All-in. Boekhouden en Loonadministratie. Zin om aan het werk te gaan? Werkgevers zitten op u te wachten!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "All-in. Boekhouden en Loonadministratie. Zin om aan het werk te gaan? Werkgevers zitten op u te wachten!"

Transcriptie

1 Boekhouden en Loonadministratie All-in All-in pakketten boekhouden, bedrijfsadministratie en loonadministratie Klassikaal les, inclusief lesmateriaal en examentraining Begeleiding van start tot arbeidscontract 100% persoonlijk met het IPD-Carrièreteam Volledig verzorgde catering Dat smaakt naar meer Upgrade naar bachelorniveau Hoogste kans op/gegarandeerd een goed betaalde baan Offerte of kennismaken? Bel Zin om aan het werk te gaan? Werkgevers zitten op u te wachten!

2 Gratis en vrijblijvende proeflessen bij IPD Opleidingen Als u nog twijfelt of een opleiding bij u past of als u behoefte heeft aan een persoonlijke kennismaking met IPD, dan raden wij u aan om een proefles te volgen. De proeflessen van IPD zijn gratis en vrijblijvend. Een bekwame docent geeft een typische IPD-les zodat u de manier van lesgeven zelf kunt ervaren en vertelt alles over de structuur van de opleiding en de examens. De studievoorlichters van IPD zijn aanwezig voor een persoonlijk studieadvies. Zij maken samen met u een realistische inschatting van de studiedruk en de haalbaarheid van de opleiding op basis van uw achtergrond en persoonlijke situatie. En u ontmoet meteen toekomstige klasgenoten! 2 De manier om te kijken welke opleiding van IPD bij u past! Aarzel niet en schrijf u meteen in voor een proefles op of bel:

3 Inhoud Waarom boekhouder of salarisspecialist worden? 4 Werkgevers staan om u te springen 5 Wat doet u als boekhouder? 6 Wat doet u als salarisspecialist? 7 Waar bent u goed in? 8 Boekhouden All-in en Loonadministratie All-in 9 Upgrade naar bachelorniveau 10 Welke lessen horen er bij Boekhouden All-in? 16 Welke lessen horen er bij Loonadministratie All-in? 17 Vaardigheidstrainingen 19 Examen 20 Examentrainingen? 21 Carrièredag 33 Aanmelden 35 Offerte of kennismaken? Bel

4 Waarom boekhouder of salarisspecialist worden? Veel werkgelegenheid Goede boekhouders en salarisspecialisten zijn hard nodig! Organisaties en zzp ers zijn wettelijk verplicht om een heldere, correcte boekhouding te hebben. Er zijn dus honderdduizenden boekhouders nodig, van verschillende niveaus. En elk bedrijf dat salarissen uitbetaalt, heeft salarisspecialisten nodig. Mensen die zorgen dat de salarissen kloppen en op tijd uitbetaald worden. Door automatisering en toename van slimme software pakketten verandert de inhoud van de werkzaamheden. Standaard invoerwerk doen en berekeningen maken gebeurt steeds minder, controleren en adviseren wordt des te belangrijker. Dat maakt het werk nog boeiender, veelzijdiger en uitdagender! Grondige kennis van het vak en de regelgeving is een vereiste, plus het hebben van goede administratieve en communicatieve vaardigheden. 4 Dáárom: gegarandeerd een baan met een goed salaris Salaris met groei Een startend boekhouder of salarisspecialist verdient vanaf 2200 bruto per maand en dat kan oplopen tot zo n Bepalend voor het salaris zijn opleiding, leeftijd, ervaring, kwalificaties, werkgever en verantwoordelijkheden. Door het enorme tekort aan dure accountants worden goede boekhouders tegenwoordig regelmatig ingezet op accountantsfuncties met een hoger salarisniveau. Salarisspecialisten kunnen opklimmen tot manager van een salarisafdeling of tot beloningsadviseur en kunnen prima als zelfstandige goedbetaalde diensten verrichten bij bedrijven. De investering in uw opleiding verdient u dus snel terug!

5 Werkgevers staan om u te springen Henk Rugenbrink, directeur van IPD Opleidingen, over de werkgelegenheid en de ideale kandidaat: Het barst van de vacatures en de vraag wordt alleen maar groter! Goede boekhouders (PDB, MBA) en salarisspecialisten (PDL en VPS) zijn echter bijna niet te vinden. Door het verdwijnen van het uitgebreide boekhoudvak Economie 2 op havo en vwo en de komst van computerprogramma s die onder andere de berekeningen overnemen, is er een tekort aan mensen die echt weten hoe het werkt en voldoende kennis van zaken hebben. Dat maakt het hebben van een relevant diploma nóg aantrekkelijker. Werkgevers zijn blij met u 5 Los van de verplichte papieren, kijkt een opdrachtgever ook naar de motivatie. Simpel gezegd: de groep die gemotiveerd is en bereid is om zich te blijven ontwikkelen, wat een vereiste is als je werkzaam bent in de financiële administratie, komt aan de bak. Werkgevers weten heel goed dat mensen die via IPD zijn opgeleid bijzonder gemotiveerd zijn!

6 Wat doet u als boekhouder? U houdt het overzicht over de financiën van de organisatie. Journaalposten, dagboeken, resultatenrekeningen, bezittingen en schulden en financiële jaarverslagen worden door u vastgelegd. Doordat u het financiële overzicht heeft, bent u een onmisbare schakel voor een goed lopende organisatie. U kunt daarom ook goed adviseren over de investeringen, inkomsten en uitgaven op korte en lange termijn en helpt hiermee een ondernemer om zijn bedrijf winstgevender en efficiënter te maken. 6 Belangrijk werk met een goede beloning U boekt facturen in en verwerkt en controleert alle financiële gegevens binnen een bedrijf zoals debiteurenbeheer en crediteurenbetalingen en u verwerkt belastingaangiftes. Alles moet zeer nauwkeurig gebeuren omdat bedrijven zwaar op deze gegevens leunen, bijvoorbeeld voor het opstellen van een nieuw bedrijfsplan. Een verantwoordelijke taak dus, waarvoor u actuele kennis nodig heeft en goed moet kunnen samenwerken met collega s, leidinggevenden en klanten! Kortom, bij een carrière als boekhouder komt u steeds nieuwe uitdagingen tegen! Veel van onze cursisten beginnen een eigen boekhoudkantoor.

7 Wat doet u als salarisspecialist? U zorgt ervoor dat iedereen op het juiste moment het juiste salaris krijgt. Hiervoor verzamelt, verwerkt, controleert en archiveert u allerlei gegevens. Ook stelt u betalingsopdrachten op voor afdrachten van loonbelasting en sociale premies, verwerkt u mutaties, zoals indiensttreding en verlof en onderhoudt u contact met allerlei instanties. Wetgeving verandert regelmatig en u houdt uw kennis daarom up to date door middel van scholing en zelfstudie. Belangrijk en verantwoordelijk werk 7 Een salarisspecialist werkt meestal samen met de afdeling HRM en de financiële administratie. U adviseert het management over contracten met betrekking tot werknemersverzekeringen en pensioenen. En u bent het aanspreekpunt van medewerkers met vragen over het salarisstrookje. Vakbekwaamheid en menselijk handelen gaan hand in hand, vooral nu computers veel standaardhandelingen overnemen. U bent veel meer dan vroeger bezig met mensen, controleren en adviseren en dat maakt het extra boeiend en afwisselend! Veel van onze cursisten beginnen een eigen salarisadministratiekantoor of werken als zzp er. Mogelijkheden genoeg dus voor ondernemende cijfermatig ingestelde mensen die het verschil willen maken.

8 Waar bent u goed in? Een goede boekhouder of salarisspecialist werkt graag nauwkeurig, houdt van ordenen, het zoeken van verbanden en het oplossen van problemen, heeft interesse in cijfers en recht én kan goed schakelen met mensen. Hij kan complexe zaken eenvoudig uitleggen, rapporteren en adviseren, al naar gelang het niveau van zijn functie. 8 Zo word ik een kei in mijn vakgebied! Jan van der Gaag staat sinds 1988 voor de klas en geeft sinds 2015 les bij IPD. Zijn enthousiasme heeft al heel wat cursisten geïnspireerd: Loon- en salarisadministratie is een dynamisch vakgebied, dat is nooit saai. Je hebt te maken met wet- en regelgeving en die wijzigt vaak. Een goede professional wil alleen al uit nieuwsgierigheid op de hoogte blijven van die veranderingen. Ik probeer cursisten te leren dat ze niet alleen de stof moeten beheersen en een voorstel moeten kunnen bedenken, ze moeten zo n voorstel ook helder en bondig aan andere mensen voor kunnen leggen. Je werkt hier niet alleen aan je kennis, maar ook aan vaardigheden en competenties om iets met die kennis te doen. U bent kritisch, nauwkeurig, flexibel en gedreven. Of u wilt dit leren! Want uw doel is een zekere toekomst met een baan. En u heeft er geen moeite mee om hard te werken om dat doel te bereiken.

