annapurna Conservation Area Project-center waar je een inzicht krijgt in de cultuur en natuur van de regio. Ongeveer 3u wandelen. DAG 10: TREKKING NAAR TOLKA We dalen af vanuit Ghandruk naar de Modi Khola die we nabij Landruk oversteken. Tussen de velden boven de Modi Khola wandelen we naar Tolka (1700m) dat we bereiken via een trap. Ongeveer 4 uur wandelen. DAG 11: TREKKING NAAR PHEDI EN TRANSFER NAAR POKHARA De laatste trekkingsdag brengt ons via de Deurali pass en het dorpje Pothana to Dhampus van waar we de laatste afdaling inzetten naar Phedi. Hier wacht ons busje ons op voor een transfer naar Pokhara waar een gezellig hotel, een warme douche en een fris drankje klaar staan. We nemen afscheid van het lokale team van dragers. DAG 12-13: NAAR ROYAL CHITWAN NATIONAL PARK Langs de Trisuli-rivier verlaten we stilaan de bergen en komen in de laagvlakte van Nepal terecht: de Terai. Dit subtropische gebied toont ons een ander aspect van Nepal, het Nepal van de jungle. In een landschap dat zo lijkt weggelopen uit Kipling s Jungle Book. Olifantengras, Sal-woud, moerasland en enkele grote rivieren domineren het landschap. Vanuit een gezellige lodge met alle faciliteiten aan de rand van het park maken we verschillende excursies (inclusief in de prijs): een prauwtocht op zoek naar krokodillen, een bezoek aan het Elephant Breeding Center, een ochtendlijke wandeling om vogels te observeren en natuurlijk een tocht op de rug van een olifant op zoek naar de neushoorns. De kans om neushoorns te zien is vrijwel 100% aangezien Chitwan National Park de grootste populatie Aziatische neushoorns van heel Azië bezit. Liefhebbers kunnen ook mee met de olifanten de rivier in voor een wasbeurt. We maken ook nog een wandeling door de Tharu-dorpjes en genieten s avonds van enkele typische dansen.

13 DAG 14: KATHMANDU - SWAYAMBUNATH We verlaten het park en rijden terug naar Kathmandu. Het binnenrijden van de Kathmandu-vallei kan vrij druk zijn, maar aangezien we vroeg vertrekken rest er nog tijd voor een bezoekje aan de boeddhistische tempel van Swayambunath en een wandeling door het oude centrum van de stad langs het befaamde Durbar Square met zijn vele tempels en paleizen. DAG 15: PASHUPATINATH & BODNATH Aan de oevers van de rivier vinden haast dagelijks crematies plaats in de hindoe-tempel van Pashupatinath. We gaan vroeg in de morgen naar de tempel, die niet toegankelijk is voor niet hindoes. Vanop de andere rivieroever kunnen we echter een blik werpen op het kleurrijke schouwspel van pelgrims die van heinde en ver met offergaven naar de tempel komen. Op de terugweg naar het stadscentrum houden we ook nog halt bij de imposante stupa van Bodnath, zowat het iconische beeld van Kathmandu. De rest van de dag kan je vrij besteden in Kathmandu: shoppen in Thamel, een terrasje doen of een laatste wandeling door de middeleeuwse straatjes. In de vooravond rijden we naar de luchthaven voor de vlucht naar Europa met Etihad die rond vertrekt. DAG 16: AANKOMST IN BRUSSEL Vroeg in de morgen aankomst in Brussel.

14 DATA EN PRIJZEN Vrijdagavond tot zaterdag (Paasvakantie) 2430 per persoon INCLUSIEF: Vluchten met Etihad Airways Brussel Kathmandu Brussel Luchthaventaksen Alle transport ter plaatse met privé-vervoer Binnenlandse vlucht langs de Himalaya naar Pokhara Alle overnachtingen met ontbijt in ***hotel in Kathmandu, Bhaktapur, Nagarkot en Pokhara Volpension trekking (3 volwaardige maaltijden per dag, inclusief koffie/thee) Volpension verblijf in comfortabele lodge in Chitwan National Park Activiteiten in Chitwan National Park volgens programma Alle transport ter plaatse met privé-vervoer (busje met chauffeur) Parktaksen, TIMS en trekkingpermit Lokale gidsen en dragers Nederlandstalige reisbegeleiding Voorbereidende samenkomst BTW EXCLUSIEF Visum voor Nepal (30 Euro, lokaal te krijgen) Enkele maaltijden in Kathmandu, Bhaktapur, Nagarkot en Pokhara (voorzie 100 Euro) Dranken Toegangsgelden bij bezoeken Kathmandu-vallei (ong. 20 Euro) Fooien lokale gidsen en dragers (ong. 50 Euro) MAXIMUM 11 DEELNEMERS + 1 NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDER INSCHRIJVEN Inschrijven kan enkel via Xplore The Himalaya Kerkhofstraat BE 2850 Boom - Belgium info@xplorethehimalaya.be of Xplore the Himalaya is aangesloten bij het Garantiefonds Reizen en heeft een licentie van Toerisme Vlaanderen (A 7263). Je garantie voor een professionele reisorganisatie.

