HUISHOUDELIJK REGLEMENT Overal in de tekst waar de mannelijke vorm wordt gebruikt, wordt ook de vrouwelijke vorm bedoeld.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HUISHOUDELIJK REGLEMENT Overal in de tekst waar de mannelijke vorm wordt gebruikt, wordt ook de vrouwelijke vorm bedoeld."

Transcriptie

1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Overal in de tekst waar de mannelijke vorm wordt gebruikt, wordt ook de vrouwelijke vorm bedoeld. RECHTEN VAN DE LEDEN VAN DE NVFD Ieder lid heeft recht op: 1. Kennisname van het beleid van de NVFD en van de uitvoering ervan. 2. Advies op beroepsgericht terrein binnen de doelstellingen van de NVFD. 3. Geregelde toezending van de Nieuwsbrief. Ieder, als dierenfysiotherapeut afgestudeerd lid, heeft tevens recht op: 4. Het deurschild van de NVFD onder de daarvoor gestelde voorwaarden. 5. Het voeren van het logo van de NVFD. VERPLICHTINGEN VAN LEDEN VAN DE NVFD Ieder lid is verplicht: 6. Zich te houden aan de regels, vervat in de statuten, het huishoudelijk reglement alsmede de regels van de beroepsethiek. 7. Contributie en andere betalingsverplichtingen tijdig te voldoen, d.w.z. binnen 2 maanden na versturen van de factuur en acceptgiro. Eventuele herinnering wordt vermeerderd met 5.00 administratiekosten. 8. Opzegging en/of mutatie van het lidmaatschap kan alleen vóór 1 december van het lopende kalenderjaar schriftelijk geschieden bij de ledenadministratie. Afstuderende leden zijn wel gerechtigd in het jaar van afstuderen tijdens een lidmaatschapsjaar hun lidmaatschap te muteren in een Praktiserend lidmaatschap. Wanneer het lidmaatschap in de loop van een verenigingsjaar eindigt, blijft de contributie voor het gehele jaar verschuldigd. Elk lidmaatschap kan op een willekeurig tijdstip aangegaan worden. Bij aanmelding in de eerste helft van een kalenderjaar is de contributie voor het hele jaar, bij aanmelding in de tweede helft is de helft van de contributie verschuldigd. Het tijdstip van aanmelden heeft bij het aangaan van een Praktiserend lidmaatschap geen invloed op het te behalen aantal punten. 9. Adreswijzigingen zo spoedig mogelijk schriftelijk aan de ledenadministratie van de NVFD bekend te maken. 10. Iedere wijziging met betrekking tot de praktijkvoering zo snel mogelijk schriftelijk aan de webmaster van de NVFD bekend te maken. ALGEMENE GEDRAGSREGELS 11. De dierenfysiotherapeut zal, voor zover zijn beroepsbevoegdheden reiken, er naar streven elke patiënt de meest adequate behandeling te geven.

2 12. De dierenfysiotherapeut zal de grenzen van zijn beroep t.o.v. andere deskundigen, werkend op het terrein van de diergeneeskunde, in acht nemen. Hij onthoudt zich bij de uitoefening, van zijn beroep van handelingen en uitspraken, welke gelegen zijn buiten het terrein van zijn eigen deskundigheid en/of bekwaamheid. 13. De dierenfysiotherapeut zal zijn patiënten naar beste vermogen behandelen, begeleiden zonder aanzien des persoon. Hij zal feiten van vertrouwelijke aard, aan hem toevertrouwd, ten allen tijden dienen te respecteren. 14. De dierenfysiotherapeut behoort zijn kennis en vaardigheden op peil te houden. 15. Nieuwe kennis of behandelingsmethoden zal de dierenfysiotherapeut niet voor zichzelf houden. Hij zal ernaar streven deze op daartoe geëigende wijze ter beschikking te stellen aan collegae, zodat zoveel mogelijk patiënten ervan kunnen profiteren. 16. Verdieping in een bepaald gebied van de dierfysiotherapie zal de brede kijk op het totale vakgebied niet mogen beperken. De dierenfysiotherapeut zal immers, indien gewenst, van andere fysiotherapeutische mogelijkheden dan van zijn specifieke bekwaamheden gebruik moeten maken of dienen te verwijzen naar een collega, eventueel met andere specifieke bekwaamheden. 17. Bij het plegen van publiciteit onthoudt de dierenfysiotherapeut zich van elke handeling die: eigenschappen en kwaliteiten in een dierenfysiotherapeut moet kunnen stellen; Toelichting: Dit artikel heeft de strekking aan te geven dat het plegen van publiciteit (w.o. het maken van reclame, annonceren e.d.) voor de dierenfysiotherapeut in principe vrij is. Wat het maken van reclame, annonceren e.d. betreft, houdt dit in dat aan de frequentie, vermelding van bijvoorbeeld het dienstenpakket, aan de aanduiding van bepaalde niet vanzelfsprekende kwaliteiten en/of van beschikbare apparatuur geen beperkingen meer worden gesteld. Het artikel houdt echter tevens in dat niet iedere vorm van publiciteit is toegestaan Ontoelaatbaar is bijvoorbeeld:

3 andere dierenfysiotherapeuten kan worden geholpen; bepaalde eigenschappen heeft of kwaliteiten heeft of kan bieden; zijnde reclame, als bijvoorbeeld vermelding van niet bestaande en/of vanzelfsprekende kwaliteiten; De dierenfysiotherapeut onthoudt zich van het plegen van eigen activiteiten en van het bevorderen van, medewerken aan en toestemming verlenen aan activiteiten van derden, al dan niet op paraveterinair gebied, welke-mede-de strekking hebben, dan wel tot gevolg hebben of kunnen hebben, dat een andere dierenfysiotherapeut of andere dierenfysiotherapeuten oneerlijke concurrentie wordt aangedaan. 18. De dierenfysiotherapeut zal geen handelingen verrichten, welke in strijd zijn met de beroepsethische opvattingen of met gedragsregels welke voor de dierenfysiotherapeut gelden. 19. De dierenfysiotherapeut bevordert en onderhoudt ten alle tijden goede verhoudingen; aandacht voor elkanders belangen; beroepsuitoefening en werksfeer in contact komt of staat; en werksfeer in contact komt of staat. 20. De dierenfysiotherapeut verricht zijn werkzaamheden zo vrij en onafhankelijk mogelijk en vermijdt zorgvuldig tegenover derden enige verplichting aan te gaan welke die vrijheid en onafhankelijkheid in gevaar kan brengen. Toelichting: In dit artikel is het beginsel van het vrij van beïnvloeding door derden als dierenfysiotherapeut werkzaam zijn, neergelegd; bovendien moet de dierenfysiotherapeut ervoor waken dat die vrijheid en onafhankelijkheid niet door het aangaan van enige verplichting (bijvoorbeeld financieel) jegens derden kan worden aangetast. 21. De dierenfysiotherapeut zorgt voor: deugdelijke administratie en boekhouding;