9 Dit is het! Boekhouden All-in en Loonadministratie All-in IPD biedt u een totaalpakket met alles wat u nodig heeft om als boekhouder of salarisspecialist in loondienst of zelfstandig als zzp er aan de slag te gaan. U betaalt alleen het cursusgeld. Alles zit bij de prijs inbegrepen, er zijn dus geen verborgen uitgaven zoals onverwachte extra lessen, literatuur, catering, inschrijfgeld, btw of iets dergelijks. En als u er snel bij bent, profiteert u ook nog van een aantrekkelijke korting met het vroegboekvoordeel! Het pakket bestaat uit alle lessen die u nodig heeft om het gewenste niveau te bereiken en de benodigde examens af te leggen voor de verschillende opleidingen. U kunt kiezen uit twee All-in pakketten: Boekhouden All-in en Loonadministratie All-in Bij beide pakketten kunt u doorstromen van het basisniveau, via het gevorderde niveau naar het leidinggevend niveau. De lesmodules sluiten logisch op elkaar aan, u hoeft dus geen overbodige lessen te volgen of noodzakelijke lessen te missen. 9 Zoals u weet is er tegenwoordig veel vraag naar deskundigen die functioneren op bachelorniveau. We brengen u in korte tijd en voor een voordelige prijs naar dat niveau met de opleiding Beroepsethiek voor Financieel Professionals. Dit diploma biedt een ingang naar een grote variatie aan beroepen en nevenfuncties en dus nog meer kans op een uitstekende baan! Inbegrepen bij het boekhouden All-in-pakket: Lessen - Lesmateriaal - Examentrainingen digitaal - Oefentoetsprogramma Toetsmoment - Elektronische Leeromgeving (ELO) - Catering - Begeleiding naar werk - Stagemogelijkheid - Onbeperkt aantal keer de opleiding herhalen - STIBEX examen op IPD locatie Inbegrepen bij het loonadministratie All-in-pakket: Lessen - Lesmateriaal - Examentrainingen digitaal - Oefentoetsprogramma Toetsmoment - Elektronische Leeromgeving (ELO) - Catering - Begeleiding naar werk - Stagemogelijkheid - Onbeperkt aantal keer de opleiding herhalen

10 Waarom een upgrade naar bachelorniveau? IPD biedt de opleidingen Boekhouden All-in en Loonadministratie All-in plus een upgrade naar bachelorniveau met maar één doel: met het diploma Beroepsethiek voor Financieel Professionals maakt u nóg meer kans op een baan! Die upgrade is niet strikt noodzakelijk om een goede baan te vinden, maar wij adviseren deze sterk en wij promoten dit met een extra voordelig aanbod. Met deze opleiding toont u aan dat u over het juiste bachelor-niveau beschikt (het IPD diploma is Europees erkend). U verhoogt uw marktwaarde en daarmee uw inkomen. Dat geeft zowel op de korte als lange termijn zekerheid en de mogelijkheid om een prettig bestaan op te bouwen. 10 Nóg meer kans op een goedbetaalde baan

11 Bachelor-niveau is waardevol voor de rest van uw leven Henk Rugenbrink, directeur van IPD Opleidingen, over waarom het altijd handig is om een bachelor-niveau te halen: Er zijn ontzettend veel openstaande vacatures in de financiële administratie. Als je de vacatures iets beter bekijkt, zie je dat men naast vakbekwame boekhouders en salarisspecialisten ook bachelor-niveau zoekt. Professionals die een voortrekkersrol kunnen spelen in een zich enorm snel ontwikkelende Ik kan meer met bachelor-niveau 11 branche. Wat verder opvalt is dat de vergoedingen in de vacatures met bachelor-niveau hoger zijn. Over het algemeen hebben mensen met een diploma op bachelor-niveau in Nederland een hoger salaris en genieten zij een beter en langer leven dan mensen die niet over zo n diploma beschikken. Dus het is altijd handig om dat niveau te halen. IPD maakt bachelor-niveau voor velen toegankelijk door een korte intensieve beroepsopleiding. Het onderwerp van deze beroepsopleiding is Beroepsethiek voor Financieel Professionals. Mensen die een beetje bekend zijn met het financiële wereldje snappen wel waarom juist voor dit onderwerp gekozen is!

12 Nu beginnen, later betalen Juist omdat IPD alles in 1 pakket stopt, kunnen we u een voordelige prijs bieden. Alles wat u nodig heeft om uw diploma te halen, is bij deze prijs inbegrepen. Bovendien kunt u alle lessen meerdere keren volgen, net zolang totdat u het diploma op zak heeft. U mag uiteraard meteen bij inschrijving het volledige bedrag overmaken, maar dat hoeft niet! U kunt ook een maand na de start van de lessen beginnen met betalen en dat in termijnen doen. Net wat bij uw situatie past. 12 Niet uitstellen, gewoon beginnen! U verdient uw investering terug met uw nieuwe salaris! Kijk ook eens naar uw belastingvoordeel. De studiekosten zijn aftrekbaar voor de belasting, dus geef ze op bij uw aangifte (meer informatie vindt u op nl). En misschien komt u in aanmerking voor een fonds of beurs of kunt u met behoud van uitkering van het UWV de opleiding volgen als om- of bijscholing. De studieadviseurs van IPD denken graag met u mee.

13 Waarom doet IPD dit? Wij willen zoveel mogelijk volwassenen nieuwe kansen en perspectieven bieden op een goedbetaalde baan. U ook! Clazina Dingemanse, adjunct-directeur IPD Opleidingen over de drijfveer van IPD: Wij doen bij IPD alles vanuit het idee dat onderwijs mensen vooruit helpt in het leven. Dat mensen er een betere baan en salaris door krijgen, zinvol werk kunnen doen, daar eigenwaarde uit halen en zo ook weer bijdragen aan een betere wereld. Met plezier leren, samen met anderen, lukt zoveel beter! 13 Het onderwijs bestaat niet alleen uit lessen en kennis, maar ook uit vaardigheidstrainingen en begeleiding naar werk. Leren met plezier, met leuke contacten, lekker eten en persoonlijke service. Dat is wat wij bedoelen met all-in. Vandaar ook het bachelor-niveau als extra optie bij de opleidingen Boekhouden en Loonadministratie, want dat brengt u nog verder! En vandaar ook onze voordelige prijzen, want wij willen toegankelijk blijven. Natuurlijk moet IPD er wel wat aan verdienen om als bedrijf te kunnen bestaan, maar dat hoeft niet de maximale winst te zijn!

14 Waar zijn de lessen? Alle lessen voor Boekhouden All-in en Loonadministratie All-in worden in Amsterdam (Jan Evertsenstraat 773) en Utrecht (Demkaweg 21) gegeven. IPD heeft hier lesruimtes in eigen beheer en kan u alle service geven die u verdient. Beide locaties zijn goed bereikbaar met OV, auto en fiets. De lessen worden overdag gegeven van uur. U gaat één dag per week naar de leslocatie, verder studeert u thuis. Eenmaal binnen voelt u zich snel op uw gemak door de gastvrije en enthousiaste ontvangst van het team van IPD. De koffie en thee staan klaar, met iets lekkers erbij, elke dag vers gebakken. Vol energie aan de slag dus! 14 Met plezier leren, samen met anderen, lukt zoveel beter!

15 Is de lunch geregeld? De lesdagen zijn volledig verzorgd, dus van het begin tot het eind kunt u koffie, thee en water pakken met kleine versnaperingen. Tussen de middag serveren onze medewerkers de lunch uit. In de ochtend geeft u aan of u zin heeft in een warme lunch of liever kiest voor een broodmaaltijd. U kunt kiezen uit rundvlees, kip, vis of een vegetarisch gerecht, altijd voorafgegaan door een vers gemaakte soep en vergezeld van warme groenten en salade. De broodmaaltijd bestaat uit verschillende soorten broodjes en beleg, met salade. Daarna volgt nog een klein dessert om het helemaal af te maken. Gezond en vers geserveerd 15 Yahya en Emebet, kok en gastvrouw bij IPD: IPD staat voor ons in de eerste plaats voor gastvrijheid. Daarnaast is het een onderwijsinstelling die mensen goed voorbereidt op de arbeidsmarkt. En het gaat niet alleen om geld verdienen, maar om goed opgeleide mensen die elkaar met respect behandelen.

16 Welke lessen horen er bij Boekhouden All-in? Of u nu een starter bent of door wilt groeien in het vak, bij IPD stapt u op het gewenste niveau in. Stap 1 Basis Basiskennis Boekhouden (BKB) Stap 2 Gevorderd Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) Stap 3 Leidinggevend Moderne Bedrijfsadministratie (MBA) Stap 4 Bachelor-niveau Beroepsethiek voor Financieel Professionals Weet u niet precies op welk niveau u zich bevindt? Volg een proefles of neem contact op met een van onze studieadviseurs! Stap 1 bestaat uit de basis van het boekhouden. Alle Basiskennis Boekhouden komt tijdens 5 lesdagen aan bod. U kunt daarna examen doen, maar dat is niet nodig. Ook worden alle rekentechnieken behandeld om de volgende stap (PDB) te kunnen zetten. 16 Compleet! Zo haal ik het zeker Stap 2 (PDB) bestaat uit 3 modules van elk 5 of 6 lesdagen: Bedrijfsadministratie, Kostencalculatie en Financiering. U legt per module een examen af en ontvangt een certificaat als u geslaagd bent. De 3 certificaten vormen samen het diploma. Stap 3 (MBA) bestaat uit 4 modules van elk 4 lesdagen: Bedrijfsadministratie, Kostencalculatie, Financiering en Belastingwetgeving. U legt per module een examen af en ontvangt een certificaat als u geslaagd bent. De 4 certificaten vormen samen het diploma. Stap 4 (Bachelor-niveau) bestaat uit 4 modules van in totaal 12 lesdagen die u elk afsluit met een mondelinge of schriftelijke examenopdracht. Als alle opdrachten goedgekeurd zijn, ontvangt u het erkende IPD diploma. Op pagina 22 leest u alles over deze upgrade naar bachelor werk- en denkniveau. Naast het volgen van de klassikale lessen studeert u thuis zo n 6 tot 12 uur per week. U maakt daarbij gebruik van de online leeromgeving, het geprinte lesmateriaal, extra oefenopgaven en proefexamens. U kunt dus zowel van papier als online studeren, waar en wanneer u maar wilt! Maak vrijblijvend een proefles bij ons op locatie om een goede inschatting van de studiebelasting te kunnen maken.

17 Welke lessen horen er bij Loonadministratie All-in? Of u nu een starter bent of door wilt groeien in het vak, bij IPD stapt u op het gewenste niveau in. Stap 1 Basis Basiskennis Loonadministratie (BKL) Stap 2 Gevorderd Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL) Stap 3 Leidinggevend Vakopleiding Payroll Services (VPS) Stap 4 Bachelor-niveau Beroepsethiek voor Financieel Professionals Weet u niet precies op welk niveau u zich bevindt? Volg een proefles of neem contact op met een van onze studieadviseurs! Stap 1 (BKL) bestaat uit 2 modules van in totaal 5 lesdagen: Loonheffingen en Arbeidsrecht & Sociale Zekerheid. U legt per module een examen af en ontvangt een certificaat als u slaagt. De 2 certificaten samen vormen het diploma. 17 Compleet! Zo haal ik het zeker Stap 2 (PDL) bestaat uit 3 modules van in totaal 8 lesdagen: Loonheffingen, Arbeidsrecht & Sociale Zekerheid en Personeel & Organisatie. U legt per module een examen af en ontvangt een certificaat als u slaagt. De 3 certificaten samen vormen het diploma. Stap 3 (VPS) bestaat uit 4 modules van in totaal 21 lesdagen: Loonheffingen, Arbeidsrecht & Sociale Zekerheid, Personeel & Organisatie en Communicatie. U legt per module een examen af en ontvangt een certificaat als u slaagt. De 4 certificaten samen vormen het diploma. Stap 4 (bachelor-niveau) bestaat uit 4 modules van in totaal 12 lesdagen waarvan u er 2 afsluit met deelexamens in de vorm van opdrachten, bij de andere 2 modules volstaat aanwezigheidsplicht met actieve deelname. Als alle deelexamens succesvol zijn afgerond, ontvangt u het diploma. Op pagina 22 leest u alles over deze upgrade naar bachelor werk- en denkniveau. Naast het volgen van de klassikale lessen studeert u thuis zo n 6 tot 12 uur per week. U maakt daarbij gebruik van de online leeromgeving, het geprinte lesmateriaal, extra oefenopgaven en proefexamens. U kunt dus zowel van papier als online studeren, waar en wanneer u maar wilt! Maak vrijblijvend een proefles bij ons op locatie om een goede inschatting van de studiebelasting te kunnen maken.

