KASHMIR ZANSKAR - LADAKH

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "KASHMIR ZANSKAR - LADAKH"

Transcriptie

1 KASHMIR ZANSKAR - LADAKH ZOMER 2016 Een kennismaking met weergaloos Kashmir en ongerept Zanskar. Kashmir was jarenlang een uitverkoren bestemming voor India-reizigers. Na de spanningen in de jaren 90 ging het toerisme er echter sterk achteruit en kwamen er nog nauwelijks reizigers. De jongste paar jaar komt het toerisme er echter weer op gang en kan je er weer in alle veiligheid rondreizen. Een reden te meer om dus nu naar deze parel van de Himalaya te reizen en te verblijven op een koloniale houseboat op het Dal Meer van Srinagar. We combineren dit stukje islamitische cultuur met de weergaloze vallei van Zanskar. Een afgelegen plek in de Himalaya die enkel langs een jeeptrack of na een lange trektocht te voet kan bereikt worden. De boeddhistische cultuur is er dan ook zeer authentiek. Tijdens het Karsha-festival genieten we van kleurrijke dansen en het boeddhisme in zijn puurste vorm.we eindigen in Ladakh, Klein Tibet, met een bezoek aan enkele van de markantste gompa s en kloosters in de vallei van de machtige Indus. Deze reis is daarnaast vooral een prachtige natuurbeleving met wijdse panorama s, hoge pieken, enorme gletsjers, groene valleien en desolate hoogwoestijnen waar woeste rivieren zich een weg door banen. Een persoonlijke aanrader!

2 Dag 1: VLUCHT NAAR DELHI ROUTE BESCHRIJVING GROEPSREIS KASHMIR ZANSKAR Comfortabele rechtstreekse vlucht met Jet Airways vanuit Brussel naar Delhi. Bij aankomst wacht ons een typische verwelkoming door het lokale team dat ons mee neemt naar een hotel vlakbij de luchthaven. Dag 2: VLUCHT NAAR SRINAGAR Na een verkwikkende nachtrust vliegen we naar Srinagar, de zomerhoofdstad van Kashmir aan het Dal Meer. Bij aankomst transfer naar de Sukoon Houseboat die aan het zgn Golden Point ligt, een van de meest idyllische plekken van het meer. Sukoon Houseboat is een buitenbeentje op het Dal Meer. Het is de eerste volledig ecologische houseboat die westers comfort combineert met Kashmiri finesse. 5 ruime kamers met airco en badkamer zorgen voor een comfortabele houseboat-ervaring. Een panoramisch zonnedek laat je toe om uitgebreid het reilen en zeilen op het meer te volgen. Lunch op de houseboat en verdeling van de kamers. Per shikara (een soort gondel) maken we een eerste tocht over het meer. Dag 3: SRINAGAR EN DE MOGHUL TUINEN Na een gezellig ontbijt op het bovendek brengen we een bezoek aan Srinagar. We maken een wandeling door de binnenstad langs kleine straatjes waar ambachtslui en verkopers ons toelachen. De Kashmiri-gastvrijheid toont zich hier van zijn beste kant. We bezoeken er ondermeer de Shankaracharya Tempel en de verschillende moskeeën. Je waant je even in Centraal Azië. In de namiddag bezoeken we enkele van de zorgvuldig aangelegde Moghul tuinen. Deze grote parken met priëlen en waterpartijen zijn recentelijk gerestaureerd en roepen herinneringen op aan de Moorse tuinen van het Alhambra. Een lokale gids vertelt vol fierheid het verhaal van de Moghul-vorsten en maakt ons wegwijs in de ingenieuze technieken die gebruikt werden bij de aanleg van de tuinen. DAG 4: DE OMGEVING VAN SRINAGAR Vanop de houseboat vertrekken we voor een uitstap over het platteland rond Srinagar. We rijden naar een hoger gelegen bergvallei waar semi-nomadische herders in de zomer met hun kuddes verblijven. Het traject gaat door groen beboste heuvels en prachtige boomgaarden. Na een wandeling door de vallei picknicken we aan de oevers van een wildstromende bergrivier tussen de Kashmiri families die op uitstap zijn. DAG 5: NAAR LADAKH - KARGIL

3 In alle vroegte vertrekken we voor een spectaculaire rit van een zestal uur. Via Sonamarg (the meadow of Gold) rijden we langzaam de bergen in over een weg die steeds nauwer wordt. Diep beneden ligt het kamp waar de hindoe-pelgrims verzamelen voor de jaarlijkse tocht naar Amarnath, de Ijsgrot. Uiteindelijk arriveren we op de top van de Dzoji La, die de verbindingspas vormt met het boeddhistische Ladakh. Uiteraard schieten we enkele plaatjes bij het bord dat de top siert en vervolgens gaat het naar oostwaarts richting Kargil. Onderweg passeren we door de vallei van Dras, tijdens de wintermaanden een van de koudste plekken ter wereld. Overnachting in een hotel in Kargil. DAG 6: RANGDUM We gaan op weg naar Rangdum. Na een uurtje verandert het asfalt in een weg van mindere kwaliteit die ons naar de groene Suru-vallei brengt. Landbouw is hier de voornaamste bron van inkomsten: graanvelden en boomgaarden wisselen af met kleine dorpen. We zitten nu echt op de grens tussen Islam en Boeddhisme: de moskeeën beginnen er uit te zien als boeddhistische gompa s. De bewoners zijn grotendeels moslim, maar hebben vaak Tibetaanse trekken. Een korte zijsprong brengt ons bij een in de rotsen uitgehouwen beeld van de Matreya Boeddha. Hoe verder we rijden, hoe ruiger en desolater het landschap wordt. Niet zonder reden beschouwen Himalayakenners dit traject als een van de mooiste jeeptochten door de Himalaya. Regelmatig passeren we controleposten en terwijl de chauffeurs dan het nodige papierwerk afhandelen, maken we er gebruik van om korte wandelingen te maken. Het dorpje Panikhar is een aangename plek voor een langere stop: de tweelingpieken Kun en Nun domineren hier reeds het landschap. Het laatste moslimdorp is Parkachik en dan zitten we volop in boeddhistisch gebied. De aanwezigheid van talloze chorten, tempeltjes en gebedsvlaggen laat daar geen twijfel over bestaan. Eindpunt vandaag is Rangdum, een klein dorp gelegen in een vallei gevormd door gletsjers en breed meanderende bergrivieren. Op een heuvel boven het dorp torent de bekende gompa van Rangdum. Overnachting in een eenvoudig vast tentenkamp aan de voet van de gompa DAG 7: PADUM We vervolgen onze bergroute in de richting van Padum en starten met de klim naar de Pensi La, de hoogste pas van het traject met meer dan 4400m. Vanop de desolate pas kijken we uit op de Durung Drung gletsjer en op het massief van Kun en Nun. Nog een goede 90km scheiden ons van de vallei van Padum, de hoofdstad van Zanskar. Hoewel er in de loop der jaren meer en meer reizigers naar Padum afzakken, blijft het toch een typisch Himalaya-stadje. Enkele stoffige hoofdstraten, kleine guesthouses, een aantal kampeerplekken, daar blijft het

4 bij. De meeste reizigers worden afgeschrikt door het lastige jeeptraject of door de zware trektocht te voet door de bergen die nodig is om Padum te bereiken. Er wordt echter gewerkt aan een nieuwe weg die Leh en Padum rechtstreeks zal verbinden. Dit zal het stadje ongetwijfeld een boost geven, maar nu ligt het er nog slaperig en authentiek bij. Padum is onze uitvalsbasis voor de komende dagen. DAG 8-10 : PADUM EN OMGEVING Drie volledige dagen trekken we uit voor een verkenning van Padum en de vallei. We rijden een stuk verder oostwaarts naar de kleine gompa van Bardan en keren al wandelend langs de rivier terug vanuit het dorpje Mune. Ook bezoeken we het oude koninklijke paleis van Zangla, de prachtig gelegen gompa van Stongde en de tempel van Pibeting. Op een uurtje wandelen van Padum ligt echter de parel van de vallei: het imposante klooster van Karsha. Als een arendsnest is het boven op de rotsen gebouwd. We wonen er het jaarlijkse Karsha-festival bij, een kleurrijk gebeuren waar van heinde en ver Ladakhi op afkomen om de dansen van de monniken te aanschouwen. We combineren dit bezoek aan het festival met een uitstap naar het rotsklooster van Zongkhul, een vergeten pareltje in een prachtige omgeving. Tijdens ons verblijf in Padum spelen we waar mogelijk ook in op lokale festiviteiten. DAG 11 KARGIL EN SHARGOL Via Rangdum rijden we terug richting Kargil. We proberen een andere route door de Suru-vallei te nemen als de weg in goede staat is en rijden vanuit Kargil nog een kleine stukje door naar het vaste tentenkamp in Shargol. DAG 12 LAMAYURU Via de in de rotsen uitgehouwen boeddha van Mulbek rijden we naar de Indus-vallei. Onderweg bedwingen we o.m. de Fotu La (4100m) en de Namika La (3720m). De virtuositeit van de Indische wegenbouwers is hier op zijn best. In een dor maanlandschap dat zo typisch is voor Ladakh, duikt plots de de gompa van Lamayuru op, het belangrijkste boeddhistische klooster van Ladakh. Overnachting in een guesthouse nabij het klooster. DAG 13: ULETOKPO EN WANDELING NAAR MANGYU Via slingerende bergwegen met telkens andere vergezichten brengt de reis ons verder tot Uletokpo, een mooie plek aan de oevers van de Indus. Van hieruit wandelen we naar het dorpje Mangyu, aan de voet van de gelijknamige bergpas. DAG 14: RIDZONG CHULICAN - ALCHI Na een bezoek aan de gompa van Ridzong, een van de rijkste van Ladakh, en het nonnenklooster van Chulican, naar de boeddhistische enclave Alchi. Alchi is een tempelcomplex dat door de Unesco tot werelderfgoed werd uitgeroepen. Het bezit een aantal van de mooiste fresco s van de Himalaya en graat prat op prachtige Kashmiri houtsnijwerk kunst. Overnachting in Alchi. DAG 15: LEH Na het ontbijt vertrek naar Leh. Onderweg houden we nog even halt bij de samenvloeiing van de Zanskar en de Indus-rivier. In de namiddag vrije tijd in Leh om de stad te verkennen of een wandeling naar het Fort en de gompa boven de stad voor een prachtig uitzicht.

5 DAG 16: HEMIS THIKSEY - SHEY Uitstap in Oostelijke richting door de vallei van de Indus naar de bekende gompa van Hemis. Onderweg bezoek aan het mooie klooster van Thiksey en aan het paleis van Shey. DAG 17: VRIJE DAG IN LEH Vrije dag in Leh: met de liefhebbers kunnen we gaan raften, een uitstap maken naar de hoogst berijdbare bergpas ter wereld of gewoon genieten van de tijdloze sfeer van Leh. DAG 18: VLUCHT NAAR DELHI Vlucht naar Delhi. Bij aankomst transfer naar het hotel, nabij de luchthaven. Met de liefhebbers trekken we nog even de stad in voor een stadsbezoek. s Avonds na het diner transfer naar de luchthaven. DAG 19: BRUSSEL Vlucht naar Brussel met aankomst dezelfde dag.

