Nr ONTSPANNINGSVERENIGING CATHARINA ZIEKENHUIS (OVC) Stop!Kontakt. Met CATHARIJNERS katern

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nr. 3-2015 ONTSPANNINGSVERENIGING CATHARINA ZIEKENHUIS (OVC) Stop!Kontakt. Met CATHARIJNERS katern"

Transcriptie

1 Nr ONTSPANNINGSVERENIGING CATHARINA ZIEKENHUIS (OVC) Stop!Kontakt Met CATHARIJNERS katern

2

3 Voorwoord We hebben weer een druk en gezellig kwartaal achter de rug. In maart hebben we genoten van een heerlijk mossel/visdiner, gemaakt door onze koks, waarvoor DANK! Ook hebben de kids weer veel plezier gehad tijdens onze jaarlijkse paasactiviteit. Hierover lees je verder in dit Stop!kontakt meer. In april zijn we 2 zaterdagen gaan skydiven met een grote groep enthousiaste leden. Verder hebben we eind mei een grote vlooienmarkt gehad op P8 van het Catharina Ziekenhuis. Met bijna 100 kramen en vele bezoekers was het een bijzonder groot en gezellig evenement. Foto s zie je verderop in dit blad. Ook hebben we zaterdag 13 juni jl. met 30 collega s een mooie kanotocht gemaakt over de Dommel en hebben we zaterdag 20 juni ons eerste OVC-darttoernooi gepland. We zijn bijzonder enthousiast over het grote aantal nieuwe leden dat we de afgelopen tijd hebben mogen verwelkomen. Maar het kan nog beter: dus maak je collega s enthousiast en zorg dat ze lid worden van de leukste en actiefste personeelsvereniging van Eindhoven! En niet te vergeten: kom allemaal naar onze BBQ/Beachparty op zaterdag 4 juli a.s. Het wordt een top-avond! Schrijf je snel in via het inschrijfformulier, wat te vinden is op intranet en verder in dit blad. Ook na de zomer hebben we weer een aantal super leuke activiteiten op de agenda staan. Zo organiseren we in september een Tapasavond (geheel in Spaanse sfeer) en gaan we salsadansen. In oktober gaan we karten en steengrillen en organiseren we een Halloweenparty. We houden jullie per , via het Stop!kontakt, de Catharina Berichten, intranet en via Facebook op de hoogte van ontwikkelingen en activiteiten van de OVC. Heb je zelf nog leuke ideeën, vragen of wil je ons ondersteunen bij het organiseren van activiteiten dan horen wij dat graag. Je kunt ons bereiken via ons secretariaat: OVC@Catharinaziekenhuis.nl We wensen jullie een zonnige, actieve en mooie zomer toe! Bestuur OVC

4 Agenda Geplande activiteiten inschrijftermijn gesloten 20 juni Darttoernooi - Catharina Ziekenhuis (Kontaktdoos) 28 juni The Voice of Holland - Mediapark Hilversum 1 juli The Voice of Holland - Mediapark Hilversum Geplande activiteiten aanmeldformulieren beschikbaar 4 juli Beachparty en BBQ - Catharina Ziekenhuis (Kontaktdoos) 5 september Tapasavond - Catharina Ziekenhuis (Kontaktdoos) 24 september Salsaworkshop - Catharina Ziekenhuis (Kontaktdoos) 10 oktober Karten en steengrillen - Hezemans Indoor Karting Eindhoven Geplande activiteiten aanmeldformulieren volgen 31 oktober Halloweenparty - Catharina Ziekenhuis (Kontaktdoos) 7 november Speelgoedbeurs - Catharina Ziekenhuis (Kontaktdoos) 28 november Sinterklaasmiddag - Catharina Ziekenhuis (Wintertuin) 12 december Kerstmarkt (dagtrip) - Volgt 17 december Kerststukjes maken - Catharina Ziekenhuis (Kontaktdoos) Activiteiten nog in te plannen - Yogaworkshop - Catharina Ziekenhuis (Kontaktdoos) - Schaatswedstrijd - Thialf Heerenveen Energetic training Hockey club Computerclub

5 Energetic Training Energetic Training biedt toegankelijke bokstrainingen/ vitaliteitstrainingen aan voor het personeel van het Catharina Ziekenhuis te Eindhoven. Energetic Training biedt een complete body workout aan, de oefeningen zijn geïnspireerd op elementen vanuit het traditioneel (Olympisch) boksen. Tijdens de trainingen staan plezier en veiligheid altijd voorop! Iedereen sport binnen zijn of haar eigen mogelijkheden. Er wordt veelal getraind in 2-tallen waarbij de stoten geplaatst worden op elkaars handschoenen of stootkussen, dus niet op het hoofd! Boksen is een veelzijdige sport als het gaat om techniek, tactiek, coördinatie, balans, kracht en conditie, daarnaast draagt de sport bij om fysiek en mentaal te kunnen ontladen en stress te reduceren. De trainingen zijn gevarieerd en uitdagend, Elke training is anders door de diversiteit aan oefeningen en de accenten binnen deze oefeningen. Tijdens de training wordt er aandacht geschonken aan de mobiliteit en flexibiliteit van het lichaam om blessures te voorkomen en om soepel te kunnen (blijven) bewegen. Elke training worden er krachtoefeningen uitgevoerd anders dan boksen, met als doel het lichaam functioneel te versterken. Wanneer? Waar? Elke maandag en vrijdag van u tot u Sportzaal Fysiotherapie, Pisanostraat 700 Benodigdheden? Sportkleding, sportschoenen, water, handdoek Kosten 1x per week 6,00 per training, 2x per week 5,50 per training, 10-rittenkaart (1 jaar geldig) 70,00 Aanmelden en informatie Wil je ook je gezondheid en fitheid onderhouden en verbeteren? Schrijf je dan in via het aanmeldformulier. Het inschrijfformulier kun je mailen naar OVC@catharinaziekenhuis.nl Heb je vragen over de activiteit neem dan contact op met Willeke Verdellen (w.verdellen@gmail.com). Facebook:

6 Ontspannings Vereniging Catharinaziekenhuis Aanmeldformulier Energetic Training Informatie en Voorwaarden: Dag & tijd: Maandag van & Vrijdag van Locatie: Zaal Fysiotherapie Catharina Ziekenhuis, Pisanostraat 700, Eindhoven Duur/periode: Per kwartaal Prijs: 1x per week 6,00 per training, 2x per week 5,50 per training, 10-rittenkaart (1 jaar geldig) 70,00 Deelname is alleen mogelijk voor OVC-leden Betaling dient ontvangen te zijn 24 uur voor aanvang van de eerste training U ontvangt na inschrijving een factuur per Opzegtermijn: minimaal 1 maand voorafgaand aan het nieuwe kwartaal Het is mogelijk om te allen tijde in te stromen, alleen de resterende trainingen van het desbetreffende kwartaal dienen betaald te worden Op nationaal erkende feestdagen wordt niet getraind Energetic Training en de trainer zijn niet aansprakelijk voor schade, diefstal of letsel, van welke aard dan ook Ondergetekende heeft het bovenstaande gelezen en begrepen en gaat akkoord met de voorwaarden. Met onderstaande gegevens meld ik me aan voor de Energetic Training: Naam: Afdeling: adres: Personeelsnummer: Svp aankruisen wat van toepassing is: Ja, ik ben lid van de OVC Nee, ik ben geen lid van de OVC. Door me aan te melden voor deze activiteit word ik automatisch lid van de OVC en machtig ik de OVC om maandelijks 1,85 per maand in te houden op mijn salaris. Heeft u medische klachten of lichamelijke beperkingen waarvan Energetic Training op de hoogte dient te zijn? ja nee Toelichting: Het inschrijfformulier kun je digitaal invullen verzenden per naar OVC@catharinaziekenhuis.nl of per interne post naar OVC.

7 BBQ/Beachparty BBQ/Beachparty Op zaterdagavond 4 juli 2015 organiseren wij een gezellige BBQ/Beachparty! Je kunt kiezen uit een vlees, vis of vegetarisch menu. Ook zal er dit jaar een echte DJ aanwezig zijn in de persoon van Bas van Heffen. Heb je ook zin in een geweldig feest en een heerlijke BBQ, schrijf je dan snel in. Wanneer? Zaterdag 4 juli 2015 Tijd? Vanaf uur Waar? Kontaktdoos Kosten? Leden van de OVC: 7,50 Introducé (zijnde geen OVC-lid): 12,50 Vragen en aanmelden? Wil je meer informatie over deze activiteit, wil je een inschrijfformulier ontvangen of heb je vragen, neem dan contact op met het bestuur van de OVC: OVC@catharinaziekenhuis.nl Wil je genieten van een heerlijke BBQ en een super gezellig feestje? Meld je dan vóór 21 juni aan via het inschrijfformulier.

8 Ontspannings Vereniging Catharinaziekenhuis Inschrijfformulier BBQ/Beachparty Met onderstaande gegevens meld ik me aan voor de BBQ/Beachparty op 4 juli a.s.: Naam: adres: Afdeling: Personeelsnummer: Vlees/Vis/Vegetarisch: Svp aankruisen wat van toepassing is: Ja, ik ben lid van de OVC. Nee, ik ben geen lid van de OVC. Door me aan te melden voor deze activiteit word ik automatisch lid van de OVC en machtig ik de OVC om maandelijks 1,85 per maand in te houden op mijn salaris. Naam introducé Werkzaam in CZE (ja /nee) Vlees/Vis/Vegetarisch Het inschrijfformulier kun je vóór 21 juni a.s. verzenden per naar OVC@catharinaziekenhuis.nl of per interne post naar de OVC. Na aanmelding ontvang je van ons per een definitieve bevestiging.