4 22. In die gevallen waarin de gedragsregels niet voorzien, ligt het binnen de verantwoordelijkheid van de dierenfysiotherapeut in de geest hiervan te handelen. GEDRAGSREGELS IN RELATIE TOT PATIËNTEN C.Q. CLIËNTEN. 23. De dierenfysiotherapeut geeft zijn volle toewijding aan de cliënt voor wat betreft de dierfysiotherapeutische hulp aan diens dieren; 24. In het kader van zijn dienstverlenende taak beperkt de dierenfysiotherapeut zich niet uitsluitend tot de genezing van zieke dieren doch geeft evenzeer voorlichting ter voorkoming van aandoeningen; 25. De dierenfysiotherapeut zal het recht van vrije dierenfysiotherapeutenkeuze van de cliënt eerbiedigen. Het recht op vrije fysiotherapeutenkeuze houdt eveneens in dat de cliënt zijn relatie met de behandelend dierenfysiotherapeut kan verbreken. Uitgaande van het feit dat de behandeling noodzakelijk zal zijn is elke andere dierenfysiotherapeut gehouden deze patiënt volgens de bij hem gangbare procedure in behandeling te nemen. Het feit dat de behandeling reeds was aangevangen houdt derhalve niet in dat de acceptatie met voorrang noodzakelijk is. 26. Het recht van de cliënt op vrije dierenfysiotherapeutenkeuze houdt tevens in, dat de cliënt zijn voorkeur kan uitspreken voor een bepaalde collega-dierenfysiotherapeut en dat daaraan gevolg wordt gegeven binnen de grenzen van de mogelijkheden. 27. De dierenfysiotherapeut zal in zijn behandeling en advisering rekening houden met de levensbeschouwelijke opvattingen en het cultuurpatroon van de cliënt. Bij al zijn handelen zullen de belangen van de patiënt prevaleren, ongeacht of de cliënt reeds tot zijn cliëntenkring behoort dan wel zich tot hem wendt met het verzoek tot zijn cliëntenkring te worden toegelaten. 28. De dierenfysiotherapeut behoort de eigen verantwoordelijkheid van de cliënt te respecteren. Hij heeft de plicht in samenwerking met de cliënt gestalte te geven aan de bevordering of het herstel van de gezondheid van de patiënt. Hieronder wordt mede verstaan een vermindering van pijn dan wel, bij ziekte of gebrek, behoud van een zo goed mogelijke lichamelijke toestand. 29. De dierenfysiotherapeut laat slechts handelingen aan de cliënt over die eenvoudig van aard zijn. Hij geeft per geval aan de cliënt juiste en duidelijke instructies over de wijze waarop de betreffende handelingen moeten geschieden en controleert de verrichte handelingen.

5 30. De dierenfysiotherapeut geeft aan verzoeken van een cliënt, die niet op redelijke gronden berusten dan wel indien het daaraan gevolg geven niet met zijn positie en daaruit voortvloeiende verantwoordelijkheid zou overeenstemmen, geen gevolg. 31. De dierenfysiotherapeut zal de cliënt of diens (wettelijke) vertegenwoordiger op een voor hem begrijpelijke wijze op de hoogte stellen van het doel van de therapie en de wijze waarop deze wordt toegepast. Het bovenstaand geldt eveneens voor eventuele wijzigingen in de behandeling. 32. De dierenfysiotherapeut heeft het recht een patiënt te weigeren, bijvoorbeeld wanneer een cliënt c.q. patiënt weigert mee te werken aan een door de dierenfysiotherapeut opgesteld behandelplan e.d. 33. Gewild of ongewild door de cliënt, neemt de dierenfysiotherapeut op enigerlei wijze kennis van feiten van vertrouwelijk aard. Ten alle tijden zal hij dit vertrouwen dienen te respecteren. Er zullen slechts mededelingen aan derden worden gedaan, indien ook maar enigszins mogelijk in overleg met de cliënt, wanneer hij ervan overtuigd is dat de belangen van de cliënt c.q. patiënt of zijn omgeving hiermee zullen zijn gediend. 34. Afgezien van de wettelijke verplichtingen, welke uit het verwijzen voortvloeien, is het in het belang van de patiënt steeds zodanig op te treden dat bij de cliënt geen twijfel kan rijzen omtrent de persoon of de deskundigheid van de verwijzende noch omtrent de juistheid van de verwijzing. 35. Indien bij de dierenfysiotherapeut twijfel rijst ten aanzien van de juistheid of volledigheid van de verwijzing, stelt hij zich onverwijld daaromtrent in verbinding met de verwijzende voor nader overleg, zonder evenwel de cliënt onnodig te verontrusten. 36. Tevens dient de dierenfysiotherapeut zich te onthouden van het verstrekken van informatie aan de cliënt, waarvan hij weet of kan vermoeden dat de verwijzende deze om voor hem moverende redenen niet kenbaar heeft gemaakt. 37. De dierenfysiotherapeut zal, indien de patiënt geen spoedeisende behandeling nodig heeft, de cliënt wijzen op eventuele wachttijd. Indien de patiënt niet binnen redelijke termijn in behandeling kan worden genomen, zal de dierenfysiotherapeut de betreffende cliënt adviseren om naar een collega-dierenfysiotherapeut te gaan. 38. De dierenfysiotherapeut is verplicht, indien de patiënt een spoedeisende behandeling nodig heeft, deze in behandeling te nemen. Indien hij daartoe niet bij machte is, dient hij hulp te bieden of aanwijzingen te geven dat de patiënt door een collega wordt geholpen. 39. Indien noodzakelijk regelt de dierenfysiotherapeut tijdens ziekte of vakantie waarneming, zodat adequate behandeling van de patiënt is gewaarborgd. Derhalve heeft iedere dierenfysiotherapeut de plicht bij ziekte of vakantie van een collega,

6 ongeacht de persoonlijke relatie, zoveel als binnen zijn vermogen ligt, patiënten voor hem te behandelen. 40. Indien het de bedoeling is dat de patiënt behandeld wordt door een stagiaire, zal dit in overleg met de cliënt plaatsvinden. De begeleiding van de stagiaire dient zodanig direct en intensief te zijn, dat deze doeltreffend en zeker te werk kan gaan, zodat de cliënt ervan overtuigd kan zijn alle noodzakelijke hulp te krijgen. GEDRAGSREGELS IN RELATIE TOT DE VERWIJZENDE 41. Daar de dierenfysiotherapeut behandelt ingevolge verwijzing, houdt dat in, dat zijn beroepsmatig handelen t.o.v. de patiënt, altijd plaatsvindt en in relatie tot de totale hulpverlening aan de patiënt. 42. Uit hoofde van zijn verantwoordelijkheid t.o.v. de patiënt is de dierenfysiotherapeut gehouden met degene die verwijst ofwel met andere hulpverleners, overleg te plegen, indien hij meent, dat zijn of hun handelingen, of nalaten daarvan, de belangen van de patiënt schaden of zouden kunnen schaden. 43. Indien een verzoek tot behandeling een aanwijzing inhoudt, waarvan de dierenfysiotherapeut de uitvoering onverantwoord of niet adequaat acht, zal hij in eerste instantie in overleg treden met de verwijzende. 44. Indien dit niet tot resultaat leidt en het de dierenfysiotherapeut naar eer en geweten niet mogelijk is de behandeling uit te voeren, is hij verplicht de verwijzende hiervan gemotiveerd op de hoogte te stellen. 45. Verschil in opvatting tussen diverse veterinairen of tussen veterinair en dierenfysiotherapeut over de behandeling van de patiënt, mag nooit leiden tot wijziging van de behandeling zonder voorafgaand overleg met de verwijzende. Toelichting: De, in dit artikel genoemde wijziging van de behandeling, heeft betrekking op de mogelijkheid dat de dierenfysiotherapeut bij het dierfysiotherapeutisch onderzoek een andere oorzaak voor de klacht vindt dan door de verwijzende aangegeven. Eveneens bestaat de mogelijkheid dat een tweede, door de cliënt geconsulteerde praktiserende dierenarts, een andere mening is toegedaan betreffende de aandoening van de patiënt, dan de verwijzende. 46. Na afloop van de behandeling dient de dierenfysiotherapeut verslag aan de verwijzende uit te brengen. Dit verslag dient tenminste te omvatten: evorm;