6 DATA EN PRIJZEN van woensdagochtend 23 juli 2016 tot zondagochtend 10 augustus per persoon 19- daagse reis singletoeslag (indien gewenst): 400 single is niet mogelijk op de Sukoon Houseboat. Er zijn immers slechts 5 tweepersoonskamers beschikbaar. INCLUSIEF: Rechtstreekse vluchten met Jet Airways Brussel Delhi Brussel Binnenlandse Vluchten Delhi Srinagar //Leh - Delhi Alle Luchthaventaksen Alle transport ter plaatse met privé-vervoer met chauffeurs Alle overnachtingen Volpension in Ladakh, Zanskar en Kashmir Alle excursies en toegangsgelden in Ladakh, Zanskar en Kashmir Diensten van lokale gidsen en chauffeurs Alle nodige permits Nederlandstalige reisbegeleiding Voorbereidende samenkomst met alle deelnemers BTW EXCLUSIEF Visum voor India Enkele maaltijden in Delhi (ong. 30 Euro) Eventueel bezoek Delhi Fooien lokale gidsen en dragers MAXIMUM 10 DEELNEMERS + 1 NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDER INSCHRIJVEN Inschrijven kan enkel via Xplore The Himalaya Kerkhofstraat BE 2850 Boom - Belgium info@xplorethehimalaya.be of Xplore the Himalaya is aangesloten bij het Garantiefonds Reizen en heeft een licentie van Toerisme Vlaanderen (A 7263). Je garantie voor een professionele reisorganisatie.

7 PRAKTISCHE INFORMATIE Niveau Actieve instelling en doorsnee conditie volstaan voor deze reis. Er is geen meerdaagse trekking voorzien. Wel lichte wandelingen met als doel te genieten van de natuur. Let wel: je verblijft het grootste deel van de reis op 3500m hoogte en meer. Ondanks het feit dat het lichaam zich hier geleidelijk aan aanpast kan dit soms enig ongemak opleveren. Ook het bezoeken van de kloosters vraagt soms wel enige inspanning (trappen!). Enkele lange rittten (o.m. naar Padum) over slechte wegen: we proberen dit op te vangen met verschillend fotostops en korte wandelingen tussendoor. Overnachtingen In Srinagar slapen we op een comfortabele houseboat (Sukoon) met een prachtig zonnedek. Tweepersoonskamers van topkwaliteit met douche en toilet. In Leh slapen we in een comfortabel hotel op basis van tweepersoonskamers met douche en toilet. De overige overnachtingen gebeuren in kleine, maar nette hotels/ guesthouses (ook douche en toilet op de kamer, soms met een zgn bucket -systeem). In de vallei van Rangdum en in Shargol slapen we in een zgn vast tentenkamp. Dit is eigenlijk een hotelformule met tenten. Tijdens de zomer zet men ruime tweepersoonstenten op (waarin men kan rechtstaan). In de tenten zijn bedden en beddegoed voorzien. Een slaapzak is dus niet nodig, maar sommige reizigers nemen hun eigen lakenzak mee. Het sanitair is gemeenschappelijk voor enkele tenten en wordt regelmatig onderhouden. De maaltijden worden genomen in een centraal restaurant. Een single kan, mits betaling van een supplement. Alleenreizende deelnemers kunnen ook een kamer delen met een andere reiziger. Gezien het beperkt aantal kamers op de Sukoon Houseboat is een single kamer daar niet mogelijk. Maaltijden Tijdens de reis zijn vrijwel alle maaltijden inbegrepen. s Middags voorzien we meestal een picknick om niet te veel tijd te verliezen. Vegetariers zullen zeker aan hun trekken komen in Ladakh en Zanskar, al komt er regelmatig ook kip op het menu. In Kashmir staat ook vlees op het menu (lamsvlees, schaap, kip,rund). Verwittig ons best vooraf indien je bepaalde wensen hebt qua dieet. In de mate van het mogelijke proberen we daar rekening mee te houden. Hou in het achterhoofd dat je in India bent en dat met zeer specifieke diëten geen rekening kan worden gehouden. Bagage Bagage verpak je best in een duffel of kitbag. Een stevige reistas kan ook: voorzie in dat geval een beschermhoes. Geen harde valiezen aangezien deze niet handig zijn voor het transport in de jeeps. Probeer de bagage in elk geval te beperken tot ong. 15 kg per persoon. Een dagrugzakje met daarin fototoestel, fleece, regenvest, drinkwater en persoonlijke spullen die je overdag kan nodig hebben (EHBO, zonnebril, ) draag je zelf.

8 Begeleiding De reis wordt mee begeleid door een lokale Ladakhi-gids die je wegwijs zal maken in de cultuur en natuur van Ladakh. In Kashmir worden we begeleid door een lokale moslim-gids die ons inwijdt in de bewogen geschiedenis van Kashmir. Een Nederlandstalige reisleider verzorgt de coördinatie tussen de reizigers en het lokale gidsenteam/chauffeurs. Uitrusting Over het algemeen dien je voor deze reis geen dure en gespecialiseerde kledij aan te schaffen Een paar stevige wandelschoenen, warme fleece, regenjas en een dagrugzakje zijn zowat de voornaamste zaken die je nodig hebt. Op de voorbereidende samenkomst bespreken we uitgebreid de kledij en de uitrusting. Nuttige zaken zijn ook: Handdoek (sneldrogend) Hoofddeksel tegen zon / koude Handschoenen Aansteker + WC papier. Goede zonnecrème en lippenbalsem Zonnebril Zaklamp (hoofdlamp is handigst) Drinkfles. Je kan echter overal flessenwater kopen. Eventuele lichte snacks als tussendoortje: mueslibar, koekjes (kan ter plaatse aangeschaft worden) Medische voorzorgen Voor India zijn geen inentingen wettelijk verplicht. Niettemin raden wij aan om je DTP-status te checken (Difterie Tetanus Polio) en een vaccinatie tegen Tyfus / Buiktyfus te nemen. Een vaccinatieschema tegen Hepathitis A valt te overwegen indien je regelmatig verre of avontuurlijke reizen maakt. Overleg hierover met je arts of check de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde Reisdocumenten Een reispas geldig tot 6 maand na retour is vereist. Het visum voor India kan je verkrijgen via het Visa Application Center in Brussel of Antwerpen. Eventueel kan Xplore the Himalaya dit voor je regelen. Naast de visum- en koerierskosten vragen wij hiervoor een handling fee van 30 per visum. Programma wijzigingen Reizen in de Himalaya blijft reizen in de bergen. De voorgestelde route is afhankelijk van het weer en van lokale omstandigheden. Ze heeft dan ook een indicatief karakter. Het kan noodzakelijk zijn dat de gidsen lokaal bepaalde trajecten dienen aan te passen.

9 KASHMIR ZANSKAR - LADAKH ZOMER 2016 Een kennismaking met weergaloos Kashmir en ongerept Zanskar. Kashmir was jarenlang een uitverkoren bestemming voor India-reizigers. Na de spanningen in de jaren 90 ging het toerisme er echter sterk achteruit en kwamen er nog nauwelijks reizigers. De jongste paar jaar komt het toerisme er echter weer op gang en kan je er weer in alle veiligheid rondreizen. Een reden te meer om dus nu naar deze parel van de Himalaya te reizen en te verblijven op een koloniale houseboat op het Dal Meer van Srinagar. We combineren dit stukje islamitische cultuur met de weergaloze vallei van Zanskar. Een afgelegen plek in de Himalaya die enkel langs een jeeptrack of na een lange trektocht te voet kan bereikt worden. De boeddhistische cultuur is er dan ook zeer authentiek. Tijdens het Karsha-festival genieten we van kleurrijke dansen en het boeddhisme in zijn puurste vorm.we eindigen in Ladakh, Klein Tibet, met een bezoek aan enkele van de markantste gompa s en kloosters in de vallei van de machtige Indus. Deze reis is daarnaast vooral een prachtige natuurbeleving met wijdse panorama s, hoge pieken, enorme gletsjers, groene valleien en desolate hoogwoestijnen waar woeste rivieren zich een weg door banen. Een persoonlijke aanrader!

10 Dag 1: VLUCHT NAAR DELHI ROUTE BESCHRIJVING GROEPSREIS KASHMIR ZANSKAR Comfortabele rechtstreekse vlucht met Jet Airways vanuit Brussel naar Delhi. Bij aankomst wacht ons een typische verwelkoming door het lokale team dat ons mee neemt naar een hotel vlakbij de luchthaven. Dag 2: VLUCHT NAAR SRINAGAR Na een verkwikkende nachtrust vliegen we naar Srinagar, de zomerhoofdstad van Kashmir aan het Dal Meer. Bij aankomst transfer naar de Sukoon Houseboat die aan het zgn Golden Point ligt, een van de meest idyllische plekken van het meer. Sukoon Houseboat is een buitenbeentje op het Dal Meer. Het is de eerste volledig ecologische houseboat die westers comfort combineert met Kashmiri finesse. 5 ruime kamers met airco en badkamer zorgen voor een comfortabele houseboat-ervaring. Een panoramisch zonnedek laat je toe om uitgebreid het reilen en zeilen op het meer te volgen. Lunch op de houseboat en verdeling van de kamers. Per shikara (een soort gondel) maken we een eerste tocht over het meer. Dag 3: SRINAGAR EN DE MOGHUL TUINEN Na een gezellig ontbijt op het bovendek brengen we een bezoek aan Srinagar. We maken een wandeling door de binnenstad langs kleine straatjes waar ambachtslui en verkopers ons toelachen. De Kashmiri-gastvrijheid toont zich hier van zijn beste kant. We bezoeken er ondermeer de Shankaracharya Tempel en de verschillende moskeeën. Je waant je even in Centraal Azië. In de namiddag bezoeken we enkele van de zorgvuldig aangelegde Moghul tuinen. Deze grote parken met priëlen en waterpartijen zijn recentelijk gerestaureerd en roepen herinneringen op aan de Moorse tuinen van het Alhambra. Een lokale gids vertelt vol fierheid het verhaal van de Moghul-vorsten en maakt ons wegwijs in de ingenieuze technieken die gebruikt werden bij de aanleg van de tuinen. DAG 4: DE OMGEVING VAN SRINAGAR Vanop de houseboat vertrekken we voor een uitstap over het platteland rond Srinagar. We rijden naar een hoger gelegen bergvallei waar semi-nomadische herders in de zomer met hun kuddes verblijven. Het traject gaat door groen beboste heuvels en prachtige boomgaarden. Na een wandeling door de vallei picknicken we aan de oevers van een wildstromende bergrivier tussen de Kashmiri families die op uitstap zijn. DAG 5: NAAR LADAKH - KARGIL