9 Tapasavond (geheel in Spaanse stijl) Op zaterdag 5 september a.s. organiseren wij een echte Spaanse Tapasavond. De Kontaktdoos wordt dan omgetoverd toe een heus Spaans restaurant waar je kunt genieten van heerlijke Tapas. Wanneer? Tijd? 5 september 2015 Vanaf uur (19.30 start diner) Waar? Kontaktdoos, Catharina Ziekenhuis Inschrijfgeld? Leden van de OVC: 10,- Introducé (zijnde geen OVC-lid): 15,- Diner en drankjes kunnen contant afgerekend worden aan de bar. Vragen en aanmelden? Wil je meer informatie over deze activiteit, wil je een inschrijfformulier ontvangen of heb je vragen, neem dan contact op met het bestuur van de OVC: OVC@catharinaziekenhuis.nl Wil jij erbij zijn? Meld je dan vóór 20 augustus aan via het inschrijfformulier.

10 Ontspannings Vereniging Catharinaziekenhuis Inschrijfformulier Tapasavond Met onderstaande gegevens meld ik me aan voor de Tapasavond op 5 september a.s. Naam: adres: Afdeling: Personeelsnummer: Svp aankruisen wat van toepassing is: Ja, ik ben lid van de OVC. Nee, ik ben geen lid van de OVC. Door me aan te melden voor deze activiteit word ik automatisch lid van de OVC en machtig ik de OVC om maandelijks 1,85 per maand in te houden op mijn salaris. Naam introducé Werkzaam in CZE (ja / nee) Lid van de OVC (ja/nee) Het inschrijfformulier kun je vóór 20 augustus 2015 verzenden naar OVC@catharinaziekenhuis.nl of per interne post naar de OVC. Na aanmelding ontvang je van ons per een definitieve bevestiging.

11 Salsaworkshop Op donderdag 24 september organiseren we een salsaworkshop. Dansschool Salsaconnexion ( zal de workshop verzorgen. Het programma bestaat uit een workshop van 1,5 tot 2 uur (salsa en merengue) en Sander en Marilu van Salsaconnexion zullen zelf een demo-salsa geven. Heb jij zin in een sportieve en gezellige activiteit? Meld je dan aan samen met je collega s! Wanneer? Tijd? 24 september 2015 Vanaf uur Waar? Kontaktdoos, Catharina Ziekenhuis Programma u Ontvangst met koffie of thee u Start salsaworkshop u Salsa-demo Inschrijfgeld? Leden van de OVC: 5,- Introducé (zijnde geen OVC-lid): 7,50 Heb je zin in een sportieve en gezellige avond en ben je werkzaam in het Catharina ziekenhuis maar nog geen lid van de OVC? Schrijf je dan in via het inschrijfformulier, je wordt meteen lid van de OVC en kunt deelnemen voor de ledenprijs. Vragen en aanmelden? Wil je meer informatie over deze activiteit, wil je een inschrijfformulier ontvangen of heb je vragen, neem dan contact op met het bestuur van de OVC: OVC@catharinaziekenhuis.nl Wil jij erbij zijn? Meld je dan vóór 15 september aan via het inschrijfformulier.

12 Ontspannings Vereniging Catharinaziekenhuis Inschrijfformulier Salsaworkshop Met onderstaande gegevens meld ik me aan voor de Salsaworkshop op 24 september a.s. Naam: adres: Afdeling: Personeelsnummer: Svp aankruisen wat van toepassing is: Ja, ik ben lid van de OVC. Nee, ik ben geen lid van de OVC. Door me aan te melden voor deze activiteit word ik automatisch lid van de OVC en machtig ik de OVC om maandelijks 1,85 per maand in te houden op mijn salaris. Naam introducé Werkzaam in CZE (ja / nee) Lid van de OVC (ja/nee) Het inschrijfformulier kun je vóór 15 september 2015 verzenden naar OVC@catharinaziekenhuis.nl of per post naar de OVC. Na aanmelding ontvang je van ons per een definitieve bevestiging.

13 Karten en steengrillen Op zaterdag 10 oktober gaan we karten en steengrillen bij Hezemans Indoor Karting in Eindhoven. Hezemans Indoor Karting in Eindhoven is het indoorkartcentrum van top-coureur Mike Hezemans. Het circuit wordt tot één van de meest spectaculaire en uitdagende van Europa gerekend. We starten in de namiddag met karten. Na het karten gaan we gezellig met z n allen steengrillen. Heb jij zin in een spectaculaire middag en wil je genieten van een heerlijk diner? Meld je dan vandaag nog aan via het inschrijfformulier! Wanneer? Tijd? 10 oktober 2015 Vanaf +/ uur (exacte tijdstip volgt) Waar? Indoor Karting Hezemans Vijfkamplaan 18 te Eindhoven Inschrijfgeld? Leden van de OVC: 20,- Introducé (zijnde geen OVC-lid): 25,- Heb je zin in een sportieve en gezellige dag en ben je werkzaam in het Catharina ziekenhuis maar nog geen lid van de OVC? Schrijf je dan in via het inschrijfformulier, je wordt meteen lid van de OVC en kunt deelnemen voor de ledenprijs. Vragen en aanmelden? Wil je meer informatie over deze activiteit, wil je een inschrijfformulier ontvangen of heb je vragen, neem dan contact op met het bestuur van de OVC: OVC@catharinaziekenhuis.nl Wil jij erbij zijn? Meld je dan vóór 1 oktober aan via het inschrijfformulier. Let op VOL = VOL.

14 Ontspannings Vereniging Catharinaziekenhuis Inschrijfformulier Karten en Steengrillen Met onderstaande gegevens meld ik me aan voor het Karten en Steengrillen op 10 oktober a.s. Naam: adres: Afdeling: Personeelsnummer: Svp aankruisen wat van toepassing is: Ja, ik ben lid van de OVC. Nee, ik ben geen lid van de OVC. Door me aan te melden voor deze activiteit word ik automatisch lid van de OVC en machtig ik de OVC om maandelijks 1,85 per maand in te houden op mijn salaris. Naam introducé Werkzaam in CZE (ja / nee) Lid van de OVC (ja/nee) Het inschrijfformulier kun je vóór 1 oktober 2015 verzenden naar OVC@catharinaziekenhuis.nl of per post naar de OVC. Na aanmelding ontvang je van ons per een definitieve bevestiging en meer informatie over de activiteit. LET OP! VOL = VOL!

15 Terugblik activiteiten Paasactiviteit 2015 Op 23 maart jl. vond de jaarlijkse paasactiviteit plaats. De opkomst was groot: ruim 40 kids met familie en 2 fantastische paashazen. De kids hebben zich goed vermaakt op de springkussens en in de knutsel/kleurhoek en alle eieren zijn gevonden!

16 Skydiven 2015 Aangezien het skydiven in 2014 een groot succes was, zijn we in april weer afgereisd naar Roosendaal om met 2 groepen enthousiaste leden te gaan indoor skydiven. Het was een super gave ervaring en Mark heeft zelfs zijn certificaat helemaal vol gevlogen en mag zich indoor skydiver noemen. Wat een topprestatie. HET WAS TOP!

17 Vlooienmarkt 2015 Op 30 mei jl. vond de vlooienmarkt plaats. Met bijna 100 kramen en verkopers was het een groots en succesvol evenement.

18 Kanoën op de Dommel Zaterdagmorgen kijk ik naar buiten, vandaag gaan we kanoën op de Dommel georganiseerd door de OVC, en het regent. Jammer denk ik maar buienradar geeft aan dat het na 11 uur droog wordt en het zonnetje gaat schijnen. Ik stap iets over 11 uur op mijn fiets en inderdaad er komt al een waterig zonnetje tevoorschijn. Voor de zekerheid mijn telefoon en portemonnee vacuüm getrokken, je weet maar nooit of de boot omslaat. We komen bij elkaar bij het Rofra gebouw, daar kunnen we een tonnetje krijgen om onze spullen droog te houden, wat later geen overbodige luxe blijkt. Om kwart voor twaalf vertrekken we met de bus naar Neerpelt, onze startplaats. Daar aangekomen krijgen we van de medewerker van Rofra een uitleg hoe we met de kano moeten varen, een waarschuwing voor een zeer lage brug en voor wie wil een reddingsvest. We stappen in de boot en worden in de Dommel geduwd, het avontuur kan beginnen. 15 Kilometer kanoën, gelukkig wel stroom afwaarts. De meeste hebben een zogenaamde Canadese kano, hier kunnen twee tot drie personen in en een paar hebben een eenpersoons kano, waarvan ik er een ben. Het begin is even wennen, maar dan gaan de meeste toch, zonder al te veel de kant te raken door het water. Wij, van de keuken, zijn met zevenen. 3 Canadese en één eenpersoons kano. Ik ben de anderen binnen no time kwijt, waar blijven ze? Toch maar even naar de kant wachten en na een tijdje zie ik ze aankomen. Van de ene kant naar de andere kant, een rechte lijn is er bij hen niet te bekennen. Ze hebben wel ontzettend plezier in de boot, maar snelheid zit er niet veel in. We varen verder en komen al snel bij de zeer lage brug; paniek, hoe komen we daar zonder kleerscheuren onderdoor? Iedereen plat in de boot en ja hoor het is gelukt, niemand is omgeslagen en geen pijnlijke plekken. We kanoën verder en vragen ons af hoe ver we al zijn? Geen idee ook niet hoe laat het is, alles zit immers in het waterdichte tonnetje. Na een poos komen we bij de aanlegsteiger van Borkel en Schaft, café de Zwaan. Hier is het tijd voor ons om uit te stappen en een consumptie te nuttigen. Na een half uurtje te hebben gerust gaan we met goede moed weer verder, op weg naar het eindpunt de Venbergse watermolen. Allemaal nog droog, maar dat duurt niet lang. Een twee persoons kano slaat tegen de kant en slaat door een windvlaag meteen om, plons daar liggen ze in de dommel en hun kano op zijn kop. Wij, als collega s liggen dubbel van het lachen, de kano wordt op de kant getrokken, leeg gegoten en er wordt aanstalten gemaakt om weer te gaan varen. Stap maar vast in de boot zegt de ene collega tegen de ander dan duw ik hem wel in het water. Dat lukt inderdaad, maar iets te voortvarend. De punt van de kano hapt water en slaat meteen om, hop daar liggen ze in de Dommel voor de tweede keer. Weer de kano omkeren, water eruit en instappen, ze kunnen verder peddelen. Peddelen? Waar zijn die dingen nu? Op de bodem van de Dommel, dus eerst deze maar weer opvissen. Ikzelf ben doorgevaren, de ene bocht na de andere, is dit de laatste of komt er nog één? Uiteindelijk na 5 uur ben ik bij de kade van de Venbergse molen, ik leg mijn kano op de kant en nu wachten op de collega s. Na een half uur komen ze de bocht om, nog blauw van het lachen. We zorgen voor droge kleren en genieten van de barbecue die al voor ons klaar staat. Het vlees met de salades gaan er goed in, na zo n inspannende middag. Na nog wat gedronken te hebben nemen we afscheid, een prima georganiseerde dag door de OVC. Bedankt en wat ons betreft voor herhaling vatbaar! Mattie Teklenburg Keuken

