dagen weer vrolijk, at weer zoals ze hoorde te eten, dus we hadden goede hoop, maar het heeft niet mogen baten.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "dagen weer vrolijk, at weer zoals ze hoorde te eten, dus we hadden goede hoop, maar het heeft niet mogen baten."

Transcriptie

1 Maart 2011 Nog even doorbijten, en het is weer bijna voorjaar, het zonnetje laat zich zelfs al weer wat vaker zien, en hoewel er dan nog een koude wind staat, zijn het goede vooruitzichten. Als je buiten komt, dan merk je de verandering, de vogeltjes komen weer tevoorschijn, krokussen steken al voorzichtig hun kopjes boven de grond, bij de tuincentra staan bakken vol met voorjaarsbloemen, en de mensen hebben er weer zin in om buiten te zijn. Ook bij de paarden gaat dit natuurlijk niet onopgemerkt, als ze naar buiten worden gebracht snuiven ze de frisse voorjaarswind in hun neusgaten, proesten ze als ze wat te enthousiast zijn met inademen, ze rollen en schudden de beginnende losse haren van zich af in de zandbak, en zijn stuk voor stuk zo jolig als een jonge hengst in love. Ze stuiteren de eerste minuut vrolijk door de bak, rollen, opstaan, bokken, neervallen, weer rollen, opstaan, een uitdagende blik naar de buurman of buurvrouw, en weer bokken. Ze zijn lekker vrolijk, en wij daarom meestal ( tot vanmorgen ) ook. Onze Noel ( Noelle ) houdt ons wel heel erg bezig, de dierenartsen en wij maken ons zorgen over haar gezondheid, ze is al behandeld voor diverse klachten, en uiteindelijk zelfs een maagzweer, waarbij we de medicatie zelfs nog langer hebben laten doorlopen dan voorgeschreven was. Daarnaast was ze enorm afgevallen, maar als je al zo weinig eet, en dan soms ook helemaal niet, dan gaat dat dubbel zo hard natuurlijk. Toen ging het weer een tijdje goed, maar onlangs had ze weer een periode dat ze niet wilde eten, wel wat snoepjes, maar de musli die ze altijd zo lekker vindt liet ze staan. Ruwvoer wilde ze ook niet eten, en daarom hebben we de dierenarts er maar weer bijgehaald. Toch weer maar terug aan de pasta voor de maagzweer, en daarna doorgaan met de medicijnen in poedervorm. Ze is weer gaan eten, maar nu is het belangrijk dat we in de gaten houden of ze ook weer een beetje gaat aankomen, want anders is het een teken dat haar lichaam de stoffen die ze nodig heeft niet meer uit het voedsel haalt. We blijven duimen dat ook Noelle nog een lange tijd bij ons mag blijven, want dat heeft ze absoluut verdiend. Duimt u mee???.. Dit was het begin zoals ik ben begonnen vorige week met deze nieuwsbrief, helaas heeft het voor Noel niet langer mogen duren, vanmorgen lag ze in haar stal, uitgeput en berustend. Ze had de moed opgegeven, en bij ons zonk deze toen ook in onze schoenen. Met man en macht hebben we nog geprobeerd haar in de benen te krijgen, maar zij wist zelf al eerder dat ze klaar was om te gaan dan wij. Na een spoedvisite van Angelique ( de dierenarts ) hebben we besloten dat we haar zouden laten gaan, ze was op, we hebben er maandenlang alles aan gedaan om Noelle door haar dip heen te trekken, en het leek erop dat we de kwaal nu hadden overwonnen, ze was afgelopen

2 dagen weer vrolijk, at weer zoals ze hoorde te eten, dus we hadden goede hoop, maar het heeft niet mogen baten. May I go now? Do you think the time is right? May I say goodbye to pain filled days and endless lonely nights? I ve lived my life and done my best, an example tried to be. So can I take that step beyond and set my spirit free? I didn t want to go at first, I fought with all my might. But something seems to draw me now to a warm and living light. I want to go, I really do. It s difficult to stay. But I will try as best I can to live just one more day. To give you time to care for me and share your love and fears. I know you re sad and afraid, because I see your tears. I won't be far, I promise that, and hope you ll always know... That my spirit will be close to you where ever you may go. Thank you so for loving me You know I love you too. That s why it s so hard to say goodbye and end this life with you. So hold me now just one more time and let me hear you say: Because you care so much for me, You ll let me go today. Noelleke, want zo werd je door iedereen genoemd, je was er nog maar zo kort, vorig jaar Mei, werd je gebracht door een groep mensen die zich zo hard hadden ingezet voor jou, die er voor hebben gezorgd dat jij met pensioen kon gaan, er was zelfs een speciaal feest voor je georganiseerd, het was je zo gegund. Maar ondanks dat we je maar een korte tijd hebben mogen kennen, zal ook jij nooit vergeten worden.

