Nieuwsbrief April 2011

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief April 2011"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief April 2011 Wat is alles toch anders als de zon schijnt, vindt u ook niet? De paarden gedragen zich in ieder geval wel anders, ze zijn stuk voor stuk jolig, en enthousiast, de ruinen gedragen zich als jonge hengsten, en de merries doen net of ze heel verlegen zijn, en piepen de hele dag alles aan elkaar, ze willen veroverd worden. Gelukkig gaan ze al een tijdje lekker de wei weer op, begonnen met een paar uurtjes, en dan steeds langer uitbreiden, omdat ze anders kans lopen op koliek, of bevangenheid als ze te veel vers gras eten in het begin. Dit jaar is de overgang naar het jonge verse gras zonder al te veel problemen gegaan, Basje heeft nog wel een gaskoliek gehad, daarvoor is de dierenarts geweest, en die heeft hem een ontspanner gegeven en een pijnstilling, en daar reageerde onze bas behoorlijk heftig op, gelukkig zat de vloeistof van de injectie er nog niet helemaal in, want hij kreeg een soort reactie op de injectie, binnen 10 minuten stond hij helemaal te trillen, en te zwabberen, een behoorlijk spannend moment dus, maar gelukkig heeft de dierenarts snel gereageerd en een tegenstof ingespoten, waardoor de situatie met Basje niet nog ernstiger werd. Uiteraard is het nu gelijk in zijn dossier opgenomen, hij is dus allergisch voor een van de stoffen die in die injectie zaten. In elk geval een heel belangrijk punt, wat we niet mogen vergeten als Bas nog eens een koliekaanval heeft of iets anders. Want dit willen we niet nog eens meemaken met hem. Dan hebben we nog onze Prisca, zoals velen al weten een paardje wat al veel aanleg heeft om bevangen te raken, en ondanks dat ze in het begin nog niet veel op de wei mochten, is ze hoefbevangen geworden. Gelukkig zijn de eerste symptomen gelijk goed opgemerkt bij haar, dat had als resultaat dat alle paarden de wei op mochten behalve zij, zij moest verplicht in de zandbak. En na een week liep ook zij gelukkig weer goed, prisca heeft vroeger op de manege ook al eens bevangen gestaan, dus we moeten het bij haar nu extra goed in de gaten houden, want ook dat willen we niet meer meemaken. Dan maar wat minder gras voor haar, het is tenslotte voor haar eigen bestwil. Wij keken er met zijn allen al naar uit, om ze weer dagelijks door de wei te zien denderen, maar de paarden uiteraard nog veel meer, en ze genieten nu met volle teugen!!! Gelukkig is het gras de afgelopen weken goed gegroeid door een goede combinatie van bemesting, zon en regen. Ze kunnen voorlopig dus gecontroleerd hun gang gaan. Voor de geweldig mooie foto s van de pensioenpaardjes die gemaakt zijn op de eerste dag dat ze weer lekker op de wei naar buiten mochten, kijk dan eens op :

2 Voor Sjakie en Gabber en Jip is het de eerste keer dat ze met de groepen de wei opgaan, Sjakie heeft het vooral erg naar zijn zin met zijn grote vriend Zero, want ze spelen en ravotten flink met elkaar, en in de wei, dat vindt hij heerlijk. Ook Jip geniet met volle teugen, zij staat met jessica, Volita en Basje in het oudste groepje, Vorige week is Jip nog helemaal gewassen, en daar heeft ze erg van genoten. Haar losse haren zijn er nu zo goed als uit, dus alle kriebels zijn verdwenen. Volita is nog steeds de baas in dat groepje, Zij staat vooraan, zij bepaalt wie er naast haar mag staan, zij wil als eerste uit de wei, en vooral als eerste eten. En dat dat veel energie kost, om alles in het gareel te houden, dat blijkt wel uit de foto hieronder. Ze lag lekker op de grond te genieten van het zonnetje. Mag het als je 37 bent?? Gabber heeft helaas nog niet veel vrienden gemaakt, zij werd in de groep van Avanti geplaatst, in het begin ging dat heel erg goed, de paarden hadden toen nog niet veel erg in rangorde, en elkaar etc, want ze zagen na een lange periode eindelijk weer gras onder hun neus, en dat moest natuurlijk geproefd en gekeurd worden. Toen de buiken vol waren, en ze na 2 uurtjes weer tevreden naar stal gingen om daar uit te buiken, ging het nog steeds heel erg goed, maar in de daarop volgende dagen werd gabber steeds vaker weggejaagd. Het zijn natuurlijk allemaal al setjes, en gabber maakt er weer een oneven aantal van in de wei, dus dan is zij de dupe. Gelukkig komt er binnenkort weer een nieuwe pony bij de stichting, Misty genaamd, en dat zal hopelijk wel klikken met Gabber, zodat ze samen in de wei kunnen, en ook een setje zijn. Maar daarover de volgende keer meer.

