Huttentochten 2013 georganiseerd door Val Sinestra

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Huttentochten 2013 georganiseerd door Val Sinestra"

Transcriptie

1 Huttentochten 2013 georganiseerd door Val Sinestra Meedoen met de huttentochtweken De combinatie van inspanning en totale rust die een bergtocht met zich meebrengt, maakt dat u, eenmaal boven, het liefst niet meer naar beneden gaat. De majestueuze bergtoppen, het weidse uitzicht, de immense stilte, de frisse lucht, het avontuurlijke vrije gevoel; U kunt het allemaal langer vasthouden wanneer u met ons op een meerdaagse huttentocht gaat. Daar heeft u wel wat bergwandel ervaring en een goede conditie voor nodig. De looptijd is ongeveer 5 uur per dag en dat óp en neer en mét een rugzak van ca. 6 kg.! De door ons gekozen en begeleide routes zijn allemaal gewoon met goede bergschoenen te doen, dus zonder hulpmiddelen als stijgijzers, touwen e.d. Afhankelijk van het programma verblijft u één, twee of drie nachten achter elkaar in berghutten, de overige nachten bij ons. Het Unterengadin en omgeving is een grotendeels ongerept en wild stuk Zwitserland. Hier kan men nog uren lopen zonder iemand tegen te komen. Mede daarom zijn er wèl veel alpendieren, zoals gemzen, herten, steenbokken, alpenmarmotten, adelaars, lammergieren enz. En ook qua flora is deze omgeving uitzonderlijk! Bloemen bloeien vanaf het vroege voorjaar tot de late herfst; allerlei soorten orchideeën, gentianen, anemonen, edelweiss, arnica, klokjes enz. Water is er overal en nog zó helder en schoon, dat we onderweg probleemloos uit de kleinere beekjes kunnen drinken. Kortom, welkom in een paradijs op aarde! Eten en drinken: Avondeten en ontbijt worden door de hutten verzorgd. Zelf nemen we proviand voor alle dagen mee, dus lunchpakketten en snacks (studentenhaver, mueslirepen, chocola, gedr. fruit enz.). De lunchpakketten (brood en fruit) kunt u van het ontbijtbuffet in Val Sinestra op de dag van vertrek samenstellen. Wanneer u een thermosfles meeneemt kunt u bij ons (en later ook in de hutten) heet water en zgn. Marschtee mee krijgen. Daarnaast kunt u in de hut koffie of andere dranken kopen. Tips: Lunchbox of plastic zakken meenemen voor uw lunchpakket (in papier droogt het sneller uit). Brood en kaas apart houden, dan droogt het minder snel uit. Extra stuk kaas of worst meenemen van huis. Cup a soup met heet water is ook lekker onderweg. Kaarten: Het is niet echt nodig zelf kaarten mee te nemen, maar wie het leuk vindt bv.: Unterengadin 1: of Scuol, Gr.Litzner, Silvretta en Samnaun 1:25 000, Flüelapass

2 Wat mee te nemen: Rugzak: Onderschat de invloed van een goed- resp. slecht zittende rugzak niet! U moet letten op het draagcomfort, waarbij de heupriem een belangrijke rol speelt. Kies liever een te grote dan een te kleine qua inhoud. Wanneer uw rugzak niet waterdicht is, alles in plastic zakken verpakken. Bergschoenen: Goed schoeisel spreekt vanzelf! Stevige, hoge wandelschoenen met een goed profiel. Evt. kunt u nog een paar slippers meenemen (de meeste hutten hebben huisschoenen te leen). Stokken (2) kunnen erg van pas komen. Kleding: Al naar gelang de inspanning of de hoogte zult u merken dat er weer wat aan of uit moet. Het meeste profijt heeft u dan van het zgn. laagjessysteem; een lange broek (kort is soms ook prettig), een t-shirt, daarover een dunnere trui met lange mouwen en daarover een (regen & winddichte) jas. (Reserve lange broek en shirt mee). Daarnaast een warme (fleece) trui voor s avonds of bij kouder weer. Het weer in de bergen kan erg snel veranderen. Op grote hoogte kan een regenbui ook snel in een sneeuwstorm omslaan. Daarom is het meer dan raadzaam om zelfs in de zomer naast regenkleding ook een muts en handschoenen mee te nemen! Goede sokken is ook een manier om blaren te voorkomen! Lakenzak: Deze is verplicht in de hut. U kunt ook uw dekbed-hoes van Sinestra meenemen. Zonnebril en -crème: De UV straling in de bergen is zeer sterk en het is dan ook raadzaam u te beschermen. Wanneer er sneeuw valt gaat het zelfs niet verder zonder! Paspoort. Verder nog praktisch: Oropax (tegen snurkende kamer-genoten), blarenpleisters, Wc-papier, zaklamp, leesvoer. (EHBO-spullen hebben wij bij ons) Algemene opmerkingen: Alle tochten zijn onder voorbehoud; Welke route er gelopen wordt hangt af van de samenstelling van de groep en de weersomstandigheden; Bij opgave kan een voorkeur vermeld worden; Minimaal 12, maximaal ca. 18 deelnemers. Onderstaande prijzen zijn gebaseerd op verblijf in de hutten op het massenlager, alle maaltijden, de begeleiding en de transportkosten. Data & prijzen: Er wordt een 2- en/of een 3 daagse* huttentocht georganiseerd in de periode van 1 tot 10 september * Er wordt ter plekke overlegd met de deelnemers hoe lang en welke route we lopen. De toeslag voor de huttentocht bedraagt CHF 100 (ca. 85) voor de 2 daagse en CHF 160 (ca. 135) voor de 3 daagse.

3 Voorbeelden van huttentochten 2-DAAGSE HUTTENTOCHTEN *Samnaun - Heidelbergerhütte - Val Sinestra* Een tocht met trajecten die aantrekkelijk zijn voor diegenen die het niet (meer) zo ruig hoeven, maar de uitdaging nog aan gaan! 1 e Dag: Samnaun - Heidelbergerhütte Met de bus rijden we in 3 kwartier naar het belastingvrije Samnaun (1840m.) waar we starten met de tocht. In het begin stijgen we over een breed pad al gauw boven de boomgrens uit tot ca 2300 m., waarna het pad overgaat in een smal spoor, dat langs hellingen en over passen tot 2700 m. hoogte kronkelt. We lopen daarbij op de grens tussen Oostenrijk en Zwitserland met uitzicht op prachtige 3000-ers van het Silvretta-gebergte. Na ongeveer 5 loopuren komen we bij de Heidelbergerhütte (2264m.) aan. Dit is een gerieflijke, ruime hut, waar we overnachten op een slaapzaal. 2 e Dag: Heidelbergerhütte - Val Sinestra De 2 e dag begint ook met klimmen; geleidelijk stijgen we ca. 350 meter naar de Fimberpas (2608). Op deze winderige overgang van het Val Fenga naar het Val Chöglias kunnen we met wat geluk steenbokken tegen komen. De afdaling tot de beek beneden in het dal (ca. 700 m. dalen) gaat in de benen zitten, maar we nemen ons er de tijd voor. Voor we weer in de civilisatie terug keren maken we daar een langere pauze en wie weet scheert er wel nèt een adelaar of lammergier over...via de gehuchten Griosch en Zuort zakken we geleidelijk af langs de beek tot Val Sinestra (nog eens 400 m. dalen). Looptijd ca. 5 uur. *S-charl - Sesvennahütte - Sur En* Steilere klimmen en afdalingen, spectaculaire passages.zie 3-daagse tocht Sesvennahütte. 1 e Dag: S-charl - Sesvennahütte. Zoals beschreven bij 3-daagse tocht. Op de 2 e dag gaat de route dan vanaf de Uina-schlucht verder via het Val d Uina naar Sur En, vanaf hier een relatief eenvoudige wandeling.

