Installatie PublishOne

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Installatie PublishOne"

Transcriptie

1 Installatie PublishOne PublishOne is een online-omgeving voor contentcreatie die Sdu gebruikt om kopij eenvoudig en eenduidig door de verschillende fasen van het schrijfproces te leiden. Deze online is op Word gebaseerd en biedt dezelfde functionaliteiten. Deze functionaliteiten worden door PublishOne ondersteund in een PublishOne Word-lint, of tabblad, die op uw eigen computer moet worden geïnstalleerd. In dit lint vindt u alle opmaakstijlen die u nodig heeft om kopij op te maken met koppen, opsommingen, cursiveringen etc. Om met PublishOne in Word te kunnen werken dient u minimaal over Word 2010 te beschikken. Werkt u met een lagere versie dan Word 2010 of heeft u een Apple computer, vraag uw auteursmanager bij Sdu om meer informatie. Client setup Wilt u zeker zijn van de settings op uw computer, installeer dan eerst de Client setup die u kunt downloaden via: 1. Klik op Client setup.exe [Nieuw] De setup.exe wordt gedownload (Chrome) Of er wordt gevraagd de exe uit te voeren (Explorer) 2. Open of voer de setup.exe uit. De installatie start nu op. 3. Klik op Next 4. Klik op Finish De setup controleert ook op de specificaties en downloadt eventuele missende configuraties, zie hieronder. Word-lint installeren Bij het openen van een document zal de eerste keer gevraagd worden een Word-plug-in te installeren.!!! Het is belangrijk dat u de Word-plug-in installeert!!!

2 Alleen dan krijgt u bij de PublishOne documenten een extra Tab, het zogenaamde Word-lint, met de stijlen die ondersteund worden en de extra opties zoals en meer. interne verwijzingen aanbrengen afbeeldingen kunnen toevoegen controleren of interne links nog werken Specificaties hard- en software Deze programma's moeten aanwezig zijn op de lokale computer: 1. Operating System Microsoft Windows 7 of hoger 2. Browser Microsoft Internet Explorer 10 of hoger, met internettoegang 3. Microsoft Word 2010 of hoger. 4. Microsoft.NET Framework 4.5 of hoger 5. Visual Studio 2010 Tools for Office Runtime Voor 1 t/m 3 moet de gebruiker zelf zorgen. 4 en 5 wordt door de setup gecontroleerd en wordt eventueel gedownload van de Microsoft server (updates). Internet Explorer is nodig voor de configuratie, die door Chrome en Firefox worden overgenomen.!!! Chrome en Firefox kunnen gebruikt worden!!!

3 Registreren als nieuwe gebruiker en inloggen Bekijk YouTube Samenvatting Als u voor het eerst met PublishOne gaat werken ontvangt u een waarmee u zich als nieuwe gebruiker kunt aanmelden. Klik op de link en u kunt uw accountgegevens aanmaken. Met het wachtwoord dat u hier aanmaakt kunt u inloggen. Op sdu.publishone.nl, de homepage van PublishOne, logt u eenvoudig in met uw adres en wachtwoord. U ontvangt een waarmee u zich als nieuwe gebruiker kan aanmelden. Klik op de link in de en u kunt uw accountgegevens aanmaken.!!! Let op: deze link vervalt 24 uur na het verzenden van deze . Via Wachtwoord vergeten kunt u een nieuw wachtwoord aanvragen.!!! Accountgegevens Met het wachtwoord dat u opgeeft, kunt u later inloggen.!!! Uw wachtwoord moet ten minste één hoofdletter, één cijfer en één vreemd teken moet bevatten, bijvoorbeeld: Welkom01!!!! Starten met schrijven U ontvangt een aparte notificatie wanneer er een artikel voor u is klaargezet. Daarna kunt u direct aan de slag en een document bewerken. Inloggen Ga naar sdu.publishone.nl; Log in met uw adres en wachtwoord.

4 FAQ Ik ben mijn wachtwoord vergeten Klik op het inlogscherm op het linkje Wachtwoord vergeten? Vul uw adres in. Klik op Verstuur Een met een link om uw wachtwoord te wijzigen wordt verzonden naar uw adres. U kunt uw wachtwoord opnieuw instellen door op de link te klikken. Vul opnieuw uw adres in; Type een nieuw Wachtwoord; En bevestig deze; Klik op Reset

5 !!! Uw wachtwoord moet ten minste één hoofdletter, één cijfer en één vreemd teken moet bevatten, bijvoorbeeld: Welkom01!!!!

6 Een document bewerken Bekijk YouTube Samenvatting Onder Te doen staan alle documenten die voor u zijn klaar gezet en zijn vorm gegeven als kaarten. Klik op de kaart die u wilt gaan bewerken. In het scherm dat nu wordt getoond ziet u de voorvertoning. Als u op het potloodje rechtsboven in het scherm klikt, opent het document in Word en kunt u aan de slag.!!! Tip: schrijf eerst het hele document en ga dan aan de slag met het toekennen van stijlen!!! Te doen Standaard komt u binnen op de DOCS view. Klik op Te doen om alleen de documenten te bekijken waar u op dat moment aan kunt werken. Figuur 1 In deze view is maar 1 document die aan de gebruiker is toegewezen. Kaart Vanuit de kaart kunt u nu direct in Word bewerken door op het potloodje te klikken; of u klikt op de kaart zelf. Dan komt u eerst in de voorvertoning.

7 Voorvertoning Vanuit de voorvertoning kunt u het document bewerken door op het potloodje te klikken; Microsoft Word zal dan openen. Bij een eerste keer, dat Word vanuit PublishOne geopend wordt, wordt gevraagd een PublishOne Add-in te installeren. Klik dan op Installeren

8 Dit zorgt voor een extra Tab (PublishOne) in het zogeheten Word-lint met extra functies. Nu kunt u schrijven, bewerken en stijlen toekennen. FAQ Docs view PublishOne start op met de DOCS view. Hier ziet u de documenten waar u aan toegewezen bent. Deze view kunt u op drie manieren filteren. Alle Te doen Overige Daarnaast kan u filteren, via het trechter icoon onder Alle, op: Projecten Workflow status Document type (soort)

9 En u kunt de volgorde aanpassen op: Recent gewijzigd Opleverdatum Titel Figuur 2 Gefilterd op CAODOSSIER en LOONTABELLEN De kaarten hebben een kleur die correspondeert met de status en een icoon voor het type van een document.