3 Over de afgelopen weken is er ook best veel nieuws te vertellen rondom de stichting zelf, gelukkig heel veel leuk nieuws, dus maakt u zich geen zorgen. Om te beginnen hebben we een donatie gehad van de Grensruiters, Dhr Wilbert Dam belde mij enige tijd geleden, Wilbert ken ik persoonlijk omdat ik toen ik nog ( lang geleden ) wedstrijden reed met Luna ingeschreven stond bij rijvereniging de grensruiters te Nispen. Omdat deze vereniging te weinig leden over hield, en omdat wilbert het veel te druk kreeg met andere bezigheden, heeft hij een aantal weken geleden een vergadering georganiseerd voor de vereniging, daar is samen met de aanwezige leden beslist om de vereniging op te heffen, en het kapitaal wat nog in de kas zat, te verdelen onder de leden, en een aantal goede doelen die betrokken zijn in de paardenwereld. Wij waren een van die goede doelen, en we zijn dus verrast met een bedrag, geschonken door de Grensruiters te Nispen van 914,- Een geweldige verrassing, en ontzettend welkom!!! Ook een grootte verrassing was uw massale stem voor de actie van Dong Energy, omdat we pas laat waren getipt over deze actie, hadden we al een behoorlijke achterstand op een aantal goede doelen. Echter dankzij een aantal hardnekkige fans van de stichting, die de stemmingen bleven opdrijven, konden we een behoorlijke inhaalsprong maken, en stonden we op een gegeven ogenblik zelfs in de top 10, en dat hebben we volgehouden tot 21 maart, dat was de dag waarop de 10 finalisten werden gekozen. En wij zaten daarbij, een tweede stem ronde volgde, want nu zou het nog gaan om de laatste 3 met de meeste stemmen. Helaas wij zijn blijven steken op een 4 e plaats, en vielen dus net buiten de prijzen. Erg jammer, maar het aantal mensen wat dankzij uw inzet heeft gestemd op onze stichting was geweldig, dankzij u hebben er namelijk 1243 mensen hun stem gegeven voor de uitgewerkte manegepaarden, een resultaat waar we ondanks het net buiten de boot vallen voor een prijs, ontzettend dankbaar voor zijn, het is fijn om te weten dat er zoveel mensen zijn de de stichting een warm hart toedragen, en ik wil daarom dus iedereen heel hartelijk bedanken voor hun stem, en het doorsturen van de actie!!!! Ondertussen waren Anita, Manon en Manon al een aantal maanden hard bezig om alles op tijd geregeld te krijgen voor de Dag van het manegepaard, zij hadden een heel programma uitgewerkt, en in elkaar gezet om er een spetterend weekend van te maken. Te beginnen op zaterdagavond met een aantal lessen van Kirsten Beckers voor een aantal ruiters op diverse niveau s en op zondag vanaf 11 uur tot 17 uur een dag vol spelletjes, clinics, waarbij op het buitenterrein tentjes stonden waar iedereen naar hartenlust kon kijken, passen en kopen. Zij hebben echt alles op alles gezet om er een super geslaagd weekend van te maken, en ik kan u wel vertellen dat ze dat helemaal is gelukt!!!.

4 Een aantal foto s heb ik in deze brief verwerkt, maar bent u nieuwsgierig naar de rest van de foto s kijkt u dan eens op U leest in mijn brieven wel vaker over deze bijzondere manege, zij zijn namelijk ontzettend actief, en staan altijd klaar om zich in te zetten op de een of andere manier voor de stichting. Een geweldige samenwerking dus tussen deze manege, en de stichting, die hopelijk nog heel lang mag bestaan. En daar mag best eens een keer iets tegenoverstaan vond ik, zij hebben immers al zoveel gedaan, het aantal paarden wat van manege de Hoge Devel bij onze Stichting staat is inmiddels 8, en voor alle 8 hebben ze zelf voor donateurs gezorgd. Daarom heb ik door Judith van der Wart ( ) een tekening laten maken van de hoofden van de 8 ex manegepaarden van de Hoge Devel, die duidelijk maakt dat ik deze mensen uitermate dankbaar ben voor hun inzet, en dat wij en de paarden hun nooit zullen vergeten. Het mag duidelijk zijn dat ze blij waren met de tekening, en een bijzonder plekje gaan zoeken. Ik was blij dat ik mijn speech al had gedaan voordat bekend was hoeveel geld ze deze dag hadden opgehaald voor de stichting, want daarna was ik op mijn beurt weer helemaal sprakeloos en ontroerd. De dag van het manegepaard heeft maar liefst 5000,- opgebracht voor de stichting, u begrijpt mijn sprakeloosheid dan vast wel. Een geweldig bedrag, waar we weer een aantal paarden van kunnen onderhouden!!

5 Het bijzondere van deze dag was dat ik vooraf ook nog contact had gehad met ZoIn paardenhaarsieraden, Joyce maakt van een streng paardenhaar geweldig mooie sieraden die beslist een mooi aandenken zijn aan uw paardenvriend. ( ) Zij wilde tijdens de dag van het manegepaard ook een standje bemannen, en ter plaatse de sieraden maken voor de mensen die interesse hadden. Maar zij had ook een wedervraag aan mij, want ze vond de stichting een heel mooi initiatief, en wilde daar wel een en ander van weten, ook wat er met onze paarden gebeurd als ze komen te overlijden.? Omdat wij nu eenmaal geen overschot aan budget hebben, waren we altijd genoodzaakt om na hun overlijden de paarden te laten ophalen door Rendac, zij halen de paarden op, en bij de Rendac worden ze verwerkt. Geen prettig idee, maar voor ons geen andere mogelijkheid. Een dierbare vriendschap verdient een waardig afscheid. We staan er niet graag bij stil, maar we krijgen er helaas allemaal ooit mee te maken, zeker bij onze stichting. We weten dat het pensioenfonds voor de paarden een laatste thuis zal zijn, en we doen er dan ook alles aan om die laatste jaren zo fijn mogelijk te laten zijn voor de paarden. Maar altijd komt er een moment dat we afscheid moeten nemen. Gelukkig worden we hierin heel goed bijgestaan voor Angelique van Paardenpraktijk Westbrabant te Roosendaal, Angelique en haar team zorgen ervoor dat de paarden op een uiterst nette manier worden ingeslapen als het moment daar is. Maar wat gebeurt er daarna? Tot voor kort werden onze paarden dan de volgende dag opgehaald door de Rendac. Geen prettige gedachte, maar voor ons wel de enige mogelijkheid. Ik zeg uitdrukkelijk tot voor kort! Want SHCN paardenuitvaart vindt net als wij dat ook het laatste afscheid paardwaardig moet zijn. Door de medewerking van deze organisatie is het ook voor ons mogelijk geworden om de paarden te laten cremeren. SHCN komt onze overleden paarden met een speciale trailer ophalen en vervoert ze naar het SHCN uitvaartcentrum voor paarden en huisdieren. Hier worden de paarden gecremeerd.