18 Geen zorgen, maar focussen op mijn studie Anisha Raedemakers, cursist van IPD, vertelt: Ik ben blij, heel erg blij dat ik IPD ben terechtgekomen! Gewoon lekker focussen op mijn studie zonder me zorgen te maken over bijkomende kosten. Om een complete opleiding bij elkaar te zoeken was ik op de meeste websites veel tijd kwijt. Ik schrok ook enorm van de prijzen waar ik op uitkwam als ik alles optelde en dan kwam er vaak nog btw bij (en dat scheelde soms honderden euro s!) 18 Onbezorgd studeren Mijn man en ik hebben gemerkt dat we veel meer genieten van een all-inclusive vakantie dan van een gewone vakantie waarbij je continu je portemonnee moet opentrekken. Het aanbod van IPD lijkt erg veel op zoiets.

19 Vaardigheidstrainingen Als boekhouder of salarisspecialist bent u er niet met alléén vakinhoudelijke kennis. U heeft meer vaardigheden nodig, want u communiceert, adviseert en werkt samen met collega s en klanten. Er komt bovendien veel informatie op u af in de huidige steeds veranderende wereld en de toenemende digitalisering vereist dat u kunt werken met softwarepakketten. Daarom organiseert IPD gratis vaardigheidstrainingen op onze locatie in Utrecht. Niet verplicht, wel zeer de moeite waard! En nog gratis ook U komt in aanmerking voor deze beroepstrainingsdagen (van uur) als u 1 of meerdere stappen van Boekhouder All- inn of Loonadministratie All-in succesvol heeft afgerond. U krijgt een certificaat voor elke gevolgde training, voor op uw CV. Na het afronden van een complete opleiding kunt u 1, 2 of 3 vaardigheidstrainingen (afhankelijk van het niveau van de opleiding) kiezen die u gratis mag volgen, inclusief koffie, thee en lunch. Bijvoorbeeld: Training Modern Solliciteren, Training Rekenvaardigheid, Training Recht, Training Btw, Training Verkoopvaardigheden, Training Beleidsstukken en Adviesrapporten schrijven. Veel van deze trainingen van IPD zijn goedgekeurd door het NIRPA en gelden als punten voor de Permanente Educatie (PE). Zie de website voor een compleet overzicht.

20 Hoe ziet het boekhoud-examen eruit? Alle STIBEX-examens worden op de locaties van IPD in Utrecht en Amsterdam gemaakt, direct na de examentraining, zodat u perfect voorbereid bent! Het zijn online-examens, u maakt ze dus op een PC die STIBEX voor u heeft klaar staan. Het is ook mogelijk om de examens af te leggen bij een van de 19 examenlocaties in Nederland van de Nederlandse Associatie voor Examinering ( De kosten hiervan dient u echter zelf te betalen, deze vallen dus niet in het All-in tarief. U dient zich ook zelf in te schrijven bij het bureau. Beide examenbureaus zijn bekend bij werkgevers. U krijgt kort na de afronding van een module de mogelijkheid om het examen te doen. Dit kan meerdere keren per jaar. Als u een examen niet haalt, mag u het net zolang opnieuw doen totdat u het diploma gehaald heeft, zonder extra kosten. 20 Het STIBEX examen doet u gewoon bij IPD, wel zo vertrouwd Direct na het maken van het examen ontvangt u de uitslag! U weet dus meteen of u geslaagd bent. Op de website van de exameninstanties vindt u alle informatie die u nodig heeft. U kunt er ook proefexamens doen op het moment dat u daarvoor klaar denkt te zijn. Zo n proefexamen kan natuurlijk ook als oefentoets gebruikt worden. Hoe ziet het loonadministratie-examen er uit? Na de examentrainingen bent u helemaal klaar voor de examens. Alleen de Nederlandse Associatie voor Examinering neemt de examens voor loonadministratie af ( De kosten worden bepaald door het externe examenbureau en kunt u zien op Oefentoetsen en examentraining en alle overige zaken horen wel bij de opleiding.

21 Zijn er ook examentrainingen? Ja zeker! IPD staat bekend om de grondige examentrainingen bij alle opleidingen en cursussen. Samen met uw medecursisten oefent u het maken van een examen vlak voordat u het officiële examen aflegt. Gewoon op dezelfde IPD locatie. Dat is een stuk minder spannend en scheelt aanzienlijk in de zenuwen. Het slagingspercentage van onze cursisten hoort niet voor niets bij de hoogste van Nederland! U kunt examentrainingen volgen zo vaak u wilt. Meestal geeft een andere docent net op een andere manier uitleg waardoor het kwartje ineens wél valt. Gratis extra service 21 IPD verzorgt regelmatig gratis examentrainingen voor. Ook oud-cursisten die nog niet toegekomen zijn aan het examen of een keer zijn gezakt, zijn van harte welkom. De trainingen zijn een extra service: u krijgt uiteraard ook al veel oefeningen en praktijkopdrachten tijdens de gewone lessen. En thuis kunt u ook oefenen met ons digitale oefentoetsprogramma Toetsmoment.

22 Wat houdt de upgrade naar bachelor-niveau in? Onderdeel van het totaalpakket is een upgrade naar bachelor werk- en denkniveau. Omdat het onderwerp ethiek zo belangrijk is voor de beroepsgroep (vanuit landelijke en Europese weten regelgeving én voor de consument) biedt IPD een speciaal programma Beroepsethiek voor Financieel Professionals op niveau 6 (NLQF/EQF, zie p. 23). U ontwikkelt tijdens deze opleiding vaardigheden die het uitoefenen van uw vak nog plezieriger maken, omdat u leert nadenken en reflecteren over uw beroep. 22 Ik wil een bachelor.niveau! Wat voor adviseur wil ik zijn? Wat is voor mij belangrijk? Met welke partijen heb ik te maken en wat is hun belang? U ontwikkelt een visie over uw vak. Ook leert u lastige vragen en ingewikkelde kwesties te herkennen en te analyseren. Plus hoe u deze bespreekbaar maakt. Dus uiteindelijk staat u veel sterker; u bent heel bewust met uw vak bezig vanuit actuele vragen en leert daarover communiceren. U kunt na deze opleiding eventueel ook nevenfuncties uitoefenen als lid van een integriteitscommissie of vertrouwenspersoon in een organisatie.

23 Welke lessen horen er bij de upgrade bachelor-niveau Beroepsethiek voor Financieel Professionals? In 12 lesdagen en 2 dagen klassikale examentraining verdiept u zich samen met uw medecursisten in de beroepsethiek voor Financieel Professionals. Er zijn 4 modules: inleiding in de beroepsethiek, stappenplan moreel dilemma, moreel beraad en communicatie. Uw docent begeleidt u stap voor stap en thuis bestudeert u de leerstof en maakt u opdrachten. Met alles erop en eraan 23 Naast het volgen van de klassikale lessen studeert u thuis zo n 10 tot 12 uur per week. U maakt daarbij gebruik van de online leeromgeving, het geprinte lesmateriaal, extra oefenopgaven en proefexamens. U kunt dus zowel van papier als online studeren, waar en wanneer u maar wilt! Maak vrijblijvend een proefles bij ons op locatie om een goede inschatting van de studiebelasting te kunnen maken.

24 Hoe ziet het examen voor bachelorniveau Beroepsethiek voor Financieel Professionals eruit? Er zijn 4 modules en voor elke module doet u een mondelinge of schriftelijke examenopdracht: Module 1 Inleiding in de beroepsethiek - 2 onderzoeksverslagen 2. Module 2 Stappenplan moreel dilemma stappenplan 3. Module 3 Moreel beraad aanwezigheidsplicht + actief oefenen met moreel beraad 4. Module 4 Communicatie aanwezigheidsplicht + rollenspel en feedback Wow, ik ga mijn bachelor halen Als u alle modules heeft behaald, ontvangt u uw diploma. Uiteraard krijgt u genoeg examentraining en begeleiding van de docent, ook bij de schriftelijke opdrachten, om u door de examenopdrachten te loodsen. Nada Dijkema, docent ethiek bij IPD: In mijn lessen merk ik dat het voor cursisten écht een verrijking is om met vakgenoten over ethische vragen uit hun werkveld te praten.

25 Welke waarde heeft het diploma Beroepsethiek voor Financieel Professionals? Beroepsethiek voor Financieel Professionals is ingeschaald door het NLQF, de Nederlandse tak van het European Qualification Framework (EQF). Vanuit Europa heeft het NLQF de opdracht om alle reguliere en particuliere diploma s in te schalen op een niveau dat internationaal vergelijkbaar is. Om te weten op welk niveau iedereen werkt en de arbeidsmarkt flexibel te maken. Het diploma Beroepsethiek voor Financieel Professionals heeft NLQF/EQF-niveau 6. Dat is qua niveau vergelijkbaar met een hbo-bachelor. Na afronding ontvangt u een diploma op NLQF/EQF-niveau 6, uitgegeven door IPD en met het logo van NLQF.* Weten welke waarde werkt: NLQF-niveau 6 25 Door de koppeling van het Nederlandse NLQF aan het Europese EQF is het mogelijk om de diverse niveaus van diploma s uit verschillende landen met elkaar te vergelijken. Dus u kunt internationaal met uw diploma aan de slag! *U ontvangt geen bachelor-diploma van het reguliere hbo, maar een diploma van IPD op NLQF-niveau 6.

