Een fijne kerst gewenst! Met vriendelijke groet, Esther van der Schee

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Een fijne kerst gewenst! Met vriendelijke groet, Esther van der Schee"

Transcriptie

1 Datum: Nieuwsbrief: 5 Beste ouders / verzorgers, In het kerstverhaal wordt verteld dat de keizer een volkstelling wilde houden. Daarom moesten Jozef en Maria op weg naar Bethlehem. Door zo n volkstelling wist de keizer precies hoeveel burgers er in zijn land woonden en hoeveel belasting hij kon vragen. Maar toch werd niet iedereen geteld: Slaven telden niet mee, en vrouwen alleen als echtgenote van hun man. Dat roept de vraag op: Wie telt mee en wie niet? Net als Jozef en Maria zijn er ook nu nog mensen onderweg. Aan de grenzen van Europa laten vluchtelingen hun naam op een lijst zetten. Ze weten vaak niet op welke lijst ze terecht komen de lijst van mensen die mogen blijven, of van mensen die terug moeten. Ook voor deze mensen is de vraag: Wie telt mee en wie niet? Het thema in de weken voor kerst is: Tel je mee? We gaan met de kinderen uitgebreid tellen. Vier kaarsen voor advent, het aantal dagen tot kerst, het aantal kinderen in de klas en het aantal inwoners van jouw eigen huis je kunt blijven tellen. Maar we werken het thema ook symbolisch uit, door het met kinderen te hebben over meetellen en niet meetellen. Bij Kind op Maandag is een speciaal prentenboek gemaakt rond dit thema. Het gaat over meneer Exactus, die in Bethlehem alle mensen moet tellen. Maar of hij echt iedereen geteld heeft? Een fijne kerst gewenst! Met vriendelijke groet, Esther van der Schee Uit de Bijbel Week 50 10/12 14/12 Alles plus één Lucas 1: en Micha 5: 1-4a Johannes krijgt zijn naam op de achste dag. Dat is de dag van zeven plus één, de dag van de volheid en dan nog net iets meer. De profeest Micha vertelde eeuwen eerder al over een mens die Israël compleet zou maken. Hij zal geboren worden in Betlehem, de stad van Koning David. Week 51 17/12-21/12 Ontelbaar Lucas 2: 1-20 De keizer houdt een volkstelling: Alle mensen in zijn land moeten geteld worden. Precies als hij klaar is met tellen, laat God een kind geboren worden. Dat kind telt voor de keizer misschien nog niet mee, maar hij zal de wereld veranderen.

2 Week 02 07/01-11/01 Wie wijst jou de weg? Matteüs 2: 1-23 Wijze mannen uit het Oosten gaan naar Jeruzalem, ze zoeken de pasgeboren koning. Een ster wijst hen de weg en de profeest Micha vertelde al eeuwen eerder waar de messias geboren zou worden. Later gaan ook Jozef en Maria op weg. Een engel vertelt Jozef in zijn droom waar ze naartoe kunnen gaan. Zending Iedere maandagmorgen mogen de kinderen zendingsgeld meenemen. Dit schooljaar sparen we met alle groepen voor Stichting Red een kind. In totaal is er in de afgelopen 3 weken 70,56 opgehaald. Hartelijk dank voor de bijdragen! Spel van de maand In de maand december bieden we het spel Chinees voetbal aan. In januari leren we de kinderen het spel Ninga-tikker aan. Veel speelplezier! PBS Onze school is een PBS-school. PBS staat voor Positive Behavior Support. We gaan uit van het positieve gedrag van kinderen. Drie kernwaarden staan op onze school daarbij centraal: Veiligheid, Respect en Plezier. Hieronder kunt u zien welke gedragsverwachtingen in de komende weken centraal staan: Les Waarde Gedragsverwachting Les 8 14 december Onderbouw groep 1 t/m 4 Respect Ik wacht op mijn beurt Les 8 14 december Bovenbouw groep 5 t/m 8 Digitaal met elkaar omgaan Plezier Plezier Veiligheid Veiligheid Veiligheid Ik praat gezellig met een ander en gebruik woorden waar een ander blij van wordt. Ik help wanneer iemand hulp nodig heeft. Ik houd wachtwoord/inlogcode voor mezelf. Ik ga naar meester/juf toe als ik op school vervelende info (op internet) tegenkom. Ik gebruik sociale media alleen buiten schooltijd (thuis).

3 Personeel De verdeling van de leerkrachten over groep 6 is bekend: juf Reinink is op maandag, dinsdag en donderdag in groep 6 aanwezig en juf van der Aa op woensdag en vrijdag). Daarnaast zal juf van der Aa op donderdagmiddag in groep 8 aanwezig zijn. Op de valreep hebben we ook de komende vacature in groep 2 weten in te vullen: na de kerstvakantie zal juf Hekman op de maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagmorgen op school aanwezig zijn. Juf van der Schee verwisselt in de maanden februari, maart en april CBS De Marliaantjes voor CBS De Rehoboth in Vriezenveen, om daar een zwangerschapsverlof van de directeur in te vullen. Op dinsdag en donderdag is de juf dan dus in Vriezenveen te vinden i.p.v. in Marle. Voor onze school heeft deze wisseling geen gevolgen. Voostellen juf van der Aa Hallo allemaal, Mijn naam is Marèll van der Aa en ik zal mij eens even voorstellen. Ik ben geboren in Almelo en getogen in Harbrinkhoek. Ik houd erg van dansen, gezelligheid, lezen en bouwen. Ja ja, dat laatste las je goed. Mijn vriend en ik zijn namelijk druk bezig met het bouwen van onze nieuwbouwwoning in Harbrinkhoek. Een lang, maar erg leuk en leerzaam project Een aantal van jullie zijn mij misschien al wel tegengekomen in de wandelgangen op school. Ik ben nu namelijk twee dagdelen in de week te vinden op De Fontein en vanaf januari zal ik twee dagen lesgeven in groep 6 en een dagdeel in groep 8! Hier heb ik ontzettend veel zin in en kan dan ook niet wachten om het nieuwe jaar te starten! Tot dan! Afscheid juf Schipper Op woensdag 19 december vieren we met de hele school het afscheid van juf Schipper. De kinderen mogen die ochtend verkleed op school komen. Ze hoeven geen eten en drinken mee te nemen naar school, daar wordt voor gezorgd. De kinderen van groep 6 gaan s morgens samen met juf Schipper ontbijten in de klas. Ze hoeven dus thuis niet uitgebreid te ontbijten. Dit is wel een verrassing voor de juf, dus ssssttttt! (de juf heeft beloofd deze Nieuwsdruppel niet te lezen). Juf Kok is op 19 december extra in groep 6 aanwezig. Van het ingezamelde geld zal Juf Schipper een persoonlijk aandenken kopen. Juf Schipper heeft aangegeven geen receptie te willen. Die wens respecteren we, maar we willen wel alle ouders in de gelegenheid stellen om de juf gedag te zeggen. Dat kan op woensdag 19 december om uur in de hal van school. OR Op 21 november heeft de OR haar jaarvergadering gehouden. Omdat er geen ouders aanwezig waren, behalve de OR-leden, was de jaarvergadering snel afgelopen. Het (financiële) jaarverslag en de begroting zijn goedgekeurd. Aansluitend heeft de OR haar gewone vergadering voortgezet. Gesproken is over de komende activiteiten, het sinterklaas- en kerstfeest en het oliebollen bakken.