6 Wij zijn ontzettend blij dat we voortaan de ex-manegepaarden van de stichting een waardig afscheid kunnen geven, en willen langs deze weg iedereen adviseren om eens contact op te nemen met SHCN. Vaak wordt gedacht dat de crematie van een paard heel kostbaar is, maar dat is niet altijd zo. SHCN paardenuitvaart biedt vriendelijke prijzen, omdat de organisatie zoveel mogelijk paardeneigenaren de gelegenheid wil geven om te kiezen voor crematie. Daarnaast kunt u bij SHCN vooraf sparen voor het afscheid met de speciale uitvaartspaarregeling voor paarden. Hiermee verdeelt u het te betalen bedrag over een aantal jaren, zodat u zich geen zorgen meer hoeft te maken over de financiën als het moment van afscheid nemen is gekomen. Dat kan prettig zijn, omdat u dan waarschijnlijk al genoeg verdriet hebt door het verlies van uw maatje. SHCN paardenuitvaart heeft als een van de weinige dierencrematoria sinds 2004 de benodigde vergunningen om ook paarden en pony s te mogen cremeren. Wilt u vrijblijvend meer informatie over de mogelijkheden en diensten, kijk dan eens op Of dit allemaal nog niet genoeg was, kregen we tot onze verrassing ook nog eens een brief van Dierenlot, zij hebben weer een aantal kleine dierenorganisaties een groot hard onder de riem gestoken door de uitreiking van een aantal dierenambulances, om gewonde of zieke dieren te vervoeren. Wij hebben niets aan een dierenambulance, onze paarden zijn tot veel dingen bereid, maar in een busje, daar krijgen we ze echt niet in, dus een ambulance zat er voor ons uiteraard niet in, daar hebben ze andere stichtingen blij mee gemaakt, maar wij kregen een budget om een 2 e hands paardentrailer te kunnen aanschaffen, waar we onze paarden indien nodig wel mee kunnen vervoeren. Een geweldige verrassing, omdat een trailer al heel lang heel hoog op ons wensenlijstje stond. Na her en der wat informatie te hebben ingewonnen zijn we bij een 2 paards Bockmann paardentrailer uitgekomen, een degelijke trailer, waar met gemak 2 paarden in kunnen, met een kunststof bodem ( wat voor mij een must was ). Omdat deze trailer door ons niet vaak gebruikt zal worden ( het is alleen om paarden eventueel op te kunnen halen, of naar de kliniek te kunnen brengen ) en het dus zonde is om hem zomaar te laten staan, hebben we in overleg met dierenlot besloten om de trailer te laten beplakken, met een afbeelding van de stichting, en het logo van dierenlot. En hem aan te bieden als huurtrailer, het geld wat daarvan binnenkomt, komt dan weer in het potje voor de stichting terecht, en slaan we 2, zelfs 3 vliegen in 1 klap. ( spreekwoordelijk dan, als echte dierenvriend slaan we hier natuurlijk geen vliegen dood ) de trailer kan dus worden gehuurd, de standaard huurprijs is 45,- per dag, maar voor leden van de stichting hebben we een vriendentarief van 35,- per dag.

7 Heeft u interesse om de trailer 1 of meerdere dagen te gebruiken, neem dan vrijblijvend even contact op voor meer informatie. Verder wil ik iedereen die vorig jaar niet heeft meegedaan, maar het dit jaar niet wil missen erop wijzen dat de inschrijving voor de 2 e Huijbergsepaarden3daagse is geopend! Inschrijven kan via de website In de volgende nieuwsbrief vertel ik u over de twee nieuwe bewoners die dan als het goed is beide hun stalletje al hebben gevonden bij de stichting, en ander geweldig nieuws!!! Met vriendelijke paardengroetjes Carola Poot

8

Najaarsnieuwsbrief van het manegepaarden pensioenfonds,

Najaarsnieuwsbrief van het manegepaarden pensioenfonds, Najaarsnieuwsbrief van het manegepaarden pensioenfonds, Sinds de laatste nieuwsbrief is er weer veel gebeurd, hoog tijd dus om al dit nieuws weer eens met u te delen. Diana Om te beginnen hebben we 12

Nadere informatie

Prisca. Nieuwsbrief 5 September 2011

Prisca. Nieuwsbrief 5 September 2011 Nieuwsbrief 5 September 2011 Prisca Nadat onze Volita onverwacht afscheid had genomen, hoopten we dat we het afscheid nemen nu een lange tijd achter ons konden laten, maar helaas. Totaal niet verwacht

Nadere informatie

Op de valreep van Mei en de eerste week van Juni weer een nieuwe nieuwsbrief met leuk, maar ook helaas weer verdrietig nieuws om te vermelden.

Op de valreep van Mei en de eerste week van Juni weer een nieuwe nieuwsbrief met leuk, maar ook helaas weer verdrietig nieuws om te vermelden. Nieuwsbrief Juni 2011 Op de valreep van Mei en de eerste week van Juni weer een nieuwe nieuwsbrief met leuk, maar ook helaas weer verdrietig nieuws om te vermelden. Zondag 29 Mei hebben we onverwachts

Nadere informatie

Verhuizing naar de nieuwe plek!!!

Verhuizing naar de nieuwe plek!!! Verhuizing naar de nieuwe plek!!! 04-04-2007 Verhuizing is geslaagd Na lang zoeken was het eindelijk zover, de paarden en pony's verhuizen naar de zeeuwse klei. Zaterdag 31 Maart begon de dag al vroeg,

Nadere informatie

Een nieuwsbrief vol nieuwtjes, en dit keer gelukkig alleen maar positief!!!!

Een nieuwsbrief vol nieuwtjes, en dit keer gelukkig alleen maar positief!!!! 8 November 2011 Een nieuwsbrief vol nieuwtjes, en dit keer gelukkig alleen maar positief!!!! Na weken zacht en stralend herfstweer moeten we ons nu toch echt gaan opmaken voor de kou, dat betekend voor

Nadere informatie

* NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF

* NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * VALENTINO Helaas hebben wij vorige week afscheid moeten nemen van ons manegepaard Valentino. Nadat hij opnieuw last kreeg van een peesblessure hebben wij helaas

Nadere informatie

Een nieuwsbrief met een feestelijk tintje.. de stichting bestaat nl 10 jaar.

Een nieuwsbrief met een feestelijk tintje.. de stichting bestaat nl 10 jaar. Nieuwsbrief Juli 2013 Een nieuwsbrief met een feestelijk tintje.. de stichting bestaat nl 10 jaar. 10 jaar geleden Een gewone doordeweekse avond na de zoveelste les op de manege, opeens komt het ter sprake..