7 GEDRAGSREGELS IN RELATIE TOT COLLEGAE. 47. De dierenfysiotherapeut onthoudt zich van elke handeling in woord, geschrift of anderszins die de eer en goede naam van een ander dierenfysiotherapeut kan schaden. 48. De dierenfysiotherapeut respecteert de praktijkvoering van een andere dierenfysiotherapeut. 49. Hij onthoudt zich van elke directe of indirecte poging een cliënt van een andere dierenfysiotherapeut tot de zijne te maken. Toelichting: Bedoeld is elke handeling, die uitsluitend tot strekking heeft een andermans cliënt naar zich toe te trekken. Dit laat onverlet het maken van reclame. 50. Indien, om welke reden dan ook, een onder behandeling zijnde patiënt aan een collega wordt overgedragen, kan dit pas geschieden na toestemming van de betreffende cliënt en collega. In die situatie dient men er zorg voor te dragen dat de betrokken collega tijdig in het bezit is van alle voor de behandeling noodzakelijke gegevens indien en voorzover de cliënt hiermee instemt. 51. Bij waarneming zal de dierenfysiotherapeut zo nauwkeurig mogelijk de aanwijzingen van zijn collega volgen en elke wijziging in de behandeling, welke niet strikt noodzakelijk is, achterwege laten. Hij zal de behandeling alleen wijzigen, indien hij dit in het belang van de patiënt noodzakelijk acht. Van deze wijziging in de behandeling brengt hij zijn collega zo spoedig mogelijk op de hoogte, onder vermelding van de redenen tot wijziging. 52. Uit hoofde van zijn verantwoordelijkheid t.o.v. de patiënt in het algemeen is de dierenfysiotherapeut gehouden met degene die verwijst, ofwel met teamgenoten overleg te plegen, teneinde een zo optimaal mogelijk behandelingsresultaat te verkrijgen. 53. Waar de dierenfysiotherapeut in ruimer teamverband werkzaam is, hetzij met veterinairen, paraveterinairen, dan wel beoefenaren van geheel andere beroepen, gelden ten aanzien van de teamgenoten vanzelfsprekend dezelfde gedragsregels als t.o.v. collegae. 54. Wanneer de dierenfysiotherapeut overtuigd is dat een collega handelt in strijd met de gedragsregels, zal hij dit aan de betrokken collega duidelijk maken. Indien een

8 geschil op deze wijze niet opgelost is, dient de dierenfysiotherapeut het bestuur hiervan schriftelijk in kennis te stellen. GEDRAGSREGELS IN RELATIE TOT STAGIAIRES. 55. Voor zover in overeenstemming met de status van de stagiaire hebben de gedragsregels voor dierenfysiotherapeuten ook op hem betrekking. De begeleidend dierenfysiotherapeut dient de stagiaire hiervan op de hoogte te stellen. 56. De begeleidend dierenfysiotherapeut houdt ten allen tijde de eindverantwoordelijkheid voor de behandeling van een patiënt, welke door de stagiaire wordt verricht, één en ander onverlet de eigen verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid van de stagiaire. 57. De begeleiding dient zodanig te zijn, dat de stagiaire doeltreffend en zeker te werk kan gaan. 58. De behandeling dient te worden opgeschort wanneer geen begeleidend dierenfysiotherapeut aanwezig is. De stagiaire mag in geen geval de plaats van de dierenfysiotherapeut innemen. 59. De student dient over voldoende kennis, kunde en attitude te beschikken om als stagiaire te kunnen werken. GESCHILLEN. Bij geschillen wegens het handelen in strijd met, of het nalaten van de uitvoering van de regels in statuten, het huishoudelijk reglement alsmede de regels van de beroepsethiek, voorziet het nu volgende reglement, waaraan uitvoering wordt gegeven door het bestuur van de NVFD. 60. De leden zijn verplicht tot het geven van inlichtingen aan het bestuur welke dienstig zijn bij de oplossing, van een in behandeling genomen zaak, tenzij hij aantoont ambtelijk tot geheimhouding verplicht te zijn. 61. De leden blijven ook na opzegging van hun lidmaatschap aan de in dit reglement vervatte maatregelen gebonden, voor zover het betreft geschillen als hier genoemd, welke tijdens hun lidmaatschap ontstaan. 62. De werking van de in dit reglement vervatte maatregelen neemt een aanvang zodra het bestuur een ingediend verzoekschrift heeft ontvangen. Het bestuur beoordeelt of enig geschil aanwezig is. Indien dit niet het geval is zal het bestuur de beide partijen hiervan zo spoedig mogelijk op de hoogte stellen met opgaaf van reden.

9 63. Maatregelen: hoogste één jaar; t de jaarvergadering, daarna bindend; personalia.

Huisregels en wetten. Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11

Huisregels en wetten. Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Huisregels en wetten. Artikel 2 De masseur zal zijn cliënt naar beste vermogen en zonder aanzien des persoons behandelen, adviseren en begeleiden. Hij zal aan hem toevertrouwde feiten van vertrouwelijke

Nadere informatie

Gedragsregels Nederlands Genootschap voor Sportmassage

Gedragsregels Nederlands Genootschap voor Sportmassage Website: Sportverzorging Lelystad Gedragsregels Nederlands Genootschap voor Sportmassage Definities Artikel 1 In deze gedragsregels wordt verstaan onder: 1. Sportmassage: Het complex van maatregelen, adviezen

Nadere informatie

GEDRAGSCODE. Algemeen

GEDRAGSCODE. Algemeen GEDRAGSCODE Algemeen Op grond van artikel 3 sub b van de Statuten zijn de volgende regels opgesteld. Deze gedragsregels zijn een nadere uitwerking van de ethische normen, waaraan het intermenselijk handelen

Nadere informatie

Beroepscode en gedragsregels van de NBOT ARTIKEL 1 ALGEMEEN

Beroepscode en gedragsregels van de NBOT ARTIKEL 1 ALGEMEEN ARTIKEL 1 ALGEMEEN 1.1 Een beroepscode kan worden omschreven als de codificatie van ethische en praktische normen en beginselen omtrent hetgeen in de uitoefening van een beroep behoort te worden gedaan

Nadere informatie

1. Inleiding... 2. 2. Algemene beroepscode... 2. 3. Beroepscode in relatie tot cliënten... 3. 4. Beroepscode in relatie tot collegae therapeuten...

1. Inleiding... 2. 2. Algemene beroepscode... 2. 3. Beroepscode in relatie tot cliënten... 3. 4. Beroepscode in relatie tot collegae therapeuten... Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Algemene beroepscode... 2 3. Beroepscode in relatie tot cliënten... 3 4. Beroepscode in relatie tot collegae therapeuten... 4 5. Beroepscode in relatie tot andere hulpverleners...

