Agenda... 1 Van de schoolleiding... 2

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Agenda... 1 Van de schoolleiding... 2"

Transcriptie

1 Egelantierstraat EP Leeuwarden Telefoon: VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG Jaargang Nummer januari 2019 INHOUD Agenda... 1 Van de schoolleiding... 2 Open dagen MBO en HBO... 2 Beroepen- en opleidingenvoorlichting 12 januari... 2 Inschrijven vervolgopleidingen... 3 Workshops technische opleidingen Friese Poort... 3 In twee jaar een diploma MBO niveau 4?... 4 Kies je wereld... 4 Actie Fougoulance... 5 Kerstdiner klas AGENDA t/m Vervolg rekenexamen Toets Inhaal Moment (lokaal )

2 VAN DE SCHOOLLEIDING Natuurlijk moet ik beginnen met iedereen een erg goed 2019 te wensen. Dat het jaar mag brengen waarop je hoopt. Buiten een ontwrichte arm en been zijn er mij geen andere nare dingen ter ore gekomen en daarmee mogen ons gelukkig prijzen. Er is een groep leerlingen van onze school samen met verschillende andere mensen in de kerstvakantie naar Oostenrijk geweest en een ander deel was in Parijs en Euro Disney te vinden. Ook daar geen vervelende berichten over ontvangen, kortom een prima kerstvakantie. Nu op naar het volgende deel van het jaar. Met name de vierde klassen hebben nog één echte periode voor de boeg. Voor hen eindigt het schooljaar qua lessen over drie maanden en daarin moet nog wel wat gebeuren. Dat er wat moet gebeuren geldt natuurlijk niet alleen voor klas 4. Ook in de andere klassen staat er van alles op stapel maar die hebben nog wat meer tijd om het jaar succesvol af te maken. Over twee weken staat de volgende DDW op ons te wachten. Daarover in de volgende info alle noodzakelijke informatie. De actie voor onze Fougoulance voor de kerstvakantie is afgesloten met een leuk bedrag, daarover verderop meer. De schoolactie voor Fougoulance is natuurlijk niet afgelopen maar is een continu proces. Rest me jullie namens het team een goed weekend te wensen. Binne Jansma OPEN DAGEN MBO EN HBO De komende tijd vinden de weer de open dagen van de MBO s en HBO s plaats. Hieronder een lijstje: 25/26 januari: Open dag Friesland College/ROC De Friese Poort/Nordwin College (vrijdag 16:00-21:00 uur, zaterdag 9:30-13:00 uur) 2 februari: Open dag MBO Terra Hippische opleidingen niveau 3/4 (bijvoorbeeld paardensport en -houderij) te Assen. 9 februari: Open dag NHL Stenden Hogeschool. BEROEPEN- EN OPLEIDINGENVOORLICHTING 12 JANUARI Voor de Beroepen- en opleidingenvoorlichting van morgen (zaterdag 12 januari) in het gebouw van het Leeuwarder Lyceum is helaas een gewijzigd rooster binnengekomen. Dit rooster zit als bijlage bij deze info. De voorlichters van het Deltion uit Zwolle kunnen helaas niet aanwezig zijn, verder zijn er kleine veranderingen. Nog even voor de zekerheid: aanmelden voor deze voorlichting is niet nodig, iedereen is welkom om maximaal zes voorlichtingen bij te wonen. Kijk wel vooraf op het rooster, sommige (minder populaire) opleidingen hebben maar een beperkt aantal voorlichtingsrondes. Bij de populaire opleidingen is het tijdens de eerste rondes vaak (te) druk (en vol is vol), later op de ochtend is het vaak rustiger. Het is handig om vooraf een rooster te maken. Er zijn overal in het gebouw decanen aanwezig van (bijna) alle Friese middelbare scholen, dus er zijn altijd mensen om vragen aan te stellen of om de weg te wijzen. Veel plezier!

3 INSCHRIJVEN VERVOLGOPLEIDINGEN Voor de vierdejaars komt het moment om een definitieve keuze te maken voor de vervolgopleiding dichterbij. Op 1 april moet iedereen ingeschreven staan bij een MBO-opleiding of havo. Bovendien is het een voorwaarde op De Dyk dat iedereen voorafgaand aan de inschrijving deelneemt aan een beleefdag of meeloopdag van de betreffende opleiding. Zie hiervoor de websites van de MBO s. Voor de mensen die havo willen gaan doen is er geen beleefdag. Voor deze mensen organiseren we wel binnenkort een voorlichting van het Leeuwarder Lyceum en Montessori High School. Verder is het voor de mensen die naar de havo willen nodig dat zij zich ook voor de zekerheid inschrijven op een MBO. Dit voor het geval dat ze de drempel voor instroom in havo 4 (gemiddeld op alle eindcijfers samen een 6,8) niet halen (als ze bijvoorbeeld door omstandigheden het examen verknallen). Voor mensen die moeite hebben om een keuze te maken is er in eerste instantie een gesprek met de mentor. Deze kent de leerlingen het beste, en zal dus het beste kunnen meedenken en adviseren in welke richting de leerling eens zou kunnen gaan kijken. Mocht dit niet lukken, of mochten er vragen zijn over specifieke opleidingen dan is het mogelijk om een afspraak te maken met ondergetekende (graag via de mail: mfrankot@pj.nl). WORKSHOPS TECHNISCHE OPLEIDINGEN FRIESE POORT De technische locatie van ROC De Friese Poort (Anne Wadmanwei te Leeuwarden) organiseert dit jaar voor het eerst workshops voor geïnteresseerde derde en vierdejaars vmbo-leerlingen. In deze workshops maken ze uitgebreid kennis met een opleiding of richting door actief bezig te zijn met een opdracht of project. Deze workshops worden georganiseerd op een aantal woensdagen (twee per workshop). De leerling gaat dan de hele dag naar de Friese Poort, voor het missen van de lessen op De Dyk zal dan verlof worden gegeven. Voor niveau 3 en 4 (de logische niveaus voor na de mavo) worden de volgende workshops aangeboden: Bouw: - Timmeren, electro-installatiewerk (niveau 2 en 3) - Duurzaam bouwen, Luchtdicht bouwen Blower doortest (niveau 3 en 4) - Tegels lijmen/sanitair (niveau 2 en 3) - Tiny houses (niveau 3 en 4) IT en media: - ICT beheer (virtualisatie en datacom) (niveau 4) - Applicatie ontwikkeling (programmeren) (niveau 4) - Media vormgeving (niveau 4) - ICT beheer (hardware en Windows) (niveau 3) - Cyber security (niveau 4) - Droning (niveau 4) Techniek: - Installatietechniek, mechatronica en werktuigbouw en electro (niveau 2, 3 en 4) - Middenkader engineering (niveau 4) - Duurzame energie (niveau 3 en 4) - Besturingstechniek (niveau 3 en 4) - Domotica (niveau 3 en 4) - Elektro (niveau 3 en 4)