Nadere informatie

Februari 2013 Voor de schermen en achter de schermen is het een drukte van jewelste. Voor de schermen is er natuurlijk het dagelijks werk aan de stichting, de oudjes en de financieen, maar ook achter de

Nadere informatie

Soms kom je erachter dat je een strijd hebt gestreden die je niet kan winnen.

Soms kom je erachter dat je een strijd hebt gestreden die je niet kan winnen. Update 27-3-2012 Lieve mensen, Soms kom je erachter dat je een strijd hebt gestreden die je niet kan winnen. Vorige week op 18-3-2012 werd Lady ziek. Zij heeft koliek gekregen (buikpijn) en daar zijn we

Nadere informatie

Spreekbeurt Hulp aan dieren in nood

Spreekbeurt Hulp aan dieren in nood Hoi, ik ben Ikki. Wat leuk dat je je spreekbeurt houdt over hulp aan dieren. Ik kan je daar van alles over vertellen. Over asielen, waar dieren zonder baas terecht komen. En over dierenambulances, die

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18-10-2012

Nieuwsbrief 18-10-2012 Nieuwsbrief 18-10-2012 Inmiddels is er weer zoveel gebeurd dat ik nu echt even tijd moet maken om een nieuwsbrief te schrijven.. het leven van een paardenmens of een mens met paarden gaat niet altijd over

Nadere informatie

Er was eens een heel groot bos. Met bomen en bloemen. En heel veel verschillende dieren. Aan de rand van dat bos woonde, in een grot, een draakje. Dat draakje had de mooiste grot van iedereen. Lekker vochtig

Nadere informatie

Ik ben maar een eenvoudige ezel, maar ik wil je graag een mooi verhaal vertellen

Ik ben maar een eenvoudige ezel, maar ik wil je graag een mooi verhaal vertellen De ezel van Bethlehem Naar een verhaal van Jacques Elan Bewerkt door Koos Stenger Ik ben maar een eenvoudige ezel, maar ik wil je graag een mooi verhaal vertellen over iets wat er met me gebeurd is. Het

Nadere informatie

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg.

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Ik begon deze week met het gevoel ik heb er zin in en ik zie wel wat we allemaal gaat gebeuren, ik laat het wel op me afkomen. Na de eerste dag voor

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

Veel mooie herinneringen verzachten onze smart. Voorgoed uit ons midden, voor altijd in ons hart. Iedere moeder is uniek: Zij was dat heel speciaal

Veel mooie herinneringen verzachten onze smart. Voorgoed uit ons midden, voor altijd in ons hart. Iedere moeder is uniek: Zij was dat heel speciaal Veel mooie herinneringen verzachten onze smart. Voorgoed uit ons midden, voor altijd in ons hart. Iedere moeder is uniek: Zij was dat heel speciaal De mensen van voorbij Zij worden niet vergeten De mensen

Nadere informatie

9 Vader. Vaders kijken anders. Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd

9 Vader. Vaders kijken anders. Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd 53 9 Vader Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd heeft. P Ik begin steeds beter te begrijpen dat het heel bijzonder is dat ik een kind van God, mijn

Nadere informatie

En uiteraard hebben we nog een korte Update over de geplande Huijbergsepaarden3daagse.

En uiteraard hebben we nog een korte Update over de geplande Huijbergsepaarden3daagse. Juni 2010 Mei 2010, de dag nadat ik eindelijk weer eens een positieve nieuwsbrief mocht versturen, zat ik niets vermoedend op mijn werk, het zonnetje scheen, dus de paarden zouden lekker relaxed buiten

Nadere informatie

Niet in slaap vallen hoor!

Niet in slaap vallen hoor! Niet in slaap vallen hoor! Marcus 13: 33-37: Dierenversie Geïllustreerd door: 30 november 2014 Maria Koninginkerk Baarn 2 De oude leeuw heeft vakantieplannen. Dat vertelde hij vanmorgen aan alle dieren:

Nadere informatie

Ik wilde een opdracht ontwikkelen voor leerlingen die voldoet aan de uitgangspunten van competentiegericht leren.

Ik wilde een opdracht ontwikkelen voor leerlingen die voldoet aan de uitgangspunten van competentiegericht leren. 1/5 Fase 1: Wat wilde ik bereiken? Handelen/ ervaring opdoen Ik wilde een opdracht ontwikkelen voor leerlingen die voldoet aan de uitgangspunten van competentiegericht leren. De opdracht wilde ik zo ontwikkelen,

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

U begrijpt dat het voor de kinderen ook een tijd is geweest waarin veel besproken en gespeeld is.

U begrijpt dat het voor de kinderen ook een tijd is geweest waarin veel besproken en gespeeld is. Gastouderschap De Blauwe Driehoek Daphne de Swart Thomaslaan 22 5631 GL Eindhoven 06-19 370 470 www.deblauwedriehoek.com info@deblauwedriehoek.com Eindhoven, 18 mei 2013 Beste ouder(s)/verzorger(s), Wat

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

02-01-2006-28-04-2014 (8 jaar)

02-01-2006-28-04-2014 (8 jaar) BELLA (II) 02-01-2006-28-04-2014 (8 jaar) In 2007 kwam je voor het eerst lessen op onze hondenschool. Je had als pup eerder getraind op een andere school maar moest daar stoppen vanwege ED operaties aan

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

Als twee lieve bruine ogen vragen Help me, ik voel me niet fijn Mag je dan omdat je voelt dit is het einde Egoistisch zijn?