19

20 Recept mmmmmmm lekker Spaanse Tortilla Ingrediënten 100 ml olijfolie 500 gram aardappelen (geschild en in dunne plakjes gesneden) 1 ui gesneden 6 eieren Bladpeterselie (ter garnering) Peper en Zout Bereidingswijze Verwarm de olie in een grote koekenpan Doe de aardappelen en de ui erbij en bak ze in 15 à 20 minuten gaar Klop de eieren los in een grote kom en voeg peper en zout naar smaak toe Voeg hier de aardappelen en de ui bij en laat de olie in de pan Roer het geheel en laat het 10 minuten staan Verwarm de pan met olie opnieuw Voeg het eimengsel toe en strijk de bovenkant glad (met enige druk) Bak de tortilla tot de bovenkant is gestold, af en toe de pan schudden Draai de tortilla om, bijvoorbeeld met een bord of deksel Voeg zo nodig nog wat olie toe en druk de tortilla weer wat aan Bak de tortilla ongeveer 3 minuten tot de bodem goudbruin is Laat de tortilla een paar minuten afkoelen, snij in stukken en serveer met peterselie Eet smakelijk! Heb jij een lekker recept en wil je dit delen? Stuur dan een mail met het recept naar de OVC! Misschien staat jouw overheerlijke recept dan in het volgende StopKontakt!

21 Tortilla - variatietips Voeg bij het bakken van de aardappelen bijvoorbeeld champignons, paprika s, knoflook of chorizo toe. Voeg naast peper en zout andere kruiden toe als paprikapoeder, oregano, peterselie etc Voeg bij het eimengsel zo n 50 g kaas, bijvoorbeeld Parmezaanse of manchego. Voeg bij het eimengsel wat zure room en / of gesneden verse bieslook. Kortom; gebruik je fantasie, je eigen smaak en wat je in huis hebt. Een gerecht is niet mislukt als je je niet aan het recept hebt gehouden. Zolang het maar smaakt!

22 Duinrell entreekaartjes met korting! Duinrell, een spetterend dagje uit Duinrell biedt familieplezier, het hele jaar door. Winter, lente, zomer en herfst. Van 3 april - 5 oktober 2015 is het attractiepark dagelijks geopend. Het Tikibad is het hele jaar door geopend. Het vakantiepark en alle faciliteiten liggen midden in de prachtige natuur van het Duinrell-landgoed. Ieder seizoen wordt er gezorgd voor dat spetterende dagje uit, die veelzijdige vakantie en dat onvergetelijke feest of evenement. Een dagje uit met korting? De OVC heeft entreekaartjes beschikbaar voor maar 20,- p.p. Hiermee krijg je toegang tot het gehele attractiepark en kun je ook nog 2 uur gebruik maken van het Tropisch Tikibad. De kaartjes zijn het hele jaar door geldig. Entreekaarten bestellen en afhalen De entreekaartjes zijn te bestellen en af te halen bij het secretariaat van de OVC. Stuur een mail naar OVC@catharinaziekenhuis.nl.

23 Stop!Kontakt Catharijners - katern

24 EVENEMENTENKALENDER CATHARIJNERS 3O JUNI 2015 GEEN CONTACTMIDDAG I.V.M. VAKANTIE!! 28 JULI 2015 GEEN CONTACTMIDDAG I.V.M. VAKANTIE!! 25 AUG 2015 GEEN CONTACTMIDDAG I.V.M. VAKANTIE!! 15 SEPT 2015 DAGTOCHT HISTORISCHE: DOOR DE CATHARIJNERS. (HOORN-MEDEMBLIK-ENKHUIZEN) VOOR MEER INFORMATIE EN INSCHRIJFFORMULIER ZIE IN EEN VAN DE VOLGENDE PAGINA S 24 NOV 2015 PRESENTATIE DOOR JAN AARTS OVER CURACAO: HET GROOTSTE EILAND VAN DE abc-eilanden. SNORKELEN EN DUIKEN IN MOOIE KORAALRIFFEN IN DE AAN- WEZIGHEID VAN PRACHTIGE TROPISCHE VISSEN. WEST-CANADA: DE SCHOONHEID VAN DE ROCKY MOUNTAINS, ORKA S, GRIZZLY BEREN EN INDIAANSE CULTUUR. (EEN TOCHT GEMAAKT DOOR DE INSIDE PASSAGE) 28 APRIL 2015: ONTSPANNEN EN GEZELLIGE DAGTOCHT: VAREN BOMMELERWAARD MET BEZOEK AAN WOUDRICHEM 5 minuten te laat, uur (1 persoon kwam niet opdagen) vertrokken we weer met de bus van VAN GERWEN vanaf ons bekende stekje bij het pleintje aan de Byrdstraat/Oude Torenstraat voor onze al weer 19 de dagtocht CRUISE BOMMELERWAARD MET BEZOEK AAN WOUDRICHEM. Deze keer geen al te lange rit want we moesten aan boord in Engelen, vlak onder Den Bosch. Zo rond uur werden we aan boord welkom geheten met heerlijke koffie en natuurlijk de bekende BOSSCHE BOL. Het was wel even fris maar verder hadden we het de hele dag droog op een heel klein buitje na. De zon liet zich regelmatig zien. Met als gevolg dat er dan toch wel regelmatig gebruik gemaakt ging worden van het open dek. Varend door de sluis ENGELEN. DE MAAS, en sluis ST. ANDRIES naar de WAAL, had iedereen de gelegenheid om weer eens gezellig bij te kletsen.

25 Voor dat men het wist zat men om uur al weer aan de lunch. Om rond uur kwamen we dan na 4 ½ uur varen (incl. schutten in div. sluizen) aan in het mooie plaatsje WOUDRICHEM. Iedereen kon op z n gemak het historische stadje bezoeken met zijn prachtige gerestaureerde huisjes. We hadden het rijk zo n beetje alleen want de dinsdag is daar een rustige dag zonder al te veel toerisme. Het VISSERIJ-MUSEUM was die dag speciaal voor ons open gegaan. Om uur werd iedereen weer terug verwacht op onze boot waar men zich keurig aan hield. Via de AFGEDAMDE MAAS, ANDELSE MAAS vervolgden we onze vaartocht naar de BERGSE MAAS.

26 Tijdens het varen (om rond uur) konden we ons te goed doen aan een heerlijk uitgebreid Koud-warm buffet. We hadden daar ondertussen toch wel zin in gekregen. Uiteindelijk kwam aan dit alles helaas toch weer een einde en kwamen we om uur aan op de kade in ENGELEN waar we s-morgens ook vertrokken waren. De 2 bussen stonden natuurlijk weer klaar die ons terug naar Eindhoven zouden brengen. Zo kwam er wederom een einde aan een geslaagde dag waar men met plezier op terug kon kijken!! 24 NOV 2015: PRESENTATIE OVER CURACAO EN WEST-CANADA. JAN AARTS Jan heeft aangeboden om een presentatie te geven over het mooie Curaçao. Het grootste eiland van de ABC-eilanden. Snorkelen en duiken in de prachtige koraalriffen in de aanwezigheid van geweldige mooie tropische vissen samen met zijn zoon. Tevens zal hij het een en ander vertellen en laten zien over WEST-CANADA. Een tocht gemaakt door de inside passage. De schoonheid van de Rockey Mountains, orka s, grizzly beren en de indiaanse cultuur komen allemaal ter sprake. Natuurlijk ziet men ook, via een beamer, de prachtige plaatjes die Jan geschoten heeft van bovenstaande 2 gebieden.