4 Via de link kunnen geïnteresseerde leerlingen zich aanmelden. Op deze site is door op de workshop te klikken ook meer informatie te vinden over wat het precies inhoudt. De eerste drie rondes (tussen 27 februari en 3 april) zijn vooral bedoeld voor vierdejaars, maar als er ruimte is mogen ook derdejaars meedoen. De laatste vier rondes (tussen 10 april en 12 juni) staan open voor derdejaars leerlingen. Voor alle duidelijkheid, deze workshops zijn alleen voor geïnteresseerden, het is niet verplicht, niet iedereen gaat hier naartoe. IN TWEE JAAR EEN DIPLOMA MBO NIVEAU 4? ROC De Friese Poort start het komend schooljaar met een pilot om excellente mavoleerlingen de kans te geven om in twee jaar een niveau 4 opleiding af te ronden (in plaats van in drie jaar). Deze pilot zal plaatsvinden bij de opleiding Marketing, Communicatie & Events. De leerlingen die dit diploma halen kunnen dan dus twee jaar na het behalen van hun mavo diploma starten op het HBO. De opleiding is ook gericht op deze route, het is niet opgezet als een eindopleiding waarna de student aan het werk gaat. Om te kunnen deelnemen aan deze verkorte MBO-opleiding vraagt De Friese Poort een aantal zaken: - Engels, Nederlands en economie moeten worden afgerond met een eindcijfer hoger of gelijk aan een 7,0. - De mavo moet een positief advies geven voor wat betreft de leerhouding van de leerling. Voor geïnteresseerden is er op maandag 21 januari om 15:00 uur een voorlichting op De Dyk. Het lokaal zal later worden gecommuniceerd. KIES JE WERELD Op woensdag 30 januari (in de ddweek) zullen alle derdejaars leerlingen van De Dyk bij het Friesland College (FC) een workshop gaan volgen. De leerlingen kunnen hiervoor kiezen uit 17 verschillende workshops, die allemaal passen bij een opleiding of een groep opleidingen binnen het FC. Ze hebben deze keuzes vanmorgen (vrijdag 10 januari) gemaakt, of gaan deze keuze maandag maken. De leerlingen geven een eerste en een tweede keuze aan, dit omdat een aantal workshops een maximum aantal leerlingen heeft aangegeven. Sommige leerlingen zullen dus bij hun tweede keus gaan meedoen. De leerlingen kunnen kiezen uit: Games ICT Programmeren Design Retail (winkels) Administratie, communicatie, juridisch Reizen en stewardess Sport Werken in de zorg Werken met kinderen Leiding geven, ontwerpen, berekenen Ontwerpen van gebouwen, leidinggeven op de bouw, onderhoud en beheer vastgoed Design creatief vakman, styling design, interieur design, mode Podiumkunsten, productie en events Artiest dans, muziek, sounddesign en theater Eten en drinken bij horeca, bakkerij en management

5 Laboratoriumtechniek, voedingstechnologie, milieu, watermanagement en technologie. De meeste workshops worden aangeboden in het hoofdgebouw van het FC aan de Julianalaan. De sport zal worden aangeboden in het bewegingscentrum aan de Rengerslaan (bij NHL Stenden), de opleidingen voor podiumkunsten in Neushoorn en de laboratoriumopleidingen bij het Nordwin College. De leerlingen horen tijdig of hun eerste of hun tweede keuze is gehonoreerd. ACTIE FOUGOULANCE Bij deze willen we namens Stichting Fougoulance alle leerlingen bedanken die zich ook dit jaar weer hebben ingezet om de kerstactie van Fougoulance succesvol te maken. Natuurlijk willen we ook de ouders van de leerlingen bedanken voor het helpen met de voorbereidingen van de persoonlijke acties. Ook de eigen acties van leerlingen zijn erg leuk ontvangen. Denk aan de lootjesacties van Nynke en Amber en het kerstconcert van Manon. Het bedrag dat we dit jaar hebben opgehaald is ruim 2.500,-! De opbrengst van deze kerstactie wordt goed besteed. Zo kunnen wij van dit geld nieuwe banden en velgen kopen want die waren ondertussen aan vervanging toe. Daarnaast kunnen wij het salaris van de chauffeur nu voor 12 maanden vooruitbetalen en hebben we voor een paar maanden voldoende geld voor benzinekosten en om de auto indien nodig te repareren. Iedereen hartelijk bedankt en we hopen volgend jaar weer op zo'n groot succes. Mahmoud Ba & Nynke Koning

6 KERSTDINER KLAS 4 Donderdagavond 20 december vond het kerstdiner plaats voor de eindexamenleerlingen. De aanmelding van tevoren was beperkt, maar gelukkig besloot de directie het feestelijk gebeuren wel door te laten gaan. En gelukkig maar! Twintig prachtige dames in schitterende gewaden werden door de organisatie en hun mentoren ontvangen. De jas werd aangenomen en naar de garderobe gebracht. Na deze ontvangst werd, na een korte etiquette-instructie van de directeur, Dick Folkersma, het glas met (non-alcoholische) bubbels geheven. De dames gingen vervolgens aan keurig gedekte tafels zitten waar ze alvast een blik konden werpen op de menukaart met daarop de vele gangen en amuses die hun te wachten stonden. De dames werden op zeer vakkundige en enthousiaste wijze bediend door hun mentoren.

7 In een warme kerstsfeer met veel dennegroen, uiteraard een kerstboom, zelfs een openhaardvuur en natuurlijk gepaste kerstmuziek op de achtergrond ontstond er al snel een heel [prettige en ongedwongen sfeer. Alle aanwezige meiden genoten zichtbaar en naarmate het diner vorderde werd er meer en meer gelachen en vooral ook gezongen. Hier en daar gingen zelfs nog even de voetjes van de vloer. Rond half tien klonken de laatste noten en dit keer heel gepast Hazes met de hoogste tijd. Iedereen kan terugkijken op een zeer geslaagde avond. Alle meiden gaven aan een hele leuke avond te hebben gehad. Wij sluiten ons hier graag bij aan. Volgend jaar absoluut weer!! Rob Dalman

Agenda... 1 Van de schoolleiding... 2

Agenda... 1 Van de schoolleiding... 2 Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden Telefoon: 058-8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG Jaargang 2018-2019 Nummer 15 21 december 2018 INHOUD Agenda... 1 Van de schoolleiding...