10 FAQ Kaart uitleg Figuur 3 Kaart APOTHEKEN, de titel van het document; Kalender die de opleverdatum, lees deadline weergeeft; Potloodje, indien actief, waarmee u direct in WORD het document kan bewerken; Poppetje, weergave van de gekoppelde GEBRUIKERS; CAO Dossiers, het project waarbinnen dit document valt; Gepubliceerd, de status van een document die gekoppeld is aan de kleur; Icoon van het type document. Klikt u op de kaart zelf, dan gaat u naar de INHOUD (de voorvertoning van het document). Kleur van de kaart Er zijn verschillende kleuren die voor een status van een document staan. De document gaat over het algemeen van de status aanmaken naar gepubliceerd via een aantal tussen tussenstappen.

11 Documentsoorten Elk documentsoort heeft zijn eigen Icoon (afbeelding).

12 Offline werken Bekijk YouTube!!! Deze werkwijze geldt ook voor!!! Apple gebruikers en; Gebruikers die nog Word 2007 hebben, die niet meer door Microsoft ondersteund wordt. Samenvatting Wilt u uw document offline bewerken dan moet u dit document eerst downloaden.!!! Hierbij is 1 ding heel belangrijk, pas de bestandsnaam van het document niet aan!!! Klik eerst op TE DOEN, linksboven in uw scherm, en dan op SELECTEER. Kies vervolgens het document dat u offline wilt gaan bewerken. Dat doet u door op het rondje op de kaart te klikken. Vervolgens klikt u in de lijst aan de rechterkant van het scherm op OFFLINE WERKEN. En daarna op UITCHECKEN. U kunt het document nu openen en opslaan. Zoeg er voor dat de bestandsnaam hetzelfde blijft. Op het moment dat u een document download voor offline gebruik wordt het vergrendeld in PublishOne, zodat anderen het bestand niet kunnen bewerken. U kunt nu het bestand offline bewerken. 1. UITCHECKEN De eerste stap is het uitchecken van uw document(en), waarna deze automatisch gedownload worden naar de computer. Docs view Ga naar uw documentenoverzicht: DOCS Klik TE DOEN

13 Selecteer Klik rechts boven op SELECTEER Naast de knop verschijnen opties. Selecteer 1 of meerdere bestanden die u wilt bewerken door op de kaart te klikken. Er verschijnt een blauw rondje bij het document(en) dat geselecteerd is.!!! Let op! U moet rechten hebben om het document te bewerken, over het algemeen is dat de status SCHRIJVEN. Maar het is ook te herkennen aan het potloodje op de kaart!!! Als het u niet lukt om het bestand te bewerken of van status te veranderen, dan moet de auteursmanager dit voor u doen. Onder de opties OFFLINE WERKEN verschijnt een aantal nieuwe opties. Uitchecken Kies UITCHECKEN. Nu wordt het bestand eerst vergrendeld en dan automatisch gedownload. Dat ziet u terug in uw browser. De manier waarop verschilt per browser (IE, Chrome of FireFox zie hieronder) maar het bestand is altijd terug te vinden in uw standaard Downloads-map. Één enkel bestand blijft een docx bestand:

14 Meerdere worden samengevoegd in een ZIP bestand met de naam work-offline.zip : Download Download in Chrome Mogelijk krijgt u bij een eerste keer een error in de Url-balk. Verder gebeurt er dan niets. Klik op het error icoon; Selecteer Pop-ups van altijd toestaan. Klik op Gereed Selecteer de bestanden opnieuw en klik Download Docx U krijgt een zip met de geselecteerde documenten. Download in IE/Microsoft Explorer Klik op openen of opslaan. Download in Firefox Firefox komt de eerste keer met een foutmelding Firefox heeft voorkomen dat deze website een pop-upvenster opende Kies [opties] en selecteer Pop-ups van sdu-em.publishone.nl toestaan. Dan krijgt u de volgende optie.

15 Kies openen of opslaan. Download op de Apple Voor downloads op de Apple kijk onder FAQ. 2. VERGRENDELD In de tussentijd hebben alle kaarten in plaats van een potloodje een wolkje als icoon gekregen om aan te geven dat een bestand vergrendeld is, te herkennen aan de (x). Via PROJECTEN herkent u dat aan onderstaande icoon. De metadata kan nog wel worden aangepast. Bewerken in Word!!! Pas de bestandsnaam, zoals u hem gedownload hebt, nooit aan. PublishOne herkent het document aan de hand van de naam en het document-id (_000) wat erachter staat. Meerdere documenten in een zip krijgen ook nog een voorloopnummer (001_, 002_ etc.) Openen in Word Negeer de eventuele foutmelding dat de URL niet-vertrouwd is.

16 Klik op OK om door te gaan. Word probeert Word-lint van PublishOne te laden. - Werkt u Offline en is het PublishOne Word-lint eerder wel geïnstalleerd op de PC, dan krijgt u nu ook het Word-lint. - Op de MAC niet dan zijn de stijlen een onderdeel van de opmaak. Alleen voor Windows U kan het bestand nu bewerken. 3. INCHECKEN Ga naar uw documentenoverzicht DOCS Klik TE DOEN Klik rechts boven op SELECTEER Selecteer de bestanden die u wilt inchecken (de kaart moet een blauw rondje krijgen) Klik op INCHECKEN onder OFFLINE WERKEN Selecteer de lokaal aangepaste documenten Als de verwerking gelukt is, wordt het document groen en krijgt u de melding GEDAAN

17 Klik eerst het scherm selecteren weg door te klikken op het [x], kruisje. Klik op de kaart en u zal in de voorvertoning het aangepaste document zien! 4. ONTGRENDELEN Het is mogelijk voor bepaalde rollen om een document te ontgrendelen. Dit om te voorkomen dat een document vergrendeld blijft terwijl iemand voor langere tijd niet bereikbaar is, kan door iemand anders een bestand tussentijds ontgrendeld worden; ONTGRENDELEN. Neem hiervoor contact op met de auteursmanager, redactiebureau of Sdu Content House. FAQ Apple direct bewerken Als op de Apple direct op bewerken geklikt wordt krijg u onderstaande foutmelding. Figuur 1 Kan niet openen, omdat OS internetadressen die met MS-WORD beginnen niet herkent. Apple uitchecken Op een Mac (van Apple) kan niet op dezelfde manier met PublishOne gewerkt worden als met een Windows-pc of laptop. Dit komt omdat werken in PublishOne vooral afhankelijk is van Microsoft Office Word, wat een Windows-programma is. Het is wel beschikbaar op de Mac, maar heeft niet met dezelfde opties. Daarom moet onderstaande werkwijze toegepast worden. Apple Safari Na het uitchecken, wordt het download pijltje in Safari grijs.

