TRITON FLITSEN. Mei Evenementen. Wedstrijdzwemmen. Bestuurshoek Nieuws en Mededelingen. Diplomazwemmen Waterpolo.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TRITON FLITSEN. Mei 2010. Evenementen. Wedstrijdzwemmen. Bestuurshoek Nieuws en Mededelingen. Diplomazwemmen Waterpolo."

Transcriptie

1 Mei 2010 TRITON FLITSEN Bestuurshoek Nieuws en Mededelingen Evenementen Diplomazwemmen Waterpolo Wedstrijdzwemmen - Masterzwemmen Verjaardagen Fun

2 BESTUURSHOEK Ik weet niet hoe het u vergaat, maar bij mij stormt de lente door het bloed. Storm en regen, afgewisseld met schitterende zomerpreludes. Zo gaat het ook bij Triton, want onze club is net als de echte wereld. Wat hebben we genoten tijdens het clubweekend. We kregen het weer dat ieder kind verdient: heerlijk en zomers, net als vorig jaar. En dan is het extra genieten in het bos. Het clubweekend is voor alle leden, er waren dan ook kinderen en leiding uit alle geledingen bij. Een echt clubgevoel. Triton als één grote familie. Zo zou het altijd moeten zijn. En gelukkig is het ook meestal zo. Dat moet ook, want daar ligt je primaire verantwoordelijkheid. Het kan dan ook wel eens, net als in een gezin, goed knetteren. Maar we horen bij elkaar en we kunnen niet zonder elkaar. We houden zelfs van elkaar. En soms moeten we zelfs presidentieel kunnen worden, clubbelang voor eigen belang stellen. Maar als de storm opsteekt, en Triton in zwaar weer komt, gebeurt soms ook bij Triton wat heel menselijk is: ieder beschermt in eerste instantie zijn eigen gezinnetje.

3 BESTUURSHOEK Triton in zwaar weer? Jazeker. Ik weet niet of u bij de laatste ledenvergadering was, maar daar is ieder lid ervan bewust gemaakt dat actie nodig is. Triton heeft te maken met een hoge badhuur, een gemeente die niet of nauwelijks het zwemmen (financieel) wil steunen, en een teruglopend aantal leden sinds we geen B en C meer mogen geven. Daarmee kan het niet anders dan dat Triton aan het interen is op de reserves. Een begrotingstekort zien we niet alleen in Griekenland en Spanje, ook Triton heeft financiële problemen. Iedereen doet zijn best om het tij te keren, en dat lukt ook wel enigszins: het teruglopen van het ledental gaat minder hard dan voorgaande jaren. Maar inventiviteit is noodzakelijk: waarop kunnen we bezuinigen, en vooral: hoe krijgen we nieuwe leden? Hoe meer leden, hoe minder noodzakelijk het is om vervelende maatregelen te moeten nemen als contributieverhoging of zelfs afstoten van zwemuren. Het bestuur is naarstig op zoek naar nieuwe openingen, zo gaan we oud-leden aanschrijven om hen enthousiast te maken terug te keren bij Triton als master-zwemmer, trimzwemmer of waterpoloër. Er wordt actief gezocht naar sponsors. We zoeken positieve media-aandacht. Waterpolo gaat een scholentoernooi organiseren om meer jeugd te trekken. Bij diplomazwemmen gaan we flyer-acties in sommige delen van Weesp houden. We organiseren leuke evenementen waarmee we Triton op de kaart zetten als een van de leukste sportverenigingen in Weesp. Met de bedrijfsleider van het bad verlopen de contacten steeds beter, we gaan nu ook samen evenementen organiseren, een eerste stap is het hoogstwaarschijnlijk terugkeren van de Zwemvierdaagse in Weesp, in september 2010.

4 BESTUURSHOEK Het bestuur staat gelukkig niet alleen. Triton als familie is ook te herkennen in het feit dat vele leden willen meedenken over middelen om de financiën weer volledig gezond te krijgen. Zo wordt er een denktank geformeerd van met name jonge leden om nieuwe inzichten en nieuwe ideeën te genereren. De jeugd heeft de toekomst, en wil de Tritontoekomst graag veiligstellen. Het bestuur wenst van harte deze denktank een overvloed aan impulsen! Wat kunt U/ wat kun JIJ hierin voor Triton betekenen? 1. Blijf lid en zorg ervoor dat je plezier hebt in je sport. 2. Neem zo nu en dan een vriend/vriendin mee van wie je denkt dat die misschien wel lid zou willen worden. 3. Als je ideeën hebt (voor ledenwerf-acties, sponsoring, evenementen), vertel ze. Vertel ideeën aan het bestuur, aan de trainers, aan anderen die actief zijn binnen Triton. 4. Doe mee aan acties en evenementen. 5. Wordt ZELF actief. Triton kan veel helpende handen gebruiken. In de baddienst op zaterdag, in de jury bij wedstrijdzwemmen en waterpolo, in het clubhuis om bardienst te draaien en schoon te maken, bij organisatie van evenementen. Wil jij of wilt u iets doen voor Triton? Spreek iemand die al actief is aan en vraag wat je/u kunt doen. 6. Kom eens naar het clubhuis. Dat is gezellig en bovendien goed voor de omzet, en dus voor de financiën van de club. Triton zit niet bij de pakken neer, in tegendeel: wij zijn al meer dan 100 jaar een actieve club met hart voor de sport! Triton gaat vol vertrouwen het nieuwe seizoen tegemoet. Voordeel van het financiële plaatje is dat we met z n allen NOG actiever worden, en een NOG leukere, betere club! Een hartelijke groet, Wilma Elsing (vz Evenementencommissie)

5 NIEUWS EN MEDEDELINGEN Per april 2010 verwelkomen wij als nieuwe leden: Deyon Smit Kayra Civil Dustin Gorkom Lucas Heere Francesca Hobrecker Nick Schumacher Josefien Schaik Esther Putter Zwembad gesloten op: - 1 e en 2 e Pinksterdag: zondag 23 en maandag 24 mei Op deze dagen dus geen zwemmen! De volgende Flits verschijnt in week 25. De kopij hiervoor kunt u tot uiterlijk donderdag 17 juni uitsluitend sturen naar: redactie@triton-weesp.nl

6 EVENEMENTEN Mama, was het nog maar gisteren, dan was ik er nog! zei Jasmijn van der Linden toen ze de dag na het clubweekend wakker werd. Hiermee verwoordde ze prachtig wat menigeen voelde, groot en klein... Het leukste weekend van het jaar was alweer voorbij. Van vrijdagavond tot zondagavond samen op avontuur in het mooie Lunteren. De jarigen, Yannick Huijdts en meneer Slijkoord wilden ook per se naar het clubweekend, dat verkozen ze boven een huis vol visite. Logisch, want toegezongen worden door 81 anderen maak je ook niet elk jaar mee! En natuurlijk waren er ook cadeautjes. En slingers. En taart. Met kaarsjes en slagroom! En een traktatie, want ook die hoort bij jarig zijn.

7 EVENEMENTEN Toen alle bedden gereed waren om later die avond in te duiken, begon het eerste spel: het Sprookjesbos. Inmiddels begon het al lekker te schemeren. Gewapend met een zaklamp, eventueel hand in hand met een leider of een groot kind (wat is het verschil eigenlijk?) trokken we door het sprookjesbos. Overal in het bos stonden bordjes met plaatjes uit sprookjes, de groepen liepen er langs en raadden uit welk verhaal het plaatje kwam. De bordjes vormden een soort speurtocht. Na een uurtje lopen over soms best moeilijke paden kwamen we op een prachtig open veld, verlicht door de volle maan. Samen weer terug naar huis en moe maar voldaan gingen de kleinsten naar bed. Voor de senioren volgde nog een variant van Levend Stratego in het donkere bos, waarbij heel wat slim gesmokkeld werd! Zaterdag was het alweer vroeg dag. De kinderen waren al vroeg wakker en wilden niets liever dan weer verder te gaan met de spelen. Eerst even wat stijve ledematen losgooien met aerobics of een trimloop. Geloof me, alle voetjes kwamen weer van de grond! Na een overheerlijke boterham was het tijd voor touwtrekken, de verkleedwedstrijd en met de appèlgroepen mascottes maken. Er werden prachtige creaties gefabriceerd, zoals pinokkio s, biggetjes, en een huis van Hans en Grietje.

8 EVENEMENTEN Zaterdagmiddag was het tijd om naar Sprookjeswonderland te gaan, waar 5 prachtige spelen in een circuit waren uitgezet: reuzenmemory, klein Duimpjes estafette, het elfenbos, het ingenieuze Wolfje-blaaswerk en Japie en de Bonenstaak. Allemaal speciaal voor dit clubweekend bedachte en gemaakte spelen. Het heerlijke weer zorgde voor een ontspannen middag vol plezier.

9 EVENEMENTEN Onze keukenprinsessen, Diana en Emmie, zorgden intussen voor een wonderbaarlijke maaltijd, gezond en ontzettend lekker. Toch bijzonder knap als je voor 83 personen zo lekker kunt koken. Dit jaar stonden er wraps op het menu, met allerlei groente en vleesvulling naar keuze. Sommige kinderen zijn wel drie keer een nieuwe wrap gaan halen! En het feest ging maar door. Ook in de avond waren er weer spelen. De Toren van Westenschouwen (op de foto zie je hoe de echte toren eruit ziet) werd keer op keer opgebouwd (en weer afgebroken) door de midi s, de mini s gingen sprookjesbingo doen en de maxi s moesten erg lang wachten. Maar dan kregen ze ook wat. De film Van Helsing was ingekort tot 20 vermakelijke minuten (maar als je die in een ongemakkelijk busje zittend moet bekijken, is het toch wel een beetje spannend), gevolgd door een nachtelijke rit door het bos, en een wandeling langs griezelige posten waar ook nog eens opdrachten gedaan moesten worden. Zo moesten de kinderen (12+) de hele wandeling het nageslacht van Dracula (echte eieren in een juten zak) meenemen...