Nadere informatie

Agenda... 1 Van de schoolleiding... 2

Agenda... 1 Van de schoolleiding... 2 Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden Telefoon: 058-8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG Jaargang 2018-2019 Nummer 13 07 december 2018 INHOUD Agenda... 1 Van de schoolleiding...

Nadere informatie

Agenda komende periode. Egelantierstraat EP Leeuwarden T VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG

Agenda komende periode. Egelantierstraat EP Leeuwarden T VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden T 058 8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG Jaargang 2016-2017 Nummer 35 09 juni 2017 Inhoud Agenda komende periode... 1 Van de schoolleiding...

Nadere informatie

Jaargang Nummer november 2018

Jaargang Nummer november 2018 Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden Telefoon: 058-8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG Jaargang 2018-2019 Nummer 11 23 november 2018 INHOUD Agenda... 1 Van de schoolleiding...

Nadere informatie

OuderInfo INHOUD VAN DE SCHOOLLEIDING

OuderInfo INHOUD VAN DE SCHOOLLEIDING Egelantierstraat 86 8924EP Leeuwarden T 058-8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND -VERNIEUWEND VEILIG OuderInfo Jaargang 2018-2019 nummer 18 24 januari 2019 INHOUD Van de schoolleiding... 1 Agenda komende

Nadere informatie

Agenda... 1 Van de schoolleiding... 2

Agenda... 1 Van de schoolleiding... 2 Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden Telefoon: 058-8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG Jaargang 2017-2018 Nummer 30 20 april 2018 INHOUD Agenda... 1 Van de schoolleiding... 2 Notulen

Nadere informatie

extra Toets Inhaal Moment (lokaal )

extra Toets Inhaal Moment (lokaal ) Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden Telefoon: 058-8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG Jaargang 2018-2019 Nummer 08 02 november 2018 INHOUD Agenda... 1 Van de schoolleiding...

Nadere informatie

Agenda... 1 Van de schoolleiding... 2

Agenda... 1 Van de schoolleiding... 2 Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden Telefoon: 058-8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG Jaargang 2018-2019 Nummer 17 17 januari 2019 INHOUD Agenda... 1 Van de schoolleiding... 2

Nadere informatie

Agenda... 1 Van de schoolleiding... 2

Agenda... 1 Van de schoolleiding... 2 Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden Telefoon: 058-8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG Jaargang 2017-2018 Nummer 39 13 juli 2018 INHOUD Agenda... 1 Van de schoolleiding... 2 Laatste

Nadere informatie

Interessegebied Richting Opleidingen Niveau Leerweg Plaats

Interessegebied Richting Opleidingen Niveau Leerweg Plaats Bouwkunde, Bouw & Onderhoud Bouwkunde Middenkaderfunctionaris bouw 4 bol Leeuwarden Uitvoerder bouw 4 bbl Leeuwarden Bouw Metselaar 2, 3 bbl Leeuwarden, Heerenveen Tegelzetter 2, 3 bbl Leeuwarden, Heerenveen

Nadere informatie

Thema-avond. 09 februari 2015

Thema-avond. 09 februari 2015 Thema-avond 09 februari 2015 Informatie over Pakketkeuze Schoolkeuze Beroepskeuze Eindexamen Theoretische/gemengde leerweg 6 of 7 vakken Verplicht: Nederlands + Engels 4/5 Keuze: Duits/Frans 1) Tekenen

Nadere informatie

Thema-avond. 13 februari 2017

Thema-avond. 13 februari 2017 Thema-avond 13 februari 2017 Informatie over Pakketkeuze Schoolkeuze Beroepskeuze Eindexamen Theoretische/gemengde leerweg 6 of 7 vakken Verplicht: Nederlands + Engels 4/5 Keuze: Duits Tekenen Economie

Nadere informatie

opleidingen 2016-2017

opleidingen 2016-2017 Entree Techniek & Technologie Assistent mobiliteitsbranche 1 Heerenveen Assistent bouwen & wonen 1 Assistent installatie-/constructietechniek 1, Heerenveen Assistent procestechniek 1, Heerenveen friesland

Nadere informatie

Agenda komende periode. Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden T 058 8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG

Agenda komende periode. Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden T 058 8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG Egelantierstraat 86 8924 EP T 058 8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG Jaargang 2015-2016 nummer 20 15 januari 2016 Inhoud Agenda komende periode... 1 Vanuit de schoolleiding... 2

Nadere informatie

Agenda... 1 Van de schoolleiding... 2

Agenda... 1 Van de schoolleiding... 2 Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden Telefoon: 058-8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG Jaargang 2017-2018 Nummer 22 16 februari 2018 INHOUD Agenda... 1 Van de schoolleiding...

Nadere informatie

Agenda... 1 Van de schoolleiding... 2

Agenda... 1 Van de schoolleiding... 2 Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden Telefoon: 058-8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG Jaargang 2018-2019 Nummer 01 07 september 2018 2018 INHOUD Agenda... 1 Van de schoolleiding...

Nadere informatie

Interessegebied Richting Opleidingen Niveau Leerweg Plaats

Interessegebied Richting Opleidingen Niveau Leerweg Plaats Bouwkunde, Bouw Bouwkunde Middenkaderfunctionaris bouw 4 bol Leeuwarden & Onderhoud Uitvoerder bouw 4 bbl Leeuwarden, Heerenveen Bouw Metselaar 2, 3 bbl Leeuwarden, Heerenveen Tegelzetter 2 bbl Leeuwarden,

Nadere informatie

Agenda komende periode. Egelantierstraat EP Leeuwarden T VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG

Agenda komende periode. Egelantierstraat EP Leeuwarden T VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden T 058 8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG Jaargang 2016-2017 Nummer 21 03 februari 2017 Inhoud Agenda komende periode... 1 Van de schoolleiding...

