Tevredenheidsonderzoek jeugd (december 2014) Resultaten, analyse en acties

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Tevredenheidsonderzoek jeugd (december 2014) Resultaten, analyse en acties"

Transcriptie

1 Tevredenheidsonderzoek jeugd (december 2014) Resultaten, analyse en acties In december 2014 werd via mail een online enquête aangekondigd betreffende de tevredenheid over de werking van de club. Alle ouders van jeugdspelers werden gevraagd, om de enquête in te vullen, alsook alle jeugdspelers vanaf U15. Voor ongeveer de helft van alle jeugdspelers werd de enquête ingevuld, mooi gespreid over de verschillende ploegen. De resultaten leveren dan ook een vrij betrouwbaar beeld op van de tevredenheid van ouders en jeugdspelers. Bij onderstaande vragen worden telkens de gegeven antwoorden vermeld, alsook een grafiek hiervan (zonder rekening te houden met geen oordeel/niet van ). Daarnaast wordt ook een analyse weergegeven en de eraan gekoppelde en/of geplande acties.

2 1. Ik ben tevreden over de manier waarop de club bestuurd wordt (algemeen) % 3% 45% 49% Bijna alle deelnemers zijn tevreden tot zeer tevreden over de manier waarop de club in het algemeen wordt bestuurd. We dienen het beleid dus te bestendigen en waar mogelijk trachten te optimaliseren.

3 2. Ik ben voldoende op de hoogte van het beleid, dat de club voert % 4% 30% 52% Ongeveer 20% van de mensenn vindt onvoldoende op de hoogte te zijn van het beleid van de club. Er dient meer en/of beter gecommuniceerd te worden naar de leden van de club. De club werkt hiervoor een communicatieplan uit, waardoor de communicatiekanalen, de frequentie en de boodschappen beter gestroomlijnd en geoptimaliseerd kunnen worden.

4 3a. Ik weet dat de club een jeugdbeleidsplan heeft % 7% 22% 67% De meeste mensen weten, dat de club een jeugdbeleidsplan heeft. Jaarlijks, bij aanvang van het seizoen, zorgen voor duidelijke en gerichtee communicatie over de jeugdwerking (jeugdbeleidsplan, acties, doelen, ). Zie ook communicatieplan (vraag 2)

5 3b. De club probeert de inhoud van het jeugdbeleidsplan te realiseren % 2% 40% 56% Bijna alle respondenten antwoorden, dat de club tracht de inhoud van het jeugdbeleidsplan te realiseren. Ingeslagen weg met vereendee krachten verder zetten.

6 4. Ik voel mij als ouder voldoende betrokken bij de werking van de club % 21% 41% 33% Ongeveer drie kwart van de mensen voelt zich voldoende betrokken bij de werking van de club. Een vierde echter niet. Meer communicatie naar ouders toe over de werking. Ouders uitnodigenn om te participeren. De communicatie wordt verbeterd doormiddel van het opstellen van een communicatieplan (zie vraag 2) en ouders zullen de kans krijgen om meer te participeren door het samenstellen van een vrijwilligerspoule (zie verder).

7 5. Ik vind het aanbod van de club goed in verhouding tot het gevraagde lidgeld % 7% 26% 57% De meeste respondenten vinden het aanbod goed in verhouding tot het gevraagde lidgeld. We dienen te blijven inzettenn op het kwalitatief aanbod van onze club (op alle vlakken).

8 6. Ik vind dat mijn kind voldoende kansen krijgt om zich volgens zijn/haar talenten en mogelijkheden te kunnen ontwikkelen % 5% 30% 57% Meer dan de helft van de mensen gaat volledig. Een minderheid geeft een minder goede beoordeling. Via een kwaliteitsvolle werking met competente trainers en coördinatoren en vanuit een duidelijke communicatie naar ouders en spelers toe, moeten we trachten deze doelstelling voor alle spelers te bereiken. De club blijft hiertoe investeren in de opleiding van trainers. Het team van coördinatoren wordt uitgebreid, waardoor trainers meer opgevolgd en ondersteund kunnen worden en de sportieve structuur van de club verder wordt uitgebouwd.

9 7. Ik vind het een goede doelstelling, om zoveel mogelijk jongeren van de eigen jeugdopleiding in het eerste elftal te laten spelen % 1% 1% 88% Bijna alle respondenten vinden dit een goede doelstellingen. Dit moet het uiteindelijke doel zijn en blijven van onze jeugdwerking.

10 8. Ik ervaar, dat de club in haar werking alle kinderen de kans wil geven om te voetballen, onafhankelijk van hun talenten en/of gebreken % 4% 28% 64% De meeste mensen zijn tevreden of meestal tevreden. Toch moet dit een duidelijk aandachtspunt blijven in onze werking. Via een gerichte en duidelijke communicatie naar trainers en ouders hierover en via het opvolgen van de trainers door vrijgestelde coördinatoren moeten we deze aandachtspunten zeker goed blijven opvolgen.

11 9. Mijn kind beleeft plezier aan het voetballen % 17% 1% 81% Een mooi resultaat: bijna alle kinderen komen graag voetballen! Met vereende krachten en vanuit een duidelijke visie moeten we blijven verderr werken!

12 10. Ik ervaar, dat de club sportiviteit, groepsgeest en respect belangrijk vindt % 30% 3% 65% De meeste mensen zijn volledig, doch ongeveer een derde is meestal of niet. Eigenlijk moeten we hier streven naar 100%. We mogen hiermee niet tevreden zijn. We hebben hier als bestuur, trainers, vrijwilligers, een sterke voorbeeldfunctie. We moeten deze doelstelling zelf constant nastreven en dit ook gericht communiceren naar ouders en spelers toe! De club zal deelnemen aan verschillende initiatieven, die vanuit verschillende kanalen worden aangeboden.

13 11. Ik vind, dat de jeugdwerking de voorbije seizoenen is geoptimaliseerd % 3% 33% 54% Meer dan 1 op 10 is niet tevreden over de huidige werking. We moeten blijven streven naar meer kwaliteit op alle vlakken binnen onze werking.

14 12. Ik vind het goed, dat de club zowel gewestelijk- als provinciaal voetbal kan aanbieden % 8% 19% 63% Het grootste deel van de mensenn is en vindt het gediversifieerde aanbod een goede zaak. Bijna 20% is niet. Mogelijk zijn hierbij een aantal mensen, die ontevreden zijn over de ploegindeling. We hebben duidelijk gekozen om de beide niveaus te kunnen aanbieden en blijven ook achter deze keuze staan. Mogelijk helpt het vroeger en duidelijker communiceren over de ploegindeling, om meer mensen te winnen voor de visie achter deze keuze. We trachten dit in eerste plaats te realiseren via het uitwerken en het uitvoeren van het communicatieplan.

15 13. Ik vind de kwaliteit van de jeugdopleiding goed % 6% 41% 46% De meeste mensen zijn vrij tevreden over de kwaliteit van de opleiding. Er is echter nog een ruime marge tot verbetering. Via goede trainers en coördinatoren de werking blijven verbeteren.

16 14. Ik vind dat mijn kind een goede trainer heeft % 4% 28% 62% 90% van de ouders is vrij tevreden tot tevreden over de trainer van zijn/haar kind. Blijven inzetten op gediplomeerde en gemotiveerde trainers, die ondersteund worden door goede coördinatoren.

17 15. Ik vind dat er voldoende trainingen worden voorzien % 1% 1% 84% Het aantal trainingen wordt goed bevonden. Behouden

18 16. Er is wederzijds respect tussen speler en trainer % 19% 2% 76% Een mooi resultaat! Blijven inzetten op respect!