Nadere informatie

Normdocument 4 Beroepscode voor ethiek en gedrag

Normdocument 4 Beroepscode voor ethiek en gedrag Normdocument 4 Beroepscode voor ethiek en gedrag Vastgesteld tijdens de ALV van 19 maart 2016. Versie 30-03-2016/cd/530 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Algemene beroepscode... 3 3. Beroepscode in relatie

Nadere informatie

Beroepscode van de. Beroepsvereniging van. Spiritueel Werkers (inclusief gedragsregels)

Beroepscode van de. Beroepsvereniging van. Spiritueel Werkers (inclusief gedragsregels) Beroepscode van de Beroepsvereniging van Spiritueel Werkers (inclusief gedragsregels) Opgesteld op 2 mei 2006 en goedgekeurd door de ALV van 17 juni 2006 te Heeze. Behorend bij de Statuten van de Beroepsvereniging

Nadere informatie

Professionalisering. Beroepscode. Datum: 20-11-2013. Versie: 1.0

Professionalisering. Beroepscode. Datum: 20-11-2013. Versie: 1.0 Professionalisering Beroepscode Datum: 20-11-2013 Versie: 1.0 Inhoudsopgave Omschrijvingen... 3 Algemeen... 3 Aspecten met betrekking tot de beroepsuitoefening... 3 Aspecten met betrekking tot de houding

Nadere informatie

Beroepscode Huidtherapeuten

Beroepscode Huidtherapeuten Beroepscode Huidtherapeuten Voorwoord De Algemene Ledenvergadering heeft in haar vergadering van 6 mei 1992 de Gedragscode ( Gedragsregels Huidtherapeuten ) vastgesteld. Sinds die tijd is er veel veranderd

Nadere informatie

NEDERLANDSE VERENIGING VAN STRAFRECHTADVOCATEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. TOELATING. Voorwaarden

NEDERLANDSE VERENIGING VAN STRAFRECHTADVOCATEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. TOELATING. Voorwaarden NEDERLANDSE VERENIGING VAN STRAFRECHTADVOCATEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. TOELATING Voorwaarden 1.1. Tot gewoon lid van de Vereniging worden toegelaten advocaten, die voldoen aan de in artikel 6 van de

Nadere informatie

Beroepscode voor technisch geneeskundigen

Beroepscode voor technisch geneeskundigen Beroepscode voor technisch geneeskundigen VERSIE 28-01-2019 AUTEUR Nederlandse Vereniging voor Technische Geneeskunde POST NVvTG Postbus 711 3500 AS Utrecht MAIL info@nvvtg.nl WEB www.nvvtg.nl KvK 08200242

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Deelneming Stichting Adiona AV2018

Algemene Voorwaarden Deelneming Stichting Adiona AV2018 Algemene Voorwaarden Deelneming Stichting Adiona AV2018 De Algemene Voorwaarden zijn op 17 september 2018 vastgesteld door het bestuur van Stichting Adiona en van toepassing op de Deelneming. Artikel 1.

Nadere informatie

REGLEMENT HOUDENDE GEDRAGSREGELS

REGLEMENT HOUDENDE GEDRAGSREGELS REGLEMENT HOUDENDE GEDRAGSREGELS als bedoeld in artikel 19 van de statuten van de Stichting VRT - Verenigd Register van Taxateurs (de stichting), gevestigd te Rotterdam. Inleiding Blijkens artikel 2.1.

Nadere informatie

PROFESSIONEEL STATUUT VOOR EEN HUISARTS IN DIENST BIJ EEN HUISARTS

PROFESSIONEEL STATUUT VOOR EEN HUISARTS IN DIENST BIJ EEN HUISARTS BIJLAGE II PROFESSIONEEL STATUUT VOOR EEN HUISARTS IN DIENST BIJ EEN HUISARTS Overwegende: - dat overeenkomstig artikel 5 onder a van de CAO HID/DA de huisarts zijn werkzaamheden zal verrichten met inachtneming

Nadere informatie

Statuut van Onafhankelijkheid

Statuut van Onafhankelijkheid Statuut van Onafhankelijkheid Zoals laatstelijk gewijzigd en vastgesteld door het bestuur van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs ingevolge artikel 6 lid 2 en artikel 12 lid 3 van de statuten van

Nadere informatie

Beroepscode Bachelor Medisch Hulpverlener. Definitief. Juni 2016

Beroepscode Bachelor Medisch Hulpverlener. Definitief. Juni 2016 1 Beroepscode Bachelor Medisch Hulpverlener Definitief Juni 2016 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Algemeen... 4 2. De Bachelor Medisch Hulpverlener in relatie tot de zorgvrager... 5 3. De Bachelor Medisch

Nadere informatie

Regel 2 De zaakwaarnemer dient te vermijden dat zijn vrijheid en onafhankelijkheid in de uitoefening van zijn beroep in gevaar zouden kunnen komen.

Regel 2 De zaakwaarnemer dient te vermijden dat zijn vrijheid en onafhankelijkheid in de uitoefening van zijn beroep in gevaar zouden kunnen komen. De gedragsregels brengen hedendaagse maatschappelijke normen en waarden onder woorden die naar de heersende opvatting van ProAgent behoren te worden inachtgenomen bij de uitoefening van het beroep van

Nadere informatie

Reglementen: REGLEMENT Q, BEROEPSCODE (september 2013)

Reglementen: REGLEMENT Q, BEROEPSCODE (september 2013) Colofon Dit reglement is een uitgave van: Koninklijke Nederlandse Zwembond Coltbaan 1-19 3439 NG Nieuwegein Voor meer informatie kunt u terecht bij: Website: www.knzb.nl Telefoon: 088-1348600 Email: reglementen@knzb.nl

Nadere informatie

Artikel 1. Toepasselijkheid Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle diensten en leveringen van Pedicure Praktijk Borne en op alle met

Artikel 1. Toepasselijkheid Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle diensten en leveringen van Pedicure Praktijk Borne en op alle met Artikel 1. Toepasselijkheid Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle diensten en leveringen van Pedicure Praktijk Borne en op alle met voetverzorging van Pedicure praktijk Borne aangegane

Nadere informatie

Voetpraktijk Exloo behoudt zich het recht voor deze Algemene Voorwaarden te wijzigen of aan te vullen.

Voetpraktijk Exloo behoudt zich het recht voor deze Algemene Voorwaarden te wijzigen of aan te vullen. Algemene Voorwaarden Voetpraktijk Exloo Artikel 1. Toepasselijkheid Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle diensten en leveringen van Voetpraktijk Exloo en op alle met voetverzorging van

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN TUNE ICT

ALGEMENE VOORWAARDEN TUNE ICT ALGEMENE VOORWAARDEN TUNE ICT Artikel 1 - Begripsbepalingen 1.1 Deze algemene voorwaarden verstaan onder: Tune ICT: de V.O.F., gevestigd te Tiel aan de Betuwestraat 42 (4005 AR) Klant: de cliënt aan wie

Nadere informatie

1.2 De klacht: Een gemotiveerde uiting van ontevredenheid over een concrete gedraging van personen werkzaam bij de zorgaanbieder en haar partners.

1.2 De klacht: Een gemotiveerde uiting van ontevredenheid over een concrete gedraging van personen werkzaam bij de zorgaanbieder en haar partners. Klachtenreglement Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijving 1.1 De zorgaanbieder: Gezinssupport.nu. 1.2 De klacht: Een gemotiveerde uiting van ontevredenheid over een concrete gedraging van personen

Nadere informatie

NMI Mediation Reglement 2008

NMI Mediation Reglement 2008 NMI Mediation Reglement 2008 Artikel 1 Definities In dit Reglement wordt verstaan onder: a. Kwestie: de in de Mediationovereenkomst omschreven kwestie. b. Certificerende Instelling: de instelling die certificaten

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. 1 Begrippen

Algemene voorwaarden. 1 Begrippen Algemene voorwaarden 1 Begrippen De organisatie: Studiecoach Doorn, onderdeel van VOF Bisschop Consultancy. De cliënt: de ouder of ieder ander die een leerling bij Huiswerkbegeleiding Doorn onderbrengt

Nadere informatie

Beroepscode en gedragsregels van de NBVH

Beroepscode en gedragsregels van de NBVH ARTIKEL 1 ALGEMEEN 1.1. Een beroepscode kan worden omschreven als de codificatie van ethische en praktische normen en beginselen omtrent hetgeen in de uitoefening van een beroep behoort te worden gedaan