Nadere informatie

VMBO Informatieavond

VMBO Informatieavond VMBO Informatieavond Tijd Profiel voorlichtingsavond 2 VMBO 19.00 19.10 Start avond en programma Alle klassen Leerwegen (G09) LOB (trap DG) Kader E&O (G106) 19.15 19.35 2A en 2B 2E en 2F 2C en 2D 19.40

Nadere informatie

OuderInfo INHOUD AGENDA KOMENDE PERIODE

OuderInfo INHOUD AGENDA KOMENDE PERIODE Jaargang 2018-2019 nummer 20 7 februari 2019 VERBINDEND -VERNIEUWEND VEILIG OuderInfo INHOUD Agenda komende periode... 1 Van de schoolleiding... 2 Herkansing aanvragen... 2 Vergadering van de Raad... 3

Nadere informatie

Agenda... 1 Van de schoolleiding... 2

Agenda... 1 Van de schoolleiding... 2 Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden Telefoon: 058-8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG Jaargang 2017-2018 Nummer 27 29 maart 2018 INHOUD Agenda... 1 Van de schoolleiding... 2 Rooster

Nadere informatie

Agenda... 1 Van de schoolleiding... 2

Agenda... 1 Van de schoolleiding... 2 Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden Telefoon: 058-8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG Jaargang 2018-2019 Nummer 02 14 september 2018 INHOUD Agenda... 1 Van de schoolleiding...

Nadere informatie

Bogerman Koudum. Informatieavond klas 4 30 oktober 2012

Bogerman Koudum. Informatieavond klas 4 30 oktober 2012 Bogerman Koudum Informatieavond klas 4 30 oktober 2012 1 Programma van vanavond: Ontvangst, welkom en algemene info Dit schooljaar: Examen: PTA Voorwaarden om te slagen Vervolgopleiding kiezen: Mogelijkheden

Nadere informatie

Zwartewaterallee 10. 8031 DX Zwolle. T 038 454 69 44. info@cibap.nl. Kiezen?

Zwartewaterallee 10. 8031 DX Zwolle. T 038 454 69 44. info@cibap.nl. Kiezen? Zwartewaterallee 10. 8031 DX Zwolle. T 038 454 69 44. info@cibap.nl Kiezen? Kiezen is een werkwoord Vanavond Wat is er te kiezen? Wat is van belang bij het maken van de keuze? Aanmelding Open dagen Havo

Nadere informatie

vanaf schooljaar daagt je uit!

vanaf schooljaar daagt je uit! mavo-tto vanaf schooljaar 2018-2019 daagt je uit! Kies voor mavo-tto! Onze school heeft al jaren een tweetalige opleiding (tto) voor havo en vwo. En met succes: alle eindexamenleerlingen zowel havo-tto

Nadere informatie

Kiezen in mavo 2. Cohort Park Lyceum Almere

Kiezen in mavo 2. Cohort Park Lyceum Almere Kiezen in mavo 2 Cohort 2018 Park Lyceum Almere Kiezen in mavo 2. Je staat voor een lastige keuze. Je gaat een keuze maken tussen de drie profielen en deze keuze bepaalt voor een deel je toekomstmogelijkheden.

Nadere informatie

opleidingen

opleidingen Entree Techniek & Technologie Assistent mobiliteitsbranche 1 bol, bbl Heerenveen Assistent bouwen & wonen 1 bol, bbl Leeuwarden Assistent installatie-/constructietechniek 1 bol, bbl Leeuwarden, Heerenveen

Nadere informatie

Interessegebied Richting Opleidingen Niveau Leerweg Plaats

Interessegebied Richting Opleidingen Niveau Leerweg Plaats Entree Techniek & Technologie Assistent mobiliteitsbranche 1 bol, bbl Heerenveen Assistent bouwen & wonen 1 bol, bbl Leeuwarden Assistent installatie-/constructietechniek 1 bol, bbl Leeuwarden, Heerenveen

Nadere informatie

Agenda... 1 Van de schoolleiding... 2

Agenda... 1 Van de schoolleiding... 2 Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden Telefoon: 058-8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG Jaargang 2017-2018 Nummer 23 23 februari 2018 INHOUD Agenda... 1 Van de schoolleiding...

Nadere informatie

Mbo avond Minkema. Uitleg over het mbo en het studiekeuzeproces

Mbo avond Minkema. Uitleg over het mbo en het studiekeuzeproces Mbo avond Minkema Uitleg over het mbo en het studiekeuzeproces MBO-avond Minkema Voorstellen Doel en inhoud presentatie (verschillen vmbo-mbo, aanbieders, opleidingen, studiekeuzeproces, aanmelden etc.)

Nadere informatie

Ouderavond 4 e klas schooljaar

Ouderavond 4 e klas schooljaar . Ouderavond 4 e klas schooljaar 2017-2018 Programma Examen Decanaat Vervolg van de avond Examen Examenperiode duurt 2 jaar SE (Schoolexamen) en CE (Centraal Examen) Eindcijfer = (SE+CE)/2 CE en SE tellen

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 1 Inhoud Inleiding 3 Schoolexamen 4 1. SE PTA. Wat betekenen deze afkortingen? 2. Herkansingen 3. Tijdens het Schoolexamen Rekenexamen 6 Info van de decaan 7 Maatschappelijke

Nadere informatie

24-04 t/m Meivakantie t/m Examentraining (facultatief) CE Nederlands

24-04 t/m Meivakantie t/m Examentraining (facultatief) CE Nederlands Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden T 058 8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG Jaargang 2016-2017 Nummer 31 21 april 2017 Inhoud Agenda komende periode... 1 Van de schoolleiding...

Nadere informatie

Agenda... 1 Van de schoolleiding... 2

Agenda... 1 Van de schoolleiding... 2 Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden Telefoon: 058-8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG Jaargang 2018-2019 Nummer 04 28 september 2018 INHOUD Agenda... 1 Van de schoolleiding...

Nadere informatie

13-11 Start tevredenheidsonderzoek ouders/leerlingen klas 1

13-11 Start tevredenheidsonderzoek ouders/leerlingen klas 1 Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden Telefoon: 058-8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG Jaargang 2017-2018 Nummer 10 10 november 2017 INHOUD Agenda... 1 Van de schoolleiding...

