Programma van Eisen. Scholen in de Kunst

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Programma van Eisen. Scholen in de Kunst"

Transcriptie

1 Programma van Eisen Scholen in de Kunst

2 Inleiding Dit programma van eisen is tot stand gekomen in de periode 30 mei tot en met 30 juni In 3 sessies heeft Scholen in de Kunst alle functionele, grafische en zakelijke wensen in kaart gebracht. Dit document is het resultaat van de sessies en het tussentijdse overleg. Naast de inhoud van de workshops is dit document aangevuld met onmisbare functionaliteiten en slimme technieken. Het geheel vormt zich tot een totaalconcept waarmee de online (2.0) toekomst van Scholen in de Kunst is verzekerd. Onlosmakelijk verbonden met dit document zijn de wireframes die een visuele vertaling van de functionele wensen zijn. Bovendien dienen deze wireframes als input voor het grafisch ontwerp van de nieuwe site. Het verdient de nadrukkelijke aanbeveling om naast dit document kennis te nemen van het beleidsstuk Kunst als een rivier. Hierin wordt onder andere ingegaan op de vijf kernwaarden en hoofddoelgroepen van Scholen in de Kunst.

3 Inhoudsopgave Inleiding Inhoudsopgave Visie Van cursusaanbod naar full service Van 1.0 naar future ready Van satelieten naar volle maan Concept Een podium voor cursisten en scholieren Profiel lifecycle Functionele wensen Profielen Interactie Beeld en geluid Cursusaanbod Zoeken Locaties Zakelijk Verenigingen Grafische wensen Identiteit Uniforme layout Visuele prikkels per doelgroep Sitemap Database en bronnen Agenda Cursus aanbod Profielen Voortvloeiende werkzaamheden

4 Visie Van cursusaanbod naar full service De huidige website heeft aandacht voor twee zaken. De doelgroepen (kinderen, jongeren en volwassenen) en het cursusaanbod. In werkelijkheid is deze afspiegeling niet passend voor de organisatie. Scholen in de Kunst stelt zich ten doel ook in het onderwijs een prominente rol in te nemen. Bovendien ambieert ze een nadrukkelijkere positie in het zakelijke segment. De nieuwe website zal moeten uitstralen dat er naast een riant cursusaanbod ruimte is voor zakelijke ontmoetingen en artistieke vorming voor schoolgaande jeugd. Bovendien zullen de verschillende amateurkunstverenigingen vertegenwoordigd zijn met een eigen pagina. Van 1.0 naar future ready De huidige website van Scholen in de Kunst (SIDK) is traditioneel en ouderwets. Dat wil zeggen dat het online uithangbord van SIDK uitsluitend geschikt is om informatie te zenden en nauwelijks kansen biedt voor interactie. Dat wordt bevestigd door de minimale herhaalbezoeken en zeer beperkt inzicht in de demografie van belangstellenden. Voor de nieuwe website is het belangrijk sitebezoek te vertalen naar herhaalbezoeken en bij voorkeur zelfs het registreren van een profiel. Bovendien zal de website meer content gaan bevatten die het delen waard is. Het gaat dan niet om statische cursus informatie, maar dynamische foto s en video s van cursisten. Van satellieten naar volle maan Op dit moment bestaat het totale aanbod voor Scholen in de Kunst uit diverse satellietwebsites. De url s blijven voor SEO 1 doeleinden wel in gebruik en verwijzen direct naar het juiste onderdeel op de SIDK website. In dit document staan de functionele wensen weergegeven vanuit het perspectief van Scholen in de Kunst. Satellieten die onderdeel worden van de nieuwe site zijn onder andere; Moet worden geïntegreerd, want deze eigen site gaat verdwijnen Wordt opgesplitst in onderwijs en amateurkunst op de nieuwe site Moet worden geïntegreerd, want deze eigen site gaat verdwijnen Wordt zakelijk op de nieuwe site en Worden vestigingen op de nieuwe site De volgende websites worden geen onderdeel van de nieuwe site en blijven afzonderlijk bestaan; ICOONtheater Cultuurkiezels Kies je kunst 1 zoekmachine optimalisatie (Search Engine Optimalisation)

5 Concept Aandacht voor de diversiteit van Scholen in de kunst = 1 e fase tot eind maart 2012 De nieuwe website van Scholen in de Kunst kent een duidelijke uitstraling voor vier van haar belangrijkste pijlers. Het cursusaanbod, de zakelijke mogelijkheden, schoolprojecten en amateurkunstverenigingen krijgen in het nieuwe concept allemaal de aandacht die ze verdienen. Met deze nieuwe site gaat SIDK voor een web 2.0 website waarop het draait om delen. Om dat te bereiken is het belangrijk dat de website voldoende deelbare informatie bevat. Hiervoor worden de webpagina s voorbereid en worden de cursisten gemotiveerd hun creaties met vrienden te delen. Doelstellingen Een betere balans tussen amateurkunst, zakelijk, onderwijs en cursusaanbod Cursisten veranderen in ambassadeurs van Scholen in de Kunst Content (cursusaanbod etc.) verspreiden over het internet ten behoeve van site verkeer door middel van social media Een podium voor cursisten en scholieren = 2 e fase tot eind augustus 2012 Op dit moment vindt er helaas een behoorlijke kapitaalvernietiging plaats bij SIDK. Studenten en cursisten brengen, terwijl zij ontwerpen, dansen en spelen, de mooiste creaties voort. Deze uitkomst van de cursussen is het bewijsmateriaal voor belangstellenden van wat SIDK kan bieden. Daarom zal de nieuwe website een podium bieden voor de diverse creaties zodat deze niet door de voordeur het pand verlaten. Deze content is user generated en heeft drie voordelen: 1. gebruikers zullen hun foto s en video s delen met vrienden hetgeen meer verkeer naar de site tot gevolg heeft 2. de websitebeheerder hoeft het materiaal niet zelf te verzamelen; 3. het beeldmateriaal kan worden gebruikt voor promotionele doeleinden. Profiel lifecycle = 2 e fase tot eind augustus 2012 De nieuwe website van Scholen in de Kunst gaat intelligent om met profielen. Op diverse plaatsen wordt een zogenaamde fuik geplaatst om bezoekers zich te laten registeren. Cursisten, scholieren en bezoekers van voorstellingen maken allemaal een profiel aan. De mate waarin ze die invullen zal verschillen per transactie, maar deze werkwijze zal aanmerkelijk actuelere en volledige gegevens opleveren. De profiel lifecycle wil zeggen dat iemand met een minimaal profiel (bijvoorbeeld een bezoeker van een voorstelling) zich op enig moment inschrijft voor een cursus. Zo verrijken de gegevens en is er sprake van upselling bij deze klant. Het profiel is tevens een plaats om jouw werk te presenteren en te delen via verschillende sociale netwerken.