4 Voor de OR altijd een drukke periode, maar we hebben er vertrouwen in dat dit goed zal komen! MR Op 21 november heeft ook de MR vergaderd. Annemiek Smit is welkom geheten in de MR. Op de agenda stonden het bespreken van het nieuwe jaarplan en een managementrapportage. Ook een analyse van alle toetsresultaten van is besproken. Naast alle grote stukken is er in de MR ook altijd gelegenheid om te praten over de dagelijkse gang van zaken in de school. De volgende MR-vergadering is op 23 januari Wist u dat.. - we dit schooljaar wel heel snel vinden gaan? - het eerste gedeelte van het schooljaar er al bijna op zit? - we na deze drukke weken ook wel uitkijken naar de kerstvakantie? - de kinderen in groep 7 druk aan het typen zijn? - het nog best lastig is voor alle kinderen van groep 7 om voldoende tijd te vinden voor het huiswerk dat erbij hoort? - de kinderen genoten hebben van de muzieklessen in de afgelopen weken? - het schoolconcert geslaagd was? - we het knap vinden dat de kinderen in zo n korte tijd deze muziekstukken geleerd hebben? - het team bijna een keuze heeft gemaakt voor een nieuwe muziekmethode? - het Sinterklaasverhaal weer zeer intensief beleefd is door de kinderen (én leerkrachten)? - iedereen erg benieuwd was op wie Piet Mario nu eigenlijk verliefd was? - juf van der Schee de gelukkige bleek te zijn? - nu Sint weer uit de school is, we direct overschakelen op kerst? - we blij zijn met de OR voor hun al hun hulp en ideeën? - we bijna afscheid gaan nemen van juf Schipper? - er in Tubantia een mooi artikel stond over de juf? - we de juf zeker gaan missen? - we blij zijn met juf van der Aa en juf Reinink, die samen groep 6 gaan doen? - we ook juf Hekman verwelkomen in groep 2 na de kerstvakantie? - we alle ouders en kinderen hele goede en gezegende feestdagen toewensen? - we iedereen graag weer op school zien op maandag 7 januari? Project Muziek In de lokale kranten en op Westerhaardigitaal heeft al een verslag gestaan van het schoolconcert. We kijken terug op een geslaagd optreden en verheugen ons al op het optreden van volgend jaar! Aanstaande maandag gaan we als team beslissen welke muziekmethode we gaan aanschaffen. In de afgelopen weken hebben we 2 methodes uitgeprobeerd en nu is het tijd om een keuze te maken. Op 16 januari gaan we tijdens een teamvergadering met elkaar de invoering van deze nieuwe methode bespreken.

5 Twenteranddictee Op dinsdag 27 november mochten Aniek Dekker uit groep 8 en Emy Timmerman uit groep 7 meedoen aan het Twenteranddictee. Ze hebben het daar opgenomen tegen 34 andere kinderen van allerlei scholen uit Twenterand. Ze hebben het heel goed gedaan, want ze zijn op de 10e en 11e plek geëindigd! Knap gedaan dames! Kerstkaarten We vragen u om geen kerstkaartjes en/of uitnodigingen voor verjaardagsfeestjes op school uit te delen. Vooral voor kinderen die niet gevraagd worden voor feestjes, is dit erg vervelend. Wilt uw kind graag een kerstkaartje geven aan de kinderen uit de groep, dan kan het ook 1 kerstkaart aan heel de groep geven. Deze kaartjes komen dan in de klas te hangen. Het is echt niet nodig om alle kinderen uit de groep persoonlijk een kerstkaart te geven/sturen. Aanmelden nieuwe leerlingen Kinderen die in schooljaar jaar worden kunnen aangemeld worden. Het is fijn als we weten op hoeveel kinderen we kunnen rekenen. Voor het inschrijven kunt u een afspraak maken met juf van der Schee.

6 Voorleeswedstrijd Op 29 november was het zover.de voorleeswedstrijd op school. We hadden dit jaar voor het eerst een kinderjury, die het fantastisch heeft gedaan. De voorlezers kwamen uit groep 5, 6, 7 en 8. En wat waren ze goed! Liam Post uit groep 7 heeft uiteindelijk gewonnen en hij mag onze school gaan vertegenwoordigen tijdens het Voorleeskampioenschap van Twenterand. Veel succes, Liam!

7 Sinterklaas Wat keken de kinderen uit naar de komst van Sint en Piet! Het verhaal over de verliefde Piet Mario werd intens beleefd door de kinderen. De kinderen van groep 1 t/m 4 hebben van Sint een mooi cadeautje gekregen. De kinderen van groep 5 t/m 8 hebben Sint goed geholpen door mooie surprises te maken. Natuurlijk werd juf Schipper even extra in het zonnetje gezet door Sint; het laatste Sinterklaasfeest van de juf op de Fontein! Kerst In de bijlage bij deze Nieuwsdruppel vindt u de uitnodiging voor de kerstviering op 20 december Graag horen we het wanneer er tijdens de kerstviering oppas nodig is voor niet-schoolgaande kinderen. U kunt dit vóór12 december aangeven bij juf van der Schee. De kerstcollecte is dit jaar voor Stichting Manna bedoeld. Stichting Manna zorgt voor een steuntje in de rug bij het oplossen van financiële problemen, tijdelijke ondersteuning in basisbehoeften door het schenken van een tweewekelijks boodschappenpakket en hulp voor gezinnen met kinderen door het verstrekken van kleding. Manna happy kids zorgt ervoor dat kinderen die opgroeien in een gezin waar geen geld is voor een Sinterklaascadeau of verjaardagscadeau het voor de kinderen ook deze dagen weer een feest is.

8 I.p.v. een geldelijke bijdrage zamelen we dit jaar boodschappen in. De meegebrachte spullen kunnen op 20 december bij de ingang van de kerk in de kratten gedaan worden. Hij die meer had, had niet te veel; hij die minder had, had niet te weinig. Stichting Manna heeft voor de pakketten de volgende wensen: Basisproducten: Koffie Suiker Koffiemelk Houdbare melk Boter / margarine / braadvet Jam / hagelslag / chocopasta Beschuit / Ontbijtkoek Pannenkoekenmix Soep, verschillende smaken Aardappelpuree Blik / pot groente Appelmoes Ingeblikt vlees / vis Rijst Macaroni Spaghetti Bami Mix voor macaroni/spaghetti/nasi/bami Ragout (blik) Zilveruitjes / augurken Wasmiddelen voor witte en bonte was Verzorgingsproducten zoals shampoo en douchegel Luxe producten: Koekjes Snoep/chocola Chips Ranja/frisdrank/sap Fruitcocktail Mayonaise/curry/ketchup Instant-pudding

9 Uitnodiging jeugdsportmonitor 2018 Geachte ouder(s)/verzorger(s), In samenwerking met de basisscholen en het voorgezet onderwijs wordt in de gemeente Twenterand de Jeugdsportmonitor uitgevoerd. De Jeugdsportmonitor is een onderzoek naar sport, bewegen en leefstijl onder de jeugd van 4 tot en met 17 jaar. De gegevens zijn voor zowel de gemeente als de school zeer waardevol en worden gebruikt ter ontwikkeling van het sport- en beweegbeleid en het schoolgezondheidsbeleid. Onze school verleent graag haar medewerking aan dit onderzoek. Wat vragen we van u? De vragenlijst voor het basisonderwijs wordt ingevuld door de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen. Om een betrouwbaar beeld te krijgen is uw deelname daarom erg belangrijk. Het invullen van de vragenlijst kost ongeveer 10 minuten. Deelname is geheel vrijwillig en anoniem. Hoe doet u mee? Via onderstaande link komt u terecht bij de online vragenlijst. Heeft u meerdere kinderen op dezelfde basisschool zitten, dan vragen wij of u voor elk van uw kinderen een vragenlijst wilt invullen, maar dit is niet verplicht. U kunt de vragenlijst nogmaals invullen door opnieuw op onderstaande link te klikken. Het onderzoek loopt tot en met 23 december Onder alle deelnemers wordt een Sport & Fit cadeaukaart van 50,00 verloot. Naar de online vragenlijst: Werkt bovenstaande link niet, dan kunt u deze kopiëren en in de adresbalk plakken. Alvast bedankt voor uw deelname! PS. Heeft u vragen over dit onderzoek, dan kunt u contact opnemen met Marieke van Vilsteren van Sportservice Overijssel (mvvilsteren@sportserviceoverijssel.nl). Oudermiddag gedragsverwachtingen Vorige week maandagmiddag waren er 8 ouders aanwezig bij de oudermiddag over gedragsverwachtingen. In de hal van de school zijn we gestart met het testen van de kennis van de ouders over PBS. Juf van der Schee deed dit met behulp van de Chromebooks. De ouders bleken best goed op de hoogte te zijn van PBS; fijn! Daarna is er in een open gesprek gesproken over gedragsverwachtingen; welke verwachtingen hanteren we als school en welke worden thuis gebruikt? Alhoewel de 8 ouders redelijk eensgezind waren, kwam ook hier naar voren dat we soms wel verschillend naar situaties kunnen kijken. Onze eigen verwachtingen komen niet altijd overeen met die van een ander; en hoe ga je daar dan mee om? De ouders vonden het een fijn uurtje; zeker de moeite waard om te herhalen. En wie weet komen er dan wel meer ouders