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND voortgezet onderwijs

INFORMATIEAVOND voortgezet onderwijs INFORMATIEAVOND voortgezet onderwijs GROEP 8 2017/2018 16-10-2017 Groep 8 2017/2018 1 DOEL VAN DEZE INFORMATIE-AVOND. Procedure komende jaar Algemene informatie m.b.t. voortgezet onderwijs Verwijzing naar

Nadere informatie

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind gaat binnenkort naar de middelbare school. Een spannende tijd. Samen met uw kind bezoekt

Nadere informatie

Jaargang Nummer 8 20 oktober 2017 INHOUD AGENDA t/m Herfstvakantie Verzuimspreekuur GGD-onderzoek klas 3

Jaargang Nummer 8 20 oktober 2017 INHOUD AGENDA t/m Herfstvakantie Verzuimspreekuur GGD-onderzoek klas 3 Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden Telefoon: 058-8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG Jaargang 2017-2018 Nummer 8 20 oktober 2017 INHOUD Agenda... 1 Van de schoolleiding... 2

Nadere informatie

Ouderavond klas 4BK. 18 oktober 2018

Ouderavond klas 4BK. 18 oktober 2018 Ouderavond klas 4BK 18 oktober 2018 Programma Examen Decanaat Vervolg van de avond Examen Examenperiode duurt 2 jaar SE (Schoolexamen) en CE (Centraal Examen) Eindcijfer = (SE+CE)/2 CE en SE tellen even

Nadere informatie

Agenda komende periode. Egelantierstraat EP Leeuwarden T VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG

Agenda komende periode. Egelantierstraat EP Leeuwarden T VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden T 058 8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG Jaargang 2015-2016 Nummer 39 01 juli 2016 Inhoud Agenda komende periode... 1 Van de schoolleiding...

Nadere informatie

havo Carrousel schooljaar 2016/2017

havo Carrousel schooljaar 2016/2017 havo Carrousel schooljaar 2016/2017 Dit schooljaar organiseert jouw school een havo Carrousel. Dat is beroepsoriëntatie voor 4-havo. Tijdens drie bedrijfsbezoeken maak je kennis met beroepen. Ook leer

Nadere informatie

Teamleider leerjaar 3&4 Theoretische leerweg

Teamleider leerjaar 3&4 Theoretische leerweg Welkom bij het Reeshof College Teamleider leerjaar 3&4 Theoretische leerweg Daan Hamann E-mail: dhamann@reeshofcollege.nl Heeft u vragen, neem dan gerust contact op. Klas xx Mentor Voor- Achternaam E-mail:

Nadere informatie

Informatieavond. Klas 4Ha en 4Hb

Informatieavond. Klas 4Ha en 4Hb Informatieavond Klas 4Ha en 4Hb Infoavond Klas 4ha en 4hb Welkom Begeleiding dit jaar Lesprogramma klas 4 Examens & zak- en slaagregeling Overgangsregeling naar klas 5 versnelde route Mbo-deel + Stage

Nadere informatie

alfa-college.nl drenthecollege.nl mensoaltinggroningen.nl noorderpoort.nl

alfa-college.nl drenthecollege.nl mensoaltinggroningen.nl noorderpoort.nl alfa-college.nl drenthecollege.nl mboterra.nl mensoaltinggroningen.nl noorderpoort.nl Inleiding Er zijn ontzettend veel opleidingen in het mbo, wat het moeilijk maakt om te kiezen. Om jou te helpen bij

Nadere informatie

Welkom Klas 4ha en 4hb. Voorstellen mentor & afdelingscoördinator. Lesprogramma. Examen en mbo Stage. Op weg naar het hbo

Welkom Klas 4ha en 4hb. Voorstellen mentor & afdelingscoördinator. Lesprogramma. Examen en mbo Stage. Op weg naar het hbo Welkom Klas 4ha en 4hb Voorstellen mentor & afdelingscoördinator Lesprogramma Examen en mbo Stage Op weg naar het hbo SOM, Facebook, Mail, IdealNet Vragen Mentor klas 4ha Miranda Linsley Sociaal Groep

Nadere informatie

christelijke school voor mavo-havo

christelijke school voor mavo-havo christelijke school voor mavo-havo Jij kiest, leert en ervaart Coaching: wie ben je, wat kan je, wat wil je? Wij helpen leerlingen hun eigen koers te bepalen Your Hours: extra ondersteuning, verbreding

Nadere informatie

Op 12 maart is er een informatieavond over de profiel- en vakkenpakketkeuze.

Op 12 maart is er een informatieavond over de profiel- en vakkenpakketkeuze. MAVO 2 Profielkeuze Klas 2 is een belangrijk jaar wat betreft de oriëntatie op de verschillende profielen. Op maandag 9 april moeten de leerlingen hun definitieve profiel- en vakkenpakket keuze maken.

Nadere informatie

Inleiding. Keuzes in:

Inleiding. Keuzes in: Keuzes in: 5 Inleiding Tijdens de ouderavond heb ik u uitgelegd hoe de keuzebegeleiding in klas 3 plaats vindt. In dit artikel zet ik de belangrijkste punten nog even op een rij. Mocht u na het lezen ervan

Nadere informatie

LEREN VOOR DE PRAKTIJK

LEREN VOOR DE PRAKTIJK LEREN VOOR DE PRAKTIJK Een nieuwe school, heel anders dan de basisschool. Veel verschillende docenten. Andere vakken. Krijg je al de kriebels in je buik? Niet nodig, hoor. Op Het Streek aan de Zandlaan

Nadere informatie

VMBO / MAVO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND. www.wolfert.nl/pro

VMBO / MAVO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND. www.wolfert.nl/pro INFORMATIEAVOND INFORMATIEAVOND Hartelijk welkom Informatieavond leerjaar 4 Dinsdag 1 september 2015 PROGRAMMA 1. Opening door N. van Bennekom, directeur 2. Thema avond ouders 28 september 3. Inrichting

Nadere informatie

havo Carrousel schooljaar 2017/2018

havo Carrousel schooljaar 2017/2018 Carrousel schooljaar 2017/2018 Dit schooljaar organiseert jouw school een Carrousel. Dat is beroepsoriëntatie voor 4-. Tijdens twee bedrijfsbezoeken maak je kennis met beroepen. Ook leer je welke opleidingen

Nadere informatie

Agenda komende periode. Egelantierstraat EP Leeuwarden T VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG

Agenda komende periode. Egelantierstraat EP Leeuwarden T VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden T 058 8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG Jaargang 2016-2017 Nummer 11 11 november 2016 Inhoud Agenda komende periode... 1 Van de schoolleiding...

Nadere informatie

Data Klas Omschrijving Welkom! Volleybalsportdagen en Topscore Ouder info 2 maart 2019

Data Klas Omschrijving Welkom! Volleybalsportdagen en Topscore Ouder info 2 maart 2019 Data Klas Omschrijving 25 2 t/m 8 3 3 Leefwereld Bindelmeer Revue 3 Volleybalsportdag 7 3 3 Scholenmarkt 3 t/m 5 3 t/m 3 Toetsweek 3 t/m 5 3 3 SE 2 Maatschappijleer 3 t/m 5 3 4 Rekentoets 2 3 4 Ouderen

Nadere informatie

Voorlichtingsavond 4TL

Voorlichtingsavond 4TL Voorlichtingsavond 4TL Hoe kies je een vervolgopleiding? voor ouders van leerlingen in klas 4TL Kiezen is lastig - De leerling weet vaak niet precies wat hij wil. - Elke opleiding heeft minder leuke kanten.