6 Om de profielen te laten groeien, zullen ze actief deel moeten uitmaken van de marketingstrategie van Scholen in de Kunst. Het is raadzaam het model van de online customer lifecycle 2 hiervoor te gebruiken. Het SIDK-profiel is de online vertegenwoordiging van de positie van de klant in de customer lifecycle. Functionele wensen De functionele wensen zijn het resultaat van een inventarisatie onder medewerkers van Scholen in de Kunst. Deze functionaliteiten zijn niet ingedeeld op prioriteit. Als op basis van dit document een offerte wordt uitgebracht dient de aanbieder rekening te houden met functionaliteiten die niet, of pas later worden uitgevoerd. De functionele wensen dienen als leidraad voor de offerte en stelt SIDK in staat deze op functioneel niveau met elkaar te vergelijken. Profielen M Met 1 profiel toegang tot alle Scholen in de Kunst-onderdelen Single sign on C Gebruikers kunnen een account aanmaken met hun facebook profiel M Het aanmaken van het profiel moet mogelijk zijn met minimale gegevens, daarom is er een controlpanel nodig om je profiel eventueel verder aan te kleden en te beheren M Een profiel kan verschillende rollen kennen waarvan 1 of meerdere tegelijk mogelijk zijn. Een gebruiker op Scholen in de Kunst is; Gebruiker Pers Cursist Bedrijf Lid van amateurkunstvereniging Beheerder amateurkunstvereniging Leerling van een school Docent op een school Docent bij Scholen in de Kunst Bezoeker van een voorstelling Met een profiel kunnen gebruikers M Kaartjes kopen voor voorstellingen (alle) M Inschrijven voor cursussen en schoolprojecten eventueel afrekenen (alle) S Foto s en video s uploaden en koppelen aan hun cursus en publiceren in het open podium (onderwijs, cursisten, amateurkunstverenigingen) C Lid worden van een amateurkunstvereniging eventueel met validatie door beheerders (alle) M Zien voor welke cursussen zij zijn ingeschreven (alle) Afmelden voor aanwezigheid 2

7 S Foto s in hoge kwaliteit downloaden (pers) M Instellingen voor nieuwsbrieven en mail beheren (alle) S Social media koppelen aan je profiel (alle) M Avatar uploaden (alle) M Profielinformatie bijwerken en tonen op de site (alle) M Profiel koppelen aan hun cursussen (alle) Het systeem matched een profiel automatisch met Cursief Badges tonen op je profiel voor de cursussen die je volgt Interactie S Foto s en video s kunnen met 1 klik worden gedeeld via diverse social media S Na het aanmelden voor een cursus word je expliciet opgeroepen om je vrienden uit te nodigen. Een cursus is leuker met je vrienden is het motto S Cursisten kunnen in Cursief een beloning ontvangen (certifcaat); zodra deze wordt toegekend, ontvangen de gebruikers een mailtje om hun succes op hun profiel te vermelden en vervolgens te delen met vrienden M De agenda, het cursusaanbod en de voorstellingen kennen een archief dat op verzoek getoond kan worden; alle items waarvan de startdatum is geweest, verdwijnen automatisch in het archief Het geautomatiseerd mailen naar geregistreerde gebruikers zorgt voor meer herhaalbezoeken, maar kan ook frustrerend werken. Daarom sturen we via de sites sommige mails naar iedereen, maar ook een aantal alleen op verzoek. Deze staan standaard aan en zijn via het profiel uit te schakelen. M Bevestiging van nieuwe account (altijd) M Jaarlijks een verzoek om je profielgegevens bij te werken (altijd) M Maandelijkse nieuwsbrief (automatisch, uit te schakelen op het profiel) Agenda activiteiten Cursusaanbod Aanbod op basis van voorkeuren van de gebruiker C Status updates over je cursus (uit te schakelen op het profiel)

8 Beeld en geluid Foto s en video s die door gebruikers worden gedeeld moeten kunnen worden gevalideerd door de webredacteur S Na het uploaden van foto s wordt gevraagd of de gebruiker de foto s wil delen S Foto s kunnen gekoppeld worden aan een cursus waaraan de gebruiker deel neemt S Goedgekeurde fotos en video s van cursisten vormen het open podium en worden opgeslagen in een beeldbank Contentbeheerders kunnen gebruik maken van de foto s en video s om hun uitingen of commerciële boodschap te versterken en maken een keuze uit de beeldbank Cursusaanbod M Het cursusaanbod is op verschillende manieren benaderbaar. Het overzicht wordt bepaald door de filters die intelligent reageren op links op de site M voor Kunstgebouw Leusden Naast het reguliere cursusaanbod biedt de site de mogelijkheid aan docenten hun persoonlijke aanbod te etaleren M Het aantal inschrijvingen voor een cursus is zichtbaar op de detailpagina middels een statusindicatie, om een cursus sneller op te vullen zijn worden bezoekers gestimuleerd hun vrienden uit te nodigen M Bij het cursusaanbod is zichtbaar welke docent de les verzorgt en zijn of haar profiel kan worden aangeklikt Content M Tekstpagina s kunnen childpages 3 kennen; indien dat het geval is, worden ze middels een boomstructuur getoond M Tekstpagina s (template) kunnen bevatten; foto s en video s uit de beeldbank formulier document(en) Zoeken 3 pagina s op een onderliggend niveau

9 M Aan alle contentitems op de site dienen zoekwoorden gekoppeld te kunnen worden. Zoekresultaten worden getoond op een google-wijze waarbij alles wat aan de zoekcriteria voldoet wordt getoond. De webpagina toont daarbij verschillende categorieën M Het is mogelijk om geavanceerd te zoeken. De criteria hiervoor dienen met SIDK te worden bepaald Locaties M Op de website is een interactieve kaart zichtbaar die op verschillende plaatsen en in verschillende formaten terugkomt op diverse pagina s M In 2012 worden twee vestigingen van Scholen in de Kunst samengevoegd. Dat dient zonder problemen in het CMS aanpasbaar te zijn M voor Kunstgebouw Leusden Locaties kunnen naast het cursusaanbod van SIDK uit Cursief ook privé lessen van docenten bevatten; Docenten hebben een eigen pagina op de locatie waarop ze; Zichzelf kunnen profileren Hun aanbod en werkwijze kunnen toelichten Algemene voorwaarden of vereisten kunnen toelichten Foto s en video s kunnen uploaden Verenigingen M voor eind augustus Verenigingen hebben een eigen pagina op de website van Scholen in de Kunst Deze pagina kan worden beheerd door gebruikers met een Scholen in de Kunst-profiel. Hiervoor moeten zij wel toegang verkrijgen bij de beheerder van de amateurkunstverenigingen Logo uploaden Contactgegevens beheren Leden beheren Tekst plaatsen Foto s en video s uploaden Agenda-items invullen (uitvoeringen, repetities) S Leden kunnen oproepen plaatsen op hun prikbord op de landingpage van de verenigingen worden de nieuwe toevoegingen van alle verenigingen getoond Kaartverkoop & marketing M Bezoekers kunnen via de website kaartjes kopen voor voorstellingen, activiteiten, workshops etc. van SIDK. Hiervoor wordt Active Tickets gebruikt. S Onder bepaalde voorwaarden kunnen ook cursussen direct online worden afgerekend. Het moet daarom mogelijk zijn een betaling te koppelen aan een cursus.