11 In alle vroegte vertrekken we voor een spectaculaire rit van een zestal uur. Via Sonamarg (the meadow of Gold) rijden we langzaam de bergen in over een weg die steeds nauwer wordt. Diep beneden ligt het kamp waar de hindoe-pelgrims verzamelen voor de jaarlijkse tocht naar Amarnath, de Ijsgrot. Uiteindelijk arriveren we op de top van de Dzoji La, die de verbindingspas vormt met het boeddhistische Ladakh. Uiteraard schieten we enkele plaatjes bij het bord dat de top siert en vervolgens gaat het naar oostwaarts richting Kargil. Onderweg passeren we door de vallei van Dras, tijdens de wintermaanden een van de koudste plekken ter wereld. Overnachting in een hotel in Kargil. DAG 6: RANGDUM We gaan op weg naar Rangdum. Na een uurtje verandert het asfalt in een weg van mindere kwaliteit die ons naar de groene Suru-vallei brengt. Landbouw is hier de voornaamste bron van inkomsten: graanvelden en boomgaarden wisselen af met kleine dorpen. We zitten nu echt op de grens tussen Islam en Boeddhisme: de moskeeën beginnen er uit te zien als boeddhistische gompa s. De bewoners zijn grotendeels moslim, maar hebben vaak Tibetaanse trekken. Een korte zijsprong brengt ons bij een in de rotsen uitgehouwen beeld van de Matreya Boeddha. Hoe verder we rijden, hoe ruiger en desolater het landschap wordt. Niet zonder reden beschouwen Himalayakenners dit traject als een van de mooiste jeeptochten door de Himalaya. Regelmatig passeren we controleposten en terwijl de chauffeurs dan het nodige papierwerk afhandelen, maken we er gebruik van om korte wandelingen te maken. Het dorpje Panikhar is een aangename plek voor een langere stop: de tweelingpieken Kun en Nun domineren hier reeds het landschap. Het laatste moslimdorp is Parkachik en dan zitten we volop in boeddhistisch gebied. De aanwezigheid van talloze chorten, tempeltjes en gebedsvlaggen laat daar geen twijfel over bestaan. Eindpunt vandaag is Rangdum, een klein dorp gelegen in een vallei gevormd door gletsjers en breed meanderende bergrivieren. Op een heuvel boven het dorp torent de bekende gompa van Rangdum. Overnachting in een eenvoudig vast tentenkamp aan de voet van de gompa DAG 7: PADUM We vervolgen onze bergroute in de richting van Padum en starten met de klim naar de Pensi La, de hoogste pas van het traject met meer dan 4400m. Vanop de desolate pas kijken we uit op de Durung Drung gletsjer en op het massief van Kun en Nun. Nog een goede 90km scheiden ons van de vallei van Padum, de hoofdstad van Zanskar. Hoewel er in de loop der jaren meer en meer reizigers naar Padum afzakken, blijft het toch een typisch Himalaya-stadje. Enkele stoffige hoofdstraten, kleine guesthouses, een aantal kampeerplekken, daar blijft het

12 bij. De meeste reizigers worden afgeschrikt door het lastige jeeptraject of door de zware trektocht te voet door de bergen die nodig is om Padum te bereiken. Er wordt echter gewerkt aan een nieuwe weg die Leh en Padum rechtstreeks zal verbinden. Dit zal het stadje ongetwijfeld een boost geven, maar nu ligt het er nog slaperig en authentiek bij. Padum is onze uitvalsbasis voor de komende dagen. DAG 8-10 : PADUM EN OMGEVING Drie volledige dagen trekken we uit voor een verkenning van Padum en de vallei. We rijden een stuk verder oostwaarts naar de kleine gompa van Bardan en keren al wandelend langs de rivier terug vanuit het dorpje Mune. Ook bezoeken we het oude koninklijke paleis van Zangla, de prachtig gelegen gompa van Stongde en de tempel van Pibeting. Op een uurtje wandelen van Padum ligt echter de parel van de vallei: het imposante klooster van Karsha. Als een arendsnest is het boven op de rotsen gebouwd. We wonen er het jaarlijkse Karsha-festival bij, een kleurrijk gebeuren waar van heinde en ver Ladakhi op afkomen om de dansen van de monniken te aanschouwen. We combineren dit bezoek aan het festival met een uitstap naar het rotsklooster van Zongkhul, een vergeten pareltje in een prachtige omgeving. Tijdens ons verblijf in Padum spelen we waar mogelijk ook in op lokale festiviteiten. DAG 11 KARGIL EN SHARGOL Via Rangdum rijden we terug richting Kargil. We proberen een andere route door de Suru-vallei te nemen als de weg in goede staat is en rijden vanuit Kargil nog een kleine stukje door naar het vaste tentenkamp in Shargol. DAG 12 LAMAYURU Via de in de rotsen uitgehouwen boeddha van Mulbek rijden we naar de Indus-vallei. Onderweg bedwingen we o.m. de Fotu La (4100m) en de Namika La (3720m). De virtuositeit van de Indische wegenbouwers is hier op zijn best. In een dor maanlandschap dat zo typisch is voor Ladakh, duikt plots de de gompa van Lamayuru op, het belangrijkste boeddhistische klooster van Ladakh. Overnachting in een guesthouse nabij het klooster. DAG 13: ULETOKPO EN WANDELING NAAR MANGYU Via slingerende bergwegen met telkens andere vergezichten brengt de reis ons verder tot Uletokpo, een mooie plek aan de oevers van de Indus. Van hieruit wandelen we naar het dorpje Mangyu, aan de voet van de gelijknamige bergpas. DAG 14: RIDZONG CHULICAN - ALCHI Na een bezoek aan de gompa van Ridzong, een van de rijkste van Ladakh, en het nonnenklooster van Chulican, naar de boeddhistische enclave Alchi. Alchi is een tempelcomplex dat door de Unesco tot werelderfgoed werd uitgeroepen. Het bezit een aantal van de mooiste fresco s van de Himalaya en graat prat op prachtige Kashmiri houtsnijwerk kunst. Overnachting in Alchi. DAG 15: LEH Na het ontbijt vertrek naar Leh. Onderweg houden we nog even halt bij de samenvloeiing van de Zanskar en de Indus-rivier. In de namiddag vrije tijd in Leh om de stad te verkennen of een wandeling naar het Fort en de gompa boven de stad voor een prachtig uitzicht.

13 DAG 16: HEMIS THIKSEY - SHEY Uitstap in Oostelijke richting door de vallei van de Indus naar de bekende gompa van Hemis. Onderweg bezoek aan het mooie klooster van Thiksey en aan het paleis van Shey. DAG 17: VRIJE DAG IN LEH Vrije dag in Leh: met de liefhebbers kunnen we gaan raften, een uitstap maken naar de hoogst berijdbare bergpas ter wereld of gewoon genieten van de tijdloze sfeer van Leh. DAG 18: VLUCHT NAAR DELHI Vlucht naar Delhi. Bij aankomst transfer naar het hotel, nabij de luchthaven. Met de liefhebbers trekken we nog even de stad in voor een stadsbezoek. s Avonds na het diner transfer naar de luchthaven. DAG 19: BRUSSEL Vlucht naar Brussel met aankomst dezelfde dag.

14 DATA EN PRIJZEN van woensdagochtend 22 juli 2016 tot zondagochtend 9 augustus per persoon 19- daagse reis singletoeslag (indien gewenst): 400 single is niet mogelijk op de Sukoon Houseboat. Er zijn immers slechts 5 tweepersoonskamers beschikbaar. INCLUSIEF: Rechtstreekse vluchten met Jet Airways Brussel Delhi Brussel Binnenlandse Vluchten Delhi Srinagar //Leh - Delhi Alle Luchthaventaksen Alle transport ter plaatse met privé-vervoer met chauffeurs Alle overnachtingen Volpension in Ladakh, Zanskar en Kashmir Alle excursies en toegangsgelden in Ladakh, Zanskar en Kashmir Diensten van lokale gidsen en chauffeurs Alle nodige permits Nederlandstalige reisbegeleiding Voorbereidende samenkomst met alle deelnemers BTW EXCLUSIEF Visum voor India Enkele maaltijden in Delhi (ong. 30 Euro) Eventueel bezoek Delhi Fooien lokale gidsen en dragers MAXIMUM 10 DEELNEMERS + 1 NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDER INSCHRIJVEN Inschrijven kan enkel via Xplore The Himalaya Kerkhofstraat BE 2850 Boom - Belgium info@xplorethehimalaya.be of Xplore the Himalaya is aangesloten bij het Garantiefonds Reizen en heeft een licentie van Toerisme Vlaanderen (A 7263). Je garantie voor een professionele reisorganisatie.

15 PRAKTISCHE INFORMATIE Niveau Actieve instelling en doorsnee conditie volstaan voor deze reis. Er is geen meerdaagse trekking voorzien. Wel lichte wandelingen met als doel te genieten van de natuur. Let wel: je verblijft het grootste deel van de reis op 3500m hoogte en meer. Ondanks het feit dat het lichaam zich hier geleidelijk aan aanpast kan dit soms enig ongemak opleveren. Ook het bezoeken van de kloosters vraagt soms wel enige inspanning (trappen!). Enkele lange rittten (o.m. naar Padum) over slechte wegen: we proberen dit op te vangen met verschillend fotostops en korte wandelingen tussendoor. Overnachtingen In Srinagar slapen we op een comfortabele houseboat (Sukoon) met een prachtig zonnedek. Tweepersoonskamers van topkwaliteit met douche en toilet. In Leh slapen we in een comfortabel hotel op basis van tweepersoonskamers met douche en toilet. De overige overnachtingen gebeuren in kleine, maar nette hotels/ guesthouses (ook douche en toilet op de kamer, soms met een zgn bucket -systeem). In de vallei van Rangdum en in Shargol slapen we in een zgn vast tentenkamp. Dit is eigenlijk een hotelformule met tenten. Tijdens de zomer zet men ruime tweepersoonstenten op (waarin men kan rechtstaan). In de tenten zijn bedden en beddegoed voorzien. Een slaapzak is dus niet nodig, maar sommige reizigers nemen hun eigen lakenzak mee. Het sanitair is gemeenschappelijk voor enkele tenten en wordt regelmatig onderhouden. De maaltijden worden genomen in een centraal restaurant. Een single kan, mits betaling van een supplement. Alleenreizende deelnemers kunnen ook een kamer delen met een andere reiziger. Gezien het beperkt aantal kamers op de Sukoon Houseboat is een single kamer daar niet mogelijk. Maaltijden Tijdens de reis zijn vrijwel alle maaltijden inbegrepen. s Middags voorzien we meestal een picknick om niet te veel tijd te verliezen. Vegetariers zullen zeker aan hun trekken komen in Ladakh en Zanskar, al komt er regelmatig ook kip op het menu. In Kashmir staat ook vlees op het menu (lamsvlees, schaap, kip,rund). Verwittig ons best vooraf indien je bepaalde wensen hebt qua dieet. In de mate van het mogelijke proberen we daar rekening mee te houden. Hou in het achterhoofd dat je in India bent en dat met zeer specifieke diëten geen rekening kan worden gehouden. Bagage Bagage verpak je best in een duffel of kitbag. Een stevige reistas kan ook: voorzie in dat geval een beschermhoes. Geen harde valiezen aangezien deze niet handig zijn voor het transport in de jeeps. Probeer de bagage in elk geval te beperken tot ong. 15 kg per persoon. Een dagrugzakje met daarin fototoestel, fleece, regenvest, drinkwater en persoonlijke spullen die je overdag kan nodig hebben (EHBO, zonnebril, ) draag je zelf.

16 Begeleiding De reis wordt mee begeleid door een lokale Ladakhi-gids die je wegwijs zal maken in de cultuur en natuur van Ladakh. In Kashmir worden we begeleid door een lokale moslim-gids die ons inwijdt in de bewogen geschiedenis van Kashmir. Een Nederlandstalige reisleider verzorgt de coördinatie tussen de reizigers en het lokale gidsenteam/chauffeurs. Uitrusting Over het algemeen dien je voor deze reis geen dure en gespecialiseerde kledij aan te schaffen Een paar stevige wandelschoenen, warme fleece, regenjas en een dagrugzakje zijn zowat de voornaamste zaken die je nodig hebt. Op de voorbereidende samenkomst bespreken we uitgebreid de kledij en de uitrusting. Nuttige zaken zijn ook: Handdoek (sneldrogend) Hoofddeksel tegen zon / koude Handschoenen Aansteker + WC papier. Goede zonnecrème en lippenbalsem Zonnebril Zaklamp (hoofdlamp is handigst) Drinkfles. Je kan echter overal flessenwater kopen. Eventuele lichte snacks als tussendoortje: mueslibar, koekjes (kan ter plaatse aangeschaft worden) Medische voorzorgen Voor India zijn geen inentingen wettelijk verplicht. Niettemin raden wij aan om je DTP-status te checken (Difterie Tetanus Polio) en een vaccinatie tegen Tyfus / Buiktyfus te nemen. Een vaccinatieschema tegen Hepathitis A valt te overwegen indien je regelmatig verre of avontuurlijke reizen maakt. Overleg hierover met je arts of check de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde Reisdocumenten Een reispas geldig tot 6 maand na retour is vereist. Het visum voor India kan je verkrijgen via het Visa Application Center in Brussel of Antwerpen. Eventueel kan Xplore the Himalaya dit voor je regelen. Naast de visum- en koerierskosten vragen wij hiervoor een handling fee van 30 per visum. Programma wijzigingen Reizen in de Himalaya blijft reizen in de bergen. De voorgestelde route is afhankelijk van het weer en van lokale omstandigheden. Ze heeft dan ook een indicatief karakter. Het kan noodzakelijk zijn dat de gidsen lokaal bepaalde trajecten dienen aan te passen.