3 Met de andere paarden gaat het over het algemeen erg goed, en als ze het verder allemaal zo mogen volhouden, dan zou ik daar ontzettend blij mee zijn. Sjakie gaat goed vooruit, hij loopt nog wel steeds op zijn hakken, waardoor de voorkant van zijn hoefjes nog naar boven staat, maar hij lijkt er veel minder pijn aan te hebben dan eerst, en scheurt samen met de andere shets af en toe lekker door de bak. Hij en Zero hebben elkaar nu helemaal gevonden, ze stoeien behoorlijk was af met zijn tweetjes, staan zelfs af en toe rechtop tegen elkaar op te steigeren, waarbij de een probeert de ander te overtreffen, erg leuk om te zien, maar natuurlijk doen ze dat niet als ik dan net mijn fototoestel in de aanslag heb, want dan is het niet meer leuk. Jip heeft op dit moment erg veel last van de wintervacht, en is dus aan het schuren geslagen mede ook omdat ze last heeft ( of liever gezegd had ) van ongewenste gasten. Doordat de oudere paarden af en toe wat minder lekker in hun vel zitten, en over het algemeen een wat dikkere vacht hebben, zijn ze dus extra vatbaar voor luizen, en als het dan een beetje warmer wordt, dan vieren deze feest. Gelukkig hebben we de nodige spullen in huis om onze oudjes hier snel vanaf te kunnen helpen, en dat hebben we dus ook gelijk gedaan. Resultaat:. Jip is van haar jeuk verlost, en heeft nu alleen nog af en toe de kriebels van was losse haren, maar ook dat zal spoedig zijn opgelost, want dat laat nu heel hard los. Het is te hopen dat die dikke vacht er straks lekker snel uit is, en dat het zonnetje de nieuwe dunne zomervacht kan verwarmen. Afgelopen woensdagavond is de dierenarts ook nog even geweest voor onze Bas, een van de paardjes die nooit wat heeft, altijd tevreden is en zeker altijd eet. En als dat dan een keer niet het geval is, dan gaat er al gelijk een alarmbelletje rinkelen bij Ingeborg, die vervolgens mij belt, en ik daarop weer de dierenarts. Dat werd vervolgens weer een spoedje richting stal. Net wat we dachten.. een koliek, maar gelukkig na de nodige spuiten is Basje weer goed opgeknapt, en staat hij nu weer tevreden knabbelend met zijn dames in de wei. Soms denken we wel eens, misschien hebben we de dierenarts te vroeg gebeld, maar met koliek, of andere klachten bij onze oudjes kun je er maar beter te vroeg bij zijn, dan te lang wachten en te laat zijn. Nu kon het nog worden opgelost met spierontspanners, en een pijnstilling, maar als je te lang wacht, dan kunnen de klachten heel snel veel erger worden, en dat willen we uiteraard voorkomen.

4 Onze oudjes hebben ook weer een nieuwe bewoonster mogen verwelkomen. Haar naam is Gabber, Gabber is een grote zwarte merrie ( volgens de papieren donkerbruin ) die geboren is op 9 april Haar vader heet Symfonie en haar moeder Brezina. Ze is vrij groot ongeveer 1.70m. Hieronder een korte toelichting op Gabber, door manege de Scheldestad : Vroeger heeft ze schijnbaar nog Z dressuur gelopen. Gabber is ongeveer 6 jaar geleden bij ons gekomen voor de beginnende volwassen ruiters, in het begin moesten we haar echt wel leren kennen. Als je naar haar stal liep stak ze haar hoofd helemaal naar voren met haar oren plat in haar nek, dat was schrikken zo n groot zwart hoofd. Dat doet ze nog steeds maar ze bedoelt er helemaal niets mee het is een ontzettend lief paard die graag veel aandacht wil. Met rijden is ze super lief al was het in het begin ook wennen met de wedstrijden want als ze alleen was ging ze opeens 4x zo snel. Ook op stal en in de wei vindt ze het niet fijn om alleen achter te blijven, als ze dan de kans krijgt zou ze het liefst over je heen lopen om bij de anderen te komen. Maar als je gewoon met haar omgaat en wel zegt dat ze moet luisteren doet ze dat ook wel hoor. Gabber heeft in die jaren heel wat mensen leren paardrijden en vooral onzekere mensen hadden veel plezier van haar, ook kon ze nog een aardig dressuurproefje laten zien en een sprongetje vond ze ook altijd leuk. Buitenritten vond ze ook erg leuk al was ze dan soms wel te sterk en ging er lekker vandoor. Kortom Gabber is een heel geliefd paard op de manege. Vanaf vorig jaar begon ze oud te worden helaas. Ze is nooit kreupel geweest maar verloor af en toe een achterbeen, vanaf die tijd is ze steeds minder mee gaan lopen en zeker niet meer echt intensief bereden. Twee keer is ze door een fysiotherapeut behandeld waar ze iedere keer wel wat losser door was maar telkens werd het toch een beetje erger, ook krijgt ze al een tijd gelatinaat om alles soepel te houden. Iedereen vind het nog steeds erg jammer dat ze nu weggaat maar we kunnen natuurlijk niet alle paarden bij ons houden daar is ook geen ruimte voor. De laatste weken hebben we erg om haar gelachen want ze werd nog maar een enkele keer bereden en heeft vaak nog energie voor een jong paard. Elke dag komt ze met haar maatjes in de buitenbak en ze rent dan bokkend weg. In haar hoofd is nog alles goed maar het lijf wil niet meer. Een voor ons bekende manege, omdat Vincent, Wiskey en Bravour daar ook vandaan zijn gekomen, en dus ook een manege die onze stichting maar vooral ook hun paarden een warm hart toedragen, zij laten zien dat er meer mogelijkheden zijn voor de paarden na gedane arbeid, en doen dan ook graag wat moeite om de paarden bij ons onder te kunnen brengen voor een goede oude dag.

5 De kaarten, na de vorige nieuwsbrief zijn er door veel nieuwslezers de nodige kaarten besteld, maar de voorraad is nog altijd niet uitgeput, dus mocht u interesse hebben in een, twee tien of meerdere kaarten, mailt u dan naar carola21@home.nl. Ik stuur u dan nogmaals het overzicht met alle kaarten toe per mail, en daarop kunt u aangeven welke kaarten u wilt bestellen. Voor de prijs hoeft u het niet te laten, ze zijn 0,50 cent per stuk, en de reacties zijn erg positief zowel van de gevers als van de ontvangers. Na de oproep om te stemmen bij de actie van Dong energy op de stichting heeft u massaal gereageerd, gestemd, en doorgestuurd naar andere paardenliefhebbers, dit heeft geresulteerd in een plek bij de eerste 10. Ik denk dat bij een aantal ontzettend enthousiaste stemmers de nagels nu even kort zijn als bij mij, want het is en blijft spannend. Er kon worden gestemd tot 7 Maart, en dan zouden er 10 finalisten overblijven, vandaag hebben we dan ook bericht gehad dat we inderdaad bij de eerste 10 zitten, nl op de 6 e plaats. Nu kan er nog gestemd worden tot 20 Maart, en dan worden de winnaars, of de winnaar gekozen. Om kans te maken op een bijdrage uit het fonds van Positive Energy, wil ik u nogmaals vragen als u nog niet gestemd heeft, om dan alsjeblieft wel te stemmen, het kost u echt alleen maar 3 minuutjes van uw tijd, maar voor de paarden en de stichting kan het weer een positief effect hebben.