10 EVENEMENTEN Van Helsing (=Jasper) wordt gebeten door weerwolf Velkan. De drie bruiden van Dracula: Diana, Wilma, Emmie Igor (Michael) en Dracula (Robert) Na een korte nacht brak de zondag aan, een zondag met een vol sportprogramma. Een ontbijtje met een eitje ontbrak niet, en daarna moesten de tassen ingepakt worden en de tenten afgebroken (de vijf grootste jongens en twee leiders sliepen in tenten achter het kamphuis heel stoer, want de nachten waren koud! Gelukkig waren er voldoende dekens en kartonnen dozen onder de luchtbedden om de heren warm te houden). Volgens traditie werden er diverse sportvarianten gespeeld en trokken we s middags na de boterham naar het zwembad De Dijnselburg in Zeist. Een lekker speelbad, waar iedere Triton er tot rust kon komen in het warme water, of zich kon laten meevoeren op de stromen van de wildwaterkreek.

11 EVENEMENTEN Het einde naderde alweer. Het einde van een grandioos clubweekend. Grandioos dankzij het werkelijk voorbeeldige gedrag van alle deelnemers! En grandioos dankzij de tomeloze inzet van het leidersteam, waar ik ook echt een beetje trots op ben. Inmiddels zijn ze door mij persoonlijk bedankt met ijs van Nelis bij de evaluatiebijeenkomst. Maar op deze plaats nogmaals: Carla Knol Diana Gerritsen Emmie de Graaff Frans van den Berg Jasper Kruidenberg Laurens de Rooij Michael Loete Nieske Veldhuisen Pascal van Kassel Robert Philipsen en last, but not least: meneer Slijkoord En natuurlijk fotografen Stephan en Tom. Allemaal heel hartelijk bedankt, namens alle deelnemers, en ook namens hun ouders! De foto s zijn te vinden op de website Het was me werkelijk een voorrecht om met jullie allemaal op kamp te zijn. Tot volgend jaar!?! Wilma Elsing, voorzitter evenementencommissie

12 EVENEMENTEN De 83 deelnemers, inclusief fotograaf Stephan van den Akker.

13 EVENEMENTEN Triton bedankt zijn sponsor-vrienden: - de leiders die hun bonnen niet (allemaal) hebben ingeleverd - allen die loten hebben gekocht bij de Grote Clubactie - bedrijven die korting gaven, waaronder de Attent te Nigtevecht, de Landwinkel te Loenen, J&C Meijer te Vreeland, Taxicentrale Weesp-Muiden, het Rode Kruis te Weesp, en zwembad De Dijnselburg te Zeist. Landwinkel Drogenbroek, Oostkanaaldijk te Loenen Attent van den Bosch te Nigtevecht Maatschap J. en C. Meijer te Nigtevecht Taxicentrale Weesp-Muiden BV Rode Kruis, te Weesp Bedankt voor het sponsoren van de appels! (halve prijs!) Bedankt voor het sponsoren van de cakejes! (halve prijs!) Bedankt voor het sponsoren: (40 eieren gratis!) Bedankt voor de korting op de touringcar! Afdeling Weesp, bedankt voor het ter beschikking stellen van de EHBO-tas! Nigtevechtseweg 47

14 EVENEMENTEN Gevonden en verloren voorwerpen Gevonden: Zie afbeelding: oranje hoeslaken, plastic schaal, legerpatroon-vest, oranje trek-bal, adidas doucheschuim, Lactacyd, roze washandje, lampje, batterij (De laarzen zijn al bij de rechtmatige eigenaars.) verloren gemeld, nog niet gevonden. Wilt u zo vriendelijk zijn te kijken of u gevonden heeft: - een donkerblauw t-shirt met Lennard in het wit op de voorkant

15 EVENEMENTEN klaverjastoernooi Wie neemt de handschoen op en poogt de eerste-prijs-winnaars Walter Pouw en Michel van Gemert te verslaan? De regels van het spel: 1. Er wordt Amsterdams gespeeld. 2. Er wordt verplicht troef gemaakt. 3. Punten en roem afzonderlijk van elkaar noteren. 4. Geen roem in de hand. 5. Drie rondes van zestien partijen met voor die avond een vaste koppelmaat. 6. Bij geschillen beslist de scheidsrechter (=Laurens). Wij verwelkomen u graag bij het eerstvolgende klaverjastoernooi! Er is plaats voor 28 kaarters, dus meldt u snel aan via evenementen@triton-weesp.nl! Tot ziens in het clubhuis, Laurens de Rooij en Wilma Elsing

16 EVENEMENTEN Help mee om de Grote Clubactie te organiseren! De Grote Clubactie is erg belangrijk voor Triton. Zeker nu we het financieel moeilijk hebben. Vorig jaar heeft de actie ons ruim 1300 euro opgeleverd, geld dat we gebruiken voor allerlei evenementen, zoals het paasfeest en het clubweekend. De opbrengst wordt besteed aan evenementen waaraan alle leden mee kunnen doen. Daarom deze oproep: help mee met de organisatie van de Grote Clubactie! Maatschappelijke stage moet je toch doen. Je helpt Triton en het is leuk werk! Wat doe JIJ als je Triton helpt met de Grote Clubactie? Je kan bijvoorbeeld helpen bij: Het verspreiden van verkoop- en promotiemateriaal; Het motiveren van lotenverkopers; Het administratief verwerken van lotenkopers; Het schrijven van teksten voor in het clubblad; Het maken van promotiefilms of -foto's.

17 EVENEMENTEN Waarom is de maatschappelijke stage aantrekkelijk? Voor jou: Leuke, uitdagende opdracht; Geld verdienen voor Triton; Je bent van grote meerwaarde voor Triton! Voor je school: De behoefte aan stageplaatsen van verenigingen wordt automatisch doorgegeven aan de makelaar; De vereniging beschikt al over een begeleider, namelijk de clubcoördinator; De stagebegeleider wordt goed ondersteund via onze website. Goede begeleiding vanuit de Grote Clubactie. Stuur even een mailtje als je vragen hebt of als je geïnteresseerd bent om je maatschappelijke stage bij Triton te doen. Er zijn ook andere mogelijkheden, helpen bij de organisatie van een toernooi, een spelmiddag of iets anders. Je mag zelf ook wat bedenken en je idee voorleggen!

18 EVENEMENTEN Extra informatie: Maatschappelijke stage verplicht Vanaf schooljaar is de maatschappelijke stage verplicht voor alle middelbare scholieren. De maatschappelijke stage houdt in dat jongeren vrijwilligerswerk doen tijdens hun middelbare schoolperiode. VWOleerlingen lopen een maatschappelijke stage van 72 uur. Voor havisten is de norm 60 uur en voor leerlingen uit het VMBO of praktijkonderwijs 48 uur. Waarom is de Maatschappelijke stage er? Leerlingen maken tijdens hun stageperiode kennis met een kant van de maatschappij waar ze anders misschien niet mee in aanraking zouden komen, namelijk vrijwilligerswerk. Ze verbreden hun horizon en werken aan burgerschapsvaardigheden. Ze zetten zich in voor anderen en leveren een zinvolle bijdrage aan de samenleving. De maatschappelijke stage is géén beroepsstage. Nog meer informatie vind je op de website van de Grote Clubactie Hartelijke groet, Wilma Elsing / )

19 DIPLOMAZWEMMEN Proef- en afzwemmen Nog even en we gaan weer proefzwemmen voor de diploma s 1, 2 en 3, diploma s synchroonzwemmen, survival, balvaardigheid, snorkelen, wereldzwemslagen en ook het Tritondiploma WIE BESLIST ER OF JIJ MAG AFZWEMMEN? Dat zijn de leden van de beoordelingscommissie, die bestaat uit Adriaan v.d. Broek, José Moolhuizen en R. Slijkoord. Het PROEFZWEMMEN (voor iedereen in zwemkleding), zal plaatsvinden op vrijdag 11 / zaterdag 12 juni 2010, gewoon in de les. VERHINDERD? Dan mag je inhalen op vrijdag 18/zaterdag 19 juni!

20 AFZWEMTIJDEN Maandag 28 juni Keuzediploma s 2 en 3 (zoals snorkelen, survival, balvaardigheid) Zaterdag 3 juli uur Zwemvaardigheidsdiploma s 1, 2 en uur Keuzediploma s 1 (zoals snorkelen, survival) Woensdag 7 juli uur TRITONDIPLOMA. Slotmiddag zaterdag 10 juli We besluiten het einde van het seizoen met een slotmiddag op zaterdagmiddag bedoeld voor alle leden van Triton < 18 jaar. Meer info in een nieuwsbrief of in de Flits van juni. AGENDA Kijkdagen: iedere eerste vrijdag of zaterdag TWEEDE helft van de les. Proefzwemmen: vrijdag 11 en zaterdag 12 juni Eindeseizoenmiddag: zaterdag 10 juli Namens de commissie diploma zwemmen, R.G.W. Slijkoord

21 WATERPOLO Het seizoen is weer voorbij. We kunnen spreken van een geslaagd seizoen. De heren drie heeft goed op niveau mee gebald en kunnen volgend seizoen er wat moois van maken. Dit gevarieerde team met vele jonge en oudere spelers is perfect voor de jonge jongens die door willen stromen. Zeker omdat ze veel kunnen leren van de oudere jongens. Een aantal hebben ook al regelmatig mee gedaan met hogere teams zoals Tijmen Jacobs en Cian Houfelaar. De heren 2 heeft zoals eerder al gezegd de promotie afgedwongen. Jammer genoeg liepen zij net het kampioenschap mis maar toch spelen ze volgend seizoen een klasse hoger. Dat is zeer wenselijk want hoe dichter het 1 e en het 2 e team bij elkaar gaan spelen, hoe minder het niveau verschil word tussen de teams. Dit is zeker voor de jongere jongens in het 2 e perfect om beter te worden en uiteindelijk de stap naar de heren 1 te maken. De heren 1 heeft de laatste wedstrijd gewonnen van Aquarijn en is geeindigd op de 6 e plek dit seizoen. De doelstelling aan begin van het seizoen was zeker hoger maar toch kunnen we niet geheel ontevreden zijn. We zijn begonnen met een andere manier van spelen mede omdat Robbert Snel aan het begin van het seizoen erbij kwam als Trainer/Coach. Het was even wennen aan het spel en aan elkaar maar er ligt nu een mooie basis voor volgend seizoen. Waar Trition 1 zeker trots op kan zijn is de 2 e seizoenshelft waar er heel veel werd gewonnen. Onder andere tegen het Y2 die bijna geen punt had weggegeven dit seizoen. Doelstelling voor volgend seizoen is deze stijgende lijn van de 2 e seizoenshelft doortrekken en mee gaan doen om de promotiestrijd en het kampioenschap.