19 17. Ik merk, dat er een gezamenlijk sportief beleid is binnen de club % 3% 33% 57% Dit is een werkpunt. Er zijn verschillende mogelijke oorzaken voor deze antwoorden: Sportief beleid en verwachtingen zijn onvoldoende duidelijk voor trainers. Trainers kennen het sportieve beleid en de verwachtingen, maar passen het onvoldoende toe. Het sportieve beleid is onvoldoende zichtbaar voor de ouders. Communicatie en opvolging is nodig (naar trainers en ouders toe). Zie communicatieplan en opvolging door coördinatoren.

20 18. Mijn kind wordt op een positieve manier begeleid % 3% 30% 63% Goed resultaat. Negatieve antwoorden zijn mogelijk het gevolg van ontevredenheid betreffende de ploegindeling. Volhouden en streven naar volledige tevredenheid via een kwaliteitsvolle werking.

21 19. Indien er problemen zijn, wordt er getracht deze op te lossen % 2% 31% 58% Hier is ruimte tot verbetering. We moeten trachten preventief te werken, via een goede opleiding en opvolging van de trainers en via een duidelijke communicatie. Opmaak stappenplan is zinvol.

22 20. Ik ben tevreden over de samenstelling van de ploegen % 8% 23% 61% Er zijn toch wel wat ouders ontevreden over de samenstelling van de ploegen. We moeten dit eerste jaar met twee niveaus goed analyseren en tijdig communiceren over de ploegindeling. Het is zinvol, om objectieve maatstaven hiervoor te kunnen hanteren. Deze moeten ook duidelijk zijn voor de ouders. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door de evaluatie van de spelers, de resultaten van de sportieve testen, Het uitwerken van een database voor het verzamelen van alle info betreffende de ontwikkeling en de sportieve loopbaan van de speler moet hiertoe verder gezet en geïmplementeerd worden.

23 21. Ik ervaar dat de club het spel tijdens de wedstrijden belangrijker vindt dan het resultaat % 6% 31% 53% Nog te veel wordt ervaren, dat er te resultaatsgericht wordt gewerkt. Alle spelers voldoende speelkansen bieden is een objectief gegeven om hier te hanteren. Tevens moet er positief gevoetbald worden. Communicatie met en opvolging van trainers moet hiertoe leiden.

24 22. Ik vind de kwaliteit van de infrastructuur goed (algemeen) % 3% 42% 46% Aan de infrastructuur mag zeker nog gewerkt worden. Mensen zijn niet echt ontevreden, maar er nog veel ruimte voor verbetering. Verbetering van de infrastructuur moet in de doelstellingen voor de volgende jaren worden opgenomen. De club probeert systematisch, in samenwerking met de gemeente en externe partners, de infrastructuur (kantine, kleedkamers, terreinen, ) te vernieuwen en te verbeteren.

25 23. De kantine is voldoende ruim en goed uitgerust % 6% 35% 56% De kantine is voldoende ruim en goed uitgerust volgens de meeste respondenten. Geen specifieke acties nodig. Wel blijvend aandachtspunt.

26 24. De kantine is netjes % 3% 34% 58% De kantine is meestal netjes. Blijven investeren in materiaal en poetspersoneel. Er werd reeds geïnvesteerd in de aanstelling van een bijkomende poetsvrouw.

27 25. Er zijn voldoende kleedkamers % 17% 3% 77% Er zijn voldoende kleedkamers. Geen acties nodig.

28 26. De kleedkamers zijn voldoende ruim en in orde % 4% 40% 42% Bijna 20% van de reacties zijn negatief. Dit is dus een werkpunt. Aan de grootte van de kleedkamers kan er niets worden gewijzigd, wel aan de hygiëne. Het onderhoud moet degelijk verbeterd worden. Er zal extra poetspersoneel worden gezocht.

29 27. Er zijn voldoende toiletten % 9% 25% 56% Er zijn te weinig toiletten of ze zijn niet allemaal gekend door de gebruikers. Betere bewegwijzering naar de toiletten voorzien.

30 28. De hygiëne in de toiletten is goed % 18% 21% 49% Slechts 20% vindt de hygiëne in de toiletten goed. Deze dienen dus zeker beter onderhouden te worden. Beter onderhoud van de toiletten is dringend nodig! Zie ook bovenstaande vragen.

31 29. Er zijn voldoende fietsenstallingen % 17% 1% 78% Er zijn voldoende fietsenstallingen. Geen actie nodig.

32 30. Er zijn voldoende trainingsvelden % 15% 4% 76% Er zijn meestal voldoende trainingsvelden. Extra veldjes voor de jongere spelers achteraan aanleggen (naast hondenclub) is een mogelijke oplossingen. Onderhandelingenn met gemeente en andere participanten hierover zijn lopende.

33 31. De kwaliteit van de velden is goed % 4% 38% 49% De kwaliteit van de velden wordt minder goed ervaren. Duurzaam investeren in de kwaliteit en het onderhoud van de velden is nodig! Er wordt een onderhoudscontract met een externe firma aangegaan, om naast het onderhoud door eigen mensen de kwaliteit te verbeteren (op langere termijn).

34 32. Ik vind dat de infrastructuur een verzorgde indruk geeft % 4% 41% 44% De infrastructuur kan beter verzorgd worden. Deze geeft nu niet zo n verzorgde indruk. Onderhoud buiten (rond kantine, op de velden, ) is nodig. Mogelijk via PWA? Er wordt een vrijwilligerspoule van betrokken ouders samengesteld, die mee kan instaan voor het algemene onderhoud van de clubinfrastructuur.

35 33. Ik vind dat de club voldoende trainings- en wedstrijdmaterialen heeft % 3% 34% 59% Er zijn meestal voldoende trainings- en wedstrijdmaterialen aanwezig. Geen acties nodig.

36 34. Ik vind dat de trainings- en wedstrijdmaterialen doeltreffend en in orde zijn % 1% 36% 59% De beschikbare materialen zijn meestal in orde. Geen acties nodig, tenzij mogelijk beter onderhoud. Zie ook vrijwilligerspoule.

37 35. Ik word voldoende geïnformeerd over de werking van de club % 6% 38% 43% De meeste mensen vinden dat ze onvoldoende worden geïnformeerd over de werking van de club. Betere en meer gerichte communicatie is nodig. Actiepunten kenbaar maken bij aanvang van elk seizoen. Zie ook communicatieplan.

38 36. Ik vind dat de informatiekanalen, die de club hanteert (mail, brieven, website) volstaan % 26% 1% 68% De gehanteerde communicatiekanalen volstaan voor de meeste mensen. Geen acties nodig.

39 37. De club moet ook anderee informatiekanalen gebruiken (facebook, twitter, ) % 17% 21% 21% 6 op de 10 respondenten vindt bijkomende communicatiekanalen niet nodig. De wel appreciëren. anderen zouden dit Indien we hiervoor kiezen, moeten we een goed onderhoud kunnen garanderen. Op te volgen.

40 38. De website is duidelijk opgemaakt % 13% 42% 36% De website moet aangepakt worden en is zeker voor verbetering vatbaar. Overleg met de bouwer plannenn op korte termijn.

41 39. De website is up-to-date niet 11% 21% 38% 30% De website is te weinig onderhouden. De informatie moet sneller online geplaatst worden. Betere opvolging is nodig met directe ingang!

42 40. Ik vind dat ik te veel mails ontvang van de club % 8% 19% 69% De meeste respondenten vindenn niet, dat er te veel mails vanuit de club worden verstuurd. Communicatiebeleid stroomlijnen. Communicatieplan opstellen.

43 41. Ik ontvang duidelijke info van de trainer of de afgevaardigde over wedstrijden, trainingen, tornooien, % 4% 18% 72% 3 op 4 mensen is heel tevreden. 10% is echter vrij ontevreden. Verder onderzoeken of de negatieve reacties vanuit dezelfde ploegen komen. Duidelijke communicatieverwachtingen vanuit de club aan trainers en afgevaardigden doorgeven tijdens trainersvergadering of infomoment voor afgevaardigden.

