Op de valreep van Mei en de eerste week van Juni weer een nieuwe nieuwsbrief met leuk, maar ook helaas weer verdrietig nieuws om te vermelden.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Op de valreep van Mei en de eerste week van Juni weer een nieuwe nieuwsbrief met leuk, maar ook helaas weer verdrietig nieuws om te vermelden."

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Juni 2011 Op de valreep van Mei en de eerste week van Juni weer een nieuwe nieuwsbrief met leuk, maar ook helaas weer verdrietig nieuws om te vermelden. Zondag 29 Mei hebben we onverwachts afscheid moeten nemen van een van de pioniers van de stichting. Op bij de stichting gekomen, samen met haar maatje Zero omdat ze anders bang waren dat ze van heimwee zou verpieteren. Op dat moment was ze al 32 jaar, en had ze haar pensioen dus dik verdiend. Vanaf dag 1, was ze samen met Zero het kindje van Avanti, waar Volita en Zero waren, daar was Avanti, en andersom. Dat je die 3 niet uit elkaar moest halen werd wel duidelijk toen ik met Zero en Volita een tijd later terug ben gegaan naar manege de Hoge Devel voor een ponyreünie op de manege. Volita en Zero zich totaal niet bewust van de commotie thuis op stal, genoten van alle aandacht van alle kids die speciaal voor Volita en Zero waren gekomen. Avanti was ondertussen thuis al over de draad heen gesprongen, en had het hele erf in rep en roer gebracht, hij was zijn kinders immers kwijt. Toen we savonds de 2 pony s weer naar stal brachten was hij helemaal schor van het roepen, maar oh zo blij dat hij ze weer Zag. Aankomst Volita en Zero heeft Volita ook de verhuizing naar de nieuwe stal meegemaakt, en toen merkten we dat ze begon te sukkelen, ze had al behoorlijk problemen met haar gebit, dat is ooit gebroken geweest, en dat is nooit goed aan elkaar gegroeid, waardoor haar tanden schots en scheef stonden, en bijna allemaal los. De tandarts durfde er nooit iets aan te doen omdat hij bang was dat ze er dan allemaal uit zouden vallen, dus werden de appels en wortels voor haar gewoon in stukjes gesneden als ze die kreeg.

2 Elke winter maar op den duur ook zomers werd Volita heel mager, en altijd zeiden wij weer tegen elkaar, ik denk dat dit haar laatste winter/zomer is, maar ze knapte na een paar weken ook altijd weer op. Op een gegeven ogenblik was haar neus 3 x zo dik als normaal, en haar benen ernstig verbrand door de zonnebrand, combinatie van nat gras smorgens, en dan de zon erop, dat kon haar lichaam niet meer aan, dus werden voor haar speciaal een zonnekap voor haar hoofd, en 4 UV beenbeschermers aangekocht, zodat ze toch lekker de hele dag naar buiten kon. Ook dat heeft ze overwonnen, en tijdens de behandeling van haar neus en benen is ze geen minuut chagrijnig geweest. Als je aankwam altijd even een hinnik, en als eerste bij je om een knuffel of wat lekkers te komen halen. Vorige zomer, winter en deze zomer ging het beter met haar als nooit te voren, ze werd zelfs echt weer rond, als ze het te koud vond, dan liet ze dat merken door niet meer te bewegen, en dan werd er lekker een dekentje opgelegd, of werd ze op stal gezet, ze had zo haar eigen manieren om ons iets duidelijk te maken. Genieten van een borstelbeurt. Genieten van het zonnetje Niets wees er dit keer op dat ze ons zo snel zou gaan verlaten, ze was dikker dan ooit te voren, haar vacht glansde in de zon, en ze was nog steeds de baas over de andere oudjes in haar wei. Maar vrijdagavond kreeg ik een telefoontje, het gaat niet goed met volita, ze eet niet, en ze ligt te vaak op de grond. De dierenarts werd gebeld, een gaskoliek, 2 spuitjes erin, en Volita ging weer als een trein, want toen wilde ze ervan door, en trok zo hard aan het halstertouw dat ze Ingeborg meesleurde, die moest nog snel reageren ook, want anders had ze in een plas gelegen, waar Volita zowaar overheen sprong. De nacht goed doorgekomen, maar zaterdag ochtend toch weer liggen en niet eten. Dierenarts weer gebeld, de gaskoliek was nog niet helemaal verdwenen, dus weer 2 injecties. Zaterdagavond stond ze in haar stal haar koppie naar beneden, duidelijk niet zichzelf, maar wij konden niets anders doen dan heel hard duimen en afwachten. Zondagochtend weer lekker buiten gezet, maar weer gaan liggen, dierenarts weer gebeld, en er bij gaan zitten in de wei.

3 Eigenlijk was toen al duidelijk dat ze de moed had opgegeven, het was goed geweest, toen de dierenarts kwam heeft die haar nog opgevoeld, en toen werd duidelijk dat haar darmen aan het draaien waren, en dat dit niet meer uit zichzelf zou goed komen. Om haar verder lijden te besparen hebben we toen besloten haar te laten inslapen. Voor ons voelt het of er een soort tijdperk is afgesloten, misschien heel raar, want die dag van haar komst zijn er totaal 4 paardjes bij Avanti bijgekomen, MR Doon, Lucky, Volita en Zero, Zero en Avanti zijn gelukkig nog wel bij ons, maar dat er nu al 3 van de eerste groep zijn overleden, voelt heel zwaar, ze zijn toch een van de eerste hoofdstukken in het bestaan van de stichting geweest. Toch ben ik heel blij dat ik Volita heb mogen kennen, net als alle andere paarden was ze speciaal om wie ze was, hoe ze was, en wat ze anderen heeft geleerd. Ze heeft genoten van haar leventje op de manege, en van haar oude dag, ook als ze volgens ons geen reden had om te genieten, bijvoorbeeld doordat ze veel pijn moet hebben gehad met de zonnebrand, of met haar gebit, zag ze zelf altijd wel genoeg redenen om wel te genieten. Een paardje wat als motto moet hebben gehad : niet zeuren, schouders eronder en doorgaan, en vooral tevreden zijn met wat je hebt!!! Au wat een pijn Ik kan het niet meer Ik stop met mezelf groter voor te doen, Groter dan dat ik ben Ik heb pijn, pijn in mijn buik. Ik lig op de grond, en je komt bij me zitten. Je vraagt wat er is, Ik kan geen antwoord geven, maar je ziet het in mijn ogen Het doet zo n pijn, ik wil alleen maar liggen en gaan rollen Ik kon niet meer, Je belde de DA Ik wist dat dat geen goed teken was Na enige tijd kwam er een vreemde auto de dam oprijden Ik was bang, daar kwam iemand aan met een koffer Ze bekeek me en zuchtte diep Ik wist dat ik verlost zou worden van mijn pijn Steeds spookte in mijn hoofd dat ik mijn mensen niet achter kon laten Ik zag dat ze de koffer opende en er iets uit haalde Ze kwamen samen naar mij toe ik keek ze aan en brieste zacht Ze zeiden dat het beter zo voor me was, ze wilden het beste voor me dat deed me goed Ik voelde een vloeistof in me komen ik werd slaperig, legde mijn hoofd neer, en ik ging ik keek van boven af mijn baasjes huilden en legden een deken over me heen ze liepen weg met mijn halster ik voelde me schuldig, maar toen hoorde ik iemand zeggen dat ze blij voor me was, dat ik geen pijn meer had ik draai me om en ren de weide in, ik heb geen pijn meer.