22 WATERPOLO De laatste wedstrijd van de heren 1 betekende ook de laatste wedstrijd van een club icoon in de heren 1. Alhoewel hij zal vast nog wel eens moeten invallen. Wilco Ottenhof heeft ruim 20 jaar onder de lat gelegen bij de heren 1 en heeft nu besloten het stokje over te geven aan de keeper van het 2 e Stefan Overmars. Voor iemand die zolang bij het 1 e heeft gespeeld werd er uiteraard wat georganiseerd de laatste wedstrijd. Met spandoeken en vrienden op de tribune begonnen we aan de laatste wedstrijd en in de allerlaatste minuut kreeg Wilco zijn zeer verdiende publiekswissel. Een grappig detail is dat de coach van de tegenstander de time-out aanvroeg voor Triton. Wij bedanken Co voor zijn inzet bij het 1 e maar Co is volgend seizoen nog steeds te bewonderen in het 2 e (voor de trouwe fans).

23 WATERPOLO Afsluiting: Op 15 mei volgt de afsluiting van dit seizoen bij café Toeters & Bellen. We zullen gezamenlijk met een hapje en een drankje de mooie momenten van het seizoen bespreken en er een gezellig feestje aan plakken. Op deze manier hebben we het seizoen dan met z n allen mooi afgesloten en kunnen we na de zomer weer gaan starten met de voorbereidingen voor volgend seizoen. Iedereen bedankt voor dit sportieve seizoen en volgend seizoen gaan we er weer tegen aan. Wij zijn nog steeds op zoek naar meer jeugd. Vooral de jongeren vanaf 12 jaar missen we nog. We hebben na veel werving al 4 aspiranten bij elkaar en hopen er dus nog een aantal bij te krijgen zodat wij een team ervan kunnen maken. Maar vanaf 8 jaar ben je ook zeer welkom bij de club. Dus heb jij zin om te waterpoloën? Wacht dan niet en kom een keertje mee trainen. Neem al je vrienden mee want we willen zo veel mogelijk jeugd verzamelen. Waterpolo is leuk en ook goed te combineren met bijvoorbeeld diplomazwemmen. Dan heb je, je stukje balvaardigheid alvast geoefend. Check voor meer info de website. Of stuur een mail naar: triton_waterpolo@hotmail.com Stefan Overmars

24 WEDSTRIJDZWEMMEN Onderlinge Wedstrijden deel 2 en familie-estafette Zoals al eerder aangekondigd zal het tweede deel van de onderlinge wedstrijden op zondag 13 juni plaatsvinden in het Duranbad in Diemen. De schoolslag en de vrije slag staan dan op het programma. Jullie ontvangen hiervoor binnenkort de uitnodiging. Het inzwemmen begint om uur (we kunnen het Duranbad in Diemen helaas niet vroeger huren) en de wedstrijd begint om uur. Dit tweede deel van de onderlinge wedstrijden wordt zoals gebruikelijk weer afgesloten met de familieestafette! Zoals de naam al zegt is dit een estafette tussen families. Elke ploeg bestaat uit 3 personen, waartussen een familierelatie moet bestaan (bijv. ouders, ooms en tantes, opa s en oma s van leden van de wedstrijdploeg). Verder moet er minstens 20 jaar verschil zitten tussen de jongste en de oudste zwemmer binnen een ploeg. De afstand die gezwommen moet worden is 3 x 25 meter vrije slag. De uitnodiging volgt binnenkort.

25 WEDSTRIJDZWEMMEN Triton sponsorzwemmen Op vrijdag 11 juni a.s. organiseren we een sponsorzwemavond. De opbrengst gebruiken we om onze zwemmers wat extra s te geven tijdens het trainingweekend in september. Het is de bedoeling om in 60 minuten zoveel mogelijk banen te zwemmen. Hoe meer je zwemt, hoe meer geld je ophaalt. Dus hoe meer sponsors, hoe meer we kunnen doen in het weekend. Na het zwemmen zien we graag iedereen, zwemmers en ouders, in ons clubhuis.

26 WEDSTRIJDZWEMMEN Herhaalde oproep cursus tijdwaarnemer/keerpuntcommissaris Bij elke zwemwedstrijd is altijd een flink aantal tijdwaarnemers en keerpuntcommissarissen nodig. Binnen Triton zijn er verschillende ouders die hiervoor de speciale cursus hebben gevolgd en die bij de wedstrijden gevraagd worden om tijdwaarnemer en/of keerpuntcommissaris te zijn. Af en toe stoppen er echter ook ouders en daarom willen wij hierbij vragen wie er belangstelling heeft om deze cursus te volgen. Als u de wedstrijden van uw kind ook eens van heel dicht bij wilt bekijken, als u het leuk vindt om iets meer van de zwemregels te weten, als u Triton wilt helpen door ons tijdwaarnemersbestand op peil te houden, geef u dan op voor bovengenoemde cursus door een mail te sturen aan: mary.devriesvanbeest@live.nl. De cursus Tijdwaarnemers / Keerpuntcommissaris bestaat uit 6 lessen en wordt afgesloten met een mondeling examen. De cursus start op maandag 28 september en vindt plaats in Amsterdam. Eventuele geïnteresseerden dienen echter al vóór 24 juni aangemeld te worden.

27 WEDSTRIJDZWEMMEN Trainingsweekend 2010 Zoals jullie weten zal het traingingsweekend dit jaar plaatsvinden in het weekend van september. We gaan dit jaar niet geheim doen over de locatie, dus als jullie alvast een indruk willen krijgen, kijk dan even op de website van de Beukhof in Putten, een prachtige locatie op de Veluwe. We zitten in het deel dat het Kraaiennest heet. Binnenkort zullen de uitnodigingen uitgedeeld worden. We hopen dat we er weer met de gehele zwemploeg naar toe kunnen gaan.

28 WEDSTRIJDZWEMMEN 2 mei 2010 : Limietwedstrijd (Aalsmeer), door Lars en Nienke van der Zee Zondag 2 mei regende het. Wij werden ook nat maar dan door te zwemmen. We gingen met z n achten naar zwembad De Waterlelie voor de limietwedstrijd. Die acht waren: Jorien en Gemmy Wiskerke, Jessica Hooyer, Li-Anne Verweij, Tim en Paul Bunnik en Lars en Nienke van der Zee. Het was erg gezellig en het ging ook heel goed. Li-Anne Verweij zwom ook weer haar eerste wedstrijd na een blessure. Ze kreeg wel last van haar enkel. Wij (Lars en Nienke) moesten voor de eerste keer de 400 wissel. We waren erg zenuwachtig want het is een erg lange afstand en we deden het voor de eerste keer. Eindelijk na een hele tijd wachten was het dan zover: we mochten aan de start voor de 400 wissel verschijnen. We moesten in dezelfde serie. Toen we eruit kwamen waren we heel moe. We hadden heel goed gezwommen. Onze tijden waren: Lars 6:24.64 en Nienke 7: We zijn ook de enigen van heel wedstrijdzwemmen die het ooit op deze leeftijd hebben gezwommen. Daarom hebben we allebei een CR gezwommen. Tim Bunnik heeft ook een CR op de 400 wissel bij de heren. Zijn tijd is: 5: Wij hopen dat er volgend jaar nog meer zwemmers meedoen. Dan is het nog veel gezelliger.

29 WEDSTRIJDZWEMMEN Zaterdag 15 mei 2010: Kringkampioenschappen, Amsterdam Door Dominique Luursema Op zaterdag 15 mei deden 6 kinderen van Triton mee aan de Kringkampioenschappen in het Sloterparkbad in Amsterdam, namelijk Marieke de Rooij, Sandra Schoonderwoerd, Lars van der Zee, Nienke van de Zee, Dominique Luursema en Boukje Aalbers. Marieke, Sandra, Boukje en Nienke moesten 2x zwemmen, Lars wel 4x en Dominique 1x. Boukje heeft op de 50 vlinder brons gehaald in een tijd van De rest heeft ook goed gezwommen. Dit alles onder leiding van ploegleider Pascal.

