Slim verwarmen, verlichten en ventileren

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Slim verwarmen, verlichten en ventileren"

Transcriptie

1 Offerte SLIMMER Huis Sanne Kruithoven & Peter Vlierbes Haarlem Situatie: Sanne Kruithoven en Peter Vlierbes wonen samen met hun zoon in een moderne tweeonder-een-kapwoning aan de Postelstraat 94, 1234 AB in Haarlem. Peter Vlierbes is als vertegenwoordiger werkzaam bij een leverancier van zonnepanelen en zonnecollectoren. Onder andere vanuit die ervaring is er interesse ontstaan in het slimmer maken van zijn woonhuis. Zowel ter verhoging van het comfort, de veiligheid als het verminderen van het energiegebruik. Besproken wensen: 1. Verlichting bij de voordeur en in de hal kunnen inschakelen d.m.v. bewegingssensor Het zou prettig zijn dat wanneer iemand thuiskomt en het is donker buiten de verlichting bij de voordeur automatisch wordt ingeschakeld. Ook zou het fijn zijn dat op het moment dat de deur opengaat direct de verlichting in de hal aangaat. 2. Verlichting badkamer inschakelen d.m.v. bewegingssensor De verlichting in de badkamer willen ze ook graag automatisch geschakeld hebben. Dus op het moment dat iemand de badkamer binnenkomt, de verlichting automatisch aan gaat. De verlichting in de badkamer wordt op twee manieren geschakeld. Schakelaar 1 schakelt de hoofdverlichting van de badkamer en schakelaar 2 schakelt de verlichting boven/naast de spiegel. Het gaat hier om Halogeen verlichting en beide schakelaars moeten gedimd kunnen worden.

2 3. Verlichting technische ruimte inschakelen d.m.v. bewegingssensor Ook willen ze graag de verlichting in de technische ruimte automatisch laten inschakelen op het moment dat iemand de technische ruimte binnenkomt. 4. Welk schakelmateriaal toe te passen en hoeveel draden trekken Er werd tijdens het gesprek gevraagd welk schakelmateriaal het best toegepast kan worden(aangezien toch al het schakelmateriaal vervangen wordt), om in de toekomst waar nodig, micromodules te kunnen aansluiten. En of hiervoor twee of drie draden getrokken moeten worden. 5. Temperatuursensor in buffervat Ook was er de vraag of het mogelijk is om in het buffervat een temperatuursensor te plaatsen, die kan communiceren met het Thuis-op-Zak basisstation en die een melding naar bijvoorbeeld een Smartphone kan sturen op het moment dat het buffervat zodanig afkoelt dat er hout gestookt moet gaan worden. 6. Ventilatie in de badkamer automatisch in- en uitschakelen De ventilatie in de badkamer is mechanisch geregeld. Het zou prettig zijn dat wanneer er gedoucht wordt de mechanische ventilatie automatisch wordt ingeschakeld en wanneer er voldoende geventileerd is de mechanische ventilatie automatisch wordt uitgeschakeld. De mechanisch ventilatie heeft een aan- en uit stand. 7. Rookmelders in de hal, badkamer en technische ruimte Tijdens het gesprek wordt aangegeven dat er in bovengenoemde ruimtes rookmelders geplaatst moeten worden. Ook wordt er gevraagd of het mogelijk is dat wanneer één van de rookmelders afgaat er een melding van de rookmelder naar de Smartphone kan worden gestuurd. Zodat waar u zich ook bevindt u kan zien in welke ruimte de rookmelder afgaat. Oplossingen: 1. De basis van een SLIMMER Huis De basis van ieder SLIMMER Huis is het Thuis-op-Zak basisstation van Green- A-Tec. Hierin zit alle software, die het mogelijk maakt de woning helemaal te bedienen naar uw wensen. Dit kan automatisch of via Smartphones, tablets en pc s. Het Thuis-op-Zak basisstation dient gecombineerd te worden met een zender/ontvanger van een bepaald merk/techniek, die de signalen van de sensoren (bijvoorbeeld een bewegingsmelder of een temperatuursensor) en actoren (bijvoorbeeld een schakelaar of een dimmer) doorgeeft van en naar het Thuis-op-Zak basisstation. In uw geval stellen we voor om een Z-Wave zender/ontvanger te gebruiken die draadloos de signalen kan versturen en zowel sensoren kan uitlezen als actoren kan aansturen. Voor de Z-Wave techniek is inmiddels een breed scala aan sensoren en actoren beschikbaar van diverse fabrikanten.

3 2. Verlichting bij de voordeur en in de hal kunnen inschakelen d.m.v. bewegingssensor Om de verlichting bij de voordeur automatisch in te kunnen schakelen bij beweging buiten is er een Bewegingssensor nodig en een Dimbare Micromodule die achter de lichtschakelaar wordt geplaatst. Om vervolgens bij beweging in de hal ook het licht automatisch in te kunnen schakelen is er ook een Bewegingssensor nodig in de hal en ook hier moet een Dimbare Micromodule achter de lichtschakelaar worden geplaatst. Ook wordt er één Dimbare Micromodule in de woonkamer geplaatst (bij de deur naar de hal). 3. Verlichting badkamer inschakelen d.m.v. bewegingssensor Ten behoeve van het dimmen van de verlichting in de badkamer, zowel de hoofdverlichting als de verlichting boven/naast de spiegel en het schakelen van deze verlichting bij beweging zijn er twee Dimbare Micromodules nodig die ingebouwd worden achter de verlichtingsschakelaars. Ook zal er een Bewegingssensor in de badkamer moeten worden geplaats om ervoor te zorgen dat er bij beweging automatisch het licht wordt ingeschakeld. 4. Verlichting technische ruimte inschakelen d.m.v. bewegingssensor Om de verlichting in de technische ruimte automatisch in te kunnen schakelen wanneer iemand de technische ruimte binnenkomt is er een Bewegingssensor en Dimbare Micromodule nodig die achter de lichtschakelaar wordt geplaatst. 5. Welk schakelmateriaal toe te passen en hoeveel draden trekken We stellen voor om overal drie draden te trekken. Dit omdat dan in de toekomst alle mogelijke modules achter de schakelaars kunnen worden geïnstalleerd. Voor het schakelmateriaal kunt u kiezen uit de volgende drie mogelijkheden: - Toggle switch; De Toggle switch is een standaard aan en uit schakelaar. - Momentary switch; De Momentary switch is een schakelaar die na het indrukken weer terugkeert op zijn neutraalstand. - 3-way switch; De 3-way switch is een schakelaar met twee opties, aan of uit, na het indrukken van één van deze opties keert de schakelaar weer terug is zijn neutraalstand. De Momentary switch en de 3-way switch werken niet zonder een inbouw module van Domotica. Bij de verlichting die u, of nu, of in de toekomst wilt gaan dimmen is het de beste keus om een 3-way switch toe te passen in combinatie met een Z-Wave dimmer. Aangezien voor deze lampen al een dimmer nodig is raden wij aan direct een Z- wave dimmer te plaatsen om die later op het Thuis-op-Zak basisstation aan te kunnen sluiten. Op de punten waar u geen componenten van Domotica wilt plaatsen of op punten waar u de verlichting niet wilt gaan dimmen kunt u het best kiezen voor de Toggle switch.