Als twee lieve bruine ogen vragen Help me, ik voel me niet fijn Mag je dan omdat je voelt dit is het einde Egoistisch zijn? 6 juni 2012 Vandaag mezelf nu eindelijk maar eens verplicht om vanavond weer een kant en klare nieuwsbrief over de mail te gooien, er is inmiddels weer veel gebeurd waar ik u nog niet van op de hoogte

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie

Lees Zoek op Om over na te denken

Lees Zoek op Om over na te denken Welkom bij de Online Bijbelcursus van Praise De bijbelcursus is wat voor jou als je: 1. Als je wilt weten wat christenen geloven. 2. Als je meer wilt begrijpen van de bijbel. 3. Als je wilt groeien in

Nadere informatie

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 Beertje Anders Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 H. Vos Beertje Anders Wat zonlicht is voor bloemen, is een glimlach voor een beer. Beertje Anders en Beertje Bruin gaan bij oma spelen. Het was maar even

Nadere informatie

September 2008 Door: Charlotte Storm van s Gravesande. Bijbehorende foto's: zie onderaan de tekst. Hallo mede dierenvrienden,

September 2008 Door: Charlotte Storm van s Gravesande. Bijbehorende foto's: zie onderaan de tekst. Hallo mede dierenvrienden, September 2008 Door: Charlotte Storm van s Gravesande Bijbehorende foto's: zie onderaan de tekst Hallo mede dierenvrienden, Na mijn indrukwekkende reis naar India, is mij gevraagd om een kort verhaaltje

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

De brug van Adri. Rollen: Verteller Martje Adri Wim

De brug van Adri. Rollen: Verteller Martje Adri Wim De brug van Adri Rollen: Verteller Martje Adri Wim Daar loopt een meisje. Ze heet Martje. Ze kijkt boos en loopt langzaam. Ze weet niet waarheen. Martje kent Wim. Hij woont in dezelfde straat, maar Wim

Nadere informatie

Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp!

Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp! Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp! Haring! Verse haring! Wie maakt me los! Ik heb verse haring! Ha... ja, nou heb ik jullie aandacht, hè? Sorry, ik ben uitverkocht. Vandaag geen haring

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

7 mei: Vandaag gaan we weer een hele namiddag. 14 mei: Vandaag geen bosspel in de Lilse. 21 mei: Jullie worden allemaal. 28 mei: Spijtig genoeg

7 mei: Vandaag gaan we weer een hele namiddag. 14 mei: Vandaag geen bosspel in de Lilse. 21 mei: Jullie worden allemaal. 28 mei: Spijtig genoeg 7 mei: Vandaag gaan we weer een hele namiddag kei hard buiten spelen want het is sport en spel! Jippie!! Alle kapoentjes worden om 2 uur aan het lokaal verwacht om de allerleukste spelletjes te spelen.

Nadere informatie

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren'

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren' De tovenaar tovert De verhalenvertelster vertelt Wat zou een tovenaar allemaal kunnen toveren? Hoe zouden de kinderen zich voelen? Waar zie je dat aan? Is de tovenaar blij/ boos/ verdrietig of bang? Hoe

Nadere informatie

Dino en het ei. Duur activiteit: 30 minuten Lesdoelen: De kleuters: kunnen een prent linken aan een tekst; kunnen het verhaal navertellen.

Dino en het ei. Duur activiteit: 30 minuten Lesdoelen: De kleuters: kunnen een prent linken aan een tekst; kunnen het verhaal navertellen. Dino en het ei Bibliografie: Demyttenaere, B. (2004). Dino en het ei. Antwerpen: Standaard. Thema: niet alles is steeds wat het lijkt, illusies Korte inhoud: Elke nacht staat er een groot wit ei tussen

Nadere informatie

Stichting Kansarme Dieren

Stichting Kansarme Dieren Stichting Kansarme Dieren Jaarverslag 2012 Algemeen De aanleiding voor het oprichten van de Stichting Kansarme Dieren (januari 2011) was de moeilijke situatie van vooral oudere en/of chronisch(e) zieke

Nadere informatie

Lieve broer! Je liefste zus!!! Camille Vandenbussche. 12-19 oktober

Lieve broer! Je liefste zus!!! Camille Vandenbussche. 12-19 oktober Lieve broer! 12-19 oktober Je bent nog maar 1 week weg, en ik mis je al! Hopelijk zie ik je nog terug! Ik heb gehoord dat er al heel wat mannen zijn gestorven! Jij nog niet,gelukkig! En,papa, alles goed

Nadere informatie

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT ROOS Roos (27) is zeer slechtziend. Ze heeft een geleidehond, Noah, een leuke, zwarte labrador. Roos legt uit hoe je het beste met geleidehond en zijn baas

Nadere informatie

Inhoud. Aan jou de keuze 7. Niet alleen maar een boek 187. Auteurs 191. Dankwoord 197

Inhoud. Aan jou de keuze 7. Niet alleen maar een boek 187. Auteurs 191. Dankwoord 197 Inhoud Aan jou de keuze 7 D/2012/45/239 - isbn 978 94 014 0183 8 - nur 248 Tweede druk Vormgeving omslag en binnenwerk: Nanja Toebak, s-hertogenbosch Illustraties omslag en binnenwerk: Marcel Jurriëns,

Nadere informatie

ik? Houd je spreekbeurt over GGNet

ik? Houd je spreekbeurt over GGNet ik? Houd je spreekbeurt over GGNet 1 Houd je spreekbeurt over GGNet Krijg je zelf hulp van GGNet Jeugd? Of je vader/moeder/broer(tje)/zus(je) of iemand anders die je kent? Werkt één van je ouders bij GGNet?

Nadere informatie

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang!

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Liturgie Zingen: -Opwekking 654 Dank U voor deze nieuwe dag -Zoek eerst het Koninkrijk van God -Weet je waar het hemels koninkrijk op lijkt (Elly en

Nadere informatie

Gebedsboek. voor dagelijks gebruik. Dinsdag

Gebedsboek. voor dagelijks gebruik. Dinsdag Gebedsboek voor dagelijks gebruik Gemaakt door club 12-14 Marije Hoekstra Indra de Vries Delia Postma Ekyoci Amisi Shabani Jentje Hansma Johan Gjaltema Mendé Bosma Femke Veenhuizen Elzerd Elzinga Gert

Nadere informatie

HC zd. 6 nr. 32. dia 1

HC zd. 6 nr. 32. dia 1 HC zd. 6 nr. 32 wie Jezus wil kennen moet de verhalen over hem lezen beschreven door Matteüs, Marcus, Lucas en Johannes terecht worden ze evangelisten genoemd ze beschrijven het evangelie ze vertellen

Nadere informatie

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn:

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn: A Klein Kontakt Het is alweer eind maart wanneer dit Kontakt uitkomt, het voorjaar lijkt begonnen, veel kinderen hebben kweekbakjes met groentes in de vensterbank staan, die straks de tuin in gaan. Over

Nadere informatie

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht.

