Achtbaanflits 10 december 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Achtbaanflits 10 december 2015"

Transcriptie

1 AGENDA Elke woensdag en vrijdag is het fruitdag! kerstmis donderdag 10 december MR 19.30u maandag 14 december kerstviering woensdag 16 december kerstdiner en kerstborrel voor de ouders vrijdag 18 december Achtbaanflits 6 en alle kinderen vanaf 12.00u vrij. Maandag 21 december 2015 tot en met vrijdag 1 januari 2016 kerstvakantie Donderdag 7 januari Vrijdag 8 januari MR vergadering Rondleiding nieuwe ouders ALGEMEEN Een kleine greep uit de activiteiten van de afgelopen periode: De afgelopen periode hebben de facultatieve gesprekken plaatsgevonden, hebben we de sint mogen verwelkomen, is er een studiedag geweest en een informatie avond over mogelijke nieuwe schooltijden. 1. De kinderen hebben hun talenten kunnen ontwikkelen en presenteren tijdens de creadoe ochtenden en het open podium. Tijdens de studiedag hebben we ons rekenverbetertraject een vervolg gegeven, Anouk (Intern Begeleider) en Joan (leerkracht groep 6) volgen samen de opleiding tot rekencoördinator. Dit sluit mooi aan op de ontwikkeling die we met elkaar lopen op rekengebied. Daarnaast hebben de leerkrachten een filosofieles opgenomen en besproken om zo te kunnen reflecteren op hun vaardigheden en zich verder te ontwikkelen op het gebied van filosoferen met kinderen. Met filosoferen is er geen goed of fout antwoord, is het denkproces dus belangrijk en is iedereen een gelijkwaardige gesprekspartner. Extra leuk dus om thuis ook met de kinderen te filosoferen. Via social schools heeft u wellicht al leuke voorbeelden langs zien komen. Er zijn ook genoeg voorbeelden van leuke vragen te vinden op internet of vraag de leerkracht van uw kind(eren) naar tips. In deze achtbaanflits kijken we terug op het sinterklaasfeest en is er weer nieuws uit de groepen. We wensen u veel leesplezier! Het team van De Achtbaan.

2 INFORMATIE AVOND NIEUWE SCHOOLTIJDEN Afgelopen maandag heeft de informatieavond plaatsgevonden met betrekking tot mogelijke nieuwe schooltijden. Het onderzoeken van nieuwe schooltijden hebben we opgenomen in ons schoolplan. Dit is een plan voor de komende 4 jaar. Vanuit de wijk (gemeente en andere wijkinstanties), (nieuwe) ouders, BSO en TSO, en het onderwijsveld hebben we de urgentie ervaren om onze schooltijden kritisch te bekijken. De vraag waar we in ons onderzoek antwoord op willen krijgen is: Wat is voor onze wijk, onze populatie kinderen, ons onderwijsconcept en deze tijdsgeest een lesrooster wat toekomst proof is. Tijdens de avond zijn er verschillende modellen gepresenteerd door een externe deskundige. Het continurooster, het vijf-gelijke-dagen model, het bioritme- model en het 7 tot 7- model. Vervolgens hebben ouders samen met leerkrachten aanbevelingen gedaan aan de school waar zij rekening mee dient te houden in het proces rondom nieuwe schooltijden. Aan het eind van de avond heeft Kim aangegeven dat er een werkgroep geformeerd wordt met leerkrachten, ouders en vertegenwoordiging vanuit de kinderopvang. Er hebben zich ouders gemeld. Heeft u ook interesse om deel te nemen aan de werkgroep? Neemt u dan deze week nog contact op met Kim de Mos (kim.de.mos@ksu-utrecht.nl) De werkgroep zal zich vervolgens gaan buigen over de diverse modellen voor schooltijden, overleggen met de MR en verder onderzoek doen naar de mogelijkheden. Het uiteindelijke besluit zal in het voorjaar plaatsvinden in samenspraak met de MR. IN BLIJDE VERWACHTING We willen juf Marijn van harte feliciteren met haar zwangerschap. Zij is op 10 juni uitgerekend van haar 3 e kindje. We wensen haar een fijne en goede zwangerschap toe! FIETSEND NAAR SCHOOL: SUPERGOED! GRAAG OP HET FIETSPAD EN NIET OP DE STOEP We vinden het heel positief dat er veel kinderen en ouders met de fiets naar school komen. Voor de veiligheid willen we iedereen oproepen om niet op het plein of op de stoep te fietsen. Het plein is om te rennen en te spelen. Dus geef het goede voorbeeld en stap even af. Onder de loopbrug mag er, in verband met de veiligheid van spelende kinderen en de doorgang voor hulpdiensten, geen fietsen worden geplaatst. We gaan ervan uit dat u ook aan deze veiligheid uw bijdrage levert. Ook aan de voorkant van de school is er de neiging bij ouders en kinderen om over de stoep te fietsen. We begrijpen dat in de spits voor en na school de straat niet altijd een fijne plek is om

3 tussen de auto s door te fietsen. De beste oplossing is om dan aan het einde van het fietspad samen af te stappen en over de stoep het laatste stukje naar de ingang van de school te lopen. Zo maken we het voor anderen, maar ook zeker voor onszelf een veilige weg naar school. TERUGBLIK SINTERKLAASFEEST Lieve kinderen, Hier uit Spanje nog een bericht. Ik maak het nog even op gedicht. Het was een leuk ontvangst dit jaar. Jullie stonden vrolijk klaar. We hopen dat jullie met het cadeau blij zijn. Dat vinden wij natuurlijk fijn! De surprises waren mooi gemaakt. We hebben ons dit jaar leuk vermaakt! Groet, Sint en Piet

4 VOORUITBLIK KERSTFEEST De school is al helemaal in gezellige kerstsferen! Hier hoort uiteraard een gezellig kerstprogramma bij: Maandag 14 december Vanaf maandag 14 december Woensdag 16 december Woensdag 16 december Vrijdag 18 december kerstviering in de rode zaal winkeltjes in alle klassen om de zelfgemaakte kerstknutsel van uw kind te kopen. De opbrengst gaat naar het goede doel ( het geld wordt door de stichting gebruikt om schoolmaterialen voor de kinderen in Guatemala te kopen. Van tot uur kerstdiner in de klas. Denkt u aan het meegeven van een bord, bestek en beker voor woensdag 16 dec? Borrel in de rode zaal van tot uur. Alle kinderen vanaf uur vrij Uiteraard wensen we u voor thuis ook alvast een gezellig kerstfeest! De kerstcommissie RT+ Algemeen: Een leven lang leren hoe leuk is dat! De kinderen merken zo nu en dan dat ook hun juf nog aan het leren is. Eens in de zoveel tijd vervalt namelijk de RT+, omdat juf Sarah een bezoek brengt aan haar opleiding in Nijmegen. Naast de ECHA-opleiding zijn er overlegmomenten met andere KSU scholen over het aanbod voor de plusleerlingen, interessante lezingen en conferenties waaraan Sarah deelneemt. De opgedane kennis wordt vervolgens toegepast binnen de klassen en de RT+ om zo steeds op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Kleutergroepen: De kinderen met een extra weektaak hebben zich de afgelopen weken bezig gehouden met het maken van plattegronden en het lezen van gedichtjes. Verder zijn er nieuwe materialen voor de kieskast aangeschaft waar alle kinderen met veel plezier mee aan de slag kunnen gaan.