26 Waarom klassikaal onderwijs? Wij geloven in klassikaal onderwijs. Uit de praktijk blijkt dat de beste resultaten worden bereikt met mondelinge lessen zoals bij IPD. Tegenover een thuisstudie zijn de slagingspercentages vele malen hoger: slechts 10% haalt het zonder begeleiding, tegenover 72% mét begeleiding. Daaruit blijkt dat het volgen van lessen en het contact met andere cursisten een enorm positief effect heeft. Des te meer reden om voor IPD te kiezen. De inspirerende lessen zorgen ervoor dat u gemakkelijker en met meer plezier leert. Plezier zorgt voor motivatie en die heb je nodig. Voor elke opleiding. En wat denkt u van het netwerk dat u met uw medecursisten opbouwt? 26 Samen studeren geeft betere resultaten Bovendien gaat het niet alleen om kennis! U gaat ook volop oefenen met praktijkvaardigheden. Belangrijk voor het werken in de praktijk straks en voor de praktijkopdrachten van het examen. Onder deskundige begeleiding van een docent en samen met anderen gaat dat een stuk sneller en beter.

27 Wie staan er voor de klas? IPD zet alleen ervaren docenten voor de klas, u kunt dus altijd vertrouwen op kwaliteit. Om ervoor te zorgen dat docenten zich blijven ontwikkelen, hanteert IPD een uniek beoordelingssysteem. Dit systeem is ISO gecertificeerd. Het houdt in dat IPD en collegadocenten elkaar toetsen, bijscholen en scherp houden. Vakkennis is natuurlijk een vereiste, maar IPD let er ook op dat een docent weet te boeien, inspireren, activeren en stimuleren. We vragen onze docenten dus altijd om een maximale inzet. Geven de docenten ook huiswerk op? Jazeker, u gaat ook thuis flink aan de slag! Theorie leren, oefenen met de online toetsen en opdrachten maken. Enthousiaste docenten 27 Docent Jan van der Gaag: Laatst schreef een cursist Jan, we zijn geïnspireerd door je enthousiasme en dat inspireert ons ook weer. Dat is toch een mooi compliment. Ik weet zeker dat dat komt door de oprechte aandacht die ik heb voor mijn leerlingen. Oprecht! Want anders wordt het een trucje, dat werkt niet. Ik wil ook altijd weten hoe de examens zijn verlopen. De meeste cursisten sturen mij zelf een bericht: geslaagd! En als ik niets hoor, dan vraag ik ernaar. We beginnen samen en we maken het ook samen af.

28 Wie zijn uw klasgenoten? Elke groep bestaat uit volwassenen van verschillende leeftijden, ieder met zijn of haar eigen achtergrond en verhaal. Net als u gemotiveerd om te leren en zichzelf te ontwikkelen. U heeft een gezamenlijk doel: studeren om een diploma te halen en daarmee uw kans op een baan aanzienlijk te vergroten! Het maximale aantal deelnemers is 20, dus IPD houdt de groepen klein. Zo is er genoeg aandacht voor iedereen. 28 Persoonlijke aandacht Als u wilt, mag u gebruikmaken van een lokaal van IPD om samen met klasgenoten te studeren. Bij lastige onderwerpen kan dat enorm motiveren. Bel wel even van tevoren wanneer er een lokaal vrij is!

29 Welke leermiddelen horen erbij? Wij vinden het belangrijk dat u alles krijgt om te slagen! Daarom biedt IPD u uitstekende klassikale lessen van topdocenten op prima locaties, goed lesmateriaal en STIBEX examens. Naast goede hardcopy lesboeken krijgt u toegang tot een persoonlijke digitale leeromgeving. Hier kunt u lesmateriaal downloaden en vindt u meer dan genoeg digitaal oefenmateriaal om de leerstof te beheersen en u grondig voor te bereiden op de examens. U kunt vanaf elke pc of tablet inloggen en dus overal en altijd studeren, net waar u behoefte aan heeft. Via deze Elektronische Leeromgeving (ELO) houdt u bovendien contact met uw docenten en andere cursisten. U kunt met elkaar overleggen en u vindt er alle noodzakelijke informatie zoals lesroosters, adressen en telefoonnummer.u 29 Klassikaal én digitaal: de beste combinatie! heeft net zo lang toegang tot deze digitale leermiddelen totdat u geslaagd bent. Zonder extra kosten. En u kunt net zo vaak deelnemen aan de examentrainingen en net zo vaak de examens afleggen totdat u het diploma op zak heeft. Dat is allemaal bij de All-in prijs inbegrepen. IPD biedt u dus alle voordelen van klassikaal onderwijs + gratis digitale extra s.

30 Hoeveel ervaring heeft IPD? IPD bestaat sinds 1990 en heeft al vanaf het begin ervaring met onderwijs in de financiële sector. Eerst alleen met boekhouden op verschillende niveaus en loonadministratie, later ook met trainingen op het gebied van managementvaardigheden en creativiteit en zelfs een opleiding tot intercedent. Nu werken er ongeveer 20 mensen vast in dienst bij IPD en geven zo n 100 ervaren docenten les door het hele land. Zo heeft IPD alles in huis om de cursisten prima onderwijs te bieden voor een scherpe prijs. 30 Wow al meer dan 28 jaar een ijzersterke combinatie Directeur Henk Rugenbrink over wat IPD onderscheidt van andere opleiders: Ik hou me persoonlijk bezig met het werven van goede nieuwe docenten. We willen dat onze docenten ervaren én enthousiast zijn. Ook zorgen we voor de juiste papieren, zoals een ISO-certificering voor ons instituut. Dan weten onze cursisten waar ze aan toe zijn. We geven veel voorlichting, waardoor we ambitieuze studenten aantrekken waarvan de meeste slagen. En onze cursussen en lesmaterialen zijn toegesneden op de wensen van de cursist: korte, praktijkgerichte opleidingen die toewerken naar het halen van het diploma. Mensen willen namelijk aan het werk, zo snel mogelijk! Daarom focussen we ook op cursussen met baanperspectief. Daar hebben onze cursisten écht wat aan.

31 Hoe garandeert IPD de kwaliteit? We houden nauw contact met onze cursisten door middel van s, telefoontjes en enquêtes en kijken continu hoe we zaken kunnen verbeteren. Dat is onze persoonlijke kwaliteitsgarantie. Wie samenwerkt met IPD Opleidingen weet dat wij zo werken. Natuurlijk doen we dat volgens de wettelijke normen en met erkende kwaliteitskeurmerken. 1. IPD is aangesloten bij de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO) en houdt zich aan de voorgeschreven gedragscode en studievoorwaarden (die zijn goedgekeurd door de Consumentenbond). Gecertificeerde docenten zijn het visitekaartje van IPD IPD en alle docenten die voor IPD werken zijn ingeschreven bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en dat betekent dat IPD voldoet aan Europese richtlijnen voor kwaliteit. Daarom mag IPD BTW-vrij werken en dat is goedkoper voor u als cursist! 3. IPD is sinds 2010 ISO 9001 gecertificeerd en deze certificatie wordt jaarlijks opnieuw beoordeeld. IPD heeft het hoofdkantoor in Utrecht en organiseert in het hele land cursussen. De docenten, professionals in het vak, spelen ter plekke een belangrijke rol, want de docent moet ervoor zorgen dat u effectieve en plezierige lessen krijgt en bovenal dat u het vak leert! IPD selecteert de docenten daarom zorgvuldig en beoordeelt jaarlijks hun didactische en vakinhoudelijke kwaliteiten.

32 Even voorstellen het IPD-Carrièreteam! IPD heeft een speciaal team dat ervoor zorgt dat onze cursisten hun doel bereiken! Het Carrièreteam onderhoudt goede contacten met werkgevers, brengt u op de hoogte van vacatures, geeft u tips voor een succesvolle sollicitatie en organiseert carrièredagen. Indien gewenst helpt het team u ook bij het vinden van een stageplaats bij een relevant bedrijf of regelt een stage bij IPD zelf. Het is maar net wat u nodig heeft. Het Carrièreteam kan uw cv alvast plaatsen of u bij een potentiële werkgever voorstellen. Daarmee heeft u een stapje voor, want het Carrièreteam weet wie u bent en wat de werkgever zoekt. 32 Persoonlijk dreamteam Het Carrièreteam ondersteunt u ook tijdens uw studie door u af en toe te bellen, een luisterend oor te bieden en u er doorheen te slepen als het even moeilijker gaat. Dus neem gerust contact op als u wel wat hulp kunt gebruiken of even uw hart wilt luchten. En natuurlijk ook om te vertellen hoe blij u bent met uw behalen van uw diploma. Nana Rodrigues, oud-cursist, over haar stage bij IPD: De stage in het Carrièreteam van IPD heeft me heel veel opgeleverd. Je moet je voorstellen: ik heb ruim 2 jaar in de WW gezeten, ik had mijn leeftijd niet mee. Door bij het Carrièreteam aan de slag te gaan kreeg ik er weer zin in. Ik organiseerde samen met mijn collega s de Carrièredagen en heb veel contacten gelegd met bedrijven en met cursisten. Dat heeft me uiteindelijk mijn nieuwe baan bij RAET opgeleverd.

33 Wat gebeurt er op een Carrièredag? Een aantal keer per jaar organiseert het Carrièreteam een Carrièredag. Op dit netwerkevent ontmoeten onze cursisten hun mogelijke nieuwe werkgevers. Vreemd genoeg zijn het vaak de werkgevers die wat nerveus zijn. Ze hopen op een Carrièredag goed personeel te scoren en dat is tegenwoordig niet meer zo eenvoudig. Verder zijn er ook concullega s aanwezig die op hetzelfde personeel azen. De cursisten van IPD zijn goed voorbereid en voelen zich gesteund door het Carrière-team. Veel oud-ipd ers zijn via zo n netwerkdag aan een nieuwe baan gekomen! De Carrièredag is voor zowel cursist als werkgever helemaal gratis. Een ontmoeting met uw nieuwe werkgever? Phermila Soekdew, oud-cursist, over de Carrièredag: Je krijgt echt het gevoel dat je ergens bijhoort, het was een warm ontvangst. Voor mij is het soms lastig, ik zit al een tijdje zonder baan. Maar zo n dag geeft je een positief gevoel. Van stagebureau tot directeur, iedereen denkt met je mee. Een echte opsteker. 33

34 En als u dan werkt en helemaal klaar bent Helemaal klaar? Dat bestaat tegenwoordig niet meer! Een leven lang leren is de trend, vooral in de financiële branche. Uw vakkennis actueel houden is belangrijk, er verandert regelmatig iets in de sociale wetgeving en het arbeidsrecht, maar ook in de automatisering en het werken met diverse softwarepakketten Met een aanvullende training van IPD bent u snel weer helemaal bij. 34 Een leven lang plezier van leren Natuurlijk bent u ook altijd welkom op onze Carrièredagen of op een van onze andere opleidingen.