4 6. Temperatuursensor in buffervat Het lijkt ons mogelijk om via een Z-Wave Universal Binary Sensor de temperatuur van het buffervat te kunnen controleren. Dit is voor ons echter een nog niet eerder uitgevoerde oplossing en er zal dan ook in overleg met de leverancier van het buffervat bepaald moeten worden of dit ook daadwerkelijk in het buffervat geplaatst kan worden. Voor de aansluiting van de Binary Sensor is er een 12V Netvoeding nodig. 7. Ventilatie in de badkamer automatisch in- en uitschakelen Om de mechanische ventilatie automatisch in- en uit te kunnen schakelen en zo voldoende te kunnen ventileren en ervoor te zorgen dat de mechanische ventilatie niet de hele dag staat te draaien zijn de volgende componenten nodig. Er is één Schakelbare Micromodule nodig om de ventilatie automatisch in en uit te kunnen schakelen. Ook wordt er gebruik gemaakt van de Multi-Sensor die in de badkamer is opgehangen om de verlichting automatisch in te kunnen schakelen. Zodra er iemand in de douche komt wordt de ventilatie aangezet. Deze Multi-Sensor kan buiten het meten van beweging ook lichtsterkte, temperatuur en luchtvochtigheid meten. Door in het Thuis-op-Zak basisstation een regel in te voeren op basis van de luchtvochtigheid, kan de mechanische ventilatie worden uitgeschakeld zodra de gewenste luchtvochtigheid is bereikt. 8. Rookmelders in de hal, badkamer en technische ruimte Om in de bovengenoemde ruimtes rookmelders te plaatsen, die aangesloten kunnen worden op het Thuis-op-Zak basisstation, zijn er Fibaro Rookmelders nodig. Deze rookmelders kunnen op het moment dat ze afgaan via het Thuis-op- Zak basisstation een melding sturen naar uw Smartphone. Om de Fibaro rookmelders op de voorgeschreven manier aan te kunnen sluiten op het stroomnet is er per rookmelder een 12V Netvoeding nodig speciaal voor inbouwdozen.

5 Aan te schaffen componenten om te kunnen starten en het vervolg traject Ons voorstel is om te beginnen met het uitvoeren van oplossing 1 t/m 8. Om dit te kunnen realiseren is nodig: één Thuis-op-Zak basisstation, één Z-Wave zender/ontvanger, zes Dimbare Micromodules, één Schakelbare Micromodule, vier bewegingssensoren, drie Fibaro Rookmelders, één Binary Sensor en vier keer 12 V Netvoeding voor de rookmelders en de Binary Sensor (speciaal ontwikkeld voor inbouwdozen). Tijdens ons tweede bezoek aan uw huis installeren we direct de 21 componenten. Tijdens dit tweede bezoek zullen we u ook uitleggen wat de mogelijkheden zijn om, na de testfase van oplossing 1 t/m 8 uw huis verder uit te breiden met verschillende componenten. Het instellen of aanpassen van de software in het Thuis-op-Zak basisstation bij iedere component die u toevoegt of iedere component waarvan u de werking wilt veranderen, kan door uzelf gebeuren na een korte instructie. Het is ook mogelijk dat wij dit voor u doen op basis van een uurtarief. Wij zorgen er in ieder geval voor dat als we de installatie bij u plaatsen, u via uw Smartphone, tablet en/of laptop al deze componenten kunt uitlezen en/of aansturen. Benodigde componenten: Componenten Aantal Stukprijs incl. BTW Prijs incl. BTW Thuis-op-Zak 1 basisstation Z-Wave 1 zender/ontvanger Dimbare 6 Micromodule Schakelbare 1 Micromodule Multi-Sensor / Motion 4 Sensor Fibaro Rookmelder 3 Z-Wave Universal 1 Binary Sensor 12 V Netvoeding 4 rookmelders en Z- Wave Universal Binary Sensor Totaal 21 Euro Euro Verder verwachten wij voor de voorbereidingen, installatie en het inregelen van de bovenstaande 21 componenten in uw huis 16 uur a euro per uur (incl. BTW) = Euro nodig te hebben. Daarmee komt de totaal prijs op Euro

6 Levertijd: Na goedkeuring van de offerte kunnen wij binnen vier weken zorgen dat de installatie in uw huis plaatsvindt. U kunt uw goedkeuring ook via aan ons geven. Wij kijken erg uit naar de kans om te kunnen bewijzen, dat wij als jonge start-up van uw huis echt een SLIMMER Huis kunnen maken.

Automatisch ventileren in de badkamer

Automatisch ventileren in de badkamer Offerte SLIMMER Huis Sanne Kruithoven & Peter Vlierbes Haarlem Situatie: Sanne Kruithoven en Peter Vlierbes wonen samen met hun zoon in een moderne tweeonder-een-kapwoning aan de Postelstraat 94, 1234

Nadere informatie

Apparaten schakelen op afstand

Apparaten schakelen op afstand Offerte SLIMMER Huis Sanne Kruithoven & Peter Vlierbes Haarlem Situatie: Sanne Kruithoven en Peter Vlierbes wonen samen met hun zoon in een moderne tweeonder-een-kapwoning aan de Postelstraat 94, 1234

Nadere informatie

Veilig op vakantie door slim verlichten

Veilig op vakantie door slim verlichten Offerte SLIMMER Huis Sanne Kruithoven & Peter Vlierbes Haarlem Situatie: Sanne Kruithoven en Peter Vlierbes wonen samen met hun zoon in een moderne tweeonder-een-kapwoning aan de Postelstraat 94, 1234

Nadere informatie

Monitoren energieverbruik

Monitoren energieverbruik Offerte SLIMMER Huis Sanne Kruithoven & Peter Vlierbes Haarlem Situatie: Sanne Kruithoven en Peter Vlierbes wonen samen met hun zoon in een moderne tweeonder-een-kapwoning aan de Postelstraat 94, 1234

Nadere informatie

De beste, mooiste en meest intelligente oplossing voor de automatisering en beveiliging van uw domein.

