Dankzij Fabius heb ik nu een leuke baan! Ook zeer geschikt voor re-integratie!

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Dankzij Fabius heb ik nu een leuke baan! Ook zeer geschikt voor re-integratie!"

Transcriptie

1 Dankzij Fabius heb ik nu een leuke baan! Ook zeer geschikt voor re-integratie!

2 Welkom bij Fabius Opleidingen! Direct starten, sneller je diploma! Korte praktijkgerichte opleidingen Onze opleidingen vergroten jouw kansen op de arbeidsmarkt Ervaren en betrokken docenten Diverse leslocaties door heel Nederland met wekelijkse startmogelijkheid Fabius bestaat ruim 25 jaar en is een door het CRKBO erkende opleider Ook zeer geschikt voor herintreders Welkom bij Fabius Opleidingen! Bedankt voor het aanvragen van deze brochure. De aanvraag van deze brochure betekent dat je op het punt staat een stap te zetten die belangrijk is voor jouw toekomst. Het volgen van een opleiding is dé weg naar leuk werk. Het is daarbij van groot belang dat je de juiste opleiding kiest, dat wil zeggen een opleiding die goed aansluit bij datgene dat werkgevers van je vragen. En dat is precies wat Fabius jou biedt! Een opleiding en diploma betekent niet alleen meer mogelijkheden voor leuk werk. Het heeft ook invloed op de hoogte van je inkomen. Dat geldt voor starters maar ook voor werkenden of herintreders. Met andere woorden: het volgen van een goede opleiding loont! Onze opleidingen zijn op MBO-niveau en heel afwisselend. Naast alle benodigde theoretische kennis leer je ook de belangrijkste praktische vaardigheden; onze ervaren docenten leren je precies datgene dat je nodig hebt voor de betreffende functie waardoor je direct inzetbaar bent. Dat is belangrijk voor jouw kansen op de arbeidsmarkt. Spreekt dit je aan, dan zit je goed bij de kantooropleidingen van Fabius! Deze brochure gaat over de opleidingen, trainingen en losse modules waarbij je wekelijks kunt starten. Dit is mogelijk op de locaties en de dagdelen zoals vermeld in de bijlage bij deze brochure. Bovendien kun je bij deze wekelijkse startmogelijkheid kiezen voor 2 dagdelen per week les. In dat geval ben je dus twee keer zo snel in het bezit van je diploma! Fabius Opleidingen is erkend door het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Om aan deze norm te voldoen leveren wij kwalitatief hoogstaand onderwijs. Al ruim 25 jaar leiden wij op voor particulieren, overheidinstanties en het bedrijfsleven. Jaarlijks volgen bij ons duizenden cursisten een opleiding, training of losse module. Met onze opleidingen en trainingen zorgen wij er voor dat jij je positie op de arbeidsmarkt verbetert! Wij hopen je binnenkort te mogen begroeten bij een van onze opleidingen. Heb je vragen, bel dan naar ons gratis telefoonnummer Het Fabius team staat voor je klaar! Opleiden: ons vak, jouw toekomst! Het Fabius team 2.

3 Fabius kantooropleidingen Geen vooropleiding nodig De opleidingen bereiden je voor op veel gevraagde functies Les in kleine groepen met individuele begeleiding Wekelijkse instroom; 1 of 2 dagdelen per week les Het niveau van onze opleidingen is het best te vergelijken met MBO niveau 2/3/4 Aanvulling met praktijkcomponent/stage mogelijk Wij leiden je op voor diverse kantoorfuncties. Functies die in iedere organisatie nodig zijn, zowel fulltime als parttime. Onze opleidingen bieden jou dus veel mogelijkheden. Hieronder vindt je de opleidingen en de bijbehorende opleidingsduur. Informatie over de computertrainingen en losse modules vind je achterin deze brochure. Opleiding Receptioniste / Telefoniste Administratief Medewerker Secretaresse Financieel Administratief Medewerker Commercieel Administratief Medewerker Medewerker Projectadministratie Basiskennis Boekhouden (BKB)* Basiskennis Calculatie (BKC)* Praktijkdiploma Boekhouden (PDB)* Opleidingsduur 3 maanden 4 maanden 7 maanden 6 maanden 6 maanden 6 maanden 3 maanden 3 maanden 14 maanden * De opleidingsduur van deze opleidingen is gebaseerd op 1 dagdeel per week les. De opleidingsduur van de overige opleidingen is gebaseerd op 2 dagdelen per week les. Praktijkcomponent/stage Op de locaties vermeld in de bijlage kun je je opleiding aanvullen met de praktijkcomponent en stage. Deze aanvulling is bedoeld voor hen die op zoek gaan naar een nieuwe baan en daar graag hulp bij willen. Je krijgt goed inzicht in je sterke punten en hoe je je zelf het beste kunt profileren op de arbeidsmarkt. In de bijlage vind je hierover meer informatie. De kosten van de praktijkcomponent/stage bedragen 500,-. Vakanties De vakanties lopen gelijk met de schoolvakanties in jouw regio. Door de vakanties kunnen de opleidingen iets korter of langer duren dan hierboven is aangegeven. Inschrijving Inschrijven doe je door het bijgevoegde inschrijfformulier in te vullen en naar ons op te sturen. Direct na ontvangst van je inschrijving nemen wij contact met je op om je startdatum te plannen. Mocht je nog vragen hebben, bel dan naar ons gratis telefoonnummer Het Fabius team staat voor je klaar! 3.

4 Receptioniste / Telefoniste Snel aan de slag! Receptioniste / telefoniste is een zeer veel gevraagde functie Les in kleine groepen met individuele begeleiding Tijdens de computerlessen maak je gebruik van een laptop van Fabius Je leert precies datgene dat werkgevers van jou verlangen Een receptioniste / telefoniste is in iedere organisatie nodig, fulltime en parttime. De vraag naar een re cep tio niste / telefoniste is dan ook groot. In deze functie bedien je de telefoon centrale en ontvang je bezoekers. In veel gevallen ben je dus het eerste aanspreekpunt. Daarnaast verricht je een aantal lichte administratieve taken. Spreekt dit je aan en ga je ook nog eens graag met mensen om, dan is dit voor jou de juiste opleiding! De opleiding is minstens zo afwisselend als het werk zelf. Naast alle benodigde theoretische kennis leer je ook belangrijke praktische vaardigheden. Omdat uit de praktijk blijkt dat de computer voor een receptioniste / telefoniste een zeer belangrijk hulpmiddel is, leert Fabius je in korte tijd hoe je hier op de meest praktische wijze gebruik van maakt. Om dit te bevorderen stelt Fabius tijdens de computerlessen aan iedere cursist een laptop ter beschikking. Door onze aanpak ben je in korte tijd direct inzetbaar. Bovendien is deze opleiding een mooie basis voor onze vervolgopleidingen. Vooropleiding Wij verlangen geen specifieke vooropleiding. We gaan er wel van uit dat je de Nederlandse taal beheerst in woord en geschrift. Enige ervaring met de computer is een voordeel. Heb je die ervaring niet, dan kun je na je inschrijving een handleiding aanvragen om je deze basiskennis alvast eigen te maken. Daarnaast verwachten wij inzet en motivatie. Met onze gerichte begeleiding zorgen wij voor de juiste voorbereiding op de examens. De ervaring leert dat, als jij de wil hebt om te slagen, het diploma voor jou binnen handbereik ligt. Opleidingsduur en studiebelasting De opleiding bestaat uit 20 lessen van 3 uur. Bij 2 dagdelen per week duurt de opleiding ongeveer 3 maanden. Tijdens de computerlessen maak je gebruik van een laptop van Fabius. Thuis maak je huiswerk, oefen je op de computer en bereid je de examens voor. In de praktijk blijkt dat onze cursisten per week naast de 2 dagdelen les nog ongeveer 2 dagdelen per week aan huiswerk besteden. Hoeveel tijd jij hieraan moet besteden is natuurlijk afhankelijk van jouw persoonlijke kennis en ervaring. Heb je bijvoorbeeld nauwelijks ervaring met de computer of kun je nog niet typen, dan zul je hieraan wat extra aandacht moeten besteden. Vervolgopleiding Na de opleiding Receptioniste / Telefoniste kun je in iets meer dan 1 maand de opleiding Administratief Medewerker voltooien. De ervaring leert dat de meeste cursisten direct inschrijven voor de opleiding Administratief Medewerker (kijk voor meer informatie bij de opleiding Administratief Medewerker). 4.

5 Receptioniste / Telefoniste Snel aan de slag! Geen vooropleiding nodig 1 of 2 dagdelen per week les in diverse leslocaties door heel Nederland In 3 maanden al een diploma mogelijk Onze prijzen zijn inclusief lesmateriaal en examens De fiscus betaalt mee aan de kosten van je opleiding Kosten Daarna kun je ook nog de Vervolgopleidingen Secreta resse, Financieel Administratief Medewerker, Commercieel Administratief Medewerker of Medewerker Projectadministratie volgen (kijk voor meer informatie bij respectievelijk de opleiding Secretaresse, Financieel Administratief Medewerker, Commercieel Administratief Medewerker, Medewerker Projectadministratie). Waar en wanneer Deze opleiding kan worden gevolgd op de locaties en de dagdelen zoals vermeld in de bijlage. Zodra wij je inschrijving hebben ontvangen, nemen wij contact met je op om je startdatum in te plannen. Inhoud De opleiding bestaat uit vier onderdelen: De totale kosten voor deze opleiding bedragen 1.085,-. Betaling in maandelijkse termijnen is ook mogelijk. Bij deze prijs is alles inbegrepen, ook het lesmateriaal en alle examens. Er zijn dus geen verborgen kosten. Indien je ook kiest voor de praktijkcomponent/stage dan betaal je 500,- extra. Omdat deze opleidingskosten voor een belangrijk deel aftrekbaar zijn voor de belasting ligt het totale lesgeld voor jou aanzienlijk lager! Neem voor meer informatie contact met ons op. Inschrijven doe je door het bijgevoegde inschrijfformulier in te vullen en naar ons op te sturen. Direct na ontvangst van je inschrijving nemen wij contact met je op om je startdatum te plannen. Heb je vragen, bel dan naar ons gratis telefoonnummer Het Fabius team staat voor je klaar! Per onderdeel wordt een examen afgenomen. Na het succesvol afleggen van onze examens ontvang jij je diploma. 5.