Nadere informatie

Voorlichting sectorkeuze 3 VMBO-TL naar 4 VMBO-TL. sectorkeuze

Voorlichting sectorkeuze 3 VMBO-TL naar 4 VMBO-TL. sectorkeuze Voorlichting sectorkeuze 3 VMBO-TL naar 4 VMBO-TL 1 sectorkeuze Waar gaan de leerlingen naar toe? 10 %: Havo 88 % MBO 2 % Tijdelijk werk / geen opleiding 2 sectorkeuze M B O Verdeeld in modulen. Aantal

Nadere informatie

En van de Sint. Gelijk door naar de Kerst

En van de Sint. Gelijk door naar de Kerst Woensdag 6 december AFGELOPEN WEEK.. Kregen wij bezoek van de gympieten. De groepen 1 tot en met 4 konden in de gymzaal laten zien hoe goed zij het pietengymmen beheersten. Een van de pieten had zelfs

Nadere informatie

Kiezen voor de toekomst

Kiezen voor de toekomst Kiezen voor de toekomst De examenklas Het vakkenpakket van uw zoon of dochter wordt verder aangepast Dit gaat in overleg met leerling, ouders en decaan Breed kiezen of de keuze al gemaakt? Vakken in de

Nadere informatie

Ondernemen, Welzijn & Sport WILGENPLASLAAN WILGENPLASLAAN. Wij maken leren persoonlijk. Hoog slagingspercentage. Veel aandacht voor taal en rekenen

Ondernemen, Welzijn & Sport WILGENPLASLAAN WILGENPLASLAAN. Wij maken leren persoonlijk. Hoog slagingspercentage. Veel aandacht voor taal en rekenen WILGENPLASLAAN WILGENPLASLAAN christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Ondernemen, Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig Veel aandacht voor taal en rekenen Welzijn & Sport Onderwijs maken we

Nadere informatie

11 februari MLpagina 1 van 5 Klik hier voor de webversie januari 2014 In nieuws in Vogelvlucht informeren we u over onze MBO Colleges en VAVO Lyceum. IN DEZE NIEUWSBRIEF AANDACHT VOOR: - Verhuizingen Gezondheidszorg

Nadere informatie

vmbo tl en gl een Calvijn school

vmbo tl en gl een Calvijn school vmbo tl en gl Zuidermavo mavo e v e i t r o p s e d et m d i u Z p o o ute r o v a H een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind stapt binnenkort over naar het voortgezet onderwijs. Een mooi, maar

Nadere informatie

VMBO / VMBO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND. Hartelijk welkom. op de informatieavond leerjaar september

VMBO / VMBO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND. Hartelijk welkom. op de informatieavond leerjaar september VMBO / VMBO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND Hartelijk welkom op de informatieavond leerjaar 4 15 september 2014 PROGRAMMA 1. Opening door N. van Bennekom, directeur 2. Inrichting van het

Nadere informatie

Informatieavond. studiekeuze

Informatieavond. studiekeuze Informatieavond studiekeuze Wat wil je later worden? Elk domein / vakgebied heeft een aantal opleidingen Sector Economie Domein / vakgebied economie en administratie handel en ondernemerschap horeca en

Nadere informatie

Jaargang Nummer december 2017 INHOUD AGENDA t/m Kerstvakantie Resonans Raad

Jaargang Nummer december 2017 INHOUD AGENDA t/m Kerstvakantie Resonans Raad Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden Telefoon: 058-8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG Jaargang 2017-2018 Nummer 16 22 december 2017 INHOUD Agenda... 1 Van de schoolleiding...

Nadere informatie

Welkom Na 4 jaren Lauwers College 2014

Welkom Na 4 jaren Lauwers College 2014 Welkom Na 4 jaren Lauwers College 2014 Inleiding en doelstelling Ouders / decaan Wanneer aanmelden? Welke school is beter? Opdracht 1 Nieuw in 2014: Bij niet wettelijk toelaatbare studenten Entree- opleiding

Nadere informatie

Ondernemen, Welzijn & Sport. Hoog slagingspercentage. Wij maken leren persoonlijk. Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig

Ondernemen, Welzijn & Sport. Hoog slagingspercentage. Wij maken leren persoonlijk. Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Ondernemen, Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig Veel aandacht voor taal en rekenen Welzijn & Sport Onderwijs maken we samen! Wat ga je leren? Wat vind

Nadere informatie

Het HAVO-examen. School examen. Centraal examen. Eind cijfer +

Het HAVO-examen. School examen. Centraal examen. Eind cijfer + Havo bovenbouw Havo 4 en 5 is één geheel. Alle behaalde resultaten zijn onderdeel van het schoolexamen. Goede cijfers zijn belangrijk. Eindcijfer havo 4 = startcijfer havo 5. Het HAVO-examen School examen

Nadere informatie

Welkom bij het Reeshof College

Welkom bij het Reeshof College Welkom bij het Reeshof College Klas xx Mentor Voor- Achternaam E-mail: xxxxxx@reeshofcollege.nl Werkdagen: ma-di-wo-do-vrij Teamleider leerjaar 3&4 Basis- en Kaderberoepsgerichte leerweg Patrick Tonnaer

Nadere informatie

22-12 Kerstvolleybaltoernooi bovenbouw

22-12 Kerstvolleybaltoernooi bovenbouw Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden Telefoon: 058-8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG Jaargang 2017-2018 Nummer 15 15 december 2017 INHOUD Agenda... 1 Van de schoolleiding...