35 Zien we u bij IPD? Aanmelden kan altijd online of bel ons tussen en 17.00! Ja, doen 35 Mail, chat, volg of kom langs voor meer informatie! U bent welkom op een proefles! Tijdens een Wft-proefles kunt u uitgebreid kennis met ons maken. We vertellen u alles over de all-in-opleidingen en de bachelorupgrade. U leert onze studieadviseurs en docenten kennen en maakt kennis met ons cateringteam en de directie van IPD.

36 Zó heeft een opleiding Zin Boekhouden en Loonadminstratie All-inn V01 Offerte of kennismaken? Bel

SKO. Basiskennis Boekhouden BKB / Elementair Boekhouden

SKO. Basiskennis Boekhouden BKB / Elementair Boekhouden Avondopleidingen SKO Financiële Opleidingen Ondernemer opleidingen Basiskennis Boekhouden BKB / Elementair Boekhouden Basiskennis Calculatie BKC Praktijkdiploma Boekhouden PDB Moderne Bedrijfsadministratie

Nadere informatie

SKO. Basiskennis Boekhouden BKB / Elementair Boekhouden

SKO. Basiskennis Boekhouden BKB / Elementair Boekhouden Avondopleidingen SKO Financiële Opleidingen Ondernemer opleidingen Basiskennis Boekhouden BKB / Elementair Boekhouden Basiskennis Calculatie BKC Financieel Assistent Praktijkdiploma Boekhouden PDB Moderne

Nadere informatie

salarisadministratie?

salarisadministratie? Verder komen in de salarisadministratie? Abonnees op één van de Rendement-edities of Rendement.nl krijgen 100 korting Premium-abonnees krijgen 130 korting Nieuwe diplomalijn loonadministratie EEN SALARISOPLEIDING

Nadere informatie

Opleidingen Boekhouden

Opleidingen Boekhouden Opleidingen Boekhouden Bij Avondopleidingen SKO kunt u kiezen uit 3 verschillende niveau's opleidingen boekhouden: Opleiding Basiskennis Boekhouden BKB vergelijkbaar met MBO-3 niveau (= Elementair Boekhouden

Nadere informatie

Op elk niveau van hoog niveau

Op elk niveau van hoog niveau VOORJAAR 2015 Zonder dat diploma had ik deze functie nooit gekregen M Hoog slagingspercentage M Persoonlijke begeleiding M Inclusief PE-punten M Op 5 plaatsen in Nederland Opleidingen Salarisadministratie

Nadere informatie

Op elk niveau van hoog niveau

Op elk niveau van hoog niveau NAJAAR 2015 Zonder dat diploma had ik deze functie nooit gekregen M Hoog slagingspercentage M Persoonlijke begeleiding M Inclusief PE-punten M Op 5 plaatsen in Nederland Opleidingen Salarisadministratie

Nadere informatie

I N H O U D S O P G A V E Basiskennis / Praktijkdiploma Loonadministratie. Inhoudsopgave Woord vooraf... 2

I N H O U D S O P G A V E Basiskennis / Praktijkdiploma Loonadministratie. Inhoudsopgave Woord vooraf... 2 I N H O U D S O P G A V E Basiskennis / Praktijkdiploma Loonadministratie Inhoudsopgave... 1 Woord vooraf... 2 Programma Basiskennis / Praktijkdiploma Loonadministratie... 4 CBLA studies organiseert deze

Nadere informatie

Proefhoofdstuk Gitaar. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. info@centrumvoorafstandsonderwijs.

Proefhoofdstuk Gitaar. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. info@centrumvoorafstandsonderwijs. Proefhoofdstuk Gitaar Kom je cursus inkijken: Antwerpen, Frankrijklei 127, 2000 Gent, Oude Brusselseweg 125, 9050 Hasselt, Simpernelstraat 27, 3511 Brussel, Timmerhoutkaai 4, 1000 +32 3 292 33 30 Maak

Nadere informatie

salarisadministratie?

salarisadministratie? Verder komen in de salarisadministratie? Abonnees op één van de Rendement-edities of Rendement.nl krijgen 100 korting Premium-abonnees krijgen 130 korting Alle opleidingen loonadministratie EEN SALARISOPLEIDING

Nadere informatie

E 100 KORTING. De opleidingen Personeel en Arbeid van Rendement: voor elke fase in uw carrière E 130 KORTING. voor abonnees van Rendement

E 100 KORTING. De opleidingen Personeel en Arbeid van Rendement: voor elke fase in uw carrière E 130 KORTING. voor abonnees van Rendement De opleidingen Personeel en Arbeid voor elke fase in uw carrière E 100 KORTING voor abonnees van Rendement Premium-abonnees krijgen maar liefst E 130 KORTING Bekijk alle Opleidingen Personeel & Arbeid

Nadere informatie

Proefhoofdstuk Spaans voor beginners. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be

Proefhoofdstuk Spaans voor beginners. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be Proefhoofdstuk Spaans voor beginners www.centrumvoorafstandsonderwijs.be www.centrumvoorafstandsonderwijs.be Kom je cursus inkijken: Antwerpen, Frankrijklei 127, 2000 Gent, Oude Brusselseweg 125, 9050

Nadere informatie

Op elk niveau van hoog niveau

Op elk niveau van hoog niveau Opleidingenoverzicht NAJAAR 2014 Doorgroeien in mijn vak, dat is wat ik wil... M Hoog slagingspercentage M Persoonlijke begeleiding M Inclusief PE-punten M Op 5 plaatsen in Nederland Opleidingen Salarisadministratie

Nadere informatie

Proefhoofdstuk Portugees voor gevorderden.

Proefhoofdstuk Portugees voor gevorderden. Proefhoofdstuk Portugees voor gevorderden www.centrumvoorafstandsonderwijs.be www.centrumvoorafstandsonderwijs.be Kom je cursus inkijken: Antwerpen, Frankrijklei 127, 2000 Gent, Oude Brusselseweg 125,

Nadere informatie

Opleidingen Personeel & Arbeid

Opleidingen Personeel & Arbeid VOORJAAR 2015 Zo investeer ik in mijn eigen toekomst... Opleidingen Personeel & Arbeid van Rendement Bekijk alle Opleidingen Personeel & Arbeid klik hier 2 Opleidingen Personeel & Arbeid van Rendement

Nadere informatie

Proefhoofdstuk Arabisch

Proefhoofdstuk Arabisch Proefhoofdstuk Arabisch www.centrumvoorafstandsonderwijs.be www.centrumvoorafstandsonderwijs.be Kom je cursus inkijken: Antwerpen, Frankrijklei 127, 2000 Gent, Oude Brusselseweg 125, 9050 Hasselt, Simpernelstraat

Nadere informatie

Een carrière. als HR-professional? De opleidingen Personeel & Organisatie van Rendement helpen u verder. Nieuwe diplomalijn Personeel & Organisatie!

Een carrière. als HR-professional? De opleidingen Personeel & Organisatie van Rendement helpen u verder. Nieuwe diplomalijn Personeel & Organisatie! Een carrière als HR-professional? Abonnees op één van de Rendement-edities of Rendement.nl krijgen 100 korting Premium-abonnees krijgen 130 korting Nieuwe diplomalijn Personeel & Organisatie! De opleidingen

Nadere informatie

I N H O U D S O P G A V E Vakopleiding Payroll Services. Inhoudsopgave Woord vooraf Programma Vakopleiding Payroll Services...

I N H O U D S O P G A V E Vakopleiding Payroll Services. Inhoudsopgave Woord vooraf Programma Vakopleiding Payroll Services... I N H O U D S O P G A V E Vakopleiding Payroll Services Inhoudsopgave... 1 Woord vooraf... 2 Programma Vakopleiding Payroll Services... 4 CBLA studies organiseert deze opleiding en heeft zijn hoofdvestiging

Nadere informatie

Proefhoofdstuk Spaans. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. info@centrumvoorafstandsonderwijs.

Proefhoofdstuk Spaans. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. info@centrumvoorafstandsonderwijs. Proefhoofdstuk Spaans www.centrumvoorafstandsonderwijs.be www.centrumvoorafstandsonderwijs.be Kom je cursus inkijken: Antwerpen, Frankrijklei 127, 2000 Gent, Oude Brusselseweg 125, 9050 Hasselt, Simpernelstraat

Nadere informatie

Proefhoofdstuk Rookstopconsulent. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be

Proefhoofdstuk Rookstopconsulent. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be Proefhoofdstuk Rookstopconsulent Kom je cursus inkijken: Antwerpen, Frankrijklei 127, 2000 Gent, Elfjulistraat 39a, 9000 Hasselt, Simpernelstraat 27, 3511 Brussel, Timmerhoutkaai 4, 1000 +32 3 292 33 30

Nadere informatie

opleidingen Salarisadministratie

opleidingen Salarisadministratie Rendement biedt opleidingen Salarisadministratie voor elk niveau Of je nu aan het begin van je carrière staat......of al bent toegetreden tot het managementteam... Bekijk alle opleidingen Salarisadministratie

Nadere informatie

I N H O U D S O P G A V E Praktijkdiploma Boekhouden. Inhoudsopgave Woord vooraf Programma Praktijkdiploma Boekhouden...

I N H O U D S O P G A V E Praktijkdiploma Boekhouden. Inhoudsopgave Woord vooraf Programma Praktijkdiploma Boekhouden... I N H O U D S O P G A V E Praktijkdiploma Boekhouden Inhoudsopgave... 1 Woord vooraf... 2 Programma Praktijkdiploma Boekhouden... 4 ABC Opleidingen bestaat uit Onderwijsinstituut ABC en ABC Hogeschool.

Nadere informatie

''Veel praktijkvoorbeelden die goed aansloten. Passende, haalbare, maar wel uitdagende oefeningen.