4 3 DAAGSE HUTTENTOCHTEN *S-charl - Sesvennahütte Lischanahütte Scuol* of omgekeerd 1 e Dag: S-charl - Sesvennahütte We rijden met de bus in 40 minuten naar het afgelegen dorpje S-charl (1810 m.) wat aan het Nationaal Park grenst. Onze route gaat eerst gemoedelijk langs de beek naar de kleine Alp Sesvenna (2098 m.), gelegen in een idyllisch keteldal. Rondom rijzen grillige bergpieken in de hemel, een gebied waar we later ook zullen rond lopen. We vervolgen onze weg die nu langzaam boven de boomgrens uitstijgt. Kenmerkend zijn de arvenbomen met hun gedrongen vorm. Ooit stond het hier vol met deze bomen, maar in de tijd dat er o.a. zilver en lood gewonnen werd, is er (te) veel gehakt voor de smeltovens. Vandaar ook het ontstaan van het Nationaal Park. Het pad wordt nu een spoor dat in een smal dal omhoog kruipt. Gras-, rots- en gruishellingen wisselen elkaar af terwijl we over de flanken van de Piz Sesvenna lopen. Op de Fuorcla Sesvenna (2819 m.) genieten we uitgebreid van het uitzicht. Wanneer er tijd en belangstelling is, kunnen we nog een zijsprong naar de Piz Cristanas (3092 m.) maken. De afdaling heeft ook wat te bieden: bijzondere rotspartijen, bergmeertjes en uiteindelijk een weids uitzicht naar het Vinschau (Italië). We overnachten in de Sesvennahütte (2258 m.) op het lager. Looptijd ca. 6 uur, ca m. klimmen (zonder Piz Cristanas) en ca. 560 m. dalen. 2 e Dag: Sesvennahütte Lischanahütte Door een hoog dal trekken we van Italië naar Zwitserland. Het eerste gedeelte deze dag is aangenaam wandelen; het pad stijgt en daalt matig. Voor we aan de klim beginnen, lopen we nog een klein stukje verder om de wilde en indrukwekkende Uina-schlucht te bewonderen. In deze smalle kloof zijn vroeger paden en deels tunnels in de rotsen uitgehakt om een doorgang voor mens en vee te verschaffen. Tegenwoordig is het een geliefde route voor wandelaars én mountainbikers. Terug op onze route begint een stevige maar afwisselende klim van ca. 790 m. langs beekjes, watervallen en bergmeertjes, over paden (in de zomer vindt je erlangs ook edelweiss), rotsblokken en soms nog wel over een sneeuwveldje tot we bij de Fuorcla (2944 m.) aankomen. Vanaf hier is het een relatief kort uitstapje naar de Piz Lischana (3105 m.), maar daarvoor is het nu te laat op de dag. We kunnen dat evt. de volgende dag doen. Het pad daalt nu via gruishellingen en rotsen tot de gezellige Lischanahütte (2500 m.). In dit gebied zitten veel steenbokken, die vaak gemoedelijk op de steile hellingen staan te grazen. Vanaf deze hut hebben we uitzicht op Scuol-by-night; slapen doen we op het Lager.

5 3 e Dag: Lischanahütte Scuol Voor deze dag zijn er meerdere mogelijkheden. Wie wil kan vanuit de hut zonder omwegen in ca. 3 uur naar Scuol afdalen: een tamelijk steil, maar goed pad. Voor de liefhebbers is het ook mogelijk de Piz Lischana te beklimmen; vanaf de hut 600 m. stijgen. Verder is het voor heel goede lopers een optie om, direct of nà de beklimming (zonder touwen e.d. trouwens) van de Lischana, via de zeer steile Fora da l Aua naar Alp Sesvenna en S-charl af te dalen. Welke route we kiezen, bepalen we ter plekke. *Val Tasna-Jamtalhütte-Heidelbergerhütte-Val Sinestra* 1 e Dag: Val Tasna - Jamtalhütte De tocht begint op ca m. in het Val Tasna, tussen Ftan en Ardez. Langs de beek de Tasnan wandelen we door dit lieflijke dal, door bos en wei, langs hutjes en schuurtjes tot we uiteindelijk bij de kleine alp Valmala (1979 m.) komen. Hierna buigt ons pad zich richting het noorden en wordt de omgeving steeds woester. We volgen het pad eerst nog door een smal dal,maar dan wordt het steiler en klimmen we via een spoor tegen de helling op. Op het laatst zoeken we onze weg van rotsblok naar rotsblok tot de windige Futschölpas op 2768 m.. De tand des tijds is hier zichtbaar; rotsblokken in allerlei vormen en kleuren rondom, indrukwekkende gletsjers vlakbij, grillige bergpieken zover het oog reikt... een gevoel van nietigheid komt over ons. We dalen af op Oostenrijks grondgebied en via een goed pad bereiken we na zo n 1 ½ uur de vrij luxueuze Jamtalhütte (2165m.). Looptijd ca. 6 uur, ca m. klimmen en 600 m. dalen! Dit is een zware dag die een behoorlijke conditie verlangt. 2 e Dag: Jamtalhütte - Heidelbergerhütte Van de Jamtalhütte (2165m.) gaan we eerst een stuk op onze sporen terug, over een geleidelijk klimmend pad, waarna we via smalle paden, rotsen en wat gruis naar de sneeuw klimmen. Onder de Breite Krone (3079 m.), waar we eventueel op kunnen klimmen om van het uitzicht te genieten, passeren we het Kronenjoch op 3000 m. en dalen af over de gletsjer (spletenvrij) en rotsen naar het Val Fenga. Daar vinden we het pad terug naar de Heidelbergerhütte (2264m.). Looptijd ca. 6 uur, ca. 800 m. klimmen en 750 m. dalen. 3 e Dag: Heidelbergerhütte - Val Sinestra Zie 2 e dag: Samnaun - Heidelbergerhütte - Val Sinestra.

6 *Val da Ravais-ch Keschhütte Scalettapass Grialetschhütte Flüelapass* 1 e Dag: Chants - Val da Ravais-ch Keschhütte Om op ons startpunt te komen, moeten we eerst ca. 1 ½ uur met de hotelbus rijden; via het Oberengadin gaan we de prachtige Albulapass over naar Bergün, waarvandaan we een stuk het Val Tuors inrijden. Onderweg houden we nog een koffiepauze bij een schitterend meertje. We beginnen dan te lopen in het gehucht Chants. Hiervandaan stijgen we geleidelijk zo n 750 m. door een ruig en eenzaam dal tot op 2562 m. Bij een bergmeertje genieten we een uitgebreide lunchpauze, waarna we over een kleine pas naar het andere dal afzakken. Inmiddels hebben we ook zicht gekregen op de zeer imposante Piz Kesch (3417 m). De laatste loodjes blijken dan het zwaarste van de tocht; een pittig klimmetje naar de Keschhütte (2632 mtr), een smaakvol vernieuwde hut met een bijzonder mooi uitzicht naar alle kanten, waar we de eerste nacht doorbrengen. 2e dag: Keschhütte Scalettapass Grialetschhütte Vandaag is het genieten! We wandelen over een smal en hoog gelegen pad, waarvandaan we steeds een heerlijk uitzicht hebben. Slechts in het begin dalen en klimmen we een beetje, daarna blijven we tot de eerste pauze praktisch op gelijke hoogte. Hierbij struikelen we zowat over de murmeltieren, zoals men de alpenmarmot hier noemt. We kijken van grote hoogte op de Alp Funtauna en het pad dat naar Susauna leidt neer, totdat we de klim over de beroemde Scalettapass beginnen. Dit was vroeger een belangrijke verbindingsader tussen Davos en het Engadin. Na ca. 3 uur looptijd bereiken we het hoogste punt op 2606 mtr. Het uitzicht vanaf de pas is geweldig en we zien ook al de donkere top van de Schwarzhorn, die we de volgende dag persoonlijk kunnen ontmoeten. Aan de andere kant dalen we ca. een uur af naar Dürrboden, waar ook een restaurantje is waar we eventueel naar toe kunnen lopen. Bij goed weer is het echter minstens zo goed toeven langs de ruisende bergbeek, die we via een smalle loopbrug kunnen oversteken voor het laatste traject. Dit bestaat uit een stevige klim van 400 m. naar de Fuorcla Grialetsch, waarna we, geleidelijker verder stijgend, langs een paar heldere bergmeertjes bij de Grialetschhütte (2542 mtr) komen.

