Nieuwsbrief nr.1 Schooljaar augustus 2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief nr.1 Schooljaar augustus 2018"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief nr.1 Schooljaar augustus 2018 Nieuws vanuit de school Beste ouder(s) en/of verzorger(s), We zijn weer begonnen! Het was ontzettend fijn om iedereen afgelopen maandag weer te zien en te ontvangen. We hopen wederom een mooi, betekenisvol schooljaar te mogen draaien waarin twee zaken in ieder geval de aandacht zullen krijgen. Allereerst de aankomende nieuwbouw van de Kleine Develhoek aan de Bazuinstraat. De gesprekken met de architect verlopen voorspoedig en het wordt een weergaloos mooi en modern gebouw. De verwachting is dat nabij de herfstvakantie de werkzaamheden zullen starten. Daarnaast zal het gehele jaar aandacht zijn voor het 35-jarig jubileum van de school onder de toepasselijke titel: 35 YEARS OF DISCOVERY. Wij willen deze viering ook samen met ouders organiseren. Wanneer u het leuk lijkt om onze jubileum-werkgroep te versterken, dan kunt u dat kenbaar maken door een te sturen naar: sandor.van.der.laan@ozhw.nl. Sandor van der Laan Directeur Basisschool Develhoek Gefeliciteerd De komende twee weken worden de volgende kinderen een jaartje ouder. Van harte gefeliciteerd! We wensen jullie allemaal een heel fijne en feestelijke dag Kate gr 2a 3-9 Tess gr 4b 4-9 Jay gr 7a 4-9 Jade gr 2c 4-9 Yara gr 2b 5-9 Melisa gr 3c 5-9 Bram gr 7a 7-9 Nienke gr 3b 7-9 Vincenzo gr 7a 8-9 Lindy gr 3a 10-9 Maes gr 2c 13-9 Thijme gr 7a 13-9 Nout gr 1a/2a 13-9 Manon gr Giovanni gr 3b Kalender t/m vrijdag * * Nieuwsbrief nr. 2 van schooljaar verschijnt vrijdag 14 september. Datum Wat? Wie? Informatiefolder wordt meegegeven Gr 2,4,5,6,7* *Gr 1, 3 en 8 krijgen deze na de informatieavond (in de week van) Luizencontrole Gr 1 t/m (in de week van) Leden leerlingenraad worden Gr 5 t/m 8 gekozen Informatieavond gr 8, Walburg College en Loket aanwezig. Ouders en leerlingen gr 8

2 Informatiefolder wordt meegegeven. + informatie werkweek Informatieavond gr 1a/2a 19:00-20:00 uur Ouders gr 1a/2a Deze datum is aangepast Lessen Toppiesport Groepen Informatieavond groepen 3 Ouders groepen 3 (KD) 19:00-20:00 uur MR- vergadering MR-leden 20:00 uur aanvang Stakingsdag school is dicht! Gr 1 t/m Informatieavond groepen 1 Ouders groepen 1 19:00-20:00 uur t/m Oudervertelgesprekken Gr 1 t/m 8 Leerkrachten nodigen ouders uit. Studiedagen/vrije momenten - datum Voor wie? 5 oktober 2018 Gr 1 t/m 8 9 november 2018 Gr 1 t/m 8 19 november 2018 Gr 1 t/m 4 23 november 2018 Gr 1 t/m 4 21 december 2018 Gr 1 t/m 8 vanaf 12:00 uur 15 april 2019 Gr 1 t/m 4 23 april 2019 Gr 1 t/m 8 29 mei 2019 Gr 1 t/m 8 19 juli 2019 Gr 1 t/m 8 (start zomervakantie) In de schoolkalender vindt een overzicht van alle activiteiten. Inmiddels is er nog een ouderavond ingepland. Wilt u deze toevoegen aan uw kalender? Het gaat om donderdag 8 november van 19:30 tot 20:30 uur. Het onderwerp van de avond is Executieve functies. U zult hier te zijner tijd nog meer over lezen in de nieuwsbrief. Informatieavonden start schooljaar en informatiefolders Voor de groepen 1, 3 en 8 organiseren wij in de tweede schoolweek van het schooljaar een informatieavond. Op deze avond krijgt u specifieke informatie over de school en/of het leerjaar van uw kind. De data vindt u terug in onze kalender. Tijdens de informatieavond van groep 8 zijn ook er ook collega's van het voortgezet onderwijs aanwezig. Alle leerlingen krijgen in het nieuwe schooljaar een informatiefolder (zie kalender hierboven) mee naar huis. In deze informatiefolder vindt u de meest relevante informatie over het leerjaar van uw kind.

3 Oudervertelgesprekken (kennismaken met de leerkracht(en)) U wordt door de leerkracht(en) van uw kind uitgenodigd voor een oudervertelgesprek. Ook uw kind is van harte welkom om bij dit gesprek aanwezig te zijn. Het oudervertelgesprek is bedoeld om met elkaar een goede start te maken. Kinderen kunnen zien en voelen dat hun ouders een goed, positief contact hebben met de leerkracht, ook al doet het kind een groot deel nog niet mee met het gesprek en speelt het kind wanneer ze nog jong zijn- in dezelfde ruimte. Uit diverse onderzoeken blijkt steeds weer dat het contact tussen de leerkracht en de ouder een enorm grote rol speelt in de ontwikkeling van een kind. Vandaar dat wij het heel fijn vinden als uw kind aanwezig is bij het gesprek. In de hogere groepen kan een kind steeds meer deel gaan nemen aan het gesprek. Tijdens dit gesprek heeft ú de mogelijkheid om te vertellen over uw kind; u kent uw kind immers het beste. Ook kunnen de behoeftes voor het nieuwe schooljaar samen verkend worden. Mochten er onderwerpen zijn die u liever niet bespreekt in bijzijn van uw kind, dan kunt u dit natuurlijk aangeven. Wellicht maakt u dan een vervolgafspraak met de leerkracht(en). Staking woensdag 12 september Wet op de privacy Graag nemen wij u mee in de staking die is aangekondigd door onze vakbonden. De vakbonden hebben de medewerkers van scholen uit de provincies Zuid-Holland en Zeeland opgeroepen om het werk neer te leggen. In ons team is er geïnventariseerd hoeveel mensen het voornemen hebben te staken. Het merendeel staakt. De school is dus dicht op 12 september Wij vragen hiervoor begrip. Verderop in deze nieuwsbrief vindt u de ingezonden brief over de staking. Als school hebben wij de plicht om de privacy van onze leerlingen en ouders te waarborgen. Met het oog hierop hebben wij van alle leerlingen toestemming nodig voor het gebruik van foto s en video s. Hiervoor ontvangt u per kind een document. Via dit document kunt u uw toestemming wel of niet geven voor diverse items. In dit overzicht ziet u ook de Parro-app staan. Op dit moment maken wij hier nog geen gebruik van, maar in de nabije toekomst is dit wel de bedoeling. Het team zal zich hier tijdens de studiedag op 5 oktober over buigen. We vragen u daarom ook alvast om hier wel of geen toestemming voor te verlenen. (Hier treft u meer informatie over de Parro-app.) Om alle privacy voorkeuren zo spoedig mogelijk te realiseren, vragen wij u het document zo snel mogelijk bij de leerkracht in te leveren. Want alle gegevens moeten ook nog worden verwerkt in ParnasSys door juf Hennie. U zult begrijpen dat niet alle ouders toestemming geven voor het digitaal verspreiden van foto- en/of videomateriaal van hun kind(eren). Als school willen we de privacy van onze leerlingen waarborgen. Vandaar dat wij uw aandacht vragen voor het onderstaande.