15 PRAKTISCHE INFORMATIE Niveau Actieve instelling en doorsnee conditie volstaan voor deze reis. Dagelijks gemiddeld 4 tot 6 uur wandelen tijdens de trekking op een rustig tempo. Je conditie vooraf wat bijwerken kan natuurlijk geen kwaad. Gezien de geringe hoogte waarop we vertoeven speelt hoogteziekte geen rol. Tijdens de dagtrajecten wandel je op je eigen tempo. Je hebt voldoende tijd om te fotograferen, om even halt te houden in een dorpje of op een leuk plekje. De begeleiders verdelen zich over de groep zodat iedereen tenvolle kan genieten van zijn wandeldag. Regelmatig wordt er samen gerust voor een theetje of een versnapering Overnachtingen In Kathmandu, Bhaktapur, Pokhara en Nagarkot in een comfortabel ***hotel (douche en toilet op de kamer). Tijdens de trekking: Overnachting in lodges / teahouses. Gezellige Nepalese berghutten met kleine eenvoudige tweepersoonskamers en gedeeld sanitair. De maaltijden worden bereid door de eigenaressen van de lodges en worden in een gemeenschappelijke eetruimte genomen. De lodges in het Annapurna-gebied behoren tot de beste van Nepal. Maaltijden Tijdens de trekking zijn alle maaltijden inbegrepen. Wij zorgen voor drie lekkere en volwaardige maaltijden per dag. Een stevig ontbijt, een degelijke lunch en een uitgebreid avondmaal (soep / hoofdschotel/ dessert) om de batterijen weer op te laden. In de lodges is er vaak keuze uit Nepalese gerechten, maar ook westerse zaken als pasta en pizza staan op het menu. Koffie/thee zijn inbegrepen bij de maaltijden. Je kan overal mineraal water in flessen aanschaffen of je kan gekookt water krijgen om je drinkfles te vullen. Ook in Chitwan National Park zijn de maaltijden inbegrepen. In de lodge worden de maaltijden meestal in buffetvorm gepresenteerd. In Kathmandu, Bhaktapur en Pokhara nemen we s middags meestal een lichte snack om geen tijd te verliezen. s Avonds zoeken we dan met de liefhebbers een gezellig restaurantje op. Bagage Dragers zorgen voor de hoofdbagage. Per twee deelnemers is 1 drager voorzien. Beperk het gewicht van de hoofdbagage tot ongeveer kg per persoon. Bagage verpak je best in een duffel of kitbag. Een stevige reistas kan ook: voorzie in dat geval een beschermhoes. Geen valiezen. Een dagrugzakje met daarin fototoestel, fleece, regenvest, drinkwater en persoonlijke spullen die je overdag kan nodig hebben (EHBO, zonnebril, ) draag je zelf. Begeleiding In Kathmandu worden we ontvangen door onze Nepalese medewerkers. Zij werken reeds een aantal jaren met Vlaamse klanten en weten dus perfect wat Vlamingen van een reis verwachten. Tijdens de trekking zorgen zij voor de begeleiding door een sirdar (hoofdgids) en enkele assistenten die de trekking kennen. Zij worden bijgestaan door een koksteam en door lokale dragers. Een Nederlandstalige reisleider verzorgt de coördinatie tussen de reizigers en het lokale gidsenteam.

16 Uitrusting Over het algemeen dien je voor deze lichte trekking geen dure en gespecialiseerde kledij aan te schaffen. Voor het verblijf in Kathmandu, Pokhara en Chitwan en het lagere deel van de trekking volstaat lichte katoenen kledij. We geven hierbij alvast de voornaamste dingen die je zeker nodig hebt Goede wandelschoenen type B/C (goed profiel, enkelbescherming) Goede wandelkousen (3 paar) Dagrugzak liter Lange Trekkingsbroek / Shorts T-shirts en hemden met lange mouwen Warme fleece/ Windstopper / Regenjas Slaapzak comfortbereik tot -5C -( eventueel met fleece lakenzak) Handdoek (sneldrogend) Hoofddeksel tegen zon / koude Handschoenen Aansteker + WC papier. Goede zonnecrème en lippenbalsem Zonnebril Zaklamp (hoofdlamp is handigst) Drinkfles. Je kan overal flessenwater kopen. Eventuele lichte snacks als tussendoortje: mueslibar, koekjes (kan ter plaatse aangeschaft worden) Eventueel wandelstokken Persoonlijk EHBO-setje Fluitje (bevestigd aan dagrugzak, voor noodgevallen) Badpak (Chitwan National Park) Medische voorzorgen Voor Nepal zijn geen inentingen wettelijk verplicht. Niettemin raden wij aan om je DTP-status te checken (Difterie Tetanus Polio) en een vaccinatie tegen Tyfus / Buiktyfus te nemen. Een vaccinatieschema tegen Hepathitis A valt te overwegen indien je regelmatig verre of avontuurlijke reizen maakt. Overleg hierover met je arts of check de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde Reisdocumenten Een reispas geldig tot 6 maand na retour is vereist. Het visum voor Nepal kan je verkrijgen op de luchthaven van Kathmandu bij aankomst: momenteel bedraagt de prijs voor een visum geldig voor 1 maand 40 USD. Je hebt twee pasfoto s nodig. Voor het vooraf regelen van de trekkingpermits vragen wij uiterlijk 1 maand voor vertrek een copie van je reispas. Programma wijzigingen De voorgestelde trekkingsroute is afhankelijk van het weer en van lokale omstandigheden. Ze heeft dan ook een indicatief karakter. Het kan noodzakelijk zijn dat de gidsen lokaal bepaalde trajecten dienen aan te passen.

KENNISMAKING MET NEPAL

KENNISMAKING MET NEPAL KENNISMAKING MET NEPAL PASEN 2014 Een eerste keer naar Nepal? Dan is dit de ideale kennismaking met hét land van de Himalaya. Op een tweetal weken reis je van de rijke cultuur in de Kathmandu-vallei naar

Nadere informatie

NEPAL TREKKING NAAR MUSTANG

NEPAL TREKKING NAAR MUSTANG NEPAL TREKKING NAAR MUSTANG Zomer 2014 Een trekking naar Mustang in Nepal is een droom van veel Nepalreizigers. Een van de meest legendarische trekkings in Nepal is wellicht de tocht naar Upper Mustang.

Nadere informatie

NEPAL TREKKING NAAR MUSTANG

NEPAL TREKKING NAAR MUSTANG NEPAL TREKKING NAAR MUSTANG Zomer 2016 Een trekking naar Mustang in Nepal is een droom van veel Nepalreizigers. Een van de meest legendarische trekkings in Nepal is wellicht de tocht naar Upper Mustang.

Nadere informatie

NEPAL EVEREST 3 PASSEN TREK

NEPAL EVEREST 3 PASSEN TREK NEPAL EVEREST 3 PASSEN TREK MAART 2014 De Everest ongetwijfeld de meest legendarische berg ter wereld. Niet alleen bergbeklimmers worden door deze reus aangetrokken, maar jaarlijks volgen ook heel wat

Nadere informatie

NEPAL EVEREST 3 PASSEN TREK

NEPAL EVEREST 3 PASSEN TREK NEPAL EVEREST 3 PASSEN TREK MAART 2014 De Everest ongetwijfeld de meest legendarische berg ter wereld. Niet alleen bergbeklimmers worden door deze reus aangetrokken, maar jaarlijks volgen ook heel wat

Nadere informatie

Culturele Yogareis Reis NEPAL 6-14 maart 2020

Culturele Yogareis Reis NEPAL 6-14 maart 2020 Culturele Yogareis Reis NEPAL 6-14 maart 2020 De Yogareis is van vrijdag t/m zaterdag. Het programma ziet er als volgt uit: Dag 1 - Vrijdag Aankomst Kathmandu. Transfer naar Boudha little Tibet Shambaling

Nadere informatie

Ghorepani, Poon Hill & Annapurna Base Camp. Basis Informatie:

Ghorepani, Poon Hill & Annapurna Base Camp. Basis Informatie: Ghorepani, Poon Hill & Annapurna Base Camp Deze regio is een klassieke introductie voor trekkers in de Himalayas. Er zijn weinig echt inspannende wandeldagen terwijl de tocht door een adembenemend landschap