4 Of het ook zo heeft moeten zijn is Volita het eerste paardje wat is opgehaald door SHCN dierencrematorium. De dag van haar overlijden heb ik contact gehad met de medewerkers van SHCN, die ontzettend meelevend waren. Wij mochten zelf kiezen of we haar zondags al wilden laten ophalen, of maandags. Maandag ochtend is ze opgehaald, om 10 uur werd er gebeld, dat de chauffeur van SHCN rond 11 uur bij ons zou zijn. En die was ook keurig op tijd aanwezig, na uitleg over hoe ze in de wagen zou worden gelegd, hebben we haar op een zeil gelegd, en toen is ze met behulp van een lier die werd vastgemaakt aan het zeil, de gekoelde trailer in geschoven. Voor ons de eerste keer dat we dit zagen, en ik moet zeggen dat het allemaal erg netjes ging. Smiddags belden ze op dat ze was aangekomen bij SHCN in Roermond, en dat ze een kwartiertje later zou worden gecremeerd. Er werd gevraagd of we de as nog terug wilden, een heel mooi gebaar, maar dat hoeft voor mij niet, de herinneringen die ik heb aan Volita blijven op stal en in mijn gedachten. Haar as zal worden uitgestooid in een weitje bij het crematorium. We krijgen nog wel een certificaat waarop haar naam en de datum van de crematie zullen staan. En we hebben een stuk van haar staart afgeknipt, en samen met haar paspoort teruggestuurd naar manege de Hoge Devel, in Zwijndrecht, waar ze heel zeker een mooie plaats voor zullen vrijmaken, zodat Volita ook daar bij iedereen in gedachten blijft. Allemaal zo ontzettend anders als dat ze door de Rendac worden opgehaald, en echt voor iedere paardenliefhebber een aanraden om toch vooral eens informatie in te winnen, want je weet nooit wanneer het nodig zal zijn. Het kan in elk geval geen kwaad om je er eens in te verdiepen. Een paar dagen na Volita volgde nog een afscheid van een van onze paardjes, want ook Jip heeft ons verlaten. Gelukkig heeft zij ons wel levend verlaten, en is dat dus een minder droevig afscheid. Floor, u weet wel de oude verzorgster en later eigenaresse van Jip had Jip overgenomen van Manege de Belle Ruiters te Etten-Leur toen zij daar weg moest omdat ze te oud werd. Jip heeft toen een tijd bij iemand gestaan die nog 2 andere paardjes had, maar door persoonlijke omstandigheden moest Jip ook daar weg, en zodoende kwam ze bij ons terecht. Floor kwam wekelijks vanuit etten-leur na haar school en werk op stal om Jip te bezoeken, te borstelen en te wandelen. Vorige maand kwam zij met een nieuwtje, ze had nl een eigen plekje gevonden, en Jip zou zodoende altijd bij haar in de buurt kunnen zijn, zodat ze haar dagelijks kon zien. Dit was altijd een droom van haar, en wij zijn blij voor Floor en Jip dat ze nu nog vaker van elkaars aanwezigheid kunnen genieten, dus we gunnen het dit tweetal van harte!! Uiteraard blijven we op de hoogte van het wel en wee van Jip, en zullen we ook u op de hoogte blijven houden. Floor en Jip gelukkig, en wij weer een plaatsje vrij voor een ander manegepaardje wat het

5 Jip Misty verdiend om met pensioen te gaan. Dat plaatsje is inmiddels ook al weer opgevuld, want we hebben vorige week vrijdag Misty mogen verwelkomen. Misty heet eigenlijk Silvia is een schimmeltje en geboren in 1986, dat wil dus zeggen dat ze nu 25 jaar is. Ze komt van manege de krimpenerwaard, Krimpen aan den IJssel. Omdat Misty nog niet zo gewend was aan gras, staat ze nu nog alleen op een klein stukje waar het gras wat korter is, uiteraard kan ze wel neuzen, kletsen en gluren met de andere paarden in de weilanden om haar heen, maar niet daar bij het gras. De bedoeling is dat ze over een paar dagen samen met Gabber kan gaan genieten van hun rust, Gabber werd nl door Calvaros uit de groep gejaagd, dus er is besloten om voor haar en Misty en eventuele andere nieuwkomers een aparte groep te maken. Dat Misty erg geliefd was bij heel veel kinderen van de manege blijkt wel uit het aantal mailtjes wat ik dagelijks krijg, iedereen wil weten hoe het met Misty gaat, en even vertellen dat ze haar zo ontzettend missen, maar het wel heel erg fijn vinden dat ze nu nog een paar jaar mag genieten van een oude dag. Vorig jaar heb ik u allemaal meer dan eens gewezen op het nieuwe boek van Els Adams van Dier & Project, genaamd: Blafspraken. Zij zou van elk verkocht boek 1,- aan onze stichting schenken, dus uiteraard hebben we ons ingezet om zoveel mogelijk mensen op de hoogte te brengen van dit geweldig geschreven boek. Vorige week kreeg ik van Els een geweldig mailtje, ze had maar liefst 500,- overgemaakt aan het manegepaarden pensioenfonds van de verkoop van de boeken. Een geweldige steun in de rug, niet alleen voor onze stichting, maar ook voor dier & project zelf natuurlijk, dat er zoveel mensen zijn die dit boek nu in huis hebben, dat betekend dat er straks weer een heleboel wijze honden mensen rondlopen, die dankzij het boek van Els op een andere manier naar honden en hun gedrag gaan kijken, wat mens en dier alleen maar ten goede zal komen. Ik wil Els en alle mensen die het boek hebben gekocht, heel hartelijk danken voor dit gebaar.!!