4 Geregeld vinden er door de school georganiseerde activiteiten plaats in de school, op het schoolplein of daarbuiten (denk aan een opening, theateravonden of de avondvierdaagse) waarbij ouder(s) en/of verzorger(s) foto s en/of video-opnamen maken. Dit staan wij als school toe, maar vragen u met klem deze opnamen wanneer er andere kinderen te zien zijn buiten uw eigen kind(eren) in het kader van de privacy niet te delen via social media kanalen zoals Facebook of Instagram, of te versturen via What s app, e.d. Plusklas Wellicht heeft u zich wel eens afgevraagd: Waarom passend onderwijs voor hoogbegaafde leerlingen? Zij kunnen alles toch al? Lees in de bijlage (ingezonden stuk) over waarom er op Basisschool Develhoek aandacht aan wordt besteed, hoe er wordt gesignaleerd en wat er wordt gedaan in de plusgroep de Lightning Learners. De lessen zullen starten op vrijdag 14 september Kanjertraining Startweek De startweek van de Kanjertraining vindt plaats in de eerste weken van het schooljaar. De startweek bevat een aantal basiselementen van de Kanjertraining zodat er een duidelijk fundament wordt neergelegd om het vervolg van de lessen op voort te bouwen. Kanjertraining is onder andere gericht op samenwerking tussen ouders en school en daarom willen we u als ouder zoveel mogelijk informeren over wat er op de verschillende momenten aan de orde is bij de Kanjerlessen op school. Onderdelen van de startweek: Het bespreken van de Smileyposter aan de hand van stellingen. Alle kinderen kunnen aangeven hoe ze zich willen gedragen het komende schooljaar/de komende periode. De poster krijgt een plek in de klas/ school zodat de kinderen ook herinnerd kunnen worden aan die goede wil; De motor en benzinepomp -oefening wordt gedaan. De kinderen leren dat ze onderdeel zijn van een groep en bijvoorbeeld invloed hebben op het groepsproces door geen aandacht te geven aan storend gedrag; Het leren van de betekenis van de dierfiguren en/of de petten. De kinderen kunnen in verschillende situaties de petten uitspelen en herkennen. De onderdelen uit de startweek zullen terugkomen in de speciaal daarvoor ontwikkelde lessen, maar ook tijdens de pauzes en in de wandelgangen zal er aangesloten worden op de Kanjerafspraken en spreken we de Kanjertaal. Tijdens de Kanjerlessen zal er langzaam meer verdieping komen op de verschillende onderdelen. De onderdelen die aan bod komen zijn opgedeeld in leskernen. De leskern die in de klas aan de orde is zal steeds met u als ouder gedeeld worden, zodat u op de hoogte bent van de ontwikkelingen op school. Zo kunt u hier eventueel thuis op aan sluiten.

5 Nieuwe leerkrachten even voorstellen Meester Wouter, gr 6a - Ik zal dit jaar mijn Lio-stage lopen in groep 6a van Basisschool Develhoek. Ik ben aanwezig op school van woensdag tot en met vrijdag. De dagen dat ik niet op school ben werk ik aan het afronden van mijn PABO opleiding. Buiten school om ben ik in de avonden veel op de plaatselijke hockeyclub te vinden. Ik speel daar zelf in het tweede heren team en ben trainer/coach van jongens C1. Basisschool Develhoek is geen nieuwe school voor mij. Als kind heb ik ook 8 jaar op Basisschool Develhoek gezeten. Het zal u dan ook niet verbazen dat ik van oorsprong uit Zwijndrecht kom. Ik zal mij dit komende half jaar vooral gaan richten op het afronden van mijn PABO-opleiding en de daarbij horende stage in groep 6. Ik heb in ieder geval enorm veel zin in dit schooljaar. Juffrouw Rianne, gr 3c - Via deze weg stel ik mezelf graag even voor. Mijn naam is Rianne Koole. Ik woon in Breda en ik ben 27 jaar oud. Vijf jaar geleden ben ik afgestudeerd als leerkracht basisonderwijs. Daarna ben ik aan de slag gegaan op veel verschillende basisscholen in de groepen 1 t/m 8. Wat ik zo leuk vind aan het onderwijs is dat geen dag hetzelfde is en dat ik met ontzettend veel plezier kinderen mag helpen met leren en ontwikkelen. Komend schooljaar ben ik de juf van groep 3c en daar heb ik super veel zin in! Loop gerust binnen om kennis te maken. Juffrouw Petra, gr 1b - Ik ben Petra den Ouden, een aantal ouders kent mij al als de moeder van Fleur (groep 8) en Cas (groep 6/7). Ik ben ruim 13 jaar werkzaam als leerkracht in groep 1-2. Ik geniet enorm van mijn werk: de fantasie, charme en impulsiviteit van jonge kinderen spreekt mij enorm aan. Een kind als 4-jarige wat verlegen zien binnenkomen in een nieuwe groep en dan datzelfde kind na 3 maanden zelfverzekerd met een grote glimlach zien binnenstappen Het is mooi om als leerkracht aan de wieg van het leerproces te mogen staan. Ik heb enorm veel zin om samen met Pieta te werken in onze groep, de Struisvogels. Ik hoop u daar snel een keer te mogen ontmoeten! Wist je dat. en ander kort nieuws Vanavond Lou Prince, zanger en al ruim 20 jaar ouder van onze school, een Blind Audition doet in het eerste seizoen van THE VOICE SENIOR op RTL 4? Groep 8 al bijna op werkweek gaat? Er twee nieuwe meisjes zijn gestart in groep 6b/7b die het héél erg leuk vinden bij ons op school? Volg ons op.. Met vriendelijke groeten, Namens het team, Denise Plein en Sandor van der Laan Directie Basisschool Develhoek