10 Hekken dicht Eén van onze waarden is Veiligheid. En daar hoort bij dat de kinderen op een afgesloten plein kunnen spelen. Geregeld zien we dat de 3 hekken van het schoolplein nog open staan. Liever zien we dat alle hekken dicht zijn. Daarom het verzoek aan de ouders om het hek te sluiten bij het verlaten van het plein. Zodat de kinderen veilig buiten kunnen spelen! Monitor De Bibliotheek Op School Onze school hecht veel waarde aan de taalontwikkeling en informatievaardigheden van uw kind. Daarom doen we jaarlijks mee aan een onderzoek: de Monitor de Bibliotheek Op School. Wat betekent meedoen met de Monitor de Bibliotheek Op School? Een keer per jaar vullen de leerlingen van groep 5 t/m 8 een korte digitale vragenlijst in. Een keer per jaar vullen de leerkrachten van alle groepen een digitale vragenlijst in. Dit gebeurt op onze school in januari In samenwerking met de plaatselijke Bibliotheek onderzoeken we: het leen- en leesgedrag van leerlingen, de leesmotivatie van leerlingen en de informatievaardigheden van leerlingen Privacy In verband met de nieuwe privacyregels (Algemene Verordening Gegevensbescherming AVG) vullen leerlingen geen persoonsgegevens in zoals voor- en achternaam en geboortedatum. De privacy van uw kind is gegarandeerd omdat de vragenlijst anoniem wordt ingevuld. Enkel de groepsnaam en leeftijd van uw kind wordt vermeld. Mocht u toch bezwaar hebben tegen deelname van uw kind aan de Monitor de Bibliotheek Op School, dan kunt u dit melden bij juf van der Schee. Wat wordt er met de resultaten gedaan? Op basis van deze analyse stellen we doelen op voor de komende periode die vastgelegd worden in een lees- en mediaplan. Deze doelen geven een duidelijke invulling en verbetering van het dagelijks vrij lezen, voorlezen of praten over boeken. Bij de volgende meting van de monitor zal blijken wat de aanpak heeft opgeleverd en welke andere ontwikkelingen mogelijk om actie vragen. Meer informatie over de Bibliotheek Op School en de monitor vindt u op debibliotheekopschool.nl. Eventuele vragen kunt u stellen bij de leesconsulent van de bibliotheek, Ria van der Wielen.

11 Agenda Woensdag 12 december Vrijdag 14 december Woensdag 19 december Donderdag 20 december - individueel damkampioenschap Westerhaar - algemeen damkampioenschap Westerhaar - Afscheid juf Schipper uur gelegenheid om de juf de hand te schudden uur alle leerlingen vrij uur Kerstfeest in de kerk uur start van de kerstvakantie - Luizenpluizen Vrijdag 21 december Maandag 7 januari Dinsdag 8 januari - Adviesgesprekken VO groep 8 Woensdag 9 januari - Adviesgesprekken VO groep 8 Donderdag 10 januari uur VO-voorlichting ouders groep 8 Vrijdag 11 januari Woensdag 23 januari Met vriendelijke groet, Team CBS De Fontein-locatie Hoofdweg - Volgende Nieuwsdruppel verschijnt uur MR-vergadering OR-vergadering

12

13 Kerstwandeling in Westerhaar Op zondag 16 december zal er een kerstwandeling plaatsvinden in Westerhaar. Tijdens deze wandeling kunt u het verhaal van de geboorte van Jezus meemaken, door middel van verhalen, toneel en zang. De start zal plaatsvinden bij de Baptistenkerk, Hoofdweg 85. Tussen uur en uur kan daar in groepen van ongeveer 25 personen gestart worden, het eindpunt is bij de Gereformeerde kerk de Bron, Wollegrasstraat 8. Voor eventueel vervoer terug naar de startplaats wordt gezorgd. Alles wat u aangeboden wordt, zoals koffie limonade en koek is gratis, wel wordt u in gelegenheid gesteld om een bijdrage te geven in de collectebus.

14 Damkampioenschap basisscholen Westerhaar Op woensdagmiddag 12 december 2018 organiseert de plaatselijke damclub WvM weer het jaarlijkse individuele damkampioenschap van Westerhaar voor basisscholieren. Van elke basisschool in Westerhaar wordt dan per school gedamd om het kampioenschap van hun basisschool. Er wordt gespeeld in drie leeftijdscategorieën en deze dag komen er dus drie kampioenen per school uit de bus. De aanvang van deze damkampioenschappen is om uur in het clubgebouw van de damclub aan de Asterstraat. De opgave is gratis en er zijn mooie prijzen te winnen. De leeftijdscategorieën zijn groep 3 en 4, groep 5 en 6 en groep 7 en 8. De inschrijflijsten worden dinsdag 11 december weer bij de school opgehaald, dus graag voor die tijd aanmelden op school. Op vrijdag 14 december wordt dan het algemeen damkampioenschap van Westerhaar gehouden eveneens in het clublokaal van de lokale damclub. De eerste twee kinderen van elke leeftijdsgroep van elke basisschool spelen dan om het algemeen damkampioenschap van Westerhaar voor basisscholieren. Deze finale bestaat dus uit zes deelnemers per leeftijdsgroep ( de twee van elke school ). Bij beide kampioenschappen zijn belangstellenden van harte welkom. De organisatie is in handen van de plaatselijke damclub.

Datum: Nieuwsbrief: 6

Datum: Nieuwsbrief: 6 Datum: 11-1-2019 Nieuwsbrief: 6 Beste ouders / verzorgers, Aan het begin van het jaar wensen mensen elkaar het goede toe: dat het maar Weer een mooi jaar mag worden! Het thema van Kind op Maandag is in

Nadere informatie

Datum: 11 december 2015 Nummer: 17e jaargang, nummer 6

Datum: 11 december 2015 Nummer: 17e jaargang, nummer 6 Datum: 11 december 2015 Nummer: 17e jaargang, nummer 6 Beste ouders/verzorgers, Kerstfeest vieren we al heel lang. Vroeger werd het anders gevierd als nu. Toen ging bijna iedereen naar de kerk om middernacht.

Nadere informatie

december - nummer 8

december - nummer 8 2018 2019 5 december - nummer 8 Agenda Donderdag 6 dec. Woensdag 12 dec. Woensdag 19 dec. Studiedag, alle kinderen vrij! Kerst CREA (in de eigen klas) Kerstviering 16.30 18.30 (zie hieronder voor de uitnodiging)

Nadere informatie

Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber

Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber www.obsdeeiber.nl Jaargang 31, nummer 3 08-11-2018 Enquêtes Op korte termijn zullen op alle scholen van Arcade dus ook onze school - diverse enquêtes uitgezet worden (ouders,

Nadere informatie

Met vriendelijke groet, Esther van der Schee

Met vriendelijke groet, Esther van der Schee Datum: 22-12- 2017 Nieuwsbrief: 5 Jaargang: 20 Beste ouders / verzorgers, Kerstfeest vieren we al heel lang. Vroeger werd het anders gevierd als nu. Toen ging bijna iedereen naar de kerk om middernacht.