7 3 e Dag: Grialetschhütte Schwarzhorn - Flüelapass Deze dag is het landschap wat ruiger en de route wat technischer. Vanaf de hut moeten we eerst steil omhoog, waarna we onze route door en over de rotsblokken naar de Fourcla Radönt zoeken. Aan de andere kant dalen we wat af en steken dan het hoogdal over naar de voet van de Schwarzhorn (3147 m). De klim duurt een half uurtje en is goed te doen. Wie wil mag beneden wachten, maar voor wie mee omhoog gaat wacht een overweldigend uitzicht. Met helder weer kunnen de bergen van het Wallis te zien zijn! Na dit uitstapje wandelen we verder langs een smal pad over de helling, dat in het begin geleidelijk, later wat steiler, afdaalt naar Chant Sura op de Flüelapass (ca m.), waar wij door onze bus weer opgehaald worden. Eventuele alternatieven: Mochten de omstandigheden zo zijn dat we in het Engadin onze geplande tochten niet kunnen lopen dan bespreken we ter plekke evt. alternatieven. Wanneer er te veel sneeuw ligt of het weer slecht is, kunnen we ons beperken tot dagtochten en wandelingen die wél mogelijk zijn, of we gaan met u naar het zuidelijker gelegen Tessin (CH). Deze Italiaans getinte provincie, bekend van Locarno en het Lago Maggiore, heeft over het algemeen mildere temperaturen. Het is ongeveer 3½ uur rijden met de bus (extra kosten ca. Sfr. 50,-), maar ook deze bustocht is een uitstapje op zich! Hotel Val Sinestra 7554 Sent Zwitserland val@sinestra.ch

8 Voorbeeld SENIOREN HUTTENTOCHT La Rösa Alpe Campo Lago da Viola - La Rösa 1 e dag: Morteratsch La Rösa Alpe Campo We rijden met de bus naar het Oberengadin. Als we geluk hebben zijn de naaldbossen al aan het verkleuren, wat een schitterend schouwspel biedt van rode, goudgele en groene naaldbomen. Na ca. 1 ¼ uur komen we via Pontresina in de buurt van de Morteratschgletsjer. Hier maken we op een terrasje een uitgebreide koffiepauze, ondertussen genietend van het uitzicht op witte bergen en gletsjers. Na de koffie gaat de tocht verder over de Berninapass (hoogste punt 2307 meter). In La Rösa (1871 mtr) begint dan onze wandeltocht. De route begint met een breed pad tussen de weilanden, waar de koeien rustig lopen te grazen. Het gaat over in een smal bospad, met af en toe een open plek en verrassende uitzichten op het in de diepte gelegen Puschlav. Soms gaat het een stukje naar beneden, maar over het algemeen stijgt het pad geleidelijk. Onderweg komen we ook langs enkele pittoreske huisjes die goed verscholen in de bossen liggen. Na ca. ¾ uur komen we op een onverharde weg uit die het Val da Camp ingaat. Al gauw lopen we weer over mooie bospaden die ons langs verschillende vennetjes, stroompjes en beekjes leiden en stijgen zo al verder omhoog. Na een tocht van ca. 2 ½ uur komen we bij het knusse Gasthaus Alpe Campo (2065 m.) aan. Vanaf het terras heeft u een adembenemend uitzicht over het Val da Camp en het indrukwekkende Berninamassief. Binnen is het heimelig en krijgen we een traditionele Puschlaver maaltijd geserveerd, waarna er tijd is voor een drankje, spelletjes of een goed gesprek. De nacht brengen we door in een dames- en een herenzaaltje met comfortabele stapelbedden. Overigens zijn wasruimte en toiletten binnen en is er zelfs (tegen betaling) de mogelijkheid van een douche. 2 e dag: Alpe Campo Lago da Val Viola La Rösa Na een heerlijk ontbijt trekken we weer verder het Val Camp in naar het Lago da Viola (2159 m.). Als het weer en de temperatuur het toelaat bestaat zelfs de mogelijkheid om te baden in dit schitterende bergmeer. Na deze pauze omronden we het meer langs een smal, stijgend pad tot het hoogste punt van de tocht, dat op ongeveer 2300 meter ligt. Vanaf daar hebben we een schitterend uitzicht over het Lago da Viola en het Val da Camp. Na een afdaling die afwisselend glooiend en steil is komen we nog langs het Lago da Saoseo, diep verscholen in het bos. Vanaf hier lopen we over de paden van de heenweg terug naar La Rösa, waar de bus op ons wacht. De totale wandeltijd deze dag is ca. 4 uur. Een afwisselende bergtocht voor fitte senioren met enkele stijgingen en dalingen, over brede en smalle paden, met prachtige uitzichten waar we de tijd voor nemen. De senioren huttentocht vindt plaats tijdens de reis van 25 tot 31 augustus Toeslag CHF 125 (ca. 105) incl. transport.

Programma HUTTENTOCHTEN georganiseerd door Val Sinestra

Programma HUTTENTOCHTEN georganiseerd door Val Sinestra Programma HUTTENTOCHTEN 2014 georganiseerd door Val Sinestra Algemene opmerkingen: Alle tochten onder voorbehoud; Welke route er gelopen wordt hangt af van de samenstelling van de groep en de weersomstandigheden;

Nadere informatie

Een huttentocht door Val di Sole, een populair deel van Trentino in de Dolomieten, vooral bekend om de gastvrijheid van de bewoners t.o.v.

Een huttentocht door Val di Sole, een populair deel van Trentino in de Dolomieten, vooral bekend om de gastvrijheid van de bewoners t.o.v. Een huttentocht door Val di Sole, een populair deel van Trentino in de Dolomieten, vooral bekend om de gastvrijheid van de bewoners t.o.v. de bergwandelaars. Tijdens de wandeldagen vormen de karakteristieke

Nadere informatie

Dat was nog 200 meter recht omhoog en zat niet bij de toer in. Aan de andere kant dito naar beneden en toen gletsjer ijzers onder en over de

Dat was nog 200 meter recht omhoog en zat niet bij de toer in. Aan de andere kant dito naar beneden en toen gletsjer ijzers onder en over de Begin september 2016 hebben wij, Paul, Jordi, Peter, Ed en ik (Erik) de achtdaagse toer gelopen in Val Gardena Dolomieten. Deze toer was zonder meer grandioos en grandioos geregeld. Na enig zoeken op internet,

Nadere informatie

Rätikon Bergwandelen, Oostenrijk

Rätikon Bergwandelen, Oostenrijk Praktische informatie bij het artikel Hoogalpien toeren Rätikon Bergwandelen, Oostenrijk Samenstelling: Frits Meijst Foto: Frits Meijst Het gebied De tochten Zwaarte Moeilijkheidsgraad Markering Navigeren