17 KASHMIR ZANSKAR - LADAKH ZOMER 2016 Een kennismaking met weergaloos Kashmir en ongerept Zanskar. Kashmir was jarenlang een uitverkoren bestemming voor India-reizigers. Na de spanningen in de jaren 90 ging het toerisme er echter sterk achteruit en kwamen er nog nauwelijks reizigers. De jongste paar jaar komt het toerisme er echter weer op gang en kan je er weer in alle veiligheid rondreizen. Een reden te meer om dus nu naar deze parel van de Himalaya te reizen en te verblijven op een koloniale houseboat op het Dal Meer van Srinagar. We combineren dit stukje islamitische cultuur met de weergaloze vallei van Zanskar. Een afgelegen plek in de Himalaya die enkel langs een jeeptrack of na een lange trektocht te voet kan bereikt worden. De boeddhistische cultuur is er dan ook zeer authentiek. Tijdens het Karsha-festival genieten we van kleurrijke dansen en het boeddhisme in zijn puurste vorm.we eindigen in Ladakh, Klein Tibet, met een bezoek aan enkele van de markantste gompa s en kloosters in de vallei van de machtige Indus. Deze reis is daarnaast vooral een prachtige natuurbeleving met wijdse panorama s, hoge pieken, enorme gletsjers, groene valleien en desolate hoogwoestijnen waar woeste rivieren zich een weg door banen. Een persoonlijke aanrader!

18 Dag 1: VLUCHT NAAR DELHI ROUTE BESCHRIJVING GROEPSREIS KASHMIR ZANSKAR Comfortabele rechtstreekse vlucht met Jet Airways vanuit Brussel naar Delhi. Bij aankomst wacht ons een typische verwelkoming door het lokale team dat ons mee neemt naar een hotel vlakbij de luchthaven. Dag 2: VLUCHT NAAR SRINAGAR Na een verkwikkende nachtrust vliegen we naar Srinagar, de zomerhoofdstad van Kashmir aan het Dal Meer. Bij aankomst transfer naar de Sukoon Houseboat die aan het zgn Golden Point ligt, een van de meest idyllische plekken van het meer. Sukoon Houseboat is een buitenbeentje op het Dal Meer. Het is de eerste volledig ecologische houseboat die westers comfort combineert met Kashmiri finesse. 5 ruime kamers met airco en badkamer zorgen voor een comfortabele houseboat-ervaring. Een panoramisch zonnedek laat je toe om uitgebreid het reilen en zeilen op het meer te volgen. Lunch op de houseboat en verdeling van de kamers. Per shikara (een soort gondel) maken we een eerste tocht over het meer. Dag 3: SRINAGAR EN DE MOGHUL TUINEN Na een gezellig ontbijt op het bovendek brengen we een bezoek aan Srinagar. We maken een wandeling door de binnenstad langs kleine straatjes waar ambachtslui en verkopers ons toelachen. De Kashmiri-gastvrijheid toont zich hier van zijn beste kant. We bezoeken er ondermeer de Shankaracharya Tempel en de verschillende moskeeën. Je waant je even in Centraal Azië. In de namiddag bezoeken we enkele van de zorgvuldig aangelegde Moghul tuinen. Deze grote parken met priëlen en waterpartijen zijn recentelijk gerestaureerd en roepen herinneringen op aan de Moorse tuinen van het Alhambra. Een lokale gids vertelt vol fierheid het verhaal van de Moghul-vorsten en maakt ons wegwijs in de ingenieuze technieken die gebruikt werden bij de aanleg van de tuinen. DAG 4: DE OMGEVING VAN SRINAGAR Vanop de houseboat vertrekken we voor een uitstap over het platteland rond Srinagar. We rijden naar een hoger gelegen bergvallei waar semi-nomadische herders in de zomer met hun kuddes verblijven. Het traject gaat door groen beboste heuvels en prachtige boomgaarden. Na een wandeling door de vallei picknicken we aan de oevers van een wildstromende bergrivier tussen de Kashmiri families die op uitstap zijn. DAG 5: NAAR LADAKH - KARGIL

19 In alle vroegte vertrekken we voor een spectaculaire rit van een zestal uur. Via Sonamarg (the meadow of Gold) rijden we langzaam de bergen in over een weg die steeds nauwer wordt. Diep beneden ligt het kamp waar de hindoe-pelgrims verzamelen voor de jaarlijkse tocht naar Amarnath, de Ijsgrot. Uiteindelijk arriveren we op de top van de Dzoji La, die de verbindingspas vormt met het boeddhistische Ladakh. Uiteraard schieten we enkele plaatjes bij het bord dat de top siert en vervolgens gaat het naar oostwaarts richting Kargil. Onderweg passeren we door de vallei van Dras, tijdens de wintermaanden een van de koudste plekken ter wereld. Overnachting in een hotel in Kargil. DAG 6: RANGDUM We gaan op weg naar Rangdum. Na een uurtje verandert het asfalt in een weg van mindere kwaliteit die ons naar de groene Suru-vallei brengt. Landbouw is hier de voornaamste bron van inkomsten: graanvelden en boomgaarden wisselen af met kleine dorpen. We zitten nu echt op de grens tussen Islam en Boeddhisme: de moskeeën beginnen er uit te zien als boeddhistische gompa s. De bewoners zijn grotendeels moslim, maar hebben vaak Tibetaanse trekken. Een korte zijsprong brengt ons bij een in de rotsen uitgehouwen beeld van de Matreya Boeddha. Hoe verder we rijden, hoe ruiger en desolater het landschap wordt. Niet zonder reden beschouwen Himalayakenners dit traject als een van de mooiste jeeptochten door de Himalaya. Regelmatig passeren we controleposten en terwijl de chauffeurs dan het nodige papierwerk afhandelen, maken we er gebruik van om korte wandelingen te maken. Het dorpje Panikhar is een aangename plek voor een langere stop: de tweelingpieken Kun en Nun domineren hier reeds het landschap. Het laatste moslimdorp is Parkachik en dan zitten we volop in boeddhistisch gebied. De aanwezigheid van talloze chorten, tempeltjes en gebedsvlaggen laat daar geen twijfel over bestaan. Eindpunt vandaag is Rangdum, een klein dorp gelegen in een vallei gevormd door gletsjers en breed meanderende bergrivieren. Op een heuvel boven het dorp torent de bekende gompa van Rangdum. Overnachting in een eenvoudig vast tentenkamp aan de voet van de gompa DAG 7: PADUM We vervolgen onze bergroute in de richting van Padum en starten met de klim naar de Pensi La, de hoogste pas van het traject met meer dan 4400m. Vanop de desolate pas kijken we uit op de Durung Drung gletsjer en op het massief van Kun en Nun. Nog een goede 90km scheiden ons van de vallei van Padum, de hoofdstad van Zanskar. Hoewel er in de loop der jaren meer en meer reizigers naar Padum afzakken, blijft het toch een typisch Himalaya-stadje. Enkele stoffige hoofdstraten, kleine guesthouses, een aantal kampeerplekken, daar blijft het

20 bij. De meeste reizigers worden afgeschrikt door het lastige jeeptraject of door de zware trektocht te voet door de bergen die nodig is om Padum te bereiken. Er wordt echter gewerkt aan een nieuwe weg die Leh en Padum rechtstreeks zal verbinden. Dit zal het stadje ongetwijfeld een boost geven, maar nu ligt het er nog slaperig en authentiek bij. Padum is onze uitvalsbasis voor de komende dagen. DAG 8-10 : PADUM EN OMGEVING Drie volledige dagen trekken we uit voor een verkenning van Padum en de vallei. We rijden een stuk verder oostwaarts naar de kleine gompa van Bardan en keren al wandelend langs de rivier terug vanuit het dorpje Mune. Ook bezoeken we het oude koninklijke paleis van Zangla, de prachtig gelegen gompa van Stongde en de tempel van Pibeting. Op een uurtje wandelen van Padum ligt echter de parel van de vallei: het imposante klooster van Karsha. Als een arendsnest is het boven op de rotsen gebouwd. We wonen er het jaarlijkse Karsha-festival bij, een kleurrijk gebeuren waar van heinde en ver Ladakhi op afkomen om de dansen van de monniken te aanschouwen. We combineren dit bezoek aan het festival met een uitstap naar het rotsklooster van Zongkhul, een vergeten pareltje in een prachtige omgeving. Tijdens ons verblijf in Padum spelen we waar mogelijk ook in op lokale festiviteiten. DAG 11 KARGIL EN SHARGOL Via Rangdum rijden we terug richting Kargil. We proberen een andere route door de Suru-vallei te nemen als de weg in goede staat is en rijden vanuit Kargil nog een kleine stukje door naar het vaste tentenkamp in Shargol. DAG 12 LAMAYURU Via de in de rotsen uitgehouwen boeddha van Mulbek rijden we naar de Indus-vallei. Onderweg bedwingen we o.m. de Fotu La (4100m) en de Namika La (3720m). De virtuositeit van de Indische wegenbouwers is hier op zijn best. In een dor maanlandschap dat zo typisch is voor Ladakh, duikt plots de de gompa van Lamayuru op, het belangrijkste boeddhistische klooster van Ladakh. Overnachting in een guesthouse nabij het klooster. DAG 13: ULETOKPO EN WANDELING NAAR MANGYU Via slingerende bergwegen met telkens andere vergezichten brengt de reis ons verder tot Uletokpo, een mooie plek aan de oevers van de Indus. Van hieruit wandelen we naar het dorpje Mangyu, aan de voet van de gelijknamige bergpas. DAG 14: RIDZONG CHULICAN - ALCHI Na een bezoek aan de gompa van Ridzong, een van de rijkste van Ladakh, en het nonnenklooster van Chulican, naar de boeddhistische enclave Alchi. Alchi is een tempelcomplex dat door de Unesco tot werelderfgoed werd uitgeroepen. Het bezit een aantal van de mooiste fresco s van de Himalaya en graat prat op prachtige Kashmiri houtsnijwerk kunst. Overnachting in Alchi. DAG 15: LEH Na het ontbijt vertrek naar Leh. Onderweg houden we nog even halt bij de samenvloeiing van de Zanskar en de Indus-rivier. In de namiddag vrije tijd in Leh om de stad te verkennen of een wandeling naar het Fort en de gompa boven de stad voor een prachtig uitzicht.

