Wist U al dat? Jaecques van café In t Aepjen een week lang op zoek is geweest naar kaartjes voor het EK voetbal? Ook nog per fiets naar Mosselkerke?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wist U al dat? Jaecques van café In t Aepjen een week lang op zoek is geweest naar kaartjes voor het EK voetbal? Ook nog per fiets naar Mosselkerke?"

Transcriptie

1 Wist U al dat? Jaecques van café In t Aepjen een week lang op zoek is geweest naar kaartjes voor het EK voetbal? Ook nog per fiets naar Mosselkerke? Hij namelijk alle wedstrijden van het Belgische elftal wil bijwonen? Jaecques na een week zonder kaartjes en hevig teleurgesteld terug kwam in Amsterdam? Hij zelfs hiervoor per trein naar Antwerpen is vertrokken? Hij daar te horen kreeg dat er helemaal geen kaartjes verkrijgbaar zijn omdat Belgie niet meedoet aan het EK voetbal? En met de bus naar Oostende? Hij onmiddellijk zijn lidmaatschap van de FC Knudde (afdeling Belgie) heeft opgezegd?

2 Eveline gestopt was met roken? Omdat iedereen om haar heen niet tegen dit slechte humeur kon ze maar weer is gaan roken en helemaal vrolijk is? Dit vanwege het rookverbod per 1 juli in de horeca? Boomer van Ton en Joep een nacht heeft vastgezeten in een politiecel? Ze dit deed onder het mom van een slimme meid is op haar toekomst voorbereid? Eveline sinds die tijd behoorlijk chagrijnig haar kopje koffie dronk in het café? De politie vermoedde dat Boomer samen met Keetje en Naatje deel uitmaakte van een criminele organisatie?

3 Jannie van de N.V. Zeedijk nu al druk bezig is om er een vestiging van Mac Donalds in te krijgen? Ton nu bang is dat de gemeente zijn lunchroom zal gaan sluiten? Rob van café in t Aepjen op 30 juni zijn glansrijke carrière als barkeeper zal beeindigen? Er dus binnenkort wel een advertentie zal worden geplaatst in het Zeedijknieuws met te koop aangeboden een zo goed als nieuwe lunchroom? Hij heerlijk gaat genieten van zijn pensioen? Alsmede bijna zo goed als nieuw personeel? Op Rob zijn laatste werkdag Jacky een optreden zal verzorgen als paaldanseres in een Volendammer kostuum?

4 Leen in een roze tutu een scene zal dansen uit het ballet de stervende zwaan? Marja om uur speciaal voor Rob een gedicht zal voorlezen wat tot sluitingstijd, uur, zal duren? Jaecques een spectaculair optreden als koorddanser zal laten zien en wel op een hoogte van 5 centimeter? Ger van café de Ooievaar heeft aangeboden sponsor te worden van het Zeedijknieuws? Ben en Ineke een goocheltruc zullen laten zien waarmee ze Rob voorgoed van de Zeedijk laten verdwijnen? Hij wil dat het Zeedijknieuws nu eerst op audientie bij hem zal komen? Het rekenwonder Bert zonder één fout te maken de tafel van tien zal opnoemen?

5 Het Zeedijknieuws nu bij Wehkamp een kostuum heeft besteld om netjes gekleed bij Ger voor de dag te komen? EK voetbal. Ik en mijn assistenten zijn best teleurgesteld en vinden de reden van je afzegging nogal vergezocht. Zoals je weet hebben we je al tijden gevolgd. Eerst bij RAP, toen bij Zeeburgia (waar ik enkele keren persoonlijk ben gaan kijken) en ik was erg blij dat je met tennis je conditie op peil hield. MAAR WAT NU????? Heb je geen vertrouwen meer in onze medische staf? Onder de bezielende leiding van Ré G. en zijn assistent Luuk? Afgestudeerd aan de MUoW (Medical University of Wessanen). Jarenlange postroomervaring en applicatiecursussen gevolgd bij Reader s Digest. Ook zij kunnen je met een spuitje speelklaar maken. Na dagenlang onderhandelen Ger en het Zeedijknieuws er uit zijn gekomen en het kostuum terug kan worden gestuurd naar Wehkamp? Denk eens aan onze keeper, Wim P. Denk je dat die het makkelijk heeft? Nee, buiten dat hij de hele Zeedijk runt en 12 circussen houdt, hij de spirit erin met mooie anekdotes. En Frits S.? Die het wereldkampioenschap dammen in Diemen aan zich voorbij laat gaan, terwijl hij toch één van de kanshebbers is. Ingezonden brief: Beste Marcel, Ik voel me toch genoodzaakt je een briefje te sturen in verband met je afzegging voor mijn selectie voor het Ik had ook Jack E. geselecteerd. Maar dat was een foutje. Hij schijnt de Engelse nationaliteit te hebben, maar dat laat ik nog even natrekken want dat kan toch geen mens horen Hans D.? Mocht niet van S., omdat deze mee moest doen aan de Drentse