Nadere informatie

Dit is misschien wel de mooiste manier om kennis te maken met het fenomeen Huttentocht. Samen met een groep tot max. 12 personen doe je een 8-daagse

Dit is misschien wel de mooiste manier om kennis te maken met het fenomeen Huttentocht. Samen met een groep tot max. 12 personen doe je een 8-daagse Dit is misschien wel de mooiste manier om kennis te maken met het fenomeen Huttentocht. Samen met een groep tot max. 12 personen doe je een 8-daagse tocht ( 6 wandeldagen ) door het Silvretta bergmassief

Nadere informatie

Een 7-daagse huttentocht in de Noord-Italiaanse Dolomieten, waar je loopt in het gebied van het Fassadal (Val di Fassa) met de beroemde bergtoppen

Een 7-daagse huttentocht in de Noord-Italiaanse Dolomieten, waar je loopt in het gebied van het Fassadal (Val di Fassa) met de beroemde bergtoppen Een 7-daagse huttentocht in de Noord-Italiaanse Dolomieten, waar je loopt in het gebied van het Fassadal (Val di Fassa) met de beroemde bergtoppen van de Marmolada en het Sella-massief. Een deel van de

Nadere informatie

Zwitserland Kortom: we gaan een heerlijke week tegemoet waarin we veel gaan leren en met schitterende foto s als resultaat.

Zwitserland Kortom: we gaan een heerlijke week tegemoet waarin we veel gaan leren en met schitterende foto s als resultaat. Zwitserland 2014 Reisbeschrijving Heeft u altijd al op de mooiste plekken van Zwitserland willen fotograferen? Samen met een lokale topfotograaf heb ik een fotoreis ontwikkeld waarin de (herfst) landschappen

Nadere informatie

BEGELEIDE MEERDAAGSE TREKKING LANGS DE LAUGAVEGUR

BEGELEIDE MEERDAAGSE TREKKING LANGS DE LAUGAVEGUR BEGELEIDE MEERDAAGSE TREKKING LANGS DE LAUGAVEGUR Deze wandelreis in internationaal gezelschap focust volledig op de Laugavegur, de bekendste trekking van IJsland die in 7 dagen van het geothermisch gebied

Nadere informatie

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009 Schwäbische Alb 24 oktober t/m 1 november 2009 Zaterdag 24 oktober Heel - Tuttlingen 560 km Na het ontbijt vertrekken we richting de Schwäbische Alb, een gebied waar we nog nooit zijn geweest. Het is rustig

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017

Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen. 13 t/m 15 februari 2017 Moezel: Moselsteig Deel 2: Bullay - Zeltingen 13 t/m 15 februari 2017 Maandag 13 feb Heel - Reil 220 km De weerberichten hadden al geruime tijd aangegeven dat er een paar mooie zonnige dagen zouden komen

Nadere informatie

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging 16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging We beklimmen de Kilimanjaro via de Marangu Route, dit is de oudste route en ook de enige route waar u verblijft in hutten. Er zijn verschillende

Nadere informatie

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 1 Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 Dag 1 Aankomst op Kilimanjaro International Airport. Wij halen jullie op van het vliegveld en brengen jullie naar Arusha Villa. Hier ontvangen we jullie met een

Nadere informatie

Ahrtal. Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig. 11 t/m 14 mei 2015

Ahrtal. Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig. 11 t/m 14 mei 2015 Ahrtal Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig 11 t/m 14 mei 2015 Maandag 11 maart Heel - Heppingen (Ahr) 137 km Heppingen - Dernau Laagste punt: 90 m Hoogste punt: 228 m Totale stijging: 650 m Totale

Nadere informatie

Ora langs de 'kurkentrekker' naar de top van de Zugspitze

Ora langs de 'kurkentrekker' naar de top van de Zugspitze Ora langs de 'kurkentrekker' naar de top van de Zugspitze Een Zwitserse Witte Herder op de hoogste top van Duitsland Augustus 2011. In de Hohe Tauern was het al een hele tijd wisselvallig weer, maar in

Nadere informatie

Italiaanse dolomieten reis 2015

Italiaanse dolomieten reis 2015 Italiaanse dolomieten reis 2015 Op zaterdag 23 mei vertrekken we richting de dolomieten om daar 5 dagen te genieten van het geweldige berglandschap met wegen die daar op een indrukwekkende wijze zijn aangelegd.

Nadere informatie

Italiaanse Alpenrit op de fiets!

Italiaanse Alpenrit op de fiets! Italiaanse Alpenrit op de fiets! Ben jij een liefhebber van mooie beklimmingen en afdalingen in het hooggebergte van de Italiaanse en Zwitserse alpen? Dan hebben wij voor u de perfecte fietsweek (6 dagen

Nadere informatie

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart Wintersport 2001 Pontresina 24 februari t/m 3 maart zaterdag 24 februari 2001 985 km Om kwart over zes weggereden. De weg is besneeuwd en plaatselijk glad. Even over de grens begint het al gauw weer te

Nadere informatie

Sneeuwwandelen vanuit herberg Ascharina

Sneeuwwandelen vanuit herberg Ascharina Pagina 1 van 5: Sneeuwwandelen in de Centraal- Oostelijke Alpen Sneeuwwandelen vanuit herberg Ascharina In 8 dagen door de centraal- oostelijke Alpen in het RäGkon Sneeuwwandelingen vanuit herberg Ascharina,

Nadere informatie

Station Sågen biedt een volledig verzorgde midweek (maandag t/m zaterdag) aan in de wildernis van Dalarna, Midden-Zweden.

Station Sågen biedt een volledig verzorgde midweek (maandag t/m zaterdag) aan in de wildernis van Dalarna, Midden-Zweden. Actieve outdoor herfstvakantie in Zweden Station Sågen heet je welkom voor een actieve outdoor herfstweek in Zweden. De frisse herfstlucht, prachtige natuur en leuke activiteiten bieden een afwisselende

Nadere informatie

8 14 februari 2019 Winter-Hike 455 euro

8 14 februari 2019 Winter-Hike 455 euro 8 14 februari 2019 Winter-Hike 455 euro Doel? We laten de maatschappij even achter en trekken de wilde natuur in. Bedekt door een mooi laagje sneeuw wandelen we met sneeuwraketten helemaal waar we willen.

Nadere informatie

Naßfeld Gasteinertal

Naßfeld Gasteinertal Naßfeld Gasteinertal Sportgastein Naßfeld - Naturschauweg - Uitzichtpunt - Veitbauernhütte - Naßfeldfalm - Pottinger Hütte - Moises Hütte - Schareckalm - Sportgastein ***** - 8 Km - 280 Hm - 4:30 uur Deze

Nadere informatie

De bergvrienden (van Engsbergen)

De bergvrienden (van Engsbergen) De bergvrienden (van Engsbergen) Wandelen is onze grote passie. Of het nu in het Engsbergse Asdonk is, op de Houterenberg of wanneer wij met familie of goede vrienden in het hooggebergte rondtrekken, het

Nadere informatie

Trailrunning. RCN Camping Belledonne. Verleg je grens! Omgeving Alpe d Huez

Trailrunning. RCN Camping Belledonne. Verleg je grens! Omgeving Alpe d Huez Omgeving Alpe d Huez Trailrunning RCN Camping Belledonne Verleg je grens! Trailrunning RCN camping Belledonne De omgeving van de Alpe d Huez is vooral bekend bij wielrenners. Toch zijn er veel indrukwekkende