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR DE COMMISSIE VOOR GESCHILLEN VAN HET CONFESSIONEEL MBO

REGLEMENT VOOR DE COMMISSIE VOOR GESCHILLEN VAN HET CONFESSIONEEL MBO REGLEMENT VOOR DE COMMISSIE VOOR GESCHILLEN VAN HET CONFESSIONEEL MBO Artikel 1 I. Het Confessioneel MBO kent een commissie voor geschillen, hierna te noemen: de commissie. 2. De commissie wordt in stand

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden van Pedicure Rozenburg

Algemene Voorwaarden van Pedicure Rozenburg Algemene Voorwaarden van Pedicure Rozenburg Update 19-05-2018 Artikel 1. Toepasselijkheid Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle diensten en leveringen van Pedicure Rozenburg en op alle

Nadere informatie

Artikel 1 - Geschillencommissie

Artikel 1 - Geschillencommissie Reglement Geschillencommissie inzake de kwaliteit van Marktonderzoek zoals bedoeld in artikel 21 lid 2 van de statuten van de MarktonderzoekAssociatie MOA vastgesteld door het Bestuur van de MOA op 11

Nadere informatie

5. Duur en beëindiging 1. De overeenkomst wordt aangegaan voor onbepaalde tijd met een minimum

5. Duur en beëindiging 1. De overeenkomst wordt aangegaan voor onbepaalde tijd met een minimum Algemene voorwaarden Cross Communications is een vennootschap gevestigd te Deventer, kantoorhoudend aan het adres Assenstraat 14 7411JT Deventer, ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel

Nadere informatie

2. Algemene voorwaarden van contractant c.q. derden zijn voor 142Design.nl niet bindend en niet van toepassing.

2. Algemene voorwaarden van contractant c.q. derden zijn voor 142Design.nl niet bindend en niet van toepassing. De Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, werkzaamheden en overeenkomsten die 142Design.nl levert. Voor de hostingdiensten die 142Design.nl levert zijn aanvullende bepalingen van

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Administratiekantoor Van Bavel m.i.v. 01-01-2017 Artikel 1. Toepasselijkheid. De voorwaarden zijn van toepassing op iedere overeenkomst gesloten tussen Administratiekantoor Van Bavel

Nadere informatie

1.2 De gedragscode is van toepassing op alle therapeuten die zijn aangesloten bij de N.B.G.T.

1.2 De gedragscode is van toepassing op alle therapeuten die zijn aangesloten bij de N.B.G.T. GEDRAGSCODE VAN DE NBGT 1. Algemene regels 1.1 De in deze gedragsregels genoemde termen hebben de volgende betekenis: a. N.B.G.T.: De Nederlandse Beroepsvereniging van Gestalt-therapeuten. b. Therapeut:

Nadere informatie

Specialisten vereniging migratierecht advocaten SVMA

Specialisten vereniging migratierecht advocaten SVMA Specialisten vereniging migratierecht advocaten SVMA HUISHOUDELIJK REGLEMENT (artikel 18a van de Statuten) 1. MIGRATIERECHT In aanvulling op het bepaalde in artikel 4 van de Statuten wordt in dit Huishoudelijk

Nadere informatie

Reglement Klachtenloket ouders/oudercommissie Kinderopvang

Reglement Klachtenloket ouders/oudercommissie Kinderopvang Reglement Klachtenloket ouders/oudercommissie Kinderopvang Telefoon: 0900-1877 ( 0,20 per gesprek) maandag t/m vrijdag 9.00-17.00 uur E-mail: info@klachtenloket-kinderopvang.nl Postadres: Postbus 96802,

Nadere informatie

1. Algemene regels Verantwoordelijkheid Deskundigheid Beeldvorming Privacy Relatie therapeut-cliënt...

1. Algemene regels Verantwoordelijkheid Deskundigheid Beeldvorming Privacy Relatie therapeut-cliënt... Gedragscode Inhoud 1. Algemene regels... 3 Verantwoordelijkheid... 3 Deskundigheid... 3 Beeldvorming... 3 Privacy... 4 2. Relatie therapeut-cliënt... 4 Verantwoordelijkheid... 4 Praktijkvoering... 4 Respect...

Nadere informatie

FYSIOTHERAPIE STEENWIJK

FYSIOTHERAPIE STEENWIJK FYSIOTHERAPIE STEENWIJK Privacyreglement Introductie van dit reglement Onze praktijk houdt, om u zo goed mogelijk ten dienst te kunnen zijn en vanwege wettelijke verplichtingen een registratie bij van

Nadere informatie

Algemene voorwaarden bij het aangaan van een begeleidingsovereenkomst

Algemene voorwaarden bij het aangaan van een begeleidingsovereenkomst Algemene voorwaarden bij het aangaan van een begeleidingsovereenkomst Artikel 1 Definities In deze algemene voorwaarden worden de volgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk

Nadere informatie

BEROEPSCODE NEDERLANDSE WERKGROEP VAN PRAKTIZIJNS IN DE NATUURLIJKE GENEESKUNST (N.W.P.)

BEROEPSCODE NEDERLANDSE WERKGROEP VAN PRAKTIZIJNS IN DE NATUURLIJKE GENEESKUNST (N.W.P.) BEROEPSCODE NEDERLANDSE WERKGROEP VAN PRAKTIZIJNS IN DE NATUURLIJKE GENEESKUNST (N.W.P.) (Praktijkvoorschriften) voor Praktizijns in de Natuurlijke Geneeskunst (NWP Praktizijns) Uitgave: Stichting Centraal

Nadere informatie

Monappel bemiddeling reglement 2002

Monappel bemiddeling reglement 2002 Monappel Bemiddeling - 1 Monappel bemiddeling reglement 2002 Artikel 1 Definities In dit reglement wordt verstaan onder: Monappel: Bedrijf in communicatie vertegenwoordigd door R. Montsma, gevestigd te

Nadere informatie

2. Onder handelingen op het gebied van de geneeskunst worden verstaan:

2. Onder handelingen op het gebied van de geneeskunst worden verstaan: Artikel 446 1. De overeenkomst inzake geneeskundige behandeling - in deze afdeling verder aangeduid als de behandelingsovereenkomst - is de overeenkomst waarbij een natuurlijke persoon of een rechtspersoon,

Nadere informatie

Beroepscode. November 2011. Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten

Beroepscode. November 2011. Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten November 2011 Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten Voorwoord Voor u ligt een herziene versie van de, als vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 april 2003. De herziene versie is geactualiseerd

Nadere informatie

Algemene voorwaarden SpaaQ versie

Algemene voorwaarden SpaaQ versie Algemene voorwaarden SpaaQ versie 1.0 2016 Artikel 1 Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Opdrachtgever: degene die, alleen of gezamenlijk en niet in de uitoefening van een beroep

Nadere informatie

Volksgezondheidswetgeving GENEESKUNDIGE BEHANDELINGSOVEREENKOMST

Volksgezondheidswetgeving GENEESKUNDIGE BEHANDELINGSOVEREENKOMST GENEESKUNDIGE BEHANDELINGSOVEREENKOMST 13 Geneeskundige behandelingsovereenkomst (P.B. 2000, no. 118) Landsverordening van de 23ste oktober 2000 houdende vaststelling van de tekst van Boek 7 van het Burgerlijk

Nadere informatie

verklaring dat een belanghebbende zich, ofschoon zijn rechtspositie niet is geschaad, op incorrecte wijze door het fonds bejegend acht.

verklaring dat een belanghebbende zich, ofschoon zijn rechtspositie niet is geschaad, op incorrecte wijze door het fonds bejegend acht. Stichting Pensioenfonds Abbott Nederland Reglement klachten- en geschillenprocedure Artikel 1. Begripsbepalingen De in de statuten en het pensioenreglement gebruikte begripsbepalingen worden geacht deel

Nadere informatie

REGLEMENT TUCHTCOMMISSIE MAKELAARDIJ

REGLEMENT TUCHTCOMMISSIE MAKELAARDIJ REGLEMENT TUCHTCOMMISSIE MAKELAARDIJ Vastgesteld door de algemene ledenvergadering van VastgoedPRO op 12-11-2013, op grond van het bepaalde in de statuten van VastgoedPRO. Ingaande per 1-1-2014. Begripsomschrijving

Nadere informatie

Reglement Klachtenbehandeling Oudercommissie Kinderopvang

Reglement Klachtenbehandeling Oudercommissie Kinderopvang Reglement Klachtenbehandeling Oudercommissie Kinderopvang 2009 Artikel 1 Stichting Prokino stelt een eigen onafhankelijke klachtencommissie in voor de behandeling van klachten van een oudercommissie. Stichting

Nadere informatie

Algemene leverings- en betalingsvoorwaarden van de Vereniging Groothandel Automaterialen Vrooam, statutair gevestigd te Schiedam.