30 WEDSTRIJDZWEMMEN Zondag 16 mei 2010: Zomerkring Kampioenschappen in het Sloterparkbad in Amsterdam Afgelopen vrijdagavond ging ik nietsvermoedend naar het Victoriabad om een training als recreatieve zwemmer mee te maken. Ik was nog niet bij de startblokken aangekomen of ik werd aangesproken door Caroline en Paul. Zij waren naarstig op zoek naar iemand die op zondag zou kunnen jureren bij de Zomerkring Kampioenschappen in Amsterdam omdat iemand had afgezegd. Ik heb meteen gezegd dat ik wel wilde jureren omdat Femke uitgenodigd was om mee te doen. Zij had namelijk een limiet gezwommen op de 100 meter vlinderslag. In alle jaren dat zij aan wedstrijdzwemmen heeft gedaan, was het haar nog nooit gelukt om een limiet te zwemmen voor Kringkampioenschappen. Femke was dan ook bijzonder trots dat ze nu mee mocht doen en was bereid om zelfs voor één start af te reizen naar het Sloterparkbad. De Kringkampioenschappen zijn een belevenis op zich: je hoort bij de beste zwemmers op een bepaalde afstand in de kring en zwemmen in dat mooie Sloterparkbad is natuurlijk schitterend. Het verbaasde mij dan ook ten zeerste dat er erg veel zwemmers van Triton wel op het wedstrijdprogramma vermeld stonden, maar dat de baan waar ze moesten starten gewoon leeg bleef. Als een baan leeg blijft, kijk je automatisch even op je programmablad om te kijken wie er zou moeten zwemmen. Het is dan niet zo best voor de naam van Triton als steeds blijkt dat het een zwemmer van die vereniging is. Ik hoop dat de leden van de wedstrijdploeg zich dat een volgende keer realiseren. Vergeet niet dat alle juryleden en trainers ook voor jullie hun zondag opofferen om in het zwembad te zijn. Ria Bosma

31 WEDSTRIJDZWEMMEN De PR-meter Dan weer de bijgewerkte PR-meter. In onderstaand plaatje zijn de PR s die in de maand april zijn gezwommen erbij gekomen. In april hebben we het vijfde en laatste deel van de Competitie gezwommen, de vijfde Speedo-wedstrijd en een masterwedstrijd in Kampen. Vorig jaar tot en met april stonden we op 697, nu staan we na april maar op 587 PR s. In april zijn dit jaar 93 PR s gezwommen. Een prima aantal, maar net iets minder dan vorig jaar (99). In mei en ook juni volgen nog een aantal wedstrijden, waaronder de Kringspeedo finales, de Kringkampioenschappen en de 2e Onderlinge wedstrijd. Nog wel kansen dus om de achtstand op vorig jaar te verkleinen, maar het zal moeilijk worden om de prestatie van vorig jaar te overtreffen. Maar je weet t nooit! Verras ons! Veel succes allemaal!

32 Wedstrijdkalender: WEDSTRIJDZWEMMEN Het wedstrijdseizoen loopt op z n eind. Voor de komende maand staan de volgende wedstrijden en activiteiten nog op de agenda: WZ&PC Rabobank Pinkstertoernooi op 22, 23 en 24 mei Allereerst even aandacht voor het Pinkstertoernooi dat tijdens aanstaand Pinksterweekend in Purmerend wordt gehouden. Dit jaar is het eerste jaar dat er een groepje oudere wedstrijdzwemmers van Triton (vanaf 16 jaar) aan zal meedoen. Het belooft een fantastisch evenement te worden! De wedstrijden zijn op zaterdagmiddag, zondagochtend en middag en maandagochtend. En daarom heen is er natuurlijk heel veel gezelligheid. Zo is er op zondagavond een BBQ en een disco. Er zal gekampeerd worden op de zonneweide bij het zwembad. Allemaal heel veel succes en plezier en hopelijk wordt het een heel zonnig weekend! De verhalen lezen we graag terug in een volgende Flits.

33 WEDSTRIJDZWEMMEN Voor de komende tijd staan de volgende wedstrijden op het programma: mei: Kringkampioenschappen in Amsterdam. Voor de junioren, jeugd en senioren. 5-6 juni: Kring Speedo Finales in Hilversum. Voor de Speedo s die zich hiervoor geplaatst hebben. 11 juni: Sponsorzwemmen in Weesp. In plaats van de normale training gaan we zoveel mogelijk banen zwemmen om geld binnen te halen voor het trainingsweekend. Tenslotte: Op zondag 23 mei (1e Pinksterdag) en maandag 24 mei (2e Pinksterdag) is er géén training! Tot de volgende Flits. Namens de zwemcommissie, Caroline Schreuder 13 juni: Onderlinge wedstrijden deel 2 in Diemen met als afsluiting de familie-estafette! 20 juni: Prijsuitreiking en bekendmaking Clubkampioenen, om 9.45 uur in het Clubhuis.

34 MASTERZWEMMEN Vrijdag 7 mei Open Nederlandse Masters Kampioenschappen Lange Baan door Tim Bunnik 2010 Al vroeg onderweg en om 11 uur waren de eersten van Triton al aanwezig. Namelijk de familie Bunnik. Want Ineke moest als eerste aanwezig zijn, want zij was dit weekend official. Dus Paul en Tim konden plaats nemen op de tribune. En maar kijken naar de 1500m vrij voor dames. En dan in programma 2 mochten wij aan de bak. De 1500m heren, als eerste mocht Paul zwemmen en kwam uit op 23:42.57 en eindigde op een 4 e plaats in de categorie 50+. In de laatste serie rond half 5, mocht dan Tim toch ook eindelijk zwemmen. Hij werd 1 e in een tijd van Na de 1500m stond de 200m rug op het programma, de eerste dames lagen al in het water toen ze er achter kwamen dat het bad te kort was. Dus iedereen het water weer uit, lijnen losmaken en het ponton weer net iets naar achter zodat het bad weer precies 50m was. Nadat de wedstrijd een uur stil had gelegen konden we dan eindelijk weer verder. Als laatste programma van de vrijdag stond de 400 wissel voor heren op het programma. Hierop gingen Paul en Tim weer van start. Paul werd hier op 3 e dus zijn eerste brons van het toernooi. In de laatste serie van het programma mocht Tim van start. En werd 1 e in wat betekent dat hij deze afstand in een Kampioenschaprecord heeft gezwommen. Want dit stond op

35 Zaterdag 8 mei Weer vroeg opstaan, want om 8 uur al weer in het zwembad. Klaar voor de 400m vrij. Ook op deze afstand deed Tim het weer goed, want hij werd dit maal 2 e. Ook Paul zwom deze afstand, maar helaas ditmaal geen medailles. Net na deze afstand kwamen ook de andere zwemmers binnen, namelijk Remco en Pascal, en de dames Francine en Jessica. En natuurlijk ook alle Triton fans die zijn mee gekomen, waaronder Marcel die het hele weekend fotograaf was voor ons. Ondertussen mocht Paul al weer naar de start voor de 200m schoolslag. Remco en Jessica mochten naar de start voor de 100m rug. Niet helemaal tevreden met de tijd, maar ook niet gek in een 50m bad natuurlijk. Jessica nog maar net uit het water, en mocht zich al gelijk klaarmaken voor de estafette 4x50m wisselslag, samen met Remco, Pascal en Francine. Remco begon met de rugcrawl, Francine volgde met de schoolslag, Jessica de vlinderslag, en als laatste ging Pascal van start. Ze werden uiteindelijk 3 e in Na een lange lunch pauze voor de officials gingen we verder met de 800m en zoals alle lange afstanden kwamen Tim en Paul weer aan de start. Tim dit maal brons, en Paul 5 e. Vervolgens kwamen onze sprinters weer in actie, de 50m vrij. Pascal en Remco bij de heren, en Jessica en Francine bij de dames. Hier was Francine duidelijk de uitblinker bij Triton, want zij werd 3 e bij de dames 45+. Omdat zij haar eeuwige concurrente ruim wist te verslaan.

36 Na al dit sprintgeweld stond de 200 vlinder op het programma, en dus stond Tim al weer klaar. Hij wist dit weer te overleven en weer brons te winnen. Het laatste persoonlijke nummer van de dag was de 50m school. Hier op kwamen Pascal, Remco en Paul uit voor Triton allemaal in een andere categorie en Paul werd hierop 3 e. Bij de dames Jessica en Francine, die door weer die eeuwige concurrente te verslaan, tot grote verbazing het goud had veroverd. Als laatste nummer van de dag de 4x50 vrij heren. Dus stonden Remco, Paul, Tim en Pascal klaar, en werden hier helaas net 2 e, omdat ze in de allerlaatste meters voorbij zijn gezwommen. Het verschil was uiteindelijk slechts 0.07 seconde. Zondag 9 mei Op deze dag hoefde alleen Ineke vroeg aanwezig te zijn als official, dus zij reed met anderen mee vanuit het hotel richting het zwembad. De rest kon een beetje uitslapen. De dames waren alleen voor de zaterdag gekomen, dus alleen de 4 heren waren er nog. Pascal en Tim moesten als eersten van Triton, om half 11 starten. Zij hadden zich opgegeven voor de 200 vrij. Alleen helaas weer de pech dat er weer een paar snelle jongens meededen. Hierna mocht Paul zich klaarmaken voor de 100m schoolslag. Vervolgens mochten Tim en Pascal zich klaarmaken voor 2 baantjes vlinderslag(100m). Want dit maal mochten zij in dezelfde serie starten. Maar het maakte niet uit dat Tim net iets eerder aantikte, want zij komen allebei in verschillende leeftijdscategorieën uit. Ze waren nog maar net het water uit of ze mochten zich samen met Remco en Paul klaar maken voor de estafette 4x100 vrij heren. Allemaal zo hard mogelijk gezwommen, maar helaas was dit niet voldoende, want ze moesten het doen met een 4 e plaats. Na weer een lunchpauze voor de officials, werden de estafetteteams die een wereld-, Europees en/of Nederlands record hadden gezwommen, gehuldigd. Dit gebeurde erg veel omdat de estafette 4x100 vrij pas sinds dit jaar wordt gezwommen bij de Masters.

37 Hierna ging de wedstrijd weer verder. We begonnen weer bij het sprinten, namelijk de 50 m vlinder, hier startten Remco en Pascal. Pascal had de 3 e inschrijftijd, maar helaas zat hij ditmaal net boven zijn tijd waardoor er 2 heren hem nog konden inhalen en hij op de 5 e plaats eindigde. Na een poosje geen Triton zwemmers stond de 200 wissel weer op het programma, een geliefd programma bij Tritonners, want Paul, Pascal en Tim gingen hier van start. Zij eindigden in hun categorie op plaats 3 (dus weer een bronzen medaille) 10 en 5. Hierna ging Remco nog 1 baan rug zwemmen, die, na weer eens een hele snelle start, toch een stukje boven zijn tijd eindigde. Na de laatste pauze van de dag gingen Tim en Paul nog het weekend afsluiten met de 100m vrij. Tim kwam uiteindelijk nog net onder de minuut uit met een tijd van: 59.82, goed voor een 11 e plaats. Paul eindigde dit laatste nummer op de 5 e plaats.