6 Ander geweldig nieuws is dat de trailer die we van Dierenlot hebben gekregen inmiddels al een aantal keer is verhuurd, dat betekend niet alleen een extraatje voor het potje van de manegepaarden, maar ook dat er door de mooie opvallende stikker aan de zijkant van de trailer steeds meer mensen attent worden gemaakt op de stichting, en dat is natuurlijk heel mooi meegenomen. De actie van Specsavers heeft al ontzettend veel stemmen opgeleverd ( 937 stemmen ), maar helaas nog niet voldoende om een 2 e plaats te behalen, er kan natuurlijk nog van alles veranderen, en daarom wil ik graag in deze nieuwsbrief nogmaals een oproep doen aan iedereen die de stichting een warm hart toedraagt om te stemmen via de link Door op deze link te klikken komt u gelijk op de goede pagina, en kunt u door de stembutton aan te klikken ( dit kan tot 5 x per dag ) uw stem geven voor de stichting. Alleen de eerste 2 doelen met de meeste stemmen krijgen een jaar lang ondersteuning van Specsavers, dus helpt u alstublieft mee met stemmen.!! Doormiddel van de F5 toets aan te klikken ververst u de pagina, en kunt u 5 x achter elkaar stemmen. En natuurlijk weer even een update over de Huijbergsepaarden3daagse, de aanmeldingen stromen werkelijk waar binnen, en niet alleen de aanmeldingen, en komen ook van alle kanten reactie van ondernemers, en andere mensen die vorig jaar genoten hebben van de 3daagse, en er net als wij naar uitkijken om ook dit jaar weer een zeer geslaagd evenement van te maken. Achter de schermen zijn we dus al ontzettend druk bezig met de voorbereidingen, er zijn al over de 100 inschrijvingen binnen, en we moeten nog tot 15 september, dus ik verwacht dat dit jaar de 200 inschrijvingen wel gehaald zullen worden. We houden u op de hoogte.!!! Naast ontzettend druk verkeer in de mailbox van mij privé, van de stichting, van de 3daagse en van de frietkar, een ( te weinig gebruikte hyves pagina ) wederom van mijzelf, de stichting en de 3daagse, is Ellis ( onze webmaster ) nu bezig om mij warm te krijgen voor een BLOG. Ik moet bekennen, ik heb daar eigenlijk allemaal niets mee, ik ben al blij als ik voor middernacht al mijn mails heb beantwoord, en de administratie weer heb bijgewerkt, maar volgens de geleerden is mailen helemaal uit, en BLOGGEN helemaal in, dus het begin is gemaakt en u kunt zich nu alvast aanmelden als volger, om voor altijd helemaal up to date te blijven over het wel en wee van de paarden. De nieuwsbrieven blijven uiteraard ook gewoon per mail verstuurd worden, maar als je als eerste op de hoogte wilt zijn van alle in s en outs, ga dan naar : en meld je aan!!! Ik ga vast oefenen. Tot de volgende keer. Carola Poot

7

Najaarsnieuwsbrief van het manegepaarden pensioenfonds,

Najaarsnieuwsbrief van het manegepaarden pensioenfonds, Najaarsnieuwsbrief van het manegepaarden pensioenfonds, Sinds de laatste nieuwsbrief is er weer veel gebeurd, hoog tijd dus om al dit nieuws weer eens met u te delen. Diana Om te beginnen hebben we 12

Nadere informatie

Verhuizing naar de nieuwe plek!!!

Verhuizing naar de nieuwe plek!!! Verhuizing naar de nieuwe plek!!! 04-04-2007 Verhuizing is geslaagd Na lang zoeken was het eindelijk zover, de paarden en pony's verhuizen naar de zeeuwse klei. Zaterdag 31 Maart begon de dag al vroeg,

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

Een nieuwsbrief vol nieuwtjes, en dit keer gelukkig alleen maar positief!!!!

Een nieuwsbrief vol nieuwtjes, en dit keer gelukkig alleen maar positief!!!! 8 November 2011 Een nieuwsbrief vol nieuwtjes, en dit keer gelukkig alleen maar positief!!!! Na weken zacht en stralend herfstweer moeten we ons nu toch echt gaan opmaken voor de kou, dat betekend voor

Nadere informatie

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne>

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne> Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 Inleiding Timo is een ander mens geworden door zijn grote vriend Tommy. Toch was het niet altijd zo geweest, Timo had Tommy gekregen voor

Nadere informatie

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 Provided by Fanart Central. http://www.fanart-central.net/stories/user/fightgirl91/21803/rijm Chapter 1 - rijm 2 1 - rijm Gepaard

Nadere informatie

Nieuwsbrief April 2011

Nieuwsbrief April 2011 Nieuwsbrief April 2011 Wat is alles toch anders als de zon schijnt, vindt u ook niet? De paarden gedragen zich in ieder geval wel anders, ze zijn stuk voor stuk jolig, en enthousiast, de ruinen gedragen

Nadere informatie

En uiteraard hebben we nog een korte Update over de geplande Huijbergsepaarden3daagse.

En uiteraard hebben we nog een korte Update over de geplande Huijbergsepaarden3daagse. Juni 2010 Mei 2010, de dag nadat ik eindelijk weer eens een positieve nieuwsbrief mocht versturen, zat ik niets vermoedend op mijn werk, het zonnetje scheen, dus de paarden zouden lekker relaxed buiten

Nadere informatie

Maart Beste lezers van de nieuwsbrieven.