27 U BENT ALLEN WELKOM IN: DE KONTAKTDOOS VANAF: UUR MET GRATIS KOFFIE EN THEE. 15 SEPTEMBER 2015: PRACHTIGE HISTORISCHE DAGTOCHT: De historische driehoek, waarin de oude West-Friese steden Hoorn-Medemblik-Enkhuizen door de stoomtram, boot, en trein met elkaar worden verbonden. Met de museum-stoomtrein is een reis zoals onze grootouders die maakten anno Ze worden met nog echte kolen gestookt. De locomotieven en wagons zijn vaak meer dan honderd jaar oud en zijn door het museum zelf gerestaureerd. Vanaf Hoorn door het West-Friese landschap naar Medemblik. We vertrekken om klokslag uur vanaf onze bekende vertrekplaats op het parkeerplein bij de OUDE TOREN (Byrdstraat), want we hebben een lange rit voor de boeg en hebben onze tijd hard genoeg nodig. Koffie met iets lekkers gebruiken we in de bus. We hopen dan via de West-Friese omringdijk en het prachtige Noord Hollandse landschap om rond uur aan te komen in HOORN. Daar staat dan onze stoomtrein klaar die ons op houten bankjes over een afstand van 20 km naar MEDEMBLIK zal brengen via de route HOORN-WOGNUM-TWISK-OPPERDOES-MEDEMBLIK Links dan het prachtige plaatsje HOORN, waar we helaas niet lang kunnen verblijven omdat daar onze stoomtrein klaar staat. In de stoomtrein, die om uur zal vertrekken, zal nog een kopje koffie met een amandelbroodje geserveerd worden.

28 Om rond uur aankomst op het station MEDENBLIK. (zie links) Hier staat o.a. het kasteel Radboud. Hier hebben we even de tijd om het stadje te bekijken. Om uur schepen we weer in het Museumschip FRIESLAND. Om uur vertrekt de boot dan naar het stadje ENKHUIZEN. Tijdens de boottocht gebruiken we een koffietafel. Hier boven het MUSEUMSCHIP FRIESLAND Hier boven het plaatsje ENKHUIZEN. Om rond uur komen we aan in Enkhuizen en hebben we weer even de tijd om het stadje te bezichtigen. Om uur vertrekken we met onze eigen vertrouwde bus van VAN GERWEN richting LELEYSTAD over de 28 km lange Houtribdijk, langs het natuurgebied de OOSTVAARDERPLASSEN. Om uur komen we dan uiteindelijk aan voor het diner bij het ons bekende Restaurant het Wapen van Haarzuylen. Om uur vertrekken we richting Eindhoven en hopen dan na deze toch wel enerverende dagtocht om rond uur aan te komen op onze parkeerplaats bij de Oude Toren.

29 AANMELDINGS-FORM: CATHARIJNERS-DAGTOCHT 15 SEPT (Dit formulier OOK opsturen na betaling!!!) ONDERGETEKENDE:.. Adres:.. Postcode:...Woonplaats:.Tel/Mob:. ...Aantal personen: 1 of 2 (Dit om U tijdig te berichten van bepaalde activiteiten en evt. wijzigingen) Evt. dieet:. Meld zich aan voor deze dagtocht en zal 40 euro per persoon overmaken (Is dan de definitieve bevestiging van deelname) op bankrekening IBAN: NL62 INGB (o.v.v.: West-Friese steden driehoek) INZENDEN VOOR 1 AUGUSTUS 2015 AAN: O.V.C. MICHELANGELOLAAN EJ EINDHOVEN T.N.V.: O.V.C. OP VELER VERZOEK: TEL.NR. I.V.M. BEREIKBAARHEID OP HEEEEEEL DE DAG VAN DE DAGTOCHT!! DUS OOK S-MORGENS VOORAFGAANDE AAN DE DAGTOCHT!!!!! (Frans Heuvelmans)

30 Beste Catharijners Het tweede kwartaal van dit jaar is weer bijna voorbij en de zomervakantie staat voor de deur. Iedereen heeft weer kunnen genieten van het uitstapje met de boot naar Woudrichem, nog even wat wetenswaardigheden lezen en dan kan de zomer beginnen. Voor iedereen een mooie zomer en een fijne vakantie toegewenst! WETENSWAARDIGHEDEN Wist U dat - nog steeds Nederlanders te weinig groente, fruit en vis eten. Slechts een kwart van de bevolking de richtlijnen haalt voor gezonde voeding aldus het CBS en het RIVM. Wist U dat - het aantal mensen dat moeite heeft de hypotheeklasten te betalen opnieuw is gestegen. In totaal zijn er nu mensen het inwonertal van de stad Dordrecht die hun hypotheek niet kunnen betalen. Dat zijn er meer dan een jaar geleden. Wist U dat de FNV pleit voor een crisispakket pensioenfondsen. Er moet een crisispakket komen voor pensioenfondsen en verzekeraars volgens de FNV. De rente is nu zo laag dat jongeren en ouderen daar nadeel van ondervinden. Dat pakket moet zorgen voor een stabieler opbouw van pensioenen zolang de rente nog laag is. Wist U dat het belastingvoordeel voor 65-plussers volgend jaar wordt verlaagd. AOW ers met een klein inkomen betalen vaak minder belasting over hun spaargeld. Maar volgend jaar komt daar een einde aan. Het kabinet bezuinigt op een aantal fiscale voordelen voor senioren en een daarvan is de ouderentoeslag. De ouderentoeslag is een belastingvoordeel voor AOW ers met een laag inkomen, maar met wel een redelijk vermogen. Door de toeslag is een groter deel van hun vermogen vrijgesteld van vermogensbelasting. Vanaf volgend jaar betalen ouderen weer net zo veel belasting over hun vermogen als andere leeftijdsgroepen. Daarnaast wordt de ouderenkorting versoberd. De ouderenkorting is een belastingvoordeel voor iedereen die de AOW-leeftijd heeft bereikt. Met ingang van 2016 wordt de ouderenkorting met 83 euro verlaagd. De ANBO maakt zich zorgen over de koopkracht van 65-plussers. Wist U dat - als u naar een verzorgings- of een verpleeghuis gaat u een eigen bijdrage moet betalen. De hoogte van die bijdrage is niet alleen gebaseerd op leeftijd en inkomen, maar ook op vermogen. Elk jaar telt 8% van uw spaargeld mee als inkomen. Dat geldt dus ook voor de opbrengsten van de verkoop van uw woning. Uw eigen woning telt niet mee voor de berekening zolang uw partner thuis blijft wonen. Ook alleenstaanden die nog een eigen huis hebben dat te koop staat, betalen een lagere eigen bijdrage. Als het huis is verkocht, duurt het nog twee jaar voordat u de hoge eigen bijdrage moet betalen. Wist U dat het aantal mensen dat laat vastleggen wie hun belangen moet behartigen fors groeit. Steeds meer ouderen stappen naar de notaris om hun zaken te regelen voordat ze de weg kwijt zijn.

31 Ze willen vastgelegd hebben wie hun belangen mag behartigen als ze daartoe zelf geestelijk niet meer in staat zijn. Met opmaken van een zogenaamd levenstestament wordt voorkomen dat ze noodgedwongen door de kantonrechter onder bewind worden gesteld als ze kampen met geestelijke problemen. Het aantal mensen dat een levenstestament laat opstellen groeit explosief. Wist U dat onze regio in een hoog tempo vergrijst, Nuenen, Heeze-Leende en Valkenswaard zijn de drie koplopers in Zuidoost-Brabant. In deze gemeenten is over vijftien jaar bijna een op de drie inwoners 65-plusser, blijkt uit de prognoses van de provincie Noord-Brabant. Wist U dat - het bezit van vakantiehuizen groeit. Kopers zien een tweede huis als mooi beleggingsobject: tegen het rendement kan geen spaarrekening op. Wist U dat dat voor groen sparen en beleggen een belastingvrijstelling bestaat van euro p.p. Terwijl je voor gewoon sparende beleggen maar een belastingvrijstelling krijgt van euro p.p. Toch wel de moeite waard om te overwegen. Wist U dat miljoenen mensen lijden aan oorsuizen ofwel tinnitus en dat deze aandoening Nederland jaarlijks 6,5 miljard euro kost door werkuitval en ziektedagen. Maar er is misschien hoop op verbetering. Een bedrijf heeft een app. ontwikkeld met de naam Tinnitracks: een op technologie gebaseerde muziektherapie om oorsuizen te behandelen. Tinnitus is geen aandoening van het oor, maar van het brein. Overactieve zenuwcellen in de hersenen veroorzaken storende geluiden in het oor. Die hyperactiviteit kan omlaag worden gebracht door dagelijks minstens anderhalf uur te luisteren naar muziek waar de frequentie van jouw tinnitus is uitgefilterd. Door de muziektraining kalmeren de overactieve zenuwcellen en neemt de sterkte van de tinnitus af. Wist U dat er mensen zijn die aan een zomerdepressie lijden, de zogenaamde seizoensgebonden depressie. Iedereen kent wel de winterdepressie, maar er zijn mensen die niets van de zomer moeten hebben en het liefst binnen blijven met de gordijnen dicht. Voorjaarsmoeheid kan een symptoom van een voorjaarsdepressie zijn. Wist U dat er goed nieuws is voor de Nederlander. Terwijl de Europeaan steeds dikker wordt en Europa aan de vooravond van een obesitascrisis staat van enorme omvang, dat stelt de WHO die nieuwe cijfers over zwaarlijvigheid presenteerde, wordt de Nederlander juist slanker. Het percentage Nederlandse mannen met obesitas zal van 10 naar 8 procent dalen. Bij de Nederlandse vrouwen verwacht de WHO een afname van 13 naar 9 procent. Wist U dat er een crisis-chat en telefoonlijn bestaat die dag en nacht anonieme bijstand verleent aan mensen met zelfmoordgedachten. ( /113Online) Jaarlijks wordt tegen de keer contact gezocht met deze hulplijn. De hulplijn wordt gerund door vrijwilligers, psychologen en psychiaters. De hulpvragers blijven anoniem.