10 Indien geen sprake is van deze conditie wordt de cursus via de reguliere weg in rekening gebracht (automatische incasso). S Er moeten profielen aangewezen kunnen worden als panel, zij kunnen per worden uitgenodigd deel te nemen aan onderzoeken. S Om duidelijk inzicht te krijgen in de beoogde herhaalbezoeken en de daaruit voortvloeiende loyaliteit is het noodzakelijk het browsegedrag goed te volgen. S Het totale profielenbestand dient eenvoudig geëxporteerd te kunnen worden voor marketingdoeleinden Algemeen M Wachtwoord vergeten M Wachtwoord aanpassen M Contactformulier M zichtbaar op tablets Optioneel C Blogfunctie C Reageren op de foto s en video s C Learning website Vastleggen welke kliks een bezoeker doet en deze informatie opslaan op zijn profiel Vastleggen welke aankopen een bezoeker doet en met aanbod op basis van eerdere aankopen en klikgedrag C Beschikbaarheid van verhuur op de site weergeven C Koppeling programmeren voor export van active tickets ten behoeve van de boekhouding

11 Grafische wensen M Identiteit De nieuwe website van Scholen in de kunst voegt diverse websites en onderdelen samen. Het is van belang dat er één SIDK uitstraling uitgaat van de nieuwe site, maar er dient ruimte te zijn voor de eigen identiteit van de vestigingen, verenigingen en docenten. De wireframes bij dit document zijn sober gehouden om ruimte te bieden voor visuele creativiteit. Het staat echter vrij om de visuele kenmerken van de overzichtpagina prikbord volledig te laten afwijken van die van de verenigingen, mits de interactie gewaarborgd blijft. M Uniforme layout De belangrijkste categorieën voor de nieuwe site zijn duidelijk herkenbaar op de hompage met een grote visual (zie ook de wireframes) Overzichtpagina s kennen allemaal een sidebar waarin filtercriteria zijn opgenomen. Deze is zodanig intelligent dat als de bezoeker het cursusaabod benaderd op een locatie, deze filter standaard actief is De footer keert op iedere pagina terug en is hoofdzakelijk voor navigatie en zoekmachine optimalisatie toegepast De hoofdcategorieën kennen een eigen landingspage met een verzameling van de items die er onder te vinden zijn M Visuele prikkels per doelgroep Om een goede vertegenwoordiging van de doelgroep te krijgen, worden websites veelal vormgegeven met een gesegmenteerde groep in het achterhoofd. Voor Scholen in de Kunst is dat niet aan de orde. De nieuwe website zal verschillende doelgroepen gaan aanspreken, die elk middels de vormgeving moeten worden aangesproken. De uitdaging bij het vormgeven van deze site is dan ook het prikkelen van iedere doelgroep in een uniforme lay out zodat de interactie overal herkenbaar blijft. De voornaamste doelgroepen die op de site worden aangesproken zijn; Kinderen (cursusaanbod en Kies je Kunst) Jongeren (cursusaanbod) Volwassenen (cursusaanbod en amateurkunstverenigingen) Amateurkunstverenigingen Bedrijven, organisaties en instellingen (Scholen in de Kunst zakelijk) Docenten van basis- en middelbare scholen (onderwijsaanbod en Cultuurkiezels) Leerlingen (onderwijs)

12 M Sitemap Homepage Cursusaanbod Aanbod voor kinderen Aanbod voor jongeren Aanbod voor volwassenen Kinderfeestjes Onderwijs Aanbod voor primair onderwijs Aanbod voor voortgezet onderwijs Cultuurcoach Kies je kunst Maatwerk Agenda Zakelijk Projectbureau Verhuur ruimtes SIDK Workshops Projectondersteuning Veel gestelde vragen Contact Amateurkunst Verenigingen Prikbord (prikbord) Agenda Subsidies Over ons Medewerkers Medewerker Docenten Docent Directie en raad van toezicht Vacatures en stages Jaarverslag Ongewenst gedrag Openingstijden Open podium Foto s Video s Agenda Locaties Locatie Aanbod SIDK Aanbod Docenten (optioneel) Agenda Contact Mijn profiel Registreren Controlpanel Wachtwoord vergeten

13 Database en bronnen M Agenda Er worden op diverse plaatsen agenda-items aangemaakt door verschillende functionarissen. Zo kunnen er items worden aangemaakt door de contentbeheerders, docenten, alsmede door amateurkunstverenigingen. Deze worden allemaal op eenduidige wijze opgeslagen om zo te faciliteren dat er verzamelweergaves gemaakt kunnen worden. Scholen in de kunst onderzoekt of het opslaan van agenda-items in Cursief zou kunnen. Hiertoe hebben de amateurkunstverenigingen vooralsnog geen toegang. Een agenda-item kan een kenmerk hebben zoals amateurkunst. Op de pagina van de amateurverenigingen wordt dan alleen een overzicht gegeven van agenda-items met die parameter. Zo zijn de overzichtpagina s uniform en is het eenvoudig schakelen tussen de verschillende kenmerken (voorstelling, repetitie etc.) Zie ook de wireframes voor meer inzicht. M Cursus en voorstellingen aanbod Het totale cursusaanbod van Scholen in de Kunst wordt opgeslagen in Cursief 4, echter heeft SIDK de contractuele verplichting om docenten die autonoom lesgeven in staat te stellen zich te profileren op de site. Zij kunnen geen aanbod toevoegen via Cursief en moeten daarvoor het CMS gebruiken of via hun profiel het aanbod kunnen verwerken. Het SIDK cursusaanbod wordt ingeladen in het CMS en daar verrijkt met commerciële teksten en foto s uit de database. Het kan voorkomen dat een cursus of voorstelling direct afgerekend dient te worden via de site. In dat geval dient er een betaling via Active Tickets te worden gedaan. De contentbeheerder zal hiervoor een event bij Active Tickets aanmaken en de koppeling in het CMS activeren. 4 Cursisten en cursus administratie (herschreven versie van Imas)

14 M Onderwijs en zakelijk Het onderwijs en zakelijke aanbod wordt direct in het content management systeem vastgelegd. De presentatie van het aanbod op de site is echter gelijk aan de weergave van het cursusaanbod. M Profielen Om te voorkomen dat de online profielen andere gegevens bevatten dan de database met cursisten wordt deze telkens met elkaar vergeleken. Bij het aanmelden dient opgemerkt te worden dat de gegevens van het profiel overeen komen met de cursisten in Cursief. De gebruiker kan bevestigen dat hij of zij inderdaad de persoon is die al in Cursief voorkomt. Er wordt een relatie gelegd zodat de gebruiker op zijn profiel ook zijn gegevens bewerken. Als de gebruiker zich heeft geregistreerd voor een profiel kan hij gebruik maken van de services waarvoor registratie is vereist. Het wordt van harte aanbevolen om het aanmaken van een profiel te beperken tot een paar eenvoudige vragen. Zo voorkomt SIDK dat het aanmaken van een profiel als te veel moeite gezien wordt. Zeker voor bezoekers die een kaartje willen kopen moet de lat laag blijven liggen. Het is verstandig om businessrules te maken waarin wordt vastgelegd welke gegevens minimaal beschikbaar moeten zijn bij welke actie. Zo is er voor het kopen van een kaartje minder informatie nodig dan bij het inschrijven voor een cursus. Zodra een gebruiker een actie start waarvoor zijn profiel niet voldoende gegevens bevat wordt hem/haar gevraagd deze aan te vullen.

15 Voortvloeiende werkzaamheden In navolging van dit programma van eisen zijn er diverse voortvloeiende werkzaamheden. Deze activiteiten behoren niet tot de scope van dit programma en kunnen naar alle waarschijnlijkheid door medewerkers van Scholen in de Kunst worden opgesteld. Uitwerken van formulieren Op de website is een aantal standaardformulieren die door de bezoeker kunnen worden ingevuld voor verschillende doeleinden (bestellen, registreren etc.). Door vast te stellen welke informatie nodig is om een functioneel wenselijke actie uit te voeren, ontstaat een lijst met minimale velden 5. Contactpagina algemeen Contactpagina zakelijk Aanmaken profiel Profiel aanmaken kan verschillen per profieltype Inschrijven Cursus Uitwerken van filtercriteria en sorteringen Hoewel in de wireframes al concrete voorstellen staan voor de filtering van cursussen, projecten en de agenda, is het raadzaam deze nader te definiëren. Zodra bekend is welke gegevens worden vastgelegd op deze items kan een weloverwogen keuze worden gemaakt voor de filters. Privacy De nieuwe website zal in grote mate gegevens van gebruikers gaan vastleggen. De wet en regelgeving hieromtrent is de laatste jaren behoorlijk aangescherpt. Op de eerste plaats heeft de gebruiker het recht om te weten waarvoor zijn gegevens gebruikt kunnen worden. Deze condities dienen beschreven te worden in de privacy voorwaarden. Het is niet toegestaan om de profielen en daarbij behorende adressen zonder toestemming te gebruiken voor mailings. Organisatie voorbereiden Bij scholen in de kunst zijn er talrijke medewerkers bezig met het onderhouden van de site. Het is daarom raadzaam om budget op te nemen om hen goed te kunnen instrueren. Tijdens de totstandkoming van dit programma van eisen is er nadrukkelijk samengewerkt met een aantal belangrijke redacteuren van de site. Hierdoor werd al een belangrijke stap gezet voor een soepele acceptatie. Businessrules Businessrules zijn de condities waaronder acties worden uitgevoerd. Van de frequentie waarmee een automatische mail wordt gestuurd tot welke gegevens minimaal nodig zijn om een kaartje te kopen. De opdrachtnemer zal deze met SIDK definiëren. 5