Nadere informatie

Königsweg hotel 7 dagen

Königsweg hotel 7 dagen Königsweg hotel 7 dagen individuele wandelvakantie vanaf 499 Over de Königsweg De Königsweg wandelroute loopt oostelijk van Saalfelden naar ondermeer de bekende wintersportplaatsen Maria Alm, Dienten en

Nadere informatie

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK De laatste week van augustus zijn wij (Loes en Diana) samen met onze honden naar de Oostenrijkse bergen geweest om lekker te gaan wandelen. We hadden

Nadere informatie

Loferer Steinberge 8 dagen

Loferer Steinberge 8 dagen Loferer Steinberge 8 dagen individuele wandelreis vanaf 398 Op de grens van Beieren en Salzburgerland Een bijzonder afwisselende tocht op de grens van Beieren en Salzburgerland door de Loferer Steinberge

Nadere informatie

Etappe II: Kalte Herberge - Hinterzarten

Etappe II: Kalte Herberge - Hinterzarten Etappe II: Kalte Herberge - Hinterzarten lengte 26 km, 465 m stijgen, 610 m dalen Hoogteprofiel Westweg Het zou vandaag weer een zonnige, warme dag worden met temperaturen boven de 30 graden. Onder een

Nadere informatie

Tirol Wörgl 8 dagen singlereis

Tirol Wörgl 8 dagen singlereis Tirol Wörgl 8 dagen singlereis singlereis wandelreis vanaf 569 Wandelen in Nord-Tirol vanuit Wörgl Wie Oostenrijk zegt, denkt aan Tirol. En wie Tirol zegt, denkt direct aan bergen, een prachtige natuur,

Nadere informatie

Lüneburger Heide 5 dagen

Lüneburger Heide 5 dagen Lüneburger Heide 5 dagen singlereis hotelfietsreis vanaf 419 De grote heide! Deze fietsvakantie brengt ons naar de Lüneburger Heide, de regio tussen de Hanzesteden Hannover, Bremen en Hamburg. Een prachtig

Nadere informatie

Louis is vandaag ook ten val gekomen. Staf hield aan zijn val een bouddha stempel over op het voorhoofd en Louis houdt er een Gorbatsjovvlek aan over

Louis is vandaag ook ten val gekomen. Staf hield aan zijn val een bouddha stempel over op het voorhoofd en Louis houdt er een Gorbatsjovvlek aan over We overnachten aan de rifugio Elena (2.062 m). Louis zoekt zoals steeds de zwaarste stenen uit om er zeker van de zijn dat zijn tent een eventuele storm zonder problemen kan overleven. In de hut maken

Nadere informatie

Bergwandelen en yoga in de Savoie

Bergwandelen en yoga in de Savoie Bergwandelen en yoga in de Savoie Periode: zaterdag 23 juni zaterdag 30 juni 2018 In 2018 bieden we op verzoek van velen! - een nieuw programma aan van bergwandelen in combinatie met yoga. Deze week is

Nadere informatie

Val d?½hérens, Wallis 7 dagen per trein

Val d?½hérens, Wallis 7 dagen per trein Val d?½hérens, Wallis 7 dagen per trein individuele wandelvakantie vanaf 1.038 In het hart van Wallis Het kanton Wallis is gelegen in het zuiden van Zwitserland en beslaat het overgrote deel van het Rhônedal

Nadere informatie

Programma Segbroek College

Programma Segbroek College Programma Segbroek College ZONDAG 24 SEPTEMBER 2017 19:00 Heenreis (door jullie zelf verzorgd) Alle tijden in dit voorstel zijn richttijden. Onderweg vindt een busreisprogramma plaats om alvast in de sferen

Nadere informatie

Böser-Tritt-Steig Lünersee

Böser-Tritt-Steig Lünersee Böser-Tritt-Steig Lünersee Lünerseebahn dalstation - Böser Tritt Steig - Lünersee - Lünerseealpe - Douglashütte - Böser Tritt Steig - Lünerseebahn dalstation ***** - 9 Km - 500 Hm - 4:30 uur Zeg je Brandnertal

Nadere informatie

BEVER OUTDOOR WEEKEND

BEVER OUTDOOR WEEKEND BEVER OUTDOOR WEEKEND Geniet van een heerlijk verzorgd weekend weg in de Ardennen voor maar 99 euro p.p. DE ARDENNEN Na slechts twee en een half uur rijden vanuit het midden van ons land veranderen de

Nadere informatie

Walking Coach 2007. Ter Wadding. Thema: Interpersoonlijke communicatie. in leidinggevende functies

Walking Coach 2007. Ter Wadding. Thema: Interpersoonlijke communicatie. in leidinggevende functies Walking Coach 2007 Ter Wadding Thema: Interpersoonlijke communicatie in leidinggevende functies Walking Coach 2007 1 Programma 1.1 Vrijdag 27 juli 2007 Kennismakingsdiner in Ter Wadding Voor deelnemers

Nadere informatie

Programma Go-out wandelweekend Cochem 30 oktober tot 2 november 2015

Programma Go-out wandelweekend Cochem 30 oktober tot 2 november 2015 Programma Go-out wandelweekend Cochem 30 oktober tot 2 november 2015 Cochem ligt midden in de vulkaan Eifel. Het landschap kenmerkt zich door heuvels, akkerlanden en kleine dorpjes. Dwars door Cochem stroomt

Nadere informatie

Sierra de Gredos 8 dagen

Sierra de Gredos 8 dagen Sierra de Gredos 8 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 895 Bienvenida in het Spaanse paradijs Ruim 100 kilometer westelijk van Madrid ligt de Sierra de Gredos, welke Nederlanders het Gredos-gebergte

Nadere informatie

Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017

Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017 Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017 Maandag Heenreis Nadat u een kopje koffie hebt gedronken in Zeddam beginnen we aan onze reis. Deze eerste dag rijden we naar Zuid Duitsland waar we de eerste nacht

Nadere informatie

Reißrachkopf Rauris. Rauris Hochalmbahn - Schwarzwand - Grat wandeling - Reißrachkopf - Rauris Hochalmbahn. ***** - 5,5 Km Hm - 4:00 uur

Reißrachkopf Rauris. Rauris Hochalmbahn - Schwarzwand - Grat wandeling - Reißrachkopf - Rauris Hochalmbahn. ***** - 5,5 Km Hm - 4:00 uur Reißrachkopf Rauris Rauris Hochalmbahn - Schwarzwand - Grat wandeling - Reißrachkopf - Rauris Hochalmbahn ***** - 5,5 Km - 570 Hm - 4:00 uur Deze rondwandeling over de Schwarzwand en Reißrachkopf is geen

Nadere informatie

Naar de Nürnbergerhütte

Naar de Nürnbergerhütte Naar de Nürnbergerhütte Spitz - Bsuachalm Langental -Nürnbergerhütte - Bsuachalm - Spitz 5.5 uur, 10 Km, 950 hoogtemeters Deze schitterende wandeling naar de Nürnbergerhütte begint met een lichte klim

Nadere informatie

BERG EN HUSKY EXPEDITIE IN ZWEEDS LAPLAND - UNIEK!

BERG EN HUSKY EXPEDITIE IN ZWEEDS LAPLAND - UNIEK! BERG EN HUSKY EXPEDITIE IN ZWEEDS LAPLAND - UNIEK! Beleef het ultieme winteravontuur tijdens een 6-daagse hondensledetocht in het uiterste noorden van Zweeds Lapland. Het traject van deze expeditie volgt

Nadere informatie

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013.

Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. Fiets vakantie Gran Canaria oktober 2013. In de zomer van 2013 is het plan geboren om met de racefiets een weekje te fietsen op Gran Canaria. 11 oktober is na wat voorbereiding de vertrek datum gevonden.

Nadere informatie

FROSTY TRAILS Dogsledding adventures

FROSTY TRAILS Dogsledding adventures FROSTY TRAILS Dogsledding adventures WINTER EXPEDITIE IN ZWEEDS LAPLAND / met sneeuwschoenen over het King s Trail. 1. Korte beschrijving 8 daagse expeditie met 6 dagen sneeuwschoenwandelen over het Kungsleden

Nadere informatie

We steken nu de Italiaanse grens over en krijgen de Mont Blanc voorlopig niet meer te zien. Hier komt wel plots de woeste kant in beeld.

We steken nu de Italiaanse grens over en krijgen de Mont Blanc voorlopig niet meer te zien. Hier komt wel plots de woeste kant in beeld. We steken nu de Italiaanse grens over en krijgen de Mont Blanc voorlopig niet meer te zien. Hier komt wel plots de woeste kant in beeld. We horen ook regelmatig marmotten en af en toe krijgen we er ook

Nadere informatie

Rondwandeling Brand II

Rondwandeling Brand II Rondwandeling Brand II Dorfbahn Brand - Panoramabahn - Burtschasattel - Parpfienzsattel - Innere Parpfienzalpe - Niggenkopf - Palüdhütte - Palüdmaisäss - Innertal - Dorfbahn Brand ***** - 12 Km - +380/-1030

Nadere informatie

Rijk van Nijmegen 3 dagen

Rijk van Nijmegen 3 dagen Rijk van Nijmegen 3 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 179 Wandelvakantie door het rijk van Nijmegen! Het Rijk van Nijmegen is één van de groenste regio's in Nederland en een ronduit fantastisch wandelgebied.

Nadere informatie

Hochzeiger en Sechszeiger Jerzens

Hochzeiger en Sechszeiger Jerzens Hochzeiger en Sechszeiger Jerzens Hochzeigerbahn - Zollkreuz - Hochzeiger - Niederjöchl - Sechszeiger - Kalbenalm - Hochzeigerbahn ***** - 8 Km - 680 Hm - 5:30 uur Voor deze rondwandeling over de Hochzeiger

Nadere informatie

Wildernistocht door Zweeds Lapland

Wildernistocht door Zweeds Lapland Wildernistocht door Zweeds Lapland herfstprogramma 2016 17-24 september aanmelden via yuriklaver@gmail.com INTRODUCTIE Beste lezer, voor je ligt het herfstprogramma van een reis door de magistrale wildernis

Nadere informatie

[Ardennen] [Introductie dagen sportstroom] MH 13 & 14 september 2016

[Ardennen] [Introductie dagen sportstroom] MH 13 & 14 september 2016 [Introductie dagen sportstroom] MH 13 & 14 september 2016 [Ardennen] 13 & 14 September is het zo ver, het Outdoor & Survival kamp voor de 2ejaars sportstroom leerlingen. In deze twee dagen zullen de leerlingen

Nadere informatie

Spaanse Pyreneeën op sneeuwschoenen Zaterdag 10 maart vrijdag 16 maart 2018

Spaanse Pyreneeën op sneeuwschoenen Zaterdag 10 maart vrijdag 16 maart 2018 Spaanse Pyreneeën op sneeuwschoenen Zaterdag 10 maart vrijdag 16 maart 2018 Encantats: 'betoverend', 'magisch' dit is het gevoel dat deze bergstreek in de Spaanse Pyreneeën bij ons oproept. Het Encantats

Nadere informatie

Seidlwinkltal Litzlhofalm

Seidlwinkltal Litzlhofalm Seidlwinkltal Litzlhofalm Wörth - Weixen - Palfneralm - Rauriser Tauernhaus - Litzlhofalm - Palfneralm - Gollehenalm - Wörth ***** - 1 tot 20 Km - +450 / -750 Hm - 1 tot 6:00 uur Het Seidlwinkltal, een

Nadere informatie

BRUGKLASKAMP 2019 VIERHOUTEN

BRUGKLASKAMP 2019 VIERHOUTEN BRUGKLASKAMP 2019 VIERHOUTEN 9 SEPTEMBER T/M 11 SEPTEMBER 2019 Informatie brugklaskamp Vierhouten Ben jij al helemaal klaar om je te verkleden voor de discoavond, om de hoogste bomen te beklimmen en om

Nadere informatie

Radurschl-Schlucht Pfunds

Radurschl-Schlucht Pfunds Radurschl-Schlucht Pfunds Pfunds Stuben - Pfunds Dorf - Stampfau - Radurschl-Schlucht - Berghof - Greit - Pfunds Stuben ***** - 9 Km - 600 Hm - 3:30 uur Deze korte rondwandeling vanuit Pfunds in het Oberinntal

Nadere informatie

Schotland West Highland Way 8 dagen

Schotland West Highland Way 8 dagen Schotland West Highland Way 8 dagen individuele wandelreis vanaf 719 Wandelen over de West Highland Way Wie Schotland zegt, zal denken aan kastelen, whisky, onuitspreekbare plaatsnamen en onverstaanbare

Nadere informatie

wildernistrails De 5 mooiste

wildernistrails De 5 mooiste Foto: Jeroen Bruil De 5 mooiste wildernistrails Een avontuurlijke trektocht door spectaculaire natuur is een goede manier om wildernis te ervaren. Al lopend dompelt u zich onder in het landschap, al dan

Nadere informatie

Dachstein huttentrektocht 7 dagen

Dachstein huttentrektocht 7 dagen Dachstein huttentrektocht 7 dagen individuele wandelreis vanaf 544 Van hut naar hut door het Salzburgerland In het Salzburgerland is Dachstein Tauern één van Oostenrijks mooiste berggebieden. In dit deel

Nadere informatie

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011 Ahrdal 24 t/m 27 maart 2011 Donderdag 24 maart Heel - Ahrweiler 140 km Het weerbericht voor de komende dagen geeft prachtig weer op dus pakken wij de camper in en gaan richting Duitsland. Het is alweer

Nadere informatie

Geschreven door Wim de Lange zondag 18 november :00 - Laatst aangepast dinsdag 29 januari :10

Geschreven door Wim de Lange zondag 18 november :00 - Laatst aangepast dinsdag 29 januari :10 Wandelweek september 2012 in Oostenrijk, Stubaier Alpen, Sellrain Dit keer ben ik alleen op pad gegaan. Mijn doel is een huttentocht te maken van 5 hutten met twee gletsjer overgangen. De start van de

Nadere informatie

De beklimming van de Kilimanjaro

De beklimming van de Kilimanjaro De beklimming van de Kilimanjaro Jullie hebben mij gemist begin november tijdens de karatetraining om de reden dat ik helemaal in Tanzania was om de Kilimanjaro te beklimmen met 3 vrienden. Deze berg is

Nadere informatie

België - Cursus bergwandelen, 3 dagen Alles wat de beginnende bergwandelaar moet weten, in de Ardennen, Outdoor School

België - Cursus bergwandelen, 3 dagen Alles wat de beginnende bergwandelaar moet weten, in de Ardennen, Outdoor School Europa / België Code OS205 outdoor school Niveau België - Cursus bergwandelen, 3 dagen Alles wat de beginnende bergwandelaar moet weten, in de Ardennen, Outdoor School Praktische cursus over de voorbereiding

Nadere informatie

We zijn verliefd geraakt op de Hunsrück, bekoord door haar romantische dalen met slingerende beken tussen hoge rotsformaties en natuurlijk de