21 DAG 16: HEMIS THIKSEY - SHEY Uitstap in Oostelijke richting door de vallei van de Indus naar de bekende gompa van Hemis. Onderweg bezoek aan het mooie klooster van Thiksey en aan het paleis van Shey. DAG 17: VRIJE DAG IN LEH Vrije dag in Leh: met de liefhebbers kunnen we gaan raften, een uitstap maken naar de hoogst berijdbare bergpas ter wereld of gewoon genieten van de tijdloze sfeer van Leh. DAG 18: VLUCHT NAAR DELHI Vlucht naar Delhi. Bij aankomst transfer naar het hotel, nabij de luchthaven. Met de liefhebbers trekken we nog even de stad in voor een stadsbezoek. s Avonds na het diner transfer naar de luchthaven. DAG 19: BRUSSEL Vlucht naar Brussel met aankomst dezelfde dag.

22 DATA EN PRIJZEN van woensdagochtend 22 juli 2015 tot zondagochtend 9 augustus per persoon 19- daagse reis singletoeslag (indien gewenst): 400 INCLUSIEF: Rechtstreekse vluchten met Jet Airways Brussel Delhi Brussel Binnenlandse Vluchten Delhi Srinagar //Leh - Delhi Alle Luchthaventaksen Alle transport ter plaatse met privé-vervoer met chauffeurs Alle overnachtingen Volpension in Ladakh, Zanskar en Kashmir Alle excursies en toegangsgelden in Ladakh, Zanskar en Kashmir Diensten van lokale gidsen en chauffeurs Alle nodige permits Nederlandstalige reisbegeleiding Voorbereidende samenkomst met alle deelnemers BTW EXCLUSIEF Visum voor India Enkele maaltijden in Delhi (ong. 30 Euro) Eventueel bezoek Delhi Fooien lokale gidsen en dragers MAXIMUM 10 DEELNEMERS + 1 NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDER INSCHRIJVEN Inschrijven kan enkel via Xplore The Himalaya Kerkhofstraat BE 2850 Boom - Belgium info@xplorethehimalaya.be of Xplore the Himalaya is aangesloten bij het Garantiefonds Reizen en heeft een licentie van Toerisme Vlaanderen (A 7263). Je garantie voor een professionele reisorganisatie.

23 PRAKTISCHE INFORMATIE Niveau Actieve instelling en doorsnee conditie volstaan voor deze reis. Er is geen meerdaagse trekking voorzien. Wel lichte wandelingen met als doel te genieten van de natuur. Let wel: je verblijft het grootste deel van de reis op 3500m hoogte en meer. Ondanks het feit dat het lichaam zich hier geleidelijk aan aanpast kan dit soms enig ongemak opleveren. Ook het bezoeken van de kloosters vraagt soms wel enige inspanning (trappen!). Enkele lange rittten (o.m. naar Padum) over slechte wegen: we proberen dit op te vangen met verschillend fotostops en korte wandelingen tussendoor. Overnachtingen In Srinagar slapen we op een comfortabele houseboat (Sukoon) met een prachtig zonnedek. Tweepersoonskamers van topkwaliteit met douche en toilet. In Leh slapen we in een comfortabel hotel op basis van tweepersoonskamers met douche en toilet. De overige overnachtingen gebeuren in kleine, maar nette hotels/ guesthouses (ook douche en toilet op de kamer, soms met een zgn bucket -systeem). In de vallei van Rangdum en in Shargol slapen we in een zgn vast tentenkamp. Dit is eigenlijk een hotelformule met tenten. Tijdens de zomer zet men ruime tweepersoonstenten op (waarin men kan rechtstaan). In de tenten zijn bedden en beddegoed voorzien. Een slaapzak is dus niet nodig, maar sommige reizigers nemen hun eigen lakenzak mee. Het sanitair is gemeenschappelijk voor enkele tenten en wordt regelmatig onderhouden. De maaltijden worden genomen in een centraal restaurant. Een single kan, mits betaling van een supplement. Alleenreizende deelnemers kunnen ook een kamer delen met een andere reiziger. Gezien het beperkt aantal kamers op de Sukoon Houseboat is een single kamer daar niet mogelijk. Maaltijden Tijdens de reis zijn vrijwel alle maaltijden inbegrepen. s Middags voorzien we meestal een picknick om niet te veel tijd te verliezen. Vegetariers zullen zeker aan hun trekken komen in Ladakh en Zanskar, al komt er regelmatig ook kip op het menu. In Kashmir staat ook vlees op het menu (lamsvlees, schaap, kip,rund). Verwittig ons best vooraf indien je bepaalde wensen hebt qua dieet. In de mate van het mogelijke proberen we daar rekening mee te houden. Hou in het achterhoofd dat je in India bent en dat met zeer specifieke diëten geen rekening kan worden gehouden. Bagage Bagage verpak je best in een duffel of kitbag. Een stevige reistas kan ook: voorzie in dat geval een beschermhoes. Geen harde valiezen aangezien deze niet handig zijn voor het transport in de jeeps. Probeer de bagage in elk geval te beperken tot ong. 15 kg per persoon. Een dagrugzakje met daarin fototoestel, fleece, regenvest, drinkwater en persoonlijke spullen die je overdag kan nodig hebben (EHBO, zonnebril, ) draag je zelf.

24 Begeleiding De reis wordt mee begeleid door een lokale Ladakhi-gids die je wegwijs zal maken in de cultuur en natuur van Ladakh. In Kashmir worden we begeleid door een lokale moslim-gids die ons inwijdt in de bewogen geschiedenis van Kashmir. Een Nederlandstalige reisleider verzorgt de coördinatie tussen de reizigers en het lokale gidsenteam/chauffeurs. Uitrusting Over het algemeen dien je voor deze reis geen dure en gespecialiseerde kledij aan te schaffen Een paar stevige wandelschoenen, warme fleece, regenjas en een dagrugzakje zijn zowat de voornaamste zaken die je nodig hebt. Op de voorbereidende samenkomst bespreken we uitgebreid de kledij en de uitrusting. Nuttige zaken zijn ook: Handdoek (sneldrogend) Hoofddeksel tegen zon / koude Handschoenen Aansteker + WC papier. Goede zonnecrème en lippenbalsem Zonnebril Zaklamp (hoofdlamp is handigst) Drinkfles. Je kan echter overal flessenwater kopen. Eventuele lichte snacks als tussendoortje: mueslibar, koekjes (kan ter plaatse aangeschaft worden) Medische voorzorgen Voor India zijn geen inentingen wettelijk verplicht. Niettemin raden wij aan om je DTP-status te checken (Difterie Tetanus Polio) en een vaccinatie tegen Tyfus / Buiktyfus te nemen. Een vaccinatieschema tegen Hepathitis A valt te overwegen indien je regelmatig verre of avontuurlijke reizen maakt. Overleg hierover met je arts of check de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde Reisdocumenten Een reispas geldig tot 6 maand na retour is vereist. Het visum voor India kan je verkrijgen via het Visa Application Center in Brussel of Antwerpen. Eventueel kan Xplore the Himalaya dit voor je regelen. Naast de visum- en koerierskosten vragen wij hiervoor een handling fee van 30 per visum. Programma wijzigingen Reizen in de Himalaya blijft reizen in de bergen. De voorgestelde route is afhankelijk van het weer en van lokale omstandigheden. Ze heeft dan ook een indicatief karakter. Het kan noodzakelijk zijn dat de gidsen lokaal bepaalde trajecten dienen aan te passen.

LADAKH NUBRA TSOMORIRI PANGON

LADAKH NUBRA TSOMORIRI PANGON LADAKH NUBRA TSOMORIRI PANGON ZOMER 2014 Een kennismaking met de rijke boeddhistische cultuur en de onaardse natuur van het land van de Hoge Passen. Je hoeft geen sportieve wandelaar te zijn om de pracht

Nadere informatie

NEPAL TREKKING NAAR MUSTANG

NEPAL TREKKING NAAR MUSTANG NEPAL TREKKING NAAR MUSTANG Zomer 2014 Een trekking naar Mustang in Nepal is een droom van veel Nepalreizigers. Een van de meest legendarische trekkings in Nepal is wellicht de tocht naar Upper Mustang.

Nadere informatie

NEPAL TREKKING NAAR MUSTANG

NEPAL TREKKING NAAR MUSTANG NEPAL TREKKING NAAR MUSTANG Zomer 2016 Een trekking naar Mustang in Nepal is een droom van veel Nepalreizigers. Een van de meest legendarische trekkings in Nepal is wellicht de tocht naar Upper Mustang.

Nadere informatie

Met Karel Peeters & Etienne Hauttekeete naar BHUTAN & SIKKIM-DARJEELING EEUWENOUDE CULTUUR EN TRADITIES IN DE IMPOSANTE HIMALAYA

Met Karel Peeters & Etienne Hauttekeete naar BHUTAN & SIKKIM-DARJEELING EEUWENOUDE CULTUUR EN TRADITIES IN DE IMPOSANTE HIMALAYA Met Karel Peeters & Etienne Hauttekeete naar BHUTAN & SIKKIM-DARJEELING EEUWENOUDE CULTUUR EN TRADITIES IN DE IMPOSANTE HIMALAYA - Sikkim, het boeddistisch koninkrijk in de wolken - Topkunst van het Tibetaanse

Nadere informatie

Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014

Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014 Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014 Excursie vanuit Delhi. Vanuit Srinagar kunt u terugvliegen naar Delhi of uw reis per auto voortzetten naar Leh waar u aan kunt

Nadere informatie

NEPAL EVEREST 3 PASSEN TREK

NEPAL EVEREST 3 PASSEN TREK NEPAL EVEREST 3 PASSEN TREK MAART 2014 De Everest ongetwijfeld de meest legendarische berg ter wereld. Niet alleen bergbeklimmers worden door deze reus aangetrokken, maar jaarlijks volgen ook heel wat

Nadere informatie

NEPAL EVEREST 3 PASSEN TREK

NEPAL EVEREST 3 PASSEN TREK NEPAL EVEREST 3 PASSEN TREK MAART 2014 De Everest ongetwijfeld de meest legendarische berg ter wereld. Niet alleen bergbeklimmers worden door deze reus aangetrokken, maar jaarlijks volgen ook heel wat

Nadere informatie

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 1 Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 Dag 1 Aankomst op Kilimanjaro International Airport. Wij halen jullie op van het vliegveld en brengen jullie naar Arusha Villa. Hier ontvangen we jullie met een

Nadere informatie

KENNISMAKING MET NEPAL

KENNISMAKING MET NEPAL KENNISMAKING MET NEPAL PASEN 2014 Een eerste keer naar Nepal? Dan is dit de ideale kennismaking met hét land van de Himalaya. Op een tweetal weken reis je van de rijke cultuur in de Kathmandu-vallei naar

Nadere informatie

KENNISMAKING MET NEPAL

KENNISMAKING MET NEPAL KENNISMAKING MET NEPAL PASEN 2014 Een eerste keer naar Nepal? Dan is dit de ideale kennismaking met hét land van de Himalaya. Op een tweetal weken reis je van de rijke cultuur in de Kathmandu-vallei naar

Nadere informatie

Openluchtmuseum in de Middellandse zee

Openluchtmuseum in de Middellandse zee CITY TRIP DELUXE 4 EN 3 NACHTEN Openluchtmuseum in de Middellandse zee PROGRAMMA Dag 1 : België - Malta Vertrek vanuit Zaventem met de rechtstreekse vlucht van Air Malta. Aankomst in Malta en start van

Nadere informatie

Harriniva: Powder Pro

Harriniva: Powder Pro FINS LAPLAND: Harriniva: Powder Pro Individuele afreis (5 dagen/4 nachten) Ontdek Europa s laatste wildernis per sneeuwscooter. U kan niet authentieker en dichter bij de natuur staan dan tijdens deze unieke

Nadere informatie

Tanzania - Zanzibar, de Grote Trek

Tanzania - Zanzibar, de Grote Trek TANZANIA Tanzania -, de Grote Trek Privé rondreis met privéchauffeur/ranger Kant-en-Klaar - 11 dagen / 8 nachten REF: 194 REISBESCHRIJVING - - Lake Manyara - Karatu - Ngorongoro Krater - - Ngorongoro Conservation

Nadere informatie

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Dag 1 zondag 2 oktober 2016 Eindhoven Athene - Delphi Per taxibusje vanuit Genk

Nadere informatie

BEGELEIDE MEERDAAGSE TREKKING LANGS DE LAUGAVEGUR

BEGELEIDE MEERDAAGSE TREKKING LANGS DE LAUGAVEGUR BEGELEIDE MEERDAAGSE TREKKING LANGS DE LAUGAVEGUR Deze wandelreis in internationaal gezelschap focust volledig op de Laugavegur, de bekendste trekking van IJsland die in 7 dagen van het geothermisch gebied

Nadere informatie

Kenia. De magie van Kenia. Groepsreis in internationaal gezelschap. Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid

Kenia. De magie van Kenia. Groepsreis in internationaal gezelschap. Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid Kenia Groepsreis in internationaal gezelschap De magie van Kenia Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid 13 dagen/10 nachten GROEPSREIS MET FRANSTALIGE GIDS IN KENIA Safari

Nadere informatie

KYRGYZSTAN - 9 DAGEN Een échte beleving op kindermaat, om nooit te vergeten!