38 Nog een paar leuke weetjes over het weekend: Triton had dit weekend 6 zwemmers. De 2 dames (Jessica en Francine) er alleen maar op zaterdag waren. Er waren 4 heren Tim en Paul (vrijdag, zaterdag en zondag) Remco en Pascal (zaterdag en zondag) Triton dit weekend 12 medailles heeft gewonnen waarvan 2 op de estafette. Dit 3 goud, 2 zilver en 7 brons ( 1 keer zilver en 1 keer brons voor de estafettes). Triton hiermee op de 40 e plaats eindigde in het ploegen klassement. In het persoonlijk klassement eindigde Tim op plaats 61, Francine 139 en Paul 273. Er een kampioenschaprecord is gezwommen door Tim op de 400m wissel.

39

40 Juni VERJAARDAGEN 1 Dion Arendse Onno Schlebaum Liza Arendse 2 Inge Vijsma Rob de Vries Romy Waeijen 3 Ineke Bunnik 4 Luuk de Leeuw 6 Rick Chardet 9 Thomas Plukker 11 Iris Seinen Olaf van Kesteren 14 Martijn Putter Valérie Okken 15 Sebo Luursema 16 Paula van der Pouw-Kuiper Inne van Zonneveld 18 Sven Volder 19 Annemieke van Wijk 21 Rick Uding 22 Frieke Oosterheert 24 Jacco de Jongh 25 Frank Groot Kim Hooyer 28 Ed van Ingen 29 Iris Sibbing Jasper Kruidenberg Deyon Smit 30 Zenna Thiry

41 FUN Ook in de digitale Flits is er natuurlijk plaats voor Fun! Op de volgende pagina vind je een kleurplaat. Print hem uit en kleur hem in. Veel kleurplezier!! Sudoku In de sudoku-puzzel moeten de cijfers 1 tot en met 9 worden ingevuld, en wel op zodanige wijze dat: op elke horizontale rij elk cijfer slechts één keer voorkomt in elke verticale kolom elk cijfer slechts één keer voorkomt in elk subrooster elk cijfer slechts één keer voorkomt

42

Mama, was het nog maar gisteren, dan was ik er nog! het Sprookjesbos

Mama, was het nog maar gisteren, dan was ik er nog! het Sprookjesbos Mama, was het nog maar gisteren, dan was ik er nog! zei Jasmijn van der Linden toen ze de dag na het clubweekend wakker werd. Hiermee verwoordde ze prachtig wat menigeen voelde, groot en klein... Het leukste

Nadere informatie

De Flits van mei! W e

De Flits van mei! W e De Flits van mei! W e e e Woord van onze nieuwe voorzitter Triton wint prijs bij Maxis. Het Pinkstertoernooi was weer superleuk! Masters gaan meedoen aan de Europese Kampioenschappen! Bekijk het laatste

Nadere informatie

De Flitsen van Mei 2015

De Flitsen van Mei 2015 De Flitsen van Mei 2015 W e e 18+ feest op zaterdag 13 juni Onze nieuwe penningmeester stelt zich voor Just Married.. Verjaardagen in juni e Bekijk het laatste nieuws op www.triton-weesp.nl Bestuurshoek

Nadere informatie

Joshua Verkuil 50 rugslag 39.53 100 rugslag 1:23.56 50 vlinderslag 33.61 200 wisselslag 2:50.94 PR

Joshua Verkuil 50 rugslag 39.53 100 rugslag 1:23.56 50 vlinderslag 33.61 200 wisselslag 2:50.94 PR Limietwedstrijd Dordrecht 50 vrije slag 33.17 50 vlinderslag 38.77. 200 wisselslag 2:49.57 50 vrije slag 32.19 100 vrije slag 1:07.99 PR 50 rugslag 41.77 PR 100 rugslag 1:27.93 PR 200 rugslag 2:55.53 PR

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS Hallo allemaal, Voor sommigen is de vakantie al begonnen en voor anderen is het bijna vakantie. Afgelopen vrijdagavond was de officiële laatste training van NOVA en was er een

Nadere informatie

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda:

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: Donderdag 8 oktober: Vrijdag 9 oktober: Maandag 12 oktober: Dinsdag 13 oktober: Dinsdag 13 oktober: Woensdag 14 oktober Donderdag 15 oktober: studiedag. Alle kinderen

Nadere informatie

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 Zicht op bestuurszaken maart 2014 De lente is weer begonnen en we kunnen genieten van heerlijk voorjaarsweer. Voor veel tennissers reden genoeg om het racket weer uit

Nadere informatie

Nieuwsbrief week 35. Zwemkamp 2012 in Eindhoven

Nieuwsbrief week 35. Zwemkamp 2012 in Eindhoven Nieuwsbrief week 35 Zwemkamp 2012 in Eindhoven Mede dankzij onze sponsor Glas-wandafwerking en Schildersbedrijf G. Mommersteeg werd dit kamp mogelijk en een succes met lekker eten en drinken. Donderdag

Nadere informatie

ZV de Bron Nieuws. Wilt u helpen om het clubhuis open te houden? Laat het ons weten! (secretariaat@zvdebron.nl)

ZV de Bron Nieuws. Wilt u helpen om het clubhuis open te houden? Laat het ons weten! (secretariaat@zvdebron.nl) ZV de Bron Nieuws Nieuw seizoen Een nieuw seizoen is aangebroken, en het was tijd voor een nieuw logo. De tand des tijds had er aardig aan zitten knagen. Na verschillende creatieve concepten is het gelukt

Nadere informatie

De Flitsen van April 2019

De Flitsen van April 2019 De Flitsen van April 2019 We e Waterpolo-jeugd kampioen geworden! Gevonden voorwerpen bij zwemwedstrijden Nieuw zwemcommissie-lid stelt zich voor e Bekijk het laatste nieuws op www.triton-weesp.nl Bestuurshoek

Nadere informatie

Zwemnieuws Februari 2019

Zwemnieuws Februari 2019 Zwemnieuws Februari 2019 In deze nieuwsbrief gaan we in op de volgende onderwerpen: verslag ONMK, Ranomicup, zwemwedstrijden februari/maart, standen Nationale Zwemcompetitie en Regiocompetitie, verslag

Nadere informatie

Beste zwemmers en ouders van zwemmers,

Beste zwemmers en ouders van zwemmers, Redactie: Dick Bouman 06-50589322 dickjolien@hotmail.com Wedstrijdsecretariaat: Ruud Snijders en Remco Brand e-mailadres:zwemsecretariaat.mnc@gmail.com Seizoen 2017/2018 11 april 2018 Nr. 2018-15 Beste

Nadere informatie

Nieuwsbrief DANKWOORD GWK IEDEREEN FANTASTISCH GEDAAN EN GEFELICITEERD! NIEUWE KLEDING BRAINSTORMAVOND

Nieuwsbrief DANKWOORD GWK IEDEREEN FANTASTISCH GEDAAN EN GEFELICITEERD! NIEUWE KLEDING BRAINSTORMAVOND ds Januari 2014 30 Nieuwsbrief www.aquapoldro.nl Bij de afdeling wedstrijdzwemmen van Aquapoldro kan iedereen op zijn eigen niveau meedoen aan wedstrijden. Of je nu ambities hebt om deel te nemen aan Gelderse

Nadere informatie

Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!!

Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!! Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!! Hallo allemaal, het is weer tijd voor een nieuwsbrief! We zitten alweer in maart en zijn we in de tweede periode van dit seizoen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Geraniumactie. RABO Fietssponsortocht. Uitgave: April 2014.

Nieuwsbrief. Geraniumactie. RABO Fietssponsortocht. Uitgave: April 2014. Nieuwsbrief Uitgave: April 2014. We doen het als vereniging over de hele breedte goed en daar kunnen we best trots op zijn. Maar dat succes komt niet zomaar; daarvoor hebben mensen zich ingespannen. Tijdens

Nadere informatie

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster obs De Phoenix Week 21-2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), Na twee weken vakantie gaan we er volop tegenaan tot het einde van dit schooljaar. De komende drie weken staan in het teken van CITO toetsen en

Nadere informatie

Uitslag Heuvelrug deel I Veenendaal

Uitslag Heuvelrug deel I Veenendaal Uitslag Heuvelrug deel I Veenendaal Deze wedstrijd is niet door zwemmers van Aquarijn gezwommen.. dus geen uitslag Het Merwestein Gala Van allerlei over het Merwestein Zwemgala (door Janien Kamperman en

Nadere informatie

Seizoen 2016/ november 2016 Nr

Seizoen 2016/ november 2016 Nr Redactie: Dick Bouman 06-50589322 dickjolien@hotmail.com Wedstrijdsecretariaat: Ruud Snijders, Remco Brand en Gerard Bruijgoms e-mailadres:zwemsecretariaat.mnc@gmail.com Seizoen 2016/2017 22 november 2016

Nadere informatie

PIETER VAN DEN HOOGEN- BAND!!! Uitslag Pieter Cup, minioren 3 & 4, 4 april 2015 in Eindhoven

PIETER VAN DEN HOOGEN- BAND!!! Uitslag Pieter Cup, minioren 3 & 4, 4 april 2015 in Eindhoven Uitslag Pieter Cup, minioren 3 & 4, 4 april 2015 in Eindhoven Marin Wieling: 50 vlinderslag 48.30 Grootste verbetering: Marin Wieling, 50 vlinderslag 48.30 Uitslag Pieter Cup, minioren 5 & 6, 4 april 2015

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

De Flits van December!