Nadere informatie

Troubadourtje. Sinterklaasfeest op de Troubadour. * LET OP: De kinderen krijgen deze ochtend iets te drinken en te eten. Agenda:

Troubadourtje. Sinterklaasfeest op de Troubadour. * LET OP: De kinderen krijgen deze ochtend iets te drinken en te eten. Agenda: Troubadourtje Informatiekrant Katholieke basisschool De Troubadour Jaargang: 2016-2017 Datum: 24-11-2016 Sinterklaasfeest op de Troubadour Hieronder ziet u het programma van de Sinterklaasviering: Inhoud:

Nadere informatie

Schoolnieuws schoolweek 9: vrijdag 4 nov Jeugdsportmonitor UITNODIGING JEUGDSPORTMONITOR 2016

Schoolnieuws schoolweek 9: vrijdag 4 nov Jeugdsportmonitor UITNODIGING JEUGDSPORTMONITOR 2016 Schoolnieuws schoolweek 9: vrijdag 4 nov. 2016 Jeugdsportmonitor UITNODIGING JEUGDSPORTMONITOR 2016 Geachte ouder(s)/verzorger(s), In samenwerking met de basisscholen en het voorgezet onderwijs wordt in

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 5 7 december 2018

Nieuwsbrief nr. 5 7 december 2018 Nieuwsbrief nr. 5 7 december 2018 Beste ouders / verzorgers, In het kerstverhaal wordt verteld dat de keizer een volkstelling wilde houden. Daarom moesten Jozef en Maria op weg naar Bethlehem. Door zo

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2016 Jaargang:

Nieuwsbrief November 2016 Jaargang: Nieuwsbrief November 2016 Jaargang: 2016-2017 Belangrijke data in november en oktober 1 en 3 november Voorlopig advies groep 8 3 november Groep 7 naar Rijksmuseum Amsterdam 4 november Strippenkaartverkoop

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kerst Agenda. Jaargang december 2018 nummer 6

Nieuwsbrief. Kerst Agenda. Jaargang december 2018 nummer 6 Jaargang 2018-2019 21 december 2018 nummer 6 Nieuwsbrief Kerst 2018 Het kerstverhaal is ook in 2018 actueel en bij de tijd! We zijn met elkaar op zoek, op reis, op weg Op zoek naar geborgenheid, op reis

Nadere informatie

Dukkie Dukkie is nog op zoek naar een overblijfouder (van uur). U ontvangt een vrijwilligersvergoeding. Opgave

Dukkie Dukkie is nog op zoek naar een overblijfouder (van uur). U ontvangt een vrijwilligersvergoeding. Opgave Schoolnieuws schoolweek 11: vrijdag 18 nov. 2016 Schoenendoosactie Maandag worden de versierde schoenendozen opgehaald. Heel fijn hoe iedereen zijn of haar bijdrage levert! Dus a.s. maandagmorgen is er

Nadere informatie

Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op

Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op Nieuwsbrief d.d. 15-11-2018 De nieuwsbrief krijgt u thuis via de mail. (Parnassys) Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op www.basisscholengiethoorn.nl Voorstelling Op 4 december gaan de groepen

Nadere informatie

Met vriendelijke groet, Esther van der Schee

Met vriendelijke groet, Esther van der Schee Datum: 02-12-2016 Nieuwsbrief: 5 Jaargang: 18 Beste ouders/verzorgers, Aan het eind van het jaar fiets je veel in het donker. Als je s ochtends naar school gaat, maar ook als je aan het eind van de middag

Nadere informatie

TRIANGELNIEUWS. KiVa regel van de maand december: "We praten met elkaar (en gebruiken daarbij ik-taal ) (Thema "Communicatie )

TRIANGELNIEUWS. KiVa regel van de maand december: We praten met elkaar (en gebruiken daarbij ik-taal ) (Thema Communicatie ) TRIANGELNIEUWS Nieuwsbrief van CBS De Triangel Weth. Olthoflaan 4B, 9902 LB Appingedam 0596 680023 www.cbstriangel.nl directie.triangel@noordkwartier.nl 05-12-2018 We willen dat pesten stopt! KiVa regel

Nadere informatie

Graag geef ik u onderstaand gebed mee voor de komende periode:

Graag geef ik u onderstaand gebed mee voor de komende periode: Datum: 1-2-2019 Nieuwsbrief: 7 Beste ouders / verzorgers, Graag geef ik u onderstaand gebed mee voor de komende periode: Lieve God Dank u voor het nieuwe jaar. Dank u dat wij weer nieuwe kansen krijgen

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers, Onderstaand gedicht geef ik u en jullie graag mee:

Beste ouders / verzorgers, Onderstaand gedicht geef ik u en jullie graag mee: Datum: 16-11-2018 Nieuwsbrief: 4 Beste ouders / verzorgers, Onderstaand gedicht geef ik u en jullie graag mee: Wij zingen en danken Wij zingen en danken voor deze nieuwe morgen, voor deze nieuwe dag; de

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2018

Nieuwsbrief december 2018 Schuineslootweg 85 7777RJ Schuinesloot www.cnbswegwijzer.nl CNBS De Wegwijzer/De Wegwijzer cnbsdewegwijzer@cnbswegwijzer.nl 0523-683053 Nieuwsbrief december 2018 Kerst Wie telt mee en wie niet? In het

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 8 4 december 2015. Contactavond. Inleveren bestellijsten + geld oliebollenactie. Om 14.00 uur zijn alle kinderen vrij

Nieuwsbrief nr. 8 4 december 2015. Contactavond. Inleveren bestellijsten + geld oliebollenactie. Om 14.00 uur zijn alle kinderen vrij Nieuwsbrief nr. 8 4 december 2015 Agenda Maandag 7 december Groep 3 t/m 8 schaatsen in Nijverdal Contactavond Dinsdag 8 december Zwemles Vrijdag 11 december Inleveren bestellijsten + geld oliebollenactie

Nadere informatie

Kalender. Nr. 7, 5 december 2018

Kalender. Nr. 7, 5 december 2018 Nr. 7, 5 december 2018 Kalender 5 december: Sintfeest op school 12 december: kerstknutsel 19 december: 18.30 uur kerstviering in de basisgroep 24 december 2018 t/m 4 januari 2019: kerstvakantie Bijbelverhalen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 CBS De Marliaantjes 2

Nieuwsbrief 9 CBS De Marliaantjes 2 Nieuwsbrief nr. 9 18 december 2015 Agenda 21 december 1 januari Kerstvakantie Maandag 4 januari Contactavond Dinsdag 5 januari Kriebelteam Adviesgesprekken VO groep 8 Woensdag 6 januari Adviesgesprekken

Nadere informatie

Nummer Schepersweg 8a 3621 JK Breukelen Tel

Nummer Schepersweg 8a 3621 JK Breukelen Tel Nummer 3 29-11 - 2018 Schepersweg 8a 3621 JK Breukelen Tel. 0346-261627 e-mail:directie.schepershoek@vechtstreekenvenen.nl www.schepershoek.nl Van harte welkom bij het lezen van deze nieuwsbrief. Veel

Nadere informatie

Nieuwsbrief schooljaar nr. 9 week 44. Het thema van deze week is: Het volhouden waard

Nieuwsbrief schooljaar nr. 9 week 44. Het thema van deze week is: Het volhouden waard Nieuwsbrief schooljaar 2016-2017 nr. 9 week 44 Het thema van deze week is: Het volhouden waard Deze week gaat het over de waarden van het volhouden. Voor welke doelen zou je net dat stapje meer zetten

Nadere informatie

Jaargang december 2017 nr.14

Jaargang december 2017 nr.14 Advent Als het donker is en stil maken woorden het verschil. Als God zegt: Nu wordt het licht! komt het leven weer in zicht. In de Adventsweken leven we toe naar Kerst, de geboorte van Jezus. Advent is