44 42. Indien nodig, bezorgt de trainer/afgevaardigde mij info over activiteiten van de club % 23% 3% 72% Trainers en afgevaardigden bezorgen voldoende info over activiteiten van de club aan de ouders/spelers. Geen acties nodig.

45 43. De club organiseert te veel nevenactiviteiten (Barbecue, Sinterklaasfeest, Zettersprijskamp, Kip&Rib, ) % 11% 46% 39% De meeste respondenten vindenn niet dat er te veel nevenactiviteiten worden georganiseerd. Geen acties nodig.

46 44. Ik vind de nevenactiviteiten een meerwaarde voor de club % 3% 36% 52% De meeste mensen vinden dat de georganiseerde nevenactiviteiten een meerwaarde betekenen voor de club. Behouden en waar nodig optimaliseren!

47 45. Ik vind dat het aanbod aan nevenactiviteiten herbekeken moet worden % 36% 17% 18% Ongeveer een derde van de mensen vindt dat het aanbod aan nevenactiviteiten herbeken moet worden. Werkgroep nevenactiviteiten oprichten.

48 46. De club heeft een familiaal karakter % 2% 28% 63% Bijna 90% van de respondenten vindt dat de club een familiaal karakter heeft. Geen acties nodig!

49 47. Iedereen kan zich welkom voelen in de club % 27% 2% 68% Een mooi resultaat! Volhouden!

50 48. Ik krijg de kans om betrokken te worden bij de werking van de club, indien ik dat zelf wens % 2% 26% 67% De club staat open voor de inbreng van ouders. Volhouden

51 49. Ik vind de hulp, die van mij als ouder wordt verwacht (kantinedienst) geen probleem % 7% 32% 57% De meeste mensen vinden het geen probleem om kantinedienst te verrichten. Geen acties nodig.

52 50. De vraag tot hulp wordt tijdig gesteld % 3% 23% 65% De vraag tot hulp mag soms vroeger worden gesteld. Communicatie bij aanvang van het seizoen.

53 51. Indien nodig, wil ik mij als ouder meer vrijwillig inzetten voor de club % 20% 21% 36% Ongeveer de helft van de ouders wil zich meer inzetten voor de club, indien nodig. Vrijwilligerspoule opzetten.

54

OLEN UNITED Visie

OLEN UNITED Visie OLEN UNITED Visie 2020-2030 Geschiedenis AOVV - KAC AOVV KAC Opmerkingen AOVV 2010-11 9 jeugd + 2 senior 9 + 2 2011-12 9 + 2 9 + 2 Lid van Westel Circle 2012-13 10 + 2 8 + 2 2013-14 11 + 2 4 + 2 Uitbreiding

Nadere informatie

Infomoment ouders 1 augustus 2015

Infomoment ouders 1 augustus 2015 Infomoment ouders 1 augustus 2015 Jeugdbestuur Jeugdvoorzitter Cnaepkens Dominique 0495/ 58 84 08 Algemeen Jeugdcoördinator Wout Loos 0494/ 70 77 11 Sportief Jeugdcoördinator Kris Van Echelpoel 0496/ 51

Nadere informatie

MISSIE en VISIE Koninklijke Voetbal Club Haacht

MISSIE en VISIE Koninklijke Voetbal Club Haacht MISSIE en VISIE Koninklijke Voetbal Club Haacht MISSIE K.V.C. HAACHT SENIORS: MET EIGEN JEUGD ZO HOOG MOGELIJK SPELEN JEUGD: ZORGEN VOOR EEN KWALITEITSVOLLE JEUGDOPLEIDING MET OOK AANDACHT VOOR DE MINDERE

Nadere informatie

Seizoen 2015 / 2016. Jeugdwerking Oudervergadering 1 vrijdag 17 juli om 19u00 in kantine. Start trainingen: 10 augustus

Seizoen 2015 / 2016. Jeugdwerking Oudervergadering 1 vrijdag 17 juli om 19u00 in kantine. Start trainingen: 10 augustus Seizoen 2015 / 2016 Jeugdwerking Oudervergadering 1 vrijdag 17 juli om 19u00 in kantine LIDGELD JEUGD vóór einde juli 150 daarna 170 Rekeningnr: 850-0191582-05 Mededeling: naam+voornaam speler + geboortedatum

Nadere informatie

Seizoen 2016 / 2017. Jeugdwerking Oudervergadering 1 vrijdag 3 juni om 19u00 in kantine

Seizoen 2016 / 2017. Jeugdwerking Oudervergadering 1 vrijdag 3 juni om 19u00 in kantine Seizoen 2016 / 2017 Jeugdwerking Oudervergadering 1 vrijdag 3 juni om 19u00 in kantine LIDGELD JEUGD vóór 1 juni 150 vóór 1 augustus 170 daarna 200 Rekeningnr: 850-0191582-05 Mededeling: naam+voornaam

Nadere informatie

Sporttechnische Commissie SK Steenhuffel

Sporttechnische Commissie SK Steenhuffel Sporttechnische Commissie SK Steenhuffel 2/08/2019 Sporttechnische Commissie Pagina 1 Inhoudstabel 1. Doel 2. Organigram 3. Leden 4. Takenpakket 2/08/2019 Sporttechnische Commissie Pagina 2 1. Doel De

Nadere informatie

Organisatie JO. Geschreven door Bart De Putter - Laatst aangepast dinsdag 25 september :38 2. ORGANISATIE JO 2.1 ORGANIGRAM 1 / 20

Organisatie JO. Geschreven door Bart De Putter - Laatst aangepast dinsdag 25 september :38 2. ORGANISATIE JO 2.1 ORGANIGRAM 1 / 20 2. ORGANISATIE JO 2.1 ORGANIGRAM 1 / 20 2.2 OMSCHRIJVING STRUCTUUR, VERANTWOORDELIJKHEDEN & TAKEN 2.2.1 Jeugdbestuur Het jeugdbestuur is eindverantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de jeugdopleiding.

Nadere informatie

Senioren beleidsplan

Senioren beleidsplan Senioren beleidsplan 2011-2012 Voetbal engagement op maat van elke speler Seniorenbestuur van K.Noorse S.V --- - --- 5 juni 2011 Inleiding In dit beleidsplan is beschreven welke doelstellingen we wensen

Nadere informatie

PUURS 2005-2010. Puurs 2005-2010. K. Puurs Excelsior F.C. K.B.V.B. Stamnr. 3855 TERREINEN Kerkhofstraat Puurs. Beleidsplan 2005-2010

PUURS 2005-2010. Puurs 2005-2010. K. Puurs Excelsior F.C. K.B.V.B. Stamnr. 3855 TERREINEN Kerkhofstraat Puurs. Beleidsplan 2005-2010 PUURS 2005-2010 Puurs 2005-2010 K. Puurs Excelsior F.C. K.B.V.B. Stamnr. 3855 TERREINEN Kerkhofstraat Puurs Beleidsplan 2005-2010 VOETBAL IS VERANDERD VOETBAL IS IN BEWEGING Kinderen zijn veranderd Maatschappij

Nadere informatie

2. VISIE EN MISSIE. Jong KVK Tienen wil bekendstaan voor haar uitstekende jeugdopleiding met zowel een sociaal als sportief oogmerk.

2. VISIE EN MISSIE. Jong KVK Tienen wil bekendstaan voor haar uitstekende jeugdopleiding met zowel een sociaal als sportief oogmerk. 2. VISIE EN MISSIE Jong KVK Tienen wil bekendstaan voor haar uitstekende jeugdopleiding met zowel een sociaal als sportief oogmerk. Het doel van de Jeugdopleiding van KVK Tienen is in de eerste plaats

Nadere informatie

Missie & visie jeugdopleiding Standaard Denderleeuw.