6 kampioenschappen koekhappen te Uffelte. Maar hij heeft het teamgevoel laten prevaleren en meldt zich binnenkort. Frans B. is er ook en heeft de verzekeringen en portretrechten prima geregeld. Bob N. zorgt voor de premies en andere financiële afwikkelingen. Een en ander zit nog in een impasse, want de onderhandelingen zijn vastgelopen. Maar daar komen ze vast wel uit. Vergeet snelle Anton niet. Ook in de lappenmand. Maar hij staat er! Eugène en Albert, dit dynamische duo is helemaal klaargestoomd door hun personal coach en begeleidster Marie-Claire. Corrie V. en Nicole, onze verzorgsters zijn al 3 weken bezig met het oefenen om twee emmertjes water te halen. Af en toe vergeten ze de spons, maar dat is niet zo erg want als Nicole vraagt wat er aan de hand is sta je in no-time weer op je benen. In het emmertje van C. zat een bloedachtige substantie, maar dat bleek rosé te zijn. Ze weet nu ook dat het not done is om met een sigaar in je mond het veld in te rennen. Frank heeft een perfecte website gemaakt over het wel en wee van onze selectie. Deze gaat veel geld opleveren. En dan onze onvolprezen Chris, die Kees J. nog wegwijs gemaakt heeft in de journalistiek maar nu alles zelf doet. Hij heeft inmiddels een contract afgesloten voor een column in Bildzeitung, dus daar hebben we een infiltrant. Ook heeft hij een grote sponsor binnengehaald (Jägermeister Worldwide). Onze telefonist, Bert K. onderhoudt de contacten met de buitenwereld, de dames en de zaakwaarnemers en maakt de afspraken voor nieuwe cont(r)acten, want ze staan straks in de rij. Manda v.d. H. die met haar koor in de kleedkamer een dusdanige sfeer weet te creëren dat iedereen zo snel mogelijk naar buiten wil om het gras op te vreten! Rob v.h. verzorgt in het stadion rondleidingen voor supporters (kassa) maar moet niet te vaak met zijn rechterhand naar de tweede ring wijzen, want dan gaan die Oostenrijkers helemaal uit hun dak. Ik heb alleen nog één probleem en dat is die Hans S. Die praat maar over sport, maar wordt al moe van het zappen. Ook maak ik mij zorgen hoe hij met mijn selectie omgaat. Een biertje? OK, maar mijn zorgvuldig samengestelde selectie regelmatig helemaal vol gieten, gaat veel te ver en ik denk dan ook dat ik deze rotte appel zo snel mogelijk moet verwijderen, DAT IS LANDSBELANG!!! Kortom je ziet dat wij er klaar voor zijn. Een ploeg vol met kanjers.

7 Hierbij stuur ik je je shirt, want dat zul je toch nodig hebben als je ons voor de tv aanmoedigt. Hartelijke groeten, Marco van B. Even voorstellen Wat vind je lekker? Italiaanse keuken, hollandse stamppotten, en nog veel meer. Wat vind je vies? Ik zou het niet weten. Wat voor hobby s heb je? Lezen, kaarten, voetballen actief en passief. Naam Jan Ott Waar ben je geboren en wanneer? In Hoorn op 22 maart 1953 Heb je een relatie? Ja, met Nettie; ze kwam een keer pianospelen in mijn café, 11 jaar geleden... Waar werk je en hoelang al en waar heb je eerder gewerkt? December as. Zit ik 20 jaar in de Kletskop; daarvoor werkte ik bij Carel s. De UvA en de Gemeente Amsterdam. De Zeedijk is? Wat is je laatst gekochte CD, DVD of boek? DVD serie van Woody Allen. Als je een dag burgemeester van Amsterdam zou zijn, wat zou je als eerste doen? Bovenop het stadhuis van A dam gaan staan en heel hard roepen: wakker worden!! Heb je nog iets bijzonders? Zang, dans, sport of wat dan ook? Ja, een dochter, Teuntje (6 jaar) Hoe denk je zelf over je? Een vechter als het moet, een knuffel als het kan. Een plek om van te houden

8 Wil je tot slot nog iets kwijt? Laten we elkaar dus meer knuffelen! Vraag & Aanbod Het is niet de bedoeling dat de handelswaar betrekking heeft op * personen (vrouwenhandel, partnerruil, relatiebemiddeling * niet ontplofte explosieven * gestolen waar Aanbod Gezocht een piano voor café LEF of of via zeedijknieuws@hotmail.com Pindabol voor Cafe 't Mandje Gezocht pindabol (waar een kwartje in moet) voor Cafe 't Mandje. tmandje@xs4all.nl Heeft U een vraag, suggestie, mening, idee of wilt U adverteren? Mail naar: zeedijknieuws@hotmail.com Aangeboden een aantal ouderwets originele bioscoopstoeltjes of of via zeedijknieuws@hotmail.com Gezocht Nieuwsgierig naar de laatste nieuwtjes? Bekijk dan eens onze website. Tot de volgende keer! Piano

9

Wist U al dat? Zij er nu ook achter is gekomen dat dromen bedrog zijn? Petra en Jeroen op vakantie naar Mexico zijn geweest?

Wist U al dat? Zij er nu ook achter is gekomen dat dromen bedrog zijn? Petra en Jeroen op vakantie naar Mexico zijn geweest? Wist U al dat? Zij er nu ook achter is gekomen dat dromen bedrog zijn? Petra en Jeroen op vakantie naar Mexico zijn geweest? Jeroen zich enorm had verheugd op beeldschone dansende Mexicaanse dames tijdens

Nadere informatie

Wist U dat? Café Verhoeff geen andere naam krijgt en gewoon Verhoeff blijft heten? We dus niets meer over sigaren willen horen?

Wist U dat? Café Verhoeff geen andere naam krijgt en gewoon Verhoeff blijft heten? We dus niets meer over sigaren willen horen? Wist U dat? Jaecques nu definitief is gestopt met werken bij café In t Aepjen? Café Verhoeff geen andere naam krijgt en gewoon Verhoeff blijft heten? We dus niets meer over sigaren willen horen? Hij zich

Nadere informatie

Wist U al dat? De naam van het bier Bolleke Blond is? Ben van café Het Elfde Gebod een nieuw soort bier in zijn assortiment heeft?

Wist U al dat? De naam van het bier Bolleke Blond is? Ben van café Het Elfde Gebod een nieuw soort bier in zijn assortiment heeft? Wist U al dat? De naam van het bier Bolleke Blond is? Ben van café Het Elfde Gebod een nieuw soort bier in zijn assortiment heeft? Ineke kwaad werd omdat ze dacht dat Ben hiermee haar bedoelde? Hij denkt

Nadere informatie

Zeedijknieuws. roddel en achterklap. www.zeedijknieuws.nl

Zeedijknieuws. roddel en achterklap. www.zeedijknieuws.nl Zeedijknieuws roddel en achterklap www.zeedijknieuws.nl Wist U dat? Hij een te zware last op zijn schouder meedroeg? Er een gerucht gaat dat er een dependance van het onze lieve vrouwe gasthuis op de Zeedijk

Nadere informatie

Wist U al dat? Jaecques van café In t Aepjen tijdens het verwisselen van een gloeilamp van de bar is gelazerd?