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht. 1. Joris Hé Roos, fiets eens niet zo hard. Roos schrikt op en kijkt naast zich. Recht in het vrolijke gezicht van Joris. Joris zit in haar klas. Ben je voor mij op de vlucht?, vraagt hij. Wat een onzin.

Nadere informatie

Hoeráááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá!!!!!

Hoeráááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá!!!!! Stalnieuws mei 2011 Hoeráááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá!!!!! 7 april is Jüpi 1 jaar geworden! 11 mei komt de veearts op bezoek om deze hengstenman íets minder mannelijk temaken waardoor

Nadere informatie

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B Maatschappelijke Zorgboerderij Amatheon Nikki van Berlo Jasmijn Borms Joy Willems T4B Inleiding Ons groepje bestaat uit Nil

Nadere informatie

Suzanne Peters. Blijf bij me! liefdesroman

Suzanne Peters. Blijf bij me! liefdesroman Suzanne Peters Blijf bij me! liefdesroman Hoofdstuk 1 Katja belde aan bij het huis. Ze vond het toch wel erg spannend. Het was de tweede keer dat ze op visite ging bij de hondenfokker en deze keer zou

Nadere informatie

Noach bouwt een ark Genesis 6-8

Noach bouwt een ark Genesis 6-8 2 Noach bouwt een ark Genesis 6-8 Het is niet fijn meer op de aarde. De mensen maken ruzie, ze vechten en ze zijn God vergeten. Maar er is één man die anders is. Dat is Noach. Op een dag praat God met

Nadere informatie

Evaluatie project webshop 2.0

Evaluatie project webshop 2.0 Evaluatie project webshop 2.0 Kim Krijt MM2A Kim Ik vind dat de productie erg goed is verlopen, wij hebben onderling geen problemen gehad. Ik vind dat er erg goed werk is geleverd. Als ik het vergelijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14, september 2010

Nieuwsbrief 14, september 2010 Stichting WoonMere Nieuwsbrief 14, september 2010 Redactie: Mariska Elfrink Hallo allemaal, Eindelijk is het dan gebeurt: we zijn verhuist naar ons eigen appartement! Inmiddels wonen we hier alweer een

Nadere informatie

Genieten van het echte leven

Genieten van het echte leven Genesis 3: 19 Tot de dag van je dood zul je zwetend het land bewerken om te kunnen leven. 1 De Hamvraag Mag ik genieten en wat is dan eigenlijk genieten? Het leven is toch vooral lol maken! X Het moet

Nadere informatie

De tijd die ik nooit meer

De tijd die ik nooit meer De tijd die ik nooit meer vergeet Jan Smit uit eigen pen deel 3 De Stiep Educatief De tijd die ik nooit meer vergeet De schrijver die blij is dat hij iets kan lezen en schrijven, vertelt over zijn jeugd.

Nadere informatie

Eindverslag SLB module 12

Eindverslag SLB module 12 Eindverslag SLB module 12 Marthe Verwater HDT 3C 0901129 Inhoudsopgave: Eindreflectie.. Blz.3 Reflectieverslag les 1.. Blz.4 Reflectieverslag les 2.. Blz.6 Reflectieverslag les 3.. Blz.8 2 Eindreflectie

Nadere informatie

Kerstfeest 2014. Ds. W.E. den Hertogschool

Kerstfeest 2014. Ds. W.E. den Hertogschool Kerstfeest 2014 Ds. W.E. den Hertogschool Kling klokjes klingelingeling, kling klokjes kling. Laat de boodschap horen: Jezus is geboren, Voor die blijde klanken, willen wij God danken. Kling klokjes klingelingeling,

Nadere informatie

Nieuwsbrief MTC december 2014

Nieuwsbrief MTC december 2014 Nieuwsbrief MTC december 2014 Afscheid van een tennisvriend Op 8 december 2014 is helaas veel te vroeg, ons sympathieke en altijd vrolijke tennislid Fred Koster overleden. Wij bewaren mooie herinneringen

Nadere informatie

Apostolische rondzendbrief

Apostolische rondzendbrief oktober 9, 2011 Jaargang 1, nummer 1 Lieve mensen, Zo bent u een voorbeeld voor alle gelovigen in Macedonië en Achaje geworden. Wij zijn nu al weer een tijdje hier in het zuiden van Griekenland, in de

Nadere informatie

15. eten moet je toch

15. eten moet je toch GRATIS voorproefje 15. eten moet je toch Uitnodigen Ik zal zorgen dat ik honger heb. Hou het eenvoudig, hoor! Ik eet alles. Ik ben niet zo n moeilijke eter. Maar verder eet ik alles! Je ziet me wel verschijnen.

Nadere informatie

Het verhaal van Elvis, onze Shih-Tzu (12/06/1996 12/12/2012)

Het verhaal van Elvis, onze Shih-Tzu (12/06/1996 12/12/2012) Het verhaal van Elvis, onze Shih-Tzu (12/06/1996 12/12/2012) Ik ontmoet Elvis op een moeilijk punt in mijn leven. Mijn zus wilde om wat extra geld te verdienen hondjes gaan verkopen. Elvis en zijn zusje

Nadere informatie

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne>

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne> Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 Inleiding Timo is een ander mens geworden door zijn grote vriend Tommy. Toch was het niet altijd zo geweest, Timo had Tommy gekregen voor

Nadere informatie

Kunt u in het kort beschrijven waar uw bedrijf voor staat? Wat verkoopt u? Waarom verkoopt u deze producten/ dienstverleningen? escape DTP is Irma Weima, een éénmansbedrijf en regelt/verzorgt/maakt alles

Nadere informatie

BASISSCHOOL 'DE REUZELAAR. Bovendonksestraat 24, 4741 EJ Hoeven Tel. 0165-505092. 12 mei 2016

BASISSCHOOL 'DE REUZELAAR. Bovendonksestraat 24, 4741 EJ Hoeven Tel. 0165-505092. 12 mei 2016 12 mei 2016 Geranium actie Het is bijna zover. Nog een weekje en dan worden de geraniums verwacht. Vele kinderen hebben goed hun best gedaan om zoveel mogelijk geraniums te verkopen. En wij kunnen al wel

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Dierensteun La Vida

Nieuwsbrief Stichting Dierensteun La Vida Verslag werkbezoek aan Chiripaina in Guareña oktober 2014 Vorig jaar zijn we voor het eerst naar het asiel in Guareña geweest. Wij zijn Joséphine, Joke, Linda en Jet van Dierensteun La Vida. Het is fantastisch

Nadere informatie

Hallo allemaal, Wij, de kinderen van groep 4 hebben voor jullie de Kidsflits gemaakt. Wij. wensen jullie veel leesplezier!