De beste, mooiste en meest intelligente oplossing voor de automatisering en beveiliging van uw domein. De beste, mooiste en meest intelligente oplossing voor de automatisering en beveiliging van uw domein. Fibaro is een complete en krachtige oplossing voor het monitoren, beheren en intelligent automatiseren

Nadere informatie

W W W. E - D O M O T I C A. C O M

W W W. E - D O M O T I C A. C O M WWW.E-DOMOTICA.COM Samenwonen Met e-domotica heeft u één systeem waarmee u veiligheid, comfort én energiebesparing voor uw huis regelt. U kunt controleren of het licht uit is, beelden van de bewakingscamera

Nadere informatie

Overal uw huis onder controle

Overal uw huis onder controle Overal uw huis onder controle comfort energiebesparing personen alarm alarm camerabeveiliging Bediening via: Basisstation Smartphone Tablet w w w. e - d o m o t i c a. c o m Wanneer: Voor elke fase in

Nadere informatie

Xanura huisautomatisering. Voor verlichting en apparatuur Onzichtbaar te installeren Voor nieuw- en bestaande bouw Geen hak- en breekwerk

Xanura huisautomatisering. Voor verlichting en apparatuur Onzichtbaar te installeren Voor nieuw- en bestaande bouw Geen hak- en breekwerk Xanura huisautomatisering Voor verlichting en apparatuur Onzichtbaar te installeren Voor nieuw- en bestaande bouw Geen hak- en breekwerk Xanura is... Vandaag de dag kan met recht gesproken worden van een

Nadere informatie

IHC. Intelligent Home Control Voor een veiliger, comfortabeler en energiezuiniger woning

IHC. Intelligent Home Control Voor een veiliger, comfortabeler en energiezuiniger woning IHC Intelligent Home Control Voor een veiliger, comfortabeler en energiezuiniger woning IHC: wat het voor u kan betekenen Met het IHC-systeem kunnen alle elektrische functies zoals verlichting, zonwering,

Nadere informatie

Zo installeert u een draadloos schakelsysteem

Zo installeert u een draadloos schakelsysteem elektra Zo installeert u een draadloos schakelsysteem Stap voor stap beschrijving 13.3 Klik_aan_klik_uit.indd 1 05-06-13 10:49 Wat is het? Het KlikAanKlikUit systeem bestaat uit zenders en ontvangers waarmee

Nadere informatie

HomeWizard FEATURE GUIDE

HomeWizard FEATURE GUIDE HomeWizard FEATURE GUIDE HomeWizard zorgt voor meer comfort en veiligheid in huis. Draadloze, koppelbare rookmelders geven alarm en versturen een push-bericht zodra er rook gedetecteerd wordt. De HomeWizard

Nadere informatie

FUNK STURING SYSTEEM OPLOSSINGEN SLV CONTROL. De slimme oplossing voor het aansturen van licht, jaloezieën en nog veel meer.

FUNK STURING SYSTEEM OPLOSSINGEN SLV CONTROL. De slimme oplossing voor het aansturen van licht, jaloezieën en nog veel meer. 786 SYSTEEM OPLOSSINGEN SLV CONTROL FUNK STURING De slimme oplossing voor het aansturen van licht, jaloezieën en nog veel meer. Licht of jaloezieën aansturen met een afstandsbediening? Schakelaar achteraf

Nadere informatie

Ontdek de voordelen van domotica

Ontdek de voordelen van domotica Ontdek de voordelen van domotica Audio - Video Verlichting - Zonwering Camera - Beveiliging Verwarming - Energie Zorg - Domotica Eenvoudig - Draadloos Domotica showroom Audio - Video Afstandsbediening

Nadere informatie

Niko Home Control. De nieuwe elektrische installatie

Niko Home Control. De nieuwe elektrische installatie Niko Home Control De nieuwe elektrische installatie 20 2 Niko Home Control De nieuwe elektrische installatie Niko Home Control is de elektrische installatie waarmee je comfortabel, veilig en ecologisch

Nadere informatie

Ontdek de voordelen van domotica

Ontdek de voordelen van domotica Ontdek de voordelen van domotica Audio - Video Verlichting - Zonwering Camera - Beveiliging Verwarming - Energie Zorg - Domotica Eenvoudig - Draadloos Domotica showroom Audio - Video Afstandsbediening

Nadere informatie

239,00 298,00 329,00

239,00 298,00 329,00 KIT Smart DS Starters Kit - 1x HomeWizard - 1x Afstandsbediening - 2x Stekkerdoos Schakelaar - 1x Thermometer 239,00 Smart DS Weather Kit - 1x HomeWizard - 1x Thermometer - 1x Windmeter - 1x Regenmeter

Nadere informatie

HDL buspro Domotica installaties

HDL buspro Domotica installaties HDL buspro Domotica installaties HDL is sinds 1985 producent van lichtregel & automatiseringssystemen voor installateurs wereldwijd. Toegankelijk Domotica systemen zijn niet langer enkel voor de Rich &

Nadere informatie

SMART BUILDING LIGHTING. Introducing. Draadloze verlichting besturing

SMART BUILDING LIGHTING. Introducing. Draadloze verlichting besturing Introducing. Draadloze verlichting besturing Wat is Wireleds? Slimme draadloze verlichting aansturing Mesh Netwerk Draadloze schakelaars Draadloze sensoren LED-lampen Wat is de meerwaarde? Flexibiliteit

Nadere informatie

COMFORTABEL, VEILIG EN DUURZAAM WONEN? MAAK HET JEZELF GEMAKKELIJK! SLIM WONEN IRIS

COMFORTABEL, VEILIG EN DUURZAAM WONEN? MAAK HET JEZELF GEMAKKELIJK! SLIM WONEN IRIS 1 COMFORTABEL, VEILIG EN DUURZAAM WONEN? MAAK HET JEZELF GEMAKKELIJK! Zorgeloos op vakantie? IRIS houdt een oogje in het zeil en waarschuwt je bij ongewone activiteiten in en om je huis. Jouw woning, jouw

Nadere informatie

energiebesparing, kosten besparen, energy manager, software, beheer,

energiebesparing, kosten besparen, energy manager, software, beheer, monitoring, energie, groen, flexibel, energiebesparing, kosten besparen, energy manager, software, beheer, eenvoud, gemakkelijk, energiebeheer, monitoring, energie, groen, flexibel, energiebesparing, kosten

Nadere informatie

Uw slimme woning Zo magisch kan huisbesturing zijn!