18 Klik op het download pijltje: Klik op het vergrootglas: Met Finder wordt het document getoond. Apple Chrome Bij Chrome komt het uitgecheckte document onderaan in de browser, net zoals op de PC.

19 Klik op het pijltje omhoog ^ om deze te gaan bewerken. Los het Word-lint installeren Ga naar de Supportpagina. Klik in de PublishOne Ribbon op WordDocument Add-In (VSTO). Download Installeer Offline beperkingen Wanneer u niet beschikt over het PublishOne Wordlint als u offline werkt, is er een aantal beperkingen. Afbeeldingen Er kunnen geen afbeeldingen toegevoegd worden in het document als u Offline werkt. Links Maak een aantekening in Word, bijvoorbeeld [afbeelding]. Upload ze later als mediabestand direct in PublishOne en voeg ze dan als Asset via het Word-lint toe. U kan geen links via Interne Verwijzing aanbrengen die naar andere documenten uit PublishOne gaan; En het bijbehorende Validate Internal Links. En u kan Guided linking niet gebruiken; Ook automatische link herkenning, link4u is niet beschikbaar.

20 Stijlen toekennen Bekijk YouTube Documentsoorten Kijk bij de handleidingen per documentsoort welke specifieke stijlen aanwezig zijn en hoe ze toe te passen. CAOdossier CAOloontabel Nieuws Wetgevingsoverzicht Samenvatting In Word vindt u een menubalk waarin u stijlen ziet. U wilt een stijl toekennen aan de titel. Klik met de muis op de titel of selecteer de tekst. In de balk klikt u dan op Kop 1. U ziet dan direct de opmaak veranderen. Als een bepaalde stijl niet in de menubalk staat, kunt u op het pijltje klikken rechts onder de stijlen klikken Er klapt dan een venster naar beneden waarin alle beschikbare stijlen te vinden zijn. Schrijven en stijlen toekennen Het schrijven en stijlen toekennen gaat via het PublishOne Word-lint op basis van de standaard functionaliteiten. Word-kennis is de enige vereiste. Beschikbare stijlen Is een stijl niet zichtbaar in het scherm, klik op getoond. en alle vaste stijlen voor dit documentsoort worden FAQ Opslaan en afsluiten Als u klaar bent, of even pauze wilt houden;

21 Sla het document op; en sluit deze af. Dan wordt direct het document in PublishOne bijgewerkt. U kunt dan ook metadata toevoegen aan het document. Overzicht van stijlen Om snel een overzicht te krijgen van alle specifieke stijlen van het documentsoort. Klikt u op het pijltje naar beneden, dan klapt het stijloverzicht open naar beneden. Deze toont alle specifieke (vaste) stijlen voor het documentsoort.

22 Metadata toevoegen Bekijk YouTube Documentsoorten Kijk bij de handleidingen per documentsoort welke specifieke metadata aanwezig is en hoe ze toe te passen. CAOdossier CAOloontabel Nieuws Samenvatting Om het document vindbaar te maken, niet alleen voor uzelf maar ook op de website waar het wordt gepubliceerd, kunt u metadata toevoegen. Wat is de rubriek? Welke bijwerkdatum wil u tonen? Wie is de auteur? Welke trefwoorden horen bij het artikel? Om deze metadata toe te voegen klikt u op het tabblad METADATA, links bovenin het scherm. Er opent een scherm met metadatavelden die u kunt invullen. Als er een pijltje naast het veld staat, is er een dropdownlijst die opent als u op het pijltje klikt. U kunt dan kiezen wat van toepassing is. Metadata In PublishOne is er metadata op documentniveau en op mapniveau.

23 Document Metadata van een document bestaat altijd uit 3 delen. Documentinformatie Bijlagen Metadata 1. DOCUMENTINFORMATIE Metadata op documentniveau benadert u meestal via de DOCS view. Hier vindt u de volgende metadata velden die bij het document horen: Publicatieproject (verkorte) titel Titel * Document type Workflow status Einddatum!!! * Dit gaat om metadata. De titel die hier ingegeven wordt, is online niet zichtbaar.!!!

24 2. BIJLAGEN Onder bijlagen is het mogelijk 1 of meerdere documenten te uploaden, die niet mee gepubliceerd worden, maar mogelijk wel handig zijn om direct bij het document te hebben. Een bron-pdf bijvoorbeeld. [image] 3. METADATA Velden met een sterretje *) zijn verplicht. Het kan zijn dat je niet alle genoemde metadatavelden ziet, of dat je het veld wel ziet, maar niet aan mag passen. Dat is afhankelijk van de rol die je hebt. Sommige velden heb een defaultwaarde, maar die kun je desgewenst aanpassen. Map Metadata van een map bestaat uit 2 delen Mapinformatie Metadata 1. MAPINFORMATIE Hier vind je de volgende metadatavelden die bij een map horen: Naam * Projecttitel Documenttype

25 2. METADATA Velden met een sterretje *) zijn verplicht. Het kan zijn dat je niet alle genoemde metadatavelden ziet, of dat je het veld wel ziet, maar niet aan mag passen. Dat is afhankelijk van de rol die je hebt. Sommige velden heb een defaultwaarde, maar die kun je desgewenst aanpassen.

26 Document overdragen Bekijk YouTube Samenvatting Als u uw document heeft afgerond kunt u het overdragen naar de volgende persoon in het proces. Klik hiervoor op OVERDRAGEN. Er verschijnt dan een scherm waarin de personen die aan het document werken al zijn ingevuld. Als u wilt kan u bij het veld commentaar een opmerking plaatsen. Daarna klikt u op AFRONDEN. Het document wordt dan overgedragen aan de volgende persoon. Lever in naar de volgende workflowstap Klik op OVERDRAGEN Selecteer status Maak een keuze uit de volgende beschikbare workflowstap(pen). Default staat deze op de eerstvolgende status in de workflow. Gekoppelde personen Als niet de juiste persoon is gekoppeld ga dan < TERUG naar de voorvertoning en selecteer onder GEBRUIKERS de juiste. Commentaar Onderaan het eerste scherm hebt u de mogelijkheid het document te voorzien van Commentaar. Dit is leesbaar voor iedereen die aan dit document is gekoppeld. Commentaar op kaart Het commentaar is zichtbaar op de kaart van het document.