Hallo allemaal, Wij, de kinderen van groep 4 hebben voor jullie de Kidsflits gemaakt. Wij. wensen jullie veel leesplezier! Schooljaar 2015-2016 Nr 3 22 januari 2016 Hallo allemaal, Wij, de kinderen van groep 4 hebben voor jullie de Kidsflits gemaakt. Wij Weetjes uit groep 4 wensen jullie veel leesplezier! Groetjes groep 4

Nadere informatie

Water Egypte. In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven.

Water Egypte. In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven. Water Egypte In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven. Ik ga naar een restaurant in Nederland. Daar bestel ik een glas water. De ober vraagt

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Periode: CBT examens 15 april t/m 30 april 2014

Periode: CBT examens 15 april t/m 30 april 2014 Periode: CBT examens 15 april t/m 30 april 2014 1. Doet u dit examen voor de eerste keer of gaat het om een herexamen? Eerste keer 279 70% Herexamen 104 26% Niet beantwoord 16 4% Totaal 399 2. Als de voorlopige

Nadere informatie

Schoolkrant. Juli 2015

Schoolkrant. Juli 2015 Schoolkrant Juli 2015 Inleiding Shakira Naar de middelbare school! Interview juf Sanne over het kamp van groep 7/8. Interview juf Femke over bruiloft 25 jaar jubileum Over ons Spelletjes Shakira Geschreven

Nadere informatie

Dierenvrienden? door Nellie de Kok. Samenvatting

Dierenvrienden? door Nellie de Kok. Samenvatting Dierenvrienden? door Nellie de Kok Samenvatting De hond is de baas in het huis, totdat er een kat bijkomt. Ze proberen allebei om bij de bazin in een goed blaadje te komen. De kat krijgt het voor elkaar

Nadere informatie

Eén ding is nodig. Deze geschiedenis kun je lezen in Lukas 10 : 38 42.

Eén ding is nodig. Deze geschiedenis kun je lezen in Lukas 10 : 38 42. Eén ding is nodig Deze geschiedenis kun je lezen in Lukas 10 : 38 42. We hebben met elkaar nagedacht over de wonderen die de Heere Jezus heeft gedaan toen Hij op de aarde was. Grote wonderen! Weet je t

Nadere informatie

maakboek In dit Klooikoffer Maakboek vertel je over je werkstuk. Zo leren anderen van jouw werk. Dat is toch gaaf?

maakboek In dit Klooikoffer Maakboek vertel je over je werkstuk. Zo leren anderen van jouw werk. Dat is toch gaaf? let op: al het klooien is op eigen risico! ;) Lekker samen klooien! maakboek In dit Klooikoffer Maakboek vertel je over je werkstuk. Zo leren anderen van jouw werk. Dat is toch gaaf? Vertel alles wat je

Nadere informatie

Hondenschool Sammie Tel:06-24183321 Mail:hondenschool sammie@gmail.co Website: www.hondenschool -utrecht.nl

Hondenschool Sammie Tel:06-24183321 Mail:hondenschool sammie@gmail.co Website: www.hondenschool -utrecht.nl Nieuwsbrief Juni Mail:hondenschool sammie@gmail.co m ol -utrecht.nl sammie nog niet dan snel.. Eindelijk is dan de zomer aangebroken. gaat ook in de zomer gewoon door.. Juni Chipmaand: Ook in 2013 staat

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2013

Nieuwsbrief maart 2013 Nieuwsbrief maart 2013 Voorwoord Beste Centaur leden, Het heeft even op zich laten wachten, maar hier is dan eindelijk de nieuwe nieuwsbrief! Ondertussen is de zesde week van het tweede semester aangebroken

Nadere informatie

Bodyprotectors. Beestjes in het bos STAL T REELAER NIEUWSBRIEF. Interessante informatie: In dit nummer: Teken 1. Ruiter en paard van de maand!

Bodyprotectors. Beestjes in het bos STAL T REELAER NIEUWSBRIEF. Interessante informatie: In dit nummer: Teken 1. Ruiter en paard van de maand! STAL T REELAER NIEUWSBRIEF Interessante informatie: De nieuwe cross hindernissen zijn inmiddels in gebruik genomen. Op 17 april is het lente concours. Nog niets te doen in de mei vakantie? Kijk op pagina

Nadere informatie

Liturgie voor de scholendienst 2015

Liturgie voor de scholendienst 2015 Liturgie voor de scholendienst 2015 Kerk van de Nazarener & Christelijke Basisschool De Vliet Klaaswaal Zondag 1 februari Thema: Bestaat God (eigenlijk wel)? Welkomstwoord Uitleg over de kerk Kinderopwekking

Nadere informatie

Krabbie Krab wordt Kapper

Krabbie Krab wordt Kapper E-boek Geschreven en Vormgeving Esther van Duin Copyright Esthers Atelier www.esthersatelier.nl email info@esthersatelier.nl Krabbie Krab wordt Kapper Krabbie krab was een kunstenaar. Hij maakte beelden

Nadere informatie

De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan.