Wist U al dat? Jaecques van café In t Aepjen tijdens het verwisselen van een gloeilamp van de bar is gelazerd? Wist U al dat? Jaecques van café In t Aepjen tijdens het verwisselen van een gloeilamp van de bar is gelazerd? Jaecques nu een contract heeft getekend bij Circus Renz? Hans Wolffenbuttel meteen vroeg wat

Nadere informatie

Wist U dat? Angelique café Lef heef verruild voor café In t Aepjen?

Wist U dat? Angelique café Lef heef verruild voor café In t Aepjen? Wist U dat? Angelique café Lef heef verruild voor café In t Aepjen? Hans W. eindelijk een keus heeft kunnen maken en er nu het nieuwste model koffiemachine staat? Zij daar o.a. de verkoop van koffie, thee,

Nadere informatie

Wist U dat? Marja van Jeroen van café In t Aepjen aan haar blindedarm moest worden geopereerd? ...

Wist U dat? Marja van Jeroen van café In t Aepjen aan haar blindedarm moest worden geopereerd? ... Wist U dat? Marja van Jeroen van café In t Aepjen aan haar blindedarm moest worden geopereerd? Mike en Diana van café Lef en Zilt een paar dagen naar Disneyland in Parijs zijn geweest? Jeroen haar toen

Nadere informatie

Wist U al dat? Wim al jaren bezig is met een legpuzzel? ... Waar zijn ze gebleven? Hij dit op zijn dooie gemak doet? Gelooft U dat?

Wist U al dat? Wim al jaren bezig is met een legpuzzel? ... Waar zijn ze gebleven? Hij dit op zijn dooie gemak doet? Gelooft U dat? Wist U al dat? Wim al jaren bezig is met een legpuzzel? Waar zijn ze gebleven? Hij dit op zijn dooie gemak doet? Gelooft U dat? Joseph missionaris in Burundi is geworden? Wim denkt dat hij er jaren over

Nadere informatie

Zeedijknieuws. roddel en achterklap. www.zeedijknieuws.nl

Zeedijknieuws. roddel en achterklap. www.zeedijknieuws.nl Zeedijknieuws roddel en achterklap www.zeedijknieuws.nl Wist U dat? Er bij restaurant de Haven van Texel een nieuwe steiger is gebouwd? Brigitte het verdomd om als Olijfje te gaan rondlopen en van mening

Nadere informatie

Wist U al dat? Als Ben zo graag een naaktstrand wil, hij maar met z n blote billen in de zandbak moet gaan spelen volgens Ineke?

Wist U al dat? Als Ben zo graag een naaktstrand wil, hij maar met z n blote billen in de zandbak moet gaan spelen volgens Ineke? Wist U al dat? Als Ben zo graag een naaktstrand wil, hij maar met z n blote billen in de zandbak moet gaan spelen volgens Ineke? Ben en Ineke van café Het Elfde Gebod een zwembad in de kelder van hun café

Nadere informatie

Wist U dat? Hans jr café Verhoeff zal overnemen? Hans sr. van café Verhoeff steeds vaker stamgasten meeneemt naar Schiermonnikoog?

Wist U dat? Hans jr café Verhoeff zal overnemen? Hans sr. van café Verhoeff steeds vaker stamgasten meeneemt naar Schiermonnikoog? Wist U dat? Hans jr café Verhoeff zal overnemen? Hans sr. van café Verhoeff steeds vaker stamgasten meeneemt naar Schiermonnikoog? Hansielein er dan een Duitse Bierstube van gaat maken? De geruchten alsmaar

Nadere informatie

WIST U AL DAT? Hij zich dan afvraagt spiegeltje, spiegeltje aan de wand wie is de grootste eikel van het land?

WIST U AL DAT? Hij zich dan afvraagt spiegeltje, spiegeltje aan de wand wie is de grootste eikel van het land? WIST U AL DAT? Er een Michelinmannetje rondloopt op de Zeedijk? Hij zich dan afvraagt spiegeltje, spiegeltje aan de wand wie is de grootste eikel van het land? Als dit mannetje wegens wangedrag niet meer

Nadere informatie

Wist U dat? Hij nu apetrots met deze medaille om zijn nek over de Zeedijk loopt?

Wist U dat? Hij nu apetrots met deze medaille om zijn nek over de Zeedijk loopt? Wist U dat? Hij nu apetrots met deze medaille om zijn nek over de Zeedijk loopt? Jaecques van café In t Aepjen heeft meegedaan met de Olympische spelen? Hij er niet bij verteld heeft dat er maar drie deelnemers

Nadere informatie

Wist U dat? Een gewaagd ensemble voor de zomerdagen?

Wist U dat? Een gewaagd ensemble voor de zomerdagen? Wist U dat? Een gewaagd ensemble voor de zomerdagen? Hans jr. van café In t Aepjen voor het eerst een bijbaantje heeft als fotomodel bij modehuis Zeeman? Hij hier een hoedje draagt van echt Drents buffelleer?

Nadere informatie

Wist U al dat? brouwerij gaat zitten om fusten bier te leveren? Op 10 januari een aantal mensen proef heeft gedraaid in café de Barderij?

Wist U al dat? brouwerij gaat zitten om fusten bier te leveren? Op 10 januari een aantal mensen proef heeft gedraaid in café de Barderij? Wist U al dat? brouwerij gaat zitten om fusten bier te leveren? Op 10 januari een aantal mensen proef heeft gedraaid in café de Barderij? Trees en Eduard in café de twee Zwaantjes weer helemaal van onder

Nadere informatie

Wist U al dat? Angelique van café Lef het Halloweenfeest wel heel letterlijk heeft genomen?

Wist U al dat? Angelique van café Lef het Halloweenfeest wel heel letterlijk heeft genomen? Wist U al dat? Angelique van café Lef het Halloweenfeest wel heel letterlijk heeft genomen? Ze alsnog een prijs heeft gekregen voor de best verklede vinger? Zij zich letterlijk en figuurlijk in de vingers

Nadere informatie

Zeedijknieuws. roddel en achterklap. www.zeedijknieuws.nl

Zeedijknieuws. roddel en achterklap. www.zeedijknieuws.nl Zeedijknieuws roddel en achterklap www.zeedijknieuws.nl Wist U dat? Deze kroegentocht om 17.00 uur rustig was begonnen maar bij het derde café het al een stuk onrustiger werd? Wim Peeters en zijn hulpje

Nadere informatie

Wist U al dat? Gerard dit ook doet maar dan op zijn balkonnetje 3-hoog achter?