We zijn verliefd geraakt op de Hunsrück, bekoord door haar romantische dalen met slingerende beken tussen hoge rotsformaties en natuurlijk de We zijn verliefd geraakt op de Hunsrück, bekoord door haar romantische dalen met slingerende beken tussen hoge rotsformaties en natuurlijk de inmiddels beroemde hangbrug Geierlay. Na onze succesvolle groepsreis

Nadere informatie

singlereis wandelvakantie vanaf 1.054

singlereis wandelvakantie vanaf 1.054 Mallorca 8 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 1.054 Wandelen op wandelparadijs Mallorca Mallorca is één van de populairste vakantiebestemmingen in de Middellandse Zee. Hier vindt u werkelijk alles voor

Nadere informatie

ROUTE VOORBESPREKING GROEN 32 KM

ROUTE VOORBESPREKING GROEN 32 KM ROUTE VOORBESPREKING GROEN 32 KM Algemeen: Limburg en zeker Zuid-Limburg is erg toeristisch. Je bent dus zelden of nooit alleen op een pad en de wegen en paden worden ook door wandelaars en mountainbikers

Nadere informatie

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011 Bad Marienberg 21 t/m 25 april 2011 Donderdag 21 april Heel - Bad Marienberg 195 km Aankomend weekend is het Pasen en dat betekent dat Wim 4 dagen vrij is. We hebben besloten om richting het Westerwald

Nadere informatie

Huttenstage Alpiene technieken & Via ferrata voor bergwandelaars

Huttenstage Alpiene technieken & Via ferrata voor bergwandelaars Huttenstage Alpiene technieken & Via ferrata voor bergwandelaars De centraal in Zwitserland gelegen Urner Alpen zijn dan misschien niet zo beroemd als Berner Oberland of Wallis, maar bieden voor bergliefhebbers

Nadere informatie

2 7 februari 2019 Student Winter Trip 375 euro

2 7 februari 2019 Student Winter Trip 375 euro 2 7 februari 2019 Student Winter Trip 375 euro Doel? We laten de maatschappij even achter en trekken de wilde natuur in. Bedekt door een mooi laagje sneeuw wandelen we met sneeuwraketten helemaal waar

Nadere informatie

Filzmoos Dachstein rondwandeling II

Filzmoos Dachstein rondwandeling II Filzmoos Dachstein rondwandeling II Unterhofalm - Wastl Lackner Steig - Hofpürglhütte - Kesselwand - Bibelsteig - Dachstein Rundwanderweg - Hofkogel - Gosaustein - Almsee - Unterhofalm ***** - 8 Km - 730

Nadere informatie

Zugspitze. We waren inmiddels in Ferienhaus Jägerheim in Ehrwald neergestreken. Een heel mooi appartement op de begane grond.

Zugspitze. We waren inmiddels in Ferienhaus Jägerheim in Ehrwald neergestreken. Een heel mooi appartement op de begane grond. Zugspitze We waren inmiddels in Ferienhaus Jägerheim in Ehrwald neergestreken. Een heel mooi appartement op de begane grond. 1 Jaren geleden hadden we de Zugspitze, met 2961 m. de hoogste berg van Duitsland,

Nadere informatie

Rondwandeling bij Russbach am Pass Gschütt

Rondwandeling bij Russbach am Pass Gschütt Rondwandeling bij Russbach am Pass Gschütt Russbach - Traunwaldalm - Angerkaralm - Rinnbergalm - Russbach ***** - 9 Km - 740 Hm - 4:30 uur Deze rondwandeling ten noorden van Russbach am Pass Gschütt is

Nadere informatie

Sneeuwschoenwandelen Berchtesgadener Alpen

Sneeuwschoenwandelen Berchtesgadener Alpen Intro Zoals de naam van het bedrijf al zegt proberen we elke reis tot een echte beleving te maken! En hopelijk is die zo goed dat we je kunnen verwelkomen als terugkerende klant. Wanneer je op pad gaat

Nadere informatie

Dörenther Klippen II

Dörenther Klippen II Dörenther Klippen II Dörenther Berg - Hockendes Weib - Kletterwand - Trimmpfad - Brochterbeck - Dörenther Berg ***** - 12,5 Km - 300 Hm - 4:00 uur Over onze eerste Dörenther Klippen rondwandeling krijgen

Nadere informatie

Met jeugd de bergen in

Met jeugd de bergen in Met jeugd de bergen in NKBV Bergsportdag 2011 Anne van Galen Even voorstellen Sinds 2e jaar de bergen in 16 jaar eerste alpiene klimcursus 20 jaar: instructeur op jeugdcursussen alpen Verslaafd aan de

Nadere informatie

De Kilimanjaro, hoogste berg van Afrika. Reisverslag van Helmut Brockmeyer.

De Kilimanjaro, hoogste berg van Afrika. Reisverslag van Helmut Brockmeyer. De Kilimanjaro, hoogste berg van Afrika. Reisverslag van Helmut Brockmeyer. Al vanaf mijn schooltijd is de Afrikaanse berg Kilimanjaro bijgebleven. Afrika en een berg met sneeuw? De interesse werd verder

Nadere informatie

Oostenrijk - Stubaital minitrek, 3 dagen BED&2DO, wandelen langs berghutten

Oostenrijk - Stubaital minitrek, 3 dagen BED&2DO, wandelen langs berghutten Europa / Oostenrijk Code 406002 P BED&2DO Niveau Accommodatie Oostenrijk - Stubaital minitrek, 3 dagen BED&2DO, wandelen langs berghutten Stoere trektocht door de Stubaier Alpen; hier liggen de ongenaakbare

Nadere informatie

Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015

Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015 Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015 Cochem ligt midden in de vulkaan Eifel. Het landschap kenmerkt zich door heuvels, akkerlanden en kleine dorpjes. Dwars door Cochem stroomt

Nadere informatie

GPS trektocht Amadé-Dachstein Bestemming en roadbook

GPS trektocht Amadé-Dachstein Bestemming en roadbook GPS trektocht Amadé-Dachstein Bestemming en roadbook Mountainbiken in de Amadé tussen Dachstein, Tennengebirge en Hochkönig Het gebied tussen deze bergmassieven leent zich fantastisch voor een MTB-Trekking.

Nadere informatie

Embach en Kitzlochklamm

Embach en Kitzlochklamm Embach en Kitzlochklamm Raurisertal - Maria Elend - Kalvarienberg - Embach - Uitzichtpunt - Embachrein - Salzach - Kitzlochklamm - Raurisertal ***** - 8,5 Km - 650 Hm - 4:00 uur De Kitzlochklamm is een

Nadere informatie

DtD deel twee. Mijn tweede trail van 2019 zit er op, en wat voor een. Deze keer dus een nacht trail in Durbuy.

DtD deel twee. Mijn tweede trail van 2019 zit er op, en wat voor een. Deze keer dus een nacht trail in Durbuy. DtD deel twee Mijn tweede trail van 2019 zit er op, en wat voor een. Deze keer dus een nacht trail in Durbuy. Zaterdag vertrek ik om kwart voor twee in de middag samen met Jan naar Durbuy in de Ardennen.

Nadere informatie

Mont Blanc voor beginners

Mont Blanc voor beginners Mont Blanc voor beginners Jan van der Meer Februari 2007 Vraag door Luc Verstreken : Dag Jan, Ik ben 46 jaar, geen ervaren bergbeklimmer, en ook geen sportman. Ik zou voor mijn 50e de Mont Blanc willen

Nadere informatie

De bergen in met kinderen (0-7 jaar)

De bergen in met kinderen (0-7 jaar) De bergen in met kinderen (0-7 jaar) NKBV Bergsportdag 2011 Anne van Galen Even voorstellen Sinds 2e jaar de bergen in 16 jaar eerste klimcursus 20 jaar: instructeur op jeugdcursussen Verslaafd aan de

Nadere informatie

Outdoor Schoolreis. Zondag 25 september 2016 t/m Vrijdag 30 september Fürther Hütte. Jugendgästehaus Steigerhof.