Nadere informatie

LADAKH NUBRA TSOMORIRI PANGON

LADAKH NUBRA TSOMORIRI PANGON LADAKH NUBRA TSOMORIRI PANGON ZOMER 2014 Een kennismaking met de rijke boeddhistische cultuur en de onaardse natuur van het land van de Hoge Passen. Je hoeft geen sportieve wandelaar te zijn om de pracht

Nadere informatie

Proud member. donateurreis nepal oktober eyecarefoundation.nl

Proud member. donateurreis nepal oktober eyecarefoundation.nl Proud member donateurreis nepal 9-25 oktober 2019 eyecarefoundation.nl 17-daagse donateurreis nepal Deze indrukwekkende rondreis laat u kennis maken met het werk van Eye Care Foundation in Nepal. In Kathmandu

Nadere informatie

Culturele Yoga en Boeddhisme Reis NEPAL 25 oktober - 1 november 2020

Culturele Yoga en Boeddhisme Reis NEPAL 25 oktober - 1 november 2020 Culturele Yoga en Boeddhisme Reis NEPAL 25 oktober - 1 november 2020 De Yogareis is van zondag t/m zondag. Het programma ziet er als volgt uit: Dag 1 - Zondag Aankomst en transfer naar de koningsstad Patan,

Nadere informatie

Er gaat niks boven Nepal Frans Vandeputte, De Standaard, za. 28 januari 2012. (vr 5 okt t/m wo 17 okt 12)

Er gaat niks boven Nepal Frans Vandeputte, De Standaard, za. 28 januari 2012. (vr 5 okt t/m wo 17 okt 12) Er gaat niks boven Nepal Frans Vandeputte, De Standaard, za. 28 januari 2012 (vr 5 okt t/m wo 17 okt 12) Op naar Nepal. En vergeet die bergschoenen. Een goed paar schoenen en alerte zintuigen volstaan

Nadere informatie

NEPAL. Parel in de Himalaya 16/11-27/11/2018 OZ GROEPSREIZEN Wie is er niet gefascineerd door Nepal, het land van de machtige Himalaya?

NEPAL. Parel in de Himalaya 16/11-27/11/2018 OZ GROEPSREIZEN Wie is er niet gefascineerd door Nepal, het land van de machtige Himalaya? OZ GROEPSREIZEN 2018 NEPAL 16/11-27/11/2018 Parel in de Himalaya Wie is er niet gefascineerd door Nepal, het land van de machtige Himalaya? In dit land van de bergen bezoeken vinden we veel culturele pareltjes

Nadere informatie

Informatie voor reizigers naar Nepal 2014 stichting-maya

Informatie voor reizigers naar Nepal 2014 stichting-maya Informatie voor reizigers naar Nepal 2014 stichting-maya www.mayafoundation.com Turkish Airlines en Etihad hebben op dit moment vluchten met korte overstaptijden De vlucht regelt ieder voor zich. Als

Nadere informatie

Reisverslag Nepal 2008.

Reisverslag Nepal 2008. Reisverslag Nepal 2008. Dag 12 Woensdag 15 oktober 2008. Naar Kathmandu Vanmorgen met een taxi naar Indira Ghandi International voor de vlucht naar Kathmandu. We zijn erg benieuwd hoe dat er uitziet. Na

Nadere informatie

Met Karel Peeters & Etienne Hauttekeete naar BHUTAN & SIKKIM-DARJEELING EEUWENOUDE CULTUUR EN TRADITIES IN DE IMPOSANTE HIMALAYA

Met Karel Peeters & Etienne Hauttekeete naar BHUTAN & SIKKIM-DARJEELING EEUWENOUDE CULTUUR EN TRADITIES IN DE IMPOSANTE HIMALAYA Met Karel Peeters & Etienne Hauttekeete naar BHUTAN & SIKKIM-DARJEELING EEUWENOUDE CULTUUR EN TRADITIES IN DE IMPOSANTE HIMALAYA - Sikkim, het boeddistisch koninkrijk in de wolken - Topkunst van het Tibetaanse

Nadere informatie

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging 16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging We beklimmen de Kilimanjaro via de Marangu Route, dit is de oudste route en ook de enige route waar u verblijft in hutten. Er zijn verschillende

Nadere informatie

KASHMIR ZANSKAR - LADAKH

KASHMIR ZANSKAR - LADAKH KASHMIR ZANSKAR - LADAKH ZOMER 2016 Een kennismaking met weergaloos Kashmir en ongerept Zanskar. Kashmir was jarenlang een uitverkoren bestemming voor India-reizigers. Na de spanningen in de jaren 90 ging

Nadere informatie

Kennismaking Noord-Portugal met Porto en de Douro vallei

Kennismaking Noord-Portugal met Porto en de Douro vallei Kennismaking Noord-Portugal met Porto en de Douro vallei DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS 1 Programma DAG 1 Samenkomst op de luchthaven van Zaventem en vertrek per rechtstreekse lijnvlucht van Brussels Airlines

Nadere informatie

Infonamiddag. op 1 September 2018 om 14 uur Puttebroekstraat 9, 3012 Wilsele

Infonamiddag. op 1 September 2018 om 14 uur Puttebroekstraat 9, 3012 Wilsele Met dit overzicht willen we jullie wegwijs maken in ons aanbod van een belevingsreis naar Nepal en onze projecten in de Paasvakantie van 2019. We hebben 2 programma s voorzien: 1) HIKING PROGRAM: Voor

Nadere informatie

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 1 Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 Dag 1 Aankomst op Kilimanjaro International Airport. Wij halen jullie op van het vliegveld en brengen jullie naar Arusha Villa. Hier ontvangen we jullie met een

Nadere informatie

JUBILEUMGROEPSREIS TRAVEL NEPAL

JUBILEUMGROEPSREIS TRAVEL NEPAL Pagina 1 van 8 JUBILEUMGROEPSREIS TRAVEL NEPAL 14-daagse groepsrondreis met Nederlandse reisbegeleiding In 2019 viert travel Nepal haar 5-jarig bestaan. Om dit te vieren hebben we een unieke jubileumgroepsreis

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! REISSCHEMA 9-daagse reis DAG 1 ADDIS ABEBA-JIMMA Je wordt opgehaald bij het hotel of de luchthaven door de Engelstalige chauffeur en vertrekt richting het zuidwesten. De rit

Nadere informatie

Yoga on Call. Valies-Uniek. Yogarondreis Marokko. Yoga to the People

Yoga on Call. Valies-Uniek. Yogarondreis Marokko. Yoga to the People Yoga on Call Yoga to the People Yogarondreis Marokko 2 Yogarondreis Marokko Zaterdag 4 november Zondag 12 november 2017 9 dagen yoga op uitzonderlijke plaatsen Dag 1 4 november Om 17h40 komen we aan in

Nadere informatie

Basis Informatie: Langtang Trek (Centrale Himalayas)

Basis Informatie: Langtang Trek (Centrale Himalayas) Langtang Trek (Centrale Himalayas) Deze trektocht biedt u de mogelijkheid om pal in het midden tussen de toppen van de Himalayas te wandelen. Ze toont een uitzonderlijke diversiteit aan natuur en cultuur.