6 Ingezonden stuk BIJLAGE 1: Informatiebrief m.b.t. staking

7 BIJLAGE 2: Informatie Plusgroep de Lightning Learners Wellicht heeft u zich het volgende wel eens afgevraagd: Waarom passend onderwijs voor hoogbegaafde leerlingen? Zij kunnen alles toch al? Hoogbegaafde leerlingen leren vaak anders dan anderen en lopen vaak voor op hun klasgenoten. Deze leerlingen willen graag méér willen leren, maar wanneer ze die uitdaging niet krijgen kunnen ze negatief aanpassingsgedrag gaan vertonen, bijvoorbeeld door niet langer hun best te doen of door niet meer goed in hun vel te zitten. Door een gebrek aan uitdagend onderwijs gaan deze leerlingen onderpresteren, terwijl we ze juist in staat zouden moeten stellen méér uit zichzelf te halen. Dat gebeurt soms al op jonge leeftijd in de onderbouw van het basisonderwijs. Talent wordt hierdoor verspild. Voor deze leerlingen is uitdagend onderwijs dus van groot belang. Het kan problemen voorkomen. Soms zijn er naast bijzondere talenten ook leerproblemen. Het komt regelmatig voor dat deze leerleerlingen niet weten hoe ze het leren van lesstof moeten aanpakken. Ze zijn gewend om te leren door alleen te lezen of het bekijken van beeldmateriaal. Vaardigheden als o.a. doorzetten, plannen, omgaan met frustraties worden bij HB-leerlingen niet als vanzelfsprekend getraind. Alles gaat immers vanzelf. Het is belangrijk deze aan te leren door uitdagend onderwijs te bieden. Hoe wordt er gesignaleerd? Op school gebruiken we o.a. de SiDi-R, een computerprogramma voor de leerkracht met gerichte vragen waarin gegevens worden verzameld over mogelijke hoogbegaafdheid bij leerlingen. Hiernaast wordt de CITO gebruikt. Heel hoge scores op de CITO s rekenen en begrijpend lezen worden als aanwijzing gebruikt. Ook een grote woordenschat en kindertekeningen kunnen veel vertellen over het denkniveau van een kind. Natuurlijk wordt er rekening gehouden met gedrags- en leerproblematiek die zich voor kan doen bij hoogbegaafde kinderen. Deze leerlingen behalen geen hoge CITO-scores. Met onder andere behulp van de SiDi-R kunnen we deze leerlingen signaleren. De school zal nooit zeggen dat het kind hoogbegaafd is, hooguit vermoedens worden uitgesproken. Alleen een orthopedagoog (liefst gespecialiseerd in hoogbegaafdheid) kan hierover uitsluitsel geven. Wat gebeurt er al in de klas op Basisschool Develhoek? Kinderen die meer aankunnen, kunnen op Basisschool Develhoek al op hun eigen niveau aan de slag met rekenen, taal en begrijpend lezen. Ook voor de zaakvakken zijn er verdiepingsvragen vanuit de methode. Hiernaast biedt de leerkracht klassikaal opdrachten aan om het creatief, analytisch en praktisch denken te stimuleren (Denksleutels). Wat wordt er in de plusklas gedaan? De Plusklas, de Lightning Learners, is voor kinderen die aan wat er al in de klas gebeurt niet genoeg hebben. De Plusklas wordt begeleid door een geschoolde hoogbegaafden begeleider. Door de begeleider wordt ingezet op de volgende uitdagingen en wordt, waar mogelijk, topdown aangeboden:

8 een vreemde taal; filosofie; een actualiteitenmodule; projectgericht thema s uitwerken; debatteren; creatieve denkvragen; onderzoek en ontwerp; coöperatief spel; sciënce; sociale ontwikkeling, zoals echt samenwerken, zelfkennis; talenten ontdekken en ontwikkelen; leren omgaan met begaafdheid; mindgames. Bij vrijwel alle opdrachten worden de executieve vaardigheden getraind. Executieve vaardigheden helpen je gedrag te reguleren en zijn nodig om taken goed uit te voeren. Ze bepalen in belangrijke mate je schoolsucces. Elk kind moet deze vaardigheden natuurlijk trainen. Hoogbegaafde leerlingen hebben echter minder gelegenheid, omdat veel vanzelf gaat. Na iedere drie maanden Plusklas wordt er geëvalueerd of het kind goed tot zijn recht komt in de Plusklas en wat het effect is van het missen van lessen in de eigen groep. Op basis daarvan wordt er bijgestuurd. Deze evaluatie kan er voor zorgen dat er besloten wordt dat uw kind dat de Plusgroep geen geschikte oplossing is of niet nodig. Op deze manier wordt getracht de kinderen te voorzien in hun onderwijsbehoefte en wordt passend onderwijs ook op hen toegespitst. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u die stellen aan de hoogbegaafden begeleider Ria Mik-Zichtema. Zij is op de woensdag en vrijdag aanwezig.

Nieuwsbrief nr.2 Schooljaar september 2018

Nieuwsbrief nr.2 Schooljaar september 2018 Nieuwsbrief nr.2 Schooljaar 2018-2019 14 september 2018 Nieuws vanuit de school Beste ouder(s) en/of verzorger(s), Afgelopen woensdag hebben de leerkrachten uit onze regio gestaakt in het belang van de

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.3 Schooljaar september 2018

Nieuwsbrief nr.3 Schooljaar september 2018 Nieuwsbrief nr.3 Schooljaar 2018-2019 28 september 2018 Nieuws vanuit de school Beste ouder(s) en/of verzorger(s), Afgelopen week is groep 8 op werkweek geweest naar het Koos Vorrinkhuis in het mooie plaatsje

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.1 Schooljaar september 2019

Nieuwsbrief nr.1 Schooljaar september 2019 Nieuwsbrief nr.1 Schooljaar 2019-2020 13 september 2019 Nieuws vanuit de school Beste ouder(s) en/of verzorger(s), De eerste twee weken van het schooljaar zitten er op. We hopen dat u inmiddels weer gewend

Nadere informatie

Ouders betrekken bij de kanjerlessen met behulp van een ouderles

Ouders betrekken bij de kanjerlessen met behulp van een ouderles Ouders betrekken bij de kanjerlessen met behulp van een ouderles Alle lessen zijn zo ontwikkeld dat ouders hierbij aanwezig kunnen zijn. We raden aan om daarom één of meerdere keren per jaar een ouderles

Nadere informatie

Nieuws St. Gregoriusschool

Nieuws St. Gregoriusschool 8 Blauwhuis, 08 september 2017 01 Nieuws St. Gregoriusschool Inhoud Agenda Start schooljaar Personele zaken Kanjertraining Regels en afspraken Informatievoorziening Gezinsgegevens Informatieavonden en

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.8 Schooljaar januari 2019

Nieuwsbrief nr.8 Schooljaar januari 2019 Nieuwsbrief nr.8 Schooljaar 2018-2019 11 januari 2019 Nieuws vanuit de school Beste ouder(s) en/of verzorger(s), Bij deze wil ik u allen een heel goed 2019 wensen! Wellicht heeft u gezien dat de bouw van

Nadere informatie

BOSCHBLAD. nummer 1, september 2018 Peuterschool: Basisschool: Website:

BOSCHBLAD. nummer 1, september 2018 Peuterschool: Basisschool: Website: Nieuwsbrief voor ouders en leerlingen van de Ds. D.A. v.d. Boschschool en Peuterschool v.d. Bosch BOSCHBLAD nummer 1, september 2018 Peuterschool: 393 00 10 Basisschool: 394 86 87 Website: www.vdboschschool.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.1 2 september 2019

Nieuwsbrief nr.1 2 september 2019 Nieuwsbrief nr.1 2 september 2019 Agenda 2 sept Eerste schooldag: opening op het schoolplein 3 sept Luizencontroleweek 3 sept 1 e OR overleg om 20.00 uur 9 sept Rondleiding voor toekomstige ouders om 9.00

Nadere informatie

Nieuws St. Gregoriusschool

Nieuws St. Gregoriusschool Blauwhuis, 7 september 2018 01 Nieuws St. Gregoriusschool Inhoud Agenda Personele zaken Kanjertraining: Start Gouden weken Opening schooljaar Nieuw: app Social Schools Informatievoorziening Ouderbijdrage

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2017

Nieuwsbrief maart 2017 Belangrijke data in maart: 6 maart Weer naar school 13 maart MR vergadering 20 t/m 24 Week van de maart lentekriebels 20 maart Rapport mee naar huis 23 maart Rapport gesprekken op school Nieuwsbrief maart

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Til Week 10 3 t/m 9 maart 2019 Waarin een kleine school groot kan zijn!