Algemene leverings- en betalingsvoorwaarden van de Vereniging Groothandel Automaterialen Vrooam, statutair gevestigd te Schiedam. 1 Algemene leverings- en betalingsvoorwaarden van de Vereniging Groothandel Automaterialen Vrooam, statutair gevestigd te Schiedam. Artikel 1: Algemeen Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle rechtsverhoudingen,

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden van Hulphonden voor Autisme

Algemene Voorwaarden van Hulphonden voor Autisme Algemene Voorwaarden van Hulphonden voor Autisme 1. Definities I. In de algemene voorwaarden wordt verstaan onder: i. Hulphonden voor Autisme levert persoonlijke diensten, zoals therapie, begeleiding en

Nadere informatie

Algemene voorwaarden SAURUS Internet

Algemene voorwaarden SAURUS Internet Algemene voorwaarden SAURUS Internet Artikel 1 Algemeen 1.1 Deze algemene voorwaarden gelden voor iedere aanbieding en overeenkomst tussen SAURUS en een klant, voor zover door partijen niet uitdrukkelijk

Nadere informatie

AANGESLOTENEN-REGLEMENT. Stichting Taxaties en Validaties

AANGESLOTENEN-REGLEMENT. Stichting Taxaties en Validaties AANGESLOTENEN-REGLEMENT Stichting Taxaties en Validaties 31 december 2012 Inhoudsopgave 1 Definities... 3 2 Inschrijfprocedure... 4 3 Toelatingsprocedure... 4 4 Jaarlijkse Bijdrage... 4 5 Verplichtingen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement van de KBO afdeling Bergen op Zoom, tevens genaamd BAS, Bergse Actieve Senioren. Artikel 1: Begrippen Dit huishoudelijke reglement verstaat onder: 1.1 Statuten: de op 25 oktober

Nadere informatie

2. Algemene voorwaarden van contractant c.q. derden zijn voor EndeWeb Internet niet bindend en niet van toepassing.

2. Algemene voorwaarden van contractant c.q. derden zijn voor EndeWeb Internet niet bindend en niet van toepassing. EndeWeb Internet is een handelsnaam van Endemar Communicatie: Endemar Communicatie is een eenmanszaak. EndeWeb Internet, gevestigd te 's-gravenhage, kantoorhoudend aan het adres Warnaarslaan 23, 2496 RA

Nadere informatie

3 In op die behandelingsovereenkomst betrekking hebbende aangelegenheden is de minderjarige bekwaam in en buiten rechte op te treden.

3 In op die behandelingsovereenkomst betrekking hebbende aangelegenheden is de minderjarige bekwaam in en buiten rechte op te treden. Afdeling 5. De overeenkomst inzake geneeskundige behandeling Artikel 446 1 De overeenkomst inzake geneeskundige behandeling - in deze afdeling verder aangeduid als de behandelingsovereenkomst - is de overeenkomst

Nadere informatie

Verenigingsreglement Zorgthuisnl

Verenigingsreglement Zorgthuisnl Verenigingsreglement Zorgthuisnl Artikel 1. Definities 1. Algemene ledenvergadering: het orgaan als bedoeld in artikel 10 van de statuten. 2. Aspirant lid: de door het bestuur of algemene ledenvergadering

Nadere informatie

BEROEPSCODE VOOR DE PSYCHODIAGNOSTISCH WERKENDE, die lid is van de VERENIGING VOOR PSYCHODIAGNOSTISCH WERKENDEN (VVP)

BEROEPSCODE VOOR DE PSYCHODIAGNOSTISCH WERKENDE, die lid is van de VERENIGING VOOR PSYCHODIAGNOSTISCH WERKENDEN (VVP) BEROEPSCODE VOOR DE PSYCHODIAGNOSTISCH WERKENDE, die lid is van de VERENIGING VOOR PSYCHODIAGNOSTISCH WERKENDEN (VVP) Omschrijvingen: Psychologisch-pedagogisch assistent (PPA) MBO- of MBO + -niveau: Deze

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN MAKE MARKETING MAGIC B.V.

ALGEMENE VOORWAARDEN MAKE MARKETING MAGIC B.V. ALGEMENE VOORWAARDEN MAKE MARKETING MAGIC B.V. Dit zijn de algemene voorwaarden van Make Marketing Magic B.V. Onderstaand vindt u de voorwaarden van Make Marketing Magic B.V. die van toepassing zijn op

Nadere informatie

Algemene leveringsvoorwaarden SamSam Servicebureau BV

Algemene leveringsvoorwaarden SamSam Servicebureau BV Algemene leveringsvoorwaarden SamSam Servicebureau BV Inhoud Artikel 1. Definities... 2 Artikel 2. Toepasselijkheid... 2 Artikel 3. Offertes... 2 Artikel 4. De opdracht... 2 Artikel 5. Uitvoering van de

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de afdeling Jong. van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de afdeling Jong. van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT 21-8-2013 huishoudelijk reglement 1afdeling Jong van de PV RIVM/BBio/PD-ALT HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de afdeling Jong van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT Artikel 1 Lidmaatschap 1. Zij

Nadere informatie

Klachtenregeling DOKh als bedoeld in artikel 13 lid 1 van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. participerende zorgaanbieders

Klachtenregeling DOKh als bedoeld in artikel 13 lid 1 van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. participerende zorgaanbieders Klachtenregeling DOKh als bedoeld in artikel 13 lid 1 van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg ten behoeve van participerende zorgaanbieders Begripsbepaling Artikel 1 In deze regeling wordt verstaan

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Artikel 1: DEFINITIES Artikel 2 ALGEMEEN

Algemene voorwaarden Artikel 1: DEFINITIES Artikel 2 ALGEMEEN Algemene voorwaarden Artikel 1: DEFINITIES 1.1 Account: de klantennaam waarmee de klant toegang krijgt tot het mediascherm-systeem van promotv.nl. 1.2 E-mailadres: een op naam van de klant gestelde adrescode,

Nadere informatie

Burgerlijk Wetboek Boek 7, Afdeling 5

Burgerlijk Wetboek Boek 7, Afdeling 5 Burgerlijk Wetboek Boek 7, Afdeling 5 (Tekst geldend op: 19 02 2015) Afdeling 5. De overeenkomst inzake geneeskundige behandeling Artikel 446 4. De overeenkomst inzake geneeskundige behandeling in deze

Nadere informatie

NMI MEDIATION REGLEMENT 2001

NMI MEDIATION REGLEMENT 2001 Nederlands Mediation Instituut NMI MEDIATION REGLEMENT 2001 Artikel 1 - Definities In dit reglement wordt verstaan onder: NMI: de Stichting Nederlands Mediation Instituut, gevestigd te Rotterdam. Reglement:

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Italiaantje van Nederland. Definities

Algemene voorwaarden Italiaantje van Nederland. Definities Algemene voorwaarden Italiaantje van Nederland Definities Opdrachtgever: de natuurlijke of rechtspersoon met wie de overeenkomst tot levering van producten en diensten van Italiaantje van Nederland wordt

Nadere informatie

Voor het inroepen van de dienstverlening van Hofland Incasso C.V. met betrekking tot incasso bij voorbaat.