5 Project groep 3/4: De kinderen zijn gestart met een project over de ruimte. We hebben geïnventariseerd wat de kinderen al weten van dit onderwerp en gekeken naar een aflevering van Klokhuis over de zon. Ook hebben de kinderen een model gemaakt waarmee de kinderen kunnen uitleggen hoe het nou zit met de aarde, de maan en de zon. De aarde draait om de zon, dit duurt een jaar, de maan draait om de aarde, etc. De kinderen zullen in hun klassen de andere leerlingen uitleggen hoe dit zit. Filosoferen: Tijdens de afgelopen studiedag hebben we aandacht besteed aan het voeren van filosofische gesprekken met kinderen. Het team van de Achtbaan wordt hierin geschoold, zodat filosoferen een onderdeel uit kan gaan maken van het onderwijsaanbod voor alle kinderen in alle groepen. In de RT+ gingen wij met elkaar in gesprek over de vraag: "Wat is waarheid?". Er kwamen mooie gedachten en ideeën voorbij. Zie hier een aantal opmerkingen die gemaakt werden: "Is waarheid wat het is?" "En dat wat het is, is dat dan ook wat het is?" "Waarheid is afhankelijk van het idee van mensen." "Kan een leugen ook waarheid zijn?" "Wat je moeder zegt, is de waarheid." "De waarheid is waarvan je zelf zegt dat het de waarheid is en dat kan per persoon verschillen." Project groep : De kinderen hebben hun eigen landen geprestenteerd aan de aanwezige ouder(s) / verzorger(s) / opa s en oma s. Alle landen bestonden (idealiter) uit de volgende 10 onderdelen: Volkslied / vlag - Mensen / Cultuur Landkaart Klimaat - Landschap - Diersoorten / Planten Toerisme Industrie Natuurverschijnselen - Huizen / Gebouwen Het doel van de opdracht was: Ik maak een planning en houd mij aan mijn planning. Er was hard gewerkt door de kinderen om alle onderdelen af te krijgen. Dit is niet bij ieder groepje gelukt. Een onderdeel van het leerproces is om te kijken waar dit aan ligt en hoe dit de volgende keer anders kan. Smartgames: Wij hebben op school weer een aantal nieuwe smartgames: o.a. Troy, Hide & Seek, Vlotte Geesten en laser game. Het populaire (maar helaas niet meer complete) Tridio wordt ook weer aangeschaft. Deze materialen kunnen door alle kinderen als verrijkingsmateriaal ingezet worden.

6 Wetenschapster (groep 6-7-8): Fenneke heeft een bezoek gebracht aan de plusklas. Wij kregen veel informatie over wat haar werkzaamheden als industrieel ontwerpster precies inhouden. Na aanleiding van haar bezoek gaan de kinderen een morfologische kaart ontwikkelen om zo een ontwerp te realiseren voor het gebruik van de Ipad in de klas. Wedstrijd SLO: De kinderen uit groep 6, 7 en 8 hebben gewerkt aan een spel voor talentontwikkeling. Het in hun ogen beste spel is g d naar SLO. We hopen dat we een ronde verder komen met het spel Vulkaaneiland. Schaken: Op woensdag 6 januari zal voor de groep een schoolschaaktoernooi georganiseerd worden. De kinderen hebben in de klas aan kunnen geven of zij aan dit toernooi mee willen doen. Verder informatie ontvangen zij zeer binnenkort. NIEUWS UIT DE GROEPEN Ridderdag in groep 4 Vrijdag 20 november stond voor de groepen 4a en 4b in teken van ridders! Deze dag is georganiseerd door een vijftal studenten van Instituut Theo Thijssen (pabo-opleiding). De dag werd ingeleid door een optreden van de studenten en vervolgens gingen de kinderen zelf aan de slag. De kinderen hebben 3 workshops gevolgd: beeldend, muziek en toneel.

7 Bij beeldend hebben de kinderen een eigen schild gemaakt en een maliënkolder gekregen. Bij muziek hebben ze een ritme en een ridderlied geleerd. Ook hebben ze een drama/toneel workshop gehad, waarbij ze met voorwerpen hebben geïmproviseerd. Dit alles lieten de kinderen zien in de eindvoorstelling, waarbij veel ouders aanwezig waren. Waarvoor nogmaals dank! De kinderen waren erg enthousiast en hebben een hele creatieve, leuke dag gehad. Wij (Renate, Laurien, Joost, Marianne en ik) vonden het een super dag en hebben genoten van de creativiteit en het enthousiasme van de kinderen. Elwin (stagiair groep 4b) Groep 5b activiteiten november-december 2015 Spaart u ook zegeltjes? Het was vorige week een drukke week voor deze kassapietjes! De kassabonnetjes zijn allemaal geteld en verwerkt voordat de Sint weer naar Spanje is vertrokken. Wat een knappe pietjes! Wat is normaal? In de klas zijn we bezig met het voeren van filosofische en levensbeschouwelijke gesprekken. Er zijn de afgelopen weken al 3 vragen aan bod gekomen: Wat is normaal? /Wie bepaalt wat normaal is? Wat is zelfvertrouwen? / Hoe krijg je zelfvertrouwen? / Hoe geef je iemand zelfvertrouwen? Wat is geluk? / Hoe word ik gelukkig? / Maakt geld gelukkig?

8 De kinderen hebben een rijke fantasie om hier antwoord op te geven. Een paar antwoorden voor u op een rijtje: Hoe word ik gelukkig? * Bente: Als ik zangeres ben op mijn 18de * Salome: Als ik zelf kleren kan maken * Joey: Als ik later heel veel biggen heb en een echte biggenboer ben * Daan: Als ik miljonair word en een goede leuke baan heb * Femke: Als ik later een gezin heb en een leuke familie * Oskar: Als ik iets kan beschermen, bijvoorbeeld dieren of de natuur * Anna: Als ik later DJ kan worden en beroemd kan worden en een gezin met een jongen en een meisje heb Blog De kinderen vinden dit een leuke en vooral een andere manier van communiceren met elkaar. Ceren vertelde hierover: Ik kan eindelijk een keer mijn mening geven zonder dat iemand daar een mening over heeft! In de klas zijn we bezig met een blog. De kinderen hebben zelf verhaaltjes geschreven voor op het blog. De verhaaltjes gingen over de leukste gebeurtenissen op de Achtbaan in Ben je benieuwd wat ze hebben geschreven? Kijk op: INGEZONDEN MEDEDELINGEN WERELDLICHTJESDAG LEIDSCHE RIJN Op Wereldlichtjesdag, de 2 e zondag in december, worden om uur plaatselijke tijd over de hele wereld kaarsen aangestoken voor overleden kinderen. Zo ontstaat een lint van licht dat mensen verbindt en hen het gevoel geeft dat zij niet alleen zijn in hun verdriet. Ook in LR willen wij samen met jullie stilstaan bij alle kinderen -van alle leeftijden- die zijn overleden en die jullie meedragen in jullie hart.