Uw slimme woning Zo magisch kan huisbesturing zijn! Uw slimme woning Zo magisch kan huisbesturing zijn! Busch-free@home Herkent u dat? U stapt s ochtends vroeg de deur uit en ziet dat er nog een lamp aanstaat, vergeten uit te zetten.. Uiteraard gaat u toch

Nadere informatie

Overal uw huis onder controle

Overal uw huis onder controle Overal uw huis onder controle comfort energiebesparing personen alarm alarm camerabeveiliging www.e-domotica.com Bediening via: Basisstation Smartphone Tablet Voor wie: Voor iedereen Wanneer: Voor elke

Nadere informatie

Toepassingsvoorbeeld: Bestaand alarmsysteem met e- Domotica koppelen

Toepassingsvoorbeeld: Bestaand alarmsysteem met e- Domotica koppelen Toepassingsvoorbeeld: Bestaand alarmsysteem met e- Domotica koppelen NL Toepassingsvoorbeeld: Bestaand alarmsysteem met e-domotica koppelen Inhoudsopgave 2 NEDERLANDS 1.0 Introductie...2 1.1 Koppelen met

Nadere informatie

Voorwoord 3. Basis pakket 4. Comfort pakket 6. Comfort Plus pakket 8. Overzicht 10. Zorg pakket 12. Extra opties 17. Energie 18

Voorwoord 3. Basis pakket 4. Comfort pakket 6. Comfort Plus pakket 8. Overzicht 10. Zorg pakket 12. Extra opties 17. Energie 18 1 Voorwoord 3 Basis pakket 4 Comfort pakket 6 Comfort Plus pakket 8 Overzicht 10 Zorg pakket 12 Extra opties 17 Energie 18 2 In deze handleiding vindt u uitleg over het domotica systeem, toegepast in uw

Nadere informatie

Domotica. Verdiepende opdracht

Domotica. Verdiepende opdracht 2015 Domotica Verdiepende opdracht Inleiding. In dit onderdeel kun je meer leren over het onderwerp Domotica. Pagina 1 Inhoud 1. Domotica...3 1.1 Doel...3 1.2 Inhoud...3 1.3 Verwerking...10 Pagina 2 1.

Nadere informatie

Uw nieuwe woning met Busch-free@home. Huisbesturing was nog nooit zo gemakkelijk. www.busch-jaeger.nl. De toekomst begint nu.

Uw nieuwe woning met Busch-free@home. Huisbesturing was nog nooit zo gemakkelijk. www.busch-jaeger.nl. De toekomst begint nu. Uw nieuwe woning met Busch-free@home. Huisbesturing was nog nooit zo gemakkelijk. www.busch-jaeger.nl De toekomst begint nu. Uw nieuwe woning met Busch-free@home Een nieuwe woning kopen doet u niet zomaar.

Nadere informatie

PRODUCTINFORMATIE. Schakelen en dimmen van energiezuinige lampen

PRODUCTINFORMATIE. Schakelen en dimmen van energiezuinige lampen Schakelen en dimmen van energiezuinige lampen Langs deze weg willen wij als fabrikant van schakelmateriaal en woningautomatiseringssystemen duidelijkheid scheppen over de gevolgen van het schakelen en

Nadere informatie

Toepassingsvoorbeeld: Personen alarm instellen

Toepassingsvoorbeeld: Personen alarm instellen Toepassingsvoorbeeld: Personen alarm instellen NL 2 NEDERLANDS Toepassingsvoorbeeld: Personen alarm instellen Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Voordelen van het personen alarm... 2 1.2 Te gebruiken

Nadere informatie

JUNG Funkmanagement. De eenvoudige weg naar comfort

JUNG Funkmanagement. De eenvoudige weg naar comfort JUNG Funkmanagement De eenvoudige weg naar comfort Wees flexibel - met radiografische afstandbediening Verlichting schakelen en dimmen Zonwering Het systeem voor nieuwbouw en verbouw Sfeervolle verlichting

Nadere informatie

Tipp-Funk. Een nieuw domotica systeem van Eltako INSTEKEN INLEREN INSCHAKELEN

Tipp-Funk. Een nieuw domotica systeem van Eltako INSTEKEN INLEREN INSCHAKELEN Tipp-Funk Een nieuw domotica systeem van Eltako INSTEKEN INLEREN INSCHAKELEN 2 Switching on the future Inleiding Eltako Tipp-Funk de comfortabele uitbreiding van uw elektro installatie Beleef het comfort

Nadere informatie

SMART HOME STANDAARD PAKKET. ECO SMART HUIS met KNX systeem

SMART HOME STANDAARD PAKKET. ECO SMART HUIS met KNX systeem SMART HOME STANDAARD PAKKET ECO SMART HUIS met KNX systeem We bouwen Eco-Smart huizen met een ingebouwd systeem om het huis, op basis van het wereldwijde standaard, KNX systeem, te bedienen en te controleren.

Nadere informatie

D-APPZ.

D-APPZ. D-APPZ D-APPZ SOFTWARE DAGLICHTSTURING Met de gateway opent u enorme mogelijkheden om de armaturen in uw installatie te koppelen aan de D-APPZ. Met deze app heeft u vele instelling en controlemogelijkheden.

Nadere informatie

e-domotica Huisbesturing Volledige handleiding

e-domotica Huisbesturing Volledige handleiding e-domotica Huisbesturing Volledige handleiding Handleiding NL e-domotica Volledige handleiding 2 NEDERLANDS Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 3 1.1 Functies en kenmerken... 4 2.0 Het installeren van het

Nadere informatie

Draadloos schakelen met Xcomfort

Draadloos schakelen met Xcomfort Draadloos schakelen met Xcomfort Wonen in luxe en comfort www.draadloosschakelen.nl Uw droomhuis, uw thuis In uw droomhuis vindt u rust, ontspanning, geborgenheid en sfeer. U woont en leeft er comfortabel,

Nadere informatie

Zo eenvoudig kan energie besparen zijn!

Zo eenvoudig kan energie besparen zijn! AAN 70 W Zo eenvoudig kan energie besparen zijn! AAN 70 W AAN 13 W Stand-by 3 W UIT 0 W AAN 60 kw Easy control met het Legrand Energy Management Network Dat is gemakkelijk schakelen met Legrand! Een nieuw

Nadere informatie

Comfortabel. Binnen de persoonlijke leefomgeving neemt de woning veelal een. centrale plaats in. Het is een van de weinige plekken die u geheel

Comfortabel. Binnen de persoonlijke leefomgeving neemt de woning veelal een. centrale plaats in. Het is een van de weinige plekken die u geheel Comfortabel Binnen de persoonlijke leefomgeving neemt de woning veelal een centrale plaats in. Het is een van de weinige plekken die u geheel kunt inrichten naar eigen voorkeur, wens en inzicht. Het is

Nadere informatie

SLIMME OPLOSSINGEN VOOR GARAGEDEUREN

SLIMME OPLOSSINGEN VOOR GARAGEDEUREN TECKENTRUP I HOME SLIMME OPLOSSINGEN VOOR GARAGEDEUREN Eenvoudig. Flexibel. Intelligent. Smart Home-control center Uw voordelen: Bediening via smartphone Gemakkelijk te integreren Controle vanaf één enkel

Nadere informatie

Draadloos comfort. Kies 1 of meerdere zender(s) Kies 1 of meerdere ontvanger(s) Creëer uw eigen draadloze systeem! + =