Nadere informatie

BEST OF UGANDA 13 DAGEN

BEST OF UGANDA 13 DAGEN jessie@zeppelinreizen.be tel. : 0471 222 711 BEST OF UGANDA 13 DAGEN 1 VLUCHTEN SN 465 26NOV 3 BRUSSEL - ENTEBBE 10U25 22U50 SN 465 08DEC 3 ENTEBBE - BRUSSEL 23U50 06U05 Prijs per persoon taks incl : 636.17

Nadere informatie

Wandelreis Nepal. Wandel- en fietsvakantie Nepal, 17 dagen

Wandelreis Nepal. Wandel- en fietsvakantie Nepal, 17 dagen Wandelreis Nepal Wandel- en fietsvakantie Nepal, 17 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Kathmandu Dag 2 aankomst Kathmandu Dag 3 Kathmandu, fietstocht Dag 4 Kathmandu - fietsen Nagarkot Dag 5 Nagarkot -

Nadere informatie

Dag 1 Brussel - Kathmandu Dag 2 Aankomst Kathmandu Dag 3 Kathmandu Dag 4 Kathmandu, wandeling Sankhu - Nagarkot Dag 5 Nagarkot, wandeling Telkot -

Dag 1 Brussel - Kathmandu Dag 2 Aankomst Kathmandu Dag 3 Kathmandu Dag 4 Kathmandu, wandeling Sankhu - Nagarkot Dag 5 Nagarkot, wandeling Telkot - Rondre is N e pa l me t t re kking, 20 da ge n Re i ssc h e m a Dag 1 Brussel - Kathmandu Dag 2 Aankomst Kathmandu Dag 3 Kathmandu Dag 4 Kathmandu, wandeling Sankhu - Nagarkot Dag 5 Nagarkot, wandeling

Nadere informatie

ANDALUSIË. Rondreis met alle hoogtepunten+ autentiek Andalusië

ANDALUSIË. Rondreis met alle hoogtepunten+ autentiek Andalusië ANDALUSIË Rondreis met alle hoogtepunten+ autentiek Andalusië 21 september 28 september 2016 DAG 1: BRUSSEL MALAGA RONDA (D) Vertrek vanuit Brussel naar Malaga. Onthaal door de Nederlandstalige gids en

Nadere informatie

Dag 1 Amsterdam - Kathmandu Dag 2 aankomst Kathmandu Dag 3 Kathmandu, fietstocht Dag 4 Kathmandu - fietsen Nagarkot Dag 5 Nagarkot - fietsen

Dag 1 Amsterdam - Kathmandu Dag 2 aankomst Kathmandu Dag 3 Kathmandu, fietstocht Dag 4 Kathmandu - fietsen Nagarkot Dag 5 Nagarkot - fietsen Wandel - en fiet s v akant ie Nep a l, 1 7 d a g en R ei s s c hema Dag 1 Amsterdam - Kathmandu Dag 2 aankomst Kathmandu Dag 3 Kathmandu, fietstocht Dag 4 Kathmandu - fietsen Nagarkot Dag 5 Nagarkot -

Nadere informatie

Privé Safaris in Afrika

Privé Safaris in Afrika Nederlandstalig begeleide Groepsreis 2016 Kenia 13 dagen / 11 nachten LOKROEP VAN DE SAVANNE 12 mei 2016 tot en met 24 mei 2016 Op 12 mei 2016 starten we met de zuidelijke route en eindigen we aan de Indische

Nadere informatie

Dag 1 Amsterdam - Kathmandu Dag 2 aankomst Kathmandu Dag 3 Kathmandu, fietstocht Dag 4 Kathmandu - fietsen Nagarkot Dag 5 Nagarkot - fietsen

Dag 1 Amsterdam - Kathmandu Dag 2 aankomst Kathmandu Dag 3 Kathmandu, fietstocht Dag 4 Kathmandu - fietsen Nagarkot Dag 5 Nagarkot - fietsen Wandel - en fiet s v akant ie Nep a l, 1 7 d a g en R ei s s c hema Dag 1 Amsterdam - Kathmandu Dag 2 aankomst Kathmandu Dag 3 Kathmandu, fietstocht Dag 4 Kathmandu - fietsen Nagarkot Dag 5 Nagarkot -

Nadere informatie

Nepal-reis Thema Trekking

Nepal-reis Thema Trekking Nepal-reis Thema Trekking Annapurna Base Camp Homestay Wacalea Travel Specialist in Nepal-reizen travel@wacalea.com Telefoonnummer: 0031 683 410 711 travel.wacalea.com KvK: 56249268 ANBI: 852040283 19

Nadere informatie

16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar

16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar 16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar Een voordelige manier om de nationale parken in Tanzania te bezoeken is door tijdens de safari de nachten kamperend door te brengen. Tijdens de Safari

Nadere informatie

Yoga on Call. Valies-Uniek. Yogarondreis Marokko. Yoga to the People

Yoga on Call. Valies-Uniek. Yogarondreis Marokko. Yoga to the People Yoga on Call Yoga to the People Yogarondreis Marokko Valies-Uniek 2 Yogarondreis Marokko Zaterdag 19 november Zaterdag 26 november 2016 8 dagen yoga op uitzonderlijke plaatsen Dag 1 Om 17h40 komen we aan

Nadere informatie

singlereis wandelvakantie vanaf 1.054

singlereis wandelvakantie vanaf 1.054 Mallorca 8 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 1.054 Wandelen op wandelparadijs Mallorca Mallorca is één van de populairste vakantiebestemmingen in de Middellandse Zee. Hier vindt u werkelijk alles voor

Nadere informatie

Yoga on Call. Valies-Uniek. Yogarondreis Marokko. Yoga to the People

Yoga on Call. Valies-Uniek. Yogarondreis Marokko. Yoga to the People Yoga on Call Yoga to the People Yogarondreis Marokko 2 Yogarondreis Marokko Zondag 5 november Zondag 12 november 2017 8 dagen yoga op uitzonderlijke plaatsen Dag 1 Om 17h40 op 5 november komen we aan in