9 Voor wie? Of je vader of moeder bent, broer(tje) of zus(je), opa of oma, oom of tante, juf of meester, vriend of vriendin... wil je een kind gedenken, voel je dan welkom. Welke leeftijd dit kind had of hoe lang geleden het overleed speelt geen rol: jong, volwassen of misschien onvolgroeid; vurig gewenst, maar nooit gekomen.... Iedereen die een kind mist is van harte welkom dit kind te gedenken, een kaars voor hem of haar aan te steken en zo verbonden te zijn met het lint van licht dat op die tijd voor alle overleden kinderen de wereld rond gaat. Waar en hoe laat? De herdenkingsbijeenkomst wordt gehouden op zondag 13 december in het Amfitheater in de Bosspreeltuin bij Theehuis Anafora in het Maximapark midden in Leidsche Rijn. Vanaf uur bent u welkom en om begint het programma met sprekers, muziek, een gedicht. Iedereen die dat wil kan een lichtje aansteken voor zijn of haar kind. Het hart van de bijeenkomst is het aansteken van de grote kaars om uur en het noemen van de namen van de kinderen die we met elkaar herdenken. Het programma duurt tot ongeveer uur, daarna is er in de kleine zaal van Anafora iets warms te drinken en gelegenheid om na te praten. Voor alle duidelijkheid, het Amfitheater is buiten, dus kleed je warm aan. Je kunt parkeren op de parkeerplaats van het park, Utrechtseweg 4 in Vleuten. Daarna is het ongeveer 5 min. lopen naar het theehuis. Het park is voetgangersgebied. Voor invalidenparkeerkkaarthouders is parkeren bij Anafora toegestaan. Aanmelden en meer informatie Je kunt je aanmelden via info.wereldlichtjesdaglr@gmail.com door het opgeven van je naam, met hoeveel personen je komt, voor wie je een kaarsje wilt aansteken en of je wilt dat zijn of haar naam genoemd wordt. Je kunt op dit adres ook terecht voor informatie of als je vragen hebt. Deelname is gratis. Wereldlichtjesdag Leidsche Rijn wordt georganiseerd door een aantal mensen uit Leidsche Rijn die dit initiatief een warm hart toedragen en op hun eigen manier betrokken zijn bij nabestaanden van kinderen. Ilja Geensen Rouwpraktijk Brasa Leonita Gerssen Afscheidsgedichten Miriam van Kreij Mirremaan Caroline de Bruijn Amenti Uitvaartverzorging Narda Delhaas Amenti Uitvaartverzorging Wereldlichtjesdag Leidsche Rijn zou niet mogelijk zijn zonder de belangeloze medewerking van vele vrijwilligers en bedrijven!

10 Leer skateboarden in de kerstvakantie. Van 21 t/m 24 dec.kijk voor meer info:

11 Digitale Nieuwsbrief parochie Licht van Christus De nieuwe digitale nieuwsbrief van parochie Licht van Christus is verschenen. Hierin staan o.a. het Adventsproject en alle kerstvieringen voor kinderen en gezinnen. Vergeet niet jouw zoon of dochter op te geven voor de Eerste H. Communie (groep 4) of het Vormsel (groep 8)! De start is in januari. Voor het kinderkerstspel in Vleuten zijn nog een aantal rollen beschikbaar (tot en met groep 3). In beide project kinderkoren (vanaf groep 4) die tijdens de kinderkerstspellen zingen is altijd plek. Hier kan je de nieuwsbrief vinden: Familiekerk de Fakkel Familiekerk de Fakkel is een jonge dynamische kerk die samenkomt in de rode zaal van de Achtbaan. Als familiekerk vinden we kinderen heel belangrijk en hebben we veel aktiviteiten voor de kinderen. Daarom hebben we twee speciale kerstdiensten: 20 december 10 uur kerstdienst met o.a. een kindervoorstelling 24 december 18 uur kerstavonddienst met diner,koor en een apart kinderfeest We hopen jullie te mogen zien bij de feesten. Voor meer informatie, zie onze web site, defakkel.nu, of vraag of Beleef de winter op de boerderij! Heb jij kinderen die gek zijn op avontuur, knutselen en lekker actief bezig zijn? Kom dan in de kerstvakantie van zondag 27 t/m woensdag 30 december naar Boerderij de Boerinn! De boerderij is omgetoverd tot een heuse Winterboerderij met allerlei leuke binnen- en buitenactiviteiten zoals het stro doolhof, broodje bakken, knutselen, touwslingeren, kijken bij de dieren en nog veel meer!

12 Kees Konijn komt dit jaar koken op de Winterboerderij. In zijn restaurant valt ook van alles te proeven en beleven en uiteraard komt hij zelf langs en presenteert hij om en uur de grote Kees Konijn Kookshow. Kom jij ook naar de Winterboerderij? Let op, de kaartjes voor de Winterboerderij zijn dit jaar alleen online verkrijgbaar. Meer info:

Schoolbrief 8. W illibrordschool 9-12-2015. Schooljaar 2015-2016. Beste ouder(s), verzorger(s),

Schoolbrief 8. W illibrordschool 9-12-2015. Schooljaar 2015-2016. Beste ouder(s), verzorger(s), 9-12-2015 Schoolbrief 8 W illibrordschool Schooljaar 2015-2016 Beste ouder(s), verzorger(s), Berichtje van de kerstcommissie Vanaf maandag 14 december mogen de kinderen een bord, bestek, een soepkom en

Nadere informatie

Agenda, Kerst, Sint, Afscheid juf Veronique. Afscheid Cornely, Instroomprocedure, Flex-ouders. Nieuws van Buiten.

Agenda, Kerst, Sint, Afscheid juf Veronique. Afscheid Cornely, Instroomprocedure, Flex-ouders. Nieuws van Buiten. 3 1 2 3 4 Agenda, Kerst, Sint, Afscheid juf Veronique Afscheid Cornely, Instroomprocedure, Flex-ouders 1 Agenda 14 december: Leerlingenraad 16 december: Kerstviering in de avond 17 december: Poetsochtend.