6 Administratief Medewerker Een van de meest gevraagde banen Administratief medewerker is een zeer veel gevraagde functie Les in kleine groepen met individuele begeleiding Tijdens de computerlessen maak je gebruik van een laptop van Fabius Je leert precies datgene dat werkgevers van jou verlangen Er is altijd vraag naar administratief geschoold personeel. Dat is niet zo verwonderlijk want in iedere organisatie kom je deze functie tegen, zowel fulltime als parttime. De werkzaamheden van een administratief medewerker zijn heel divers: beantwoorden van telefoontjes, verwerking van de post, afhandelen van s, maken van brieven, dossiers bijhouden, afspraken maken, etc. Spreekt dit je aan en vind je het ook leuk om binnen een bedrijf of organisatie met veel verschillende mensen contact te hebben, dan past de opleiding Administratief Medewerker goed bij jou. Als administratief medewerker ben je door werkgevers heel breed inzetbaar en dat maakt dat je met deze opleiding alle kanten op kunt! De opleiding is minstens zo afwisselend als het werk zelf. Tijdens de opleiding leer je de benodigde theoretische kennis maar ook belangrijke vaardigheden zoals het in korte tijd op een hele praktische wijze gebruik maken van de computer. Om dit te bevorderen stelt Fabius tijdens de computerlessen aan iedere cursist een laptop ter beschikking. Fabius leert je precies datgene dat werkgevers van jou verlangen waardoor je direct inzetbaar bent. Ook kun je na deze opleiding kiezen voor onze vervolgopleidingen! Vooropleiding Wij verlangen geen specifieke vooropleiding. We gaan er wel van uit dat je de Nederlandse taal beheerst in woord en geschrift. Enige ervaring met de computer is een voordeel. Heb je die ervaring niet, dan kun je na je inschrijving een handleiding aanvragen om je deze basiskennis alvast eigen te maken. Daarnaast verwachten wij inzet en motivatie. Met onze gerichte begeleiding zorgen wij voor de juiste voorbereiding op de examens. De ervaring leert dat, als jij de wil hebt om te slagen, het diploma voor jou binnen handbereik ligt. Opleidingsduur en studiebelasting De opleiding bestaat uit 30 lessen van 3 uur. Bij 2 dagdelen per week duurt de opleiding ongeveer 4 maanden. Tijdens de computerlessen maak je gebruik van een laptop van Fabius. Thuis maak je huiswerk, oefen je op de computer en bereid je de examens voor. In de praktijk blijkt dat onze cursisten per week naast de 2 dagdelen les nog ongeveer 2 dagdelen aan huiswerk besteden. Hoeveel tijd jij hieraan moet besteden is natuurlijk afhankelijk van jouw persoonlijke kennis en ervaring. Heb je bijvoorbeeld nauwelijks ervaring met de computer of kun je nog niet typen, dan zul je hieraan extra aandacht moeten besteden. Vervolgopleiding Na de opleiding Administratief Medewerker kun je verder gaan met de opleiding Secretaresse, Financieel Administratief Medewerker, Commercieel Administratief Medewerker of Medewerker Project administratie (meer informatie vind je bij de beschrijving van deze opleidingen). 6.

7 Administratief Medewerker Een van de meest gevraagde banen Geen vooropleiding nodig 1 of 2 dagdelen per week les in diverse leslocaties door heel Nederland In 4 maanden al een diploma mogelijk Onze prijzen zijn inclusief lesmateriaal en examens De fiscus betaalt mee aan de kosten van je opleiding Waar en wanneer Deze opleiding kan worden gevolgd op de locaties en de dagdelen zoals vermeld in de bijlage. Zodra wij je inschrijving hebben ontvangen, nemen wij contact met je op om je startdatum in te plannen. Inhoud De opleiding bestaat uit zes onderdelen: Per onderdeel wordt een examen afgenomen. Na het succes - vol afleggen van onze examens, ontvang jij je diploma. Omdat je in de opleiding Administratief Medewerker ook alle onderdelen van de opleiding Receptioniste / Telefoniste volgt, ontvang je tevens het diploma Receptioniste / Telefoniste. Aan het einde van de opleiding Administratief Medewerker heb je dus twee waardevolle diploma s. Kosten De totale kosten voor deze opleiding bedragen 1.645,-. Betaling in maandelijkse termijnen is ook mogelijk. Bij deze prijs is alles inbegrepen, ook het lesmateriaal en alle examens. Er zijn dus geen verborgen kosten. Indien je ook kiest voor de praktijkcomponent/stage dan betaal je 500,- extra. Omdat deze opleidingskosten voor een belangrijk deel aftrekbaar zijn voor de belasting ligt het totale lesgeld voor jou aanzienlijk lager! Neem voor meer informatie contact met ons op. Inschrijven doe je door het bijgevoegde inschrijfformulier in te vullen en naar ons op te sturen. Direct na ontvangst van je inschrijving nemen wij contact met je op om je startdatum te plannen. Heb je vragen, bel dan naar ons gratis telefoonnummer Het Fabius team staat voor je klaar! 7.

8 Secretaresse Een veelzijdige functie Secretaresse is een zeer veel gevraagde functie Les in kleine groepen met individuele begeleiding Tijdens de computerlessen maak je gebruik van een laptop van Fabius Je leert precies datgene dat werkgevers van jou verlangen Als secretaresse speel je een belangrijke rol op kantoor. Je maakt afspraken, ontvangt bezoekers, regelt uitnodigingen voor vergaderingen en besprekingen, je verzorgt de post en houdt dossiers bij. Een veelzijdig beroep waarbij het belangrijk is dat je goed kunt or ganiseren. Daarnaast is het ook nog een veel gevraag de functie met vacatures voor zowel parttime als fulltime banen. Als dit jou aanspreekt dan is de opleiding Secretaresse de juiste weg naar leuk werk! De opleiding bestaat uit twee onderdelen, de opleiding Administratief Medewerker en de Vervolg opleiding Secretaresse. Dit betekent dat je bij Fabius na de opleiding Secretaresse beschikt over twee waardevolle diploma s: een diploma Administratief Medewerker en een diploma Secretaresse. Uit de praktijk blijkt dat je hiermee een brede basis hebt opgebouwd binnen dit vakgebied en dat is erg belangrijk voor jouw kansen op de arbeidsmarkt! Vooropleiding Wij verlangen geen specifieke vooropleiding. We gaan er wel van uit dat je de Nederlandse taal beheerst in woord en geschrift. Enige ervaring met de computer is een voordeel. Heb je die ervaring niet, dan kun je na je inschrijving een handleiding aanvragen om je deze basiskennis alvast eigen te maken. Daarnaast verwachten wij inzet en motivatie. Met onze gerichte begeleiding zorgen wij voor de juiste voorbereiding op de examens. De ervaring leert dat, als jij de wil hebt om te slagen, het diploma voor jou binnen handbereik ligt. Opleidingsduur en studiebelasting De opleiding Secretaresse bestaat uit 48 lessen van 3 uur. Bij 2 dagdelen per week duurt de opleiding ongeveer 7 maanden. Tijdens de lessen maak je gebruik van een laptop van Fabius. Thuis maak je huiswerk, oefen je op de computer en bereid je de examens voor. Hoeveel tijd jij hieraan moet besteden is natuurlijk afhankelijk van jouw persoonlijke kennis en ervaring. 8.

9 Secretaresse Een veelzijdige functie Geen vooropleiding nodig 1 of 2 dagdelen per week les in diverse leslocaties door heel Nederland In 7 maanden al een diploma mogelijk Onze prijzen zijn inclusief lesmateriaal en examens De fiscus betaalt mee aan de kosten van je opleiding Waar en wanneer Deze opleiding kan worden gevolgd op de locaties en de dagdelen zoals vermeld in de bijlage. Zodra wij je inschrijving hebben ontvangen, nemen wij contact met je op om je startdatum in te plannen. Inhoud De opleiding Secretaresse bestaat in het totaal uit 9 onderdelen: Kosten De totale kosten voor deze opleiding bedragen 2.335,-. Betaling in maandelijkse termijnen is ook mogelijk. Bij deze prijs is alles inbegrepen, ook het lesmateriaal en alle examens. Er zijn dus geen verborgen kosten. Indien je ook kiest voor de praktijkcomponent/stage dan betaal je 420,- extra. Omdat deze opleidingskosten voor een belangrijk deel aftrekbaar zijn voor de belasting ligt het totale lesgeld voor jou aanzienlijk lager! Neem voor meer informatie contact met ons op. Inschrijven doe je door het bijgevoegde inschrijfformulier in te vullen en naar ons op te sturen. Direct na ontvangst van je inschrijving nemen wij contact met je op om je startdatum te plannen. Heb je vragen, bel dan naar ons gratis telefoonnummer Het Fabius team staat voor je klaar! Per onderdeel wordt een examen afgenomen. Na het succes - vol afleggen van onze examens, ontvang jij je diploma. Omdat je in de opleiding Secretaresse ook alle onderdelen van de opleiding Administratief Medewerker volgt, ontvang je tevens het diploma Administratief Medewerker. Aan het einde van de opleiding Secretaresse heb je dus twee waardevolle diploma s. 9.

10 Financieel Administratief Medewerker Voor de administratief medewerker met cijfermatig inzicht Financieel administratief medewerker is een zeer veel gevraagde functie Les in kleine groepen met individuele begeleiding Tijdens de computerlessen maak je gebruik van een laptop van Fabius Je leert precies datgene dat werkgevers van jou verlangen De financieel administratief medewerker is met name bezig met het financiële gedeelte van de administratieve werkzaamheden. Een belangrijk onderdeel van je werkzaamheden is dan ook de boekhouding. Het beheer van de crediteuren en de debiteuren, het verwerken van dagafschriften, het inbrengen van data in de boekhouding, het maken van Excel sheets zijn taken waar je op dit gebied mee te maken krijgt. Heel afwisselend werk dus. Bovendien is er veel vraag naar administratieve medewerkers met financieel inzicht, zowel parttime als fulltime. Als dit jou aanspreekt dan maak je met de opleiding Financieel Administratief Medewerker de juiste keuze! De opleiding Financieel Administratief Medewerker bestaat uit twee onderdelen, de opleiding Administratief Medewerker en de Vervolgopleiding Financieel Administratief Medewerker. Dit betekent dat je bij Fabius na de opleiding Financieel Admini stratief Medewerker beschikt over twee waardevolle diploma s: een diploma Administratief Medewerker en een diploma Financieel Administratief Medewerker. Uit de praktijk blijkt dat je hiermee een brede basis hebt opgebouwd binnen dit vakgebied en dat is erg belangrijk voor jouw kansen op de arbeidsmarkt! Vooropleiding Wij verlangen geen specifieke vooropleiding. We gaan er wel van uit dat je de Nederlandse taal beheerst in woord en geschrift. Enige ervaring met de computer is een voordeel. Heb je die ervaring niet, dan kun je na je inschrijving een handleiding aanvragen om je deze basiskennis alvast eigen te maken. Daarnaast verwachten wij inzet en motivatie. Met onze gerichte begeleiding zorgen wij voor de juiste voorbereiding op de examens. De ervaring leert dat, als jij de wil hebt om te slagen, het diploma voor jou binnen handbereik ligt. Opleidingsduur en studiebelasting De opleiding Financieel Administratief Medewerker bestaat uit 40 lessen van 3 uur. Bij 2 dagdelen per week duurt de opleiding ongeveer 6 maanden. Tijdens de lessen maak je gebruik van een laptop van Fabius. Thuis maak je huiswerk, oefen je op de computer en bereid je de examens voor. Hoeveel tijd jij hieraan moet besteden is natuurlijk afhankelijk van jouw persoonlijke kennis en ervaring. 10.