Nadere informatie

Harriniva: Powder Pro

Harriniva: Powder Pro FINS LAPLAND: Harriniva: Powder Pro Individuele afreis (5 dagen/4 nachten) Ontdek Europa s laatste wildernis per sneeuwscooter. U kan niet authentieker en dichter bij de natuur staan dan tijdens deze unieke

Nadere informatie

Tanzania - Zanzibar, de Grote Trek

Tanzania - Zanzibar, de Grote Trek TANZANIA Tanzania -, de Grote Trek Privé rondreis met privéchauffeur/ranger Kant-en-Klaar - 11 dagen / 8 nachten REF: 194 REISBESCHRIJVING - - Lake Manyara - Karatu - Ngorongoro Krater - - Ngorongoro Conservation

Nadere informatie

BEGELEIDE MEERDAAGSE TREKKING LANGS DE LAUGAVEGUR

BEGELEIDE MEERDAAGSE TREKKING LANGS DE LAUGAVEGUR BEGELEIDE MEERDAAGSE TREKKING LANGS DE LAUGAVEGUR Deze wandelreis in internationaal gezelschap focust volledig op de Laugavegur, de bekendste trekking van IJsland die in 7 dagen van het geothermisch gebied

Nadere informatie

Kenia. De magie van Kenia. Groepsreis in internationaal gezelschap. Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid

Kenia. De magie van Kenia. Groepsreis in internationaal gezelschap. Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid Kenia Groepsreis in internationaal gezelschap De magie van Kenia Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid 13 dagen/10 nachten GROEPSREIS MET FRANSTALIGE GIDS IN KENIA Safari

Nadere informatie

Bhutan. Het land van de Donderdraak. Vrijdagavond 3 april 2015 tot zaterdag 18 april 2015

Bhutan. Het land van de Donderdraak. Vrijdagavond 3 april 2015 tot zaterdag 18 april 2015 Bhutan Het land van de Donderdraak Vrijdagavond 3 april 2015 tot zaterdag 18 april 2015 Bhutan is een van de meest tot de verbeelding sprekende reisbestemmingen. Dit kleine boeddhistische koninkrijkje

Nadere informatie

Walking Coach 2007. Ter Wadding. Thema: Interpersoonlijke communicatie. in leidinggevende functies

Walking Coach 2007. Ter Wadding. Thema: Interpersoonlijke communicatie. in leidinggevende functies Walking Coach 2007 Ter Wadding Thema: Interpersoonlijke communicatie in leidinggevende functies Walking Coach 2007 1 Programma 1.1 Vrijdag 27 juli 2007 Kennismakingsdiner in Ter Wadding Voor deelnemers

Nadere informatie

Dag 1 Amsterdam - Kathmandu Dag 2 aankomst Kathmandu Dag 3 Kathmandu Dag 4 Kathmandu, wandeling Sankhu - Nagarkot Dag 5 Nagarkot, wandeling Telkot -

Dag 1 Amsterdam - Kathmandu Dag 2 aankomst Kathmandu Dag 3 Kathmandu Dag 4 Kathmandu, wandeling Sankhu - Nagarkot Dag 5 Nagarkot, wandeling Telkot - R o n d reis N ep a l m et t rekkin g, 2 0 da g en Rei s s chem a Dag 1 Amsterdam - Kathmandu Dag 2 aankomst Kathmandu Dag 3 Kathmandu Dag 4 Kathmandu, wandeling Sankhu - Nagarkot Dag 5 Nagarkot, wandeling

Nadere informatie

Openluchtmuseum in de Middellandse zee

Openluchtmuseum in de Middellandse zee CITY TRIP DELUXE 4 EN 3 NACHTEN Openluchtmuseum in de Middellandse zee PROGRAMMA Dag 1 : België - Malta Vertrek vanuit Zaventem met de rechtstreekse vlucht van Air Malta. Aankomst in Malta en start van

Nadere informatie

GROEPSREIS IJSLAND KLASSIEK - NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDING

GROEPSREIS IJSLAND KLASSIEK - NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDING GROEPSREIS IJSLAND KLASSIEK - NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDING Dit is een klassieke rondreis met de perfecte mix van cultuur en natuur. Je reist onder Nederlands- of Franstalige begeleiding en volgt grotendeels

Nadere informatie

Lüneburger Heide 5 dagen

Lüneburger Heide 5 dagen Lüneburger Heide 5 dagen singlereis hotelfietsreis vanaf 419 De grote heide! Deze fietsvakantie brengt ons naar de Lüneburger Heide, de regio tussen de Hanzesteden Hannover, Bremen en Hamburg. Een prachtig

Nadere informatie

Reisschema. 19 daagse rondreis Nepal

Reisschema. 19 daagse rondreis Nepal Reisschema 19 daagse rondreis Nepal Vluchtschema Heen 04-10-2019 05-10-2019 Amsterdam 14.40 uur 19.00 uur TK 1958 Kathmandu 20.45 uur 06.20 uur + 1 TK 726 Vluchtschema Terug 22-10-2019 Kathmandu 07.35

Nadere informatie

Sierra de Gredos 8 dagen

Sierra de Gredos 8 dagen Sierra de Gredos 8 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 895 Bienvenida in het Spaanse paradijs Ruim 100 kilometer westelijk van Madrid ligt de Sierra de Gredos, welke Nederlanders het Gredos-gebergte

Nadere informatie

Rondreis Nepal, 16 dagen

Rondreis Nepal, 16 dagen Rondreis Nepal, 16 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Kathmandu Dag 2 aankomst Kathmandu Dag 3 Kathmandu Dag 4 Kathmandu - Patan - Bhaktapur Dag 5 Bhaktapur - Changu Narayan, wandeling naar Telkot - Nagarkot

Nadere informatie

Alle wegen leiden naar...

Alle wegen leiden naar... ROME CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN Alle wegen leiden naar... PROGRAMMA Dag 1 : België - Rome We vertrekken s ochtends voor onze rechtstreekse vlucht met Brussels Airlines naar Rome. We maken onmiddellijk

Nadere informatie

16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar

16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar 16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar Bij een lodge safari brengt u de nacht door in huisjes of kleine hotels die van alle gemakken voorzien zijn. Veelal zijn deze lodges in typische afrikaanse

Nadere informatie

Welmanstudio Fotoreizen. Schotland 5 daagse reis in het voorjaar

Welmanstudio Fotoreizen. Schotland 5 daagse reis in het voorjaar Welmanstudio Fotoreizen Schotland 5 daagse reis in het voorjaar Welmanstudio Fotoreizen Programma Schotland, voorjaarsreis 2018 Schotland 5 daagse reis in het voorjaar Glens, Beinns en Lochs in een ruig