De Flits van December! De Flits van December! W e e Oliebollentoernooi en andere eindejaarsactiviteiten. Verjaardagen. e Bekijk het laatste nieuws op www.triton-weesp.nl Bestuurshoek Hallo allemaal, Nog eventjes en 2013 is weer

Nadere informatie

JEUGD. * clubzwemkampioenschap * swin-in Leiden * GirlzOnlY kamp

JEUGD. * clubzwemkampioenschap * swin-in Leiden * GirlzOnlY kamp Hallo allemaal, Ook het afgelopen weekend was spannend voor een aantal teams. De DG speelden in ons eigen zwembad het NK, de BJ de halve finale en de BM de finale voor het NK. De DG werd 2e, de BJ verloor

Nadere informatie

Nieuwsbrief MSV Zeemacht Wedstrijdzwemmen. Februari 2017

Nieuwsbrief MSV Zeemacht Wedstrijdzwemmen. Februari 2017 Wedstrijdagenda Februari 2017 Datum Wedstrijd Zwembad Bijzonderheden Februari 4 DZ&PC limietwedstrijd Lange Baan Drachten Aanschrijving verstuurd 5 Swimkick-Minioren circuit, deel 3 Alkmaar Aanschrijving

Nadere informatie

Vitamine V(akantie); trainen in de meivakantie

Vitamine V(akantie); trainen in de meivakantie Nieuwsbrief 2 April 2018 Vitamine V(akantie); trainen in de meivakantie Zoals je gewend bent, zal er in de meivakantie gedraaid worden volgens een vakantierooster voor de jeugdleden. Omdat de meivakantie

Nadere informatie

Jaarverslag van de Commissie Wedstrijdzwemmen. aanvulling wedstrijdzwemmen & masterzwemmen. seizoen

Jaarverslag van de Commissie Wedstrijdzwemmen. aanvulling wedstrijdzwemmen & masterzwemmen. seizoen Jaarverslag van de Commissie Wedstrijdzwemmen 2015 & aanvulling wedstrijdzwemmen & masterzwemmen seizoen 2015-2016 JAARVERSLAG COMMISSIE WEDSTRIJDZWEMMEN PAGINA 1 Jaarverslag 2015 van de Commissie Wedstrijdzwemmen

Nadere informatie

Hoera, mijn kind kiest voor wedstrijdzwemmen!!

Hoera, mijn kind kiest voor wedstrijdzwemmen!! Hoera, mijn kind kiest voor wedstrijdzwemmen!! Onderwerpen Trainingstijden Wanneer wedstrijden zwemmen? Indeling op leeftijd & afstanden Soorten wedstrijden Uitgangspunten circuits Aanschrijving & afmelding

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jongste Jeugd

Nieuwsbrief Jongste Jeugd Seizoen 2015 2016, nr. 1 Nieuwsbrief Jongste Jeugd Hoera, het nieuwe seizoen is weer gestart! Wij hebben er weer zin in. Ook dit seizoen zullen we weer een aantal nieuwsbrieven naar jullie sturen, waarin

Nadere informatie

Animatieprogramma Pinksteren 18 t/m 25 mei 2015. Maandag 18 mei

Animatieprogramma Pinksteren 18 t/m 25 mei 2015. Maandag 18 mei Animatieprogramma Pinksteren 18 t/m 25 mei 2015 Maandag 18 mei 14.00-15.00 Telspelletjes Kun jij al tellen? Tel je met ons mee? 1, 2, 3. Jij doet toch ook mee met deze gave activiteit? 16.00-17.00 Spetteren!

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN?

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt met het spelen van games. Je beseft dat je hierdoor in de problemen kunt raken: je huiswerk lijdt

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

De Flitsen van april. W e. Geslaagd voor cursus Zwemmend redden! Steun het clubhuis met frituurvet. Veel foto s van Wedstrijdzwemmen!

De Flitsen van april. W e. Geslaagd voor cursus Zwemmend redden! Steun het clubhuis met frituurvet. Veel foto s van Wedstrijdzwemmen! De Flitsen van april W e e Geslaagd voor cursus Zwemmend redden! Steun het clubhuis met frituurvet. Veel foto s van Wedstrijdzwemmen! e Bekijk het laatste nieuws op www.triton-weesp.nl Bestuurshoek Eerste

Nadere informatie

Miniorencircuit deel 1, dd

Miniorencircuit deel 1, dd Miniorencircuit deel 1, dd 10-10-2015 Vandaag werd het eerste deel van het miniorencircuit (voor minioren en junioren 1 en 2) gezwommen in het zwembad de Grote Koppel in Arnhem voor de jongens van jaargang

Nadere informatie

Nieuwsbrief Sport Voor Gehandicapten s-hertogenbosch en. Omgeving

Nieuwsbrief Sport Voor Gehandicapten s-hertogenbosch en. Omgeving Nieuwsbrief Sport Voor Gehandicapten s-hertogenbosch en Omgeving Uitgave 3 seizoen 2016-2017 Beste vrijwilligers! Het seizoen is bijna afgelopen, vandaar deze laatste nieuwsbrief. De volgende onderwerpen

Nadere informatie

UITSLAG NJJK, 29, 30, 31 JANUARI EN 1 FEBRUARI 2015 IN AMSTERDAM

UITSLAG NJJK, 29, 30, 31 JANUARI EN 1 FEBRUARI 2015 IN AMSTERDAM UITSLAG NJJK, 29, 30, 31 JANUARI EN 1 FEBRUARI 2015 IN AMSTERDAM Melissa Baars 100 vrije slag 1:02.26 200 vrije slag 2:14.42 200 vlinderslag 2:33.91 200 wisselslag 2:35.90 200 vrije slag 2:18.35 400 vrije

Nadere informatie

Nieuwsbrief MSV Zeemacht Wedstrijdzwemmen. Januari 2019

Nieuwsbrief MSV Zeemacht Wedstrijdzwemmen. Januari 2019 Wedstrijdagenda Januari 2019 Datum Wedstrijd Zwembad Bijzonderheden Januari 6 januari Zuyderzee Masters Circuit, deel 5 Amersfoort Aanschrijving verstuurd 6 januari ZV de Zaan limietwedstrijd Zaandam Aanschrijving

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Nieuwsbrief 4 - April 2015 In dit nummer: Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Commissieleden gezocht! Veranderingen rondom training Baanbezetting Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) Verslag

Nadere informatie

Kunt u in het kort beschrijven waar uw bedrijf voor staat? Wat verkoopt u? Waarom verkoopt u deze producten/ dienstverleningen? escape DTP is Irma Weima, een éénmansbedrijf en regelt/verzorgt/maakt alles

Nadere informatie

De Flitsen van Mei 2018

De Flitsen van Mei 2018 De Flitsen van Mei 2018 W e e Wat u nog niet wist over de AVG De vrijgezellentraining van Remco Save the date: 14 juli Eindeseizoensfeest! De pen van Joshua e Bekijk het laatste nieuws op www.triton-weesp.nl

Nadere informatie

OVERZICHT THEMA. - Behaal punten voor je vereniging met je tijd - Zwem je persoonlijk record - Behaal bingo-punten

OVERZICHT THEMA. - Behaal punten voor je vereniging met je tijd - Zwem je persoonlijk record - Behaal bingo-punten Zwemmers! De zomer is bijna over, dus het is tijd om nieuwe doelen te stellen voor dit seizoen. We zijn blij om je te melden dat je uitgenodigd bent voor het Nationaal Studenten Zwem Competitie (NSZK)

Nadere informatie

Informatie- boekje. Jeugdopleiding Speedo Wedstrijdzwemmen

Informatie- boekje. Jeugdopleiding Speedo Wedstrijdzwemmen Informatie- boekje Jeugdopleiding Speedo Wedstrijdzwemmen Voorwoord Dit informatieboekje is voor ouders van zwemmers die lid zijn van ZPC De Rog. Hierin staat alle informatie over de zwemvereniging, trainingen

Nadere informatie

uitdagend, inspirerend en waarderend voor ieder(s) talent!

uitdagend, inspirerend en waarderend voor ieder(s) talent! NIEUWSBRIEF MEI Deze nieuwsbrief bevat de volgende onderwerpen: studiedagen tot einde schooljaar SAP (school atletiektoernooi parkstad) Schoolverlaters gaan naar Teuven! Nieuws vanuit de plusklas Deel

Nadere informatie

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar.

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar. Vrijdag 10 juni 2016 Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) Regel van de week: We luisteren naar elkaar. Storing bij het versturen van e-mails Afgelopen week hebben

Nadere informatie

Sponsor All In. Opbrengst Dec 11.24. Nieuwsbrief februari 2013 nr.93 Pagina 1 van 10

Sponsor All In. Opbrengst Dec 11.24. Nieuwsbrief februari 2013 nr.93 Pagina 1 van 10 Nieuwsbrief nr. 93 jaargang 9 februari 2013 Hallo allemaal, In deze uitgave aandacht voor de algemene ledenvergadering. Iedereen is van harte harte welkom! In de bijlage staan de notulen van vorig jaar.