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2013

Nieuwsbrief december 2013 Nieuwsbrief december 2013 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag 2 Juf Monique studieverlof 3 4 5 Sint Groep 1 t/m 4 12 uur vrij Groep 5 t/m 8 13 uur vrij 6 Groep 1/2 vrij Juf Lucille ADV 9 Juf Lucille

Nadere informatie

Schoolbrief 7. W illibrordschool

Schoolbrief 7. W illibrordschool 25-11-2015 Schoolbrief 7 W illibrordschool Schooljaar 2015-2016 Beste ouder(s), verzorger(s), Start zevende kleutergroep Het zal de meeste ouders niet ontgaan zijn: onze school groeit. Er starten dit schooljaar

Nadere informatie

o.a. cito groep 2, kerstborrel ouders, nieuwjaarskoffie 4 januari

o.a. cito groep 2, kerstborrel ouders, nieuwjaarskoffie 4 januari Hofbode 4 16 december 2015 o.a. cito groep 2, kerstborrel ouders, nieuwjaarskoffie 4 januari Informatieochtend Citotoets groep 2 Woensdagochtend 25 november zijn we met de ouders van kinderen van groep

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

10 december 2014 Jaargang 28 nummer 8 Volgende Info verschijnt op 07-01-2015 Kerstuitnodiging verschijnt op ma 15 dec 14. Kerst op De Uilenburcht

10 december 2014 Jaargang 28 nummer 8 Volgende Info verschijnt op 07-01-2015 Kerstuitnodiging verschijnt op ma 15 dec 14. Kerst op De Uilenburcht In deze Info onder andere: Kerst op De Uilenburcht De agenda tot half februari 2015. Een terugblik op 2014 10 december 2014 Jaargang 28 nummer 8 Volgende Info verschijnt op 07-01-2015 Kerstuitnodiging

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kbs De Korenbloem Jan van Arkelstraat 7 8101 EN Raalte tel: 0572-362690. email: korenbloem@mijnplein.nl website:www.korenbloemraalte.

Nieuwsbrief. Kbs De Korenbloem Jan van Arkelstraat 7 8101 EN Raalte tel: 0572-362690. email: korenbloem@mijnplein.nl website:www.korenbloemraalte. Nieuwsbrief Kbs De Korenbloem Jan van Arkelstraat 7 8101 EN Raalte tel: 0572-362690 email: korenbloem@mijnplein.nl website:www.korenbloemraalte.nl jaargang 22, nummer 2, november 2015 KORTE INHOUD VAN

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014 DATA OVERZICHT: Maandag 8 december School in Kerstsfeer brengen vanaf 13:15 uur Vrijdag 12 december Studiedag onderbouw (leerlingen groep 1-4 vrij) Donderdag 18 december Kerstviering in de vooravond. (leerlingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2014

Nieuwsbrief December 2014 Nieuwsbrief December 2014 Groep 5 t/m 8: vrijdag a.s. continurooster tot 14.00 u. Net als andere jaren hebben we natuurlijk komende vrijdag een continurooster. Excuses voor het feit at we een en ander

Nadere informatie

Nieuwsbrief november/december 2015

Nieuwsbrief november/december 2015 Nieuwsbrief november/december 2015 4 december bezoekt Sint Kei 13 Vrijdag 4 december komt Sinterklaas een bezoekje brengen aan onze school. Alle kinderen worden om 8.30 uur verwacht op het schoolplein.

Nadere informatie

Kringgesprek. september gestart met 14 deelnemers voor koken en streetdance.

Kringgesprek. september gestart met 14 deelnemers voor koken en streetdance. Kringgesprek Geachte ouders, 2013 2013--2014 De maand november komt alweer tot zijn einde. Sinds het begin van dit schooljaar verzorgt Buurtwerk Prins Alexander activiteiten op school op woensdagmiddag.

Nadere informatie

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015 Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Weeknieuws 13 cursus 2015 2016

Nadere informatie

Weekbrief. Donderdag 17 december 2015. Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid directie / MIB

Weekbrief. Donderdag 17 december 2015. Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid directie / MIB Donderdag 17 december 2015 Weekbrief Activiteitenoverzicht 19 december t/m 3 januari Kerstvakantie 4 januari Luizenpluizen Aanwezigheid directie / MIB Woensdag 6 januari Donderdag 7 januari Woensdag 6

Nadere informatie

Nieuwsbrief. December 2014. Overblijfrooster na kerst Sparen schoolreis/kamp. Bijeenkomst overblijfouders Afspraken kleuterplein

Nieuwsbrief. December 2014. Overblijfrooster na kerst Sparen schoolreis/kamp. Bijeenkomst overblijfouders Afspraken kleuterplein In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief December 2014 Babynieuws Overblijfrooster na kerst Sparen schoolreis/kamp Bijeenkomst overblijfouders Afspraken kleuterplein Kerstkaarten Twenteranddictee Kerstfeest 18

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10 maart 2016

Nieuwsbrief 10 maart 2016 Nieuwsbrief 10 maart 2016 Studiedagen donderdag en vrijdag voor de vakantie Terwijl de kinderen al aan het genieten waren van de vakantie, hebben de leerkrachten nog 2 drukke studiedagen gehad. Donderdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 6. 12 e jaargang Vrijdag 14 november 2014. Afscheid juf Audrey. Verplaatsen leerlingen. Sinterklaasviering 5 december

Nieuwsbrief nr. 6. 12 e jaargang Vrijdag 14 november 2014. Afscheid juf Audrey. Verplaatsen leerlingen. Sinterklaasviering 5 december Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 6 12 e jaargang Vrijdag 14 november 2014 Afscheid juf

Nadere informatie

Beste ouders, verzorgers, jongens en meisjes, graag jullie aandacht voor onze info van deze week.

Beste ouders, verzorgers, jongens en meisjes, graag jullie aandacht voor onze info van deze week. 28 november 2014 Beste ouders, verzorgers, jongens en meisjes, graag jullie aandacht voor onze info van deze week. Algemeen nieuws Sinterklaas Wij volgen de gebeurtenissen in het Sinterklaasjournaal. De

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT Maandag 31 augustus 19.00 uur Ouderavonden groepen 8 19.30 uur Ouderavonden groepen 1/2, 3 en 6 Dinsdag 1 september Meester Tim s ochtends afwezig Juf

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2015

Nieuwsbrief oktober 2015 Nieuwsbrief oktober 2015 Welkom! Via deze nieuwsbrief ook een warm welkom aan alle ouders/verzorgers van de locatie Van der Muydenstraat. Vanaf heden zullen namelijk beide locaties van ons Kindcentrum;

Nadere informatie

Vanuit het team. Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! Verjaardagen: In dit nummer: Kind centrum De Vlechter

Vanuit het team. Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! Verjaardagen: In dit nummer: Kind centrum De Vlechter De Vlecht 18 december 2015 Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! In dit nummer: Vanuit het team 1 Groep 3/4 2 Groep 5/6 3 Sport en Bewegen 4 Afscheid juf José 5 MIKZ / Kerstcollage

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken.