32 Wist U dat zingen mensen blij en vrolijk maakt. Bovendien zorgt het voor ontspanning, je gaat beter ademhalen en er komen feelgoodstofjes vrij. Je leert met je lichaam omgaan op een manier die vergelijkbaar is met yoga. Bij onderzoek van een 31 koppen tellend koor werd na het repeteren het speeksel onderzocht waaruit men kon aflezen hoeveel van het stresshormoon cortisol de zangers in hun lichaam hadden en hoeveel van de afweerstof immunoglobuline-a.(iga) Het resultaat was dat na een uurtje zingen er meer IgA in het speeksel werd gemeten. Dat is de stof die het immuumsysteem in stelling brengt tegen long- en luchtweginfecties. NAMENS DE ORGANISATIE VAN DE CATHARIJNERS

Nr. 4-2015 ONTSPANNINGSVERENIGING CATHARINA ZIEKENHUIS (OVC) Stop!Kontakt. Met CATHARIJNERS katern

Nr. 4-2015 ONTSPANNINGSVERENIGING CATHARINA ZIEKENHUIS (OVC) Stop!Kontakt. Met CATHARIJNERS katern Nr. 4-2015 ONTSPANNINGSVERENIGING CATHARINA ZIEKENHUIS (OVC) Stop!Kontakt Met CATHARIJNERS katern Voorwoord De vakanties zitten er weer bijna op! Ook wij gaan gewoon door! Voor de zomervakantie hadden

Nadere informatie

Nr. 2-2015 ONTSPANNINGSVERENIGING CATHARINA ZIEKENHUIS (OVC) Stop!Kontakt. Met CATHARIJNERS katern

Nr. 2-2015 ONTSPANNINGSVERENIGING CATHARINA ZIEKENHUIS (OVC) Stop!Kontakt. Met CATHARIJNERS katern ONTSPANNINGSVERENIGING CATHARINA ZIEKENHUIS (OVC) Nr. 2-2015 Stop!Kontakt Met CATHARIJNERS katern Voorwoord 2014 hebben we goed afgesloten met een gezellig tripje naar de kerstmarkt in Düsseldorf. Met

Nadere informatie

Roerei en komkommer ontbijt.

Roerei en komkommer ontbijt. Roerei en komkommer ontbijt. Roerei en komkommer. Roerei en komkommer. Lekker luchtig roerei met wat komkommerschijfjes. Als je hongerige huisgenoten hebt die weigeren koolhydraatarm te eten dan is dit,

Nadere informatie

Gezonde recepten avondeten. Gezonde recepten avondeten

Gezonde recepten avondeten. Gezonde recepten avondeten Gezonde recepten Gezonde recepten Vraag jij je ook wel eens af wat gezonde recepten zijn en wat nu gezond is en wat niet? Er zijn zoveel geluiden in voedingsland, dat je soms de weg kwijt kunt raken. Wat

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Vrije tijd. Activiteiten Walcheren September 15

Vrije tijd. Activiteiten Walcheren September 15 Activiteiten Walcheren September 15 zon 30aug Rondje fietsen op Walcheren Zou je best eens een mooie fietstocht willen maken, maar doe je dat liever niet alleen? Fiets dan mee! We gaan een tocht maken

Nadere informatie

Nr ONTSPANNINGSVERENIGING CATHARINA ZIEKENHUIS (OVC) Stop!Kontakt. Met CATHARIJNERS katern

Nr ONTSPANNINGSVERENIGING CATHARINA ZIEKENHUIS (OVC) Stop!Kontakt. Met CATHARIJNERS katern Nr. 2-2016 ONTSPANNINGSVERENIGING CATHARINA ZIEKENHUIS (OVC) Stop!Kontakt Met CATHARIJNERS katern Voorwoord De winter is weer voorbij, het voorjaar komt eraan. We hebben weer een groot aantal leuke, actieve

Nadere informatie

Het Theeblaadje Juni 2015

Het Theeblaadje Juni 2015 Het Theeblaadje Juni 2015 Het Theehuis is een wijklocatie van zorgorganisatie Het Spectrum. Het is een gezellig ontmoetingscentrum voor 55-plussers waar diverse activiteiten plaatsvinden. Het Theehuis

Nadere informatie

In dit weekmenu worden 2 gerechten op die manier gebruikt. De pastasaus en de aardappelpuree. Kijk maar eens naar het menu:

In dit weekmenu worden 2 gerechten op die manier gebruikt. De pastasaus en de aardappelpuree. Kijk maar eens naar het menu: In dit boekje wil ik je graag laten zien hoe je een makkelijk weekmenu maakt doormiddel van gerechten te hergebruiken. Dat betekent dat je een gerecht maakt en daar een portie van apart houd voor een andere

Nadere informatie

Ontbijt Frittata. Bereidingswijze. Ingrediënten

Ontbijt Frittata. Bereidingswijze. Ingrediënten Recepten 2.1 Ontbijt Soms is het niet een kwestie van nieuwe recepten bij de hand hebben voor het ontbijt, maar gewoon net even anders tegen het ontbijt aan kijken. Wij zijn als Nederlanders gewend om

Nadere informatie

Met nu: November t/m Februari. Integraal Kindcentrum De Bijenschans; Eigen&Wijzer Presenteert:

Met nu: November t/m Februari. Integraal Kindcentrum De Bijenschans; Eigen&Wijzer Presenteert: Integraal Kindcentrum De Bijenschans; Eigen&Wijzer Presenteert: Met nu: De Sint met zijn creatieve Pieten Musical les Dans-activiteiten Handbal Sport en Fun (O.B) Kleuter muziek Prezi voor beginners Schrijf

Nadere informatie

Nieuws update eind november 2014. Beste allemaal,

Nieuws update eind november 2014. Beste allemaal, Nieuws update eind november 2014 Programma editie 2014: Fietsdagen: Vrijdag 19 december, zaterdag 20 december en zondag 21 december, met maandag 22 december gezamenlijk Serious Breakfast en het aanbieden

Nadere informatie

Hongarije. Pörkölt. www.ajvar.nl. Marhapörkölt pörkölt van rundvlees

Hongarije. Pörkölt. www.ajvar.nl. Marhapörkölt pörkölt van rundvlees Pörkölt Marhapörkölt pörkölt van rundvlees 800 gr. rundvlees zonder been 3 grote uien 4 teentjes knoflook 2 el. reuzel of olie 1½ el. zoet paprikapoeder 1 tomaat, tomaten uit blik 1 paprika 1 dl. rode

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

Kerstmenu: voor 4 personen

Kerstmenu: voor 4 personen Kerstmenu: voor 4 personen Broccolisoep met zalm of spitskoolsalade **** Witlofschuitjes met kipfilet en appel bieten salade; stoofpeertjes gegratineerde aardappelschotel **** Kersenkwark godenspijs Dit

Nadere informatie

Kookstudio brochure 2015

Kookstudio brochure 2015 Kookstudio brochure 2015 Wat u van ons kunt verwachten.. Tijdens een kookworkshop gaat u zelf koken in groepsverband, onder begeleiding van een professionele kok ofwel kookdocent. U maakt gebruik van de

Nadere informatie

Van dinsdag 11 augustus t/m vrijdag 14 augustus

Van dinsdag 11 augustus t/m vrijdag 14 augustus kindvriendelijkgoor@gmail.com www.kindvriendelijkgoor.nl kindvriendelijkgoor.facebook.com mei/juni 2015 Van dinsdag 11 augustus t/m vrijdag 14 augustus Is er weer jullie leukste week van het jaar het kinderkamp!!!

Nadere informatie

t Magazijn centrum voor arbeidszorg met zorg gemaakt

t Magazijn centrum voor arbeidszorg met zorg gemaakt 2100 Deurne Tel / fax: 03/ 324 25 26 t Magazijn centrum voor arbeidszorg met zorg gemaakt Andante vzw www.tmagazijn.be Nieuwsbrief 7 juni 2014 Voorwoord Beste lezer, Hier is hij dan; onze zevende nieuwsbrief.

Nadere informatie

Op vrijdag 24 juni 2016 vindt onze jaarlijkse dagtocht plaats en wel naar De Biesbosch en Dordrecht.

Op vrijdag 24 juni 2016 vindt onze jaarlijkse dagtocht plaats en wel naar De Biesbosch en Dordrecht. Voor informatie 026 359 9007 Peter Evers 026 359 9802 vgpp@gelderland.nl www.vgpp.nl Uitnodiging Voor niet actieve leden van de V.G.P.P. Op vrijdag 24 juni 2016 vindt onze jaarlijkse dagtocht plaats en

Nadere informatie

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Beste ouder(s)/verzorger(s), OBS De Jagersplas Brasemermeer 23b 159 GE Zaandam 75-615 61 94 info@obsdejagersplas.nl www.obsdejagersplas.nl Beste ouder(s)/verzorger(s), Voor u ziet u informatie over de Brede school activiteiten van

Nadere informatie

Geen tapas maar shapas het is Sherryweek

Geen tapas maar shapas het is Sherryweek Geen tapas maar shapas het is Sherryweek Inderdaad geen tapas, maar shapas het is Internationale sherryweek, zoals je in mijn oktober dagboek al kon lezen ben ik in oktober aangeschoven bij een taps lunch,

Nadere informatie

RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT

RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT RIJST GEVULDE PAPRIKA BENODIGDHEDEN (VOOR 2 PAPRIKA S) > 1 zakje Vitadis rijst > 2 rode of gele paprika s > 75 gram mager rundergehakt > 75 gram courgette

Nadere informatie

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht.