6 Ook in Zwijndrecht op manege de Hoge Devel stijgt de spanning, want over een kleine maand is het zover, ze hebben er een jaar naartoe gewerkt, maar inmiddels hebben ze daar een compleet programma vanaf zaterdagavond tot en met zondagavond op 2 en 3 April, vol met clinics door diverse ruiters als Kirsten Beckers, een kuur met 4 tal friezen, het Parelli team, diverse standjes, en nog veel meer bijzondere dingen. Echt een aanrader dus om te gaan kijken, snuffelen en sfeerproeven, helemaal speciaal is de veiling waar spulletjes geschonken door o.a Anky van Grunsven, Imke Bartels, en Edward Gal, en lessen van Albert Voorn en Hans-Peter Minderhout zullen worden geveild. Voor meer informatie houdt u alstublieft de website van Manege de Hoge Devel in de gaten, daarop verschijnt binnenkort het complete programma, en dat is echt de moeite waard!!! Mocht u nog spulletjes in de kast hebben liggen die u kwijt wilt, voor de tweede handsmarkt ook dat weekend, zijn ze er daar erg blij mee, alles wat verkocht wordt gaat weer naar de paardjes, dus u slaat 2 vliegen in 1 klap, u heeft weer een opgeruimde kast, en tegelijkertijd een fijn gevoel, want u steunt op deze manier ook nog eens het goede doel. Als bijlage bij deze brief heb ik de flyer bijgevoegd voor meer informatie. De nieuwsbrief voor maart is hiermee weer afgerond, helaas kon ik hem niet zo positief voortzetten als ik hem vorige week begonnen was. Carola Poot

7

En zo kwam je bij ons. Ik zette je op mama s bed en ook zij was verloren.

En zo kwam je bij ons. Ik zette je op mama s bed en ook zij was verloren. 15-11-2013 Lieve Lieve Femke, Vandaag ben je naar de Regenboogbrug gegaan. Heel rustig ben je in mijn armen ingeslapen. De laatste weken was je zo moe. Je kon niet meer, maar oh, je wilde nog zo graag

Nadere informatie

Najaarsnieuwsbrief van het manegepaarden pensioenfonds,

Najaarsnieuwsbrief van het manegepaarden pensioenfonds, Najaarsnieuwsbrief van het manegepaarden pensioenfonds, Sinds de laatste nieuwsbrief is er weer veel gebeurd, hoog tijd dus om al dit nieuws weer eens met u te delen. Diana Om te beginnen hebben we 12

Nadere informatie

Nieuwsbrief April 2011

Nieuwsbrief April 2011 Nieuwsbrief April 2011 Wat is alles toch anders als de zon schijnt, vindt u ook niet? De paarden gedragen zich in ieder geval wel anders, ze zijn stuk voor stuk jolig, en enthousiast, de ruinen gedragen

Nadere informatie

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik.

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. juni 2014 Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie Eerste nummer Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. INHOUD juni 2014 Eten als een kind Op kamers

Nadere informatie

Vergaderen in het Engels

Vergaderen in het Engels Vergaderen in het Engels In dit artikel beschrijven we verschillende situaties die zich kunnen voordoen tijdens een business meeting. Na het doorlopen van deze zinnen zal je genoeg kennis hebben om je

Nadere informatie

Een nieuwsbrief vol nieuwtjes, en dit keer gelukkig alleen maar positief!!!!

Een nieuwsbrief vol nieuwtjes, en dit keer gelukkig alleen maar positief!!!! 8 November 2011 Een nieuwsbrief vol nieuwtjes, en dit keer gelukkig alleen maar positief!!!! Na weken zacht en stralend herfstweer moeten we ons nu toch echt gaan opmaken voor de kou, dat betekend voor

Nadere informatie

Verhuizing naar de nieuwe plek!!!

Verhuizing naar de nieuwe plek!!! Verhuizing naar de nieuwe plek!!! 04-04-2007 Verhuizing is geslaagd Na lang zoeken was het eindelijk zover, de paarden en pony's verhuizen naar de zeeuwse klei. Zaterdag 31 Maart begon de dag al vroeg,

Nadere informatie

SAMENSPRAAK. In deze uitgave o.a. 1. Van de redactie... 2 2. Sinterklaas... 4 3. Nieuw! Wie Ben Ik??... 5 4. Korte Mededelingen...

SAMENSPRAAK. In deze uitgave o.a. 1. Van de redactie... 2 2. Sinterklaas... 4 3. Nieuw! Wie Ben Ik??... 5 4. Korte Mededelingen... Nieuwsbrief VPG De Samenhang samen gaan wij het maken! Jaargang 13, Nummer 55, December 2014 SAMENSPRAAK In deze uitgave o.a. 1. Van de redactie... 2 2. Sinterklaas... 4 3. Nieuw! Wie Ben Ik??... 5 4.

Nadere informatie

Een nieuwsbrief met een feestelijk tintje.. de stichting bestaat nl 10 jaar.

Een nieuwsbrief met een feestelijk tintje.. de stichting bestaat nl 10 jaar. Nieuwsbrief Juli 2013 Een nieuwsbrief met een feestelijk tintje.. de stichting bestaat nl 10 jaar. 10 jaar geleden Een gewone doordeweekse avond na de zoveelste les op de manege, opeens komt het ter sprake..

Nadere informatie

02-01-2006-28-04-2014 (8 jaar)

02-01-2006-28-04-2014 (8 jaar) BELLA (II) 02-01-2006-28-04-2014 (8 jaar) In 2007 kwam je voor het eerst lessen op onze hondenschool. Je had als pup eerder getraind op een andere school maar moest daar stoppen vanwege ED operaties aan

Nadere informatie

HANDIG ALS EEN HOND DREIGT

HANDIG ALS EEN HOND DREIGT l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n HANDIG ALS EEN HOND DREIGT OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN HIER LEES JE HANDIGE INFORMATIE OVER HONDEN DIE DREIGEN. JE KUNT

Nadere informatie

Vertaling Engels Gedicht / songteksten

Vertaling Engels Gedicht / songteksten Vertaling Engels Gedicht / songteksten Vertaling door een scholier 1460 woorden 23 januari 2002 5,4 399 keer beoordeeld Vak Engels Songtekst 1 Another day in paradise Artiest: Brandy & Ray J She calls