Wist U al dat? Gerard dit ook doet maar dan op zijn balkonnetje 3-hoog achter? Wist U al dat? Gerard dit ook doet maar dan op zijn balkonnetje 3-hoog achter? Toen Paul van café de Barderij hoorde dat Gerard een penthouse had gekocht hij vond dat hij niet kon achterblijven? Hans van

Nadere informatie

Wist U al dat? Stephanie alleen maar dacht dat Wim een bekende circusartiest was?

Wist U al dat? Stephanie alleen maar dacht dat Wim een bekende circusartiest was? Wist U al dat? Stephanie alleen maar dacht dat Wim een bekende circusartiest was? Wim Peeters van Variété Casablanca naar het circusgebeuren in Monaco is geweest? Angelique van café Lef in de sportschool

Nadere informatie

Wist U dat? Jan nu eerst een tijdje rust moet nemen? Jan Ott van café de Kletskop is ingestort? De dames een kakelverbod hebben gekregen?

Wist U dat? Jan nu eerst een tijdje rust moet nemen? Jan Ott van café de Kletskop is ingestort? De dames een kakelverbod hebben gekregen? Wist U dat? Jan nu eerst een tijdje rust moet nemen? Jan Ott van café de Kletskop is ingestort? De dames een kakelverbod hebben gekregen? Volgens zijn huisarts hij een kakelinfectie heeft opgelopen? Jan

Nadere informatie

Schoolkrant. Juli 2015

Schoolkrant. Juli 2015 Schoolkrant Juli 2015 Inleiding Shakira Naar de middelbare school! Interview juf Sanne over het kamp van groep 7/8. Interview juf Femke over bruiloft 25 jaar jubileum Over ons Spelletjes Shakira Geschreven

Nadere informatie

Wist U al dat? Onderzoek heeft uitgewezen dat het goede doel de drankrekening van Gerard

Wist U al dat? Onderzoek heeft uitgewezen dat het goede doel de drankrekening van Gerard Wist U al dat? Onderzoek heeft uitgewezen dat het goede doel de drankrekening van Gerard was? Gerard in de Barderij een expositie van zijn schilderijen heeft gehouden? Volgens zijn moeder hij als kind

Nadere informatie

Wist U al dat? Jeroen van café in t Aepjen een heel vervelend mannetje de kroeg heeft uitgezet? Uitslag: Helm 1 mannetje 0...

Wist U al dat? Jeroen van café in t Aepjen een heel vervelend mannetje de kroeg heeft uitgezet? Uitslag: Helm 1 mannetje 0... Wist U al dat? Jeroen van café in t Aepjen een heel vervelend mannetje de kroeg heeft uitgezet? Uitslag: Helm 1 mannetje 0 Dit mannetje tegen sluitingstijd weer terug kwam en tegen de deur van het Aepjen

Nadere informatie

Zeedijknieuws. roddel en achterklap. www.zeedijknieuws.nl

Zeedijknieuws. roddel en achterklap. www.zeedijknieuws.nl Zeedijknieuws roddel en achterklap www.zeedijknieuws.nl De enige waar Maarten tegenop kijkt Lange Nek is? Wist U dat? Een bus vol bewoners en bezoekers van de Zeedijk hun jaarlijkse uitstapje naar de Efteling

Nadere informatie

Wist U al dat? Ondanks deze ingreep Janneman nog steeds met zijn hoofd in de wolken loopt en maar aan één ding kan denken?

Wist U al dat? Ondanks deze ingreep Janneman nog steeds met zijn hoofd in de wolken loopt en maar aan één ding kan denken? Wist U al dat? Jan van café In t Aepjen een heel raar gevoel in zijn buik had? Ondanks deze ingreep Janneman nog steeds met zijn hoofd in de wolken loopt en maar aan één ding kan denken? Hij per ambulance

Nadere informatie

Wist U al dat? ... Angelique van café in t Aepjen? Leen van mening is dat Jaeques over zijn eigen borsten ook niet mag klagen?

Wist U al dat? ... Angelique van café in t Aepjen? Leen van mening is dat Jaeques over zijn eigen borsten ook niet mag klagen? Wist U al dat? Angelique van café in t Aepjen? Leen van mening is dat Jaeques over zijn eigen borsten ook niet mag klagen? Van Jaceques een verbod heeft gekregen om Jägermeister te drinken?...............................

Nadere informatie

Hoeveel jaar ben je al lid van RWB? 14 jaar.

Hoeveel jaar ben je al lid van RWB? 14 jaar. Het seizoen zit er bijna op, het eerste speelt nog in de nacompetitie voor promotie, de jeugdtoernooien gaan beginnen en we hebben nog twee evenementen te goed om dit voetbalseizoen af te sluiten. Als

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Wist U al dat? ... Als Wim zegt dat hij gaat vissen op de Waddenzee? ...

Wist U al dat? ... Als Wim zegt dat hij gaat vissen op de Waddenzee? ... Wist U al dat?............................... Als Wim zegt dat hij gaat vissen op de Waddenzee?............................... Jaecques van café In t Aepjen beneden in de kelder een Vlaams frietkot wil

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen Hoofdstuk 2 Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen 48 Gangbare uitdrukkingen bij contact maken en onderhandelen De meeste zinnen die in dit overzicht staan, zijn formeel. U kunt deze

Nadere informatie

Wist U al dat? Eduard nu een taakstaf van 140 uur moet verrichten in een luciferfabriek? Eduard in de Barderij brand heeft gesticht? ...

Wist U al dat? Eduard nu een taakstaf van 140 uur moet verrichten in een luciferfabriek? Eduard in de Barderij brand heeft gesticht? ... Wist U al dat? Eduard nu een taakstaf van 140 uur moet verrichten in een luciferfabriek? Eduard in de Barderij brand heeft gesticht? Hij de schuld gaf aan een omgevallen kaars? Bert zijn elleboog heeft

Nadere informatie

Ik ben David de Graaf

Ik ben David de Graaf Ik ben David de Graaf geboren in 1984. met Downsyndroom Surprise! Ook voor mijzelf Ik heb het niet alleen, maar... ik ben ook in vaste dienst van de Stichting Downsyndroom Kort: de SDS www.downsyndroom.nl

Nadere informatie

Een van de agenten komt naar hem toe. Nou, het is me het dagje wel, zegt hij. Nu zijn er toch rellen in de stad.