27 Commentaar bij voorvertoning Als er commentaar bij een document staat, is dit te herkennen door de blauwe regel met pijltje naar beneden. Klikt u op het pijltje, dan ziet u de tekst. Afronden Klik op AFRONDEN De eerstvolgende uit de volgende workflowstap krijgt nu een automatische dat er een document klaarstaat.

Instructie Instellen Citrix (thuis)werkplek Detron-Online

Instructie Instellen Citrix (thuis)werkplek Detron-Online Instructie Instellen Citrix (thuis)werkplek Detron-Online Pagina: 1/ 26 Inhoudsopgave Algemeen...3 Microsoft Windows...4 Instellen Internet Explorer...4 Certificaten installeren:...4 Weergave aanpassen:...6

Nadere informatie

Introductie. Handleiding: Owncloud instellen

Introductie. Handleiding: Owncloud instellen Introductie QSIT Owncloud is de hollandse en 100% privacy-veilige variant van Dropbox of Google Drive. Het stelt u in staat om vanaf elk apparaat aan dezelfde bestanden te werken. Omdat wij onze servers

Nadere informatie

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Externe toegang met ESET Secure Authentication Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 1 Inleiding:... 2 Stap 1: Download eenmalig Eset Secure Authentication op uw smartphone...

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 april 2015 versie 9.1 en hoger

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 april 2015 versie 9.1 en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Apple computer,

Nadere informatie

MedSpace synchronisatie

MedSpace synchronisatie MedSpace synchronisatie INHOUDSOPGAVE Inleiding... 2 1-Synchroniseren met Apple... 4 Synchroniseren via de icloud naar alle gekoppelde Apple apparaten.... 4 Synchroniseren naar enkel een iphone... 6 2-Synchroniseren

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac)

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Stichting Bibliotheek.nl, versie 3.1 september 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Het aanmaken van een webaccount 4

Nadere informatie

Introductie Werken met OneDrive voor Bedrijven

Introductie Werken met OneDrive voor Bedrijven Introductie Werken met OneDrive voor Bedrijven Inhoud Wat is OneDrive voor Bedrijven?... 2 Eerste aanmelding... 2 OneDrive gebruiken via de webbrowser... 6 Aanmaken van een nieuwe map... 6 Waar ben ik?...

Nadere informatie

Procedure ParaBench instellen en gebruiken.

Procedure ParaBench instellen en gebruiken. Procedure ParaBench instellen en gebruiken. Inleiding In samenwerking met Magistro en de Praktijk Index komt Intramed met een nieuwe benchmark applicatie ParaBench. Benchmarken is het vergelijken van gegevens

Nadere informatie

Augustus Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid

Augustus Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid Augustus 2018 Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid Augustus 2018 Inhoudsopgave Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid... 3 Account aanmaken... 4 Gegevens invullen... 5 Home pagina... 6 Mijn

Nadere informatie

Partners in Accountancy (PIA) Inloggen op het klantenloginsysteem

Partners in Accountancy (PIA) Inloggen op het klantenloginsysteem Partners in Accountancy (PIA) Inloggen op het klantenloginsysteem 1. Systeemvereisten Het vernieuwde klantenloginsysteem (hierna genoemd login portal) maakt gebruik van een kleine applicatie en werkt samen

Nadere informatie

Wij heten u van harte welkom als nieuwe gebruiker van Cloud24You Express!

Wij heten u van harte welkom als nieuwe gebruiker van Cloud24You Express! Welkom, Wij heten u van harte welkom als nieuwe gebruiker van Cloud24You Express! Onze dienst Cloud24You Express is speciaal ontwikkeld voor klanten die wél kiezen voor een hoge kwaliteit en beschikbaarheid,

Nadere informatie

Handleiding. Thuisgebruik. N@Tschool! elo.nordwincollege.nl

Handleiding. Thuisgebruik. N@Tschool! elo.nordwincollege.nl Handleiding N@Tschool! Thuisgebruik elo.nordwincollege.nl Inhoudsopgave 1.0 Inleiding... 3 2.0 Hoe kan ik thuis inloggen op N@Tschool!... 4 3.0 Stel je browser in voor het gebruik van N@Tschool!... 5 3.1

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 augustus 2018 versie 9.1 en hoger

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 30 augustus 2018 versie 9.1 en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Apple computer,

Nadere informatie

HANDLEIDING VIEW DESKTOP. Handleiding VIEW Desktop. P. de Gooijer. Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3

HANDLEIDING VIEW DESKTOP. Handleiding VIEW Desktop. P. de Gooijer. Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3 HANDLEIDING VIEW DESKTOP Document: Auteur: Datum: 09-01-2013 Versie: 1.3 Handleiding VIEW Desktop M. Huibers P. de Gooijer Inleiding Het Hoornbeeck College en Van Lodenstein maakt gebruik van VMware View.

Nadere informatie

Als eerste moet u eenmalig per gebruiker van Intramed de Fastguide plug-in installeren.

Als eerste moet u eenmalig per gebruiker van Intramed de Fastguide plug-in installeren. Hoofdstuk 1 Om gebruik te maken van de Fastguide koppeling in Intramed moet u een aantal instellingen doen: de Fastguide Plugin installeren; uw Fastguide account toevoegen in Intramed. Vervolgens kunt

Nadere informatie

Handleiding Online Boekhouden

Handleiding Online Boekhouden Handleiding Online Boekhouden Het online boekhoudprogramma kan gestart worden op de site van Horeca Boekhouden.nl (http://www.horecaboekhouden.nl/fin_administratie.php). Om verbinding te maken, moet op

Nadere informatie

Shell Card Online e-invoicing Service Gebruikershandleiding. Versie 2.8

Shell Card Online e-invoicing Service Gebruikershandleiding. Versie 2.8 Gebruikershandleiding Versie 2.8 november 2012 Inhoud 1 Voor toegang tot Shell Card Online e-invoicing Service... 3 1.1 Inloggen in Shell Card Online... 3 1.2 Wat als u uw wachtwoord bent vergeten... 3

Nadere informatie

MEDSPACE SYNCHRONISATIE

MEDSPACE SYNCHRONISATIE MEDSPACE SYNCHRONISATIE INHOUDSOPGAVE Inleiding... 2 1-Synchroniseren met uw iphone... 5 2-Synchroniseren met uw Android toestel... 12 3-Synchroniseren met Outlook... 15 4-Synchroniseren met uw Windows

Nadere informatie

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Inloggen Ga via uw internetbrowser (bij voorkeur Google Chrome of firefox) naar www.servicepuntvrijwilligerswerkhengelo.nl/typo3 U ziet vervolgens

Nadere informatie

Handleiding. Digitale. Salarisstrook. voor. medewerker

Handleiding. Digitale. Salarisstrook. voor. medewerker Handleiding Digitale Salarisstrook voor de medewerker Pagina 1 van 15 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING EN VOORBEREIDING... 3 2 INLOGGEN IN HET MEDEWERKERDOSSIER... 4 3 INHOUD MIJN DOSSIER... 6 4 TABBLAD RESULTATEN...