Draadloos comfort. Kies 1 of meerdere zender(s) Kies 1 of meerdere ontvanger(s) Creëer uw eigen draadloze systeem! + = Draadloos comfort Kies 1 of meerdere zender(s) + = Kies 1 of meerdere ontvanger(s) Creëer uw eigen draadloze systeem! CREËER UW EIGEN DRAADLOZE SYSTEEM! Met het KlikAanKlikUit systeem kunt o.a. verlichting,

Nadere informatie

JUNG Funkmanagement. De eenvoudige weg naar comfort

JUNG Funkmanagement. De eenvoudige weg naar comfort JUNG Funkmanagement De eenvoudige weg naar comfort Wees flexibel - met radiografische afstandbediening Het systeem voor nieuwbouw en verbouw Sfeervolle verlichting Jaloezieën en rolluiken Centrale bediening

Nadere informatie

ComfoFan CO 2 -systeem. Koeling Ventilatie Filtering

ComfoFan CO 2 -systeem. Koeling Ventilatie Filtering -systeem Verwarming Koeling Ventilatie Filtering - systeem nog eenvoudiger ventileren Voor een optimaal binnenklimaat is continue ventilatie onontbeerlijk. Hiervoor wordt verse buitenlucht toegevoerd en

Nadere informatie

ZO EENVOUDIG KAN ENERGIE BESPAREN ZIJN!

ZO EENVOUDIG KAN ENERGIE BESPAREN ZIJN! EASY CONTROL MET HET LEGRAND ENERGY MANAGEMENT NETWORK AAN 70 W AAN 70 W AAN 13 W Stand-by 3 W UIT 0 W AAN 60 W ZO EENVOUDIG KAN ENERGIE BESPAREN ZIJN! THE GLOBAL SPECIALIST IN ELECTRICAL AND DIGITAL BUILDING

Nadere informatie

Zo eenvoudig kan energie besparen zijn!

Zo eenvoudig kan energie besparen zijn! Easy control met het Legrand Energy Management Network AAN 70 W AAN 70 W AAN 13 W Stand-by 3 W UIT 0 W AAN 60 W Zo eenvoudig kan energie besparen zijn! THE GLOBAL SPECIALIST IN ELECTRICAL AND DIGITAL BUILDING

Nadere informatie

U wilt meer comfort, rationeel energiegebruik en veiligheid in uw woning of bedrijfsgebouw?

U wilt meer comfort, rationeel energiegebruik en veiligheid in uw woning of bedrijfsgebouw? U wilt meer comfort, rationeel energiegebruik en veiligheid in uw woning of bedrijfsgebouw? Dit kan met het domotica systeem van Ryckeboer Automation & Security Concept EIB domotica Wij zijn een bedrijf

Nadere informatie

HANDLEIDING SMARTSIREN SLIM ALARMSYSTEEM

HANDLEIDING SMARTSIREN SLIM ALARMSYSTEEM HANDLEIDING SMARTSIREN SLIM ALARMSYSTEEM Inhoud Inleiding... 3 1. Smartsiren app... 4 2. Installatie... 6 3. Montage... 7 4. Gebruik... 8 5. Deur-/ raamsensor... 9 6. Afstandsbediening... 10 7. Bewegingssensor...

Nadere informatie

De volgende richtlijnen moeten gevolgd worden voor de toepassing van het Casambi systeem.

De volgende richtlijnen moeten gevolgd worden voor de toepassing van het Casambi systeem. Richtlijnen voor toepassen Casambi systeem. Casambi staat voor slimme draadloze verlichting. Plaats een casambi-unit bij je lamp of gebruik de kant-en-klare LED lamp met ingebouwde Casambi-unit. Dimmen,

Nadere informatie

Slimme elektronica retailer speelt in op veranderende vraag

Slimme elektronica retailer speelt in op veranderende vraag De digitale revolutie vindt nu ook zijn weg in huis Slimme elektronica retailer speelt in op veranderende vraag De laatste paar jaar volgen de technologische ontwikkelingen zich in een snel tempo op. Wat

Nadere informatie

Hoe koppel je een Jablotron 100 met een Fibaro systeem?

Hoe koppel je een Jablotron 100 met een Fibaro systeem? Hoe koppel je een Jablotron 100 met een Fibaro systeem? Wat is domotica? Domotica staat ook wel bekend als huis automatisering. Kort samengevat is het een slimme integratie van technologie en diensten,

Nadere informatie

EASYPLUS PRE DOMOTICA

EASYPLUS PRE DOMOTICA EASYPLUS PRE DOMOTICA 1 of 11 EASYPLUS PRE DOMOTICA... 1 Algemeen... 3 2. PRE08008 : PRE domotica systeem met 8 uitgangen... 3 3. PRE08016 : PRE domotica systeem met 16 uitgangen... 4 4. PRE08024 : PRE

Nadere informatie

Naast de Connected Home Hub lanceert D-Link ook een aantal sensoren waarmee

Naast de Connected Home Hub lanceert D-Link ook een aantal sensoren waarmee D-Link breidt mydlink Home Automation uit met Hub en nieuwe WiFi en Z-Wave apparatuur Je huis is veiliger dan ooit 10 JUNI 2015 SAMENVATTING D-Link breidt het assortiment Home Domotica oplossingen uit

Nadere informatie

Puur genieten in Ittersum. Huisautomatisering

Puur genieten in Ittersum. Huisautomatisering Puur genieten in Ittersum Huisautomatisering We bouwen voor de toekomstige bewoners Bij Nijhuis Bouw bouwen we niet zomaar. We bouwen voor de toekomstige bewoners. Elke woning moet voldoen aan de verwachtingen

Nadere informatie

Volg de instructies zoals aangegeven op uw PC en pak het bestand in zijn geheel uit.

Volg de instructies zoals aangegeven op uw PC en pak het bestand in zijn geheel uit. Handleiding Opus ConfigTool Om de Opus ConfigTool te kunnen gebruiken heeft u een Windows PC nodig. Als u de USB stick (563.040) ontvangen heeft dient u eerst de benodigde software voor uw PC te downloaden.