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken. OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 E-mail: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders/ verzorgers, december 2016 Met deze nieuwsbrief informeren wij u

Nadere informatie

Nieuwsbrief September 2016

Nieuwsbrief September 2016 Twitter: @ECThijssen In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief September 2016 Start schooljaar Informatieavonden Leuk nieuws Groep 5 Leerlingenraad Ouderavond 3 nov. Schoolplein M.R. mededeling Nepwapens Kalender

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Jaargang 13 Nummer 5 3 december 2012. 1.Beste ouders,

NIEUWSBRIEF Jaargang 13 Nummer 5 3 december 2012. 1.Beste ouders, NIEUWSBRIEF Jaargang 13 Nummer 5 3 december 2012 1.Beste ouders, December is altijd een drukke maand op school. We zijn op school druk in de weer met allerlei activiteiten rondom Sinterklaas en Kerst.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18-12-2014

Nieuwsbrief 18-12-2014 Basisschool de Regenboog 18-12-2014 Nr 3 Belangrijke data Al weer bijna kerstfeest en een nieuw jaar. Een tijd om terug te kijken en te denken aan nieuwe kansen en mogelijkheden. Voor onze school zien

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a t Letterken Mededelingenblad van OBS t Smelleken Emmalaan 5, 5554 JM Valkenswaard Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092 Uitgave: 2 februari 2016 info@obstsmelleken.nl www.obstsmelleken.nl Belangrijke

Nadere informatie

Nieuwsberichten 2 november 2015

Nieuwsberichten 2 november 2015 Nieuwsberichten 2 november 2015 Terugblik blubberrun Nat, sloten, weilanden, goed doel oftewel de blubberrun! Door de beeldende werving van de ouderraad deden ook dit jaar weer zo n 75 deelnemers (leerlingen

Nadere informatie

JANUARI 2014. leerlingen nieuwe ervaringen kunnen opdoen. Vrijwilligers zullen vanuit school begeleid worden op vakinhoudelijk en didactisch gebied.

JANUARI 2014. leerlingen nieuwe ervaringen kunnen opdoen. Vrijwilligers zullen vanuit school begeleid worden op vakinhoudelijk en didactisch gebied. UITGAVE NR 2 ATELIER SPECIAAL JANUARI 2014 Eerste Atelier Speciaal een groot succes In november vond de eerste Atelier Speciaal plaats op Olivijn. Mede dankzij een groep van 16 enthousiaste vrijwilligers

Nadere informatie

Wingerdbericht. Agenda. Open dag: 30 april. Nummer 15: 17-04-2015. Jaargang 2014-2015

Wingerdbericht. Agenda. Open dag: 30 april. Nummer 15: 17-04-2015. Jaargang 2014-2015 Wingerdbericht Nummer 15: 17-04-2015 Jaargang 2014-2015 Agenda 19 april Schoolkerkdienst 21 t/m 23 april Eindtoets groep 8 (de ochtenden) 22 april Werkoverleg groep 1 t/m 3, deze lln. vrij 24 april Koningsdag

Nadere informatie

goede doelengeld 213.99

goede doelengeld 213.99 goede doelengeld 213.99 e-mail: beatrixschool@vpcoermelo.nl Website: www.beatrixschoolermelo.nl Nieuwsbrief 4 december schooljaar 2015-2016 AGENDA Woensdag 2 december Sinterklaas en zijn Pieten bezoeken

Nadere informatie

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E AGENDA maandag t/m vrijdag 23 3 januari K E R S T V A K A N T I E januari 2014 Activiteit culturele activiteiten vrijdag 10 Bezoek Scheepvaartmuseum groep 7A en 7C Rijksmuseum groep 6C en van Goghmuseum

Nadere informatie

Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016!

Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016! Nieuwsbrief 7 11-12-2015 Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016! Sinterklaas Op vrijdag 4 december hebben we samen met basisschool

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl

NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl DOORSCHUIVEN GROEPEN Op maandag 29 juni en donderdag 2 juli worden de groepen

Nadere informatie

Wilt u uw kind morgen een tasje voorzien van naam meegeven naar school? Dan kunnen we alle Sinterklaaswerkjes meegeven.

Wilt u uw kind morgen een tasje voorzien van naam meegeven naar school? Dan kunnen we alle Sinterklaaswerkjes meegeven. O.B.S. De Vuurtoren Locatie: Heerenduinweg 45, 1971 JA IJmuiden Telefoon: 0255-514452 E-mail: directie@obs-devuurtoren.nl Website: www.obs-devuurtoren.nl Sinterklaasfeest morgenochtend! Eindelijk is het

Nadere informatie

De Page. Maandelijkse nieuwsbrief van de Kleine Prins, December 2014

De Page. Maandelijkse nieuwsbrief van de Kleine Prins, December 2014 De Page Maandelijkse nieuwsbrief van de Kleine Prins, December 2014 Data December Maandag 1 Juf Marieke jarig! Vrijdag 5 Sinterklaas continurooster, alle kinderen zijn om 14.00 uur uit! Vrijdag 12 Koffie-uurtje

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Nummer 14, 10 april 2015

Schooljaar 2014-2015 Nummer 14, 10 april 2015 Schooljaar 2014-2015 Nummer 14, 10 april 2015 Kalender: 11 april Voorjaarsmarkt 17 april Moerdijk Schoon, voor groep 4, 5, 6 en 8 20 april Groep 8 op bezoek bij de RK-kerk 20 april Entreetoets groep 7

Nadere informatie

ROFFELTJE. Hij ziet het niet

ROFFELTJE. Hij ziet het niet Spechtstraat 49, 3853 VA, Ermelo, 0341-552284 ROFFELTJE > Hij ziet het niet Vol vertrouwen legt hij zijn kleine bruine handjes in die van mij. Ik heb zwarte Piet gezien vertelt hij me met glanzende bruine

Nadere informatie

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Onze school is afgelopen maandag weer in kerstsfeer gebracht. Zeker nu de ochtenden lang donker en schemerig zijn, geven

Nadere informatie

Agenda. Mededelingen. Verjaardagen. 18 december 2015 - nummer 7 Jaargang 35

Agenda. Mededelingen. Verjaardagen. 18 december 2015 - nummer 7 Jaargang 35 18 december 2015 - nummer 7 Jaargang 35 Agenda 21-12-15 t/m 01-01-16 Kerstvakantie 04-01 Luizencontrole 06-01 Inloop van 08.15 uur 08.30 uur Mededelingen Onze Facebookpagina heeft inmiddels ruim 100 volgers.