Nadere informatie

Aanmelden op het Office 365 portaal

Aanmelden op het Office 365 portaal Aanmelden op het Office 365 portaal Met bovenstaande accountgegevens kan je je aanmelden op het Office 365 portaal op http://portal.office.com In het bovenste tekstveld vul je jouw gebruikersnaam in. Vergeet

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Thuiswerkomgeving. Versie d.d. 24 juli 2017

Gebruikershandleiding Thuiswerkomgeving. Versie d.d. 24 juli 2017 Gebruikershandleiding Thuiswerkomgeving Versie d.d. 24 juli 2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Algemene informatie... 4 2.1 Ondersteuning... 4 3. Computer gebruiksklaar maken voor thuiswerken... 5

Nadere informatie

PRODUCTINFORMATIE Handleiding Burgerschouw app 2017

PRODUCTINFORMATIE Handleiding Burgerschouw app 2017 Handleiding Burgerschouw app 2017 1.1 De Burgerschouw App voor de burger. 1.1.1 De app toevoegen aan uw tablet Ga naar uw App Store, Google Play of Windows Phone Store en zoek op Burgerschouw. U ziet het

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows Stichting Bibliotheek.nl, versie 3.1 september 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Het aanmaken van een webaccount 4 2.

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen OFFICE 365 Start Handleiding Leerlingen Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 'Welkom bij de handleiding van de CrisisConnect app' 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1 Dossiers

Nadere informatie

AdmInbox. Installatie Scan Plug-in

AdmInbox. Installatie Scan Plug-in AdmInbox Installatie Scan Plug-in Doel van deze handleiding De modules van Asperion kunnen op velerlei manieren ingesteld worden om daarmee optimaal aan te sluiten bij de specifieke bedrijfsomstandigheden

Nadere informatie

Voor externe toegang tot de werkplek zijn een aantal zaken vereist: 1. Open Internet Explorer en ga naar de website:

Voor externe toegang tot de werkplek zijn een aantal zaken vereist: 1. Open Internet Explorer en ga naar de website: Index Externe Toegang Windows 7/8/8.1... 2 Externe Toegang Windows 10/10.1... 5 Externe Toegang MAC OS X... 8 Instructie verkrijgen van een Token code...11 Externe Toegang eerste gebruik Windows 7/8/8.1...13

Nadere informatie

Handleiding. Handleiding

Handleiding. Handleiding Handleiding Certificaat installeren Handleiding Certificaat installeren Inhoudsopgave Inleiding 2 1 Installatie op pc s met Windows 2 2 Handmatig installeren 4 2.1 Microsoft Internet Explorer/Google Chrome

Nadere informatie

Wat is itslearning..?

Wat is itslearning..? Wat is itslearning..? Met itslearning heb je via internet altijd toegang tot bijvoorbeeld je huiswerk, interessante informatie en studiewijzers. Ook kun je via itslearning communiceren, samenwerken met

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek. E-books lezen op je e-reader - voor Windows en Sony e-reader

Handleiding van de Bibliotheek. E-books lezen op je e-reader - voor Windows en Sony e-reader Handleiding van de Bibliotheek E-books lezen op je e-reader - voor Windows en Sony e-reader Bibliotheek.nl, versie januari 2016 Inhoudsopgave 1. Stap voor stap boeken lenen en lezen op je Sony e-reader

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 23 juni 2017 versie 9.1 en hoger

Inloggen in AccountView online voor Mac OS 23 juni 2017 versie 9.1 en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Apple computer,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding -ICT BEHEERDER-

Gebruikershandleiding -ICT BEHEERDER- Gebruikershandleiding -ICT BEHEERDER- Inhoudsopgave 1. LET OP... 3 2. Inloggen... 4 3. Naar de beheeromgeving... 5 3.1 Tabbladen en menubalk... 5 4. School... 6 5. Licenties... 7 6. Groepen... 7 6.1 Licenties

Nadere informatie

1. Wat heb je nodig? Hoe werkt het? Multifactor authenticatie Verbinding maken... 2

1. Wat heb je nodig? Hoe werkt het? Multifactor authenticatie Verbinding maken... 2 Handleiding thuiswerken bij de Gemeente Meppel. Inhoudsopgave 1. Wat heb je nodig?... 2 2. Hoe werkt het?... 2 2.1 Multifactor authenticatie... 2 2.2 Verbinding maken... 2 3. Starten: installatie van ConnectMeppelSetup.exe...

Nadere informatie

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/.

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/. Handleiding website In deze handleiding staat alles wat u nodig heeft om een bericht op de website van de Reddingsbrigade Aoreven Heythuysen te plaatsen. Alles wordt in woord en beeld uitgelegd. Inloggen

Nadere informatie

CoZo handleiding. voor de huisarts

CoZo handleiding. voor de huisarts CoZo handleiding voor de huisarts Inhoud 3 2 Start!... Hoe kan ik (i.v.m. patiënten) Een overzicht van mijn patiënten zien.... 3 Een nieuwe patiënt registreren.... 4 Een therapeutische relatie delen met

Nadere informatie

Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl

Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl Tip: print deze handleiding uit! Als deelnemer aan de kunstroute kunt u uw kunstaanbod presenteren op de website van kunst in

Nadere informatie

opgericht 1 augustus 1932 Handleiding Artikel plaatsen

opgericht 1 augustus 1932 Handleiding Artikel plaatsen opgericht 1 augustus 1932 Handleiding Artikel plaatsen Gemaakt door : Marcel van Vuuren Bijgewerkt op : vrijdag 24 juli 2015 Versie : 24072015_v3.0 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Plaatsen van een artikel...

Nadere informatie

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD 2014 Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD Inhoud Inleiding... 2 Aanmelden bij office 365 via het portaal.... 2 Het portaal en gebruikers:...

Nadere informatie

Beknopte handleiding remote werken met Novell Virtual office

Beknopte handleiding remote werken met Novell Virtual office Beknopte handleiding remote werken met Novell Virtual office Remote werken is beschikbaar vanaf nagenoeg iedere PC met internettoegang. Om toegang te krijgen surf je naar https://mail.slz.landschapsbeheer.nl/onenet/netstorage

Nadere informatie

Yoobi is bedrijfssoftware in de cloud en een totaaloplossing voor relatiebeheer, projectmanagement, urenregistratie, planning en facturatie.