Missie & visie jeugdopleiding Standaard Denderleeuw. Missie & visie jeugdopleiding Standaard Denderleeuw. Missie en visie. Wij Standaard Denderleeuw jeugdopleiding hun hebben als doel om zoveel mogelijk spelers uit eigen jeugdwerking te laten doorstromen

Nadere informatie

Waarom? externe audit drong zich op

Waarom? externe audit drong zich op VOETBALPLAN. Waarom? Hasselt heeft 11 voetbalclubs, +/- 3000 leden Stand van zaken van elke voetbalclubclub Hoe moet voetbal evolueren in Hasselt? Hoe moeten we met de subsidies omgaan? Welke zijn de ambities

Nadere informatie

MISSIE en VISIE Koninklijke Voetbal Club Haacht

MISSIE en VISIE Koninklijke Voetbal Club Haacht MISSIE en VISIE Koninklijke Voetbal Club Haacht MISSIE K.V.C. HAACHT SENIORS: MET EIGEN JEUGD ZO HOOG MOGELIJK SPELEN JEUGD: ZORGEN VOOR EEN KWALITEITSVOLLE JEUGDOPLEIDING MET OOK AANDACHT VOOR DE MINDERE

Nadere informatie

Seizoen 2017 / Jeugdwerking Oudervergadering 1 vrijdag 23 juni om 18u00 in kantine. Start trainingen: 7 augustus

Seizoen 2017 / Jeugdwerking Oudervergadering 1 vrijdag 23 juni om 18u00 in kantine. Start trainingen: 7 augustus Seizoen 2017 / 2018 Jeugdwerking Oudervergadering 1 vrijdag 23 juni om 18u00 in kantine LIDGELD JEUGD vóór 1 juli 160 vóór 1 augustus 170 daarna 200 Rekeningnr: 850-0191582-05 Mededeling: naam+voornaam

Nadere informatie

MEER DAN VOETBAL ALLEEN

MEER DAN VOETBAL ALLEEN MEER DAN VOETBAL ALLEEN INFOAVOND OUDERS U7 6 september 2017 Evolutie van de jeugdwerking FOOTPASS: In 2011 een eerste audit: Resultaat: 1 ster (kwaliteitslabel voor een goede regionale club) In 2014 een

Nadere informatie

Infomoment ouders 6 augustus 2016

Infomoment ouders 6 augustus 2016 Infomoment ouders 6 augustus 2016 Voorstelling KSK Kasterlee 18 jeugdploegen 3 seniorenploegen Samenwerking met FC Zwaneven >200 leden 1 e ploeg:- 3 e provinciale - thuiswedstrijden op zaterdagavond Jeugdbestuur

Nadere informatie

SINT-MARTINUS SPORT LUBBEEK

SINT-MARTINUS SPORT LUBBEEK SINT-MARTINUS SPORT LUBBEEK Missie en visie JEUGDSPELER STAAT CENTRAAL Mario Lermitte Jeugdcoördinator SMS Lubbeek Missie en visie SMS Lubbeek wil binnen de gemeente en regio een vooraanstaande maatschappelijke

Nadere informatie

Sporttechnische Commissie SK Steenhuffel

Sporttechnische Commissie SK Steenhuffel Sporttechnische Commissie SK Steenhuffel 12/07/2018 Sporttechnische Commissie Pagina 1 Inhoudstabel 1. Doel 2. Organigram 3. Leden 4. Takenpakket 12/07/2018 Sporttechnische Commissie Pagina 2 1. Doel De

Nadere informatie

De voorzitter, de jeugdcoördinatoren en de sportieve cel zullen toezien op het navolgen van dit sportief charter.

De voorzitter, de jeugdcoördinatoren en de sportieve cel zullen toezien op het navolgen van dit sportief charter. WeGi Volley Groot Lille: Sportief Charter geupdate 2014-03-02 WeGi Volley Groot Lille is een sportclub met een aanbod op maat. Hiermee bedoelen we dat iedereen volgens zijn/haar niveau aan volleybal kan

Nadere informatie

K.RUPEL BOOM F.C. INFOVERGADERING Jeugdwerking K.Rupel BoomFC 20 Maart 2014 AGENDAPUNTEN Visie jeugdwerking K.Rupel Boom FC - Afspraken & Regels Hervorming Jeugdvoetbal vlaanderen Samenstelling jeugdploegen

Nadere informatie

MEER DAN VOETBAL ALLEEN

MEER DAN VOETBAL ALLEEN MEER DAN VOETBAL ALLEEN INFO MOMENT OUDERS U6 SEPTEMBER 2017 Geschiedenis van de club KVC Haacht is het resultaat van een geslaagde fusie tussen Stade Haacht en KV Olympia Haacht Wespelaar. Deze kwam tot

Nadere informatie

1.1 Strategisch plan van de club ( corporate level)

1.1 Strategisch plan van de club ( corporate level) Missie & visie 1.1 Strategisch plan van de club ( corporate level) 1.1.1. Missie/visie van de club Stokkem VV is een voetbalclub die meerdere doelen nastreeft!! Kernactiviteit van de club Uitbouw van een

Nadere informatie

Charter voor ouders en supporters (versie 9/2015)

Charter voor ouders en supporters (versie 9/2015) Charter voor ouders en supporters (versie 9/2015) KSVOOSTKAMP Vooreerst verwijzen we naar de Visie van KSVO, bevat oa de kernwaarden (bevat ook paragraaf rond respect en waarden/normen). Laatste versie

Nadere informatie

DEEL III : DE VOETBALVISIE. TVJO KSC MENEN Denis de Tand 9

DEEL III : DE VOETBALVISIE. TVJO KSC MENEN Denis de Tand 9 DEEL III : DE VOETBALVISIE TVJO KSC MENEN Denis de Tand 9 K S C WALITEIT PORTIEF SAMEN STERK OMMUNICATIE M OTIVATIE + ENTHOUSIASME TVJO KSC MENEN Denis de Tand 10 K waliteit Een goed doordachte manier

Nadere informatie

CHARTER KFC EENDRACHT ZOERSEL

CHARTER KFC EENDRACHT ZOERSEL CHARTER KFC EENDRACHT ZOERSEL 1. De missie van onze club Het bestuur wenst kinderen, jongeren en volwassenen de gelegenheid te bieden om te voetballen, ongeacht hun huidkleur, geslacht, cultuur of geloof.

Nadere informatie

Infobrochure. Jeugdwerking. seizoen

Infobrochure. Jeugdwerking. seizoen Infobrochure Jeugdwerking seizoen 2015-16 Tijdens de training hebben de spelers dezelfde outfit aan. (pakket) Voor en na de wedstrijden dragen we dezelfde training als één team. Gelieve op tijd te komen

Nadere informatie

Belfius: BE /

Belfius: BE / Intern reglement - Kon. Groenenhoek Sport vzw 2016 2018 Algemeen : De (of KGS) is sinds 1929 een voetbalvereniging waar de familiale sfeer steeds primeert. In het sportcomplex aan de Ruimtevaartlaan kent

Nadere informatie

Standpunten inzake intern beleid: indeling ploegen, doorstroming jeugdspelers

Standpunten inzake intern beleid: indeling ploegen, doorstroming jeugdspelers 1. Indeling Gebeurt op basis van: kalenderleeftijd. biologische leeftijd (gestalte, vaardigheden, enz.). evaluatie van de speler, progressiemarge, beleving voetbalingesteldheid Indeling van ploegen Aantal

Nadere informatie

Net als vorig jaar krijg je een aangename beloning voor het invullen van de vragenlijst!