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht. 1. Joris Hé Roos, fiets eens niet zo hard. Roos schrikt op en kijkt naast zich. Recht in het vrolijke gezicht van Joris. Joris zit in haar klas. Ben je voor mij op de vlucht?, vraagt hij. Wat een onzin.

Nadere informatie

WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015

WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015 WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015 Maandag 13-07 Ben je klaar voor een avontuurlijke dag in de Speeldernis? We vertrekken om 11:00 uur richting de Speeldernis en zijn rond 15:00 uur terug. Meenemen: kleding wat

Nadere informatie

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8 WEEKBRIEF Cursusjaar 2015-2016 d.d. 16 oktober 2015 Ons internetadres is: http://www.cbsdeacker.nl cbsdeacker 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november

Nadere informatie

! Vraag vrijblijvend een op maat gesneden offerte aan!

! Vraag vrijblijvend een op maat gesneden offerte aan! Prijzen vanaf 260,- 7 dagen inclusief ontbijt exclusief vlucht *laagseizoen Brochure 2014 Costa Blanca, dé bestemming om te genieten van een geweldige fietsvakantie Vraag vrijblijvend een op maat gesneden

Nadere informatie

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge:

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: DE KOERIER ANBO - WEMELDINGE Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: Cathrien Kole Bonzijweg 14 tel. 621386 Corrie Mol Kon. Wilhelminastraat 20 tel. 621400 Adri de Lange

Nadere informatie

Basisschool de Regenboog

Basisschool de Regenboog Basisschool de Regenboog Nr 4 12-02-2015 In deze nieuwsbrief leest u de ervaringen van het overblijfrestaurant DE REGENBOOG. Verder foto s van het kinderpodium en nieuws over de Thee en Tentoonstelling.

Nadere informatie

Goudhaantjes en Babbelaars

Goudhaantjes en Babbelaars Maandag 13-7-2015 Week 1: 13 t/m 17 juli 2015 Vandaag gaan wij een fietstocht maken door de Broekpolder, daar gaan wij een hele gezellige dag beleven. Zorg er in ieder geval voor dat je fiets klaar staat

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

TNT Post Port betaald. Stop! Kontakt. Met Catharijners katern

TNT Post Port betaald. Stop! Kontakt. Met Catharijners katern TNT Post Port betaald 1 2015 Ontspannings Vereniging Catharinaziekenhuis Stop! Kontakt Met Catharijners katern Aanbieding Ontspannings Vereniging Catharinaziekenhuis AUTO- EN MACHINE TECHNIEK VREESWIJK

Nadere informatie

7 mei: Vandaag gaan we weer een hele namiddag. 14 mei: Vandaag geen bosspel in de Lilse. 21 mei: Jullie worden allemaal. 28 mei: Spijtig genoeg

7 mei: Vandaag gaan we weer een hele namiddag. 14 mei: Vandaag geen bosspel in de Lilse. 21 mei: Jullie worden allemaal. 28 mei: Spijtig genoeg 7 mei: Vandaag gaan we weer een hele namiddag kei hard buiten spelen want het is sport en spel! Jippie!! Alle kapoentjes worden om 2 uur aan het lokaal verwacht om de allerleukste spelletjes te spelen.

Nadere informatie

Tomatensoep. Eet smakelijk. Muffins. Nodig:

Tomatensoep. Eet smakelijk. Muffins. Nodig: Tomatensoep Nodig: 1 liter water. 1 kilo rijpe tomaten. 2 groentebouillonblokjes. 1 prei of klein zakje soepgroente. Vermicelli. 1. Doe het water in de pan en breng het aan de kook. 2. Was en snij de tomaten

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Boursin-hapje met zalm

Boursin-hapje met zalm Boursin-hapje met zalm Ingrediënten (10 stuks): 2 plakjes gerookte zalm Verse Dille ¼ doosjes Boursin (kruidenkaas) plasticfolie : 1. Beleg de plakjes gerookte zalm heel dik met Boursin en verse dille.

Nadere informatie

juli 2015 Er is er één jarig hoera, hoera, dat kun je wel zien dat zijn zij

juli 2015 Er is er één jarig hoera, hoera, dat kun je wel zien dat zijn zij FlexFlits 02 juli 2015 Er is er één jarig hoera, hoera, dat kun je wel zien dat zijn zij 02-07 Senn Aarts gr. 1-2b 6 jaar 04-07 Marc Vliegenberg gr. 6 10 jaar 07-07 Thijs Manders gr. 4 8 jaar 09-07 Naomi

Nadere informatie

Kerstrecept 600 kcal, vlees Oosterse Kalkoendijfilet 4 personen, 314 kcal per persoon. Ingrediënten: Bereiding:

Kerstrecept 600 kcal, vlees Oosterse Kalkoendijfilet 4 personen, 314 kcal per persoon. Ingrediënten: Bereiding: Kerstrecept 600 kcal, vlees Oosterse Kalkoendijfilet 4 personen, 314 kcal per persoon 500 g (biologische) kalkoendijfilet 4 eetlepel Japanse sojasaus, minder zout 1 eetlepel rijstazijn 1 eetlepel Chinees

Nadere informatie

KIP MOAMBE De Nationale schotel van Congo à la Markthal

KIP MOAMBE De Nationale schotel van Congo à la Markthal KIP MOAMBE De Nationale schotel van Congo à la Markthal Fijnproefweken in de Markthal Diergaarde Blijdorp en de Markthal, twee iconen van de stad, werken samen. De prachtige okapi is terug in Blijdorp

Nadere informatie

Het koken en eten mag je zelf doen, maar ik begeleid je daarbij. Stap voor stap.

Het koken en eten mag je zelf doen, maar ik begeleid je daarbij. Stap voor stap. Het koken en eten mag je zelf doen, maar ik begeleid je daarbij. Stap voor stap. EET PALEO 3 Inhoudsopgave Inleiding 6 Mijn Paleo verhaal 8 De 7 stappen in het kort 12 Stap 1 Richt je op de praktijk 14

Nadere informatie

Recepten. Klop de melk met het ei Olijfolie verhitten in de pan

Recepten. Klop de melk met het ei Olijfolie verhitten in de pan Recepten RECEPT 1 OMELET. Klop de melk met het ei in de pan Champignons aan bakken Spinazie, gewassen & gesneden toevoegen Ei mengsel toevoegen Om en om bakken, totdat het ei gestold is. RECEPT 2 GEVULDE

Nadere informatie

Puur Gezond, Receptenboek. Receptenboek Puur Gezond! Nathalie Appel Terschuur

Puur Gezond, Receptenboek. Receptenboek Puur Gezond! Nathalie Appel Terschuur Puur Gezond, Receptenboek 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Welkom 3 Muesli 5 Waterkerssalade met aardbeien, avocado en rosbief 6 Zalmomelet met bosui en tomaat 7 Spinaziestamppot met gerookte kip 8 Viscurry

Nadere informatie

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2 Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011 Aardappelgerecht(februari)... 1 Natte preipot(april)... 2 Courgettesoep(mei)... 3 Rabarber met een variatie(juli-augustus)... 4 Meloensalade(september)...

Nadere informatie

Nr. 1-2016 ONTSPANNINGSVERENIGING CATHARINA ZIEKENHUIS (OVC) Stop!Kontakt. Met CATHARIJNERS katern

Nr. 1-2016 ONTSPANNINGSVERENIGING CATHARINA ZIEKENHUIS (OVC) Stop!Kontakt. Met CATHARIJNERS katern Nr. 1-2016 ONTSPANNINGSVERENIGING CATHARINA ZIEKENHUIS (OVC) Stop!Kontakt Met CATHARIJNERS katern Voorwoord 2015 zit er weer bijna op. We hebben een bijzonder actief jaar achter de rug met ontzettend veel

Nadere informatie

GEZONDE ONTBIJT RECEPTEN WWW.OPTIMALEGEZONDHEID.COM

GEZONDE ONTBIJT RECEPTEN WWW.OPTIMALEGEZONDHEID.COM GEZONDE RECEPTEN ITALIAANSE KRUIDEN OMELET Voeg de uienringen en een eetlepel water toe aan een voorverwarmde pan. Bak de uien net zolang totdat het kleine beetje water in verdampt. Voeg daarna een kleine

Nadere informatie

Bezinning & Bezieling

Bezinning & Bezieling Bezinning & Bezieling + Even op adem komen.. Stel je eens voor hoe zou het zijn om volledig te kunnen genieten van het leven? Niet meer in de kramp te schieten door allerlei belemmerende overtuigingen

Nadere informatie

Activiteitenboekje mei-juni-juli 2016. Workshop kunst met ijzerdraad. Workshop koekjes bakken. Workshop fruitshakes maken

Activiteitenboekje mei-juni-juli 2016. Workshop kunst met ijzerdraad. Workshop koekjes bakken. Workshop fruitshakes maken Activiteitenboekje mei-juni-juli 2016 Workshop kunst met ijzerdraad Nadat je een zelfverzonnen figuur op papier hebt getekend, ga je hem nabuigen met ijzerdraad. Als dit goed gelukt is kun je er met draad

Nadere informatie

KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016!

KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016! KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016! ZwARte BoNeNSoEP Met PuLLeD PoRK Zoete aardappel is lekker en gezond. Een zoete aardappel is een knol en behoort, in tegenstelling

Nadere informatie

Nieuw! MUSICAL WEEKEND. 18-19 - 20 maart. zang, dans en acteren en natuurlijk veel plezier! een weekend vol met

Nieuw! MUSICAL WEEKEND. 18-19 - 20 maart. zang, dans en acteren en natuurlijk veel plezier! een weekend vol met Nieuw! MUSICAL WEEKEND 2016 18-19 - 20 maart een weekend vol met zang, dans en acteren en natuurlijk veel plezier! Scala Musical Weekend 2016 Het is zover! Met ingang van het seizoen 2015-2016 organiseert

Nadere informatie

Nieuwsbrief 16, 28 april 2015

Nieuwsbrief 16, 28 april 2015 Nieuws van Nieuwsbrief 16, 28 april 2015 Kind op maandag... 1 Maandaggeld... 1 Aanmeldingen nieuwe leerlingen... 2 Avond4daagse... 2 Continurooster vrijdag 1 mei... 2 Jantje Beton loterij... 2 Schoonmaakavond

Nadere informatie

1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden mogelijk) 46%

1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden mogelijk) 46% Relaxmomenten Een moment voor jezelf inplannen schiet er wel eens bij in. 50% 4 40% 3 30% 2 20% 1 10% 0% Toelichting: 17% 1. Dagje naar de spa 1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 27+28 Dag 27 Ontbijt: broodje geitenkaas 1 portie roggebrood, crackers of zuurdesembrood (of glutenvrij; kastanjecrackers

Nadere informatie

November & December 2015

November & December 2015 November & December 2015 Talentontwikkeling op de Veste Eigen & Wijzer Beste ouders, Hierbij ontvangt u het nieuwe activiteitenboekje voor de komende periode. Nu het buiten koud is gaan we allemaal leuke

Nadere informatie

Kookworkshop MONIQUE VAN WESSUM AFSLANKCOACH VAN WESSUM AFSLANKCOACH MONIQUE

Kookworkshop MONIQUE VAN WESSUM AFSLANKCOACH VAN WESSUM AFSLANKCOACH MONIQUE Kookworkshop Regelmatig organiseer ik voor mijn klanten een kookworkshop om ze laten zien en proeven hoe lekker en gevarieerd je kunt blijven eten en toch kunt afvallen. Hierbij een impressie van de vorige

Nadere informatie

Volendam Juni 2018

Volendam Juni 2018 Volendam Juni 2018 Heleen Dennis Ludolf Steffi Ben Robin Rein en Shirley Vrijdag 15 Juni Rond 12:00 uur zijn we vanuit Arnhem vertrokken richting Veenendaal samen met Steffi en Heleen, en onder begeleiding

Nadere informatie

PIEPSHOW DE GROTE. receptuur YOLANDA VAN DER JAGT styling EDDY FRINGS AARDAPPEL AARDAPPELSALADE MET VINAIGRETTE EN BLEEKSELDERIJ PAG 1 1 4

PIEPSHOW DE GROTE. receptuur YOLANDA VAN DER JAGT styling EDDY FRINGS AARDAPPEL AARDAPPELSALADE MET VINAIGRETTE EN BLEEKSELDERIJ PAG 1 1 4 DE GROTE PIEPSHOW Aardappels niet sexy? Kijk even mee. Naar een beauty van een soep. Naar een verleidelijke taart. En wat te denken van deze licht ordinaire, maar héél erg lekkere piepersalade? receptuur

Nadere informatie

Vegetarische gerechten van Gery Mulder

Vegetarische gerechten van Gery Mulder Vegetarische gerechten van Gery Mulder Tomaten preisoep... 1 Zuuurkoolschotel, een echt wintergerecht... 2 Aardappelgerecht... 3 Rabarber met een variatie... 5 Natte preipot... 6 Tomaten preisoep Benodigd:

Nadere informatie

Wij nodigen u graag uit om deel te nemen aan de

Wij nodigen u graag uit om deel te nemen aan de Wij nodigen u graag uit om deel te nemen aan de 6 e MolenTourTocht op zaterdag 30 mei 2015. Dit jaar doen we een nieuw gebied aan, we maken een korte doorsteek om samen nieuwe dingen te ontdekken. Als

Nadere informatie

Ons vakantieverblijf in De Lutte.

Ons vakantieverblijf in De Lutte. Ons vakantieverblijf in De Lutte. Louwra Herman Arwin Els Barry Will Frans Marjolein Willie VRIJDAG 21-06-2013 Vandaag begint onze vakantie. Arwin en Herman stappen in de bus in Veenendaal en de andere

Nadere informatie

Informatie tweede clubperiode 2012

Informatie tweede clubperiode 2012 Informatie tweede clubperiode 2012 De eerste clubperiode van 2012 zit er alweer op. Voor je ligt het nieuwe clubboekje van Bureau Vrije Tijd voor het tweede half jaar van 2012! De clubperiode loopt deze

Nadere informatie

Zomervakantie BSO XXL 2014

Zomervakantie BSO XXL 2014 1 Zomervakantie BSO XXL 2014 Week 1: 21, 22 en 24 juli Thema: Kraak de code! Welkom in het programmaboekje van BSO XXL, we nemen je mee op avontuur! Ben jij een echte Bliek( zo noemen ze Gorcummers namelijk

Nadere informatie

Vrije tijd. Studio58 & omgeving Activiteiten

Vrije tijd. Studio58 & omgeving Activiteiten 2015 Studio58 & omgeving Activiteiten Studio58 is een ontmoetingsplaats waar mensen met een beperking op gezette tijden kunnen binnenlopen voor een praatje, kopje koffie, hapje eten en activiteit. Binnen

Nadere informatie

Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp!

Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp! Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp! Haring! Verse haring! Wie maakt me los! Ik heb verse haring! Ha... ja, nou heb ik jullie aandacht, hè? Sorry, ik ben uitverkocht. Vandaag geen haring

Nadere informatie

Strandlopers en Notenkrakers

Strandlopers en Notenkrakers Week 1: 13 t/m 17 juli 2015 Maandag 13-07: Op de eerste dag van de zomervakantie gaan wij verkoeling zoeken in het water en chillen in het bubbelbad. Waar kunnen we deze elementen beter vinden dan in het

Nadere informatie

Met dit lekkere warme weer zijn we lekker gaan wandelen in het park bij ons in de buurt.

Met dit lekkere warme weer zijn we lekker gaan wandelen in het park bij ons in de buurt. Het Kwetternest 3-jarigen Deze week zijn we begonnen met het thema OEF WAT WARM! We hebben in de groep een echte ijswinkel gemaakt. De kinderen kunnen naar hartenlust ijsjes kopen en eten. In de grote

Nadere informatie

Kruidenpannenkoek met gerookte zalm en zure room

Kruidenpannenkoek met gerookte zalm en zure room Kruidenpannenkoek met gerookte zalm en zure room Ingrediënten (voor 6 pannenkoeken) 2 grote eieren 150 gr bloem 300 ml melk plantaardige olie om te bakken verse groene kruiden naar keuze: peterselie, bieslook

Nadere informatie

EEN DAG UIT HET BIKINI BODY PROGRAMMA

EEN DAG UIT HET BIKINI BODY PROGRAMMA EEN DAG UIT HET BIKINI BODY PROGRAMMA De hoeveelheden in dit menu zijn voor 1 persoon ONTBIJT Roerei (zie recept) Kop koffie of thee Voedingssupplementen (zie toelichting) SNACK 1 roze grapefruit en 1

Nadere informatie

VRIJWILLIGER IN BORNHOLM. Daar zit muziek in!

VRIJWILLIGER IN BORNHOLM. Daar zit muziek in! VRIJWILLIGER IN BORNHOLM Daar zit muziek in! Woonzorgcentrum Amstelring Bornholm Amstelring Bornholm is een woonzorgcentrum in Hoofddorp. In dit centrum wonen 150 bewoners en verblijven 30 revalidanten.

Nadere informatie

Animatie programma. Hallo lieve vakantiegangers, Blader snel verder voor alle activiteiten!

Animatie programma. Hallo lieve vakantiegangers, Blader snel verder voor alle activiteiten! Animatie programma Hallo lieve vakantiegangers, Welkom op ons park! De meivakantie is aangebroken en dat is genoeg reden om er een dolle boel van te maken. Het animatieteam staat weer klaar met spetterende

Nadere informatie

Avontuur op de camping

Avontuur op de camping Programmaboekje Avontuur op de camping Onvergetelijke zomer YES! De zomervakantie komt er weer aan. Zes weken lang hebben we superleuke, uitdagende en afwisselende activiteiten en workshops, speciaal

Nadere informatie

Appeldag en ontwateringsoep

Appeldag en ontwateringsoep RECEPTEN Appeldag en ontwateringsoep Volg een appeldag of maak een ontwateringsoep wanneer gedurende meer dan 3 achtereenvolgende dagen geen gewichtsdaling plaatsvindt. Appeldag Eet, verdeeld over één

Nadere informatie

Activiteitengids. buitenschoolse opvang Ypenburg

Activiteitengids. buitenschoolse opvang Ypenburg Activiteitengids buitenschoolse opvang Ypenburg 4 november 2013 t/m 20 december 2013 Voorwoord Hallo allemaal, Hier is het nieuwe knaloranje boekje van Leuk Ypenburg met weer allerlei superleuke workshops.