Nadere informatie

Ik ben Blitz. Ik ben een pony die in alle lessen loopt, de gevorderde ruiter kan veel van mij leren omdat ik goed trainbaar ben en dressuur en springe

Ik ben Blitz. Ik ben een pony die in alle lessen loopt, de gevorderde ruiter kan veel van mij leren omdat ik goed trainbaar ben en dressuur en springe Ik ben Blitz. Ik ben een pony die in alle lessen loopt, de gevorderde ruiter kan veel van mij leren omdat ik goed trainbaar ben en dressuur en springen leuk vind. Ik luister goed en werk hard als je mij

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7. Kooijman Racing. ONK Supersport 600. Inhoud:

Nieuwsbrief 7. Kooijman Racing. ONK Supersport 600. Inhoud: Kooijman Racing ONK Supersport 600 Nieuwsbrief 7 Inhoud: - Verslag GAMMA Racing Days - Kooijman Racing start niet in Spa-Francorchamps - ALS-dag in Assen 22 september - Caravan Verhuur Karsten helpt mee

Nadere informatie

Teksten van de liederen die gospelkoor Inspiration tijdens deze Openluchtdienst zingt.

Teksten van de liederen die gospelkoor Inspiration tijdens deze Openluchtdienst zingt. Don t you worry There s an eternity behind us And many days are yet to come, This world will turn around without us Yes all the work will still be done. Look at ever thing God has made See the birds above

Nadere informatie

Leermuziek.nl De website voor alles over muziek!

Leermuziek.nl De website voor alles over muziek! Deze les kon natuurlijk niet achterblijven met zo n enorme hit van Mariah arey! Hieronder vindt je de akkoorden! Het akkoord Het akkoord Het m akkoord Het Bm akkoord Het B akkoord Het D akkoord Het Em

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen Neus correctie 2012 Aanleiding Al een tijdje heb ik last van mijn neus. Als kind van een jaar of 5 kreeg ik een schep tegen mijn neus, wat er waarschijnlijk voor heeft gezorgd dat mijn neus brak. Als kind

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

Dutch survival kit. Vragen hoe het gaat en reactie Asking how it s going and reaction. Met elkaar kennismaken Getting to know each other

Dutch survival kit. Vragen hoe het gaat en reactie Asking how it s going and reaction. Met elkaar kennismaken Getting to know each other Dutch survival kit This Dutch survival kit contains phrases that can be helpful when living and working in the Netherlands. There is an overview of useful sentences and phrases in Dutch with an English

Nadere informatie

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B Maatschappelijke Zorgboerderij Amatheon Nikki van Berlo Jasmijn Borms Joy Willems T4B Inleiding Ons groepje bestaat uit Nil

Nadere informatie

Maart Beste lezers van de nieuwsbrieven.

Maart Beste lezers van de nieuwsbrieven. Maart 2010 Beste lezers van de nieuwsbrieven. De laatste loodjes wegen het zwaarst, dat geldt ook voor onze bewoners, we hadden hoop op een goede afloop van deze strenge winter voor de paarden maar we

Nadere informatie

Suzanne Peters. Blijf bij me! liefdesroman

Suzanne Peters. Blijf bij me! liefdesroman Suzanne Peters Blijf bij me! liefdesroman Hoofdstuk 1 Katja belde aan bij het huis. Ze vond het toch wel erg spannend. Het was de tweede keer dat ze op visite ging bij de hondenfokker en deze keer zou

Nadere informatie

VERSJES: Mourik lou VADERDAG. Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij!

VERSJES: Mourik lou VADERDAG. Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij! VERSJES: Mourik lou VADERDAG Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij! t Is geen zakdoek of sigaren, t is een heel, heel ander

Nadere informatie

Op de valreep van Mei en de eerste week van Juni weer een nieuwe nieuwsbrief met leuk, maar ook helaas weer verdrietig nieuws om te vermelden.

Op de valreep van Mei en de eerste week van Juni weer een nieuwe nieuwsbrief met leuk, maar ook helaas weer verdrietig nieuws om te vermelden. Nieuwsbrief Juni 2011 Op de valreep van Mei en de eerste week van Juni weer een nieuwe nieuwsbrief met leuk, maar ook helaas weer verdrietig nieuws om te vermelden. Zondag 29 Mei hebben we onverwachts

Nadere informatie

voltooid tegenwoordige tijd

voltooid tegenwoordige tijd SirPalsrok @meestergijs It has taken me a while to make this grammar explanation. My life has been quite busy and for that reason I had little time. My week was full of highs and lows. This past weekend

Nadere informatie

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij?

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Wat een mooie luchtballonnen! Geel, oranje, groen en blauw. Kies maar uit Daan,

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 2 VOORWOORD 3

INHOUDSOPGAVE 2 VOORWOORD 3 - 2 - Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE 2 VOORWOORD 3 1. SPULLEN VOOR HET RIJDEN 4 2. SOORTEN PAARDENSPORTEN 5 3. HOUDING 6 4. ANKY VAN GRUNSVEN 8 5. DE VEILIGHEID VOOR HET PAARD 9 6. DRESSUUR 10 7. SPRINGEN

Nadere informatie

Het is herfst in de poppenkast. door Nellie de Kok

Het is herfst in de poppenkast. door Nellie de Kok Het is herfst in de poppenkast door Nellie de Kok 1 Het is herfst in de poppenkast door Nellie de Kok Samenvatting Jan en Katrijn gaan naar het bos om spullen te zoeken voor de herfsttafel. Als Jan in

Nadere informatie

LIEDERENBLAD TIME 2 SING 15 AUGUSTUS 2010

LIEDERENBLAD TIME 2 SING 15 AUGUSTUS 2010 LIEDERENBLAD TIME 2 SING 15 AUGUSTUS 2010 19.00 uur WIJ ZIJN BIJ ELKAAR EN ZINGEN DIT LIED Wij zijn bij elkaar en zingen dit lied. Wij zingen een lied voor de Here. Wij zijn bij elkaar en prijzen Zijn

Nadere informatie

JUST BE YOU.NL. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen. Marian Palsgraaf - www.justbeyou.