KYRGYZSTAN - 9 DAGEN Een échte beleving op kindermaat, om nooit te vergeten! Contact : Sarah Dhondt & Jessie Oosterlynck sarah@lupaplanet.be jessie@lupaplanet.be 0476 992 141 0471 222 711 KYRGYZSTAN - 9 DAGEN Een échte beleving op kindermaat, om nooit te vergeten! 1 Vluchten Naargelang

Nadere informatie

Kennismaking Noord-Portugal met Porto en de Douro vallei

Kennismaking Noord-Portugal met Porto en de Douro vallei Kennismaking Noord-Portugal met Porto en de Douro vallei DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS 1 Programma DAG 1 Samenkomst op de luchthaven van Zaventem en vertrek per rechtstreekse lijnvlucht van Brussels Airlines

Nadere informatie

GROEPSREIS IJSLAND KLASSIEK - NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDING

GROEPSREIS IJSLAND KLASSIEK - NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDING GROEPSREIS IJSLAND KLASSIEK - NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDING Dit is een klassieke rondreis met de perfecte mix van cultuur en natuur. Je reist onder Nederlands- of Franstalige begeleiding en volgt grotendeels

Nadere informatie

Yoga on Call. Valies-Uniek. Yogarondreis Marokko. Yoga to the People

Yoga on Call. Valies-Uniek. Yogarondreis Marokko. Yoga to the People Yoga on Call Yoga to the People Yogarondreis Marokko 2 Yogarondreis Marokko Zaterdag 4 november Zondag 12 november 2017 9 dagen yoga op uitzonderlijke plaatsen Dag 1 4 november Om 17h40 komen we aan in

Nadere informatie

Yoga on Call. Valies-Uniek. Yogarondreis Marokko. Yoga to the People

Yoga on Call. Valies-Uniek. Yogarondreis Marokko. Yoga to the People Yoga on Call Yoga to the People Yogarondreis Marokko 2 Yogarondreis Marokko Zondag 5 november Zondag 12 november 2017 8 dagen yoga op uitzonderlijke plaatsen Dag 1 Om 17h40 op 5 november komen we aan in

Nadere informatie

BERG EN HUSKY EXPEDITIE IN ZWEEDS LAPLAND - UNIEK!

BERG EN HUSKY EXPEDITIE IN ZWEEDS LAPLAND - UNIEK! BERG EN HUSKY EXPEDITIE IN ZWEEDS LAPLAND - UNIEK! Beleef het ultieme winteravontuur tijdens een 6-daagse hondensledetocht in het uiterste noorden van Zweeds Lapland. Het traject van deze expeditie volgt

Nadere informatie

singlereis wandelvakantie vanaf 1.054

singlereis wandelvakantie vanaf 1.054 Mallorca 8 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 1.054 Wandelen op wandelparadijs Mallorca Mallorca is één van de populairste vakantiebestemmingen in de Middellandse Zee. Hier vindt u werkelijk alles voor

Nadere informatie

IJsland - Reykjavik, 4 dagen Stedentrip Reykjavik met Gullfoss, Geysir en Thingvellir, korte stopover op IJsland met Golden Circle excursie

IJsland - Reykjavik, 4 dagen Stedentrip Reykjavik met Gullfoss, Geysir en Thingvellir, korte stopover op IJsland met Golden Circle excursie Wandelreizen / Europa / IJsland Code 315030 LA individuele reis Niveau Accommodatie IJsland - Reykjavik, 4 dagen Stedentrip Reykjavik met Gullfoss, Geysir en Thingvellir, korte stopover op IJsland met

Nadere informatie

CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian

CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian 10 daagse groepsreis onder begeleiding van Chinakenner Ng Sauw Tjhoi 17 oktober 26 oktober 2013 China moet je niet alleen zien, maar

Nadere informatie

SUPERJEEP EXPEDITIE IN ZUID-IJSLAND - VERNIEUWD!

SUPERJEEP EXPEDITIE IN ZUID-IJSLAND - VERNIEUWD! SUPERJEEP EXPEDITIE IN ZUID-IJSLAND - VERNIEUWD! Een rondrit per superjeep is de uitgelezen manier om de minder toegankelijke gebieden van IJsland tijdens de wintermaanden te ontdekken. Bereid je voor

Nadere informatie

Culturele Yogareis Reis NEPAL 6-14 maart 2020

Culturele Yogareis Reis NEPAL 6-14 maart 2020 Culturele Yogareis Reis NEPAL 6-14 maart 2020 De Yogareis is van vrijdag t/m zaterdag. Het programma ziet er als volgt uit: Dag 1 - Vrijdag Aankomst Kathmandu. Transfer naar Boudha little Tibet Shambaling

Nadere informatie

Yoga on Call. Valies-Uniek. Yogarondreis Marokko. Yoga to the People

Yoga on Call. Valies-Uniek. Yogarondreis Marokko. Yoga to the People Yoga on Call Yoga to the People Yogarondreis Marokko Valies-Uniek 2 Yogarondreis Marokko Zaterdag 19 november Zaterdag 26 november 2016 8 dagen yoga op uitzonderlijke plaatsen Dag 1 Om 17h40 komen we aan

Nadere informatie

Inspirerend Ladakh. Spirituele en culturele reis onder leiding van Henk Thoma

Inspirerend Ladakh. Spirituele en culturele reis onder leiding van Henk Thoma Inspirerend Ladakh Spirituele en culturele reis onder leiding van Henk Thoma Klein Tibet wordt Ladakh wel genoemd. Het Tibetaans Boeddhisme met de bijbehorende vredige cultuur is hier nog in zijn oorspronkelijke

Nadere informatie

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Dag 1 zondag 2 oktober 2016 Eindhoven Athene Per taxibusje vanuit Genk / Houthalen

Nadere informatie

Alle wegen leiden naar...

Alle wegen leiden naar... ROME CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN Alle wegen leiden naar... PROGRAMMA Dag 1 : België - Rome We vertrekken s ochtends voor onze rechtstreekse vlucht met Brussels Airlines naar Rome. We maken onmiddellijk

Nadere informatie

Culturele Yoga en Boeddhisme Reis NEPAL 25 oktober - 1 november 2020

Culturele Yoga en Boeddhisme Reis NEPAL 25 oktober - 1 november 2020 Culturele Yoga en Boeddhisme Reis NEPAL 25 oktober - 1 november 2020 De Yogareis is van zondag t/m zondag. Het programma ziet er als volgt uit: Dag 1 - Zondag Aankomst en transfer naar de koningsstad Patan,

Nadere informatie

5 dagen. Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Mae Hong Son en Chang Rai avontuur deluxe. Vertrek vanuit Chang Mai: dagelijks

5 dagen. Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Mae Hong Son en Chang Rai avontuur deluxe. Vertrek vanuit Chang Mai: dagelijks Vertrek vanuit Chang Mai: dagelijks 5 dagen Dag 1 Wij halen u 's morgens vroeg op bij uw hotel en brengen u naar het vliegveld van Chiang Mai voor de vlucht naar Mae Hong Son. Daar wacht de gids u op.

Nadere informatie

Basis Informatie: Langtang Trek (Centrale Himalayas)

Basis Informatie: Langtang Trek (Centrale Himalayas) Langtang Trek (Centrale Himalayas) Deze trektocht biedt u de mogelijkheid om pal in het midden tussen de toppen van de Himalayas te wandelen. Ze toont een uitzonderlijke diversiteit aan natuur en cultuur.

Nadere informatie

ANDALUSIË. Rondreis met alle hoogtepunten+ autentiek Andalusië

ANDALUSIË. Rondreis met alle hoogtepunten+ autentiek Andalusië ANDALUSIË Rondreis met alle hoogtepunten+ autentiek Andalusië 21 september 28 september 2016 DAG 1: BRUSSEL MALAGA RONDA (D) Vertrek vanuit Brussel naar Malaga. Onthaal door de Nederlandstalige gids en

Nadere informatie

NATUURREIS NAAR INDIA: OP ZOEK NAAR HET MYTHISCHE SNEEUWLUIPAARD

NATUURREIS NAAR INDIA: OP ZOEK NAAR HET MYTHISCHE SNEEUWLUIPAARD NATUURREIS NAAR INDIA: OP ZOEK NAAR HET MYTHISCHE SNEEUWLUIPAARD 14 dagen 16 mrt 2019-29 mrt 2019 Groepsreizen Natuur Belevingsreizen Zoogdierenreizen Avontuurlijk reizen Een surrealistisch idee om een

Nadere informatie

Tibetan Aid Project Programma Pelgrimage Reis 2018 naar Ladakh, 'Klein Tibet'

Tibetan Aid Project Programma Pelgrimage Reis 2018 naar Ladakh, 'Klein Tibet' Tibetan Aid Project Programma Pelgrimage Reis 2018 naar Ladakh, 'Klein Tibet' Naar Ladakh, 'Klein Tibet' Het Tibetan Aid Project (TAP) organiseert in 2018 van 18 juni t/m 5 juli weer een pelgrimage reis,

Nadere informatie

Alle wegen leiden naar...

Alle wegen leiden naar... ROME CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN Alle wegen leiden naar... PROGRAMMA Dag 1 : België - Rome We vertrekken s ochtends voor onze rechtstreekse vlucht met Brussels Airlines naar Rome. We maken onmiddellijk

Nadere informatie

WILDLIFE SHORTBREAK OP SPITSBERGEN - VERNIEUWD!