16 Wireframes Als aanvullende ondersteuning voor de totstandkoming van de nieuwe website voor Scholen in de Kunst is er een wireframe interactiemodel ontwikkeld. Hieronder is een voorbeeld van de homepage weergegeven. Het volledige interactiemodel in PDF is beschikbaar gesteld aan SIDK.

Handleiding voor het gebruik van de community website van OBS t Padland

Handleiding voor het gebruik van de community website van OBS t Padland Handleiding voor het gebruik van de community website van OBS t Padland Versie: 1.1 Datum: 18 juli 2013 Geschreven door: ict@padland.nl 2013 OBS t Padland. Pagina 1 Inhoud Inleiding... 3 Padland Startpagina...

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Wegwijzer voor Google Documenten/Agenda/Sites

Inhoudsopgave. Wegwijzer voor Google Documenten/Agenda/Sites Wegwijzer voor Google Documenten/Agenda/Sites Inhoudsopgave 1 GOOGLE APPS: gratis voor scholen...2 2 GOOGLE DOCUMENTEN: online teksten/rekenbladen/presentaties...3 2.1 voordelen van (samenwerken aan) gedeelde

Nadere informatie

Handleiding opmaken Wageningen UR Blog. Oktober 2015

Handleiding opmaken Wageningen UR Blog. Oktober 2015 Handleiding opmaken Wageningen UR Blog Oktober 2015 Voorwoord In deze handleiding is voor beheerders van het Wageningen UR blog template stap voor stap beschreven hoe zij hun blog kunnen inrichten. Bij

Nadere informatie

Content Management Systeem Specifieke modules van het Steenstra CMS 2011

Content Management Systeem Specifieke modules van het Steenstra CMS 2011 Content Management Systeem Specifieke modules van het Steenstra CMS 2011 2. Overzicht en specificering van additionele modules Naast de basis implementatie is het Steenstra CMS systeem uit te breiden met

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...4 1.1 Ingelogd blijven...5 1.2 Wachtwoord vergeten...6 2 Applicatie keuzescherm...7 2.1 De beheeromgeving openen...8 3

Nadere informatie

Handleiding opmaken Wageningen UR Blog. Maart 2016

Handleiding opmaken Wageningen UR Blog. Maart 2016 Handleiding opmaken Wageningen UR Blog Maart 2016 Voorwoord In deze handleiding is voor beheerders van het Wageningen UR blogs stap voor stap beschreven hoe zij hun blog kunnen inrichten. Bij de oplevering

Nadere informatie

HvA CMS: Hippo. Concept

HvA CMS: Hippo. Concept HvA CMS: Hippo Concept Deze uitgave wordt uitsluitend voor persoonlijk gebruik aan cursisten meegegeven. Alle rechten worden voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag door fotokopieën of op enige andere

Nadere informatie

Stappenplan gebruik Ouders/Verzorgers

Stappenplan gebruik Ouders/Verzorgers Stappenplan gebruik Ouders/Verzorgers Handleiding gebruik Mijnschoolinfo Schoolmedewerkers v 29.7.2014 1 Inhoud 1. Activeren van Mijnschoolinfo als ouder... 3 2. Wachtwoord kwijt of wijzigen... 3 2.1 Wachtwoord

Nadere informatie

Betreft: Verzoek tot Offerte AmersfoortBreed Cultuureducatie / Website Scholen in de Kunst Datum: 10 oktober 2011

Betreft: Verzoek tot Offerte AmersfoortBreed Cultuureducatie / Website Scholen in de Kunst Datum: 10 oktober 2011 Betreft: Verzoek tot Offerte AmersfoortBreed Cultuureducatie / Website Scholen in de Kunst Datum: 10 oktober 2011 Geachte heer, mevrouw, Gemeente Amersfoort is in 2010 gestart met het project AmersfoortBreed.

Nadere informatie

mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker

mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker De Basiscursus Websitemaker iedereen een website Deel 3: Promotie en SEO, 7 mei 2012 Inhoudsopgave 12: Je website promoten 3 Een abonnee toevoegen 3 Een abonnee verwijderen 4 De wizard abonnees 4 13: Distributie

Nadere informatie

Handleiding IZEE CMS. Dit is de handleiding voor IZEECMS

Handleiding IZEE CMS. Dit is de handleiding voor IZEECMS Handleiding IZEE CMS Dit is de handleiding voor IZEECMS Inhoudsopgave Inleiding... 4 Laatste update... 4 Voor wie is deze handleiding... 4 Vaste pagina s op de website... 4 Onduidelijkheden... 4 Voor het

Nadere informatie

Websites aanpassen. Voor iedereen.

Websites aanpassen. Voor iedereen. Websites aanpassen. Voor iedereen. Teksten aanpassen en afbeeldingen toevoegen. Links naar andere pagina s of documenten. Pagina s toevoegen, kopiëren en verplaatsen. Ondersteuning voor meerdere talen.

Nadere informatie

JOBSITE Handleiding (19-01-2010)

JOBSITE Handleiding (19-01-2010) JOBSITE Handleiding (19-01-2010) 19/01/2010 2/22 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 JOBSITE FUNCTIONALITEITEN... 4 JOBSITE: BEZOEKER ZONDER ACCOUNT... 5 HOMEPAGE... 5 BEZOEKERS ZONDER ACCOUNT

Nadere informatie

Handleiding Webapplicatie Robin

Handleiding Webapplicatie Robin Handleiding Webapplicatie Robin (Versie 05) Inhoudstafel 1. Registratie van uw labo... 2 2. Persoonlijke account aanmaken... 4 3. Inloggen in uw labo account... 7 4. Wijziging labogegevens... 8 5. Inschrijven

Nadere informatie

PRIVACY BELEID CONFORM DE HAAN LAW. Privacy Beleid

PRIVACY BELEID CONFORM DE HAAN LAW. Privacy Beleid PRIVACY BELEID CONFORM DE HAAN LAW Privacy Beleid In deze policy wordt uitgelegd welke persoonsgegevens LF2018/Friesland.nl zowel online als offline verzamelen en hoe wij deze gegevens gebruiken. Lees

Nadere informatie

SELECTEER EEN PAGINA TEMPLATE EN HOOFD VOOR DE PAGINA: Selecteer, in de PAGINA ATTRIBUTEN module rechts naast

SELECTEER EEN PAGINA TEMPLATE EN HOOFD VOOR DE PAGINA: Selecteer, in de PAGINA ATTRIBUTEN module rechts naast OPMAKEN VAN BERICHTEN EN PAGINA S ONE PAGER Berichten en pagina s worden op dezelfde wijze opgemaakt. Voor het opmaken van een bericht ga je in het navigatiemenu (afbeelding rechts) naar BERICHTEN > NIEUW

Nadere informatie

Om verder te gaan naar de persoonlijke omgeving wordt de aanmeld module beschikbaar gesteld.