Nadere informatie

Jaargang nummer maart 2019 VERBINDEND -VERNIEUWEND VEILIG. OuderInfo INHOUD

Jaargang nummer maart 2019 VERBINDEND -VERNIEUWEND VEILIG. OuderInfo INHOUD Jaargang 2018-2019 nummer 25 21 maart 2019 VERBINDEND -VERNIEUWEND VEILIG OuderInfo INHOUD Agenda komende periode... 2 Van de schoolleiding... 2 Bovenbouwklas theaterklas gaat de vloer op... 3 Aardbevingen

Nadere informatie

Welkom op de voorlichtingsavond 2 MAVO

Welkom op de voorlichtingsavond 2 MAVO Welkom op de voorlichtingsavond 2 MAVO Ouders en kinderen bij elkaar zitten graag! Leerwegen Profielkeuze Vakkenpakket 7 maart 2018 Programma 20.00 Opening dhr. Keun, afdelingsleider JC2 20.10 20.30 20.35

Nadere informatie

WELKOM. van KLAS 4 TL/M. op de OUDERAVOND. 24 september I. Barmentloo - de Boer, decaan

WELKOM. van KLAS 4 TL/M. op de OUDERAVOND. 24 september I. Barmentloo - de Boer, decaan WELKOM op de OUDERAVOND van KLAS 4 TL/M 24 september 2018 I. Barmentloo - de Boer, decaan Programma Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding in Vmbo 4 OC &W Kiezen en het tienerbrein Havo en Mbo Hoe werkt het

Nadere informatie

Vakkenpakket- en sectorkeuze

Vakkenpakket- en sectorkeuze Vakkenpakket- en sectorkeuze 3 MAVO 2015-2016 Daniël Kers, decaan Veluws College Twello 4 november 2015 Decaan De decaan in Twello: Dhr. Kers - Arc.kers@veluwscollege.nl - op woensdag aanwezig op school

Nadere informatie

Agenda komende periode. Egelantierstraat EP Leeuwarden T VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG

Agenda komende periode. Egelantierstraat EP Leeuwarden T VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden T 058 8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG Jaargang 2016-2017 Nummer 15 9 december 2016 Inhoud Agenda komende periode... 1 Van de schoolleiding...

Nadere informatie

Ben jij een kei en heb jij vmbo-basis of vmbo-kader advies? Dan is het Kei College de plek voor jou!

Ben jij een kei en heb jij vmbo-basis of vmbo-kader advies? Dan is het Kei College de plek voor jou! DOENERS GEZOCHT Ben jij een kei en heb jij vmbo-basis of vmbo-kader advies? Dan is het Kei College de plek voor jou! Het Kei College is de school waarin het Bornego College en OSG Sevenwolden samenwerken

Nadere informatie

W E L K O M O P D E V O O R L I C H T I N G S A V O N D 4 T L

W E L K O M O P D E V O O R L I C H T I N G S A V O N D 4 T L W E L K O M O P D E V O O R L I C H T I N G S A V O N D 4 T L S T E D E L I J K D A LT O N C O L L E G E A L K M A A R D O N D E R D A G 1 8 O K T O B E R 2 0 1 8 EVEN VOORSTELLEN Paul Oudejans afdelingsleider

Nadere informatie

Welkom op de ouder- & kindavond. mavo/tl 3

Welkom op de ouder- & kindavond. mavo/tl 3 Welkom op de ouder- & kindavond mavo/tl 3 WELKOM Programma 19.15 u Infomarkt mavo/tl 3 open 19.30 u Ouderavond mavo/tl 3 in aula 19.50 u 1 e ronde mbo-voorlichting 20.15 u 2 e ronde mbo-voorlichting 20.35

Nadere informatie

Agenda komende periode. Egelantierstraat EP Leeuwarden T VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG

Agenda komende periode. Egelantierstraat EP Leeuwarden T VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden T 058 8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG Jaargang 2016-2017 Nummer 23 17 februari 2017 Inhoud Agenda komende periode... 1 Van de schoolleiding...

Nadere informatie

ALGEMENE OUDERAVOND KLAS 4 WELKOM!

ALGEMENE OUDERAVOND KLAS 4 WELKOM! ALGEMENE OUDERAVOND KLAS 4 WELKOM! TOM JANSEN KLAS 4 Tom Jansen Docent wiskunde Leerlingcoördinator klas 3 en 4 Samen: 1 Doel Slagen in 2018 is nog 5 maanden 3 weken en 2 lesdagen Samen Vakdocenten Mentor

Nadere informatie

MELANCHTHON MATHENESSE

MELANCHTHON MATHENESSE MELANCHTHON MATHENESSE christelijke school voor vmbo hristelijke school voor MATHENESSE, DAT BEN JIJ! Op Melanchthon Mathenesse: Vind je alle leerwegen en alle sectoren. Werk je op je eigen manier. Ga

Nadere informatie

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind gaat binnenkort naar de middelbare school. Een spannende tijd. Samen met uw kind bezoekt

Nadere informatie

Belangrijke mededelingen voor eindexamenleerlingen mavo, havo en vwo die zich willen aanmelden voor het tweede tijdvak van het Centraal Examen

Belangrijke mededelingen voor eindexamenleerlingen mavo, havo en vwo die zich willen aanmelden voor het tweede tijdvak van het Centraal Examen Hoorn, juni 2012 Belangrijke mededelingen voor eindexamenleerlingen mavo, havo en vwo die zich willen aanmelden voor het tweede tijdvak van het Centraal Examen Voor wie is het tweede tijdvak bestemd? Het

Nadere informatie

Ouderavond 4 e leerjaar 24 september 2013 MAVO

Ouderavond 4 e leerjaar 24 september 2013 MAVO Ouderavond 4 e leerjaar 24 september 2013 MAVO Programma Opening Teamleider Examenjaar: Info examenjaar Info L.O.B. Mw. van Esch Mw. van Esch Decaan dhr. R. van Kins Examensecretariaat: Mw. S. Maitimu

Nadere informatie

Jaargang Nummer januari 2018 INHOUD AGENDA. Egelantierstraat EP Leeuwarden Telefoon:

Jaargang Nummer januari 2018 INHOUD AGENDA. Egelantierstraat EP Leeuwarden Telefoon: Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden Telefoon: 058-8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG Jaargang 2017-2018 Nummer 17 12 januari 2018 INHOUD Agenda... 1 Van de schoolleiding... 2

Nadere informatie

Open dagen voor opleidingen in Eindhoven en omgeving in 2012-2013

Open dagen voor opleidingen in Eindhoven en omgeving in 2012-2013 en voor opleidingen in Eindhoven en omgeving in 2012-2013 ROC Eindhoven www.roceindhoven.nl Datum: Zondag 20 januari 2013 van 11.00 16.00 uur (alle scholen met uitzondering van Ster College en Procestechniek)

Nadere informatie

HBM, dé school met aandacht voor jou!