''Veel praktijkvoorbeelden die goed aansloten. Passende, haalbare, maar wel uitdagende oefeningen. STUDIEGIDS 2017-2018 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN Inspirerend kennis overdragen ''Arjan weet een veilige sfeer te creëren waardoor ik me vrij voel om ook echt te oefenen en te delen wat ik

Nadere informatie

Inhoudsopgave Woord vooraf Programma Belastingassistent Data informatieavonden en startdata Functiegerichte opleidingen.

Inhoudsopgave Woord vooraf Programma Belastingassistent Data informatieavonden en startdata Functiegerichte opleidingen. I N H O U D S O P G A V E BELASTINGASSISTENT Inhoudsopgave... 1 Woord vooraf... 2 Programma Belastingassistent... 4 Data informatieavonden en startdata... 5 Functiegerichte opleidingen.6 ABC Opleidingen

Nadere informatie

Inhoudsopgave Woord vooraf Programma Belastingassistent... 4

Inhoudsopgave Woord vooraf Programma Belastingassistent... 4 I N H O U D S O P G A V E BELASTINGASSISTENT Inhoudsopgave... 1 Woord vooraf... 2 Programma Belastingassistent... 4 Data informatieavonden en startdata... 5 Functiegerichte opleidingen.6 CBLA studies organiseert

Nadere informatie

PE-Plus Pensioenen nieuwe module van het Amersfoortse Pensioen Programma

PE-Plus Pensioenen nieuwe module van het Amersfoortse Pensioen Programma PE-Plus Pensioenen nieuwe module van het Amersfoortse Pensioen Programma Voor wie is deze module geschikt? Financieel adviseurs en overige klantmedewerkers met inhoudelijk klantcontact over pensioen(verzekeringen),

Nadere informatie

ARSU Financieel Assistent

ARSU Financieel Assistent Alle trainingen met een digitale leeromgeving. ARSU Opleidingen is erkend Associatie Opleider In 4 maanden haal je 4 erkende associatie diploma's Minimaal 5, maximaal 10 deelnemers 1. Basiskennis Boekhouden

Nadere informatie

Hartelijk dank voor je interesse in de opleiding Rok maken aan het Centrum Voor Avondonderwijs.

Hartelijk dank voor je interesse in de opleiding Rok maken aan het Centrum Voor Avondonderwijs. Kom je vrijblijvend informeren: Antwerpen, Frankrijklei 127, 2000 Gent, Oude Brusselseweg 125, 9050 Hasselt, Simpernelstraat 27, 3511 +32 3 292 33 33 Maak van je opleiding Rok maken een succes! Beste toekomstige

Nadere informatie

I N H O U D S O P G A V E Praktijkdiploma Boekhouden. Inhoudsopgave Woord vooraf Programma Praktijkdiploma Boekhouden...

I N H O U D S O P G A V E Praktijkdiploma Boekhouden. Inhoudsopgave Woord vooraf Programma Praktijkdiploma Boekhouden... I N H O U D S O P G A V E Praktijkdiploma Boekhouden Inhoudsopgave... 1 Woord vooraf... 2 Programma Praktijkdiploma Boekhouden... 4 Kosten studie.5 Studieboeken.5 Inschrijvingsvoorwaarden 7 Functiegerichte

Nadere informatie

Meer waard met Schoevers

Meer waard met Schoevers Meer waard met Schoevers Met Schoevers word je meer waard. Want bij ons combineer je leren en werken. Je leert dus echt een vak als managementassistent, officemanager of communicatieprofessional en gaat

Nadere informatie

Inhoudsopgave Woord vooraf Programma Basiskennis Boekhouden Studiekosten en boekenlijsten Inschrijvingsvoorwaarden...

Inhoudsopgave Woord vooraf Programma Basiskennis Boekhouden Studiekosten en boekenlijsten Inschrijvingsvoorwaarden... I N H O U D S O P G A V E Basiskennis Boekhouden Inhoudsopgave... 1 Woord vooraf... 2 Programma Basiskennis Boekhouden... 4 Data informatieavonden en startdata... 5 Studiekosten en boekenlijsten... 5 Inschrijvingsvoorwaarden...

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF augustus 2013

NIEUWSBRIEF augustus 2013 Merwedestraat 1A 1823 VK Alkmaar 072 515 65 21 info@boekhoudopleiding.nl www.boekhoudopleiding.nl NIEUWSBRIEF augustus 2013 In deze nieuwsbrief Nieuw: Praktijkdiploma Secretariaat Totale aanbod Student

Nadere informatie

B Cursus lind Typen Blind Typen Je leert leuker bij Avondopleidingen SKO

B Cursus lind Typen Blind Typen Je leert leuker bij Avondopleidingen SKO Blind Cursus Typen 1 Je leert leuker bij Avondopleidingen SKO 2 Dank voor je interesse in onze opleidingen en cursussen. In deze brochure tref je alle informatie aan over de opleiding van jouw keuze. Heb

Nadere informatie

Jij laat het zien. De havo/mavo. Voor durvers en doeners. een Calvijn school

Jij laat het zien. De havo/mavo. Voor durvers en doeners. een Calvijn school Jij laat het zien een Calvijn school De havo/mavo Voor durvers en doeners Als je niet kunt wachten om met je ideeën aan de slag te gaan, is er in Rotterdam eigenlijk maar één school voor je. Heb je gemerkt

Nadere informatie

opleidingen Salarisadministratie

opleidingen Salarisadministratie Rendement biedt opleidingen Salarisadministratie voor elk niveau K Aansluiting tussen HR en salarisadministratie K Aansprakelijkheid loonheffingen K Basiskennis Loonadministratie (BKL ) K Compensation

Nadere informatie

Voor slechts 74,- per maand in zes maanden je certificaat!

Voor slechts 74,- per maand in zes maanden je certificaat! Voor slechts 74,- per maand in zes maanden je certificaat! De ultieme vrijheid. Word rijinstructeur! Vraag een willekeurige rijinstructeur of hij zijn baan leuk vindt en hij zal volmondig ja zeggen. Waarom

Nadere informatie

Randstad banking & insurance. randstad.nl/banking-insurance

Randstad banking & insurance. randstad.nl/banking-insurance Randstad banking & insurance randstad.nl/banking-insurance Zoek jij een (nieuwe) uitdagende baan bij een bank of verzekeraar en wil jij echt werk maken van jouw talent? Kies dan voor een carrière bij Randstad

Nadere informatie

Studiehandleiding. Praktijkdiploma boekhouden (PDB) compleet

Studiehandleiding. Praktijkdiploma boekhouden (PDB) compleet Studiehandleiding Praktijkdiploma boekhouden (PDB) compleet Lay-out en opmaak: NTI DTP Studio, Leiden 1 e druk september 2010 2 e druk december 2012 001204620 2010, NTI bv, Leiden Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Management & Organisatie

Management & Organisatie Management & Organisatie Algemeen De Associate degree Human Resource Management (deeltijd) wordt verzorgd door het Instituut voor Bedrijfskunde, Hanzehogeschool Groningen. Mensen zijn het belangrijkste

Nadere informatie

B Cursus lind Typen Blind Typen Je leert leuker bij Avondopleidingen SKO

B Cursus lind Typen Blind Typen Je leert leuker bij Avondopleidingen SKO Blind Cursus Typen 1 Je leert leuker bij Avondopleidingen SKO 2 Dank voor je interesse in onze opleidingen en cursussen. In deze brochure tref je alle informatie aan over de opleiding van jouw keuze. Heb

Nadere informatie

Sweeburg advies training opleiding

Sweeburg advies training opleiding Sweeburg advies training opleiding Algemene Brochure Praktijkgerichte opleidingen en cursussen voor professionals individueel klassikaal incompany www.sweeburg.nl 1 Sweeburg Verbeter je kennis én haal

Nadere informatie

Inhoud. 1. Welkom. 2. Waarom deze opleiding? 3. Inhoud van de opleiding. 4. Lesrooster. 5. De les. 6. Examen. 7. Verder leren. 8. Wist je dit al?

Inhoud. 1. Welkom. 2. Waarom deze opleiding? 3. Inhoud van de opleiding. 4. Lesrooster. 5. De les. 6. Examen. 7. Verder leren. 8. Wist je dit al? Inhoud 1. Welkom 2. Waarom deze opleiding? 3. Inhoud van de opleiding 4. Lesrooster 5. De les 6. Examen 7. Verder leren 8. Wist je dit al? ALG001/WEGWIJZER/VERSIE 13.02 2 Basisopleiding Schoonmaken 1.

Nadere informatie

Sectorgids Educatie OnderwijsBoulevard 2015-2016

Sectorgids Educatie OnderwijsBoulevard 2015-2016 : specialisten in maatwerk Sectorgids Educatie 2015-2016 Sector Educatie - 2 Inhoudsopgave pagina Inleiding 1 BasisEducatie in de 2 Nederlands als tweede Taal (NT2) en inburgering in de 3 4 6 3 MBO opleidingen

Nadere informatie

I N H O U D S O P G A V E Basiskennis / Praktijkdiploma Loonadministratie. Inhoudsopgave Woord vooraf... 2

I N H O U D S O P G A V E Basiskennis / Praktijkdiploma Loonadministratie. Inhoudsopgave Woord vooraf... 2 I N H O U D S O P G A V E Basiskennis / Praktijkdiploma Loonadministratie Inhoudsopgave... 1 Woord vooraf... 2 Programma Basiskennis / Praktijkdiploma Loonadministratie... 4 ABC Opleidingen bestaat uit

Nadere informatie

r ipboek voor ouders over studiekeuze

r ipboek voor ouders over studiekeuze s t r ipboek voor ouders over studiekeuze Uw kind gaat kiezen, hoe kunt u helpen? Studeren Werken Eigen Bedrijf Start Index Uw kind gaat kiezen. Wat kunt u doen als ouder? Hebt u vragen? Mail of bel mij.