Om verder te gaan naar de persoonlijke omgeving wordt de aanmeld module beschikbaar gesteld. Ontwerp Percussion Friends pagina Mijn lessen Inleiding. Vanuit de homepage van http://www.percussionfriends.com wordt in het menu de menu link item Mijn Lessen beschikbaar gesteld. Deze pagina voorziet

Nadere informatie

Uwschoolonline.nl. Wij zetten uwschoolonline.nl

Uwschoolonline.nl. Wij zetten uwschoolonline.nl Uwschoolonline.nl U wilt een website die helemaal van deze tijd is en op alle apparaten goed te bekijken is? Die u en uw collegae zelf actueel kunnen houden, zonder ingewikkelde handelingen? Wij zetten

Nadere informatie

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE COMPLETE WEBSITE voor ondernemers 47,50,- per maand zonder opstartkosten. Een complete website voor uw onderneming en die ook nog goed vindbaar is, dat is wat we willen! Maar hoe? EEN ALL-IN WEBSITE ONZE

Nadere informatie

Update PlusPort Academy januari 2013

Update PlusPort Academy januari 2013 Update PlusPort Academy januari 2013 In dit document beschrijven we de verbeteringen die zijn doorgevoerd in de update van 14 februari 2013 Inhoud 1. 5 workshops... 3 2. Events... 4 2.1. Event toevoegen...

Nadere informatie

Schoolsport Kampioenschappen

Schoolsport Kampioenschappen Schoolsport Kampioenschappen Handleiding voor verenigingen 07-09-2015 info@schoolsportamersfoort.nl 1 Inleiding Dit is een handleiding voor Verenigingen die een evenement organiseren onder de Schoolsport

Nadere informatie

Inhoudsopgave Welkom bij VHV Kompas 2 Hoe werkt VHV Kompas? 2 Uw accounts 4 Uw VHV Kompas account beheren 5

Inhoudsopgave Welkom bij VHV Kompas 2 Hoe werkt VHV Kompas? 2 Uw accounts 4 Uw VHV Kompas account beheren 5 Inhoudsopgave Welkom bij VHV Kompas 2 Hoe werkt VHV Kompas? 2 Een kleine greep uit de mogelijkheden van VHV- Kompas. 2 De hoofdpagina 2 De groepspagina en sectorpagina 4 Uw accounts 4 Uw VHV Kompas account

Nadere informatie

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw LinkedIn Simpel: Je Profiel EBoekje voor starters Annet van Betuw 25 september en 8 oktober 2014 Over dit boekje Dit Eboekje is de weergave van de webinars LinkedIn Simpel: Je Profiel van24 september en

Nadere informatie

Handleiding Reseller Controle Paneel

Handleiding Reseller Controle Paneel Handleiding Reseller Controle Paneel Inloggen Om in te loggen in het Controle Paneel kunt u de gebruikersnaam en wachtwoord gebruiken welke u van ons heeft ontvangen. Nieuw is dat u ook met uw social media

Nadere informatie

Handleiding Postersite EHBO Santpoort.

Handleiding Postersite EHBO Santpoort. Handleiding Postersite EHBO Santpoort. Inhoud: 1. Account aanmaken 2. Inloggen 3. Account gegevens wijzigen 4. Aan en afmelden evenementen 5. Overige tabbladen 6. Problemen 1. Account aanmaken Wanneer

Nadere informatie

Claim Your Aim B.V. Vragenlijst. Websites, Social Media, SEO & Beveiliging. Datum: Plaats: stef@claimyouraim.com Tel: 06-24447057

Claim Your Aim B.V. Vragenlijst. Websites, Social Media, SEO & Beveiliging. Datum: Plaats: stef@claimyouraim.com Tel: 06-24447057 Claim Your Aim Vragenlijst Websites, Social Media, SEO & Beveiliging Opdrachtgever Opdrachtnemer Bedrijf: Claim Your Aim B.V. Contactpersoon: Msc. S.J.A. Bloo E-mail: stef@claimyouraim.com Tel: 06-24447057

Nadere informatie

Veelgestelde vragen. Inhoud

Veelgestelde vragen. Inhoud Veelgestelde vragen Het gebruik van de mogelijkheden van deze (vernieuwde ) websites zal wellicht vragen oproepen. Met een overzicht van veelgestelde vragen hopen we je op weg te helpen. Staat jouw vraag

Nadere informatie

Systeem de web based omgeving 2 Website Presentatie - Informatie Items 3

Systeem de web based omgeving 2 Website Presentatie - Informatie Items 3 Date: 7-6-2012 Pag: 1 Systeem de web based omgeving 2 Website Presentatie - Informatie Items 3 1. Start Website 3 2. Start Pagina 6 3. Kalender 8 4. Toernooi 9 5. Competitie 10 6. Beker 11 7. Rankings

Nadere informatie

Zicht - Content Management Systeem een algemene beschrijving

Zicht - Content Management Systeem een algemene beschrijving Zicht - Content Management Systeem een algemene beschrijving Versie april/2008 Zicht nieuwe media ontwerpers 2008 1 Inleiding Een Content Management Systeem (CMS) is een webapplicatie waarmee je zonder

Nadere informatie

ISY2CONNECT. Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE

ISY2CONNECT. Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE ISY2CONNECT Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE ISY2CONNECT Inhoud INLOGGEN EN REGISTREREN... 2 PROFIEL INSTELLINGEN... 2 PAGINA S... 4 AGENDA... 5 BEHEER MENU... 6 AANMAKEN OPENBAAR EVENEMENT...

Nadere informatie

Inleiding. Schema Achterhoekagenda

Inleiding. Schema Achterhoekagenda Inleiding In deze instructie wordt uitleg gegeven over de functionaliteit van de Achterhoekagenda. De informatie is tevens terug te vinden op de website. Schema Achterhoekagenda. De werking van de Achterhoekagenda

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

Bookshelf account aanmaken, apps installeren en de mogelijkheden

Bookshelf account aanmaken, apps installeren en de mogelijkheden Bookshelf account aanmaken, apps installeren en de mogelijkheden 1.1 Aanmaken Bookshelf account Iedereen die een E-mail adres heeft, kan een Bookshelf account aanmaken. Dit kan via http://bookshelf.nl/start/.

Nadere informatie

Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen

Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen CURSISTEN HANDLEIDING November 2009 E-mail: bedrijfsopleidingen@lumc.nl 2009 Alle rechten voorbehouden LUMC-Bedrijfsopleidingen Behoudens de in of

Nadere informatie

Social en Direct Marketing

Social en Direct Marketing Social en Direct Marketing Wim van der Mark, Dialoogtrainers.nl Inhoud Direct marketing essentials tot 2002 DM 1.0 Direct marketing essentials i.c.m. search, web en e-mail DM 2.0 Direct marketing essentials

Nadere informatie

LES 2: WORDPRESS.COM. Lesoverzicht: Aan de slag Aanmaken van de website Back-end Samenvatting

LES 2: WORDPRESS.COM. Lesoverzicht: Aan de slag Aanmaken van de website Back-end Samenvatting LES 2: WORDPRESS.COM Lesoverzicht: Aan de slag Aanmaken van de website Back-end Samenvatting Video s: https://www.youtube.com/playlist?list=plucz7ifg5tjtrbktrhdnf-vjebqtjmcby Tijd: 1 uur en 45 minuten

Nadere informatie

Functioneel Ontwerp. digital4u.nl effectief op internet. Klant. Digitale Vaardigheden. Project. Website. April 2013. Datum