De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan. De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan. Eerst lezen. Daarna volgen er vragen en opdrachten. Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel dingen

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen Hoofdstuk 2 Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen 48 Gangbare uitdrukkingen bij contact maken en onderhandelen De meeste zinnen die in dit overzicht staan, zijn formeel. U kunt deze

Nadere informatie

DIERENTAAL Maart 2011

DIERENTAAL Maart 2011 Beste Dierenvrienden, Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief met deze keer weer veel verhalen. - Naamloos krijgt naam - Een bijzondere Belg - Beatle Hummer -Groot onderhoud - Nieuw op de website - Adopteer

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat KDV VUURVOGEL NR 3 september 2015 Weer aan de slag! We zijn alweer enkele weken op onze eigen locatie en dat voelt goed! Maar het was ook leuk op de Maasstraat. Daar hebben we 6 weken samengespeeld met

Nadere informatie

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen Neus correctie 2012 Aanleiding Al een tijdje heb ik last van mijn neus. Als kind van een jaar of 5 kreeg ik een schep tegen mijn neus, wat er waarschijnlijk voor heeft gezorgd dat mijn neus brak. Als kind

Nadere informatie

Afscheid groep 8 3 JULI 2015

Afscheid groep 8 3 JULI 2015 Afscheid groep 8 3 JULI 2015 DE REGENBOOG Hallo iedereen, is en blijft een mooie en leuke school. De tijd op de Regenboog was super leuk, ik heb veel geleerd maar ook veel gelachen. Mijn klasgenoten en

Nadere informatie

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Eerste druk 2015 R.R. Koning Foto/Afbeelding cover: Antoinette Martens Illustaties door: Antoinette Martens ISBN: 978-94-022-2192-3 Productie

Nadere informatie

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik.

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. juni 2014 Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie Eerste nummer Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. INHOUD juni 2014 Eten als een kind Op kamers

Nadere informatie

Mijn Hummelboekje. HOOFDSTUK 1: t Hummelhuis

Mijn Hummelboekje. HOOFDSTUK 1: t Hummelhuis Mijn Hummelboekje HOOFDSTUK 1: t Hummelhuis Dit is Hummeltje. Hummeltje kan eventjes niet bij zijn mama en papa wonen, omdat zij nu niet voor hem kunnen zorgen. Daarom komt Hummeltje naar t Hummelhuis.

Nadere informatie

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden.

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden. CALKOENSTRAAT 15 1121XA LANDSMEER INFO-BULLETIN 19 2 juli JAARGANG 2013-2014 Vanuit de directie Op het moment dat ik mijn aandeel voor de INFO schrijf, is de vakantie echt in het vooruitzicht. Wat een

Nadere informatie

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22.

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. PAS OP! Hulp Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. Internet Wil je meer lezen? Kijk op www.jipdenhaag.nl/loverboys En test jezelf op www.loverboytest.nl Dit is een

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 September 2015

Nieuwsbrief 6 September 2015 Stichting In de Wingerd Gezinshuis In de Wingerd Hullenweg 6 Hullenweg 6 8191 LB Wapenveld 8191 LB Wapenveld secretarisindewingerd@gmail.com 038-3376189 www.indewingerd.nl indewingerd@gmail.com www.indewingerd.nl

Nadere informatie

GODS GEZIN. Studielessen voor 4-7 jarigen

GODS GEZIN. Studielessen voor 4-7 jarigen GODS GEZIN Studielessen voor 4-7 jarigen 2003 Geschreven door Beryl Voorhoeve en Judith Maarsen Oorspronkelijk bedoeld voor studie in kleine groepen in de Levend Evangelie Gemeente Gebruikte Bijbelvertaling

Nadere informatie

Goedemorgen Sinterklaas is een BandEvent productie. pagina 1 van 12

Goedemorgen Sinterklaas is een BandEvent productie. pagina 1 van 12 01 Goedemorgen Sinterklaas 2 02 De vriend van ieder kind 3 03 Taai taai 4 04 Zwarte Piet, kijk goed uit! 5 05 Vergeten 6 06 Lieve Sinterklaas 7 07 Go Go Amerigo 8 08 Kijk, Sinterklaas is aangekomen 9 09

Nadere informatie

Beste Janien, familie, vrienden, allen hier aanwezig, Het is goed om vanavond bijeen te zijn in deze Sint-Joriskerk.

Beste Janien, familie, vrienden, allen hier aanwezig, Het is goed om vanavond bijeen te zijn in deze Sint-Joriskerk. Beste Janien, familie, vrienden, allen hier aanwezig, Het is goed om vanavond bijeen te zijn in deze Sint-Joriskerk. We gedenken vanavond Ramón Smits Alvarez. We staan stil bij zijn leven, we staan stil

Nadere informatie

ze terug in de la. Dan haalt ze de pannen van het fornuis en zet ze op de onderzetters. Thomas vouwt zijn handen en doet zijn ogen dicht.

ze terug in de la. Dan haalt ze de pannen van het fornuis en zet ze op de onderzetters. Thomas vouwt zijn handen en doet zijn ogen dicht. 1. Te laat thuis Wanneer gaan we eten, mam? Thomas loopt de keuken in en tilt de deksel van een pan. Mmm! Macaroni! Daar heb ik wel zin in. Mama pakt de deksel uit Thomas hand en doet hem weer op de pan.

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.20 9 juni 2016

Nieuwsbrief nr.20 9 juni 2016 Nieuwsbrief nr.20 9 juni 2016 Vanuit de directie Gevonden voorwerpen In de ruimte naast de voordeur staat een bak met gevonden voorwerpen. In deze bak liggen jassen, shirtjes, broodtrommels, bekers etc.

Nadere informatie

Op reis naar Bethlehem

Op reis naar Bethlehem Op reis naar Bethlehem Rollen: Verteller Jozef Maria Engel Twee omroepers Kind 1 Kind 2 Kind 3 Receptionist 1 Receptionist 2 Receptionist 3 Kind 4 Kind 5 Herder 1 Herder 2 Herder 3 Herder 4 Drie wijzen

Nadere informatie

STEEHOUWER U I T V A A R T Z O R G

STEEHOUWER U I T V A A R T Z O R G Tekstregels Dankbetuiging VOORBEELD -1- Voor uw belangstelling en deelneming ons betoond na het overlijden van betuigen wij u onze hartelijke dank. VOORBEELD -2- Wij danken u hartelijk voor uw medeleven

Nadere informatie