11 Financieel Administratief Medewerker Voor de administratief medewerker met cijfermatig inzicht Geen vooropleiding nodig 1 of 2 dagdelen per week les in diverse leslocaties door heel Nederland In 6 maanden al een diploma mogelijk Onze prijzen zijn inclusief lesmateriaal en examens De fiscus betaalt mee aan de kosten van je opleiding Waar en wanneer Deze opleiding kan worden gevolgd op de locaties en de dagdelen zoals vermeld in de bijlage. Zodra wij je inschrijving hebben ontvangen, nemen wij contact met je op om je startdatum in te plannen. Inhoud De opleiding Financieel Administratief Medewerker bestaat in het totaal uit 8 onderdelen: Per onderdeel wordt een examen afgenomen. Na het succesvol afleggen van onze examens, ontvang jij je diploma. Kosten De totale kosten voor deze opleiding bedragen 2.145,-. Betaling in maandelijkse termijnen is ook mogelijk. Bij deze prijs is alles inbegrepen, ook het lesmateriaal en alle examens. Er zijn dus geen verborgen kosten. Indien je ook kiest voor de praktijkcomponent/stage dan betaal je 420,- extra. Omdat deze opleidingskosten voor een belangrijk deel aftrekbaar zijn voor de belasting ligt het totale lesgeld voor jou aanzienlijk lager! Neem voor meer informatie contact met ons op. Inschrijven doe je door het bijgevoegde inschrijfformulier in te vullen en naar ons op te sturen. Direct na ontvangst van je inschrijving nemen wij contact met je op om je startdatum te plannen. Heb je vragen, bel dan naar ons gratis telefoonnummer Het Fabius team staat voor je klaar! Omdat je in de opleiding Financieel Administratief Medewerker ook alle onderdelen van de opleiding Administratief Medewerker volgt, ontvang je tevens het diploma Administratief Medewerker. Aan het einde van de opleiding Financieel Administratief Medewerker heb je dus twee waardevolle diploma s. 11.

12 Commercieel Administratief Medewerker Voor de administratief medewerker met commerciële interesse Commercieel administratief medewerker is een zeer veel gevraagde functie Les in kleine groepen met individuele begeleiding Tijdens de computerlessen maak je gebruik van een laptop van Fabius Je leert precies datgene dat werkgevers van jou verlangen De commercieel administratief medewerker is met name bezig met het commerciële gedeelte van de administratieve werkzaamheden. Daarbij moet je denken aan het bijhouden van de voorraad en het beheren van de klantenadministratie, de verwerking van offertes, het opstellen van verkooprapportages, het ondersteunen van marketing- en verkoopacties. Maar daarnaast ben je vaak het eerste aanspreekpunt van klanten waarbij je de klantvraag in kaart brengt, verkoopgesprekken voert en je de nodige service verleent. Geen dag hetzelfde werk dus. Bovendien is er veel vraag naar administratieve medewerkers met commerciële vaardigheden, zowel parttime als fulltime. Als dit jou aanspreekt en je vindt het een uitdaging om zowel met mensen binnen als buiten de organisatie te werken, dan maak je met de opleiding Commercieel Administratief Medewerker de juiste keuze! De opleiding Commercieel Administratief Mede werker bestaat uit twee onderdelen, de opleiding Admi ni stratief Medewerker en de Vervolg opleiding Com mer cieel Administratief Medewerker. Dit betekent dat je bij Fabius na de opleiding Commercieel Admini stratief Medewerker beschikt over twee waarde volle diploma s: een diploma Administratief Medewerker en een diplo ma Commercieel Administratief Medewerker. Uit de praktijk blijkt dat je hiermee een brede basis hebt op gebouwd binnen dit vakgebied en dat is erg belangrijk voor jouw kansen op de arbeidsmarkt! Vooropleiding Wij verlangen geen specifieke vooropleiding. We gaan er wel van uit dat je de Nederlandse taal beheerst in woord en geschrift. Enige ervaring met de computer is een voordeel. Heb je die ervaring niet, dan kun je na je inschrijving een handleiding aanvragen om je deze basiskennis alvast eigen te maken. Daarnaast verwachten wij inzet en motivatie. Met onze gerichte begeleiding zorgen wij voor de juiste voorbereiding op de examens. De ervaring leert dat, als jij de wil hebt om te slagen, het diploma voor jou binnen handbereik ligt. Opleidingsduur en studiebelasting De opleiding Commercieel Administratief Medewerker bestaat uit 40 lessen van 3 uur. Bij 2 dagdelen per week duurt de opleiding ongeveer 6 maanden. Tijdens de lessen maak je gebruik van een laptop van Fabius. Thuis maak je huiswerk, oefen je op de computer en bereid je de examens voor. Hoeveel tijd jij hieraan moet besteden is natuurlijk afhankelijk van jouw persoonlijke kennis en ervaring. 12.

13 Commercieel Administratief Medewerker Voor de administratief medewerker met commerciële interesse Geen vooropleiding nodig 1 of 2 dagdelen per week les in diverse leslocaties door heel Nederland In 6 maanden al een diploma mogelijk Onze prijzen zijn inclusief lesmateriaal en examens De fiscus betaalt mee aan de kosten van je opleiding Waar en wanneer Deze opleiding kan worden gevolgd op de locaties en de dagdelen zoals vermeld in de bijlage. Zodra wij je inschrijving hebben ontvangen, nemen wij contact met je op om je startdatum in te plannen. Inhoud De opleiding Commercieel Administratief Medewerker bestaat in het totaal uit 8 onderdelen: Per onderdeel wordt een examen afgenomen. Na het succesvol afleggen van onze examens, ontvang jij je diploma. Kosten De totale kosten voor deze opleiding bedragen 2.145,-. Betaling in maandelijkse termijnen is ook mogelijk. Bij deze prijs is alles inbegrepen, ook het lesmateriaal en alle examens. Er zijn dus geen verborgen kosten. Indien je ook kiest voor de praktijkcomponent/stage dan betaal je 420,- extra. Omdat deze opleidingskosten voor een belangrijk deel aftrekbaar zijn voor de belasting ligt het totale lesgeld voor jou aanzienlijk lager! Neem voor meer informatie contact met ons op. Inschrijven doe je door het bijgevoegde inschrijfformulier in te vullen en naar ons op te sturen. Direct na ontvangst van je inschrijving nemen wij contact met je op om je startdatum te plannen. Heb je vragen, bel dan naar ons gratis telefoonnummer Het Fabius team staat voor je klaar! Omdat je in de opleiding Commercieel Administratief Medewerker ook alle onderdelen van de opleiding Administratief Medewerker volgt, ontvang je tevens het diploma Administra tief Medewerker. Aan het einde van de opleiding Commercieel Administratief Medewerker heb je dus twee waardevolle diploma s. 13.

14 Medewerker Projectadministratie Administratief medewerker in een zeer afwisselende omgeving Er is een toenemende vraag naar de functie medewerker projectadministratie Les in kleine groepen met individuele begeleiding Tijdens de computerlessen maak je gebruik van een laptop van Fabius Je leert precies datgene dat werkgevers van jou verlangen Een medewerker projectadministratie is een admini stratief medewerker die wordt ingezet voor projecten. Projecten hebben een begin- en een eindpunt waardoor je iedere keer in een nieuw project terecht komt. Het kan gaan om kleine maar ook om hele grote projecten. Voorbeelden van projecten: de organisatie van een evenement, het openen van een nieuwe winkel, het opzetten van een advertentiecampagne, de bouw van een nieuwe fabriek en de aanleg van een nieuwe snelweg. Heel divers dus. Als medewerker projectadministratie ondersteun je vanuit het projectteam de project managers. Je werk bestaat uit het informeren van het management, bewaking van de budgetten en de voortgang, de communicatie verzorgen naar alle betrokken partijen, het organiseren van vergaderingen, de urenregistratie enz. Dus heel afwisselend werk in een heel afwisselende omgeving. Bovendien is er een toenemende vraag naar administratieve medewerkers op het gebied van projecten, zowel parttime als fulltime. Als dit jou aanspreekt en je kan bovendien goed omgaan met verschillende mensen, dan maak je met de opleiding Medewerker Projectadministratie de juiste keuze! De opleiding Medewerker Projectadministratie bestaat uit twee onderdelen, de opleiding Administratief Mede werker en de Vervolgopleiding Medewerker Projectadministratie. Dit betekent dat je bij Fabius na de opleiding Medewerker Projectadministratie beschikt over twee waardevolle diploma s: een diploma Administratief Medewerker en een diploma Mede werker Projectadministratie. Uit de praktijk blijkt dat je hiermee een brede basis hebt opgebouwd binnen dit vakgebied en dat is erg belangrijk voor jouw kansen op de arbeidsmarkt! Vooropleiding Wij verlangen geen specifieke vooropleiding. We gaan er wel van uit dat je de Nederlandse taal beheerst in woord en geschrift. Enige ervaring met de computer is een voordeel. Heb je die ervaring niet, dan kun je na je inschrijving een handleiding aanvragen om je deze basiskennis alvast eigen te maken. Daarnaast verwachten wij inzet en motivatie. Met onze gerichte begeleiding zorgen wij voor de juiste voorbereiding op de examens. De ervaring leert dat, als jij de wil hebt om te slagen, het diploma voor jou binnen handbereik ligt. Opleidingsduur en studiebelasting De opleiding Medewerker Projectadministratie bestaat uit 40 lessen van 3 uur. Bij 2 dagdelen per week duurt de opleiding ongeveer 6 maanden. Tijdens de lessen maak je gebruik van een laptop van Fabius. Thuis maak je huiswerk, oefen je op de computer en bereid je de examens voor. Hoeveel tijd jij hieraan moet besteden is natuurlijk afhankelijk van jouw persoonlijke kennis en ervaring. 14.

15 Medewerker Projectadministratie Administratief medewerker in een zeer afwisselende omgeving Geen vooropleiding nodig 1 of 2 dagdelen per week les in diverse leslocaties door heel Nederland In 6 maanden al een diploma mogelijk Onze prijzen zijn inclusief lesmateriaal en examens De fiscus betaalt mee aan de kosten van je opleiding Waar en wanneer Deze opleiding kan worden gevolgd op de locaties en de dagdelen zoals vermeld in de bijlage. Zodra wij je inschrijving hebben ontvangen, nemen wij contact met je op om je startdatum in te plannen. Inhoud De opleiding Medewerker Projectadministratie bestaat in het totaal uit 8 onderdelen: Per onderdeel wordt een examen afgenomen. Na het succesvol afleggen van onze examens, ontvang jij je diploma. Kosten De totale kosten voor deze opleiding bedragen 2.145,-. Betaling in maandelijkse termijnen is ook mogelijk. Bij deze prijs is alles inbegrepen, ook het lesmateriaal en alle examens. Er zijn dus geen verborgen kosten. Indien je ook kiest voor de praktijkcomponent/stage dan betaal je 420,- extra. Omdat deze opleidingskosten voor een belangrijk deel aftrek baar zijn voor de belasting ligt het totale lesgeld voor jou aanzienlijk lager! Neem voor meer informatie contact met ons op. Inschrijven doe je door het bijgevoegde inschrijfformulier in te vullen en naar ons op te sturen. Direct na ontvangst van je inschrijving nemen wij contact met je op om je startdatum te plannen. Heb je vragen, bel dan naar ons gratis telefoonnummer Het Fabius team staat voor je klaar! Omdat je in de opleiding Medewerker Projectadministratie ook alle onderdelen van de opleiding Administratief Medewerker volgt, ontvang je tevens het diploma Administratief Medewerker. Aan het einde van de opleiding Medewerker Projectadministratie heb je dus twee waardevolle diploma s. 15.