Een van de agenten komt naar hem toe. Nou, het is me het dagje wel, zegt hij. Nu zijn er toch rellen in de stad. Een dode De voetbalwedstrijd is afgelopen. Het stadion is bijna leeg. Het is koud, de zon schijnt bleek. Munck staat op de tribune van vak H en staart naar de dode man op de bank. Wat vreselijk, denkt

Nadere informatie

15. eten moet je toch

15. eten moet je toch GRATIS voorproefje 15. eten moet je toch Uitnodigen Ik zal zorgen dat ik honger heb. Hou het eenvoudig, hoor! Ik eet alles. Ik ben niet zo n moeilijke eter. Maar verder eet ik alles! Je ziet me wel verschijnen.

Nadere informatie

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 Provided by Fanart Central. http://www.fanart-central.net/stories/user/fightgirl91/21803/rijm Chapter 1 - rijm 2 1 - rijm Gepaard

Nadere informatie

Wist U al dat? ... Hans namelijk de gehele voorstelling pontificaal op de eerste rij ligt te slapen?

Wist U al dat? ... Hans namelijk de gehele voorstelling pontificaal op de eerste rij ligt te slapen? Wist U al dat? Hans namelijk de gehele voorstelling pontificaal op de eerste rij ligt te slapen? Hans Mensink een fervent bewonderaar van het Zeedijkkoor is? Alleen in de pauze hij even beweegt maar dat

Nadere informatie

VERSJES: Mourik lou VADERDAG. Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij!

VERSJES: Mourik lou VADERDAG. Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij! VERSJES: Mourik lou VADERDAG Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij! t Is geen zakdoek of sigaren, t is een heel, heel ander

Nadere informatie

ALLES DUBBEL. Survivalgids. voor startende tweelingmama s. Denise Hilhorst

ALLES DUBBEL. Survivalgids. voor startende tweelingmama s. Denise Hilhorst Voorproefje ALLES DUBBEL Survivalgids voor startende tweelingmama s Denise Hilhorst Inhoud Dubbel van start 7 Dubbel ervaren 8 Dubbel zwanger 10 Dubbel voorbereiden 19 Dubbel bevallen 25 Dubbel voeden

Nadere informatie

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Eerste druk 2015 R.R. Koning Foto/Afbeelding cover: Antoinette Martens Illustaties door: Antoinette Martens ISBN: 978-94-022-2192-3 Productie

Nadere informatie

Ik ga een grote uitdaging niet uit de weg. Taken die moeilijk zijn, vind ik veel leuker dan eenvoudige taken.

Ik ga een grote uitdaging niet uit de weg. Taken die moeilijk zijn, vind ik veel leuker dan eenvoudige taken. Ik ga een grote uitdaging niet uit de weg. Taken die moeilijk zijn, vind ik veel leuker dan eenvoudige taken. 2 5 Ik hoef niet aangespoord te worden om mijn taken te maken. Niemand hoeft mij te zeggen

Nadere informatie

Luisteren: muziek (A2 nr. 1)

Luisteren: muziek (A2 nr. 1) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. Kijk

Nadere informatie

Bianca van café Zilt en Marco op vakantie naar Tunesie zijn geweest? Zij nu elke zaterdag een voorstelling gaat geven in café Zilt?

Bianca van café Zilt en Marco op vakantie naar Tunesie zijn geweest? Zij nu elke zaterdag een voorstelling gaat geven in café Zilt? Bianca van café Zilt en Marco op vakantie naar Tunesie zijn geweest? Zij nu elke zaterdag een voorstelling gaat geven in café Zilt? Marco naar Diana en Mike belde en zei: Bianca is lam? Er in deze 2 afbeeldingen

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

0-3 maanden zwanger. Zwanger. Deel 1

0-3 maanden zwanger. Zwanger. Deel 1 Zwanger Ik was voor het eerst zwanger. Ik voelde het meteen. Het kon gewoon niet anders. Het waren nog maar een paar cellen in mijn buik. Toch voelde ik het. Deel 1 0-3 maanden zwanger Veel te vroeg kocht

Nadere informatie

Alpe d HuZes. Opgeven is geen optie. Beste volgers, Fiets

Alpe d HuZes. Opgeven is geen optie. Beste volgers, Fiets Nieuwsbrief nummer 1, 5 februari 2015. Beste volgers, Met trots mail ik jullie hierbij mijn 1 e nieuwsbrief ter voorbereiding op mijn avontuur. Op 4 juni aanstaande ga ik samen met Dennis van Berkel en

Nadere informatie

Bert staat op een ladder. En trekt aan de planten die groeien in de dakgoot. Hij verstopt de luidspreker en het stopcontact achter de planten.

Bert staat op een ladder. En trekt aan de planten die groeien in de dakgoot. Hij verstopt de luidspreker en het stopcontact achter de planten. Helaas Wanneer besloot Bert om Lizzy te vermoorden? Vreemd. Hij herinnert zich het niet precies. Het was in ieder geval toen Lizzy dat wijf leerde kennen. Dat idiote wijf met haar rare verhalen. Bert staat

Nadere informatie

Jij durft over jouw gevoelens praten. Complimenten geven is voor jou kinderspel. Jij ligt s nachts niet te piekeren. Jij hebt vat op de dingen.

Jij durft over jouw gevoelens praten. Complimenten geven is voor jou kinderspel. Jij ligt s nachts niet te piekeren. Jij hebt vat op de dingen. Jij bent echt een kanjer! Om op te eten! Jij durft over jouw gevoelens praten. Jij hebt een topconditie. Wat zit jouw haar oké! Complimenten geven is voor jou kinderspel. Ik ben jaloers op jouw spierballen.