JUST BE YOU.NL. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen. Marian Palsgraaf - www.justbeyou. JUST BE YOU.NL Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen Marian Palsgraaf - www.justbeyou.nl Het mooiste wat je kunt worden is jezelf. Mijn passie is mensen te helpen

Nadere informatie

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster [PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster! Hoofdzaken Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Hoofdzaken Ster SOCIALE VAARDIGHEDEN VERSLAVING DOELEN EN MOTIVATIE 10 9 8 10 9 8 7 6 4 3 2 1 7 6 4 3 2 1 10 9

Nadere informatie

VRAGENKAARTJES THE ISLAND OF ALL TOGETHER

VRAGENKAARTJES THE ISLAND OF ALL TOGETHER VRAGENKAARTJES THE ISLAND OF ALL TOGETHER Dank je wel voor het downloaden van de vragenkaartjes. Graag delen we vrijblijvend een paar van onze ervaringen: 1. Wij lieten mensen eerst een minuut of tien

Nadere informatie

Comics FILE 4 COMICS BK 2

Comics FILE 4 COMICS BK 2 Comics FILE 4 COMICS BK 2 The funny characters in comic books or animation films can put smiles on people s faces all over the world. Wouldn t it be great to create your own funny character that will give

Nadere informatie

Prisca. Nieuwsbrief 5 September 2011

Prisca. Nieuwsbrief 5 September 2011 Nieuwsbrief 5 September 2011 Prisca Nadat onze Volita onverwacht afscheid had genomen, hoopten we dat we het afscheid nemen nu een lange tijd achter ons konden laten, maar helaas. Totaal niet verwacht

Nadere informatie

Kortom, informatie en advies die vindbaar, begrijpelijk en herkenbaar is. Ik zal u aangeven waarom ik dit zo belangrijk vind.

Kortom, informatie en advies die vindbaar, begrijpelijk en herkenbaar is. Ik zal u aangeven waarom ik dit zo belangrijk vind. Tekst: opening Helpdesk Welkom dames en heren, Het doet mij goed om te zien dat er zo veel mensen op deze feestelijke opening van de Helpdesk zijn afgekomen. Dat betekent dat er veel interesse voor is.

Nadere informatie

THE LANGUAGE SURVIVAL GUIDE

THE LANGUAGE SURVIVAL GUIDE DUTCH THE LANGUAGE SURVIVAL GUIDE 4 0 0 W O R D S T O G E T S T A R T E D I N A N Y L A N G U A G E BY THE FOREIGN LANGUAGE COLLECTIVE Verbs Werkwoorden To be zijn I ik ben You jij bent He/She/It hij/zij/het

Nadere informatie

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT ROOS Roos (27) is zeer slechtziend. Ze heeft een geleidehond, Noah, een leuke, zwarte labrador. Roos legt uit hoe je het beste met geleidehond en zijn baas

Nadere informatie

We hebben verleden week nog gewinkeld. Toen wisten we het nog niet. De kinderbijslag was binnen en ik mocht voor honderd euro kleren uitkiezen.

We hebben verleden week nog gewinkeld. Toen wisten we het nog niet. De kinderbijslag was binnen en ik mocht voor honderd euro kleren uitkiezen. Woensdag Ik denk dat ik gek word! Dat moet wel, want ik heb net gehoord dat mijn moeder kanker heeft. Niet zomaar een kankertje dat met een chemo of bestraling overgaat. Nee. Het zit door haar hele lijf.

Nadere informatie

Waar ik ben, daar woon jij, in mijn hart op een plekje heel apart!

Waar ik ben, daar woon jij, in mijn hart op een plekje heel apart! Waar ik ben, daar woon jij, in mijn hart op een plekje heel apart! In mijn hart heb ik je lief Je had geen kansen in dit leven Toch heb je door éven hier te zijn ons leven een zachte tint gegeven. De letters

Nadere informatie

Het was weer een topper van een groepsweekend! Bedankt voor jullie enthousiasme en. aanwezigheid! Scouteske groetjes, jullie leiding, jins en fouriers

Het was weer een topper van een groepsweekend! Bedankt voor jullie enthousiasme en. aanwezigheid! Scouteske groetjes, jullie leiding, jins en fouriers Het was weer een topper van een groepsweekend! Bedankt voor jullie enthousiasme en aanwezigheid! Scouteske groetjes, jullie leiding, jins en fouriers Maart 2016 Hallo allemaal Februari hebben we in schoonheid

Nadere informatie

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht.

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht. 1. Joris Hé Roos, fiets eens niet zo hard. Roos schrikt op en kijkt naast zich. Recht in het vrolijke gezicht van Joris. Joris zit in haar klas. Ben je voor mij op de vlucht?, vraagt hij. Wat een onzin.

Nadere informatie

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 Beertje Anders Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 H. Vos Beertje Anders Wat zonlicht is voor bloemen, is een glimlach voor een beer. Beertje Anders en Beertje Bruin gaan bij oma spelen. Het was maar even

Nadere informatie

Tik-tak Tik-tak tik-tak. Ik tik de tijd op mijn gemak. Ik haast me niet zoals je ziet. Tik-tak tik-tak, ik denk dat ik een slaapje pak.

Tik-tak Tik-tak tik-tak. Ik tik de tijd op mijn gemak. Ik haast me niet zoals je ziet. Tik-tak tik-tak, ik denk dat ik een slaapje pak. Tik-tak - Lees het gedicht tik-tak voor. Doe dit in het strakke ritme van een langzaam tikkende klok: Tik - tak - tik - tak Ik tik - de tijd - op mijn - gemak. Enzovoort. - Laat de kinderen vrij op het

Nadere informatie

Impact op zijn. leven

Impact op zijn. leven Impact op zijn leven Ryan* student Bedrijfskunde zorgt al drie jaar bijna helemaal alleen voor zijn autistische broer. Ik wil niet een beeld van mezelf neerzetten dat ik zielig ben. Ik kies hier bewust

Nadere informatie

Intro. Veel leesplezier en tot gauw op de manege! De redactie

Intro. Veel leesplezier en tot gauw op de manege! De redactie 1 Intro Heerlijk! De lente is begonnen. Het zonnetje begint alweer aardig door te komen. De paarden staan weer tevreden in de wij en het buiten rijden is heerlijk na zo n lange winter binnen rond tuffen.