Nadere informatie

Betrouwbaar en veilig overal in huis energie beschikbaar. Uw vision groepenverdeler van Hager

Betrouwbaar en veilig overal in huis energie beschikbaar. Uw vision groepenverdeler van Hager Betrouwbaar en veilig overal in huis energie beschikbaar Uw vision groepenverdeler van Hager De groepenverdeler in uw meterkast Beste bewoner, Uw Hager-groepenverdeler zorgt dat u op veilige wijze stroom

Nadere informatie

Snel aan de slag Installatiegids (versie 1.0)

Snel aan de slag Installatiegids (versie 1.0) Internet Control Station Kijk regelmatig op www.klikaanklikuit.nl voor updates Snel aan de slag Installatiegids (versie 1.0) ICS-1000 Het grootste gemak in draadloos schakelen. Eenvoudig uit te breiden

Nadere informatie

28 APPARTEMENTEN COMFORT WONEN DE ZAETE YERSEKE BLOK B (P18115-E) LOXONE. Versie Technische omschrijving

28 APPARTEMENTEN COMFORT WONEN DE ZAETE YERSEKE BLOK B (P18115-E) LOXONE. Versie Technische omschrijving 28 APPARTEMENTEN COMFORT WONEN DE ZAETE YERSEKE BLOK B (P18115-E) LOXONE Versie 3.1 21-06-19 Technische omschrijving 1. INLEIDING De appartementen zijn voorbereid om te kunnen functioneren als SmartHome.

Nadere informatie

AWMD-250 MINI INBOUWDIMMER MULTI

AWMD-250 MINI INBOUWDIMMER MULTI GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AWMD-250 MINI INBOUWDIMMER MULTI *Op www.klikaanklikuit.nl vind u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen Gefeliciteerd met de aankoop van dit KlikAanKlikUit product. U heeft

Nadere informatie

Technische omschrijving. Bungalows. Fort Blauwkapel

Technische omschrijving. Bungalows. Fort Blauwkapel Technische omschrijving Bungalows Fort Blauwkapel INHOUD Basispakket... 3 Functionaliteiten... 3 Privacy... 4 Type schakelmateriaal... 5 Optiepakketten... 6 Comfortpakket C1: Automatische verlichting...

Nadere informatie

Serie 15 - Elektronische dimmer

Serie 15 - Elektronische dimmer Serie 15 - Elektronische dimmer SERE 15 Elektronische dimmer voor het regelen van lichtniveaus met geheugenfunctie Geschikt voor gloeilampen en halogeenverlichting met of zonder transformator Geschikt

Nadere informatie

Historie. Introductie van de innovatieve Internet Control Station

Historie. Introductie van de innovatieve Internet Control Station Historie Opgericht in Nederland, introductie van het KlikAanKlikUit systeem Ook te koop in andere Europese landen (o.a. Spanje, Italië, België) Uitgeroepen tot Beste koop door de Consumentenbond Introductie

Nadere informatie

DOMOTICA. Wij kunnen met de Harmony 895 Z-wave of gelijkwaardige producten aansturen met een exacte frequentie van 868.42 MHz. Dit is op RF basis.

DOMOTICA. Wij kunnen met de Harmony 895 Z-wave of gelijkwaardige producten aansturen met een exacte frequentie van 868.42 MHz. Dit is op RF basis. Engel: Domotica Het bedienen, via de Harmony van verlichting, rolluiken, airco, gordijnen, zonweringen, ventilatie, garagedeuren en allerhande kleine elektrische installaties, dan spreken we van DOMOTICA

Nadere informatie

e-domotica toepassingsvoorbeeld: Woonkamer in- en uitschakelen

e-domotica toepassingsvoorbeeld: Woonkamer in- en uitschakelen e-domotica toepassingsvoorbeeld: Woonkamer in- en uitschakelen 2 NEDERLANDS e-domotica Woonkamer in- en uitschakelen Inhoudsopgave 1.0 Introductie...2 1.1 Te gebruiken accessoires...2 2.0 Instellen van

Nadere informatie

Nieuw: Itho Daalderop spider klimaatthermostaat

Nieuw: Itho Daalderop spider klimaatthermostaat Ga naar nieuwbouw» Start Isoleren Energiezuinige installaties Duurzame energie Energielabel Passiefhuis Subsidie Contact U bent hier: Home» Energiezuinige installaties» Verwarming» E-klokthermostaat Met

Nadere informatie

SLV CONTROL BY TRUST.

SLV CONTROL BY TRUST. 0938 BIG WHITE 2018. MAXIMALE FLEXIBILITEIT. Licht of jaloezieën heel comfortabel op afstand bedienen? Schakelaars naderhand plaatsen waar ze nodig zijn? En zelfs meer apparatuur in het systeem integreren?

Nadere informatie

Belangrijkste systeemeigenschappen: - Draadloossysteem - Biedtuitgebreidebeveiligingsoplossingen - NCPklasseII goedgekeurd -

Belangrijkste systeemeigenschappen: - Draadloossysteem - Biedtuitgebreidebeveiligingsoplossingen - NCPklasseII goedgekeurd - Belangrijkste systeemeigenschappen: - Draadloossysteem - Biedtuitgebreidebeveiligingsoplossingen - NCPklasseII goedgekeurd - OptioneleComputer-enInternetinterface - Displaytekstenen gesproken meldingen

Nadere informatie

Kies open installatie database wanneer u reeds een instellingen ODB bestand heeft gemaakt.

Kies open installatie database wanneer u reeds een instellingen ODB bestand heeft gemaakt. HANDLEIDING VERBINDING MAKEN MIDDELS DE JA-82T PC INTERFACE MODULE TUSSEN UW PC EN HET ALARMSYSTEEM. AANMAKEN VAN INSTELLINGENBESTAND ODB EN HET OPENEN VAN HET GEHEUGEN VAN HET ALARMSYSTEEM. MASTERSTAND

Nadere informatie

Serie 15 - Elektronische dimmer

Serie 15 - Elektronische dimmer Serie - Elektronische dimmer SERIE Elektronische dimmer voor het regelen van lichtniveaus met geheugenfunctie Geschikt voor gloeilampen en halogeenverlichting met of zonder transformator Geschikt voor

Nadere informatie

Automatisch schakelen op bepaalde tijdstippen

Automatisch schakelen op bepaalde tijdstippen - - 1 2 3 4 5 6 - - 7 8 9 10 11 12 set A B N B1 B2 0V 0V 0V 0V bus 230V~ T2 T1 select mode 12 x 0-10V output program 05-007-02 230V~ 50Hz F0123456789ABCE 0123456789ABCEF m3 m4 m5 m6 m7 m8 12 13 Automatisch

Nadere informatie

TECHNISCHE HANDLEIDING

TECHNISCHE HANDLEIDING TECHNISCHE HANDLEIDING TIMER SCHAKELAAR Sleutelschakelaar met timerfunctie 230/380V / 4 x 10 Amp - 1 x 2 AMP inschakelbaar incl. LED controle, uitvoering opbouw ASW BV 2011 Technische Handleiding Documentversie

Nadere informatie

Smart Living. Altijd de volledige controle over de beveiliging van jouw huis.