Functioneel Ontwerp. digital4u.nl effectief op internet. Klant. Digitale Vaardigheden. Project. Website. April 2013. Datum Functioneel Ontwerp Klant Project Datum Website April 2013 digital4u.nl effectief op internet 2 Inhoudsopgave 3 4 6 7 8 10 11 13 14 16 18 19 21 22 Introductie Functioneel Ontwerp Homepagina Header, Sidebar

Nadere informatie

Op dit moment zijn er vier agrarische ondernemers netwerken operationeel. Er zullen er nog meer volgen. De bestaande vier zijn:

Op dit moment zijn er vier agrarische ondernemers netwerken operationeel. Er zullen er nog meer volgen. De bestaande vier zijn: Hoe werkt het? Op deze website vind je kennis en informatie uit verschillende agrarische sectoren en je kunt netwerken met collega s, adviseurs en onderzoekers. Je kunt je eigen startpagina opbouwen. Zo

Nadere informatie

Umbraco Gebruikershandleiding

Umbraco Gebruikershandleiding Umbraco Gebruikershandleiding Aan de slag gaan met Umbraco 1.1 Aanmelden Umbraco is een web publishing systeem dat gemakkelijk te gebruiken is door de gebruikers en heeft geen hoge hard- en software vereisten.

Nadere informatie

HANDLEIDING CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM

HANDLEIDING CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM HANDLEIDING CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM Het CMS in het kort Middels het CMS zijn alle pagina s aanpasbaar, met uitzondering van het inschrijfformulier en sitemap. Een beheersysteem zorgt in de eerste plaats

Nadere informatie

Zelf een website maken

Zelf een website maken Zelf een website maken Om een website te bouwen heb je drie dingen nodig. 1. De domeinnaam of URL, bijvoorbeeld www.massagepraktijk.nl of www.maakzelfjouwwebsite.nl 2. Een hostingpakket (dat is het huren

Nadere informatie

Op dit moment zijn er drie agrarische ondernemers netwerken operationeel. Er zullen er nog meer volgen. De bestaande drie zijn:

Op dit moment zijn er drie agrarische ondernemers netwerken operationeel. Er zullen er nog meer volgen. De bestaande drie zijn: Hoe werkt het? Welkom op deze website, voor ondernemersnetwerken in agrarisch Nederland. Je vindt hier kennis en informatie uit verschillende agrarische sectoren en je kunt netwerken met collega s, adviseurs

Nadere informatie

Inhoudsopgave handleiding CMS

Inhoudsopgave handleiding CMS Inhoudsopgave handleiding CMS INTRODUCTIE STICHTING GEEFGRATIS EN GEEF.NL... 2 HOE BEHEER IK ONZE GOEDE DOEL GEGEVENS?... 3 WAT IS EEN CMS?... 3 HOE LOG IK (BINNEN HET CMS) OP WWW.GEEF.NL IN?... 3 IK BEN

Nadere informatie

BRIEFING TEMPLATE. De ideale gids die je helpt bij het opstellen van de briefing

BRIEFING TEMPLATE. De ideale gids die je helpt bij het opstellen van de briefing BRIEFING TEMPLATE De ideale gids die je helpt bij het opstellen van de briefing Aanleiding Deze white paper is opgesteld voor bedrijven en instellingen die op zoek zijn naar een template die hen helpt

Nadere informatie

Organisator. Handleiding. Amersfoortse School Sport Kampioenschappen

Organisator. Handleiding. Amersfoortse School Sport Kampioenschappen Organisator Handleiding Amersfoortse School Sport Kampioenschappen Contactpersoon: Martijn Faber Website: www.mrwebsites.nl E-mail: info@mrwebsites.nl 1 Inleiding Voor u ligt de handleiding voor organisatoren

Nadere informatie

LinkedIn - hoe meld ik mij aan?

LinkedIn - hoe meld ik mij aan? LinkedIn - hoe meld ik mij aan? Inhoud 1. Wat is LinkedIn?... 2. Aanmelden bij LinkedIn... 2.1 Registreren... 2.2 Uw profiel opbouwen... 3. De eerste handelingen op LinkedIn... 3.1 Navigeren met de menubalk...

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING WEBSITE

GEBRUIKSAANWIJZING WEBSITE GEBRUIKSAANWIJZING WEBSITE INHOUDSOPGAVE Definities... 3 Aanmelden... 4 Inloggen op je eigen account (LEERKRACHT)... 4 Je gegevens wijzigen... 5 Aanmelden voor deelname aan een opdracht... 6 Een Inzendpagina

Nadere informatie

ABC Analytics Handleiding

ABC Analytics Handleiding ABC Analytics Handleiding Online zichtbaarheid wordt steeds belangrijker en je moet er in blijven investeren met het aantrekken van bezoekers door middel van campagnes, zoekmachine optimalisatie en social

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

www.invallersonline.nl

www.invallersonline.nl Speciaal ontwikkeld voor scholenverenigingen! Geen verouderde, onoverzichtelijke en tijdrovende papieren lijsten met invallers meer, maar alles digitaal en altijd up-to-date. www.invallersonline.nl Informatiebrochure

Nadere informatie

Handleiding facebook

Handleiding facebook Handleiding facebook Starten met facebook in 7 stappen...2 Stap 1 registeren...2 Stap 2 bevestigen registratie...3 Stap 3 account gegevens aanvullen...3 Stap 4 profielfoto toevoegen...4 Stap 5 Privacy

Nadere informatie

HANDLEIDING 1.0 BEDRIJFSPAGINA NIEUWSBERICHTEN & VACATURES

HANDLEIDING 1.0 BEDRIJFSPAGINA NIEUWSBERICHTEN & VACATURES HANDLEIDING 0 BEDRIJFSPAGINA NIEUWSBERICHTEN & VACATURES INHOUD NEVI REGISTRATIE REGISTREREN INLOGEN 4 CONTROLE PANEL: MIJN BEDRIJF 5 BEDRIJFSPAGINA 6 DE VOORKANT 6 HET MANAGEN VAN DE BEDRIJFSPAGINA 7

Nadere informatie

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0 MWeb 4.0 Handleiding Basis Modules Versie 1.0 Index 1. Algemeen 3 1.1. Gebruikersnamen en Wachtwoorden 3 1.2. Inloggen 3 1.3. Uitloggen 3 1.4. Belangrijk 3 2. User Manager 4 2.1. Gebruikers lijst User

Nadere informatie

Handleiding voor. Contentbeheerder. Beknopte handleiding bij het gebruik van het landelijk platform

Handleiding voor. Contentbeheerder. Beknopte handleiding bij het gebruik van het landelijk platform Handleiding voor Contentbeheerder Beknopte handleiding bij het gebruik van het landelijk platform Introductie TARA is een web-gebaseerd programma en biedt een complete online omgeving voor mensen met een

Nadere informatie

CMS HANDLEIDING WWW.INONZEBIEB.NL

CMS HANDLEIDING WWW.INONZEBIEB.NL CMS HANDLEIDING WWW.INONZEBIEB.NL 1. INLOGGEN IN CMS... 2 2. DASHBOARD... 2 3. SITE STRUCTUUR... 2 4. HOMEPAGE... 2 5. EEN POST TOEVOEGEN... 3 6. EEN PAGINA TOEVOEGEN... 4 7. ALGEMENE UITLEG WORDPRESS

Nadere informatie

Snel van start met Linkedin?

Snel van start met Linkedin? Handleiding Snel van start met Linkedin? Je online CV, vacaturebank, sollicatiemedium en verzameling van professionele contacten in één! Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op je vakgebied.