Nieuwsbrief CBS De Til Week 10 3 t/m 9 maart 2019 Waarin een kleine school groot kan zijn! Nieuwsbrief CBS De Til Week 10 3 t/m 9 maart 2019 Waarin een kleine school groot kan zijn! til@vcpong.nl www.cbsdetil.nl Belangrijke data Woensdag 13 maart: openschooldag. Vrijdag 15 maart: onderwijsstaking,

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.5 Schooljaar november 2018

Nieuwsbrief nr.5 Schooljaar november 2018 Nieuwsbrief nr.5 Schooljaar 2018-2019 9 november 2018 Nieuws vanuit de school Beste ouder(s) en/of verzorger(s), Gisteren heeft er een informatieavond plaatsgevonden rondom executieve functies. De opkomst

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 september 2015 Nr 01

Nieuwsbrief 1 september 2015 Nr 01 Nieuwsbrief 1 september 2015 Nr 01 Start nieuw schooljaar Na een welverdiende vakantie zijn we gisteren weer begonnen met het nieuwe schooljaar. Fijn dat iedereen er weer is!! We heten de nieuwe collega

Nadere informatie

Nieuws St. Gregoriusschool

Nieuws St. Gregoriusschool Blauwhuis, 20 oktober 2017 03 Nieuws St. Gregoriusschool Inhoud Agenda Personele zaken Kanjertraining Thematafel Kwartiergesprekken nieuwe opzet! Algemene Ouderavond Informatiebord nieuw! Typelessen Bag

Nadere informatie

Voor beide afdelingen Over drie weken lente!

Voor beide afdelingen Over drie weken lente! Nieuwsbrief 5 28 februari 2019 Voor beide afdelingen Over drie weken lente! Voor u ligt de nieuwsbrief voor maart en april. Het eerste zonnige weekend hebben we al gehad en de voorjaarsvakantie is aantocht.

Nadere informatie

Mijn school, jouw school, onze school!

Mijn school, jouw school, onze school! Mijn school, jouw school, onze school! Na een fijne en welverdiende zomervakantie zijn we allemaal weer enthousiast begonnen op school. Met de leerlingen zijn we deze Groene Week in elke groep aan het

Nadere informatie

SBO Mozaik Nieuwsflits

SBO Mozaik Nieuwsflits SBO Mozaik Nieuwsflits In deze Nieuwsflits Van de directie Agenda Verjaardagen Algemene ouderavond Excursie groep Oranje Ouderbijdrage Eigen bijdrage schoolverlaterskamp Wist je dat... Van de directie

Nadere informatie

Agenda. Contact. April Beste ouder, verzorger,

Agenda. Contact. April Beste ouder, verzorger, April 2019 Beste ouder, verzorger, En zo heeft de maand april zich alweer aangekondigd op de kalender, hebben we alweer zomertijd en is het alweer bijna meivakantie. De leerlingen hebben van 19 april t/m

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.13 Schooljaar maart 2019

Nieuwsbrief nr.13 Schooljaar maart 2019 Nieuwsbrief nr.13 Schooljaar 2018-2019 29 maart 2019 Nieuws vanuit de school Beste ouder(s) en/of verzorger(s), Vorige week werden Anneke Vijfwinkel en Mariska Helmink, al jaren trouwe vrijwilligers van

Nadere informatie

Ineke Sloot (orthopedagoog) zal u het één en ander vertellen over de ontwikkeling die uw kind doormaakt van schoolkind naar puber.

Ineke Sloot (orthopedagoog) zal u het één en ander vertellen over de ontwikkeling die uw kind doormaakt van schoolkind naar puber. 1 Nieuwsbrief Nummer 16 20-05-2019 Vanuit de directie Gaat uw kind binnenkort naar het voort-gezet onderwijs? Als kinderen naar het voortgezet onderwijs gaan, gaat er een nieuwe wereld voor hen open. Maar

Nadere informatie

Nieuws uit CBS Het Kompas

Nieuws uit CBS Het Kompas Nieuws uit CBS Het Kompas 20 augustus: De school is weer begonnen!!! We hopen dat iedereen een goede vakantie heeft gehad en in goede gezondheid is gestart. Het weer was in ieder geval fantastisch on-nederlands!

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nieuwe Directie

NIEUWSBRIEF. Nieuwe Directie Agenda 23 feb; rapport mee 23 feb: uitje groep 8 26 feb t/m 2 mrt: krokusvakantie 14 maart: (mogelijk) stakingsdag 19 maart: studiedag bestuur: lln vrij 21-28 maart Cultuurweek 29 en 30 mrt: presentaties

Nadere informatie

.Jarigen.Kalender / Schoolgids. .Informatieavonden. .Gymnastiekrooster. Nieuwsbrief 1 september Nieuwsbrief INHOUD: Basisschool De Windroos

.Jarigen.Kalender / Schoolgids. .Informatieavonden. .Gymnastiekrooster. Nieuwsbrief 1 september Nieuwsbrief INHOUD: Basisschool De Windroos Nieuwsbrief 3 september 2012 INHOUD: Welkom Namen op voorwerpen.jarigen.kalender / Schoolgids Nieuwsbrief 1 september 2012 Welkom: 2012 2013 We willen alle leerlingen en ouders graag verwelkomen en veel

Nadere informatie

Onderwijs van deze tijd,

Onderwijs van deze tijd, 12 mei 2016 Beste ouder(s) / verzorger(s), Zoals u allen bekend is er afgelopen maandag een ouderinformatieavond geweest. Op die avond hebben wij de aanwezige ouders geïnformeerd over de volgende stap

Nadere informatie

Schoolkalender

Schoolkalender Schoolkalender 2017-2018 Op bladzijde 1 en 2 staat ook informatie over de klassenverdeling / groepsbezetting, schoolvakanties en lesvrije dagen, schooltijden, lessen bewegingsonderwijs en informatievoorziening.

Nadere informatie

Kalender. We hopen dat iedereen heeft kunnen genieten van een fijne vakantie en iedereen weer zin heeft om naar school te gaan! Tot maandag!!

Kalender. We hopen dat iedereen heeft kunnen genieten van een fijne vakantie en iedereen weer zin heeft om naar school te gaan! Tot maandag!! Augustus 2018 Lingewijk 13, 3831 LE Leusden, 033-4943936 info@deholm.nl / www.deholm.nl Inhoud van dit Scheepsjournaal: Nieuws vanuit het team 5 gelijke dagen rooster Belangrijke data Uitnodiging informatieavond

Nadere informatie

Achtbaanflits augustus 2018

Achtbaanflits augustus 2018 AGENDA Iedere woensdag en vrijdag: FRUITDAG Maandag 27 augustus Start schooljaar Donderdag 30 augustus Inloopochtend groepen 7 Vrijdag 31 augustus Inloopochtend (behalve groep 3-4, zie 12 sep. en groepen

Nadere informatie

Lijster eens. 21 augustus 2017 schooljaar nieuwsbrief 1

Lijster eens. 21 augustus 2017 schooljaar nieuwsbrief 1 Lijster eens Lijsterhof 6, 3772 AA Barneveld www.obs-delijster.nl 21 augustus 2017 schooljaar 2017-2018 nieuwsbrief 1 Van de directie Wat zijn die 6 weken omgevlogen. Ik hoop dat iedereen een goede vakantie

Nadere informatie

Obs de Regenboog donderdag 22 juni 2017

Obs de Regenboog donderdag 22 juni 2017 INFO Obs de Regenboog donderdag 22 juni 2017 De laatste loodjes Beste ouder(s)/verzorger(s), We zijn bijna aan het eind van het schooljaar gekomen. Het was weer een bewogen jaar met vele hoogtepunten.