16 Basiskennis Boekhouden (BKB) Voor de boekhoudkundig medewerker en financieel assistent Dé opleiding voor het officiële diploma van de Associatie voor Praktijkexamens Het diploma is algemeen bekend bij bedrijven en instellingen Het diploma BKB en Basiskennis Calculatie (BKC) geeft recht op het diploma Financieel Assistent Opleidingsduur 12 weken De opleiding BKB is bedoeld voor de degenen die een stevige basis willen hebben als boekhoudkundige medewerker of financieel assistent. Er is veel vraag naar deze functies. In de opleiding leer je de basis vaardigheden voor de boekhouding. Wil jij graag werken als medewerker op de financiële administratie en goed voorbereid worden op deze functie, dan maak je met de opleiding BKB bij Fabius Opleidingen de juiste keuze! Vooropleiding Voor de opleiding BKB heb je geen specifieke vooropleiding nodig. Cijfermatig inzicht en ervaring met de compu ter is wel van belang. Daarnaast verwachten wij inzet en motivatie. Opleidingsduur en studiebelasting De opleiding BKB bestaat uit 12 wekelijkse lessen van 3 uur. Naast de lesbijeenkomsten zal je gemiddeld nog ruim een dagdeel per week aan huiswerk moeten besteden. Dit is natuurlijk ook sterk afhankelijk van jouw persoonlijke kennis en ervaring. Waar en wanneer Deze opleiding kan worden gevolgd op de locaties en de dagdelen zoals vermeld in de bijlage. Zodra wij je inschrijving hebben ontvangen, nemen wij contact met je op om je startdatum in te plannen. Inhoud Allereerst wordt uitgebreid ingegaan op de basiskennis van het boekhouden. Maar ook verwante aspecten die van belang zijn voor een boekhoudingkundig medewerker, zoals E-bankieren, verzekeringen en belastingen, komen aan de orde. Daarnaast leer je computerboekhouden met het veel gebruikte boekhoudprogramma van Accountview. Uiteraard wordt daarbij veel aandacht besteed aan de belangrijkste basisvaardigheden binnen de boekhouding zoals journaliseren, bijwerken van (sub)grootboekrekeningen en het presenteren en rapporteren van cijfers. Indien je het diploma BKB hebt behaald en ook het diploma BKC (zie bij de opleiding Basiskennis Calculatie), dan heb je recht op het diploma Financieel Assistent van de Associatie. Vervolgens kun je verder met de opleiding Praktijkdiploma Boekhouden (kijk voor meer info bij de opleiding Praktijkdiploma Boekhouden). Kosten De kosten voor de opleiding bedragen 350,- en de kosten voor het lesmateriaal 125,-. Het examen wordt afgenomen door de Nederlandse Associatie voor Praktijkexamens. De kosten voor dit examen worden bepaald door de Associatie. Voor meer informatie over het examen kun je terecht op De kosten van de opleiding zijn voor een belangrijk deel aftrekbaar voor de belasting zodat de totale opleidingskosten voor jou lager uitvallen! Voor inschrijven of meer informatie, bel dan naar ons gratis telefoonnummer Het Fabius team staat voor je klaar! 16.

17 Basiskennis Calculatie (BKC) Voor de bedrijfseconomisch medewerker en financieel assistent Dé opleiding voor het officiële diploma van de Associatie voor Praktijkexamens Het diploma is algemeen bekend bij bedrijven en instellingen Het diploma BKC en Basiskennis Boekhouden (BKB) geeft recht op het diploma Financieel Assistent Opleidingsduur 10 weken De opleiding BKC is de basisopleiding voor de bedrijfseconomisch medewerker of de financieel assistent. Er is veel vraag naar deze functies. Tijdens de opleiding doe je kennis op van de handel en calculaties die in de handel veel gebruikt worden. Ook wordt veel aan dacht besteed aan het gebruik van Excel. Werk jij graag als medewerker op bijvoorbeeld een inkoop- of verkoopafdeling en wil jij goed voorbereid worden op die werkzaamheden, dan maak je met de opleiding BKC bij Fabius Opleidingen de juiste keuze! Vooropleiding Voor de opleiding BKC heb je geen specifieke vooropleiding nodig. Cijfermatig inzicht en ervaring met de compu ter is wel van belang. Daarnaast verwachten wij inzet en motivatie. Inhoud Tijdens de opleiding wordt uitgebreid ingegaan op basisbegrippen uit de handel. Daarnaast wordt aandacht besteed aan bedrijfscalculatie waarbij onderwerpen als renteberekeningen, kostprijscalculaties, kengetallen en indexcijfers aan de orde komen. Verder wordt veel gewerkt met Excel. Je leert spreadsheets op te stellen en cijfers te presenteren en rapportages te maken aan de hand van statistieken en grafieken. Indien je het diploma BKC hebt behaald en ook het diploma BKB (zie bij de opleiding Basiskennis Boekhouden), dan heb je recht op het diploma Financieel Assistent van de Associatie. Vervolgens kun je verder met de opleiding Praktijkdiploma Boekhouden (kijk voor meer info bij de opleiding Praktijkdiploma Boekhouden). Opleidingsduur en studiebelasting De opleiding BKC bestaat uit 10 wekelijkse lessen van 2 uur. Naast de lesbijeenkomsten zal je gemiddeld nog een dagdeel per week aan huiswerk moeten besteden. Dit is natuurlijk ook sterk afhankelijk van jouw persoonlijke kennis en ervaring. Waar en wanneer Deze opleiding kan worden gevolgd op de locaties en de dagdelen zoals vermeld in de bijlage. Zodra wij je inschrijving hebben ontvangen, nemen wij contact met je op om je startdatum in te plannen. Kosten De kosten voor de opleiding bedragen 295,- en de kosten voor het lesmateriaal 75,-. Het examen wordt afgenomen door de Nederlandse Associatie voor Praktijkexamens. De kosten voor dit examen worden bepaald door de Associatie. Voor meer informatie over het examen kun je terecht op De kosten van de opleiding zijn voor een belangrijk deel aftrekbaar voor de belasting zodat de totale opleidingskosten voor jou lager uitvallen! Voor inschrijven of meer informatie, bel dan naar ons gratis telefoonnummer Het Fabius team staat voor je klaar! 17.

18 Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) Het meest gevraagde diploma in de financieel administratieve sector Dé opleiding voor het officiële diploma van de Associatie voor Praktijkexamens Voor het examen Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) dien je in het bezit te zijn van het diploma Basiskennis Boekhouden (BKB) en het diploma Basiskennis Calculatie (BKC) Opleidingsduur 28 lessen Met de opleiding Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) verkrijg je een goed inzicht in de financieel administratieve en bedrijfseconomische processen in een organisatie. Na het behalen van het diploma PDB ben je in staat om zelfstandig de boekhouding te voeren van een kleine of middelgrote onderneming. Maar ook in grote organisaties is veel vraag naar medewerkers met het diploma PDB. Dat is ook niet zo verwonderlijk want het Praktijkdiploma Boekhouden is op financieel administratief en bedrijfseconomisch gebied het meest bekende diploma. Vooropleiding Voor het examen Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) dien je in het bezit te zijn van het diploma Basiskennis Boekhouden (BKB) en het diploma Basiskennis Calculatie (BKC). Opleidingsduur en studiebelasting De opleiding PDB kent 4 onderdelen: 14 lesbijeenkomsten, dus 28 in totaal. Naast de lesbijeenkomsten zal je gemiddeld nog ruim een dagdeel per week aan huiswerk moeten besteden. Dit is natuurlijk ook sterk afhankelijk van jouw persoonlijke kennis en ervaring. Waar en wanneer Deze opleiding kan worden gevolgd op de locaties en de dagdelen zoals vermeld in de bijlage. Zodra wij je inschrijving hebben ontvangen, nemen wij contact met je op om je startdatum in te plannen. Inhoud De eerste twee onderdelen van de opleiding PDB, dat wil zeggen Basiskennis Boekhouden (BKB) en Basiskennis Calculatie (BKC), staan in deze brochure apart beschreven. aan de relatie tussen de kostprijs en de administratie, het analyseren van diverse overzichten en het opstellen worden deze onderwerpen verder uitgediept en komen ook een aantal andere onderwerpen aan de orde zoals aandelen en obligaties, de administratieve organisatie, specifieke financiële berekeningen en relevante juridische aspecten. Kosten 935,- en de bijbehorende kosten van het lesmateriaal 220,-. Wie bij Fabius Opleidingen BKB en BKC heeft gevolgd komt in aanmerking voor een korting. De examens worden afgenomen door de Nederlandse Associatie voor Praktijkexamens. De kosten voor deze examens worden bepaald door de Associatie. Voor meer informatie kun je terecht op Omdat opleidingskosten voor een belangrijk deel aftrekbaar zijn voor de belasting, komen de totale kosten voor je opleiding aanzienlijk lager uit! Voor inschrijven of meer informatie, bel je gratis Het Fabius team staat voor je klaar! 18.

19 Computertrainingen en losse modules Snel je kennis vergroten Computertrainingen voor effectief en efficiënt gebruik van PC en MS Office applicaties Losse modules uit de opleidingen van Fabius om snel specifieke kennis op te doen Wekelijkse instroom mogelijk In diverse locaties in Nederland te volgen Fabius Opleidingen heeft al meer dan 25 jaar ervaring in het ontwikkelen en verzorgen van computertrainingen met als doel cursisten in korte tijd effectief te laten werken met de PC en bijbehorende software. In de trainingen leren wij je precies dat wat nodig is om zelfstandig te kunnen werken. Beschik je al over de benodigde basiskennis, dan bieden wij je de mogelijkheid je kennis te verbreden via een andere basistraining of je kennis juist te verdiepen door middel van een training voor gevorderden. Wij bieden je ook de mogelijkheid om losse modules uit de opleidingen van Fabius te volgen. In het overzicht staan zowel de trainingen als de losse modules met het aantal lessen en de bijbehorende prijzen. Aanvullende informatie examens. een studiebelasting thuis van ongeveer 1 dagdeel. basistraining vereist; voor alle overige trainingen en de losse modules is geen vooropleiding vereist. van deelname (met uitzondering van typen waarvoor wel een diploma kan worden behaald); voor een aantal trainingen is het eventueel mogelijk om een examen af te leggen en een diploma te behalen. Voor inschrijven of meer informatie, bel je gratis Het Fabius team staat voor je klaar! Computertrainingen Aantal lessen Prijs Introductie PC gebruik 6 325,- Typen (diploma-opleiding) 5 295,- MS Office training (Windows; Word; Excel) ,- Basistraining 295,- 295,- 295,- 295,- 295,- Gevorderden training 265,- 265,- 265,- Losse modules Aantal lessen Prijs 295,- 295,- 295,- 295,- 295,- 325,- 325,- 325,- 19.