Maart Beste lezers van de nieuwsbrieven. Maart 2010 Beste lezers van de nieuwsbrieven. De laatste loodjes wegen het zwaarst, dat geldt ook voor onze bewoners, we hadden hoop op een goede afloop van deze strenge winter voor de paarden maar we

Nadere informatie

Er was eens een heel groot bos. Met bomen en bloemen. En heel veel verschillende dieren. Aan de rand van dat bos woonde, in een grot, een draakje. Dat draakje had de mooiste grot van iedereen. Lekker vochtig

Nadere informatie

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen Neus correctie 2012 Aanleiding Al een tijdje heb ik last van mijn neus. Als kind van een jaar of 5 kreeg ik een schep tegen mijn neus, wat er waarschijnlijk voor heeft gezorgd dat mijn neus brak. Als kind

Nadere informatie

1 Vinden de andere flamingo s mij een vreemde vogel? Dat moeten ze dan maar zelf weten. Misschien hebben ze wel gelijk. Het is ook raar, een flamingo die jaloers is op een mens. En ook nog op een paard.

Nadere informatie

02-01-2006-28-04-2014 (8 jaar)

02-01-2006-28-04-2014 (8 jaar) BELLA (II) 02-01-2006-28-04-2014 (8 jaar) In 2007 kwam je voor het eerst lessen op onze hondenschool. Je had als pup eerder getraind op een andere school maar moest daar stoppen vanwege ED operaties aan

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Je mag stralen je mag huilen je mag dwalen je mag schuilen je mag vragen je mag dromen je mag klagen je mag komen Hij wacht op jou

Je mag stralen je mag huilen je mag dwalen je mag schuilen je mag vragen je mag dromen je mag klagen je mag komen Hij wacht op jou Je mag stralen je mag huilen je mag dwalen je mag schuilen je mag vragen je mag dromen je mag klagen je mag komen Hij wacht op jou Heb je naar aanleiding van dit dagboek vragen of opmerkingen? Mail me

Nadere informatie

Prisca. Nieuwsbrief 5 September 2011

Prisca. Nieuwsbrief 5 September 2011 Nieuwsbrief 5 September 2011 Prisca Nadat onze Volita onverwacht afscheid had genomen, hoopten we dat we het afscheid nemen nu een lange tijd achter ons konden laten, maar helaas. Totaal niet verwacht

Nadere informatie

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen. De familieblues Tot mijn 15e noemde ik mijn ouders papa en mama. Daarna niet meer. Toen noemde ik mijn vader meester. Zo noemde hij zich ook als hij lesgaf. Hij was leraar Engels op een middelbare school.

Nadere informatie

Hij had dezelfde soort helm op als in het beeld vooraf...2 Mijn vader was verbaasd dat ik alles wist...3 Ik zat recht overeind in mijn bed te

Hij had dezelfde soort helm op als in het beeld vooraf...2 Mijn vader was verbaasd dat ik alles wist...3 Ik zat recht overeind in mijn bed te Hij had dezelfde soort helm op als in het beeld vooraf...2 Mijn vader was verbaasd dat ik alles wist...3 Ik zat recht overeind in mijn bed te kijken...4 De mensenmenigte opende zich in het midden...5 Toen

Nadere informatie

September 2008 Door: Charlotte Storm van s Gravesande. Bijbehorende foto's: zie onderaan de tekst. Hallo mede dierenvrienden,

September 2008 Door: Charlotte Storm van s Gravesande. Bijbehorende foto's: zie onderaan de tekst. Hallo mede dierenvrienden, September 2008 Door: Charlotte Storm van s Gravesande Bijbehorende foto's: zie onderaan de tekst Hallo mede dierenvrienden, Na mijn indrukwekkende reis naar India, is mij gevraagd om een kort verhaaltje

Nadere informatie

Een nieuwsbrief met een feestelijk tintje.. de stichting bestaat nl 10 jaar.

Een nieuwsbrief met een feestelijk tintje.. de stichting bestaat nl 10 jaar. Nieuwsbrief Juli 2013 Een nieuwsbrief met een feestelijk tintje.. de stichting bestaat nl 10 jaar. 10 jaar geleden Een gewone doordeweekse avond na de zoveelste les op de manege, opeens komt het ter sprake..

Nadere informatie

Spreekbeurt Dag. Oglaya Doua

Spreekbeurt Dag. Oglaya Doua Spreekbeurt Dag Oglaya Doua Ik werd wakker voordat m n wekker afging. Het was de dag van mijn spreekbeurt. Met m n ogen wijd open lag ik in bed, mezelf afvragend waarom ik in hemelsnaam bananen als onderwerp

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg.

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Ik begon deze week met het gevoel ik heb er zin in en ik zie wel wat we allemaal gaat gebeuren, ik laat het wel op me afkomen. Na de eerste dag voor

Nadere informatie

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT ROOS Roos (27) is zeer slechtziend. Ze heeft een geleidehond, Noah, een leuke, zwarte labrador. Roos legt uit hoe je het beste met geleidehond en zijn baas

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Pasen met peuters en kleuters. Jojo is weg

Pasen met peuters en kleuters. Jojo is weg Pasen met peuters en kleuters Beertje Jojo is weg Thema Maria is verdrietig, haar beste Vriend is er niet meer. Wat is Maria blij als ze Jezus weer ziet. Hij is opgestaan uit de dood! Wat heb je nodig?

Nadere informatie

U in het middelpunt Die migraine hè Levenservaring verzilveren

U in het middelpunt Die migraine hè Levenservaring verzilveren Welzijn op recept Welkom bij SWOA. Uw huisarts heeft u met ons in contact gebracht. De dokter kan u op dit moment geen passende behandeling (meer) bieden. Toch voelt u zich niet lekker, of heeft u pijn.

Nadere informatie

* NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF

* NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * VALENTINO Helaas hebben wij vorige week afscheid moeten nemen van ons manegepaard Valentino. Nadat hij opnieuw last kreeg van een peesblessure hebben wij helaas

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Suzanne Peters. Blijf bij me! liefdesroman

Suzanne Peters. Blijf bij me! liefdesroman Suzanne Peters Blijf bij me! liefdesroman Hoofdstuk 1 Katja belde aan bij het huis. Ze vond het toch wel erg spannend. Het was de tweede keer dat ze op visite ging bij de hondenfokker en deze keer zou

Nadere informatie

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B Maatschappelijke Zorgboerderij Amatheon Nikki van Berlo Jasmijn Borms Joy Willems T4B Inleiding Ons groepje bestaat uit Nil

Nadere informatie

Ik ben David de Graaf

Ik ben David de Graaf Ik ben David de Graaf geboren in 1984. met Downsyndroom Surprise! Ook voor mijzelf Ik heb het niet alleen, maar... ik ben ook in vaste dienst van de Stichting Downsyndroom Kort: de SDS www.downsyndroom.nl

Nadere informatie

02-08-2000-28-05-2013

02-08-2000-28-05-2013 MAC 02-08-2000-28-05-2013 (12 jaar, 10 maanden) Mac, Vorig jaar nog heb ik contact gehad met jouw baasjes en wat bleek: je was springlevend, wel wat ouder en strammer, maar wat wil je op die leeftijd.