Nadere informatie

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B Maatschappelijke Zorgboerderij Amatheon Nikki van Berlo Jasmijn Borms Joy Willems T4B Inleiding Ons groepje bestaat uit Nil

Nadere informatie

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT ROOS Roos (27) is zeer slechtziend. Ze heeft een geleidehond, Noah, een leuke, zwarte labrador. Roos legt uit hoe je het beste met geleidehond en zijn baas

Nadere informatie

Kunt u in het kort beschrijven waar uw bedrijf voor staat? Wat verkoopt u? Waarom verkoopt u deze producten/ dienstverleningen? escape DTP is Irma Weima, een éénmansbedrijf en regelt/verzorgt/maakt alles

Nadere informatie

SAMEN DELEN. een lesbrief in het kader van de schoenendoosactie

SAMEN DELEN. een lesbrief in het kader van de schoenendoosactie SAMEN DELEN een lesbrief in het kader van de schoenendoosactie INHOUD LESBRIEF 1. Introductie 2. De SAMEN DELEN Lesinhoud 3. De SAMEN DELEN Quizzz 4. Het SAMEN DELEN Diploma 5. De SAMEN DELEN Activiteiten

Nadere informatie

Het Beste Van DieDrie

Het Beste Van DieDrie Het Beste Van DieDrie Lesbrief rappen, zingen en dansen Maak een eigen rap bij het anti-pestlied Wij zijn DieDrie! Jullie komen binnenkort naar onze voorstelling, waarin we een boel muziek zullen laten

Nadere informatie

1 Vinden de andere flamingo s mij een vreemde vogel? Dat moeten ze dan maar zelf weten. Misschien hebben ze wel gelijk. Het is ook raar, een flamingo die jaloers is op een mens. En ook nog op een paard.

Nadere informatie

Wat is uw naam en uw functie? Ik ben Robert Veenstra, voorzitter van SC Heerenveen.

Wat is uw naam en uw functie? Ik ben Robert Veenstra, voorzitter van SC Heerenveen. Mijn naam is Aron van der Wal. Ik zit in de sport/brugklas HAVO/VWO van het Fivelcollege in Delfzijl. Naar aanleiding van de opdracht om iemand te interviewen die zich minimaal 20 uren per week met sport

Nadere informatie

Het verhaal op reis. groep 1-2. melle de muis. Bijlagen Les 1. media. spoor

Het verhaal op reis. groep 1-2. melle de muis. Bijlagen Les 1. media. spoor Het verhaal op reis groep 1-2 melle de muis Bijlagen Les 1 Les 1 - Bijlage 1 - brief kunstenaar 1 Lieve kinderen, Vandaag begint er een bijzonder project: HET VERHAAL OP REIS. Jullie gaan vandaag met elkaar

Nadere informatie

Interview met DJ Kit T

Interview met DJ Kit T Interview met DJ Kit T Ik denk dat heel veel mensen nieuwsgierig zijn naar wie Kit-T nu precies is. Kun je ons wat over jezelf vertellen? Mijn naam is Kitty Nendels, geboren in Kerkdriel en opgegroeid

Nadere informatie

Luisteren: muziek (B1 nr. 4)

Luisteren: muziek (B1 nr. 4) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. Kijk

Nadere informatie

Verslag stage ID-dance

Verslag stage ID-dance Verslag stage ID-dance 1 Gabriëlle van Tussenbroek, 4D Inhoud Motivatie (pagina 3) Algemene gegevens (pagina 4) Gesprek werkplanning (pagina 5) Verloop stageperiode (pagina 6) Afsluitende beschouwing en

Nadere informatie

Zeedijknieuws. roddel en achterklap.

Zeedijknieuws. roddel en achterklap. Zeedijknieuws roddel en achterklap www.zeedijknieuws.nl Wist U dat? Corrie V. en Jack getrouwd zijn? De hapjes werden verzorgd door cateringbedrijf Kokkie en Kokkelientje? Corrie en Jack dit geheim wilden

Nadere informatie

SELECTIE VAN TEKSTEN, INCLUSIEF DE OORSPRONKELIJKE TEKST

SELECTIE VAN TEKSTEN, INCLUSIEF DE OORSPRONKELIJKE TEKST SELECTIE VAN TEKSTEN, INCLUSIEF DE OORSPRONKELIJKE TEKST NU: OUD: Sinterklaasje, kom maar binnen Sinterklaasje, kom maar binnen met je Piet, want we zingen allemaal blij een lied. Misschien heeft u wel

Nadere informatie

Verteld door Schulp en Tuffer

Verteld door Schulp en Tuffer Verteld door Schulp en Tuffer Het allereerste kerstfeest Het allereerste kerstfeest Verteld door Schulp en Tuffer Vertaald en bewerkt door Maria en Koos Stenger Getekend door Etienne Morel en Doug Calder

Nadere informatie

maakboek In dit Klooikoffer Maakboek vertel je over je werkstuk. Zo leren anderen van jouw werk. Dat is toch gaaf?

maakboek In dit Klooikoffer Maakboek vertel je over je werkstuk. Zo leren anderen van jouw werk. Dat is toch gaaf? let op: al het klooien is op eigen risico! ;) Lekker samen klooien! maakboek In dit Klooikoffer Maakboek vertel je over je werkstuk. Zo leren anderen van jouw werk. Dat is toch gaaf? Vertel alles wat je

Nadere informatie

Masters hangen aan Eelco's lippen...

Masters hangen aan Eelco's lippen... Masters hangen aan Eelco's lippen... De spanning voor het WK-Masters in Lyon loopt bij de deelnemers aan Project 2015 al danig op. Daarom hebben we Eelco gevraagd of hij een keer met ons wilde praten over

Nadere informatie

Ik ben maar een eenvoudige ezel, maar ik wil je graag een mooi verhaal vertellen

Ik ben maar een eenvoudige ezel, maar ik wil je graag een mooi verhaal vertellen De ezel van Bethlehem Naar een verhaal van Jacques Elan Bewerkt door Koos Stenger Ik ben maar een eenvoudige ezel, maar ik wil je graag een mooi verhaal vertellen over iets wat er met me gebeurd is. Het

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Medley 4: Liefdes medley

Medley 4: Liefdes medley Medley 4: Liefdes medley Wordt nooit verliefd - De Jantjes Zodra ik zestien jaren werd Heeft moeder me gezegd: "Mijn kind, vertrouw het manvolk niet Die kerels zijn zo slecht Ze maken al de meisies gek

Nadere informatie

U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen.