Net als vorig jaar krijg je een aangename beloning voor het invullen van de vragenlijst! Welkom! Beste ouders, spelers, afgevaardigden en medewerkers, Ook dit jaar zijn wij geïnteresseerd in jouw mening! Met onze jaarlijkse enquête proberen we zo veel mogelijk gegevens te verzamelen om onze

Nadere informatie

Kennismakingmoment (onderbouw PU8-PU9)

Kennismakingmoment (onderbouw PU8-PU9) Kennismakingmoment (onderbouw PU8-PU9) Bosmans Tom J.C. Onderbouw KBVV + J.C. Kaulille FC Inhoud Organisatie Missie en visie Hoe aanpakken? Team van trainers Aandachtspunten Evaluaties / testing Communicatie

Nadere informatie

presentatie REALITEIT OF FICTIE???

presentatie REALITEIT OF FICTIE??? presentatie REALITEIT OF FICTIE??? DE REALITEIT!!!! Dalend aantal jeugdspelers : drop-outs ; probleem vanaf U13 om volwaardige teams te vormen ; zelfs de betere gewestelijke spelers trekken weg en komen

Nadere informatie

Missie en Visie VV Moordrecht Met elkaar & Voor elkaar

Missie en Visie VV Moordrecht Met elkaar & Voor elkaar Missie en Visie VV Moordrecht 2017 2021 Met elkaar & Voor elkaar Onze missie Waar we voor gaan een dorpse vereniging laagdrempelig aanbieden van de voetbalsport een ontmoetingsplaats waar prestatie en

Nadere informatie

Kennismakingmoment (onderbouw U6-U7)

Kennismakingmoment (onderbouw U6-U7) Kennismakingmoment (onderbouw U6-U7) Bosmans Tom J.C. Onderbouw KBVV + J.C. Kaulille FC Inhoud Organisatie Missie en visie Hoe aanpakken? Team van trainers Aandachtspunten Evaluaties / testing Communicatie

Nadere informatie

SPORTIEF CHARTER ALGEMENE AFSPRAKEN TELEFONISCH zelf

SPORTIEF CHARTER ALGEMENE AFSPRAKEN TELEFONISCH zelf SPORTIEF CHARTER Heylen vastgoed Wegi Lille is een sportclub met een aanbod op maat. Hiermee bedoelen we dat iedereen volgens zijn/haar niveau aan volleybal kan doen. Seniors en jeugd, competitief of recreatief,

Nadere informatie

S P O R T I E F B E L E I D K O N. V L I M M E R E N S P O R T V Z W

S P O R T I E F B E L E I D K O N. V L I M M E R E N S P O R T V Z W S P O R T I E F B E L E I D K O N. V L I M M E R E N S P O R T V Z W Versie: seizoen 2011-2012 VISIE VAN DE CLUB KON. VLIMMEREN SPORT VZW IS EEN SPELERSGERICHTE VERENIGING, D.W.Z.: - Alles wordt in het

Nadere informatie

JEUGDBROCHURE: K.ANTONIA FC Een familiale club met ambitie!

JEUGDBROCHURE: K.ANTONIA FC Een familiale club met ambitie! JEUGDBROCHURE: K.ANTONIA FC Een familiale club met ambitie! 1 Wie is Antonia? Koninklijke Antonia FC werd opgericht in 1927 en speelt in de Koninklijke Belgische Voetbalbond. Onze Jeugdwerking werd in

Nadere informatie

JEUGDBROCHURE: K.ANTONIA FC Een familiale club met ambitie!

JEUGDBROCHURE: K.ANTONIA FC Een familiale club met ambitie! JEUGDBROCHURE: K.ANTONIA FC Een familiale club met ambitie! 1 Wie is Antonia? Koninklijke Antonia FC werd opgericht in 1927 en speelt in de Koninklijke Belgische Voetbalbond. Onze Jeugdwerking werd dit

Nadere informatie

Jeugdbeleid FC Gierle

Jeugdbeleid FC Gierle Jeugdbeleid FC Gierle Structuur van het jeugdbestuur Organogram jeugdbestuur FC Gierle Opleidingsprogramma jeugdspelers Jaarprogramma jeugdwerking, infrastructuur en materiaal Medewerkers Jeugdwerking

Nadere informatie

Jeugdbeleidsplan. HC Hades

Jeugdbeleidsplan. HC Hades Jeugdbeleidsplan. HC Hades 2016-2017 Hades Hamont Inhoud Deel 1 Visie: HC HADES Hamont is een handbalclub die drijft op de inzet van vrijwilligers, handballers en niethandballers, kortom mensen met een

Nadere informatie

Sportief beleid

Sportief beleid 1. Algemene visie Sportief beleid 2018-2019 Als één van de toonaangevende clubs in de provincie streeft MAVOC Mechelen naar een steeds vernieuwend beleid. Enerzijds trachten we onze eerste ploegen op landelijk

Nadere informatie

STRATEGISCH BELEIDSPLAN. UDI 19 Beter Bed Seizoenen 2009 / 2014

STRATEGISCH BELEIDSPLAN. UDI 19 Beter Bed Seizoenen 2009 / 2014 Opgesteld: Versie nr. 12 STRATEGISCH BELEIDSPLAN UDI 19 Beter Bed Seizoenen 2009 / 2014 STRATEGISCH PLAN UDI 19 Beter Bed INHOUDSOPGAVE: - INLEIDING - MISSIE - VISIE - DOELSTELLINGEN - TIJDSPAD / ACTIES

Nadere informatie

Kennismakingmoment (Bovenbouw U14 U15)

Kennismakingmoment (Bovenbouw U14 U15) Kennismakingmoment (Bovenbouw U14 U15) Vrolix Jochen J.C. Bovenbouw K. Bocholter VV Inhoud Organisatie Missie en visie Hoe aanpakken? Team van trainers Aandachtspunten Evaluaties / testing Communicatie

Nadere informatie

VOETBALVISIE VAN DE CLUB

VOETBALVISIE VAN DE CLUB Hoofdstuk 1 VOETBALVISIE VAN DE CLUB Een gezonde amateurclub zijn die op een aanvaardbaar niveau speelt dat een gemeente als Herentals (20.529 inwoners,zonder de deelgemeenten) verdient. De club moet een

Nadere informatie

Hoe groeien als jeugdopleiding? TVJO cursus Amateur 2 - IP Niveau

Hoe groeien als jeugdopleiding? TVJO cursus Amateur 2 - IP Niveau Hoe groeien als jeugdopleiding? TVJO cursus Amateur 2 - IP Niveau We hebben allemaal een jeugdwerking,. maar op welke manier kan mijn jeugdwerking er bovenuit komen? Gras groeit niet door eraan te trekken

Nadere informatie

Sint-Martinus Sport Lubbeek. Infoavond ouders 22 april 2015 Jeugdspeler staat centraal

Sint-Martinus Sport Lubbeek. Infoavond ouders 22 april 2015 Jeugdspeler staat centraal Sint-Martinus Sport Lubbeek Infoavond ouders 22 april 2015 Jeugdspeler staat centraal Sint-Martinus Sport Lubbeek Mario Lermitte Jeugdcoördinator 0485/71.44.45 E-mail: jeugd@smslubbeek.be Agenda Onze Visie.

Nadere informatie

JEUGDBELEIDSPLAN STRATEGISCH

JEUGDBELEIDSPLAN STRATEGISCH JEUGDBELEIDSPLAN STRATEGISCH Inhoud Voorwoord Missie en visie van de jeugdwerking Strategische doelstellingen Uitwerking Strategische doelstellingen SWOT-analyse Besluit Voorwoord VSV Gent is een club

Nadere informatie

MISSIE KVK WESTHOEK JEUGD. De jeugdwerking van KVK Westhoek wil samen met de hele club de vooropgestelde missie gestalte geven:

MISSIE KVK WESTHOEK JEUGD. De jeugdwerking van KVK Westhoek wil samen met de hele club de vooropgestelde missie gestalte geven: MISSIE KVK WESTHOEK JEUGD De jeugdwerking van KVK Westhoek wil samen met de hele club de vooropgestelde missie gestalte geven: Voetbal = hoofdproduct Opleiden om morgen te winnen! KVK Westhoek wil zoveel

Nadere informatie

Juli Nieuwsbrief 1 KSV Oostkamp

Juli Nieuwsbrief 1 KSV Oostkamp Juli 2018 Nieuwsbrief 1 KSV Oostkamp KSV OOSTKAMP PROMOVEERT NAAR 3 e AMATEUR Wegens de interprovinciale eindronde duurde het vorig seizoen heel lang waardoor we niet veel tijd kregen om te pauzeren en

Nadere informatie

Hieronder volgt het meerjarenbeleid van de sportvereniging DFS te Opheusden.