Outdoor Schoolreis. Zondag 25 september 2016 t/m Vrijdag 30 september Fürther Hütte. Jugendgästehaus Steigerhof. Outdoor Schoolreis Zondag 25 september 2016 t/m Vrijdag 30 september 2016 Fürther Hütte & Jugendgästehaus Steigerhof Segbroek College Programma Segbroek College Rocks 'n Rivers Ledeboerstraat 68 B 5048

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! REISSCHEMA 15-daagse reis Ethiopië Lalibela trekking en Danakil Depressie Dag 1 Brussel-Parijs-Addis Abeba En route Vertrek vanaf Brussel Zaventem voor uw vlucht naar Addis

Nadere informatie

Zoetermeer. 7 t/m 10 april 2011

Zoetermeer. 7 t/m 10 april 2011 Zoetermeer 7 t/m 10 april 2011 Donderdag 7 april 185 km Heel - Zoetermeer Afgelopen dagen hebben we met belangstelling de weerberichten gevolgd voor aankomend weekend. We hebben zondag een verjaardagsfeest

Nadere informatie

Raadsman, heeft u nog raad?

Raadsman, heeft u nog raad? Raadsman, heeft u nog raad? Het vliegtuig waarmee wij landen op het Noorse vliegveld stuitert een paar keer over de landingsbaan. Er is een sneeuwstorm buiten als we aankomen. Samen met het Tweede Mariniersbataljon

Nadere informatie

Karwendel Huttentrektocht, Oostenrijk

Karwendel Huttentrektocht, Oostenrijk Praktische informatie bij het artikel Walk on the wild side, van hut naar hut door het Karwendel in Oostenrijk Karwendel Huttentrektocht, Oostenrijk Samenstelling: Petra Strijdhorst Foto: Andries de la

Nadere informatie

Bouirex. Hoogtemeters:

Bouirex. Hoogtemeters: Bouirex Afstand: Hoogtemeters: 30 km 1300 m Algemeen Een wolf in schaapskleren. Slechts 30 km lang maar wel 1300 hoogtemeters die in de eerste 15 km worden gemaakt. De tocht begint vanaf de parkeerplaats

Nadere informatie

LEVI WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest!

LEVI WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest! LEVI WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest! 1. SNEEUWSCOOTERSAFARI NAAR DE WILDERNIS (15:00-17:00) elke dag Ervaar de kraakheldere winterdag tijdens een rit per sneeuwscooter

Nadere informatie

27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen. www.wandelwiki.be

27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen. www.wandelwiki.be 27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen Galgenberg en Paardenslenkte. We maken een prachtige wandeling in het buitengewoon stille en glooiende grensgebied van Nederland en Duitsland ten noorden van Ootmarsum.

Nadere informatie

Dag 13(11-07-'09 67km)

Dag 13(11-07-'09 67km) Dag 13(11-07-'09 67km). Een pittoresk hofje in bergen Omdat de laatste camping geen succes was zijn we vertrokken naar Bratland Camping in Hankeland 24km verderop. Hier hebben we de wagen weer opgezet

Nadere informatie

Fietsvakantie 2015. De Schakel Uitwaaien op Texel. woensdag 24 juni 2015 t/m zondag 28 juni 2015

Fietsvakantie 2015. De Schakel Uitwaaien op Texel. woensdag 24 juni 2015 t/m zondag 28 juni 2015 Fietsvakantie 2015 De Schakel Uitwaaien op Texel woensdag 24 juni 2015 t/m zondag 28 juni 2015 Volg ons door tijdens de fietsvakantie elke dag ons verslag te lezen op: www.deschakelamstelveen.nl Het programma

Nadere informatie

Verpeilhütte Kaunertal

Verpeilhütte Kaunertal Verpeilhütte Kaunertal Feichten - Verpeiltal - Verpeilalm - Verpeilhütte - (Mooskopf) - Verpeilalm - Feichten ***** - 9 Km - 850 Hm - 5:00 uur Door het Verpeiltal omhoog naar de Verpeilhütte is een schitterende

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018 Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen 6 t/m 9 april 2018 Vrijdag 6 april Heel - Zeltingen 220 km Zeltingen -Bernkastel Bernkastel - Zeltingen Laagste punt: 104 m Hoogste punt: 414 m Totale stijging:

Nadere informatie

Passenrondrit Oostenrijk Italië Zwitserland

Passenrondrit Oostenrijk Italië Zwitserland Passenrondrit Oostenrijk Italië Zwitserland Pfunds - Scuol - Zernez - Ofenpass - Santa Maria - Umbrail Pass - Stilfser Joch - Reschensee - Reschenpass - Nauders - Pfunds Wandelen is de mooiste manier om

Nadere informatie

Gosaukamm Vordere Gosausee

Gosaukamm Vordere Gosausee Gosaukamm Vordere Gosausee Gosausee - Gosaukammbahn - Sonnenalm - Zwieselalmhütte - Edtalm - Ameisensee - Sonnenalm - Steig Gosausee - Gosausee ***** - 12 Km - +650/-1200 Hm - 5:30 uur De prachtige rondwandeling

Nadere informatie

Verslag voetreis etappe 8 van Sarreguemines naar Molsheim.

Verslag voetreis etappe 8 van Sarreguemines naar Molsheim. Verslag voetreis etappe 8 van Sarreguemines naar Molsheim. Door omstandigheden moest de groep van Hein Tol zich enkele weken voor vertrek helaas terugtrekken. Onze groep bestaande uit Simon Kras, Johan

Nadere informatie

Valdelagrana - Alcalá de los Gazules.

Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. 06-12-2012. Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. In bewolkt weer, maar nog met een redelijke temperatuur rijden we om 11.15 na 4050 km van Valdelagrana weg. Een kwartier

Nadere informatie

Overwin de Franse. Alpen en de Mont Ventoux (3* accomodatie), Frankrijk. Reizen voor Sport Fans. 8 dagen / 7 nachten

Overwin de Franse. Alpen en de Mont Ventoux (3* accomodatie), Frankrijk. Reizen voor Sport Fans. 8 dagen / 7 nachten Reizen voor Sport Fans Overwin de Franse Prijs vanaf : 1.985 vanaf 2-persoonskamer Alpen en de Mont Ventoux (3* accomodatie), Frankrijk 8 dagen / 7 nachten Vertrekdatum 09/07/2016 1.985 vanaf en 2-persoonskamer

Nadere informatie

Blog 16 juni: vrijdag 13 juni zijn we aan land gegaan in Brazilië en hebben Recife

Blog 16 juni: vrijdag 13 juni zijn we aan land gegaan in Brazilië en hebben Recife Blog 16 juni: vrijdag 13 juni zijn we aan land gegaan in Brazilië en hebben Recife bereikt. Recife is de hoofdstad van de staat Pernambuco, en is één van de grootste steden van Brazilië en telt 1.5 mio.

Nadere informatie

DEELNEMERS Vrijdag 1 juli 2011

DEELNEMERS Vrijdag 1 juli 2011 BESCHRIJVING TOCHT Dit gedeelte van de GR 5 speelt zich voornamelijk af in het Nationaal Park La Vanoise maar doorkruist ook een gedeelte van het Nationaal Park Savoi. Het zijn de Alpen op zijn mooist.

Nadere informatie