Nadere informatie

vr 21 december - vrije middag vanaf 12:30 uur

vr 21 december - vrije middag vanaf 12:30 uur NIEUWSBRIEF December 2018 AGENDA ma 03 december - bezoek gemeente wo 05 december - Sinterklaasfeest do 20 december - kerstviering vr 21 december - vrije middag vanaf 12:30 uur ma 24 december - vrijdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Bijbelverhalen. Agenda. Veilig, verantwoordelijk, respectvol en wijs op weg! Kindcentrum De Wegwijzer 29/11/2018 Nummer 7

Nieuwsbrief. Bijbelverhalen. Agenda. Veilig, verantwoordelijk, respectvol en wijs op weg! Kindcentrum De Wegwijzer 29/11/2018 Nummer 7 Nieuwsbrief Kindcentrum De Wegwijzer 29/11/2018 Nummer 7 Bijbelverhalen Week 49: 3 t/m 7 december 2018 Een engel bij Zacharias, Lucas 1:5-25 Een engel bij Maria, Lucas 1:26-38 Maria gaat naar Elisabet,

Nadere informatie

Blz 01 02 03 04 05 06 Inhoudsopgave Agenda - Lied Voorwoord Personalia; afscheid Sonja/Cindy, start Bianca en benoeming nieuwe intern begeleider Deep Level Learning thema OMNIVERSUM Sinterklaasfeest 5

Nadere informatie

N U M M E R 1 5. Bedankjes

N U M M E R 1 5. Bedankjes Nieuwsbrief N U M M E R 1 5 8 D E C E M B E R 2 0 1 6 Aanmelding nieuwe leerlingen I N D E Z E N I E U W S B R I E F O N D E R A N D E R E Er is een wachtlijst voor kinderen die in 2017 4 jaar worden.

Nadere informatie

Met vriendelijke groet, Esther van der Schee

Met vriendelijke groet, Esther van der Schee Datum: 11-11-2016 Nieuwsbrief: 4 Jaargang: 18 Beste ouders/verzorgers, Graag geef ik u een gebed mee uit onze methode Kind op Maandag. Dit gebed sluit aan bij de verhalen uit Samuël waar we over vertellen

Nadere informatie

Hallo (Nummer 12, 05-12-2014)

Hallo (Nummer 12, 05-12-2014) Hallo (Nummer 12, 05-12-2014) Beste ouders en leerlingen, In deze Hallo vindt u o.a. informatie over: Terugblik Sinterklaasfeest Kerst op de Biezenkamp NXP adopteert de Biezenkamp Kampioenen op school

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7. Agenda. 11 december MR vergadering. 12 december Oudercafé. 17 december OV vergadering.

Nieuwsbrief 7. Agenda. 11 december MR vergadering. 12 december Oudercafé. 17 december OV vergadering. Nieuwsbrief 7 Agenda 11 december 2018 19.30 MR vergadering 12 december 2018 Oudercafé 17 december 2018 19.30 OV vergadering 19 december 2018 Kerstviering 20 december 2018 Kerstbakjes maken 21 december

Nadere informatie

Riebas Jaargang 8 Nummer 9 Datum: 15 januari 2019

Riebas Jaargang 8 Nummer 9 Datum: 15 januari 2019 Riebas Jaargang 8 Nummer 9 Datum: 15 januari 2019 Bereikbaarheid directie Maandag de Ster, Westerhoven Dinsdag st. Willibrordusschool. Woensdag st. Willibrordusschool. Donderdag ochtend: de Ster, Westerhoven

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7. OBS De Driekleur locatie Wilhelmina 28 november 2017

Nieuwsbrief 7. OBS De Driekleur locatie Wilhelmina 28 november 2017 Nieuwsbrief 7 OBS De Driekleur locatie Wilhelmina 28 november 2017 Agenda: vrij 1 dec. Bureau Halt verzorgt een les voor groep 8 Extra gymles voor groep 7 ma 4 dec. Surprises inleveren op school (gr. 5

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14 november 2016

Nieuwsbrief 14 november 2016 Nieuwsbrief 14 november 2016 Welkom op onze school! Lisa Scholten, Marte Peerik, Marlynn Klein Rot en binnenkort ook Louk Vöcker zijn bij ons begonnen in groep 1. We wensen deze kinderen een fijne en leerzame

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 15 november 2018 nr. 4. Agenda Week 47. Levend Water Week 47 Groep 1 t/m 5 : Thema Elisa Lied Zie de zon / Ps 21 : 1

Nieuwsbrief. 15 november 2018 nr. 4. Agenda Week 47. Levend Water Week 47 Groep 1 t/m 5 : Thema Elisa Lied Zie de zon / Ps 21 : 1 Nieuwsbrief 15 november 2018 nr. 4 Agenda Week 47 19 t/m 23 nov Do 22 VO scholen markt Week 48 26 t/m 30 nov Ma 26 Muziekles gr. 6-8 Week 49 3 t/m 7 dec Ma 3 Muziekles gr. 6-8 Rots en Water gr. 6-8 Wo

Nadere informatie

Kerstfeest en Nieuwjaar

Kerstfeest en Nieuwjaar Datum: 10 december 2015 Jaargang 16 nr. 8 E-mailadres: meandernieuws@outlook.com Kerstfeest en Nieuwjaar Jezus kwam op aarde, zo kwetsbaar en zo klein. Hij kwam als kleine baby om ons tot Licht te zijn.

Nadere informatie

Voor de ouders en verzorgers,

Voor de ouders en verzorgers, Voor de ouders en verzorgers, Het is duidelijk te merken dat Sinterklaas weer in het land is, een gezellige tijd en tegelijkertijd een spannende tijd voor veel kinderen. We volgen binnen de school de lijn

Nadere informatie

29 november 2018 jaargang 5-7

29 november 2018 jaargang 5-7 h 29 november 2018 jaargang 5-7 Lied van de week Groep Lied 1 t/m 3 Simson 4A en 4B Droom maar raak 5 Als alle deuren open gaan 6 t/m 8 Simson Kind op Maandag Week 49 Elk jaar brengen mensen in de tempel

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/ nummer 11

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/ nummer 11 NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/2017 23-11-2016 nummer 11 Agenda Do 24 november Schoen zetten Di 29 november Pietengym groep 1/2 Do 1 december Studiemiddag onderbouw (groep 1/2 s middags

Nadere informatie

NIEUWS. 21 november 2016

NIEUWS. 21 november 2016 NIEUWS 21 november 2016 VAN HARTE WELKOM Wij heten van harte welkom op onze school in groep 1: Hugo Brokstra; Jaeda Groot Zwaaftink; Thomas van Bergen; Sep Nijhuis en Léan Aldenkamp. Wij hopen dat zij

Nadere informatie

Jaargang december 2017 nr.13

Jaargang december 2017 nr.13 Advent Als het donker is en stil maken woorden het verschil. Als God zegt: Nu wordt het licht! komt het leven weer in zicht. In de Adventsweken leven we toe naar Kerst, de geboorte van Jezus. Advent is

Nadere informatie

Kind op maandag. Week Periode-overzicht nr. 3 (03-12 t/m 11-01)

Kind op maandag. Week Periode-overzicht nr. 3 (03-12 t/m 11-01) Nr. 7 schooljaar 2018-2019 PBS Sollicitatieronde gestart Edukans Voorleeskampioen Sinterklaas Oud papier Wachtplek bij uitgang grote plein Groep 7 en 8 naar ontdekhoek Zwolle Kind op maandag Week Periode-overzicht

Nadere informatie

Datum: 15 januari 2016 Nummer: 17e jaargang, nummer 7

Datum: 15 januari 2016 Nummer: 17e jaargang, nummer 7 Datum: 15 januari 2016 Nummer: 17e jaargang, nummer 7 Beste ouders/verzorgers, Inmiddels hebben we al weer bijna 2 weken erop zitten in het nieuwe jaar. Een jaar dat we mochten beginnen met het vragen

Nadere informatie

CNS-NIEUWS. jrg.36 nr.17 donderdag 10 januari 2019 : internet:

CNS-NIEUWS. jrg.36 nr.17 donderdag 10 januari 2019 : internet: CNS-NIEUWS jrg.36 nr.17 donderdag 10 januari 2019 :461632 e-mail: cns@cnsstaphorst.nl internet: www.cnsstaphorst.nl DE BIJBELVERHALEN VAN VOLGENDE WEEK groep 1, 2 en 3: De roeping van de discipelen Het

Nadere informatie

Kind op maandag. over Johannes en over Jezus. Maar ook. over de wereld, over alle mensen die bevrijd zullen worden.