Hieronder volgt het meerjarenbeleid van de sportvereniging DFS te Opheusden. MEERJARENBELEID s.v.d.f.s. Hieronder volgt het meerjarenbeleid van de sportvereniging DFS te Opheusden. Het gaat om een periode van 5 jaren. Dit beleidsplan bevat de jaren 2010-2015. In het eerste seizoen

Nadere informatie

Seniorenplan

Seniorenplan Seniorenplan 2018-2019 Seniorenbestuur Noorse Mei 2018 Missie Iedereen de kans geven om in een familiale verstandhouding en op een gezonde en sportieve manier aan voetbal te kunnen doen op elk niveau.

Nadere informatie

Afspraken met ouders en supporters

Afspraken met ouders en supporters Afspraken met ouders en supporters VV Houtem is de laatste jaren uitgegroeid van een regionale naar een provinciale club. Dankzij de inzet van onze bekwame en gemotiveerde trainers, het bestuur en de vele

Nadere informatie

Open vergadering SMS Lubbeek

Open vergadering SMS Lubbeek Open vergadering SMS Lubbeek 07-02-2019 Een vereniging heeft vrijwilligers nodig Enkele Cijfers Meer dan 200 actieve leden 140 Jeugdspelers 40 senioren heren 15 senioren dames 14 wedstrijden per weekend

Nadere informatie

KVK Westmalle Sponsoring 13-14

KVK Westmalle Sponsoring 13-14 KVK Westmalle Sponsoring 13-14 EEN NIEUW BESTUUUR EEN NIEUW BELEID Grootse plannen en vernieuwing KVK Westmalle heeft een nieuwe organisatiestructuur! Samen stelden we een businessplan op om onze club

Nadere informatie

KVK AVELGEM FOOT FUN FORMATION FUTURE

KVK AVELGEM FOOT FUN FORMATION FUTURE KVK AVELGEM FOOT FUN FORMATION FUTURE Progredi progressio(lat.) = vooruitgang, groei, climax Synonyms of "Progress" : Advance, advancement, attainment, increase, improvement, proficiency, progression,

Nadere informatie

Tevens wil de club een sociale rol opnemen in het gemeenschapsleven te Gavere en Asper.

Tevens wil de club een sociale rol opnemen in het gemeenschapsleven te Gavere en Asper. Algemene missie, visie en doelstellingen KFC Gavere Asper 1) Algemene Missie KFC Gavere Asper wil meer zijn dan een voetbalclub alleen. De club wil via het voetbal de sociale verbondenheid van zijn leden

Nadere informatie

ASV GEEL. Stamnummer KBVB Allemaal Samen Verbroedering Geel vzw. ASV Geel Missie en Visie van de Jeugdopleiding

ASV GEEL. Stamnummer KBVB Allemaal Samen Verbroedering Geel vzw. ASV Geel Missie en Visie van de Jeugdopleiding ASV Geel Missie en Visie van de Jeugdopleiding Missie ASV Geel wenst getalenteerde jonge spelers met de beste mensen en middelen kwaliteitsvol te omringen. Hierdoor krijgen zij maximale kansen om zich

Nadere informatie

FCK TIME: WEEK 45 (van t.e.m )

FCK TIME: WEEK 45 (van t.e.m ) FCK TIME: WEEK 45 (van 05-11 t.e.m. 11-11-2018) Beste trainers, afgevaardigden en spelers van FC KERKSKEN, Vooraleer het programma van week 45 te overlopen, willen wij graag deze info meegeven: Noteer

Nadere informatie

TAKEN PLOEGAFGEVAARDIGDE. KVE DRONGEN JEUGDWERKING Seizoen 2014-2015

TAKEN PLOEGAFGEVAARDIGDE. KVE DRONGEN JEUGDWERKING Seizoen 2014-2015 TAKEN PLOEGAFGEVAARDIGDE KVE DRONGEN JEUGDWERKING Seizoen 2014-2015 Twee hoofdtaken 1. Officiële afgevaardigde bij wedstrijden 2. Sleutelpositie communicatie en uitstraling 2/22 1. Wedstrijdafgevaardigde

Nadere informatie

Herk Sport: Jouw Club voor Passie & Plezier

Herk Sport: Jouw Club voor Passie & Plezier Herk Sport: Jouw Club voor Passie & Plezier Herk Sport is een club die dag in dag uit drijft op de inzet van vrijwilligers, voetballers en begeleiders, kortom mensen met een hart voor de club. Daarom willen

Nadere informatie

Missie & Visie van KSCT Menen

Missie & Visie van KSCT Menen Missie & Visie van KSCT Menen K. SCT Menen met stamnummer 56, aangesloten bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond, is sedert 1 juli 2014 de fusie tussen KSC Menen en KFC Toek Menen Missie Onze missie,

Nadere informatie

Intern Reglement Jeugdspelers

Intern Reglement Jeugdspelers Intern Reglement Jeugdspelers 1 Iedere speler behoort op tijd op de training en de wedstrijd te zijn. Bij wedstrijden is dat op het tijdstip vermeld op de wekelijkse mededelingen. Deze zullen zichtbaar

Nadere informatie

JEUGDBELEIDSPLAN KFC DESSEL SPORT

JEUGDBELEIDSPLAN KFC DESSEL SPORT JEUGDBELEIDSPLAN 2014-2017 KFC DESSEL SPORT Strategische doelstelling 1 : VERHOGEN TECHNISCHE KWALITEIT van de JEUGDOPLEIDING Operationele doelstelling 1.1 : realiseren extra aanbod volgens opgegeven planning

Nadere informatie

Seizoen JEUGDOPLEIDING

Seizoen JEUGDOPLEIDING Seizoen 2016-2017 2017 Infomoment 11 juni 2016 JEUGDOPLEIDING 11 juni 2016 1 AGENDA Evaluatie seizoen 2015-2016 Visie en prioriteiten seizoen 2016-2017 Afspraken - verwachtingen Lidgeld - Uitrusting Trainings-

Nadere informatie

1)Missie. 2)Visie. 4)Inkomsten

1)Missie. 2)Visie. 4)Inkomsten 1)Missie 2)Visie 3)Organogram Bevo 4)Inkomsten 5)Evolutie ledenaantal Missie Bevo Geetbets is een vaste waarde binnen het divisie en provinciaal volleybal en wil dit ook blijven. Binnen onze club vormt

Nadere informatie

VOETBALVISIE VAN DE CLUB

VOETBALVISIE VAN DE CLUB Hoofdstuk 1 VOETBALVISIE VAN DE CLUB Een gezonde amateurclub zijn die op een aanvaardbaar niveau speelt dat een gemeente als Herentals (20.000 inwoners,zonder de deelgemeenten) verdient. De club moet een

Nadere informatie

JEUGD BELEIDSPLAN Seizoen

JEUGD BELEIDSPLAN Seizoen JEUGD BELEIDSPLAN Seizoen 2018-2019 ALGEMENE DOELSTELLINGEN Het beleid en de visie van de jeugdwerking van VOLLEYBALCLUB HZ93 is gebaseerd op volgende zes pijlers: 1. VOLLEYBALCLUB HZ93 = Dé volleybalclub

Nadere informatie

VOETBALVISIE VAN DE CLUB

VOETBALVISIE VAN DE CLUB Hoofdstuk 1 VOETBALVISIE VAN DE CLUB Een gezonde amateurclub zijn die op een aanvaardbaar niveau speelt dat een gemeente als Herentals (20.000 inwoners,zonder de deelgemeenten) verdient. De club moet een