Nadere informatie

Help, mijn papa en mama gaan scheiden!

Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Joep ligt in bed. Hij houdt zijn handen tegen zijn oren. Beneden hoort hij harde boze stemmen. Papa en mama hebben ruzie. Papa en mama hebben vaak ruzie. Ze denken

Nadere informatie

ze terug in de la. Dan haalt ze de pannen van het fornuis en zet ze op de onderzetters. Thomas vouwt zijn handen en doet zijn ogen dicht.

ze terug in de la. Dan haalt ze de pannen van het fornuis en zet ze op de onderzetters. Thomas vouwt zijn handen en doet zijn ogen dicht. 1. Te laat thuis Wanneer gaan we eten, mam? Thomas loopt de keuken in en tilt de deksel van een pan. Mmm! Macaroni! Daar heb ik wel zin in. Mama pakt de deksel uit Thomas hand en doet hem weer op de pan.

Nadere informatie

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 Beertje Anders Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 H. Vos Beertje Anders Wat zonlicht is voor bloemen, is een glimlach voor een beer. Beertje Anders en Beertje Bruin gaan bij oma spelen. Het was maar even

Nadere informatie

0-3 maanden zwanger. Zwanger. Deel 1

0-3 maanden zwanger. Zwanger. Deel 1 Zwanger Ik was voor het eerst zwanger. Ik voelde het meteen. Het kon gewoon niet anders. Het waren nog maar een paar cellen in mijn buik. Toch voelde ik het. Deel 1 0-3 maanden zwanger Veel te vroeg kocht

Nadere informatie

Twee blauwe vinkjes. Door: Lenneke Sprong

Twee blauwe vinkjes. Door: Lenneke Sprong Twee blauwe vinkjes Door: Lenneke Sprong Nog steeds maar een vinkje. Buiten begon de zon te schijnen, waardoor er schaduwen op de lichtblauwe muur ontstonden. Waarom ontvangt hij niet mijn berichtje vroeg

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik.

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. juni 2014 Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie Eerste nummer Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. INHOUD juni 2014 Eten als een kind Op kamers

Nadere informatie

Wij zijn twee vrienden... jij en ik

Wij zijn twee vrienden... jij en ik Wij zijn twee vrienden... jij en ik Twee dikke vrienden... jij en ik voor Nona voor altijd negen... voor altijd in mijn hart Kika Konijn Kika Konijn was een goede vriendin van alle dieren in het bos. Ze

Nadere informatie

Soms kom je erachter dat je een strijd hebt gestreden die je niet kan winnen.

Soms kom je erachter dat je een strijd hebt gestreden die je niet kan winnen. Update 27-3-2012 Lieve mensen, Soms kom je erachter dat je een strijd hebt gestreden die je niet kan winnen. Vorige week op 18-3-2012 werd Lady ziek. Zij heeft koliek gekregen (buikpijn) en daar zijn we

Nadere informatie

Voorwoord. Daarna ging ik praten met Chitra, een Tamilvrouw uit Sri Lanka. Zij zette zich in voor de Tamilstrijd.

Voorwoord. Daarna ging ik praten met Chitra, een Tamilvrouw uit Sri Lanka. Zij zette zich in voor de Tamilstrijd. Voorwoord In dit boek staan interviews van nieuwkomers over hun leven in Nederland. Ik geef al twintig jaar les aan nieuwkomers. Al deze mensen hebben prachtige verhalen te vertellen. Dus wie moest ik

Nadere informatie

Wees niet jaloers! Intro. Wat is jaloersheid? blok E - nivo 1 - avond 6

Wees niet jaloers! Intro. Wat is jaloersheid? blok E - nivo 1 - avond 6 Wees niet jaloers! blok E - nivo 1 - avond 6 Tijd Wat gaan we doen 19.00 Mentorkwartiertje 19.15 Terugkoppeling en intro 19.20 Wat is jaloersheid? 19.30 Jaloersheid, waar komt het vandaan? 19.45 Jezus

Nadere informatie

Krabbie Krab wordt Kapper

Krabbie Krab wordt Kapper E-boek Geschreven en Vormgeving Esther van Duin Copyright Esthers Atelier www.esthersatelier.nl email info@esthersatelier.nl Krabbie Krab wordt Kapper Krabbie krab was een kunstenaar. Hij maakte beelden

Nadere informatie

Schaapje Schaap woont op de weide samen met Nina en Osto.

Schaapje Schaap woont op de weide samen met Nina en Osto. Schaapje Schaap en de Wolkjes Schaapje Schaap woont op de weide samen met Nina en Osto. De schaapjes hebben een mooie stal, met zacht stro om in te slapen. Kom, zegt Nina, we gaan slapen, ik ben moe. Maar

Nadere informatie

We spelen in het huis van mijn mama deze keer,

We spelen in het huis van mijn mama deze keer, Jip en Janneke. Ik ben Jip. Ik ben Janneke en we wonen naast elkaar. Hij heet Jip, zij heet Janneke. en we spelen soms bij hem en soms bij haar. We spelen in het huis van mijn mama deze keer, we kunnen

Nadere informatie

Take a look at my life week 5&6

Take a look at my life week 5&6 Take a look at my life week 5&6 Maandag 27 januari 2014 Zou vandaag gaan werken, maar heb op het laatste moment afgezegd omdat het nogal glad was op de weg. Dus ik durfde het niet aan om op de fiets naar

Nadere informatie

Inhoud. Aan jou de keuze 7. Niet alleen maar een boek 187. Auteurs 191. Dankwoord 197

Inhoud. Aan jou de keuze 7. Niet alleen maar een boek 187. Auteurs 191. Dankwoord 197 Inhoud Aan jou de keuze 7 D/2012/45/239 - isbn 978 94 014 0183 8 - nur 248 Tweede druk Vormgeving omslag en binnenwerk: Nanja Toebak, s-hertogenbosch Illustraties omslag en binnenwerk: Marcel Jurriëns,

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

NAAM. Uil kijkt in een boek. Het is een boek over dieren. Er staan plaatjes in. Van elk dier één. Uil ziet een leeuw. En een pauw. En een bever.