Kind op maandag. over Johannes en over Jezus. Maar ook. over de wereld, over alle mensen die bevrijd zullen worden. Datum:12 december Nieuwsbrief: 8 Jaargang: 8 In en om school Deze periode zijn we vooral stil. Stil van de lichtjes om ons heen Stil luisteren we naar de verhalen uit de Bijbel die een geboorte aankondigen.

Nadere informatie

Over De Veenbrug. Op weg naar Het Kerstkind! Kind op maandag Week 51 14/12-18/12 Thema: Luister, het begint!

Over De Veenbrug. Op weg naar Het Kerstkind! Kind op maandag Week 51 14/12-18/12 Thema: Luister, het begint! Over De Veenbrug Jaargang 16, nummer 9 14 december 2015 Kind op maandag Week 51 14/12-18/12 Thema: Luister, het begint! Jozef en Maria gaan op reis naar Betlehem. Daar wordt het kind geboren: Jezus, de

Nadere informatie

Ik hoop dat U samen met de uw kinderen een fijne Sinterklaas heeft en ik wens u fijne Feestdagen en een goede start van 2017.

Ik hoop dat U samen met de uw kinderen een fijne Sinterklaas heeft en ik wens u fijne Feestdagen en een goede start van 2017. De Boskriek, Oudelaan 21-02 6605 SG Wijchen. 024-6452829 email; info@boskriek.nl 1 december Vergadering OR 5 december Sinterklaas op school 6 december Normale schooldag. De leerlingen mogen 1 cadeautje

Nadere informatie

cns d Uylenborch christelijke school voor basisonderwijs

cns d Uylenborch christelijke school voor basisonderwijs NIEUWSBRIEF 1 december nr. 634 Kind op maandag Voor godsdienst werken wij met de methode Kind op maandag. Iedere week staan er een aantal verhalen rond een thema of onderwerp centraal. Deze week gaan de

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda Zaterdag 23 december 2017 t/m zondag 7 januari Kerstvakantie

Nieuwsbrief. Agenda Zaterdag 23 december 2017 t/m zondag 7 januari Kerstvakantie Nieuwsbrief C.b.s. de Linde, Linderveld 4a 7681 RA Vroomshoop. Tel: 0546 644053 Website: www.delindevroomshoop.nl E-mail: cbsdelinde@gmail.com 04-12-2017 Agenda Dinsdag 19 december Kerstviering Vrijdag

Nadere informatie

Jaargang december 2017 nr.15

Jaargang december 2017 nr.15 Advent Als het donker is en stil maken woorden het verschil. Als God zegt: Nu wordt het licht! komt het leven weer in zicht. In de Adventsweken leven we toe naar Kerst, de geboorte van Jezus. Advent is

Nadere informatie

Pak mijn hand (lied voor de veertigdagen tijd & Pasen 2019)

Pak mijn hand (lied voor de veertigdagen tijd & Pasen 2019) Datum: 22-3-2019 Nieuwsbrief: 9 Beste ouders / verzorgers, Pak mijn hand (lied voor de veertigdagen tijd & Pasen 2019) Jezus ging op weg naar het feest dat Pasen heet. Hij vertelde onderweg dat God mensen

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers

Beste ouders/verzorgers Schooljaar 2018-2019 26 november t/m 07 december Agenda: Ma - Groep 1-2 start met het thema: Feest (Sinterklaasfeest) Di - Wo - Actie Happy Kids wordt afgesloten 8 kinderen brengen de dozen naar Manna

Nadere informatie

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Onze school is afgelopen maandag weer in kerstsfeer gebracht. Zeker nu de ochtenden lang donker en schemerig zijn, geven

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken.

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken. OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 E-mail: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders/ verzorgers, december 2016 Met deze nieuwsbrief informeren wij u

Nadere informatie

De Achtbaan. Nieuwsbrief Make a wish Sinterklaas Kerst Podium Privacy wetgeving Talentenmiddag Parro Data voor in de agenda

De Achtbaan. Nieuwsbrief Make a wish Sinterklaas Kerst Podium Privacy wetgeving Talentenmiddag Parro Data voor in de agenda Nieuwsbrief 7 2018-2019 Make a wish Sinterklaas Kerst Podium Privacy wetgeving Talentenmiddag Parro Data voor in de agenda Beste ouders/verzorgers, Hierbij ontvangt u de 7-de nieuwsbrief van dit schooljaar!

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 d.d

Nieuwsbrief 8 d.d Belangrijke data Nieuwsbrief 8 d.d. 11-12-2018 Dinsdag 11 december 2018 Nieuwsbrief 8 Donderdag 13 december 2018 Donderdag 20 december 2018 Vrijdag 21 december 2018 Spreekuur JGT 14-15 uur Kerstviering

Nadere informatie

Jaargang 18 nr december 2017

Jaargang 18 nr december 2017 t Caphorst 2, 7688 RK Daarle Tel. 0546 697405, www.ark-ikt.nl Jaargang 18 nr. 8 14 december 2017 Voorwoord Deze Kerstarktualiteiten staat weer boordevol nieuws en belangrijke informatie. Toch vindt u hier

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 6 december 2018 nr. 5. Agenda. Levend Water. Verjaardagen De komende weken is jarig: 22 dec Sanne Riezebosch gr.4

Nieuwsbrief. 6 december 2018 nr. 5. Agenda. Levend Water. Verjaardagen De komende weken is jarig: 22 dec Sanne Riezebosch gr.4 Nieuwsbrief 6 december 2018 nr. 5 Agenda Week 50 10 t/m 14 dec Ma 10 Muziekles gr. 6-8 Week 51 Di 18 Vr 21 17 t/m 21 dec Kerstviering in het Trefpunt s Middags alle lln vrij Week 52 en 1 Kerstvakantie

Nadere informatie

Datum: Nieuwsbrief: 6 Jaargang: 20

Datum: Nieuwsbrief: 6 Jaargang: 20 Datum: 19-01- 2018 Nieuwsbrief: 6 Jaargang: 20 Beste ouders / verzorgers, In de verhalen van Kind op Maandag voor deze periode gaat het over verandering. Bij de Jordaan roept Johannes de Doper mensen op

Nadere informatie

december 2018 Bijdrage bestuur

december 2018 Bijdrage bestuur www.cbshetkompasajp.nl december 2018 Bijdrage bestuur Meer dan 2000 jaar geleden werd Jezus, Gods zoon geboren. Het verhaal van de redding van de wereld begon in een stal in Bethlehem en is door de eeuwen

Nadere informatie

Weekbrief. 7 11 december 2015

Weekbrief. 7 11 december 2015 Sinterklaas op de Leer Afgelopen vrijdag bracht de Sint met zijn Pieten een bezoek aan onze school. Het werd een heerlijke sfeervolle dag. De kinderen genoten van de geweldige surprises die de knutselpieten

Nadere informatie

goede doelengeld 213.99

goede doelengeld 213.99 goede doelengeld 213.99 e-mail: beatrixschool@vpcoermelo.nl Website: www.beatrixschoolermelo.nl Nieuwsbrief 4 december schooljaar 2015-2016 AGENDA Woensdag 2 december Sinterklaas en zijn Pieten bezoeken

Nadere informatie

Over De Veenbrug. Nog. vier. nachtjes. slapen

Over De Veenbrug. Nog. vier. nachtjes. slapen Over De Veenbrug Jaargang 16, nummer 8 30 november 2015 Nog vier nachtjes slapen Kind op maandag Week 49 30/11-04/12 Thema: Er komt een tijd We beginnen deze adventstijd met verhalen over Jesaja. Hij leeft

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kerst Agenda

Nieuwsbrief. Kerst Agenda Jaargang 2016-2017 23 december 2016 nummer 6 Nieuwsbrief Kerst 2016 In de weken van advent leven we met de kinderen toe naar het kerstfeest. In een donkere nacht in Bethlehem straalt plotseling een licht.