Nadere informatie

De organisatie van FC Gierle bestaat uit een hoofdbestuur aangevuld met een aantal werkgroepen. 1. Voorzitter 1. Ondervoorzitter

De organisatie van FC Gierle bestaat uit een hoofdbestuur aangevuld met een aantal werkgroepen. 1. Voorzitter 1. Ondervoorzitter De organisatie van FC Gierle bestaat uit een hoofdbestuur aangevuld met een aantal werkgroepen. HOOFDBESTUUR: 1. Voorzitter 1. Ondervoorzitter 1. Secretaris 1. Penningmeester 6. Bestuurders Werkgroepen:

Nadere informatie

2013-2016. Jeugdbeleidsplan KSK Kasterlee

2013-2016. Jeugdbeleidsplan KSK Kasterlee 2013-2016 Jeugdbeleidsplan KSK Kasterlee 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Missie en Visie...3 2.1 Missie...3 2.2 Visie...3 3. SWOT-analyse... 4 3.1 Sterktes...4 3.2 Zwaktes...5 3.3 Naar de toekomst

Nadere informatie

Charter voor ouders en supporters (versie 2/1/2014)

Charter voor ouders en supporters (versie 2/1/2014) Charter voor ouders en supporters (versie 2/1/2014) KSVOOSTKAMP KSVO heeft de laatste jaren veel inspanningen gedaan om de jeugdwerking uit te bouwen en op een hoog niveau te brengen. Zo zijn we gestegen

Nadere informatie

Functiebeschrijvingen en toewijzingen SKVO versie 09-03-2012 Jeugdvoorzitter

Functiebeschrijvingen en toewijzingen SKVO versie 09-03-2012 Jeugdvoorzitter Functiebeschrijvingen en toewijzingen SKVO versie 09-03-2012 Jeugdvoorzitter Algemene leiding van de jeugdafdeling. Vertegenwoordigt het jeugdbestuur in het hoofdbestuur (Raad van Beheer) en dagelijks

Nadere informatie

VOORBEREIDING op een seizoen

VOORBEREIDING op een seizoen PROCEDURE VOORBEREIDING op een seizoen Procedure van elftal evaluatie binnen een seizoen en de voorbereiding naar een nieuw seizoen. 1 Jeugdplan SV Hoofddorp/jan10 Inhoudsopgave: De voorbereiding op het

Nadere informatie

Interprovinciaal voetbal. Seizoen

Interprovinciaal voetbal. Seizoen KSK DE JEUGD LOVENDEGEM Stamnummer 4732 Interprovinciaal voetbal Seizoen 2019-2020 Infoavond 9 november 2018 Vooraf KSK De Jeugd Lovendegem wil de regionale referentieclub worden (blijven) van Lievegem

Nadere informatie

EENDRACHT HEKELGEM seizoen 2014-2015 EENDRACHT HEKELGEM JEUGD PLOEGEN & TRAINERS

EENDRACHT HEKELGEM seizoen 2014-2015 EENDRACHT HEKELGEM JEUGD PLOEGEN & TRAINERS EENDRACHT HEKELGEM seizoen 2014-2015 EENDRACHT HEKELGEM JEUGD PLOEGEN & TRAINERS Jeugdcoördinator BESTUUR Sub.: Jeugdcel Kees Kerstes BESTUUR Sub.: Infrastructuur Rik Verhavert JEUGD CÖORDINATOR Infrastructuur

Nadere informatie

Plan van aanpak / toekomst visie TVC/BREDA

Plan van aanpak / toekomst visie TVC/BREDA Voetbal vereniging TVC-BREDA Sportpark "Kwakkelhut " Kwakkelhutstraat 102-104 4814 KR Breda Tel : 076-5148000 www.tvcbreda.nl Plan van aanpak / toekomst visie TVC/BREDA Inleiding: Er is besloten door het

Nadere informatie

Administratie. Communicatie. Medische opvolging. Sportieve opvolging. Het online werkkader voor elke medewerker van de voetbalclub

Administratie. Communicatie. Medische opvolging. Sportieve opvolging. Het online werkkader voor elke medewerker van de voetbalclub s ccer nline Het online werkkader voor elke medewerker van de voetbalclub Administratie Aanwezigheden, rapporten, busregeling, terrein- en kleedkamerregeling, spelersfiches Smartphone Communicatie, kalender,

Nadere informatie

oudertevredenheidsenquête

oudertevredenheidsenquête Samenvatting: Analyse oudertevredenheidsenquête Achtergrond: Deze enquête werd jullie voorgelegd in het kader van een tevredenheidsonderzoek. De vragenlijst is gebaseerd op een modelvragenlijst van de

Nadere informatie

1 Beleid en strategie

1 Beleid en strategie 1 Beleid en strategie 1.1 Inleiding Meer dan 75 jaar geleden werd de club opgericht met als kernopdracht: Het organiseren van een kwalitatief hoogstaand competitief en recreatief aanbod dat beantwoordt

Nadere informatie

I. IDENTIFICATIEGEGEVENS Naam sportvereniging: Is de sportvereniging erkend door de gemeenteraad? JA / NEEN

I. IDENTIFICATIEGEGEVENS Naam sportvereniging: Is de sportvereniging erkend door de gemeenteraad? JA / NEEN AANVRAAGDOSSIER VOOR SUBSIDIES AAN SPORTVERENIGINGEN IN HET KADER VAN HET THEMA KWALITEITSVOLLE BEGELEIDING VAN DE LEDEN VAN DE SPORTVERENIGING Dit aanvraagdossier geeft uitvoering aan het subsidiereglement

Nadere informatie

Ouderbijeenkomst. Team: XX DTS EDE

Ouderbijeenkomst. Team: XX DTS EDE Ouderbijeenkomst Team: XX DTS EDE Instructie voor de gebruiker Deze presentatie is een richtlijn voor trainers van DTS Ede die een ouderbijeenkomst organiseren. Het is voor alle teams verplicht (zowel

Nadere informatie

Beleidsplan. Jeugd Minderhout VV. (versie 05-01-2016)

Beleidsplan. Jeugd Minderhout VV. (versie 05-01-2016) Beleidsplan Jeugd Minderhout VV 2016 2020 (versie 05-01-2016) 1. Voorwoord 2. Inleiding en opzet jeugd beleidsplan 3. Missie en visie 4. SWOT 5. De vereniging 6. Strategisch plan Later te vullen (mogelijke

Nadere informatie

KFC Gavere Asper wil meer zijn dan een voetbalclub. Bij KFC Gavere Asper zijn we voetbal als een middel om de sociale verbondenheid te verhogen

KFC Gavere Asper wil meer zijn dan een voetbalclub. Bij KFC Gavere Asper zijn we voetbal als een middel om de sociale verbondenheid te verhogen Algemene missie, visie en doelstellingen KFC Gavere Asper 1) Algemene Missie KFC Gavere Asper wil meer zijn dan een voetbalclub. Bij KFC Gavere Asper zijn we voetbal als een middel om de sociale verbondenheid

Nadere informatie

Infobrochure nieuwe spelers (onderbouw)

Infobrochure nieuwe spelers (onderbouw) Infobrochure nieuwe spelers (onderbouw) Seizoen 2017-201,8 KSK Meeuwen Stamnummer 06240 K.S,K. Meeuwen 6240 Pagina 1 f eugdsam enwerking Algemeen K.S.K. Meeuwen wil zich een passende plaats toe eigenen

Nadere informatie

Dessel Sport investeert in de jeugd! Een club met een plan. Nieuwbouw als kers op de taart

Dessel Sport investeert in de jeugd! Een club met een plan. Nieuwbouw als kers op de taart PERSMAP Dessel Sport investeert in de jeugd! Elke dag van de week gonst het van de activiteit op en rond de Desselse jeugdvelden. De club telt 425 jonge spelers, die elk een opleiding op hun eigen niveau