Nadere informatie

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw LinkedIn Simpel: Je Profiel EBoekje voor starters Annet van Betuw Februari 2015 Over dit boekje Dit Eboekje is de weergave van de webinars LinkedIn Simpel: Je Profiel van 24 september 2014 en 8 oktober

Nadere informatie

Websitecheck. Taak en Tekst voor websites die werken. www.jouwsite.nl

Websitecheck. Taak en Tekst voor websites die werken. www.jouwsite.nl Taak en Tekst voor websites die werken www.jouwsite.nl Websitecheck Taak en Tekst, www.taakentekst.nl Buijs Ballotstraat 27A, 2563 ZH Den Haag 06-13935470 1 Websitecheck Website: Eigenaar: Datum: www.jouwsite.nl

Nadere informatie

JCI Tielt. Website JCI-Tielt. Handleiding website

JCI Tielt. Website JCI-Tielt. Handleiding website JCI Tielt Website JCI-Tielt Handleiding website tomputor 1-5-2015 Inhoud Intro... 3 Browsers... 3 Algemeen... 4 1. Wijzigen pagina... 4 Aanmelden... 4 Beveiligingsniveaus... 4 Website als bezoeker... 5

Nadere informatie

De gebruikershandleiding mag in zijn geheel in digitale of gedrukte versie vrij worden verspreid onder alle

De gebruikershandleiding mag in zijn geheel in digitale of gedrukte versie vrij worden verspreid onder alle Copyright Deze gebruikershandleiding is auteursrechtelijk beschermd. Wijzigingen in de inhoud, of gedeeltelijke overname van de inhoud, is alleen toegestaan na toestemming van de houder van het auteursrecht.

Nadere informatie

Zie ook de insdtructiefilm die op de site staat onder Redacteuren login.

Zie ook de insdtructiefilm die op de site staat onder Redacteuren login. In onderstaande handleiding worden de voornaamste schermen, die nodig zijn voor het onderhoud van de team pagina s van de Rhode site, beschreven. Voor mensen die vorig seizoen ook al redacteur waren: De

Nadere informatie

HANDLEIDING WEB SHOP

HANDLEIDING WEB SHOP HANDLEIDING WEB SHOP 1 Registreren... 2 1.1 Aanmelden als nieuwe gebruiker... 2 1.2 Persoonsgegevens... 2 1.3 Persoonsgegevens 2... 3 1.4 Eerste keer aanmelden... 4 2 Mijn profiel... 5 2.1 Mijn gegevens...

Nadere informatie

TYPO3 Introductie cursus vervolg

TYPO3 Introductie cursus vervolg TYPO3 Introductie cursus vervolg Inleiding Voorstellen docent Communicatie Expertise Centrum (CEC) Cursisten vertellen TYPO3 ervaring opgedaan na introductiecursus Aanwezigheidsformulier Evaluatieformulier

Nadere informatie

Handleiding voor ondernemers

Handleiding voor ondernemers Handleiding voor ondernemers De directe invoer van content in de database van visitbrabant.nl Pagina 1 van 13 Inhoud Aanmaken of bewerken van een locatie...3 Details...3 Adresgegevens...4 Contactgegevens...4

Nadere informatie

CMS Manual Pebble Media

CMS Manual Pebble Media CMS Manual Pebble Media Inhoudstafel 1 introductie... 3 2 modules... 4 2.1 beheer van pagina s... 4 2.2 beheer van media... 7 2.3 beheer van nieuwsberichten... 8 2.4 beheer van merken... 9 3 instellingen...

Nadere informatie

Webstatuut PKN Kollum

Webstatuut PKN Kollum Webstatuut Webstatuut PKN Kollum Redactiestatuut voor de website van Protestantse Gemeente te Kollum. (PKN Kollum) Dit redactiestatuut is bedoeld om de organisatie van de PKN Kollum, gebruikers en toekomstige

Nadere informatie

Haal meer boekingen uit uw website! Meer bezoekers, meer boekingen, meer gasten Tommy Bookingsupport & TenZer

Haal meer boekingen uit uw website! Meer bezoekers, meer boekingen, meer gasten Tommy Bookingsupport & TenZer Haal meer boekingen uit uw website! Meer bezoekers, meer boekingen, meer gasten Tommy Bookingsupport & TenZer Wat gaan we doen. Online trends Website ontwikkeling Online boeken Zoekmachine optimalisatie

Nadere informatie

INLEIDING... - 2 - AANMELDEN...

INLEIDING... - 2 - AANMELDEN... INDEX INLEIDING... - 2 - AANMELDEN... - 2 - REGISTEREN... - 2 - VRIENDEN ZOEKEN... - 3 - PROFIELGEGEVENS... - 3 - PROFIELFOTO... - 4 - JE FACEBOOK ACCOUNT COMPLETEREN... - 4-1. CONTACTPERSONEN IN JE ADRESBOEK

Nadere informatie

2. INLOGGEN INLOGGEN'

2. INLOGGEN INLOGGEN' 1. DIGITALEWEEK.BE Alle activiteiten die tijdens de Digitale Week plaatsvinden, worden verzameld op de website van de Digitale Week. De deadline om activiteiten in te voeren is 7 maart 2014. 2. INLOGGEN

Nadere informatie

Handleiding beheertool mini-website

Handleiding beheertool mini-website Handleiding beheertool mini-website 2013 Salon Solution is onderdeel van Wiewathaar.nl Inleiding Klanten van Wiewathaar.nl kunnen hun mini-website bijhouden met de online beheertool. In deze handleiding

Nadere informatie

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw LinkedIn Simpel: Je Profiel EBoekje voor starters Annet van Betuw 11 juni 2015 Over dit boekje Dit Eboekje is de weergave van het webinar LinkedIn Simpel: Je Profiel van 11 juni 2015 en gebaseerd op eerdere

Nadere informatie

Handleiding voor ondernemers

Handleiding voor ondernemers Handleiding voor ondernemers De directe invoer van content in de database van visitbrabant.nl Pagina 1 van 12 Inhoud Aanmaken of bewerken van een locatie... 3 Nieuwe locatie aanmaken/ huidige bewerken...

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Mijn easyfairs

Gebruiksaanwijzing Mijn easyfairs Mijn easyfairs Handleiding voor exposanten Pagina 1 Gebruiksaanwijzing Mijn easyfairs Handleiding voor exposanten 1 Mijn easyfairs Handleiding voor exposanten Pagina 2 Inhoud Inloggen... 3 Stand naam en

Nadere informatie

Checklist website bouwen

Checklist website bouwen Checklist website bouwen Je wilt een website voor je bedrijf. Of de bestaande website veranderen. Een website laten maken, vraagt tijd en aandacht van je. Er zijn veel mogelijkheden en je moet in het proces

Nadere informatie

Bedrijf: Contactpersoon: Van: Karin de Wit Design Karin de Wit. Datum:

Bedrijf: Contactpersoon: Van: Karin de Wit Design Karin de Wit. Datum: Briefing Webdesign Bedrijf: Contactpersoon: Van: Karin de Wit Design Karin de Wit Datum: 23 Introductie Dit document is samengesteld om beter inzicht te krijgen in de informatie die een rol speelt bij

Nadere informatie

Handleiding Facebook- pagina

Handleiding Facebook- pagina Handleiding Facebook- pagina Een pagina aanmaken Zonder persoonlijk profiel: Ga naar http://www.facebook.com en klik onder het inschrijvings formulier op Maak een pagina voor een beroemdheid, band of bedrijf

Nadere informatie

SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN

SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN STAPPENPLAN WEBSITE BOUWEN Online ondernemers behalen drie procent meer omzet dan hun offline collega's, zo blijkt uit onderzoek. Een goede reden om als mkb er online aanwezig

Nadere informatie

Basis handleiding CMS

Basis handleiding CMS Basis handleiding CMS Inhoud Basis handleiding CMS... 1 Inloggen... 3 Pagina beheren... 4 Pagina toevoegen/wijzigen... 6 WYSIWYG editor... 8 externe / interne link toevoegen... 9 Plaatjes toevoegen...