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers

Beste ouders/verzorgers Schooljaar 2016-2017 21 t/m 25 november Agenda: Ma - Di - Groep 8 Doedag Erasmus iedereen om 7.50 op school Wo - Alle kinderen om 13.00 uur vrij i.v.m. Pietenspektakel Do - Vr - Groep 4 kent de tafels

Nadere informatie

Vanuit de directie. Beste ouders/verzorgers,

Vanuit de directie. Beste ouders/verzorgers, CBO Het Kompas Jol 38 8446 EZ Heerenveen www.hetkompas-meilan.nl S C H O O L J A A R 2 0 1 5-2 0 1 6 1 0 D E C E M B E R 2 0 1 5 Directeur: Bartele van der Veer Directeur.hetkompas@ cbo-meilan.nl TREFWOORD

Nadere informatie

Nieuwsbrief. December 2014. Overblijfrooster na kerst Sparen schoolreis/kamp. Bijeenkomst overblijfouders Afspraken kleuterplein

Nieuwsbrief. December 2014. Overblijfrooster na kerst Sparen schoolreis/kamp. Bijeenkomst overblijfouders Afspraken kleuterplein In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief December 2014 Babynieuws Overblijfrooster na kerst Sparen schoolreis/kamp Bijeenkomst overblijfouders Afspraken kleuterplein Kerstkaarten Twenteranddictee Kerstfeest 18

Nadere informatie

Infoblad. December Jarigen: (alvast) van harte gefeliciteerd en een gezellige dag toegewenst. Jarigen. Agenda. Welkom

Infoblad. December Jarigen: (alvast) van harte gefeliciteerd en een gezellige dag toegewenst. Jarigen. Agenda. Welkom Infoblad December 2018 Agenda Week 50 12-12 Volleybaltoernooi Week 51 20-12 Kerstviering 21-12 School van 10 tot 12 uur 21-12 Kerstvakantie Week 2 07-01 Studiedag; kinderen vrij 08-01 Nieuwjaarsreceptie

Nadere informatie

www.schakellelystad.nl

www.schakellelystad.nl www.schakellelystad.nl 7 december 2012 Schakelaartje Nr. 274 25 e jaargang week 49 10 december MR vergadering 12 december Studiedag, groep 1 t/m 8 vrij 19 december Kerstviering met ouders 21 december Groep

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2015

Nieuwsbrief december 2015 Bijlage: Kennismaken met sport en cultuur Nieuwsbrief december Kleutergroepen: In een eerdere nieuwsbrief van dit jaar hebben we al aangegeven dat er in onze groep 1 erg veel leerlingen komen. Na intern

Nadere informatie

Week 50/51: Kerst, feest van geven. Bijbel: De geboorte van Jezus (Lucas 1; Matteüs 1 en 2).

Week 50/51: Kerst, feest van geven. Bijbel: De geboorte van Jezus (Lucas 1; Matteüs 1 en 2). Nieuwsbrief 8 Jaargang 17 woensdag 13-12-2017 De Schakel in ontwikkeling Actief leren! Staking Het was volop in het nieuws! De staking van 12 december. Veel scholen in Nederland waren dicht. De leerkrachten

Nadere informatie

MA DI WO DO VR ZA ZO 18 dec 19 dec 20 dec 21 dec 22 dec 23 dec 24 dec Corine afwezig. Corine afwezig. Corine aanwezig uur: Kerstviering

MA DI WO DO VR ZA ZO 18 dec 19 dec 20 dec 21 dec 22 dec 23 dec 24 dec Corine afwezig. Corine afwezig. Corine aanwezig uur: Kerstviering Uit betrouwbare bron Nieuwsbrief 171808 Datum : 14-12-2017 CBS De Bron Telefoon : 0521-381885 Hoofdweg 136 Website : www.debroncbs.nl 8383 EK Nijensleek E-mail : school@debroncbs.nl MA DI WO DO VR ZA ZO

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 22 augustus 2018

Nieuwsbrief 1 22 augustus 2018 Nieuwsbrief 1 22 augustus 2018 Beste kinderen en ouders, De vakantie zit er weer op. Gelukkig is iedereen weer veilig teruggekeerd en hebben we allemaal kunnen genieten van het fantastische weer. Afgelopen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders,

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders, Nieuwsbrief 21 juli 2017 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Al weer een schooljaar voorbij. Wat gaat het toch snel. We willen nog een aantal mensen bedanken:

Nadere informatie

Datum: Nieuwsbrief: 7 Jaargang: 18

Datum: Nieuwsbrief: 7 Jaargang: 18 Datum: 20-01-2017 Nieuwsbrief: 7 Jaargang: 18 Beste ouders/verzorgers, Al eeuwenlang bidden mensen het Onze Vader. Uw koninkrijk kome bidden ze dan. Maar wat bedoelen ze daar eigenlijk precies mee? Hoe

Nadere informatie

Bericht van de kerstcommissie

Bericht van de kerstcommissie Jaargang 17 Nummer 17, 19-12-2018 Bericht van de kerstcommissie Herinnering Beste ouders/verzorgers, Op donderdag 20 december vindt de kerstviering op onze school plaats. We vieren dit met een sfeervol

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 11 december 2015 / NUMMER 524. Van harte gefeliciteerd en een hele fijne verjaardag!!

NIEUWSBRIEF. 11 december 2015 / NUMMER 524. Van harte gefeliciteerd en een hele fijne verjaardag!! 11 december 2015 / NUMMER 524 NIEUWSBRIEF In de komende weken zijn jarig: op 18-12 Mike van Bakel uit groep 4 op 20-12 Kim de Groot uit groep 7 op 21-12 Djuna Gersen uit groep 4 op 25-12 Senna de Waal

Nadere informatie

MAANDMEMO januari 2019

MAANDMEMO januari 2019 MAANDMEMO januari 2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), Midden in de kerstvakantie ontvangt u al de eerste maandmemo van 2019. Na een geslaagde kerstviering, waarbij het geweldige bedrag voor de stichting

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Agenda. Dag Sinterklaasje. Basisschool De Borckeshof. welkom Kerstman! December

NIEUWSBRIEF. Agenda. Dag Sinterklaasje. Basisschool De Borckeshof. welkom Kerstman! December NIEUWSBRIEF Agenda December 4 december (middag vrij!) Sinterklaasviering 7 december Werkgroep Andere Tijden 9 december Basisschool De Borckeshof Techniek groep 7/8 (fiets mee) VO Voorlichtingsavond groep

Nadere informatie

No.7 8 december CBS De Schutse PR Aalden Feest van Geven en Ontvangen

No.7 8 december CBS De Schutse PR Aalden   Feest van Geven en Ontvangen No.7 8 december 2017 CBS De Schutse 0591-37 18 98 Paardelandsdrift 9 info@cbsdeschutse.nl 7854 PR Aalden www.cbsdeschutse.nl Feest van Geven en Ontvangen Kerstviering De activiteitencommissie en de leerkrachten

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Agenda. Dag Sinterklaasje. .Welkom Kerst! Basisschool Sint Liborius. December. Nieuwsbrief 5 4 december 2015. 4 december (middag vrij!