Nadere informatie

KFC HOUTVENNE JEUGD SEIZOEN 2014-2015. Info voor de trainer

KFC HOUTVENNE JEUGD SEIZOEN 2014-2015. Info voor de trainer KFC HOUTVENNE JEUGD SEIZOEN 2014-2015 Info voor de trainer Als jeugdbestuur waarderen we het bijzonder dat u zich bereid heeft verklaard zich in te willen zetten voor KFC Houtvenne door de taak van trainer

Nadere informatie

seizoen K.F.C. VARSENARE K.B.V.B. stamboeknummer 5222 kleuren blauw/zwart Hof Van Straeten 2, 8490 Varsenare BE

seizoen K.F.C. VARSENARE K.B.V.B. stamboeknummer 5222 kleuren blauw/zwart Hof Van Straeten 2, 8490 Varsenare BE SPONSORMAP seizoen 2017-2018 K.F.C. VARSENARE K.B.V.B. stamboeknummer 5222 kleuren blauw/zwart Hof Van Straeten 2, 8490 Varsenare BE 0438.916.981 www.kfcv.be VOORSTELLING Geachte, KFC Varsenare is u wellicht

Nadere informatie

Jeugd Info 2015 / 2016

Jeugd Info 2015 / 2016 Jeugd Info 2015 / 2016 Provinciaal label Jeugd Visie Jeugdwerking! Degelijke voetbalopleiding voor jeugdvoetballers met als einddoel doorstroming naar eigen fanionteam! Lokaal karakter! Voertaal : Nederlands,!

Nadere informatie

Totaal 505 leden Groeiende Jeugdafdeling (250 junioren en pupillen)

Totaal 505 leden Groeiende Jeugdafdeling (250 junioren en pupillen) VV Bergambacht Totaal 505 leden Groeiende Jeugdafdeling (250 junioren en pupillen) => We hebben de jeugd, dus we hebben de toekomst! 150 actieve vrijwilligers; bestuur, (diverse) commissieleden, leid(st)ers,

Nadere informatie

MISSIE KVK WESTHOEK. KVK Westhoek wil samen met alle leden de vooropgestelde missie gestalte geven:

MISSIE KVK WESTHOEK. KVK Westhoek wil samen met alle leden de vooropgestelde missie gestalte geven: MISSIE KVK WESTHOEK KVK Westhoek wil samen met alle leden de vooropgestelde missie gestalte geven: Voetbal = hoofdproduct Opleiden om morgen te winnen! KVK Westhoek wil zoveel mogelijk spelers (in het

Nadere informatie

REGLEMENT JEUGDSPORTFONDS 2015 Jeugdvriendelijke (krachtbal)club

REGLEMENT JEUGDSPORTFONDS 2015 Jeugdvriendelijke (krachtbal)club REGLEMENT JEUGDSPORTFONDS 2015 Jeugdvriendelijke (krachtbal)club ALGEMEEN 1. Wie kan een aanvraag indienen: a. Elke krachtbalclub aangesloten bij FALOS 2. Timing (x = subsidiejaar) 15/9/x-1 vóór 1 juni:

Nadere informatie

Basket Zonhoven wil zijn eigen spelers een gezonde vrijetijdsbesteding aanbieden die onder deskundige begeleiding kan uitgevoerd worden.

Basket Zonhoven wil zijn eigen spelers een gezonde vrijetijdsbesteding aanbieden die onder deskundige begeleiding kan uitgevoerd worden. BASKET ZONHOVEN Missie Basket Zonhoven VZW streeft ernaar een sportclub te zijn die voor iedereen in Zonhoven (en onmiddellijke omgeving) de mogelijkheid biedt om aan basketbal te doen in competitieverband.

Nadere informatie

S portiviteit P assie O penheid R espect T eamwork I nzet N ederigheid G roeien. Waarden en normen!

S portiviteit P assie O penheid R espect T eamwork I nzet N ederigheid G roeien. Waarden en normen! S portiviteit P assie O penheid R espect T eamwork I nzet N ederigheid G roeien Waarden en normen! Streefwaarden en normen! Streefwaarden en normen! TERS Ondersteunen Waarden en normen! : Ook tov de tegenstrever,

Nadere informatie

WELKOM BIJ RKVV WILHELMINA

WELKOM BIJ RKVV WILHELMINA WELKOM BIJ RKVV WILHELMINA In dit boekje vind je alle informatie over RKVV wilhelmina WELKOM BIJ de kanaries Fijn dat je gekozen hebt voor RKVV Wilhelmina. Onze voetbalvereniging bestaat al sinds 1897

Nadere informatie

MISSIE KVK WESTHOEK. KVK Westhoek wil samen met alle leden de vooropgestelde missie gestalte geven:

MISSIE KVK WESTHOEK. KVK Westhoek wil samen met alle leden de vooropgestelde missie gestalte geven: MISSIE KVK WESTHOEK KVK Westhoek wil samen met alle leden de vooropgestelde missie gestalte geven: Voetbal = hoofdproduct Opleiden om morgen te winnen! KVK Westhoek wil zoveel mogelijk spelers (in het

Nadere informatie

Toekomst SVMM Voetbal Jeugd en Senioren (Vanaf seizoen 2009/2010 t/m 2010/2011) Definitief. 20 april 2009 (versie 1.0)

Toekomst SVMM Voetbal Jeugd en Senioren (Vanaf seizoen 2009/2010 t/m 2010/2011) Definitief. 20 april 2009 (versie 1.0) Contourennota Toekomst SVMM Voetbal Jeugd en Senioren (Vanaf seizoen 2009/2010 t/m 2010/2011) Definitief 20 april 2009 (versie 1.0) INHOUDSOPGAVE Blz. 1. INLEIDING 3. 2. TOEKOMST SENIOREN SVMM VOETBAL

Nadere informatie

Phoenix Vrijwilligers positie beschrijving

Phoenix Vrijwilligers positie beschrijving Phoenix Vrijwilligers positie beschrijving Achtergrond Club is steeds op zoek naar vrijwilligers Ondersteuning van het bestuur Betrokkenheid van allen binnen de club verhogen Samenhorigheid verhogen Efficientie

Nadere informatie

1.2.1 VISIE, MISSIE EN KERNWAARDEN

1.2.1 VISIE, MISSIE EN KERNWAARDEN 1.2.1 VISIE, MISSIE EN KERNWAARDEN VISIE Een goede organisatie moet een basisfilosofie hebben. Die zal dan ook aan de basis liggen van wat er, en hoe, dat precies georganiseerd moet worden. Onze club heeft

Nadere informatie

Een mooie toekomst voor VVR. Enquête VVR Conclusies en Aanbevelingen

Een mooie toekomst voor VVR. Enquête VVR Conclusies en Aanbevelingen Enquête VVR 2012 Conclusies en Aanbevelingen De enquête commissie heeft 92 geldig ingevulde enquêtes ontvangen. De ingeleverde enquêtes zijn als volgt te categoriseren, waar bij formulieren die onder meerdere

Nadere informatie

VERSLAG VRIJWILLIGERSBELEID RKVV ROOSENDAAL uitgevoerde acties vrijwilligersbeleid in seizoen

VERSLAG VRIJWILLIGERSBELEID RKVV ROOSENDAAL uitgevoerde acties vrijwilligersbeleid in seizoen 1 Vrijwilligersbeleid VERSLAG VRIJWILLIGERSBELEID RKVV ROOSENDAAL 2012-2013 In 2012 is het meerjaren beleidsplan voor RKVV Roosendaal opgesteld. Hierin is als zwaartepunt opgenomen het onderdeel vrijwilligersbeleid.

Nadere informatie

"Samen voetballen in Heerhugowaard"

Samen voetballen in Heerhugowaard Convenant "Samen voetballen in Heerhugowaard" Ondersteund door: WMC SVW '27 Hugo Boys KSV Reiger Boys Stichting Recreatiezaalvoetbal Heerhugowaard De logo s van de deelnemende verenigingen: Voorwoord Zoals

Nadere informatie