NAAM. Uil kijkt in een boek. Het is een boek over dieren. Er staan plaatjes in. Van elk dier één. Uil ziet een leeuw. En een pauw. En een bever. Vos en Waar is Haas het ijs? NAAM Uil kijkt in een boek. Het is een boek over dieren. Er staan plaatjes in. Van elk dier één. Uil ziet een leeuw. En een pauw. En een bever. Wat een raar beest! lacht Uil.

Nadere informatie

Nieuwsbrief, 8 januari 2013. Pyr s naar de Zoo

Nieuwsbrief, 8 januari 2013. Pyr s naar de Zoo Nieuwsbrief, 8 januari 2013 Beste PyrPlezier vrienden en vriendinnetjes, Allemaal natuurlijk de beste wensen voor 2013! Dat het maar een Pyr-gezellig jaar mag worden! In ieder geval gaan wij hiervoor ons

Nadere informatie

HANDIG ALS EEN HOND DREIGT

HANDIG ALS EEN HOND DREIGT l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n HANDIG ALS EEN HOND DREIGT OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN HIER LEES JE HANDIGE INFORMATIE OVER HONDEN DIE DREIGEN. JE KUNT

Nadere informatie

Liturgie voor de scholendienst 2015

Liturgie voor de scholendienst 2015 Liturgie voor de scholendienst 2015 Kerk van de Nazarener & Christelijke Basisschool De Vliet Klaaswaal Zondag 1 februari Thema: Bestaat God (eigenlijk wel)? Welkomstwoord Uitleg over de kerk Kinderopwekking

Nadere informatie

Verteld door Schulp en Tuffer

Verteld door Schulp en Tuffer Verteld door Schulp en Tuffer Het allereerste kerstfeest Het allereerste kerstfeest Verteld door Schulp en Tuffer Vertaald en bewerkt door Maria en Koos Stenger Getekend door Etienne Morel en Doug Calder

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

Germa de Vos. Kletsboek. Een vrolijk voorleesboek

Germa de Vos. Kletsboek. Een vrolijk voorleesboek Germa de Vos Kletsboek Een vrolijk voorleesboek 1 Het huis van de tien kinderen 1., daar kun je haast niet lopen. Overal zitten kleintjes hun vetertjes te knopen. 2., daar is het altijd feest, omdat er

Nadere informatie

Wat was voor jou de belangrijkste reden om aan dit project mee te werken?

Wat was voor jou de belangrijkste reden om aan dit project mee te werken? Carpe Diem! Afgelopen december vertrokken vijf Nederlandse dames naar het prachtige Zuid-Afrika om hier mee te werken aan een summerschool in een township in Hermanus. Dit is een project van People4Change,

Nadere informatie

3.5. Vertellenderwijze, niet moraliseren! 3.5.1. Verkenning van het verhaal " #

3.5. Vertellenderwijze, niet moraliseren! 3.5.1. Verkenning van het verhaal  # 3.5. Vertellenderwijze, niet moraliseren 1 3.5.1. Verkenning van het verhaal "# $$ %& " # 1 H. BERGHMANS & G. EVRARD, Bijbelverhalen in beeld, het leven van Jezus, Altoria Averbode, 1999. ' 3.5.2. Uitdieping

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2013

Nieuwsbrief maart 2013 Nieuwsbrief maart 2013 Voorwoord Beste Centaur leden, Het heeft even op zich laten wachten, maar hier is dan eindelijk de nieuwe nieuwsbrief! Ondertussen is de zesde week van het tweede semester aangebroken

Nadere informatie

Verslag gehandicapten platform.

Verslag gehandicapten platform. Verslag gehandicapten platform. 5 Maart kwamen er gehandicapten mensen bij ons op school. Ze waren niet gehandicapt in hun hoofd en gedrag maar ze waren lichamelijk gehandicapt. We begonnen met een paar

Nadere informatie

Antwoordenmodel. Herhalingsoefeningen De Sprong, Thema 1. Oefening 1. studiejaar 2007/2008 studiejaar 2008/2009. 255 euro per maand 272 euro per maand

Antwoordenmodel. Herhalingsoefeningen De Sprong, Thema 1. Oefening 1. studiejaar 2007/2008 studiejaar 2008/2009. 255 euro per maand 272 euro per maand Antwoordenmodel Herhalingsoefeningen De Sprong, Thema 1 Oefening 1 1. studiejaar 2007/2008 studiejaar 2008/2009 255 euro per maand 272 euro per maand 182.000 studenten 200.000 studenten 5.800 Nederlandse

Nadere informatie

Ik ben maar een eenvoudige ezel, maar ik wil je graag een mooi verhaal vertellen

Ik ben maar een eenvoudige ezel, maar ik wil je graag een mooi verhaal vertellen De ezel van Bethlehem Naar een verhaal van Jacques Elan Bewerkt door Koos Stenger Ik ben maar een eenvoudige ezel, maar ik wil je graag een mooi verhaal vertellen over iets wat er met me gebeurd is. Het

Nadere informatie

Play Time met Gunther.

Play Time met Gunther. Play Time met Gunther. Deze hond had wel iets magisch met Gunther. En genoten samen dan ook van het heerlijke zonnetje.(deze hond is ter adoptie) Ik zit met een medewerker van Margaritha heerlijk op een

Nadere informatie

Tik-tak Tik-tak tik-tak. Ik tik de tijd op mijn gemak. Ik haast me niet zoals je ziet. Tik-tak tik-tak, ik denk dat ik een slaapje pak.