Nadere informatie

Kruger National Park Safari

Kruger National Park Safari Kruger National Park Safari 4 dagen, accommodatiereis Deze reis is ook beschikbaar als kleine groepsreis (max 12 reizigers), zie voor de actuele prijzen de website. Maaltijden: Startpunt rondreis: Eindpunt

Nadere informatie

Authentieke bevolking, gorilla s en vulkanen van de Kivustreek

Authentieke bevolking, gorilla s en vulkanen van de Kivustreek CONGO (DRC), RWANDA Authentieke bevolking, gorilla s en vulkanen van de Kivustreek 9 dagen en 7 nachten REF: 196 REISBESCHRIJVING INTRODUCTIE REISBESCHRIJVING DAG 1 - Brussel - Aankomst op de luchthaven

Nadere informatie

ANDERS REIZEN Reisinfo

ANDERS REIZEN Reisinfo Kennismaking met Nepal ANDERS REIZEN Reisinfo DATUM Van 3 tot 19 november 13 reisnr. 13NP188 WAAROM DEZE REIS? Nepal spreekt tot ieders verbeelding: indrukwekkende bergmassieven, groene landschappen in

Nadere informatie

São Vicente & Santo Antão in alle vrijheid

São Vicente & Santo Antão in alle vrijheid KAAPVERDIË São Vicente & Santo Antão in alle vrijheid Privé rondreis Kant-en-Klaar - 9 dagen / 7 nachten REF: 178 REISBESCHRIJVING (São Vicente ) - Porto Novo (Santo Antão) - Cratère de Cova - Vallée de

Nadere informatie

BERG EN HUSKY EXPEDITIE IN ZWEEDS LAPLAND - UNIEK!

BERG EN HUSKY EXPEDITIE IN ZWEEDS LAPLAND - UNIEK! BERG EN HUSKY EXPEDITIE IN ZWEEDS LAPLAND - UNIEK! Beleef het ultieme winteravontuur tijdens een 6-daagse hondensledetocht in het uiterste noorden van Zweeds Lapland. Het traject van deze expeditie volgt

Nadere informatie

Moezel 5 dagen. groepsreis fietsvakantie vanaf 379 Wijndorpen en groene heuvels

Moezel 5 dagen. groepsreis fietsvakantie vanaf 379 Wijndorpen en groene heuvels Moezel 5 dagen groepsreis fietsvakantie vanaf 379 Wijndorpen en groene heuvels De Moezelstreek is vooral bekend en met recht zo geliefd vanwege de talloze pittoreske wijndorpen, de schitterende natuur,

Nadere informatie

Waarom organiseren wij reizen naar Nepal? Nepal is een prachtig land met uitermate vriendelijke mensen. De combinatie van de gemoedelijke

Waarom organiseren wij reizen naar Nepal? Nepal is een prachtig land met uitermate vriendelijke mensen. De combinatie van de gemoedelijke Waarom organiseren wij reizen naar Nepal? Nepal is een prachtig land met uitermate vriendelijke mensen. De combinatie van de gemoedelijke bevolkingsaard, de duidelijk waarneembare Hindoeïstische- en Boeddhistische

Nadere informatie

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Dag 1 zondag 2 oktober 2016 Eindhoven Athene - Delphi Per taxibusje vanuit Genk

Nadere informatie

Accommodatie Tijdens de reis zult u verblijven in onderstaande hotels of gelijkwaardig:

Accommodatie Tijdens de reis zult u verblijven in onderstaande hotels of gelijkwaardig: Voorlopig reisprogramma: Dag 1: Vliegreis Amsterdam Accra Dag 2: Accra Dag 3: Plan Ghana projectbezoeken Dag 4: The Lake Volta, van Accra naar Akossombo (120 km) Dag 5 en 6: Plan Ghana projectbezoeken

Nadere informatie

Tirol Wörgl 8 dagen singlereis

Tirol Wörgl 8 dagen singlereis Tirol Wörgl 8 dagen singlereis singlereis wandelreis vanaf 569 Wandelen in Nord-Tirol vanuit Wörgl Wie Oostenrijk zegt, denkt aan Tirol. En wie Tirol zegt, denkt direct aan bergen, een prachtige natuur,

Nadere informatie

Reis mee met Katja Staartjes, Wilco van Rooijen en René de Bos en.. Word ambassadeur van Nepal!

Reis mee met Katja Staartjes, Wilco van Rooijen en René de Bos en.. Word ambassadeur van Nepal! Reis mee met Katja Staartjes, Wilco van Rooijen en René de Bos en.. Word ambassadeur van Nepal! Het initiatief en het goede doel In aanwezigheid van Lilianne Ploumen, Minister voor Buitenlandse Handel

Nadere informatie

Mallorca fietsen Nieuw aangepast fietsprogramma

Mallorca fietsen Nieuw aangepast fietsprogramma 2018 Mallorca fietsen Nieuw aangepast fietsprogramma Vertrek op zaterdag : 07 april 2018 05 mei 2018 12 mei 2018 08 september 2018 verblijf in Hotel Apolo **** (viersterren) in half pension fietsbegeleiders

Nadere informatie

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five.

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five. Oeganda Kerst 2016 Jij steekt samen met je team je handen uit de mouwen om van een dorpsschooltje in Nkokonjeru een nieuwe frisse school te maken. Samen met ouders en leraren knap je de boel op. Aan de

Nadere informatie

10 daagse Safari The Migration Special

10 daagse Safari The Migration Special 10 daagse Safari The Migration Special De Serengeti, het gebied waar zoveel natuurfilms worden gemaakt, is ongetwijfeld het beroemdste wildpark ter wereld en is op geen enkele manier te vergelijken met

Nadere informatie

Kruger National Park Safari

Kruger National Park Safari Kruger National Park Safari 4 dagen, kampeerreis Deze reis is ook beschikbaar als kleine groepsreis (max 12 reizigers), zie voor de actuele prijzen de website. Maaltijden: Startpunt rondreis: Eindpunt

Nadere informatie

Tanzania. Tanzania Explorer. Begeleide groepsreis met Franstalige begeleiding. Arusha Manyara Serengeti Ngorongoro Tarangire Arusha

Tanzania. Tanzania Explorer. Begeleide groepsreis met Franstalige begeleiding. Arusha Manyara Serengeti Ngorongoro Tarangire Arusha Tanzania Begeleide groepsreis met Franstalige begeleiding Tanzania Explorer Arusha Manyara Serengeti Ngorongoro Tarangire Arusha Verken het Manyara National Parc waar duizenden flamingo s hun habitat hebben

Nadere informatie

Catamaranzeilen vanop Kos

Catamaranzeilen vanop Kos Catamaranzeilen vanop Kos Vind je catamaranzeilen ook zo spectaculair om naar te kijken? Beeld je dan maar eens in hoe het moet voelen om zelf zo n boot te besturen en ermee door de azuurblauwe Griekse

Nadere informatie

FOTOGRAFIEWORKSHOP ZUID-AFRIKA ONDER LEIDING VAN JEFFREY VAN DAELE

FOTOGRAFIEWORKSHOP ZUID-AFRIKA ONDER LEIDING VAN JEFFREY VAN DAELE FOTOGRAFIEWORKSHOP ZUID-AFRIKA ONDER LEIDING VAN JEFFREY VAN DAELE Houdt u van fotografie én van verre natuurreizen? Wilt u op s werelds fotogeniekste bestemming uw camera tot in de puntjes leren beheersen?