Nadere informatie

19 juni 2015 Jaargang 20, nummer 19

19 juni 2015 Jaargang 20, nummer 19 Nieuwsbrief van CNS-basisschool de Wingerd Wingerd nieuws Wingerdweek De Wingerdweek is echt de leukste week van het jaar! Dingen ontdekken en op een totaal andere manier bezig zijn met elkaar. Als team

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NUMMER 1 30 augustus 2019

NIEUWSBRIEF NUMMER 1 30 augustus 2019 NIEUWSBRIEF NUMMER 1 30 augustus 2019 Onder andere in deze nieuwsbrief: Startgesprekken Ouderavond Parro Kanjertraining Managementteam Agenda 9 september Ouderavond 12 september Startgesprekken groep 3

Nadere informatie

Uiltje gemist? kalender

Uiltje gemist? kalender 14 juli 2016 kalender Donderdag 14 juli Musical groep 8 L/S Maandag 18 juli Juffendag groepen 5 Dinsdag 19 juli Meester- en juffendag groepen 4 Laatste schooldag en uitzwaaien groepen 8 Woensdag 20 juli

Nadere informatie

nummer 1 28 augustus 2018

nummer 1 28 augustus 2018 Pancopost nummer 1 28 augustus 2018 Het nieuwe schooljaar is begonnen. We hopen dat u met uw kind(eren) een mooie zomervakantie heeft gehad. We vinden het fijn dat we alle kinderen weer hebben mogen begroeten

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. Afscheid

In deze nieuwsbrief. Afscheid In deze nieuwsbrief Agenda: Afscheid Vakantierooster Vrije (mid)dagen Meester Peter Plusklas Nieuws vanuit de MR Nieuws vanuit de Ouderraad Lezen in de zomervakantie Vakantiebijbelclub Resto van Harte

Nadere informatie

Wingerd nieuws Terugblik informatieavond

Wingerd nieuws Terugblik informatieavond Nieuwsbrief van CNS-basisschool de Wingerd Wingerd nieuws Terugblik informatieavond Afgelopen maandag was de informatieavond die we jaarlijks plannen aan het begin van het schooljaar. Tijdens het gezamenlijke

Nadere informatie

Informatieboekje van groep 5/6

Informatieboekje van groep 5/6 Informatieboekje van groep 5/6 2017-2018 Het informatieboekje van groep 5/6 In dit boekje wil ik u informatie geven over het werken in groep 5/6. Verschillende praktische zaken komen hierin aan de orde,

Nadere informatie

06 sept. Lucas de Groot (gr. 5/6) 05 sept. Ilse Rensen (gr.2b) 08 sept. Laura Janssen (gr 5/6) 09 sept. Lisa van Hout (gr. 7b))

06 sept. Lucas de Groot (gr. 5/6) 05 sept. Ilse Rensen (gr.2b) 08 sept. Laura Janssen (gr 5/6) 09 sept. Lisa van Hout (gr. 7b)) September 2015 - nummer 1 Belangrijke data Maandag 7 september OR-vergadering en MR-vergadering Maandag 14 september Kennismakingsavond groep 6/7 om 19.00u. Kennismakingsavond groep 4 en groep 7/8 om 20.00u.

Nadere informatie

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Hemelvaart en Pinksteren Na de Hemelvaart volgt 10 dagen later altijd Pinksteren. Pinksteren is meer

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nr. 2 september 2017 I In dit nummer o.a.:

NIEUWSBRIEF. Nr. 2 september 2017 I In dit nummer o.a.: NIEUWSBRIEF Nr. 2 september 2017 I In dit nummer o.a.: obs Bijenkorf I Ridderborch 143 I 3992 BK Houten I T 030 6353515 E directie.bijenkorf@oo-h.nl I www.obsbijenkorf.nl Voor de agenda: Dinsdag 5 sept.

Nadere informatie

Aqua-Pas. Jaargang 26, nummer 6 6 december Donderdag 10 januari alle leerlingen vrij!

Aqua-Pas. Jaargang 26, nummer 6 6 december Donderdag 10 januari alle leerlingen vrij! Aqua-Pas Jaargang 26, nummer 6 6 december 2018 Donderdag 10 januari alle leerlingen vrij! Op donderdag 10 januari zijn alle leerlingen vrij van school! Er is deze dag een extra studiedag voor het gehele

Nadere informatie

Hallo (Nummer 01, ) In deze Hallo vindt u informatie over:

Hallo (Nummer 01, ) In deze Hallo vindt u informatie over: Hallo (Nummer 01, 23-08- 2014) Beste ouders en leerlingen, In deze Hallo vindt u informatie over: De eerste lesdag en lesweken Overzicht van de werkdagen van de teamleden Voorstellen juf Manon, meester

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2016

Nieuwsbrief september 2016 Belangrijke data 5 oktober Studiedag: de kinderen zijn vrij! Beste ouders, Het schooljaar is weer begonnen! 6 oktober Start kinderboekenweek 24 oktober t/m 28 oktober Herfstvakantie Wat fijn dat iedereen

Nadere informatie

Nieuwsbrief augustus 2017

Nieuwsbrief augustus 2017 Nieuwsbrief augustus 2017 SmdB De Ark En dan is de zomervakantie weer voorbij gevlogen! De laatste week was gelijk de zonnigste en ook aankomende week voorspellen ze goed weer. We hopen dat iedereen er

Nadere informatie

JAARGANG 7 AFLEVERING 08

JAARGANG 7 AFLEVERING 08 Nieuws uit. JAARGANG 7 AFLEVERING 08 Ouderbetrokkenheid 3.0 Nieuwjaarsborrel Op maandag 7 januari 2019 nodigt team De Arenberg u van harte uit voor een nieuwjaarsborrel. Om 18.30 uur bent u welkom in de

Nadere informatie

Staat voor onderwijs dat meegroeit! Nieuwsbrief september 2017

Staat voor onderwijs dat meegroeit! Nieuwsbrief september 2017 Agenda september Dinsdag 19 september Woensdag 20 september Donderdag 21 september Maandag 25 september Maandag 25 september Woensdag 27 september 19.30-20.30uur Informatieavond groep 1 / 2 ( Ans, Nynke,

Nadere informatie

Info. Enquête kennismakingsgesprekken

Info. Enquête kennismakingsgesprekken Enquête kennismakingsgesprekken In de afgelopen weken hebben alle kennismakingsgesprekken plaatsgevonden. Wij willen graag in kaart brengen wat goed ging en waar we deze gesprekken kunnen verbeteren. Zou

Nadere informatie

HOI nr. 13 woensdag 20 maart 2019 In deze HOI weer belangrijke informatie over onze school. De volgende HOI verschijnt op 3 april 2019.

HOI nr. 13 woensdag 20 maart 2019 In deze HOI weer belangrijke informatie over onze school. De volgende HOI verschijnt op 3 april 2019. HOI nr. 13 woensdag 20 maart 2019 In deze HOI weer belangrijke informatie over onze school. De volgende HOI verschijnt op 3 april 2019. Agenda Datum Activiteit 21 maart 2019 Lentefeest Xpect 60 jaar 28

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2018

Nieuwsbrief oktober 2018 Nieuwsbrief oktober 2018 Belangrijke data in oktober Beste ouders en verzorgers, Wij zijn samen hard aan het werk op onze school. De kinderboekenweek brengt veel 1 t/m 12 Kinder- leesplezier en voorlees

Nadere informatie

Datum: Inhoud. Agenda 12 november: 10-minutengesprekken. Van de directie. Bibliotheek op School. Boekenpret.