20 Dillehof BG Oosterhout Postbus CH Oosterhout T Fabius

Voor een betere positie op de arbeidsmarkt

Voor een betere positie op de arbeidsmarkt Bel gratis 0800-446 446 4 www.fabiusopleidingen.nl Voor een betere positie op de arbeidsmarkt Welkom bij Fabius Opleidingen! Korte praktijkgerichte opleidingen Ervaren en betrokken docenten Waardevolle

Nadere informatie

Voor een betere positie op de arbeidsmarkt

Voor een betere positie op de arbeidsmarkt Bel gratis 0800-446 446 4 www.fabiusopleidingen.nl Voor een betere positie op de arbeidsmarkt Welkom bij Fabius Opleidingen! Korte praktijkgerichte opleidingen Ervaren en betrokken docenten Waardevolle

Nadere informatie

Opleidingen zonder baangarantie 2014

Opleidingen zonder baangarantie 2014 Opleidingen zonder baangarantie 2014 De sollicitatieclub van het solliciteren en re-integreren De BanenSolliciteit biedt onderstaande opleidingen (zonder baangarantie en werkervaringsplaatsen) en werkplekken

Nadere informatie

Opleidingen Boekhouden

Opleidingen Boekhouden Opleidingen Boekhouden Bij Avondopleidingen SKO kunt u kiezen uit 3 verschillende niveau's opleidingen boekhouden: Opleiding Basiskennis Boekhouden BKB vergelijkbaar met MBO-3 niveau (= Elementair Boekhouden

Nadere informatie

SKO. Basiskennis Boekhouden BKB / Elementair Boekhouden

SKO. Basiskennis Boekhouden BKB / Elementair Boekhouden Avondopleidingen SKO Financiële Opleidingen Ondernemer opleidingen Basiskennis Boekhouden BKB / Elementair Boekhouden Basiskennis Calculatie BKC Praktijkdiploma Boekhouden PDB Moderne Bedrijfsadministratie

Nadere informatie

SKO. Basiskennis Boekhouden BKB / Elementair Boekhouden

SKO. Basiskennis Boekhouden BKB / Elementair Boekhouden Avondopleidingen SKO Financiële Opleidingen Ondernemer opleidingen Basiskennis Boekhouden BKB / Elementair Boekhouden Basiskennis Calculatie BKC Financieel Assistent Praktijkdiploma Boekhouden PDB Moderne

Nadere informatie

T: +31 (0)88 822 66 88 E: opleiding@lsso.nl www.lsso-opleidingen.nl LSSO OPLEIDINGEN INFORMATIE OPLEIDING ADMINISTRATIEF MEDEWERKER 2013-2014

T: +31 (0)88 822 66 88 E: opleiding@lsso.nl www.lsso-opleidingen.nl LSSO OPLEIDINGEN INFORMATIE OPLEIDING ADMINISTRATIEF MEDEWERKER 2013-2014 LSSO OPLEIDINGEN INFORMATIE OPLEIDING ADMINISTRATIEF MEDEWERKER 2013-2014 OveraI in Nederland, dus ook bij jou in de buurt! LSSO OPLEIDINGEN T: +31 (0)88 822 66 88 E: opleiding@lsso.nl www.lsso-opleidingen.nl

Nadere informatie

Studiehandleiding. Praktijkdiploma boekhouden (PDB) compleet

Studiehandleiding. Praktijkdiploma boekhouden (PDB) compleet Studiehandleiding Praktijkdiploma boekhouden (PDB) compleet Lay-out en opmaak: NTI DTP Studio, Leiden 1 e druk september 2010 2 e druk december 2012 001204620 2010, NTI bv, Leiden Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

T: +31 (0)88 822 66 88 E: opleiding@lsso.nl www.lsso-opleidingen.nl LSSO OPLEIDINGEN

T: +31 (0)88 822 66 88 E: opleiding@lsso.nl www.lsso-opleidingen.nl LSSO OPLEIDINGEN LSSO OPLEIDINGEN INFORMATIE OPLEIDING FINANCIEEL ADMINISTRATIEF MEDEWERKER 2013-2014 OveraI in Nederland, dus ook bij jou in de buurt! LSSO OPLEIDINGEN T: +31 (0)88 822 66 88 E: opleiding@lsso.nl www.lsso-opleidingen.nl

Nadere informatie

T: +31 (0)88 822 66 88 E: opleiding@lsso.nl www.lsso-opleidingen.nl LSSO OPLEIDINGEN. INFORMATIE OPLEIDING BKB, BKC en PDB 2013-2014 LSSO OPLEIDINGEN

T: +31 (0)88 822 66 88 E: opleiding@lsso.nl www.lsso-opleidingen.nl LSSO OPLEIDINGEN. INFORMATIE OPLEIDING BKB, BKC en PDB 2013-2014 LSSO OPLEIDINGEN LSSO OPLEIDINGEN INFORMATIE OPLEIDING BKB, BKC en PDB 2013-2014 OveraI in Nederland, dus ook bij jou in de buurt! LSSO OPLEIDINGEN T: +31 (0)88 822 66 88 E: opleiding@lsso.nl www.lsso-opleidingen.nl LSSO

Nadere informatie

T: +31 (0)88 822 66 88 E: opleiding@lsso.nl www.lsso-opleidingen.nl LSSO OPLEIDINGEN INFORMATIE OPLEIDING TELEFONIST(E)/RECEPTIONIST(E) 2013-2014

T: +31 (0)88 822 66 88 E: opleiding@lsso.nl www.lsso-opleidingen.nl LSSO OPLEIDINGEN INFORMATIE OPLEIDING TELEFONIST(E)/RECEPTIONIST(E) 2013-2014 LSSO OPLEIDINGEN INFORMATIE OPLEIDING TELEFONIST(E)/RECEPTIONIST(E) 2013-2014 OveraI in Nederland, dus ook bij jou in de buurt! LSSO OPLEIDINGEN T: +31 (0)88 822 66 88 E: opleiding@lsso.nl www.lsso-opleidingen.nl

Nadere informatie

T: +31 (0)88 822 66 88 E: opleiding@lsso.nl www.lsso-opleidingen.nl LSSO OPLEIDINGEN INFORMATIE OPLEIDING MANAGEMENT ASSISTENT 2013-2014

T: +31 (0)88 822 66 88 E: opleiding@lsso.nl www.lsso-opleidingen.nl LSSO OPLEIDINGEN INFORMATIE OPLEIDING MANAGEMENT ASSISTENT 2013-2014 LSSO OPLEIDINGEN INFORMATIE OPLEIDING MANAGEMENT ASSISTENT 2013-2014 OveraI in Nederland, dus ook bij jou in de buurt! LSSO OPLEIDINGEN T: +31 (0)88 822 66 88 E: opleiding@lsso.nl www.lsso-opleidingen.nl

Nadere informatie

T: +31 (0)88 822 66 88 E: opleiding@lsso.nl www.lsso-opleidingen.nl LSSO OPLEIDINGEN

T: +31 (0)88 822 66 88 E: opleiding@lsso.nl www.lsso-opleidingen.nl LSSO OPLEIDINGEN LSSO OPLEIDINGEN INFORMATIE OPLEIDING COMMERCIEEL ADMINISTRATIEF MEDEWERKER 2013-2014 OveraI in Nederland, dus ook bij jou in de buurt! LSSO OPLEIDINGEN T: +31 (0)88 822 66 88 E: opleiding@lsso.nl www.lsso-opleidingen.nl

Nadere informatie

Sweeburg advies training opleiding

Sweeburg advies training opleiding Sweeburg advies training opleiding Brochure administratieve opleidingen Verbeter je kennis én haal het beste uit jezelf! www.sweeburg.nl 1 Jouw talenten en kwaliteiten ontwikkelen? ChainWorks opleidingen

Nadere informatie

T: +31 (0)88 822 66 88 E: opleiding@lsso.nl www.lsso-opleidingen.nl LSSO OPLEIDINGEN INFORMATIE OPLEIDING JURIDISCH SECRETARESSE 2013-2014

T: +31 (0)88 822 66 88 E: opleiding@lsso.nl www.lsso-opleidingen.nl LSSO OPLEIDINGEN INFORMATIE OPLEIDING JURIDISCH SECRETARESSE 2013-2014 LSSO OPLEIDINGEN INFORMATIE OPLEIDING JURIDISCH SECRETARESSE 2013-2014 OveraI in Nederland, dus ook bij jou in de buurt! LSSO OPLEIDINGEN T: +31 (0)88 822 66 88 E: opleiding@lsso.nl www.lsso-opleidingen.nl

Nadere informatie

Training docenten VOS IMEAO & Havo/Vwo nov. 2012 - Paramaribo

Training docenten VOS IMEAO & Havo/Vwo nov. 2012 - Paramaribo Training docenten VOS IMEAO & Havo/Vwo nov. 2012 - Paramaribo BASISKENNIS CALCULATIES (BKC 1 & 2) - EXCEL SERIE PDB Educatieve uitgeverij NOI - Baarn (NL) Basiskennis calculatie (BKC) VOS - IMEAO Bij de

Nadere informatie

T: +31 (0)88 822 66 88 E: opleiding@lsso.nl www.lsso-opleidingen.nl LSSO OPLEIDINGEN INFORMATIE OPLEIDING MEDISCH SECRETARESSE 2013-2014

T: +31 (0)88 822 66 88 E: opleiding@lsso.nl www.lsso-opleidingen.nl LSSO OPLEIDINGEN INFORMATIE OPLEIDING MEDISCH SECRETARESSE 2013-2014 LSSO OPLEIDINGEN INFORMATIE OPLEIDING MEDISCH SECRETARESSE 2013-2014 OveraI in Nederland, dus ook bij jou in de buurt! LSSO OPLEIDINGEN T: +31 (0)88 822 66 88 E: opleiding@lsso.nl www.lsso-opleidingen.nl

Nadere informatie

Praktijkdiploma Boekhouden (PDB)

Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) Wilt u inzicht in de boekhoudkundige en bedrijfseconomische processen die zich in een organisatie afspelen? Dan is het Associatie Praktijkdiploma Boekhouden (PDB ) een

Nadere informatie

CURSUSINFORMATIE 2013-2014

CURSUSINFORMATIE 2013-2014 CURSUSINFORMATIE 2013-2014 LSSO OPLEIDINGEN LSSO OPLEIDINGEN Opleidingen voor kantoorfuncties INHOUD Welkom bij LSSO Opleidingen... 3 Telefonist(e) / Receptionist(e)... 5 Administratief Medewerker...