Nadere informatie

ABC ONDERWIJSINSTITUUT. postbus 8118 3301 CC Dordrecht telefoon 078 618 66 62 ABC STUDIEGIDS ABC. Basiskennis. Loonadministratie

ABC ONDERWIJSINSTITUUT. postbus 8118 3301 CC Dordrecht telefoon 078 618 66 62 ABC STUDIEGIDS ABC. Basiskennis. Loonadministratie postbus 8118 3301 CC Dordrecht telefoon 078 618 66 62 ABC STUDIEGIDS Basiskennis ABC Loonadministratie Basiskennis Loonadministratie ABC Opleidingen bestaat uit Onderwijsinstituut ABC en ABC Hogeschool

Nadere informatie

baan kantoor opleidingen All-Inn Kantooropleidingen brochure Utrecht (provincie) Korte voor een goede Administratief Medewerker

baan kantoor opleidingen All-Inn Kantooropleidingen brochure Utrecht (provincie) Korte voor een goede Administratief Medewerker Administratief Medewerker Financieel-administratief Medewerker Korte kantoor opleidingen voor een goede baan All-Inn Kantooropleidingen 9 Android tablet (22 cm) Gratis koffie/thee/lunch IPDELO (elektronische

Nadere informatie

Omscholing Taxichauffeur

Omscholing Taxichauffeur Omscholing Taxichauffeur InterTransfer Sonsbeekweg 1 6814 BA Arnhem www.intertransfer.nl 026-355 72 77/ info@intertransfer.nl Wie is InterTransfer? InterTransfer is een re-integratie- en outplacementbureau

Nadere informatie

Kom jij ons team versterken? Uw Computerstudent

Kom jij ons team versterken? Uw Computerstudent Kom jij ons team versterken? Uw Computerstudent Computerhulp door studenten Lekker bijverdienen. Flexibiliteit! Mijn eigen afspraken in plannen. Ruimte voor doorgroeien en persoonlijke ontwikkeling Ben

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding Instructeur EHBO

Informatieblad. Opleiding Instructeur EHBO Informatieblad Opleiding Instructeur EHBO Versie 10-2018 CCB Samengevat Onze missie is mensen bewust en bekwaam maken op het gebied van basishulpverlening. Wij zijn goed in het leveren van maatwerkoplossingen

Nadere informatie

STUDIEGIDS 2015 SPECIALISATIEMODULE

STUDIEGIDS 2015 SPECIALISATIEMODULE STUDIEGIDS 2015 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze opleiding Trainersvaardigheden! In deze gids zetten we de details van de opleiding overzichtelijk voor je

Nadere informatie

Meer waard met Schoevers

Meer waard met Schoevers Meer waard met Schoevers Met Schoevers word je meer waard. Want bij ons combineer je leren en werken. Je leert dus echt een vak als managementassistent, officemanager of communicatieprofessional en gaat

Nadere informatie

Inhoudsopgave Woord vooraf Programma Bestuurlijke informatievoorziening Data informatieavonden en startdata... 4

Inhoudsopgave Woord vooraf Programma Bestuurlijke informatievoorziening Data informatieavonden en startdata... 4 I N H O U D S O P G A V E Bestuurlijke informatievoorziening Inhoudsopgave... 1 Woord vooraf... 2 Programma Bestuurlijke informatievoorziening... 4 Data informatieavonden en startdata... 4 Studiekosten

Nadere informatie

STUDIEGIDS 2015-2016 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN Groep 1

STUDIEGIDS 2015-2016 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN Groep 1 STUDIEGIDS 2015-2016 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN Groep 1 Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze opleiding Trainersvaardigheden! In deze gids zetten we de details van de opleiding overzichtelijk

Nadere informatie

Projectmatig werken voor de secretaresse

Projectmatig werken voor de secretaresse Nationale Secretaresse Dag 2009 www.secretary.nl/officemanagement Schriftelijke cursus in vijf lessen met twee bijeenkomsten Startdatum 9 april 2009 Projectmatig werken voor de secretaresse Postzegel niet

Nadere informatie

Meer waard met Schoevers

Meer waard met Schoevers Meer waard met Schoevers Met Schoevers word je meer waard. Want bij ons combineer je leren en werken. Je leert dus echt een vak als managementassistent, officemanager of communicatieprofessional en gaat

Nadere informatie

Personal branding op de arbeidsmarkt: vermarkt je carrière

Personal branding op de arbeidsmarkt: vermarkt je carrière Personal branding op de arbeidsmarkt: vermarkt je carrière TRAININGSPROGRAMMA VIER WORKSHOPS De wereld verandert snel en dat is van invloed op ieders plaats en functioneren op de arbeidsmarkt. We maken

Nadere informatie

STUDIEGIDS 2016 2017 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN

STUDIEGIDS 2016 2017 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN STUDIEGIDS 2016 2017 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN De specialisatiemodule Trainersvaardigheden is geaccrediteerd door: Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze opleiding Trainersvaardigheden!

Nadere informatie

(Of naar een van onze andere aansprekende projecten natuurlijk.)

(Of naar een van onze andere aansprekende projecten natuurlijk.) (Of naar een van onze andere aansprekende projecten natuurlijk.) www.ulcinstallatietechniek.nl Jij...... verstaat je vak. Techniek heeft je altijd al geïnteresseerd. Je hebt een technische opleiding gevolgd.

Nadere informatie

VAKDIPLOMA BEROEPSGOEDERENVERVOER

VAKDIPLOMA BEROEPSGOEDERENVERVOER VAKDIPLOMA BEROEPSGOEDERENVERVOER planning & prijslijst jouw motivatie & onze ervaring > UITLEG OVER DE CURSUS/OPLEIDING Je doet 6 aparte examens voor het vakdiploma Alle 6 de modules

Nadere informatie

Hartelijk dank voor je interesse in de opleiding Bedrijfsbeheer aan het Centrum Voor Avondonderwijs.

Hartelijk dank voor je interesse in de opleiding Bedrijfsbeheer aan het Centrum Voor Avondonderwijs. Kom je vrijblijvend informeren: Antwerpen, Frankrijklei 127, 2000 Gent, Oude Brusselseweg 125, 9050 Hasselt, Simpernelstraat 27, 3511 +32 3 292 33 33 Maak van je opleiding Bedrijfsbeheer een succes! Beste

Nadere informatie

Brochure. Training beleidsplan, beleidsnotitie en een rapport schrijven in 1 dag

Brochure. Training beleidsplan, beleidsnotitie en een rapport schrijven in 1 dag Brochure Training beleidsplan, beleidsnotitie en een rapport schrijven in 1 dag Met meer zelfvertrouwen rapporteren HRM Academy Inhoudsopgave Over HRM Academy 3 Training beleidsplan, beleidsnotitie en

Nadere informatie

opleidingen Personeel & Organisatie

opleidingen Personeel & Organisatie Rendement biedt opleidingen Personeel & Organisatie voor elk niveau K Actualiteiten Privacywetgeving voor werkgevers (AVG) K Disfunctioneren en wangedrag K Het Nieuwe Werken K Medewerker Personeelszaken

Nadere informatie

Opleiding Nagelstyling Brochure

Opleiding Nagelstyling Brochure Opleiding Nagelstyling Brochure www.simply-you.nl www.simply-you-webwinkel.nl info@simply-you.nl tel: 0645752514 Algemene informatie opleidingen Het vak nagelstyling wint de laatste jaren enorm aan populariteit.

Nadere informatie

Maak van je opleiding Wellnessmarketing een succes!

Maak van je opleiding Wellnessmarketing een succes! Kom je cursus inkijken: Antwerpen, Frankrijklei 127, 2000 Gent, Oude Brusselseweg 125, 9050 Hasselt, Simpernelstraat 27, 3511 +32 3 292 33 33 info@schoonheidsschool.com Maak van je opleiding Wellnessmarketing

Nadere informatie

DE OPLEIDING VOOR RIJINSTRUCTEURS

DE OPLEIDING VOOR RIJINSTRUCTEURS DE OPLEIDING VOOR RIJINSTRUCTEURS RIJINSTRUCTEUR WORDEN? Heb jij een passie voor het verkeer? Vind je het leuk om met jouw kennis en verkeerservaring jonge mensen iets te leren? Ben je op zoek naar een

Nadere informatie

Inge Test 07.05.2014

Inge Test 07.05.2014 Inge Test 07.05.2014 Inge Test / 07.05.2014 / Bemiddelbaarheid 2 Bemiddelbaarheidsscan Je hebt een scan gemaakt die in kaart brengt wat je kans op werk vergroot of verkleint. Verbeter je startpositie bij

Nadere informatie

Bij deze opgave horen de informatiebronnen 1 tot en met 6. In deze opgave blijft de btw buiten beschouwing.

Bij deze opgave horen de informatiebronnen 1 tot en met 6. In deze opgave blijft de btw buiten beschouwing. Opgave 2 Bij deze opgave horen de informatiebronnen 1 tot en met 6. In deze opgave blijft de btw buiten beschouwing. Huiswerkinstituut Oefening Baart Kunst En Hogere Cijfers (OBKEHC) krijgt de laatste

Nadere informatie

Cursusrooster Start januari - mei 2015

Cursusrooster Start januari - mei 2015 Basiskennis Boekhouden (BKB) en Basiskennis Calculatie (BKC) (Financial assistant) *) BKB DI 10-3-2015 Zaandam 18.45-20.30 16 350 (of 3 maanden x 117) 135 162 na 6-07-2015 BKB MA 9-2-2015 Purmerend 20.15-22.00

Nadere informatie

opleidingen Salarisadministratie

opleidingen Salarisadministratie Rendement biedt opleidingen Salarisadministratie voor elk niveau Aansluiting tussen HR en salarisadministratie Aansprakelijkheid loonheffi ngen Basiskennis Loonadministratie (BKL ) Compensation & Benefi

Nadere informatie

De motor van de lerende organisatie

De motor van de lerende organisatie De motor van de lerende organisatie Focus op de arbeidsmarkt Naast het erkennen van leerbedrijven is Calibris verantwoordelijk voor ontwikkeling en onderhoud van kwalificaties in de sectoren zorg, welzijn

Nadere informatie

APQ-vragenlijst 28 maart Bea Voorbeeld

APQ-vragenlijst 28 maart Bea Voorbeeld APQ-vragenlijst 28 maart 2018 Bea Voorbeeld Inleiding In dit rapport bespreken we jouw inzetbaarheid wat je kunt doen om jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Om dit te bepalen hebben we de volgende

Nadere informatie

Overstapregelingen HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie per 1 september 2017 Tevens van toepassing op de opleidingen:

Overstapregelingen HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie per 1 september 2017 Tevens van toepassing op de opleidingen: 1 Overstapregelingen HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie per 1 september 2017 Tevens van toepassing op de opleidingen: Praktijkdiploma Assistent Controller HBO Associate Degree Financieel Management

Nadere informatie

Verslag van werkzaamheden 2014

Verslag van werkzaamheden 2014 Heering Consultancy Opleidingen B.V. Verslag van werkzaamheden 2014 Januari 2014 - december 2014 Achterveld 14-1-2015 Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Organisatie van het onderwijs... 4 2.1 Opleidingen en zijn

Nadere informatie

NIMA A2 Specialisatie Online Marketeer (nima)

NIMA A2 Specialisatie Online Marketeer (nima) NIMA A2 Specialisatie Online Marketeer (nima) NIMA A; Zet een extra stap in jouw online marketingcarrière De opleiding NIMA A2 Specialisatie Online Marketeer is voor mensen die werkzaam zijn in een marketingfunctie

Nadere informatie

Studiegids training Productiemanager

Studiegids training Productiemanager Studiegids training Productiemanager Inhoud Inhoud... 2 1. Inhoudelijke informatie... 3 1.1 Beschrijving van de training... 3 1.2 Modules... 4 1.3 Opbouw van de training... 6 1.4 E-learningplatform...