NIEUWSBRIEF. Agenda. Dag Sinterklaasje. .Welkom Kerst! Basisschool Sint Liborius. December. Nieuwsbrief 5 4 december 2015. 4 december (middag vrij! NIEUWSBRIEF Agenda Basisschool Sint Liborius December 4 december (middag vrij!) Sinterklaasviering 7 december 19.30 uur Werkgroep Andere Tijden 9 december 19.30 uur VO Voorlichtingsavond groep 8 11 december

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Voor alle genoemde data geldt: Deo Volente Nummer: 104

Nieuwsbrief. Voor alle genoemde data geldt: Deo Volente Nummer: 104 Voor alle genoemde data geldt: Deo Volente Nummer: 104 Mw. Hokse Hengsteboer Met ingang van D.V. 1 november neemt mw. Hokse-Hengsteboer afscheid van de school. Ze heeft vanaf september 2005 haar deel in

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2014

Nieuwsbrief december 2014 Nieuwsbrief december 2014 DECEMBER 1 Nieuwsbrief 4 Leerlingenraad 14:15 / 15:00 5 Sinterklaasviering Lln gr. 1/2 zijn om 11.00 vrij! 8 EXTRA oud papier actie t/m 11 dec. OR vergadering 18 Kerstviering

Nadere informatie

ICBS De Windroos WEEKINFO 16. Belangrijke data: KERST. Kerstmis vieren op De Windroos: Galeistraat TJ Zaandam

ICBS De Windroos WEEKINFO 16. Belangrijke data: KERST. Kerstmis vieren op De Windroos: Galeistraat TJ Zaandam WEEKINFO 16 ICBS De Windroos Galeistraat 2 1503 TJ Zaandam 075 20 10 129 info@de-windroos.nl Belangrijke data: 22-12-2016 Kerst met de hele school Beste ouders/verzorgers, In deze donkere dagen voor de

Nadere informatie

Nieuws van directie. Agenda

Nieuws van directie. Agenda Agenda 12 december Inloopochtend groep 6 13/14 december Kerstactie: voedselbank 14 december MR overleg 19 december Bord / bestek / beker mee voor kerstdiner 21 december Kerstdiner op school 22 december

Nadere informatie

Nr. 39 26 juni 2014 schooljaar 2013-2014

Nr. 39 26 juni 2014 schooljaar 2013-2014 Nr. 39 26 juni 2014 schooljaar 2013-2014 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-581864 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en

Nadere informatie

Ds.Koningsbergerschool Kanaalweg-west CA Bergentheim Tel:

Ds.Koningsbergerschool Kanaalweg-west CA Bergentheim Tel: Ds.Koningsbergerschool Kanaalweg-west 58 7691 CA Bergentheim Tel: 0523-232093 www.koningsbergerschool.nl info@koningsbergerschool.nl NIEUWSBRIEF: JAARGANG 27 nr: 7 Schooljaar 2016/2017 2 12 2016 Vanmorgen

Nadere informatie

www.schakellelystad.nl

www.schakellelystad.nl www.schakellelystad.nl 28 november 2014 Schakelaartje Nr. 306 28 e jaargang week 48 01 december SR/MR 05 december sinterklaasviering en continu dag. Groep 5 t/m 8 14.15 uur vrij. 17 december kerstviering

Nadere informatie

jaargang 23 - nr. 4 november 2018

jaargang 23 - nr. 4 november 2018 jaargang 23 - nr. 4 november 2018 Bezoekadres : Ikeloane 10 9281 RB Corr. adres : Postbus 20 9280 AA HARKEMA E-mail adres : wynroas@noventa.nl Website : wynroas.noventa.nl In deze schoolbrief o.a. Voorwoord

Nadere informatie

Gedeputeerdenlaan 47, 8016 AX Zwolle, tel.: ,

Gedeputeerdenlaan 47, 8016 AX Zwolle, tel.: , Agenda de Postduif jaargang 17 / 18 nr. 5 7 december 2017 Gedeputeerdenlaan 47, 8016 AX Zwolle, tel.: 038 460 32 58, e-mail: dearkzwolle@vivente.nu, www.dearkzwolle.nl 12 december: landelijke stakingsdag

Nadere informatie

Agenda Nieuws van directie

Agenda Nieuws van directie Agenda 15 december Ouderraad vergadering 17 december Kerstviering 18 december Alle kinderen om 12.00 uur vrij 21 december t/m 3 januari Kerstvakantie 4 januari Rondleiding voor nieuwe ouders 9.00-10.00

Nadere informatie

Eben Haëzer nieuws Nieuwsbrief november 2017

Eben Haëzer nieuws Nieuwsbrief november 2017 Eben Haëzer nieuws Nieuwsbrief november 2017 Voorleeskampioen 2017 Leonore Boek Voorleeswedstrijd 2017 Belangrijke data: 11 november Sint Maarten 15 november MR vergadering 20 november Start tevredenheidsonderzoek

Nadere informatie

Schooljaar december Nummer 9. In deze nieuwsbrief: Beste ouders/verzorgers,

Schooljaar december Nummer 9.  In deze nieuwsbrief: Beste ouders/verzorgers, Schooljaar 2016-2017 23 december 2016 Nummer 9 www.derank.scopescholen.nl derank@scopescholen.nl In deze nieuwsbrief: Kerstfeest Nieuw jaar Afscheid juf Elszien Nieuwe collega s Ziektevervanging Van de

Nadere informatie

We heten Ashley van der Burg (groep 1B) en Feylin Schouten (1B) van harte welkom bij ons op school! We wensen hen een hele fijne tijd toe.

We heten Ashley van der Burg (groep 1B) en Feylin Schouten (1B) van harte welkom bij ons op school! We wensen hen een hele fijne tijd toe. Samenwijzer, 29 e jaargang, nummer 9, 9 januari 2019 Welkom op school We heten Ashley van der Burg (groep 1B) en Feylin Schouten (1B) van harte welkom bij ons op school! We wensen hen een hele fijne tijd

Nadere informatie

C.B.S. Willem Alexander TK Dalerpeel Sinterklaas dinsdag 5 december. Staken dinsdag 12 december?

C.B.S. Willem Alexander TK Dalerpeel   Sinterklaas dinsdag 5 december. Staken dinsdag 12 december? No. 12, 30 november 2017 C.B.S. Willem Alexander 0524-57 19 56 Oranjestraat 2 info@waschooldp.nl 7753 TK Dalerpeel www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s) van de Willem Alexanderschool,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 27, 15 december 2017

Nieuwsbrief 27, 15 december 2017 Nieuwsbrief 27, 15 december 2017 Agenda 21 december Start 18.30 Kerstviering 22 december Alle kinderen om 12.00 VRIJ 23 dec. t/m 7 jan. Kerstvakantie 24 jan Start voorleesdagen Aanwezigheid directeur Maandag

Nadere informatie

Datum: Nieuwsbrief: 1 Jaargang: 17

Datum: Nieuwsbrief: 1 Jaargang: 17 Datum: 02-09-2016 Nieuwsbrief: 1 Jaargang: 17 Beste ouders/verzorgers, Als je onderweg bent, kun je veel leren. Je ziet dingen die je eerder nog niet zag, je leert andere mensen kennen en vroeg of laat

Nadere informatie

Schooljaar , nummer 6 17 november Pingpongtafel Paukenlaan

Schooljaar , nummer 6 17 november Pingpongtafel Paukenlaan Schooljaar 2016-2017, nummer 6 17 november 2016 Pingpongtafel Paukenlaan Via connecties van een ouder van onze school, is deze buiten-pingpongtafel geplaatst op de Paukenlaan. Daar zijn we heel erg blij

Nadere informatie

Advent. Agenda. Telefonische bereikbaarheid

Advent. Agenda. Telefonische bereikbaarheid Advent Advent is de tijd van verwachting en voorbereiding op het Kerstfeest. Een tijd om stil te worden na alle drukte rondom het sinterklaasfeest. We gaan op weg naar Bethlehem om samen met de herders

Nadere informatie

8 D E C E M B E R

8 D E C E M B E R Bezoekadres Weerestraat 70 1713 VC OBDAM T (0226) 45 19 67 E info@kelderswer f.nl I www.kelderswer f.nl Postadres Postbus 41 1713 ZG OBDAM O u d e r v e r e n i g i n g OBS de Kelderswerf 8 D E C E M B

Nadere informatie