Nadere informatie

Cursusrooster 2015/2016 Start september 2015 - december 2015

Cursusrooster 2015/2016 Start september 2015 - december 2015 Elementair Boekhouden / Basiskennis Boekhouden (BKB ) en Basiskennis Calculatie (BKC ) (Financieel assistent) Startdatum Plaats Lestijd Aantal lessen Cursusgeld** Boeken Examen Datum examen BKB met computerboekhouden

Nadere informatie

Financial and Costaccounting

Financial and Costaccounting Financial and Costaccounting Met dit diploma is uw carrière in balans!!! Wilt u inzicht in de boekhoudkundige en bedrijfseconomische processen die zich in een organisatie afspelen? Dan is Financial and

Nadere informatie

Cursusrooster 2015/2016 Start januari 2016 - mei 2016

Cursusrooster 2015/2016 Start januari 2016 - mei 2016 Elementair Boekhouden / Basiskennis Boekhouden (BKB ) en Basiskennis Calculatie (BKC ) (Financieel assistent) Plaats Lestijd Aantal lessen Cursusgeld** Boeken Examen Datum examen BKB met computerboekhouden

Nadere informatie

Cursusoverzicht 2015/2016 Avondopleidingen SKO

Cursusoverzicht 2015/2016 Avondopleidingen SKO Cursusoverzicht 2015/2016 Avondopleidingen SKO Telefoniste/Receptioniste Telefoniste/Receptioniste Vught 18 maandag 07.09.15 18.45-22.00 925.- 115.- 212.- Telefoniste/Receptioniste 's-hertogenbosch 18

Nadere informatie

Cursusrooster Start januari - mei 2015

Cursusrooster Start januari - mei 2015 Basiskennis Boekhouden (BKB) en Basiskennis Calculatie (BKC) (Financial assistant) *) BKB DI 10-3-2015 Zaandam 18.45-20.30 16 350 (of 3 maanden x 117) 135 162 na 6-07-2015 BKB MA 9-2-2015 Purmerend 20.15-22.00

Nadere informatie

Cursusoverzicht 2017/2018 Avondopleidingen SKO

Cursusoverzicht 2017/2018 Avondopleidingen SKO Telefoniste/Receptioniste Telefoniste/Receptioniste Vught 18 maandag 11.09.17 18.45-22.00 945,- 120,- 218,- Telefoniste/Receptioniste 's-hertogenbosch 18 dinsdag 12.09.17 18.45-22.00 945,- 120,- 218,-

Nadere informatie

Financieel Administratief Medewerker LSSO

Financieel Administratief Medewerker LSSO Financieel Administratief Medewerker LSSO Als financieel administratief medewerker kunt u zelfstandig de boekhouding voeren bij een klein bedrijf. U bent ook inzetbaar voor het uitvoeren van calculaties

Nadere informatie

ChainWorks Opleidingen Administratie

ChainWorks Opleidingen Administratie ChainWorks Opleidingen Administratie Verbeter je kennis én haal het maximale uit jezelf! www.chainworksopleidingen.nl 1 Jouw talenten en kwaliteiten ontwikkelen? ChainWorks opleidingen biedt uitdagende

Nadere informatie

Omscholing Taxichauffeur

Omscholing Taxichauffeur Omscholing Taxichauffeur InterTransfer Sonsbeekweg 1 6814 BA Arnhem www.intertransfer.nl 026-355 72 77/ info@intertransfer.nl Wie is InterTransfer? InterTransfer is een re-integratie- en outplacementbureau

Nadere informatie

NVOG opleidingen. Financieel Administratief Medewerker. 36 lesavonden van 2 3/4 uur, een avond per week + 4 examenavonden Alkmaar Hoorn

NVOG opleidingen. Financieel Administratief Medewerker. 36 lesavonden van 2 3/4 uur, een avond per week + 4 examenavonden Alkmaar Hoorn Financieel Administratief Medewerker 36 lesavonden van 2 3/4 uur, een avond per week + 4 examenavonden Voor wie? Iedereen die een financieel administratieve kantoorfunctie ambieert en daarvoor over de

Nadere informatie

CURSUS : SOCIAL MEDIA MARKETING

CURSUS : SOCIAL MEDIA MARKETING CURSUS : SOCIAL MEDIA MARKETING In een paar jaar tijd is social media uitgegroeid tot een belangrijk onderdeel van ons leven. Ook zakelijk wordt er steeds meer gebruik gemaakt van sociale netwerken en

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF augustus 2013

NIEUWSBRIEF augustus 2013 Merwedestraat 1A 1823 VK Alkmaar 072 515 65 21 info@boekhoudopleiding.nl www.boekhoudopleiding.nl NIEUWSBRIEF augustus 2013 In deze nieuwsbrief Nieuw: Praktijkdiploma Secretariaat Totale aanbod Student

Nadere informatie

NOI-zelfstudie COMPUTERBOEKHOUDEN met King

NOI-zelfstudie COMPUTERBOEKHOUDEN met King in vijf maanden een erkend diploma NOI-zelfstudie COMPUTERBOEKHOUDEN met King pc-praktijkstudie voor thuis BOEKHOUDEN WAS NOG NOOIT ZO EENVOUDIG De NOI-methode computerboekhouden is een moderne, praktijkgerichte

Nadere informatie

Inhoudsopgave Woord vooraf Programma Belastingassistent Data informatieavonden en startdata Functiegerichte opleidingen.

Inhoudsopgave Woord vooraf Programma Belastingassistent Data informatieavonden en startdata Functiegerichte opleidingen. I N H O U D S O P G A V E BELASTINGASSISTENT Inhoudsopgave... 1 Woord vooraf... 2 Programma Belastingassistent... 4 Data informatieavonden en startdata... 5 Functiegerichte opleidingen.6 ABC Opleidingen

Nadere informatie

ARSU Financieel Assistent

ARSU Financieel Assistent Alle trainingen met een digitale leeromgeving. ARSU Opleidingen is erkend Associatie Opleider In 4 maanden haal je 4 erkende associatie diploma's Minimaal 5, maximaal 10 deelnemers 1. Basiskennis Boekhouden

Nadere informatie

PRAKTIJKDIPLOMA ONDERNEMER MKB

PRAKTIJKDIPLOMA ONDERNEMER MKB in één kwartaal je ondernemingsplan PRAKTIJKDIPLOMA ONDERNEMER MKB de opvolger van middenstand-aov GOED VOORBEREID VAN START Jaarlijks verschijnt een flink aantal 'starters' bij de Kamer van Koophandel

Nadere informatie

Appendix Bedrijfseconomie Opgaven

Appendix Bedrijfseconomie Opgaven Appendix Bedrijfseconomie Opgaven De Nederlandse Associatie voor Praktijkexamens ( de Associatie ) organiseert twee keer per jaar examens voor het in ons land erkende Praktijkdiploma Boekhouden (PDB).

Nadere informatie

Cursusoverzicht 2016/2017 Avondopleidingen SKO

Cursusoverzicht 2016/2017 Avondopleidingen SKO Cursusoverzicht 2016/2017 Avondopleidingen SKO Telefoniste/Receptioniste Telefoniste/Receptioniste Vught 18 maandag 12.09.16 18.45-22.00 925.- 120.- 212.- Telefoniste/Receptioniste 's-hertogenbosch 18

Nadere informatie

Opleidingen met perspectief Les krijgen in je eigen regio. Ideaal!

Opleidingen met perspectief Les krijgen in je eigen regio. Ideaal! Opleidingen met perspectief Les krijgen in je eigen regio. Ideaal! BROCHURE 2012-2013 Voorwoord Voor u ligt onze cursusgids met ons aanbod voor (dag- en/of avondcursussen en opleidingen. Wij zijn een door

Nadere informatie

Financieel Administratief Medewerker

Financieel Administratief Medewerker Financieel Administratief Medewerker 36 lesavonden van 3 uur, een avond per week + 4 examenavonden Voor wie? Iedereen die een financieel administratieve kantoorfunctie ambieert en daarvoor over de juiste

Nadere informatie

Opleidingen Management

Opleidingen Management Opleidingen Management Bij Avondopleidingen SKO kunt u kiezen uit 2 verschillende niveau's opleidingen op het gebied van management: Cursus Management LSSO vergelijkbaar met MBO-4 niveau Opleiding Basiskennis

Nadere informatie

Opleidingen met perspectief Les krijgen in je eigen regio. Ideaal!

Opleidingen met perspectief Les krijgen in je eigen regio. Ideaal! Opleidingen met perspectief Les krijgen in je eigen regio. Ideaal! BROCHURE 2012-2013 Voorwoord Voor u ligt onze cursusgids met ons aanbod voor (dag- en/of avondcursussen en opleidingen. Wij zijn een door

Nadere informatie

Studiehandleiding. PDB Periodeafsluiting & Bedrijfseconomie

Studiehandleiding. PDB Periodeafsluiting & Bedrijfseconomie Studiehandleiding PDB Periodeafsluiting & Bedrijfseconomie Lay-out en opmaak: NTI DTP Studio, Leiden 1 e druk voorjaar 2008 2 e druk oktober 2010 3 e druk december 2012 001204619 2010, NTI bv, Leiden Alle

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL MET JOU LOOPT ALLES OP ROLLETJES Werken in een bedrijf is elke dag anders. Ben je liever eigen baas? Leer dan alles over zelfstandig ondernemer

Nadere informatie

Op elk niveau van hoog niveau

Op elk niveau van hoog niveau VOORJAAR 2015 Zonder dat diploma had ik deze functie nooit gekregen M Hoog slagingspercentage M Persoonlijke begeleiding M Inclusief PE-punten M Op 5 plaatsen in Nederland Opleidingen Salarisadministratie

Nadere informatie

Omscholing Telefoniste/ Receptioniste/ Administratief Medewerker

Omscholing Telefoniste/ Receptioniste/ Administratief Medewerker Omscholing Telefoniste/ Receptioniste/ Administratief Medewerker InterTransfer Sonsbeekweg 1 6814 BA Arnhem www.intertransfer.nl 026-355 72 77/ info@intertransfer.nl Wie is InterTransfer? InterTransfer

Nadere informatie

BEDRIJFS- ECONOMIE VOOR PDB

BEDRIJFS- ECONOMIE VOOR PDB OPLEIDING PRAKTIJKDIPLOMA BOEKHOUDEN PDB BEDRIJFS- ECONOMIE VOOR PDB Drs. P.F. Pietersen K.P. Pietersen A.P.J. Knijnenburg Drs. H.G. van der Wolk met medewerking van: J. Buist J.S.J. Rost Drs. S. The 4

Nadere informatie

Administratief. novacollege.nl/zakelijk. Juridisch. Secretarieel ZAKELIJK 2018/2019

Administratief. novacollege.nl/zakelijk. Juridisch. Secretarieel ZAKELIJK 2018/2019 novacollege.nl/zakelijk Administratief Juridisch Secretarieel ZAKELIJK 2018/2019 Op het Nova College leer ik over de verschillende rechtsgebieden. De opleiding is heel breed. In mijn klas zitten mensen

Nadere informatie

PRAKTIJKDIPLOMA ONDERNEMER MKB

PRAKTIJKDIPLOMA ONDERNEMER MKB in één kwartaal je ondernemingsplan PRAKTIJKDIPLOMA ONDERNEMER MKB de opvolger van middenstand-aov ZELFSTUDIE met de NOI-methode MET ZELFSTUDIE GOED VOORBEREID Jaarlijks verschijnt een flink aantal 'starters'

Nadere informatie

salarisadministratie?

salarisadministratie? Verder komen in de salarisadministratie? Abonnees op één van de Rendement-edities of Rendement.nl krijgen 100 korting Premium-abonnees krijgen 130 korting Nieuwe diplomalijn loonadministratie EEN SALARISOPLEIDING

Nadere informatie

Informatiegids voor de deeltijdopleidingen: Hairstylist. Hairstylist gevorderden

Informatiegids voor de deeltijdopleidingen: Hairstylist. Hairstylist gevorderden Informatiegids voor de deeltijdopleidingen: Hairstylist & Hairstylist gevorderden Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand,

Nadere informatie

Appendix Bedrijfseconomie Uitwerkingen

Appendix Bedrijfseconomie Uitwerkingen Appendix Bedrijfseconomie Uitwerkingen De Nederlandse Associatie voor Praktijkexamens ( de Associatie ) organiseert twee keer per jaar examens voor het in ons land erkende Praktijkdiploma Boekhouden (PDB).