Nadere informatie

Hallo ouders/ verzorgers van de kinderen van B4

Hallo ouders/ verzorgers van de kinderen van B4 Hallo ouders/ verzorgers van de kinderen van B4 Alweer de laatste nieuwsbrief van het jaar 2014. Deze wordt geopend met het blijde nieuws dat juf Ilse een baby heeft. juf Ilse en Tom zijn op 10-12- 14

Nadere informatie

Peppelinfo december 2014, nummer 4

Peppelinfo december 2014, nummer 4 Peppelinfo december 2014, nummer 4 Beste ouders, Inmiddels ben ik al weer drie weken op de Peppel en begin ik me al aardig thuis te voelen. Ik heb al veel ouders ontmoet en al een aantal prettige gesprekken

Nadere informatie

www.schakellelystad.nl

www.schakellelystad.nl www.schakellelystad.nl 28 november 2014 Schakelaartje Nr. 306 28 e jaargang week 48 01 december SR/MR 05 december sinterklaasviering en continu dag. Groep 5 t/m 8 14.15 uur vrij. 17 december kerstviering

Nadere informatie

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 schooljaar 2015 2016 Geachte ouders, beste leerlingen, Dit is de laatste Van Hasseltschool nieuwsbrief van 2015. Het is ook de allerlaatste van mijn hand. Na ruim 40 jaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 d.d

Nieuwsbrief 8 d.d Belangrijke data Nieuwsbrief 8 d.d. 11-12-2018 Dinsdag 11 december 2018 Nieuwsbrief 8 Donderdag 13 december 2018 Donderdag 20 december 2018 Vrijdag 21 december 2018 Spreekuur JGT 14-15 uur Kerstviering

Nadere informatie

November 2016 Jaargang 2, Nr. 13. Wat een prachtige herfst om ons heen! Vriendelijke groeten Carmela Tumminaro

November 2016 Jaargang 2, Nr. 13. Wat een prachtige herfst om ons heen! Vriendelijke groeten Carmela Tumminaro Nieuwsbrief van RK BS Wijzer aan de Vecht Wijzernieuws November 2016 Jaargang 2, Nr. 13 Inhoud Flessenactie. 2 Personele zaken.... 2 Peutermiddag. 2 Social schools.... 3 Buurtsportclub.. 4 Nationaal schoolontbijt.4

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 7

Nieuwsbrief. Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 7 Nieuwsbrief Donderdag 12 februari 2015 Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 7 Bijbelverhalen Het thema voor volgende week is: Liefde is alles! Februari is een maand waarin we extra

Nadere informatie

Eerste week vd advent

Eerste week vd advent Advent vieren en beleven derde graad Eerste week vd advent De adventskrans staat centraal. Er speelt zachte muziek. De kinderen nemen bij het binnenkomen een sparrentakje uit de mand en leggen dit rond

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers,

Beste ouders / verzorgers, Nieuwsbrief Emmaus pagina 1 RKBS Emmaüs Nr 6 jaargang 29-24 februari Voor in de agenda: 24 februari - Groep 5-8 vrije middag. 25 februari - 5 maart Voorjaarsvakantie 6 maart - Studiedag alle leerlingen

Nadere informatie

Hallo (Nummer 12, 05-12-2014)

Hallo (Nummer 12, 05-12-2014) Hallo (Nummer 12, 05-12-2014) Beste ouders en leerlingen, In deze Hallo vindt u o.a. informatie over: Terugblik Sinterklaasfeest Kerst op de Biezenkamp NXP adopteert de Biezenkamp Kampioenen op school

Nadere informatie

Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen.

Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen. Nieuwsbrief 4, 14 oktober 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen. Voorwoord De afgelopen

Nadere informatie

November 2015. Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers

November 2015. Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers November 2015 Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers We wensen jullie allebei een fijne tijd op onze school. Afsluiting Kinderboekenweek Op vrijdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7. Schooljaar , vrijdag 7 december 2018

Nieuwsbrief 7. Schooljaar , vrijdag 7 december 2018 Nieuwsbrief 7 Schooljaar 2018-2019, vrijdag 7 december 2018 Vertrek Afgelopen week heeft Ellen Jansen, ons verrast met de aankondiging van haar vertrek. Zij gaat per 1 februari De Octopus verlaten. Ellen

Nadere informatie

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 3 jaargang 15 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 6 Directiepraatje Kennismakingskamp: Afgelopen week hebben alle

Nadere informatie

Vrijdag 04 november 2011

Vrijdag 04 november 2011 Vrijdag 04 november 2011 Het nationale schoolontbijt. Op donderdag 3 november begon onze schooldag heel gezellig en vooral gezond. Toen de kinderen de klassen binnen kwamen, stonden de tafels gedekt. Supermarkt

Nadere informatie

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl November 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van November. Hierin stellen de nieuwe ouderleden van de MR zich aan u voor. En kunt u lezen over de opbrengst van de kleedjesmarkt,

Nadere informatie

4 december 2015. 16 december OV vergadering 17 december Kerstviering

4 december 2015. 16 december OV vergadering 17 december Kerstviering 4 december 2015 16 december OV vergadering 17 december Kerstviering 4 december Cedric Biezen (4) 4 december Jelle Brandsma (11) 4 december Jasmijn Vriends (8) 4 december Jelle Weterings (5) 5 december

Nadere informatie

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Beste ouder/verzorger, We zitten midden in alle decemberactiviteiten en het is heel sfeervol op de locatie. Samen met de kinderen werken

Nadere informatie

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten www.edusom.nl Opstartlessen Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over familie, vrienden en buurtgenoten. Antwoord geven op vragen. Veel succes! Deze les

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering. Koningsspelen

In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering. Koningsspelen schooljaar 2014-2015 aflevering 15 In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering Koningsspelen Meivakantie Luizencontrole Vrije dagen mei Bieb gesloten Oudergesprekken mei Bericht van de OR Femke stelt zich

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2014-2015-04 17-10-2014

Nieuwsbrief 2014-2015-04 17-10-2014 Nieuwsbrief 2014-2015-04 17-10-2014 Beste ouders/verzorgers, Vandaag ontvangt u de 4 e nieuwsbrief van dit schooljaar. Kanjertraining Zoals u ongetwijfeld weet werken we op school van groep 1 t/m 8 met

Nadere informatie

Nieuwsbrief IKC De Doornick nummer 3,schooljaar agenda nov 23 Nieuwsbrief 3

Nieuwsbrief IKC De Doornick nummer 3,schooljaar agenda nov 23 Nieuwsbrief 3 Nieuwsbrief IKC De Doornick nummer 3,schooljaar 2018-2019 agenda nov 23 Nieuwsbrief 3 dec 4 Juf Femma jarig 4 Sinterklaasfeest op school 6 Studiedag gr 1 t/m 8 vrij 6 Mad Science start de cursus voor ingeschreven

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 9 07-01-2014 In dit nummer: Een nieuw jaar.. Personel e zaken Een

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F NR 8 N I E U W S B R I E F 12-12-2018 T E R U G B L I K Wat een gezellig sinterklaasfeest hadden we! Sint had zich met zijn pieten goed voorbereid en om zeker te weten dat hij op tijd op de Keizerskroon

Nadere informatie

Kringgesprek. Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond

Kringgesprek. Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond Kringgesprek Geachte ouders, Nummer 8 2013-2014 2014 Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond het kerstfeest. De kinderen zijn s ochtends gewoon op school. Om

Nadere informatie

Maandkalender & bulletin Jaargang: datum: 27 nov. 2017

Maandkalender & bulletin Jaargang: datum: 27 nov. 2017 Maandkalender & bulletin Jaargang: 21-07 datum: 27 nov. 2017 november 27 nieuwsbrief 7 28 29 30 1 4 5 Sinterklaas op school 6 9.30 uur start school 7 8 11 20.00 uur MR Padland 12 Aanschuiftafel locatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015

Nieuwsbrief september 2015 Nieuwsbrief september 2015 Dit is de nieuwsbrief van Praktijk de Regenboog. Via regelmatige nieuwsbrieven willen wij u als ouder, collega of andere geïnteresseerde op de hoogte houden van het laatste nieuws.