Nadere informatie

Nieuwsbrief MSV Zeemacht Wedstrijdzwemmen. Maart 2019

Nieuwsbrief MSV Zeemacht Wedstrijdzwemmen. Maart 2019 Wedstrijdagenda Maart 2019 Datum Wedstrijd Zwembad Bijzonderheden Maart 3 maart Minioren-Junioren Circuit deel 3 Den Helder Aanschrijving verstuurd 9-10 maart Jaargangwedstrijden Leiden Beste 18 NL per

Nadere informatie

Beste leden en ouders,

Beste leden en ouders, Beste leden en ouders, Middels de korte nieuwsflitsen willen wij als bestuur jullie regelmatig op de hoogte brengen van wat er speelt in onze vereniging. Belangrijke en soms ook minder belangrijke, maar

Nadere informatie

Website ZV De Zaan. Nieuwe website online! Nieuwsbrief ZV De Zaan, 21 april 2016 (nummer 19, seizoen 2015-2016)

Website ZV De Zaan. Nieuwe website online! Nieuwsbrief ZV De Zaan, 21 april 2016 (nummer 19, seizoen 2015-2016) Nieuwsbrief ZV De Zaan, 21 april 2016 (nummer 19, seizoen 2015-2016) Website ZV De Zaan Nieuwe website online! Sommige hebben het misschien van de week al gezien, maar sinds een paar dagen is onze nieuwe

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7. Kooijman Racing. ONK Supersport 600. Inhoud:

Nieuwsbrief 7. Kooijman Racing. ONK Supersport 600. Inhoud: Kooijman Racing ONK Supersport 600 Nieuwsbrief 7 Inhoud: - Verslag GAMMA Racing Days - Kooijman Racing start niet in Spa-Francorchamps - ALS-dag in Assen 22 september - Caravan Verhuur Karsten helpt mee

Nadere informatie

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs!

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! De D1 van SV Baarn is met Pinksteren vier dagen naar Parijs geweest. Dit was een onvergetelijke ervaring voor de spelers uit het team. De ploeg van Jacco Engelsman,

Nadere informatie

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark.

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark. Agenda: zie website Draadloos Internet 1 Waar zijn ze gebleven 1 Groene Club actie 2 Pompdagen 3 Opknappen park 3-4 Oproep najaarscompetitie 4 Speciale ledenpas 5 BBQ 5 Jeugdtoernooien 6-7 Draadloos Internet

Nadere informatie

Nieuwsbrief Bowling Vereniging Julianadorp JEUGD

Nieuwsbrief Bowling Vereniging Julianadorp JEUGD Seizoen 2014-2015. Nieuwsbrief 1, sept 2014 Hallo Jeugdleden en ouders, De vakantie ligt alweer twee weken achter ons. De scholen zijn begonnen en langzaam aan rolt alles weer in het bekende ritme. Zo

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Daan zwienenberg. Dag 1 dinsdag

Daan zwienenberg. Dag 1 dinsdag Daan zwienenberg Dag 1 dinsdag Ik fiets naar school met mijn rugzak. Gingen we in de bus zitten en toen gingen we naar de domelaar we gingen uit de bus en we gingen naar het kantoor van de domelaar een

Nadere informatie

Masters hangen aan Eelco's lippen...

Masters hangen aan Eelco's lippen... Masters hangen aan Eelco's lippen... De spanning voor het WK-Masters in Lyon loopt bij de deelnemers aan Project 2015 al danig op. Daarom hebben we Eelco gevraagd of hij een keer met ons wilde praten over

Nadere informatie

NIEUWSKRANT ZVL-1886 WATERPOLO JEUGD

NIEUWSKRANT ZVL-1886 WATERPOLO JEUGD Hallo allemaal, De nieuwe naam van de vereniging is bekend, ZVL-1886. Vanaf nu gaan we deze naam gebruiken voor de NieuwsKrant en de teambenaming. 21 mei is de EG 1 Nederlands kampioen geworden. De DG

Nadere informatie

RSW MASTERS NIEUWSBRIEF

RSW MASTERS NIEUWSBRIEF RSW MASTERS NIEUWSBRIEF Aan alle 20 plussers va ZPC en Z&PC Rotterdam Regio West Open Masterwedstrijden deel 2 De RWOM in Vlaardingen was in twee opzichten een succes. Nog nooit zijn we met zo n grote

Nadere informatie

Finale weekend club competitie

Finale weekend club competitie Finale weekend club competitie Ploegentijdrit Zaterdag stond als allereerst de ploegentijdrit op programma. Jawel hoor we moesten als eerste van start. We waren maar met 5 in plaats van 6 man. Start ging

Nadere informatie

EDITIE Klik hier voor de website

EDITIE Klik hier voor de website EDITIE 2018 ZONDAG 8 april : MINIOREN & JUNIOREN Klik hier voor de website UITNODIGING Met trots kunnen we ook dit jaar aankondigen dat in de pauze van de Swim Cup the Hague de tweede editie van de Ranomi

Nadere informatie

ALV MAANDAG 18 NOVEMBER

ALV MAANDAG 18 NOVEMBER ALV: 18 november Nieuws vanuit de mini s Foto uit de oude doos Activiteitencommissie Standenlijst ALV MAANDAG 18 NOVEMBER Op maandag 18 november om 21:15 uur is de algemene ledenvergadering in de kantine

Nadere informatie

Maart 2015. In deze nieuwsbrief: Rots en water in groep 8. Paastoernooien. Nieuws van de oudervereniging. Groene voetstappen. Kapstokken gevraagd

Maart 2015. In deze nieuwsbrief: Rots en water in groep 8. Paastoernooien. Nieuws van de oudervereniging. Groene voetstappen. Kapstokken gevraagd In deze nieuwsbrief: Rots en water in groep 8 Reggio in groep 4 Paastoernooien Nieuws van de oudervereniging Groene voetstappen Kapstokken gevraagd Schoolfoto s manier zijn ze weer meer water. Verder hebben

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2014

Nieuwsbrief september 2014 Nieuwsbrief september 2014 Beste MHCU'ers, De zomervakantie is achter de rug en het nieuwe seizoen staat op het punt van losbarsten! We hebben een roerige zomer achter de rug met ups en downs. Iedereen

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Van het bestuur: Begin van het seizoen: Augustus 2015.

In deze nieuwsbrief: Van het bestuur: Begin van het seizoen: Augustus 2015. Augustus 2015. In deze nieuwsbrief: Van het bestuur. Begin van het seizoen. Trainingstijden dit seizoen. Twee keer trainen. Gezocht: Website beheerder.!!!!! Kleding perikelen.(nieuwe pasavond op 2 en 3

Nadere informatie

Proteus minitoernooi 2012 (2)

Proteus minitoernooi 2012 (2) Proteus minitoernooi 2012 (2) Sterrencompetitie Doelgroepenbad 14-12-2012 Nadat vorige week vrijdag de 1 e wedstrijden waren gespeeld stond vandaag de laatste poule wedstrijd op het programma. Tevens stond

Nadere informatie

Sinterklaas op bezoek bij TOGB!

Sinterklaas op bezoek bij TOGB! bij Vorige maand beleefden we de primeur van de nieuwsbrief. We hebben leuke reacties mogen ontvangen op de nieuwsbrief en vol goede moed gaan we verder met de maandelijkse uitgave van de nieuwsbrief.

Nadere informatie

SCHOOLVOETBALTOERNOOI 2015 En de winnaar is.. Zandberg D1!!!!! De tweede thriller in twee dagen tijd in het Rat Verlegh-stadion;

SCHOOLVOETBALTOERNOOI 2015 En de winnaar is.. Zandberg D1!!!!! De tweede thriller in twee dagen tijd in het Rat Verlegh-stadion; jaargang 17 nummer 13 donderdag 04-06-2015 KBS De Zandberg Zandberglaan 60-62 4818 GL Breda Deze nieuwsbrief wordt verspreid onder alle ouders, personeelsleden en diverse betrokkenen. Wilt u informatie

Nadere informatie

MAANDAG 30 mei. DINSDAG 31 mei. WOENSDAG 1 juni. DONDERDAG 2 juni

MAANDAG 30 mei. DINSDAG 31 mei. WOENSDAG 1 juni. DONDERDAG 2 juni WEEKKAART 30 mei 3 juni 2016 www.prinsesirene.nl teamvergadering MAANDAG 30 mei DINSDAG 31 mei Ouderavond WOENSDAG 1 juni DONDERDAG 2 juni VRIJDAG 3 juni Jaarstudiedag - Alle kinderen zijn vrij!!! Start

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de eenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Zaterdag 3 maart 2012

Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de eenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Zaterdag 3 maart 2012 De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Seizoen 2011-2012 Nummer 21 www.hcliempde.nl Hierbij de eenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Hockeyclinic op zaterdag 3 maart 2012

Nadere informatie

Namens alle kleuters willen wij de ouders die hierbij hebben geholpen bedanken!

Namens alle kleuters willen wij de ouders die hierbij hebben geholpen bedanken! De Bem JAARGANG 4 2013-2014 19 mei 2014 22 NME project in de groepen 1 en 2 Afgelopen week hebben alle kleuters een les gevolgd van het NME-centrum (natuur en milieu educatie). Voor de kleuters heeft NME

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

Nieuwsbrief MSV Zeemacht Wedstrijdzwemmen. Mei 2019

Nieuwsbrief MSV Zeemacht Wedstrijdzwemmen. Mei 2019 Wedstrijdagenda Mei 2019 Datum Wedstrijd Zwembad Bijzonderheden Mei 3-5 mei ONMK lb (Masters) Amersfoort aanschrijving verstuurd 11 mei DAW limietwedstrijd Alkmaar aanschrijving verstuurd 12 mei Swimkick-Minioren

Nadere informatie

Bij deze ontvangen jullie de zomer editie van 2015. Met deze nieuwsbrief willen wij jullie graag op de hoogte brengen van diverse zaken.