Nadere informatie

Administratie. novacollege.nl/zakelijk. Juridisch. Secretarieel. Zakelijk 2016/2017

Administratie. novacollege.nl/zakelijk. Juridisch. Secretarieel. Zakelijk 2016/2017 novacollege.nl/zakelijk Administratie Juridisch Secretarieel Zakelijk 2016/2017 De opleiding Directiesecretaresse sprak me aan. Ik houd namelijk van organiseren, ik zie graag snel resultaat en vind het

Nadere informatie

Studiehandleiding. Basiskennis calculatie (BKC)

Studiehandleiding. Basiskennis calculatie (BKC) Studiehandleiding Basiskennis calculatie (BKC) Lay-out en opmaak: NTI DTP Studio, Leiden 1 e druk februari 2008 2 e druk mei 2009 3 e druk september 2010 4 e druk december 2012 001204617 2008, NTI bv,

Nadere informatie

MBO Bonaire Zakelijke dienstverlening 2013/2014

MBO Bonaire Zakelijke dienstverlening 2013/2014 SGB MBO SECTOR ADMINISTRATIE KAYA KORONA 4 KRALENDIJK TEL. +599 717 8142 WWW.SGBONAIRE. COM create create your your future future @ MBO Bonaire Zakelijke dienstverlening MBO Bonaire 2013/2014 Sector zakelijke

Nadere informatie

Meer waard met Schoevers

Meer waard met Schoevers Meer waard met Schoevers Met Schoevers word je meer waard. Want bij ons combineer je leren en werken. Je leert dus echt een vak als managementassistent, officemanager of communicatieprofessional en gaat

Nadere informatie

ik ga voor de academie voor economie en ondernemen

ik ga voor de academie voor economie en ondernemen ik ga voor de academie voor economie en ondernemen Een secretaresse voert natuurlijk heel ander werk uit dan een commercieel medewerker bij een bank, een juridisch medewerker bij een gemeente of een marketingmedewerker.

Nadere informatie

Management Assistent.

Management Assistent. Management Assistent 27 lessen van 3 uur, een avond per week + 3 examenavonden Voor medewerkers secretariaat, directie of bedrijfsbureau, praktijkmedewerkers, medewerkers van marketing- en reclamebureaus.

Nadere informatie

Meer waard met Schoevers

Meer waard met Schoevers Meer waard met Schoevers Met Schoevers word je meer waard. Want bij ons combineer je leren en werken. Je leert dus echt een vak als managementassistent, officemanager of communicatieprofessional en gaat

Nadere informatie

NOI FONDSLIJST 2015 voor levering aan cursisten

NOI FONDSLIJST 2015 voor levering aan cursisten NEDERLANDS ONDERWIJS INSTITUUT BV EDUCATIEVE UITGEVERIJ POSTBUS 296-3740 AG BAARN EEMWEG 31-15 - 3755 LC EEMNES TELEFOON 035-5416743 FAX 035-5417341 INTERNET: www.noi.nl E-MAIL: info@noi.nl ING BANK: NL21INGB0000277062

Nadere informatie

Administratief. novacollege.nl/zakelijk. Juridisch. Secretarieel ZAKELIJK 2017/2018

Administratief. novacollege.nl/zakelijk. Juridisch. Secretarieel ZAKELIJK 2017/2018 novacollege.nl/zakelijk Administratief Juridisch Secretarieel ZAKELIJK 2017/2018 Op de middelbare school liep ik een week stage bij een directiesecretaresse. Ik vond het zo leuk dat ik dacht: hier ga ik

Nadere informatie

Administratie. novacollege.nl/zakelijk. Juridisch. Secretarieel. Zakelijk 2015/2016

Administratie. novacollege.nl/zakelijk. Juridisch. Secretarieel. Zakelijk 2015/2016 novacollege.nl/zakelijk Administratie Juridisch Secretarieel Zakelijk 2015/2016 Mijn droom is onderdrukte mensen in Irak te helpen. Daar gaan veel mensen onterecht de gevangenis in, omdat ze geen geld

Nadere informatie

CALCULATIES IN DE PRAKTIJK 2

CALCULATIES IN DE PRAKTIJK 2 OPLEIDING BASISKENNIS CALCULATIE BKC CALCULATIES IN DE PRAKTIJK 2 met Excel 2007 P.H. Pietersen K.P. Pietersen 3 e druk, 1 e oplage ISBN: 978 90 6355 270 1 NEDERLANDS ONDERWIJS INSTITUUT BV DE NOI-METHODE

Nadere informatie

NOI FONDSLIJST 2015 VOLLEDIG OVERZICHT NOI-UITGAVEN NEDERLANDS ONDERWIJS INSTITUUT BV

NOI FONDSLIJST 2015 VOLLEDIG OVERZICHT NOI-UITGAVEN NEDERLANDS ONDERWIJS INSTITUUT BV NEDERLANDS ONDERWIJS INSTITUUT BV EDUCATIEVE UITGEVERIJ POSTBUS 296-3740 AG BAARN EEMWEG 31-15 - 3755 LC EEMNES TELEFOON 035-5416743 FAX 035-5417341 INTERNET: www.noi.nl E-MAIL: info@noi.nl ING BANK: NL21INGB0000277062

Nadere informatie

ABC ONDERWIJSINSTITUUT. postbus 8118 3301 CC Dordrecht telefoon 078 618 66 62 ABC STUDIEGIDS ABC. Basiskennis Boekhouden

ABC ONDERWIJSINSTITUUT. postbus 8118 3301 CC Dordrecht telefoon 078 618 66 62 ABC STUDIEGIDS ABC. Basiskennis Boekhouden postbus 8118 3301 CC Dordrecht telefoon 078 618 66 62 ABC STUDIEGIDS Basiskennis Boekhouden ABC Basiskennis Boekhouden ABC Opleidingen bestaat uit Onderwijsinstituut ABC en ABC Hogeschool Dordrecht en

Nadere informatie

Horeca en Facilitaire dienstverlening

Horeca en Facilitaire dienstverlening 06 Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 2012-2013 en Facilitaire dienstverlening www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum

Nadere informatie

Horeca en Facilitaire dienstverlening

Horeca en Facilitaire dienstverlening Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 06 2014-2015 Horeca en Facilitaire dienstverlening www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum

Nadere informatie

Avondopleidingen SKO. Opleidingen. Loonadministratie Personeel. Opleidingen Ondernemer. Basiskennis Loonadministratie BKL

Avondopleidingen SKO. Opleidingen. Loonadministratie Personeel. Opleidingen Ondernemer. Basiskennis Loonadministratie BKL Avondopleidingen SKO Opleidingen Opleidingen Ondernemer Loonadministratie Personeel Basiskennis Loonadministratie BKL Praktijkdiploma Loonadministratie PDL Medewerker Personeelszaken MPZ Personeelsconsulent

Nadere informatie

Facilitaire dienstverlening en Horeca

Facilitaire dienstverlening en Horeca #9 en Horeca,, Hardenberg ca! Jij? In de hore nt groeien! * Laat je tale www.alfa-college.nl Bel voor informatie: 0800-35 85 368 Jouw mbo-opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het

Nadere informatie

Opleidingen Management

Opleidingen Management Opleidingen Management Bij Avondopleidingen SKO kunt u kiezen uit 2 verschillende niveau's opleidingen op het gebied van management: Cursus Management LSSO vergelijkbaar met MBO-4 niveau Opleiding Middle

Nadere informatie

Studiehandleiding. Basiskennis boekhouden (BKB)

Studiehandleiding. Basiskennis boekhouden (BKB) Studiehandleiding Basiskennis boekhouden (BKB) Lay-out en opmaak: NTI DTP Studio, Leiden 1 e druk voorjaar 2008 2 e druk september 2010 3 e druk december 2012 001204616 2012, NTI bv, Leiden Alle rechten

Nadere informatie

mbo cultuurtechnisch loonwerk Bouw je carrière vanaf de grond op

mbo cultuurtechnisch loonwerk Bouw je carrière vanaf de grond op mbo cultuurtechnisch loonwerk 2016 2017 Bouw je carrière vanaf de grond op mbo cultuurtechnisch loonwerk Als je van grondig werk houdt Cumelabedrijven zijn belangrijke werkgevers op het platteland en in

Nadere informatie

Cursusinformatie. Opleidingen Informatie. Juristnet Nice Move Boost je kennis

Cursusinformatie. Opleidingen Informatie. Juristnet Nice Move Boost je kennis Cursusinformatie Opleidingen Informatie Juristnet Nice Move Boost je kennis 2015 5 WEET U DAT DE KWALITEITSEISEN WORDEN VER- SCHERPT EN DAT U NOG TWEE JAAR DE TIJD HEEFT OM DAAR AAN TE VOLDOEN? DE BETERE

Nadere informatie

TRAININGSKALENDER 2016

TRAININGSKALENDER 2016 TRAININGSKALDER 2016 TRAININGSKALDER 2016 LOCATIE ROTTERDAM MRS MONEYPNY KANTOOROPLEIDING STATIONPLEIN 45, 3013 AK ROTTERDAM (CTRAAL STATION) WEST-BLAAK 33, 3012 KD ROTTERDAM TEL.NR. 070-2500014 (ALGEME

Nadere informatie

ABC ONDERWIJSINSTITUUT. postbus 8118 3301 CC Dordrecht telefoon 078 618 66 62 ABC STUDIEGIDS ABC. Basiskennis. Loonadministratie

ABC ONDERWIJSINSTITUUT. postbus 8118 3301 CC Dordrecht telefoon 078 618 66 62 ABC STUDIEGIDS ABC. Basiskennis. Loonadministratie postbus 8118 3301 CC Dordrecht telefoon 078 618 66 62 ABC STUDIEGIDS Basiskennis ABC Loonadministratie Basiskennis Loonadministratie ABC Opleidingen bestaat uit Onderwijsinstituut ABC en ABC Hogeschool

Nadere informatie

Medewerker Personeelszaken MPZ (niveau 3)

Medewerker Personeelszaken MPZ (niveau 3) Medewerker Personeelszaken MPZ (niveau 3) Op de afdeling P&O of HRM heeft de medewerker personeelszaken een veelzijdige en gevarieerde functie. U speelt een assisterende rol bij onder meer werven, selecteren

Nadere informatie

Training docenten VOS IMEAO & Havo/Vwo nov. 2012 - Paramaribo

Training docenten VOS IMEAO & Havo/Vwo nov. 2012 - Paramaribo Training docenten VOS IMEAO & Havo/Vwo nov. 2012 - Paramaribo BASISKENNIS BOEKHOUDEN (BKB) Educatieve uitgeverij NOI - Baarn (NL) Peter Pietersen Educatieve uitgeverij NOI sinds 1937 gespecialiseerd in:

Nadere informatie

Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 14 2014-2015 ICT. www.alfa-college.nl

Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 14 2014-2015 ICT. www.alfa-college.nl Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 14 2014-2015 ICT www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland.