Nadere informatie

Mysterieus en culinair Marrakech

Mysterieus en culinair Marrakech Mysterieus en culinair Marrakech 25/05 tot 29/05/2018 5 dagen, 4 nachten Beleef tijdens deze citytrip de sprookjesachtige Arabische sfeer van duizend-en-eennacht. Geen betere plaats om kennis te maken

Nadere informatie

MAROKKO FOR KIDS 2016

MAROKKO FOR KIDS 2016 MAROKKO FOR KIDS 2016 8 daagse rondreis doorheen Zuid Marokko per 4 4 met privé chauffeur. E-mail: info@tierra.be Website: www.tierra.be Pagina: 1/5 REISBESCHRIJVING Dag 1: Dag 2: Dag 3 : BRUSSEL MARRAKECH

Nadere informatie

Check in in het hotel. Avondmaal en overnachting.

Check in in het hotel. Avondmaal en overnachting. DUBLIN 2015 1 DAG1 SamenkomstindeluchthavenvanZaventemvoorderechtstreekseochtendvluchtmetAer LingusnaarDublin. Bijaankomsttransfernaardestad. Middagmaal. IndenamiddagbezoekenwedeberoemdeGuinnessbrouwerij.

Nadere informatie

oktober-november 2013, voor 1175 euro (ecl. vliegreis)

oktober-november 2013, voor 1175 euro (ecl. vliegreis) oktober-november 2013, voor 1175 euro (ecl. vliegreis) Waarom organiseren wij reizen naar Nepal? Nepal is een prachtig land met uitermate vriendelijke mensen. De combinatie van de gemoedelijke bevolkingsaard,

Nadere informatie

België - bergwandelen, vervolgcursus, 3 dagen Alles wat de gevorderde bergwandelaar moet weten, in de Ardennen, Outdoor School

België - bergwandelen, vervolgcursus, 3 dagen Alles wat de gevorderde bergwandelaar moet weten, in de Ardennen, Outdoor School Europa / België Code OS206 outdoor school Niveau België - bergwandelen, vervolgcursus, 3 dagen Alles wat de gevorderde bergwandelaar moet weten, in de Ardennen, Outdoor School Praktische weekendcursus

Nadere informatie

Sri Lanka : 14 Daagse Familie reis. Vertrek zondag 06/08/2017 Retour zaterdag 19/08/2017

Sri Lanka : 14 Daagse Familie reis. Vertrek zondag 06/08/2017 Retour zaterdag 19/08/2017 Sri Lanka : 14 Daagse Familie reis Vertrek zondag 06/08/2017 Retour zaterdag 19/08/2017 Programma : Dag 1: zondag 06 augustus 2017 Vertrek rond 18u10 vanuit Brussel via Doha naar Colombo Sri Lanka. Dag

Nadere informatie

DAG 1 Samenkomst in de luchthaven van Zaventem voor de rechtstreekse lijnvlucht van TAP naar Lissabon. Bij aankomst, onthaal door een lokale gids.

DAG 1 Samenkomst in de luchthaven van Zaventem voor de rechtstreekse lijnvlucht van TAP naar Lissabon. Bij aankomst, onthaal door een lokale gids. LISSABON 2015 1 DAG 1 Samenkomst in de luchthaven van Zaventem voor de rechtstreekse lijnvlucht van TAP naar Lissabon. Bij aankomst, onthaal door een lokale gids. Lissabon, gelegen aan de rivier de Taag,

Nadere informatie

DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS Kennismaking met Slovenië

DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS Kennismaking met Slovenië Schitterend Slovenië DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS Kennismaking met Slovenië 1 Programma Slovenië maakte tot een kwarteeuw geleden nog deel uit van het voormalige Joegoslavië en is sinds 2004 een lidstaat van

Nadere informatie

Nepal: Oude Koningssteden, Olifanten én de Annapurna s 21 dagen NR.01

Nepal: Oude Koningssteden, Olifanten én de Annapurna s 21 dagen NR.01 Nepal: Oude Koningssteden, Olifanten én de Annapurna s 21 dagen NR.01 Vertrekdata Beste reistijd Naam trekking Zwaarte trekking Maximale hoogte Accommodatie Vervoer Start- en eindpunt : alle dagen van

Nadere informatie

Magic Nepal Exclusieve 13 daagse rondreis door het hart van Nepal

Magic Nepal Exclusieve 13 daagse rondreis door het hart van Nepal Magic Nepal Exclusieve 13 daagse rondreis door het hart van Nepal 06.04.2014 : Brussel - Kathmandu 13u00 verzamelen op de luchthaven van Brussel Nationaal aan de Starbucks 13u15 check in voor de internationale

Nadere informatie

De Blauwe Vogel 1609

De Blauwe Vogel 1609 IJSLAND Avontuurlijk Reykjavik & omgeving De Blauwe Vogel 1609 Reisfamilie Carlier Geniet tijdens deze rondreis door IJsland van de rust in het adembenemende landschap van geisers, gletsjers, vulkanen

Nadere informatie

Mallorca fietsen. Nieuw aangepast fietsprogramma. Vertrek op zaterdag : 13 april mei september oktober 2019

Mallorca fietsen. Nieuw aangepast fietsprogramma. Vertrek op zaterdag : 13 april mei september oktober 2019 2019 Mallorca fietsen Nieuw aangepast fietsprogramma Vertrek op zaterdag : 13 april 2019 18 mei 2019 28 september 2019 12 oktober 2019 verblijf in Hotel Apolo **** (viersterren) in half pension fietsbegeleider

Nadere informatie

Reisprogramma: Helen s Choice Bhutan (2015)

Reisprogramma: Helen s Choice Bhutan (2015) Reisprogramma: Helen s Choice Bhutan (2015) Dag 1, vertrek Amsterdam Vlucht Amsterdam-Kathmandu Dag 2, Aankomst Kathmandu Maaltijden: - Het is een bewuste keuze om uw reis in Nepal te starten. Niet alleen