WILDLIFE SHORTBREAK OP SPITSBERGEN - VERNIEUWD! WILDLIFE SHORTBREAK OP SPITSBERGEN - VERNIEUWD! Ontdek het allerbeste van Spitsbergen tijdens een hondensledetocht en tweedaagse sneeuwscootersafari op zoek naar ijsberen en andere arctische dieren. Je

Nadere informatie

INDIVIDUELE VERKENNING VAN WEST-GROENLAND

INDIVIDUELE VERKENNING VAN WEST-GROENLAND INDIVIDUELE VERKENNING VAN WEST-GROENLAND Tijdens deze 9-daagse rondreis verken je de mooiste plekken van West-Groenland. In Ilulissat verblijf je op individuele basis en kan je deelnemen aan verschillende

Nadere informatie

DE BESTE MEERDAAGSE SNEEUWSCOOTERSAFARIS IN LAPLAND

DE BESTE MEERDAAGSE SNEEUWSCOOTERSAFARIS IN LAPLAND DE BESTE MEERDAAGSE SNEEUWSCOOTERSAFARIS IN LAPLAND Op zoek naar een echt winters avontuur door de laatste ongerepte wildernis van Europa? Kies dan voor een meerdaagse sneeuwsafari door Lapland! NORTH

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! REISSCHEMA 9-daagse reis DAG 1 ADDIS ABEBA-JIMMA Je wordt opgehaald bij het hotel of de luchthaven door de Engelstalige chauffeur en vertrekt richting het zuidwesten. De rit

Nadere informatie

Welmanstudio Fotoreizen. Schotland 5 daagse reis in het voorjaar

Welmanstudio Fotoreizen. Schotland 5 daagse reis in het voorjaar Welmanstudio Fotoreizen Schotland 5 daagse reis in het voorjaar Welmanstudio Fotoreizen Programma Schotland, voorjaarsreis 2018 Schotland 5 daagse reis in het voorjaar Glens, Beinns en Lochs in een ruig

Nadere informatie

NEW YORK CITY 5 DAGEN 4 NACHTEN VIJFDAAGSE CITYTRIP NAAR THE BIG APPLE

NEW YORK CITY 5 DAGEN 4 NACHTEN VIJFDAAGSE CITYTRIP NAAR THE BIG APPLE PROGRAMMA Dag 1 : België - New York / New York City Yeah, America, here we come! We vertrekken s morgens met een rechtstreekse vlucht van Brussel naar New York. Onze reisbegeleider helpt je met het inchecken

Nadere informatie

AVONTURENWEEK IN DE SJOAVALLEI

AVONTURENWEEK IN DE SJOAVALLEI AVONTURENWEEK IN DE SJOAVALLEI De Sjoavallei is het raftingparadijs van Noorwegen en wordt omgeven door enkele van de mooiste nationale parken van Noorwegen: Rondane en Jotunheimen. Tijdens deze avonturenweek

Nadere informatie

EXPEDITIE MET DE HONDENSLEDE OP SPITSBERGEN - NIEUW!

EXPEDITIE MET DE HONDENSLEDE OP SPITSBERGEN - NIEUW! EXPEDITIE MET DE HONDENSLEDE OP SPITSBERGEN - NIEUW! Ga op avontuur in de voetsporen van ontdekkingsreizigers als Fritjof Nansen en ervaar hoe het is om te leven in een wereld van sneeuw en ijs. Tijdens

Nadere informatie

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five.

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five. Oeganda - Klussen Jij steekt samen met je team je handen uit de mouwen om van een dorpsschooltje in Nkokonjeru een nieuwe frisse school te maken. Samen met ouders en leraren knap je de boel op. Aan de

Nadere informatie

MAROKKO FOR KIDS 2016

MAROKKO FOR KIDS 2016 MAROKKO FOR KIDS 2016 8 daagse rondreis doorheen Zuid Marokko per 4 4 met privé chauffeur. E-mail: info@tierra.be Website: www.tierra.be Pagina: 1/5 REISBESCHRIJVING Dag 1: Dag 2: Dag 3 : BRUSSEL MARRAKECH

Nadere informatie

From Buddha to Laozhe

From Buddha to Laozhe From Buddha to Laozhe 20 daagse wandelreis rond de heilige bergen van China Profiel Wandelen naar spirituele hoogten Adembenemende landschappen Uitgebreide kennismaking Boeddhisme en Taoïsme Een wandelavontuur

Nadere informatie

Privé Safaris in Afrika

Privé Safaris in Afrika Nederlandstalig begeleide Groepsreis 2016 Kenia 13 dagen / 11 nachten LOKROEP VAN DE SAVANNE 12 mei 2016 tot en met 24 mei 2016 Op 12 mei 2016 starten we met de zuidelijke route en eindigen we aan de Indische

Nadere informatie

Natuur- en cultuurreis naar Georgië 2015

Natuur- en cultuurreis naar Georgië 2015 Programma 15-daagse reis Natuur- en cultuurreis naar Georgië 2015 Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4 Dag 5 Dag 6 Dag 7 Dag 8 Vlucht Amsterdam Tbilisi, transfer; overnachting bij particulieren. s Ochtends een stadsexcursie

Nadere informatie

Murcia: de Moorse oase van Zuid-Spanje

Murcia: de Moorse oase van Zuid-Spanje Murcia: de Moorse oase van Zuid-Spanje De regio Murcia in zuidoost Spanje is totaal onbekend bij de meeste vakantiegangers, maar daarom juist favoriet bij ons. Het is er nog 'echt' Spaans. Eeuwenoude steden,

Nadere informatie

4 PEAKS CHALLENGE SCHOTLAND

4 PEAKS CHALLENGE SCHOTLAND SCHOTLAND 4 PEAKS CHALLENGE De uitdaging Deze uitdaging voert ons naar de Schotse ruige westkust, meer bepaald om de toppen te bedwingen van alle vier de kleine eilanden van de Binnen Hebriden, Europa

Nadere informatie

Tanzania. Tanzania Explorer. Begeleide groepsreis met Franstalige begeleiding. Arusha Manyara Serengeti Ngorongoro Tarangire Arusha

Tanzania. Tanzania Explorer. Begeleide groepsreis met Franstalige begeleiding. Arusha Manyara Serengeti Ngorongoro Tarangire Arusha Tanzania Begeleide groepsreis met Franstalige begeleiding Tanzania Explorer Arusha Manyara Serengeti Ngorongoro Tarangire Arusha Verken het Manyara National Parc waar duizenden flamingo s hun habitat hebben

Nadere informatie

Sneeuwscooteravontuur Three Countries

Sneeuwscooteravontuur Three Countries Fins Lapland: Sneeuwscooteravontuur Three Countries Individuele afreis (6 dagen/5 nachten) Avontuurlijke sneeuwscootertocht naar het drielandenpunt van Finland, Zweden en Noorwegen. De tocht brengt u in

Nadere informatie

Cultuur en natuur van Ghana

Cultuur en natuur van Ghana Ghana Rondreis in groep Cultuur en natuur van Ghana Accra - Ejisu - Nkoranza - Boabeng - Laranba - Mole National Park - Kintampo Falls - Techiman - Kumashi - Bosumtwimeer - Axim - Nzulezi - Elmina - Kakum

Nadere informatie

Baltische Landen: parels aan de Oostzee

Baltische Landen: parels aan de Oostzee Baltische Landen: parels aan de Oostzee Alle drie Baltische Landen hebben zich na hun onafhankelijkheid vanaf 1991 in sneltreinvaart ontwikkeld. In het statige Vilnius, ooit de hoofdstad van het Pools-

Nadere informatie

8 14 februari 2019 Winter-Hike 455 euro

8 14 februari 2019 Winter-Hike 455 euro 8 14 februari 2019 Winter-Hike 455 euro Doel? We laten de maatschappij even achter en trekken de wilde natuur in. Bedekt door een mooi laagje sneeuw wandelen we met sneeuwraketten helemaal waar we willen.

Nadere informatie

Fins Lapland op zoek naar het noorderlicht 5 tot 10 april 2018 o.l.v Karel Baillieux

Fins Lapland op zoek naar het noorderlicht 5 tot 10 april 2018 o.l.v Karel Baillieux Fins Lapland op zoek naar het noorderlicht 5 tot 10 april 2018 o.l.v Karel Baillieux Een gezellige chalet vormt de uitvalsbasis voor een unieke Laplandervaring. Deze streek behoort ongetwijfeld tot de

Nadere informatie

16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar

16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar 16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar Bij een lodge safari brengt u de nacht door in huisjes of kleine hotels die van alle gemakken voorzien zijn. Veelal zijn deze lodges in typische afrikaanse

Nadere informatie

Kruger National Park Safari

Kruger National Park Safari Kruger National Park Safari 4 dagen, kampeerreis Deze reis is ook beschikbaar als kleine groepsreis (max 12 reizigers), zie voor de actuele prijzen de website. Maaltijden: Startpunt rondreis: Eindpunt

Nadere informatie

Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Een Actief Thais Bergdorp-Belevenis

Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Een Actief Thais Bergdorp-Belevenis Vertrek vanuit Chang Mai: woensdag en zondag met de dagtrein 3 dagen Vertrek vanuit Bangkok: dinsdag en zaterdag met de nachttrein Dag 1 U wordt opgehaald van Ban Bin treinstation per lokale open taxi.

Nadere informatie

Marokko Langs onbekende parels in Zuid-Marokko

Marokko Langs onbekende parels in Zuid-Marokko Combinatierondreis met trekking Individueel Marokko Langs onbekende parels in Zuid-Marokko Marrakech Cap Imsouane d Imerditsene Tafedna Sidi Ahmed Sayeh - Sidi Mbarek Essaouira - Aït Khyar Merzouga Tannamoste

Nadere informatie

!!! Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand. Dag 1, Krabie

!!! Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand. Dag 1, Krabie Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand Dag 1, Krabie Krabi, in Zuid Thailand, aan de kust van de Andamanse Zee vlakbij het Than Bok Khorani National park is bekend om zijn karst rots formaties

Nadere informatie

REIZENSYLVIE stelt voor

REIZENSYLVIE stelt voor REIZENSYLVIE stelt voor Groepscruise Oost-Middellandse Zee In samenwerking met : Periode : 05/06/2012-17/6/2012 Het begint met een tijdloze reis aan boord van een ruim, middelgroot schip. Het eindigt met

Nadere informatie

Sri Lanka : 14 Daagse Familie reis. Vertrek zondag 06/08/2017 Retour zaterdag 19/08/2017

Sri Lanka : 14 Daagse Familie reis. Vertrek zondag 06/08/2017 Retour zaterdag 19/08/2017 Sri Lanka : 14 Daagse Familie reis Vertrek zondag 06/08/2017 Retour zaterdag 19/08/2017 Programma : Dag 1: zondag 06 augustus 2017 Vertrek rond 18u10 vanuit Brussel via Doha naar Colombo Sri Lanka. Dag

Nadere informatie

Natuur- en cultuurreis naar Georgië

Natuur- en cultuurreis naar Georgië Programma 15-daagse reis Natuur- en cultuurreis naar Georgië Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4 Dag 5 Dag 6 Dag 7 Dag 8 Vlucht Amsterdam Tbilisi, transfer; overnachting bij particulieren. s Ochtends een stadsexcursie

Nadere informatie

WILD TAÏGA MULTI-ACTIVITEITENWEEK

WILD TAÏGA MULTI-ACTIVITEITENWEEK WILD TAÏGA MULTI-ACTIVITEITENWEEK Het Kalevala Hotel is prachtig gelegen aan de oever van het Lammasjärvi-meer in Oost-Finland vlakbij de Russische grens. Deze regio die bekend staat omwille van de vele

Nadere informatie

Stad van Gaudi PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN. Dag 1 : België - Barcelona

Stad van Gaudi PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN. Dag 1 : België - Barcelona CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN Stad van Gaudi PROGRAMMA Dag 1 : België - Barcelona We vertrekken s ochtends met een rechtstreekse vlucht Brussels Airlines naar Barcelona. Onder begeleiding van onze

Nadere informatie

6 augustus - 17 augustus 2018

6 augustus - 17 augustus 2018 6 augustus - 17 augustus 2018 Dag Activiteit Overnachting 1 Ma 06/08 heenvlucht We worden op de luchthaven opgewacht door het ontvangstcomité en naar onze logies in het dorpje, bij de familie Badasian

Nadere informatie

Pelgrimage reis naar Ladakh 18 juni t/m 5 juli 2018

Pelgrimage reis naar Ladakh 18 juni t/m 5 juli 2018 Pelgrimage reis naar Ladakh 18 juni t/m 5 juli 2018 Tibetan Aid Project Doel: behoud van het Tibetaanse erfgoed: de verspreiding van traditionele boeken en kunst onder Tibetanen jaarlijks tijdens Mon Lam

Nadere informatie

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging 16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging We beklimmen de Kilimanjaro via de Marangu Route, dit is de oudste route en ook de enige route waar u verblijft in hutten. Er zijn verschillende

Nadere informatie

Reisprogramma: Helen s Choice Bhutan (2015)

Reisprogramma: Helen s Choice Bhutan (2015) Reisprogramma: Helen s Choice Bhutan (2015) Dag 1, vertrek Amsterdam Vlucht Amsterdam-Kathmandu Dag 2, Aankomst Kathmandu Maaltijden: - Het is een bewuste keuze om uw reis in Nepal te starten. Niet alleen

Nadere informatie

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five.