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen

Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen DOCENTEN HANDLEIDING Oktober 2009 E-mail: bedrijfsopleidingen@lumc.nl 2009 Alle rechten voorbehouden LUMC-Bedrijfsopleidingen Behoudens de in of krachtens

Nadere informatie

Hoe bouw je een goede website/webshop?

Hoe bouw je een goede website/webshop? Hoe bouw je een goede website/webshop? Een website/blog zit zo in elkaar, maar om er dan een goede, mooie en succesvolle website van te maken is een tweede. Hierbij komt veel meer kijken dan dat men denkt.

Nadere informatie

eservice Gebruikershandleiding eservice Gebruikershandleiding v1.0 Pagina 1

eservice Gebruikershandleiding eservice Gebruikershandleiding v1.0 Pagina 1 eservice Gebruikershandleiding eservice Gebruikershandleiding v1.0 Pagina 1 Inhoud Inhoud... 2 Maak een nieuwe gebruiker aan... 3 Registreer een machine... 8 Nieuwe tellerstand doorgeven... 11 Nieuwe bestelling

Nadere informatie

Offerte website. Taal & Talent, Jorijn Tragter Thomas Hop, PingOnline Offerte vernieuwde website

Offerte website. Taal & Talent, Jorijn Tragter Thomas Hop, PingOnline Offerte vernieuwde website Offerte website Aan Van Betreft Datum Taal & Talent, Jorijn Tragter Thomas Hop, PingOnline Offerte vernieuwde website 4 februari Achtergrond Taal & talent is niet tevreden over de huidige website. De Wordpress

Nadere informatie

SUBSITE BEHEREN. 1. Verticale navigatie maken

SUBSITE BEHEREN. 1. Verticale navigatie maken SUBSITE BEHEREN 1. Verticale navigatie maken In de hoofdnavigatiemappen kunnen subnavigatiemappen worden aangemaakt. Deze mappen worden als ze content bevatten als verticale navigatieknoppen in het linkerschermdeel

Nadere informatie

Hoe werkt het en wat kunt je ermee?

Hoe werkt het en wat kunt je ermee? Hoe werkt het en wat kunt je ermee? Inhoud Starten met Smart Workspaces Registreren met een foto en profiel Een groep beginnen Berichten en e-mails sturen. Nieuwsberichten plaatsen, documenten en afbeeldingen

Nadere informatie

Sportshopsdirect. Optimalisatie door koppeling met Magento

Sportshopsdirect. Optimalisatie door koppeling met Magento Sportshopsdirect Optimalisatie door koppeling met Magento Real-time koppeling tussen Measuremail en Magento Tien shops ondersteund door één e-mailmarketing database Relevante campagnes op basis van orderhistorie

Nadere informatie

Whitepaper Mailtomarket

Whitepaper Mailtomarket Whitepaper Mailtomarket Inleiding Ik heb al een digitale nieuwsbrief moet ik dit lezen? Als u uw relaties directer en specifieker wilt benaderen met informatie die bij hen past, dan is e-mailmarketing

Nadere informatie

Inhoudsopgave V2.02 2

Inhoudsopgave V2.02 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Beginnen met InterWord.... 3 Navigatiemenu.... 4 Hoofdmenu aanmaken.... 4 Submenu aanmaken.... 4 Hoofd- en submenu s verwijderen.... 4 Hoofd- en submenu s aan of uit te

Nadere informatie

Als u een gebruiker bent van de website, zullen we informatie over u vergaren als u:

Als u een gebruiker bent van de website, zullen we informatie over u vergaren als u: MEDICAL BOOKING GARANDEERT UW PRIVACY PRIVACYBELEID ALGEMEEN Vertrouwen en veiligheid is erg belangrijk voor Medical Booking. Wij zijn, hoewel we een gepersonaliseerde dienst aanbieden, vastbesloten om

Nadere informatie

WordPress in het Kort

WordPress in het Kort WordPress in het Kort Een website maken met Wordpress. In minder dan één uur online! Inclusief installatie van een thema en plugins Alle rechten 2013, Rudy Brinkman, BrinkhostDotCom, http://www.brinkhost.nl

Nadere informatie

Versie: 1.1 Datum: 10 augustus 2011 Auteur: Rob Ploum, Hezelbizz

Versie: 1.1 Datum: 10 augustus 2011 Auteur: Rob Ploum, Hezelbizz Versie: 1.1 Datum: 10 augustus 2011 Auteur: Rob Ploum, Hezelbizz Handleiding HezelBase Versiebeheer Versie Auteur Wijzigingen 1.0 Rob Ploum Handleiding HezelBase 1.1 Rob Ploum Zoeken 2 Handleiding HezelBase

Nadere informatie

Gebruikers en groepen configureren

Gebruikers en groepen configureren Gebruikers en groepen configureren Overzicht gebruikersbeheer Verifield biedt gebruikersbeheerfuncties die het onderhoudsproces vereenvoudigen. Maar afhankelijk van de omvang van uw organisatie en rekening

Nadere informatie

Handleiding RealHosting Controle Paneel

Handleiding RealHosting Controle Paneel Handleiding RealHosting Controle Paneel Inloggen. Om in te loggen in het Controle Paneel kunt u de gebruikersnaam en wachtwoord gebruiken welke u van ons heeft ontvangen. Nieuw is dat u ook met uw social

Nadere informatie

Uitleg registratie voor: Pakket Large

Uitleg registratie voor: Pakket Large Uitleg registratie voor: Pakket Large Ter ondersteuning treft u hierbij een uitleg aan van de registratie. Het proces wordt stap voor stap uitgelegd met ter verduidelijking veel afbeeldingen van de betreffende

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 INHOUD 1 Inleiding 3 1.1 De drie categorieën 3 2 Inloggen op MaakJeTraining 4 2.1 Registreren op MaakJeTraining 4 2.2 Inloggen met account 5 2.3 Veranderingen

Nadere informatie

Documentatie Demosite

Documentatie Demosite Documentatie Demosite (demo.anchormen.nl) Datum aanmaak 3-1-2012 Auteurs Wesley van Wermeskerken Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Paginabeheer... 3 2.1 Pagina-inhoud beheren... 4 2.2 Speciale content...

Nadere informatie

E-PROCUREMENT GEBRUIKERSBEHEER

E-PROCUREMENT GEBRUIKERSBEHEER E-PROCUREMENT GEBRUIKERSBEHEER HANDLEIDING VOOR AANKOPERS Rechten GEBRUIKSVOORWAARDEN De FOD Personeel en Organisatie behoudt alle rechten (waaronder auteursrechten, merkrechten en octrooien) met betrekking

Nadere informatie

Informatie Architectuur Het hele jaar Lowlands. Neslihan Igdeli Studentnummer: 500532696 Klas: V1CMD5 Datum: 31 oktober 2011 Versienummer: 0,1

Informatie Architectuur Het hele jaar Lowlands. Neslihan Igdeli Studentnummer: 500532696 Klas: V1CMD5 Datum: 31 oktober 2011 Versienummer: 0,1 Informatie Architectuur Het hele jaar Lowlands Neslihan Igdeli Studentnummer: 500532696 Klas: V1CMD5 Datum: 31 oktober 2011 Versienummer: 0,1 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Het concept...4 Beschrijving

Nadere informatie