Nadere informatie

Financieel adviseur Wft All-in

Financieel adviseur Wft All-in Financieel adviseur Wft All-in Hypotheekadviseur Pensioenadviseur Schadeadviseur Ideaal voor starters en carrièreswitchers! Begeleiding van start tot arbeidscontract Alle benodigde Wft-opleidingen in één

Nadere informatie

Online Corporate Communicatie

Online Corporate Communicatie Online Corporate Communicatie Corporate communicatie; integreer online kanalen en voer impactvolle corporate campagnes Er is een groot tekort aan kennis over online corporate communicatie waardoor organisaties

Nadere informatie

Opleidingsinformatie Basisopleiding Schoonmaken + Module Gezondheidszorg

Opleidingsinformatie Basisopleiding Schoonmaken + Module Gezondheidszorg Opleidingsinformatie Basisopleiding Schoonmaken + Module Gezondheidszorg Hieronder zetten we de belangrijkste informatie over de opleiding voor u op een rijtje. Wist u overigens dat SVS het hoogste slagingspercentage

Nadere informatie

PM ACADEMIE: EEN UITGEBALANCEERDE MIX VAN KENNIS, ERVARING, NETWERK EN PLEZIER. PM Academie

PM ACADEMIE: EEN UITGEBALANCEERDE MIX VAN KENNIS, ERVARING, NETWERK EN PLEZIER. PM Academie PM ACADEMIE: EEN UITGEBALANCEERDE MIX VAN KENNIS, ERVARING, NETWERK EN PLEZIER PM Academie PM ACADEMIE: EEN UITGEBALANCEERDE MIX VAN KENNIS, ERVARING, NETWERK EN PLEZIER Na een succesvol voorjaarsprogramma,

Nadere informatie

Together is better Talent.Samenwerking.Ontwikkeling.Toewijding.

Together is better Talent.Samenwerking.Ontwikkeling.Toewijding. Together is better Together is better Talent.Samenwerking.Ontwikkeling.Toewijding. The way we work In een tijd waarin de arbeidsmarkt krap is en de vraag naar talent steeds groter wordt werkt het maar

Nadere informatie

Dankzij Fabius heb ik nu een leuke baan! Ook zeer geschikt voor re-integratie!

Dankzij Fabius heb ik nu een leuke baan! Ook zeer geschikt voor re-integratie! Dankzij Fabius heb ik nu een leuke baan! Ook zeer geschikt voor re-integratie! Welkom bij Fabius Opleidingen! Direct starten, sneller je diploma! Korte praktijkgerichte opleidingen Onze opleidingen vergroten

Nadere informatie

Inhoudsopgave Woord vooraf Programma Basiskennis Calculatie Studiekosten en boekenlijsten Inschrijvingsvoorwaarden...

Inhoudsopgave Woord vooraf Programma Basiskennis Calculatie Studiekosten en boekenlijsten Inschrijvingsvoorwaarden... I N H O U D S O P G A V E Basiskennis Calculatie Inhoudsopgave... 1 Woord vooraf... 2 Programma Basiskennis Calculatie... 4 Data informatieavonden en startdata... 5 Studiekosten en boekenlijsten... 5 Inschrijvingsvoorwaarden...

Nadere informatie

Opleidingsinformatie Basisopleiding Schoonmaken + Module Particulieren

Opleidingsinformatie Basisopleiding Schoonmaken + Module Particulieren Opleidingsinformatie Basisopleiding Schoonmaken + Module Particulieren Hieronder zetten we de belangrijkste informatie over de opleiding voor u op een rijtje. Wist u overigens dat SVS het hoogste slagingspercentage

Nadere informatie

Cursusrooster 2015/2016 Start januari 2016 - mei 2016

Cursusrooster 2015/2016 Start januari 2016 - mei 2016 Elementair Boekhouden / Basiskennis Boekhouden (BKB ) en Basiskennis Calculatie (BKC ) (Financieel assistent) Plaats Lestijd Aantal lessen Cursusgeld** Boeken Examen Datum examen BKB met computerboekhouden

Nadere informatie

Cursus Office Cursus Management

Cursus Office Cursus Management Cursus Office Cursus Management 1 Je leert leuker bij Avondopleidingen SKO 2 Dank voor je interesse in onze opleidingen en cursussen. In deze brochure tref je alle informatie aan over de opleiding van

Nadere informatie

APQ-vragenlijst 30 januari Daan Demo

APQ-vragenlijst 30 januari Daan Demo APQ-vragenlijst 30 januari 2019 Daan Demo Inleiding In dit rapport bespreken we jouw inzetbaarheid en wat je kunt doen om jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Om dit te bepalen hebben we de volgende

Nadere informatie

Inhoudsopgave Woord vooraf Moderne Bedrijfsadministratie. Studiekosten en boekenlijsten Inschrijvingsvoorwaarden...

Inhoudsopgave Woord vooraf Moderne Bedrijfsadministratie. Studiekosten en boekenlijsten Inschrijvingsvoorwaarden... I N H O U D S O P G A V E Moderne Bedrijfsadministratie Inhoudsopgave... 1 Woord vooraf... 2 Programma Moderne Bedrijfsadministratie... 4 Studiekosten en boekenlijsten... 6 Inschrijvingsvoorwaarden...

Nadere informatie

Cursusrooster 2015/2016 Start september 2015 - december 2015

Cursusrooster 2015/2016 Start september 2015 - december 2015 Elementair Boekhouden / Basiskennis Boekhouden (BKB ) en Basiskennis Calculatie (BKC ) (Financieel assistent) Startdatum Plaats Lestijd Aantal lessen Cursusgeld** Boeken Examen Datum examen BKB met computerboekhouden

Nadere informatie

Financiële Administratie en Loonadministratie

Financiële Administratie en Loonadministratie Financiële Administratie en Loonadministratie klassikale opleidingen met Zin! Financiële Administratie Basiskennis Boekhouden (BKB) Basiskennis Calculatie (BKC) Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) Moderne

Nadere informatie

Ziezzo is gespecialiseerd in payrolling en. contractbeheer. Wij hebben ruime ervaring in het. vakgebied en zijn zeer betrokken bij onze opdracht -

Ziezzo is gespecialiseerd in payrolling en. contractbeheer. Wij hebben ruime ervaring in het. vakgebied en zijn zeer betrokken bij onze opdracht - Ziezzo. Uw personeel goed geregeld. Ziezzo is gespecialiseerd in payrolling en contractbeheer. Wij hebben ruime ervaring in het vakgebied en zijn zeer betrokken bij onze opdracht - gevers. Uw personeel

Nadere informatie

De ICT-Academy: Van werkzoekende tot ICT-specialist

De ICT-Academy: Van werkzoekende tot ICT-specialist De ICT-Academy: Van werkzoekende tot ICT-specialist Adresgegevens: Meent 93a 3011 JG Rotterdam 010 41 40 282 Voor algemene informatie over Carrièrewinkel Projecten: www.carrierewinkel.nl E-mail: info@carrierewinkel.nl

Nadere informatie

opleidingen Personeel & Organisatie

opleidingen Personeel & Organisatie Rendement biedt opleidingen Personeel & Organisatie voor elk niveau...tot Nemas HRM Actualiteiten Arbowet Actualiteiten privacywetgeving voor werkgevers Disfunctioneren en wangedrag Medewerker Personeelszaken

Nadere informatie

U regelt een goede bak koffie voor uw mensen

U regelt een goede bak koffie voor uw mensen U regelt een goede bak koffie voor uw mensen Wij regelen de rest www.hlbvandaal-hrservices.nl klik op het huisje om terug te gaan naar dit menu klik op elk kopje voor meer informatie OVER HLB VAN DAAL

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL MET JOU LOOPT ALLES OP ROLLETJES Werken in een bedrijf is elke dag anders. Ben je liever eigen baas? Leer dan alles over zelfstandig ondernemer

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding 6. 1 Introductie 7 Ondernemerschap in Nederland 8 Drie manieren om een bedrijf te starten 8 IK als ondernemer 9

Inhoud. Inleiding 6. 1 Introductie 7 Ondernemerschap in Nederland 8 Drie manieren om een bedrijf te starten 8 IK als ondernemer 9 Inhoud Inleiding 6 1 Introductie 7 Ondernemerschap in Nederland 8 Drie manieren om een bedrijf te starten 8 IK als ondernemer 9 2 Instanties in Nederland 13 Belangrijke instanties voor ondernemers 14 Kamer

Nadere informatie

Werken met behoud van uitkering

Werken met behoud van uitkering Werken met behoud van uitkering voor werkzoekenden uit de gemeente Utrecht met een uitkering uit de participatiewet (tenzij anders vermeld) week 25 19 juni t/m 23 juni 2017 Benader de contactpersoon voor

Nadere informatie

NVOG opleidingen. Financieel Administratief Medewerker. 36 lesavonden van 2 3/4 uur, een avond per week + 4 examenavonden Alkmaar Hoorn

NVOG opleidingen. Financieel Administratief Medewerker. 36 lesavonden van 2 3/4 uur, een avond per week + 4 examenavonden Alkmaar Hoorn Financieel Administratief Medewerker 36 lesavonden van 2 3/4 uur, een avond per week + 4 examenavonden Voor wie? Iedereen die een financieel administratieve kantoorfunctie ambieert en daarvoor over de

Nadere informatie