Smart Living. Altijd de volledige controle over de beveiliging van jouw huis. Smart Living. Altijd de volledige controle over de beveiliging van jouw huis. De Smart Living producten van Yale passen precies bij de manier waarop wij ons leven leiden. Het biedt de beveiliging, het

Nadere informatie

EM6651 - e-domotica Security kit

EM6651 - e-domotica Security kit EM6651 - e-domotica Security kit EM6651 - e-domotica Security kit 2 NEDERLANDS Inhoudsopgave 1.0 Introductie...3 1.1 Functies en kenmerken...3 1.2 Inhoud van de verpakking...4 2.0 Het installeren van het

Nadere informatie

EM6505 - e-domotica e-centre 2 Bedieningspaneel

EM6505 - e-domotica e-centre 2 Bedieningspaneel EM6505 - e-domotica e-centre 2 Bedieningspaneel EM6505 - e-domotica e-centre 2 Bedieningspaneel 2 NEDERLANDS Inhoudsopgave 1.0 Introductie...3 1.1 Functies en kenmerken...4 1.2 Inhoud van de verpakking...4

Nadere informatie

Offerte keuzelijst : SlimWonen Datum lijst : 19 april 2018 Bouwnummer :

Offerte keuzelijst : SlimWonen Datum lijst : 19 april 2018 Bouwnummer : 1 van 6 Offerte keuzelijst : SlimWonen Datum lijst : 19 april 2018 Project Projectnummer Type Boszoom 'Gouden Rand' 8W55231 Naam Adres Postcode Telefoon Woonplaats E-mail adres: Sluitingsdatum : 21 september

Nadere informatie

Geavanceerde aanwezigheidssimulatie instellen. Inhoudsopgave. 1.0 Inloggen op uw e-centre. 1.1 Back-up maken van de huidige configuratie

Geavanceerde aanwezigheidssimulatie instellen. Inhoudsopgave. 1.0 Inloggen op uw e-centre. 1.1 Back-up maken van de huidige configuratie Geavanceerde aanwezigheidssimulatie instellen Een aanwezigheidssimulatie werkt preventief tegen inbraak en kunt u met e-domotica realiseren in elk type woning. Deze geavanceerde aanwezigheidssimulatie

Nadere informatie

SLV CONTROL BY TRUST

SLV CONTROL BY TRUST 778 MAXIMALE FLEXIBILITEIT Licht of jaloezieën heel comfortabel op afstand bedienen? Schakelaars naderhand plaatsen waar ze nodig zijn? En zelfs meer apparatuur in het systeem integreren? En dat zonder

Nadere informatie

Toepassingsvoorbeelden

Toepassingsvoorbeelden Toepassingsvoorbeelden met draadloze KNX-componenten en quicklink V1.1-1 - Inhoudsopgave Inhoudsopgave...- 2 - Inleiding...- 3-1. Verlichting geschakeld door meerdere bewegingsmelders...- 4-2. Plaatsing

Nadere informatie

Betrouwbaar en veilig overal in huis energie beschikbaar

Betrouwbaar en veilig overal in huis energie beschikbaar Betrouwbaar en veilig overal in huis energie beschikbaar Uw vision groepenverdeler van Hager installatieautomaat ( groep ) testknop aardlekschakelaar hoofdschakelaar coderingsstreep (zwart of grijs) De

Nadere informatie

Domotica en communicatie Unica Wireless

Domotica en communicatie Unica Wireless Presentatie P104878 D17 Presentatie Scenario s Draadloos comfort is een gamma draadloze producten die gebruik maken van radiotechnologie (RF) om informatie uit te wisselen. Deze producten zijn uitermate

Nadere informatie

www.klikaanklikuit.nl

www.klikaanklikuit.nl www.klikaanklikuit.nl START-LINE ONTVANGER AWMD-250 LEES ALTIJD EERST DEZE HANDLEIDING versie 3.0 Op www.klikaanklikuit.nl vindt u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen MINI INBOUW DIMMER Lees voordat

Nadere informatie

Itho Daalderop BaseFlow. optimaal. binnenklimaat

Itho Daalderop BaseFlow. optimaal. binnenklimaat Itho Daalderop BaseFlow optimaal binnenklimaat BaseFlow Een nieuwe variant in vraaggestuurde ventilatie Het BaseFlow woningventilatiesysteem is een automatisch vraaggestuurd ventilatiesysteem gebaseerd

Nadere informatie

Nuon Huisbeveiliging. Handleiding Digitale meldkamer

Nuon Huisbeveiliging. Handleiding Digitale meldkamer Noteer hier uw wachtwoord, pincode en afmeldcode Wachtwoord Wachtwoord Pincode Pincode Afmeldcode Afmeldcode Nuon Huisbeveiliging Handleiding Digitale meldkamer ü Uitleg over het aanmelden van uw alarmsysteem

Nadere informatie

Niko Home Control in een notendop Een overzicht van de mogelijkheden

Niko Home Control in een notendop Een overzicht van de mogelijkheden Niko Home Control in een notendop Een overzicht van de mogelijkheden Illuminating ideas. 1 2 Het touchscreen informeert je op elk moment van de dag over je elektriciteits-, gas- en waterverbruik. Niko

Nadere informatie

Niko Home Control in een notendop Een overzicht van de mogelijkheden

Niko Home Control in een notendop Een overzicht van de mogelijkheden Niko Home Control in een notendop Een overzicht van de mogelijkheden Illuminating ideas. 1 Niko Home Control de nieuwe elektrische installatie. Niko Home Control overstijgt de mogelijkheden van een traditionele

Nadere informatie

AIR DE SUBTIELE KUNST VAN PERFECTIE

AIR DE SUBTIELE KUNST VAN PERFECTIE DE SUBTIELE KUNST VAN PERFECTIE AIR Livinglight Air. verrassend vlak, ongelooflijk luxe. Italië: slechts 5 mm Nederland: slechts 7 mm dik beschikbaar begin 2014 Een uniek interieur dankzij het exclusieve

Nadere informatie

Specialist in maatwerk

Specialist in maatwerk Specialist in maatwerk Hoofdstuk 1 SMD LED spots Pagina 4 t/m 22 Hoofdstuk 2 Power LED verlichting Pagina 23 t/m 28 Hoofdstuk 3 LED strips & RGB Pagina 29 t/m 44 Hoofdstuk 4 Halogeenspots Pagina 45 t/m

Nadere informatie

1.1 De nieuwe stroom kan meer: Welkom in de toekomst

1.1 De nieuwe stroom kan meer: Welkom in de toekomst 1 Introductie 2 1.1 De nieuwe stroom kan meer: Welkom in de toekomst 1.2 digitalstrom wordt steeds leuker 4 1.3 Zo ziet de toekomst eruit met digitalstrom: Handig, kleurrijk en altijd iets nieuws 1.4 Voorbeelden

Nadere informatie

Oefeningen in praktijk

Oefeningen in praktijk 1 Oefeningen in praktijk In deze oefeningen gaan we voor ieder toepassing starten vanaf een blanco file. Hierdoor kan je zonder afleiding, de specifieke programmatie onder de knie krijgen. 1 *Dimtotaal

Nadere informatie

Uw woning op maat, voor nu & altijd. Is uw woning al geschikt voor de toekomst?