Bij deze ontvangen jullie de zomer editie van 2015. Met deze nieuwsbrief willen wij jullie graag op de hoogte brengen van diverse zaken. Nieuwsbrief Avéna Zomer 2015 Beste leden, Bij deze ontvangen jullie de zomer editie van 2015. Met deze nieuwsbrief willen wij jullie graag op de hoogte brengen van diverse zaken. Algemene ledenvergadering

Nadere informatie

B U L L Y. bully@ddhc.nl. W E E K 2 7 2 9 j u n i 2 0 1 5. In deze Bully:

B U L L Y. bully@ddhc.nl. W E E K 2 7 2 9 j u n i 2 0 1 5. In deze Bully: B U L L Y W E E K 2 7 2 9 j u n i 2 0 1 5 In deze Bully: ME8-1 bezoekt de Hockey World League in Brasschaat. Nieuwe jas???? TEAMINDELING INFORMATIE Aanleveren van kopij (maandag vóór 20.00 uur) Wijzigingen

Nadere informatie

Maandag 4 juni Start Cito-toetsweken (t/m 21 juni) Dinsdag 5 juni Start Avondvierdaagse (t/m 8 juni)

Maandag 4 juni Start Cito-toetsweken (t/m 21 juni) Dinsdag 5 juni Start Avondvierdaagse (t/m 8 juni) obs De Phoenix Week 22-2018 Beste ouder(s)/verzorger(s), In deze nieuwsbrief informeren we u onder andere over ons schoolproject Blink, het ondernemerschap van de groepen 7/8 en de inhoud van de trotsweken.

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

FEBRUARI 2014. Activiteiten De komende maanden is er weer van alles te doen bij Unitas 63: Beste Unitassers,

FEBRUARI 2014. Activiteiten De komende maanden is er weer van alles te doen bij Unitas 63: Beste Unitassers, Beste Unitassers, FEBRUARI 2014 Met deze nieuwsbrief willen we jullie op de hoogte houden van wat er speelt binnen Unitas 63. Wil je reageren of heb je zelf iets voor de nieuwsbrief, mail dan naar publicrelations@unitas63.nl.

Nadere informatie

Visie. Waterpolo Z & PC Nunspeet

Visie. Waterpolo Z & PC Nunspeet Visie Waterpolo Z & PC Nunspeet Inhoud Inleiding...3 De Waterpolo Commissie...3 Trainers en Coaches...4 Missie en Visie...5 Scheidsrechters en W officials...5,6 Trainingen en Teams...6,7,8 Inleiding De

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

EUPENBULLETIN. 6 februari 2015 nr.11

EUPENBULLETIN. 6 februari 2015 nr.11 Wethouder van Eupenschool Odysseuslaan 6 5631 JM Eindhoven 040-2446044 EUPENBULLETIN 6 februari 2015 nr.11 Inhoudsopgave Afscheid... 1 Rapportgesprekken... 3 Carnaval... 3 Even voorstellen... 3 Wisseling

Nadere informatie

Musical De Eendenclub verdwaalt

Musical De Eendenclub verdwaalt Pagina 1 van 9 Musical De Eendenclub verdwaalt Normale versie voor 3 typetjes (Otto/Elle/Izzi) Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Martijn Boer

Nadere informatie

t Gymwaasken WOORDJE VAN Hallo allemaal,

t Gymwaasken WOORDJE VAN Hallo allemaal, t Gymwaasken WOORDJE VAN Hallo allemaal, Wie nu een kijkje gaat nemen in één van onze lessen, krijgt een heel ander beeld dan tijdens de rest van het jaar. Het is namelijk de laatste week voor onze turnshow.

Nadere informatie

VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL Voorwoord

VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL Voorwoord VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL 2015 Voorwoord Beste ouders/verzorgers van onze mini s Bijgevoegd vindt u weer een nieuwsbrief met veel informatie over de komende periode. Afgelopen zaterdag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca.

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca. NIEUWSBRIEF In dit nummer: mei 201 editie 7 Woord van de voorzitter 1 Marianne Jansen 2 Woord van de voorzitter Joost Wissink Oproep: oude nieuwsbrieven Bill s Bar Beach Volleybal Toernooi Opfriscursus

Nadere informatie

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 W E I D E P R A A T Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 Van de redactie: Voor u ligt de vijfde uitgave van de Weidepraat 2014. Dit keer een compacte newsletter,

Nadere informatie

Groep 4, 5 en 6 bezoekje aan de veldschuur in Rouveen. Groep 7/8 Vomol Landbouwproject ( s morgens).

Groep 4, 5 en 6 bezoekje aan de veldschuur in Rouveen. Groep 7/8 Vomol Landbouwproject ( s morgens). Nieuwsbrief OBS De 't Iekeblattie Schooljaar 2015-2016 Nummer 118 9 maart 2016 Agenda: Maandag 14 maart Donderdag 17 maart Vrijdag 18 maart Woensdag 23 maart Vrijdag 25 maart Maandag 11 april Woensdag

Nadere informatie

Beste leden en ouders,

Beste leden en ouders, Beste leden en ouders, Middels de korte nieuwsflitsen willen wij als bestuur jullie regelmatig op de hoogte brengen van wat er speelt in onze vereniging. Belangrijke en soms ook minder belangrijke, maar

Nadere informatie

29 augustus 2014. TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 WAKKER WORDEN

29 augustus 2014. TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 WAKKER WORDEN Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.binnenplein.nl 29 augustus 2014 AGENDA Ma 1 Di 2 Woe 3 Informatieavond groep 1 t/m 8 Do 4 Vrij 5 Za 6 Oud

Nadere informatie

BETUWSE BETUWSE JEUGDKAMPEN Kampkrant KampKrant KampKRANT Jaar

BETUWSE BETUWSE JEUGDKAMPEN Kampkrant KampKrant KampKRANT Jaar E S W U T BE N E P M A K D G U JE T t n N a A r R k K p Kam 60 Jaar 9 1 0 2 1959-2019 60 jaar Betuwse Jeugdkampen! De jongeren uit de Betuwe gingen 60 jaar geleden voor het eerst in de zomer op jeugdkamp.

Nadere informatie

Met deze eerste nieuwsbrief van het seizoen 2014 2015 willen we de volgende zaken onder de aandacht brengen:

Met deze eerste nieuwsbrief van het seizoen 2014 2015 willen we de volgende zaken onder de aandacht brengen: Beste zwemmers, ouders, vrijwilligers en supporters, Oktober 2014 Met deze eerste nieuwsbrief van het seizoen 2014 2015 willen we de volgende zaken onder de aandacht brengen: 1. Samenwerking WVZ met Together

Nadere informatie

NIEUWBOUWNIEUWS KONINGIN WILHELMINASCHOOL

NIEUWBOUWNIEUWS KONINGIN WILHELMINASCHOOL KONINGIN WILHELMINASCHOOL NIEUWBOUWNIEUWS STAND VAN ZAKEN Donderdagmiddag zijn we weer in d nieuwe school om te kijken of alles goed wordt afgeleverd. Dan zal ook de Kunstenaar, Elmo Vermijs aanwezig zijn.

Nadere informatie

Lesmateriaal bij de voorstelling: Zwemmen Zonder Mouwen

Lesmateriaal bij de voorstelling: Zwemmen Zonder Mouwen Lesmateriaal bij de voorstelling: Zwemmen Zonder Mouwen Beste docent, Binnenkort gaat u met uw klas naar de voorstelling Zwemmen Zonder Mouwen; een muzikale 8+ voorstelling die zich afspeelt in en rondom

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 Maandag 09 mei 2015

Schooljaar 2015-2016 Maandag 09 mei 2015 INFOOTJE NR. 15 Schooljaar 2015-2016 Maandag 09 mei 2015 Agenda Donderdag 12 mei Praktijk verkeersexamen groep 7 Fiets mee naar school Zondag 15 mei Eerste Pinksterdag Maandag 16 mei Tweede Pinksterdag,

Nadere informatie

Informatie ZV De Watervogels

Informatie ZV De Watervogels Informatie ZV De Watervogels Zwemvereniging De Watervogels Zwemvereniging de Watervogels is al meer dan 35 jaar de zwemvereniging van Bleiswijk. De vereniging is ooit begonnen met de komst van het 16 meter

Nadere informatie

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3 Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3 Mededelingen van het Bestuur Nieuwe trainer herhaalde oproep Na lang zoeken is het ons eindelijk gelukt om een nieuwe trainer te vinden. Voor het seizoen 2013/2014

Nadere informatie

In deze eerste nieuwsbrief vele onderwerpen, leuk en informatief!

In deze eerste nieuwsbrief vele onderwerpen, leuk en informatief! Ouderkerk aan de Amstel, 18 september 2015 Nieuwsbrief 1, seizoen 2015-2016 Beste ouders/verzorgers en overige leden, We zijn weer begonnen! In deze eerste nieuwsbrief vele onderwerpen, leuk en informatief!

Nadere informatie

Wij feliciteren alle leerlingen en leerkrachten die jarig zijn geweest in mei. We hopen dat jullie een super gezellige verjaardag hebben gehad!

Wij feliciteren alle leerlingen en leerkrachten die jarig zijn geweest in mei. We hopen dat jullie een super gezellige verjaardag hebben gehad! Het Josephientje! Jaargang 12 nr. 9 mei 2017 AGENDA 8 mei start piramide project Ziek en Gezond 8 mei OV vergadering 11 mei luizencontrole 12 mei Actiedag 12 mei Juf Erna jarig 15 mei MR vergadering 15

Nadere informatie

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen Neus correctie 2012 Aanleiding Al een tijdje heb ik last van mijn neus. Als kind van een jaar of 5 kreeg ik een schep tegen mijn neus, wat er waarschijnlijk voor heeft gezorgd dat mijn neus brak. Als kind

Nadere informatie

Redactie / aanmelden / corrigeren e-mailadressen: secretariszc@gzcdonk.nl

Redactie / aanmelden / corrigeren e-mailadressen: secretariszc@gzcdonk.nl . Wedstrijdzwemmen November Redactie / aanmelden / corrigeren e-mailadressen: secretariszc@gzcdonk.nl 06-11-2012 Beste zwemmers, ouders, trainers en kaderleden, Het begin van het seizoen zit er weer op

Nadere informatie

De Flitsen van Mei 2019

De Flitsen van Mei 2019 De Flitsen van Mei 2019 We e Waterpolo-scheidsrechters gezocht Verslag Clubweekend 2019 Marcel Ere-official voor het leven! Verslag NK Masters Lange Baan e Bekijk het laatste nieuws op www.triton-weesp.nl

Nadere informatie