Yoobi is bedrijfssoftware in de cloud en een totaaloplossing voor relatiebeheer, projectmanagement, urenregistratie, planning en facturatie. Welkom bij Yoobi Yoobi is bedrijfssoftware in de cloud en een totaaloplossing voor relatiebeheer, projectmanagement, urenregistratie, planning en facturatie. De Yoobi webversie is beschikbaar via je browser

Nadere informatie

Je nieuwe e-mailadres gebruiken Om je mail te lezen ga je naar de site: https://login.microsoftonline.com Je ziet dan onderstaand inlogscherm:

Je nieuwe e-mailadres gebruiken Om je mail te lezen ga je naar de site: https://login.microsoftonline.com Je ziet dan onderstaand inlogscherm: Je nieuwe e-mailadres gebruiken Om je mail te lezen ga je naar de site: https://login.microsoftonline.com Je ziet dan onderstaand inlogscherm: Log in met je e-mailadres en het wachtwoord dat je hebt gekregen.

Nadere informatie

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Versie : 2012.1.0.1 Inhoudsopgave 1 Systeemvereisten... 2 2 Pincode... 2 3 Licentie... 2 4 Installatie... 2 5 Eerste gebruik... 4 Titel Pagina 1 van 6 23-1-2012

Nadere informatie

ZIVVER Gebruikershandleiding

ZIVVER Gebruikershandleiding Versie: 2.0 Datum: 11 april 2017 support@zivver.com www.zivver.com Inhoud Welkom bij ZIVVER!... 3 1. Inloggen in je online veilige postvak... 4 2. Stuur een veilig bericht vanuit je online veilige postvak...

Nadere informatie

Office Installatie instructies. Voor de leerlingen van het Heerbeeck College en het Kempenhorst College

Office Installatie instructies. Voor de leerlingen van het Heerbeeck College en het Kempenhorst College ICT t eam VOB O Office 365 - Installatie instructies Voor de leerlingen van het Heerbeeck College en het Kempenhorst College Handleiding Office 365 Activeren En Installeren.pdf ICT-team - Martijn de Vries

Nadere informatie

Handleiding WIS TM Live-editing Live editing is een WIS TM module

Handleiding WIS TM Live-editing Live editing is een WIS TM module Handleiding WIS TM Live-editing Live editing is een WIS TM module Live-edit 1. Inleiding De nieuwe versie van WIS tm beschikt over een aantal nieuwe functionaliteiten, waarvan vooral liveediting als nieuwe

Nadere informatie

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Introductie Deze gebruikershandleiding geeft gedetailleerde basisinformatie over hoe te werken met Bitrix Site Manager. Deze handleiding is bedoeld

Nadere informatie

OneDrive voor bedrijven en scholen

OneDrive voor bedrijven en scholen OneDrive voor bedrijven en scholen V1.0 26 juni 2014 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Eerste aanmelding... 3 Aanmaken van een nieuwe folder... 4 Toevoegen van een document.... 5 1. Het documenten aanmaken

Nadere informatie

Handleiding Sportlink Club

Handleiding Sportlink Club Handleiding Sportlink Club Dit document is automatisch gegenereerd. We raden u aan de handleiding online te raadplegen via www.sportlinkclub.nl/support. 1. Installatiehandleiding.........................................................................................

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

SCHOUWEN MET DE BURGERSCHOUW APP HANDLEIDING VOOR BEWONERS

SCHOUWEN MET DE BURGERSCHOUW APP HANDLEIDING VOOR BEWONERS SCHOUWEN MET DE BURGERSCHOUW APP HANDLEIDING VOOR BEWONERS VERSIE SEPTEMBER 2014 INHOUD 1) De App installeren op uw tablet/smartphone 2) Inloggen en opstarten 3) De schouwroutes 4) Een locatie beoordelen

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Phone 8 Versie augustus 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Downloaden van KPN Opslag Online QR Code 4 2.2 Downloaden van KPN

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

Handleiding Office 365 en Office 2016

Handleiding Office 365 en Office 2016 Handleiding Office 365 en Office 2016 Versie: juli 2017 1 Inhoudsopgave Wat is Office 365 en wat kun je ermee?... 3 Eerst een korte kennismaking met Office 365... 4 Wat je moet weten voordat je gaat installeren?...

Nadere informatie

Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015

Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015 Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 1.1 Deze handleiding 3 Hoofdstuk 2. Aan de slag 4 2.1 Voor de 1 e keer inloggen 4 2.2 Gebruik via uw internet

Nadere informatie

DRUKPORTAL HANDLEIDING VERSIE 3 - SEP.2014

DRUKPORTAL HANDLEIDING VERSIE 3 - SEP.2014 INHOUD 1 E-mail: Account is aangemaakt 4 2 Uw gebruikersnaam eventueel aanpassen 5 3 Controleer je systeem 7 3.1 Klik in het inlogscherm op de link Controleer mijn systeem 7 3.2 Resultaat systeem check

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Vertaalplatform

Gebruikershandleiding Vertaalplatform Gebruikershandleiding Vertaalplatform Context Talen, 2014 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Gebruikershandleiding Vertaalplatform Context Talen... 1 Inloggen... 1 Browsers... 1 Wachtwoord wijzigen... 2

Nadere informatie

HANDLEIDING APP BURGERSCHOUW Versie juni 2015

HANDLEIDING APP BURGERSCHOUW Versie juni 2015 HANDLEIDING APP BURGERSCHOUW Versie juni 2015 Inhoud 1 Waarom schouwen? 2 De App downloaden 3 Inloggen en opstarten 4 De schouwroutes 5 Een locatie beoordelen 6 Resultaten bekijken Extra informatie Ter

Nadere informatie

Handleiding (v1.5): O.R.S. Lek en Linge Thuiswerken

Handleiding (v1.5): O.R.S. Lek en Linge Thuiswerken Handleiding (v1.5): O.R.S. Lek en Linge Thuiswerken Deze handleiding en de hierin vermelde software is te vinden op onze website https://www.lekenlinge.nl/mijn/thuiswerken en vereist dat u ingelogd bent

Nadere informatie

HANDLEIDING DMS Plugin Installatie, configuratie & werking

HANDLEIDING DMS Plugin Installatie, configuratie & werking HANDLEIDING DMS Plugin Installatie, configuratie & werking Dit document is de handleiding voor de installatie, configuratie en werking van de DMS Plugin. Versie 1-12/09/2005 Inhoudstafel 1 Installatie...