U leert in deze les toestemming vragen. Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. TOESTEMMING VRAGEN les 1 spreken inleiding en doel U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. Bij toestemming vragen is het belangrijk dat je het op een

Nadere informatie

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen. De familieblues Tot mijn 15e noemde ik mijn ouders papa en mama. Daarna niet meer. Toen noemde ik mijn vader meester. Zo noemde hij zich ook als hij lesgaf. Hij was leraar Engels op een middelbare school.

Nadere informatie

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Mama Een roos is roze viooltjes zijn blauw maar het allerliefst Hou ik van jou mama. Joshua De beste

Nadere informatie

GAAT ER OP UIT. Balder

GAAT ER OP UIT. Balder Balder GAAT ER OP UIT H et was die ene nacht van het jaar dat de tijd stil lijkt te staan voor het merendeel van de mensen, maar voor EEN persoon ging die nog altijd veel te snel. Er was nooit genoeg tijd

Nadere informatie

Enquête functional foods

Enquête functional foods Enquête functional foods Naam: James Pechler Leeftijd: 19 Geslacht: man Zoja, hoe bent u iets te weten gekomen over functional foods? Bijvoorbeeld door reclame, Ja Activia Ik koop het soms omdat het lekker

Nadere informatie

gedragsregel in verhaal: lekker luieren

gedragsregel in verhaal: lekker luieren gedragsregel in verhaal: lekker luieren De zomerstage van dit jaar zit erop voor de zwemmers en natuurlijk ook voor Henk Haai. Ze hebben allemaal keihard getraind en hebben mooie prestaties neergezet op

Nadere informatie

Goedemorgen Sinterklaas is een BandEvent productie. pagina 1 van 12

Goedemorgen Sinterklaas is een BandEvent productie. pagina 1 van 12 01 Goedemorgen Sinterklaas 2 02 De vriend van ieder kind 3 03 Taai taai 4 04 Zwarte Piet, kijk goed uit! 5 05 Vergeten 6 06 Lieve Sinterklaas 7 07 Go Go Amerigo 8 08 Kijk, Sinterklaas is aangekomen 9 09

Nadere informatie

2c nr. 1 zinnen met want en omdat

2c nr. 1 zinnen met want en omdat OPDRACHTKAART www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U kunt ook veel oefeningen

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Maar gelukkig is er nog de Zing-Piet. Die zorgt ervoor dat alle Pieten alle Sinterklaasliedjes goed kunnen zingen. Dus ook:

Maar gelukkig is er nog de Zing-Piet. Die zorgt ervoor dat alle Pieten alle Sinterklaasliedjes goed kunnen zingen. Dus ook: Weten jullie hoe Sinterklaas van Spanje naar Nederland komt? Ja? Met de fiets? Nee! Met de stoomboot, natuurlijk! Het is een heel gedoe voordat Sinterklaas en zijn Pieten kunnen vertrekken. Je wil niet

Nadere informatie

Tekst en Beeld Fotoverhaal En heel veel foto s! Even voorstellen... De redactie van HVT Nieuws Vakantieplannen

Tekst en Beeld Fotoverhaal En heel veel foto s! Even voorstellen... De redactie van HVT Nieuws Vakantieplannen Hoedje van Papier in de Wijk - Kindermagazine HVT Nieuws - Editie 1 - Juni 2009 Even voorstellen... De redactie van HVT Nieuws Vakantieplannen Tekst en Beeld Fotoverhaal En heel veel foto s! Van de redactie

Nadere informatie

Thema In en om het huis.

Thema In en om het huis. http://www.edusom.nl Thema In en om het huis. Les 22. Een huis zoeken Wat leert u in deze les? Praten over uw huis Informatie over het vinden van een nieuwe woning Praten over wat afgelopen is Veel succes!

Nadere informatie

Afval Anne en de Sorteerbrigade

Afval Anne en de Sorteerbrigade Afval Anne en de Sorteerbrigade Verhaal ontwikkeld voor educatieproject Afval groep 3 School en Cultuur Veenendaal 2014 Geschreven door: Sanne Heymann Tekeningen door: Sjoerd Kreijns Dit is Afval Anne.

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

Ze neemt nog een slok van haar rum-cola. Even lijkt het alsof de slok weer omhoogkomt.

Ze neemt nog een slok van haar rum-cola. Even lijkt het alsof de slok weer omhoogkomt. Manon De muziek dreunt in haar hoofd, haar maag, haar buik. Manon neemt nog een slok uit het glas dat voor haar staat. Wat was het ook alweer? O ja, rum-cola natuurlijk. Een bacootje noemen de jongens

Nadere informatie

SHOW: The Feel Good Show of The Year. Artiesten: Blues Brothers. Naam: Sjuul Kroon. Klas 3GTA. Vak: CKV Opdracht: ckv verslag.

SHOW: The Feel Good Show of The Year. Artiesten: Blues Brothers. Naam: Sjuul Kroon. Klas 3GTA. Vak: CKV Opdracht: ckv verslag. SHOW: The Feel Good Show of The Year Artiesten: Blues Brothers Klas 3GTA 1. Welk concert heb je gekozen? The Feel Good Show van de Blues Brothers. 2. Waarom heb je juist dit concert gekozen? We kregen

Nadere informatie

Het houden van een spreekbeurt

Het houden van een spreekbeurt Het houden van een spreekbeurt In deze handleiding staan tips over hoe je een spreekbeurt kunt houden. Waar moet je op letten? Wat moet je wel doen? En wat moet je juist niet doen? We hopen dat je wat

Nadere informatie

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne>

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne> Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 Inleiding Timo is een ander mens geworden door zijn grote vriend Tommy. Toch was het niet altijd zo geweest, Timo had Tommy gekregen voor

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 3. Mijn artfiact 3. Proces 4. Mijn beoordelingsblad en presentatie 5. Autotic Selfie eindproduct (ware grootte) 6

Inhoudsopgave. Inleiding 3. Mijn artfiact 3. Proces 4. Mijn beoordelingsblad en presentatie 5. Autotic Selfie eindproduct (ware grootte) 6 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Mijn artfiact 3 Proces 4 Mijn beoordelingsblad en presentatie 5 Autotic Selfie eindproduct (ware grootte) 6 2 Autobiotic Selfie Inleiding De autobiotic selfie heeft mij heel

Nadere informatie

LES 3 Ik leer Nederlands. TESTEN TEST 1

LES 3 Ik leer Nederlands. TESTEN TEST 1 12/11/14 1 LES 3 Ik leer Nederlands. TESTEN TEST 1 1. (lezen) Ik.... een lange tekst. 2 Hij.... een moeilijk boek. 3. Zij.... een gemakkelijk tekstje. 4..... jullie veel? Ja, wij.... graag kinderboeken.