Nadere informatie

20 november 2014. Beste ouders/verzorgers,

20 november 2014. Beste ouders/verzorgers, 20 november 2014 LET OP: Dinsdag 2 december Vergadering Medezeggenschapsraad Donderdag 4 december Sinterklaasfeest op school Dinsdag 9 december Vergadering Ouderraad Donderdag 18 december Kerstviering

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.1 We gaan weer beginnen Het komende schooljaar start het continurooster

Nieuwsbrief nr.1 We gaan weer beginnen Het komende schooljaar start het continurooster Nieuwsbrief nr.1 We gaan weer beginnen Maandag begint de school weer. We hopen dat alle kinderen en hun ouders een fijne vakantie hebben gehad en dat de kinderen net zo enthousiast zijn om weer op school

Nadere informatie

De Achtbaan. Nieuwsbrief Make a wish Sinterklaas Kerst Podium Privacy wetgeving Talentenmiddag Parro Data voor in de agenda

De Achtbaan. Nieuwsbrief Make a wish Sinterklaas Kerst Podium Privacy wetgeving Talentenmiddag Parro Data voor in de agenda Nieuwsbrief 7 2018-2019 Make a wish Sinterklaas Kerst Podium Privacy wetgeving Talentenmiddag Parro Data voor in de agenda Beste ouders/verzorgers, Hierbij ontvangt u de 7-de nieuwsbrief van dit schooljaar!

Nadere informatie

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar.

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar. Vrijdag 10 juni 2016 Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) Regel van de week: We luisteren naar elkaar. Storing bij het versturen van e-mails Afgelopen week hebben

Nadere informatie

Verjaardagen van kinderen: Specifieke informatie voor ouders en verzorgers: Nieuwsbrief : 1 Datum: 28 augustus 2015

Verjaardagen van kinderen: Specifieke informatie voor ouders en verzorgers: Nieuwsbrief : 1 Datum: 28 augustus 2015 Nieuwsbrief : 1 Datum: 28 augustus 2015 Verjaardagen van kinderen: De komende 14 dagen vieren de volgende leerlingen hun verjaardag. Te beginnen in groep 1/2 B, daar is Tijn binnenkort het feestvarken.

Nadere informatie

Nieuwsbrief de Horizon

Nieuwsbrief de Horizon P a g i n a 1 Nieuwsbrief de Horizon Agenda 5 januari: luizencontrole 6 januari: oud papier 7 januari: inloopmiddag 11 januari: kleuters en onderbouw vrij 21 januari: studie dag leerlingen vrij 22 januari:

Nadere informatie

2 Nieuwe leerling De volgende nieuwe leerling is de afgelopen periode bij ons gestart in groep 1/2 B:

2 Nieuwe leerling De volgende nieuwe leerling is de afgelopen periode bij ons gestart in groep 1/2 B: 26 maart 2015 Pagina 1 Geachte ouders/verzorgers Vrolijk Pasen Nieuwe leerlingen Avondvierdaagse Pagina 2 Pasen is opnieuw beginnen Denkend aan Hem die leven is Pasen is zich steeds bezinnen Op alles wat

Nadere informatie

Kerstviering groep 4. Welkom. Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet.

Kerstviering groep 4. Welkom. Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet. Kerstviering groep 4 Welkom Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet. Als de kerstklokken luiden Dan horen wij steeds weer Dat Jezus is geboren.

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal.

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal. Nieuwsbrief nr. 4 December, 2015 KALENDER 4 december 1 Sint op school Surprise bovenbouw 10 december Afscheid juf Sanne en juf Marjo 12 december Oud papier (10:00 12:00 uur) 18 december Kerstviering (continurooster)

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.7 3 december 2015

Nieuwsbrief nr.7 3 december 2015 Nieuwsbrief nr.7 3 december 2015 Vanuit de directie Sinterklaas Vandaag donderdag 3 december heeft de Sint en zijn pieten een bezoek gebracht aan de Vonder. In de speelzaal hebben de kinderen van de groepen

Nadere informatie

Houtmarktbericht december 2013 1

Houtmarktbericht december 2013 1 Terwijl de afgelopen tijd de storm buiten raasde en de hagelstenen vielen is het in onze school lekker warm en behaaglijk en zijn we volop aan het werk over ons thema Feesten. Hoewel het 5 decemberfeest

Nadere informatie

De SpectrOm. Jaargang 19 Nummer 7 3 december 2015

De SpectrOm. Jaargang 19 Nummer 7 3 december 2015 De SpectrOm Jaargang 19 Nummer 7 3 december 2015 Inzet Judith Met ingang van 1 januari heeft Judith een aanstelling aanvaard op de Keizerskroon. Dat betekent niet dat zij helemaal niet meer bij ons op

Nadere informatie

Info, 1 april 2016. vrijdagavond 8 april van 19:00 tot 21:00 uur. Beste ouders /verzorgers, Hierbij stuur de info voor aankomende weken.

Info, 1 april 2016. vrijdagavond 8 april van 19:00 tot 21:00 uur. Beste ouders /verzorgers, Hierbij stuur de info voor aankomende weken. Info, 1 april 2016 Beste ouders /verzorgers, Hierbij stuur de info voor aankomende weken. Verkeersituatie De verkeerssituatie rondom school verandert bijna dagelijks. Aanstaande dinsdag zal er weer een

Nadere informatie

Nieuwsbrief 13 november 2014

Nieuwsbrief 13 november 2014 Nieuwsbrief 13 november 2014 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij ontvangt u de digitale nieuwsbrief. Onderwerpen in deze nieuwsbrief zijn: Tomas Brief van Yvonne De week van respect Algemene ouderavond

Nadere informatie

Peppelinfo december 2015, nummer 4

Peppelinfo december 2015, nummer 4 Peppelinfo december 2015, nummer 4 Beste ouders, Ondertussen hebben we een mooi Sinterklaasfeest gevierd, georganiseerd samen met Talentrijk. Beide OR-en hebben een mooi programma gemaakt wat past bij

Nadere informatie

Ik vind het heel leuk in groep 4. We rekenen en we doen taal. Zo leuk allemaal. Ik hoop dat ik nog veel leer. Julia

Ik vind het heel leuk in groep 4. We rekenen en we doen taal. Zo leuk allemaal. Ik hoop dat ik nog veel leer. Julia We hebben de afgelopen tijd weer veel leuke activiteiten in de klas gedaan. In november was er een gezellige opa en oma middag. Het is leuk om te zien dat de opa s en oma s en de kinderen samen genieten

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr. 18 18 mei 2016

NIEUWSBRIEF nr. 18 18 mei 2016 NIEUWSBRIEF nr. 18 18 mei 2016 In deze nieuwsbrief: Ouderbijdrage en schoolreisgeld (herhaling) Schoolreisje groepen 3 en 4 Avondvierdaagse Kaarten in Actie Klussers gevraagd Nieuwsbrief Vreedzame School

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2014-2015-03 26-09-2014

Nieuwsbrief 2014-2015-03 26-09-2014 Nieuwsbrief 2014-2015-03 26-09-2014 Beste ouders/verzorgers, Vandaag ontvangt u de 3 e nieuwsbrief van dit schooljaar. Hij volgt erg snel op de tweede nieuwsbrief. Dat doe ik om even digiduif te testen

Nadere informatie

Nummer 20 23 januari 2015 20142014november 2014 september 2014

Nummer 20 23 januari 2015 20142014november 2014 september 2014 Agenda 10 februari 19.30 uur-20.30 uur Informatieavond voor ouders van toekomstige 4-jarigen die een schoolkeuze moeten maken 12 februari 9.00 uur- 11.00 uur Open huis voor ouders van toekomstige 4-jarigen

Nadere informatie

Mocht u nog specifieke vragen en/of opmerkingen hebben dan sta ik u graag te woord.