Tik-tak Tik-tak tik-tak. Ik tik de tijd op mijn gemak. Ik haast me niet zoals je ziet. Tik-tak tik-tak, ik denk dat ik een slaapje pak. Tik-tak - Lees het gedicht tik-tak voor. Doe dit in het strakke ritme van een langzaam tikkende klok: Tik - tak - tik - tak Ik tik - de tijd - op mijn - gemak. Enzovoort. - Laat de kinderen vrij op het

Nadere informatie

Geelzucht. Toen pakte een vrouw mijn arm. Ze nam me mee naar de binnenplaats van het huis. Naast de deur van de binnenplaats was een kraan.

Geelzucht. Toen pakte een vrouw mijn arm. Ze nam me mee naar de binnenplaats van het huis. Naast de deur van de binnenplaats was een kraan. Geelzucht Toen ik 15 was, kreeg ik geelzucht. De ziekte begon in de herfst en duurde tot het voorjaar. Ik voelde me eerst steeds ellendiger worden. Maar in januari ging het beter. Mijn moeder zette een

Nadere informatie

Zondag 13 december 2009 Tekst: Lucas 1: 39-55

Zondag 13 december 2009 Tekst: Lucas 1: 39-55 Zondag 13 december 2009 Tekst: Lucas 1: 39-55 Maria gaat op visite bij Elisabet. Maria was natuurlijk helemaal vol van het geweldige nieuws dat ze van de Gabriël had gehoord. Ze wilde het heel graag aan

Nadere informatie

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2 Bladzijde negen, Bladzijde tien, Krijg ik het wel ooit te zien? Ander hoofdstuk, Nieuw begin.. Maar niets, Weer dicht, Het heeft geen zin. Dan probeer ik achterin dat dikke boek. Dat ik daar niet vaker

Nadere informatie

Bodyprotectors. Beestjes in het bos STAL T REELAER NIEUWSBRIEF. Interessante informatie: In dit nummer: Teken 1. Ruiter en paard van de maand!

Bodyprotectors. Beestjes in het bos STAL T REELAER NIEUWSBRIEF. Interessante informatie: In dit nummer: Teken 1. Ruiter en paard van de maand! STAL T REELAER NIEUWSBRIEF Interessante informatie: De nieuwe cross hindernissen zijn inmiddels in gebruik genomen. Op 17 april is het lente concours. Nog niets te doen in de mei vakantie? Kijk op pagina

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F IJsseldijk 59 8196 KB Welsum Telefoon: 0570-561821 Website: www.obsdijkzicht.nl E-mail: obsdijkzicht@de-mare-scholen.nl DIJKoverZICHT 2015/2016 Nummer 07: 01 april 2016 Wat staat

Nadere informatie

Veel mooie herinneringen verzachten onze smart. Voorgoed uit ons midden, voor altijd in ons hart. Iedere moeder is uniek: Zij was dat heel speciaal

Veel mooie herinneringen verzachten onze smart. Voorgoed uit ons midden, voor altijd in ons hart. Iedere moeder is uniek: Zij was dat heel speciaal Veel mooie herinneringen verzachten onze smart. Voorgoed uit ons midden, voor altijd in ons hart. Iedere moeder is uniek: Zij was dat heel speciaal De mensen van voorbij Zij worden niet vergeten De mensen

Nadere informatie

Klaar, ik ben bruin en ik ben wit

Klaar, ik ben bruin en ik ben wit Bruin &Wit Klaar, ik ben bruin en ik ben wit Mireille de Vries - Numbi A mani zit nog even bij haar papa. Ze hebben net twee geweldige vakantieweken met elkaar doorgebracht. Ze zijn tien dagen naar Afrika

Nadere informatie

Dit dier lijkt op mij

Dit dier lijkt op mij Dit dier lijkt op mij Ik heb een vos gekozen omdat ik meestal wel slim ben en soms een beetje sluw ben en als ik boos ben ga ik in de aanval. En ik ben erg nieuwsgierig net als een vos. Gemaakt door Rosalie

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine?

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? is op het werk. moet aan de machine werken. De chef vertelt eerst hoe de machine werkt. Dan werkt met de machine. De machine doet het niet. roept een

Nadere informatie

Februari 2013 Voor de schermen en achter de schermen is het een drukte van jewelste. Voor de schermen is er natuurlijk het dagelijks werk aan de stichting, de oudjes en de financieen, maar ook achter de

Nadere informatie

voor alle aandeelhouders, sponsors en belangstellenden

voor alle aandeelhouders, sponsors en belangstellenden PiepKey L.C. Februari Nieuwsbrief Februari voor alle aandeelhouders, sponsors en belangstellenden In dit nummer: Zeelandhallen 1 Verslag verkoping in de Zeelandhallen Op zaterdag 26 februari hebben wij

Nadere informatie

Als ik ergens mijn tanden in zet, ga ik er voor, samen met Elke. Johan Verhaegen. Schoonmaakbedrijf Perfectie

Als ik ergens mijn tanden in zet, ga ik er voor, samen met Elke. Johan Verhaegen. Schoonmaakbedrijf Perfectie 1 2 Als ik ergens mijn tanden in zet, ga ik er voor, samen met Elke Johan Verhaegen Schoonmaakbedrijf Perfectie Een ondernemersverhaal met als rode draad een lovestory! Zo zijn er niet veel Het verhaal

Nadere informatie

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn:

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn: A Klein Kontakt Het is alweer eind maart wanneer dit Kontakt uitkomt, het voorjaar lijkt begonnen, veel kinderen hebben kweekbakjes met groentes in de vensterbank staan, die straks de tuin in gaan. Over

Nadere informatie

Jeroen Driessen Maatschappelijke stage TG3C

Jeroen Driessen Maatschappelijke stage TG3C Pagina 3 Inleiding. Pagina 4-5-6 De voorbereiding. Pagina 7 De motorische demodagen. Pagina 8 na de demodagen. Pagina 9 Wat heb ik er van geleerd Pagina 10-11-12 logboekkaarten Voor school moeten we een

Nadere informatie

LES 4. Handelingen 12:1-19; Van Jeruzalem tot Rome: Verlost uit de gevangenis blz.109-116

LES 4. Handelingen 12:1-19; Van Jeruzalem tot Rome: Verlost uit de gevangenis blz.109-116 LES 4 Handelingen 12:1-19; Van Jeruzalem tot Rome: Verlost uit de gevangenis blz.109-116 De boodschap God hoort en verhoort onze gebeden voor elkaar. Leertekst: Terwijl Petrus onder zware bewaking zat