Datum: Inhoud. Agenda 12 november: 10-minutengesprekken. Van de directie. Bibliotheek op School. Boekenpret. Van de directie Beste ouder(s)/verzorger(s), U heeft er waarschijnlijk weinig van gemerkt, maar vorige week donderdag hadden we een bijzondere studiedag op school. Terwijl alle kinderen gewoon les kregen,

Nadere informatie

Startweek: Opstarten van het nieuwe schooljaar Bijbel: Tien bruidsmeisjes (Matteüs 25, 1-13)

Startweek: Opstarten van het nieuwe schooljaar Bijbel: Tien bruidsmeisjes (Matteüs 25, 1-13) Nieuwsbrief 1 Jaargang 18 woensdag 29-08-2017 De Schakel in ontwikkeling Actief leren! Het nieuwe schooljaar is na een mooie zomervakantie gestart en wij, als team, hebben er zin in. Voordat de school

Nadere informatie

Nieuwsbrief augustus 2014

Nieuwsbrief augustus 2014 R.K. Basisschool A gene Wienberg Hilleshagerweg 32 6281AE Mechelen Tel.: 043-4559059 E-mail: info@wienberg.nl Nieuwsbrief augustus 2014 Het nieuwe schooljaar is gestart. Na een heerlijke zomervakantie,

Nadere informatie

Schoolbrief 1 september schooljaar

Schoolbrief 1 september schooljaar Schoolbrief 1 september schooljaar 2019-2020 Belangrijke data: 1 sept. Juf Kim jarig 3 sept. Luizencontrole 6 sept. Juf Esther jarig 11 sept. Algemene ouderavond en Kanjertrainingsavond 13 sept. Mad Science

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.4 Schooljaar oktober 2018

Nieuwsbrief nr.4 Schooljaar oktober 2018 Nieuwsbrief nr.4 Schooljaar 2018-2019 18 oktober 2018 Nieuws vanuit de school Beste ouder(s) en/of verzorger(s), Hierbij ontvangt u de vierde nieuwsbrief van dit schooljaar. Normaal versturen wij deze

Nadere informatie

Schooljaar Nummer 1, 30 augustus 2019

Schooljaar Nummer 1, 30 augustus 2019 Schooljaar 2018-2019 Nummer 1, 30 augustus 2019 Kalender: 2-6 sept Ambitiegesprekken, u ontvangt hiervoor een uitnodiging via Parro 5 en 6 sept Schoolfotograaf 6 sept Voorlezen met (groot)ouders in de

Nadere informatie

juli 2018 Voorwoord Belangrijke data Personeel Studiedagen Vakantierooster Uitagenda

juli 2018 Voorwoord Belangrijke data Personeel Studiedagen Vakantierooster Uitagenda juli 2018 Voorwoord Belangrijke data Personeel Studiedagen Vakantierooster Uitagenda Voorwoord Beste ouder(s) / verzorger(s) van OBS de Plantage, Bij het verschijnen van deze nieuwsbrief is de zomervakantie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF GROENHORST-KINDERLAND Jaargang 1, nummer 2

NIEUWSBRIEF GROENHORST-KINDERLAND Jaargang 1, nummer 2 NIEUWSBRIEF GROENHORST-KINDERLAND Jaargang 1, nummer 2 Ter Inleiding Voor u ligt de tweede nieuwsbrief over de fusie tussen de scholen Kinderland en Groenhorst. In de eerste editie hebben wij u uitgenodigd

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2018 Voor alle data geldt Deo Volente

Nieuwsbrief januari 2018 Voor alle data geldt Deo Volente Het jaar 2018 Allereerst namens alle geledingen van de school Gods zegen voor 2018 toegewenst! We hopen van harte dat het Bijbels onderwijs gezegend zal worden en dat ook in het nieuwe jaar het onderwijs

Nadere informatie

Jaargang 17, nummer 3 Vrijdag

Jaargang 17, nummer 3 Vrijdag Jaargang 17, nummer 3 Vrijdag 08-09-2017 Beste ouders/verzorgers, Hierbij ontvangt u Houvast no. 3, boordevol nieuws van onze school. Ik hoop veel ouders/verzorgers komende donderdag te ontmoeten tijdens

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 21 September 2015

Nieuwsbrief 2 21 September 2015 Heerlen, maandag 21 september 2015 Nieuwsbrief 2 21 September 2015 Beste ouders/verzorgers, In deze 2 e nieuwsbrief van schooljaar 2015-2016 leest u achtereenvolgens : - Algemene Ledenvergadering Oudervereniging

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2015

Nieuwsbrief Juli 2015 Afscheid nemen is met zachte vingers, wat voorbij is, dicht doen en verpakken in de goede gedachten der herinnering. Nieuwsbrief Juli 2015 Inhoud Nieuwsbrief: Groep 8. Personeel. Schoolagenda. Engels.

Nadere informatie

September 2018 Schooljaar Nieuwe gezichten. Nieuwe leerlingen. Verkeersbeleid Privacy

September 2018 Schooljaar Nieuwe gezichten. Nieuwe leerlingen. Verkeersbeleid Privacy September 2018 Schooljaar 2018-2019. We hopen dat iedereen een fijne zomervakantie gehad heeft. Maandag 3 september openen de schooldeuren weer voor een nieuw schooljaar. Uiteraard mogen ouders s ochtends

Nadere informatie

Jaarkalender

Jaarkalender Jaarkalender 018-019 Geachte ouder(s), verzorger(s), Voor u ligt de schoolkalender van schooljaar 018-019. In deze kalender staan belangrijke data voor Bloei. Iedere maand komt onze nieuwsbrief uit, houdt

Nadere informatie

OKTOBER Staking op de dag van de leraar 5 oktober

OKTOBER Staking op de dag van de leraar 5 oktober OKTOBER 2017 De nieuwsbrief van oktober. Vol informatie en foto s over Jeelo, de verdeling van groep 1-2 en 3 en de leerlingenraad. Staking op de dag van de leraar 5 oktober U heeft eerder van ons een

Nadere informatie

Welkom Yano en Naéli worden volgende week 4 jaar en komen dan bij ons in groep 1. We wensen Yano, Naéli en hun ouders veel plezier bij ons op school!

Welkom Yano en Naéli worden volgende week 4 jaar en komen dan bij ons in groep 1. We wensen Yano, Naéli en hun ouders veel plezier bij ons op school! OBS Zuid Wolvega Oranje Nassaulaan 51 8471 LL Wolvega 0561-615138 www.obszuid.nl directie@obszuid.nl NIEUWSBRIEF Schooljaar 2019-2020, nr. 3, 13 september 2019. Welkom Yano en Naéli worden volgende week

Nadere informatie

Afsluiting schooljaar Op maandag 3 en dinsdag 4 juli vinden de meeste oudergesprekken plaats.