HBM, dé school met aandacht voor jou! Nieuwsbrief HBM januari hbmadministratie@dehbm.nl E-mail niet goed leesbaar? Klik hier! HBM, dé school met aandacht voor jou! Woord van de schoolleiding Beste ouders/verzorgers, Heemstede, januari 2019

Nadere informatie

Informatieavond 3 mavo. Schooljaar 2014-2015

Informatieavond 3 mavo. Schooljaar 2014-2015 Informatieavond 3 mavo Schooljaar 2014-2015 Hartelijk welkom Meneer de Beer, teamleider Mevrouw Poelman, leerlingcoördinator Wendy van der Laan, decaan Mavo Programma Decanaat Sector en pakketkeuze Middelbaar

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond TOT maandag 20 april 2015

Welkom op de informatieavond TOT maandag 20 april 2015 Welkom op de informatieavond TOT maandag 20 april 2015 TOT opleiding Uilenhof (MAVO+*) *MAVO + = MAVO met Technologie TOT opleiding Da Vinci (ROC MKE*) *ROC MKE = MBO Midden Kader Engineering TOT opleiding

Nadere informatie

Informatieboekje leerjaar 4

Informatieboekje leerjaar 4 2016-2017 Informatieboekje leerjaar 4 Inhoud Beste leerlingen en hun ouder(s) of verzorger(s),... 2 Verschillende niveaus op het mbo... 3 Verschillende soorten scholen in het mbo... 4 Verschillende niveaus

Nadere informatie

Kiezen voor de toekomst

Kiezen voor de toekomst Kiezen voor de toekomst Waar ben jij goed in Dat kies je! 2 VMBO tl 3 + 4 VMBO tl MBO 2,3 en 4 Alleen theorie en doorstroom 4havo mogelijk 3 + 4 VMBO kader MBO 2, 3 en soms 4 Praktijkuren, kernvakken op

Nadere informatie

Agenda komende periode. Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden T 058 8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG

Agenda komende periode. Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden T 058 8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden T 058 8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG Jaargang 2014-2015 nummer 20 16 januari 2015 Inhoud Agenda komende periode... 1 Vanuit de schoolleiding...

Nadere informatie

OuderInfo. Inhoud. Agenda

OuderInfo. Inhoud. Agenda VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG OuderInfo Jaargang 2013-2014 Nummer 11 22 november 2013 Inhoud Agenda... 1 Van de schoolleiding... 2 Wat kiest ons derde leerjaar?... 2 Leerling- en ouderenquête klas 1...

Nadere informatie

Woensdag 29 november 2017

Woensdag 29 november 2017 Versie 28-11-2017 Woensdag 29 november 2017 Bouwinfra en interieur Smart Building (voorheen Bouwkunde) Installatietechniek (ook elektrotechniek) en Servicetechniek (i.s.m. IWAR Didam) Buitenland Studeren

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE VOOR OUDERS

INFORMATIEBOEKJE VOOR OUDERS INFORMATIEBOEKJE VOOR OUDERS Klas 4K1 - Jaarplanning 2014-2015 - Kiezen voor het MBO 1. Jaarplanning Uw zoon/dochter moet dit jaar een MBO opleiding gaan kiezen. Om hem/haar bij deze keuze te helpen, krijgt

Nadere informatie

Ouder(s)/verzorger(s) van leerlingen uit havo-3 en vwo-3. Goirle, 26 mei 2016. Uw kenmerk : : LOB-HV-1516-363/DIN/PUF/spe

Ouder(s)/verzorger(s) van leerlingen uit havo-3 en vwo-3. Goirle, 26 mei 2016. Uw kenmerk : : LOB-HV-1516-363/DIN/PUF/spe Ouder(s)/verzorger(s) van leerlingen uit havo-3 en vwo-3 Goirle, 26 mei 2016 Uw kenmerk : Ons kenmerk Onderwerp : LOB-HV-1516-363/DIN/PUF/spe : studievoorlichtingsavond 2 juni2016 Geachte heer/mevrouw,

Nadere informatie

Informatieavond 25 november 2015. doorstroom voor 2 vmbo basis en kader

Informatieavond 25 november 2015. doorstroom voor 2 vmbo basis en kader Informatieavond 25 november 2015 doorstroom voor 2 vmbo basis en kader Onderwerpen Doorstroom Vernieuwing VMBO Keuzes Aanbod van 2College Durendael Leerjaar 3 Begeleiding en procedure profielkeuze Doorstroommogelijkheden

Nadere informatie

Nog een paar maanden en dan is het schooljaar alweer afgelopen. Er zal dus moeten worden nagedacht over een vervolgopleiding.

Nog een paar maanden en dan is het schooljaar alweer afgelopen. Er zal dus moeten worden nagedacht over een vervolgopleiding. Aan de leerlingen en ouders/verzorgers van klas 4 vmbo Emmen, november 2016 Geachte leerling en ouder(s)/verzorger(s), Nog een paar maanden en dan is het schooljaar alweer afgelopen. Er zal dus moeten

Nadere informatie

Agenda... 1 Van de schoolleiding... 2

Agenda... 1 Van de schoolleiding... 2 Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden Telefoon: 058-8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG Jaargang 2018-2019 Nummer 14 14 december 2018 INHOUD Agenda... 1 Van de schoolleiding...

Nadere informatie

havo Carrousel schooljaar 2015/2016 Beroepsoriëntatie voor 4-havo

havo Carrousel schooljaar 2015/2016 Beroepsoriëntatie voor 4-havo havo Carrousel schooljaar 2015/2016 Dit schooljaar organiseert jouw school een havo Carrousel. Dat is beroepsoriëntatie voor 4-havo. Tijdens drie bedrijfsbezoeken maak je kennis met beroepen. Ook leer

Nadere informatie

IN 3 STAPPEN NAAR DE BESTE STUDIEKEUZE

IN 3 STAPPEN NAAR DE BESTE STUDIEKEUZE IN 3 STAPPEN 1 2 3 NAAR DE BESTE STUDIEKEUZE HOE KIES JE JOUW STUDIE? Halverwege de middelbare school ga je nadenken over je vervolgstudie. Het is belangrijk dat je daar op tijd mee begint. Want: hoe beter

Nadere informatie

Rapportage 2015 Chalini Doekhi, Lapper bij Spirit4you

Rapportage 2015 Chalini Doekhi, Lapper bij Spirit4you Rapportage 2015 Chalini Doekhi, Lapper bij Spirit4you Inhoud 1. Over Spots on Jobs... 3 2. Verslagen per dag... 4 3. Aanwezige scholen en bedrijven... 5 4. Enquêtes leerlingen... 8 5. Enquêtes volwassenen...

Nadere informatie