Mocht u nog specifieke vragen en/of opmerkingen hebben dan sta ik u graag te woord. Ridderhofnieuws maart 2015 Inhoud Voorwoord Petitie Muziekplein moet speelplein worden Kerstactie Pasen Schaatsen met de groepen 6 W4Kangaroe rekenwedstrijd Informatie avond zonnepanelen blz 1 2 3 4 5

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2014

Nieuwsbrief december 2014 Nieuwsbrief december 2014 DECEMBER 1 Nieuwsbrief 4 Leerlingenraad 14:15 / 15:00 5 Sinterklaasviering Lln gr. 1/2 zijn om 11.00 vrij! 8 EXTRA oud papier actie t/m 11 dec. OR vergadering 18 Kerstviering

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen NIEUWSBRIEF Kerstvieringen Op woensdag hebben de groepen 3, 4 en 4/5 hun kerstviering gehad. De kerk was prachtig versierd en er stond een hele grote kerstboom. De kinderen zongen geweldig en luisterden

Nadere informatie

De herfstvakantie is van 19 tot 23 oktober 2015

De herfstvakantie is van 19 tot 23 oktober 2015 Oktober 2015 Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand oktober zijn: Stijn Zaaijer Lynn Bonvanie Jaylinn Meijering Luca Wildschut We wensen jullie allemaal een fijne tijd op onze school. De

Nadere informatie

belangrijke data... 5 december 2014, nr. 8

belangrijke data... 5 december 2014, nr. 8 belangrijke data..... 5 december 2014, nr. 8 Don 18 dec Kerstdiner, 18.00 19.00 uur: alle kinderen vanaf 12.00 uur vrij Vrij 19 dec Start kerstvakantie, alle kinderen vanaf 12.00 uur vrij. De Kerstvakantie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Agenda. Dag Sinterklaasje. .Welkom Kerst! Basisschool Sint Liborius. December. Nieuwsbrief 5 4 december 2015. 4 december (middag vrij!

NIEUWSBRIEF. Agenda. Dag Sinterklaasje. .Welkom Kerst! Basisschool Sint Liborius. December. Nieuwsbrief 5 4 december 2015. 4 december (middag vrij! NIEUWSBRIEF Agenda Basisschool Sint Liborius December 4 december (middag vrij!) Sinterklaasviering 7 december 19.30 uur Werkgroep Andere Tijden 9 december 19.30 uur VO Voorlichtingsavond groep 8 11 december

Nadere informatie

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014 Kringgesprek Beste ouders, Na drie schoolweken is de kop van het schooljaar er echt af. U hebt deze week de informatieavond kunnen bijwonen waarin het jaarprogramma met u is gedeeld en waarbij de leerkrachten

Nadere informatie

nieuwsbrief Jaargang 10, nr In dit nummer: Groep 7/8 op nickelodeon Schoolschaaktoernooi

nieuwsbrief Jaargang 10, nr In dit nummer: Groep 7/8 op nickelodeon Schoolschaaktoernooi nieuwsbrief Jaargang 10, nr. 15 29-11-2017 In dit nummer: Groep 7/8 op nickelodeon Schoolschaaktoernooi Advent Kertfeest Unit 1/2 Unit 3/4 Unit 5/6 Unit 7/8 Ander nieuws Groep 7/8 op Nickelodeon In oktober

Nadere informatie

Groepsnieuws groep 5-6 okt./nov./dec. 2014

Groepsnieuws groep 5-6 okt./nov./dec. 2014 Groepsnieuws groep 5-6 okt./nov./dec. 2014 Belangrijke gebeurtenissen Jores zwarte band! Jarigen De jarigen van oktobber, november en december! Maartje, Cedrick, Amy, Nynke-Sophie en Milan v.p. (viert

Nadere informatie

S c h o o l j a a r 2 0 1 5-2 0 1 6, L i n d e b l a a d j e n r. 25

S c h o o l j a a r 2 0 1 5-2 0 1 6, L i n d e b l a a d j e n r. 25 S c h o o l j a a r 2 0 1 5-2 0 1 6, L i n d e b l a a d j e n r. 25 17-03-2016 Vanuit de directie Beste ouders/verzorgers, Graag wil ik mij via deze weg aan u voorstellen. Mijn naam is John van Assouw.

Nadere informatie

Nieuwsbrief van de Mariaschool

Nieuwsbrief van de Mariaschool Nieuwsbrief van de Mariaschool Nieuwsbrief van de Mariaschool Vrijdag 11 december 20 1 5 Jaargang 12, nummer 6 Inhoud Mededelingen vanuit team 1 Oproep decoratiegroep 1 Werkplaats van Wietske 2 Ateliers

Nadere informatie

TITEL ACTIVITEIT + beschrijving: filosofisch gesprek over geloven.

TITEL ACTIVITEIT + beschrijving: filosofisch gesprek over geloven. TITEL ACTIVITEIT + beschrijving: filosofisch gesprek over geloven. Beginsituatie: De lln doen als inleiding op het project rond geloven en de kerkwandeling, een filosofisch gesprek. Er komen verschillende

Nadere informatie

Nieuwsblad. nr. 5. Woensdag 4 november 2015. Wijziging tot de kerstvakantie

Nieuwsblad. nr. 5. Woensdag 4 november 2015. Wijziging tot de kerstvakantie Nieuwsblad B.s. de Achthoek Houtse Heuvel 3 4911 AT Den Hout nr. 5 Tel: 0162-455472 Fax: 0162-438583 Email: directie@de-achthoek.nl Website: www.de-achthoek.nl Woensdag 4 november 2015 Wijziging tot de

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Gelukkig Nieuwjaar

Nieuwsbrief. Gelukkig Nieuwjaar Nieuwsbrief Jaargang 22 - nummer 08 Jan. 2017 Gelukkig Nieuwjaar Op maandag 9 jan. hebben we met alle kinderen en aanwezige ouders het glas geheven op een gelukkig 2017. Het was helemaal fijn dat er zoveel

Nadere informatie