Nadere informatie

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Eerste druk 2015 R.R. Koning Foto/Afbeelding cover: Antoinette Martens Illustaties door: Antoinette Martens ISBN: 978-94-022-2192-3 Productie

Nadere informatie

Jezus kreeg de straf voor onze zonden, wij ontvangen vergeving en vrede. Jesaja 53:4-6 en 1 Petrus 2:24

Jezus kreeg de straf voor onze zonden, wij ontvangen vergeving en vrede. Jesaja 53:4-6 en 1 Petrus 2:24 Jezus kreeg de straf voor onze zonden, wij ontvangen vergeving en vrede. Jesaja 53:4-6 en 1 Petrus 2:24 Als je iets verkeerd doet, verdien je straf. Ja toch? Dat is eerlijk. Er is niemand die nooit iets

Nadere informatie

Help, mijn papa en mama gaan scheiden!

Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Joep ligt in bed. Hij houdt zijn handen tegen zijn oren. Beneden hoort hij harde boze stemmen. Papa en mama hebben ruzie. Papa en mama hebben vaak ruzie. Ze denken

Nadere informatie

Februari 2013 Voor de schermen en achter de schermen is het een drukte van jewelste. Voor de schermen is er natuurlijk het dagelijks werk aan de stichting, de oudjes en de financieen, maar ook achter de

Nadere informatie

2c nr. 1 zinnen met want en omdat

2c nr. 1 zinnen met want en omdat OPDRACHTKAART www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U kunt ook veel oefeningen

Nadere informatie

Kom erbij Tekst: Ron Schröder & Marianne Busser Muziek: Marcel & Lydia Zimmer 2013 Celmar Music / Schröder & Busser

Kom erbij Tekst: Ron Schröder & Marianne Busser Muziek: Marcel & Lydia Zimmer 2013 Celmar Music / Schröder & Busser Kom erbij Kom erbij, want ik wil je iets vertellen, het is heel bijzonder, dus luister allemaal. Ik ken honderdduizend prachtige verhalen, maar dit is echt het mooiste van allemaal. Het gaat over twee

Nadere informatie

BE HAPPY. 90-dagen Goed Gevoel conditionering programma

BE HAPPY. 90-dagen Goed Gevoel conditionering programma BE HAPPY 90-dagen Goed Gevoel conditionering programma Alle rechten voorbehouden. Geen deel van dit boek mag worden gereproduceerd op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande toestemming van de uitgever.

Nadere informatie

Beeld Hoofdstuk 5. Uitgeschreven tekst. NL test

Beeld Hoofdstuk 5. Uitgeschreven tekst. NL test Beeld Hoofdstuk 5 Uitgeschreven tekst NL test www.ncrv.nl/ncrvgemist/8-1-2011/nl-test-2011-afl-1 (fragment tot 8:53 min.) NL test (NCRV) Duur fragment: 8:53 min. Duur uitzending: 24:49 min. Datum uitzending:

Nadere informatie

U in het middelpunt Die migraine hè Levenservaring verzilveren

U in het middelpunt Die migraine hè Levenservaring verzilveren Welzijn op recept Welkom bij SWOA. Uw huisarts heeft u met ons in contact gebracht. De dokter kan u op dit moment geen passende behandeling (meer) bieden. Toch voelt u zich niet lekker, of heeft u pijn.

Nadere informatie

Help Mij, Jezus R. Brinkman, Stg. BTO Yarah/EBG Noordhoorn 2015

Help Mij, Jezus R. Brinkman, Stg. BTO Yarah/EBG Noordhoorn 2015 Help Mij, Jezus R. Brinkman, Stg. BTO Yarah/EBG Noordhoorn 2015 Eén van de weinige liedjes met een prachtige, diepe, geestelijke betekenis die ooit in de Top40 heeft gestaan in Nederland is van de componist

Nadere informatie

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne>

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne> Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 Inleiding Timo is een ander mens geworden door zijn grote vriend Tommy. Toch was het niet altijd zo geweest, Timo had Tommy gekregen voor

Nadere informatie

E-PAPER. Drie praktische tips om je werk als apothekersassistent(e) leuker te maken!

E-PAPER. Drie praktische tips om je werk als apothekersassistent(e) leuker te maken! Dé expert in praktische apotheektrainingen E-PAPER Drie praktische tips om je werk als apothekersassistent(e) leuker te maken! 1 Inhoudsopgave De cliënt en ik 3 Weet jij nog waarom je in de apotheek wilde

Nadere informatie

Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons

Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons Dankdag voor gewas en arbeid Liturgie Voorzang LB 448,1.3.4 Stil gebed Votum Groet Zingen: Gez 146,1.2 Gebed Lezen: Johannes 6,1-15 Zingen: Ps

Nadere informatie

6.2.1 Dealen met afleiding onderweg

6.2.1 Dealen met afleiding onderweg Stap 6: Deel 2 6.2.1 Dealen met afleiding onderweg In het tweede deel van jullie experiment ga je verder met het ondernemen van ACTies die je met de anderen hebt afgesproken te doen. Daarnaast krijg je

Nadere informatie

Bodyprotectors. Beestjes in het bos STAL T REELAER NIEUWSBRIEF. Interessante informatie: In dit nummer: Teken 1. Ruiter en paard van de maand!

Bodyprotectors. Beestjes in het bos STAL T REELAER NIEUWSBRIEF. Interessante informatie: In dit nummer: Teken 1. Ruiter en paard van de maand! STAL T REELAER NIEUWSBRIEF Interessante informatie: De nieuwe cross hindernissen zijn inmiddels in gebruik genomen. Op 17 april is het lente concours. Nog niets te doen in de mei vakantie? Kijk op pagina

Nadere informatie

Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie

Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie Ervaringen, belevenissen, vragen in woorden gevangen om die woorden weer vrij te laten in nieuwe ervaringen, belevenissen, vragen. Marcel Zagers www.meerstemmig.nl

Nadere informatie

Monica is jarig. Iemand vertelt over haar sollicitatiegesprek. Monica en Arend praten over opleiding, werken en een eigen bedrijf.