Voor het inroepen van de dienstverlening van Hofland Incasso C.V. met betrekking tot incasso bij voorbaat. 2015-01 ALGEMENE VOORWAARDEN Voor het inroepen van de dienstverlening van Hofland Incasso C.V. met betrekking tot incasso bij voorbaat. Artikel 1 Toepassingsgebied. 1.1 Deze algemene leveringsvoorwaarden

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van: Nederlandse vereniging voor Commissarissen en Directeuren (NCD), gevestigd te Amsterdam: zoals van kracht per

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van: Nederlandse vereniging voor Commissarissen en Directeuren (NCD), gevestigd te Amsterdam: zoals van kracht per blad 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT van: Nederlandse vereniging voor Commissarissen en Directeuren (NCD), gevestigd te Amsterdam: zoals van kracht per 19-1-2016 blad 2 Inleiding. De ledenraad van de vereniging

Nadere informatie

1 Definities. 1. Contractant: de natuurlijke of rechtspersoon met wie de overeenkomst tot levering van. Algemene Voorwaarden le Mair ICT Advies 1

1 Definities. 1. Contractant: de natuurlijke of rechtspersoon met wie de overeenkomst tot levering van. Algemene Voorwaarden le Mair ICT Advies 1 Algemene Voorwaarden Le Mair ICT Advies, gevestigd te Vijfhuizen, kantoorhoudend aan het adres Fortwachter 6, 2141 EE Vijfhuizen, ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer:

Nadere informatie

MANAGEMENTSTATUUT SAMENWERKINGSVERBAND PO SWV 30.06

MANAGEMENTSTATUUT SAMENWERKINGSVERBAND PO SWV 30.06 MANAGEMENTSTATUUT SAMENWERKINGSVERBAND PO SWV 30.06 Artikel 1 - Definitiebepaling In dit managementstatuut wordt verstaan onder: Vereniging: de Vereniging Samenwerkingsverband PO 30.06; Algemene vergadering:

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. Artikel 1 : Toepasselijkheid Algemene Voorwaarden

ALGEMENE VOORWAARDEN. Artikel 1 : Toepasselijkheid Algemene Voorwaarden ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 : Toepasselijkheid Algemene Voorwaarden 1.1 Alle overeenkomsten, opdrachten, aanbiedingen, offertes en facaturen waarbij ScriptieScreening diensten van welke aard ook levert

Nadere informatie

Vereniging van Letselschade Advocaten "LSA" HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Vereniging van Letselschade Advocaten LSA HUISHOUDELIJK REGLEMENT Vereniging van Letselschade Advocaten "LSA" HUISHOUDELIJK REGLEMENT Het huishoudelijk reglement overeenkomstig artikel 19 van de statuten van de Vereniging van Letselschade Advocaten ( LSA ), zoals vastgesteld

Nadere informatie

INHOUD 1. KLACHTENREGELING STICHTING HET VETERANENINSTITUUT

INHOUD 1. KLACHTENREGELING STICHTING HET VETERANENINSTITUUT INHOUD 1. KLACHTENREGELING STICHTING HET VETERANENINSTITUUT 2. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE KLACHTENCOMMISSIE VAN DE STICHTING HET VETERANENINSTITUUT 3. AANWIJZINGEN VAN HET BESTUUR VAN DE STICHTING

Nadere informatie

THIM Hogeschool voor Fysiotherapie Newtonbaan 6-8, 3439 NK NIEUWEGEIN

THIM Hogeschool voor Fysiotherapie Newtonbaan 6-8, 3439 NK NIEUWEGEIN THIM Hogeschool voor Fysiotherapie Newtonbaan 6-8, 3439 NK NIEUWEGEIN Artikel 1 Begrippen... 3 Artikel 2 Toepasselijkheid... 3 Artikel 3 Reglementen... 3 Artikel 4 Aanmelding en inschrijving... 3 Artikel

Nadere informatie

Doorlopende tekst van Verordening gedrags- en beroepsregels (VGBA) uitgaande van aanvaarding van door het bestuur ingediende amendementen 1

Doorlopende tekst van Verordening gedrags- en beroepsregels (VGBA) uitgaande van aanvaarding van door het bestuur ingediende amendementen 1 Doorlopende tekst van Verordening gedrags- en beroepsregels (VGBA) uitgaande van aanvaarding van door het bestuur ingediende amendementen 1 2 december 2013 1 De hiernavolgende tekst van VGBA geeft de tekst

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN PROPTIMIZE NEDERLAND B.V. (versie oktober 2012)

ALGEMENE VOORWAARDEN PROPTIMIZE NEDERLAND B.V. (versie oktober 2012) ALGEMENE VOORWAARDEN PROPTIMIZE NEDERLAND B.V. (versie oktober 2012) 1. Definities 1.1 In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Opdracht : a) De overeenkomst waarbij Opdrachtnemer hetzij alleen

Nadere informatie

Klachtreglement Wkkgz

Klachtreglement Wkkgz Klachtreglement Wkkgz Inleiding Zorgvragers dienen niet snel een klacht in. Als een zorgvrager de stap zet om een klacht in te dienen, is het daarom des te belangrijker om daar zorgvuldig mee omgaan. Een

Nadere informatie

Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (voor podologie en podoposturaal therapie) STICHTING LOOP

Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (voor podologie en podoposturaal therapie) STICHTING LOOP Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (voor podologie en podoposturaal therapie) STICHTING LOOP Door een heldere klachtenprocedure is het voor de patiënt duidelijk op welke wijze onvrede of een klacht

Nadere informatie

Algemene leveringsvoorwaarden

Algemene leveringsvoorwaarden Algemene leveringsvoorwaarden 1. Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: OutSight Media: te Hoorn, ingeschreven bij de kamer van koophandel in Hoorn onder nummer: 37128750 Online

Nadere informatie

Gedragscode tolken en vertalers

Gedragscode tolken en vertalers Gedragscode tolken en vertalers Wet beëdigde tolken en vertalers Contact Postadres: Raad voor Rechtsbijstand Bureau Wbtv Postbus 2349 5202 CH s-hertogenbosch Telefoon: 088-787 19 20 Kijk op onze website

Nadere informatie

ARTIKEL 3 Totstandkoming van de behandelingsovereenkomst

ARTIKEL 3 Totstandkoming van de behandelingsovereenkomst Algemene voorwaarden ARTIKEL 1 Definities en begrippen In deze voorwaarden wordt verstaan onder: Opdrachtgever: degene die voor zichzelf of voor een bepaalde derde een behandelingsovereenkomst sluit met

Nadere informatie

Doel Beoogd wordt met behulp van deze klachtregeling de volgende doelstellingen na te streven:

Doel Beoogd wordt met behulp van deze klachtregeling de volgende doelstellingen na te streven: Titel Klachtenregeling RIBW de Vliet, Regeling - augustus 2017 Aanleiding Iedere zorginstelling of zorgverlener is verplicht om een laagdrempelige regeling voor de behandeling van klachten van haar cliënten

Nadere informatie

Klachtenregeling REVACARE Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

Klachtenregeling REVACARE Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Klachtenregeling REVACARE Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen 1. Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan onder: a. zorgaanbieder : Recacare; b. raad van bestuur