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering. Koningsspelen

In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering. Koningsspelen schooljaar 2014-2015 aflevering 15 In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering Koningsspelen Meivakantie Luizencontrole Vrije dagen mei Bieb gesloten Oudergesprekken mei Bericht van de OR Femke stelt zich

Nadere informatie

Tijdens de week kunt u met vragen terecht bij de hoofdleiding via de volgende telefoonnummers:

Tijdens de week kunt u met vragen terecht bij de hoofdleiding via de volgende telefoonnummers: CONTACTGEGEVENS Tijdens de week kunt u met vragen terecht bij de hoofdleiding via de volgende telefoonnummers: Zeola Smeets Voorzitter 06-23559361 Bas Hakkenberg Vicevoorzitter 06-43419507 Annelijn Hakkenberg

Nadere informatie

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg.

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Ik begon deze week met het gevoel ik heb er zin in en ik zie wel wat we allemaal gaat gebeuren, ik laat het wel op me afkomen. Na de eerste dag voor

Nadere informatie

Oja! Gezamenlijke nieuwsbrief van SPIL-centrum Philipsdorp

Oja! Gezamenlijke nieuwsbrief van SPIL-centrum Philipsdorp Nummer 01 01 september 2014 Belangrijke data 08 september Algemene ouderavond 12 september groepen 1 t/m 4 zijn vrij 15 september Oja-2 verschijnt Nieuws vanuit Saltoschool De Bergen Nieuwe schooljaar

Nadere informatie

TOETS NT2-1 schrijven. Goed voorbereid slagen. voor het staatsexamen NT2 programma 1. Opgavenboekje nr. 1 SCHRIJVEN. niveau B1. tijdsduur: 120 minuten

TOETS NT2-1 schrijven. Goed voorbereid slagen. voor het staatsexamen NT2 programma 1. Opgavenboekje nr. 1 SCHRIJVEN. niveau B1. tijdsduur: 120 minuten Goed voorbereid slagen voor het staatsexamen NT2 programma 1 Opgavenboekje nr. 1 SCHRIJVEN niveau B1 tijdsduur: 120 minuten Deel 1: Zinnen afmaken 15 opdrachten Maak de zinnen af: 1. Het is in de vakantie

Nadere informatie

t Magazijn centrum voor arbeidszorg met zorg gemaakt

t Magazijn centrum voor arbeidszorg met zorg gemaakt 2100 Deurne Tel / fax: 03/ 324 25 26 t Magazijn centrum voor arbeidszorg met zorg gemaakt Andante vzw www.tmagazijn.be Nieuwsbrief 5 april 2013 Voorwoord Beste lezer, Hier is hij dan; onze vijfde nieuwsbrief.

Nadere informatie

Weekmenu 2. Maandag Heldere kippensoep Macaroni met tonijnsaus* Komkommersalade

Weekmenu 2. Maandag Heldere kippensoep Macaroni met tonijnsaus* Komkommersalade Weekmenu 2 Maandag Heldere kippensoep Macaroni met tonijnsaus* Komkommersalade Dinsdag Gegrilde ribkarbonade Aardappelpuree Groene kool Magere kwark met muesli* Woensdag Chili sin carne* Citrusfruitsalade

Nadere informatie

Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse)

Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse) Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse) 5 dl tomaten sap geconsenteerd. 3 dl half geslagen slagroom. Peper en zout Fijn gesneden bieslook Tabasco Wodka 6 blaadjes gelatine.

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Vrije tijd. Activiteiten Walcheren September 14

Vrije tijd. Activiteiten Walcheren September 14 Activiteiten Walcheren September 14 zon 7 sept Rondje fietsen op Walcheren Zou u best mooie fietstochten willen maken, maar doet u dat liever niet alleen? Fiets dan mee met 'Fietsen op Walcheren'. Dit

Nadere informatie

Geproefd tijdens de wandeling over eetbare planten in de Latemse Meersen op zondag 24 juni 2018 HONDSDRAFKWARK

Geproefd tijdens de wandeling over eetbare planten in de Latemse Meersen op zondag 24 juni 2018 HONDSDRAFKWARK HONDSDRAFKWARK 500 gram kwark 1 theelepel honing 2 eetlepels goed gewassen en fijngehakte hondsdraf (blaadjes maar niet de paarse) 4 takjes fijngehakte peterselie 1 fijngesneden ui of sjalot 6 kappertjes

Nadere informatie

Bus. arrangementen. Bremerbergse Hoek. Suggesties voor de koffie/thee

Bus. arrangementen. Bremerbergse Hoek. Suggesties voor de koffie/thee Suggesties voor de koffie/thee 1 x Koffie/thee met cake 2 x Koffie/the met cake 1 x Koffie/thee met appeltaart. 2 x Koffie/thee met appeltaart. 1 x Koffie/thee met gesorteerd gebak. 2 x Koffie/thee met

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

Zuidwillemsvaart. Paul van Donk en Teun Geenen

Zuidwillemsvaart. Paul van Donk en Teun Geenen Zuidwillemsvaart S ochtends moesten wij om 8 uur op school zijn om in de bus te stappen richting Den Bosch. Toen wij daar aankwamen kregen wij een lekker bakske koffie, en mochten wij het museum van het

Nadere informatie

verzorging CSPE BB 2016

verzorging CSPE BB 2016 verzorging CSPE BB 2016 bijlage recepten gebonden soep en boerenomelet varianten a varianten b PB-0711-b-16-1-b 1 / 5 lees verder variant a Gebonden kerriesoep ingrediënten voor twee personen 1 ei 30 gram

Nadere informatie

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond? 35 35 HOOFDSTUK 3 Wat eten we vanavond? WOORDEN 1 Kies uit: jam school slager boodschappen vegetariër 1 Dorien eet geen vlees. Ze is. 2 Moniek houdt van zoet. Ze eet graag op brood. 3 Johan, ik ga naar

Nadere informatie

DINEREN IN DE HOFTRAMMM

DINEREN IN DE HOFTRAMMM DINEREN IN DE HOFTRAMMM De bijzondere creatie van Bobby van Galen en Pierre Wind Foto s en tekst: Martien Versteegh Eigenaar en gastheer Bobby van Galen heet u van harte welkom Het begon met een droom

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

10 Luxe Afslank Recepten

10 Luxe Afslank Recepten 10 Luxe Afslank Recepten Dieetsnel.nl Kees van Hessel Recept 1 Omelet met kampernoelies 10 tot 15 minuten 1 pers - 2 eieren - 250 gram kampernoelies - sjalotjes - peterselie - peper & zout Borstel de kampernoelies(champignons)

Nadere informatie

Tof! kookboek. Lekker koken in 8 stappen

Tof! kookboek. Lekker koken in 8 stappen Tof! kookboek Lekker koken in 8 stappen Stichting Communicatie Samen koken Samen koken, lekker eten en elkaar ontmoeten. Het Tof! kookboek nodigt je uit dat te doen. In dit boek staan 60 recepten. Bij

Nadere informatie

Arrangementen vanaf 5 personen: Training 12min, kwalificatie 12min, finale 12min, met gridstart Kwalificatie 12min, 30min, race met gridstart

Arrangementen vanaf 5 personen: Training 12min, kwalificatie 12min, finale 12min, met gridstart Kwalificatie 12min, 30min, race met gridstart Kart arrangementen Groepen die de strijd onderling willen aangaan en meer dan het rijden van losse heats alleen, kunnen zelf hun Grand-Prix samenstellen aan de hand van de volgende prijzen. Voor de betreffende

Nadere informatie

Vakantieprogramma 2015. Chillen in ons ZOmerparadijs. Bij Zo op het Podium/Zo op Gummarus

Vakantieprogramma 2015. Chillen in ons ZOmerparadijs. Bij Zo op het Podium/Zo op Gummarus Vakantieprogramma 2015 Chillen in ons ZOmerparadijs Bij Zo op het Podium/Zo op Gummarus Zomer 2015 Inhoudsopgave Chillen in ons ZOmerparadijs 1 Week 1 2 Week 2 4 Week 3 5 Week 4 6 Week 5 7 Week 6 9 Zomer

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant!

Beste KOOK-OOK klant! Beste KOOK-OOK klant! Vaak krijg ik vragen over het bewaren van vlees. Biologisch vlees is anders dan vlees uit de supermarkt omdat er geen chemische kleur-, geur- en smaakstoffen in verwerkt wordt. De

Nadere informatie

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 Zicht op bestuurszaken maart 2014 De lente is weer begonnen en we kunnen genieten van heerlijk voorjaarsweer. Voor veel tennissers reden genoeg om het racket weer uit

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 4 April 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

verzorging CSPE KB 2012 bijlage

verzorging CSPE KB 2012 bijlage verzorging CSPE KB 2012 bijlage PK-0711-b-12-1-b Onderdeel A Activiteitenprogramma revalidatiecentrum Rivierenland ACTIVITEITEN 2012 juli, augustus en september 3D-diashow over Oostenrijk Anton Mombarg

Nadere informatie

Vegetarische gerechten uit de ANBO Nieuwsbrief 2010 door Gery Mulder

Vegetarische gerechten uit de ANBO Nieuwsbrief 2010 door Gery Mulder Vegetarische gerechten uit de ANBO Nieuwsbrief 2010 door Gery Mulder Bietjes, maar dan anders(juni)... 1 Stampot ijsbergsla(juli-augustus)... 2 Salade met feta Afscheid van de zomer (september)... 3 Herfstsoepje(oktober)...

Nadere informatie