Nadere informatie

FINANCIERING VOOR PDB

FINANCIERING VOOR PDB OPLEIDING PRAKTIJKDIPLOMA BOEKHOUDEN PDB FINANCIERING VOOR PDB K.P. Pietersen Drs. P.F. Pietersen A.P.J. Knijnenburg 5 e druk, e oplage ISBN: 978 90 6355 9 6 NEDERLANDS ONDERWIJS INSTITUUT BV DE NOI-METHODE

Nadere informatie

MBO-beroep in beeld. Telefonist /receptionist mbo-beroep, niveau 2. Bent u HR-adviseur? Bent u praktijkopleider, begeleidt u een stagiair?

MBO-beroep in beeld. Telefonist /receptionist mbo-beroep, niveau 2. Bent u HR-adviseur? Bent u praktijkopleider, begeleidt u een stagiair? MBO-beroep in beeld Telefonist /receptionist mbo-beroep, niveau 2 In deze uitgave beschrijven we de inhoud van een mbo-beroep. Zo weet u wat u van iemand mag verwachten die gediplomeerd is in dit vakgebied.

Nadere informatie

ECDL. Producten en prijzen 2018 ECDL ECDL. Computervaardig op niveau

ECDL. Producten en prijzen 2018 ECDL ECDL. Computervaardig op niveau Computervaardig op niveau Producten en prijzen 2018 Computervaardig op niveau 1 Januari 2018 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2, het Europees Computer Rijbewijs... 3 Beschikbaarheid... 3 Aan de slag... 4

Nadere informatie

mbo cultuurtechnisch loonwerk

mbo cultuurtechnisch loonwerk mbo cultuurtechnisch loonwerk 2017 2018 Bouw je carrière vanaf de grond op mbo cultuurtechnisch loonwerk Als je van grondig werk houdt Cumelabedrijven zijn belangrijke werkgevers op het platteland en in

Nadere informatie

ik ga voor de School voor Economie en Ondernemen Academie voor Economie en Ondernemen

ik ga voor de School voor Economie en Ondernemen Academie voor Economie en Ondernemen ga jn mi n ka l wi t wa t wa en zi et g at we we La n ge ei ga voor de School voor Economie en Ondernemen Academie voor Economie en Ondernemen Een secretaresse voert natuurlijk heel ander werk uit dan

Nadere informatie

I N H O U D S O P G A V E Praktijkdiploma Boekhouden. Inhoudsopgave Woord vooraf Programma Praktijkdiploma Boekhouden...

I N H O U D S O P G A V E Praktijkdiploma Boekhouden. Inhoudsopgave Woord vooraf Programma Praktijkdiploma Boekhouden... I N H O U D S O P G A V E Praktijkdiploma Boekhouden Inhoudsopgave... 1 Woord vooraf... 2 Programma Praktijkdiploma Boekhouden... 4 Kosten studie.5 Studieboeken.5 Inschrijvingsvoorwaarden 7 Functiegerichte

Nadere informatie

Op elk niveau van hoog niveau

Op elk niveau van hoog niveau NAJAAR 2015 Zonder dat diploma had ik deze functie nooit gekregen M Hoog slagingspercentage M Persoonlijke begeleiding M Inclusief PE-punten M Op 5 plaatsen in Nederland Opleidingen Salarisadministratie

Nadere informatie

Sweeburg advies training opleiding

Sweeburg advies training opleiding Sweeburg advies training opleiding Algemene Brochure Praktijkgerichte opleidingen en cursussen voor professionals individueel klassikaal incompany www.sweeburg.nl 1 Sweeburg Verbeter je kennis én haal

Nadere informatie

IK GA VOOR MHBO AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR MHBO AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR MHBO AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL KEUZE UIT 5 MHBO-OPLEIDINGEN MHBO-opleidingen zijn opleidingstrajecten op maat. Hierbij doorloop je sneller een opleiding en kun je je diploma dus extra snel

Nadere informatie

Opleidingen met perspectief Les krijgen in je eigen regio. Ideaal!

Opleidingen met perspectief Les krijgen in je eigen regio. Ideaal! Opleidingen met perspectief Les krijgen in je eigen regio. Ideaal! BROCHURE 2014 Voorwoord Voor u ligt onze cursusgids met ons aanbod voor (dag- en/of avondcursussen en opleidingen. Wij zijn met name gespecialiseerd

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL MET JOU LOOPT ALLES OP ROLLETJES Werken in een bedrijf is elke dag anders. Ben je liever eigen baas? Leer dan alles over zelfstandig ondernemer

Nadere informatie

Een carrière. als HR-professional? De opleidingen Personeel & Organisatie van Rendement helpen u verder. Nieuwe diplomalijn Personeel & Organisatie!

Een carrière. als HR-professional? De opleidingen Personeel & Organisatie van Rendement helpen u verder. Nieuwe diplomalijn Personeel & Organisatie! Een carrière als HR-professional? Abonnees op één van de Rendement-edities of Rendement.nl krijgen 100 korting Premium-abonnees krijgen 130 korting Nieuwe diplomalijn Personeel & Organisatie! De opleidingen

Nadere informatie

Lean Six Sigma Black Belt als pakket (Blended)

Lean Six Sigma Black Belt als pakket (Blended) Lean Six Sigma Black Belt als pakket (Blended) 8 Maanden ICM biedt u de mogelijkheid om het Lean Six Sigma Black Beltdiploma als pakket in 8 maanden tijd te te behalen. U start met Lean Six Sigma Green

Nadere informatie

E 100 KORTING. De opleidingen Personeel en Arbeid van Rendement: voor elke fase in uw carrière E 130 KORTING. voor abonnees van Rendement

E 100 KORTING. De opleidingen Personeel en Arbeid van Rendement: voor elke fase in uw carrière E 130 KORTING. voor abonnees van Rendement De opleidingen Personeel en Arbeid voor elke fase in uw carrière E 100 KORTING voor abonnees van Rendement Premium-abonnees krijgen maar liefst E 130 KORTING Bekijk alle Opleidingen Personeel & Arbeid

Nadere informatie

Opleiding Vermogensbeheer

Opleiding Vermogensbeheer Leidt op tot Medewerker vermogensbeheer pensioenbedrijf Alles over de organisatie van het vermogensbeheer en de administratieve verwerking van vermogensbeheeractiviteiten bij pensioenfondsen Aan beleggingsresultaten

Nadere informatie

Opleidingen Personeel & Arbeid

Opleidingen Personeel & Arbeid VOORJAAR 2015 Zo investeer ik in mijn eigen toekomst... Opleidingen Personeel & Arbeid van Rendement Bekijk alle Opleidingen Personeel & Arbeid klik hier 2 Opleidingen Personeel & Arbeid van Rendement

Nadere informatie

Proefhoofdstuk Rookstopconsulent. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be

Proefhoofdstuk Rookstopconsulent. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be. www.centrumvoorafstandsonderwijs.be Proefhoofdstuk Rookstopconsulent Kom je cursus inkijken: Antwerpen, Frankrijklei 127, 2000 Gent, Elfjulistraat 39a, 9000 Hasselt, Simpernelstraat 27, 3511 Brussel, Timmerhoutkaai 4, 1000 +32 3 292 33 30

Nadere informatie

I N H O U D S O P G A V E Praktijkdiploma Boekhouden. Inhoudsopgave Woord vooraf Programma Praktijkdiploma Boekhouden...

I N H O U D S O P G A V E Praktijkdiploma Boekhouden. Inhoudsopgave Woord vooraf Programma Praktijkdiploma Boekhouden... I N H O U D S O P G A V E Praktijkdiploma Boekhouden Inhoudsopgave... 1 Woord vooraf... 2 Programma Praktijkdiploma Boekhouden... 4 ABC Opleidingen bestaat uit Onderwijsinstituut ABC en ABC Hogeschool.

Nadere informatie

salarisadministratie?

salarisadministratie? Verder komen in de salarisadministratie? Abonnees op één van de Rendement-edities of Rendement.nl krijgen 100 korting Premium-abonnees krijgen 130 korting Alle opleidingen loonadministratie EEN SALARISOPLEIDING

Nadere informatie

HBO Verslaggeving. Vooropleidingseisen HBO Verslaggeving

HBO Verslaggeving. Vooropleidingseisen HBO Verslaggeving HBO Verslaggeving HBO Verslaggeving is een korte opleiding op HBO-niveau waarbij u de fijne kneepjes van de bedrijfsadministratie en interne verslaggeving leert. Een opleiding op financieel economisch

Nadere informatie

Locatie cursussen FNV Scholing

Locatie cursussen FNV Scholing Locatie cursussen FNV Scholing FNV Scholing & IT Werkgroep Kantooradres: Nieuwe Fellenoord 7, 5612 KB EINDHOVEN Postadres: p/a Gentiaanweg 8, 5643 CB EINDHOVEN Telefoon 06 1513 3287 (na 14.00 uur) E-mail:

Nadere informatie

MBO-beroep in beeld. Secretarieel medewerker mbo-beroep, niveau 2. Bent u HR-adviseur? Bent u praktijkopleider, begeleidt u een stagiair?

MBO-beroep in beeld. Secretarieel medewerker mbo-beroep, niveau 2. Bent u HR-adviseur? Bent u praktijkopleider, begeleidt u een stagiair? MBO-beroep in beeld mbo-beroep, niveau 2 In deze uitgave beschrijven we de inhoud van een mbo-beroep. Zo weet u wat u van iemand mag verwachten die gediplomeerd is in dit vakgebied. Bent u praktijkopleider,

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. zorg en welzijn techniek business en office. Gemini Vakcolleges

EEN WERELD SCHOOL. zorg en welzijn techniek business en office. Gemini Vakcolleges EEN WERELD SCHOOL zorg en welzijn techniek business en office Gemini Vakcolleges Welk vakcollege past bij jou? Het vakcollege, iets voor jou! Je hebt advies vmbo basis of kader Het vakcollege is voor leerlingen

Nadere informatie