Uw woning op maat, voor nu & altijd. Is uw woning al geschikt voor de toekomst? Uw woning op maat, voor nu & altijd Is uw woning al geschikt voor de toekomst? 02 Is uw woning al geschikt voor de toekomst? U woont naar volle tevredenheid in uw (eigen) woning en u wilt er zo lang mogelijk

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing EY-Pools

Gebruiksaanwijzing EY-Pools Gebruiksaanwijzing EY-Pools Informatie EY Pools Vul onderstaande gegevens in: Model : EY-Pools Serie nummer : Gebruikersnaam:.. Wachtwoord:. Gebruiksaanwijzing versie Concept S Pagina 1 1. EY-Pool systeem

Nadere informatie

PROALPHA IP. Smarthome Zwarte Goorderweg 1 E. Profort bv PD Stoutenburg-Noord (A foort)

PROALPHA IP. Smarthome Zwarte Goorderweg 1 E. Profort bv PD Stoutenburg-Noord (A foort) PROALPHA IP Smarthome 2 PROALPHA HOMEMATIC IP De NIEUWE GENERATIE SMARTHOME Blz. 3 PROALPHA IP : UW VOORDEEL Blz. 4 VERWARMING EN KLIMAAT Blz. 5 LICHT EN SCHAKELAARS Blz. 6 VEILIGHEID EN BEWAKING Blz.

Nadere informatie

Geïntegreerde lichtregeling. ELS - MDS - EMD - maatwerk

Geïntegreerde lichtregeling. ELS - MDS - EMD - maatwerk Geïntegreerde lichtregeling ELS - MDS - EMD - maatwerk Geïntegreerde lichtregeling Briljant door zijn eenvoud Geïntegreerde lichtregeling betekent dat de volledige lichtregeling (sensor, sturing en dimbare

Nadere informatie

Somfy Z-Wave producten

Somfy Z-Wave producten Somfy Z-Wave producten 1 Achtergrond De meest gevraagde toepassingen voor Smart Home zijn: Verlichting Beveiliging Verwarming Somfy lanceert 4 nieuwe producten voor verlichting en verwarming. Deze producten

Nadere informatie

AWMD-250 MINI INBOUWDIMMER MULTI

AWMD-250 MINI INBOUWDIMMER MULTI GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AWMD-250 MINI INBOUWDIMMER MULTI *Op www.klikaanklikuit.nl vind u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen Welke soort verlichting kunt u gebruiken, per AWMD-250? Gloeilampen

Nadere informatie

Uw woning op maat, voor nu & altijd. Is uw woning al geschikt voor de toekomst?

Uw woning op maat, voor nu & altijd. Is uw woning al geschikt voor de toekomst? Uw woning op maat, voor nu & altijd Is uw woning al geschikt voor de toekomst? 02 Is uw woning al geschikt voor de toekomst? U woont naar volle tevredenheid in uw (eigen) woning en u wilt er zo lang mogelijk

Nadere informatie

LED-folder Uw LED-verlichting van A tot Z MEUBEL- EN INTERIEURBESLAG

LED-folder Uw LED-verlichting van A tot Z MEUBEL- EN INTERIEURBESLAG LED-folder Uw LED-verlichting van A tot Z MEUBEL- EN INTERIEURBESLAG Inhoudsopgave Inleiding...5 LED-strips...6 SMD 3528 (120 leds/m)...6 SMD 5050 (60 leds/m)...7 Profielen voor LED-strips...8 Opbouw...8

Nadere informatie

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene installatiehandleiding Alarmlicht met sirene INSTALLATIEHANDLEIDING ALARMLICHT MET SIRENE Gefeliciteerd met de aankoop van het WoonVeilig alarmlicht met sirene. Telefoonnummer WoonVeilig 0900-388 88 88

Nadere informatie

Het Paradijs te Arnhem. Bouwkundig ruw- / afbouw. Elektra. Type Bouwnr.

Het Paradijs te Arnhem. Bouwkundig ruw- / afbouw. Elektra. Type Bouwnr. Bouwkundig ruw- / afbouw Draairichting van een binnendeur wijzigen, inclusief het verplaatsen van de lichtschakelaar. Verplaatsen van een binnendeur (kozijn) in een lichte scheidingswand, inclusief het

Nadere informatie

De verlichting kan handmatig worden gedimd of krijgt een lichtsterkte toegezonden.

De verlichting kan handmatig worden gedimd of krijgt een lichtsterkte toegezonden. 1 Inleiding Inleiding: De functie dimmen is naast de functie schakelen de meest gebruikte functie. Met gedimde lampen kan een gebouw pas goed worden geaccentueerd. Kleurnuances in ruimten kunnen veel subtieler

Nadere informatie

GaleaTM. Life Als het leven zelf

GaleaTM. Life Als het leven zelf GaleaTM Life Als het leven zelf Het is mijn leven. Ik wil kleuren die mijn leven mooi maken. Materialen die mij een goed gevoel geven. Techniek die het eenvoudiger maakt. 02 Ik wil flexibel blijven. Vandaag

Nadere informatie

gebruikershandleiding iungo beheren en bedienen via je smartphone, tablet of computer.

gebruikershandleiding iungo beheren en bedienen via je smartphone, tablet of computer. gebruikershandleiding iungo beheren en bedienen via je smartphone, tablet of computer. inleiding Bedankt voor de aanschaf van iungo! Met iungo krijg je inzicht in je energie- en gasverbruik en weet je

Nadere informatie

1 Veiligheidsinstructies. 2 Constructie apparaat. Lichtmanagement Draaidimmer conventioneel. Bedieningshandleiding

1 Veiligheidsinstructies. 2 Constructie apparaat. Lichtmanagement Draaidimmer conventioneel. Bedieningshandleiding met druk-wisselschakelaar met druk-wisselschakelaar Bedieningshandleiding 1 Veiligheidsinstructies De inbouw en montage van elektrische apparaten mag alleen door een elektromonteur worden uitgevoerd. Ernstig

Nadere informatie

1 Veiligheidsinstructies. 2 Bedoeld gebruik. 3 Producteigenschappen. LB-management. Draaidimmer Standaard led

1 Veiligheidsinstructies. 2 Bedoeld gebruik. 3 Producteigenschappen. LB-management. Draaidimmer Standaard led Art. nr.: 1730DD Bedieningsvoorschrift 1 Veiligheidsinstructies Elektrische apparaten mogen alleen door een elektromonteur worden gemonteerd en aangesloten. Ernstig letsel, brand of materiële schade mogelijk.

Nadere informatie