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five. Oeganda Kerst 2016 Jij steekt samen met je team je handen uit de mouwen om van een dorpsschooltje in Nkokonjeru een nieuwe frisse school te maken. Samen met ouders en leraren knap je de boel op. Aan de

Nadere informatie

INCENTIVES FOR INDIVIDUALS MEXICO

INCENTIVES FOR INDIVIDUALS MEXICO [Typ hier] INCENTIVES FOR INDIVIDUALS MEXICO ZONDAG 17 TOT EN MET MAANDAG 25 SEPTEMBER 2017 Transportvoorstel: Vluchten worden uitgevoerd door TUI fly. Heen zondag 17 september: TB705 Brussel Cancun 09:25

Nadere informatie

MAROKKO - 9 DAGEN Op het ritme van de kameel!

MAROKKO - 9 DAGEN Op het ritme van de kameel! jessie@zeppelinreizen.be tel. : 0471 222 711 MAROKKO - 9 DAGEN Op het ritme van de kameel! 1 Vluchten 1) Royal Air Maroc AT9305 BRUSSEL - MARRAKECH 15U30 18U05 AT 402 MARRAKECH - CASABLANCA 10U10 10U55

Nadere informatie

Het keizerlijke China

Het keizerlijke China CHINA Het keizerlijke China Kant-en-Klaar - 12 dagen / 10 nachten REF: 373 REISBESCHRIJVING - - - - Tunxi - - - Tongli - INTRODUCTIE consumptiemaatschappijen met bloeiende economieën. Gedurende eeuwen

Nadere informatie

Dag één: Dag 1: Aankomst Athene en bustransfer naar Stoupa

Dag één: Dag 1: Aankomst Athene en bustransfer naar Stoupa Dag één: Dag 1: Aankomst Athene en bustransfer naar Stoupa Aankomst op luchthaven Athene Griekenland waar u door mij zult worden opgevangen. Na het inladen van de bagage (en de eventueel meegenomen fietsen)

Nadere informatie

Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017

Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017 Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017 Als in Nederland de herfst z n intrede doet, vieren wij nog even de Spaanse zomer. Met gemiddeld 23 graden is Andalusië een heerlijke najaarsbestemming. We gaan 8 dagen

Nadere informatie

Reis De Blauwe Vogel SINGAPORE EN BALI

Reis De Blauwe Vogel SINGAPORE EN BALI Reis De Blauwe Vogel SINGAPORE EN BALI Dag 1 Vertrek per bus vanuit België naar Schiphol. We vertrekken vanuit Amsterdam met de KLM op de rechtstreekse vlucht naar Singapore. Het vertrek is voorzien omstreeks

Nadere informatie

16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar

16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar 16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar Een voordelige manier om de nationale parken in Tanzania te bezoeken is door tijdens de safari de nachten kamperend door te brengen. Tijdens de Safari

Nadere informatie

FOTOGRAFIEWORKSHOP ZUID-AFRIKA ONDER LEIDING VAN JEFFREY VAN DAELE

FOTOGRAFIEWORKSHOP ZUID-AFRIKA ONDER LEIDING VAN JEFFREY VAN DAELE FOTOGRAFIEWORKSHOP ZUID-AFRIKA ONDER LEIDING VAN JEFFREY VAN DAELE Houdt u van fotografie én van verre natuurreizen? Wilt u op s werelds fotogeniekste bestemming uw camera tot in de puntjes leren beheersen?

Nadere informatie

Sierra de Gredos 8 dagen

Sierra de Gredos 8 dagen Sierra de Gredos 8 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 895 Bienvenida in het Spaanse paradijs Ruim 100 kilometer westelijk van Madrid ligt de Sierra de Gredos, welke Nederlanders het Gredos-gebergte

Nadere informatie

onze gids en tolk kunnen we met ze praten. We overnachten weer in yurts.

onze gids en tolk kunnen we met ze praten. We overnachten weer in yurts. Dag 1: Bishkek De vlucht uit Amsterdam landt om 15:10 in Bishkek, waar jullie gids staat te wachten. We rijden naar Bishkek en checken in in een prettig 3* hotel, waar je je op kunt frissen. Daarna gaan

Nadere informatie

Botswana met kinderen

Botswana met kinderen Botswana met kinderen Dag 1 Maun Jullie worden opgehaald van het vliegveld en naar een eenvoudig chalet gebracht, zo n 14 km buiten Maun. s Middags een korte introductie over het kamp waar jullie de komende

Nadere informatie

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Cultuur & meer

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Cultuur & meer 14 daagse rondreis Sri Lanka Cultuur & meer Sri Lanka is al duizenden jaren een trekpleister voor handelaren, ontdekkingsreizigers en Boeddhistische monniken. Door het klimaat, de edelstenen en de unieke

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! DAG 1 AMSTERDAM of BRUSSEL-ADDIS ABEBA ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! 14-daagse rondreis Noord Historische route + Simien Mountains En route Vlucht naar Addis Abeba vanuit Amsterdam (met overstap) of Brussel

Nadere informatie

Libanon tot

Libanon tot 29.09. tot 07.10. is een dichtbevolkt en klein land. De hoofdstad Beiroet wordt ook wel het Monaco van het Midden- Oosten genoemd. Hier kan men winkelen, uitgaan en heerlijk eten. staat als land erg bekend

Nadere informatie

Namibië Klassiek. Nederlandstalige Groepsreis Namibië 2012

Namibië Klassiek. Nederlandstalige Groepsreis Namibië 2012 Namibië Klassiek Nederlandstalige Groepsreis Namibië 2012 Voor wie al lang droomt van een rondreis door de prachtige landschappen van Namibië is dit de kans! Deze rondreis werd aan absolute bodemprijzen

Nadere informatie

Harriniva: Extreme Adventure Week

Harriniva: Extreme Adventure Week FINS LAPLAND: Harriniva: Extreme Adventure Week Individuele afreis (7 dagen/6 nachten) Ontdek Europa s laatste wildernis per sneeuwscooter en per huskyslede. U kan niet authentieker en dichter bij de natuur

Nadere informatie

EEN ONVERGETELIJKE RONDREIS DOOR DE ISAAN REISPROGRAMMA

EEN ONVERGETELIJKE RONDREIS DOOR DE ISAAN REISPROGRAMMA ontdek het echte thailand! EEN ONVERGETELIJKE RONDREIS DOOR DE ISAAN REISPROGRAMMA LAOS 5 CHIANG KHAN 6 NONG KHAI BUNG KAN 7 NAKHON PHANOM PHETCHABUN 4 2 1 KHON KAEN 14 9 THAILAND CHAIYAPHUM ROI ET SURIN

Nadere informatie

Authentieke bevolking, gorilla s en vulkanen van de Kivustreek

Authentieke bevolking, gorilla s en vulkanen van de Kivustreek CONGO (DRC), RWANDA Authentieke bevolking, gorilla s en vulkanen van de Kivustreek 9 dagen en 7 nachten REF: 196 REISBESCHRIJVING INTRODUCTIE REISBESCHRIJVING DAG 1 - Brussel - Aankomst op de luchthaven

Nadere informatie

Kenia, Tanzania en Zanzibar

Kenia, Tanzania en Zanzibar Kenia, Tanzania en Zanzibar Begeleide privé rondreis Amboseli en Tanzania Exploration + Zanzibar Nairobi - Amboseli - Ngorongoro Karatu - Serengeti - Tarangire - Zanzibar 13 dagen/10 nachten PRIVERONDREIS

Nadere informatie

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje!

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje! Spanje Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje - Zonnig, bruisend en spectaculair *Spaanse keuken *Heerlijke tapas *Sprankelende Cava *Indrukwekkend

Nadere informatie

12-15 jaar - Heidelberg Zomerverblijf. Heidelberg is een charmante stad, wereldberoemd voor zijn uitstekend universiteit.

12-15 jaar - Heidelberg Zomerverblijf. Heidelberg is een charmante stad, wereldberoemd voor zijn uitstekend universiteit. EASY LANGUAGES 12-15 jaar - Heidelberg Zomerverblijf Waarom dit programma? Vanaf 12 jaar Vanaf 1 week Verblijf in juli en augustus Charmante en aangename stad School in het stadscentrum Gevarieerd activiteitenprogramma

Nadere informatie

Colombia De ontdekking van El Dorado

Colombia De ontdekking van El Dorado COLOMBIA Colombia De ontdekking van El Dorado Privérondreis met chauffeur en -gids Kant-en-Klaar - 15 dagen / 12 nachten REF: 110 REISBESCHRIJVING - Laguna Guatavita - - Triangulo del Cafe - Salento -

Nadere informatie

De Blauwe Vogel 1609

De Blauwe Vogel 1609 IJSLAND Avontuurlijk Reykjavik & omgeving De Blauwe Vogel 1609 Reisfamilie Carlier Geniet tijdens deze rondreis door IJsland van de rust in het adembenemende landschap van geisers, gletsjers, vulkanen

Nadere informatie

Kruger National Park Safari

Kruger National Park Safari Kruger National Park Safari 4 dagen, accommodatiereis Deze reis is ook beschikbaar als kleine groepsreis (max 12 reizigers), zie voor de actuele prijzen de website. Maaltijden: Startpunt rondreis: Eindpunt

Nadere informatie

DAG 1 Samenkomst in de luchthaven van Zaventem voor de rechtstreekse lijnvlucht van TAP naar Lissabon. Bij aankomst, onthaal door een lokale gids.

DAG 1 Samenkomst in de luchthaven van Zaventem voor de rechtstreekse lijnvlucht van TAP naar Lissabon. Bij aankomst, onthaal door een lokale gids. LISSABON 2015 1 DAG 1 Samenkomst in de luchthaven van Zaventem voor de rechtstreekse lijnvlucht van TAP naar Lissabon. Bij aankomst, onthaal door een lokale gids. Lissabon, gelegen aan de rivier de Taag,

Nadere informatie

ONTDEK DE CHARMANTE BAAI VAN NAPELS

ONTDEK DE CHARMANTE BAAI VAN NAPELS ONTDEK DE CHARMANTE BAAI VAN NAPELS De Blauwe Vogel 1609 Reisfamilie Carlier De Baai van Napels: zon, zee, natuur, cultuur en een heerlijke Italiaanse keuken. Enkele pareltjes in de streek zijn Capri,

Nadere informatie