Nadere informatie

Table of contents 2 / 15

Table of contents 2 / 15 Office+ 1 / 15 Table of contents Introductie... 3 Installatie... 4 Installatie... 4 Licentie... 7 Werken met Office+... 8 Instellingen... 8 Office+ i.c.m. module Relatiebeheer... 9 Office+ i.c.m. module

Nadere informatie

Handleiding online inschrijven leden

Handleiding online inschrijven leden Handleiding online inschrijven leden Gent l 23 mei 2017 Deze applicatie werd ontwikkeld voor recentere browsers (bv. Internet Explorer 9) Indien u problemen hebt tijdens het inschrijfproces, is het aan

Nadere informatie

Handleiding ConsultManager -MyMindspace koppeling

Handleiding ConsultManager -MyMindspace koppeling Handleiding ConsultManager -MyMindspace koppeling Inhoudsopgave Inleiding... 2 Uw MyMindspace account activeren... 2 Uw MyMindspace account aan ConsultManager koppelen... 4 Vanuit ConsultManager inloggen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Inloggen Ga via uw internetbrowser (bij voorkeur Google Chrome of firefox) naar www.servicepuntvrijwilligerswerkhengelo.nl/typo3 U ziet vervolgens

Nadere informatie

Handleiding Office 2013 en Office 365. voor thuisgebruik

Handleiding Office 2013 en Office 365. voor thuisgebruik Handleiding Office 2013 en Office 365 voor thuisgebruik Versie: augustus 2015 1 Inhoudsopgave 1. Wat is Office 365 en wat kun je ermee?... 3 2. Wat je moet weten voordat je gaat installeren?.... 13 3.

Nadere informatie

Handleiding FileSecure

Handleiding FileSecure Handleiding FileSecure FileSecure is een programma wat wordt gebruikt om documenten te beveiligen. En om beveiligde documenten te kunnen lezen/bewerken. FileSecure kent drie varianten: 1. Web versie, waarmee

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Multrix Cloud Portal

Gebruikershandleiding. Multrix Cloud Portal Gebruikershandleiding versie: 18 maart 2013 Multrix Cloud Portal Toegang tot uw applicaties en gegevens via het internet Handleiding Multrix Cloud Portal - NED Pagina 1 van 11 Inleiding Dit document biedt

Nadere informatie

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden Dropbox Beschrijving Dropbox is een gratis Cloudopslag-toepassing. U krijgt bij aanmelden 2GB gratis opslagruimte, waarin u foto s, documenten, kan bewaren. U kunt deze bestanden gemakkelijk benaderen

Nadere informatie

Werkinstructie. voor vreemdelingenadvocaten

Werkinstructie. voor vreemdelingenadvocaten Werkinstructie voor vreemdelingenadvocaten Inhoudsopgave 1 Inloggen op Mijn Rechtspraak... 3 2 Een nieuw verzoek indienen... 7 3 Terugkeren naar startpagina...13 4 Lopende zaken...14 5 Zaak inzien...15

Nadere informatie

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave Handleiding Telewerken met Windows Inhoudsopgave Inleiding Systeemvereisten Software installatie Inloggen op de portal Problemen voorkomen Probleemoplossingen Inleiding Voor medewerkers van de GGD is het

Nadere informatie

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd Introductie Deze handleiding heeft tot doel een eenvoudige stap voor stap handleiding te zijn voor eindgebruikers van CMS Made Simple

Nadere informatie

Adobe ID aanmaken en Adobe Digital Editions installeren voor Windows

Adobe ID aanmaken en Adobe Digital Editions installeren voor Windows Adobe ID aanmaken en Adobe Digital Editions installeren voor Windows Om e-books te kunnen lezen op je e-reader Versie juni 2017 Inleiding Je wilt graag e-books lenen van de online Bibliotheek en deze lezen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Het Givt-dashboard. Versie 1.1

Gebruikershandleiding Het Givt-dashboard. Versie 1.1 Gebruikershandleiding Het Givt-dashboard Versie 1.1 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 1.0 Inleiding 3 1.1 Over deze gebruikershandleiding 3 1.2 Over het Givt-dashboard 3 2.0 Starten met het Givt-dashboard

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Office+ Introductie Met de module Office+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Handleiding Portaal Altrecht. https://portaal.altrecht.nl

Handleiding Portaal Altrecht. https://portaal.altrecht.nl Handleiding Portaal Altrecht https://portaal.altrecht.nl 1 Wat is het Altrecht het nieuwe portaal? 3 Eerst een Citrix client installeren 3 Aan welke eisen moet mijn computer voldoen om te kunnen telewerken:

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Startscherm trainer

SportCTM 2.0 Startscherm trainer SportCTM 2.0 Startscherm trainer Inloggen Webapplicatie Via inlog.dotcomsport.com kun je in inloggen op de webapplicatie van het SportCTM. Wij adviseren onderstaande browsers Windows: Internet Explorer,

Nadere informatie

Handleiding nieuwe werkomgeving SOML. Voor Apple MacOSX 10.9

Handleiding nieuwe werkomgeving SOML. Voor Apple MacOSX 10.9 Handleiding nieuwe werkomgeving SOML Voor Apple MacOSX 10.9 Inhoudsopgave 1 Belangrijke gegevens 3 1.1 Inloggegevens 3 1.2 DigiCampuz (digitale werkplek) 3 2 Aan de slag 4 2.1 Printer koppelen 4 2.2 RDP

Nadere informatie

Tool Installatiehandleiding E46 Mods. Versie 1.0

Tool Installatiehandleiding E46 Mods. Versie 1.0 Tool Installatiehandleiding E46 Mods Versie 1.0 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Vereisten... 3 1.1 Begrippenlijst... 3 2 E46 Tool... 4 2.1 Downloaden... 4 2.2 Installeren... 6 3 Driver... 10 3.1 Installatie...