Afsluiting schooljaar Op maandag 3 en dinsdag 4 juli vinden de meeste oudergesprekken plaats. Juni 2017 schooljaar 2016-2017 Afsluiting schooljaar 2016-2017 Nog maar 2 weken, en dan is het schooljaar al ten einde! De rapportzijn al mee naar huis. In de volgende week zijn de oudergesprekken en in

Nadere informatie

Het Praatpaaltje. Start nieuw schooljaar jubileum jaar. Informatie kalender en rectificatie

Het Praatpaaltje. Start nieuw schooljaar jubileum jaar. Informatie kalender en rectificatie Start nieuw schooljaar jubileum jaar Datum: 8 september We hopen dat iedereen een lekkere vakantie heeft gehad en uitgerust weer aan het nieuwe schooljaar is begonnen. Dit is een feest jaar, want onze

Nadere informatie

Nieuwsbrief Het Kompas schooljaar september 2018

Nieuwsbrief Het Kompas schooljaar september 2018 Nieuwsbrief Het Kompas schooljaar 2018-2019 28 september 2018 Kinderboekenweek Kom erbij! Op dinsdag 2 oktober openen we de kinderboekenweek met alle kinderen in de hal, met boeken, toneel, zang en dans.

Nadere informatie

Belangrijke data. Alle belangrijke mededelingen/ activiteiten ziet u terug op het digitale mededelingenbord in de hal.

Belangrijke data. Alle belangrijke mededelingen/ activiteiten ziet u terug op het digitale mededelingenbord in de hal. MATTHIAS NIEUWS 12-9-2018 Telefoon: 072-5403606 E-mail: matthias@saks.nl Website: http://www.matthias-saks.nl Belangrijke data September 2018 20-09 19:00-19:45 uur Informatieavond, groepen 5 t/m 8 20:00-20:45

Nadere informatie

In het schema hieronder staat de groepsindeling en groepsbezetting voor Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag. Marga Marga Pia Pia Pia

In het schema hieronder staat de groepsindeling en groepsbezetting voor Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag. Marga Marga Pia Pia Pia MAANDINFO juli 2017 Beste ouders/ verzorgers, Groepsbezetting Na overleg met directie, IB, de leerkrachten, de MR en het bestuur hebben we besloten dat we de combinatiegroepen komend schooljaar anders

Nadere informatie

Eben Haëzer nieuws Nieuwsbrief februari 2018

Eben Haëzer nieuws Nieuwsbrief februari 2018 Eben Haëzer nieuws Nieuwsbrief februari 2018 Samenwerken op het leerplein Emmerdrummen in groep 5 t/m 8 Belangrijke data: 14 februari Stakingsdag 15 februari Tienminutengesprekken 15 februari Normeringsonderzoek

Nadere informatie

KBS DE LANGENOORD CREATIVITEIT EIGENWAARDE - BETROKKENHEID Schooljaar // 17 e jaargang // nummer 3 // 8 september 2016

KBS DE LANGENOORD CREATIVITEIT EIGENWAARDE - BETROKKENHEID Schooljaar // 17 e jaargang // nummer 3 // 8 september 2016 KBS DE LANGENOORD CREATIVITEIT EIGENWAARDE - BETROKKENHEID Schooljaar 2016-2017 // 17 e jaargang // nummer 3 // 8 september 2016 Website www.delangenoord.nl De Langenoord Afgelopen maandag hebben we inspectiebezoek

Nadere informatie

Vlindernieuws. Beste ouders, verzorgers, teamleden, Graag willen wij ons voorstellen als de MR van de Vuurvlinder in Veenendaal. Wat is ons doel?

Vlindernieuws. Beste ouders, verzorgers, teamleden, Graag willen wij ons voorstellen als de MR van de Vuurvlinder in Veenendaal. Wat is ons doel? Vlindernieuws Katholieke basisschool De Vuurvlinder 24 september 2018 Hierbij het tweede Vlindernieuws van dit jaar. We zijn nu vier weken met elkaar op weg en onze eerste studiedag is geweest. De leerkrachten

Nadere informatie

September Van de directie

September Van de directie September 2017 Van de directie Het nieuwe schooljaar is gestart en het is meteen ook lekker weer om binnen te zitten. De kinderen zijn inmiddels al aardig gewend aan hun nieuwe leerkracht en onze groepen

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a t Letterken Mededelingenblad van OBS t Smelleken Emmalaan 5, 5554 JM Valkenswaard Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092 Uitgave: 2 februari 2016 info@obstsmelleken.nl www.obstsmelleken.nl Belangrijke

Nadere informatie

Groeten, Meester Koen

Groeten, Meester Koen KALENDER: 24 augustus : Eerste schooldag 25 augustus : Hoofdluiscontrole (of elders deze week) 10 september : Schoolfotograaf 14 en 15 september : Kermis Kilder, alle groepen vrij 17 september : Bijeenkomst

Nadere informatie

Leonardo nieuwsbrief april 2016

Leonardo nieuwsbrief april 2016 Leonardo nieuwsbrief april 2016 Voorwoord Beste ouders/verzorgers, Vanaf begin maart ben ik gestart op de Leonardo/Achtbaan. Eerder heb ik mezelf al aan U voorgesteld via een brief. Het was een warm welkom

Nadere informatie

VAN DE DIRECTEUR. Nummer: mei Beste ouders,

VAN DE DIRECTEUR. Nummer: mei Beste ouders, Nummer: 1137 22 mei 2019 Correspondentieadres: Margrietstraat 2 5754 AH Deurne Tel: 0493-314370 Website www.bszeilberg.nl Redactie De Stikker: info.bszeilberg@prodas.nl In dit nummer: -Van de directeur

Nadere informatie

Waterlandjournaal. Beste ouder(s), verzorger(s),

Waterlandjournaal. Beste ouder(s), verzorger(s), Waterlandjournaal Jaargang 4 nr. 8 31 maart 2017 Nieuws van de directie I N D I T N U M M E R : Nieuws van de directie Vervolg nieuws van de directie Beste ouder(s), verzorger(s), De lente is begonnen!

Nadere informatie

17 juli Nieuwsbrief De Zon. Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers

17 juli Nieuwsbrief De Zon. Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers Schooljaar: 2016-2017, nummer 16 Nieuwsbrief De Zon Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers In deze nieuwsbrief wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen: - Schoolregel van

Nadere informatie

NIEUWSFLITS. Jaargang 19, nummer 5 20 december Voorwoord Beste ouders, Belangrijke data. Belangrijke data in: januari 2019

NIEUWSFLITS. Jaargang 19, nummer 5 20 december Voorwoord Beste ouders, Belangrijke data. Belangrijke data in: januari 2019 NIEUWSFLITS Jaargang 19, nummer 5 20 december 2018 Voorwoord Beste ouders, December is al weer zo goed als voorbij. En daarbij natuurlijk ook het jaar 2018! Sinterklaas was net de school uit, de laatste

Nadere informatie

IN DIT NUMMER. Beste ouders/ verzorgers,

IN DIT NUMMER. Beste ouders/ verzorgers, Kbs De Langenoord Schooljaar 2018-2019 31 augustus 2018 nummer 1 Beste ouders/ verzorgers, Wij hopen dat u een fijne zomer heeft gehad en dat de kinderen uitgerust zijn voor het nieuwe schooljaar. Inmiddels

Nadere informatie

Lukasschool. Nummer 1. 2 september 2016

Lukasschool. Nummer 1. 2 september 2016 Lukasschool Nummer 1 2 september 2016 In deze Nieuwsbrief: Belangrijke data; Nieuwe collega s stellen zich voor; Snappet in de bovenbouw; Data voor op uw kalender 2016-2017: leg ze vast!!!; Offerfeest;

Nadere informatie

Nieuwsbrief September 2016 Jaargang:

Nieuwsbrief September 2016 Jaargang: Nieuwsbrief September 2016 Jaargang: 2016-2017 Belangrijke data in september 1 september Maandopening: Samen maken we de groep 2 september Strippenkaartverkoop 5 september Verkiezing leerlingenraad 8 september

Nadere informatie

Data. Eftelingdag maandag 27 maart Het komt alweer dichterbij!