Nadere informatie

Dominique Filion s prestatiemix

Dominique Filion s prestatiemix Dominique Filion s prestatiemix Dominique over de 7 factoren die haar prestaties beïnvloeden Geschreven door Marlon van Wissen en Dominique Filion Er zijn 7 factoren die de prestaties van een ruiter beïnvloeden

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 van WandelgroepLOOP

Nieuwsbrief 3 van WandelgroepLOOP 16-04-2012 Nieuwsbrief 3 van WandelgroepLOOP Welkom bij de derde nieuwsbrief van wandelgroeploop. In een half jaar tijd is LOOP gegroeid naar 56 wandelaars, verdeeld over 4 groepen. De dinsdagroep uit

Nadere informatie

Hans van Rooij VERSTAG

Hans van Rooij VERSTAG Hans van Rooij VERSTAG Colofon Eindredactie Joost Pool Redactie Boris Goddijn Vormgeving Pien Vermazeren Fotografie Boris Goddijn Beeldbewerking Pien Vermazeren Copyright en disclaimer Het overnemen van

Nadere informatie

Zijn paarden soms eenzaam?

Zijn paarden soms eenzaam? 2 Zijn paarden soms eenzaam? Ha, die Bles! Hé, Beauty! Lang geleden dat ik je nog eens gezien heb! Je kent mij toch nog! Natuurlijk, met mijn paardengeheugen is nog niets mis, hoor. Inderdaad, vergeten

Nadere informatie

Voorwoord. Veel leesplezier! Liefs, Rhijja

Voorwoord. Veel leesplezier! Liefs, Rhijja Voorwoord Verliefd zijn is super, maar ook doodeng. Want het kan je heel onzeker maken. En als het uiteindelijk uitgaat, voel je je intens verdrietig. In dit boek lees je over mijn liefdesleven, de mooie,

Nadere informatie

Op reis naar Bethlehem

Op reis naar Bethlehem Op reis naar Bethlehem Rollen: Verteller Jozef Maria Engel Twee omroepers Kind 1 Kind 2 Kind 3 Receptionist 1 Receptionist 2 Receptionist 3 Kind 4 Kind 5 Herder 1 Herder 2 Herder 3 Herder 4 Drie wijzen

Nadere informatie

Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden

Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden zijn ouders hem, maar alle andere konijntjes noemden

Nadere informatie

GAAT ER OP UIT. Balder

GAAT ER OP UIT. Balder Balder GAAT ER OP UIT H et was die ene nacht van het jaar dat de tijd stil lijkt te staan voor het merendeel van de mensen, maar voor EEN persoon ging die nog altijd veel te snel. Er was nooit genoeg tijd

Nadere informatie

Karper praat Januari 2017

Karper praat Januari 2017 Karper praat Januari 2017 Welkomswoord! Droevig nieuws! Barney heeft een groot deel van zijn leven op de Karperhoeve door gebracht. Wanneer hij precies op de Karperhoeve is gekomen kan ik helaas niet terug

Nadere informatie

Paardrijles. Inleiding. Inhoud. Spullen die je nodig hebt

Paardrijles. Inleiding. Inhoud. Spullen die je nodig hebt Paardrijles Inleiding Ik doe mijn spreekbeurt over paard rijlessen, omdat ik zelf op paardrijden zit. Ik wil hier graag iets over vertellen, omdat paardrijden erg leuk is. Ik leer erg veel over paarden

Nadere informatie

Het restaurant in Otterlo.

Het restaurant in Otterlo. Het verslag van mijn spontane actie/uitdaging handbikend van Enschede naar Scherpenzeel en terug. Een totale afstand van 259,92 km en heb hier zowel de zaterdag als de zondag 12 uur over gedaan (inclusief

Nadere informatie

Een land waar. mensen goed geïnformeerd zijn over handicaps

Een land waar. mensen goed geïnformeerd zijn over handicaps Een land waar mensen goed geïnformeerd zijn over handicaps Lilian (48) vraagt haar zoontje om even een handje te komen geven. Dat doet hij en dan gaat hij weer lekker verder spelen. Wij nemen plaats aan

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine?

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? is op het werk. moet aan de machine werken. De chef vertelt eerst hoe de machine werkt. Dan werkt met de machine. De machine doet het niet. roept een

Nadere informatie

Werkstuk 'De orthodontist' door Aranka Kwakkernaat (11 jaar) uit Nijmegen

Werkstuk 'De orthodontist' door Aranka Kwakkernaat (11 jaar) uit Nijmegen Werkstuk 'De orthodontist' door Aranka Kwakkernaat (11 jaar) uit Nijmegen Inhoud: Wat is een orthodontist? Wie werken er allemaal? geschiedenis Welke soorten beugels zijn er? Wanneer moet je een beugel?

Nadere informatie

Donnie vertelt. Ik ben trouwens op een heel vreemde wijze uit het asiel gehaald.

Donnie vertelt. Ik ben trouwens op een heel vreemde wijze uit het asiel gehaald. Donnie vertelt Men vond dat ik als oudste en het langst bij de stichting verblijvende kat wel eens mijn verhaal op papier zou kunnen zetten. Als je bij ons op bezoek komt en je ziet een oude zwarte kater

Nadere informatie

EUPENBULLETIN. 6 februari 2015 nr.11

EUPENBULLETIN. 6 februari 2015 nr.11 Wethouder van Eupenschool Odysseuslaan 6 5631 JM Eindhoven 040-2446044 EUPENBULLETIN 6 februari 2015 nr.11 Inhoudsopgave Afscheid... 1 Rapportgesprekken... 3 Carnaval... 3 Even voorstellen... 3 Wisseling

Nadere informatie

Niet in slaap vallen hoor!

Niet in slaap vallen hoor! Niet in slaap vallen hoor! Marcus 13: 33-37: Dierenversie Geïllustreerd door: 30 november 2014 Maria Koninginkerk Baarn 2 De oude leeuw heeft vakantieplannen. Dat vertelde hij vanmorgen aan alle dieren:

Nadere informatie

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters.

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Over dit boek De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Dit boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel gaat over een man die vlucht naar Europa.

Nadere informatie

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22.

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. PAS OP! Hulp Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. Internet Wil je meer lezen? Kijk op www.jipdenhaag.nl/loverboys En test jezelf op www.loverboytest.nl Dit is een

Nadere informatie