Monica is jarig. Iemand vertelt over haar sollicitatiegesprek. Monica en Arend praten over opleiding, werken en een eigen bedrijf. Les 1 Werk en inkomen (1) Monica is jarig. Iemand vertelt over haar sollicitatiegesprek. Monica en Arend praten over opleiding, werken en een eigen bedrijf. Evert en Monica -2 Rijbewijs Monica is jarig.

Nadere informatie

Voordat je de toets maakt

Voordat je de toets maakt informatieve en andere teksten 1, Voordat je de toets maakt Je gaat een toets maken. Deze toets bestaat uit twee delen. Dit is. Je krijgt drie teksten en 10 opdrachten. Geef altijd een antwoord! Succes!

Nadere informatie

Er was eens een heel groot bos. Met bomen en bloemen. En heel veel verschillende dieren. Aan de rand van dat bos woonde, in een grot, een draakje. Dat draakje had de mooiste grot van iedereen. Lekker vochtig

Nadere informatie

Goedemorgen Sinterklaas is een BandEvent productie. pagina 1 van 12

Goedemorgen Sinterklaas is een BandEvent productie. pagina 1 van 12 01 Goedemorgen Sinterklaas 2 02 De vriend van ieder kind 3 03 Taai taai 4 04 Zwarte Piet, kijk goed uit! 5 05 Vergeten 6 06 Lieve Sinterklaas 7 07 Go Go Amerigo 8 08 Kijk, Sinterklaas is aangekomen 9 09

Nadere informatie

En uiteraard hebben we nog een korte Update over de geplande Huijbergsepaarden3daagse.

En uiteraard hebben we nog een korte Update over de geplande Huijbergsepaarden3daagse. Juni 2010 Mei 2010, de dag nadat ik eindelijk weer eens een positieve nieuwsbrief mocht versturen, zat ik niets vermoedend op mijn werk, het zonnetje scheen, dus de paarden zouden lekker relaxed buiten

Nadere informatie

Soms kom je erachter dat je een strijd hebt gestreden die je niet kan winnen.

Soms kom je erachter dat je een strijd hebt gestreden die je niet kan winnen. Update 27-3-2012 Lieve mensen, Soms kom je erachter dat je een strijd hebt gestreden die je niet kan winnen. Vorige week op 18-3-2012 werd Lady ziek. Zij heeft koliek gekregen (buikpijn) en daar zijn we

Nadere informatie

Als je je richt op resultaten, dan zul je niet veranderen. Als je je richt op verandering, dan zul je resultaten behalen.

Als je je richt op resultaten, dan zul je niet veranderen. Als je je richt op verandering, dan zul je resultaten behalen. Als je je richt op resultaten, dan zul je niet veranderen. Als je je richt op verandering, dan zul je resultaten behalen. Als alles tegenzit, bedenk dan dat een vliegtuig opstijgt bij tegenwind, niet met

Nadere informatie

Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden

Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden zijn ouders hem, maar alle andere konijntjes noemden

Nadere informatie

Karper praat Januari 2017

Karper praat Januari 2017 Karper praat Januari 2017 Welkomswoord! Droevig nieuws! Barney heeft een groot deel van zijn leven op de Karperhoeve door gebracht. Wanneer hij precies op de Karperhoeve is gekomen kan ik helaas niet terug

Nadere informatie

Jouw persoonlijke notities. momenten. met teksten van Mirjam van der Vegt. Boekencentrum

Jouw persoonlijke notities. momenten. met teksten van Mirjam van der Vegt. Boekencentrum Stille Jouw persoonlijke notities momenten met teksten van Mirjam van der Vegt Boekencentrum Vormgeving omslag en binnenwerk Studio Vrolijk ISBN 978 90 239 2643 6 NUR 707 2012 Uitgeverij Boekencentrum,

Nadere informatie

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst.

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Hallo, Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Dat is namelijk helemaal niet zo makkelijk. Veel studenten weten nog niet precies wat ze willen en hoe ze dat

Nadere informatie

* NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF

* NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * VALENTINO Helaas hebben wij vorige week afscheid moeten nemen van ons manegepaard Valentino. Nadat hij opnieuw last kreeg van een peesblessure hebben wij helaas

Nadere informatie

Schoolkrant. Juli 2015

Schoolkrant. Juli 2015 Schoolkrant Juli 2015 Inleiding Shakira Naar de middelbare school! Interview juf Sanne over het kamp van groep 7/8. Interview juf Femke over bruiloft 25 jaar jubileum Over ons Spelletjes Shakira Geschreven

Nadere informatie

Paardrijles. Inleiding. Inhoud. Spullen die je nodig hebt

Paardrijles. Inleiding. Inhoud. Spullen die je nodig hebt Paardrijles Inleiding Ik doe mijn spreekbeurt over paard rijlessen, omdat ik zelf op paardrijden zit. Ik wil hier graag iets over vertellen, omdat paardrijden erg leuk is. Ik leer erg veel over paarden

Nadere informatie

Oplossingsgerichte vragen (Het Spel van Oplossingen IKB & TS)

Oplossingsgerichte vragen (Het Spel van Oplossingen IKB & TS) Oplossingsgerichte vragen (Het Spel van Oplossingen IKB & TS) Stel dat dat (te grote wonder) gebeurt, ik betwijfel of dat zal gebeuren, maar stel je voor dat, wat zou je dan doen dat je nu niet doet? (p36)

Nadere informatie

My Inspiration I got my inspiration from a lamp that I already had made 2 years ago. The lamp is the you can see on the right.

My Inspiration I got my inspiration from a lamp that I already had made 2 years ago. The lamp is the you can see on the right. Mijn Inspiratie Ik kreeg het idee om een variant te maken van een lamp die ik al eerder had gemaakt. Bij de lamp die in de onderstaande foto s is afgebeeld kun je het licht dimmen door de lamellen open

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Jip en Janneke - Kindermusical (Children musical)

Jip en Janneke - Kindermusical (Children musical) 1. Jip en Janneke - Kindermusical (Children musical) Ik ben Jip - I am Jip Ik ben Janneke - I am Janneke En we wonen naast elkaar - And we live beside each other Hij heet Jip - His name is Jip - He is

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 6. Voorwoord KALENDER INHOUD. Maart 2015. Hallo allemaal. 19 maart

Nieuwsbrief nr. 6. Voorwoord KALENDER INHOUD. Maart 2015. Hallo allemaal. 19 maart 1 KALENDER 9 maart Vergadering oudervereniging 12 maart Studiemiddag groep 1 t/m 4 13 maart Schoolfeest 14 maart Oud papier 19 maart Boomplantdag groep 8 Zie ook de kalender op www.bsodaschool.nl INHOUD

Nadere informatie

Klaar, ik ben bruin en ik ben wit

Klaar, ik ben bruin en ik ben wit Bruin &Wit Klaar, ik ben bruin en ik ben wit Mireille de Vries - Numbi A mani zit nog even bij haar papa. Ze hebben net twee geweldige vakantieweken met elkaar doorgebracht. Ze zijn tien dagen naar Afrika

Nadere informatie

Hoeráááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá!!!!!

Hoeráááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá!!!!! Stalnieuws mei 2011 Hoeráááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá!!!!! 7 april is Jüpi 1 jaar geworden! 11 mei komt de veearts op bezoek om deze hengstenman íets minder mannelijk temaken waardoor

Nadere informatie

MANEGENIEUWS. In dit nummer:

MANEGENIEUWS. In dit nummer: Manege De Eilandruiters 1 september 2017 Editie 1, Nr. 2 MANEGENIEUWS De nieuwsbrief Op de site Misschien heb je het al gezien, maar de nieuwsbrief verschijnt ook elke maand op de site van De Eilandruiters.

Nadere informatie

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2 Bladzijde negen, Bladzijde tien, Krijg ik het wel ooit te zien? Ander hoofdstuk, Nieuw begin.. Maar niets, Weer dicht, Het heeft geen zin. Dan probeer ik achterin dat dikke boek. Dat ik daar niet vaker

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Presteren onder druk. Door: Afke van de Wouw Sportpsycholoog en Bewegingswetenschapper www.afkevandewouw.nl Twitter: @afkevandewouw

Presteren onder druk. Door: Afke van de Wouw Sportpsycholoog en Bewegingswetenschapper www.afkevandewouw.nl Twitter: @afkevandewouw Presteren onder druk Door: Afke van de Wouw Sportpsycholoog en Bewegingswetenschapper www.afkevandewouw.nl Twitter: @afkevandewouw Mentale Training Stellen van doelen Spanningsregulatie Verbeelding Gedachtecontrole

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2013

Nieuwsbrief maart 2013 Nieuwsbrief maart 2013 Voorwoord Beste Centaur leden, Het heeft even op zich laten wachten, maar hier is dan eindelijk de nieuwe nieuwsbrief! Ondertussen is de zesde week van het tweede semester aangebroken

Nadere informatie

Ik ben maar een eenvoudige ezel, maar ik wil je graag een mooi verhaal vertellen

Ik ben maar een eenvoudige ezel, maar ik wil je graag een mooi verhaal vertellen De ezel van Bethlehem Naar een verhaal van Jacques Elan Bewerkt door Koos Stenger Ik ben maar een eenvoudige ezel, maar ik wil je graag een mooi verhaal vertellen over iets wat er met me gebeurd is. Het

Nadere informatie

Lesbrief 14. Naar personeelszaken.

Lesbrief 14. Naar personeelszaken. http://www.edusom.nl Thema Op het werk Lesbrief 14. Naar personeelszaken. Wat leert u in deze les? Wanneer u zeggen en wanneer jij zeggen. Je mening geven en naar een mening vragen. De voltooide tijd gebruiken.

Nadere informatie

Germa de Vos. Kletsboek. Een vrolijk voorleesboek

Germa de Vos. Kletsboek. Een vrolijk voorleesboek Germa de Vos Kletsboek Een vrolijk voorleesboek 1 Het huis van de tien kinderen 1., daar kun je haast niet lopen. Overal zitten kleintjes hun vetertjes te knopen. 2., daar is het altijd feest, omdat er

Nadere informatie

Nieuwsbrief Amigos. maart 2014 DE SAN JUAN DE FLORES

Nieuwsbrief Amigos. maart 2014 DE SAN JUAN DE FLORES Nieuwsbrief Amigos maart 2014 DE SAN JUAN DE FLORES Voorwoord Beste Amigos, Terwijl wij hier in Nederland al weer helemaal het gevoel krijgen in het voorjaar te zijn beland, hebben de bursalen in Guatemala

Nadere informatie

should(n t) / should(n t) have to zouden moeten / hadden meestergijs.nl

should(n t) / should(n t) have to zouden moeten / hadden meestergijs.nl @meestergijs meestergijs.nl Think of three things you should do to stay healthy. You should You should... You should Think of two things you shouldn t do when at school. You shouldn t You shouldn t Think

Nadere informatie

Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12. Bruiloftsfeest

Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12. Bruiloftsfeest Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12 Bruiloftsfeest Sara en Johannes hebben een kaart gekregen In een hele mooie enveloppe Met de post kregen ze die kaart Weet je wat op die kaart stond? Nou? Wij gaan trouwen!

Nadere informatie

In 7 stappen naar een opgeruimd huis Hoe je op een makkelijke manier je opruimachterstanden inloopt

In 7 stappen naar een opgeruimd huis Hoe je op een makkelijke manier je opruimachterstanden inloopt In 7 stappen naar een opgeruimd huis Hoe je op een makkelijke manier je opruimachterstanden inloopt Ben jij zo iemand die actief is en veel interesses heeft en daardoor ook veel bezigheden en spullen heeft?

Nadere informatie

Wie heeft die rare knopen erin gelegd? vraagt hij. Ik, geeft Bibi eerlijk toe. Vorige week waaide het nogal hard. Dus toen heb ik de rubberboot en

Wie heeft die rare knopen erin gelegd? vraagt hij. Ik, geeft Bibi eerlijk toe. Vorige week waaide het nogal hard. Dus toen heb ik de rubberboot en Het plan van Bart Dobber, niet doen! Bibi staat op het dek van het schip en kijkt naar haar hond die een kat achterna zit op de kade. Haar broer Bart ligt op de loopplank en peutert aan het touw van de

Nadere informatie

Luisteren: muziek (B1 nr. 4)

Luisteren: muziek (B1 nr. 4) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. Kijk

Nadere informatie