Data. Eftelingdag maandag 27 maart Het komt alweer dichterbij! Data 27 februari tm 3 maart Carnavalsvakantie 6 maart Luizencontrole 6 maart GGD Inloop spreekuur 13 maart MR Vergadering 29 maart Nieuwsbrief 30 maart St. Muziekopleiding Loon op Zand start basisscholenproject

Nadere informatie

De Groenevelder. schooljaar 2015-2016 2 juni 2016 nummer 8. Beste ouders,

De Groenevelder. schooljaar 2015-2016 2 juni 2016 nummer 8. Beste ouders, De Groenevelder schooljaar 2015-2016 2 juni 2016 nummer 8 Beste ouders, Eindelijk is het weer zo ver: een nieuwe Groenevelder!! Na een heerlijke meivakantie en alweer een aantal weken school, hebben we

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 11 september 2017

Nieuwsbrief 1 11 september 2017 Nieuwsbrief 1 11 september 2017 Schoolagenda Maandag 4 september 1 e schooldag van het nieuwe jaar Woensdag 13 september VCPO-dag, alle kinderen zijn vrij Maandag 18 september Informatieavond, eerste ronde

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 3 juli 2019

Nieuwsbrief. 3 juli 2019 Nieuwsbrief 10 3 juli 2019 Studiedagen 2019-2020 Op de volgende data zijn de kinderen komend schooljaar vrij in verband met een studiedag van het team: Woensdag 11 september* Woensdag 27 en donderdag 28

Nadere informatie

1 e rapport mee. Vanaf 14.30 uur start de voorjaarsvakantie Start 1 e schooldag na de vakantie

1 e rapport mee. Vanaf 14.30 uur start de voorjaarsvakantie Start 1 e schooldag na de vakantie NIEUWSBRIEF nummer 4, Januari-februari 2015 Kalender December Ma 2 & di 3 feb Activiteiten De kinderen uit groep 1 t/m 8 zijn vrij. De leerkrachten hebben twee studiedagen. De kinderen uit de Cobogroepen

Nadere informatie

Ouderbetrokkenheid. It takes a village to raise a child. Agenda. Extra Nieuwsbrief. Beste ouder/verzorger,

Ouderbetrokkenheid. It takes a village to raise a child. Agenda. Extra Nieuwsbrief. Beste ouder/verzorger, It takes a village to raise a child Agenda 3 juli Wenmiddag alle leerlingen 27 aug. Eerste schooldag 10 sept. Startgesprekken 13 sept. Startgesprekken Ouderbetrokkenheid Beste ouder/verzorger, In deze

Nadere informatie

Even voorstellen. Juf Eveline Juf Annette Juf Kim LIO stagiaire

Even voorstellen. Juf Eveline Juf Annette Juf Kim LIO stagiaire Kernwaarden Kernwaarden Even voorstellen Juf Eveline Juf Annette Juf Kim LIO stagiaire Werkdagen: Juf Eveline: donderdag Juf Annette: maandag dinsdag woensdag vrijdag Juf Kim: maandag dinsdag en soms een

Nadere informatie

Zaterdag 1 september Emma van den Berg Groep 6B Zondag 2 september Tycho Guldemond Viggo Knetsch Vincent Lee

Zaterdag 1 september Emma van den Berg Groep 6B Zondag 2 september Tycho Guldemond Viggo Knetsch Vincent Lee nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel 17 de.klimboom@ssba.net 2371 RE Roelofarendsveen http://rkbsdeklimboom-ssba.nl 071-3313039 31 augustus 2018 Nummer 1 Agenda maandag 3 september dinsdag 4 september

Nadere informatie

22 e jaargang nr juli 2018

22 e jaargang nr juli 2018 22 e jaargang nr.13 13 juli 2018 Beste ouders, verzorgers en belangstellenden van de leerlingen van Het Mozaïek, Hierbij ontvangt u de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. De eerstvolgende nieuwsbrief

Nadere informatie

basisschool De Wiekslag / Goudhaanstraat 38 / 0316-262860 / www.dewiekslag.com / info@dewiekslag.com 1

basisschool De Wiekslag / Goudhaanstraat 38 / 0316-262860 / www.dewiekslag.com / info@dewiekslag.com 1 NIEUWSBRIEF 1 4 september 2015 DATA OVERZICHT: Woensdag 16 september Informatieavond Woensdag 23 september Studiedag (alle leerlingen vrij) Woensdag 23 september Schoolvoetbaltoernooi groep 7/8 Woensdag

Nadere informatie

Info 3 7 september 2016

Info 3 7 september 2016 Wat je aandacht geeft, groeit! Info 3 7 september 2016 Trefwoord Het komende thema van onze godsdienstmethode is In beweging. Kinderen bewegen graag en veel. Bewegen is gezond én leerzaam; onderzoek wijst

Nadere informatie

Maandbulletin september 2018

Maandbulletin september 2018 Maandbulletin september 2018 SCHOOLJAAR 2018-2019 NR. 2 Beste ouders / verzorgers, Beste kinderen en ouders/ verzorgers, Na een fijne zomervakantie zijn we het jaar op 20 augustus lekker ingesprongen.

Nadere informatie

Belangrijke data. Even voorstellen: juf Marinka

Belangrijke data. Even voorstellen: juf Marinka INFO4@LL 9 september 2016 Belangrijke data 16 september 2016 Meat & Greet BBQ vanaf 18.00 22 september 2016 Informatieavond/ OV jaarvergadering/ voorstellen nieuwe directeur 22 en 23 september 2016 Schoolfotograaf

Nadere informatie

Weekbrief 28 september

Weekbrief 28 september Weekbrief 28 september Ouders en verzorgers, Fotograaf Vandaag lopen er wel drie fotografen door het gebouw. Het lijkt wel een fotostudio. En wat zien alle kinderen er feestelijk uit. Dat moeten mooie

Nadere informatie

Agenda. Nieuws van directie

Agenda. Nieuws van directie Agenda 1 september Feestelijke opening nieuwe hoofdingang 1 september Inloopochtend voor ouders van groep 5a / 5b 2 september Inloopochtend voor ouders van groep 6 3 september Inloopochtend voor ouders

Nadere informatie

Nieuwsbrief 19 juli Welkom aan. Agenda. Beste ouders/verzorgers,

Nieuwsbrief 19 juli Welkom aan. Agenda. Beste ouders/verzorgers, Nieuwsbrief 19 juli 2017 Beste ouders/verzorgers, De laatste Nieuwsbrief van dit schooljaar alweer. Volgend jaar krijgt de nieuwsbrief een nieuwe vorm. Daar past ook een nieuwe naam bij. Daarom willen

Nadere informatie

nieuwsbrief Redactioneel Even voorstellen

nieuwsbrief Redactioneel Even voorstellen Schooljaar 2015-2016 02-09-2015 Redactioneel Nieuwe start! Het nieuwe schooljaar is begonnen! Veel vrolijke gezichtjes op het speelplein. Allemaal vol verwachting van dat wat komen gaat. Een nieuwe groep,

Nadere informatie