Nadere informatie

Handleiding 2 e tijdvak SABA2.0. voor zorginstellingen

Handleiding 2 e tijdvak SABA2.0. voor zorginstellingen Handleiding 2 e tijdvak SABA2.0 voor zorginstellingen Versie 2: 5 juni 2018 Inhoud 1 Inloggen indien u nieuw bent op het portal... 2 2 Inloggen indien u zich in tijdvak 1 al geregistreerd heeft... 6 3

Nadere informatie

Handleiding Dahua IP camera bekabeld aansluiten zonder NVR

Handleiding Dahua IP camera bekabeld aansluiten zonder NVR Handleiding Dahua IP camera bekabeld aansluiten zonder NVR Om de beelden van een Dahua IP camera op uw computer en via de app te kunnen ontvangen, moet u eerst een aantal stappen doorlopen. In deze handleiding

Nadere informatie

Handleiding Certificaat RDW

Handleiding Certificaat RDW Handleiding Certificaat RDW Versie: 11.0 Versiedatum: 27 juli 2015 Beheerder: RDW Veendam - R&I-OP-E&T 3 B 0921p Wijzigingen ten opzichte van de vorige versie: - Gehele document herzien; - Afbeeldingen

Nadere informatie

Toelichting inloggen beheermodule IZM

Toelichting inloggen beheermodule IZM Toelichting inloggen beheermodule IZM Wanneer u problemen heeft met inloggen in de beheermodule van Zwemscore, kan dat meerdere oorzaken hebben. Twee vaak voorkomende oorzaken zijn Wachtwoord vergeten

Nadere informatie

Handleiding werkomgeving Apple / Connect College SOML

Handleiding werkomgeving Apple / Connect College SOML Handleiding werkomgeving Apple / Connect College SOML Inhoudsopgave 1 Belangrijke gegevens 3 1.1 Aanmeldgegevens 3 1.2 DigiCampuz (digitale werkplek) 3 2 Aan de slag 4 2.1 Aanmelden op de computer 4 2.2

Nadere informatie

VIVA3.0. Prijsopgaaf. VIVA 3.0 Prijsopgaaf

VIVA3.0. Prijsopgaaf. VIVA 3.0 Prijsopgaaf Prijsopgaaf VIVA3.0 VIVA 3.0 Prijsopgaaf CORILUS BV - PELMOLEN 20-3994 XZ HOUTEN - T 0031 (0)30 634 72 50 - F: 0031 (0)30 606 78 71 - info@corilus.nl - www.corilus.nl Inhoudsopgave 1. Algemene Informatie

Nadere informatie

DRUKPORTAL HANDLEIDING VERSIE 1 - JAN.2014. Korte instructie2.indd 1 17-3-2014 13:16:36

DRUKPORTAL HANDLEIDING VERSIE 1 - JAN.2014. Korte instructie2.indd 1 17-3-2014 13:16:36 Korte instructie2.indd 1 17-3-2014 13:16:36 INHOUD 1 E-mail: Account is aangemaakt 4 2 Uw gebruikersnaam eventueel aanpassen 5 3 Controleer je systeem 7 3.1 Klik in het inlogscherm op de link Controleer

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - voor Windows en Sony e-reader

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - voor Windows en Sony e-reader Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - voor Windows en Sony e-reader Bibliotheek.nl september 2015 Inhoudsopgave 1. Stap voor stap e-books lenen en lezen op je Sony e-reader...

Nadere informatie

De gegevens kunt u vervolgens downloaden via de website van UPO. Daarna kunt u de gegevens importeren in Intramed.

De gegevens kunt u vervolgens downloaden via de website van UPO. Daarna kunt u de gegevens importeren in Intramed. Hoofdstuk 1 Uw Praktijk Online gebruiken De website "Uw Praktijk Online" is een initiatief van Pharmeon, internet provider in de gezondheidszorg en Intramed. Via de website van "Uw Praktijk Online" (UPO)

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Scan+ Introductie Met Scan+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

aanmaken van een webaccount om e-books te kunnen lenen P. 3-7 het lenen van e-books de basis P. 13-14

aanmaken van een webaccount om e-books te kunnen lenen P. 3-7 het lenen van e-books de basis P. 13-14 aanmaken van een webaccount om e-books te kunnen lenen P. 3-7 wachtwoord vergeten P. 8-9 uw account beheren P. 10-12 het lenen van e-books de basis P. 13-14 het lenen van e-books online lezen (is streamed

Nadere informatie

Navigator CMS 2009. Beknopte handleiding v1.0

Navigator CMS 2009. Beknopte handleiding v1.0 Navigator CMS 2009 Beknopte handleiding v1.0 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Inloggen... 4 3. Menustructuur... 5 4. Document Verkenner... 6 5. Mappen beheren... 7 5.2 Map hernoemen... 7 5.3 Map verplaatsen...

Nadere informatie

Basis handleiding CMS

Basis handleiding CMS Basis handleiding CMS Inhoud Basis handleiding CMS... 1 Inloggen... 3 Pagina beheren... 4 Pagina toevoegen/wijzigen... 6 WYSIWYG editor... 8 externe / interne link toevoegen... 9 Plaatjes toevoegen...

Nadere informatie

handleiding voor systeem het Management Drives Management Drives systeem Handleiding

handleiding voor systeem het Management Drives Management Drives systeem Handleiding handleiding voor het Management Drives systeem Management Drives systeem Handleiding Met het Management Drives systeem kunt u onder andere Management Drives vragenlijsten versturen, ontvangen en deze zowel

Nadere informatie

HANDLEIDING KLANTENPORTAL LIVEWORDS 2018

HANDLEIDING KLANTENPORTAL LIVEWORDS 2018 HANDLEIDING KLANTENPORTAL LIVEWORDS 2018 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 3 2. WACHTWOORD AANMAKEN... 4 3. INLOGPROCEDURE... 6 4. OVERZICHT VAN DE KLANTENPORTAL... 6 5. DASHBOARD... 8 6. OFFERTES... 9 7.

Nadere informatie

Neem in dat geval altijd contact op met het betreffende zwembad of zwemschool waar uw kind zwemt.

Neem in dat geval altijd contact op met het betreffende zwembad of zwemschool waar uw kind zwemt. Toelichting inloggen Persoonlijke pagina Kunt u niet inloggen? Neem in dat geval altijd contact op met het betreffende zwembad of zwemschool waar uw kind zwemt. U kunt ook onderstaande informatie lezen

Nadere informatie

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon Intramed OnLine instellen en gebruiken Voor Android tablet of telefoon Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote Desktop

Nadere informatie

Handleiding. HB-plus Samenwerken Handleiding voor gebruikers

Handleiding. HB-plus Samenwerken Handleiding voor gebruikers Handleiding HB-plus Samenwerken Handleiding voor gebruikers Versie 01.02 8/4/2015 09/09/2015 Inhoud Inhoud 1. Over dit document... 1 2. Starten met Samenwerken als een Service... 2 3.... 3 3.1. Starttegels

Nadere informatie