Nadere informatie

DE CASEMBROOTKOORKRANT

DE CASEMBROOTKOORKRANT DE CASEMBROOTKOORKRANT Toen Nu 2002 2012 JUBILEUMJAAR!!! Ja Ja, het Casembrootkoor bestaat al weer 10 Jaar!!! Hoe het begon? Ik zal het je vertellen! De moeder van Quincy uit het koor nu, vroeg aan juf

Nadere informatie

Verhaal- en kleurboek voor kinderen. Instituut voor Islamitische Studies en Publicaties

Verhaal- en kleurboek voor kinderen. Instituut voor Islamitische Studies en Publicaties Verhaal- en kleurboek voor kinderen Instituut voor Islamitische Studies en Publicaties In naam van Allâh, de Weldadige, de Genadige 3 Het is half acht s avonds. Fazilah en Djamiel dekken samen de tafel.

Nadere informatie

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang.

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang. Vanavond ga ik mijn man vertellen dat ik bij hem wegga. Na het eten vertel ik het hem. Ik heb veel tijd besteed aan het maken van deze laatste maaltijd. Met vlaflip toe. Ik hoop dat de klap niet te hard

Nadere informatie

Alkmania F5 Alphia F2 Afgelopen zaterdag stonden de geweldenaren van de F5 weer vroeg in de wei voor de wedstrijd tegen Alphia F2.

Alkmania F5 Alphia F2 Afgelopen zaterdag stonden de geweldenaren van de F5 weer vroeg in de wei voor de wedstrijd tegen Alphia F2. Alkmania F5 Alphia F2 Afgelopen zaterdag stonden de geweldenaren van de F5 weer vroeg in de wei voor de wedstrijd tegen Alphia F2. Vlak voordat de wedstrijd begon ging het toekomstige Nederlands elftal

Nadere informatie

ESDO E2 wint thuis van Luno E3

ESDO E2 wint thuis van Luno E3 ESDO E2 wint thuis van Luno E3 Zaterdag 16 april 2011. Op een zon overgoten speelveld in Kockengen wist ESDO E2 de winst te pakken in een spannend duel tegen Luno E3 uit Linschoten. Dit keer geen geblibber

Nadere informatie

Wat was voor jou de belangrijkste reden om aan dit project mee te werken?

Wat was voor jou de belangrijkste reden om aan dit project mee te werken? Carpe Diem! Afgelopen december vertrokken vijf Nederlandse dames naar het prachtige Zuid-Afrika om hier mee te werken aan een summerschool in een township in Hermanus. Dit is een project van People4Change,

Nadere informatie

Dialogen website Motiveren tot rookstop

Dialogen website Motiveren tot rookstop Dialogen website Motiveren tot rookstop Dialoog verandertaal uitlokken en versterken Goedemorgen. Heeft u problemen gehad sinds uw vorige controle? Ja, eigenlijk wel. Mijn tanden zijn sterk verkleurd.

Nadere informatie

-Nee, Willem. -Uiteraard. -Zeker. Hoezo? -Ja?

-Nee, Willem. -Uiteraard. -Zeker. Hoezo? -Ja? Proloog Het moet allemaal niet te zwaar worden, hè? -Nee, Willem. Niet dat mensen halverwege dat boek al gaan denken: ja hoor Wim, nu weten we het wel. Met je probleempjes. En je gevoelens, en zo. Er moet

Nadere informatie

klassieke muziek! Er gaat niets boven grootmoeders MIJN NAAM IS STILTON

klassieke muziek! Er gaat niets boven grootmoeders MIJN NAAM IS STILTON MIJN NAAM IS STILTON Mijn naam is Stilton, Geronimo Stilton! Ik ben een doodgewone man, eh muis. Ik ben de uitgever van De Wakkere Muis, de meest gelezen krant van wakker Muizeneiland! Ik heb een nogal

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 1 Regio Waardenlanden Januari 2016 Van de redactie Hallo, Een nieuw jaar en ook weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. In deze nieuwsbrief natuurlijk weer kort nieuws. Wil je weten wat er allemaal

Nadere informatie

Timemanagement? Manage jezelf!

Timemanagement? Manage jezelf! Timemanagement? Manage jezelf! Trefwoorden Citeren timemanagement, zelfmanagement, stress, overtuigingen, logische niveaus van Bateson, RET, succes citeren vanuit dit artikel mag o.v.v. bron: www.sustrainability.nl

Nadere informatie

1 Ik vind dat 2 Ik vind dat 3 Ik vind dat 4 Ik vind dat 5 Ik vind dat 6 Ik vind dat 7 Ik vind dat

1 Ik vind dat 2 Ik vind dat 3 Ik vind dat 4 Ik vind dat 5 Ik vind dat 6 Ik vind dat 7 Ik vind dat opdracht 1: KIES DE GOEDE REDEN 1 Ik vind dat benzine voor auto's duurder moet zijn,... a omdat dan minder mensen auto rijden. b omdat dan iedereen auto kan rijden. c omdat benzine niet lekker is. 2 Ik

Nadere informatie

U leert in deze les om een mening vragen. U wilt dan weten wat iemand vindt.

U leert in deze les om een mening vragen. U wilt dan weten wat iemand vindt. UW MENING GEVEN spreken inleiding en doel Een mening is wat iemand denkt of vindt. U leert in deze les om een mening vragen. U wilt dan weten wat iemand vindt. U leert ook uw mening geven. Uw mening geven

Nadere informatie