Nadere informatie

: de Stichting Geschillen in de landbouw c.a.;

: de Stichting Geschillen in de landbouw c.a.; Reglement geschillen in de landbouwzorg Begripsomschrijving Artikel 1 In dit Reglement wordt verstaan onder: Stichting : de Stichting Geschillen in de landbouw c.a.; Commissie : de Geschillencommissie

Nadere informatie

REGLEMENT KLACHTEN(ADVIES)COMMISSIE STICHTING EIGEN BOUW

REGLEMENT KLACHTEN(ADVIES)COMMISSIE STICHTING EIGEN BOUW REGLEMENT KLACHTEN(ADVIES)COMMISSIE STICHTING EIGEN BOUW Artikel 1: Begrippen In dit reglement wordt verstaan onder: Stichting: Raad van Toezicht: Bestuur: Medewerker: Commissie: Klager: De Stichting Eigen

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Huizentweets.nl

Algemene voorwaarden Huizentweets.nl Algemene voorwaarden Huizentweets.nl Artikel 1. Toepasselijkheid 1.1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle dienstverlening in de ruimste zin van het woord, die door Huizentweets.nl, ten

Nadere informatie

Privacyreglement Werkcontact

Privacyreglement Werkcontact Privacyreglement Werkcontact Privacyreglement cliëntregistratie in het kader van de wet Bescherming Persoonsgegevens. Artikel 1. Begripsbepalingen In dit reglement en de toelichting wordt verstaan onder:

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN 1 ALGEMENE VOORWAARDEN Opgesteld door: 2 ALGEMENE VOORWAARDEN FRIETFEEST.NL, gevestigd te Sint-Oedenrode, ingeschreven in het handelsregister onder nummer 17223508 verder te noemen FF. Artikel 1: Definities.

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN KION GASTOUDERBUREAU BV. Januari 2014

ALGEMENE VOORWAARDEN KION GASTOUDERBUREAU BV. Januari 2014 ALGEMENE VOORWAARDEN KION GASTOUDERBUREAU BV Januari 2014 1. ALGEMEEN 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle door de vraagouder en de gastouder met KION Gastouderbureau BV, verder ook

Nadere informatie

REGLEMENT LEIDSE AMATEUR FOTOGRAFEN VERENIGING

REGLEMENT LEIDSE AMATEUR FOTOGRAFEN VERENIGING REGLEMENT LEIDSE AMATEUR FOTOGRAFEN VERENIGING Artikel 1. Het verkrijgen van het lidmaatschap 1. Het lidmaatschap kan uitsluitend worden verkregen door invulling en ondertekening van een daartoe bestemd

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. van. Rijnmondse Glas Centrale B.V. hierna te noemen RGC. gevestigd en kantoorhoudende te Dordrecht

ALGEMENE VOORWAARDEN. van. Rijnmondse Glas Centrale B.V. hierna te noemen RGC. gevestigd en kantoorhoudende te Dordrecht 1. Definities ALGEMENE VOORWAARDEN van Rijnmondse Glas Centrale B.V. hierna te noemen RGC gevestigd en kantoorhoudende te Dordrecht 1.1 In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: AV : de onderhavige

Nadere informatie

Klachtenreglement voor cliënten

Klachtenreglement voor cliënten Klachtenreglement voor cliënten Goede zorg staat bij helpgewoon voorop en wij vinden het belangrijk dat u over onze zorgverlening tevreden bent. Wij stellen alles in het werk om u de zorg te geven waar

Nadere informatie

de organisatie waaraan Stichting Pensioenfonds Recreatie de pensioenadministratie heeft uitbesteed.

de organisatie waaraan Stichting Pensioenfonds Recreatie de pensioenadministratie heeft uitbesteed. Stichting Pensioenfonds Recreatie KLACHTEN- EN GESCHILLENREGLEMENT Artikel 1 Begripsbepalingen De in de statuten en de reglementen gebruikte begripsbepalingen worden geacht deel uit te maken van dit reglement.

Nadere informatie

Ingangsdatum: van 5 Status : definitief Revisiedatum: juni 2015 GEDRAGSCODE

Ingangsdatum: van 5 Status : definitief Revisiedatum: juni 2015 GEDRAGSCODE Ingangsdatum: 12-6-2010 1 van 5 GEDRAGSCODE Inleiding De leden van de Nederlandse Vereniging van leraren in de F.M. Alexander Techniek (NeVLAT) zijn de hiernavolgende gedragscode overeengekomen. Deze gedragscode

Nadere informatie

BEROEPSCODE PHYSICIAN ASSISTANT 2012

BEROEPSCODE PHYSICIAN ASSISTANT 2012 BEROEPSCODE PHYSICIAN ASSISTANT 2012 1-1-2012 Gedragsregels ter bevordering van de beroepsuitoefening Physician Assistant Versie 1.0 Nederlandse Associatie Physician Assistants, Utrecht Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Wkkgz Wet Kwaliteit Klachten Geschillen Zorg

Wkkgz Wet Kwaliteit Klachten Geschillen Zorg Wkkgz Wet Kwaliteit Klachten Geschillen Zorg Reglement Klachtenregeling Wkkgz Eilandzorg 2017 Inhoud Pagina Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen 3 Artikel 1 Begrippenlijst 3 Hoofdstuk 2 Klachtopvang 4 Artikel

Nadere informatie

MEDIATIONOVEREENKOMST

MEDIATIONOVEREENKOMST MEDIATIONOVEREENKOMST mw., Mediator en de Partijen: A: en B: KOMEN HIERBIJ OVEREEN: 1 - Globale omschrijving van de kwestie 2 - Mediation 2.1 De Partijen en de Mediator zullen zich inspannen om de in punt

Nadere informatie

door de NVF gebruikt kan worden voor de communicatie met leden.

door de NVF gebruikt kan worden voor de communicatie met leden. Dit Huishoudelijk reglement is opgesteld krachtens artikel 10 van de statuten. Indien en voor zover vereist voor een goed begrip van dit Huishoudelijk Reglement, dient een verwijzing naar een enkelvoud

Nadere informatie

Privacy Reglement & Patiënt Registratie

Privacy Reglement & Patiënt Registratie Pagina 1 van 5 Document historie Goedgekeurd door de ALV inclusief lay-out 1. De cliënt dient vóór de aanvang van de behandeling te worden geïnformeerd over: a. het tarief b. de manier van declareren c.

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN ADMINISTRATIEKANTOOR KAAS DIENSTVERLENING

ALGEMENE VOORWAARDEN ADMINISTRATIEKANTOOR KAAS DIENSTVERLENING Artikel 1 - Algemeen 1.1 In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder : Opdrachtgever : de wederpartij van opdrachtnemer bij een overeenkomst bedoeld in artikel 2.1 Opdrachtnemer : Administratiekantoor

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Janszen Advocaten

Algemene voorwaarden Janszen Advocaten Algemene voorwaarden Janszen Advocaten 1. Definities In de algemene voorwaarden wordt verstaan onder: 1.a. Cliënt: de opdrachtgever of contractpartij van het advocatenkantoor 1.b. Het kantoor: de behandelend

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. van European Management and Sales Services, hierna te noemen E.M.S.S. gevestigd en kantoorhoudende te Dordrecht

ALGEMENE VOORWAARDEN. van European Management and Sales Services, hierna te noemen E.M.S.S. gevestigd en kantoorhoudende te Dordrecht ALGEMENE VOORWAARDEN van European Management and Sales Services, hierna te noemen E.M.S.S. gevestigd en kantoorhoudende te Dordrecht 1. Definities 1.1 In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder:

Nadere informatie