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! REISSCHEMA 15-daagse reis Ethiopië Lalibela trekking en Danakil Depressie Dag 1 Brussel-Parijs-Addis Abeba En route Vertrek vanaf Brussel Zaventem voor uw vlucht naar Addis

Nadere informatie

Italië - Proeven van Venetië en omgeving

Italië - Proeven van Venetië en omgeving Italië - Proeven van Venetië en omgeving DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS 1 Programma Venetïe, een van de meest romantische en legendarische steden ter wereld, staat in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Nadere informatie

CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian

CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian 10 daagse groepsreis onder begeleiding van Chinakenner Ng Sauw Tjhoi 17 oktober 26 oktober 2013 China moet je niet alleen zien, maar

Nadere informatie

Nepal-reis Thema Health Homestay

Nepal-reis Thema Health Homestay Nepal-reis Thema Health Homestay 15 dagen 440,00 p.p. Wacalea Reizen Specialist in Nepal-reizen reizen@wacalea.com Telefoonnummer: 0031 633 828 903 reizen.wacalea.com KvK: 56249268 ANBI: 852040283 WACALEA

Nadere informatie

"Certainly, travel is more than the seeing of sights; it is a change that goes on, deep and permanent, in the ideas of living.

Certainly, travel is more than the seeing of sights; it is a change that goes on, deep and permanent, in the ideas of living. AFRICA AT ITS BEST De fotoreizen zijn met zorg persoonlijk uitgezocht en gepland. Natuurbeleving, kleine groepen, gelijkgestemde deelnemers, plezier en veel tijd voor fotografie zijn kenmerkend voor deze

Nadere informatie

CITYTRIP Athene. Geboortestad van de Olympische Spelen. DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS

CITYTRIP Athene. Geboortestad van de Olympische Spelen. DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS CITYTRIP Athene Geboortestad van de Olympische Spelen. DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS 1 Programma Athene, hoofdstad van Griekenland en genoemd naar de godin Athena, was 3000 tot 2500 jaar geleden de hoofdstad

Nadere informatie

/Annapurn TOM DE CLERCK / ANNELEEN DE VIS / LIESELOT GOETHALS

/Annapurn TOM DE CLERCK / ANNELEEN DE VIS / LIESELOT GOETHALS /Annapurn nepal TOM DE CLERCK / ANNELEEN DE VIS / LIESELOT GOETHALS We ontmoeten Asta, onze gids, in het prachtige Bhaktapur en rijden met de toeristenbus naar Pokhara. De volgende dag brengt het plaatselijke

Nadere informatie

Junior: Nepal. Nepal, 18 dagen

Junior: Nepal. Nepal, 18 dagen Junior: Nepal Nepal, 18 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Kathmandu Dag 2 Aankomst Kathmandu Dag 3 Kathmandu Dag 4 Kathamandu Bhaktapur Changunarayantempel Nagarkot Dag 5 Nagarkot, wandeling door Kathmanduvallei

Nadere informatie

8 14 februari 2019 Winter-Hike 455 euro

8 14 februari 2019 Winter-Hike 455 euro 8 14 februari 2019 Winter-Hike 455 euro Doel? We laten de maatschappij even achter en trekken de wilde natuur in. Bedekt door een mooi laagje sneeuw wandelen we met sneeuwraketten helemaal waar we willen.

Nadere informatie

Alle wegen leiden naar...

Alle wegen leiden naar... ROME CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN Alle wegen leiden naar... PROGRAMMA Dag 1 : België - Rome We vertrekken s ochtends voor onze rechtstreekse vlucht met Brussels Airlines naar Rome. We maken onmiddellijk

Nadere informatie

IJsland - Reykjavik, 4 dagen Stedentrip Reykjavik met Gullfoss, Geysir en Thingvellir, korte stopover op IJsland met Golden Circle excursie

IJsland - Reykjavik, 4 dagen Stedentrip Reykjavik met Gullfoss, Geysir en Thingvellir, korte stopover op IJsland met Golden Circle excursie Wandelreizen / Europa / IJsland Code 315030 LA individuele reis Niveau Accommodatie IJsland - Reykjavik, 4 dagen Stedentrip Reykjavik met Gullfoss, Geysir en Thingvellir, korte stopover op IJsland met

Nadere informatie

Een huttentocht door Val di Sole, een populair deel van Trentino in de Dolomieten, vooral bekend om de gastvrijheid van de bewoners t.o.v.

Een huttentocht door Val di Sole, een populair deel van Trentino in de Dolomieten, vooral bekend om de gastvrijheid van de bewoners t.o.v. Een huttentocht door Val di Sole, een populair deel van Trentino in de Dolomieten, vooral bekend om de gastvrijheid van de bewoners t.o.v. de bergwandelaars. Tijdens de wandeldagen vormen de karakteristieke

Nadere informatie

Herbronnen aan de stroom

Herbronnen aan de stroom Senegal Individuele privé strandvakantie Herbronnen aan de stroom Dakar Thies Sowene Langue de Barbarie Gandiol Potou Saint-Louis - Dakar Boottocht met een traditionele vissersboot naar het vogeleiland,

Nadere informatie

verslag sponsorreis 2018, een geweldige reis

verslag sponsorreis 2018, een geweldige reis verslag sponsorreis 2018, een geweldige reis Van 8-19 november 2018 hebben we twaalf mensen meegenomen naar Nepal. We hebben presentaties en projecten van diverse stichtingen in Nepal bezocht, lekker gewandeld,

Nadere informatie

Reis De Blauwe Vogel SINGAPORE EN BALI

Reis De Blauwe Vogel SINGAPORE EN BALI Reis De Blauwe Vogel SINGAPORE EN BALI Dag 1 Vertrek per bus vanuit België naar Schiphol. We vertrekken vanuit Amsterdam met de KLM op de rechtstreekse vlucht naar Singapore. Het vertrek is voorzien omstreeks

Nadere informatie

Ethiopië. Wilde stammen en ondergrondse kerken. Individuele begeleide rondreis

Ethiopië. Wilde stammen en ondergrondse kerken. Individuele begeleide rondreis Ethiopië Individuele begeleide rondreis Wilde stammen en ondergrondse kerken Addis Abeba Lake Langano Arba Minch Turmi Yabello Yirga Alem Bahir Dar Gondar Simien Mountains Lalibela Addis Abeba Op de koffie

Nadere informatie

Namibië Klassiek. Nederlandstalige Groepsreis Namibië 2012

Namibië Klassiek. Nederlandstalige Groepsreis Namibië 2012 Namibië Klassiek Nederlandstalige Groepsreis Namibië 2012 Voor wie al lang droomt van een rondreis door de prachtige landschappen van Namibië is dit de kans! Deze rondreis werd aan absolute bodemprijzen

Nadere informatie